11 Eron myöntäminen Ahti Lindgrenille rakennuslautakunnan jäsenyydestä/uuden

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "11 Eron myöntäminen Ahti Lindgrenille rakennuslautakunnan jäsenyydestä/uuden"

Transkriptio

1 Kunnanvaltuusto 1 Valtuustosali kello Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 Vuoden 2014 talousarvion toteutuminen/määrärahaylitykset 5 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen 6 Hirvensalmen kunnan henkilöstötilinpäätös Syväsmäen kyläyleiskaava 8 Syväsmäen kyläkaavan ja Ryökäsveden rantayleiskaavan kunnan omistamien rakennuspaikkojen hinnan vahvistaminen 9 Määräalan myyminen Sinikka Kamuselle kunnan omistamasta R:no Möhkönen nimisestä tilasta 10 Eron myöntäminen Heikki Liukkoselle teknisen lautakunnan jäsenyydestä/uuden jäsenen valitseminen 11 Eron myöntäminen Ahti Lindgrenille rakennuslautakunnan jäsenyydestä/uuden jäsenen valitseminen 12 Kunnan ympäristöohjelman hyväksyminen vuosille Ilmoitusasiat 14 Kiireellisenä käsiteltävät asiat 15 Valtuutettujen esittämät asiat Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Seija Väisänen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle

2 Kunnanvaltuusto 2 Aika klo Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä olleet jäsenet Gynther Timo Honkanen Heidi Honkanen Pekka Hölttä Pepe Kekkonen Esko Kivisaari Markku Kiesilä Outi Kovanen Seppo Kämppi Ari Leppänen Susanna Lindgren Ahti Liukkonen Heikki Manninen Juhani Manninen Jukka Marttinen Timo Mynttinen Maritta Pesonen Risto Pylkkänen Pentti Rantalainen Risto Selenius Jyrki Väisänen Seija varajäsen II varapuheenjohtaja I varapuheenjohtaja varajäsen puheenjohtaja Muut läsnäolijat Seppo Ruhanen kunnanjohtaja Lahdelma Petteri sivistystoimen johtaja Viljanen Asko tekninen johtaja Heikki Isokääntä elinkeinoasiamies Anne Matilainen vs. hallintojohtaja Poissa Sigita Herrala Pirkko Luntta 1 Kokous avattiin sekä todettiin laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Risto Rantalainen ja Ari Kämppi.

3 Kunnanvaltuusto 3 Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Seija Väisänen puheenjohtaja Anne Matilainen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastajat, tarkastusaika Risto Rantalainen Ari Kämppi Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä vs. hallintojohtaja Anne Matilainen

4 Kunnanvaltuusto 4 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS -kokouskutsun asia 1 Kvalt 1/ Kuntalain 54 :n mukaan kokouskutsun valtuuston toimikauden ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Tästä kokouksesta on ilmoitettu päivätyllä kutsulla, joka on lähetetty valtuutetuille (liite nro 1). Kutsu on lisäksi julkaistu kunnan ilmoitustaululla, kunnan www- kotisivuilla ja paikallislehdessä Hirvensalmelainen on julkaistu ilmoitus kokouksen ajasta ja paikasta. Kunnanvaltuuston työjärjestyksen :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään seitsemän päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle, kunnanhallituksen jäsenelle, kunnanjohtajalle ja samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kuntalain 58 :n mukaan kunnanvaltuusto on päätösvaltainen, kun kaksi kolmannesta valtuutetuista on saapuvilla. Esitys Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kunnanvaltuusto 5 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN -kokouskutsun asia 2 Kvalt 2 / Pöytäkirja voidaan tarkastaa Khall esitys Kunnanvaltuusto valitsee kaksi valtuutettua tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Valittiin pöytäkirjantarkastajiksi Ari Kämppi ja Risto Rantalainen.

6 Kunnanvaltuusto 6 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN -kokouskutsun asia 3 Kvalt 3/ Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy tämän esityslistan asioiden käsittelyjärjestykseksi.

7 Kunnanvaltuusto 7 VUODEN 2014 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN/MÄÄRÄRAHAYLITYKSET kokous kutsun asia 4 Khall 41 / Kunnanvaltuusto on antanut vuoden 2014 talousarvioon määrärahat tehtävätasolle. Tilinpäätöstä laadittaessa on tullut esille, että käyttötalousosassa on menojen määrärahaylityksiä ,72 euroa. Käyttötalouden nettomenot toteutuivat 96,4 prosenttisesti tulojen toteuduttua 101,4 prosenttisesti ja menojen 97,4 prosenttisesti. Liite 2 Määrärahaylitykset käyttötaloudessa johtuivat seuraavista tekijöistä: Tehtäväalue Ylitys Aikuiskoulutus ,29 Ylitykset aiheutuivat Mikkelin kansalaisopiston järjestämän opetuksen arvioitua suuremmasta opetustuntien toteumasta; tunteja toteutui 1571 h eli noin 200 tuntia arvioitua enemmän. Lisäksi arvioitu tuntikustannus oli oletettua korkeampi. Kirjastotoimi 1 143,31 Ylitys koostuu pienistä yksittäisistä eristä, ei yhtä tekijää. Vapaa-aikapalvelut ,04 Ylitys koostuu suurimmaksi osaksi urheilukentän poistoista. Urheilukentän valmistuminen ei ollut tiedossa talousarviota laadittaessa. Erikoissairaanhoito ,42 Ylitys johtuu erikoissairaanhoidon arvioitua suuremmista kustannuksista. Tekninen hallinto 941,42 Ylitys koostuu pienistä yksittäisistä eristä, ei yhtä tekijää. Palo- ja pelastustoimi 9 262,24 Ylitys johtuu kiinteistö- ja kalustokustannusten noususta. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteen 2 mukaiset vuoden 2014 talousarvion ylitykset ja määrärahamuutokset ja esittää ne kunnanvaltuuston hyväksyttäviksi.

8 Kunnanvaltuusto 8 Kvalt 4 / Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteen 2 mukaiset vuoden 2014 talo- Liite 2 usarvion ylitykset ja määrärahamuutokset.

9 Kunnanvaltuusto 9 VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN kokouskutsun asia 5 Khall 51 / Vuoden 2014 tilinpäätös on valmistunut. Tilinpäätös on liitteenä 1. Liite 1 Taloussuunnitelmassa oli arvioitu vuosikatteen muodostuvan positiiviseksi euroa ja kunnanvaltuuston myöntämien lisämäärärahojen jälkeen suunnitelman mukainen vuosikate oli euroa. Tilinpäätös osoittaa vuosikatteen olevan positiivinen ,87 euroa. Käyttötalousmenot toteutuivat kokonaisuudessaan 97,39 prosenttisesti. Vuoteen 2013 verrattuna toimintakulut pienenivät 0,27 %. Tilinpäätös osoittaa ,30 euroa ylijäämää. Vuosikate on ,87 euroa, joka asukasta kohden merkitsee 787 euroa. Vuoden 2013 vuosikate oli 768 euroa/asukas. Vuosikatteella on pystytty kattamaan suunnitelman mukaiset poistot. Toimintavuonna ei otettu uutta lainaa. Lainoja lyhennettiin euroa. Kunnalla oli vuoden lopussa lainaa 358 euroa/asukas, kun vuoden 2013 lopussa lainaa oli 413 euroa/asukas. Kunnan tuloveroprosentti oli 19,50. Kaikkien kuntien keskimääräinen verotuloprosentti oli 19,74 ja Etelä-Savon kuntien 20,61 %. Talousarvion toteuma ilmenee tarkemmin liitteenä olevasta tilinpäätöksestä. Vuoden 2014 keskeisin investointi oli urheilukentän peruskorjaus, johon käytettiin ,55 ja saatiin valtionavustusta ,00. Urheilukentän huoltorakennukseen käytettiin ,11 ja saatiin valtionavustusta ,00. Urmasrinteen tien rakentamiseen käytettiin ,93. Vuoden 2014 toteutuneet investoinnit olivat yhteensä ,37 euroa. Investointitaso oli hieman edellisvuotta matalampi. Vertailun vuoksi todettakoon, että vuoden 2013 investoinnit olivat ja vuoden 2012 investoinnit Verotulot olivat ,38 euroa, joissa oli kasvua edellisvuoteen verrattuna 4,9 %. Verotuloa arvioitaessa on huomioitava niiden olevan vuoden 2014 osalta ennakkotilityksiä. Verotulojen todellinen määrä selviää syksyllä 2015 vuoden 2014 verotuksen valmistuttua. Yleisen taloustilanteen vuoksi on perusteltua arvioida, että kunta joutuu palauttamaan vuoden 2014 veroennakoita.

10 Kunnanvaltuusto 10 Valtionosuudet olivat euroa ja toteutuivat euroa yli taloussuunnitelmassa arvioidun. Harkinnanvaraista valtionosuutta ei haettu. Tilinpäätösasiakirjat ovat kokonaisuudessaan esillä kokouksessa. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy ja allekirjoittaa vuoden 2014 tilinpäätöksen, jonka tulos ennen tilinpäätössiirtoja osoittaa ylijäämää ,30 euroa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että tilikauden ylijäämä ,30 kirjataan edellisten tilikausien yli-/alijäämä tilille. Kunnanhallitus jättää tilinpäätöksen tilintarkastajan tarkastettavaksi ja saattaa sen tarkastuslautakunnan käsittelyn jälkeen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi. Tark.ltk Hirvensalmen kunnanhallitus on kokouksessaan käsitellyt Hirvensalmen kunnan tilinpäätöksen vuodelta Tilintarkastaja Mika Mikkonen antaa tilintarkastuskertomuksen vuodelta Esitys Tarkastuslautakunta päättää esittää kunnanvaltuustolle, että - vuoden 2014 tilinpäätös voidaan hyväksyä - vastuuvapaus voidaan myöntää kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Tarkastuslautakunta päätti esittää kunnanvaltuustolle vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Kvalt 5/ Tilinpäätös liitteenä n:o 3 ja tilintarkastuskertomus liitteenä n:o 4. tark.ltk esitys Kunnanvaltuusto - Merkitsee tiedokseen tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2014 (liite 4). - Vahvistaa vuoden 2014 tilinpäätöksen. - Hyväksyy tilikauden tuloksen käsittelyn hallituksen toimintakertomuksessa esittämällä tavalla.

11 Kunnanvaltuusto 11 - Myöntää vastuuvapauden kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Pöytäkirjaan merkittiin, että kunnanhallituksen jäsenet Esko Kekkonen, Outi Kiesilä, Susanna Leppänen, Jukka Manninen, Maritta Mynttinen, Risto Pesonen ja Pepe Hölttä sekä kunnanjohtaja Seppo Ruhanen poistuivat kokouksesta esteellisinä asian käsittelyn ajaksi.

12 Kunnanvaltuusto 12 HIRVENSALMEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 kokouskutsun asia 6 Khall 52 / Liite 2 Hirvensalmen kunnassa valmistui ensimmäinen henkilöstötilinpäätös vuonna Henkilöstötilinpäätöksen kokoamisesta vastaa kunnan hallintotoimisto. Henkilöstötilinpäätöksen tavoitteena on antaa tietoa kiinnostuneille kunnan henkilöstövoimavarojen määrästä ja rakenteesta, työvoimakustannuksista sekä henkilöstön hyvinvoinnista ja työkyvystä. Henkilöstötilinpäätöksessä kuvataan jo toteutunutta kehitystä, mutta sen tietojen perusteella voidaan jo varautua tulevaan. Henkilöstövoimavarojen arviointi on arvokas henkilöstöjohtamisen apuväline. Kun arviointia tehdään hyväksyttyjen suositusten mukaan, helpottaa se seudullista, kuntien välistä ja valtakunnallista vertailtavuutta. Hirvensalmen kunnan henkilöstötilinpäätös vuodelta 2014 on liitteenä 2. Kj. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen kunnan henkilöstötilinpäätöksen vuodelta 2014 ja saattaa sen kunnanvaltuuston tiedoksi. Kvalt 6 / Liite 5 Khall Kunnanvaltuusto merkitsee asian tiedoksi. esitys

13 Kunnanvaltuusto 13 SYVÄSMÄEN KYLÄYLEISKAAVA kokouskutsun asia 7 Tekn.ltk Tavoitteena on laatia oikeusvaikutteinen kyläyleiskaava Hirvensalmen kunnan Syväsmäen kylän alueelle. Alue käsittää Syväsmäen ydinalueet. Yleiskaavan tavoitteena on edistää rakentamista alueella, ohjata ja tukea rakennusprosessia, elinkeinojen kehittämistä sekä ympäristön- ja maisemanhoitoa. Kaava on tarkoitus laatia maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaisena oikeusvaikutteisena yleiskaavana, jolloin kaavan perusteella voidaan myöntää suoraan rakennusluvat kaavaan merkityille rakennuspaikoille. Yleiskaavalla pyritään ohjaamaan ja tukemaan alueen virkistyskäyttötarpeita osoittamalla tarvittavat uimarannat, venevalkamat ja reitistöt (ohjeelliset polku-, latu- ja moottorikelkkaurat) sekä muut virkistysalueet. Suunnittelutyön tavoitteena on määritellä rakentaminen kyläalueella. uudet rakennuspaikat osoitetaan ympärivuotiseen asuinrakentamiseen sekä loma-asutukseen. Tavoitteena on lisäksi matkailutoiminnan tukeminen ja kehittäminen alueella. Alueella on kunnallistekniikka. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma liitteenä nro 2. Tekn.joht. Tekninen lautakunta asettaa Syväsmäen kyläyleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä tarvittavat viranomaislausunnot. Tekn.ltk Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä Lausunnon antoivat: Etelä-Savon Ely-keskus, Etelä-Savon maakuntaliitto, Rakennuslautakunta, Museovirasto, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pohjois-Savon Ely-keskus. Ei muistutuksia. Kaava-asiakirjat, liite nro 3. Kaavaluonnosasiakirjat esitellään kokouksessa.

