PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Kunnanhallitus 1/ Maanantai klo Kunnanviraston kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Kunnanhallitus 1/2014 1. Maanantai 13.01.2014 klo 17.00-18.50. Kunnanviraston kokoushuone"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai klo Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAI- SUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUSTAPA PÖYTÄKIRJAN AL- LEKIRJOITUS JA VARMENNUS PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUS Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Erkki Pääkkönen, pj. Pekka Ruotsalainen, vpj. Maarit Tarvainen Katja Suhonen Pentti Mali Marika Pitkänen Jarmo Mäki-Penttilä Matti Tarvainen, kv. pj. Jouko Paretskoi, kv. 1 vpj. Hannu Ylönen, kv. 2. vpj. Petteri Ristikangas, kunnanj. Kaija Tarvainen, hallintojoht. Jukka Korhonen Lari Hölttä Anna Kuhmonen 1-19 Puheenjohtaja Erkki Pääkkönen Tarkastusaika Allekirjoitukset Tiistai klo 9.00 Taisto Jäntti Matti Liimatainen Seija Korhonen Anne Jaakkola Sami Lempinen Jarmo Tarkkonen Kyllikki Kekkonen Esittelijä / sihteeri pöytäkirjanpitäjä tekninen johtaja vs. ympäristöterveysjohtaja perusturvajohtaja Pöytäkirjanpitäjät Erkki Pääkkönen 6 Petteri Ristikangas Marika Pitkänen Pentti Mali PÖYTÄKIRJA ON PI- DETTY YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Paikka ja pvm Virka-asema Kunnanvirastossa keskiviikkona klo Allekirjoitus toimistosihteeri Saini Malinen

2 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 1 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) III luvun 7 :n mukaan: Kunnanhallitus päättää puolivuosittain varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan, joista ilmoitetaan siten kuin kunnallisten ilmoitusten julkaisemisessa Tervon kunnassa on päätetty. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai, kun enemmistö jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. 8 ja 9 mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja ja hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kunnanhallituksen päätöksen (Khall ) kokouskutsun antaa neljä päivää ennen kokousta sähköpostilla puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouksen laillisuuteen vaikuttamatta voidaan kokous kutsua koolle myös lyhyemmällä kutsumisajalla ja tarvittaessa puhelimitse ja/tai sähköpostilla. Kokouskutsu lähetetään jäsenille, valtuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä paikallislehti Sisä-Savolle, Savon Sanomille, Oy Yleisradio Oy:lle ja Iskelmä Oikea Asemalle. Kuntalain ( /365) 58 :n mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kokouksen puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Khall. 2 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 19.n mukaan pöytäkirja tarkistetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Pentti Mali ja Marika Pitkänen. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentä kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pentti Mali ja Marika Pitkänen.

4 Kunnanhallitus TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Khall. 3 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 11 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää asialistan hyväksymisestä. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

5 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN AJANKOHTAISKATSAUS Khall. 4 Kunnanjohtaja esittelee ajankohtaisia asioita. Kunnanjohtajan päätösesitys: Merkitään tiedoksi. Esityksen mukainen. Kunnanjohtaja esitteli kunnan ennakkotietoja vuoden 2013 talouden toteumasta.

6 Kunnanhallitus AJANKOHTAISET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Khall Valtion viranomaiset Sosiaali- ja terveysministeriö 1) Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta; STM090:00/2013, Kansaneläkelaitos 1) Ajankohtaista työterveyshuollon kustannusten korvaamisesta työnantajalle ja yrittäjälle; Dnro 18/322/2013, Keva 1) KuEL-maksut vuonna 2014; Yleiskirje 4/2013; Dnro 350/ /2013, ) Kevan valtuuskunnan ja hallituksen päätösten tiedoksianto jäsenyhteisöille; Virkakirje 2/2013, ) Valtuuskunnan kokouksen 3/ pöytäkirjanote 22; Kunnallisen eläkelaitoksen lisäeläkesäännön muutos Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA 1) Tilitys vuoden 2013 korjaus- ja energia-avustusmäärärahojen käytöstä; 19550/722/2013, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1) Päätös tuesta elinkeinojen kehittämishankkeeseen; Hanke: Kulttuuri- ja talvimatkailua Tervoon; Dnro 2194/ , ) Päätös tuesta yleishyödylliseen kehittämishankkeeseen; Hanke: Toimiva Tervo - Yritteliäs yhteisö; Dnro 1130/ , Aluehallintovirasto 1) Alueellisen maanpuolustuskurssin osanottajaesitykset; ISAVI/ /2013, ) Perustoimedentulotukeen maksettava valtionosuusennakko vuodelle 2014; ISAVI/4165/ /2013, Kuntien yhteiset viranomaiset Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 1) KYSTERIn johtokunnan esityslista 7/2013, ) Kuntayhtymän valtuuston pöytäkirja 3/2013, Vaalijalan kuntayhtymä 1) Yhtymäkokouksen pöytäkirja 2/2013, Savon koulutuskuntayhtymä 1) Yhtymähallituksen pöytäkirja 14/2013,

7 Kunnanhallitus ) Yhtymähallituksen pöytäkirja 15/2013, Savo-Pielisen jätelautakunta 1) Kokouskutsu 3/2013, Jätekukko Oy 1) Jätekukko Oy:n osakkaiden keskinäinen sopimus takausvastuiden jakamisesta - takaustilanne , Varkauden kaupunki 1) Soisalon Työterveysliikelaitoksen johtokunnan pöytäkirja 6/2013, Muut JUKO ry 1) Paikallisneuvottelun pöytäkirja Paperinkeräys Oy 1) Muutoksia tietoturvakuljetuksissa alkaen; Tiedote Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry 1) Tiedote palokuntanuorisotoiminnasta SuPerin Sisä-Savon ammattiosasto 526 ry 1) Tiedote luottamusmiestoimen hoidosta asti Vesannon kunta 1) Vuoden 2014 talousarvio ja vv taloussuunnitelma Tervon kunta 1) Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2013, ) Perusturvalautakunnan pöytäkirja 7/2013, ) Sivistyslautakunnan pöytäkirja 9/2013, ) Ympäristöterveyslautakunnan pöytäkirja 8/2013, ) Vanhusneuvoston muistiot , , Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi. Esityksen mukainen.

8 Kunnanhallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOISUUS Khall. 6 Kuntalain ( /365) 51.1 :n mukaan hallitus voi ottaa käsiteltäväkseen asian, joka on tämän lain nojalla tai hallintosäännössä siirretty hallituksen alaisen viranomaisen toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) IV luvun 23 :n mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja ratkaisee kunnanjohtajan osalta asiat, jotka koskevat vuosiloman myöntämistä, virkavapauden ja työvapaan myöntämistä silloin, kun siihen on lain tai virkaehtosopimuksen nojalla ehdoton oikeus. Kunnanhallitus on päättänyt, että kunnanhallitus ei käytä otto-oikeuttaan seuraavien asioiden ja asiaryhmien osalta: - sellaiset virkavapaudet ja työvapaat, jonka saamiseen viranhaltijalla tai työntekijällä on lainsäädännön, virka- tai työehtosopimuksen nojalla ehdoton oikeus - harkinnanvaraiset palkattomat virkavapaudet tai työvapaat, joiden kesto on enintään 30 kalenteripäivää kerrallaan - vuosilomaa ja lomarahavapaata koskevat päätökset - henkilöstön koulutus- ja kehittämistoiminta - henkilöstölle myönnettäviä henkilökohtaisen lisän vuosisidonnaisia osia ja määrävuotiskorotuksia koskevat asiat - eron myöntäminen virka- tai työsuhteesta - sijaisen ottaminen enintään 1 vuoden määräajaksi ja valitun palkkaus - työ- ja yms. harjoittelua koskevat sopimukset - sivutoimi-ilmoitukset - henkilöstön työtehtäviin ja työaikoihin liittyvät päätökset - henkilökohtaisen lisän maksaminen ja määräaikainen peruspalkan tarkistaminen tehtävien olennaisesti muuttuessa. Hallituksen kokouksessa ovat nähtävillä kunnanhallituksen puheenjohtajan, kunnanjohtajan ja hallintojohtajan viranhaltijapäätökset. Päätösluettelot luettavissa kunnanvirastolla ja kokouksessa. Kunnanhallituksen puheenjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää käyttääkö se otto-oikeuttaan em. viranhaltijapäätösten kohdalla. Kunnanhallitus päätti, ettei se käytä otto-oikeutta koskien ko. viranhalti-

9 Kunnanhallitus japäätöksiä. Kunnanjohtaja ei osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon. Pöytäkirjanpitäjänä toimi kunnanhallituksen puheenjohtaja.

10 Kunnanhallitus ETUOSTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Khall. 7 Kunnalla on Etuostolain (608/1977) mukaisesti etuosto-oikeus kunnassa sijaitsevan kiinteistön kaupassa ( /654). Tällöin kunnalla on oikeus lunastaa myyty kiinteistö. Etuosto-oikeutta voidaan käyttää maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten ( /289). Etuosto-oikeutta ei ole milloin - kiinteistö käsittää tai, jos samalla luovutuskirjalla tai muutoin luovutuksin, jotka on katsottavissa samaksi kaupaksi, myydään eri kiinteistöjä, nämä yhdessä käsittävät 5000 neliömetriä tai sitä vähemmän - ostajan on myyjän puoliso tai henkilö, joka perintökaaren (40/65) 2. ja 4. luvun säännösten mukaan voisi periä myyjän, taikka tällaisen henkilön puoliso - ostajana on valtio, valtion liikelaitos tai muu valtion laitos ( /471) - myynti tapahtuu pakkohuutokaupalla. Em. maapinta-alaa laskettaessa otetaan huomioon myös kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana saman ostajan ja saman myyjän välillä samassa kunnassa tehdyt kiinteistökaupat sekä kaupat, jossa kiinteistönluovuttajana tai luovutuksensaajana on yhteisö, josta ostaja tai myyjä omistaa yli puolet, samoin kuin kaupat, jossa kiinteistö on kolmannen kautta siirtynyt samalta myyjältä samalle ostajalle ( /654). Kunnalla on etuosto-oikeus maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 110 :ssä tarkoitetulla kehittämisalueella, kun asiasta on mainitun lain 111 ja 112 :n nojalla päätetty ( /140). Etuosto-oikeutta ei ole, milloin sen käyttämistä, huomioon ottaen ostaja ja myyjän välinen suhde, luovutuksen ehdot tai muut olosuhteet, on pidettävä ilmeisen kohtuuttomana. Etuosto-oikeutta ei myöskään ole kun valtio, valtion liikelaitos tai muu valtion laitos myy kiinteistön: - eduskunnan kaupalle antamassa suostumuksessa nimeämälle luovutuksensaajalle tai - sellaiselle yhtiölle, jossa valtiolla on määräysvalta, valtion rahastolle tai julkisoikeudellista tehtävää hoitavalle säätiölle niiden omaa käyttöä varten ( /471). Julkiselta kaupanvahvistajalta on saatu seuraavat ilmoitukset kiinteistökaupoista:

11 Kunnanhallitus Luovutuslaji: kauppa Luovuttajat: Villanen Ilkka Aimo Kalervo ja Villanen Pirjo Helena Luovutuksen saaja: Raatikainen Mikko Ville Oskari Luovutuksen kohde: määräala (uusi), , Joutsensalmi, Vehkaranta, m 2 2. Luovutuslaji: kauppa Luovuttajat: Raatikainen Anja Helena ja Raatikainen Mikko Ville Oskari Luovutuksen saajat: Villanen Ilkka Aimo Kalervo ja Villanen Pirjo Helena Luovutuksen kohde: määräala (uusi), , Joutsensalmi, Suppuniemi, 1000 m 2 3. Luovutuslaji: kauppa Luovuttaja: KiOy Äsyn rannat Luovutuksen saaja: Tervon kunta Luovutuksen kohde: määräala (uusi), , Riitlampi, Lohiranta, 2200 m 2 4. Luovutuslaji: kauppa Luovuttaja: Tervon kunta Luovutuksen saaja: Markkanen Teijo Ilkka Antero Luovutuksen kohde: koko kiinteistö, , Hautalahti, Pihlajamäki, m 2 5. Luovutuslaji: kauppa Luovuttaja: Vauhkonen Jouni Kalevi Luovutuksen saaja: Vauhkonen Matti Juhani Luovutuksen kohde: määräosa (1/3), , Vääränlampi, m 2 Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoituksen kiinteistökaupasta ja harkitsee, käyttääkö kunta etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupassa. Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoitukset kiinteistökaupoista. Kunnanhallitus päätti, ettei se käytä etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupoissa.

12 Kunnanhallitus KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSET Khall. 8 Hallintosäännön (Kvalt ) III luvun 7 :n mukaan: "Kunnanhallitus päättää kunkin vuoden ensimmäisessä kokouksessa varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan, joista ilmoitetaan siten kuin kunnallisten ilmoitusten julkaisemisessa Tervon kunnassa on päätetty. Muiden toimielinten kokoukset pidetään toimielinten päättäminä aikoina. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai, kun enemmistö jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä." Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää seuraavaa: 1. Kunnanhallitus kokoontuu pääsääntöisesti Kunnanviraston kokoushuoneessa kello seuraavina päivinä: maanantaina ; maanantaina ; maanantaina ; maantaina ; maanantaina ; maanantaina ; maanantaina ; maanantaina ; maanantaina Kunnanhallituksen kokouskutsun antaa neljä päivää ennen kokousta sähköpostilla puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouksen laillisuuteen vaikuttamatta voidaan kokous kutsua koolle myös lyhyemmällä kutsumisajalla ja tarvittaessa puhelimitse ja/tai sähköpostilla. 3. Kokouskutsu lähetetään jäsenille, valtuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä paikallislehti Sisä-Savolle, Savon Sanomille, Oy Yleisradio Oy:lle ja Iskelmä Oikea Asemalle. Esityksen mukainen.

13 Kunnanhallitus VUODEN 2014 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET Khall. 9 Kunnanvaltuusto on hyväksynyt vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy hallintokunnille annettavaksi liitteen 1 mukaiset vuoden 2014 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet. Esityksen mukainen.

14 Kunnanhallitus TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2014 YLEISHALLINNON/VAALIEN/TILINTARKASTUKSEN JA ELINKEINOTOIMINNAN TULOS- ALUEIDEN OSALTA Khall. 10 Kunnanvaltuusto on hyväksynyt vuoden 2014 talousarvion. Kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 97 :n mukaan valtuusto hyväksyy talousarviossa toimielimille tehtäväkohtaiset ja hankekohtaiset toimintatavoitteet, määrärahat ja tuloarviot. Kunnanhallitus ja lautakunnat hyväksyvät talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat. Nämä toimielimet voivat siirtää käyttösuunnitelman hyväksymiseen liittyvää toimivaltaa edelleen alaisilleen viranhaltijoille. Käyttösuunnitelmalla tarkistetaan asianomaisen toimielimen talousarvioehdotukseen sisältynyt alustava käyttösuunnitelma valtuuston päätöksiä vastaavaksi sekä päätetään ao. toimielimen osalta tehtävien toteuttamisesta ja määrärahojen käytöstä. Käyttösuunnitelmalla toimielimet asettavat valtuuston määrittelemien tavoitteiden kanssa yhdenmukaiset, tarkennetut tavoitteet sekä jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille ja kohteille omamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi. Kunnanhallituksen osalta käyttötalousosan käyttösuunnitelmat (vaalit, tilintarkastus, yleishallinto ja kunnanhallituksen elinkeinojaosto) määrärahojen käytön osalta ovat oheismateriaalina 1. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää 1. hyväksyä oheismateriaalina 1 esitetyt kunnanhallituksen toimielimen vuoden 2014 talousarvion määrärahojen käytön käyttösuunnitelmat, tavoitteiden osalta noudatetaan valtuuston määrittelemiä tavoitteita; 2. määrätä kunkin tulosyksikön ja kustannuspaikan esimiehen seuraamaan, että talousarvio toteutuu budjetoitujen menojen ja tulojen osalta ja osaltaan huolehtimaan tavoitteiden toteutumisesta; 3. määrätä tulosyksikön esimiehen raportoimaan välittömästi perustellusta ylitystarpeesta ja tavoitteiden muuttumisesta kunnanjohtajalle ja kunnanhallitukselle; 4. määrätä, että talousarvion määrärahoilla toteutettavia hankintoja suorittaessaan ja hallintosäännön 35 :n mukaista ratkaisuvaltaa käyttäessään kunnanjohtaja päättää hankinnoista, joissa hankintaraja on enintään

15 Kunnanhallitus määrätä, että talousarvion määrärahoilla toteutettavia hankintoja suorittaessaan ja hallintosäännön 35 :n mukaista ratkaisuvaltaa käyttäessään hallintojohtaja päättää hankinnoista, joissa hankintaraja on enintään Esityksen mukainen.

16 Kunnanhallitus LASKUJEN VASTAANOTTAJAT JA HYVÄKSYJÄT VAALIT, TILINTARKASTUS, YLEISHAL- LINTO JA KUNNANHALLITUKSEN ELINKEINOTOIMINNAN -TULOSALUEILLA VUONNA 2014 Khall. 11 Tervon kunnan taloussäännön toimeenpanosta annettujen ohjeiden mukaan toimielin määrää vuosittain henkilöt, joilla on oikeus hyväksyä menotositteet. Ennen kuin maksu suoritetaan on sähköisessä järjestelmässä tehtävä vastaanotto-, tarkastus- ja hyväksymismerkinnät. Hyväksyjä vastaa siitä, että tosite on muodollisesti ja asiallisesti oikea, siinä on vastaanotto- ja tarkastustiedot, oikeat tili- arvonlisämerkinnät ja että menon suorittamiseen on käytettävissä hyväksytyn käyttösuunnitelman mukainen määräraha. Vastaanottajana ja hyväksyjänä ei saa olla sama henkilö. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, että vaalit, tilintarkastus, yleishallinto ja kunnanhallituksen elinkeinotoiminnan -tulosalueille kuuluvat laskut asiatarkastavat ja hyväksyvät vuonna 2014 tulosalueen vastuuhenkilöt liitteen 2 mukaisesti. Esityksen mukainen.

17 Kunnanhallitus KUNTALAIN MUKAISET ALOITTEET Khall. 12 Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnan aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Vuonna 2013 jätettiin kaksi kuntalaisaloitetta: Tervon Äyskosken hankiminen Tervon kunnalle ja Asiointikuljetus- / kutsutaksipalvelun käynnistäminen Tervon kunnassa. Äyskosken hankintaa koskeva aloite on käsitelty ja saanut myönteisen päätöksen kunnanvaltuustossa (Kvalt. 58) Asiointikuljetus- / kutsutaksipalvelun käynnistämistä Tervon kunnassa on käsitelty kunnanhallituksessa (Khall. 183), perusturvalautakunnassa (Perusturvaltk. 45) ja Vanhusneuvostossa Tarkoituksena on käynnistää asiointikuljetuskokeilu, jonka tarkoituksena on selvittää kuljetuspalvelun tarpeen laajuutta ja toteutustapaa. Kokeilu on tarkoitus tehdä keväällä Kunnanjohtajan päätösesitys: 1.Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se merkitsee tietoonsa vuonna 2013 jätetyt kuntalain mukaiset aloitteet. 2. Kunnanhallitus antaa vuonna 2013 jätettyihin aloitteisiin tehdyt toimenpiteet kunnanvaltuustolle tiedoksi. Esityksen mukainen.

18 Kunnanhallitus MYYRYLÄINEN CARITA JA RUSHTON PAUL; POIKKEAMISLUPAHAKEMUS LOMARAKEN- NUKSEN RAKENTAMISEEN Khall. 13 Ymp.ltk. 51 ( ) Hakija ja kohde Carita Myyryläinen ja Paul Rushton hakevat poikkeamislupaa uuden yksikerroksisen 68,0 krs-m²:n suuruisen lomarakennuksen rakentamiseen omistamalleen Salmenranta-nimiselle tilalle, kiinteistötunnus Tervon kunnan Talluksen kylässä. Tila on pinta-alaltaan noin 3572 m² ja se sijaitsee Salmi-Valkeisen ranta-alueella, jossa ei ole voimassaolevaa suoraan rakennusluvan myöntämiseen oikeuttavaa oikeusvaikutteista kaavaa. Toimivaltainen viranomainen on näin ollen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Poikkeaminen Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaan meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Maankäyttö- ja rakennuslain 171 määrää, että 72 :n säännöksestä poikkeamisluvan voi myöntää elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Tämän poikkeamishakemuksen ratkaisee koko laajuudessaan Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Kuuleminen Rajanaapureita(5 kpl) on kuultu Tervon kunnan toimesta. Rajanaapureilla ei ole ollut huomautettavaa suunnitelman johdosta. Selvitykset Kiinteistölle, kiinteistötunnus on Pohjois-Savon ympäristökeskus myöntänyt poikkeamisluvan , Dnro: PSA-2007-L Poikkeamislupa on myönnetty lomarakennukselle (kerrosala 80 m²), saunalle (kerrosala 20 m²) ja aitalle (kerrosala 10 m²). Poikkeamisluvan viimeinen voimassaolopäivämäärä on ollut Kiinteistölle on myönnetty rakennuslupa, lupa nro: , 25 krs-m²:n suuruisen saunan rakentamiseen. Rakennus on valmistunut Lisäksi kiinteistölle on myönnetty toimenpidelupa, lupa nro: , 23 krs-m²:n suuruisen varaston rakentamiseen. Rakennus on valmistunut Kiinteistön omistajat eivät ole hakeneet rakennuslupaa lomarakennukselle poikkeamisluvan voimassaoloaikana. Salmi-Valkeisen ranta on lähes rakentamatonta. Kyseessä on lomarakennuksen rakentaminen ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle. Poik-

19 Kunnanhallitus Khall. 13 keamislupaa haetaan tilalle joka on muodostettu halkomalla kantatilasta joka ei ole käyttänyt rantarakentamisoikeutta. Halkomisen yhteydessä tila on arvioitu rantarakentamispaikan mukaisesti. Uusi lomarakennus(68 krsm²) on tarkoitus rakentaa asemapiirroksen mukaisesti noin 36,0 metrin etäisyydelle keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta. Tilan rantaviivan pituus on noin 75 m. Rakennuspaikalle on olemassa olevat tieyhteydet. Vesi- ja viemärijohtoja ei rakenneta. Lomarakennukseen on tarkoitus järjestää ainoastaan kantovesi. Juomavesi tuodaan mukana ja pesuvesi kannetaan sangolla järvestä. Likavedet kannetaan sangolla ulos ja imeytetään maaperään omalla tontilla. Käymäläratkaisuna on jo nyt puucee. Kiinteistöä ei ole sähköistetty. Perustelut Rakennuspaikka on rakentamiseen sovelias ja riittävän suuri. Hanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueenkäytön muulle järjestelylle. Ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista. Ei vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista, eikä aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä ja on sopiva maisemalliselta kannalta. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslaki, 72, Maankäyttö- ja rakennusasetus Liitteet Esityslistan oheismateriaalina nro:1 on karttaote rakennuspaikasta. Päätösehdotus: Ympäristölautakunta esittää lausuntonaan Tervon kunnanhallitukselle ja edelleen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle Carita Myyryläisen ja Paul Rushtonin poikkeamisluvan myöntämistä hakemuksen mukaisena. Rakennuksen väritys on tehtävä ympäristöön sopeutuvaksi. Päätösehdotus hyväksyttiin. Oheismateriaali 2. Kunnanjohtajan päätösesitys:

20 Kunnanhallitus Kunnanhallitus esittää Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle Carita Myyryläisen ja Paul Rushtonin poikkeamisluvan myöntämistä hakemuksen mukaisena. Rakennuksen väritys on tehtävä ympäristöön sopeutuvaksi. Esityksen mukainen.

21 Kunnanhallitus MAJURI-LUTTINEN MERJA; LAUSUNTO POIKKEAMISLUPAHAKEMUKSESTA Khall. 14 Ymp.ltk 52 ( ) Majuri-Luttinen Merja hakee saapuneella hakemuksella kunnanhallitukselta MRL 171 :n mukaista poikkeamislupaa lomarakennuksen muuttamiseen vakituiseksi asuinrakennukseksi. Lisäksi poikkeusta haetaan Tervon kunnan rakennusjärjestyksen määräyksen kohtaan 5.1, joka koskee rakennuksen etäisyyttä rantaviivasta. Kohdan 5.1 mukaan asuinrakennuksen, jonka kerrosala on yli 100 m² etäisyyden keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 40 m. Hakemuksen mukainen rakennus sijaitsee Juurikkaniemen kylässä, Tuulensuu nimisellä kiinteistöllä, kiinteistötunnus Tilan pinta-ala on 0,2492 ha ja rantaviivan pituus noin 150 m. Rakennuspaikka on Rasvangin rantayleiskaavan alueella lomarakennuspaikalla RA, minkä rakennusoikeus on 160 krs-m². Tilalla on tällä hetkellä noin 13 metrin etäisyydellä keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta vapaa-ajanasunto jonka kerrosala on 38,5 krs-m². Hakijalla on tarkoituksena laajentaa rakennusta 94,5 krs-m²:llä. Rakennuksen kerrosala laajentamisen jälkeen tulisi olemaan 133,0 krs-m². Rakennuksen laajentaminen on tarkoitus toteuttaa siten että pääosa laajennoksesta sijoittuu nykyisen rakennuksen taakse rantaviivasta poispäin jolloin rakennuksen etäisyys keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee säilymään suunnilleen samana kuin se on tällä hetkellä. Tilan muut rakennukset ovat: sauna 18,7 krs-m², puuliteri 11,1 krs-m² ja leikkimökki 8,2 krs-m². Laajentamisen jälkeen käytetty rakennusoikeus olisi 133,0 krsm² + 18,7 krs-m² + 11,1 krs-m² + 8,2 krs-m² = 171,0 krs-m². Kiinteistölle on olemassa olevat tieyhteydet. Talousvesi otetaan omasta kaivosta. Jätevedet käsitellään kiinteistölle keväällä v asennetussa biologis-kemiallisessa pienpuhdistamossa. Rajanaapuria (1 kpl) on kuultu hakijan toimesta. Rajanaapurilla ei huomautettavaa suunnitellun hankkeen johdosta. Esityslistan oheismateriaalina nro:2 on karttaote rakennuspaikasta. Päätösehdotus: Ympäristölautakunta ilmoittaa lausuntonaan kunnanhallitukselle, että 1. Tuulensuu- nimisellä tilalla olevan lomarakennuksen muuttaminen vakituiseksi asuinrakennukseksi ei tuota haittaa kaavoittamiselle, eikä alueen käytön muulle järjestämiselle, eikä maanomistajien tasapuoliselle kohtelulle, eikä vaikeuta luonnonsuojelun, tai rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

22 Kunnanhallitus Tervon kunnan rakennusjärjestyksen kohdan 5.1 määräyksestä poikkeaminen, joka koskee rakennuksen etäisyyttä rantaviivasta ei tuota haittaa kaavoittamiselle, eikä alueen käytön muulle järjestämiselle, eikä maanomistajien tasapuoliselle kohtelulle, eikä vaikeuta luonnonsuojelun, tai rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. 3. lautakunta puoltaa hakemuksen mukaisen poikkeamisluvan myöntämistä 4. poikkeamisluvan jälkeen, rakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen ja rakennuksen laajentaminen vaativat vielä rakennusvalvontaviranomaisen myöntämän rakennusluvan, jossa edellytetään mm., että rakennus täyttää asuinrakennukselle asetetut vaatimukset. 5. lupapäätöksestä tulee julkisesti kuuluttaa ilmoitustaululla. Päätös annetaan hakijalle valitusosoituksineen julkipanon asettamisen jälkeen ja kopiot päätöksestä ja hakemusasiakirjoista annetaan tiedoksi Pohjois-Savon ELY-keskukselle. Sovelletut oikeusohjeet: - MRL :t ja MRA 14 luku. - Tervon kunnan rakennusjärjestys kohta 5.1. Lisäksi lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että ko. RA (lomaasuntoalue) lomarakennuspaikka muutetaan A (asuntoalue) paikaksi nyt vireillä olevien Rasvangin osayleiskaavamuutosten yhteydessä. Poikkeamislupamaksu peritään rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteiden mukaan ( 9 kohta 9.1, poikkeuksen myöntäminen 210 ). Khall. 14 Päätösehdotus hyväksyttiin. Oheismateriaali 3. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus myöntää Merja Majuri-Luttiselle MRL 171 :n mukaisen poikkeusluvan ympäristölautakunnan lausunnon mukaisestija saattaa asian Pohjois-Savon ELY-keskuksen tietoon. Esityksen mukainen.

23 Kunnanhallitus ISTEKKI OY:N OSAKKEIDEN MERKITSEMINEN / Khall. 15 Istekki Oy on seudullinen ICT-palveluntuottaja, joka tuottaa asiakkailleen ja osakkailleen näiden tarvitsemia ICT-palveluja. Istekillä on valmius myydä palvelujaan myös sellaisille asiakkaille, jotka eivät ole Istekin osakkaita. Istekin intressi on kutsua/pyytää osakkaakseen sellaisia julkishallinnon organisaatioita,jotka keskittävät omia ICT-hankintojaan Istekki Oy:lle, jotta heidän mukanaan tuoma lisääntynyt hankintavolyymi ei vaaranna Istekin ns. in-house-hankintaoikeutta. Myös Istekin asiakkaiden keskeinen intressi hakeutua Istekin osakkaaksi on se, että näin he varmistavat oikeutensa tehdä hankintoja Istekiltä ns. in-houseperiaatteen mukaisesti, ilman omaa julkista kilpailutusta, koska Istekki on jo kilpailuttanut tarjoamansa tuotteet asiakkaidensa puolesta. Nilakan kuntien (Keitele, Vesanto, Pielavesi ja Tervo) kuntarakennelain selvitysalueen poikkeamislupahakemuksessa on perusteluna käytetty mm. seuraavaa: Tuki- ja hallintopalveluiden yhdistämisen yhteydessä käynnistetään yhteistyössä maakunnan suurimman julkisen ICT-yhtiön Istekki Oy:n kanssa hanke, jonka tavoitteena on perusteellisesti uudistaa kunnan palvelut asukkaiden tarpeista lähtien nykyisiä tietoteknisiä ratkaisuja hyväksi käyttäen. Tavoitteena on parantaa kuntien palveluiden tuottavuutta ja saatavuutta sähköisiä palveluita kehittämällä ja käyttöön ottamalla. Hankkeen mahdollistaa Pohjois-Savon alueella valmistuva valokuituverkko, jonka avulla voidaan rakentaa keskenään yhteensopivia tietohallinnollisia ratkaisuja. Tietoteknisten palveluiden kehittämishanke edellyttää, että Nilakan kunnat ovat Istekki Oy:n osakkaita. Istekki Oy on tehnyt Tervon kunnalle suunnatun osakeannin, jossa Istekki Oy osakepääomaa korotetaan eurolla tarjoamalla merkittäväksi yhteensä 5 kappaletta uusia A-sarjan osakkeita Tervon kunnalle seuraavasti: 1. Merkintähinta Osakkeen merkintähinta on euroa osakkeelta. Merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan osakepääomaan. 2. Merkintäaika Osakkeiden merkintäaika alkaa hallituksen kokouksen päätöksestä ja päättyy Osakkeiden merkintä ja maksu Osakkeiden merkintä tapahtuu maksamalla merkittävien osakkeiden hinta merkintäajan kuluessa yhtiön tilille erikseen annettavien ohjeiden mukaisesti. Oheismateriaalina 4 liittymissopimus, yhtiöjärjestys ja osakassopimus.

24 Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: 1.Kunnanhallitus päättää, että Tervon kunta merkitsee 5 (viisi) kappaletta Istekki Oy:n A-sarjan osaketta hintaan 1000 (tuhat) euroa/osake (yhteensä ) Istekki Oy:n hallituksen A-sarjan osakeantia koskevien ehtojen mukaisesti. 2. Kunnanhallitus päättää, että merkinnän ehtona on muiden Nilakan kuntien (Keitele, Pielavesi ja Vesanto) osallistuminen suunnattuun osakeantiin. Esityksen mukainen.

25 Kunnanhallitus PRAKTIKKOELÄINLÄÄKÄRIN VIRKA Khall. 16 Ymp.terv.ltk 71 ( ) Ymp.terv.ltk 41 ( ) Kunnan / ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen tulee järjestää arkipäivisin virka-aikana saatavilla oleva peruseläinlääkäripalvelu asukkaidensa pitämiä kotieläimiä varten sekä sellaisten yhteisöjen pitämiä kotieläimiä varten, joilla on kotipaikka sen alueella. Kaikkia kunnan alueella pidettäviä hyötyeläimiä varten kunnan on kuitenkin järjestettävä arkipäivisin virka-aikana eläinlääkärin käynnin eläintenpitopaikassa mahdollistava peruseläinlääkäripalvelu. Muita kotieläimiä kuin hyötyeläimiä varten tämä palvelu tulee kuitenkin järjestää vain, jos palvelua ei ole muuten saatavilla yhteistoimintaalueella. Mikäli palvelua olisi muuten varmuudella saatavilla yhteistoimintaalueella, voitaisiin edes harkita pieneläinpraktiikan poistamista palvelutarjonnasta. Tällöin vapautuisi resursseja muuhun työhön, mutta nykyisellään tämä ei kuitenkaan ole todellinen vaihtoehto. Eläinlääkintähuoltolain mukaisesti hyötyeläimiä ovat alkutuotannossa ja muussa elinkeinotoiminnassa sekä ihmisille tarpeellisissa työsuorituksissa käytettävät eläimet. Eläinlääkintähuoltolain mukaisten tehtävien hoitamista varten kunnassa tulee olla tarpeellinen määrä kunnaneläinlääkärin virkoja. Virka voi olla useamman kunnan tai kuntayhtymän taikka kunnan ja kuntayhtymän yhteinen. Jos kunnassa on useampi kuin yksi kunnaneläinlääkärin virka, kunnan on määrättävä kunnaneläinlääkäreiden keskinäisestä tehtäväjaosta. Kunnaneläinlääkärin tulee olla laillistettu eläinlääkäri ja perehtynyt virkaan kuuluviin tehtäviin. Kunnaneläinlääkärin viran kelpoisuusvaatimuksista säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella. Kunnan on järjestettävä kiireellistä eläinlääkärinapua alueellaan olevia kotieläimiä varten kaikkina vuorokaudenaikoina sekä päivystyspalvelu virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkärinapua varten yhteistoiminnassa muiden kuntien kanssa yhtä tai useampaa seutu- tai maakuntaa vastaavalla päivystysalueella. Kiireellinen eläinlääkärinapu on järjestettävä päivystysalueella siten, että kotieläimiä, jotka ovat pienikokoisia ja voidaan siten vaikeuksitta kuljettaa eläinlääkärin vastaanotolle, ja kotieläimiä, joille annettava eläinlääkärinapu edellyttää eläinlääkärin käyntiä eläimenpitopaikassa, hoitaa pääasiassa eri henkilökunta.

26 Kunnanhallitus Tästä vaatimuksesta voidaan kuitenkin poiketa päivystysalueella, jonka eläintiheys on pieni tai jossa sellaisten kotieläinten, jotka ovat pienikokoisia ja voidaan siten vaikeuksitta kuljettaa eläinlääkärin vastaanotolle, osuus kaikista päivystysalueella pidettävistä kotieläimistä on vähäinen tai se on muusta erityisestä syystä perusteltua. Päivystysaluetta varten on järjestettävä keskitetty palvelu yhteydenottoja varten. Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluiden vakinaiseen henkilöstöön kuuluu yhteensä 7 eläinlääkäriä (Keitele 1 kunnaneläinlääkäri, Pielavesi 2 kunnaneläinlääkäriä, Rautalampi 1 kunnaneläinlääkäri, Suonenjoki 1 kunnaneläinlääkäri, Tervo 1 kunnaneläinlääkäri, Vesanto 1 kunnaneläinlääkäri). Yhteistoiminta-alueella on kaksi päivystysaluetta (Sisä- Savo & Pielavesi-Keitele). Valvontaeläinlääkärin virka on ollut haettavana ja hakuprosessi on edelleen kesken. Eläinlääkintähuollon ohjesääntö on ollut valmisteilla, mutta sitä ei ole toistaiseksi hyväksytty ympäristöterveyslautakunnassa. Henkilöstöltä saatujen tietojen mukaan työssä jaksaminen on alituisen kuormituksen vuoksi alentunut merkittävästi. Korvaavan työvoiman / sijaisten saanti resurssipulan korjaamiseksi ja poissaolojen ajaksi (virkavapaat, eläköityminen) on ollut erittäin hankalaa. Tämän lisäksi vähäiset resurssit aiheuttavat siirtymätilanteessa merkittävää kuormitusta päivystysvelvoitteen kasvaessa. Lääkärisopimuksen (liite 5, luku II, 3 mom.5) mukaan eläinlääkintähuollon toimintoja ja päivystystä järjestettäessä tulee huolehtia siitä, ettei eläinlääkäreiden työsidonnaisuus muodostu kohtuuttomaksi. Eläinlääkäreiltä kerättyjen tietojen mukaan kokonaistyökuormitus on vaihdellut kuukaudessa h/kk. Tavallista työtä keskimäärin h/kk ja päivystys kuormitus h/kk. Päivystysvelvoite ollut normaalisti Pielavesi-Keitele -alueella 1/3 (ajoittain poissaoloista ja resurssipulasta johtuen 1/2). Sisä-Savon alueella päivystysvelvoite normaalisti 1/4 (ajoittain poissaoloista ja resurssipulasta johtuen 1/3). Eläinlääkäriliitto on antanut suosituksensa päivystyksiin liittyvistä eduista. Liiton näkemyksen mukaan kunnaneläinlääkärin päivystystiheyden tulisi olla korkeintaan joka neljäs arkiyö ja joka neljäs viikonloppu sekä päivystyskorvauksen suuruudesta sovittaessa tulisi ottaa huomioon päivystystiheys sekä muut paikalliset olosuhteet. Eläinlääkäriliiton kanta päivystyksen kuormittavuuteen on, että liian harvojen päivystäjien kesken jaettu päivystys tai muuten liian suuri päivystyssidonnaisuus on työsuojelukysymys. Vaikka kuntapraktikot eivät kuulu työaikalain erityissäädösten piiriin, heihin sovelletaan kuitenkin työaikalainsäädännön yleisiä periaatteita ja työturvallisuuslakia. Jälkimmäinen kattaa sekä fyysisen työturvallisuuden että henkisen työsuojelun, johon kuuluu muun muassa työssä jaksamisen

27 Kunnanhallitus edistäminen ja liiallisen työsidonnaisuuden rajoittaminen. Työturvallisuudesta ja henkisestä työsuojelusta huolehtiminen kuuluu työnantajan lakisääteisiin velvoitteisiin. Asia on saatettu tiedoksi kunnan johtajalle ja koko johtoryhmälle. Lisäksi on ryhdytty välittömiin toimenpiteisiin olemassa olevien resursseja hyödyntämällä, jotta akuuttitilanteen kuormitusta voitaisiin purkaa. Vastaava eläinlääkäri voi tilanteen vaatiessa antaa päätöksen päivystysjärjestelyjen muuttamisesta määräaikaisesti toiminnan, palvelutarjonnan sekä eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Eläinlääkäreiden ensisijainen toimenpide-ehdotus tilanteen parantamiseksi on lisäresurssien saaminen, jolloin virkavapaiden yms. ajaksi olisi olemassa virassa oleva sijaiseläinlääkäri. Määräaikaisen työntekijöiden ja sijaisten hankkiminen on osoittautunut erittäin hankalaksi. Muina vaihtoehtoina eläinlääkärit ovat esittäneet päivystysjärjestelyn muuttamista virka-aikana, jolloin päivystäjä tekee myös sellaiset kiireiset päivämatkat, jotka sotkevat muun suunnitellun työpäivän sekä yhteisvastaanotto. Osa henkilöstöstä on vastustanut näitä vaihtoehtoja ehdottomasti. Päivystysalueen laajentaminen yhteiseksi ei ole henkilöstön mielestä kannatettava ajatus. Peruseläinlääkäripalvelun ja kiireellisen eläinlääkärinavun tulee olla saatavilla palveluiden käyttäjien kannalta kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisella etäisyydellä maantieteelliset olosuhteet huomioon ottaen. Kaksi jälkimmäistä toimenpide-ehdotusta helpottaa työn organisointia, muttei vähennä suoranaisesti työnkuormittavuutta tai työ- ja päivystyssidonnaisuutta. Mahdollisesti perustettavan praktikkoeläinlääkärin viran / sijaisviran pätevyysehtona on Suomessa laillistetun eläinlääkärin tutkinto. Lisäksi viran hoito edellyttää perehtymistä virkatehtäviin, eläintauti- ja eläinsuojelulainsäädäntöön sekä hallintolain käyttöön. Mahdollisesti perustettavan viran tehtävänkuva olisi pääasiassa praktikkoeläinlääkäreiden sijaistamiseen liittyvien tehtävien hoitoa sekä päivystystä koko yhteistoiminta-alueella. Viran perustaminen helpottaisi virka- ja päivystysvapaiden suunnittelua ja järjestämistä. Vastavuoroisuusperiaatteen mukaisen työjärjestelyt olisivat edelleen mahdollisia ja perusteltuja. Sijaisia tarvittaisiin arvion mukaan vuosilomien aikana (touko- elokuu) mahdollisesti 1-2. Muuna aikana normaalitilanteen vallitessa sijaisten tarve olisi minimoitu. Sijaismäärärahoja on käytetty vuoden 2013 aikana (heinäkuun loppuun mennessä) eläinlääkäreiden sijaisten palkkoihin 45905,33 ja lomakorvauksiin 226,07. Eläinlääkintähuollon sijaisten palkkoihin on varattu määrärahoja koko toimintavuodelle 2013 yhteensä Tilanne on ollut koko toimintavuoden ajan epävakaa virkavapaiden, eläköitymisten

28 Kunnanhallitus ja avoinna olevien virkojen vuoksi, joka kuvaa hyvin vallitsevaa tilannetta ja resurssipulaa sekä korvaavan työvoiman saannin hankaluutta. Tämä nostaa myös kustannuksia, kun työvoima voi vallitsevassa tilanteessa hinnoitella työnsä lääkärisopimuksen minimipalkkaa korkeammaksi. Lisäksi ollaan jouduttu maksamaan korotettua päivystyskorvausta, yhdenmukaisuusperiaatteen mukaisesti koko eläinlääkinnän henkilöstölle. Uhkana on työvoiman saannin hankaloituminen edelleen ja kustannusten nousu sijaisia hankittaessa. Pahimmassa tapauksessa ajaudutaan tilanteeseen, jossa joudutaan harkitsemaan ostopalvelun hankkimista palvelujen turvaamiseksi. Näitä kustannuksia on hankala ennakoida ja hallita. Voimassa olevan Kunnallisen lääkärien virkaehtosopimuksen mukaan laskettu palkkakustannus sivukulut huomioiden on kokoaikaisen praktikkoeläinlääkärin osalta tällä hetkellä n vuodessa (kuukausipalkkana käytetty 2200 ). Tavaroihin, tarvikkeisiin, tietoliikenneyhteyksiin ym. on varattava vuotuisiin kustannuksiin sekä toimitilasta koituvat kustannukset. Yhteistoimintasopimusta laadittaessa sovittiin, että uusia virkoja perustettaessa pyydetään peruskunnilta lausunto asiasta. Valmistelija Lari Hölttä puh etunimi.sukunimi(at)tervo.fi Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: 1. Ympäristöterveyslautakunta merkitsee asian tietoonsa saatetuksi. 2. Ympäristöterveyslautakunta keskustelee praktikkoeläinlääkärin viran / sijaisviran perustamisesta ja päättää jatkotoimenpiteistä. Ymp.terv.ltk 71 Oheismateriaali Ympäristöterveyslautakunta merkitsee asian tietoonsa saatetuksi. 2. Ympäristöterveyslautakunta keskusteli praktikkoeläinlääkärin viran perustamisesta sekä päätti yksimielisesti esittää praktikkoeläinlääkärin viran perustamista. 3. Ympäristöterveyslautakunta päättää pyytää peruskunnilta lausunnot yhteistoimintasopimuksen mukaisesti mennessä. Ympäristöterveyslautakunta on pyytänyt kirjallista lausuntoa yhteistoimintasopimuksen mukaisesti peruskunnilta, koskien praktikkoeläinlääkärin viran perustamista. Lausunto on tullut antaa mennes-

29 Kunnanhallitus sä. Lausuntopyynnön (oheismateriaali 1) ovat valmistelleet vs. ympäristöterveysjohtaja sekä ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtaja yhdessä. Tervon kunnan ympäristöterveyslautakunta on vastaanottanut määräaikaan mennessä Suonenjoen kaupungin sekä Tervon, Keiteleen ja Vesannon kuntien kirjalliset lausunnot (oheismateriaali 2). Pielaveden kunnan lausunto on vastaanotettu ja Rautalammin kunnan lausunto Praktikkoeläinlääkärin viran perustamiseen suhtautuivat myönteisesti Pielaveden, Keiteleen, Tervon, Vesannon ja Rautalammin kunnat. Suonenjoen kaupunki on esittänyt lausunnossaan seuraavaa: 1) ympäristöterveydenhuollon kehittäminen tulee toteuttaa kustannustehokkaasti ja kustannuskehityksessä tulee huomioida kuntien heikkenevä talous. Tervon kunnan oma talousarvion laadintaohjeistuskin lähtee siitä, että käyttötalouden kulukehitystä on seurattava tiukasti ja rakenteita sopeutettava. Myös sijaisten käyttöä edellytetään vähennettävän ohjeistuksen mukaan. Kuntien kustannusten nousu tässä valossa tuntuu kohtuuttomalta. 2) Suonenjoen kaupunki ei kannata uusia perustettavia virkoja tai toimia ympäristöterveydenhuoltoon, jotka esityksen mukaisesti tultaisiin kattamaan lisätalousarviolla. Henkilöstösuunnittelun tulee olla pitkäjänteistä. 3) ympäristöterveydenhuollon toimintaa tulee tehostaa olemassa olevien resurssien puitteissa, kuten kehittämällä toimintaprosesseja. Ympäristöterveysjohtaja päätösesitys: 1. Ympäristöterveyslautakunta merkitsee vastaanotetut lausunnot tietoonsa saatetuiksi. 2. Ympäristöterveyslautakunta vastaa Suonenjoen kaupungille, seuraavaa: Toiminnan kehittäminen toteutetaan kustannustehokkaasti huomioiden lainsäädännön mukainen palvelujen tuottamisvelvoite kuntalaisille. Kustannustehokkuutta ja kustannuskehitystä arvioidaan henkilöstö- ja palvelutarpeet huomioiden pitkällä aikavälillä. Lyhyen aikavälin ratkaisut eivät tuo kustannustehokkuutta, kun henkilöstön työssä jaksaminen ja työhyvinvointi ovat äärirajoilla. Se voi pa-

30 Kunnanhallitus himmillaan lisätä hallitsemattomia ja huonosti ennakoitavissa olevia kustannuksia. Nyt esitetyillä ratkaisuilla pyritään turvaamaan palveluiden saatavuus, myös kuntakentässä mahdollisesti tapahtuvien muutosten jälkeen. Tervon kunta on työnantajana sitoutunut henkilöstön työnhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kehittämiseen sekä ylläpitämiseen lainsäädännön ja kuntastrategian mukaisesti. On erittäin lyhytnäköinen ratkaisu pyrkiä valtiovallankin edellyttämään tavoitteeseen työurien pidentämisestä ja samalla laiminlyödä toimenpiteet, jotka nimenomaan tähtäävät henkilöstön työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin. Talousarvio on laadittu annettujen ohjeiden mukaan. Sen valmistelu ja käsittely on edennyt viranhaltijoiden sekä luottamushenkilöiden hyvällä ja avoimella yhteistyöllä annettujen määräaikojen mukaan. Jäsenkunnilta on pyydetty lausunnot ja annettu heille pyydetyt selvitykset. Talouden ja toiminnan tunnuslukujen seurantaa sekä raportointia suoritetaan vuosittain annettujen ohjeiden mukaisesti. Talousarvio tulevaa vuotta ja sitä seuraavia suunnitelmavuosia varten on laadittu tiedossa olevat ja/tai varmistuneet tarpeet sekä reunaehdot huomioiden. Lisätalousarviolla joudutaan täydentämään olemassa olevaa talousarviota ja lisäämään resursseja tilanteessa, jossa mahdollisesti perustettavien sekä täytettävien virkojen valmistelua ei voida ulottaa yli käynnissä olevan / valmistellun talousarviokauden. Tarve on tällöin akuutti. Mikäli valmistelua venytetään seuraavaan talousarvioon saakka voidaan joutua tilanteeseen, jossa sijaisten tarve kasvaa ennakoimattomasti ja sen myötä myös kustannuksia on vaikea hallita. Sijaisia on jouduttu ja joudutaan käyttämään tarpeen mukaan kunnalle lainsäädännössä osoitettujen velvoitteiden täyttämiseksi. Toimintaa joudutaan suunnittelemaan vuosittain, huomioiden valtakunnalliset ohjeistukset ja painopistealueet. Tätä varten toimintaan tulee varata myös tarpeellinen määrä toimintakykyistä ja pätevää henkilöstöä. Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi osaltaan vähentävät sijaisten tarvetta, kun työkuormituksesta ja stressistä mahdollisesti aiheutuvia poissaoloja pyritään vähentämään ja ennalta ehkäisemään pitkäjänteisellä henkilöstösuunnittelulla. Tällöin sijaisten tarve voidaan minimoida normaalitilanteessa. 3. Ympäristöterveyslautakunta toteaa lisäksi, että henkilöstön työssä jaksamisen edistämisellä sekä työsidonnaisuuden kohtuullistamisella arvioidaan olevan keskeinen merkitys palveluiden laadun ja saatavuuden kannalta, sillä praktikkoeläinlääkärin viran myötä olisi mahdollista kohdistaa voimavaroja tarkemmin yksikön ja asiakkaiden tarpeen mukaan sekä jakaa työn kuormitusta tasaisemmin.

31 Kunnanhallitus Ympäristöterveyslautakunta päättää keskustelun jälkeen esittää kunnanhallitukselle, että praktikkoeläinlääkärin viran perustaminen Tervon kuntaan on välttämätöntä kunnille osoitettujen tehtävien ja velvoitteiden hoitamiseksi lainsäädännössä säädetyllä tavalla. 5. Ympäristöterveyslautakunta päättää samassa yhteydessä hakea kunnanhallitukselta täyttölupaa mahdollisesti perustettavaan virkaan. 6. Päätös saatetaan tiedoksi kunnanhallitukselle. Esityksen mukainen. Khall. 16 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 26 :n mukaan valtuusto päättää niiden virkojen perustamisesta, joiden vakinaisesta täyttämisestä se päättää. Muiden virkojen perustamisesta päättää kunnanhallitus. Kunnanjohtajan päätösesitys: 1. Kunnanhallitus perustaa Tervon kuntaan praktikkoeläinlääkärin viran lukien ja myöntää täyttöluvan perustettavaan virkaan. Viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun eläinlääkärin tutkinto. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n ja Kunnallisen lääkärien virkaehtosopimuksen mukaisesti. Palkkaus määräytyy L5EL5000 hinnoittelutunnuksen mukaisesti. Viran täyttämisessä noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun tulee toimittaa työnantajalle hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen virkavaalin vahvistamista. 2. Kunnanhallitus edellyttää, että praktikkoeläinlääkärin virasta aiheutuvat kustannukset eivät kasvata ympäristöterveyslautakunnan vuoden 2014 talousarvion loppusummaa. Esityksen mukainen.

32 Kunnanhallitus POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN ALUEEN KUNTIEN TERVEYDENHUOLLON JÄR- JESTÄMISSUUNNITELMA Khall. 17 Perusturvaltk 58 ( ) Khall. 283 ( ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Perusterveydenhuollon yksikkö on toimittanut Tervon kunnalle hyväksyttäväksi sairaanhoitopiirin asettamassa ohjausryhmässä valmistuneen Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman. Kyse on terveydenhuoltolain ja sen perusteella annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen määrittämästä järjestämissuunnitelmasta. Suunnitelmaan ei ole mahdollista tehdä sisällöllisiä muutoksia peruskuntien hyväksymiskäsittelyprosessin alettua. Hyväksyessään suunnitelman peruskunnat voivat liittää lausumia suunnitelman saatteeksi. Lausumat ohjaavat suunnitelman myöhempien vuosien jatkotyöstämistä ja päivittämistä. Oheismateriaali 2 esitellään kokouksessa. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus saa tietoonsa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Perusterveydenhuollon yksikön Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman. Kunnanhallitus siirtää perusturvalautakunnalle suunnitelman hyväksymisen ja mahdollisten lausumien antamisen valmistelun. Esityksen mukainen. Perusturvaltk 58 Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma on terveydenhuollon kentällä uudenlainen asiakirja, joka on vuonna 2010 voimaan tulleen terveydenhuoltolain 34 :n mukaan laadittava ja hyväksyttävä kunkin sairaanhoitopiirin kuntien päättävissä elimissä. Suunnitelmasta on lain mukaan neuvoteltava sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa. Suunnitelman tulee lain mukaan perustua väestön terveysseurantatietoihin ja palvelutarpeeseen. Suunnitelmassa on sovittava kuntien yhteistyöstä, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevista tavoitteista ja vastuutahoista, terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä, päivystys-, kuvantamis- ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluista sekä tarvittavasta yhteistyöstä perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalihuollon, lääkehuollon ja muiden toimijoiden kesken.

33 Kunnanhallitus Suunnitelma on laadittava valtuustokausittain ja hyväksyttävä sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä. Suunnitelman hyväksymisen edellytyksenä on, että kuntayhtymään kuuluvista jäsenkunnista vähintään kaksi kolmannesta sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien jäsenkuntien yhteenlasketusta asukasluvusta. Kuntien ja kuntayhtymän on yhdessä arvioitava suunnitelman toteutumista vuosittain sekä tehtävä siihen tarvittaessa muutokset. Järjestämissuunnitelman avulla pyritään yhteisen alueellisen edun, yhteistyön ja rationalisointihyötyjen luomiseen. Järjestämissuunnitelma-asiakirjassa esitetään tiivis selostava ja rakenteet ja toiminnat kuvaileva ja kehityssuunnat ja mahdolliset kehittämisen sitoumukset sisältävä ydinteksti. Tämän lisäksi suunnitelmaan liitetään erillistarkasteluina tai perustelumuistioina joukko liitteitä, jotka sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikön asiantuntijat ovat laatineet. Liitteissä esitetään myös erilaisia keskeisimpiä tilastotietoja väestöstä, palveluiden tarpeen perusteista, palveluiden käytöstä ja kustannuksista. Hyväksyttävänä oleva Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen kuntien terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaesitys on laadittu PSSHP järjestämissuunnitelman valmistelun viranhaltijaryhmän ja ohjausryhmän (kuntien edustus) toimesta. Suunnitelmaesitys ja siihen liittyvät liitteet on esitetty oheismateriaalina nro 1. Päätösesitys: 1. Perusturvalautakunta on tutustunut oheismateriaalina 1 esitettyyn Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen kuntien terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaan. 2. Perusturvalautakunta esittää kunnanhallitukselle Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen kuntien terveydenhuollon järjestämissuunnitelman hyväksymistä oheismateriaali nro1 mukaisesti. Khall Esityksen mukainen. 2. Esityksen mukainen. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen kuntien terveydenhuollon järjestämissuunnitelman perusturvalautakunnan esityksen mukaisesti. Esityksen mukainen.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 7/2013 1. Tiistai 10.12.2013 klo 17.30-18.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 7/2013 1. Tiistai 10.12.2013 klo 17.30-18.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 7/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 10.12.2013 klo 17.30-18.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20 Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 28.04.2015 klo 18.00-19.08 Kunnanviraston

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (8) KOKOUSAIKA 29.11.2017 klo 12:00-12:55 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Lempinen Sami pj. Nuutinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 20.02.2015 klo 09.00-13.05 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja 38-47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja 38-47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Matti Tarvainen, pj. Erkki Pääkkönen Kaisa Raatikainen, vpj

Lisätiedot

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Perusturvalautakunta ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA 28.11.2018 KOKOUSAIKA Keskiviikko 28. marraskuuta 2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo 1 (8) KOKOUSAIKA 16.12.2016 klo 9.00-12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN ALLE-

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Matti Tarvainen, pj. Erkki Pääkkönen Mikko Suihkonen, vpj Kirsi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 3/2012. Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10. Kunnanjohtajan työhuone. Kumpulainen Tanja, varapj.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 3/2012. Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10. Kunnanjohtajan työhuone. Kumpulainen Tanja, varapj. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10 Kunnanjohtajan työhuone Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Torstai 04.10.2012 klo 18.30-19.50 Sillankorvan

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (6) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (6) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (6) KOKOUSAIKA 31.1.2018 klo 15.00-16.00 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT 1-4 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2013. torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2013. torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30 Sillankorvan kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Torstai 11.06.2015

PÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Torstai 11.06.2015 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 09/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Torstai 11.06.2015 klo 17.00-17.55 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 3/12. Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 3/12. Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10 Sillankorvan kokoushuone Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 11/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi 1 KOKOUSAIKA 22.5.2017 klo 17.00 17.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Hallituksen ja lautakuntien uusi kokoushuone (Akvaario) SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kaija Tarvainen hallintojohtaja, esittelijä ja sihteeri kunnanjohtaja, vara esittelijä ja Petteri Ristikangas sihteeri

Kaija Tarvainen hallintojohtaja, esittelijä ja sihteeri kunnanjohtaja, vara esittelijä ja Petteri Ristikangas sihteeri 1 (7) KOKOUSAIKA 7.4.2017 klo 19.00-20.45 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t 24-28 Kirjoita Puheenjohtaja PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/ . ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/2018 13 Kokousaika 12.2.2018 kello 18.45 19.33 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Anne-Mari Kaarto Sanna Kiertonen Matti Kulmanen Päivi Kössi, pj.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2015. torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2015. torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 12 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 8.1.2019 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.1.2019 klo 18.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Jarmo Mäki-Penttilä, pj. Tarja Tupala, vpj.

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 20.04.2015 klo 17.00-18.45

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 20.04.2015 klo 17.00-18.45 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 06/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 20.04.2015 klo 17.00-18.45 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44 KOKOUSAIKA Torstai 18.4.2013 klo.16.00 16.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kirjoita virka-asema

Kirjoita virka-asema 1 (9) KOKOUSAIKA 25.3.2019 klo 14:00- KOKOUSPAIKKA Parkkimäen kerhohuone, Tervontie 12 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT 1-7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 18.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.6.2014 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45 Sähköposti- ja puhelinkokous Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.1.2015 klo 17.00-18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (11) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (11) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 KOKOUSAIKA 7.9.2017 klo 15:02-15:58 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Hallituksen ja lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 17.9.2008 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.9.2008 klo 16.30 17.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Kohtala Paavo Hautamäki

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Sivistyslautakunta 24.01.2018 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Keskiviikko 24.01.2018 klo 17.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Törmä Leila Jokioja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Esityslista. Tervon kunta Tekninen lautakunta 1 (11) klo alkaen Virastotalon neuvotteluhuone

Esityslista. Tervon kunta Tekninen lautakunta 1 (11) klo alkaen Virastotalon neuvotteluhuone 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 5.10.2017 klo 18.30 alkaen Virastotalon neuvotteluhuone Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Minna Puranen, pj. Helena Raatikainen Juhani Tähtivaara, vpj.

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Kokoushuone 1 (khall) Nro 5 / 2018

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 16.12.2014 klo 18.00-18.50. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 16.12.2014 klo 18.00-18.50. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 6/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 16.12.2014 klo 18.00-18.50. Kunnanviraston

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 28.3.2018 klo.16.00.

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 28.04.2014 klo 17.00-18.30. Erkki Pääkkönen, pj.esitt. 91

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 28.04.2014 klo 17.00-18.30. Erkki Pääkkönen, pj.esitt. 91 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 6/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.04.2014 klo 17.00-18.30 Kunnanviraston valtuustosali SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Virastotalon neuvotteluhuone, Tervontie 4. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Tervossa

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Virastotalon neuvotteluhuone, Tervontie 4. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Tervossa ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 04.10.2016 klo 18.00-18.40 Virastotalon

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 4.12.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 4.12.2014 klo 16.30 17.10 Kunnanviraston kokoushuone Irja Keskinen Toni Aho Ossi Annala

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 17.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot