Oikein hyvää ja menestyksellistä vuotta kaikille jäsenillemme

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "27.1.2014. Oikein hyvää ja menestyksellistä vuotta kaikille jäsenillemme"

Transkriptio

1 Oikein hyvää ja menestyksellistä vuotta kaikille jäsenillemme Vuosi on vierähtänyt yhteistä matkaa ProAgria Etelä Suomen ja Etelä Suomen maa ja kotitalousnaisten toiminnassa. Uusi valtakunnallinen jäsenyysmalli ja sen käyttöön ottaminen on ollut suuri muutos entiseen verrattuna. Käytäntö on osoittanut, että ison alueen toimintamuotojen yhtenäistämiseen tarvitaan aikaa enemmän kuin yksi vuosi. Jäsenrekisteriohjelman valmistumisen viive on myös vaikuttanut jäsenmaksulaskutuksen hoitamiseen viime vuodelta ja vaikuttaa myös tämän vuoden laskutukseen. Jäsenrekisterien päivityksiä jatketaan yhdessä yhdistysten kanssa, jotta ne saadaan ajan tasalle ja jäsenmaksut hoidettua vaivattomammin. Otattehan yhteyttä mahdollisimman pian Sirkka Güntheriin, jos teillä on kysyttävää v jäsenlaskutuksesta, tai Syksyllä järjestetään yhteistyössä OK opintokeskuksen tuella alueellisia järjestötilaisuuksia, joissa käydään läpi jäsenyysasioita, sääntöihin tehtäviä päivityksiä ja yhdistysten talouteen liittyviä asioita. Toiminnastamme kerromme yhdistyskirjeissä neljä kertaa vuodessa, Satoa lehdessä, joka ilmestyy myös neljä kertaa vuodessa, kotisivuillamme, facebook sivuilla ja sähköpostitiedotteissa. Tämän yhdistyskirjeen asioita: 1. Jäsenedut 2. Edustajiston jäsenten valinta 3. Metsästä voimaa järjestökampanja Naisvoimaa päivä Järjestöväen kesäretki Valokuvauskilpailu 7. Naisvoimaa kiertueella kevään maakuntatilaisuudet 8. Ruokakoulutarjottimella 9. Makumatka Etelä Savoon Yrittäjän voimavarat ja voimavarkaat seminaarit ja Toimintakertomuslomake vuodelta Koti ja maaseutu lehti 13. Uusia järjestötuotteita 1. Jäsenedut Jäsenedut säilyvät samoina kuin viime vuonna ProAgria Etelä Suomen sekä Etelä Suomen Maa ja kotitalousnaisten yhteinen jäsenmaksuosuus on viisi (5) euroa, jolla saat Satoa lehden neljä kertaa vuodessa postin välityksellä (yksi per talous) alennuksia tuotteistamme retkiä ja tapahtumia jäsenhintaan liittymisen veloituksetta Tallink Siljan Club One jäseneksi, laivamatkoista alennuksia jopa 20 % (Silverkortin normaalihinta on 12 )

2 mahdollisuuden vaikuttaa henkilövalintojen kautta (äänioikeus ProAgria Etelä Suomen edustajiston vaalissa jokaisella jäsenmaksun viisi euroa maksaneella). Järjestötuotteiden osalta jäseneduista ilmoitetaan kun saadaan uusia tuotteita markkinoille. Vuoden aikana annetaan matkoista ja jäsentilaisuuksista jäsenalennuksia. Irlannin matkan paikat ovat täynnä. Kesäkuun lopussa, on tulossa jäsenille risteilypäivä Päijänteelle ja tutustuminen Kelventeen saareen. Jäsenkortti otetaan käyttöön sitten kun se on valtakunnallisesti mahdollista. 2. Edustajistojen jäsenten valinta Tämä vuosi on myös vaalivuosi, jolloin valitaan ProAgria Etelä Suomen ja Etelä Suomen maa ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustajistojen jäsenet. ProAgria Etelä Suomen osalta vaalivaliokunta valmistelee äänestystä, josta ilmoittelemme myöhemmin. Maa ja kotitalousnaiset valitsevat maakunnalliset ehdokkaat kevään Naisvoimaa kiertueella päivien yhteydessä. Kannustamme jäseniämme aktiivisuuteen hyvän ja kattavan ehdokasasettelun saamiseksi koko alueelta. 3. Metsästä voimaa järjestökampanja suuntaa katseet metsän arvoihin Maa ja kotitalousnaisten järjestökampanja vuosina on Metsästä voimaa. Kampanjaan toivotaan osallistuvan koko järjestöväkemme. Tavoitteena on lisätä metsän monipuolisen käytön arvostusta sekä tarjota yhteisöllistä toimintaa yhdistyksille. Kampanjassa yhdistyksiä innostetaan virkistäytymään metsässä monin tavoin, tutustumaan puusta tehtyihin tuotteisiin ja metsäteollisuuteen sekä oppimaan lisää metsänhoidosta. Metsällä on monenlaisia arvoja ja merkityksiä. Liikkuminen metsässä alentaa tutkitusti stressiä ja parantaa mielialaa. Metsäteollisuus taas on tuottanut vuosikymmenet taloudellista hyvinvointia suomalaiselle yhteiskunnalle. Tulevaisuudessa käytämme aivan uudenlaisia puusta valmistettuja tuotteita. Metsä on monelle myös henkilökohtaista omaisuutta, jota kannattaa hoitaa. Metsiä voi hoitaa myös luontoarvoja vaalien. Kampanjassa on suunniteltu valmiiksi erilaisia tapahtumaideoita yhdistyksille toteutettavaksi, joita on koottu oppaaseen, joka on kirjeen liitteenä. Oppaita on saatavissa lisää aluetoimistoilta ja järjestövastaavilta. Valmiiksi ideoidut tapahtumaehdotukset ja toimintaohjeet löytyvät nettisivuilta 4. Naisvoimaa päivä 1.2. Maa ja kotitalousnaisten yhdistykset viettävät vuosittain Naisvoimaa päivää helmikuun alussa. Joka vuodelle on oma teemansa. Tämän vuoden Naisvoimaa päivää vietetään Metsästä voimaa järjestökampanjan mukaisesti metsäaiheen parissa. Naisvoimaa päivä on lauantaina , mutta tapahtuman voi järjestää myös kyseisen päivän lähellä olevana päivänä tai iltana. Naisvoimaa päivän viettäminen on viimeistään hyvä sysäys käynnistää yhdistyksen kevätkauden toiminta. Tapahtuman yhteistyökumppaniksi kannattaa kysyä entiseen tapaan kirjastoa ja pyytää esimerkiksi kokoamaan pienen näyttelyn metsäaiheisista kirjoista. Kirjaston henkilökunta tai kirjoista kiinnostunut yhdistyksenne jäsen voi pitää kirjaesittelyn metsäaiheisesta kirjasta tai kirjoista.

3 Naisvoimaa päivän tapahtumassa voitte esitellä yhdistyksenne toimintaa ja kutsua mukaan uusia jäseniä. 5. Järjestöväen kesäretki koko perheelle Päijänteelle ja Kelventeen saareen la Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen, aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saarikokonaisuus Päijänteen kansallispuisto. Puistoon kuuluu viisi rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista. Kelvenne sijaitsee Päijänteen kansallispuiston alueella ja on puiston merkittävin saari Pulkkilanharjun saarten ohella. Saarelta löytyy muistoina jääkaudesta useita suppia, joista osa on yhdistynyt Päijänteeseen muodostaen suojaisia lahtia. Lisäksi saaren keskiosissa on yhteen isoon suppaan muodostunut pieni järvi. Kelventeellä sijaitsee kahdeksan kilometriä pitkä retkeilypolku. Reitti kulkee pääosin helppokulkuisessa kangasmaastossa ja nousee välillä ylös harjulle. Kesäretken ohjelma klo 9.00 lähtö Asikkalasta, Pulkkilanharjulta, Karisalmen sillan viereiseltä laiturilta M/S Elbatar laivalla ( ). Omille autoille on pysäköintitilaa laiturin läheisyydessä. maihinnousu Kelventeen saareen Kirkkosalmessa aamukahvit saaressa tai sateen sattuessa laivassa matkalla kohti saarta Metsästä voimaa kampanjan ohjelmaa, yhdessä liikkumista ja tutustumista saareen luontopolulla ja Hinttolanhiekan pohjoispuolen rannalla, jossa myös uintimahdollisuus keittolounas saaressa tai sateen sattuessa laivalla lounaan jälkeen laiva lähtee kierrokselle ympäri Haukkasalon ja Kelventeen saaren ihaillen kansallismaisemaa ja upeita näkymiä ja samalla kuullaan tarinoita Päijänteeltä maihinnousu saaren pohjoispäässä kierros laivalla Hinttolansaaren ja Neitsaaren kautta klo paluu Karisalmen laituriin Tervetuloa matkalle. Elbatar laivalle mahtuu 50 henkilöä sääolosuhteet huomioiden. Matkan hinta on ProAgria Etelä Suomen ja Etelä Suomen maa ja kotitalousnaisten jäsenille 55 euroa ja muille 70 euroa. Sitovat ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä tai Tarkennettu ohjelma on kotisivuillamme suomi.maajakotitalousnaiset.fi ja suomi.proagria.fi 6. Metsästä voimaa VALOKUVAUSKILPAILU yhdistyksille Avaamme maaliskuussa valokuvakilpailun yhdistyksille. Kootkaa kuvasarja (5 10 kuvaa) lähialueen metsästä/metsistä teemalla Naiset metsässä. Valokuvat voivat olla eri vuodenajoista. Parhaan kuvasarjan koostanut yhdistys palkitaan metsä/kyläkävelyllä maisemasuunnittelijan ohjauksella. Metsäkävely toteutetaan vuoden 2015 aikana. Kilpailuraadin muodostavat Etelä Suomen piirikeskuksen toimihenkilöt. Kilpailusta kerromme tarkemmin kotisivuillamme ja seuraavissa tiedotteissa.

4 7. NAISVOIMAA KIERTUEELLA! Maa ja kotitalousnaisten kevään maakuntatilaisuudet ke klo KYMENLAAKSOSSA, Kouvolan seudun ammattiopisto, Luonnonvara, Cabinetti Margareta, Ankkapurhantie 5, Anjala pe klo UUDELLAMAALLA, Majatalo Onnela, Rantatie 34, Tuusula la klo PIRKANMAALLA, UKK instituutti, Kaupinpuistonkatu 1, Tampere pe 4.4. klo HÄMEESSÄ, Vanajan Parvella, Vanajantie 10 B, 5 krs Hämeenlinna la klo ETELÄ KARJALASSA, paikka varmistuu myöhemmin Kahvitarjoilu klo 9.30 alkaen. Mukana kiertueella toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt Maa ja kotitalousnaisten Keskuksesta. Luvassa voimaannuttavaa ohjemaa mm. Metsästä voimaa kampanjasta ja maistiaisia metsän herkuista. Näissä tilaisuuksissa on myös maakunnallisten edustajiston ja hallituksen jäsenten valinta. Valitkaa ja varmistakaa hyvissä ajoin oman alueenne ehdokkaat esitettäväksi edustajiston ja hallituksen jäseniksi. Lounas on omakustanteinen tilaisuuden jälkeen. Tervetuloa mukaan. Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta oman maakunnan järjestövastaavalle. Lisätietoa myös kotisivuiltamme ja 8. Ruokakoulutarjottimelta löytyy Nautitaan yhdessä olemisesta ja mukavasta tekemisestä ruoanlaiton parissa. Maa ja kotitalousnaisten ruokakouluissa saat mukaasi käytännön läheiset vinkit ja maukkaat maistiaiset reseptivihkon kera. Kevään ruokakoulutarjottimemme tarjoaa: Kuusenkerkästä maitohorsmaan makuja villivihanneksista Ruokaa tulistellen nuotiolla tai grillissä Metsäruokaa monipuolisesti Metsässä liikkujan eväsreppu (ravitsevat valmiit eväät tai mitä puolivalmistetta voi itse valmistaa eli kuivaus ja niistä valmistaa ruokaa) Nyt leivotaan peruspullasta pitkoon Nautitaan oman maakunnan ruokaperinteestä kurssina tai luentona. Voit vinkata meille myös omista maakuntasi ruokaresepteistä, saamme ne talteen ja muillekin jakoon Ruokakoulun hinta 216 e + alv 24 % /jäsenyhdistys, 464 e + alv 24 % / ei jäsenyhdistykset, lisäksi raakaaineet. Luennon hinta 103 e + alv 24 % /jäsenyhdistys, alv 24 % / ei jäsenyhdistykset. Tilaukset ja tiedustelut oman alueesi ruoka asiantuntijalta. 9. Makumatka Etelä Savoon Loving Local Values hanke järjestää opintomatkan Etelä Savoon. Lähde mukaan tutustumaan Etelä Savon herkkuihin! Linja auton aikataulu ja pysäkit: klo 6.45 Hotelli Leikari, Kotka; klo 7.10 ABC, Anjalankoski; klo 7.30

5 Tornionmäen S market, Kouvola Tutustumiskohteet: Hiliman Puoti; Kangasniemi, esittely ja kahvit. Laadulla ja sydämellä kotimaista luomu ja lähiruokaa ( Koivuniemen lammastila; Kangasniemi. Lampaan lihaa, jalosteita, villaa ja taljoja. (www. koivuniementila.fi) lounasbuffet pitopalvelu Ambrosia/Shell; Kangasniemi Virtasalmen Viljatuote, Virtasalmi ( Gluteenittomia myllytuotteita. klo Löydön Kartano kahvit. Historiallisen kartanon esittely on kahvittelun lomassa. ( Paluu samaa reittiä kuin aamulla, Leikarilla noin klo Tervetuloa mukaan! Osallistumismaksu retkelle on 50 (sis. alv). Lisäksi lounas ja iltapäiväkahvit yht. 13,50 (sis. alv), jotka maksetaan käteisellä paikan päällä. Ilmoittautumiset mennessä: Hannele Veteli, Etelä Suomen maa ja kotitalousnaiset puh tai hannele.veteli@maajakotitalousnaiset.fi 10. Yrittäjän voimavarat ja voimavarkaat seminaari to Seminaari järjestetään Kirstulan Kartanossa klo Iltaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet. Tilaisuuteen osallistuvat HAMK, Suomen Yrittäjäopisto ( SYOagri ), ProAgria Etelä Suomi sekä Kehittämiskeskus Oy Häme. Illan pääpuhujina ovat ravitsemustieteilijä Patrik Borg sekä yksi Suomen suosituimmista puhujista, näyttelijä Tom Pöysti. Vastaava tilaisuus järjestetään myös Päijät Hämeen puolella tiistaina Hollolan Hirvessä. Tiedätkö sinä, mitkä ovat syömisen kaksi tärkeintä asiaa jaksamiselle, terveydelle tai painonhallinnalle? Patrik Borgin luento Jaksaminen ja hyvinvointi työssä ja vapaalla helpoin tapa syödä hyvin antaa vastauksen kysymykseen. Liian moni keskittyy syömismuutoksissaan epäolennaiseen, kuten syömisen vähentämiseen tai ruokien kieltämiseen. Patrik Borg antaa vinkkejä kieltämisen sijaan. Pysyvää hyötyä halutessa syömisen muuttaminen pitää olla helppoa, maukasta ja arkeen mahtuvaa. Tekemisen riemu ja tuska saako töissä viihtyä? On puolestaan Tom Pöystin tragikoomisen luennon otsikko. Luennon aikana pohditaan mm. sitä mikä meillä Suomessa on hyvin ja mikä ei, mitkä asiat vaikuttavat ihmisten itsetuntoon ja rohkeuteen sekä mistä hyvä henki ja mielekkyys työssä syntyvät ja miten ne vaikuttavat? Illan järjestää Maaseutuyrittäjyys ja yritysyhteistyö Hämeessä (MYY) hanke, jota rahoittaa EU:n maaseuturahasto. Osallistumismaksu on 50 (sis.alv. 24%)/hlö sisältäen kahvitarjoilun tilaisuuden alussa sekä illan puolivälissä. Sitovat ilmoittautumiset mennessä Satu Nokkoselle p tai etela suomi.proagria.fi/tapahtumat. 11. Toimintatiedot vuodelta 2013 Oheisena toimintakertomuslomake vuodelta 2013, jonka pyydämme täyttämään ja palauttamaan maakunnan järjestövastaavalle maaliskuun loppuun mennessä. Toivomme, että ehtisitte täyttämään ja

6 palauttamaan sen. Kaikkien tiedot ovat meille yhtä tärkeitä. Jos toimintaa ei ole ollut, palauttakaa silti lomake ja siihen maininta miksi on ollut hiljaista. Lomake on myös nettisivuiltamme kopioitavissa. Maakuntien järjestövastaavat: Etelä Karjalassa Sanna Lento Kemppi, sanna.lento Hämeessä Riitta Kinnari, Kymenlaaksossa Helena Pakkanen, Pirkanmaalla Jutta Ahro, Uudellamaalla Jenni Kunnaala, Lisätietoja myös toiminnanjohtaja Minna Komulaiselta, Koti ja maaseutu lehti Entinen Koti lehti on nyt Koti ja maaseutu. Tilaa uudistunut lehti itsellesi tai lahjalehtenä ystävälle tai yhdistyksen voimin oman kunnan kirjastoon. Uusia teemoja ovat mm. Meidän mukulat, Maaseudun nainen, perhe ja ihmissuhteet ja hyvinvointiin liittyvät aiheet. Tavoitteena on palvella lehden lukijoita entistä paremmin, ja tuoda edelleen esille maaseudun ihmisiä ja ilmiöitä konstailemattomaan tapaan. Uudet hinnat alkaen ovat (sis. 10 % alv): kestotilaus 48 euroa, vuositilaus 58 euroa ja 5 lehteä 29 euroa. Piirikeskuksen aluetoimistoista saa esittelylehtiä oman alueen tilaisuuksiin. Esittelylehteen voi tutustua sivuilla Uusia järjestötuotteita Maa ja kotitalousnaisten järjestötuotteiden valikoima uudistuu. Ensimmäisenä ovat uudistuneet vauvabodyt. Väreinä on nyt valkoisen sijaan oranssi ja sininen. Tekstinä bodyssa on sekä tytöille että pojille sopiva Maan mainio mukula. Valkoisia bodeja on vielä saatavissa aluetoimistoista. Valikoimista poistuvista tuotteista on poistomyyntieriä, joista tarkemmin sivuilta.

Yhdistyskirje 3/2014

Yhdistyskirje 3/2014 Ajankohtaisia asioita yhdistyksenne toimintaan. Vireyttä ja energiaa yhdessä tekemisestä, oppimisesta ja virkistäytymisestä! Olemme saaneet nauttia lämpimästä ja kauniista syksystä. Sadonkorjuu ja muut

Lisätiedot

Yhdistyskirje 2/2014

Yhdistyskirje 2/2014 Toimintaideoita ja vinkkejä yhdistyksen vuoteen ProAgria Etelä Suomen hallituksen puheenjohtajan Kimmo Hovin ja toimitusjohtaja Ari Toivosen tervehdys jäsenille: Vaikuta valtakunnan merkittävimmässä maaseudun

Lisätiedot

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW Suomen Kylätoiminta ry, Maaseutuverkostoyksikkö ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät syksyn 2008 aikana Vastuuta ottavan paikallisyhteisö

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus toimii ProAgria Etelä-Suomi ry:ssä rekisteröimättömänä maa- ja kotitalousnaisten

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus 13.8.2012 muutettu 12.11.2014 SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus toimii ProAgria Etelä-Suomi ry:ssä rekisteröimättömänä

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Aika ja paikka 6. - 7.5.2017 Scandic Kuopio Satamakatu 1, Kuopio Kohderyhmä Jytyn jäsenet Itä-Suomen alueelta OHJELMA Lauantai 6.5. 09.30-10.15 10.15-10.30

Lisätiedot

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin. Seminaariristeily Päijänteellä m/s Elbatar laivalla 30.6.2012

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin. Seminaariristeily Päijänteellä m/s Elbatar laivalla 30.6.2012 matkaraportti 2012 Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin Seminaariristeily Päijänteellä m/s Elbatar laivalla 30.6.2012 RIITTA kinnari KUVAT PÄIVI MERONEN Seminaariohjelma Seminaariristeilylle osallistui 59

Lisätiedot

ProAgria Etelä-Suomen ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenille

ProAgria Etelä-Suomen ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenille ProAgria Etelä-Suomen ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenille 20.11.2013 Jäsenyhdistyksille Toimitusjohtaja Lassi Uotilan katsaus jäsenmaksujen ja -rekisterin tilanteesta Olemme edellisissä yhdistyskirjeissämme

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Tervehdys jäsenille! TOIMINTAVINKIT YHDISTYKSILLE. ProAgria Etelä-Suomen edustajiston vaali lokakuussa. Maakuntatapahtumat ja

Tervehdys jäsenille! TOIMINTAVINKIT YHDISTYKSILLE. ProAgria Etelä-Suomen edustajiston vaali lokakuussa. Maakuntatapahtumat ja Syyskuu 2019 Tervehdys jäsenille! Jäsentiedotteessa kerromme ajankohtaisista järjestöasioista. Tiedote lähetetään yhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille sekä sähköisenä uutiskirjeenä ProAgria Etelä-Suomen

Lisätiedot

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ LIITTEET MTKL parantaa jäsenpalvelua Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu Liiton koulutukset EU ruoka-apu vähävaraisille Mielenterveysviikko 47 Mielenterveysmessut

Lisätiedot

Yhdistystiedote 6/2013

Yhdistystiedote 6/2013 1 Yhdistystiedote 6/2013 Hei yhdistystoimija! Tässäpä teille taas tuore yhdistystiedote, jossa on tärkeitä tietoja liitosta teille ja jäsenillenne. Muistattehan siis välittää näitä tietoja eteenpäin. Kiitos!

Lisätiedot

YHTEISTYÖLLÄ LISÄARVOA RUOKAKETJUILLE Elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa

YHTEISTYÖLLÄ LISÄARVOA RUOKAKETJUILLE Elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa YHTEISTYÖLLÄ LISÄARVOA RUOKAKETJUILLE Elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa 1.8.2016-31.1.2018 VERKON VAIHTOEHDOT VOIMAVARAKSI- TYÖPAJA 3.11.2016 Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä on Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus

Ajankohtaiskatsaus Ajankohtaiskatsaus 7.6.2019 Turun yliopiston Brahea-keskus, paivi.toyli@utu.fi ja heidi.valtari@utu.fi Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, juha.rutanen@helsinki.fi Pro Luomu ry, Marja-Riitta Kottila,

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tietoa yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa ovat liittokokouskutsu

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V

VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V Vertaistuutoritapaaminen Kurussa 7.-8.4.2006 VETURI V Vertaistuutoritapaaminen sivu 2/6 VETURI V on viides -hankkeen * Vertaistuutorointi-työrenkaan

Lisätiedot

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Ilmoittaudu ja tule mukaan! Suomen Ladun 54. Leiripäivät Vantaan Hakunilassa Ilmoittaudu ja tule mukaan! Tule hetkeksi, päiväksi tai koko viikonlopuksi pelaamaan, kisaamaan, osallistumaan ja rentoutumaan, tule lauantai-iltana tanssimaan

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 10.11.2014 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Yhdistysten johdon kokous Jyväskylä, Laajavuori. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Maakuntauudistus. Yhdistysten johdon kokous Jyväskylä, Laajavuori. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Maakuntauudistus Yhdistysten johdon kokous 10.2.2018 Jyväskylä, Laajavuori Tämän pisteen toimintatapana oli, että Esa Springare kävi aluksi läpi maakuntauudistusta diojen kautta. Diat ovat erillisenä liitteenä.

Lisätiedot

Jäsenillat. Seniorikerho

Jäsenillat. Seniorikerho JÄSENTIEDOTE 3/14 5.5.2014 Toimistomme osoite Matarankatu 4, 3 krs huone 339 (Tourulassa JKL) Toimisto on lomalla kesä-heinäkuun ajan. Toimisto avoinna 4.8 alkaen maanantaisin klo 11.00 13.00, puh. 045-318

Lisätiedot

Mitä on ruokakulttuuri. - kuluttajan silmin?

Mitä on ruokakulttuuri. - kuluttajan silmin? itä on ruokakulttuuri - kuluttajan silmin? toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi Finfood Suomen Ruokatieto ry Kulttuurin Kaukametsä -seminaari Onko ruoka kulttuuria? 7. 8.9.008 istä tuntee vahvan ruokakulttuurin?

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen.

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen. TIEDOTE 1/2008 KEVÄTKOKOUSKUTSU Laaksolahden huvilayhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2008 klo 18.30 Laaksolahden monitoimitalossa (Lähdepurontie 2). Kokouksessa käsitellään

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu 12.10.1957

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu 12.10.1957 Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España Perustettu 12.10.1957 SES 15.1.2014 Seuran tunnus Seura järjesti suunnittelukilpailun 25-vuotisjuhlavuonna 1982 Kilpailun voitti Matti Larres ehdotuksella,

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Maa- ja kotitalousnaiset. Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset Mirja Pummila Elintarvike- ja yritysasiantuntija

Maa- ja kotitalousnaiset. Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset Mirja Pummila Elintarvike- ja yritysasiantuntija Maa- ja kotitalousnaiset Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset Mirja Pummila Elintarvike- ja yritysasiantuntija MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla Tervetuloa Hyödynnä suomalainen elintarvikelainsäädäntö

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Tervetuloa koko perheen kesäretkelle Seitsemiseen!

Tervetuloa koko perheen kesäretkelle Seitsemiseen! Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä TAPAHTUMIA 22.5.2018 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Tervetuloa koko perheen kesäretkelle Seitsemiseen!

Lisätiedot

Edustajiston vaalit 2018

Edustajiston vaalit 2018 Edustajiston vaalit 2018 Arvoisat jäsenet ja jäsenyhdistykset ProAgria Pohjois-Savon toiminnassa tuleva talvikausi on vaaliaikaa. Tässä kirjeessä on ohjeet ehdokasasetteluun. ProAgria Pohjois-Savon edustajiston

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

-opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014

-opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014 -opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014 Miltä kuulostaa ruokakul-uuriin profiloitunut vanhusten hoivako4, jossa on joka maanantai tas4ng päivä, keskiviikkoisin gourmet- lounas, ja jossa kahvitellaan itse

Lisätiedot

Tapahtuma on maksuton! Keikalla YONA! Terve tuloa!

Tapahtuma on maksuton! Keikalla YONA! Terve tuloa! Tapahtuma on maksuton! Terve tuloa! Keikalla YONA! Maakuntamatkalle läheisten maailmaan Pesäpuun Lähemmäs-projektin valtakunnallinen tapahtuma Keskiviikkona 14.9.2016 klo 9.30-16.00 Ostrobotnia, Töölönkatu

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

MAATIAISEN POHJOIS-KARJALAN PAIKALLISRYHMÄN JÄSENTIEDOTE 2018

MAATIAISEN POHJOIS-KARJALAN PAIKALLISRYHMÄN JÄSENTIEDOTE 2018 MAATIAISEN POHJOIS-KARJALAN PAIKALLISRYHMÄN JÄSENTIEDOTE 2018 Kevättervehdys sinulle, itäsuomalainen Maatiaisen jäsen! Tänäkin vuonna kevät kiekaistaan käyntiin usean yhdistyksen voimin järjestettävässä

Lisätiedot

Avustushakemuksia voi hakea yhdistysten toiminnan rahoittamiseen helmikuun loppuun mennessä

Avustushakemuksia voi hakea yhdistysten toiminnan rahoittamiseen helmikuun loppuun mennessä 15.2.2016 Hyvä Järjestöväki Avustushakemuksia voi hakea yhdistysten toiminnan rahoittamiseen helmikuun loppuun mennessä Jäsenyhdistyksillämme on mahdollisuus saada toimintansa rahoittamiseen Pohjois- Savon

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Master Golf toimii Bodom-järven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon ympärillä, Espoossa. Yhtiö on perustettu vuonna 1987 ja sillä on kaksi erilaista

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

Teemaillat / Jäsenillat

Teemaillat / Jäsenillat JÄSENKIRJE 2/2016 JÄSENTIEDOTE 2/ 25.4.2016 Keväinen tervehdys! Yhteiset hetket luovat muistoja, jotka säilyvät mielessä kauan. Teemaillat / Jäsenillat Yhteinen Aivosuunnistus Unelmien liikuntapäivänä

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä!

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä! Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 8/2016 Tervehdys Yrittäjä! Niin se vaan syksy tekee tuloaan, mutta sitä ennen vietetään vielä kokoperhee KESÄFESTARIT Manskilla. Teemana

Lisätiedot

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia.

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontuu säännöllisesti puheenjohtaja Teemu Tuomisen

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi!

KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi! KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi! Olet tervetullut kuulemaan ja keskustelemaan yhteisen asiakaspalvelun järjestämisestä ja kertomaan, miten toivot omalla alueellasi järjestämisessä edettävän.

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Pohjalainen talo Valtakunnallinen rakennuskulttuuritapahtuma Kuortaneella 23.-24.9.2010

Pohjalainen talo Valtakunnallinen rakennuskulttuuritapahtuma Kuortaneella 23.-24.9.2010 Pohjalainen talo Valtakunnallinen rakennuskulttuuritapahtuma Kuortaneella 23.-24.9.2010 Valtakunnallinen rakennuskulttuuritapahtuma Kuortaneella Pohjalainen talo Aika torstai-perjantai 23.-24.9.2010 Paikka

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2019

Yhdistystiedote 7/2019 Lue selaimessa $timestamp-j.n.y$ Yhdistystiedote 7/2019 Ajankohtaista Aika hoitaa Keliakiaviikon 2.-8.9. viimehetken järjestelyt. Yhdistystiedot seuraavaan Gluteeniton elämä- lehteen tulee toimittaa 11.9.

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

MUSEON AVAIN. Satakunnan Museo

MUSEON AVAIN. Satakunnan Museo MUSEON AVAIN Satakunnan Museo Marraskuu 2013 MIKÄ ON MUSEON AVAIN? Museon avain on Satakunnan Museon etukortti yrityksille ja yhteisöille. Museon avaimella saat käyttöösi lukuisia etuja ja mahdollisuuden

Lisätiedot

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA Halsuan kuntatiedote vko 46 / 2018 Seuraavaan ilmoitukset to 22.11.2018 klo 12 mennessä osoitteella kuntatiedote@halsua.fi ilmoitushinta 6,15 /cm ja 92,25 /sivu sis. alv 24 % (hinnat koskevat A4-kokoista

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

KUOPION TYÖLLISYYSSEMINAARI

KUOPION TYÖLLISYYSSEMINAARI KUOPION TYÖLLISYYSSEMINAARI 22.-23.2.2017 Pohjois-Savossa järjestetään vuonna 2017 maakunnan yhteinen työllisyysviikko viikolla 8. Työllisyysviikon tavoitteena on nostaa esille työllisyyden edistämiseen

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

Siikalatvalla 2012. to 10.5. K-market Eväsreppu, klo 10.30, salaattilounas Apteekilla klo 12-15 terveydenhoitaja tekee diabetesriskitestejä

Siikalatvalla 2012. to 10.5. K-market Eväsreppu, klo 10.30, salaattilounas Apteekilla klo 12-15 terveydenhoitaja tekee diabetesriskitestejä Siikalatvalla 2012 Kestilä: ma 7.5. Kestilän peruskoulu, liikuntasali, Jokihelmen opiston lajiesittelyt: klo 19.00-19.45 Lasten liikunta, Minna Huhmarniemi klo 19.45-20.30 Funktional training, Minna Huhmarniemi

Lisätiedot

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI

KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI KUTSU PU 66B Etelä-Suomi 9.1.2012 Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Opetustoimen palvelut Jakelussa mainituille KOULUN JOHTORYHMÄPÄIVÄT VALMENNUSSEMINAARI Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Yhteistyössä apua maatiloille

Yhteistyössä apua maatiloille Varavoimaa Farmarille II - apua jaksamiseen, hyvinvointiin ja talousasioihin Yhteistyössä apua maatiloille MOTTO: aina on toivoa ja monenlaisista vaikeuksista selvitään Riitta Seppälä MTK-Satakunta 044

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN RAKENNUSMESTARIT JA -INSINÖÖRIT AMK RY:n TIEDOTUSLEHTI helmikuu 2018

JYVÄSKYLÄN RAKENNUSMESTARIT JA -INSINÖÖRIT AMK RY:n TIEDOTUSLEHTI helmikuu 2018 www.rkl.fi JYVÄSKYLÄN RAKENNUSMESTARIT JA -INSINÖÖRIT AMK RY:n TIEDOTUSLEHTI helmikuu 2018 Yhdistyksen hallitus 2018: Tommi Rautjärvi, puheenjohtaja 0400 543 587 Alpo Ilmarinen 0440 224 482 Veikko Järvinen

Lisätiedot

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille.

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille. Repovesikeskus Repovesikeskus on Kouvolan seudun varauskeskus, josta saa kokonaispalvelun yhdellä kontaktilla, puhelin, sähköposti tai Online. Palveluun kuuluu majoitus-, kokous- ja virkistyspäivätapahtumat,

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España Perustettu 12.10.1957 SES 15.10.2013 Seuran tunnus Seura järjesti suunnittelukilpailun 25-vuotisjuhlavuonna 1982 Kilpailun voitti Matti Larres ehdotuksella,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. HALLINTO Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Liisa Korpela, puheenjohtaja, tiedotusvastaava, edustukset sidosryhmiin, yhteydet. yhteistyökumppaneihin

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tieto yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa: Liittokokouskutsu,

Lisätiedot

Suomalaisten kotimaanmatkat kesällä 2017, niiden syyt ja alueen suosittelu

Suomalaisten kotimaanmatkat kesällä 2017, niiden syyt ja alueen suosittelu Porvoon seutu Suomalaisten kotimaanmatkat kesällä 2017, niiden syyt ja alueen suosittelu Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy Lokakuu 2018 2 Keskimäärin 4 matkaa kesässä Uusimaa vierailluin maakunta Vastaajat

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä.

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä JÄSENTIEDOTE 3/2019 16.4.2019 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Puheenjohtajalta Erittäin jännittäväksi muodostuneet

Lisätiedot

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen.

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen. JÄSENKIRJE 1/2018 Muista jäsenmaksu Hyvä Me haapavetiset ry:n jäsen Alkanut vuosi 2018 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. Vuosikokous pidettiin 13.3.2018 Sirkka ja Seppo Larun kotona Espoon Vallikalliossa.

Lisätiedot

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA?

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? (Päivitetty 10.8.2015) MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! Digitaalisuus tuo mahdollisuuksia, joita emme ole ennen nähneet tai edes kuvitelleet.

Lisätiedot

KAUHAJOEN KARHU RY 17.02.2015 PL 7 PL 76 61801 KAUHAJOKI

KAUHAJOEN KARHU RY 17.02.2015 PL 7 PL 76 61801 KAUHAJOKI MARATONJAOSTO Jäsentiedote 2/2015 (J.Hautala) MATKAT KARHU-VIESTI 11.4.2015 Miesjoukkue on ilmoitettu juoksuun jaoston toimesta mutta saataisiinko mukaan myös naisjoukkue?. Lisätietoa löytyy osoitteesta

Lisätiedot

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x AIKA: päivämäärät ja kellonajat PAIKKA: Osoite ja yhteystiedot Tervetuloa koulutukseen! Koulutus antaa valmiudet toimia huostaanotettujen lasten vanhempien

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu Kouvolan Ydinkeskusta ry I Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola I 044 311 8250, 044 311 8251 I toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi Toiminnanjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen Tervetuloa sääntömääräiseen kevätkokoukseen maanantaina 22.5.2017 klo 18:00 Hiedanrannan vanhalle tehdasalueelle (www.valiaikainenhiedanranta.fi, www.tampere.fi/hiedanranta).

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Piristen sukuseura ry Jäsenkirje 1/2018, Savonlinnassa

Piristen sukuseura ry   Jäsenkirje 1/2018, Savonlinnassa Piristen sukuseura ry www.pirinen.suvut.fi Jäsenkirje 1/2018, Savonlinnassa 23.03.2018 Hyvät Piristen suvun jäsenet. Tässä kirjeessä on puheenjohtajan tervehdys, sukuseuran kesän 2018 ilmoittautumis tiedot,

Lisätiedot

Pohjolan uuden ajan AUTTAJA-FOORUMI. Ohjelma 17.-18.11.2012. Kokoushotelli Rantapuisto Helsinki

Pohjolan uuden ajan AUTTAJA-FOORUMI. Ohjelma 17.-18.11.2012. Kokoushotelli Rantapuisto Helsinki Pohjolan uuden ajan AUTTAJA-FOORUMI Ohjelma 17.-18.11.2012 Kokoushotelli Rantapuisto Helsinki Auttajat? Keitä me olemme? Me olemme hyvinvointiin holistisesti ja ennakkoluulottomasti suhtautuvia, kanssaihmisyyden

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO 7.1-22.4.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot