Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2014"

Transkriptio

1 Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A HELSINKI (toimisto) (tyttötyön koordinaattori)

2 Pääkirjoitus Helsingin NNKY:n 118. vuosi on käynnistynyt. TULE MUKAAN MENOON JA MEININKIIN! Lainopettajan Jeesukselle tekemä kysymys, "Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän? Jeesus vastasi hänelle vertauksella Laupiaasta samarialaisesta. Joka on Raamattua löyhäpipoisesti ryhmän seuraava aihe. Mitä on laupeus? Sanan synonyymeja ovat laupias, laupeus, joka sisältää lupauksen, sääliväisyys, armeliaisuus, lempeys, armo ja rakkaus, hyvyys, almu, helläsydäminen, lempeä, pitkämielinen, siis tätä kaikkea. Jeesuksen vertaus kertoo myötäelämisestä, auttamisesta sekä asettumista heikomman osaan. Ehkä siihen liittyy jonkin verran sääliä. Samarialaisen myötätunto eläytyä ryövätyn tilanteeseen, sai hänet avaaman rahapussin nyörit. Uskon sinulle löytyvän toiminnastamme mielenkiintoista tekemistä tyttöjen, nuorten naisten ja vanhempienkin kanssa. Lähimmäisiä kaivataan, isosiskoiksi tytöille sekä keskustelijoiksi tai apua tarvitseville iäkkäimmille naisille! Seuraa nettisivuja! Siunattua vuotta 2014! puheenjohtaja Liisa Siikanen

3 Kutsu kevätkokoukseen Helsingin NNKY:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona klo Helsingin NNKY:n toimitilassa, Mechelininkatu Toimintakalenteri 15 A 8. Kokouksessa kevät hyväksytään 2014 vuoden 2013 toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tule keskustelemaan yhdistyksen asioista ja mukaan vaikuttamaan!

4 Säännöllinen toiminta toimitilassa, kevät 2014 Ompelutupa torstaisin kello Työpajassa voi ommella uusia vaatteita, tuunata tai korjata vanhoja tai tulla vaikka vain hakemaan ideoita. Ohjaajana toimii Marika Karttunen. Tiloista löytyy ompelukoneita, saumureita ja muita käsityötarvikkeita. Illat ovat maksuttomia. Tule tekemään omia projektejasi tai hakemaan uusia ideoita ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella! Kerran kuukaudessa teemallinen kädentaitoilta. Kevään aiheet: 6.2. Pieniä kankaisia lahjapusseja 6.3. Keväinen tyynynpäällinen 3.4. Paperisia pääsiäiskoreja Kevään päätös Raamattua löyhäpipoisesti sunnuntaisin klo 17 alkaen Laupiaat samarialaiset Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen 2.2. Alfaurokset. Raamatun laumanjohtajat hyvässä ja pahassa Kaksi kärsivää miestä Job aikansa mahtavin mies idän mailla. Sairas Lasarus Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita Alkuseurakunnan synty, haasteet ja toiminta Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle Rahan maailma Kun raha oli loppunut Egyptin maasta ja Kanaanin maasta Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä Rukoilkaa lakkaamatta vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras Neljä erilaista miestä ja heidän evankeliuminsa On paljon muutakin, mitä Jeesus teki; ja jos se kohta kohdalta kirjoitettaisiin luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa Herran Enkelin liikkeet ja enkelien toiminnallisuus Kun aasintamma näki Herran enkelin seisovan tiellä, paljastettu miekka kädessänsä, niin se poikkesi tieltä ja meni peltoon. Mutta Bileam löi aasintammaa palauttaaksensa sen tielle.

5 Ikoninmaalauskurssi tiistaisin kello Kurssilla jokainen osallistuja maalaa itselleen oman ikonin valmiin ikonipohjan päälle. Ohjaajana toimii ikonimaalari ja -restauroija Ivanka Kortzanova. Vapaita paikkoja voi kysellä toimistolta. Tapahtumat Helsingin NNKY:ssä ja muualla Tammikuu Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko. la Juhlavuoden rukousvaellus klo 14 Pyhän Kolminaisuuden kirkko, Unioninkatu 31. Rukousvaellus jatkuu Studium Catholicumin ja Adventtikirkon kautta Vanhaan kirkkoon, jossa lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa ennen jumalanpalveluksen alkua. Klo 16 Ekumeeninen jumalanpalvelus yhteyden juhla Vanhassa kirkossa Johdantosanat: piispa Irja Askola 1960-luvun nuorten tervehdys: rovasti Liisa Tuovinen Musiikkia, Saalem-seurakunnan musiikkiryhmä Puhe, piispa Teemu Sippo SCJ Helsingin ortodoksisen seurakunnan lapsikuorot Rukous, pastori Tapani Rajamaa Päätössiunaus: piispa Irja Askola Ekumeenisen rukousviikon valtakunnallinen 50-vuotisjuhlan radiojumalanpalvelus kuullaan Yle Radio 1:n välityksellä sunnuntaina klo 18. Helmikuu ma klo Ystävänpäiväjuhla luokkalaisille tytöille HGC:ssa, Kahvikuja 3. ti-pe klo Reaktori Suvilahdessa. Helsingin NNKY:llä on tyttöjen oma piste, jossa lakataan kynsiä ja laitetaan hiuksia.

6 Maaliskuu ke 5.3. klo 18 Nuorten naisten kirjapiiri toimitilassa. Katso kotisivuiltamme, mistä kirjasta keskustelemme! pe 7.3. Maailman rukouspäivä. Vuoden 2014 teemana on Virtoja autiomaassa ja aiheena on Sykarin kaivon naisen kohtaaminen Jeesuksen kanssa. la 8.3. klo 15 Kansainvälisen naistenpäivän juhla Temppeliaukion kirkossa. Yhteistyössä Helsingin NNKY, Töölön seurakunta ja Suomalainen Oopperayhdistys. ke kello Helsingin NNKY:n kevätkokous toimitilassa, Mechelininkatu 15 A 8 Huhtikuu ke 9.4. klo Prinsessapäivä luokkalaisille tytöille HGC:ssa, Kahvikuja Maailman NNKY-päivä, Kantaattikonsertti Temppeliaukion kirkossa Toukokuu pe-la Tyttöjen tuvan leiri Meriharjun luontotalossa la-su Maailma kylässä festivaalit Kaisaniemen puistossa Musiikkileikkikoulu Muskareissa lauletaan monipuolisesti, tanssitaan, leikitään sekä soitetaan erilaisilla rytmisoittimilla, ikäryhmän mukaisesti. Alle 3-vuotiaat osallistuvat muskariin vanhemman kanssa. Yhteistyössä Agricola-liike. Aika: torstaisin (ei 20.2., 17.4., 1.5.) Paikka: Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23. Ohjaaja: Laura Erkkilä 1. vauvaryhmä alle 1-vuotiaat aikuisen kanssa klo vauvaryhmä alle 1-vuotiaat aikuisen kanssa klo vuotiaat aikuisen kanssa klo (ryhmä on täynnä!) 4. 2-vuotiaat aikuisen kanssa klo vuotiaat ilman aikuista klo (ryhmä on täynnä!) vuotiaat ilman aikuista klo (ryhmä on täynnä!) Hinnat: perushinta 80 /syksy, alennusryhmät 50 /syksy. NNKY:n jäsenet saavat 10 alennuksen perushinnasta. Alennusryhmiin kuuluvat alle 25-vuotiaat ja yksinhuoltajat.

7 Nuorisotoiminta Avoimet Tyttöjen Tupa kerhot Maanantaisin klo 14-16, luokkalaiset Keskiviikkoisin klo , luokkalaiset HGC, Kahvikuja 3 Tiistaisin klo 14-16, luokkalaiset Nuorisotalo Merirasti, Jaluspolku 3 Lisätietoja Tyttöjen Tuvasta Tyttötyön koordinaattori Jenni Kangasmäki p Tapahtumat luokkalaisille Ystävänpäiväjuhla ma klo HGC (ei ilmoittautumista) Prinsessapäivä ke 9.4. klo , HGC (ei ilmoittautumista) Kaikkien kerhojen kevätjuhla ti Meriharjun Luontotalolla kerholaisille ja vanhemmille. (lisätietoja myöhemmin) Tyttöjen Tuvan leiri Meriharjun Luontotalolla (Leirimaksu 20 e, josta voi saada vapautuksen perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Ilmoittautumislomake aukeaa huhtikuun alussa osoitteessa KESÄKERHOT VUOSAARESSA 7-10-vuotiaille Hard Gospel Cafessa ja klo 9-15 Kahvikuja 3, Albatrossin 1.krs, ovikello Kelan oven vierestä. Mukana iltapäiväkerho-ohjaajat ja ohjaaja Helsingin NNKY:stä. Lisätietoja: Jenni Kangasmäki,

8 Monikulttuurisuutta ja unelmien leikkimökkejä Münchenissä Münchenin rautatieasemalta etelään sijaitsee Multikulturelles Jugendzentrum monikulttuurinen nuorisokeskus, joka on toiminut jo 50 vuotta. Nuorisokeskus oli yksi Helsinki Team ry:n järjestämän opintomatkan vierailukohteista. Helsingin NNKY:n työntekijät osallistuivat opintomatkalle, jonka keskeisenä teemana oli lasten ja nuorten osallisuus.tutustuimme useassa eri toimipisteessä Monikulttuurisessa nuorisokeskuksessa meidät vastaanotti nuorisokeskuksen johtaja, Ismail Sahin, joka kertoi meille talon monipuolisesta toiminnasta. Pääkohderyhmänä on 8-18-vuotiaat lapset ja nuoret, jotka edustavat jopa 25 eri kulttuurista taustaa. Päivittäin talolla vierailee kävijää. Talossa on mahdollista harrastaa musiikkia, liikuntaa, näyttelemistä ja erilaisia pelejä. Tarjolla on myös pienryhmätoimintaa eri kohderyhmille. Toiminta on avointa myös lasten vanhemmille. Myös naapurusto otetaan toimintaan mukaan ja heidän suhtautumisensa nuorisotaloon on erittäin myönteistä. Vaikuttavinta oli se, että talon toiminnassa otetaan kaikki kulttuurit huomioon yhdenvertaisesti. Kiinnostavaa oli myös vanhempien aktiivinen osallistuminen sekä rahoituksen saaminen myös yritysyhteistyöllä. Tutustuimme myös seikkailu- ja elämyskasvatukseen. Elämyskasvatus on tavoitteellista toimintaa, jossa lapset ja nuoret toimivat luonnossa yhdessä toisten kanssa ryhmässä ja näin oppivat uusia asioita. Se pitää sisällään muun muassa melontaa, kiipeilyä ja muita ulkoiluaktiviteetteja. Erityisesti mieleen jäi kuitenkin nuorisotalo, jonka pihassa oli lasten itsensä rakentamia puisia majoja. Lapset pääsevät itse suunnittelemaan ja rakentamaan majoja. Heidän apunaan on nuorisotyöntekijöitä sekä rakennusalan ammattilaisia, jotka varmistavat vielä rakennusten turvallisuuden. Rakennusmateriaaleihinkaan ei mene hirvittävästi rahaa, sillä lankut majoihin on saatu lahjoituksena Oktoberfestin järjestäjiltä festivaalien loputtua. Majoja rakentaessaan lapset ja nuoret siis pääsevät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan heitä itseään kiinnostavia asioita. Sillä on toivottavasti laajemminkin merkitystä lasten nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Tuula Ylänne

9 Kuva: Jenni Kangasmäki Müncheniläinen nuorisotalo Freizeitstätte Laimer und Abenteuerspielplatz, jonka pihassa lapsilla on mahdollisuus rakentaa unelmiensa leikkimökki.

