TERVETULOA HANGASJÄRVELLE!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVETULOA HANGASJÄRVELLE!"

Transkriptio

1 TERVETULOA HANGASJÄRVELLE! Toivomme teidän viihtyvän Hangasjärven ulkoilualueella ja retkikämpässämme sekä rantasaunan pehmeissä löylyissä. Yhdistyksemme ylläpitää tätä Jyväskylän ainoaa erämaakämppää talkoovoimin, joten toivomme vieraittemme huolehtivan kämpän ja ympäristön siisteydestä, seuraavia tulijoita ajatellen. Jyväskylän liikuntapalvelut on vuokrannut Metsähallitukselta koko ulkoilualueen eli kämpän pihapiirin ja uimarannan lisäksi myös ruokailukatoksen ja nuotiopaikan. Nuotiopaikalla on tulentekoon betoninen kaivonrengas ja ns.grilliraakku: ritilä ja koukku esim. nokipannukahvin keittoon. Ruokailukatoksessa on musta nokipannu ja kattila sekä muurikkapannu.

2 Alla joitakin yleisohjeita alueella liikkumiseen, asumiseen ja saunomiseen. Jos paikan päällä tulee vielä kysyttävää, puheenjohtajalle voi aina soittaa. Kämpässä asumisesta: 1. Avainten saamisesta ja luovutuksesta sovitaan aina varauksen varmistuksen yhteydessä. Yhdellä avaimella aukeavat kämpän, saunan, saunan takkahuoneen, puuvajan ja aggregaattikopin ovet. 2. Kengät otetaan pois kun mennään tuvan puolelle, ne voi nostaa esim. eteisessä olevaan ruskeaan hyllykköön, tuvan oven pielessä olevan penkin alle tai tuvan vaatenaulakon alaosaan. Voit ottaa omat sisäkengät/tossut tai villasukat. Vaatenaulakon lokerikosta löytyy myös kylän emäntien lahjoittamia villasukkia. Talviaikana kengät kannattaa nostaa tuvan puolelle lämpimään. 3. Takan, puuhellan ja kaminoiden käyttö: Pelteihin ei ole tarvis koskea. Takassa poltetaan mieluiten koivua, kaminoissa ja puuhellassa sekaklapia. Takan kupeessa on pieni rautakamina ensilämmön antamiseen kylmänä aikana. Puita voi vielä pilkkoa vajasta löytyvällä kirveellä. Puuhellan ja takan sytyttäminen on taitolaji: ensin palamaan mieluiten koivun tuohta puuhellan tulipesän alla olevaan hormiin (musta kansi pois) TAI sanomalehteä (kannattaa ottaa mukaan vanhoja lehtiä), jotta hormi alkaa vetää. Tulipesään pieniä puita tai pikemminkin pilkkeitä, tulipesän takaosaan, pieniä määriä kerrallaan, kunnes hella vetää kunnolla, sen jälkeen lisää puuta pesään. Tätä ohjetta kannattaa noudattaa, muutoin saa helposti savutuvan. Muutoin puuhellalla on ihan hyvä keitellä ja paistella. Samat sytytyksen ohjeet koskevat myös tuvan takkaa, virittele tulia takan takaosaan pienellä määrällä pilkkeitä/tuohta/sanomalehteä, kunne takka vetää kunnolla. Sytyttele maltilla. 4. Jokaiseen kamariin on omat avaimet. Jos avain unohtuu kamariin sisälle tai katoaa (toivottavasti ei), vara-avaimet löytyvät pahvimukista keittiön oikeanpuoleisen kaapin ylähyllyltä. Sänkyihin omat aluslakanat, tyynyliinat ja makuupussit. Sängyissä on kevyet

3 fleece-huovat ja tyynyt. Fleece-huopia voi myös ottaa mukaan pihapiirin nuotiotulille tai tuvan puolelle. 5. Jääkaappi toimii kesäaikana aurinkopaneelien lataamilla akuilla. Jos jääkaappi ei ole päällä, sulje ovi ja kytke ylempi sininen invertteri (laatikko)päälle, on-asentoon, nappula yläasentoon (syttyy vihreä valo). Kesällä 2016 pihalle on rakennettu maakellari, joka on erinomainen kylmäsäilytystila syksyllä ja talvella ja viileäsäilytystila kesällä esim. juomille, hedelmille, juureksille. Viekää tavaroita maakellariin isossa muovilaatikossa (löytyy tuvasta). Ottakaa valoksi otsalamppu/taskulamppu tai led-lyhty. Jos kaikki kamarit eivät ole käytössä, myös lämmittämätön kamari voi toimia kylmäsäilytystilana, kun ulkolämpötila on muutama plusaste. 6. Eteisen kaapista löytyy astiasto (=syvät ja matalat lautaset, mukit, leipälautaset, lasit) ja aterimet 24 henkilölle. Voitte tuoda myös kertakäyttöastioita, jos haluatte päästä tiskauksessa vähemmällä. Tuvan puolelta löytyy kattiloita, paistinpannuja, kolmen litran vesipannu ja kahvipannu sekä isoja termareita. Suosittelemme kahvin keittoa kaasulevyllä, perinteisesti pannukahvina. Tiskipaljuja. tiskiharjoja ja astianpesuainetta löytyy keittiöstä. Tiskivettä voi tuoda saunan padasta keittiöön tai viedä tiskattavat astiat saunaan pestäväksi (väljemmät tilat). Astiapyyhkeitä löytyy keittiön naulakosta. Varatkaa lähtiessänne aikaa tiskaamiseen ja astioiden kuivaamiseen. Palauttakaa tiskaamanne astiat paikoilleen eteisen kaappiin, jotta ne ovat seuraavien vieraiden käytettävissä. Astiapyyhkeet voi jättää kuivumaan pyykinkuivatustelineeseen eteiseen tai keittiöön. 7. Puuhellan lisäksi keittiössä on käytettävissä kaasuliesi. Sillä on kätevä keittää teevedet ja pannukahvit sekä lämmittää/valmistaa esim. keittoja. Pihapiiristä löytyy iso nuotiopaikka ja kesällä 2016 muurattu Tiilerin Matti-kesäkeittiö, jolla voi samanaikaisesti keittää kahvit tai keitot ja grillata. Myös eteisestä löytyvä muurikka mahtuu juuri sopivasti keittolevyn tilalle, jolloin kokkaamisen mahdollisuudet edelleen monipuolistuvat. Jos kokkaatte ja aterioitte kesäkeittiössä ja nuotiopaikalla, tiskivedet lämpenevät erinomaisesti puuhellalla. Tuvasta voi ottaa käyttöön isoimman kattilan, tiskivedeksi käy järvivesi. Tiskauksessa voi käyttää apuna penkkiä.

4 8. Juomavesi haetaan ämpäreillä tai muovikanistereilla LÄHTEESTÄ, joka on Hangasjärventien varrella noin 300 metriä ennen ulkoilualuetta. Vesi nostetaan käsipumpulla. Vesikanisterit painavat sen verran, että vieraamme yleensä hakevat veden autolla kottikärrytkin on tarjolla ja talvikeleillä pulkka. 9. Jokaisessa kamarissa on pieni roskis, tuvassa iso muovisaavi, jonka jätesäkkiin laitetaan sekajäte. Pieniä määriä biojätteitä voi viedä kompostoiviin huusseihin kämpän takana (riittävästi kuoriketta päälle). Roskapussit ja jätesäkki viedään vierailun lopuksi ison jätekatoksen roskasäiliöihin (Hangaspuron tuolla puolen). Eteisen kaapista uudet roskapussit säiliöön ja roskiksiin. Viekää vaihtopullot ja tölkit mukananne. 10. Tuvassa, kamareissa ja saunalla on pimeän aikaan toimiva pehmeä led-valaistus joka saa virtansa joko suoraan aggregaatista tai akuista. Suosittelen ottamaan mukaan otsa- tai taskulamppuja pimeään aikaan tuomaan valoa huussireissuille, saunapolulle ja muutoin pihapiirissä liikuttaessa. Myös kämpästä löytyy led-lyhtyjä.pattereita löytyy tuvan puolelta, käytetyt vaatenaulakossa olevaan kulhoon. Voitte myös ottaa kynttilöitä mukaan ja varmuuden vuoksi myös tulitikkuja, vaikka niitä periaatteessa pitäisi löytyä kämpästä ja saunalta. 11. Vierailunne loputtua toivomme kamarien ja tuvan jäävän siistiin kuntoon. Vierailunne jälkeen Poko saa palautteen seuraavalta ryhmältä, jos on huomautettavaa. Tarvittaessa laskutamme siivouksesta erikseen. Siivousvälineitä löytyy eteisen oikeanpuoleisesta kaapista. Puistelkaa punaiset huovat ulkona ja asettakaa takaisin vuoteisiin päiväpeitteiksi. Puistelkaa myös matot ja lakaiskaa lattiat. 12. KIRJOITTAKAA VIERASKIRJAAN TERVEISET POKOLLE JA MUILLE VIERAILLA! Myös sähköpostiin lähetetty palaute on tervetullutta. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja vain vieraamme osaavat arvioida, miten elämä retkikämpässä sujuu. Voitte myös ideoida ihan uusia toimintatapoja, lähettäkää niistäkin terveisiä.

5 Saunomisesta: 1. Sulkekaa ennen lämmitystä saunan räppänä, jos se on auki. Pelteihin ei tarvitse koskea. Kiukaan lämmittämiseen menee vajaa tunti. Sulan veden aikaan vesi pumpataan järvestä käsipumpulla, ensin pata täyteen ja vasta sen jälkeen tuli alle. Pumppu on talveksi irrotettu, joten saunavedet kannetaan laiturin päähän tehtävästä avannosta. Saunalta löytyy tuura ja puuvajasta kirves työvälineiksi. Tarkistakaa ennen tulien sytyttämistä tuhkaluukut, tyhjentäkää tarvittaessa saunan terassin vieressä olevaan tuhkasäiliöön. Kun se täyttyy, tuhkat sirotellaan metsään. Pitäkää huoli, että saunoessa kuuma vesi ei pääse loppumaan vaan pataa täytetään kun sieltä otetaan kuumaa vettä, näin vettä riittää koko ryhmälle ja vielä tarvittaessa tiskiinkin. Saunan sisälle ei kynttilöitä, saunan ikkunan ulkopuolelle naulaan myrskylyhty tai muu led-valaisin. 2. Takkahuoneesta löytyy laudeliinoja jos ei itsellä ole mukana. Laudeliinat roskikseen tai ne voi polttaa kiukaan tulipesässä. Takkahuoneessa poltetaan mieluiten koivua (jos saatavissa), jotta kipinät eivät räisky huoneeseen. Saunapuut löytyvät saunan takana olevasta puuvajasta. 3. Takkahuoneen ovessa on ohjeet miten toimitaan saunomisen jälkeen: saunan lattialla oleva ritilä ylös ja räppänä auki, lauteiden huolellinen huuhtelu. Takkatupaan mennessä pyyhkikää jalkanne isoon pyyhkeeseen, jotta lattialle ei tule vettä ja saunomisen jälkeen nostakaa tuvan matot ja lattiapyyhkeet kuivumaan. Uimisesta ja vesillä liikkumisesta: 1. Laiturin päästä pääsee sulan veden aikana hyvin uimaan, vettä on kainaloihin, hiekoitettu pohja. Pienemmille lapsille on hiekoitettu uimapaikka laiturilta nuotiopaikan suuntaan. Rannalta löytyy pelastusrengas. Koska kyseessä on ulkoilualueen uimapaikka, vierailijamme liikkuvat siellä omalla vastuulla. Uimalaiturilta kalastaminen on kielletty, kaloja voi narrata ruokailukatoksen nuotiopaikan lähistöltä.

6 2. Uimarannalle on hankittu venootti, jota Hangasjärven vierailijat voivat käyttää omalla vastuulla. Venootin penkki, melat ja airot löytyvät puuvajasta, tappi, airojen hankaimet ja avain löytyvät saunan takkahuoneesta lipaston laatikosta. Takkahuoneesta löytyy myös ikkunan alla olevasta laatikosta pelastusliivejä sekä vesijuoksuvöitä.

7 Tuplahuussit miehille ja naisille retkikämpän takana (pystytetty ) 1. Noudattakaa seinässä olevaa ohjetta kuorikkeen käytöstä, niin saamme hyvää kompostiainesta ja tyhjentäminen on huoletonta hommaa. Opastakaa myös lapsia tähän tehtävään. WC-papereita ja talouspyyhkeitä löytyy kämpän eteisen kaapista, täydentäkää tarvittaessa. Huussien seunustalla on penkillä järvivettä isossa kanisterissa käsien pesua varten (hae lisää jos vesi on loppunut). Ota huussista talouspaperia käsipyyhkeeksi ja heitä pyyhe kanisterin vieressä olevaan roskikseen. Jos kuorike loppuu kuorikeastioista, löydät lisää puuvajasta 2. Pimeän aikaan puucee-vierailulle voi ottaa mukaan tuvasta led-lyhdyn. Jos patterit ovat loppuneet, eteisen kaapista tai tuvan pöydältä voi vaihtaa uudet patterit. Vielä muistettavaa: 1. Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry toivoo alueesta savutonta. Kämpässä ja saunan takkahuoneessa tupakointi on kielletty. Tupakoidessa tulee huolehtia, ettei tumppeja heitetä piha-alueelle vaan pieneen tumppisankoon, jota voi kuljettaa kämpän pihalta myös saunalle. 2. Kämpän ja saunan vuokraajien yksityiskäytössä oleva alue ilmaistaan YKSITYISTILAISUUS kyltein. Kaikille alueella liikkuville avoimessa käytössä on ruokailukatoksen ja nuotiopaikan alue heti sillan jälkeen. Retkikämpän ja saunan varaus ilmaistaan kääntämällä piha-alueella olevista kylteistä YKSITYISTILAISUUS näkyviin. Vierailun jälkeen kyltit taas käännetään toisinpäin TERVETULOA HANGASJÄRVELLE.

8 (Kuvat Jouko Ilmarinen, Pentti ja Paula Määttä) Yleisohje Hangasjärvelle tulosta: Hangasjärventie 106, Tikkala: Ohjeistus on aina PATAJÄRVENTIEN kautta. Yhteyshenkilö: Paula Määttä, pj. ( ), Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry (Poko) Lisätietoja: ks. Meijän kylät palveluhakemisto (mm. K-Extra Mehtonen Tikkalan kylän keskustassa, auki arkisin klo 8 18, la klo 8 13, su klo 9 12 (kesäaikana)

TERVETULOA HANGASJÄRVELLE!

TERVETULOA HANGASJÄRVELLE! TERVETULOA HANGASJÄRVELLE! Toivomme teidän viihtyvän Hangasjärven ulkoilualueella ja retkikämpässämme sekä rantasaunan pehmeissä löylyissä. Yhdistyksemme ylläpitää tätä Jyväskylän ainoaa erämaakämppää

Lisätiedot

TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY

TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY TERVETULOA TERVASTUVALLE OLAVIN RETKEILIJÄT RY NEUVOJA TERVASTUVAN KÄYTTÄJÄLLE Tervastuvan osoite: Pihlajaniementie 705 AVAIMET Tuvan avaimella avautuu: puuvajan vieressä oleva varasto puuvajan päädyssä

Lisätiedot

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina

1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta + rikkalapio 1 kpl pölynimuri 2 kpl siivousliina Kassun takkahuoneen siivous AKKAHUONEEN SIIVOUS + PUKUHUONE + KÄYÄVÄ 1 vähintään 16 vuotias + 2 muuta henkilöä 1 kpl 50 cm levykehysmoppi 1 kpl kostutettu mopin lankaosa (vihreä 50cm kokoinen) 1 kpl lakaisulasta

Lisätiedot

KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI

KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI KARHUKOLON KÄYTTÖOHJEET KÄMPPÄSÄNTÄ ANGELICA PAX 0503738963 KANTOHAKA 4H31 02410 K.NUMMI KUN SAAVUT KÄMPÄLLE (KARHUKOLO) -Kytke palovaroittimien patterit ja tarkista että ne toimivat -tarkista että sammuttimet

Lisätiedot

Tervetuloa Lahtelaan!

Tervetuloa Lahtelaan! Tervetuloa Lahtelaan! Viihdyt paremmin, kun otat huomioon tämän kansion ohjeet. Samalla teet mökkeilystä mukavampaa myös seuraaville. Kuviohan toimii täällä yhteisvastuullisesti. Jos jätät paikat samaan

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Nuuksion partiokämpät. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Nuuksion partiokämpät. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut... 4 3.1. Pysäköinti...

Lisätiedot

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh TALOON PEREHDYTYS Osoite: Knutersintie 915 00890 Helsinki Puhelinnumero: 09 310 79784 Sähköposti: ostersundom.leirikeskus@hel.fi Kotisivut: ostersundom.munstadi.fi Facebook: ostersundominleirikeskus KOORDINAATIT:

Lisätiedot

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA!

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! Yhteydenotot: Ma-Pe klo 08.00-16.00 puh. 040-6875508 (toimisto) Muina aikoina puh. 0400-395056 (toiminnanjohtaja) HÄTÄNUMERO: 112 Sisältö Ajo-ohjeet...

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Laadittu 18.7.2011/Päivitetty Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta ennen omaa

Lisätiedot

Dåvarin Käyttöohje 2014

Dåvarin Käyttöohje 2014 Dåvarin Käyttöohje 2014 Dåvitsin majan omistaa Tellervoiset ja sitä hallinnai Espoon Partiotuki. Majan ylläpidosta vastaava kämppäryhmä suorittaa säännöllistä valvontaa. Kerran vuodessa järjestettävissä

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi Oppitunti 21 - Audio - osa 1 1 paperikassi paperikassi, ostoskassi kaksi ostoskassia ostoskärry monta ostoskärryä ostoskori Ostoskori on tyhjä. Ostoskorissa ei ole mitään. laatikko Laatikko on tyhjä. Laatikossa

Lisätiedot

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS Sisältö 1. Tervetuloa 2. Turvallisuus 2.1. Päärakennus 2.2. Keittiörakennus 2.3. Sauna 2.4. Muut rakennukset/alueet 3. Alueen kartta 4. Järjestyssäännöt 5. Siivous ja roskat

Lisätiedot

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille MAJA- KANSIO Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille SIJAINTI Linkki Google Maps palveluun: https://goo.gl/maps/gvyk9nvxuqm2 Linkki Kansalaisen karttapaikkapalveluun: http://bit.ly/2cjallm

Lisätiedot

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS

JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 1 KANNAKSEN LEIRIKESKUS KÄYTTÄJÄN OPAS JUUAN KUNTA 2 Sisällysluettelo Käyttötarkoitus ja yleiset ohjeet... 4 Leirikeskuksen käytön varaaminen... 4 Vahingon sattuessa... 4 Varauksen vahvistaminen/peruutus...

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kuusituvan partiokämppä Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut...

Lisätiedot

TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI

TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI TERVETULOA KUUSI-RUKA 6:n VIERAAKSI Tähän mökkikansioon on kerätty hyödyllistä tietoa ja toimintaohjeita, jotta lomasi sujuisi turvallisesti ja parhaissa mahdollisissa tunnelmissa. Toivomme, että viihdytte

Lisätiedot

Kyöpelin käyttöohjeet

Kyöpelin käyttöohjeet Kyöpelin käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Majoittuminen... 3 3 Sähkö... 3 4 Polttopuut... 3 Kamiina ja takka... 3 Nuotiopaikka... 3 5 Piirin rakennukset... 3 Vessa... 3 Sauna... 3 6 Turvallisuus...

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Peurantuvan partiokämppä Yleiset käyttöohjeet Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut...

Lisätiedot

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA Tervetuloa Dalaskogiin! Dalaskogin nuorisotaloa ylläpitää De Ungas Vänner på Ålön r.f. (DUV) ja sen hallitus. Olemme kirjoittaneet tämän käsikirjan jotta käytännön asiat

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille (myöhemmin tilaaja) on

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan Leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan Leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: Elokuu 2014 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3.

Lisätiedot

Kokouspalvelut vaihtoehdot ja hinnasto

Kokouspalvelut vaihtoehdot ja hinnasto Kokouspalvelut vaihtoehdot ja hinnasto Länsi-Suomen opistolla tilaisuudet onnistuvat. JÄRJESTÄ KOKOUS OPISTON TILOISSA Viihtyisät tilat historiallisessa rakennuksessa sekä luonnonkaunis ympäristö sopivat

Lisätiedot

ESPOON PARTIOTUKI RY TÖÖLÖNKATU 55, 00250 HELSINKI EPT@PARTIO.FI, 09 8865 1212 WWW.EPT.FI

ESPOON PARTIOTUKI RY TÖÖLÖNKATU 55, 00250 HELSINKI EPT@PARTIO.FI, 09 8865 1212 WWW.EPT.FI Myllis Espoon Nuuksiossa Myllyjärven rannalla Pakankylässä os. Velskolantie 90, 02740 ESPOO (osoite ohjaa risteykseen, josta kämpälle käännytään, kämppätiellä ei ole nimeä, Saab-tietä vastapäätä) Majan

Lisätiedot

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 Seuratalon osoite: Ilmiintie 34, 27730 Tuiskula Taloesittelyt ja vuokrasopimusten teko: Henna Ryömä puh. 050-324 5492, sähköposti: seuratalo@tuiskula.info

Lisätiedot

Juhlapalvelut vaihtoehdot ja hinnasto

Juhlapalvelut vaihtoehdot ja hinnasto Juhlapalvelut vaihtoehdot ja hinnasto Länsi-Suomen opistolla tilaisuudet onnistuvat. JÄRJESTÄ JUHLAT OPISTON TILOISSA Viihtyisät tilat historiallisessa rakennuksessa sekä luonnonkaunis ympäristö sopivat

Lisätiedot

EHOLAMMEN KÄMPPÄOHJE. Partiolippukunta Mellan Kiipijät ry. Kuva: Matti Mösö Björninen

EHOLAMMEN KÄMPPÄOHJE. Partiolippukunta Mellan Kiipijät ry. Kuva: Matti Mösö Björninen EHOLAMMEN KÄMPPÄOHJE Partiolippukunta Kuva: Matti Mösö Björninen Partiolippukunta KÄMPPÄOHJE 2/7 Sisältö: EHOLAMMEN KÄMPPÄOHJE KÄMPÄN KOORDINAATIT... 3 KÄMPÄN VARAUKSET JA YHDYSHENKILÖT... 3 TURVALLISUUSOHJE...

Lisätiedot

OHJEITA RATSASTAJILLE

OHJEITA RATSASTAJILLE OHJEITA RATSASTAJILLE TALLILLE SAAPUMINEN Saavuthan tallille viimeistään 30 minuuttia ennen tunnin alkua. Maneesin vieressä on parkkipaikka, minne jätetään autot. Pihaan ei ajeta autoilla! Polkupyörän

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Lukeman vuokrauskäytännöt ja ohjeistukset... 5 3 Tilojen varaaminen... 6 4 Siivousohjeet:... 7 5 Muita ohjeita... 10 6 Tilat... 11 7 Lukeman

Lisätiedot

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa:

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa: Ensi vuoden Jukolan viesti juostaan Harpatinvaaran maastoissa Joensuun Enossa 17.- 18.6.2017. Kaikilla Rasti-Nokian jukola- ja venlajoukkueiden juoksijoilla, heidän tukijoukoillaan sekä kisaturisteilla

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden retkeily- ja leirialue. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden retkeily- ja leirialue. Yleiset käyttöohjeet Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: Elokuu 2014 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 2.1. Saapuminen... 3 2.2. Poistuminen... 3 3. Palvelut... 4 3.1. Isäntä... 4 3.2.

Lisätiedot

YLEISET KÄYTTÖOHJEET

YLEISET KÄYTTÖOHJEET 6.3.2018 1 (10) PÄÄKAUPUNKISEUDUN PARTIOSÄÄTIÖ NUUKSION PARTIOKÄMPÄT YLEISET KÄYTTÖOHJEET (14.4.2017 - Pääisännistö) 6.3.2018 2 (10) SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 ALUEELLE SAAPUMINEN JA POISTUMINEN... 3 2.1

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE SISÄLLYSLUETTELO 1 Hinnasto... 3 2 Lukeman vuokrauskäytännöt ja ohjeistukset... 5 3 Tilojen varaaminen... 6 4 Siivousohjeet... 7 5 Muita ohjeita... 10 6 Tilat... 11 7 Lukeman

Lisätiedot

Pikaohjeet Adria Twin 600Spt Family

Pikaohjeet Adria Twin 600Spt Family Ajokiilojen käyttö Retkeilyautolla kannataa aina leiriytyä tasaiselle alueelle. Mikäli se ei ole täysin mahdollista, autoa saa suoristetua ajokiilojen avulla tetyissä rajoissa. Kun saat auton pyörän sopivaan

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin KEIKALLA KYLÄTILASSA Ohjeet talkoisiin Ilmari Mansikkamäki 2014 Salin järjestys Kuusi (vain joulukonsertit) Äänityslaitteet Naulakko Käsiohjelmien mynti Luiska Nuottiteline Kaiutin Lavat Sohva Arpajaispöytä

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Oma puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä esite näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin kattoon.

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Lisätietoa majoituksesta

Lisätietoa majoituksesta Lisätietoa majoituksesta Huoneet Kartanon päärakennuksessa Huoneita on yhteensä 11, joista yksi on neljän hengen huone (hinta 95 per vrk), kaksi kolmen hengen (75 vrk), kuusi kahden hengen (60 vrk) ja

Lisätiedot

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely Sanasto ja lämmittely 1. Teitkö kotitöitä, kun olit lapsi? 2. Saitko viikkorahaa? 3. Miksi siivoat? 4. Onko sulla kengät jalassa sisällä? 5. Tuuletatko kotona? 6. Mihin viet paperiroskat ja lehdet? 7.

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit Keto-Mökit Mökit KELO - 1,5-kerroksinen kelohirsinen mökki, jonka pinta-ala on 78 m². Mökissä on tilaa 6-8 henkilölle. Alakerrassa olohuone, makuuhuone, keittiö, sähkösauna, wc ja veranta. Tulikivitakka.

Lisätiedot

SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET

SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET SÄRKIJÄRVEN KÄMPÄN KÄYTTÖOHJEET Kuilun Kulkijat ry Siilinjärvi 2(12) Kuilun Kulkijat ry Särkijärven kämppä Kehvontie 909 71800 SIILINJÄRVI Päivitetty 30.8.2014 KÄYTTÖOHJEET Nämä ohjeet on laadittu selkeyttämään

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

KOTI. asua asun, asut, hän asuu asumme, asutte, he asuvat. II/2016-ta - 1 -

KOTI. asua asun, asut, hän asuu asumme, asutte, he asuvat. II/2016-ta - 1 - KOTI asua asun, asut, hän asuu asumme, asutte, he asuvat II/2016-ta - 1 - ASUA Missä (sinä) asut? - Minä asun Suomessa. - Minä asun Kotkassa. - Minä asun kotona. - Minä asun talossa. minä asun, sinä asut,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Kavalahden leirikeskus. Yleiset käyttöohjeet Yleiset käyttöohjeet Ohjeistus päivitetty: elokuu 2016 Sisällys 1. Alueelle saapuminen ja poistuminen... 3 1.1. Saapuminen... 3 1.2. Poistuminen... 3 2.1. Isäntä... 4 2.2. Pysäköinti... 4 2.3. Tiskipiste

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Siivouspalvelukuvaus Liite 3

Siivouspalvelukuvaus Liite 3 1 Siivouspalvelukuvaus Liite 3 Asiakas Sopimuskohde / osoite Wiitaunioni; siivouspalvelut Kuntoutumiskeskus Miekku Haapaniementie 27 44 500 VIITASAARI Siivottava pinta-ala 440,40 m 2 Työaika on 2,0 h/kerta;

Lisätiedot

Luokkakisat

Luokkakisat Palkinnot Palkinnot Kuuluttajat, Kuuluttajat, Musiikki Musiikki Luokkakisat 8.-9.4.2017 Kahvituspiste talkooväelle Tuomaripalaverit keittiö Roll-up Roll-up portiksi portiksi Takakatsomot Esitysalue uusin

Lisätiedot

Sulkava, Lohilahti Kohdenumero Tupa,kk,makuualkovi + parvi, 49,0 m²/63,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Sulkava, Lohilahti Kohdenumero Tupa,kk,makuualkovi + parvi, 49,0 m²/63,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Sulkava, Lohilahti Kohdenumero 602213 Tupa,kk,makuualkovi + parvi, 49,0 m²/63,0 m² Kov. 2001 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 120 000,00 Lohiniementie, Louhela. Kaunis ja viihtyisä vapaa-ajan

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Yläkämppä 2/6 Yleistä Tervetuloa käyttämään Kiljavan yläkämppää. Tämä ohje on laadittu pitkien käyttökokemusten pohjalta.

Lisätiedot

Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki. Käyttöohjeet

Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki. Käyttöohjeet Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry. Lauranmökki Käyttöohjeet Lauranmökki Saimaalla, Louhiveden rannalla Osoite: Turkinniementie 70, 52340 Ristiina/Mikkeli. Mökki on n. 20 m², tupa ja keittokomero.

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87)

KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87) KIVIJÄRVEN VAPAA-AIKAKESKUKSEN JA VANHAN SAUNARAKENNUKSEN/UIMARANNAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT (taksamuutos siv.ltk 3.11.2010 87) 1 Vapaa-aikakeskusalue on sivistyslautakunnan / liikuntatoimen hallinnassa. Sen

Lisätiedot

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto.

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Koulumiljööstä vanha rehtorin talo yli 2000 neliön pihapiirineen sai uudet omistajat vuonna 2010. Siitä

Lisätiedot

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Kantokatu 5, Alvar Aallon Sunila, 48900 Kotka Sijainti kartalla Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1937 valmistunut tehtaanjohtajan talo Kantola meren rannalla

Lisätiedot

Eura, Honkilahti Kohdenumero h,k,alkovi,s, 50,0 m²/50,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Eura, Honkilahti Kohdenumero h,k,alkovi,s, 50,0 m²/50,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vapaa-ajan asunto Eura, Honkilahti Kohdenumero 631013 2h,k,alkovi,s, 50,0 m²/50,0 m² Kov. 1941 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 45 000,00 Susiveräjäntie 68 A. 1941 rakennettu siistikuntoinen vapaa-ajan asunto

Lisätiedot

Heimo ja Hilma turvallisesti sähkölaitteiden kanssa

Heimo ja Hilma turvallisesti sähkölaitteiden kanssa Meeri Laine, Hanna Mansikka, Merja Vaaramaa ja Tiina Komulainen OuLUMA, sivu 1 Heimo ja Hilma turvallisesti sähkölaitteiden kanssa Avainsanat: sähkö, sähkölaitteet, sähköturvallisuus, turvallisuus Luokkataso:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Kalliopirtin pohjapiirros ja turvallisuus ja pelastusohjeet

Sisällysluettelo. 1. Kalliopirtin pohjapiirros ja turvallisuus ja pelastusohjeet 1 Sisällysluettelo 1. Kalliopirtin pohjapiirros ja turvallisuus ja pelastusohjeet 2. Ohjeita tilojen käyttäjille 2.1. pysäköinti Kalliopirtin piha-alueella ja ympäristössä 2.2. sähköt / valot 2.3. pelastus

Lisätiedot

Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi

Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Hantverkarn on 28 asunnon erityisasuntola. Hantverkarn pyrkii luomaan rauhallisen, turvallisen ja luottamuksellisen kodinomaisen asumisen,

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Hillaan!

Tervetuloa Villa Hillaan! Villa Hilla Tervetuloa Villa Hillaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Villa Hillaan Kittilän Leville. Tutustuthan ohjeisiin huolella ja muista ilmoittaa tuloaikasi avainpalveluumme. Perustiedot

Lisätiedot

Tervetuloa Putti Torppaan!

Tervetuloa Putti Torppaan! Putti Torppa Tervetuloa Putti Torppaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Putti Torppaan Jämsän Himokselle. Perustiedot Putti Torpasta Osoite: Kivistönkatu 5, 42100 Jämsä Tyyppi: hirsirakenteinen

Lisätiedot

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 B 2 1 (6) Ryhmäperhepäiväkotien ylläpitosiivouksen palvelukuvaus 18.4.2012 1751/02.08.00/2012 RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS RYHMÄ- JA LEPOHUONEET Paperi- ja saippua-annostelijat

Lisätiedot

Vuokrattavia savusaunoja

Vuokrattavia savusaunoja Sivu 1/5 Vuokrattavia savusaunoja HANGASLAHDEN SAUNA/Tampereen Saunasäätiö Pirkankatu 10-12, 33230 Tampere Internet: www.saunasaatio.fi Varaukset Hotelli Victoria Itsenäisyydenkatu 1, 33100 Tampere puh.

Lisätiedot

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 Pesukoneen kuori kestävää muovia 2 Likavesisäiliö (17) 3 Kantokahvasyvennys 4 Johto 5 Painemittari 6 Pidike likavesisäiliölle 7 Varoitusvalo

Lisätiedot

TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE

TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE HINTA Toimitalon vuokra, 2 vrk (sisältää valmistelu- ja tilaisuuspäivänä tilojen ja keittiön vuokrauksen) Yhdistyksen jäsenet: 100 /tilaisuus Muut: 200 /tilaisuus

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ja SÄÄNNÖT PANELIAN VPK HUVILA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ja SÄÄNNÖT PANELIAN VPK HUVILA TARKOITUS TURVALLISUUSSUUNNITELMA ja SÄÄNNÖT PANELIAN VPK HUVILA Tämän turvallisuussuunnitelman tarkoituksena on antaa ohjeita Panelian VPK:n huvilalla vierailevien ja majoittuvien omatoimiseen varautumiseen,

Lisätiedot

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen.

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Rovanperän kelomökkien varausehdot Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Varaus on sitova, kun ennakkovaraus, 20% varauksen hinnasta, on maksettu vahvistuskuitissa

Lisätiedot

PIHARAKENNUKSET PIHASAUNAT - LEIKKIMÖKIT - VARASTOT. Leikkimökit ja vierasmajat. Pihasaunat. Varastot. Muunneltavat PRE-CUT pihasaunat

PIHARAKENNUKSET PIHASAUNAT - LEIKKIMÖKIT - VARASTOT.   Leikkimökit ja vierasmajat. Pihasaunat. Varastot. Muunneltavat PRE-CUT pihasaunat PIHARAKENNUKSET PIHASAUNAT - LEIKKIMÖKIT - VARASTOT Asiakaspalvelu: 010 574 5500 / info@smartia.fi www.smartia.fi Pihasaunat Muunneltavat PRE-CUT pihasaunat Leikkimökit ja vierasmajat Varastot 1 Smartian

Lisätiedot

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) Johtokunta Suomenlinna C53 SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO OHJE 1 (5) SUOMENLINNAN UPSEERIKERHON SAUNAN SÄÄNNÖT 1. YLEISTÄ Suomenlinnan upseerikerhon saunalla on käytössä jäsenten yhteisvuoro, tilaussauna sekä perhesauna. Arkiviikon maanantait

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

Varaavien uunien lämmitysohjeita

Varaavien uunien lämmitysohjeita Varaavien uunien lämmitysohjeita HRRRRR!!! TÄNNEHÄN JÄÄTYY Uunin valmistaja tai muuraaja antaa käyttöohjeet valmistamalleen uunille. Uuden tulisijan lämmitys aloitetaan varovasti. Seuraavat ohjeet on laadittu

Lisätiedot

LYKYNLAMPI Sijainti ja ajo-ohje

LYKYNLAMPI Sijainti ja ajo-ohje 1 (10) LYKYNLAMPI Sijainti ja ajo-ohje Lykynlammen ulkoilualue sijaitsee noin 10 km Joensuun keskustasta luoteeseen osoitteessa Onttolantie 94, 80510 Onttola. Ajo-ohje: https://goo.gl/maps/5mfsgg5gf2q

Lisätiedot

Puuhellan käyttämistä ruoanlaittoon arastellaan kesällä turhaan. Hella auttaa kuivattamaan mukavuuden kannalta liian kosteaa sisäilmaa.

Puuhellan käyttämistä ruoanlaittoon arastellaan kesällä turhaan. Hella auttaa kuivattamaan mukavuuden kannalta liian kosteaa sisäilmaa. TULISIJA- JA SAVUPIIPPUYHDISTYS TSY TIEDOTTAA Nauti tulisijastasi turvallisesti myös kesällä Elävästä tulesta voi nauttia myös kesäaikaan ja tulta pitää niin kodin kuin vapaa-ajan asunnon tulisijassa.

Lisätiedot

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin!

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tilat: Yhdistyksen toimistohuoneiden lisäksi Kotolasta löytyy kaksi koulutustilaa; suurempi

Lisätiedot

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA

DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA DALASKOGIN VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA Tervetuloa Dalaskogiin! Dalaskogin nuorisotaloa ylläpitää De Ungas Vänner på Ålön r.f. (DUV) ja sen hallitus. Olemme kirjoittaneet tämän käsikirjan jotta käytännön asiat

Lisätiedot

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12 Paritalo Kontiolahti Vierevänniementie 12 91,5m 2 TERASSI S 4h + K + KHH + S + var Tämä paritalo on rakenteilla Höytiäisen upeisiin rantamaisemiin aivan palveluiden äärelle. K PSH Tule tutustumaan paritaloon,

Lisätiedot

PAKKAA MAT- KALAUKKUAAN PESEE HAMPAANSA KÄYTTÄÄ KRAVAATTIA ON ONNELLINEN VETÄÄ VESSAN ON SURULLINEN SURFFAA NETISSÄ IMUROI ETEISEN

PAKKAA MAT- KALAUKKUAAN PESEE HAMPAANSA KÄYTTÄÄ KRAVAATTIA ON ONNELLINEN VETÄÄ VESSAN ON SURULLINEN SURFFAA NETISSÄ IMUROI ETEISEN PESEE HAMPAANSA ON ONNELLINEN ON SURULLINEN SURFFAA NETISSÄ KEITTÄÄ PERUNOITA PAKKAA MAT- KALAUKKUAAN KÄYTTÄÄ KRAVAATTIA VETÄÄ VESSAN IMUROI ETEISEN POLSKUTTELEE MUTAOJASSA KÄY KAUPASSA SÄÄSTÄÄ EURON SUKELTAA

Lisätiedot

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. IVAR SUOMI HOITO-OHJE Käsittele öljyllä, vahalla, värillä, lakalla tai petsillä kestävän ja helppohoitoisen pinnan aikaansaamiseksi. YMPÄRISTÖTIEDOT Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua). Uusiutuvaa materiaalia

Lisätiedot

104,0 m², 3h, k,

104,0 m², 3h, k, Kohteen ilmoittaja Nimi: Teppo Tuijula Puh: 0500 530 942 Solid House Oy LKV, Turku Eerikinkatu 13, 3 krs. 20100 Turku Puh: 044 282 0038 MAASEUDUN RAUHAA JA VÄLJÄÄ ASUMISTA Tässä paikassa voit yhdistää

Lisätiedot

Keväisin, kun ulkolämpötila on noussut plussan puolelle,

Keväisin, kun ulkolämpötila on noussut plussan puolelle, Vallox 130 ilmanvaihtokone. Säädä ilmanvaihtokoneen nopeudeksi: o 1 kun asunnossa ei ole ihmisiä, esim. viikonloppureissu. Ilmanvaihtokonetta ei tule sammuttaa, vaikka asunto olisikin tyhjillään (esim.

Lisätiedot

HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY

HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY 11.6.2010 HEPOHIEKAN LEIRIALUE 1/9 11.6.2010 1/6 HEPOHIEKAN LEIRIALUEEN ESITTELY esite kaikille alueen käyttäjille YLEISTÄ Hepohiekan leirialue on ostettu Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:lle vuonna 2001.

Lisätiedot

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688 Automaattinen lataus ja kaukosäätö Kiitoksia että valitsitte meidän Robottipölynimurin! Robotti-imuri on meidän luoma ja valmistettu käyttämään meidän omaa elektronista teknologiaa.

Lisätiedot

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE

OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE OHJEET LUKEMAN KÄYTTÄJILLE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 TILOJEN VARAAMINEN... 3 2 LUKEMAN HINNASTO 1.1.2017 LÄHTIEN... 4 3 LUKEMAN VUOKRAUSKÄYTÄNNÖT JA OHJEET KÄYTTÄJILLE... 5 4 SIIVOUSOHJEET... 6 5 LUKEMAN SIIVOUSHINNASTO...

Lisätiedot

Kustavi, Kustavi Kohdenumero Tupa, mh, s, pkh, 54,0 m²/72,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Kustavi, Kustavi Kohdenumero Tupa, mh, s, pkh, 54,0 m²/72,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Mökki tai huvila Kustavi, Kustavi Kohdenumero 653650 Tupa, mh, s, pkh, 54,0 m²/72,0 m² Kov. 1986-1991 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 127 000,00 Hurusei. Ulkosaariston komeutta puhtaiden vesien ja luonnon

Lisätiedot

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN 1 7 6 7 2 3 4 5 Kun tiedät mitä kulutat, tiedät mitä voit säästää OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN Suomalainen käyttää vettä keskimäärin 160 litraa vuorokaudessa. Tällä kulutuksella vesimaksun pitäisi olla

Lisätiedot

Viitalantie 221, 60640 Isokoski

Viitalantie 221, 60640 Isokoski Venestalon pelastussuunnitelma, joka sisältää sammutus- ym. turvallisuusohjeita Viitalantie 221, 60640 Isokoski TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Venestalo on Veneskoski-Viitala-seura ry:n omistama kylätalo, joka

Lisätiedot

Viinijärven päiväkoti

Viinijärven päiväkoti Viinijärven päiväkoti Viherrystä Viinijärvellä Viime vuonna meidän päiväkotimme pihalle istutettiin kaksi omenapuuta ja kaksi kirsikkapuuta. Meillä oli kevätjuhla, jossa vanhemmatkin lapioivat kuoppia

Lisätiedot

Vaaleaa unelmaa. Lopputyö kevät 2015 Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos ARI 12 Maria Rantanen

Vaaleaa unelmaa. Lopputyö kevät 2015 Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos ARI 12 Maria Rantanen Lopputyö kevät 2015 Kohde ja asiakas Tampereella, Kaukajärven rannalla 90-luvulla rakennetun omakotitalon rantasaunan takkahuone Tila on vähän yli 10m² Talvella minimikäytöllä, mutta saatetaan kuitenkin

Lisätiedot

PROMOOT IOT JA TAPAHTUMAT CITYCENTERISSÄ

PROMOOT IOT JA TAPAHTUMAT CITYCENTERISSÄ PROMOOT IOT JA TAPAHTUMAT CITYCENTERISSÄ Tä r k e i t ä o h j e i t a t a p a h t u m a n j ä r j e s t ä j i l l e 1 CITYCENTER, HELSINKI Suomen 6. suurin kauppakeskus kävijämäärän mukaan Kävijämäärä:

Lisätiedot

Kylpytynnyrit, tynnyri- ja pihasaunat, kodat & huvimajat

Kylpytynnyrit, tynnyri- ja pihasaunat, kodat & huvimajat TURUN FIMEX OY Kylpytynnyrit, tynnyri- ja pihasaunat, kodat & huvimajat Kylpytynnyri, 150 cm lasikuitusisus Lasikuitusisuksella varustettuun kylpytynnyriin mahtuu 3-5 kylpijää. Lasikuituinen sisäosa on

Lisätiedot

Tuttu ympäristö yllättää. Perusasiat kuntoon.

Tuttu ympäristö yllättää. Perusasiat kuntoon. Tuttu ympäristö yllättää. Perusasiat kuntoon. PERUSASIAT KUNTOON työssä ja kotona Siisteys ja järjestys ehkäisevät tapaturmia, lisäävät työtehoa ja viihtyvyyttä merkittävästi niin työpaikalla kuin kotonakin.

Lisätiedot

Kappale 3. Hyvää ruokahalua!

Kappale 3. Hyvää ruokahalua! Kappale 3 Hyvää ruokahalua! Maija tekee ruokaa Maija Virtanen on keittiössä. Hän keittää spagettia. Pöydällä on neljä haarukkaa, veistä, lautasta ja lasia. Lattialla on neljä tuolia ja matto. Hellalla

Lisätiedot

Puun poltto ja tulisijojen lämmitysohjeita.

Puun poltto ja tulisijojen lämmitysohjeita. Puun poltto ja tulisijojen lämmitysohjeita eija.alakangas@vtt.fi Käytä kuivaa polttopuuta Puiden varastoinnissa on estettävä maakosteuden pääsy puihin ja varasto on suojattava myös sateelta Sopiva polttopuun

Lisätiedot

4h+s+ph+v, 36,5 m², Mökki tai huvila, Mikkeli, Suomenniemi, Petäjäsaari 4

4h+s+ph+v, 36,5 m², Mökki tai huvila, Mikkeli, Suomenniemi, Petäjäsaari 4 4h+s+ph+v, 36,5 m², 79 000 Mökki tai huvila, Mikkeli, Suomenniemi, Petäjäsaari 4 Yksityinen myyjä Liisa Hyvärinen Puh: 045 1311 908 Ihana oma mökki upean luonnonhiekkarannan äärellä ja vain 220 km päässä

Lisätiedot

KYSEESSÄ ON YLÄ-ASTEEN KOULUN RUOKAILUUN TARKOITETTU VAHVA JA KESTÄVÄ JAKELULINJASTO. LINJASTON KORKEUS TULISI OLLA KORKEAMPI VAIHTOEHTO.

KYSEESSÄ ON YLÄ-ASTEEN KOULUN RUOKAILUUN TARKOITETTU VAHVA JA KESTÄVÄ JAKELULINJASTO. LINJASTON KORKEUS TULISI OLLA KORKEAMPI VAIHTOEHTO. LIITE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN Tarjouspyynnön kohde: Ehnroosin koulun keittiö / ruokasali Nordenskiöldintie 2 04600 Mäntsälä Koulun ruokailijamäärä on noin 550 600 annosta /pv. Tarjousta pyydetään alla olevista

Lisätiedot

Vienna. Oh, Vienna. Oh, Vienna. (Ultravox, suomalaiset sanat: Juha Jäävalo, 2017)

Vienna. Oh, Vienna. Oh, Vienna. (Ultravox, suomalaiset sanat: Juha Jäävalo, 2017) Vienna (Ultravox, suomalaiset sanat: Juha Jäävalo, 2017) Kävelimme kylmässä ilmastossa Pakastunutta hengitystä ruuduissa Valehteleminen ja odottaminen Mies pimeästä kuvakehyksiin Niin mystinen ja sielukas

Lisätiedot

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset Tervetuloa SATOkotiin Muuttajan usein kysytyt kysymykset SATOn Asiakaspalvelu p. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato Milloin saan hakea avaimet? Uuden kotisi avaimet saat vuokrasopimuksen

Lisätiedot