Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (9) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KUTSU TAPAHTUMAAN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (9) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KUTSU TAPAHTUMAAN 12 14.10.2012."

Transkriptio

1 Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (9) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KUTSU TAPAHTUMAAN Toimintakäsky VI / HELSINGIN PIIRIN AMPUMATAPAHTUMA JÄÄKÄRIN YÖ JÄRJESTÄJÄ, KILPAILUAIKA JA -PAIKKA Maanpuolustuspiiri järjestää ampumatapahtuman / -kilpailun Santahaminassa Tapahtuman johtajana toimii Veijo Rautio (p ). 2. KILPAILUISSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan Ampuma-aselakia (1/1998) ja Santahaminan Taisteluampumaradan Johtosääntöä (v2.00/ ) sekä sovelletaan PV:n ampumaohjelmistoa (JV PAK 02:02). Osallistujien tulee ottaa huomioon seuraavaa määräykset: 1. Aseiden toimintatapa 2 (lippaallinen kertatuli) tai 3 (itselataava kertatuli). Tarvittaessa mahdollisuus myös laina-aseiden käyttöön, jotka ovat ampumapaikoilla valmiina. 2. Aseissa käytetään kunkin kilpailijan omia patruunoita, pl. laina-aseet, joissa käytetään järjestäjän patruunoita. 4. Tapahtuma ammutaan partiokisana. Partion koko 4 ampujaa. 5. Ei piirirajoja. Kilpailussa on vain yleinen sarja jossa ampuvat kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. 6. Tapahtumaan on kutsuttu partiot myös Viron ja Ruotsin reserviläisjärjestöistä, joista toimitetaan mahdollisten osallistujien tiedot Santahaminan varuskunnan komendantille 3 viikkoa ennen tapahtumaan. Veijo Rautio Puh veijo.rautio(at)helsinki.fi ase- ja ampumatoimiala HELMPP Helsingin Reserviläispiiri HRUP-HRESP

2 2 (9) 3. OHJELMA 3.1. Tapahtuman ohjelma Perjantaina Lauantai Sunnuntai klo 15:00 21:00 Iltapala. Valmistelu osaston saapuminen, vierailijoiden noudot (lentokenttä, satama) ilmoitettujen aikataulujen mukaan. Vierailijoiden ohjeistus ja majoitus Santahaminassa. 06:00 Aamupala (vierailijat, valmisteluosasto). 07:00 Osallistujien saapuminen ja varustaminen. 08:30 Tapahtuma puhuttelu, varoasiat, omien aseiden kuljetus, liikkuminen. 09:00 Ammunnat pistoolirata 1 ja 2. 11:00 Lounas keskusampumaradan maasto 12:00 Ammunnat 150 m, 300 m, asekäsittelyrata 16:00 Päivällinen (keskusampumaradan maasto). 17:00 Ammunnan pimeän osuus. 21:00 Ammunnat päättyvät. klo klo klo klo Aamupala (nk. brunssi). Lauantaipäivän palaute ja palkitsemiset. Vierailu Sotamuseossa, vierailijoiden kuljetukset (satamaan, lentokentälle). Ajoneuvojen palautus.

3 3 (9) 4. ORGANISAATIO Kilpailujen johtaja Rautio Veijo (p ) Asetarkistukset Nieminen Markku Varoupseeri Sihvo Kari Vääpeli Rautio Pauli Tiedotus HRS (Helsingin Reservin Sanomat) Tulospalvelu Asetarkastuksen johtaja Lääkintähuolto Toimitsijat Nieminen Markku Törmäkangas Minna 5. Ongelmien ratkaisu Tilanteen mukaisesti.

4 4 (9) 6. ILMOITTAUTUMINEN 7. HUOLTO Kilpailijat ilmoittautuu mpky.fi >Helsinki> numero > Jääkärin Yö Osallistumismaksu xx euroa sisältää ruokailut. 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä 10 partiota. Seuraava pakollista vain laina kalustoa tarvitseville. Laina kalustoa tarvitsevat ilmoittautuvat myös ratavuorolle(at) luukku.com seuraavalla otsikolla: Jääkäripäivä nimi. laina-ase / aseet: paluu viesti lähetetään lainakaluston tarvitsevalle asia OK mihin maksetaan kilpailussa käytettävät patruunat Majoitus Kasarmi, Radioniemi 7.2. Ruokailu Iltapala (yöpyjät) Aamupala (yöpyjät) Lounas (kaikki) Päivällinen (kaikki) Iltapala (kaikki) Brunssi sunnuntai (yöpyjät)

5 5 (9) 7.2. Lääkintähuolto Kilpailupaikoilla on ensiapulaukut sekä evakuointi ajoneuvo. Vakavissa onnettomuustilanteissa tukeudutaan joko Malmin tai Töölön tapaturma-asemiin. Hätäkeskus voi yleiseen hätänumeroon 112 soitettaessa antaa muitakin ohjeita Kuljetukset ja ajoneuvojen säilytys Kilpailijoiden ajoneuvot säilytetään niille osoitetuilla alueilla, vältetään ylimääräistä liikennettä, pyritään liikkumaan samalla autolla mahdollisimman moni. Tapahtuman käytössä on pakettiautoja jonka pääasiallinen käyttö on materiaalin kuljetukset ja tarvittavat huoltoajot Aseiden säilytys Kilpailijat säilyttävät aseet ja patruunat ampuma-aselain mukaisesti. Lainakalusto on säilytyksessä kilpailualueilla josta tarvitsija saa aseen varusteet ja patruunat suoritusta varten. Järjestäjät eivät ole vastuussa osallistujien aseista tai muista tarvikkeista Peseytyminen Peseytyminen on mahdollista kilpailun jälkeen Radioniemessä klo 21:00 (sauna suihkut kasarmi) tai tarkemmin ilmoitettavana ajankohtana 7.6. Sotilaskoti Sotilaskoti on auki klo 16:30

6 6 (9) 8. VARUSTUS Kiväärissä + 3 lipasta, tulee olla hihna kiinnitystapa vapaa Kuulosuojaimet tai vastaavat (järjestäjä ei varaa eareja) Suojalasit kilpailijalla omasta takaa (paikoilla on lainattavissa) Pukeutuminen suositellaan M91 asua tai M05 (yhdenmukaisuus), olemme sotilasalueella. Kilpailijat varustetaan m91 suoja-asulla (joilla ei ole itsellä) kypärä, tst - vyö, sirpaleliivit (tehtävä kohtaisesti) 9. OHJEET Osallistujien nimet on ilmoitettu Santahaminan vartiostolle (lista Hevossalmen vartioilla) mukana henkilöllisyystodistus. Perjantai Radioniemi klo Ilmoittautuminen pistoolirata Lauantai. Ilmoittautuminen alkaa la klo 7:00 ja päättyy 8:30 Kilpailuaseiden tarkistus la klo 7:00-8:30. Asetta ei vaihdeta eri ammuntoihin. Sarjan määritys: sarja yleinen (ei ikä ryhmiä). Tapahtuma avataan pistooliampumaradalla la klo 08:40. Kilpailu päätetään keskusampumaradalla klo 21:00. Kilpailijan luovutettua lainatut varusteet Radioniemeen voi poistua. Palkitsemiset suoritetaan sunnuntaina aamupäivällä (kts. ohjelma).

7 7 (9) 10. KILPAILUTEHTÄVÄT 10.1 Kiväärille kuusi (6) tehtävää. Ampumaradat: MPKK 150 m, Asekäsittely sekä Keskusampumarata. Partiossa olevat ampuvat erilaisiin maaleihin, tehtäviin ei tutustuta etukäteen. Partion johtaja määrittää mitä maalia kukin partiossa ampuu toimitsijan ohjeiden mukaan Pistoolille kaksi (2) tehtävää ja karbiinille yksi (1) tehtävä. Pistooliradat 1 ja 2. Muuten noudatetaan samaa käytäntöä kuin kiväärillä Patruunat: Ohjearvona min. 150 kpl kiväärin patruunaa ja 150 kpl pistoolipatruunaa, tehtävä alueilla aseet ja patruunat järjestävältä taholta ta - kivääri, Mp5 ja lainakalustoa käyttävät Taulut: syöksyjä, rintakuvio, PV 03, PV 04,(Määräyksissä sallitut maalimateriaalit ei kimmoketta aiheuttavat) Patruunamäärää osin rajattu, kullakin suoritus alueella on kuvaus josta käy ilmi maksimi pisteet partiolle ja miten taulut on pisteytetty. Osassa tehtävissä on ihanneaika, ja ajan ylityksestä sakkoa XX (ilmoitetaan jokaisella tehtävällä erikseen) Tapahtumassa ei ammuta liikkeestä eikä liikkuviin maaleihin. Ampumapaikat merkitty kehyksillä / oranssilla maalilla / ampumamatto Ammunnassa klo 17:00 21:00 välisenä aikana maalit valaistaan valaisulaitteille, sektorit merkitään punaisilla merkkivaloilla (lyhdyt, lamput, ledit). Tapahtumassa ei käytetä valoraketteja, valopistoolia, valojuovapatruunaa tai muita pyroteknistä välineitä.

8 8 (9) 11. MÄÄRÄYKSET 11.1 Ampumatehtävät on suunniteltu ja perustuvat soveltuvin osin (omat ampuma-aseet) seuraaviin määräyksiin: A. PEMAAV-OS PAK JV 02:02 JALKAVÄEN AMPUMAOHJELMISTO TARKKUUSKIVÄÄRIAMMUNTA 2 RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNTA 2 RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNTA 7 PISTOOLIAMMUNTA 1 B. SANTAHAMINAN TAISTELUAMPUMARADAN JOHTOSÄÄNTÖ VERSIO 2.oo ( ) C. KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN KOULUTUSALUEET, -PAIKAT JA VÄLINEET JA NIIDEN VARAAMINEN 2.1 Alueellisia ohjeita Polttopuut ja hylsy Hälyttäminen Toiminta tulipalo- tai onnettomuustilanteessa Hätäilmoituksen tekeminen 3.1 Ampumaradat Alueen käytön yleiset rajoitukset ja käyttäjän velvollisuudet Rajoitukset ampumatarvikkeille Automaattiset maalilaitteet ja simulaattorit D. ASEKÄSITTELYAMPUMARATA 2:N TURVALLISUUS JA KÄYT- TÖOHJE ASEKÄSITTELYAMPUMARATA 2:LLA SUORITETTAVAT AMMUN- NAT E. VAROMÄÄRÄYS D 2.1 (MAAVVAROM D 2.1) PIENIKALIIPERISIL- LA ASEILLA SUORITETTAVAT AMMUNNAT F. AMPUMA-ASELAKI /1 Tarkemmat suorituskuvaukset pisteineen ja maaleineen kerrataan ennen kilpailu tehtävän suoritusta ampumaradoilla. Tapahtuma ei ole taisteluammunta eikä se sisällä sotilaallista koulutusta. Suoja-asut ja varusteet tehtävissä.tapahtuman tavoitteena on lisätä osallistujien valmiuksia turvalliseen asekäsittelyyn erilaisissa olosuhteissa (valoisa / hämärä).

9 9 (9) 12. TIEDOTTAMINEN + PALKITSEMISET Tulokset julkistetaan halutuilla kotisivuilla Kilpailussa palkitaan seuraavasti. Partiot: I II III sijat Jääkäriyö järjestetään aikaisempien ampumaleirin hengessä yksipäiväisenä tapahtumana sisältäen useita ammuntoja edellä mainituilla aseilla poikkeuksena siten että partio kerää pisteitä itselleen erilaisia ammunta tehtäviä suorittaen. Partiot voitte muodostaa etukäteen kavereiden kanssa tai sitten viimeistään Santahaminassa aamulla. Varusteista tulee erillinen tiedote osallistujille. Jokaiselle hyviä osumia ja kilpailemme reilussa hengessä reilussa porukassa, turvallisuutta yhdessä tehden. Helsingissä Veijo Rautio Jakelu: Aluetoimisto MPK piiripäällikkö Toimitsijat Osallistujat

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala JÄÄKÄRI KUTSU 12.7.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala JÄÄKÄRI KUTSU 12.7. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala JÄÄKÄRI KUTSU Toimintakäsky VI / 2011 12.7.2011 HELSINGIN PIIRIN AMMUNNAN PARTIOKILPAILU JÄÄKÄRIPÄIVÄ

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 12.7.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 12.7. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky V / 2011 12.7.2011 HELSINGIN PIIRIN PALVELUSAMMUNNAN SYYSKILPAILUN

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (8) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky III / 2011 18.2.2011 HELSINGIN PIIRIN PALVELUSAMMUNNAN KEVÄTKILPAILUN

Lisätiedot

HELSINGIN RESERVILÄISPIIRIEN (HRUP / HRESP/ HELMPP) LOIMOLAN ALUEEN TAISTELU 18.12.1939 VUODEN VIIMEINEN RATAVUORON TEEMA KILPAILU 2011

HELSINGIN RESERVILÄISPIIRIEN (HRUP / HRESP/ HELMPP) LOIMOLAN ALUEEN TAISTELU 18.12.1939 VUODEN VIIMEINEN RATAVUORON TEEMA KILPAILU 2011 Helsingin Maanpuolustuspiiri Helsingin Reserviläispiiri KUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumatoimiala HELMPP Ampumatoimikunta Helsinki Toimintakäsky VII / 2011 2.11.2011 HELSINGIN RESERVILÄISPIIRIEN (HRUP / HRESP/

Lisätiedot

HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN

HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala Kilpailu IV / 2012 29.8.2012 HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala Toimintakäsky II / 2011 18.2.2011 HELSINGIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI KEVÄTKILPAILUN

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Toimintakäsky I / 2011 18.2.2011 HELSINGIN SRA-KARSINTAKILPAILU I / 2011 1. JÄRJESTÄJÄ,

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Kilpailu II / 2012 6.3.2012 HELSINGIN SRA-KARSINTAKILPAILU I / 2011 1. JÄRJESTÄJÄ,

Lisätiedot

Ensimmäinen erä alkaa välittömästi klo 16:30 jälkeen, kun kaikki ampumapaikat ovat täynnä.

Ensimmäinen erä alkaa välittömästi klo 16:30 jälkeen, kun kaikki ampumapaikat ovat täynnä. Kinkunsulatuskilpailu 3.1.2012 Tikkurilassa tiistaina 3.1.2012 klo 16:30 alkaen pienoispistooliottelu 15 + 15 laukausta (pienoispistoolin tarkkuus- ja pikasarjat). Ennen kilpalaukauksia ammutaan kummassakin

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 6.3.2011

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU 6.3.2011 Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö 1 (7) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala KILPAILUKUTSU Kilpailu 1 / 2012 6.3.2011 MAANPUOLUTUSPIIRIN PALVELUSAMMUNNAN KEVÄTKILPAILUN 2012

Lisätiedot

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Helsingin Koulutus- ja tukiyksikön pistooliammunnat ovat ulkoradalla pidettäviä ohjattuja ja valvottuja ammunnan harjoittelutilaisuuksia. Aseina

Lisätiedot

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011 Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) 27.6.2011 ETELÄ-SAVON RESERVILÄISTEN RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNTAKILPAILU 3.9.2011 1 JÄRJESTÄJÄ, KILPAILUAIKA JA -PAIKKA järjestää viiteasiakirjan mukaisesti Itä-

Lisätiedot

TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA

TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA Etelä-Savon aluetoimisto TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA 1 Johtosuhteet, ylläpito, hoitovastuu ja yhteistoiminta Alue on sotilasaluetta, jonne ovat oikeutettuja pääsemään: sotilasosastot ja Puolustusvoimien

Lisätiedot

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoro / 4 pvm klo rata tapahtuma ilmoittaudu Numero TAMMIKUU Vuoroja pistooli r2 12.1.2013 klo.9-12 pist2 viikkovuoro Ke 9.1 0400 13 12004 1 pistooli

Lisätiedot

Tervetuloa! Yksi häiriö hyväksytään, koesarjan häiriötä ei lasketa. Ase pitää olla SAL:n hyväksymä.22 cal rautatähtäimillä.

Tervetuloa! Yksi häiriö hyväksytään, koesarjan häiriötä ei lasketa. Ase pitää olla SAL:n hyväksymä.22 cal rautatähtäimillä. Kinkunsulatuskilpailu 8.1. Tikkurilassa tiistaina 8.1. klo 16:30 alkaen pienoispistoolikilpailu 15 + 15 laukausta (pienoispistoolin tarkkuus- ja kuviosarjat). Kummassakin osassa ammutaan aluksi 5 ls. koesarja.

Lisätiedot

RESUL:n pistooliampumajuoksu- ja viestimestaruuskilpailut 5.9.2015 Espoossa

RESUL:n pistooliampumajuoksu- ja viestimestaruuskilpailut 5.9.2015 Espoossa RESUL:n pistooliampumajuoksu- ja viestimestaruuskilpailut 5.9.2015 Espoossa KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan RESUL:n 15.1.2015 voimaan tulleita pistooliampumajuoksu- ja pistooliampumajuoksuviesti

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009

Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009 1 / 7 Uudenmaan piirin SRA-mestaruuskilpailu 2009 Aika: 18.4.2009 Järjestävä seura: Kirkkonummen seudun reserviläiset ry. Paikka: Upinniemen varuskunnan ampumaradat 2 / 7 Yleistä infoa kisasta Kulkuluvat

Lisätiedot

Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset ja XIX Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 28.-29.1.

Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset ja XIX Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 28.-29.1. Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset ja XIX Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 28.-29.1.2012 OHJELMA pe 27.1. 1600-1800 Harjoittelu la 28.1. 0830 Joukkueenjohtajien

Lisätiedot

Kilpailuorganisaation avainhenkilöt

Kilpailuorganisaation avainhenkilöt Kilpailuorganisaation avainhenkilöt TA JURY Heikki Pääkkönen Puheenjohtaja Sami Sipponen (MA), Marko Mäkelä (SAL), Pekka Rissanen (SiiLa), Kilpailun johtaja Kari Rautiainen Kivääriammunnan johtaja Pekka

Lisätiedot

SM2017 Hirvenhiihdot, Kilpailuohje

SM2017 Hirvenhiihdot, Kilpailuohje KILPAILUOHJE SM2017 Hirvenhiihdot, Kilpailuohje HIRVENHIIHDON SM-KILPAILUT 2017 SÄÄNNÖT Noudatetaan voimassa olevia Suomen metsästysampumasääntöjä. ILMOITTAUTUMINEN Piirien toiminnanjohtajat ilmoittavat

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi

Uudenmaan piirin SRA SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi KIRKKONUMMEN SEUDUN RESERVILÄISET ry KYRKSLÄTTNEJDENS RESERVISTER rf Kirkkonummi / Siuntio / Inkoo Uudenmaan piirin SR SM piirikarsinta II/2018, Upinniemi 22.10.2017 Kilpailun organisaatio Pv:n valvoja

Lisätiedot

19,00 - Palkintojenjako perjantain ja lauantain SM-kilpailujen osalta Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27 60200 Seinäjoki

19,00 - Palkintojenjako perjantain ja lauantain SM-kilpailujen osalta Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27 60200 Seinäjoki Kilpailuohjeet Veteraanien SM-ampumahiihdot Seinäjoella 2015 Ohjelma pe 20.2 13,00 15,00 Harjoittelumahdollisuus 16,45 17,45 Kohdistus MN 120, 150, 180, 200 18,00 - Viestit MN 120, 150, 180, 200 la 21.2

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri + haulikko 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 46 lks Pistooli 34 lks Haulikko 6 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua,

Lisätiedot

Puolustusvoimien tehtävät on määritelty laissa (Laki puolustusvoimista 551/2007 2 ). Näihin tehtäviin kuuluu seuraavat kokonaisuudet:

Puolustusvoimien tehtävät on määritelty laissa (Laki puolustusvoimista 551/2007 2 ). Näihin tehtäviin kuuluu seuraavat kokonaisuudet: Ympäristölupahakemus Santahaminan ampumaradat LIITE 8A1 YLEISKUVAUS TOIMINNASTA 1 YLEISTÄ Puolustusvoimien tehtävät on määritelty laissa (Laki puolustusvoimista 551/2007 2 ). Näihin tehtäviin kuuluu seuraavat

Lisätiedot

MPK tiedottaa kevään koulutustarjonnasta

MPK tiedottaa kevään koulutustarjonnasta MPK tiedottaa kevään koulutustarjonnasta AJOLUPAKURSSI 10.2.2014 Ajolupakursseille haluaa moni. Nyt se on taas mahdollista. Seuraava B-ajolupakurssi järjestetään maanantaina 10.2.2014. Kurssi on henkilökunnan

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Maali Tuloslaskenta Kuulutus

Lisätiedot

Minimilaukausmäärät: Pistooli 26 lks Kivääri 68 lks

Minimilaukausmäärät: Pistooli 26 lks Kivääri 68 lks Rastit 5 kpl: 2 kpl pistooli 3 kpl kivääri Minimilaukausmäärät: Pistooli 26 lks Kivääri 68 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Lopulliset

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt

Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt 1. Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015. Säännöt

Lisätiedot

Rulla-ampumahiihdon kansalliset 2014

Rulla-ampumahiihdon kansalliset 2014 Rulla-ampumahiihdon kansalliset 2014 OHJEET KILPAILIJOILLE KILPAILUN AIKATAULU SUNNUNTAI /PIKAKILPAILU (palkintojenjako kilp. päätyttyä) 10.00-10.45 Kohdistus kaikki sarjat (M/N11-75) 11.00 Pikakilpailu

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta. Kuvat ovat viitteellisiä

Lisätiedot

LIITE 9A. Ympäristölupahakemus Santahaminan ampumaradat TIEDOT AMPUMARATOJEN TOIMINNASTA

LIITE 9A. Ympäristölupahakemus Santahaminan ampumaradat TIEDOT AMPUMARATOJEN TOIMINNASTA mape Kiväärirata 150m (keskusampumarata) Puolustusvoimat 98%, muut 2% (reserviläisjärjestöt, 25 kpl rynnäkkö, tarkkuus ja konekiväärit, pistoolit käytössä vuodessa 164 000 100 % Käyttöönottovuosi 1957

Lisätiedot

Minimilaukausmäärät: Pistooli 28 lks Kivääri 42 lks Haulikko 8 lks

Minimilaukausmäärät: Pistooli 28 lks Kivääri 42 lks Haulikko 8 lks Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri, haulikko ja pistooli 2 kpl kivääri 1 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Pistooli 28 lks Kivääri 42 lks Haulikko 8 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua.

Lisätiedot

Panssariprikaati Käsky 1 (6) Esikunta PAROLANNUMMI ML15111 6.7.2015 1710/12.08.01/2015

Panssariprikaati Käsky 1 (6) Esikunta PAROLANNUMMI ML15111 6.7.2015 1710/12.08.01/2015 Panssariprikaati Käsky 1 (6) PAROLANNUMMI 6.7.2015 1710/12.08.01/2015 Maavoimien toimintasuunnitelma vuosille 2015-2018 PSPR ak ML9880/12.6.2015 AMMUNNAN SOTILAS SM-KILPAILUT VUONNA 2015 1 YLEISTÄ 2 SÄÄNNÖT

Lisätiedot

Uudenmaan piirin SRA SM karsinta 2/2019, Upinniemi

Uudenmaan piirin SRA SM karsinta 2/2019, Upinniemi KIRKKONUMMEN SEUDUN RESERVILÄISET ry KYRKSLÄTTNEJDENS RESERVISTER rf Kirkkonummi / Siuntio / Inkoo Uudenmaan piirin SR SM karsinta 2/2019, Upinniemi 18.11.2018 Kilpailun organisaatio Kilpailun johtaja

Lisätiedot

HÄTILÄ 19 RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies

HÄTILÄ 19 RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies RASTI1, KIVÄÄRI: Viestimies Vihollinen häiritsee viestiliikennettä. Tehtäväsi on toimittaa viesti komentobunkkeriin, mikäli hyökkäyskäskyä ei saada perille jää joukkosi mottiin. - Rastilla 10 kpl SRA-tauluja

Lisätiedot

Kilpailukutsu. Pienoispistoolin tarkkuussarjojen 20 ls. kilpailu pidetään 7.10.2014. Kello 18:00 alkaen Järjestäjänä TiRuk. Tervetuloa.

Kilpailukutsu. Pienoispistoolin tarkkuussarjojen 20 ls. kilpailu pidetään 7.10.2014. Kello 18:00 alkaen Järjestäjänä TiRuk. Tervetuloa. Pienoispistoolikilpailu 7.10.2014 Kilpailukutsu. Pienoispistoolin tarkkuussarjojen 20 ls. kilpailu pidetään 7.10.2014. Kello 18:00 alkaen Järjestäjänä TiRuk. Tervetuloa. Eestin II avoimet SRA-mestaruuskilpailut

Lisätiedot

Kyrönpellon ampumaratojen johtosääntö 2016 LIITE 3 1 (9)

Kyrönpellon ampumaratojen johtosääntö 2016 LIITE 3 1 (9) 1 (9) RATAKOHTAISET ERIKOISMÄÄRÄYKSET 1 KIVÄÄRIRATA 150 METRIÄ - 150 m:n kiväärirata - 50 ampumapaikkaa - ampumakatos (valaistu) - tauluvalot, joiden kytkin on ampumakatoksessa sijaitsevassa maalilaitteiden

Lisätiedot

MegaMuzzle I 2014 (Level 2) Santahamina, Helsinki, 8.6.2014 Laukauksia: 136 Tauluja: 58 Poppereita: 10 Plateja: 10 2 kpl Short 3 kpl Medium 2 kpl Long

MegaMuzzle I 2014 (Level 2) Santahamina, Helsinki, 8.6.2014 Laukauksia: 136 Tauluja: 58 Poppereita: 10 Plateja: 10 2 kpl Short 3 kpl Medium 2 kpl Long MegaMuzzle I 2014 (Level 2) Santahamina, Helsinki, 8.6.2014 Laukauksia: 136 Tauluja: 58 Poppereita: 10 Plateja: 10 2 kpl Short 3 kpl Medium 2 kpl Long H e l s i n g i n V a r u s k u n n a n A m p u j

Lisätiedot

Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri

Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri Rastit 4 kpl: 1 kpl kivääri ja haulikko tai kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri ja haulikko 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl kivääri Minimilaukausmäärät: Pistooli 30 (18) lks Kivääri 72 lks Haulikko 10 (22)

Lisätiedot

5.5.2009 KILPAILUOHJEET HIRVENJUOKSUN SM-2009 KALAJOELLA 15 16.08.2009

5.5.2009 KILPAILUOHJEET HIRVENJUOKSUN SM-2009 KALAJOELLA 15 16.08.2009 KILPAILUOHJEET HIRVENJUOKSUN SM-2009 KALAJOELLA 15 16.08.2009 SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2002. ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen tehdään piireittäin

Lisätiedot

Karhujahti III h & 3h Rogaining tapahtuma la Laitasaari

Karhujahti III h & 3h Rogaining tapahtuma la Laitasaari Karhujahti III 2017 2h & 3h Rogaining tapahtuma la 9.9.2017 Laitasaari Suunnistajat, vaeltajat, retkeilijät, polkujuoksijat, seikkailu-urheilijat, yritykset, kaveriporukat ja perheet tervetuloa mukaan

Lisätiedot

pe 16.1. 14.00-18.00 Harjoittelumahdollisuus la 17.1. 08.30 Joukkueenjohtajien kokous kilpailukeskus

pe 16.1. 14.00-18.00 Harjoittelumahdollisuus la 17.1. 08.30 Joukkueenjohtajien kokous kilpailukeskus Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset, nuorten Karhu cuposakilpailut ja XXII Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 17.-18.1.2015 OHJELMA pe 16.1. 14.00-18.00 Harjoittelumahdollisuus

Lisätiedot

Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston antamia ohjeita.

Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET KILPAILULAJIT Kilpailut käydään SML:n ilma-aselajeissa: - Ilmahirvi - Ilmaluodikko SÄÄNNÖT Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston

Lisätiedot

Kainuun prikaatin vastuualueen ampuma- ja harjoitusalueet

Kainuun prikaatin vastuualueen ampuma- ja harjoitusalueet 1 n vastuualueen ampuma- ja harjoitusalueet käyttää pääsääntöisesti Kassunkurun ampuma-aluetta Kajaanissa, Vuosangan ampuma-aluetta Kuhmossa, Sotinpuron ampuma-aluetta Nurmeksessa ja Hiukkavaaran ampuma-aluetta

Lisätiedot

SOVELLETUN PERINNEASEAMMUNNAN SÄÄNNÖT. SPaA. versio 1.2

SOVELLETUN PERINNEASEAMMUNNAN SÄÄNNÖT. SPaA. versio 1.2 SOVELLETUN PERINNEASEAMMUNNAN SÄÄNNÖT SPaA versio 1.2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 1.1 Yleiset periaatteet... 1 1.2 Kilpailut... 2 1.3 Ampumatehtävät...2 1.4 Ratalaitteet...4 1.5 Ajanotto...4 2. Turvamääräykset...

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE Ampumahiihdon kansalliset kilpailut ja nuorten Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 10.12. Klo 09.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 12.-13.2.2011 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Lähdönjohtaja Maali Tuloslaskenta

Lisätiedot

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 KILPAILUKESKUS Pysäköinnistä (Cooper-rata) on viitoitus kilpailukeskukseen, jonne ajo omalla autolla

Lisätiedot

Sukelluskalastuksen SM-2015 kilpailu

Sukelluskalastuksen SM-2015 kilpailu Sukelluskalastuksen SM-2015 kilpailu 25.7.- 26.7.2015 Uusikaupunki (Vekara-Katanpää) SM kilpailupäivät ja kisa-ajat: Lauantai 25.7.2015 Vekara ( 3. VEKARA OPEN ) 13.00 17.45 15 min+ 4,5 tuntia Sunnuntai

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt

Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt 1.Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015 Säännöt on

Lisätiedot

VARES CUP / LOPEN AMPUMAURHEILUKESKUS. Vantaan Reserviläiset ry

VARES CUP / LOPEN AMPUMAURHEILUKESKUS. Vantaan Reserviläiset ry VARES CUP 2019 3/4 1.9.2019 LOPEN AMPUMAURHEILUKESKUS kilpailua tukemassa Tervetuloa VaRes Cup:iin 2019! järjestää perinteisen VaRes Cup SRA-sarjakilpailun. Kilpailussa ammutaan neljä osakilpailua ja lopputuloksiin

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA OSAKILPAILU I/2012

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA OSAKILPAILU I/2012 KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA OSAKILPAILU I/2012 Kilpailun järjestävät Petäjäveden Reserviläiset ry ja Petäjäveden Reservinupseerit ry Petäjävedellä lauantaina 17.09.2011. Kilpailu on avoin kaikille SRA

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015

KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015 KESKI-SUOMEN ALUEEN AVOIN SRA-OSAKILPAILU 3/2015 Kilpailun järjestävät Konneveden Reserviläiset Ry Konneveden Tankolammilla Jouhtisvuoren ampumaradalla lauantaina 8.11.2014. Kilpailu on avoin kaikille

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

Kilpailussa käytetään Siuksen elektronisia taululaitteita.

Kilpailussa käytetään Siuksen elektronisia taululaitteita. KILPAILUOHJEET LAJIT Kilpailut käydään SML:n ilma-aselajeissa: - Ilmahirvi - Ilmaluodikko SÄÄNNÖT Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston antamia

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset 17. 18.2.2018 OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET 17.-18.2.2018 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 17.2. Klo 9.00 Klo 9.00 Klo 10.00 10.45 Klo 11.00 Kilpailutoimisto aukeaa

Lisätiedot

Minimilaukausmäärät: Pistooli 40 lks Kivääri 56 lks Haulikko 14 lks

Minimilaukausmäärät: Pistooli 40 lks Kivääri 56 lks Haulikko 14 lks Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Pistooli 40 lks Kivääri 56 lks Haulikko 14 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua. Järjestäjä pidättää

Lisätiedot

Ammunnan sotilaiden suomenmestaruuskilpailut 2015. Kilpailuohjeet Panssariprikaati 15.-17.9.2015

Ammunnan sotilaiden suomenmestaruuskilpailut 2015. Kilpailuohjeet Panssariprikaati 15.-17.9.2015 Ammunnan sotilaiden suomenmestaruuskilpailut 2015 Kilpailuohjeet Panssariprikaati 15.-17.9.2015 SISÄLTÖ Panssariprikaatin komentajan tervehdys...5 Kilpailun johtajan tervehdys...6 Tuomarineuvosto...9 Jury

Lisätiedot

Pääesikunta Lausunto 1 (6) Henkilöstöosasto HELSINKI AH22100 20.10.2011 3563/55.99/2011

Pääesikunta Lausunto 1 (6) Henkilöstöosasto HELSINKI AH22100 20.10.2011 3563/55.99/2011 Pääesikunta Lausunto 1 (6) HELSINKI 20.10.2011 3563/55.99/2011 Poliisihallituksen asiakirja numero 2020/2011/3470 PÄÄESIKUNNAN HENKILÖSTÖOSASTON LAUSUNTO ASIASSA: VAPAAEHTOISEN MAANPUOLUSTUS- JA RESERVILÄISTOIMINNAN

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE. Kilpailujen ohjelma. Perjantai Virallinen harjoittelu

OHJEET KILPAILIJOILLE. Kilpailujen ohjelma. Perjantai Virallinen harjoittelu OHJEET KILPAILIJOILLE Kilpailujen ohjelma Perjantai 1.4.2016 10.00-12.00 Virallinen harjoittelu 14.15 Joukkueenjohtajien kokous reserviläistalossa (kahvila) 14.30-15.45 Aseiden tarkastus 15.00-15.45 Kohdistus

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 10.-11.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 9.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

TÄHTÄÄMINEN. Asennon ottamisen aikana hengitetään normaalisti.

TÄHTÄÄMINEN. Asennon ottamisen aikana hengitetään normaalisti. TÄHTÄÄMINEN Silmän etäisyys noin 1-5 cm takatähtäimestä, riippuen takatähtäimen reiän suuruudesta. Hyvän laukauksen ehtona on että silmä, diopterireikä, etutähtäin ja taulu ovat ns. jatketulla tähtäyslinjalla.

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset OHJEET KILPAILIJOILLE Ampumahiihdon kansalliset 11. 12.2.2017 OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET 11.-12.2.2017 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 11.2. Klo 9.00 Klo 9.00 Klo 10.00 10.45 Klo 11.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

Ampumasuunnistuksen LAPUA CUP Salossa, kilpailuohjeet

Ampumasuunnistuksen LAPUA CUP Salossa, kilpailuohjeet Ampumasuunnistuksen LAPUA CUP 28.4.2019 Salossa, kilpailuohjeet Suomen Sotilasurheiluliitto sekä Halikon Hakoniskat, yhteistyössä Angelniemen Ankkurin kanssa, järjestävät kansallisen ampumasuunnistuskilpailun

Lisätiedot

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä 2016-2017 Ajalla 2.11.2016-16.4.2017 18.4.2017-.1.10.2017 Ampumisen edellytyksenä on: Valvoja käyttää ylintä määräysvaltaa ampumavuorojen aikana. Hänen

Lisätiedot

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE OHJE 1(10) HELSINKI 1.10.008 RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE Lyhenne Peruste Voimaantulo Voimassaolo RESUL Ampuma-aselaki (1/1998) perusteluineen Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/007)

Lisätiedot

Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö.

Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. Palvelusammunta 3 Versio 1.2 Kertalaukausten ampuminen seisten yhden tai kahden käden otteella itselataavalla pistoolilla. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta RESUL:n ja sen jäsenyhdistysten

Lisätiedot

Lukekaa tämä ennakko-ohje huolellisesti ja ottakaa se mukaan kilpailupaikalle.

Lukekaa tämä ennakko-ohje huolellisesti ja ottakaa se mukaan kilpailupaikalle. ENNAKKO-OHJE JÄRVI -SUOMEN PARTIOLAISTEN SYYSMESTARUUSKILPAILU POTTU 12 KUOPIOSSA 8. 9.9.2012 Puijon Pakertajat toivottavat kaikki kilpailijat tervetulleiksi Pottu 12- partiotaitokilpailuun. Sunnuntaihin

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET ILOMANTSIN HIRVENJUOKSUN SM 2019-KISOIHIN Ilomantsi. Parppein liikuntakeskus. Pogostantie 13 NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT

KILPAILUOHJEET ILOMANTSIN HIRVENJUOKSUN SM 2019-KISOIHIN Ilomantsi. Parppein liikuntakeskus. Pogostantie 13 NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT KILPAILUOHJEET ILOMANTSIN HIRVENJUOKSUN SM 2019-KISOIHIN 2-4.8.2019 Ilomantsi Parppein liikuntakeskus. Pogostantie 13 NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan voimassaolevia Suomen Metsästäjäliiton

Lisätiedot

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä Ajalla Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä talvi / kesä 2016-2017 Ajalla 2.11.2016-5.3.2017 6.3.2017-.1.10.2017 Ampumisen edellytyksenä on: Valvoja käyttää ylintä määräysvaltaa ampumavuorojen aikana. Hänen

Lisätiedot

Palokuntanuorten (2017)

Palokuntanuorten (2017) Palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailujen järjestäminen (2017) Säännöt Palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailujen säännöt löytyvät SPEKin palokuntanuorisotyön Materiaalia-sivulta Kilpailusääntöjä-otsikon

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU 28-29.3.2015 TAMPEREEN MESSU- JA URHEILUKESKUS D-HALLI, TAMPERE Osoite:Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja

Lisätiedot

Tervetuloa Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuran ampumaradalle

Tervetuloa Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuran ampumaradalle Tervetuloa Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuran ampumaradalle Ampumaradan järjestyssäännöt Jokaisen ampujan ja rata-alueella olevan on noudatettava niitä ohjeita ja määräyksiä, joita radan käytöstä ja

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Ambassador Cup. Nurtzi Open vol 2

KILPAILUKUTSU. Ambassador Cup. Nurtzi Open vol 2 KILPAILUKUTSU Ambassador Cup Nurtzi Open vol 2 www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/nurtzi-open-2015 Aika: Lauantai 14.11.2015 Paikka: Maaniitun koulu Heikkiläntie 27 01900 Nurmijärvi Sarjat: Otteluliiga

Lisätiedot

Temppelivuoren ampumaradan järjestyssääntö rakennusaikainen

Temppelivuoren ampumaradan järjestyssääntö rakennusaikainen Temppelivuoren ampumaradan järjestyssääntö rakennusaikainen Temppelivuoren ampumaradan toiminnasta vastaa Turku IPSC ry, jolla on oikeus määritellä ratojen käyttöoikeus sekä antaa kaikkia käyttäjiä koskevia

Lisätiedot

Ennakko-ohje. Kilpailun järjestäjä Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Kilpailukeskus Lyan Pappilanmäki 5, Kirkkonummi. Saapuminen kilpailupaikalle

Ennakko-ohje. Kilpailun järjestäjä Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Kilpailukeskus Lyan Pappilanmäki 5, Kirkkonummi. Saapuminen kilpailupaikalle Ennakko-ohje Sydämellisesti tervetuloa Uudenmaan Partiopiirin ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Hanki Ystävä - partiotaitojen talvimestaruuskilpailuihin 13.-14.2.2016! Kilpailun järjestäjä Kirkkonummen

Lisätiedot

Pirkanmaan Ampuma- ja Asekeräilyseuran ampumakilpailujen säännöt.

Pirkanmaan Ampuma- ja Asekeräilyseuran ampumakilpailujen säännöt. Pirkanmaan Ampuma- ja Asekeräilyseuran ampumakilpailujen säännöt. Kilpailujen säännöt on kirjoitettu ajatuksena mahdollistaa osanotto mahdollisimman monen tyyppisillä aseilla. Tästä syystä on luovuttu

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open KILPAILUKUTSU Nurtzi Open www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/nurtzi-open-2015 Aika: Lauantai 11.4.2015 Paikka: Sarjat: Maaniitun koulu Heikkiläntie 27 01900 Nurmijärvi Otteluliiga sekä harrastaja- ja

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA 1(5) KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA SUNNUNTAI 26.9.2010, klo 10 Kilpailussa noudatetaan Suomen liiton sääntöjä, SM-pyöräsuunnistuksen erillisohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. TOIMIHENKILÖITÄ

Lisätiedot

la 14.3. 8 10.00 Ilmoittautuminen ( noudetaan kilpailuohjeet/ohjelma + numerot piireittäin)

la 14.3. 8 10.00 Ilmoittautuminen ( noudetaan kilpailuohjeet/ohjelma + numerot piireittäin) KILPAILUOHJELMA JA -OHJEET ResUl:n Ampumahiihtomestaruuskilpailut Kuhmossa 14.-15.3.2015 OHJELMA la 14.3. 8 10.00 Ilmoittautuminen ( noudetaan kilpailuohjeet/ohjelma + numerot piireittäin) 10-11.15 Aseiden

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

KENTTÄAMMUNTA Sinisen Reservin kenttäammunnan mestaruuskilpailu

KENTTÄAMMUNTA Sinisen Reservin kenttäammunnan mestaruuskilpailu KENTTÄAMMUNTA 10+10 Sinisen Reservin kenttäammunnan mestaruuskilpailu 1. Sininen Resevi ry:n mestaruuskilpailu kenttäammunnassa järjestetään vuosittain. Mestaruuskilpailu sisältää sekä henkilökohtaisen

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE nuorten SM-kilpailut ja nuorten MM-katsastukset Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 20.1. Klo 13.00-17.00 Klo 14.00-17.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

Huom! Palkintojen jako välittömästi tuloslaskennan jälkeen n. klo 18.00!!!

Huom! Palkintojen jako välittömästi tuloslaskennan jälkeen n. klo 18.00!!! Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl pistooli 1 kpl haulikko ja pistooli t: Kivääri 54 lks Pistooli 26 lks Haulikko 9 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei

Lisätiedot

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 23.-27.7.2018 MPT moottorikerho järjestää trial- urheiluleirin lajin juniori ja nuoriso harrastajille Raaseporissa, Kisakeskuksen urheiluopistolla.

Lisätiedot

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 27.-31.7.2015

MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 27.-31.7.2015 MP-TAITO, JUNIORI JA NUORISO TRIAL- LEIRI RAASEPORIN KISAKESKUKSESSA 27.-31.7.2015 MPT moottorikerho järjestää trial- urheiluleirin lajin juniori ja nuoriso harrastajille Raaseporissa, Kisakeskuksen urheiluopistolla.

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset kilpailut ja nuorten Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 15.12. Klo 9.00 Kilpailutoimisto avautuu Klo

Lisätiedot

PERJANTAI Mahdollisuus harjoitteluun ja ratoihin tutustumiseen Joukkueenjohtajien kokous, kahviossa

PERJANTAI Mahdollisuus harjoitteluun ja ratoihin tutustumiseen Joukkueenjohtajien kokous, kahviossa AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT NORMAALIMATKA JA YHTEISLÄHTÖ LAHTI 10. -11.2.2018 KILPAILUN JOHTO-ORGANISAATIO Kilpailun johtaja Jari Karinkanta 0440286443 TD Juha Tuominen 0405171074 Ratamestari Jukka

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU 5-6.4.2014 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja 50 / joukkue / sarja

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 2 kpl pistooli 1 kpl haulikko

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 2 kpl pistooli 1 kpl haulikko Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 2 kpl pistooli 1 kpl haulikko Minimilaukausmäärät: Kivääri 38 lks Pistooli 34 lks Haulikko 12 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua,

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl haulikko 1 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl haulikko 1 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl haulikko 1 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 68 lks Pistooli 26 lks Haulikko 11 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl haulikko ja pistooli 1 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl haulikko ja pistooli 1 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl kivääri ja pistooli 1 kpl haulikko ja pistooli 1 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 44 lks Pistooli 37 tai 31 lks Haulikko 12 tai 8 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla

Lisätiedot

ILMATORJUNTARYKMENTTI Henkilöstötoimisto 07.01.2003

ILMATORJUNTARYKMENTTI Henkilöstötoimisto 07.01.2003 HELSINGIN KÄSKY ILMATORJUNTARYKMENTTI Henkilöstötoimisto 07.01.2003 Tuusula R3656/5/D/IV TUUSULAN VARUSKUNNAN AMPUMARATOJEN JOHTOSÄÄNTÖ Vahvistan käyttöönotettavaksi Tuusulan varuskunnan ampumaratojen

Lisätiedot

Palvelusammunnat 2. 1. Ammunta: 2. Sarjat: 3. Ase: Versio 1.2

Palvelusammunnat 2. 1. Ammunta: 2. Sarjat: 3. Ase: Versio 1.2 Palvelusammunnat 2 Versio 1.2 Nopeiden kertalaukausten ja kahden perättäisen nopean laukauksen ampuminen makuuasennosta itselataavalla kiväärillä. Lajissa on sallittu vain kertatulen käyttö. 1. Ammunta:

Lisätiedot

Varusteet: Kilpailussa käytetään kahta lipasta. (peruste: ko. aseet myydään yleensä kahdella lippaalla varustettuna)

Varusteet: Kilpailussa käytetään kahta lipasta. (peruste: ko. aseet myydään yleensä kahdella lippaalla varustettuna) Sovelletun reserviläispistooliammunnan säännöt (testattu versio) Säännöt on sovellettu RA-7 (itselataavalla kiväärillä ammuttava, entinen RA-3) ammunnan säännöistä pistoolille. (Säännöt muokannut 4.10.

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset 15. 16.12.2018 OHJEET KILPAILIJOILLE NUORTEN MM JA EYOF-KATSASTUS OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 14.12. Klo 17.00-19.00 Lauantai 15.12. Klo 9.00 Klo 9.00 Klo 10.00 10.45 Klo 11.00

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU Perjantaina 9.5.2014 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Klo 16.00 17.00 Kohdistus Klo 17.00-17.10

Lisätiedot

Etelä-Hämeen reserviläisjärjestöt järjestävät Hämeenlinnassa Hätilän ampuma-alueella Hätilä18 SRA-Kilpailun. Kilpailun aikataulu

Etelä-Hämeen reserviläisjärjestöt järjestävät Hämeenlinnassa Hätilän ampuma-alueella Hätilä18 SRA-Kilpailun. Kilpailun aikataulu 14.7.2018 KILPAILUA TUKEMASSA Etelä-Hämeen reserviläisjärjestöt järjestävät 14.7.2018 Hämeenlinnassa Hätilän ampuma-alueella Hätilä18 SRA-Kilpailun. Kilpailu järjestetään nyt 8. kerran. Kilpailukeskuksen

Lisätiedot