14 Kunnanvaltuusto 14 Tekn.joht. Tekninen lautakunta asettaa Syväsmäen kyläyleiskaavan kaavaluonnoksen nähtäville 30 vuorokauden ajaksi, MRL 62 ja MRA 30 ja pyytää siitä tarvittavat lausunnot. Khall 255 / Kaavaluonnos on ollut nähtävillä välisen ajan. Lausunnon antoivat: Etelä-Savon ELY-keskus, Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikkelin Seudun ympäristöpalvelut, Rakennuslautakunta, Pohjois-Savon ELY-keskus. Muistutuksia saapui yksi. Kaavanlaatijan vastine annettuihin lausuntoihin ja muistutukseen on kaava-asiakirjojen mukana. Kaava-asiakirjat, liite nro 4. Kj Kunnanhallitus päättää asettaa Syväsmäen kyläyleiskaavaehdotuksen nähtäville 30 vuorokauden ajaksi ja pyytää siitä tarvittavat lausunnot. MRL 65 ja MRA 19 ja 20. Hyväksyttiin Khall 25 / Syväsmäen kyläyleiskaavaehdotus on ollut nähtävillä Kyläyleiskaavaehdotuksesta lausunnon antoivat: Etelä-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue ja Mikkelin seudun ympäristöpalvelut. Etelä-Savon ELY-keskus: Kaavakartta ja -määräykset: Seuranpirtin ja entisen koulurakennuksen SR-merkinnät kaavakartalla ja -määräyksissä ovat edelleen ristiriitaiset (merkinnän väri, sr-merkintä puuttuu määräyksistä). vastine: merkinnät on korjattu yhtenäisiksi. Luonto ja maisema: alueelta tehty luontoselvitys kattaa kaava-alueen metsäiset osat. niiden lisäksi luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen merki-

15 Kunnanvaltuusto 15 tyksellisiä ovat peltoaukeita rajaavat reunavyöhykkeet, kiviaidat, puurivit ja erilaiset saarekkeet, tämän lisäksi niillä on maisemallinen merkitys. Tästä syystä maakunnallisesti arvokkaan Syväsmäen kulttuurimaisema-alueen kaavamerkintään tulee tehdä lisäys: 'alueen peltoaukeat tulee pyrkiä säilyttämään avoimina ja niitä rajaavat reunavyöhykkeet, kiviaidat, maisemapuut ja puurivit sekä saarekkeet ehyinä.' Tämä ei velvoita ketään peltoviljelyn jatkamiseen eikä myöskään estä metsittämistä omalla kustannuksella. ELY-keskus pitää edelleen tärkeänä, että maakunnallisesti merkittävälle kylämaisema-alueelle (km) lisätään maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukaisen maisematyöluvan vaatimus. Vaikkei kaava tällä hetkellä osoitakaan alueelle olennaista uutta maankäyttöä, ei se myöskään poista mahdollisuutta hallitsemattomaan maisemaa muuttavaan toimintaan. Byrokratian lisääntymiseenhän kaavamääräys ei suoranaisesti vaikuta, määräyksellä pystytään ensisijaisesti turvaamaan alueen tunnuspiirteiden säilyminen mahdollisten maankäyttöhankkeiden yhteydessä. Vastine: Lisätään km -kaavamerkintään lause: Alueen peltoaukeat tulee pyrkiä säilyttämään avoimina ja niitä rajaavat reunavyöhykkeet, kiviaidat, maisemapuut ja puurivit sekä saarekkeet ehyinä. sekä: Maisemaa muuttavat toimenpiteet tarvitsevat maankäyttöja rakennuslain 128 :n mukaisen maisematyöluvan. Pohjois-Savon ELY-keskus, liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue: Kaavaselostus / Kaava ja sen perustelut / Arvioidut vaikutukset: Kohdan otsakkeen Tiet toisessa kappaleessa tulee tehdä korjaus:...eikä seututielle 431 myönnetä uusia liittymälupia. Vaikutustarkastelussa on arvioitava uuden asutuksen tuottama liikennemäärä ja sen vaikutus huomioiden nykyinen liikennemäärä ja maankäytön luonne. alueen liikenteessä korostuu mm. alueella olevan seitsemän maatilan toiminta. Liikkumisen on katsottu perustuvan kokonaan oman auton käyttöön. on hyvä tuoda esille myös se, missä määrin on mahdollisuus hyödyntää joukkoliikennettä esim. haettaessa palveluja lähitaajamista tai Mikkelistä. vastine:

16 Kunnanvaltuusto 16 Korjataan lause kaavaselostuksen Tiet -kohtaan. Vaikutusten tarkastelussa huomioidaan paremmin uuden asutuksen tuottama liikennemäärä ja vaikutus suhteessa nykyiseen liikenteen määrään ja maankäytön luonteeseen. Syväsmäeltä on julkisen liikenteen yhteyksiä lähitaajamien palveluiden äärelle. Sekä Mikkelin ja Syväsmäen että Hirvensalmen ja Syväsmäen välillä kulkee matkahuollon seutuliikennebussi, jonka pysäkkinä on Syväsmäki th. Syväsmäessä kulkee kunnan järjestämä linjataksireitti tiistaisin, aamulla klo 9:15 ja iltapäivällä 13:50 Kaavakartta: Yksityistietä vastaava viivamerkintä tulee korjata pääsytieksi. kaikki rakennuspaikkojen yhteytenä toimivat pääsytiet tulee osoittaa kaavakartalla. vastine: Korjataan viivamerkintä Pääsytieksi ja osoitetaan kaikki rakennuspaikkojen pääsytiet kaavakartalla. Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelut: Ranta-alueeseen tukeutuvien rakennuspaikkojen osalta (5 kpl) olisi perusteltua pyytää Mikkelin seudun ympäristöpalveluilta (tai Etelä-Savon ELY-keskuksesta) rakennuslupavaiheessa lausunto, jolla varmistetaan, että suunniteltu rakentaminen ei ole ristiriidassa alueen luontoarvojen kanssa. Vastine: Alueen luontoarvot eivät ole niin merkittäviä ja ne kohdistuvat pääasiassa vesialueeseen, että rakennuslupavaiheessa olisi tarkoituksenmukaista pyytää lausuntoa. Rakennuslautakunnalla ja Museovirastolla ei ollut huomautettavaa. Edellä mainituin perustein korjatut kaavaasiakirjat liite 1 Kj Kunnanhallitus hyväksyy liitteen 1 mukaisen Syväsmäen kyläyleiskaavan ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. MRL 37. Kvalt 7 /

17 Kunnanvaltuusto 17 Liite 6 Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy Syväsmäen kyläyleiskaavan. MRL 37

18 Kunnanvaltuusto 18 SYVÄSMÄEN KYLÄKAAVAN JA RYÖKÄSVEDEN RANTAYLEISKAAVAN KUNNAN OMISTAMIEN RAKENNUSPAIKKOJEN HINNAN VAHVISTAMINEN kokouskutsun asia 8 Tekn.ltk 21 / Hirvensalmen kunnanhallitus on hyväksynyt Syväsmäen kyläkaavan ja esittää sitä seuraavassa valtuuston kokouksessa hyväksyttäväksi. Kaavassa muodostetaan kunnan omistamalle Kangasnimiselle tilalle 8 uutta rakennuspaikkaa. Alueella on ennen kaavaa ollut 2 kovan maan rakennuspaikkaa ja 1 lammenranta paik ka, joiden hintaa ei valtuusto ole vahvistanut. Alueen kunnallistekniikan rakentamisesta koituu kunnalle nettokustannuksia arviolta Viimeisempänä valtuusto on vahvistanut Urmasrinteen asemakaava-alueen rakennuspaikkojen hinnat. Vuonna 2008 hinnat vaihtelevat , kalliimmat ovat lammenrannassa. Haapaniemessä hinnat vaihtelevat ja välillä. Pöyrynkylän rakennuspaikat maksavat / kpl. Hirvensalmen kunnalla on Ryökäsveden oikeusvaikutteisessa rantayleiskaavassa viisi vakituiseen asumiseen osoitettua rakennuspaikkaa; neljä on Rehniön yksityisten varressa, lähellä nykyistä vedenkäsittelylaitosta ja yksi rantarakennuspaikka on Ryökäsniemessä. Pinta-alaltaan rakennuspaikat ovat noin 5200 m². Tekninen toimisto on valmistellut tonttien hinnoittelun. Liite nro 2. Tekn.joht. Khall 53/ Kj. Tekninen lautakunta hyväksyy liitteenä nro 2 olevat hinnat ja esittää ne kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Lisäksi esitetään, että kunnanvaltuusto oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään muista kaupanehdoista. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 3 olevat hinnat ja esittää ne kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Lisäksi kunnanvaltuusto oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään muista kaupanehdoista.

19 Kunnanvaltuusto 19 Kvalt 8 / Liite 7 Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen ja oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään muista kaupanehdoista.

20 Kunnanvaltuusto 20 MÄÄRÄALAN MYYMINEN SINIKKA KAMUSELLE KUNNAN OMISTAMASTA R:NO MÖHKÖNEN NIMISESTÄ TILASTA kokouskutsun asia 9 Khall 59/ Sinikka Kamunen on jättänyt kunnalle seuraavan kirjeen: Maa-alueen osto Haluamme osoittaa mielenkiintoamme ostaa punaisella rajatun määräalan liitettäväksi tonttiimme rekisteriyksikkö Harjula osoitteessa Urmasrinne 20. Lisämaa on voimassa olevan asemakaavan mukaan ko.kaavatonttia, joten liittäminen on mahdollista ja asemakaavan mukaista. Lisämaan pinta-ala on n m2. Kiinteistön vierellä asemakaava-alueella olevien rakentamattomien tonttien valtuuston vahvistama myyntihinta ovat 3,87 4,17 euroa/m2. Ulkopuolisen asiantuntijan arvion mukaan lisämaan arvo on euroa. Kj Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunta myy liitteessä 7 merkityn määräalan Sinikka Kamuselle liitettäväksi tonttiin euron kauppahinnasta. Lisäksi valtuusto antaa kunnanhallitukselle oikeuden päättää muista kaupanehdoista. Kvalt 9 / Liite 8 Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen ja antaa kunnanhallitukselle oikeuden päättää muista kaupanehdoista.

21 Kunnanvaltuusto 21 ERON MYÖNTÄMINEN HEIKKI LIUKKOSELLE TEKNISEN LAUTAKUNNAN JÄSENYY- DESTÄ/UUDEN JÄSENEN VALITSEMINEN kokouskutsun asia 10 Khall 30/ Kunnanvaltuusto on kokouksessaan valinnut Heikki Liukkosen teknisen lautakunnan jäseneksi. Heikki Liukkonen hakee eroa teknisen lautakunnan jäsenyydestä päivätyllä kirjeellä. Kj Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää eron Heikki Liukkoselle teknisen lautakunnan jäsenyydestä ja valitsee jäsenen tekniseen lautakuntaan hänen tilalleen. Kvalt 10/ Kunnanvaltuusto myöntää eron Heikki Liukkoselle teknisen lauta- Khall esitys kunnan jäsenyydestä ja valitsee jäsenen tekniseen lautakuntaan hänen tilalleen. Kunnanvaltuusto myönsi Heikki Liukkoselle eron teknisen lautakunnan jäsenyydestä ja valitsi teknisen lautakunnan jäseneksi ja samalla puheenjohtajaksi Ahti Lindgrenin.

22 Kunnanvaltuusto 22 ERON MYÖNTÄMINEN AHTI LINDGRENILLE RAKENNUSLAUTAKUNNAN JÄSENYY- DESTÄ/UUDEN JÄSENEN VALITSEMINEN kokouskutsun asia 11 Khall 31/ Kunnanvaltuusto on kokouksessaan valinnut Ahti Lindgrenin rakennuslautakunnan jäseneksi. Ahti Lindgren hakee eroa rakennuslautakunnan jäsenyydestä päivätyllä kirjeellä. Kj Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää eron Ahti Lindgrenille rakennuslautakunnan jäsenyydestä ja valitsee jäsenen rakennuslautakuntaan hänen tilalleen. Kvalt 11/ Kunnanvaltuusto myöntää eron Ahti Lindgrenille rakennuslauta- Khall esitys kunnan jäsenyydestä ja valitsee jäsenen rakennuslautakuntaan hänen tilalleen. Kunnanvaltuusto myönsi Ahti Lindgrenille eron rakennuslautakunnan jäsenyydestä ja valitsi rakennuslautakunnan jäseneksi ja samalla varapuheenjohtajaksi Heidi Honkasen.

23 Kunnanvaltuusto 23 KUNNAN YMPÄRISTÖOHJELMAN HYVÄKSYMINEN VUOSILLE kokouskutsun asia 12 Khall 17 / Mikkelin kaupungin ympäristölautakunta, joka hoitaa myös Hirvensalmen ympäristöterveydenhuoltoon ja ympäristönsuojeluun kuuluvat asiat, päätti ja 186 käynnisti ympäristöohjelman laatimisen Hirvensalmen kunnalle. Ympäristöohjelma laadittiin vuosille ja se on kunnanvaltuuston hyväksymä Ympäristöohjelmaa päivitettiin vuoden 2014 aikana Hirvensalmen kunnan ja Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen yhteistyönä. Uusi päivitetty ympäristöohjelma on laadittu vuosille Ympäristöohjelmassa on asetettu päämäärät ja tavoitteet sekä seurantatoimenpiteet. Liite 1 Kj. Mikkelin seudun ympäristöpalvelut lähetti ympäristöohjelman vuosille kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 1 olevan kunnan ympäristöohjelman ja esittää sen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. Kvalt 12 / Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteen 9 mukaisen kunnan Liite 9 Khall esitys ympäristöohjelman.