10 Harrastekerhot Kokkaillaan, leivotaan, näytellään, askarrellaan, näperrellään... Tule ja valitse oma kerhosi! Vapaita paikkoja voi kysellä Helsingin NNKY:n toimistolta p tai Ilmoittautumiset sähköisellä lomakkeella VUOSAARI: HGC, Kahvikuja 3 Kokkikerho 9-12 Kokkis I pe klo tytöille ja pojille Kokkis II pe klo tytöille. Teatterikerho 9-12-vuotiaille tytöille ja pojille Ke klo KALLAHTI: Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5 Askartelu- ja kädentaitokerho 9-12-vuotiaille tytöille Ti klo RASTILA: Nuorisotalo Merirasti, Jaluspolku 3 Kokkikerho 9-12-vuotiaille tytöille Ti klo TÖÖLÖ: Helsingin NNKY, Mechelininkatu 15 A 8 Kokkikerho 9-12-vuotiaille Ma klo KERHONOHJAAJAKSI? Etsimme kerhonohjaajia ja sijaisia kerhoihimme. Järjestämme 9-12-vuotiaille kerhoja, joissa kokkaillaan, askarrellaan, liikutaan ja näytellään. Kerhoja on pääsääntöisesti arkisin kello välillä. Yksi kerho kestää 1-2 tuntia. Kerhonohjauksesta maksetaan palkkio. Ota rohkeasti yhteyttä.

11 NNKY:SSÄ MUKANA YLI 50 VUOTTA Tampereelle perustettiin yliopisto vuonna Tulin silloin opiskelijaksi Tampereelle. Nuo vuodet olivat ikimuistoiset opiskelu- ja NNKYvuoteni. Yliopistossa tutustuin Marjatta Kiviseen, joka tuolloin toimi Tampereen NNKY:n osatoimisena sihteerinä. Marjatta kertoi NNKY:n toiminnasta ja yllättäen valitsi minut ehdokkaaksi hänen sijaisekseen, kun hän lähti tekemään graduaan Ouluun. Syyskuun alussa 1962 tapasimme saavuttuani jälleen Tampereelle. Marjatta vei minut oitis Tampereen NNKY:n silloisen puheenjohtajan Laina Auranteen luo, jotta voidaan jutella sihteerin tehtävistä. Haastattelu käytiin heti ja sen päätteeksi Laina tarjosi sijaisuutta minulle. Aloitin heti ja liityin samalla Tampereen NNKY:n jäseneksi. Siitä alkoi yli 50 vuotta jatkunut NNKY urani. Tampereella Aila Niinikoski toimi vt. osatoimisena sihteerinä lukuvuoden päävastuunaan nuorisotyö, joka piti sisällään musiikkikerhon, tyttökerhoja ja englannin keskustelukerho. NNKY:n toiminta ja arvot tulivat sihteerikauden aikana tutuiksi. Suomen NNKY-liiton järjestämien työntekijäpäivien yhteydessä silloinen pääsihteeri Sylvi Visapää tarjosi Ailalle juuri avautunutta nuorisosihteerin paikkaa, mutta Aila halusi suorittaa yliopisto-opintonsa loppuun Tampereella. Vuosien Aila toimi nuorisosihteerinä Suomen NNKY-liitossa. Aila on toiminut aktiivisesti kansainvälisissa verkostoissa mm. tarkkailijajäsenenä Maailmanneuvon kokouksessa, Iso-Britannian Skotlannin neuvoston ohjelma- ja koulutussihteerinä sekä NNKY:n Maailmanliiton palveluksessa. Aila on myös ollut aktiivisesti mukana Helsingin NNKY:n johtokunnassa ja vapaaehtoistyössä. Tiivistelmä Aila Niinikosken kirjeestä, jonka hän antoi Tampereen NNKY:lle yhdistyksen täyttäessä 100-vuotta.

12 HALLITUS 2014 Liisa Siikanen, puheenjohtaja Leena Ahveninen Katri Jussila Veera Lupunen Olukemi Oguntuyi Jonna Peitso Varajäsenet: Maiju Roininen, Heli Savolainen HALLITUKSEN UUDET JÄSENET ESITTÄYTYVÄT JONNA PEITSO Kuka olet, kerro itsestäsi? Olen 37-vuotias nuori nainen,jonka perheeseen kuuluu kaksi kohta teini-ikää lähestyvää lasta, puoliso ja koira. Kotoisin olen Keski-Pohjanmaalta, Kokkolasta, mutta Helsingissä olen asunut jo vuodesta 1995 lähtien. Ammatiltani olen nuorisotyönohjaaja ja olen nyt 12 vuoden ajan tehnyt nuorisotyötä Itä-Helsingissä, Vuosaaressa. Harrastan miniatyyrejä, parhaillaan rakenamme kotonamme uutta suurprojektiani, joka on valtaisa nukkekoti. Tavoitteena on tehdä talosta todellinen unelmien muumitalo. Miten olet tullut mukaan Helsingin NNKY:n jäseneksi? Ystävän innostamana päädyin jäseneksi joskus 2000 luvun puolessa välissä. Toiminta vei sitten mukanaan, kun tutustuin innostaviin uusiin naisiin jotka olivat jo mukana NNKY:n toiminnassa. Olen päässyt mukaan moniin ihaniin tapahtumiin ja kursseihin, josta olen saanut paljon iloa, avartavia ajatuksia, nautiskeluhetkiä ja onnistumisen kokemuksia. Parhaiten ehkä mieleeni ovat jääneet NNKY:n järjestöpäivät Vääksyssä, sekä Helsingin NNKY:n järjestämä ikonikurssi.

13 Miksi olet mukana hallituksessa? Nuorisotyö, tyttötyö, naisten aseman kehittäminen ja mielekkään toiminnan järjestäminen ovat lähellä sydäntäni ja olen kokenut, että johtokunnassa voi olla vaikuttamassa siihen millaista toimintaa Helsingin NNKY tarjoaa. Samalla pysyn myös hyvin kartalla yhdistyksen tilanteesta ja tavoitteista ja motivaationi on olla mukana tukemassa niitä omalla panoksellani. Mitä NNKY sinulle edustaa? Järjestöä jolla on selkeät arvot toiminnassaan, pitkät perinteet, sekä paikkansa myös tulevaisuudessa. Vaikka naisten asema on maassamme kohentunut huikeasti NNKY:n perustamisen ajoista, näen silti, että tyttöjen asemaa täytyy pitää yllä ja toimintaa tyttöjen ja naisten elämän tukemiseksi ja ilahduttamiseksi on jatkettava. Yhteiskuntamme arvot ovat kovenemassa ja silloin erityisesti tarvitaan ihmisiä ja järjestöjä, jotka mahdollistavat tällaista tukevaa toimintaa. Toivoisin, että jokainen tyttö ja nainen maailmassa ymmärtäisi oman arvonsa ja ainutlaatuisuutensa. Sen tavoitteen saavuttamisessa NNKY niin Suomessa, kuin maailmanlaajuisestikin on mukana. Mitä haluaisit sanoa muille jäsenille? Tulkaa mukaan toimintaan, sekä syys- ja kevätkokouksiin! Silloin tutustutte uusiin ihmisiin, jotka innostavat teitä kaikenlaiseen mukavaan toimintaan. Ja jos toimintaan vaikuttaminen kiinnostaa, tulkaa mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan sitä. Kaikki uudet ihmiset ja ideat otamme ilolla vastaan! Täällä on mukavaa naisporukkaa, joka tarjoaa paikan kohtaamiselle. Toivottavasti nähdään, muutenkin kuin esitteessä =) LEENA AHVENINEN 1. Kuka olet, kerro itsestäsi. Leena Ahveninen, 35-vuotias kuvittaja, taideterapeutti ja jokapaikanhöylä. Asun ja viihdyn Itä-Helsingissä 2. Miten olet tullut mukaan Helsingin NNKY:n jäseneksi? Tulin entisen työkaverin houkuttelemana

14 3. Miksi olet mukana hallituksessa? Haluan olla mukana vaikuttamassa asioihin ja tämäntyyppinen työskentely on itselleni mielekästä. 4. Mitä NNKY sinulle edustaa? Toimintaa samanhenkisten naisten kanssa yhdessä tärkeiksi kokemiemme asioiden edistämiseksi. 5. Mitä haluaisit sanoa muille jäsenille? Kiitos että olet mukana! VEERA LUPUNEN 1. Kuka olet, kerro itsestäsi. Olen pari vuotta sitten Helsinkiin paluumuuttanut, 24-vuotias kirkkohistorian opiskelija. Kymmenen vuoden aikana olen ohjannut lapsille liikunta-, kokki- ja askartelukerhoja, sekä ollut ohjaajana, isosena ja apuopena lastenleireillä, rippileireillä niin setlementeillä, paikallisseurakunnissa kuin Kansanlähetykselläkin. Vapaa-ajallani liikun, joko luonnossa tai jumppasalilla ja teen kaikenlaisia käsitöitä paperiaskartelusta ja virkkaamisesta aina mattojen kudontaan ja puutöihin. Asun Puistolassa yhdessä valkoisen kanini kanssa. Sen nimi on Sammakko. 2. Miten olet tullut mukaan Helsingin NNKY:n jäseneksi? Tulin viime keväänä töihin HNNKY:lle kerhonohjaajaksi, tykästyin ja syksyllä jatkoin kahden kerhon ohjaajana. Jäseneksi liittyminen seurasi luontevasti.

15 3. Miksi olet mukana hallituksessa? Toiminnallisen sihteerin Tuulan kysyttyä ja Katrin suositeltua lämpimästi hallitustoimintaa päätin kokeilla jotain uutta ja heittäytyä tutustumaan järjestömaailmaan. Täytyy myöntää, että myös toiminnan kansainväliset puolet houkuttelivat on huima ajatus, että meitä nuoria, kristittyjä naisia on ympäri maailman! 4. Mitä NNKY sinulle edustaa? Kristittyjen naisten omaa yhteisöä ekumeenisessa hengessä, sekä paikallisesti että globaalisti. Tukea ja integraatiota arjessa. Loistavia mahdollisuuksia saada tutustua uusiin ihmisiin. 5. Mitä haluaisit sanoa muille jäsenille? Ostin tänään vuoden ensimmäisen tulppaanikimpun ja huomasin, että aamulla oli hitunen enemmän valoa kuin vaikkapa viikko sitten. Minulle nämä kaksi asiaa tarkoittavat väistämättä kevään tuloa, vaikka talven lumisin aika lieneekin vasta edessä. Tästä huolimatta rohkenen toivottaa jo ihanaa alkavaa kevättä kaikille teille! Kamalat äidit on Oulun NNKY:ssä kehitetty toimintamalli murrosikäisten lasten äideille. Keskustelu-ryhmissä äidit pääsevät keskustelemaan arjestaan muiden äitien kanssa. Keskustelunaihein on muun muassa rajojen asettaminen, kotiintuloajat, rahankäyttö, päihteet ja mikä äitejä milloinkin puhuttaa. Ryhmää ohjaa kaksi vertaisohjaajaa. Helsingissä käynnistyy ensimmäinen ryhmä tammikuussa Ryhmä kokoontuu torstai-iltaisin Järjestötalo Merikehdon tiloissa, Meri-Rastilan tie 26. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Tuula Ylänne p tai

16 Helsingin NNKY verkossa Ajan tasalla olevaa tietoa yhdistyksemme toiminnasta saat nettisivuiltamme Juttuja toiminnastamme julkaistaan myös blogissamme: Helsingin NNKY:llä on Facebooksivu, jolla tiedotamme mielenkiintoisista ja ajankohtaisista tapahtumista. Käy katsomassa ja tykkää!

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2015

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2015 Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2015 Kuva: Veera Lupunen Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori)

Lisätiedot

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 3/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori) hnnky@hnnky.fi www.hnnky.fi

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016 KOULULAISILLE! syksy 2015 & kevät 2016 Koululaisten kerhot kokoontuvat kirkonkylän seurakuntatalossa, Nummelan seurakuntakeskuksessa ja Ojakkalan kerhohuoneella. Kerhot muuttuvat syksystä alkaen jaksoihin,

Lisätiedot

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla Hei! Tämä on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kouluikäisten esite ja se on lähetetty kaikille 7-12-vuotiaille seurakuntalaisille kotiin. Toivomme että esitteen avulla löydät oman paikkasi seurakunnasta

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2016 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 2/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori) hnnky@hnnky.fi www.hnnky.fi

Lisätiedot

KOULUIKÄISTEN syksy 2015

KOULUIKÄISTEN syksy 2015 Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tammerfors Svenska församlingenin KOULUIKÄISTEN syksy 2015 KERHOT LEIRI PARTIO ILLAT TAMPEREEN TUOMIOKIRKKO- SEURAKUNTA TAMMERFORS SVENSKA FÖRSAMLING www.tampereenseurakunnat.fi/tuomiokirkonkoululaiset

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2015 2016 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

HEI KERTSIN LUKIJAT! SYKSY ON UUDEN ALKU

HEI KERTSIN LUKIJAT! SYKSY ON UUDEN ALKU KERTSI 2/2012 Tässä Kertsi -lehdessä kerrotaan 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä syksyn tapahtumista, kerhoista, kursseista ja leiristä Pakilan seurakunnassa. Kertsi-lehti Sannamari

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 20700 Turku p. 02 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lisätiedot

Avointa toimintaa Hattulassa

Avointa toimintaa Hattulassa Avointa toimintaa Hattulassa alle kouluikäisille syksy 2015 Hattulan seurakunnan kerhot Parola, Huilis, Parolantie 37 (Valintatalon päädyssä. Vanhaa apteekkia vastapäätä) 3-5-vuotiaat aamupäiväryhmä: perjantaisin

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

KOULUIKÄISTEN talvi 2016

KOULUIKÄISTEN talvi 2016 Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tammerfors Svenska församlingenin KOULUIKÄISTEN talvi 2016 ILLAT KERHOT PARTIO LEIRI TAMPEREEN TUOMIOKIRKKO- SEURAKUNTA TAMMERFORS SVENSKA FÖRSAMLING www.tampereenseurakunnat.fi/tuomiokirkonkoululaiset

Lisätiedot

Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE

Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE SYKSY 2015 AVOIMET OVET - TOIMINTA ALAKOULULAISILLE Jynkänvuoren avoimet ovet alkavat tiistaina 18.8. klo 13-16 (Isännäntie 22). Petosen seurakuntatalon

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Vihdin nuorisopalvelut

Vihdin nuorisopalvelut Vihdin nuorisopalvelut 2013-2014 Nuorisotalotoiminta Klubille, Nummelan nuorisokeskukseen ja Oharille, kirkonkylän kerhokeskukseen voi tulla viettämään aikaa ystävien kanssa, pelailemaan tai vaan oleskelemaan.

Lisätiedot

KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA. Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa

KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA. Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa TYÖNTEKIJÄT Hankerahoituksella palkatut työntekijät: IKIOMASSA

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 Varhaiskasvatussuunnitelma Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 1. AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN PALVELUT Avoimet varhaiskasvatuspalvelut kunnassa on jaettu kolmeen päätaajamaan kirkonkylään, Rajamäkeen ja

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ Näiltä sivuilta löydät Kuopion ev.lut. seurakuntien leiri- ja retkitarjonnan sekä ilmoittautumisohjeet. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Viikko 45 (2.11.-8.11.) Ma 2.11. - Klo 9-14 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi 27.1.2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen Tuetaan vaikuttamistaitojen

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

HENRIKINSEURAKUNNAN LAPSILLE, KOULULAISILLE JA PERHEILLE SUUNNATTU TOIMINTA KEVÄÄLLÄ 2012 PERHEKERHOT

HENRIKINSEURAKUNNAN LAPSILLE, KOULULAISILLE JA PERHEILLE SUUNNATTU TOIMINTA KEVÄÄLLÄ 2012 PERHEKERHOT HENRIKINSEURAKUNNAN LAPSILLE, KOULULAISILLE JA PERHEILLE SUUNNATTU TOIMINTA KEVÄÄLLÄ 2012 PERHEKERHOT Kerhot ovat avoimia kaikenikäisille lapsille oman aikuisen/aikuisten kanssa, kerhossa leikitään, jutellaan,

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2015 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo)

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo) 1 KAJAANIN SEURAKUNTA Kolehtisuunnitelma 1.1. 7.6.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Tansanian syrjäseudulla asuvien lasten peruskoulutuksen tukemiseen Suomen Setlementtiliiton kautta. Suomen

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

lapset - nuoret - perheet

lapset - nuoret - perheet lapset - nuoret - perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2013 1 PERHEMESSUT 01.9. Koululaisten kirkkopyhä Hyvinkään kirkko klo 10 15.9. Perhemessu Martin srk-talo klo 15 29.9. Mikkelinpäivän perhemessu

Lisätiedot

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE 2014 PÄIVÄLEIRIT KESÄLLÄ 2014: Kevät on ehtinyt jo pitkälle ja kesä tekee reippaasti tuloaan. Tämähän tietysti tarkoittaa myös sitä, että vapaa-aikapalveluiden supersuositut

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda lapsille virikkeellinen ja turvallinen

Lisätiedot

Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja. hyvinvointiohjelma

Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja. hyvinvointiohjelma Ilo kasvaa liikkuen - varhaiskasvatuksen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma Lasten liikuntapiirakka päiväkodissa klo 8.00-12.00 10,00% 1. Matala istuminen, kynän käyttö, syöminen jne.) 33,80% 56,10% 2. Kohtuullinen

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

KERTSI 1/2012. Tässä Kertsi lehdessä 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä pääsiäisajan ja kevään tapahtumista sekä kesän leiristä.

KERTSI 1/2012. Tässä Kertsi lehdessä 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä pääsiäisajan ja kevään tapahtumista sekä kesän leiristä. KERTSI 1/2012 Tässä Kertsi lehdessä 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä pääsiäisajan ja kevään tapahtumista sekä kesän leiristä. Kertsi-lehti Siiskonen, sannamari.siiskonen@evl.fi Palosuontie

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun esittely Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Maaliskuu 2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu verkossa? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2014 2015 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009 Jäsenkirje 1/2009 Vuosi 2009 on ehtinyt jo kesän kynnykselle. Ilmailuinsinöörien kerho lähestyy teitä nyt toimikauden ensimmäisellä jäsenkirjeellä, jossa esitellään tämän vuoden johtokunta, kartoitetaan

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINKÄÄLLÄ

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINKÄÄLLÄ AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINKÄÄLLÄ PIKKU-VETURI Pikku-Veturi on perheiden kohtaamispaikka Perhekeskus Pikku-Veturissa toimii maksuton, kaikille avoin päiväkoti. Avoin päiväkoti on perheiden kohtaamispaikka,

Lisätiedot

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015 su 5.7. Apostolien päivä Kadonnut ja jälleen löytynyt Seurakuntien diakoniatyötä tukevan Suurella Sydämellä -verkkopalvelun kehittämiseen Kirkkopalveluiden kautta. Kirkkopalvelut ry, PL 279, 00181 Helsinki,

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 26.3.2004 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 3.-4.4. VANTAALLA! KEVÄTKOKOUS 18.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA PELISÄÄNTÖPALAUTE Varaa aikaa ihmisille, jotka ovat Sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta Pääsiäisaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1 Su 24.3. klo 10 Palmusunnuntain messu Tiellä ken vaeltaa? Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.10.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA

SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA 1 SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA Porrassalmenkatu 28, 50100 Mikkeli HELMIKUU 2016 OHJELMA VESIVAHINGON VUOKSI OHJELMA JÄRJESTETÄÄN HELMIKUUN AJAN SENTRAALIN VIEREISESSÄ TILASSA, RYHMÄT KOKOONTUVAT

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Rikas mies, köyhä mies

Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

KOULUIKÄISTEN kevät 2015

KOULUIKÄISTEN kevät 2015 Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tammerfors Svenska församlingenin KOULUIKÄISTEN kevät 2015 www.trevlut.net KERH OT LAT IL O R UO K TAMPEREEN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA esite_kevat2015.indd 1 LEI RIT TIO PAR TAMMERFORS

Lisätiedot

Kesänriemut -leiri. Kesätarjotin

Kesänriemut -leiri. Kesätarjotin Kesätarjotin Kesätarjotin on Lahden seudun nuorisopalveluiden ja -toimien kesälomaesite. Vihkosessa esitellään 7 17-vuotiaille järjestettävät lomatoiminnat. Tarjolla on kursseja ja leirejä. Kaikkiin toimintoihin

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot