29 Terveysvalvonnan johtajan viranhaltijapäätökset, otto-oikeus. 30 Terveysvalvonnan johtajan ja ympäristöpäällikön viranhaltijapäätökset, tiedoksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "29 Terveysvalvonnan johtajan viranhaltijapäätökset, otto-oikeus. 30 Terveysvalvonnan johtajan ja ympäristöpäällikön viranhaltijapäätökset, tiedoksi"

Transkriptio

1 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Aika , klo 15:18-16:48 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Terveysvalvonnan johtajan viranhaltijapäätökset, otto-oikeus 30 Terveysvalvonnan johtajan ja ympäristöpäällikön viranhaltijapäätökset, tiedoksi 31 Tiedoksi 32 Määräys kiinteistön liittämisestä Salapirkon vesiosuuskunnan verkostoihin ja uhkasakon määrääminen maksuun 33 Ympäristönsuojelun valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna Ympäristölautakunnan toiminnan ja talouden toteutuminen vuonna 2017 Lisäpykälät 36 Oikaisuvaatimus viranhaltijapäätökseen lannan aumavarastointia koskevassa asiassa

2 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Saapuvilla olleet jäsenet Petri Pekonen, puheenjohtaja Dina Samaletdin Harri Haavikko Jarmo Lautamäki Markku Lamponen Risto Salminen Muut saapuvilla olleet Hanna Pasonen, ympäristöpäällikkö, sihteeri Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Markku Aholainen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Poissa Maarit Orava, 1. varapuheenjohtaja Eija Partanen Miika Orava Allekirjoitukset Petri Pekonen Puheenjohtaja Hanna Pasonen Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Harri Haavikko Dina Samaletdin Pöytäkirjan nähtävänäolo Pöytäkirja on nähtävillä Mikkelin kaupungin kirjaamossa (Maaherrankatu 9-11) ja yleisessä tietoverkossa.

3 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 28 Pöytäkirjan tarkastus Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Dina Samaletdin ja Harri Haavikko. Päätös Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Dina Samaletdin ja Harri Haavikko.

5 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 29 Terveysvalvonnan johtajan viranhaltijapäätökset, otto-oikeus Ympäristöpalvelujen johtaja Hankintapäätökset: 1 Ympäristöterveydenhuollon laboratoriopalveluiden hankkiminen vuosille 2018 ja 2019, Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Ympäristölautakunta päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan, koska viranhaltijapäätöksissä ei ole havaittu mitään sellaista, mikä olisi esteenä päätöksen täytäntöönpanolle. Päätös Hyväksyttiin.

6 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 30 Terveysvalvonnan johtajan ja ympäristöpäällikön viranhaltijapäätökset, tiedoksi Terveysvalvonnan johtaja Henkilöstöpäätökset: 1 Tiiu Järvensivun irtisanoutuminen valvontaeläinlääkärin virasta, Ympäristöterveydenhuollon luvat ja ilmoitukset: 3 Päätös tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntilupahakemusta koskevassa asiassa/ Superfresh Oy, Fresto Mäntyharju, Mäntyharju, Ympäristöpäällikkö Ympäristönsuojelun luvat ja ilmoitukset: 4 Ilmoitus melua ja tärinää aiheuttavasta toiminnasta; Mikkelin Nostajat, Porrassalmenkatu 37, Mikkeli, Maastoliikennelain 30 :n mukainen hakemus, Marko Väisänen, Mäntyharju, Ilmoitus melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta; Kuljetus ja Konetyö Viitikka Ay, Ristiina, Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Merkitään tiedoksi. Päätös Merkittiin tiedoksi.

7 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 31 Tiedoksi Valmistelija / lisätiedot: Hanna Pasonen Hanna.Pasonen@mikkeli.fi ympäristöpäällikkö Metsäsairila Oy:n biokaasulaitoksen ympäristöluvan, aloittamisluvan ja kompostointilaitoksen ympäristöluvan muutokseen liittyvä lausunto Aluehallintovirasto pyytää lausuntoa Metsäsairila Oy:n jätekeskuksen biokaasulaitoksen ympäristöluvasta ja siihen liittyvästä toiminnan aloittamisluvasta sekä kompostointilaitoksen ympäristöluvan muutoksesta. Itä-Suomen aluehallintovirasto on nro 52/2015/1 antanut ympäristölupapäätöksen Metsäsairila Oy:n biokaasulaitokselle. Vaasan hallinto-oikeus on päätöksellään , 17/0076/3 palauttanut ympäristölupapäätöksen Itä-Suomen aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Hallinto-oikeuden päätöksessä on todettu, että Metsä-Sairilan jätekeskuksen biokaasu- ja kompostointilaitoksella on tekninen ja toiminnallinen yhteys. Tämän vuoksi uudella hakemuksella haetaan molemmille laitoksille ympäristölupaa, joka on kompostointilaitoksen osalta lupamääräysten tarkistamishakemus ja biokaasulaitoksen osalta ympäristölupahakemus uudelle toiminnalle. Kompostointilaitoksella on tarkoitus vastaanottaa ja käsitellä nykyisen luvan mukaisten jätejakeiden lisäksi viherbiomassoja ja biokaasulaitoksen käymisjäännöstä (mädätysjäännöstä). Hakemus on tehty yhdellä hakemuksella. Näin laitosten yhteisvaikutukset on saatu selvemmin esille. Biokaasulaitoksen osalta haetaan ympäristölupaa laitokselle, jonka jätteen käsittelyn maksimikapasiteetti on tonnia vuodessa, mutta kuitenkin siten, että kompostointilaitoksen ja biokaasulaitoksen yhteensä laskettu vuosittainen jätteenkäsittelymäärä ei tule ylittämään t vuodessa. Asia on korostetummin ilmaistu, kuin edellisessä hakemuksessa. Biokaasu- ja kompostointilaitoksen toiminnallinen yhteys on kuvattu hakemuksessa. Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen lausunto: Hakemusasiakirjojen perusteella hankkeesta ei ennalta arvioiden aiheudu terveyshaittaa eikä vaaraa ympäristölle. Jätteiden käsittelyn käytännöt saadaan tasolle, jossa jätteistä voidaan jalostaa raaka-aineita uudelleen käyttöön. Mikkelin seudun ympäristöpalvelut puoltaa hakijan pyyntöä aloittaa lupahakemuksen mukainen biokaasulaitoksen jätteenkäsittelytoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