24 Kunnanvaltuusto 24 ILMOITUSASIAT kokouskutsun asia 13 Kvalt 13 / Ei ollut ilmoitusasioita.

25 Kunnanvaltuusto 25 KIIREELLISENÄ KÄSITELTÄVÄT ASIAT- kokouskutsun asia 14 Kvalt 14 / Ei ollut kiireellisenä käsiteltäviä asioita.

26 Kunnanvaltuusto 26 VALTUUTETTUJEN ESITTÄMÄT ASIAT - kokouskutsun asia 15 Kvalt 15 / Valtuutettu Risto Pesonen teki seuraavan sisältöisen aloitteen siitä, että kunnanjohtajalle myönnetään opintovapaata kunnallistutkinnon suorittamiseksi. Valtuustoaloite Liite 10 Hirvensalmen kunnanvaltuustolle Ryhtiä päätöksentekoon Itsenäisen kunnan tunnusmerkkejä ovat mm., että kunnossa olevan talouden ohella myös hallintokäytännöt täyttävät lakien ja säädösten vaatimukset ja ovat kuntalain mukaisia sekä kunnallista demokratiaa kunnioittavia. Hirvensalmen kunnallinen päätöksenteko on hyvin epäjohdonmukaista ja luottamushenkilön näkökulmasta valikoivaa. Kuluneen runsaan kahden vuoden aikana on ilmennyt kunnanhallitustasolla, että hyvää hallintotapaa, kuntalakia, hallinto- ja johtosääntöjä ei kaikilta osin noudateta: 1. Tuodaan päätöksentekoon puutteellisesti valmisteltuna asioita, ja asioita jotka eivät kuulu toimielimen päätösvaltaan. 2. Viranhaltijat ylittävät toimivaltansa, (esimerkkejä useita). 3. Johtava viranhaltija on laiminlyönyt kuntalain 51.n ja Hirvensalmen hallintosäännön 39 :n mukaisen päätösten ilmoittamisvelvollisuuden. Tämän asian kohdalla on kysymys vakavasta laiminlyönnistä, joka on jatkunut jo ties kuinka kauan? 4. esim. kunnanhallituksessa on aina tehtävä esittelyn perusteella. 5. Ilmoitusasioissa ei voi tehdä päätöksiä, vaan merkitään tiedoksi! 6. Valtuustoaloitteita ei käsitellä asianmukaisesti, kuten hallintotapa edellyttää. Korostan, että itsenäisessä kunnassa ylin päätösvalta ja vastuu kuuluvat kunnan jäsenten vaaleissa valituille luottamushenkilöille. Viime kädessä ohjeistus ja valvonta, kunkin toimielimen viranhaltijatoimista on puheenjohtajalla. Viranhaltijoiden ja johtavien luottamushenkilöiden jatkuva koulutus esim. lainsäädäntöasioissa onkin erityisen tärkeää. Jos johtava viranhaltija on toiminut edellä esitetyissä tapauksissa tietoisesti, on vakavasta asiasta kysymys. Jos kysymys on tietä-

27 Kunnanvaltuusto 27 mättömyydestä esitän; että kunnanjohtajalle myönnetään välittömästi opintovapaata kunnallistutkinnon suorittamiseksi. Hirvensalmella 20 päivänä huhtikuuta Valtuutettu/KH: I varapuhj. Risto Pesonen

28 Kunnanvaltuusto 28 HIRVENSALMEN KUNTA VALITUSOSOITUS KUNNANVALTUUSTO Kokouspäivämäärä Valitusviranomainen Päätökseen tyytymätön saa hakea siihen muutosta valittamalla kirjallisesti Itä- Suomen hallinto-oikeuteen. Kunnallisvalituksen voi tehdä asianosainen ja kunnan jäsen. Hallintovalituksessa valitusoikeus on ainoastaan asianosaisella. Kunnallisvalitus 4-5, 7-12 Hallintovalitus Valitusaika Valitusaika on 30 päivää tiedoksisaantia seuraavasta päivästä lukien. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulutai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä tämän päivän jälkeen. Asianosainen saa päätöksestä tiedon kirjeellä. Kunnallisvalituksessa asianosaisen katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Hallintovalituksessa asianosaiselle toimitetaan tiedoksianto todisteellisesti saantitodistusta vastaan tai haastemiehen välityksellä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun päätös on asetettu julkisesti nähtäville. Valituksen on oltava perillä viimeistään viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa: 1-3, 6, Hallintolainkäyttölain 15 : valitusta ei saa tehdä seuraavista päätöksistä: Perusteet: Valituskirje, liitteet ja toimittaminen

29 Kunnanvaltuusto 29 Valituskirjeessä on ilmoitettava, - valittajan nimi, ammatti ja postiosoite, - päätös, johon haetaan muutosta, - muutos, joka päätökseen vaaditaan tehtäväksi sekä - muutosvaatimuksen perusteet - että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, - päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai - päätös on muuten lainvastainen (KuntaL 90 ). Valituskirjeeseen on liitettävä päätös alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettu jäljennös, valituksen perusteena olevat asiakirjat sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Valituskirje on valittajan tai muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjeen, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinpaikka ja postiosoite. Valituskirje on toimitettava valitusviranomaiselle. Omalla vastuulla valituskirjeen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallintooikeudessa oikeudenkäyntimaksua. Osoite Itä-Suomen hallinto-oikeus PL 1744, Puijonkatu 29 A, 2 krs, Kuopio sähköposti: ita-suomi.hao@oikeus.fi faksi: Aukioloaika klo

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31 Kunnanvaltuusto 31 Aika 15.5.2017 klo 17.00 18.30 Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 19 Työjärjestyksen

Lisätiedot

1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20. 2. 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.21. 3. 19 Työjärjestyksen hyväksyminen...

1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20. 2. 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.21. 3. 19 Työjärjestyksen hyväksyminen... Tekninen lautakunta 17.03.2015 19 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika 17.03.2015 klo 15.00 16.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 30

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 30 Kunnanvaltuusto 30 Aika 17.6.2019 klo 17.00 18.00 Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 17 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Kokouksen tarkistettu pöytäkirja, johon liitetty oikaisuvaatimusohjeet pidetään nähtävänä 7.4.2015

Kokouksen tarkistettu pöytäkirja, johon liitetty oikaisuvaatimusohjeet pidetään nähtävänä 7.4.2015 Kunnanhallitus 70 Kunnanhallituksen kokoushuone kello 16.00 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 50 Työjärjestyksen hyväksyminen 51 Vuoden 2014 tilinpäätöksen

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 20.3.2018 18 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 16.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31 Kunnanvaltuusto 31 Aika 18.6.2018 klo 17.00 18.38 Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 18 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin).

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin). Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (5) 84 Poikkeamishakemus / Luusniemi, Vääräsaari 2:59 / Siirtopäätös KNGDno-2015-514 Valmistelija / lisätiedot: Hannu Manninen hannu.manninen@kangasniemi.fi Liitteet

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 24.4.2017 61 Aika 24.4.2017 klo 16.00 16.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 44

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 27

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 27 Rakennuslautakunta 22.5.2018 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 16.10 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa. ASIAT

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 11.05.2016 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika Keskiviikko 11.5.2016 klo 17:00 17:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.27

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52 Tekninen lautakunta 18.6.2013 51 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4 / 2013 Kokousaika 18.6.2013 klo 15.00-15.50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

ASIAT 1. 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.. 25. 2. 17 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.. 25. 3. 18 Työjärjestyksen hyväksyminen..

ASIAT 1. 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.. 25. 2. 17 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.. 25. 3. 18 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Rakennuslautakunta 17.2.2015 24 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2015 Kokousaika 17.2.2015 klo 15.00 15.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31 Tekninen lautakunta 07.04.2015 29 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4/2015 Kokousaika 07.04.2015 klo 15.00 16.22 Kokouspaikka Heikinniemi, Heikinkoti ASIAT 1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Rakennuslautakunta

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta 4.12.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 6 / 2018 Kokousaika 4.12.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 47 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Aika: 14.05.2014 klo 16:30-20:00 Paikka: Nuorisotalo LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 24 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Liitteet 1 raportti valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen tammielokuu

Liitteet 1 raportti valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen tammielokuu Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 7/2015 1 (7) Kunnanhallitus, 141, 21.09.2015 Kunnanvaltuusto, 33, 28.09.2015 Kunnanhallitus, 219, 07.12.2015 Kunnanvaltuusto, 53, 14.12.2015 53 Käyttötalouden vuoden 2015

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

1. 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 27

1. 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 27 Rakennuslautakunta 6.6.2017 25 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2017 Kokousaika 6.6.2017 klo 15:00 15:30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 37, 39, 41-43 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta :t 143 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus tekniselle lautakunnalle. Oikeus oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 3

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 3 Rakennuslautakunta 17.1.2017 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2017 Kokousaika Tiistai 17.1.2017 klo 15.00 15:30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 29.1.2019 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2019 Kokousaika 29.1.2019 klo 15.00 16.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta 6.11.2017 Sisällys 41 Tilintarkastusyhteisön valinta 42 Teknisen johtajan kuuleminen 43 Muut asiat Tarkastuslautakunta 6.11.2017 40 Aika 6.11.2017 klo 15.00 16.30 Paikka Kunnanviraston

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot