Printer Administration Utility 4.2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Printer Administration Utility 4.2"

Transkriptio

1 Printer Administration Utility 4.2 PRINTER ADMINISTRATION UTILITY (PAU) ASENNUSOPAS Versio 2.3 Takuu Vaikka kaikki mahdollinen on tehty jotta tämä asiakirja olisi mahdollisimman virheetön ja hyödyllinen, SHARP Corporation ei takaa asiakirjan sisältöä millään lailla. Kaikki asiakirjassa oleva tieto saattaa muuttua ilman erillistä ilmoitusta. SHARP ei ota vastuuta tastä asiakirjasta johtuvasta tai sen käyttöön liittyvästä suorasta tai epäsuorasta menetyksestä tai vauriosta. Copyright SHARP Corporation All rights reserved. Kopionti, muokkaus tai kääntäminen ilman kirjallista lupaa on kielletty, paitsi tekijänoikeuslain puitteissa. Tavaramerkit Microsoft Windows, MS-DOS ja Windows NT ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä USA:ssa ja muissa maissa. IBM ja PC/AT ovat International Business Machines Corporationin tavaramerkkejä. Pentium on Intel Corporationin rekisteröity tavaramerkki. Kaikki muut tavaramerkit ja tekijänoikeudet ovat vastaavien haltijoidensa omaisuutta. HUOM Lue seuraavat asiakirjat enne Printer Administration Utilityn käyttämistä. Ne löytyvät asennuskansiosta. [Lueminut] - Kuvaa viimeisintä tietoa Printer Administration Utilitystä. [UserGuide] Kuvaa kuinka Printer Administration Utilityä käytetään. [Online-ohje järjestelmä] Asennuksen jälkeen tämä kuvaa yksityiskohtaisesti kuinka Printer Administration Utilityä käytetään.

2 Luku 1 Johdanto Yleiskatsaus Printer Administration Utility (PAU) tarjoaa laitteen hallinta -ominaisuuden Sharp monitoimioheislaitteille (MFP). Printer Administration Utility on Web-pohjainen sovellus, joka toimii Web-palvelimelta. Webselain on liittymämekanismi käyttäjille. Edelliset Printer Administration Utilityn versiot olivat MS Windows -sovelluksia, jotka eivät vaatineet web-selainta. Printer Administration Utilityn käyttöön vaadittavat asiat.net Framework versio 2.0 Windows Installer 3.1 tai sitä suuremman MDAC versio tai sitä suuremman Minimi selainasiakkaat: Internet Explorer 6.0, jonka suojausasetus on "normaali" Netscape 8.1, jossa javascript ja cookie-tiedostot ovat päällä Web-palvelimen vähimmäisvaatimukset: Microsoft IIS Versio 5.0, 6.0 tai 7.0 Microsoft VBScript 5.0 Windows Advanced Server 2000, jossa on Service Pack 4 tai Windows 2000 Server, jossa on Service Pack 4 tai Windows 2000 Professional, jossa on Service Pack 4 tai Windows XP Professional, jossa on Service Pack 2 tai Windows Server 2003, jossa on Service Pack 1 tai Windows Server 2003 x64, jossa on Service Pack 1 tai Windows XP Professional x64, jossa on Service Pack 1 tai Windows Vista Business tai Windows Vista Business x64 tai Windows Vista Enterprisesta tai Windows Vista Enterprisesta x64 tai Windows Vista Ultimatesta tai Windows Vista Ultimatesta x64 Laitteisto: 32-bittiselle käyttöjärjestelmälle Pentium III 600MHz 512 MB RAM

3 64-bittiselle käyttöjärjestelmälle x64 arkkitehtuuriin perustuva tietokone Intel 64-bittisellä Xeon, 64-bittisellä Pentium, AMD Opteron, AMD Athlon 64, tai muulla yhteensopivalla suorittimella. RAM Windows 2003 Server x64 Edition: muistiksi suositellaan 512 Mt RAM tai enemmän Windows XP Professional x64 Edition: suositellaan 512 Mt RAM tai enemmän Vapaata levytilaa vaaditaan 850 MB Laitteistovaatimukset riippuvat käytösta.suuri määrä MFP-laitteita saattaa vaatia lisää järjestelmäresursseja. Jos Anti-virus -ohjelma on käynnissä, sulje script blocking -toiminto.

4 Luku 2 Asennus ja asennuksen purku Seuraavat vaiheet on suoritettava ennen PAU:n asennusta: Vaihe 1. Microsoft IIS:n asennus (Internet Information Services) versio 5.0, 6.0 tai 7.0. Microsoft IIS voidaan asentaa ilmaiseksi, Ohjauspaneelin ohjatusta Lisää tai poista Windowsin osia -toiminnosta. Huomaa, että on tärkeää asentaa uusin IIS-suojauspäivitys Microsoftin Websivuilta IIS:n asentamisen jälkeen. Jos IIS 6.0 tai 7.0 on asennettu järjestelmään, varmista että Active Server Pages -sivujen tila (IIS Managerin Web-palvelun kansiossa) on Sallittu. Asenna IIS seuraavien ohjeiden mukaan: IIS 5.0 tai 6.0 käyttöjärjestelmässä Windows 2000, Windows 2003 tai Windows XP. 1. Napsauta Windows Käynnistä-painiketta ja sitten Asetukset ja Ohjauspaneeli -valikkoa. 2. Kaksoisnapsauta kuvaketta ''Lisää tai poista sovellus''. 3. Valitse ''Lisää/poista Windows-komponentteja'' -kuvake vasemmasta ruudusta siirtyäksesi Windows-komponenttien ohjattuun toimintoon. 4. Valitse ''Sovelluspalvelin'' käyttöjärjestelmässä Windows 2003 ja ''Internet Information Services (IIS)'' muissa käyttöjärjestelmissä Windows-komponenttien ohjatusta toiminnosta. 5. Napsauta Seuraava käynnistääksesi määritys- ja asennusprosessit. Suorita asennusprosessi loppuun syöttämällä käyttöjärjestelmä-cd pyydettäessä. IIS 7.0 käyttöjärjestelmässä Windows Vista. 1.Klikkaa Windowsin Aloita -painiketta, sitten Asetukset ja Ohjauspaneeli -valikkoa 2.Valitse vasemmasta reunasta Perinteinen näkymä. 3.Klikkaa kahdesti oikeassa reunassa olevaa Ohjelmat ja toiminnot -kuvaketta. 4.Valitse vasemmasta reunasta ''Windowsin ominaisuuksien ottaminen käyttöön tai pois käytöstä '', jos näkyviin tulee ''Käyttäjätilin hallinta'' -valintaikkuna, jatka asennusta klikkaamalla ''Jatka''. Näkyviin tulee Windowsin ominaisuudet -valintaruutu. 5.Klikkaa kahdesti (tai laajenna) Internet Information Services. 6.Klikkaa kahdesti (tai laajenna) Web Management Tools, klikkaa kahdesti IIS 6 Management Compatibility, ja valitse sitten IIS Metabase ja IIS 6 Configuration Compatibility -valintaruutu.

5 7.Klikkaa kahdesti (tai laajenna) World Wide Web Services, klikkaa sitten kahdesti Application Development Features ja valitse ASP -valintaruutu. ASP:lle välttämättömät vaihtoehdot ''ISAPI Extensions'' ja ''Request Filtering'' kohdassa Security valitaan automaattisesti. 8.Klikkaa kahdesti (tai laajenna) Common Http Features kohdassa World Wide Web Services, valitse sitten Default Document, Directory Browsing, HTTP Errors ja Static Content - valintaruudut.

6 9.Klikkaa kahdesti (tai laajenna) Security kohdassa World Wide Web Services, valitse sitten Basic Authentication -valintaruutu. 10.Aloita konfigurointi ja asennus klikkaamalla OK. Lisätietoja IIS:n asennuksesta löytyy useista Microsoftin Web-sivujen ohjeista kohdasta ''IIS 6.0/7.0 Asennus''. Vaihe 2. Virustentorjuntaohjelman määrittäminen: PAU ei toimi asiakassovelluksessa jos käytät virustentorjuntaohjelmaa, jonka komentosarjojen esto on käytössä asiakaskoneen selaimessa. Vaihe 3. Windows-suojausryhmän tunnistaminen tai luominen: Luo tai tunnista Windows-suojausryhmä, jolla on pääsy Printer Administration Utilityn suojattuihin toimintoihin. Joillain Printer Administration Utilityn toiminnoilla käyttäjät voivat muokata järjestelmäasetuksia tavalla, joka voi vaikuttaa muihin Printer Administration Utilityn käyttäjiin. Näitä toimintoja kutsutaan suojatuiksi toiminnoiksi. Asennuksen aikana yhdelle tai useammalle MS Windows -suojausryhmälle määritetään pääsy Printer Administration Utilityn suojattuihin toimintoihin. Vain näiden valittujen ryhmien jäsenet voivat käyttää näitä suojattuja toimintoja.

7 1. Toimialue Tässä luetteloruudussa on tällä hetkellä käytettävien toimialueiden nimet. Tämä on yleensä tietokoneen nimi (paikallinen alue) ja tietokoneen kuuluvan ryhmän toimialueen nimi. Tavallisesti PAU:n suojattuja ominaisuuksia varten käytetty ryhmä on toimialueryhmä, joten toimialueen nimen valitseminen on hyödyllisin valinta. 2. Ryhmien nimet Tämä luettelo sisältää valitussa toimialueessa olevien ryhmien nimet. 3. Ryhmän jäsenet Kun napsautat ryhmän nimeä, tämä luettelo näyttää ryhmän käyttäjänimet. Tämän avulla näet valitun ryhmän käyttäjät, joilla on pääsy PAU:n suojattuihin toimintoihin. 4. Lisää ryhmiä -painike Tämä lisää valitun ryhmän/ valitut ryhmät, joilla on pääsy PAU:n suojattuihin toimintoihin. 5. OK-painike Tämä painike on pois käytöstä kunnes vähintään yksi ryhmä on valittu. Kun OK-painiketta painetaan, Valitut ryhmät -laatikossa olevilla ryhmien jäsenillä on pääsy PAU:n suojattuihin toimintoihin. Windowsin palomuuri (XP Service Pack 2) Windowsin palomuuri antaa varoitusviestin kun Printer Administration Utility avataan Käynnistävalikosta. Varoitusviesti ei vaikuta normaaliin käyttöön. Printer Administration Utility käynnistyy kun varoitusviesti hyväksytään. Voit välttää Windowsin palomuurin varoitusviestin käynnistäessä

8 PAU:ta luomalla pikakuvakkeen työpöydälle tai Internet Explorerin suosikit-kansioon. SNMP-toiminnot kuten Etsintä, Tilapäivitys jne. eivät toimi Windows Vista - käyttöjärjestelmässä jos palomuuri on käytössä Avaa tarvittavat portit ja salli protokollat seuraavasti 1. Suorita mmc (Microsoft Mangement Console) 2. Napsuta Tiedosto - Lisää/Poista laajennus, valitse Windows Firewall with Advanced Security ja napsauta Lisää 3. Valitse Paikallinen tietokone ja napsauta Lopeta 4. Napsauta OK 5. Laajenna välilehti "Windows Firewall with Advanced Security" ja valitse Inbound Rules 6. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Uusi sääntö ja Portit ja lisää UDP-portit 161,162 ja lopeta ohjattu toiminto oletusvalinnoilla nimettyäsi tämä sääntö. 7. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Uusi sääntö ja Portti ja lisää jonkin portin numero ja lopeta ohjattu toiminto oletusvalinnoilla nimettyäsi tämä sääntö. 8. Napsauta hiiren kakkospainiketta vaiheessa 7 lisättyä sääntöä ja valitse Ominaisuudet ja valitse tämän jälkeen "Protokollat ja portit" -välilehti ja valitse ICMPv4 Protocol -valintalaatikko ja napsauta Sovella Asennushuomautuksia: Printer Administration Utilityn asentaminen vaatii usein tietokoneen uudelleenkäynnistämistä. Tämä riippuu käyttöjärjestelmästä ja jo asennetuista komponenteista. Älä asenna PAU-ohjelmaa palvelimelle, jota ei voi uudelleenkäynnistää tai asenna ohjelma silloin, kun uudelleenkäynnistäminen ei vaikuta normaalikäyttöön. Ohjelmiston sijainti Oletusarvoisesti Printer Administration Utility -ohjelmisto asennetaan oletuskäynnistyslevylle (yleensä C:\) kansioon nimeltä ''C:\Program Files\Sharp\DSMC'' ellet määrää toista asemaa ja/tai kansiota asennuksen aikana. Aloita Printer Administration Utility palvelimelta, johon se on asennettu käyttämällä PAU lyhytvalintaa, joka on asennettu kohtaan Käynnistä->Ohjelmat- >Printer Administration Utility -valikkoon. Saadaksesi etäpääsyn Printer Administration Utilityyn, käytä Web-palvelimen URL:ää, jota seuraa Printer Administration Utility-sovelluksen pääwebsivu. Esimerkiksi; PAU asentaa seuraavat osat PAU-asennuksen yhteydessä. 1. MICROSOFT SQL SERVER Express 2005 SERVICE PACK 2. Tämä komponentti asentaa kaksi NT Services -palvelua joiden nimet ovat SQL Server (DSMC) ja SQL Server Active Directory Helper. 2. MSXML ver 3.0 (Käytetään jäsentämään XML-tiedostoja.) 3. Kopioi MSVCRT.dll:n ja MSVCP60.Dll:n Windowsin järjestelmäkansioon (Kopioidaan vain jos näitä ei jo ole järjestelmässä.) 4. Kopioi Active Delivery ver 3.0 Dll:t <PAU Kohteen sijainti>\dsmc\biniin (Työkalu jolla luodaan automaattisesti purkautuvia EXE-tiedostoja) 5. Kopioi Dynazip ver Dll:t <PAU Kohteen sijainti>\dsmc\biniin (Työkalu jolla luodaan zip-tiedostoja)

9 6. SNMPTRAP NT -palvelu, jolla kuunnellaan MFP-laitteiden SNMP-keskeytyksiä. 7. Asentaa PAUService NT -palvelun luomaan taustatehtäviä Printer Administration Utilitylle. Asennuksen aikana Printer Administration Utility suorittaa verkossa olevien tulostimien haun. Vain samassa aliverkossa näkyviä tulostimia (kuten palvelimessa, johon PAU on asennettu) löytyy. Etsintäprosessin suoritus kestää jonkin aikaa riippuen löydettyjen laitteiden lukumäärästä. ''Laite löydetty viimeksi'' -aika näkyy viestissä ''Käynnissä'' kun tätä prosessia suoritetaan taustalla. PAU:n toimintoja voidaan käyttää tänä aikana, mutta kaikki laitteet eivät näy. Etsinnän määritystä ei voi muuttaa pysäyttämättä etsintää. Online Opastus Online opastus tarjoaa tietoa ja ohjeita Printer Administration Utilityn tehtävien suorittamiseksi. tasks. Pääset online Opastukseen käyttämällä Printer Administration Utilityä klikkaamalla pääikkunassa olevaa 'Opastus' linkkiä. FAT ja NTFS tiedostojärjestelmät Printer Administration Utility tukee molempia Microsoftin tiedostojärjestelmiä. SHARP suosittelee, että käytetään NTFS-tiedostojärjestelmää parasta järjestelmän suorituskykyä ja suojausta varten. FAT-tiedostojärjestelmän suojattua toimintoa käytettäessä kysytään Windows - kirjautumistunnusta ja -salasanaa. Pääset käsiksi suojattuihin toimintoihin kun olet kirjautunut sisään. Jos käytät NTFS-tiedostojärjestelmää, nykyisen istunnon sisäänkirjautuminen tarkistetaan ja salasanaa ei kysytä siirryttäessä suojattuihin toimintoihin. Printer Administration Utilityn poistaminen: Poistaaksesi Printer Administration Utilityn, seuraa Windowsin sovelluksen poisto -menettelyä software. 1. Klikkaa Windowsin Käynnistä -painiketta, jonka jälkeen klikkaa Asetukset ja Ohjauspaneeli -valikkoja. 2. Valitse Lisää tai poista sovellus -kuvake. 3. Seuraa ohjeita poistaaksesi Printer Administration Utilityn. Printer Administration Utilityn poistaminen vaatii tietokoneen uudelleenkäynnistämistä poistoprosessin loppuun saattamiseksi. Printer Administration Utilityn päivitys: Voit päivittää Printer Administration Utility -version (vähintäään versio 4.0) hävittämättä nykyisiä määrityksiä ja laitteen tietoja noudattamalla tavallista asenusprosessia ja määrittämällä päivitysvaihtoehdon. Asennetun ohjelman vaihtaminen aikaisempaan versioon ei ole mahdollista.

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

HP JetDirect Print Servers. HP JetDirect -tulostuspalvelimet. 600N/400N/500X/300X Hallintaopas

HP JetDirect Print Servers. HP JetDirect -tulostuspalvelimet. 600N/400N/500X/300X Hallintaopas R HP JetDirect Print Servers HP JetDirect -tulostuspalvelimet 600N/400N/500X/300X Hallintaopas Hallintaopas HP JetDirect -tulostuspalvelimet (600N/400N/500X/300X) Copyright Hewlett-Packard Company 2000

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

2500C/C+/CM. Professional Series Color Printer VERKKO-OPAS

2500C/C+/CM. Professional Series Color Printer VERKKO-OPAS HP 2500C/C+/CM Professional Series Color Printer VERKKO-OPAS Tavaramerkit HP ColorSmart II, HP PhotoREt II ja HP ZoomSmart Scaling Technology ovat Hewlett-Packard Companyn tavaramerkkejä. Microsoft on

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4751-01 FI

Käyttöopas NPD4751-01 FI NPD4751-01 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 7 Tämän oppaan käyttö... 8 Käytännöt... 8 Tuotteen ominaisuudet... 9 Ominaisuudet... 9 Luku 1 Tekniset tiedot Tekniset tiedot... 11 Luku

Lisätiedot

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Käyttöopas (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Sisältö 1. ESET Smart Security 4...4 1.1 Uudet ominaisuudet... 4 1.2 Järjestelmävaatimukset...

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Paragon NTFS -tuki Mac OS X:lle

Paragon NTFS -tuki Mac OS X:lle PARAGON Software GmbH Heinrich-von-Stephan-Str. 5c 79100 Freiburg, Germany Tel. +49 (0) 761 59018201 Fax +49 (0) 761 59018130 Internet www.paragon-software.com E-mail sales@paragon-software.com Paragon

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Verkko-opas. Tulostuspalvelimen käyttö Tulostimen seuranta ja konfigurointi Erityistoimet Windows-käyttöjärjestelmässä Liite

Verkko-opas. Tulostuspalvelimen käyttö Tulostimen seuranta ja konfigurointi Erityistoimet Windows-käyttöjärjestelmässä Liite Verkko-opas 1 3 4 Tulostuspalvelimen käyttö Tulostimen seuranta ja konfigurointi Erityistoimet Windows-käyttöjärjestelmässä Liite Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ennen laitteen käyttämistä ja säilytä

Lisätiedot

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service Asennusopas Tarkistusversio B McAfee SaaS Web Protection Service COPYRIGHT Copyright 2013 McAfee, Inc. Älä kopioi ilman lupaa. TUOTEMERKIT McAfee, McAfee logo, McAfee Active Protection, McAfee CleanBoot,

Lisätiedot

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

Heinäkuu 2014. Xerox Phaser 3052NI Xerox Phaser 3260DI/3260DNI Käyttöopas

Heinäkuu 2014. Xerox Phaser 3052NI Xerox Phaser 3260DI/3260DNI Käyttöopas Heinäkuu 2014 Xerox Phaser 3052NI Xerox Phaser 3260DI/3260DNI 2014 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Xerox ja XEROX ja kuviomerkki ovat Xerox Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai

Lisätiedot

Verkkokäyttäjän opas PT-E550W

Verkkokäyttäjän opas PT-E550W Verkkokäyttäjän opas PT-E550W PT-E550W Tämä Verkkokäyttäjän opas sisältää hyödyllisiä tietoja langattoman verkon asetusten ja Wireless Direct -asetusten määrittämisestä Brother-laitteen avulla. Se sisältää

Lisätiedot

HP Jetdirect -tulostuspalvelimet

HP Jetdirect -tulostuspalvelimet HP Jetdirect -tulostuspalvelimet Hallintaopas (kiinteä ohjelmisto V.36) 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Kopiointi, sovittaminen tai kääntäminen ilman ennalta saatua kirjallista

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4756-01 FI

Käyttöopas NPD4756-01 FI NPD4756-01 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 11 Tämän oppaan käyttö... 12 Käytännöt... 12 Luvaton kopiointi ja tulostus... 13 Tuotteen ominaisuudet... 13 Ominaisuudet... 13 Luku 1

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö McAfee Wireless Protection 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

Adobe Photoshop -lueminut

Adobe Photoshop -lueminut Adobe Photoshop -lueminut Tervetuloa käyttämään Adobe Photoshop CS5:ttä. Tässä asiakirjassa on viimeisimmät tiedot tuotteista ja päivityksistä sekä vianmääritysvihjeitä, joita ei ole käsitelty Photoshopin

Lisätiedot

AntiVirus, Firewall & AntiSpyware. Käyttöopas

AntiVirus, Firewall & AntiSpyware. Käyttöopas AntiVirus, Firewall & AntiSpyware Käyttöopas i Sisältö Johdanto 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin

Lisätiedot

Käyttöopas. Virustorjunta. Palomuuri. Roskapostin esto. Vakoilunesto. Lapsilukko. Copyright 2007 SOFTWIN

Käyttöopas. Virustorjunta. Palomuuri. Roskapostin esto. Vakoilunesto. Lapsilukko. Copyright 2007 SOFTWIN Käyttöopas Virustorjunta Palomuuri Roskapostin esto Vakoilunesto Lapsilukko Copyright 2007 SOFTWIN BitDefender Internet Security v10 BitDefender Internet Security v10 Käyttöopas BitDefender Julkaistu 2007.05.25

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tietoja ohjelmistosta

Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Huomautus Ennen tämän julkaisun ja siinä kuvattujen tuotteiden käyttöä lue Liite. Lisenssisopimuksen tarkastelu sivulla 19 sekä kohdassa Huomioon otettavaa

Lisätiedot

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

DVD- ja CD-levyjen luonti. DVD-/CD-tallentimella

DVD- ja CD-levyjen luonti. DVD-/CD-tallentimella DVD- ja CD-levyjen luonti DVD-/CD-tallentimella Tämän asiakirjan tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Hewlett-Packard Company ei anna minkäänlaista tätä materiaalia koskevaa takuuta, mukaan

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4791-00 FI

Käyttöopas NPD4791-00 FI NPD4791-00 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 11 Tämän oppaan käyttö... 12 Käytännöt... 12 Luvaton kopiointi ja tulostus... 13 Tuotteen ominaisuudet... 13 Tietoja Epson AcuLaser CX17

Lisätiedot

Ohjelmistokäsikirja GoPal Navigator -versio 4

Ohjelmistokäsikirja GoPal Navigator -versio 4 Ohjelmistokäsikirja GoPal Navigator -versio 4 - 2 - Sisällys 1 Johdanto... 3 1.1 Tervehdys... 4 1.2 CD/DVD-levyn sisältö... 4 1.3 Järjestelmävaatimukset... 6 1.4 Käytännöt tässä käsikirjassa... 7 1.5 Vinkkejä

Lisätiedot