8 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Puolustusvoimien vaatetuskorjaamon Mikkelin tuotantolaitoksen ympäristölupahakemuksen täydennykseen liittyvä lausunto Aluehallintovirasto pyytää Mikkelin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ja terveydensuojeluviranomaisen lausuntoa Puolustusvoimien vaatetuskorjaamon Mikkelin tuotantolaitoksen ympäristölupahakemuksen täydennyksestä. Adven Oy on toiminnanharjoittajana toimittanut pesulan ympäristölupahakemukseen päivätyn liitteen Adven Oy, Lk 95 Mikkelin energiantuotantolaitos. Energiantuotantolaitos koostuu kahdesta öljykattilasta, joiden polttoaineena on raskas polttoöljy. Kummankin kattilan teho on 2,2 MW. Kattiloiden savukaasut johdetaan yhteiseen kaksihormiseen 20 metriä korkeaan savupiippuun. Öljy varastoidaan kaksilohkoisessa öljysäiliössä (2 * 50 m 3 ). Vuoden 2018 alusta on tullut voimaan uusi valtioneuvoston asetus 1065/2017, jonka mukaan sitä sovelletaan vähimmäisvaatimuksena toimintaan, johon tarvitaan ympäristönsuojelulain nojalla ympäristölupa. Asetuksen mukaisia uusia päästöraja-arvoja tulee olemassa olevien vähintään 1 mutta enintään 5 megawatin energiantuontantoyksiköiden noudattaa alkaen. Asetuksessa säädetään direktiivin mukaisista päästörajaarvoista ja tarkkailuvelvoitteista sekä muista kansallisista ympäristönsuojeluvaatimuksista. Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen lausunto: Ympäristölupapäätöksessä voidaan huomioida käytännössä tarvittava siirtymäaika laitoksen vaatimille muutoksille (polttoaineen laatu, maaperän suojaukset, vanhojen säiliöiden uusiminen). Siirtymäajan tulisi olla kuitenkin selvästi lyhyempi kuin 12 vuotta. Polttoaineen laadun ja ilmapäästöjen (rikkidioksidi) suhteen yksikkö ei täytä vuoden 2018 alkuun asti voimassa olleen ns. PIPO-asetuksen (VNA 445/2010) vaatimuksia. Toiminnat sijoittuvat Pursialan pohjavesialueelle. Sijainti on muutenkin herkkä. Lähin asuinkerrostalo sijaitsee noin 50 metrin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennukset lähimmillään noin 30 metrin etäisyydellä lämpökeskuksesta. Lämpökeskuksen toiminnasta (nokipäästöistä) on tullut yksittäinen valitus ympäristöpalvelut-yksikölle. Ympäristöpalvelut on antanut viranhaltijalausuntona seuraavat kaavalausunnot: Hirvensalmen itäosan rantayleiskaavan muutos / Suutarisen yhteismetsä ( ) Ketunkolon asemakaavaehdotus, Kangasniemi ( ) Ecosairilan asemakaava, Mikkeli ( )

9 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Meijerin alueen asemakaavan muutosehdotus, Kangasniemi ( ) Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Merkitään tiedoksi. Päätös Merkittiin tiedoksi.

10 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 32 Määräys kiinteistön liittämisestä Salapirkon vesiosuuskunnan verkostoihin ja uhkasakon määrääminen maksuun MliDno Valmistelija / lisätiedot: Marita Savo Marita.Savo@mikkeli.fi ympäristötarkastaja Mikkelin kaupungin ympäristölautakunta velvoitti kiinteistönomistajaa osoitteessa Kivirannantie 6, Mikkeli ensimmäisen kerran liittämään kiinteistö Salapirkon vesiosuuskuntaan. Kiinteistön ( ) omistaja valitti päätöksestä sekä Kuopion että korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Molemmat oikeusasteet hylkäsivät valituksen. Ympäristölautakunta määräsi kiinteistön uudelleen liittämään kiinteistön Salapirkon vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon mennessä. Määräyksen tehosteeksi asetettiin euron uhkasakko, joka voidaan määrätä maksettavaksi, jos määräystä ei noudateta. Kiinteistön omistaja valitti päätöksestä. Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi kiinteistönomistajan valituksen päätöksellään ja totesi, että ympäristölautakunta on voinut asettaa liittymisvelvoitteen tehostamiseksi uhkasakon. Kiinteistön omistajan valituksesta Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen päätöksellään Hallinto-oikeuden päätöstä ei muuteta muuten kuin niin, että vesi- ja viemäriverkostoon liittämiselle asetettu määräaika pidennettiin päättymään Uhkasakon asettamispäätös jäi voimaan. Salapirkon vesiosuuskunnalta saadun tiedon mukaan liittämistä verkostoihin ei ole tehty. Kirjeessä kehotettiin kiinteistönomistajaa liittämään kiinteistö ( ) välittömästi vesiosuuskunnan verkostoihin. Hänelle varattiin hallintolain 34 :n mukaisesti tilaisuus selityksen antamiseen velvoitteen laiminlyönnin johdosta. Selvitys siihen johtavista syistä pyydettiin antamaan Mikkelin seudun ympäristölautakunnalle kirjallisesti mennessä. Kiinteistönomistaja lähetti selityksen. Siinä esitetyillä asioilla ei ole merkitystä määräyksen toimeenpanon kannalta. Asianosaista kuultiin lähetetyllä kuulemiskirjeellä ennen uhkasakon määräämistä maksuun. Kuulemiskirjeessä todettiin, että asetettu euron uhkasakko tullaan määräämään maksuun. Kiinteistönomistaja lähetti päivätyn vastauksensa. Salapirkon vesiosuuskunnalta kysyttiin sen mahdollisuutta neuvotella ko. kiinteistönomistajan kanssa siitä, mitä liittäminen vaatii osuuskunnalta ja häneltä. Vesiosuuskunta lähetti päivätyn vastauksen.

11 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Edellä mainitut kirjeet (5) ovat liitteenä. Liittämistoimet katsotaan aloitetuksi, kun kiinteistön omistaja pyytää Salapirkon vesiosuuskuntaa osoittamaan liittymäpaikan ja -tavan. Todetaan, että kiinteistönomistajalle on tuotu useita kertoja esille, että hänellä on ollut liittämisen lisäksi mahdollisuus hakea liittymisvelvollisuudesta vesihuoltolain mukaista vapautusta. Sovelletut oikeusohjeet: Vesihuoltolaki 29, 30 Hallintolaki 34 Uhkasakkolaki 6, 8, 10, 12, 19, 22, 23 Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Ympäristölautakunta määrää asetetun euron uhkasakon maksuun. Ympäristölautakunta määrää uudelleen, että kiinteistö ( ) tulee liittää Salapirkon vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon viipymättä, mennessä. Tämän määräyksen tehosteeksi ympäristölautakunta asettaa uuden euron uhkasakon, joka voidaan määrätä maksettavaksi, jos määräystä ei noudateta. Päätös Hyväksyttiin. Tiedoksi Kiinteistönomistaja (saantitodistuksella, mukana tilisiirtolomake); Salapirkon vesiosuuskunta; Maanmittauslaitos/Etelä-Savon maanmittaustoimisto (ilmoitus merkinnän tekemiseksi kiinnityksistä pidettävään rekisteriin).

12 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 33 Ympäristönsuojelun valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2017 MliDno Valmistelija / lisätiedot: Hanna Pasonen Hanna.Pasonen@mikkeli.fi ympäristöpäällikkö Liitteet 1 Liite Ympäristönsuojelun valvontaohjelman toteutuminen 2017 Syyskuussa 2014 voimaan tulleen ympäristönsuojelulain (527/2014) ja - asetuksen (713/2014) mukaan kuntien on laadittava ympäristöluvan varaisten kohteiden valvonnasta valvontasuunnitelma, joka sisältää linjauksia valvonnan järjestämisestä, valvonnan kohdentamisen ja sen perusteena olevan riskinarvioinnin periaatteet. Lisäksi kuntien tulee laatia yksityiskohtaisempi valvontaohjelma, jonka laatimismenettely kuvataan valvontasuunnitelmassa. Valvontaohjelma on laitoskohtainen suunnitelma vuosittain toteutettavasta valvonnasta ja se toimii valvontamaksun perusteena. Ympäristöpalvelut on laatinut vuodesta 2014 lähtien vuosittain uuden ympäristönsuojelulain mukaisen valvontasuunnitelman ja ohjelman. Vuoden 2017 valvontasuunnitelmaan sisältyi yhteensä 103 ympäristöluvan tai maa-ainesluvan varaisen tai rekisteröintimenettelyn piiriin kuuluvan laitoksen tai toiminnan tarkastusta. Vuonna 2017 valvontaohjelmassa olevien kohteiden tarkastuksia tehtiin yhteensä 163. Lukumääräisesti eniten tehtiin maa-aineskohteiden tarkastuksia (128 kpl). Maa-aineskohteiden tarkastuksia tehtiin suunniteltua enemmän kun taas ympäristöluvan varaisten laitosten tai toimintojen tarkastuksia tehtiin hieman suunniteltua vähemmän Tarkempi valvontasuunnitelman toteutuminen on esitetty liitteenä olevassa taulukossa. Lisäksi liitteessä on esitetty ympäristönsuojeluyksikössä käsiteltyjen lupien, ilmoitusten ja lausuntojen jakautuminen kunnittain vuonna Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Ympäristölautakunta hyväksyy ympäristönsuojelun valvontasuunnitelman toteutumisen vuodelta 2017 ja merkitsee sen tiedoksi. Päätös Hyväksyttiin.

13 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 34 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2017 MliDno Valmistelija / lisätiedot: Maria Närhinen, Lasse Lähde, Nina Gynther Maria.Narhinen@mikkeli.fi, lasse.lahde@mikkeli.fi, Nina.Gynther@mikkeli.fi ympäristöpalvelujen johtaja, terveystarkastaja, terveystarkastaja Liitteet 1 Liite Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen Liite Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma toteuma 2017 Ympäristölautakunta hyväksyi Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman tarkistamisen vuodelle 2017 Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen toiminta-alueelle Valvontasuunnitelman toteutumista tulee arvioida vuosittain ympäristöterveydenhuollosta vastaavassa monijäsenisessä toimielimessä. Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2017 Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen toimialuetta koskeva elintarvikevalvontasuunnitelma hyväksyttiin ympäristölautakunnassa osana yhteistä ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaa. Suunnitelmallista elintarvikevalvontaa suoritetaan valtakunnallisen Oivajärjestelmän mukaisesti. Evira on järjestänyt useita Oiva- järjestelmään liittyviä koulutuksia myös vuonna 2017 joihin valvontahenkilöstö on osallistunut. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira seuraa kunnallisten valvontayksiköiden elintarvikevalvontaa sähköisen KUTI- tietojärjestelmän kautta. Elintarvikevalvontasuunnitelma vuodelle 2017 on tehty Eviran riskiarviointiohjeen mukaan omaa paikallista kohteiden riskinarviointia soveltaen. Elintarvikevalvontasuunnitelmassa oli vuodelle 2017 suunniteltu yhteensä 392 tarkastusta. Suunnitelmallisia tarkastuksia tehtiin 286 suunnitelman toteutumisasteen ollessa 73 %. Suunnitelman ulkopuolisia tarkastuksia 24. Yhteensä elintarvikevalvonnan tarkastuksia tehtiin 310 kpl ja suoritteita kertyi 542 kpl. 286 Oiva- tarkastuksesta Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen alueella vuonna 2017 oivallisen arvosanan sai 73 %, hyvän arvosanan 21 % ja korjattavaa 6 %. Tarkastuskäynnit on suunnattu riskinarvioinnin perusteella riskialttiimpiin kohteisiin. Lisäksi suunnitelman ulkopuoliset tarkastukset ovat tukeneet valvontasuunnitelman ja suunnitelmallisten tarkastusten päämääriä. Vuonna 2017 elintarvikevalvonnasta kertyneet tulot olivat euroa. Terveydensuojelulain valvontasuunnitelman toteutuminen 2017 Terveydensuojelun valtakunnallinen valvontaohjelma on laadittu vuosille Valvonnan painopistealueet huomioitiin paikallisen suunnitelman laatimisessa. Painpoisteena toteutuivat talousvesi,sidosryhmätyö sekä erityisesti asumisterveyteen liittyvä työ.

14 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Sisäilmaselvityksissä on toimittu suunnitelman mukaisesti ja käytetty pääasiassa ulkopuolisia asiantuntijoita. Käytetyt ulkopuoliset asiantuntijat ovat pätevöityneitä ja kokeneita. Koulujen ja päiväkotien tarkastukset tehdään yhteistarkastuksena eri tahojen kanssa. Tarkastukselle kutsutaan kohteen edustuksen lisäksi työterveyshuolto, työsuojeluvaltuutettu, tilakeskuksen edustaja ja kiinteistön huoltaja. Asumisterveysasioissa, erityisesti siivottomuustapauksissa tehdään yhteistyötä paloviranomaisten, sosiaalitoimen ja vanhustenhuollon kanssa. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 311. Suunnitelmallisia tarkastuksia tehtiin 173, kun tavoite oli 199. Toteuma oli 86,9 %. Suoritteita oli yhteensä 930. Terveydensuojelussa erityisesti asumisterveyteen liittyvistä tarkastuksista suuri osa on suunnittelematonta työtä, jolloin suunnitelmallisen työn osuus jää pienemmäksi kuin elintarvikevalvonnassa. Pitkäaikaisten asumisterveysasioiden käsittelyt ovat aikaa vieviä. Terveydensuojelun valvontamaksuja kertyi Tupakkalain valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2017 Tupakkatuotteiden vähittäismyyntilupien hyväksyminen ja myyntilupien valvonta on yksi ympäristöterveydenhuollon tehtävistä. Tupakkatuotteiden myymälämainontaa ja esillepanoa valvottiin tupakan vähittäismyyntilupien myöntämisen yhteydessä. Tupakkalain mukaisia vähittäismyyntipaikkojen tarkastukset toteutuivat suunnitelman mukaisesti, tarkastuksia tehtiin vuonna 2017 yhteensä 79 kpl (toteutuma 93 %). Tupakkalain mukaisesta myyntilupien myöntämisestä ja valvonnasta sekä lääkelain mukaisesta nikotiinikorvaustuotteiden valvonnasta kertyi viime vuonna tuloja yhteensä euroa. Suurin osa tuloista tuli tupakkatuotteiden vähittäismyyntilupien valvontamaksuista. Eläinten hyvinvoinnin ja terveydenhuollon suunnitelman toteutuminen 2017 Vuoden 2017 alusta Kangasniemen eläinlääkäripalvelut yhdistettiin Mikkelin seudun eläinlääkäripalveluihin ja toimintatapoja yhdistettiin kertomusvuoden aikana. Eläinlääkäripalvelujen saatavuus ja laatu on ollut suunnitelman mukaista. Kiireetöntä ja kiireellistä eläinlääkäriapua on pystytty tarjoamaan kohtuullisessa ajassa. Päivystys on toiminut hyvin sekä Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen omana toimintana että Kangasniemen alueella Jyväskylän seudun yhteistyöllä järjestettävässä päivystysrenkaassa. Viranomaistyötä varten perustettu valvontaeläinlääkärin virka on ollut vakituisesti täytetty vuoden 2015 alusta lähtien. Tämä on merkittävästi parantanut eläinsuojelulain mukaisten tehtävien hoitoa. Sairaskäyntejä tehtiin vuonna 2017 päiväsaikaan 1140 sekä 410 päivystyksessä. Virkamatkoja tehtiin 440 joista 113 oli valvontaeläinlääkärin eläinsuojelukäyntejä ja 222 lihantarkastustyötä Kangasniemellä. Pieneläinkäyntejä oli 4941 virka-aikaan sekä päivystyksessä 982. Tavoitteiden toteutumisen arviointi ja tarvittavat toimenpiteet Ympäristöterveydenhuollon eri lakien mukaista toimintaa valvovat keskusvirastot antavat suosituksia erilaisten valvontakohteiden

15 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) tarkastustiheydestä. Valvonta on kohdennettu paikallisen riskinarvioinnin perusteella tärkeimpiin kohteisiin. Resurssit ovat laskennallisesti riittävät suunnitelmalliseen tarkastustyöhön mutta muut työtehtävät ovat heikentäneet suunnitelmallisen työn tavoitteiden toteumista. Lisäresursseja on saatu palkkaamalla kesäisin kaksi terveystarkastajaharjoittelijaa kolmeksi kuukaudeksi. Lisäksi koulutukseen liittyvässä harjoittelussa on ollut terveysinsinöörejä. Käynnissä oleva maakuntavalmistelu on vienyt resursseja perustyöltä Valvontakertomukset ovat liitteenä. Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Ympäristölautakunta hyväksyy annetun selvityksen koskien ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumista vuonna Päätös Hyväksyttiin. Tiedoksi Hirvensalmen kunta, Kangasniemen kunta, Mäntyharjun kunta, Pertunmaan kunta, Mikkelin kaupunginhallitus, Itä-Suomen aluehallintovirasto

16 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 35 Ympäristölautakunnan toiminnan ja talouden toteutuminen vuonna 2017 MliDno Valmistelija / lisätiedot: Maria Närhinen Maria.Narhinen@mikkeli.fi ympäristöpalvelujen johtaja Liitteet 1 Liite Kuntien osuudet toteutunut Liite Talousarvion toteutuma_tulosyksiköittäin Liite Ympäristö toteutuma Liite Ympäristölautakunta tuloskortti toteuma Kuntalain mukaan tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kunnan toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Toimintakertomus on osa kuntalain määrittelemää tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen tehtävänä on selvittää valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista. Talouspalvelut on antanut ohjeet vuoden 2017 tilinpäätöstoimintakertomustietojen raportoinnista. Toimielinten tulee raportoida toimintansa toteutumisesta mennessä. Toimintakertomuksessa raportoidaan toimielimen palvelusuunnitelman toteutuminen, talouden toteutuminen ja olennaiset poikkeamat ja selvitys poikkeamien syistä sekä arvio sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan noudattamisesta. Valtuustoon nähden sitovien tavoitteiden raportointi: Valtuustoon nähden sitovat tavoitteet raportoidaan toimielinten tuloskorteilla. Tavoitteiden toteutuminen on arvioitava sillä tasolla, että niiden perusteella voidaan arvioida onko toimintaa toteutettu valtuuston asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tunnuslukujen osalta raportoidaan TP2016, TA 2017, TP2017 ja toteutuma % TP2017/TA2017. Ympäristölautakunnan talousarvion toteuma vuonna 2017 Toimintatuotot (sisältää kuntaosuudet) TA 2017 Toteuma Toimintakulut Toimintakate

17 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Taloudelliset tavoitteet toteutuivat kokonaisuutena vuonna 2017 alle talousarvion. Ympäristöpalvelujen toimintaa on kuvattu tarkemmin liitteenä olevassa toimintakertomuksessa ja tuloskortissa. Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Ympäristölautakunta hyväksyy talouden ja toiminnan toteutumisen vuodelta 2017 ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle sen hyväksymistä. Päätös Hyväksyttiin. Tiedoksi Hirvensalmen kunta, Kangasniemen kunta, Mäntyharjun kunta, Pertunmaan kunta, Mikkelin kaupunginhallitus, talouspalvelut

18 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) 36 Oikaisuvaatimus viranhaltijapäätökseen lannan aumavarastointia koskevassa asiassa MliDno Valmistelija / lisätiedot: Maria Närhinen Maria.Narhinen@mikkeli.fi ympäristöpalvelujen johtaja Kalevi Välimäki on tehnyt lähettämällään sähköpostiviestillä oikaisuvaatimuksen lannan aumavarastointia koskevassa asiassa annettuun viranhaltijapäätökseen (MliDno ). Asia koskee lannan käsittelyä ja varastointia tilalla Välimäki on tehnyt kesällä 2017 Ympäristöpalveluille ilmoituksen, jonka mukaan tilan lantaa on haudattu usean vuoden ajan maahan. Tilan omistajat ovat myöntäneet haudanneensa maahan 2 traktorin peräkärrillistä lampolan pehkua, jonka he ovat luvanneet kaivaa ylös. Tilan omistajat ovat tehneet ilmoituksen lannan aumavarastoinnista (valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamiseksi 1250/2015 9, ent. nitraattiasetus) lohkolle Uusikuu ( ). Tarkoitus on varastoida maasta ylös kaivettava lampaanlanta aumaan lohkolle Uusikuu odottamaan peltoon muokkaamista. Ympäristötarkastaja Anne Luttinen on tarkastanut aumausilmoituksen ja todennut antamassaan vastauskirjeessä, että ilmoituksessa annettujen tietojen mukaan lannan aumavarastointi on asetuksen 1250/2015 mukaista. Kalevi Välimäki on tehnyt lähettämällään sähköpostilla Mikkelin seudun ympäristöpalveluille osoitetun oikaisuvaatimuksen tehdystä lannan aumausilmoituksesta ja ympäristötarkastajan antamasta vastauksesta aumausilmoitukseen. Peltolohko Uusikuu ( ) on määritelty maankäyttömuodoltaan metsämaaksi. Välimäki vaatii, että aumausilmoitus ja sen johdosta annettu vastaus kumotaan ja että lannan aumavarasto on sijoitettava peltolohkolle, ei metsämaaksi luokitellulle lohkolle. Ympäristöpäällikkö on tehnyt aumausilmoitusta koskevasta oikaisuvaatimuksesta viranhaltijapäätöksen, joka on tämän päätöspykälän liitteenä. Viranhaltijapäätöksessä todetaan, että asetukseen 1250/2014 liittyvään ilmoitusvelvollisuuteen ei liity velvollisuutta päätöksentekoon eikä näin ollen mahdollisuutta muutoksenhakuun ole koska aumausilmoituksesta ei tehdä valituskelpoista päätöstä. Lisäksi ympäristöpäällikön viranhaltijapäätöksessä esitetään perustelut sille, miksi lannan aumavaraston sijoittamisen lohkolle Uusikuu on todettu olevan nitraattiasetuksen mukaista. Lohkosta Uusikuu tulisi käyttää termiä metsämaalohko siihen saakka, kunnes lohko on muokattu pelloksi. Ottaen huomioon elyn maatalousasiantuntijan sähköpostilla antama lausunto, lantapatterin sijoittaminen kyseiselle lohkolle on kuitenkin mahdollista ja asetuksen 1250/2014 (ent. nitraattiasetus) mukaista. Asetuksen 1250/2014 mukaan lannan aumavarasto voidaan sijoittaa sille lohkolle, jossa se käytetään lannoitteena tai viereiselle lohkolle. Ottaen huomioon, että lohko Uusikuu on toistaiseksi luokiteltu maankäyttömuodoltaan metsämaaksi, aumaan sijoitetun lannan

19 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) muokkaamista peltomaaksi luokitellulle lohkolle pidetään suositeltavampana ratkaisuna. Välimäki on tehnyt ympäristöpäällikön tekemästä viranhaltijapäätöksestä oikaisuvaatimuksen, jossa Välimäki vaatii, että päätös kumotaan ja aumavarastointi-ilmoituksen tehnyt maanomistaja velvoitetaan sijoittamaan lannan aumavarasto nitraattiasetuksen mukaisesti peltoalueelle. Tilan peruslohkokarttojen mukaan lohko Uusikuu ( ), jonne lannan aumavarasto on tarkoitus sijoittaa, on maankäyttölajiltaan metsämaa. Välimäen mukaan on virheellistä ja harhaanjohtavaa käyttää asiakirjoissa metsämaalohko Uusikuusta termiä peltolohko Uusikuu. Lisäksi Välimäen mukaan aumaan sijoitetun lannan muokkaaminen myöhemmin lohkolle Uusikuu ei ole mahdollista lohkon kivisyyden vuoksi. Ehdotus Esittelijä: Maria Närhinen, ympäristöpalvelujen johtaja Lautakunta kumoaa ympäristöpäällikön tekemän viranhaltijapäätöksen ja antaa korvaavan päätöksen, jossa todetaan, että asiassa ei ole ollut edellytyksiä asian tutkimiselle eli asia jätetään tutkimatta puuttuvasta prosessinedellytyksestä johtuen. Päätös Hyväksyttiin. Tiedoksi Kalevi Välimäki; aumausilmoituksen tekijä, Etelä-Savon ely-keskus (Ritva Vaittinen)

20 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Muutoksenhakukielto 27, 28, 30, 31, 33, 34, 35 Muutoksenhakukielto Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

21 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Muutoksenhakukielto 29 Muutoksenhakukielto HallintolainkäyttöL 5 :n tai muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

22 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Oikaisuvaatimus 32, 36 Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen saa hakea muutosta Itä-Suomen hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. VALITUSOIKEUS on: - asianosaisella - rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toiminta-alueella kysymyksessä olevat ympäristövaikutukset ilmenevät - toiminnan sijaintikunnalla ja muulla kunnalla, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät - alueellisella ympäristökeskuksella ja vaikutusalueen edellä mainitun muun kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella - muulla asiassa yleistä etua valvovalla viranomaisella. VALITUSAIKA JA VALITUKSEN PERILLE TOIMITTAMINEN Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava 30 päivän kuluessa tämän päätöksen vastaanottamisesta sitä päivää lukuun ottamatta. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos valitusta ei ole tehty määräajassa, valitus voidaan jättää tutkimatta. Sähköisesti lähetetty valitus on tämän lisäksi toimitettava hallinto-oikeuteen asianmukaisesti allekirjoitettuna. VALITUSKIRJELMÄN SISÄLTÖ JA ALLEKIRJOITTAMINEN Itä-Suomen hallinto-oikeudelle osoitettavassa valituskirjelmässä on ilmoitettava: - valittajan nimi ja kotikunta- päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi- perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämä nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoituksen valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on omakätisesti allekirjoitettava valituskirjelmä. VALITUSKIRJELMÄN LIITTEET Valituskirjelmään on liitettävä: - tämä päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. VALTUUTUS

23 Mikkeli Pöytäkirja 2/ (23) Asiamiehen on, jollei hän ole asianajaja tai yleinen oikeusavustaja, liitettävä valituskirjelmään valtakirja, jollei valittaja ole valtuuttanut häntä suullisesti valitusviranomaisessa. Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Itä-Suomen hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksua 97 euroa, ellei toisin määrätä. Itä-Suomen hallinto-oikeus Postiosoite: PL 1744, Kuopio Käyntiosoite: Minna Canthin katu 64 Sähköpostiosoite: ita-suomi.hao(at)oikeus.fi Puhelinnumero: Hallinto-oikeuden asiakaspalvelu on avoinna arkisin

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Ympäristölautakunta hyväksyi Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman tarkistamisen vuodelle 2016 Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

73 Enerkon Ympäristöpalvelut Oy:n hakemus jätteenkäsittelytoiminnan olennaiseen muuttamiseen. Valmistelija / lisätiedot: Pasi Halme

73 Enerkon Ympäristöpalvelut Oy:n hakemus jätteenkäsittelytoiminnan olennaiseen muuttamiseen. Valmistelija / lisätiedot: Pasi Halme Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) 73 Enerkon Ympäristöpalvelut Oy:n hakemus jätteenkäsittelytoiminnan olennaiseen muuttamiseen TRE:4648/11.01.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Pasi Halme Valmistelijan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto OIKAISUVAATIMUS Oikaisuvaatimuskielto VALITUSOSOITUS Valituskielto Pöytäkirjan 10, 11, 14, 15, 22 ja 23 : tehdystä päätöksestä ei kuntalain 91 mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 18/0103/4. Antopäivä

ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 18/0103/4. Antopäivä ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 18/0103/4 Antopäivä 13.4.2018 Diaarinumero 00714/18/2299 ASIA Valittajat Kunnallisasiaa koskeva valitus, tontin vuokraaminen Jari Vuori, Kuopio Veikko Kataja, Kuopio Päätös,

Lisätiedot

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/2019 1 ( 5) 8 Seppälä Matti, maa-ainesluvan siirto, Mäntsälä TUUDno-2018-1491 Valmistelija / lisätiedot: Saku Nurminen Asia Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta on myöntänyt

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 24.4.2019 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika 13.2.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen Anne Paananen,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 12.2.2019 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 12.02.2019 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

Pielavesi-Nilakka. Maanmittauslaitos, Esri Finland

Pielavesi-Nilakka. Maanmittauslaitos, Esri Finland Pielavesi-Nilakka Maanmittauslaitos, Esri Finland VALITUSOSOITUS Valitusaika Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla siitä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitus on tehtävä kirjallisesti. Määräaika

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) KIRDno-2017-35 SOL Palvelut Oy:n siivouspalveluiden hyväksyminen kunnan perusturvalautakunnan valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi Kun kunnan

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen 17.11.2004 HAKIJA Heinäveden kunta ASIA Kermajärven lauttasalmeen rakennetun moottorikelkkareitin penkereen leventämistä koskevassa päätöksessä

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1912/2016 23.1.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Vantaan Energia Oy, Lentokentän lämpökeskus Vantaan Energia Oy:n Lentokentän

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuskielto Pöytäkirjan tehdyistä päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2009 ASIA HAKIJA Kaitasuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa (korkeimman hallinto-oikeuden

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Kokousaika Kokouspaikka 4/2018 klo 17:00 Hämeenlinnan kaupungintalo 6.krs kokoustila Käsiteltävät asiat 47 Sako- ja umpikaivolietteen sekä tapahtumakäymäläjätteen vastaanottomaksut 2019, HS-Vesi...

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 111 Käytöstä poistetun kemikaalisäiliön jättäminen maaperään Riimusauvantiellä HEL 2016-006657 T 11 01 00 01 Päätös Hakemus Hakemuksen käsittely on päättänyt myöntää

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ (6)

PÖYTÄKIRJA 3/ (6) PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) 24.9.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 24.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Jennifer

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 11.10.2017 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.10.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 5.10.2017 KARHUSUON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Karhusuon koulun alatalo Vesa Vuopala (pj.) Marjaana Siivola Anssi Ikonen Rosa Puhakainen-Mattila

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO PÖYTÄKIRJA 27.9.2017 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 27.9.2017 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Lotta Ulvelin pj. Patrik Sohlberg

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen 7.3.2007 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Kiinteistöjen myynti ja kauppahinnan käyttäminen, Lieksa. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) KIRKKOJÄRVEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 13.5.2019 klo 18.00 Paikka Kirkkojärven koulun opettajainhuone Kotikyläntie 6, 02770 Espoo Läsnä Korhonen Henri, puheenjohtaja Kajander

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu 1 PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2014 ASIA Kuivajätteen välivarastointi, Oulu HAKIJA Stora Enso Oyj PL 196 90101 Oulu 2 HAKEMUS Stora-Enso Oyj, Oulun tehtaat

Lisätiedot

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla sille hallinto-oikeudelle, jonka tuomiopiirissä pääosa tässä päätöksessä tarkoitetusta alueesta sijaitsee. Toimivaltainen hallinto-oikeus

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.1.2018 klo 18.00-19.48 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Jutta Tikkanen,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta KIHNIÖN KUNTA (7) Tekninen lautakunta. Pöytäkirja 10/2018. Kokousaika ke kello 16:00-17:00

Tekninen lautakunta KIHNIÖN KUNTA (7) Tekninen lautakunta. Pöytäkirja 10/2018. Kokousaika ke kello 16:00-17:00 28.11.2018 1 (7) Kokousaika ke 28.11.2018 kello 16:00-17:00 Kokouspaikka Lottalan kahvihuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Jokioja Tiina Keskinen Irja Koivisto Markus Varapuheenjohtaja Koivisto

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/ (6)

PÖYTÄKIRJA 2/ (6) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) 7.6.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika torstai 7.6.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Tanu Heikkinen

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ).

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (8) Hansakallion koulun johtokunnan kokous Aika maanantai 27.05.2019 klo 16.15 17.30 Paikka Hansakallion koulu, Hansakallio 4 Läsnä Esa Riikonen (pj) Heikki Ovaskainen Inkeri Tiala Maija Arvonen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2013 ASIA HAKIJA Kivisuo-Suurisuon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen ja toiminnanaloittamislupa vesien johtamiseen

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018. Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne

Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018. Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne Päätös Nro 87/2018/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/8132/2018 Annettu julkipanon jälkeen 19.11.2018 ASIA Sähkö- ja valokuitukaapelien rakentaminen Pälkäneveden Siltasalmen alitse, Pälkäne HAKIJA Elenia

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/5911/2015 21.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Fortum Power and Heat Oy, Tapiolan lämpökeskus, Ahertajantie 4 Fortum

Lisätiedot

Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri, Tiia Lampola, Samuli Hyyryläinen, Minna Myllylä, Jyrki Noponen ja Vesa-Pekka Takalo.

Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri, Tiia Lampola, Samuli Hyyryläinen, Minna Myllylä, Jyrki Noponen ja Vesa-Pekka Takalo. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 18.9.2018 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.09.2018 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 37, 39, 41-43 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1909/2016 19.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Hyvinkään lämpövoima Oy, Sahanmäen lämpökeskus, Kerkkolankatu 35 Hyvinkään

Lisätiedot

ASIA TOIMINNANHARJOITTAJA. Fortum Power and Heat Oy Käpykankaan lämpökeskus Kuurnankatu Joensuu

ASIA TOIMINNANHARJOITTAJA. Fortum Power and Heat Oy Käpykankaan lämpökeskus Kuurnankatu Joensuu PÄÄTÖS POKELY/1052/2015 16.4.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan tarkistamista

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta :t 143 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus tekniselle lautakunnalle. Oikeus oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.10.2017 klo 18.00-19.45 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 7.2.2018 klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Nora Lehtinen, Risto Schiray, Mikko

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 88/12/1 Dnro PSAVI/46/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.8.2012 ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA Veijo Heiskari

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 1422018/1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2018 ASIA Kajaanin Romu Oy:n ympäristöluvan nro 31/2017/1 lupamääräyksen 16 muuttaminen, Kajaani LUVAN HAKIJA Kajaanin Romu

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 74, 86, 87. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 74, 86, 87. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta :t 74, 86, 87 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus tekniselle lautakunnalle. Oikeus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 2/ ( 21) Mikkelin seudun ympäristölautakunta

Mikkeli Pöytäkirja 2/ ( 21) Mikkelin seudun ympäristölautakunta Mikkeli Pöytäkirja 2/2019 1 ( 21) Aika 20.02.2019, klo 15:15-17:03 Paikka Kaupungin virastotalo, lounashuoneen kabinetti Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Joensuun Tilakeskus-liikelaitoksen johtokunta Aika 17.03.2014 klo 13:10-13:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2014 ASIA Jätemateriaalien käsittelytoimintojen ympäristölupa Kemintullin teollisuusalueella, Kemi LUVAN HAKIJA Tieysi Oy

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018 JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJA Aika Tiistaina 25.9.2018 klo 18.00-20.19 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi Törmälä-Rantala,

Lisätiedot