1. KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA"

Transkriptio

1 KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA

2 1. KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA Kanneljärven Opisto ja opiskelija-asuntola sijaitsee Lohjalla kauniin Hormajärven rannalla. Lohjan keskustaan opistolta on matkaa noin kuusi kilometriä. Lähin ruokakauppa sijaitsee 1,5 km:n päässä opistolta. Opiskelija-asuntola sijaitsee samassa rakennuksessa opiston muiden tilojen kanssa. Asuntola on jaettu kahteen osaan, joita kutsutaan nimillä Uusi puoli ja Vanha puoli. Asuminen opistolla tapahtuu uudella puolella pääosin kahden hengen huoneissa ja vanhalla puolella neljän hengen soluissa.

3 2. ASUNTOLAPAIKAN VASTAANOTTAMINEN JA MAJOITTUMINEN Saatuasi hyväksymiskirjeen postitse, voit varmistaa asuntolapaikkasi maksamalla avainpanttimaksun 100 opiston tilille. Tilinumeron löydät kirjeen oikeasta alalaidasta. Mikäli asumisesi on sujunut moitteettomasti, panttiraha palautetaan tilillesi, kun muutat asuntolasta pois ja luovutat huoneesi. Kesän aikana asuntolapaikkansa vastaanottaneiden majoittumispäivät ovat: Ma Su Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat Peruskoululinjan opiskelijat Kumpanakin päivänä majoittaminen tapahtuu klo välisenä aikana. Mikäli kuitenkin haluat majoittua vasta opintojen alkamispäivänä, ilmoitathan siitä etukäteen yhteisökasvattajalle puhelimitse tai sähköpostitse. Saapuessasi opistolle, voit jo ennakkoon katsoa huoneesi numeron aulassa olevasta listasta. Yhteisökasvattaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin hakemuksissa esitettyjen toiveiden mukaisesti. Toiveita voi esittää myös viikon kuluttua majoittautumisesta, sekä pitkin vuotta. Majoittuessasi saat kuittausta vastaan huoneeseesi käyvän avaimen, lukollisen vaatekaapin sekä laatikoston avaimen. Mikäli avaimesi katoaa tai huoneesi jää siivoamatta, luovuttaessasi avaimen, panttimaksua ei palauteta tai siitä voidaan pidättää osa. Ensimmäisten päivien aikana pyritään vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin. Yhteisökasvattaja pitää asuntolainfotilaisuudet: Asuntolainfoissa käydään läpi yhteiset järjestyssäännöt, toimintaperiaatteet sekä vastataan asuntolaan liittyviin kysymyksiin. Infossa kerrotaan myös lukuvuoden tulevista vapaa-ajantoiminnoista, tapahtumista sekä projekteista. Tilaisuus on tarkoitettu myös vanhoille opiskelijoille. Infojen aikataulut ilmoitetaan opintojen alettua.

4 3. ASUMINEN OPISTOLLA Kanneljärven Opiston asuntola on noin 128-paikkainen yhteisö, jossa jokaisen oma toiminta vaikuttaa laajasti yleiseen asumisviihtyvyyteen. Asuntolayhteisössä asuessa on tärkeää ottaa huomioon muut asukkaat ja pyrkiä itse toimimaan hyvän asumisviihtyvyyden puolesta. Jokaisella asukkaalla on oikeus järjestyssääntöjen mukaiseen asumiseen ja opiskelurauhaan sekä velvollisuus ilmoittaa mahdollisista rikkeistä. Maksuton asuntolapaikka ja asumisoikeus ovat aina liitoksissa opiskeluun ja opintosuorituksiin. Pidäthän siis huolen siitä, että opintosi etenevät ajallaan, eikä myöhästymisiä ja poissaoloja kerry liiaksi. Yhteisökasvattaja työskentelee asuntolassa ilta-aikaan maanantaista torstaihin. Yhteisökasvattajan toimiston löydät pääaulassa sijaitsevasta taloustoimistosta eli nk. lasitoimistosta. Mikäli et tavoita häntä sieltä, voit ottaa häneen yhteyttä puhelimitse, tekstiviestitse, sähköpostitse, Wilman tai Facebookin välityksellä. Yhteisökasvattajan tärkeimpinä tehtävinä ovat turvallisen ja viihtyisän asumisympäristön takaaminen sekä nuoren tukeminen itsenäistymisen tiellä. Yhteisökasvattajan tehtävää sitoo vaitiolovelvollisuus. Yhteisökasvattaja tekee tiivistä yhteistyötä rehtorin, opettajien, kuraattorien, terveydenhoitajan sekä muun opiston henkilökunnan kanssa.

5 Asuntolan uusi puoli sijoittuu opiston luoteissiipeen. Siinä on kaksi kerrosta ja 22 huonetta. Molempien kerrosten päädyistä löytyy keittiötilat ruuanlaittoa ja -säilytystä varten. Toisen kerroksen keittiötilan yhteydessä on myös oleskelutila, jossa on televisio ja dvd-soitin. Asuminen asuntolan uudella puolella tapahtuu kahden hengen huoneissa. Jokaisessa huoneessa on oma wc- ja suihkutila. Huoneissa on valmiina: Sängyt, joissa patjat Kirjoituspöydät Tuolit Roskakorit sekä muutamia huoneita lukuun ottamatta jääkaappi. -

6 Asuntolan vanha puoli sijoittuu opiston itäsiipeen. Asuntolahuoneet ovat kolmessa kerroksessa sekä niin sanotulla tornikäytävällä. Soluja asuntolan vanhalla puolella on yhteensä 19. Kkerrosten päädyistä löytyy oleskelutila, jossa on televisio. Asuminen asuntolan vanhalla puolella tapahtuu pääasiassa neljän hengen soluissa. (2 x kahden hengen huone + k + wc/suihku) Huoneissa on valmiina: Sängyt, joissa patjat Kirjoituspöydät Tuolit Roskakorit Ota mukaasi majoittuessasi: Peitto ja tyyny, liinavaateet, pyyhe, ruuanlaitto- ja ruokailuvälineet sekä henkilökohtaiset tavarasi (hygieniatarvikkeet yms.)

7 Asuntolassa saa asua työjärjestyksen mukaisesti maanantaista perjantaihin. Opistolla ei järjestetä säännöllistä yö- tai viikonloppuvalvontaa. Henkilöstö tekee yövuoroja satunnaisesti. Viikonloppuasumisesta tulee täyttää viikonloppuanomus ja sopia asumisesta erikseen yhteisökasvattajan kanssa. Viikonloppuasuminen tulee aina olla perusteltua. Alaikäisiltä vaaditaan huoltajan/ -jien suostumus. Viikonlopun jälkeen voit palata asuntolaan maanantai-aamuna. Mikäli kuitenkin esimerkiksi tulet pitkältä matkalta ja haluat saapua jo sunnuntaina, ota yhteys yhteisökasvattajaan. Myös sunnuntaina saapumisesta vaaditaan huoltajan/- jien suostumus. Opistolla on myös maksuton pyykinpesumahdollisuus. Tarvitset mukaasi vain omat pyykinpesuaineesi. Mikäli tahdot kuivattaa pyykkisi huoneessasi, muista myös kuivausteline!

8 4. RUOKAILU Opiston ruokailuajat ma pe: aamupala klo 7:45 8:15 lounas klo 11:15 12:15 kahvi klo 13:45 14:30 päivällinen klo 15:45 16:15 (ei perjantaisin) Ruokailu on peruskoululinjan ja toisen asteen koulutuksen opiskelijoille ilmaista. Vapaan sivistystyön- sekä oppisopimusopiskelijat maksavat ruokailusta opiskelijahinnan: aamupala 3 lounas 5 päiväkahvi 1 kahvileipä 0,50-2 päivällinen 4 Asukkaiden vieraille ruokailu on maksullista: aamupala 4,5 lounas 8,5 päiväkahvi 1 kahvileipä 0,50-2 päivällinen 8,5 Kanneljärven opiston opiskelijakunnan hallituksella on yhdessä tutoreiden kanssa suunnitteilla iltapalan järjestäminen opistolla asuville opiskelijoille. Asiasta tiedotetaan tarkemmin suunnittelun edetessä.

9 5. VAPAA-AIKA Opistolla on runsaasti erilaisia vapaa-aika- ja liikuntamahdollisuuksia. Asukkaiden käytössä ilta-aikaan on opiston liikuntasali, jossa on mahdollisuus harrastaa kaikenlaista liikuntaa; sählyä, koripalloa, ryhmäliikuntaa esimerkiksi tanssia jne. Asuntolan uudella puolella on punttisali, joka on vapaasti asukkaiden käytössä aina klo 22 saakka. Opisto sijaitsee Hormajärven rannalla, joten uimaan ja soutelemaan pääsee melkein koti-ovelta. Opiston piha-alueella on myös nurmikenttä erilaisiin joukkuelajeihin sekä grilli- ja nuotiopaikat yhteisiä illanviettoja varten. Opiston sauna lämmitetään opiskelijoille kaksi kertaa viikossa. Rantasaunaa käytetään niin pitkälle syksyä kuin mahdollista ja otetaan uudelleen käyttöön heti ilmojen lämmetessä keväällä. Talvella asukkaiden käytössä on asuntolan uudella puolella sijaitseva sisäsauna. Lukuvuoden aikana asuntolassa järjestetään myös erilaisia yhteisiä illanviettoja ja tapahtumia. Yhteisiä tapahtumia voi toivoa, ehdottaa ja jopa itse tai yhdessä opiskelija tovereiden kanssa järjestää.

10 6. TUTORIT JA OPISKELIJAKUNNANHALLITUS Tutorit ovat tärkeitä henkilöitä myös opiskelijoiden vapaa-ajalla. Suuri osa opistomme tutoreista asuu asuntolassa, joten he ovat avainasemassa myös asumisviihtyvyyteen ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Tutoreiden puoleen voit kääntyä, jos sinulla on huolia tai murheita. He osaavat neuvoa myös opintoasioissa. Lisäksi tutorit ovat yhdessä opiskelijakunnanhallituksen kanssa järjestämässä alkusyksyn ryhmäytystapahtumia sekä muita lukuvuonna järjestettäviä illanviettoja. Tutorit tapaavat uusia opiskelijoita jo heti majoittumisillasta lähtien. Opiskelijakunnanhallitus toimii koko opiston opiskelijoiden äänitorvena ja yhteistyötahona henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä. Hallitus on aktiivisesti mukana opiston erilaisia tapahtumissa ja vapaa-ajanvietoissa. Niin tutor- kuin opiskelijakuntatoimintaan voi hakeutua mukaan, tutortoimintaan keväällä ja opiskelijakuntatoimintaan jo heti syksyllä. Molemmista toiminnoista voi kerätä itselleen opintoviikkoja vapaasti valittaviin opintoihin.

11 KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLAN TOIMINTAOHJEET 1. Asuntolan toimintaohjeet koskevat asuntolassa asuvia opiskelijoita sekä siellä vierailevia henkilöitä. Jokainen asuntolassa asuva on ensisijaisesti vastuussa toimintaohjeiden mukaisesta asumisesta ja vierailusta. Asuntolassa saavat asua ne henkilöt, joille on myönnetty asumisoikeus kyseiseksi lukuvuodeksi. 2. Asumisoikeus Kanneljärven opiston opiskelija-asuntolan asumisoikeuden myöntää rehtori yhdessä yhteisökasvattajan kanssa. Asumisoikeudesta ilmoitetaan kirjeitse. Asumisoikeuden säilymisen edellytyksenä ovat ensisijaisesti opintojen eteneminen sekä järjestyssääntöjen noudattaminen. Opiskelijalla on oikeus asua asuntolassa työjärjestyksen mukaisesti maanantaista perjantaihin. Asumisoikeus ei pääsääntöisesti koske viikonloppuja, eikä loma-aikoja. 3. Takuuraha Asuntolapaikka varmistetaan maksamalla takuuraha 100 opiston tilille. Takuuraha palautetaan, kun opiskelijan opinnot tai asumisoikeus päättyy. Opisto voi pidättää takuurahasta osittain tai kokonaan seuraavissa tapauksissa: Avainten kadotessa, puutteellisesta siivouksesta lukuvuoden aikana tai loppuessa, kirjojen kadotessa tai palauttamatta jäädessä (uuden kirjan hankintahinnan verran), asuntolan tai opiston irtaimiston tahallisesta hajottamisesta. 4. Avain Opiskelija saa avaimen majoittumispäivänä maksettuaan takuurahan (100 ) opiston tilille. Avaimen luovuttaminen toiselle henkilölle on ehdottomasti kielletty. Opiskelijan tulee itse huolehtia huoneensa lukitsemisesta. 5. Viikonloppuasuminen ja sunnuntaina saapuminen Opiskelija voi perustellusta syystä anoa viikonlopputai sunnuntailupaa. Määräaikaista ja vakituista viikonloppulupaa anotaan erillisellä lomakkeella ja asumisesta sovitaan yhteisökasvattajan kanssa. Viikonloppuasuminen on pääasiassa maksullista. Pitkän tai vaikean matkan päästä saapuvalla opiskelijalla on mahdollisuus anoa sunnuntailupaa. Sunnuntaisin asuntolaan saa saapua klo jälkeen. Alaikäisiltä opiskelijoilta vaaditaan huoltajan suostumus. Asuntolassa ei järjestetä säännöllistä viikonloppuvalvontaa. 6. Hiljaisuus Asuntolassa tulee välttää melua kaikkina aikoina, jotta opiskelu- ja asumisrauha säilyisivät. Hiljaisuus asuntolassa on klo Klo jälkeen liikkuminen asuntolan ja oppilaitoksen tiloissa on kielletty. 6. Vieraat ja vierailuajat Asuntolan vierailuaika on ma-to Vieraista tulee ilmoittaa yhteisökasvattajalle. Vierailla ei ole pääsääntöistä oikeutta yöpyä asuntolassa. Poikkeustilanteista tulee sopia etukäteen yhteisökasvattajan kanssa. Asuntolan asukkaat saavat vierailla toistensa huoneissa klo saakka. Yöpyminen toisten huoneissa on kielletty. 7. Siisteys, tilat ja tavarat Asuntolan asukkaiden tulee itse huolehtia oman huoneensa siisteydestä. Huoneiden siisteyttä seurataan säännöllisin väliajoin. Asukkaat vastaavat myös kerroksissa sijaitsevien oleskelutilojen siisteydestä ja kunnosta. Asukas huolehtii myös loppusiivouksesta lukuvuoden tai asumisoikeuden päättyessä. Puutteellisesta siivouksesta opisto veloittaa takuurahasta siivousmaksua 20 euroa/ siivoustunti. Asuntolan omaisuuden rikkoutuessa, asiasta tulee ilmoittaa viipymättä yhteisökasvattajalle tai talonmiehelle. Tahallisesti aiheutetusta vahingosta tekijä on korvausvelvollinen.

12 8. Huoneiden luovutus viikonloppukäyttöön Asuntolan huoneet ovat lukuvuoden aikana myös viikonloppukurssien käytössä. Luovutusajankohdasta ilmoitetaan aina aulan ja kerrosten ilmoitustauluilla saman viikon aikana. Jokainen asukas on velvollinen siivoamaan huoneensa moitteettomaan kuntoon huoneiden mennessä luovutukseen. Henkilökohtaiset tavarat asukas voi jättää omaan lukolliseen kaappiinsa. Luovutussiivous tarkistetaan luovutusviikon torstaina kello alkaen. 9. Asuntolatoiminta Opiskelijalla on mahdollisuus kerätä itselleen vapaastivalittavia opintoja osallistumalla asuntolatoimintaan. Kaikki vapaa-ajalla järjestetty ohjattu vapaa-ajantoiminta lasketaan asuntolatoiminnaksi. Asuntolakokouksiin osallistuminen on jokaiselle asukkaalle pakollista. 10. Tupakointi ja päihteet Tupakointi on tupakkalain nojalla kielletty kaikkialla opiston alueella. Päihteiden (alkoholi, huumeet) hallussapito, käyttö ja niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen opiston alueella on kielletty. Myös tyhjien alkoholijuoma pullojen ja tölkkien säilyttäminen asuntolassa on kielletty. 11. Seuraamukset Näiden toimintaohjeiden rikkomisesta aiheutuvat seuraamukset ovat: kirjallinen varoitus, määräaikainen erottaminen asuntolasta/opinnoista tai erottaminen asuntolasta opintojen loppuajaksi. (Laki ammatillisesta koulutuksesta (951/2011) 35.) YHTEYSTIEDOT: Kanneljärven Opisto Karstuntie Lohja p rehtori Jari Fagerlund yhteisökasvattaja Johanna Joutsiniemi p p

1. KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA

1. KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA 2013-2014 1. KANNELJÄRVEN OPISTON OPISKELIJA-ASUNTOLA Kanneljärven Opisto ja opiskelija-asuntola sijaitsee Lohjalla kauniin Hormajärven rannalla. Lohjan keskustaan

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuksen järjestäjä on päättänyt näistä järjestyssäännöistä 26.1.2016 ja ne ovat voimassa 1.2.2016 alkaen toistaiseksi. Järjestyssääntöjen valmisteluvaiheessa on kuultu sekä

Lisätiedot

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta Asuntolatoiminta SISÄLLYSLUETTELO 1. Lähtökohdat... 3 2. Asuntolatoiminnan toimintasuunnitelma / vuosikello... 3 3. Asukasvalinnat... 3 4. Asuntolatoiminnan kehittäminen... 4 5. PKKY:n asuntoloiden toimintaohjeet...

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt Käsitelty Sedun johtoryhmässä 59 22.05.2015 Hyväksytty Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksessa 67 22.06.2015 Sisällys 1 Järjestyssääntöjen tavoitteet...

Lisätiedot

ASUNTOLAPAIKKAHAKEMUS Lukuvuosi

ASUNTOLAPAIKKAHAKEMUS Lukuvuosi ASUNTOLAPAIKKAHAKEMUS Lukuvuosi 2017-2018 Täytä tekstaten Sukunimi Hakija täyttää Etunimet Henkilötunnus Kotikunta Katuosoite: Opiskelijan puhelin: Postinumero ja toimipaikka Huoltajan nimi, osoite ja

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Nämä toimintaohjeet täydentävät

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt 1 Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt Johtoryhmässä 26.6.2013 (56 ) hyväksyttyjen sääntöjen päivitysluonnos 16.4.2014 Käsitelty johtoryhmässä 17.6.2014 Hyväksytty yhtymähallituksessa 11.7.2014

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Tuomarniementie

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Tuomarniementie Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Tuomarniementie Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet. Koulutuskeskus Sedu, Lapua. Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa

Asuntolan toimintaohjeet. Koulutuskeskus Sedu, Lapua. Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Lapua Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Sedu Lapuan opiskelija-asuntolan toimintaohjeet Nämä toimintaohjeet

Lisätiedot

Asuntolaopas. Jyväskylän ammattiopisto

Asuntolaopas. Jyväskylän ammattiopisto Asuntolaopas Jyväskylän ammattiopisto Sisällys Yhteystiedot...3 Asuntolan tilat...4 Asuntolaan muuttaminen...5 Asumisen periaatteet yhteispelillä se sujuu...6 Asumiskäytänteet...7 Vapaa-ajan toimintaa...9

Lisätiedot

OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN

OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN Järjestyssäännöt ovat lukion sisäistä säädöstä. Suomussalmen kunnan sivistyslautakunta on hyväksynyt säännöt Suomussalmen lukion asuntojen järjestyssääntö

Lisätiedot

OPISKELIJAPOLUN TOIMINTAMALLI

OPISKELIJAPOLUN TOIMINTAMALLI YHDESSÄ OPPIEN JA ASUEN OPISKELIJAPOLUN TOIMINTAMALLI OPISKELU SOVELTUVUUSKOKEET SOVELTUVUUSKOE KUTSU RYHMÄ JA HENKILÖKOHTAISET HAASTATTELUT PSYKOLOGISET SOVELTUVUUSTESTIT KIRJALLINEN JA KÄYTÄNNÖLLINEN

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Kiipulan ammattiopisto Ammattiopisto Punaportti Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikkaan

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 1 2. OPISTON OPETUSTILAT... 2 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 3 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 11 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO... 14 6.

Lisätiedot

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto Kanneljärven Opisto Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla Meillä kokoonnutaan ja viihdytään Tervehdys Kanneljärven Opistolta Kanneljärven Opisto on toisen asteen oppilaitos,

Lisätiedot

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Tommi Lapinjoki 2011 Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Asukkaat vastaavat itse solujen ja huoneiden siisteydestä Solujen seinällä siivousvuorolista. Kerran viikossa Tupatarkastus Yhteiset säännöt koko

Lisätiedot

Asuntolaohjeistus Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie

Asuntolaohjeistus Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie Asuntolaohjeistus Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Tervetuloa asumaan Ilmajoelle! Tähän ohjeistukseen

Lisätiedot

OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA OHJEET / SIBELIUKSENVÄYLÄ

OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA OHJEET / SIBELIUKSENVÄYLÄ 12.6.2017/EB OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA OHJEET / SIBELIUKSENVÄYLÄ Keuda Sibeliuksenväylän asuntolassa asuvia koskevat Keudan järjestyssäännöt, asuntolan järjestyssäännöt sekä Keudan hyvinvointisuunnitelman

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 1 2. OPISTON OPETUSTILAT... 2 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 3 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 11 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO... 14 6.

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTON KATARIINAN KAMPUKSEN OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTON KATARIINAN KAMPUKSEN OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTON KATARIINAN KAMPUKSEN OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston johtoryhmässä 2013 1. JOHDANTO 2. SOVELTAMINEN Asuntolatoiminta liittyy läheisesti

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI- OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI- OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI- OPISTOON! o o o o o o o o o SISÄLTÖ 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 4 2. OPISTON OPETUSTILAT... 5 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 6 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 13 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO...

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 1 2. OPISTON OPETUSTILAT... 2 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 3 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 13 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO... 17 6. OPISKELIJAHUOLTO...

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! SISÄLTÖ 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 5 2. OPISTON OPETUSTILAT... 6 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 7 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 14 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO...

Lisätiedot

ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 28.06.2013 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. SOVELTAMINEN... 3 3. ASUMINEN... 3 3.1 Tulo- ja lähtötarkastus... 3 3.2 Asumisoikeus... 3 3.3 Siisteys... 4 3.4 Yleinen järjestys...

Lisätiedot

Luonnonvara-alan asuntolaopas 2016-2017 POKE, SAARIJÄRVI

Luonnonvara-alan asuntolaopas 2016-2017 POKE, SAARIJÄRVI Luonnonvara-alan asuntolaopas 2016-2017 POKE, SAARIJÄRVI 1 Sisältö 1. YLEISTÄ ASUMISESTA LUONNONVARA-ALAN OPPILAITOKSESSA... 3 2. YHTEYSTIEDOT / TARVAALA (Saarijärvi)... 3 3. YHTEYSTIEDOT / KOLKANLAHTI...

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 5 2. OPISTON OPETUSTILAT... 6 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 7 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 13 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO... 16 6.

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Hyväksytty hallituksessa 18.1.2018 4 Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 531/2017 ja

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016

Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016 Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016 Sisällysluettelo Tervetuloa Jamilahteen 2 Tärkeitä yhteystietoja 3 Lukuvuoden aikataulu 4 Yleistä lasitaidelinjasta 5 Opiskelujen käytännöt 7 Lähialueen palvelut 9

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Kiipulan ammattiopisto Ammattiopisto Punaportti Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikkaan

Lisätiedot

Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annettujen lakien 630)1998, 951/2011,asetuksen 811/1998 ja tupakkalain 698/2010 mukaisesti.

Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annettujen lakien 630)1998, 951/2011,asetuksen 811/1998 ja tupakkalain 698/2010 mukaisesti. Hyväksytty Yhtymähallitus 16.6.2016 Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annettujen lakien 630)1998, 951/2011,asetuksen 811/1998 ja tupakkalain 698/2010 mukaisesti. Asuntolasääntöjen lisäksi

Lisätiedot

ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Hyväksytty yhtymähallituksessa xx.xx.xxxx Sisällys 1 Järjestyssääntöjen tavoitteet... 1 2 Järjestyssääntöjen soveltamisalue... 2 3 Asuntolan henkilökunnan tehtävät ja toimivalta...

Lisätiedot

Asumisen säännöt asuntolassa

Asumisen säännöt asuntolassa 1 Asumisen säännöt asuntolassa 1.1.2019 Asuntola on opiskelijoita varten ja sen tärkein tehtävä on kodin korvaaminen opiskelun aikana sekä hyvien opiskelumahdollisuuksien tarjoaminen. Näiden asumisen sääntöjen

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Ilmajoen opiskelija-asuntola Lukuvuosi

Ilmajoen opiskelija-asuntola Lukuvuosi Ilmajoen opiskelija-asuntola Lukuvuosi 2018-2019 Yhteystiedot: Ilmajoentie 525 60800 Ilmajoki p. 040 680 7160 asuntola.kirkkokatu@sedu.fi 2 ONNEKSI OLKOON! Sinulle on myönnetty asuntolapaikka Sedun opiskelija-asuntolasta

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Imatran toimipiste. Lukuvuosi Ruokailupalvelut. Koulukatu Imatra

Ammattiopisto Luovi Imatran toimipiste. Lukuvuosi Ruokailupalvelut. Koulukatu Imatra WWW.LUOVI.FI Ammattiopisto Luovi Imatran toimipiste Koulukatu 5 55120 Imatra Lukuvuosi 2016 2017 Lukukaudet alkavat ja päättyvät seuraavasti: Syyslukukausi 10.8. 21.12.2016 Kevätlukukausi 9.1. 2.6.2017

Lisätiedot

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ AMMATTIOPISTO SAMIEDU OPPILAITOKSEN JA ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ AMMATTIOPISTO SAMIEDU OPPILAITOKSEN JA ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ AMMATTIOPISTO SAMIEDU OPPILAITOKSEN JA ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 16.10.2018 16.10.2018 1 Sisällys Ammattiopisto SAMIedun järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 3.5.2015 64 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

Järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjen tarkoitus. Yleiset järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjen tarkoitus. Yleiset järjestyssäännöt Järjestyssäännöt 1 (5) Järjestyssäännöt Järjestyssääntöjen tarkoitus Järjestyssäännöt on tarkoitettu Ammattiopisto Luovin opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä oppilaitoksen alueella vieraileville. Järjestyssäännöt

Lisätiedot

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia:

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia: PETSAMO 2 Hoitajat: 050 436 2222 Kanslia: 044 775 8017 Tervetuloa kuntoutumaan Petsamo 2:lle Tammenlehväkeskuksen osasto Petsamo 2 on neurologinen kuntoutusosasto, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltaista

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Korpilahden hoivakoti

Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Hoivakoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Korpilahdella kauniissa Päijännemaisemassa osoitteessa Tikkasentie 10. Meillä on 12 asukaspaikkaa yhdessä tasossa.

Lisätiedot

Kurssin runko. Sisältö Kesto h Ajankohta Toteuttaja. ASUNTOLAKURSSI Asikkala, Hollola, Orimattila Päivitetty 2.8.2012

Kurssin runko. Sisältö Kesto h Ajankohta Toteuttaja. ASUNTOLAKURSSI Asikkala, Hollola, Orimattila Päivitetty 2.8.2012 Kurssin runko Asuntolakurssi on järjestyssääntöjen mukaan pakollinen kaikille asuntolassa asumisen aloittaville asukkaille. Kurssin kokonaisuus on 38 tuntia, joista 9 tuntia on lähiopetusta ja 11 tuntia

Lisätiedot

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Partalanmäen tehostetun palveluasumisen yksikkö sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Tehostettu Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoivaa. Asiakkaat valitaan

Lisätiedot

ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT

ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT Myyntisivustolta varattavien kohteiden osalta noudatetaan Rukan Salonki Varausehdot osiota seuraavissa kohteissa: Ruka Noro, Rukan Salonki 1, Rukan Salonki 2, Rukan Salonki

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITE Järjestyssääntöjen tavoitteena on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallinen, viihtyisä sekä oppimisen kannalta tuloksellinen

Lisätiedot

Asuntolaopas Jyväskylän ammattiopisto

Asuntolaopas Jyväskylän ammattiopisto Asuntolaopas Jyväskylän ammattiopisto Sisällys Yhteystiedot...3 Yhteystiedot Jyväskylän ammattiopiston asuntola Asuntolan tilat...4 Asuntolaan muuttaminen...5 Asumisen periaatteet yhteispelillä se sujuu...6

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia PETSAMO 3 Hoitajat 050 366 2039 Kanslia 044 775 8018 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto PETSAMO 3 on 19-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

TERVETULOA OPISKELEMAAN! TERVETULOA OPISKELEMAAN! VÄSTRA NYLANDS FOLKHÖGSKOLA 2017 2018 REHTORI Rehtori Henrik Grönroos 040 558 2081 henrik.gronroos@vnf.fi INFO Asuntola/opintotuki/muut opiskelua koskevat asiat Kanslisti Mia Lindström

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki

Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki OPISKELIJAN OPAS Kauhajoki Lukuvuosi 2013-2014 SISÄLLYSLUETTELO: 1. HENKILÖKUNTA 3 2. RYHMÄT JA RYHMÄNOHJAAJAT 5 3. LUKUVUODEN TYÖPÄIVÄT 6 4. TYÖSSÄOPPIMISJAKSOT 7 5. UUSINTATENTIT

Lisätiedot

Tervetuloa asuntolaan! Ohjeistus muuttoon ja asuntola-asumiseen. Sedu Ilmajoen opiskelija-asuntola Lukuvuosi

Tervetuloa asuntolaan! Ohjeistus muuttoon ja asuntola-asumiseen. Sedu Ilmajoen opiskelija-asuntola Lukuvuosi Tervetuloa asuntolaan! Ohjeistus muuttoon ja asuntola-asumiseen Sedu Ilmajoen opiskelija-asuntola Lukuvuosi 2019-2020 Yhteystiedot: Sedu / Asuntola, Ilmajoki Ilmajoentie 525 60800 Ilmajoki p. 040 680 7160

Lisätiedot

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa?

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? kunnalta kaupungilta Nuorisoasuntoliitolta (NAL) yksityisiltä vuokranantajilta esim. VVO ja SATO yksityisiltä henkilöiltä Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä?

Lisätiedot

ASUNTOLAN SÄÄNNÖT. Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto Oriveden opisto, Vapaa sivistystyö

ASUNTOLAN SÄÄNNÖT. Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto Oriveden opisto, Vapaa sivistystyö ASUNTOLAN Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto Oriveden opisto, Vapaa sivistystyö Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 1 2. ASUMINEN... 2 2.1. Tulo- ja lähtötarkastus... 2 2.2. Asumisoikeus opiskelija-asuntolassa...

Lisätiedot

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Porvoon nyrkkeilyseura ry. Meritullinkatu 3-7, 06100 Porvoo yhteyshenkilö: Karre Anttonen e-mail: karre@pons.fi puh: 050 46 44 587 Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Kutsumme

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Tervetuloa Putti Torppaan!

Tervetuloa Putti Torppaan! Putti Torppa Tervetuloa Putti Torppaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Putti Torppaan Jämsän Himokselle. Perustiedot Putti Torpasta Osoite: Kivistönkatu 5, 42100 Jämsä Tyyppi: hirsirakenteinen

Lisätiedot

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto 1.1. 31.12.2013 Etelä-Pohjanmaan Opistolla järjestät onnistuneet juhlat YLEISTÄ Päärakennuksen juhlasalissa on tilat noin 150 henkilölle ja L-rakennuksen

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Imatran toimipiste. Lukuvuosi 2015 2016. Ruokailupalvelut. Koulukatu 5 55120 Imatra. Lukukaudet alkavat ja päättyvät seuraavasti:

Ammattiopisto Luovi Imatran toimipiste. Lukuvuosi 2015 2016. Ruokailupalvelut. Koulukatu 5 55120 Imatra. Lukukaudet alkavat ja päättyvät seuraavasti: Ammattiopisto Luovi Imatran toimipiste Koulukatu 5 55120 Imatra Lukuvuosi 2015 2016 Lukukaudet alkavat ja päättyvät seuraavasti: Syyslukukausi 12.8. 19.12.2015 Kevätlukukausi 7.1. 3.6.2016 Lukuvuoden lomat

Lisätiedot

Ajankohtaisinfo. Hankkeen toiminta.

Ajankohtaisinfo. Hankkeen toiminta. Ajankohtaisinfo Hankkeen toiminta Harrastetutor-toiminnan ja koulutusten kehittäminen Fiilistä asumiseen arjen taitojen kurssisisältöjen kehittäminen Asuntolaohjaajien verkostotoiminta Asuntolaohjauksen

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Healthy European Youth Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Tervetuloa Info-iltaan! Illan kulku: - Kahvitarjoilu - rehtorin puheenvuoro Eija Paukkuri - Erasmus-tiimi esittäytyy - viikon ohjelma

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto 1.1. 31.12.2014 Etelä-Pohjanmaan Opistolla järjestät onnistuneet juhlat! YLEISTÄ Vanhan päärakennuksen juhlasalissa on tilat noin 150 henkilölle

Lisätiedot

Asumisen järjestyssäännöt

Asumisen järjestyssäännöt Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Asumisen järjestyssäännöt Sisällysluettelo REDU C18/19, UOPI C08/19, versio 1.0 Lapin koulutuskeskus REDU - Santasport Lapin Urheiluopisto 1 (9) Johdanto... 2 Asuntolan asumisen

Lisätiedot

Kivistön koulun hyvä fiilis

Kivistön koulun hyvä fiilis Kivistön koulun hyvä fiilis Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä-toimintamalli Välittävä toimintakulttuuri - hyvinvoiva kasvuyhteisö Suunnitelma

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUS Esitietoja päivähoidon aloitusvaiheessa

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUS Esitietoja päivähoidon aloitusvaiheessa PALTAMON KUNTA 1 (4) Sivistyspalvelut / Lasten päivähoito LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUS Esitietoja päivähoidon aloitusvaiheessa LAPSEN NIMI Syntymäaika Osoite Hoitopaikka ÄITI / HUOLTAJA

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu, Kurikka

Koulutuskeskus Sedu, Kurikka ASUNTOLAN TOIMINTAOHJEET Koulutuskeskus Sedu, Kurikka Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa 2 Sedu Kurikan opiskelija-asuntolan toimintaohjeet Nämä ohjeistukset

Lisätiedot

Vanhan päärakennuksen kuva on kannessa, vasemmalla kuva Liakka-talosta. Alla kuva Liakka-talon ravintola Katajanmarjasta.

Vanhan päärakennuksen kuva on kannessa, vasemmalla kuva Liakka-talosta. Alla kuva Liakka-talon ravintola Katajanmarjasta. Etelä-Pohjanmaan Opisto on yksi Suomen suurimpia kansanopistoja. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton opistomme on perustettu vuonna 1892. Ilmajoella sijaitsevassa oppilaitoksessamme on sekä ammatillista

Lisätiedot

Asukkaaksi Hopeasiltaan

Asukkaaksi Hopeasiltaan Asukkaaksi Hopeasiltaan Käytännön opas uudelle Hopeasillan asukkaalle, omaisille ja läheisille YLEISTÄ Hopeasillan vanhainkoti on rakennettu vuonna 1965 ja peruskorjattu vuonna 1995. Hopeasillassa on 59

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus Ammatillinen koulutus pähkinänkuoressa AMMA projekti, 2005. Ammatillinen koulutus maahanmuuttajille. YLIOPISTOT 4-7 vuotta Suomen koulutusjärjestelmä AMMATTIKORKEA- KOULUT, 4 vuotta Suomessa kaikki käyvät

Lisätiedot

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen Liite Askolan lukion suunnitelmaan kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä toimintatavoista: Menettelytavat rike- ja häiriötilanteessa, asioiden selvittämisvastuut, työnjako sekä kuulemis-

Lisätiedot

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen.

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Rovanperän kelomökkien varausehdot Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Varaus on sitova, kun ennakkovaraus, 20% varauksen hinnasta, on maksettu vahvistuskuitissa

Lisätiedot

Tervetuloa Naperoleirille Kankaanpäähän ja Pomarkkuun!

Tervetuloa Naperoleirille Kankaanpäähän ja Pomarkkuun! Tervetuloa Naperoleirille Kankaanpäähän ja Pomarkkuun! Naperoleiri 2019 valmistelut ovat käynnissä täydellä tohinalla. Tästä kirjeestä löydät tietoa muun muassa ilmoittautumisesta, kannustusväen majoitusmahdollisuuksista

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Yleistä asumisesta Asunnot

SISÄLLYSLUETTELO Yleistä asumisesta Asunnot ASUMISOPAS 2015 2016 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä asumisesta... 3 Asunnot... 4 Asuntojen varustelu... 4 Saunat... 5 Pyykinpesu... 5 Jätehuolto... 5 Turvallisuus... 5 Nettiyhteys... 5 Puhelin... 5 Parkkipaikat...

Lisätiedot

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri Kulttuuriympäristöleiri 18.-20.8.2017 Leirikirje Tervetuloa kulttuuriympäristöleirille Kangasalle! Päävastuu leirin järjestelyistä on Pirkanmaan maakuntamuseolla. Leiri on osa maakuntamuseon Adoptoi monumentti

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019 Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019 Hyväksytty yhtymähallituksessa 22.1.2019, 14 Sisällys 1 Järjestyssääntöjen perusta ja tarkoitus... 1 2 Soveltamisalue... 1 3 Opiskelijan oikeudet...

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto Minna Kansanaho

Etelä-Pohjanmaan Opisto Minna Kansanaho Etelä-Pohjanmaan Opisto Minna Kansanaho Tuki Muuttuneet tarpeet Tarkkaavaisuusongelmat muuttuvat iän myötä Motorinen levottomuus, impulsiivisuus vähenee tarkkaamattomuus ja vaikeudet jäsentää omaa toimintaansa

Lisätiedot

Avoimen yliopiston OPINTO-OPAS

Avoimen yliopiston OPINTO-OPAS Avoimen yliopiston OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2011 2012 SISÄLTÖ: 1. Tervetuloa opiskelijaksemme... 3 2. Yleistä Etelä-Pohjanmaan Opistosta... 3 3. Yhteyshenkilöt ja opintojen ohjaus... 3 4. Opiston opiskelutilat...

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet. Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki. Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa

Asuntolan toimintaohjeet. Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki. Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Sedu Kauhajoen opiskelija-asuntolan toimintaohjeet Nämä

Lisätiedot

Vuoden 2017 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa

Vuoden 2017 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa Vuoden 2017 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 1.-2.4.2017 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Muistola, Onnela ja Virkkula

Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano 3 5 Muistola, Onnela ja Virkkula Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano sijaitsee Kuokkalan Äijälänrannan luonnonläheisessä ympäristössä, osoitteessa Tahvosentie 26. Lähettyvillä virtaavan

Lisätiedot

AMURI 2 Hoitajat Kanslia

AMURI 2 Hoitajat Kanslia AMURI 2 Hoitajat 044 7758 020 Kanslia 044 7758 019 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto AMURI 2 on 28-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen huoneita.

Lisätiedot

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Oy Vaasan

Lisätiedot

Asuntolatoimintasuunnitelma ja ohjeistus. + Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie

Asuntolatoimintasuunnitelma ja ohjeistus. + Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie Asuntolatoimintasuunnitelma ja ohjeistus + Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie Koulutien asuntolan toimintasuunnitelma Koulutuskeskus Sedun Koulutien opiskelija-asuntola tarjoaa kouluviikkojen ajalle

Lisätiedot

Asumisoikeuden siirtäminen ja huoneiston hallintaoikeuden luovuttaminen. Vesa Puisto Lakimies

Asumisoikeuden siirtäminen ja huoneiston hallintaoikeuden luovuttaminen. Vesa Puisto Lakimies Asumisoikeuden siirtäminen ja huoneiston hallintaoikeuden luovuttaminen Vesa Puisto Lakimies 3.5.2016 Taustaksi Asumisoikeusasuminen on eräänlainen omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto Asumisoikeusasumista

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

Suutarinkylän koulun päihdetoimintamalli

Suutarinkylän koulun päihdetoimintamalli 2018 Suutarinkylän koulun päihdetoimintamalli 2018-2019 YHTEISÖLLINEN HYVINVOINTIRYHMÄ TUPAKKATUOTTEET 1. Oppilas käyttää tupakkatuotteita koulun alueella Tupakkatuotteiden käyttö ja hallussapito ovat

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

Lohjan kokemuksia nivelvaiheen ohjauksesta ja toteutuksesta

Lohjan kokemuksia nivelvaiheen ohjauksesta ja toteutuksesta Lohjan kokemuksia nivelvaiheen ohjauksesta ja toteutuksesta Oppilaan- ja opinto-ohjauksen kansallinen kehittämispäivä 20.4.2011 Katri Kalske Lohjan sivistysjohtaja Tiivis verkostoyhteistyö Säännölliset

Lisätiedot