Kasvavat korjuutavoitteet näkyvät metsäkoneyritysten määrässä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kasvavat korjuutavoitteet näkyvät metsäkoneyritysten määrässä"

Transkriptio

1

2 Tilastot 00

3 Metsäkonealalla toimii jo yli.00 koneyritystä Kasvavat korjuutavoitteet näkyvät metsäkoneyritysten määrässä Kasvavat kotimaan hakkuutavoitteet heijastuvat selvästi myös alan yrittäjämäärään. aman vuoden lähes ennallaan pysynyt metsäkonealan yritysten määrä lisääntyi viime vuonna lähes 0:llä, vaikka yritystoiminnan lopettaneitakin oli runsaasti. Vuodenvaihteessa yrittäjien määrä oli Metsätransin tilastoinnin mukaan.. Metsäyhtiöt valmistautuivat lisä hakkuisiin rekrytoimalla viime vuonna innokkaasti uusia yrittäjiä. Moni kuljettaja siirtyi yrittäjäksi. Kaikkein eniten lisääntyivät yhdellä koneella tai yhdellä ketjulla puunkorjuuta tekevien yritysten määrä. Se kertoo omalta osaltaan toimintakentän muutoksesta; pienille yrittäjille on löytynyt uutta toimintatilaa erilaisissa verkostoissa ja isompien osayrittäjinä. Alalla toimivien pienten yritysten kasvua selittää luonnolliseesti myös nopeasti lisääntynyt energiapuun korjuu. Vaikka yritysmäärä kasvaa, kertoo tilasto myös alan keskittymisen jatkuvan. Kalustomäärältään kaikkein suurimpien, yli kahdeksalla koneella puuta korjaavien, yritysten määrä kasvaa edelleen. Nyt niitä on jo 0, puolta enemmän kuin pari vuotta aiemmin. Metsäkonealalla toimivien yritysten lukumäärä on herättänyt viimeaikoina runsaasti keskustelua, eri tahojen julkisuudessa esittämä yrittäjien lukumäärä vaihtelee suuresti. Metsätrans selvitti nyt jo neljättä kertaa metsäkonealalla toimivien yritysten määrän. Perustana Metsätransin tilastoinnille on ollut koko ajan Ajoneuvohallintokeskuksen ylläpitämä metsäkoneiden rekisteröintitilasto, josta on poistettu esim. oppilaitosten käytössä olevat koneet. Mukana tilastossa ovat pää tai sivutoimisesti metsäkonealalla toimivat yritykset (myös ns. kausiyrittäjät), jotka ovat ilmoittaneet yhdeksi (tai ainoaksi) toimialakseen koneellisen puunkorjuun, ja joilla rekisteritilaston mukaan on metsäkoneita. Metsäkonealalla toimivat yritykset Yrittäjien määrän ja yrityskokojen kehitys 0000 Koneita 0 < Metsäkonealalla toimivien yritysten koon kehitystrendit näkyvät selvästi yritystilastossa. Suurten yritysten määrä on edelleen kasvussa, mutta nyt myös pienten yhden koneen tai yhden koneketjun yritysten määrä kasvoi viime vuonna nopeasti. Metsäyhtiöt rekrytoivat kasvavien hakkuutavoitteiden vuoksi voimakkaasti uusia yrittäjiä. Samoin esim. Stora Enson puunhankimtaalueen laajentuminen kasvatti yrittäjämäärää. Moni kuljettaja vaihtoikin viime vuonna palkkatyön yrittäjyyteen. Pienten yritysten kasvu kertoo myös verkostoitumisesta ja osayrittäjyyden lisääntymisestä.

4 Tilastot 00 Rekisteröintitilasto Merkki John Deere Logset Sampo Logman ProSilva 00 0 % 00 0,,,,, 0, 0, Toimitetut koneet Merkki John Deere % 00,,0,, Pienempien konevalmistajien (Metsätransin kokoamassa toimitetut koneet tilastossa kohta sisältää Logset, Sampo Rosenlew, Logman, Pro Silva, Profi ja EcoLog koneet. Koneiden osuus myydyistä koneista on selvästi suurempi kuin rekisteritilasto näyttää, sillä kaikkia koneita, lähinnä harvestereita ei rekisteröidä. MetsäTrans on jälleen selvittänyt todellista Suomeen toimitettujen koneiden määrää. Ylläoleva tilasto toimitetuista koneista antaa rekisteritilastoa tarkemman kuvan metsäkoneiden kokonaismarkkinoista ja eri merkkien osuudesta Suomessa. Sekertoo myös pienempien valmistajien todellisen markkinaosuuden valtamerkkien takana. Kolmen suurimman rekisteröintimääriin on tässä tilastossa lisätty prosenttia. Valtamerkkien edustajien mukaan heidän koneistaan rekisteröidään lähes prosenttia. Pienempien valmistajien koneiden rekisteröinti on myös yleistynyt. Nyt niistä rekisteröidään jo reilu kolmannes.. Jäljempänä tulevat metsäkonetilastot perustuvat vain rekisteröintitilastoon, ellei taulukoissa ole erikseen mainintaa muusta. jälleen suosituin merkki Metsäkoneita myytiin enemmän kuin koskaan Suomessa myytiin viime vuonna uusia metsäkoneita enemmän kuin koskaan, yli 00 kappaletta. Viime vuonna rekisteröityjen uusien koneiden määrä oli kappaletta, niistä harvestereita ja kuormatraktoreita. Rekisteröintimäärä oli nyt noin prosenttia suurempi kuin edellisvuoden 0. Rekisteröintimäärä ei kerro koko totuutta metsäkonekaupasta. Asiakkaille toimitettuja koneita on huomattavasti enemmän kuin rekisteröityjä. Varsinkin pienempien valmistajien kohdalla erityisesti harvesterien todellinen toimitusmäärä on paljon isompi. Metsätransin konevalmistajilta keräämien koneiden toimitustietojen perusteella viime vuonna suomalaisasiakkaille toi Merkki John Deere Merkki John Deere % 00 0,,,, % 00,,,0, Harvesterit % 00,0,,, % 00,,,, 00 0 Kuormatraktorit 00 0 % 00,,,, % 00,,,, % 00 0,,,, % 00,,,, Harvestereiden rekisteröintimäärä kasvoi edellisvuodesta, prosenttia. Kuormatraktoreita puolestaan rekisteröitiin sama määrä kuin vuotta aiemmin. Eri vuosien markkinaykkönen merkitty punaisella.

5 mitettiin yhteensä lähes 0 uutta metsäkonetta. Tämäkään luku ei ole aivan täsmällinen, mutta antaa joka tapauksessa realistisemman kuvan käyttöön tulleiden uusien metsäkoneiden ennätyksellisestä määrästä. ja JohnDeere tiukassa taistossa Viime vuonna Suomessa otettiin käyttöön eniten ja. Vieremäläisiä koneita rekisteröitiin kaikkiaan kappaletta (markkinaosuus 0,%) John Deeren markkinaosuudeksi tuli lähes prosenttia. Harvestereiden markkinajohtajaksi nousi viime vuonna John Deere 0, prosentin osuudella ja muutaman kappaleen erolla en. Deeren harvestereita rekisteröitiin kappaletta, ja 0. Kuormatraktorien puolella osat vaihtuivat, oli markkinajohtaja n. prosentin osuudella, ennen John Deereä. Vahvimmin valtamerkeistä paransi. Uusia teja rekisteröitiin kaikkiaan 0 (edellisvuonna ). Virallisesta rekisteritilastosta laskettava markkinaosuus nousi yli :n. Pienet kasvavat Valtamerkkien takana pienempien valmistajien konemäärät ovat myös selvässä kasvussa. Haastaja Logsetin koneita rekisteröitiin nyt, Sampoja sekä Logman ja Pro Silva koneita kumpiakin kaksi. Pienempien merkkien yhteinen markkinaosuus nousi edellisvuoden prosentista, prosenttiin. Kun ryhdytään laskemaan toimitettujen koneiden määrää pienten merkkien osuus nousee reilusti, yli kaksinkertaiseksi. Pienempien valmistajien ko Tilastot 00 Käyttöönottovuosi > Käyttöönottovuosi > Metsäkonekantatilastoissa JohnDeeren lukuihin on laskettu myös Timberjack ja FMG koneet Metsäkoneiden rekisteröinti/myyntimäärät lääneittän 00 Lääni EteläSuomi ItäSuomi LänsiSuomi Oulu Lappi Metsäkonekanta..00 Rekisterissä olevat harvesterit (Lähde: Ajoneuvohallintokeskus/TietoEnator Rekisterissä olevat kuormatraktorit John Deere 0 JohnDeere JohnDeere Yht. Alueittain koneita rekisteröitiin näin. Kolmen suurimman luvut ovat rekisteröityjä koneita. Kohdassa muut käytössä Metsätransin keräämä toimitettujen koneiden määrä neista rekisteröitiin viime vuonna vain vajaat puolet. Ennätyksellisen konemyynnin myötä yrittäjien käytössä oleva metsäkonekanta kasvoi nopeasti. Vuodenvaihteessa suomalaisyrittäjillä on rekisteröintitilaston mukaan 0 harvesteria ja 00 ajokonetta (vuotta aiemmin 0 ja ). Kun mukaan laskee ne koneet, joita ei ole rekisteröity määrä kasvaa vielä huimasti. Opetuskäytössä eri konekouluilla on nyt 0 konetta. Vuotta aiemmin tuo määrä oli.

6 Tilastot 00 Yleisimmät harvesterimallit Malli Ergo John Deere 0 Beaver John Deere 00 0 HS Sampo 0 Cobra John Deere 0/ John Deeren luvuissa ovat mukana myös Timberjack ja FMG merkkiset koneet. Yleisimmät ajokonemallit Malli John Deere 0 0 S John Deere 00 Wisent John Deere 0 0 Buffalo Elk Bison Lokomo 0 John Deere 0 Mini Brunet 0 0 ja on eniten Kun unohdetaan koneiden mallit, ja katsotaan rekisteröityjä koneita merkeittäin, niin lista näyttää tältä. Timberjack John Deere Lokomo FMG Sampo Lokomo Mini Brunet Kockums Logset Norcar Pika Ösa Rottne 0 Lisäksi tilastosta löytyy seuraavanlaista merkkikirjoa, joko muutama kappale tai aivan yksittäisinä erikoisuuksina: AFM, Caterpillar, Farmi Trac, Fomac, Ford, Hemek, Kindai, Lännen, Matbro, MetsäMarttiini, Nokka Profi, Skotten, Somet ja Volvo. Ja onpa yksi kone rekisteröity merkillä Harvesteri. Muitakin merkkejä metsissämme toki on, mutta ei rekisteröitynä. Osa em. koneista viettää toki jo ansaittuja eläkepäiviä riihen takana. Toivottavasti jollekulle tulee muistoja mieleen uusi versio punnitus on nyt helpompaa kuin koskaan. uudistettu ohjelmisto selkeä käyttöliittymä langaton tiedonsiirto uudet liitännät automaattinen punnitus uudistetut kuormaus ja purkuerittelyt lisätietoja: epec oy Juha Marjakangas gsm 00 juha.marjakangas@epec.fi jälleenmyynti: porokka forest oy Joensuu, loglift jonsered jälleenmyyjät jltek Harjavalta, 000 0

7 Tilastot 00 Puunkorjuun keskittyminen näkyy isojen yritysten määrän kasvussa Suurimmat metsäkoneyritykset 00 (konemäärän mukaan ) Vuodenvaihteen rekisteröintitilaston mukaan Metsäkonepalvelu Oy on edelleen konemäärällä mitattuna Suomen suurin metsäkoneyritys. hämeenlinnalaisella Metsäkonepalvelulla on käytössä 0 rekisteröityä konetta. Yrityksiä joiden konemäärä on yli 0 on nyt kuusi, vuotta aiemmin niitä oli neljä. Suurimpien, vähintään kahdeksan koneen koneyritysten listalla on nyt 0 yritystä, kun luku vuotta aiemmin oli. Myös koneen yritysten määrä on selvässä kasvussa, nyt niitä on ( vuonna 00). Eniten konekantaansa kasvatti viime vuonna Mika Ruokola Ky Anjalankoskelta. Yrityksen konekanta kasvoi seitsemällä, nyt se on. Nurmeslainen S. Kuittinen Oy kasvatti konemääräänsä viidellä ja multialainen Veljekset Lehtomäki sekä toholampilainen Lahnalampi Oy neljällä. Uusia koneita suomalaismetsiin tuli viime vuonna ennätysmäärä. Isot ja kasvavat yritykset uudistivat konekantaansa voimakkaasti. Esimerkiksi S. Kuittinen Oy hankki kahdeksan uutta konetta, Metsäkonepalvelu kuusi ja Mika Ruokola viisi. Yli koneen yritysten yhteenlaskettu rekisteröityjen koneiden määrä on. Se on, % rekisterissä olevasta konekannasta. Viime vuonna prosenttiluku oli. Yritys Metsäkonepalvelu Oy Motoajo Oy Koneurakointi S. Kuittinen Oy Mika Ruokola Ky Metsäkolmio Oy MotoTeam Tauriainen Oy Veljekset Lehtomäki Oy Puukuljetus R. Kilponen Oy Koneteko Pitkänen Oy Puunkorjuu J. Karppinen Oy Forest Vihavainen Ky Metsäur. Jaakko Pulkkinen Oy Metsä Kotola Oy MKU T ja P Pynnönen Oy Martti Sirviö Oy Pyhäjärven Metsätyö Oy Smp Kulju Oy Piiroset Ky/Finnharvest Oy Tapio Määttä N. ja K. Lukin Ky Konetyö Viuhkola ja Kautto Oy Honkaperä Forest Oy Kalevi Määttä Oy Metsäurakointi Piirainen Oy Viitanen Kai ja Ari Oy MetsäJokeri Oy Eero Pyykkönen Ky Metsäkuljetus Sahlström Oy Metsäkonepalv. YliAnttila Oy MetsäVeke Oy Karttulan Metsätyö Oy Rv Hänninen Oy Transferpuu Oy Metsäajo V & J Hyypiä Ay MotoOlli Oy MetsäMultia Oy KoneYijälä Oy Metsäkuljetus Hyväriset Oy Huovinen & Kinnunen Oy Tm Forest Oy Veljekset Marin Oy Motourakointi Pikkarainen Oy Jykylä & Pojat Oy MKU Janne ja Manu Takanen M. Uusitalo Oy Heiniemen Kone Ky J. Kaunisto Oy YliIin Puu ja Turve Oy Koneurakointi Vesterinen Oy Metsäkone Martti Sjöholm Oy Jokilaakson Forest Master Oy Velj. H ja H VähäPeltomäki MKU Ossi Huoponen Oy KoneRauhansuu Oy Kalle Haataja Veljekset Hukkanen Oy Yht. T. Mannila ja J. Haapaniemi Kohmansalon Metsäkuljetus Oy Idän Liikenteenvälitys Oy Lahnalampi Oy Kotipaikka Hämeenlinna Nurmes Nurmes Anjalankoski Pihtipudas Kajaani Multia Kuhmo Lapinlahti Kuhmo Mäntyharju Kuhmo Hamina Hankasalmi Sotkamo Pyhäjärvi Kajaani Kuopio Posio Vaala Kittilä Reisjärvi Kuhmo Sotkamo Jaala Petäjävesi Paltamo Vieremä Noormarkku Pertunmaa Karttula Saarijärvi Imatra Luumäki Laitila Multia Jämsä Pielavesi Puolanka Kajaani Vieremä Eno Ähtäri Hamina Kannus Muonio Alavus Ii Kannonkoski Ruokolahti Jämsänkoski Kihniö Hartola Pöytyä Kiuruvesi Vieremä Himanka Leppävirta Lappeenranta Toholampi Tilastoon on otettu mukaan yritykset, joilla on käytössään vähintään kahdeksa konetta. Joillakin yrittäjillä on useita alan yrityksiä. Tässä ne on yhdistetty.

8 koneen yritykset Suurimpien yritysten joukkoon kärkkyy nyt yritystä, joilla on käytössää seitsemän konetta. Tämänkin ryhmän yritysmäärä on kasvussa. Nyt listalla on yritystä, vuosi sitten. (suluissa konemäärä 00) Granvikin Metsätyö Ay Evijärvi (), L. Laulumaa Oy Haapajärvi (), Metsänen Forest Srvice Oy Hamina (), Kestokasvu Oy Hollola (), Metsäkone Jauhiaiset Oy Iisalmi (), Metsä ja Maansiirto Kastinen Oy Ilomantsi (), Eino Ikonen Oy Juva (), PMT Mäkelä Oy Juupajoki (), Sirnikka Oy Kajaani (), Kauhajoen Vientipuu Oy Kauhajoki () Koneurakointi Saastamoinen Keitele (), Veljekset Pellikka Oy Keitele (), MetsäRaikuu Oy Kerimäki (), Kesälahden Konesavotta Oy Kesälahti (), Aittamäki Oy Kristiinankaupunki (),Hekkala Ahti Ky Kuusamo (), JP Metsäkoneurakointi Lapua (), Koneurakointi Viljo Kuiri Ky Liperi (), Seleniuksen Puu Oy Lohja (), MKU Risto Kangassalo Nastola () Pekka Hakkarainen Oy Nilsiä (), Veljekset Kolu Ay Nokia (), MKU A. Arponen Oulu () Osmo Uotinen Ky Pertunmaa (), Koneyhtymä Hörkkö Ky Piikkiö (), Pekka Laamanen Ky Punkaharju (), Aatto Silventoinen Punkaharju (), ForestLinna Oy Saarijärvi (), A & L Harju Oy Savukoski (), Metsäkone Pirinen Oy Siikajoki () Puunkorjuu Junkkarit Oy Suomussalmi (), Veljekset Juntunen Ay Suomusalmi (), Tapiolan Kone Oy Suonenjoki (), Metsävahos Oy Tammela (), Metsäkorjuu Kauhanen Oy Vieremä (),KeskiSuomen MetsäKymppi Oy Viitasaari (), Olavi Tuomela Oy YliIi () Tilastot 00 Hakattua puuta varastoissa miljoonaa mottia Metsäteollisuudella oli Metsäntutkimuslaitoksen tilaston mukaan vuodenvaihteessa hakattua puutavaraa varastoissa, miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli sama kuin edellisessä vuodenvaihteessa mutta noin 0 prosenttia pienempi kuin hakatun puun talvivarastot vuosina 00 keskimäärin. Teollisuuden puun kokonaisvarastot kuitenkin kasvoivat vuoden takaisesta, sillä ennätysvilkas yksityismetsien puukauppa nosti pystyvarantojen määrää. Virallisia tilastotietoja on kuitenkin vain hakatun puun varastoista. Niihin lasketaan mukaan myös Suomeen tuotu puu. Mänty ja kuusitukkia oli hakatun puun varastoissa yhteensä, miljoonaa kuutiometriä eli,kertainen määrä vuoden 00 loppuun verrattuna. Sitä vastoin mänty ja kuusikuitupuun sekä massateollisuuden käyttämän hakkeen ja purun varastot olivat tavanomaista pienemmät. Havutukkien korkea varastotaso selittyy pitkälti sahateollisuuden korkeasuhdanteen hiipumisella vuoden jälkipuoliskolla. Sahausmäärät laskivat, mutta tukkia korjattiin edelleen vilkkaaseen tahtiin marraskuuhun asti. MIKSET VAIHTAISI PAREMPIIN? Uutuusmallit Olemme uudistaneet seuraavat syöttörullamallimme: TJ/Deere: ja H0 Waratah: HTH0 ja H0 Rullan tartuntapinnan kaareva muoto antaa suuremman tartuntapinnan; käsiteltäessä suuria puita saavutetaan erittäin hyvä pito pienemmillä puristuspaineilla. Myös pienimpien puiden ja latvojen käsittely tarkentuu. Peruutettaessa ei pudota puuta pois rullilta. Extraleveät Mense syöttörullat seuraaviin kouramalleihin: Deere/TJ: ja Waratah: HTH0 ja HTH0 0 Käyttäjän kommentti: "Täydelliset, ei parannettavaa!" helpottaa työskentelyä suurimpien runkojen kanssa. runko keskittyy paremmin kouraan. myös todella mutkainen runko pysyy rullilla. erinomainen pito. pienimittaisen puun käsittely helpottuu. KAIKENLAISTEN SYÖTTÖRULLIEN KUNNOSTUS MUOTTIKUMITUSTA ERILAISIIN TARPEISIIN MenSe Oy Hallikuja 00 Taavetti Puh , Fax mense@mense.fi

9 Tilastot 00 Kuukaudet Metsäkonerekisteröinti neljännesvuosittain 00 John Deere Metsäkoneiden markkinaosuuksista käydään taistelua kiivaasti kuukausi kuukaudelta. Kuka on markkinajohtaja missäkin vaiheessa. Neljännesvuosittain valtamerkkien rekisteröinti kehittyi viime vuonna näin. Edellisvuoteen verrattuna konetoimitukset kasvoivat varsinkin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Metsäalan konekustannukset nousivat vuodessa, % Metsäalan konekustannukset nousivat. prosenttia vuoden 00 joulukuusta vuoden 00 joulukuuhun. Tilastokeskuksen Metsäalan konekustannusindeksin mukaan Metsätraktoreiden kustannukset kasvoivat. prosenttia ja hakkuukoneiden kustannukset,0 prosenttia. Kustannusten vuosinousuun vaikuttivat erityisesti polttoaineiden kallistuminen ja korkomenojen kasvu. Ergo myydyin harvesteri, John Deere 0 suosituin ajokone John Deere on markkinajohtaja harvestereissä, mutta suosituin konemalli löytyy lta. Uudistunut Ergo oli viime vuoden myydyin harvesterimalli. Niita rekisteröitiin kappaletta. Lähes samaan ylsi John Deeren 00, niitä rekisteröitiin. Seuraavina tulevat Beaver, John Deere 0, 0, ja Sampo 0X. Kuormatraktoreissa suosituimman koneen tittelin vie John Deere 0, niitä rekisteröitiin kappaletta. Seuraavina tulevat Elk ja Wisent sitten in 0 ja 0. Metsäkoneiden mallikohtainen rekisteröinti 0000 John Deere Beaver Ergo Wisent Dual Bear Harvesterit Logset harvestereita rekisteröitiin H, H, H ja 0 H. Yksi kutakin. Rekisteröidyistä Samposta on mallia 0X ja yksi 0.Logman koneet ovat molemmat mallia H. ProSilvan koneita rekisteröitiin yksi 0 ja yksi 0. Gazelle Wisent Elk Bison Buffalo Elephant John Deere (Timberjackit sisältyvät John Deeren lukuihin) Kuormatraktorit Viime vuonna rekisteröidyt Logset kuormatraktoria olivat malleiltaan F kpl, F kpl, F kpl, F kpl ja 0F kpl.

10 Tilastot 00 Kasvavat korjuumäärät näkyvät kuljetuksissakin Puutavaraautoyrittäjien määrän väheneminen hidastui selvästi Puutavaraautoilijoiden määrä on vähentynyt koko 000 luvun ajan varsin voimakkaasti, noin 0:llä vuosittain. Samaan Yritysten määrä puuautokaluston mukaisessa järjestyksessä Kehitys vv. 00 Lähde: AKE Ajoneuvoliikennerekisteri Tiedon tekninen toimitus TietoEnator Autoja / yritys taienemmän 0 Yrityksiä yhteensä aikaan yrityskoko on kasvanut. Viime vuonna väheneminen hidastui selvästi ja kalustomäärällä mitattu yrityskoon kasvukin pysähtyi. Puunajon lopettaneita tai muille suoritealoille siirtyneitä oli toki edelleen runsaasti, mutta vastaavasti uusia yrittäjiä tuli alalle enemmän kuin vuosiin. 00 puunajon lopetti peräti 0 autoilijaa mutta tilalle tuli vas Puutavraautoyritysten määrän vähentyminen hidastuu. Viime vuonna alan yrittäjien määrä väheni enää :lla. Ajot lopettei tai muille suoritealoille siirtyi 0 yrittäjää, uusia nousi tilalle kappaletta. Yhden auton yrittäjien määrä on täsmälleen sama kuin vuotta aiemmin, se kertoo osayrittäjyyden ja verkostoitumisen lisääntymisestä.

11 Tilastot 00 Puutavaraautorekisteröinnit 00 Käytössä olevat autot ensirekisteröintivuoden mukaan Rek.vuosi Scania Volvo 0 0 Sisu MB ( ja vanh.) vuoden puutavaraautorekisteröinnit (vuoden markkinajohtaja merkitty punaisella) ja käytössä oleva autokanta vuoden alussa. Käytössä olevasta autokantaluvusta puuttuvat sahojen ja oppilaitosten autot. Yrittäjien käyttöön on viimeisten 0 vuoden aikana rekisteröity 0 puutavaraautoa, niistä lähes kolmannes Volvoja. ja sitä ennen rekisteröityjä puutavaraautoja on käytössä vielä kappaletta taavasti uutta..vuodenvaihteessa alan yrittäjiä oli kaikkiaan 0, vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastolukuja voi tulkita monella tavalla. Äkkiseltään voisi sanoa markkinakentän tasapainon kysynnän ja tarjonnan parantuneen. Alaa vaivannut ylikapasiteetti on nyt kovassa kustannuspaineessa ja heikon kannattavuuden aikana purkautunut. Kasvavat kotimaisen puun hakkuumäärät näkyvät tietysti autokuljetuksissa. Se näkyy metsäyhtiöiden jatkuvassa halussa rekrytoida uusia autoyrittäjiä. Rautatiekuljetukset ovat tosin lisääntyneet, mutta autoja tarvitaan myös ruokkimaan junia. Samaan aikaan puuautomääräkin on kuitenkin vähentynyt muutamalla kymmenellä, se puolestaan kertoo omaa kieltään kuljetusten tehostumisesta. Automäärän vähentymiseen lieneekin suurempi syy itäliikenteessä. Kun tuontipuu vähenee, yrittäjät vähentävät kalustoaan. Yhden auton yrittäjille on tilaa Merkittävä tilastomuutos on myös yrityskokojen kehitys. Jo Yli neljän auton yritysten automäärän osuus koko autokannasta pieneni toista vuotta peräkkäin. Tämäkin tilasto osoittaa osayrittäjyyden ja verkostoitumisen lisänneen yhden auton yrittäjien toimintamahdollisuuksia. Vähintään :n auton yrittäjien automäärä ja prosenttiosuus koko puuautokannasta Vuosi %,,,,,,,,,

12 Tilastot 00 Puutavaraautokanta merkeittäin vuoden alussa Volvo Sisu Scania MB Yht Käytössä olevista puutavaraautoista on reilu kolmannes Volvoja, Scanian suhteellinen osuus on myös selvässä kasvussa. Sisujen osuus vähenee tällä hetkellä nopeiten. SUURIMMAT PUUTAVARAAUTOYRITYKSET.. 00 Kl L&H Timonen Oy, Lahti HKKKuljetus Oy, Liperi Metsänen Forest Service Oy, Hamina Aho & Nuutinen Oy, Luumäki Kl Kantola & Koramo, Kuusamo Lähivaara Oy, Kuopio Pekka Mäkelä, Juupajoki Kari Malmstedt Oy, Enonkoski Kl Eskola Oy, Kiiminki Juha Selenius Oy, Lohja Lectrans Myllys Oy; Imatra Puukuljetus Holvan Oy, Pöytyä 0 0 (00 00, 00) ( ( ( ( (0 ( ( ( ( ( ( ( 0 ) ) ) ) 0) 0) ) ) ) ) ) ) :n auton yritykset yht. kpl, viime vuonna kpl (Suluissa viime vuoden automäärä) Kuljetus Lankila Oy Hamina (), Rämän Kuljetus Oy Iitti (), Metsäkiito Oy Ilomantsi (), Kaitaisten Kuljetus Oy (), M & J Peltoperä Oy Kemijärvi (), Idän Liikenteenvälitys Oy Lappeenranta (), Veljekset Klemettilä Oy Lapua (), Kuljetus Villman Oy Viitasaari (). :n auton yritykset yht. kpl, viime vuonna kpl. Kuljetus IsoPellinen Ay Evijärvi (), Kl Veijo Lehtinen Heinola (), Kl Skyttä Hyvinkää (), Pyykkönen Ky Hyrynsalmi (), Esa Seppälä Oy Jalasjärvi (), E. Kannonlahti Ky Jalasjärvi (), Kl Harri Mäkitalo Ky Karvia (), Kl Jvs Niinikoski Oy Karstula (), Happosen Kuljetus Keitele (), Kl O. Malinen Ky Kuhmo (), Ari Leväinen Leppävirta (), Teuvo Kettunen Ky Lieksa (), Parviainen & Pojat Oy Rovaniemi (), Leo Koikkalainen Oy Ruokolahti (), Pekka Junttila Oy Sodankylä (), Orpe Kuljetus Oy Valkeala (), Kl Moilaspojat Oy Utajärvi (). :n auton yritykset yht. kpl, viime vuonna kpl. Kuljetus Nukala Oy Alahärmä (), Raimo Perälä Oy Alajärvi (), Transferpuu Oy Imatra (), Ounin Kuljetus Oy Jämsä (), Kl E. Ruhkala & Kumpp Kalajoki (), Veljekset Hannonen Kitee (), Erkki Kurkinen Ky Kittilä (), Kulj. Haavisto Oy Kristiinankaupunki (), Kulj. Palosaari Ky Kuusamo (), Siikaluomat Ay Kuusamo (), Erkki Saarivirta Oy Lavia (), Carelia Import Oy Lappeenranta (), Kulj. Ikoset Ky Lieksa (), Motoajo Oy Nurmes (), Kl Juhani Tuominen Oy Orivesi (), Molanders Transport Oy Pietarsaari (), Hyvärisen Puukuljetus Oy Piippola (), KoneRauhansuu Oy Pöytyä (), Kl TIISIK Oy Ruokolahti (), Kulj. Leivo Oy Salla (), Transport Åke Björkqvist Oy Tammisaari ().

13 Tilastot 00 Puuautokanta 00 alussa jaoteltuna vanhan läänijaon mukaan ja 00 rekisteröidyt merkeittäin Autokanta lääneittäin.. 00 (muutos ed. vuodesta) OUL HÄM KYM MIK POH VAA TUR KUO LAP KES UUD () () () (+0) () (+) () () (+) (+0) (+) 00 rekisteröidyt Scania Volvo 00 merkeittäin Sisu MB Iveco MAN Puutavaraautokanta alueittain vanhan lääninjaon mukaan. Autokanta väheni viime vuonna eniten Oulun, PohjoisKarjalan ja Hämeen alueilla. vuosia jatkunut yritysten kas Yhdellä autolla puuta kuljet paletta. kansa lisääntyvissä verkos vu ja varsinkin yhden auton yrit tavia yrityksiä oli vuodenvaih Se osoittaa joustavien ja te toissa ja isojen yritysten osa täjien määrän nopea vähene teessa täsmälleen sama määrä hokkaiden yhden auton yksi yrittäjinä. minen on pysähtynyt. kuin vuotta aiemmin., kap köiden löytäneen hyvin paik Meiltä hakkurit ja nosturit yhdessä ja erikseen asennus huolto varaosat Käytetyt nosturit Loglift ST 0 Foresteri 00T 0 Loglift ST 0 hytti Foresteri 00TH 0 Loglift 0 ST 00 hytti Foresteri 00TH 0 Ideachip Machine Oy Jokimäentie, 0 Pennala Teppo Humalainen 000 teppo@ideachip.com

14 Tilastot 00 Vetotavat Vetotapojen kehitys on ollut hyvin vakaata. UUDEN AUTON MERKKI SCANIA VOLVO SISU MB IVECO MAN Merkkiuskollisuus vuonna 00 SUORA KAUPPA x x x x x x Yht. VAIHDOKIN MERKKI SCA VOL SIS MB IVE MAN 00 Tässä nähdään miten puutavaraautojen merkit pysyivät entisellään tai vaihtuivat viime vuonna kaupan yhteydessä tai oliko kyseessä suora kauppa. Viime vuonna suoralla kaupalla ilman vaihtoautoa puutavaraautoista hankittiin, prosenttia. Taulukon vaakarivillä on ostettu auto ja pystyrivillä vaihdokki. Yleisintä on luonnollisesti entiseen merkkiin vaihtaminen. Tilastossa ovat mukana vuodenvaihteessa yrittäjien käytössä olevat autot, eivät rekisterissä olevat esittelyautot tai sahojen ja oppilaitosten käytössä olevat. joten kappalemäärät eivät välttämättä täsmää rekisteröintitilaston lukujen kanssa Vaihtoon menneet puutavaraautot vuosimallin mukaan > Viime vuonna vaihdettiin eniten 00 vuonna käyttöön otettuja puutavaraautoja. Volvo aloitti uuden vuoden vauhdilla Raskaiden kuormaautojen rekisteröinnit kolmanneksen kasvussa Vuosi 00 alkoi voimallisesti raskaiden yli tonnin kuormaautojen rekisteröinneissä. Tammikuussa rekisteröitiin peräti uutta yli tonnin kuormaautoa. määrä on kolmanneksen suurempi kuin vuotta aiemmin (00 kpl). Ykkösmerkki oli tammikuussa Volvo. Uusia raskaita Volvoja tuli liikenteeseen 0 kappaletta. Scania on tilastokakkonen, se oli ainoa, jolla rekisteröityjen autojen kappalemäärä laski viime vuodesta. Selvää vahvistumista edellisvuoden tammikuusta näyttävät niin Sisu, Iveco, MercedesBex ja MAN. Raskaiden kuormaautojen ensirekisteröinit tammikuu 00 Volvo Scania MB MAN Sisu Iveco Renault DAF 00 0 % 00,,,,0,,, 0, 00 0 % 00,,,,,,0, 0,

15 Tilastot 00 Volvo palasi ykköspaikalle Uusia puutavaraautoja käyttöön vähemmän kuin kertaakaan tällä vuosituhannella Viime vuonna otettiin Suomessa käyttöön uusia puutavaraautoja vähemmän kuin kertaakaan tällä vuosituhannella. Uusien puutavaraautojen rekisteröinti jatkoi nopeaa laskuaan jo kolmatta vuotta peräkkäin. Puutavaraautoja rekisteröitiin viime vuonna kappaletta. Tämän vuosituhannen huippuvuosi puuautojen rekisteröinneissä oli 00, silloin otettiin käyttöön peräti uutta puutavaraautoa. Merkki Volvo Scania Sisu MB Iveco MAN Uusien puutavaraautojen määrä vv Puutavaraautojen rekisteröintimäärä ja markkinaosuus vv %,,,,,, 00 0 Volvo teki parin vahvan paluun suosituimmaksi puuautoksi. Lähes joka toinen viime vuonna rekisteröidyistä puutavaraauto oli Volvo. Markkinaosuus oli huima,. Scania oli tilaston kakkonen. Puuautoissa perinteisesti vahva Sisu menetti edelleen markkinaosuuttaan. nyt se jakoi kolmostilan MercedesBenzin kanssa. Volvon ja Scanian valtaasema puuautoissa on vahva. Niiden yhteenlaskettu osuus oli viime vuonna jo yli 0 prosenttia. %,,,,,, %,,,,, 0, %,,.,,0, 0 %,,0,, 0, 0, 0 %,, 0,, 0,,0 %,, 0,, 0, 0, %,,,,, 0, Lähde: Tilastokeskus/ AKE

16 Tilastot 00 Raskaiden kuormaautojen rekisteröinnit edellisvuoden tasolla Scania ykköspaikalla jo kolmatta vuotta Scania on jo kolmatta vuotta pari prosenttiyksikköä osuus uuden maahantuontiorgani kuormaautoa. Vuotta aiemmin peräkkäin raskaiden kuorma nyt, prosenttia. Tilastokol saation myötä askeleen eteen määrä oli. kappaletta. autojen markkinajohtaja Suo monen on MercedesBenz, joka päin, nyt DAFeja rekisteröitiin Tilastoja lukiessa Scanian li messa. Scanian markkinaosuus niinikään kasvatti osuuttaan. jo lähes 0 kun edellisvuosina säksi markkinajohtajiksi yltävät viime vuodelta nousi lähes tar Erikoisautoihin panostava määrä on pysytellyt lähes yksit myös MercedesBenz ja Volvo. kalleen kolmannekseen, Sisu menetti edelleen asemiaan täiskappaleissa. MercedesBenz oli ykkönen kun kappaletta ja, prosenttia. kun taas MAN ja Iveco paransi Kaiken kaikkiaan yli ton lasketaan kaikki painoluokat Kisa markkinajohtajan tittelis vat. Sisu hallitsee maansiirto nin kuormaautojen ensirekis, tonnista lähtien. Keskiras tä oli viime vuonna varsin tiuk autojen luokkaa edelleen yli teröinnit pysyivät edellisvuo kaat (, tonniset) ja raskaat ka. Volvo kasvatti osuuttaan edel voimaisesti. den tasolla. Viime vuonna rekis (yli tonniset) yhteenlaskien lisvuodesta ja jäi Scaniasta vain Tilaston loppupäässä DAF otti teröitiin. uutta raskasta ykköspaikan otti Volvo. Raskaiden kuormaautojen ensirekisteröinnit ja markkinaosuus vv Merkki 00 %00 00 % %00 00 %00 00 % % 00 Scania,,,,0 00,, Volvo,, 0,, 0,, Mercedes,, 0,, 0, 0, Sisu, 0,,,,, MAN,,,,,0 00, Iveco, 0,, 0, 0,, Renault,,,,,, DAF,0 0, 0, 0, 0, 0,,, 0,,0 0,, 0 Lähde: AKE/ ATJTietojärjestelmä

17 Tilastot 00 Suomen suurimmat puutavaraautopaikkakunnat 00 Ilomantsi Hamina Kuhmo Kuusamo Rovaniemi Lahti Mikkeli Lappeenranta Imatra Nurmes Lieksa Autokannan vähentyminen näkyy nyt suurimpien puutavaraautopaikkakuntien autojen määrissä. Myös Venäjän ajojen vähentyminen vähentää Itäisen Suomen automäärää. Oulun läänissä, PohjoisKarjalassa ja Kymenlaaksossa automäärä väheni viime vuonna selvästi. Yli 0 auton paikkakuntien listalta putosi nyt neljä (Kemijärvi, Tohmajärvi, Hyrynsalmi ja Mäntyharju). Uusia paikkakuntia ei listalle noussut. Volvo taas puuautojen kärkeen Ruotsissakin Pari vuotta Scanian varjossa Ruotsin puuautojen markkinataistossa ollut Vo,lvo nousi viime vuonna jälleen ykköseksi Ruotsissa. Uusia Volvoja rekisteröitiin kappaletta kpl enemmän kuin Scanioita. Ruotsin puutavaraautomarkkinat ovat kahden kotimerkin kauppa, sillä viime vuonna Volvon ja Scanian yhteenlaskettu markkinaosuus oli prosenttia. Ruotsalaismerkkien lisäksi puunajoon tuli vain kolme Mersua. Merkki Volvo Scania Mercedes MAN 00 00

18 Tilastot 00 JYKI on Suomen puutavaraperävaunumarkkinoilla ylivoimainen ykkönen. Erkki Kivelä myi viime vuonna uusia Jykejä enemmän kuin vuosiin. JYKI hallitsee entiseen malliin Puutavaraperävaunujen kauppa piristyi Puutavaraperävaunujen ensirekisteröinnit Suomessa (lähde TietoEnator/AKE) Valmistaja Briab ESAPE JYKI KOME LIPE Malkki Matec Närkö RIIKO RKP Teli Weckman MUU Uusien puutavaraperävaunujen kauppa piristyi viime vuonna muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Rekisteröintitilastot eivät kerro totuutta suomalaisasiakkaiden käyttöön tulleista vaunuista vieläkään, sillä tilastoissa näkyy erilaisten vientiprojektien myötä ulkomaille päätyneitä vaunuja, jotka on rekisteröity ensin Suomeen. tuneiden vientikäytäntöjen myötä niiden osuus on kuitenkin selvästi pienempi kuin edellisvuosina. Viime vuoden tilastoissa on vielä viitisenkymmentä vientivaunua. Suosituin puutavaraperävaunu on JYKI, se on hallinnut markkinoita vuosikymmeniä lähes 0 prosentin markkinaosuudella. Viime vuonna KOME konserni KOME ja Briab tuotteineen vahvisti asemiaan. Matecin tilastoluvuissa ovat mukana ns. Bjunat. JYKI pärjää myös Ruotsissa Ruotsin puutavaraperävaunujen markkinoilla tapahtui keskittymistä kun vahvimmat merkit Mjölby Släp&Trailer (MST) ja Kilafors päätyivät yhteisen omistajan Translinkin omistukseen. Perinteiset tuotemerkit säilyivät ja nyt Translinkin kaksi brändiä hallitsee länsinaapurin puutavaraperävaunumarkki noita n. 0 prosentin osuudella. Kahden valtamerkin haastajaksi on noussut suomalainen JYKI. JYKIn maahantuojan Sjögrens Lastvagnar Ab:n tehostuneen markkinoinnin myötä JYKI on varsin lyhyessä ajassa kavunnut tilaston kolmospaikalle ja lähestyy vauhdilla Kilaforsia. Myös Närko vahvisti asemaansa Ruotsin markkinoilla. Ruotsissa rekisteröidyt puutavaraperävaunut Merkki MST Kilafors Jyki Parator Närko Lefab Björnavagnen Bodensläp Yheensä

19 Tilastot 00 Kasvava tavarankuljetus näkyy perävaunumarkkinoilla Tavaraliikenteen kasvu Suomessa ja Suomesta ulkomaille näkyy selvästi perävaunurekisteröinneissä. Viime vuonna Suomeen rekisteröitiin yli.00 uutta perävaunua erilaisiin kuljetustehtäviin. Valtaosa uusista vaunuista on luonnollisesti puoliperävaunuja. Yleisin perävaunumerkki on totuttuun tapaan Krone. Kronen irtoperiä rekisteröitiin lähes.00 kappaletta. Kotimaisista valmistajista Närko on ylivoimaisesti suurin, se valmisti eri kuljetuksiin jälleen yli 00 perävaunua. Kaikkiaan viime vuonna Suomessa rekisteröitiin perävaunuja lähes sadalta eri valmistajalta, monelta aivan yksittäiskappaleita Perävaunujen ensirekisteröinnit Suomessa vv (Lähde TietoEnator/AKE) Valmistaja AM Arpe Berger Briab Buran Ekeri Eurotankki Fliegl Fruehauf JYKI Kaupe KOME Krone Kögel Limetec LIPE Matec Nootebom NTM Närko OBAS PWT RKP Schmitz SchmitzGoth. Schweriner SITE Toplift VAK Weckman KH FIN OY Sotkamo Helsinki Oulu Seinäjoki Puh toimisto@khfin.fi Fax 0

20 Tilastot hakattiin ennätysmäärä puuta Viime vuonna Suomessa hakattiin puuta enemmän kuin koskaan. Vuoden 00 markkinapuun hakkuumäärä kotimaassa nousi Metsäntutkimuslaitoksen laskelmien mukaan lähes miljoonaan kuutiometriin, vaikka loppuvuoden hakkuut vähenivätkin lämpimän ja kostean sään vuoksi. Aiempi ennätys kotimaan hakkuissa noin miljoonaan kuutiometriä oli peräisin vuodelta 000. Vuoden 00 markkinapuun hakkuut olivat yhteensä, miljoonaa kuutiometriä, mikä on prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kasvu kohdistui erityisesti tukkipuuhun, jonka hakkuissa (, milj. m³) oli prosentin lisäys, että kuitupuuhun, jonka hakkuissa (, milj. m³) oli 0 prosentin lisäys. Omistajaryhmittäin tarkasteltuna hakkuiden lisäys edellisvuodesta kohdistui erityisesti yksityismetsiin (+ %). Lämmin ja kostea alkutalvi heikensi hakkuu ja kuljetusmahdollisuuksia ja joulukuun hakkuut jäivätkin kymmenisen prosenttia edeltävän kymmenvuotiskauden keskiarvoista. Hakkuumäärä jäi joulukuussa, miljoonaan kuutioon. Ammattimainen puunkorjuun työvoima oli joulukuun puolivälissä noin.00 miestä. Hakkuukoneita oli työmailla noin.00. (Luvuista puuttuvat metsänhoitoyhdistysten korjuupalvelun työvoima ja kalusto).

Metsäalan kuljetusyritykset vähenivät vuodessa 50:llä Yrityskoon kasvu jatkuu vauhdilla

Metsäalan kuljetusyritykset vähenivät vuodessa 50:llä Yrityskoon kasvu jatkuu vauhdilla 00 Tilastot Metsäalan kuljetusyritykset vähenivät vuodessa 0:llä Yrityskoon kasvu jatkuu vauhdilla Puutavarakuljetusten keskittyminen jatkuu kovalla vauhdilla. Metsätrans lehden jokavuotinen tilastoselvitys

Lisätiedot

Metsäkoneyritysten koko on se. Tilastot. Metsäkonealalla toimivat yrittäjät. Yritysten määrä lähes ennallaan. 1 2-3 4-7 8-10 11< Yhteensä

Metsäkoneyritysten koko on se. Tilastot. Metsäkonealalla toimivat yrittäjät. Yritysten määrä lähes ennallaan. 1 2-3 4-7 8-10 11< Yhteensä Tilastot Yritysten määrä lähes ennallaan Metsäkoneyritysten koko on se Metsäkoneyritysten määrä on vähentynyt runsaalla :llä. Toiminnan lopettaneita tai muille konealoille siirtyneitä on enemmän, mutta

Lisätiedot

Tilastot 2013. Näin tilasto tehtiin Metsätrans kokoaa vuosittain tilaston puunkorjuualalla toimivista koneyrittäjistä. Yrittäjätilastossa ovat mukana

Tilastot 2013. Näin tilasto tehtiin Metsätrans kokoaa vuosittain tilaston puunkorjuualalla toimivista koneyrittäjistä. Yrittäjätilastossa ovat mukana 5 Tilastot Vuosi toi metsiin myös uutta ympäristöystävällisempää tekniikkaa. ProSilva lanseerasi viime vuonna maailman ensimmäisen hybridiharvesterin. Näin tilasto tehtiin Metsätrans kokoaa vuosittain

Lisätiedot

Itsenäisyyspäivä korvaavat ajopäivät Sairaalatoimitukset

Itsenäisyyspäivä korvaavat ajopäivät Sairaalatoimitukset Itsenäisyyspäivä 6.12.2018 korvaavat t Sairaalatoimitukset ALAJÄRVI Maanantai 3.12. RANTASALMI Maanantai 3.12. ENONKOSKI Perjantai 7.12. RANUA Perjantai 7.12. ENONKOSKI Maanantai 3.12. ROVANIEMI Perjantai

Lisätiedot

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 11 poliisilaitosaluetta Lapin poliisilaitos Oulun poliisilaitos Pohjanmaan poliisilaitos Sisä Suomen poliisilaitos Itä Suomen poliisilaitos

Lisätiedot

Itsenäisyyspäivän korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset

Itsenäisyyspäivän korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset Itsenäisyyspäivän 6.12.2018 korvaavat ajopäivät Kotihappitoimitukset ALAJÄRVI Maanantai 3.12. MIKKELI Perjantai 7.12. ENONKOSKI Perjantai 7.12. MUSTASAARI Maanantai 3.12. EVIJÄRVI Maanantai 3.12. MÄNTYHARJU

Lisätiedot

Ryhmähanke. vuonna Heikki Alanne

Ryhmähanke. vuonna Heikki Alanne Ryhmähanke Metsäkone- ja puutavaraautokalusto ja sen työmäärät vuonna 1999 Heikki Alanne Metsätehon raportti 102 31.1.2001 Metsäkone- ja puutavara-autokalusto ja sen työmäärät vuonna 1999 Heikki Alanne

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1072/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö N:o 6 27 TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö Taajuuskokonaisuus 1 105,7 Anjalankoski 106,2 Espoo 106,0 Eurajoki 104,1 Haapavesi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2014 517/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2012 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet Radio 2020-toimilupakierros Taajuuskokonaisuudet Taajuuskokonaisuudet 2020 (M74) Seuraavilla kalvoilla on kuvattu määräysluonnoksen M74 taajuuskokonaisuudet (paikkakunta, taajuus) Kokonaisuuksiin tehdyt

Lisätiedot

Tilastot Metsäkone

Tilastot Metsäkone Tilastot Metsäkone yritysten kasvu jatkuu Alueyrittäjyys ja verkottuminen antavat tilaa pienillekin Metsäkoneyritysten määrä on pysynyt ennallaan. Viime vuoden vaihteessa Suomessa oli. metsäkonealalla

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta Annettu Helsingissä 15 päivänä elokuuta 2013

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta

Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta 1 (21) Toimeentulotuen käsittelyaikojen seuranta Uusimaa (01) Kaupunkimaiset kunnat (1) Espoo (049) 6 516 6 407 7 342 Hanko (078) 252 277 234 Helsinki (091) 23

Lisätiedot

Alkava ARA-tuotanto kunnittain

Alkava ARA-tuotanto kunnittain 5 Alajärvi 0 31 16 Asikkala 0 28 18 Askola 16 0 0 18 20 Akaa 0 33 0 7 49 Espoo 297 190 202 198 42 92 108 191 157 283 185 220 500 241 369 50 Eura 0 8 0 26 31 8 51 Eurajoki 0 15 61 Forssa 0 62 75 Hamina

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, helmikuu 2015, kaikki asunnot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, helmikuu 2015, kaikki asunnot Yhteensä: Manner-Suomi 87 200 334,6 10,9 58,4 97 008 300,0 11,7 51,0 Pääkaupunkiseutu Espoo 4 735 399,7 12,2 63,6 3 745 380,1 14,4 56,3 Helsinki 14 957 399,2 12,1 62,4 13 921 349,0 16,7 44,0 Vantaa 5 652

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, heinäkuu 2011

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, heinäkuu 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Markkinapuun hakkuut ja työvoima, heinäkuu 211 35/211 31.8.211 Elina Mäki-Simola Heinäkuun hakkuut 2, miljoonaa kuutiometriä Heinäkuussa

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, huhtikuu 2011

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, huhtikuu 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, huhtikuu 11 3/11 9..11 Elina Mäki-Simola Huhtikuun hakkuut,7 miljoonaa kuutiometriä Hakkuut jatkuivat vilkkaina huhtikuussa.

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 176 N:o 22 Liite 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus ERP (MHz) (kw) AAVASAKSA 87,9 10 AAVASAKSA AAVASAKSA

Lisätiedot

Kemera -työmäärät 2016 Toteutusilmoituksen saapumispäivä

Kemera -työmäärät 2016 Toteutusilmoituksen saapumispäivä Suomen metsäkeskus 6.2.2017 Kemera -työmäärät 2016 Toteutusilmoituksen saapumispäivä 1.1.-31.12.2016 Välisumma (näkyvät rivit yhteensä) 6 368 727 495 110 66 060 Kunnostusojitus ja suometsänhoito Metsätien

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot, helmikuu 2016

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot, helmikuu 2016 Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot, helmikuu 2016 Yhteensä: Manner-Suomi 101 405 363,59 11,10 59,0 115 631 335,39 11,83 52,0 Pääkaupunkiseutu Espoo 6 115 429,83 12,46 63,7

Lisätiedot

Lomakyytien aikataulut 2015

Lomakyytien aikataulut 2015 Lomakyytien aikataulut 2015 päivitetty 6.7.2015 / Alik Hotti VMTK Reitti 3B Pyhäntä th 16:25 16:25 21:25 21:25 Kärsämäki Neste 16:50 16:50 21:00 21:00 Nivala Neste th 17:35 17:35 20:10 20:10 Sievi th 17:50

Lisätiedot

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina

Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina Asemakaavalla suojeltujen rakennusten määrä ja kerrosala sekä niiden muutokset ELY-keskuksittain vuosina 2006 2011 Liite 1 Lähde: Ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertta, Asemakaavojen seurantalomakkeet,

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, elokuu 2013

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, elokuu 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, elokuu 213 38/213 3.9.213 Yrjö Sevola Elokuun hakkuut 4,6 miljoonaa kuutiometriä Teollisuuden puunhankinta vilkasta,

Lisätiedot

KRUUNUPYY 44 600 SVT

KRUUNUPYY 44 600 SVT 4706 N:o 119 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw)

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, lokakuu 2008

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, lokakuu 2008 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Markkinapuun hakkuut ja työvoima, lokakuu 28 43/28 2.12.28 Elina Mäki-Simola Lokakuun hakkuut, miljoonaa kuutiometriä Puukaupan

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2018

Yhdistysluettelo 2018 Yhdistysluettelo 2018 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2018 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 38 1 ANJALANKOSKEN KVT RY 117

Lisätiedot

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus LUONNOS Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen taajuusalueiden käyttösuunnitelmasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan toimipaikan lopettaminen. 1. Palveluja tuottava toimipaikka:

Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan toimipaikan lopettaminen. 1. Palveluja tuottava toimipaikka: Ilmoitus 1 (5) 02.10.2017 Coronaria Kuntoutus Oy c/o Cor Group Oy Saaristonkatu 22 90100 Oulu Y-tunnus: 2646026-7 ASIA Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan toimipaikan lopettaminen Coronaria

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2017

Yhdistysluettelo 2017 Yhdistysluettelo 2017 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2017 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 41 1 ALAVIESKAN KVT RY 41 1

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, elokuu 2011

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, elokuu 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, elokuu 211 38/211 4.1.211 Elina Mäki-Simola Elokuun hakkuut 5, miljoonaa kuutiometriä Hakkuut jatkuivat elokuussa

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, helmikuu 2011

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, helmikuu 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, helmikuu 11 1/11..11 Elina Mäki-Simola Helmikuun hakkuut,8 miljoonaa kuutiometriä Helmikuu oli harvinaisen kylmä koko

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, tammikuu 2011

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, tammikuu 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Markkinapuun hakkuut ja työvoima, tammikuu 2011 9/2011 9.3.2011 Elina Mäki-Simola Tammikuun hakkuut 4,7 miljoonaa kuutiometriä

Lisätiedot

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw)

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw) N:o 434 1269 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.3 Digitaalinen televisiotoiminta Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu

Lisätiedot

Metsähallitus Metsätalous Oy MH 309/2017. Istutus- ja taimikonhoitopalveluiden hankinta alkaen 2017 keväthankinta

Metsähallitus Metsätalous Oy MH 309/2017. Istutus- ja taimikonhoitopalveluiden hankinta alkaen 2017 keväthankinta Metsähallitus Metsätalous Oy MH 309/2017 Istutus- ja taimikonhoitopalveluiden hankinta alkaen 2017 keväthankinta Valitut toimittajat valintaperusteena hankintaerän tai vaihtoehtoisten erien halvin kokonaishinta

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, joulukuu 2010

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, joulukuu 2010 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, joulukuu 21 5/211 2.2.211 Elina Mäki-Simola Joulukuun hakkuut 4,5 miljoonaa kuutiometriä Joulukuussa markkinahakkuiden

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, tammikuu 2012

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, tammikuu 2012 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Markkinapuun hakkuut ja työvoima, tammikuu 2012 10/2012 7.3.2012 Elina Mäki-Simola Tammikuun hakkuut 4,7 miljoonaa kuutiometriä

Lisätiedot

TOIMIPISTEET - PAKETTIPALVELUT

TOIMIPISTEET - PAKETTIPALVELUT TOIMIPISTEET - PAKETTIPALVELUT Kunta (lopullinen kysely Manner- Suomen kuntajaon 1.1.2016 mukaan) Akaa Alajärvi Alavieska Alavus Asikkala Askola Aura Enonkoski Enontekiö Espoo Eura Eurajoki Evijärvi Forssa

Lisätiedot

Maatalouslomitusta hoitava paikallisyksikkö v. 2013 sijaintikunta KUNTANIMI Numero 2013 Paikallisyksikkö Maakuntano 005 Alajärvi 5 ALAJÄRVI 14 759 Soini 5 ALAJÄRVI 14 934 Vimpeli 5 ALAJÄRVI 14 010 Alavus

Lisätiedot

Yli 75-vuotiaiden osuus kunnan väestöstä 2030. Maakunnittain

Yli 75-vuotiaiden osuus kunnan väestöstä 2030. Maakunnittain Yli 75-vuotiaiden osuus kunnan väestöstä 2030 Maakunnittain 3 Yli 75-vuotiaiden osuus kunnan väestöstä 2010 ja 2030: Etelä-Karjala 2 2 Taipalsaari Lappeenranta Lemi Imatra Luumäki Ruokolahti Rautjärvi

Lisätiedot

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat 2019

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat 2019 2 henkeä, 3 henkeä, 4 henkeä, Akaa 522 600 686 785 96 Alajärvi 465 560 657 710 96 Alavieska 444 485 621 631 96 Alavus 420 500 594 725 96 Asikkala 479 601 710 801 96 Askola 464 604 737 805 96 Aura 457 508

Lisätiedot

KELPO-hankkeeseen osallistuvat kunnat ja niiden koordinaattorit (syksy 2009)

KELPO-hankkeeseen osallistuvat kunnat ja niiden koordinaattorit (syksy 2009) KELPO-hankkeeseen osallistuvat kunnat ja niiden koordinaattorit (syksy 2009) KUNTA KOORDINAATTORI ETELÄ Artjärvi Asikkala Askola Borgå Esbo Espoo Forssa Hamina Hattula Heinola Helsinki Hollola Hyvinkää

Lisätiedot

asumisoikeus ARAvuokraasunnot

asumisoikeus ARAvuokraasunnot 29.11.2012 RAJOITUSTEN PIIRISSÄ OLEVA ARA-ASUNTOKANTA VUONNA 2011 ARAVA ARA 1 Uusimaa Muu maa Askola 32 32 0 32 1 Uusimaa Pääkaupunkiseutu Espoo 17493 3105 6818 1697 24311 4802 29113 1 Uusimaa Muu maa

Lisätiedot

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat Akaa 522 600 686 785 96 Alajärvi 465 560 657 710 96 Alavieska 444 485 621 631 96 Alavus 420 500 594 725 96 Asikkala 479 601 710 801 96 Askola 464 604 737 805 96 Aura 457 508 623 691 96 Enonkoski 432 562

Lisätiedot

7.11.2013 Rintasyöpäseulontaan kutsutut ikäryhmät vuonna 2012 kunnittain. Kutsuikä (vv) lasketaan kutsuvuoden ja syntymävuoden erotuksella.

7.11.2013 Rintasyöpäseulontaan kutsutut ikäryhmät vuonna 2012 kunnittain. Kutsuikä (vv) lasketaan kutsuvuoden ja syntymävuoden erotuksella. Koodi Kunta 020 AKAA X X X X X X X X 005 ALAJÄRVI X X X X X X X X X X 009 ALAVIESKA X X X X X X X X X 010 ALAVUS X X X X X X X X X X 016 ASIKKALA X X X X X X X X X X 018 ASKOLA X X X X X X X X X X 019

Lisätiedot

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat Yksin asuva, kohden Akaa 522 600 686 785 96 Alajärvi 465 560 657 710 96 Alavieska 444 485 621 631 96 Alavus 420 500 594 725 96 Asikkala 479 601 710 801 96 Askola 464 604 737 805 96 Aura 457 508 623 691

Lisätiedot

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat 2018

Perustoimeentulotuessa hyväksyttävien vuokramenojen kuntakohtaiset rajat 2018 Yksin asuva, kohden Akaa 522 600 686 785 96 Alajärvi 465 560 657 710 96 Alavieska 444 485 621 631 96 Alavus 420 500 594 725 96 Asikkala 479 601 710 801 96 Askola 464 604 737 805 96 Aura 457 508 623 691

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, heinäkuu 2013

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, heinäkuu 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Markkinapuun hakkuut ja työvoima, heinäkuu 213 36/213 4.9.213 Yrjö Sevola Heinäkuun hakkuut 2,2 miljoonaa kuutiometriä Metsäteollisuus

Lisätiedot

Piirainen Asko 0500-685 284 asko.piiranen[at]pp3.inet.fi. Heikkinen Matti 0400-284 639. Sirviö Ari 040-703 6529 martti.sirvio[at]marttisirvio.inet.

Piirainen Asko 0500-685 284 asko.piiranen[at]pp3.inet.fi. Heikkinen Matti 0400-284 639. Sirviö Ari 040-703 6529 martti.sirvio[at]marttisirvio.inet. METSÄTEOLLISUUDEN YRITYKSET KAINUUSSA METSÄKONEURAKOINTI Palvelut, tuotteet Osoite Yhteyshenkilö Työpuh. Matkapuh. Sähköposti METSÄKONEURKOINTI PIIRAINEN OY metsäenergian korjuu, puukuljetus, metsäalan

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, marraskuu 2011

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, marraskuu 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, marraskuu 211 2/212 11.1.212 Elina Mäki-Simola Marraskuun hakkuut 5,3 miljoonaa kuutiometriä Poikkeukselliset korjuukelit

Lisätiedot

Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan.

Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan. 1 Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan. Etelä-Suomi Altia Oyj A sikkalan kunnan vesilaito s Espoon Vesi

Lisätiedot

Kuntien vuoden 2015 veroprosentit Liite 3.

Kuntien vuoden 2015 veroprosentit Liite 3. Kuntien vuoden 2015 veroprosentit Liite 3. Lähde: Kuntaliiton tiedustelu, ennakkotieto Jos muun kuin vakituisen asuinrakennuksen veroprosenttia ei ole määrätty, on käytetty yleistä kiinteistöveroprosenttia.

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2009 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2009 N:o 819 821. Oikeusministeriön asetus. N:o 819

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2009 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2009 N:o 819 821. Oikeusministeriön asetus. N:o 819 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2009 Julkaistu Helsingissä 30 päivänä lokakuuta 2009 N:o 819 821 SISÄLLYS N:o Sivu 819 Oikeusministeriön asetus oikeusapupiireistä ja oikeusaputoimistojen toimipaikoista... 4661 820

Lisätiedot

THL: HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN MAANTIEDE KUNNITTAIN Kaikki luvut ovat vuosien keskiarvoja, ikävakioitu

THL: HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN MAANTIEDE KUNNITTAIN Kaikki luvut ovat vuosien keskiarvoja, ikävakioitu THL: HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN MAANTIEDE KUNNITTAIN Kaikki luvut ovat vuosien 2011-2013 keskiarvoja, ikävakioitu Kuntakoodi Kunta Aivoverisuoni-indeksi Dementiaindeksi Mielenterveysindeksi 020 Akaa 96,1

Lisätiedot

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, lokakuu 2013

Markkinapuun hakkuut ja työvoima, lokakuu 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE ja työvoima, lokakuu 213 46/213 2.12.213 Elina Mäki-Simola Lokakuun hakkuut,6 miljoonaa kuutiometriä Hakkuut jatkuivat vilkkaina

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 8 N:o 1 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

RAY:n rahapeleihin käytetyt rahat, tammi-joulukuu 2014, aakkosjärjestys Kunta Maakunta / aikuinen Sijoitus Sijoitus Sijoitus 2014 2014 2013 2012

RAY:n rahapeleihin käytetyt rahat, tammi-joulukuu 2014, aakkosjärjestys Kunta Maakunta / aikuinen Sijoitus Sijoitus Sijoitus 2014 2014 2013 2012 RAY:n rahapeleihin käytetyt rahat, tammi-joulukuu 2014, aakkosjärjestys Kunta Maakunta / aikuinen Sijoitus Sijoitus Sijoitus 2014 2014 2013 2012 Akaa Pirkanmaa 174,93 85. 85. 80. Alajärvi Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

RAY:n rahapeleihin käytetyt rahat, tammi-joulukuu 2014, suuruusjärjestys Kunta Maakunta / aikuinen Sijoitus Sijoitus Sijoitus

RAY:n rahapeleihin käytetyt rahat, tammi-joulukuu 2014, suuruusjärjestys Kunta Maakunta / aikuinen Sijoitus Sijoitus Sijoitus RAY:n rahapeleihin käytetyt rahat, tammi-joulukuu 2014, suuruusjärjestys Kunta Maakunta / aikuinen Sijoitus Sijoitus Sijoitus 2014 2014 2013 2012 Virolahti Kymenlaakso 389,48 1. 1. 1. Forssa Kanta-Häme

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto (Kela), kaikki asunnot Yhteensä: Manner-Suomi 94 550 347,51 11,02 58,5 106 038 318,13 11,79 51,2 47,1 % 7,0 % Pääkaupunkiseutu Espoo 5 354 410,61 12,32 63,3 3 958 403,52 14,80 55,1 57,5 % 20,1 % Helsinki 16 295 415,79 12,29

Lisätiedot

Sivu TA VAPAUTUVAT ARAVUOKRA-ASUNNOT VUOSINA - 2 Varsinais-Suomi 00 Laitila Lieto Loimaa 0 Marttila 1 Masku 03 Mynämäki 2 Naantali 3 Nousiainen

Sivu TA VAPAUTUVAT ARAVUOKRA-ASUNNOT VUOSINA - 2 Varsinais-Suomi 00 Laitila Lieto Loimaa 0 Marttila 1 Masku 03 Mynämäki 2 Naantali 3 Nousiainen Sivu 1 02.. TA VAPAUTUVAT ARAVUOKRA-ASUNNOT VUOSINA - 2 Uusimaa Askola Espoo Hanko 1 Helsinki Hyvinkää Inkoo Järvenpää 2 Karkkila Kauniainen Kerava Kirkkonummi 0 Lapinjärvi Lohja 3 Loviisa 0 Myrskylä 0

Lisätiedot

Kunta MTV3:n näkyvyysalue

Kunta MTV3:n näkyvyysalue Kunta MTV3:n näkyvyysalue Akaa Alajärvi Alavieska Keski- Alavus Asikkala Askola Aura Enonkoski Enontekiö Espoo Eura Eurajoki Evijärvi Keski- Forssa Haapajärvi Keski- Haapavesi Keski- Hailuoto Halsua Keski-

Lisätiedot

terveydenhuollon nettomenot Kunta Väkiluku 1000 /as /as. /as. /as.

terveydenhuollon nettomenot Kunta Väkiluku 1000 /as /as. /as. /as. Kunnan Kunnan Vuosien 2011-2013 Vuosien 2011-2013 Muutokset, Muutokset, keskiarvo vuoden keskiarvo vuoden (+)nousee (+)nousee Kaikki kunnat 5 398 173 16 676 457 3 089 16 676 457 3 089 Etelä-Karjala 132

Lisätiedot

Saariluettelo maakunnittain ja kunnittainselvitys vapaa-ajan asumissaarista - TEM LIITE 51 (7)

Saariluettelo maakunnittain ja kunnittainselvitys vapaa-ajan asumissaarista - TEM LIITE 51 (7) Saariluettelo maakunnittain ja kunnittainselvitys vapaa-ajan asumissaarista - TEM1.4.2011 LIITE 51 (7) VAPAA-AJAN ASUMISSAARTEN YHTEENLASKETUT LUKUMÄÄRÄT JA NIIDEN ERÄÄT OMINAISUUDET KUNNITTAIN JA MAAKUNNITTAIN

Lisätiedot

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

Two-person household, EUR per month

Two-person household, EUR per month Akaa 522 600 686 785 96 Alajärvi 465 560 657 710 96 Alavieska 444 485 621 631 96 Alavus 420 500 594 725 96 Asikkala 479 601 710 801 96 Askola 464 604 737 805 96 Aura 457 508 623 691 96 Enonkoski 432 562

Lisätiedot

VM/KAO, maks 323 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -638 Vuoden 2014 tasolla mediaani -56

VM/KAO, maks 323 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -638 Vuoden 2014 tasolla mediaani -56 VM/KAO, 3.2.2014 maks 323 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -638 Vuoden 2014 tasolla mediaani -56 UUSI UUSI NYKYINEN MUUTOS MUUTOS 5 Alajärvi 10 268 38 422 387 16 199 217 2 144 020 56 765 624 35 079

Lisätiedot

Tukkipuun hakkuut olivat 2,4 ja kuitupuun 2,6 miljoonaa kuutiometriä. Edellisvuoden joulukuuhun verrattuna

Tukkipuun hakkuut olivat 2,4 ja kuitupuun 2,6 miljoonaa kuutiometriä. Edellisvuoden joulukuuhun verrattuna A JI JE = I J JEA @ JA A JI JK J E K I = EJ I A JI JE = I J E A JEA J F = L A K F K D! ' B= N " Markkinapuun hakkuut ja työvoima Joulukuu 2004 Toimittaja: Yrjö Sevola 27.1.2005 755 Joulukuun hakkuut 5

Lisätiedot

Laskelma kuntien valtionosuusrahoituksesta ja sen yhteydessä maksettavista muista eristä vuonna 2013

Laskelma kuntien valtionosuusrahoituksesta ja sen yhteydessä maksettavista muista eristä vuonna 2013 9.1.2013 Laskelma kuntien valtionosuusrahoituksesta ja sen yhteydessä maksettavista muista eristä vuonna 2013 Lähde: VM 28.12.2012 ja OKM 31.12.2012 Kunta Asukas- Kunnan siitä: Muut opetus- Valtion- Erät,

Lisätiedot

RAY:n rahapelien pelaaminen: Kunnat suuruusjärjestyksessä pelaamismäärän mukaan

RAY:n rahapelien pelaaminen: Kunnat suuruusjärjestyksessä pelaamismäärän mukaan RAY:n rahapelien pelaaminen: Kunnat suuruusjärjestyksessä pelaamismäärän mukaan Pelaus / aikuisväestö KUNTA MAAKUNTA 2015 2014 Muutos Muutos % 1 Virolahti Kymenlaakso 355,54 386,89-31,34-8,10 % 2 Pertunmaa

Lisätiedot

Lomakyytien aikataulut 2017

Lomakyytien aikataulut 2017 Lomakyytien aikataulut 2017 päivitetty 28.11.2016 / Alik. Kokko, VMTK Reitti 3B Pyhäntä tienristeys 28/88 16:25 16:25 21:25 21:25 Kärsämäki Neste 16:50 16:50 21:00 21:00 Nivala Neste th/liikenneympyrä

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset Yhteensä: Manner-Suomi 66 944 297,48 11,49 50,6 30 064 305,47 12,08 51,9 Pääkaupunkiseutu Espoo 2 718 379,85 13,82 56,8 1 027 380,85 15,83 54,9 Helsinki 10 405 349,17 16,14 44,4 3 516 348,55 18,43 42,8

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset, kaksiot (2h)

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset, kaksiot (2h) Yhteensä: Manner-Suomi 23 702 276,77 11,07 51,5 11 031 288,91 11,81 51,8 Pääkaupunkiseutu Espoo 896 326,91 14,19 51,4 401 336,05 16,26 50,0 Helsinki 3 146 348,19 15,19 49,0 1 071 354,11 17,11 48,9 Vantaa

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset, yksiöt (1h)

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset, yksiöt (1h) Yhteensä: Manner-Suomi 27 520 257,35 14,02 32,5 11 432 253,42 15,28 32,5 Pääkaupunkiseutu Espoo 827 293,32 16,67 33,5 297 273,60 19,44 32,0 Helsinki 5 306 292,71 19,88 29,2 1 864 279,88 22,78 28,7 Vantaa

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset, kolmiot ja isommat (3h+)

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, vapaarahoitteiset vanhat ja uudet sopimukset, kolmiot ja isommat (3h+) Yhteensä: Manner-Suomi 15 722 398,96 10,11 81,0 7 601 407,77 10,40 81,4 Pääkaupunkiseutu Espoo 995 499,45 12,64 81,1 329 532,27 14,22 81,5 Helsinki 1 953 504,15 13,31 78,2 581 558,65 14,79 77,0 Vantaa

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, kolmioissa ja isommissa asuvat (3h+)

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, kolmioissa ja isommissa asuvat (3h+) Yhteensä: Manner-Suomi 32 699 430,98 10,59 78,6 23 323 401,83 10,20 81,1 Pääkaupunkiseutu Espoo 2 389 481,02 11,70 80,6 1 324 507,61 13,03 81,2 Helsinki 7 338 481,37 11,52 79,4 2 534 516,64 13,65 77,9

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, yksiöissä (1h) asuvat

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilasto, yksiöissä (1h) asuvat Yhteensä: Manner-Suomi 18 484 258,65 12,13 34,2 38 952 256,20 14,39 32,5 Pääkaupunkiseutu Espoo 676 293,81 14,42 34,1 1 124 288,11 17,37 33,1 Helsinki 2 443 291,85 14,62 32,8 7 170 289,38 20,62 29,1 Vantaa

Lisätiedot

Vammaisten tulkkauspalvelun tilastot vuodelta 2012

Vammaisten tulkkauspalvelun tilastot vuodelta 2012 Tilastot Liite 2 Vammaisten tulkkauspalvelun tilastot vuodelta 2012 sivu Vammaisten tulkkauspalveluun oikeutetut ja käyttäjät 2 Vammaisten tulkkauspalveluun oikeutetut, Etelä- ja Länsi-Suomi 3 Vammaisten

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 6 päivänä marraskuuta 2013. 759/2013 Verohallinnon päätös. metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta

Julkaistu Helsingissä 6 päivänä marraskuuta 2013. 759/2013 Verohallinnon päätös. metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 6 päivänä marraskuuta 2013 759/2013 Verohallinnon päätös metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta Annettu Helsingissä 4 päivänä marraskuuta 2013 Verohallinto

Lisätiedot

VM/KAO Saaristo-osakuntalisät ja niiden rahoitus koulutustaustalisästä v ALUSTAVA TIETO

VM/KAO Saaristo-osakuntalisät ja niiden rahoitus koulutustaustalisästä v ALUSTAVA TIETO VM/KAO Saaristo-osakuntalisät ja niiden rahoitus koulutustaustalisästä v. 2017 ALUSTAVA TIETO NYKYINEN ALENNETTU UUSI NETTO- NETTO- 97 Hirvensalmi 2 290 111 302 105 030 580 492 574 220 250,8 435 Luhanka

Lisätiedot

Kunnat 2014 Verotusmenettelylain (1558/1995) 5 :n mukainen verovuoden 2013 kotikunta

Kunnat 2014 Verotusmenettelylain (1558/1995) 5 :n mukainen verovuoden 2013 kotikunta Kunnat 2014 Verotusmenettelylain (1558/1995) 5 :n mukainen verovuoden 2013 kotikunta Maakunnat 2014 Vuonna 2011 voimaan tullut Valtioneuvoston päätös maakunnista (VNP 799/2009) 020 Akaa 06 Pirkanmaa 005

Lisätiedot

Maatalous- ja puutarhayritysten työvoima 2010

Maatalous- ja puutarhayritysten työvoima 2010 Maatalous- ja puutarhayritysten työvoima 2010 Ennakkotiedot Uudenmaan ELY-keskus Kunta Tuotantosuunta Tilojen lukumäärä Työntekijöiden lukumäärä Yhteensä Miehet Naiset Työmäärä yhteensä, henkilötyövuotta

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta. Taajuus (MHz) ERP (kw)

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta. Taajuus (MHz) ERP (kw) 382 Liite TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus (MHz) ERP (kw) Anjalankoski,

Lisätiedot

Kuntanumero Kunnan nimi Maakuntanro Maakunnan nimi Rikosseuraamusalue 020 Akaa 06 Pirkanmaa LSRA 005 Alajärvi 14 Etelä-Pohjanmaa LSRA 009 Alavieska

Kuntanumero Kunnan nimi Maakuntanro Maakunnan nimi Rikosseuraamusalue 020 Akaa 06 Pirkanmaa LSRA 005 Alajärvi 14 Etelä-Pohjanmaa LSRA 009 Alavieska Kuntanumero Kunnan nimi Maakuntanro Maakunnan nimi Rikosseuraamusalue 020 Akaa 06 Pirkanmaa LSRA 005 Alajärvi 14 Etelä-Pohjanmaa LSRA 009 Alavieska 17 Pohjois-Pohjanmaa IPRA 010 Alavus 14 Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

Uppföljning av behandlingstiderna för utkomststöd

Uppföljning av behandlingstiderna för utkomststöd Uppföljning av behandlingstiderna för utkomststöd 1 (10) Uppföljning av behandlingstiderna för utkomststöd Akaa (020) 563 457 573 Alajärvi (005) 206 181 203 Alavieska (009) 25 47 23 Alavus (010) 261 274

Lisätiedot

Ajoneuvokanta, kaikki rekisterissä olevat ajoneuvot Taulu 1. Rekisterisssä olevat ajoneuvot haltijan kotikunnan mukaan

Ajoneuvokanta, kaikki rekisterissä olevat ajoneuvot Taulu 1. Rekisterisssä olevat ajoneuvot haltijan kotikunnan mukaan 14.4.2015 Ajoneuvokanta, kaikki rekisterissä olevat ajoneuvot 31.03.2015 Taulu 1. Rekisterisssä olevat ajoneuvot haltijan kotikunnan mukaan Maakunta, Autot Henkilöautot Manner-Suomi 3 763 193 71 261 3

Lisätiedot

VM/KAO/vs, maks 340 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -592 Vuoden 2014 tasolla mediaani -42

VM/KAO/vs, maks 340 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -592 Vuoden 2014 tasolla mediaani -42 VM/KAO/vs, 10.4.2014 maks 340 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -592 Vuoden 2014 tasolla mediaani -42 UUSI UUSI NYKYINEN MUUTOS MUUTOS 5 Alajärvi 10 268 38 488 788 16 199 217 2 144 020 56 832 025 35

Lisätiedot

Riittääkö puuta kaikille?

Riittääkö puuta kaikille? Riittääkö puuta kaikille? EK-elinkeinopäivä Hämeenlinnassa 8.5.2007 Juha Poikola POHJOLAN VOIMA OY Pohjolan Voiman tuotantokapasiteetti 3400 MW lähes neljännes Suomen sähköntuotannosta henkilöstömäärä

Lisätiedot

Manner-Suomi

Manner-Suomi Ajoneuvokanta, mukana vain liikennekäytössä olevat ajoneuvot 31.12.2014 Taulu 1b. Liikennekäytössä olevat ajoneuvot haltijan kotikunnan mukaan Manner-Suomi 3 011 154 2 595 867 304 255 95 176 12 446 3 410

Lisätiedot

VM/KAO/vs, maks ESITYS, vos-muutokset kunnittain min

VM/KAO/vs, maks ESITYS, vos-muutokset kunnittain min VM/KAO/vs, 9.4.2014 maks 340 323 ESITYS, vos-muutokset kunnittain min -592-638 Vuoden 2014 tasolla nuoret -3% ja mediaani -42-56 vanhukset +5,5 % UUSI UUSI UUSI UUSI NYKYINEN MUUTOS MUUTOS v. 2014 5 Alajärvi

Lisätiedot

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat elokuussa Sivu 1 (10)

Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat elokuussa Sivu 1 (10) Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat elokuussa 2014 Kunta ja maakunta kuntia kpl /kk m2 kuntia kpl /kk m2 Yhteensä: Manner-Suomi 88949 318,86 10,70 56,7 101640 283,88 11,58

Lisätiedot

KUNTIEN LOPULLISET MAKSUOSUUDET KT KUNTATYÖNANTAJILLE VUONNA 2018

KUNTIEN LOPULLISET MAKSUOSUUDET KT KUNTATYÖNANTAJILLE VUONNA 2018 Suomen Kuntaliitto 7.3.2019 KUNTIEN LOPULLISET MAKSUOSUUDET KT KUNTATYÖNANTAJILLE VUONNA 2018 Väkilukukerroin: 0,4170 Verotettavien tulojen kerroin: 0,00002430 1) Maksuunpantua kunnallisveroa vastaavat

Lisätiedot

kuntia kpl /kk /m2/kk m2 kuntia kpl /kk /m2/kk m2 Yhteensä: Manner-Suomi ,24 10, ,56 11,16 49,2 46,9 %

kuntia kpl /kk /m2/kk m2 kuntia kpl /kk /m2/kk m2 Yhteensä: Manner-Suomi ,24 10, ,56 11,16 49,2 46,9 % Taulu 2 Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat elokuussa 2013 Kunta ja maakunta Yhteensä: Manner-Suomi 83080 310,24 10,31 57 93983 274,56 11,16 49,2 46,9 % Pääkaupunkiseutu

Lisätiedot

Taulu 2 Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat tammikuussa Sivu 1 (10)

Taulu 2 Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat tammikuussa Sivu 1 (10) Taulu 2 Kuntakohtainen yleisen asumistuen tilastorekisterilasto, tuensaajat tammikuussa 2013 Kunta ja maakunta Yhteensä: Manner-Suomi 80155 304,84 10,01 57,3 89341 270,27 10,82 49,5 47,3 % Pääkaupunkiseutu

Lisätiedot

KUNTIEN LOPULLISET MAKSUOSUUDET KUNTATYÖNANTAJILLE VUONNA 2014

KUNTIEN LOPULLISET MAKSUOSUUDET KUNTATYÖNANTAJILLE VUONNA 2014 Suomen Kuntaliitto 17.2.2015 KUNTIEN LOPULLISET MAKSUOSUUDET KUNTATYÖNANTAJILLE VUONNA 2014 Väkilukukerroin: 0,34940169 Verotettavien tulojen kerroin: 0,00002153 1) Maksuunpantua kunnallisveroa vastaavat

Lisätiedot