Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2014"

Transkriptio

1 Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 1/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A HELSINKI (toimisto) (tyttötyön koordinaattori)

2 Pääkirjoitus Helsingin NNKY:n 118. vuosi on käynnistynyt. TULE MUKAAN MENOON JA MEININKIIN! Lainopettajan Jeesukselle tekemä kysymys, "Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän? Jeesus vastasi hänelle vertauksella Laupiaasta samarialaisesta. Joka on Raamattua löyhäpipoisesti ryhmän seuraava aihe. Mitä on laupeus? Sanan synonyymeja ovat laupias, laupeus, joka sisältää lupauksen, sääliväisyys, armeliaisuus, lempeys, armo ja rakkaus, hyvyys, almu, helläsydäminen, lempeä, pitkämielinen, siis tätä kaikkea. Jeesuksen vertaus kertoo myötäelämisestä, auttamisesta sekä asettumista heikomman osaan. Ehkä siihen liittyy jonkin verran sääliä. Samarialaisen myötätunto eläytyä ryövätyn tilanteeseen, sai hänet avaaman rahapussin nyörit. Uskon sinulle löytyvän toiminnastamme mielenkiintoista tekemistä tyttöjen, nuorten naisten ja vanhempienkin kanssa. Lähimmäisiä kaivataan, isosiskoiksi tytöille sekä keskustelijoiksi tai apua tarvitseville iäkkäimmille naisille! Seuraa nettisivuja! Siunattua vuotta 2014! puheenjohtaja Liisa Siikanen

3 Kutsu kevätkokoukseen Helsingin NNKY:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona klo Helsingin NNKY:n toimitilassa, Mechelininkatu Toimintakalenteri 15 A 8. Kokouksessa kevät hyväksytään 2014 vuoden 2013 toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tule keskustelemaan yhdistyksen asioista ja mukaan vaikuttamaan!

4 Säännöllinen toiminta toimitilassa, kevät 2014 Ompelutupa torstaisin kello Työpajassa voi ommella uusia vaatteita, tuunata tai korjata vanhoja tai tulla vaikka vain hakemaan ideoita. Ohjaajana toimii Marika Karttunen. Tiloista löytyy ompelukoneita, saumureita ja muita käsityötarvikkeita. Illat ovat maksuttomia. Tule tekemään omia projektejasi tai hakemaan uusia ideoita ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella! Kerran kuukaudessa teemallinen kädentaitoilta. Kevään aiheet: 6.2. Pieniä kankaisia lahjapusseja 6.3. Keväinen tyynynpäällinen 3.4. Paperisia pääsiäiskoreja Kevään päätös Raamattua löyhäpipoisesti sunnuntaisin klo 17 alkaen Laupiaat samarialaiset Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen 2.2. Alfaurokset. Raamatun laumanjohtajat hyvässä ja pahassa Kaksi kärsivää miestä Job aikansa mahtavin mies idän mailla. Sairas Lasarus Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita Alkuseurakunnan synty, haasteet ja toiminta Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle Rahan maailma Kun raha oli loppunut Egyptin maasta ja Kanaanin maasta Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä Rukoilkaa lakkaamatta vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras Neljä erilaista miestä ja heidän evankeliuminsa On paljon muutakin, mitä Jeesus teki; ja jos se kohta kohdalta kirjoitettaisiin luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa Herran Enkelin liikkeet ja enkelien toiminnallisuus Kun aasintamma näki Herran enkelin seisovan tiellä, paljastettu miekka kädessänsä, niin se poikkesi tieltä ja meni peltoon. Mutta Bileam löi aasintammaa palauttaaksensa sen tielle.

5 Ikoninmaalauskurssi tiistaisin kello Kurssilla jokainen osallistuja maalaa itselleen oman ikonin valmiin ikonipohjan päälle. Ohjaajana toimii ikonimaalari ja -restauroija Ivanka Kortzanova. Vapaita paikkoja voi kysellä toimistolta. Tapahtumat Helsingin NNKY:ssä ja muualla Tammikuu Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko. la Juhlavuoden rukousvaellus klo 14 Pyhän Kolminaisuuden kirkko, Unioninkatu 31. Rukousvaellus jatkuu Studium Catholicumin ja Adventtikirkon kautta Vanhaan kirkkoon, jossa lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa ennen jumalanpalveluksen alkua. Klo 16 Ekumeeninen jumalanpalvelus yhteyden juhla Vanhassa kirkossa Johdantosanat: piispa Irja Askola 1960-luvun nuorten tervehdys: rovasti Liisa Tuovinen Musiikkia, Saalem-seurakunnan musiikkiryhmä Puhe, piispa Teemu Sippo SCJ Helsingin ortodoksisen seurakunnan lapsikuorot Rukous, pastori Tapani Rajamaa Päätössiunaus: piispa Irja Askola Ekumeenisen rukousviikon valtakunnallinen 50-vuotisjuhlan radiojumalanpalvelus kuullaan Yle Radio 1:n välityksellä sunnuntaina klo 18. Helmikuu ma klo Ystävänpäiväjuhla luokkalaisille tytöille HGC:ssa, Kahvikuja 3. ti-pe klo Reaktori Suvilahdessa. Helsingin NNKY:llä on tyttöjen oma piste, jossa lakataan kynsiä ja laitetaan hiuksia.

6 Maaliskuu ke 5.3. klo 18 Nuorten naisten kirjapiiri toimitilassa. Katso kotisivuiltamme, mistä kirjasta keskustelemme! pe 7.3. Maailman rukouspäivä. Vuoden 2014 teemana on Virtoja autiomaassa ja aiheena on Sykarin kaivon naisen kohtaaminen Jeesuksen kanssa. la 8.3. klo 15 Kansainvälisen naistenpäivän juhla Temppeliaukion kirkossa. Yhteistyössä Helsingin NNKY, Töölön seurakunta ja Suomalainen Oopperayhdistys. ke kello Helsingin NNKY:n kevätkokous toimitilassa, Mechelininkatu 15 A 8 Huhtikuu ke 9.4. klo Prinsessapäivä luokkalaisille tytöille HGC:ssa, Kahvikuja Maailman NNKY-päivä, Kantaattikonsertti Temppeliaukion kirkossa Toukokuu pe-la Tyttöjen tuvan leiri Meriharjun luontotalossa la-su Maailma kylässä festivaalit Kaisaniemen puistossa Musiikkileikkikoulu Muskareissa lauletaan monipuolisesti, tanssitaan, leikitään sekä soitetaan erilaisilla rytmisoittimilla, ikäryhmän mukaisesti. Alle 3-vuotiaat osallistuvat muskariin vanhemman kanssa. Yhteistyössä Agricola-liike. Aika: torstaisin (ei 20.2., 17.4., 1.5.) Paikka: Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23. Ohjaaja: Laura Erkkilä 1. vauvaryhmä alle 1-vuotiaat aikuisen kanssa klo vauvaryhmä alle 1-vuotiaat aikuisen kanssa klo vuotiaat aikuisen kanssa klo (ryhmä on täynnä!) 4. 2-vuotiaat aikuisen kanssa klo vuotiaat ilman aikuista klo (ryhmä on täynnä!) vuotiaat ilman aikuista klo (ryhmä on täynnä!) Hinnat: perushinta 80 /syksy, alennusryhmät 50 /syksy. NNKY:n jäsenet saavat 10 alennuksen perushinnasta. Alennusryhmiin kuuluvat alle 25-vuotiaat ja yksinhuoltajat.

7 Nuorisotoiminta Avoimet Tyttöjen Tupa kerhot Maanantaisin klo 14-16, luokkalaiset Keskiviikkoisin klo , luokkalaiset HGC, Kahvikuja 3 Tiistaisin klo 14-16, luokkalaiset Nuorisotalo Merirasti, Jaluspolku 3 Lisätietoja Tyttöjen Tuvasta Tyttötyön koordinaattori Jenni Kangasmäki p Tapahtumat luokkalaisille Ystävänpäiväjuhla ma klo HGC (ei ilmoittautumista) Prinsessapäivä ke 9.4. klo , HGC (ei ilmoittautumista) Kaikkien kerhojen kevätjuhla ti Meriharjun Luontotalolla kerholaisille ja vanhemmille. (lisätietoja myöhemmin) Tyttöjen Tuvan leiri Meriharjun Luontotalolla (Leirimaksu 20 e, josta voi saada vapautuksen perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Ilmoittautumislomake aukeaa huhtikuun alussa osoitteessa KESÄKERHOT VUOSAARESSA 7-10-vuotiaille Hard Gospel Cafessa ja klo 9-15 Kahvikuja 3, Albatrossin 1.krs, ovikello Kelan oven vierestä. Mukana iltapäiväkerho-ohjaajat ja ohjaaja Helsingin NNKY:stä. Lisätietoja: Jenni Kangasmäki,

8 Monikulttuurisuutta ja unelmien leikkimökkejä Münchenissä Münchenin rautatieasemalta etelään sijaitsee Multikulturelles Jugendzentrum monikulttuurinen nuorisokeskus, joka on toiminut jo 50 vuotta. Nuorisokeskus oli yksi Helsinki Team ry:n järjestämän opintomatkan vierailukohteista. Helsingin NNKY:n työntekijät osallistuivat opintomatkalle, jonka keskeisenä teemana oli lasten ja nuorten osallisuus.tutustuimme useassa eri toimipisteessä Monikulttuurisessa nuorisokeskuksessa meidät vastaanotti nuorisokeskuksen johtaja, Ismail Sahin, joka kertoi meille talon monipuolisesta toiminnasta. Pääkohderyhmänä on 8-18-vuotiaat lapset ja nuoret, jotka edustavat jopa 25 eri kulttuurista taustaa. Päivittäin talolla vierailee kävijää. Talossa on mahdollista harrastaa musiikkia, liikuntaa, näyttelemistä ja erilaisia pelejä. Tarjolla on myös pienryhmätoimintaa eri kohderyhmille. Toiminta on avointa myös lasten vanhemmille. Myös naapurusto otetaan toimintaan mukaan ja heidän suhtautumisensa nuorisotaloon on erittäin myönteistä. Vaikuttavinta oli se, että talon toiminnassa otetaan kaikki kulttuurit huomioon yhdenvertaisesti. Kiinnostavaa oli myös vanhempien aktiivinen osallistuminen sekä rahoituksen saaminen myös yritysyhteistyöllä. Tutustuimme myös seikkailu- ja elämyskasvatukseen. Elämyskasvatus on tavoitteellista toimintaa, jossa lapset ja nuoret toimivat luonnossa yhdessä toisten kanssa ryhmässä ja näin oppivat uusia asioita. Se pitää sisällään muun muassa melontaa, kiipeilyä ja muita ulkoiluaktiviteetteja. Erityisesti mieleen jäi kuitenkin nuorisotalo, jonka pihassa oli lasten itsensä rakentamia puisia majoja. Lapset pääsevät itse suunnittelemaan ja rakentamaan majoja. Heidän apunaan on nuorisotyöntekijöitä sekä rakennusalan ammattilaisia, jotka varmistavat vielä rakennusten turvallisuuden. Rakennusmateriaaleihinkaan ei mene hirvittävästi rahaa, sillä lankut majoihin on saatu lahjoituksena Oktoberfestin järjestäjiltä festivaalien loputtua. Majoja rakentaessaan lapset ja nuoret siis pääsevät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan heitä itseään kiinnostavia asioita. Sillä on toivottavasti laajemminkin merkitystä lasten nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Tuula Ylänne

9 Kuva: Jenni Kangasmäki Müncheniläinen nuorisotalo Freizeitstätte Laimer und Abenteuerspielplatz, jonka pihassa lapsilla on mahdollisuus rakentaa unelmiensa leikkimökki.

10 Harrastekerhot Kokkaillaan, leivotaan, näytellään, askarrellaan, näperrellään... Tule ja valitse oma kerhosi! Vapaita paikkoja voi kysellä Helsingin NNKY:n toimistolta p tai Ilmoittautumiset sähköisellä lomakkeella VUOSAARI: HGC, Kahvikuja 3 Kokkikerho 9-12 Kokkis I pe klo tytöille ja pojille Kokkis II pe klo tytöille. Teatterikerho 9-12-vuotiaille tytöille ja pojille Ke klo KALLAHTI: Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5 Askartelu- ja kädentaitokerho 9-12-vuotiaille tytöille Ti klo RASTILA: Nuorisotalo Merirasti, Jaluspolku 3 Kokkikerho 9-12-vuotiaille tytöille Ti klo TÖÖLÖ: Helsingin NNKY, Mechelininkatu 15 A 8 Kokkikerho 9-12-vuotiaille Ma klo KERHONOHJAAJAKSI? Etsimme kerhonohjaajia ja sijaisia kerhoihimme. Järjestämme 9-12-vuotiaille kerhoja, joissa kokkaillaan, askarrellaan, liikutaan ja näytellään. Kerhoja on pääsääntöisesti arkisin kello välillä. Yksi kerho kestää 1-2 tuntia. Kerhonohjauksesta maksetaan palkkio. Ota rohkeasti yhteyttä.

11 NNKY:SSÄ MUKANA YLI 50 VUOTTA Tampereelle perustettiin yliopisto vuonna Tulin silloin opiskelijaksi Tampereelle. Nuo vuodet olivat ikimuistoiset opiskelu- ja NNKYvuoteni. Yliopistossa tutustuin Marjatta Kiviseen, joka tuolloin toimi Tampereen NNKY:n osatoimisena sihteerinä. Marjatta kertoi NNKY:n toiminnasta ja yllättäen valitsi minut ehdokkaaksi hänen sijaisekseen, kun hän lähti tekemään graduaan Ouluun. Syyskuun alussa 1962 tapasimme saavuttuani jälleen Tampereelle. Marjatta vei minut oitis Tampereen NNKY:n silloisen puheenjohtajan Laina Auranteen luo, jotta voidaan jutella sihteerin tehtävistä. Haastattelu käytiin heti ja sen päätteeksi Laina tarjosi sijaisuutta minulle. Aloitin heti ja liityin samalla Tampereen NNKY:n jäseneksi. Siitä alkoi yli 50 vuotta jatkunut NNKY urani. Tampereella Aila Niinikoski toimi vt. osatoimisena sihteerinä lukuvuoden päävastuunaan nuorisotyö, joka piti sisällään musiikkikerhon, tyttökerhoja ja englannin keskustelukerho. NNKY:n toiminta ja arvot tulivat sihteerikauden aikana tutuiksi. Suomen NNKY-liiton järjestämien työntekijäpäivien yhteydessä silloinen pääsihteeri Sylvi Visapää tarjosi Ailalle juuri avautunutta nuorisosihteerin paikkaa, mutta Aila halusi suorittaa yliopisto-opintonsa loppuun Tampereella. Vuosien Aila toimi nuorisosihteerinä Suomen NNKY-liitossa. Aila on toiminut aktiivisesti kansainvälisissa verkostoissa mm. tarkkailijajäsenenä Maailmanneuvon kokouksessa, Iso-Britannian Skotlannin neuvoston ohjelma- ja koulutussihteerinä sekä NNKY:n Maailmanliiton palveluksessa. Aila on myös ollut aktiivisesti mukana Helsingin NNKY:n johtokunnassa ja vapaaehtoistyössä. Tiivistelmä Aila Niinikosken kirjeestä, jonka hän antoi Tampereen NNKY:lle yhdistyksen täyttäessä 100-vuotta.

12 HALLITUS 2014 Liisa Siikanen, puheenjohtaja Leena Ahveninen Katri Jussila Veera Lupunen Olukemi Oguntuyi Jonna Peitso Varajäsenet: Maiju Roininen, Heli Savolainen HALLITUKSEN UUDET JÄSENET ESITTÄYTYVÄT JONNA PEITSO Kuka olet, kerro itsestäsi? Olen 37-vuotias nuori nainen,jonka perheeseen kuuluu kaksi kohta teini-ikää lähestyvää lasta, puoliso ja koira. Kotoisin olen Keski-Pohjanmaalta, Kokkolasta, mutta Helsingissä olen asunut jo vuodesta 1995 lähtien. Ammatiltani olen nuorisotyönohjaaja ja olen nyt 12 vuoden ajan tehnyt nuorisotyötä Itä-Helsingissä, Vuosaaressa. Harrastan miniatyyrejä, parhaillaan rakenamme kotonamme uutta suurprojektiani, joka on valtaisa nukkekoti. Tavoitteena on tehdä talosta todellinen unelmien muumitalo. Miten olet tullut mukaan Helsingin NNKY:n jäseneksi? Ystävän innostamana päädyin jäseneksi joskus 2000 luvun puolessa välissä. Toiminta vei sitten mukanaan, kun tutustuin innostaviin uusiin naisiin jotka olivat jo mukana NNKY:n toiminnassa. Olen päässyt mukaan moniin ihaniin tapahtumiin ja kursseihin, josta olen saanut paljon iloa, avartavia ajatuksia, nautiskeluhetkiä ja onnistumisen kokemuksia. Parhaiten ehkä mieleeni ovat jääneet NNKY:n järjestöpäivät Vääksyssä, sekä Helsingin NNKY:n järjestämä ikonikurssi.

13 Miksi olet mukana hallituksessa? Nuorisotyö, tyttötyö, naisten aseman kehittäminen ja mielekkään toiminnan järjestäminen ovat lähellä sydäntäni ja olen kokenut, että johtokunnassa voi olla vaikuttamassa siihen millaista toimintaa Helsingin NNKY tarjoaa. Samalla pysyn myös hyvin kartalla yhdistyksen tilanteesta ja tavoitteista ja motivaationi on olla mukana tukemassa niitä omalla panoksellani. Mitä NNKY sinulle edustaa? Järjestöä jolla on selkeät arvot toiminnassaan, pitkät perinteet, sekä paikkansa myös tulevaisuudessa. Vaikka naisten asema on maassamme kohentunut huikeasti NNKY:n perustamisen ajoista, näen silti, että tyttöjen asemaa täytyy pitää yllä ja toimintaa tyttöjen ja naisten elämän tukemiseksi ja ilahduttamiseksi on jatkettava. Yhteiskuntamme arvot ovat kovenemassa ja silloin erityisesti tarvitaan ihmisiä ja järjestöjä, jotka mahdollistavat tällaista tukevaa toimintaa. Toivoisin, että jokainen tyttö ja nainen maailmassa ymmärtäisi oman arvonsa ja ainutlaatuisuutensa. Sen tavoitteen saavuttamisessa NNKY niin Suomessa, kuin maailmanlaajuisestikin on mukana. Mitä haluaisit sanoa muille jäsenille? Tulkaa mukaan toimintaan, sekä syys- ja kevätkokouksiin! Silloin tutustutte uusiin ihmisiin, jotka innostavat teitä kaikenlaiseen mukavaan toimintaan. Ja jos toimintaan vaikuttaminen kiinnostaa, tulkaa mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan sitä. Kaikki uudet ihmiset ja ideat otamme ilolla vastaan! Täällä on mukavaa naisporukkaa, joka tarjoaa paikan kohtaamiselle. Toivottavasti nähdään, muutenkin kuin esitteessä =) LEENA AHVENINEN 1. Kuka olet, kerro itsestäsi. Leena Ahveninen, 35-vuotias kuvittaja, taideterapeutti ja jokapaikanhöylä. Asun ja viihdyn Itä-Helsingissä 2. Miten olet tullut mukaan Helsingin NNKY:n jäseneksi? Tulin entisen työkaverin houkuttelemana

14 3. Miksi olet mukana hallituksessa? Haluan olla mukana vaikuttamassa asioihin ja tämäntyyppinen työskentely on itselleni mielekästä. 4. Mitä NNKY sinulle edustaa? Toimintaa samanhenkisten naisten kanssa yhdessä tärkeiksi kokemiemme asioiden edistämiseksi. 5. Mitä haluaisit sanoa muille jäsenille? Kiitos että olet mukana! VEERA LUPUNEN 1. Kuka olet, kerro itsestäsi. Olen pari vuotta sitten Helsinkiin paluumuuttanut, 24-vuotias kirkkohistorian opiskelija. Kymmenen vuoden aikana olen ohjannut lapsille liikunta-, kokki- ja askartelukerhoja, sekä ollut ohjaajana, isosena ja apuopena lastenleireillä, rippileireillä niin setlementeillä, paikallisseurakunnissa kuin Kansanlähetykselläkin. Vapaa-ajallani liikun, joko luonnossa tai jumppasalilla ja teen kaikenlaisia käsitöitä paperiaskartelusta ja virkkaamisesta aina mattojen kudontaan ja puutöihin. Asun Puistolassa yhdessä valkoisen kanini kanssa. Sen nimi on Sammakko. 2. Miten olet tullut mukaan Helsingin NNKY:n jäseneksi? Tulin viime keväänä töihin HNNKY:lle kerhonohjaajaksi, tykästyin ja syksyllä jatkoin kahden kerhon ohjaajana. Jäseneksi liittyminen seurasi luontevasti.

15 3. Miksi olet mukana hallituksessa? Toiminnallisen sihteerin Tuulan kysyttyä ja Katrin suositeltua lämpimästi hallitustoimintaa päätin kokeilla jotain uutta ja heittäytyä tutustumaan järjestömaailmaan. Täytyy myöntää, että myös toiminnan kansainväliset puolet houkuttelivat on huima ajatus, että meitä nuoria, kristittyjä naisia on ympäri maailman! 4. Mitä NNKY sinulle edustaa? Kristittyjen naisten omaa yhteisöä ekumeenisessa hengessä, sekä paikallisesti että globaalisti. Tukea ja integraatiota arjessa. Loistavia mahdollisuuksia saada tutustua uusiin ihmisiin. 5. Mitä haluaisit sanoa muille jäsenille? Ostin tänään vuoden ensimmäisen tulppaanikimpun ja huomasin, että aamulla oli hitunen enemmän valoa kuin vaikkapa viikko sitten. Minulle nämä kaksi asiaa tarkoittavat väistämättä kevään tuloa, vaikka talven lumisin aika lieneekin vasta edessä. Tästä huolimatta rohkenen toivottaa jo ihanaa alkavaa kevättä kaikille teille! Kamalat äidit on Oulun NNKY:ssä kehitetty toimintamalli murrosikäisten lasten äideille. Keskustelu-ryhmissä äidit pääsevät keskustelemaan arjestaan muiden äitien kanssa. Keskustelunaihein on muun muassa rajojen asettaminen, kotiintuloajat, rahankäyttö, päihteet ja mikä äitejä milloinkin puhuttaa. Ryhmää ohjaa kaksi vertaisohjaajaa. Helsingissä käynnistyy ensimmäinen ryhmä tammikuussa Ryhmä kokoontuu torstai-iltaisin Järjestötalo Merikehdon tiloissa, Meri-Rastilan tie 26. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Tuula Ylänne p tai

16 Helsingin NNKY verkossa Ajan tasalla olevaa tietoa yhdistyksemme toiminnasta saat nettisivuiltamme Juttuja toiminnastamme julkaistaan myös blogissamme: Helsingin NNKY:llä on Facebooksivu, jolla tiedotamme mielenkiintoisista ja ajankohtaisista tapahtumista. Käy katsomassa ja tykkää!

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 3/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori) hnnky@hnnky.fi www.hnnky.fi

Lisätiedot

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 2/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori) hnnky@hnnky.fi www.hnnky.fi

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7

Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7 Tule ja katso Raision seurakuntalehti 1/2012 tammikuu 22. vsk Raisiomessu ja Elämä pelissä uusia ovia aikuisille sivu 7 YV-keräys tukee pienrahoitustoimintaa ja torjuu ylivelkaantumista sivu 4 Superverkottuja

Lisätiedot

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola Roihuvuoren seurakunnan lehti Kiikari 2013 Syksy Alexandra Hannola Seurakunta sinua varten 2 Kiikari Timo Pekka Kaskinen Kiikarissa Tervetuloa yhteyteen Kristillisyys on ytimeltään uskoa Jeesukseen ja

Lisätiedot

Seurakuntatervehdys 2/2008

Seurakuntatervehdys 2/2008 Seurakuntatervehdys Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien tiedotuslehti 41.vuosikerta 2/2008 Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö

Lisätiedot

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 ADHD-liiton jäsenlehti Porina-nurkka Porina-projektin kuulumisia s. 8 Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 Erityinen nuori rippikouluun s. 16 s i s ä l l y s Tässä

Lisätiedot

Lohkare. Omaishoitajat tarvitsevat tukea... sivu 3. Poikkea tiekirkkoon... sivut 4 5 Helposti vihille Laurin päivänä... sivu 8. Seppo J.J.

Lohkare. Omaishoitajat tarvitsevat tukea... sivu 3. Poikkea tiekirkkoon... sivut 4 5 Helposti vihille Laurin päivänä... sivu 8. Seppo J.J. Lohkare L o h j a n s e u r a k u n t a l e h t i L o j o f ö r s a m l i n g s b l a d 2 / 2 0 1 2 n 7. 6. 2 0 1 2 Omaishoitajat tarvitsevat tukea... sivu 3 Poikkea tiekirkkoon... sivut 4 5 Helposti vihille

Lisätiedot

Elämänkoulu Livets skola. Muistoja lapsuudesta sodan jälkeen. Abina vuosi viidakossa. Lahden NNKY toteuttaa naisten arjen unelmia

Elämänkoulu Livets skola. Muistoja lapsuudesta sodan jälkeen. Abina vuosi viidakossa. Lahden NNKY toteuttaa naisten arjen unelmia 2/2012 Kansainvälinen NNKY Ekumeeninen NNKY Paikallinen NNKY Usko, toivo ja rakkaus - elämänkoulun aakkoset Sujana Lama on Nepalin NNKY:n aktiivi Paperittomat siirtolaiset NNKY:ssä Muistoja lapsuudesta

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TÄSSÄ JA

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Yhteisvastuu torjuu ylivelkaantumista Suomessa ja Ugandassa. Kemi. Keminmaa. simo. tervola. tornio. yhteisvastuu. Lumikappeli kutsuu hiljentymään

Yhteisvastuu torjuu ylivelkaantumista Suomessa ja Ugandassa. Kemi. Keminmaa. simo. tervola. tornio. yhteisvastuu. Lumikappeli kutsuu hiljentymään Kirkkolaivaa ei jaeta automaattisesti jos postiluukussa on ilmaisjakelulehtien kielto. Lehden saa silloin osoitteellisena ilmoittamalla osoitteensa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. K e m i -To r

Lisätiedot

Tarkatkaa ajan merkkejä!

Tarkatkaa ajan merkkejä! Tarkatkaa ajan merkkejä! TOIMITTAJAN PALSTA Ajan merkit puhuvat selvää kieltään siitä, että Jeesuksen tulo on lähempänä kuin osaamme aavistaa. Meillä kaikilla lienee uskomattomia omaisia, joiden puolesta

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä KIRKONPORTTI avoinna sinullekin 1. Lempäälän seurakuntalehti 2. 5/2011 3. 4. 5. 6. 7. Historia tulvii väkeä ja vilskettä Leipää jaetaan Lempäälässä Koppaset tapaa kirkon ovilla Sivu 2 Sivu 3 Paula ja Ulrika

Lisätiedot

Doula. kulkee synnyttäjän vierellä. Anteeksiantoa. väärinkin. Lyhytelokuva päihdeäidin toipumisesta. Nuorten väkivalta on arvojen puuttumista

Doula. kulkee synnyttäjän vierellä. Anteeksiantoa. väärinkin. Lyhytelokuva päihdeäidin toipumisesta. Nuorten väkivalta on arvojen puuttumista ensi- ja turvakotien liiton jäsenlehti hinta 5 e N o 1 2011 Doula kulkee synnyttäjän vierellä 4 Anteeksiantoa voi käyttää väärinkin 8 Nuorten väkivalta on arvojen puuttumista 14 Lyhytelokuva päihdeäidin

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi Kehäristi Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki 3 2013 Perheet viihtyvät Pakilassa Vihille kotikirkossa 2 Pääkirjoitus Pelkistetyt piirteet Itsemme näköinen karikatyyri voi olla monen meistä

Lisätiedot

Lohkare. Jokainen voi olla arkienkeli s. 8 9. Haiti saa ekokoulun Lohjalta s. 3. Tule mukaan uuden alkuun s. 2 ja s. 4 7

Lohkare. Jokainen voi olla arkienkeli s. 8 9. Haiti saa ekokoulun Lohjalta s. 3. Tule mukaan uuden alkuun s. 2 ja s. 4 7 Lohkare Lohjan seurakunnan tervehdys koteihin Lojo församlings hälsning till hemmen 14.2.2013 n 1/2013 n Karjalohja n Lohja n Nummi n Pusula n Sammatti Jokainen voi olla arkienkeli s. 8 9 Haiti saa ekokoulun

Lisätiedot

Meillä on suunnaton onni

Meillä on suunnaton onni 2 2010 Tyttöjen leirillä oli tyttöjen juttuja Puuhaa ja peuhaa vauvan kanssa Meillä on suunnaton onni Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 7 16 21 22 25 26 27 Pääkirjoitus Kannustavia

Lisätiedot

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lape Väestöliiton jäseneksi. Yhdistysvieraana Suomen Vanhempainliitto. Me velttoilijat. 01/2012 http://www.lape.

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lape Väestöliiton jäseneksi. Yhdistysvieraana Suomen Vanhempainliitto. Me velttoilijat. 01/2012 http://www.lape. LAPSIPERHEIDEN ETUJÄRJESTÖ R.Y. - barnfamiljernas Intresseorganisation r.f. - JÄSENLEHTI 01/2012 Lapsiperheet Barnfamiljer 01/2012 http://www.lape.fi Lape Väestöliiton jäseneksi KOLUMNI: Me velttoilijat

Lisätiedot

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsen ja tiedotuslehti 3/2011 Tässä numerossa Toivomme, että SYLILLINEN herättää ajatuksia ja rakentavaa keskustelua. Syömishäiriö liitto- -SYLI ry toivottaa jäsenille, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot

M Itella Oyj 4/2011. Mari Hyttinen. Kansainvälinen NNKY Ekumeeninen NNKY Paikallinen NNKY NNKY KFUK. Mari Hyttinen

M Itella Oyj 4/2011. Mari Hyttinen. Kansainvälinen NNKY Ekumeeninen NNKY Paikallinen NNKY NNKY KFUK. Mari Hyttinen M Itella Oyj 4/2011 Kansainvälinen NNKY Ekumeeninen NNKY Paikallinen NNKY NNKY KFUK 2 Tässä lehdessä: Markku Penttinen Pääkirjoitus NNKY KFUK NNKY:n maailmanneuvosto Sveitsissä 10. 16.7.2011: Maailma naisen

Lisätiedot

Adventin aika. NNKY:n jäsenlehti 110 vuotta. NNKY-liiton kehittämistyö käynnistyi. Hengellisestä väkivallasta vaietaan edelleen. Odotus I väntan på...

Adventin aika. NNKY:n jäsenlehti 110 vuotta. NNKY-liiton kehittämistyö käynnistyi. Hengellisestä väkivallasta vaietaan edelleen. Odotus I väntan på... M Itella Oyj 6/2010 NNKY:n Maailmanliiton pääsihteeri Nyaradzayi Gumbonzvanda: Olemme kaikki johtajia NNKY-liiton kehittämistyö käynnistyi Hengellisestä väkivallasta vaietaan edelleen Adventin aika Mari

Lisätiedot

2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit

2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit 2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit 28.5.2011 Tartu hetkeen - Carpe diem totesi roomalainen runoilija Horatius oodissaan jo ennen ajanlaskumme alkua. Lausahdus olisi hyvä tänäänkin pitää mielessä, oli

Lisätiedot

Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5

Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5 Hyvinkään seurakuntalehti 6 12.12.2013 Seppo Ylönen: Nopon koulun 2. luokkalaisia joulukuvaelmaharjoituksissa Jouluevankeliumi kuuluu koulujen jouluun Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5 keskiaukeama

Lisätiedot

Kanavan Varrelta 2010

Kanavan Varrelta 2010 Kanavan Varrelta 2010 Hinta 6e Kesäillan kaunotar Kynsien lakkaus, kesäinen iltameikki, juhlava pikakampaus, huulipuna, tilat vaatteiden vaihtoon ja suihkuun sekä virkistävä juoma. 1 1,5 h toiveiden mukaan.

Lisätiedot

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari oli kiva ja opittiin vähän uusia asioita, Teo sanoi. Ekalla kerralla tuntu, e se kestäis liian kauan. Koko ripari meni todella nopeasti. Kiva,

Lisätiedot