Lenovo PHAB2 Plus. Käyttöopas V1.0. Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lenovo PHAB2 Plus. Käyttöopas V1.0. Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y"

Transkriptio

1 Lenovo PHAB2 Plus Käyttöopas V1.0 Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y

2 Perusteet Tutustu seuraaviin, ennen kuin käytät näitä tietoja ja tuotetta, johon ne liittyvät: Pikaopas Oikeudellinen huomautus Liite Pikaopas ja oikeudellinen huomautus on ladattu osoitteeseen Lenovo Companion Tarvitsetko apua? Lenovo Companion -sovellus tarjoaa tukea suoran pääsyn saamisessa Lenovon verkkotukeen ja foorumeihin*, usein kysyttyihin kysymyksiin*, järjestelmäpäivityksiin*, laitteiston toimintatesteihin, takuun tilan tarkastukseen*, huoltopyyntöihin** ja korjauksen tilaan**. Huomautus: * vaatii dataverkkoyhteyden. ** ei ole saatavilla kaikissa maissa. Voit hankkia tämän sovelluksen kahdella tavalla: Etsi ja lataa sovellus Google Playstä. Skannaa seuraava QR-koodi Lenovo Android -laitteella. Tekniset tiedot Tässä luvussa luetellaan vain langattoman tiedonsiirron tekniset tiedot. Laitteen teknisten tietojen luettelon saa näkyviin siirtymällä osoitteeseen Malli Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y Suoritin MT8783 MT8783 Akku 4050 mah 4050 mah Langaton tiedonsiirto Bluetooth 4.0; WLAN a/b/g/n/ac dual-band 2,4G & 5G; GPS; LTE/UMTS/GSM Bluetooth 4.0; WLAN a/b/g/n/ac dual-band 2.4G & 5G; GPS; LTE/UMTS/GSM Huomautus: Lenovo PB2-670M tukee LTE-kaistoja 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20 ja 38, 40, 41(kapea kaista); Lenovo PB2-670Y tukee LTE-kaistoja 2, 4, 5, 7, 12, 13, 17; joissain maissa LTE:tä ei kuitenkaan tueta. Voit kysyä operaattoriltasi, toimiiko laitteesi maasi LTE-verkoissa. Näytön painikkeet Laitteessa on kolme painiketta. Moniajopainike: Napauta tehdä seuraavat toimet: nähdäksesi käynnissä olevat sovellukset. Sen jälkeen voit

3 Avata sovelluksen napauttamalla sitä. Voit pysäyttää sovelluksen napauttamalla. Voit pysäyttää kaikki sovellukset napauttamalla. Aloituspainike: Voit palata oletusaloitusnäyttöön napauttamalla. Paluupainike: Voit palata edelliselle sivulle tai poistua nykyisestä sovelluksesta napauttamalla. Aloitusnäyttö Laitteen käyttö aloitetaan aloitusnäytöstä. Aloitusnäytössä on jo valmiiksi hyödyllisiä sovelluksia ja widgettejä. Huomautus: Laitteen ominaisuudet ja aloitusnäyttö saattavat vaihdella sijainnin, kielen, operaattorin ja mallin mukaan. Aloitusnäyttöjen mukauttaminen muokkaustilassa Siirry muokkaustilaan painamalla ja pitämällä painettuna mikä tahansa muu aloitusnäytön kohta kuin kuvake. Voit poistua muokkaustilasta napauttamalla paluupainiketta.

4 Muokkaustilassa voit tehdä seuraavia: Jos sinulla on monia näyttöjä ja haluat siirtää yhden aloitusnäytön, pidä näytön pikkukuvaa painettuna kunnes se suurenee hieman, vedä se uuteen paikkaan ja vapauta se. Voit lisätä widgetin aloitusnäyttöön napauttamalla WIDGETIT, pyyhkäisemällä ylös tai alas widgetin paikantamiseksi, painamalla widgettiä kunnes se ponnahtaa esiin, vetämällä sen toivottuun paikkaan ja vapauttamalla sen sitten. Voit vaihtaa taustakuvan napauttamalla TAUSTAKUVAT, paikantamalla toivotun taustakuvan pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla sitten Aseta taustakuva. Voit vaihtaa lukitusnäytön taustakuvan napauttamalla LUKITUSNÄYTÖN TAUSTAKUVA, paikantamalla toivotun taustakuvan pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla sitten Aseta lukitusnäytön taustakuva. Widgetien ja sovellusten hallinta Aloitusnäytössä voit tehdä seuraavia: Voit siirtää widgetin tai sovelluksen pitämällä widgettiä tai sovellusta painettuna, kunnes sen kuvake suurenee hieman, vetämällä sen toivottuun paikkaan ja vapauttamalla sen sitten. Voit poistaa widgetin aloitusnäytöstä pitämällä widgettiä painettuna, kunnes sen kuvake suurenee hieman, vetämällä sen näytön ylälaitaan ja sitten pudottamalla widgetin kohtaan. Sovelluksen asennus poistetaan pitämällä sovellusta painettuna, vetämällä se näytön ylälaitaan ja pudottamalla se kohtaan. Huomautus: Järjestelmäsovellusten asennusta ei voi poistaa. Jos yrität poistaa järjestelmäsovelluksen asennuksen, ei tule näytön ylälaitaan. Näytön lukitus Kun laite on päällä, voit lukita näytön manuaalisesti painamalla virtapainiketta. Paina virtapainiketta uudelleen esittääksesi lukitusnäytön ja pyyhkäise sitten alaspäin näytön ylälaidasta avataksesi lukituksen. Huomautus: Pyyhkäiseminen on näytön oletusavausmenetelmä. Jos haluat muuttaa

5 näytön lukitusta, katso kohta Asetukset. Ilmoitukset ja pika-asetukset Ilmoituspaneeli (katso kuva 1: Ilmoitus) ilmoittaa vastaamattomista puheluista, uusista viesteistä ja käynnissä olevista toiminnoista, kuten tiedostojen latauksista. Pikaasetuspaneelilla (katso kuva 2: Pika-asetukset) voit käyttää usein käytettyjä asetuksia, kuten WLAN-kytkimiä. Kuva 1: Ilmoitus Kuva 2: Pika-asetukset Voit tehdä seuraavia: Pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidasta nähdäksesi ilmoitukset. Voit sulkea ilmoituspaneelin pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alalaidasta. Voit poistaa ilmoituksen pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ilmoituksen poikki. Voit poistaa kaikki ilmoitukset napauttamalla ilmoituspaneelin alalaidassa. Voit avata pika-asetuspaneelin pyyhkäisemällä alaspäin näytön ylälaidasta kahdesti.

6 Voit sulkea pika-asetuspaneelin pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alalaidasta. USB-liitäntä Kun kytket laitteen tietokoneeseen USB-kaapelilla, ilmoituspaneelissa näkyy ilmoitus, esimerkiksi USB-tietokoneyhteys. Voit napauttaa tätä ilmoitusta ja valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista: Medialaite (MTP): Valitse tämä tila liittääksesi tietokoneeseen tiedonsiirtoa varten. Asenna MediaPlayer 10 tai uudempi jos käytät Windows XP:tä tai vanhempaa. Kamera (PTP): Valitse tämä tila, jos haluat siirtää ainoastaan valokuvia ja videoita laitteen ja tietokoneen välillä. MIDI: Valitse tämä tila, jos haluat laitteen MIDI-sovellusten toimivan tietokoneen MIDIohjelmiston kanssa. vain lataus: Valitse tämä tila, jos haluat ainoastaan ladata laitteen.

7 Puhelut Soittaminen Numeron valitseminen manuaalisesti 1. Avaa Puhelin-sovellus. 2. Napauta näyttääksesi tarvittaessa valintanäppäimet. 3. Anna haluamasi puhelinnumero ja napauta. Soittaminen puhelulokista 1. Avaa Puhelin-sovellus. 2. Napauta. 3. Soita puhelu napauttamalla puhelulokin kohtaa. Yhteystiedolle soittaminen 1. Avaa Puhelin-sovellus. 2. Napauta. 3. Paikanna yhteystieto, jolle haluat soittaa, ja napauta yhteystiedon nimeä näyttääksesi yhteystiedon tiedot. 4. Napauta haluamaasi puhelinnumeroa. Saapuvat puhelut Puheluun vastaaminen tai sen hylkääminen Kun saat puhelun, saapuvan puhelun näyttö avautuu. Voit tehdä jonkin seuraavista: Vedä kohtaan vastataksesi puheluun. Vedä kohtaan hylätäksesi puhelun. Vedä kohtaan vastataksesi viestillä. Puhelun aikaiset vaihtoehdot Kun puhut puhelua, näytössä ovat seuraavat vaihtoehdot: : kytkee kaiuttimen päälle tai pois. : kytkee mikrofonin päälle tai pois. : näyttää tai piilottaa näppäimistön. : asettaa sen hetkisen puhelun pitoon tai jatkaa puhelua. : näyttää numeronäppäimistön, jotta voit soittaa toiselle henkilölle. : käynnistää tai lopettaa puhelun tallentamisen. : lopettaa puhelun. Voit myös painaa äänenvoimakkuuspainikkeita säätääksesi äänenvoimakkuutta ylös tai alas. Puhelulokin käyttäminen Puheluloki sisältää vastaamatta jääneet, lähtevät ja saapuvat puhelumerkinnät. Voit napauttaa puhelulokin kohtaa näyttääksesi asetusvalikon ja napauttaa sitten asetusta. Voit esimerkiksi napauttaa Lisää yhteystietoihin -asetusta tiedon lisäämiseksi yhteystietoluetteloon.

8 Yhteystiedot Yhteystiedon luominen 1. Avaa Yhteystiedot-sovellus. 2. Napauta. 3. Anna yhteystiedon tiedot. 4. Napauta. Yhteystiedon hakeminen 1. Avaa Yhteystiedot-sovellus. 2. Tee jokin seuraavista: Selaa yhteystietoluetteloa ylös tai alas löytääksesi haluamasi yhteystiedot. Napauta ja kirjoita sitten yhteystiedon nimi tai nimikirjaimet. Hakua vastaavat yhteystiedot näytetään kirjoittaessasi. Yhteystiedon muokkaaminen 1. Avaa Yhteystiedot-sovellus. 2. Paikanna ja napauta muokattavaa yhteystietoa. 3. Napauta ja muokkaa sitten yhteystiedon tietoja. 4. Napauta. Yhteystiedon poistaminen 1. Avaa Yhteystiedot-sovellus. 2. Paikanna ja napauta poistettavaa yhteystietoa. 3. Napauta > Poista. 4. Napauta OK. Yhteystietojen tuominen/vieminen 1. Avaa Yhteystiedot-sovellus. 2. Napauta > Tuo/Vie. 3. Valitse KOPIOI YHTEYSTIEDOT KOHTEESTA -näytöstä haluamasi yhteystietolähde ja napauta SEURAAVA. 4. Valitse KOPIOI YHTEYSTIEDOT KOHTEESEEN -näytöstä haluamasi toiminto ja napauta Seuraava. 5. Jos haluat tuoda yhteystietoja, valitse yhteystiedot tai napauta 0 VALITTU > Valitse kaikki valitaksesi kaikki yhteystiedot tai valitse vcard-tiedostot. 6. Jos haluat viedä yhteystietoja, valitse yhteystiedot tai napauta 0 VALITTU > Valitse kaikki valitaksesi kaikki yhteystiedot. 7. Napauta OK.

9 Kamera Kameran perusteet Kamera-sovelluksella voit ottaa kuvia ja kuvata videoita. Valokuva otetaan napauttamalla. Video kuvataan napauttamalla. On suositeltavaa valita vaakasuunta Dolby Audio Capture 5.1 -teknologian hyödyntämiseksi. Napauta valokuvan tai videon pikkukuvaa nähdäksesi valokuvan tai videon Kuvatsovelluksessa. Lisätietoja on kohdassa Kuvat. Napauta asettaaksesi sijaintitiedot, tallennussijainnin, kauneustilan, valkotasapainon, kuvan koon jne. Napauta Napauta käyttääksesi HDR:ää (High Dynamic Range). vaihtaaksesi salamatilojen välillä. Voit vaihtaa etu- ja takakameran välillä napauttamalla. Siirry kameratilaan napauttamalla.

10 Napauta siirtyäksesi AR-tilaan, napauta pyöreää kuvaa vasemmalla ja lisää animoidut virtuaalikohteet valokuviin ja videoihin. Tulos on parempi, kun kamera kohdistetaan suoraan tasaisella pinnalla. Voit valita kissan, koiran, dinosauruksen tai keijun; valitse suosikkisi ja napauta kuvan ottamiseksi. Napauta siirtyäksesi tilaan Dual Camera. Dual Camera -tila: Syväterävyysalueen valokuvassa Dual Camera -tilan käyttäminen mahdollistaa kuvauksen jälkeisen fokusoinnin ja taikaleikkauksen. Ota kuva käyttäen Dual Camera -tilaa, syötä kuva selaamalla tila ja napauta Taikaleikkaus. Järjestelmä leikkaa kuvan automaattisesti (jos et pidä rajauksesta, voit tehdä sen manuaalisesti). Napauta sitten ja valitse haluamasi kuva sekä vaihdettava tausta. Kuvakaappauksen ottaminen Pidä virtapainiketta ja äänenvoimakkuus alas -painiketta painettuna samanaikaisesti ottaaksesi kuvakaappauksen. Näyttökuvat tallennetaan oletuksena puhelimen sisäiseen tallennustilaan. Voit katsella kuvakaappauksia seuraavasti: Avaa Kuvat-sovellus ja paikanna Kuvakaappaus-albumi. Avaa Tiedostonhallinta-sovellus ja siirry Kuvat > Kuvakaappaus -kansioon.

11 Kuvat Valokuvien ja videoiden katsominen 1. Avaa Kuvat-sovellus. 2. Napauta albumia. 3. Napauta valokuvaa tai videota näyttääksesi se koko näytön tilassa. 4. Tee jokin seuraavista: Esitä seuraava tai edellinen valokuva tai video pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Katso video napauttamalla kuvaa, jossa on -merkki. Valokuvien ja videoiden jakaminen Kun katselet valokuvaa tai videota, napauta, ja valitse sitten jakamiskanava, kuten Gmail tai Bluetooth, jolla jaat valokuvan tai videon muiden kanssa. Jos haluat jakaa useita valokuvia ja videoita samalla kertaa, toimi seuraavasti: 1. Avaa Kuvat-sovellus. 2. Kun katselet valokuvien tai videoiden joukkoa, paina jaettavaa valokuvaa tai videota, kunnes se on valittu. 3. Napauta uusia kohteita. 4. Napauta ja valitse jakamiskanava. Valokuvien ja videoiden poistaminen Kun katselet valokuvaa tai videota, napauta sen poistamiseksi. Jos haluat poistaa useita valokuvia ja videoita samalla kertaa, toimi seuraavasti: 1. Avaa Kuvat-sovellus. 2. Kun katselet valokuvien tai videoiden joukkoa, paina poistettavaa valokuvaa tai videota, kunnes se on valittu. 3. Napauta uusia kohteita. 4. Napauta > Poista.

12 Verkko WLAN-yhteys WLAN-yhteyden kytkeminen päälle ja pois Tee jokin seuraavista: Siirry Pika-asetukset-paneeliin ja napauta WLAN-kytkintä kytkeäksesi WLAN-yhteyden päälle tai pois. Vinkki: Pika-asetuspaneelissa voit pitää WLAN-kytkintä painettuna siirtyäksesi WLANasetuspaneeliin. Sieltä voit valita yhdistettävän WLAN-verkkopisteen. Siirry kohtaan Asetukset > WLAN ja kytke WLAN-yhteys päälle tai pois napauttamalla Käytössä tai Ei käytössä. Vinkki: Kun kytket WLAN-yhteyden päälle, näyttöön tulee luettelo löytyneistä WLANverkkopisteistä. Jos haluamasi WLAN-verkkopiste ei ole luettelossa, napauta > Päivitä etsiäksesi WLAN-verkkopisteitä manuaalisesti tai napauta lisätäksesi WLAN-verkkopisteen manuaalisesti. > Lisää verkko Yhdistäminen WLAN-verkkoon 1. Kytke WLAN-yhteys päälle ja tarkista WLAN-verkkopisteiden luettelo. Huomautus: Tarvitset kelvollisia WLAN-yhteyspisteitä, joihin muodostaa yhteyden. 2. Napauta sitä WLAN-verkkopistettä, johon haluat yhdistää. 3. Jos valitsit suojatun verkon, anna käyttäjänimi ja salasana ja napauta YHDISTÄ. Datayhteys Datayhteyden kytkeminen päälle ja pois Tee jokin seuraavista: Siirry Pika-asetukset-paneeliin ja napauta Datayhteys-kytkintä kytkeäksesi datayhteyden päälle tai pois. Siirry kohtaan Asetukset > Datan käyttö, valitse SIM1 (tai SIM2) ja napauta sitten Mobiilitiedonsiirto-kytkintä datayhteyden kytkemiseksi päälle tai pois. Huomautus: Tarvitset kelvollisen SIM-kortin, johon kuuluu datapalvelu. Jos sinulla ei ole SIM-korttia, ota yhteys operaattoriin. Datayhteyden SIM-kortin valitseminen Puhelimessasi on kaksi SIM-korttipaikkaa. Molemmat paikat tukevat 4G/3G/2G-datayhteyksiä, mutta voit ottaa datayhteydelle käyttöön ainoastaan yhden SIM-kortin kerrallaan. Valitse datayhteydelle käytettävä SIM-kortti seuraavasti: Siirry kohtaan Asetukset > SIM-kortit > Mobiilitiedonsiirto ja valitse SIM-kortti. Siirry kohtaan Asetukset > Datan käyttö, valitse SIM-kortti ja napauta sitten Mobiilitiedonsiirto-kytkintä datayhteyden kytkemiseksi päälle tai pois. Yhteyspisteen määrittäminen WLAN-verkkopisteen avulla voit jakaa Internet-yhteyden toisen puhelimen tai muun laitteen kanssa. 1. Siirry kohtaan Asetukset > Lisää > Jaettu yhteys ja kannettava yhteyspiste. 2. Napauta WLAN-verkkopiste -kytkintä kytkeäksesi sen päälle.

13 Huomautus: Verkon voi jakaa kohdasta Jaettu Bluetooth-yhteys tai Internetyhteyden jakaminen USB:n kautta. 3. Jos kytket WLAN-verkkopisteen päälle ensimmäistä kertaa, napauta Luo WLAN-hotspot näyttääksesi kokoonpanotiedot tai muuttaaksesi niitä. Huomautus: Kerro ystävillesi verkon SSID ja salasana, jotta he voivat yhdistää verkkoosi.

14 Chrome Jos puhelimesi on yhdistetty WLAN- tai matkapuhelinverkkoon, voit surffata netissä Chromesovelluksella. Lisätietoja WLAN- tai matkapuhelinverkkoon yhdistämisestä on kohdassa Verkko. Sivustoilla vieraileminen 1. Avaa Chrome-sovellus. 2. Napauta osoiteruutua, kirjoita sivuston osoite tai hakusanat ja napauta. Vinkki: Sinun ei tarvitse syöttää sivuston osoitteen etuliitettä " päästäksesi sivustolle. Esimerkiksi siirtyäksesi osoitteeseen kirjoita osoiteruutuun ja napauta. 3. Kun katselet verkkosivua, tee jokin seuraavista: Napauta > päivittääksesi sen hetkisen sivun. Voit palata edelliselle sivulle napauttamalla paluupainiketta. Voit siirtyä äskettäiselle verkkosivulle napauttamalla >. Pidä verkkosivun kuvaa painettuna ja napauta sitten Tallenna kuva tallentaaksesi kuvan puhelimen sisäiseen muistiin. Kirjanmerkin lisääminen Kun katselet verkkosivua, jonka haluat kirjanmerkitä, napauta >. Kun avaat Chromesovelluksen seuraavan kerran, napauta > Kirjanmerkit ja napauta kirjanmerkkiä siirtyäksesi sivulle nopeasti. Selainhistorian tyhjentäminen 1. Avaa Chrome-sovellus. 2. Napauta > Historia. 3. Napauta POISTA SELAUSTIEDOT...

15 Asetukset Päivämäärän ja ajan asettaminen 1. Siirry kohtaan Asetukset > Päivämäärä ja aika. 2. Tee jokin seuraavista: Jos haluat käyttää verkon päivämäärää ja aikaa, siirry kohtaan Automaattinen päivä ja aika > Käytä verkon määrittämää aikaa. Jos haluat käyttää GPS-päivämäärää ja -aikaa, siirry kohtaan Automaattinen päivä ja aika > Käytä GPS-aikaa > OK. Voit asettaa päivämäärän ja ajan manuaalisesti kääntämällä Automaattinen päivä ja aika -kytkimen pois päältä ja napauttamalla sitten Aseta päivämäärä ja Aseta aika. Jos haluat käyttää verkon aikavyöhykettä, kytke Automaattinen aikavyöhyke -kytkin päälle. Jos haluat valita aikavyöhykkeen manuaalisesti, kytke Automaattinen aikavyöhyke - kytkin pois päältä, napauta Valitse aikavyöhyke ja valitse aikavyöhyke. Voit vaihtaa 24 ja 12 tunnin näytön välillä kytkemällä Käytä 24-tuntista kelloa -kytkimen päälle tai pois. Kielen asettaminen 1. Siirry kohtaan Asetukset > Kieli ja syöttötapa > Kieli. 2. Valitse haluamasi kieli. Näytön lukituksen asettaminen Siirry kohtaan Asetukset > Suojaus > Näytön lukitus valitaksesi näytön lukitusasetukset ja määrittääksesi näytön lukituksen. Sovellusten asennuksen salliminen Ennen kuin asennat tuntemattomista lähteistä lataamiasi sovelluksia, toimi seuraavasti: 1. Siirry kohtaan Asetukset > Suojaus. 2. Napauta Tuntemattomat lähteet -kytkintä kytkeäksesi sen päälle. 3. Tilassa Media Device (MTP), kopioi APK-tiedostot tietokoneelta laitteelle. Soittoäänen valinta Voit valita saapuvien puheluiden, viestien ja ilmoitusten oletussoittoäänen. Voit myös säätää kunkin äänityypin äänenvoimakkuutta. Siirry kohtaan Asetukset > Äänet ja ilmoitukset > Ilmoitusten oletussoittoääni. Tehdasasetusten palauttaminen 1. Siirry kohtaan Asetukset > Varmuuskopiointi ja nollaus > Tehdasasetuksien palauttaminen. 2. Napauta NOLLAA PUHELIN.

16 Sormenjälki Voit laittaa sormesi sormenjälkitunnistimeen ja lukita puhelimen nopeasti. Huomautus: Joissain maissa sormenjälkeä voi käyttää maksujen hyväksymiseen. Sormenjäljen lisääminen Voit lisätä enemmän kuin yhden sormenjäljen. 1. Siirry kohtaan Asetukset > Suojaus > Sormenjälki. 2. Noudata näytössä annettuja ohjeita. Huomautus: Sormenjäljellä käytettävien toimintojen käyttämiseen tarvitaan näytön lukituskuvio, PIN tai salasana. Näytönlukitus asetetaan kohdasta Asetukset > Suojaus > Näytön lukitus. Sormenjäljen poistaminen 1. Siirry kohtaan Asetukset > Suojaus > Sormenjälki. 2. Vahvista näytön lukituskuvio tai anna PIN tai salasana. 3. Napauta sormenjälkeä, jonka haluat poistaa, napauta POISTA ja napauta sitten KYLLÄ, POISTA

17 Liite Tärkeitä turvallisuus- ja käsittelytietoja Tutustu kaikkiin tämän osion tietoihin ennen tuotteen käyttöä henkilö- ja omaisuusvahinkojen sekä tuotevahinkojen välttämiseksi. Käsittele laitetta varovasti. Älä pudota, taivuta tai puhkaise laitetta. Älä työnnä laitteeseen muita esineitä tai aseta sen päälle raskaita esineitä. Laitteen herkät sisäosat saattavat vioittua. Laitteen näyttö on lasia. Lasi saattaa hajota, jos laite putoaa kovalle pinnalle, altistuu kovalle iskulle tai jää raskaan esineen alle. Jos lasiin tulee säröjä tai halkeamia, älä kosketa lasia tai yritä irrottaa sitä laitteesta. Lopeta laitteen käyttö välittömästi ja pyydä Lenovon teknistä tukea korjaamaan, vaihtamaan tai hävittämään tuote. Älä käytä laitetta kuumassa tai korkeajännitteisessä ympäristössä, kuten sähkölaitteiden, - lämmittimien tai -keittovälineiden lähellä. Käytä laitetta vaurioiden välttämiseksi ainoastaan ympäristöissä, joiden lämpötila on 0 40 C (säilytyslämpötila C). Älä altista laitetta vedelle, sateelle, äärimmäiselle kosteudelle, hielle tai muille nesteille. Älä pura tai muokkaa laitetta. Laite on umpinainen yksikkö. Sen sisällä ei ole käyttäjän huollettavia osia. Laitteen sisäosia saa korjata ainoastaan Lenovon valtuuttama huolto tai Lenovon valtuuttama asentaja. Takuu raukeaa, jos yrität avata laitteen tai muokata sitä. Ilmoitus kiinteästä ladattavasta akusta Älä yritä vaihtaa sisäistä ladattavaa litiumioniakkua. Räjähdysvaara, jos akku vaihdetaan vääräntyyppiseen. Ota yhteys Lenovon tukeen, jos akku on vaihdettava. Ilmoitus muovipusseista VAARA: Muovipussit voivat olla vaarallisia. Pidä muovipussit poissa pienten vauvojen ja lasten ulottuvilta estääksesi tukehtumisonnettomuuden. Verkkolaitteen tiedot Älä anna laitteen tai verkkolaitteen kastua. Älä upota laitetta veteen tai jätä sitä paikkaan, jossa se voi altistua vedelle tai muille nesteille. Käytä ainoastaan hyväksyttyjä lataustapoja. Laitteen sisäisen akun voi ladata turvallisesti seuraavilla tavoilla: Lataustapa Näyttö päällä Näyttö sammuksissa Tuetaan, mutta akku latautuu Verkkolaite Tuetaan hitaasti. USB-yhteys laitteen DC-inliitännästä tietokoneen tai muun Tuetaan, mutta lataus USB 2.0 -standardia tukevan kompensoi virrankulutusta ja Tuetaan, mutta akku latautuu laitteen USB-liitäntään. Laite on akku latautuu tavallista hitaasti. kytkettävä USB 2.0- tai hitaammin. korkeampaan USB-liitäntään.

18 Huomautukset: Näyttö päällä: Laite käynnissä Näyttö sammuksissa: Laite sammutettu tai näyttö lukitustilassa Latauslaitteet saattavat lämmetä normaalin käytön aikana. Varmista riittävä ilmanvaihto laturin ympärillä. Irrota laturi pistorasiasta seuraavissa tilanteissa: laturi on altistunut sateelle, nesteille tai liialliselle kosteudelle laturissa näkyy fyysisiä vaurioita haluat puhdistaa laturin Varoitus: Lenovo ei vastaa muiden kuin Lenovon valmistamien tai hyväksymien tuotteiden suorituskyvystä tai turvallisuudesta. Käytä ainoastaan hyväksyttyjä Lenovon verkkolaitteita ja akkuja. Varoitus suuresta äänenvoimakkuudesta Varoitus: Altistuminen kovalle melulle mistä tahansa lähteestä pitempiä aikoja saattaa vaikuttaa kuuloon. Mitä kovempi ääni, sitä pienemmässä ajassa se vaikuttaa kuuloon. Kuulon suojaaminen: Rajoita kuulokkeiden käyttöaikaa suurella äänenvoimakkuudella. Älä käännä äänenvoimakkuutta suurelle estääksesi ympäristöääniä kuulumasta. Käännä äänenvoimakkuutta pienemmälle, jos et kuule lähelläsi olevien henkilöiden puhetta. Jos tunnet kuuloon liittyvää epämukavuutta, kuten painetta tai "täyen" tunteen korvissa, vinkumista korvissa tai puheäänten vaimentumista, lopeta laitteen kuunteleminen kuulokkeilla ja käy tarkistuttamassa kuulosi. Ole varovainen, jos käytät laitetta moottoriajoneuvossa tai ajaessasi pyörällä Pidä aina oma ja muiden turvallisuus etusijalla. Noudata lakeja. Paikalliset lait ja säädökset saattavat koskea mobiililaitteiden, kuten tämän laitteen, käyttöä ajettaessa moottoriajoneuvolla tai polkupyörällä. Hävitä laite paikallisten lakien ja säädösten mukaisesti Kun laitteen käyttöikä on lopussa, älä murskaa tai polta laitetta, upota sitä veteen tai hävitä sitä millään paikallisten lakien ja säädösten vastaisella tavalla. Jotkut sisäiset osat sisältävät aineita, jotka voivat räjähtää, vuotaa tai vahingoittaa ympäristöä, jos laite hävitetään väärällä tavalla. Lisätietoja on kohdassa Kierrätys- ja ympäristötietoja. Pidä laite ja sen lisävarusteet poissa pienten lasten ulottuvilta Laite sisältää pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran pienille lapsille. Lisäksi lasi voi murtua tai haljeta, jos laite pudotetaan tai heitetään kovaa pintaa vasten. Suojaa tiedot ja ohjelmistot Älä poista tuntemattomia tiedostoja äläkä muuta niiden tiedostojen ja kansioiden nimiä, joita et ole luonut itse. Muutoin laitteen ohjelmisto saattaa lakata toimimasta. Huomioi, että verkkoresurssien käyttäminen saattaa altistaa laitteen tietokoneviruksille, hakkereille, vakoiluohjelmille ja muille haitallisille toimille, jotka voivat vahingoittaa laitetta, ohjelmistoja tai tietoja. Olet itse vastuussa siitä, että käytössä on riittävä suojaus, kuten

19 palomuuri, virustorjuntaohjelmisto ja vakoiluohjelmien esto-ohjelmisto, ja että kyseiset ohjelmistot ovat aina ajan tasalla. Pidä sähkölaitteet kaukana laitteestasi. Tämä kattaa sähkökäyttöiset tuulettimet, radiot, tehokkaat kaiuttimet, ilmastointilaitteet ja mikroaaltouunit. Sähkölaitteiden muodostamat voimakkaat magneettikentät saattavat vahingoittaa laitteen näyttöä ja tietoja. Huomioi laitteen muodostama lämpö Jotkut laitteen osat saattavat kuumeta, kun laite on käynnissä tai sen akku latautuu. Osien lämpötila määräytyy järjestelmän toiminnan ja akun lataustason mukaan. Pitkäaikainen kosketus kehoon, jopa vaatteiden läpi, voi tuntua epämiellyttävältä tai jopa aiheuttaa palovamman. Varo, ettei mikään kehonosa, kuten kädet tai syli, kosketa laitteen kuumaa osaa pitkäaikaisesti. Ilmoitus PVC-kaapelista ja -johdosta VAROITUS: Tuotteen johdon tai tuotteen mukana myytävien lisävarusteiden johtojen käsitteleminen altistaa käyttäjän lyijylle, joka Kalifornian osavaltion mukaan aiheuttaa syöpää, sikiövaurioita tai muita lisääntymisongelmia. Pese kädet, kun olet käsitellyt johtoja. Räjähdysaltis ympäristö Älä lataa tai käytä Lenovo-puhelinta alueella, jossa saattaa olla räjähdysalttiita kaasuja, kuten tankkausalueella, tai alueella, jossa ilmassa on kemikaaleja tai hiukkasia (kuten viljapölyä tai metallijauhetta). Noudata kaikkia merkkejä ja ohjeita. Radiotaajuushäiriöt Noudata merkkejä ja ilmoituksia, jotka kieltävät matkapuhelinten käytön tai rajoittavat niitä (kuten terveydenhuoltolaitokset ja räjäytysalueet). Vaikka Lenovo-puhelin on suunniteltu, testattu ja valmistettu radiotaajuisen säteilyn säädösten mukaisesti, tällainen Lenovopuhelimesta lähtevä säteily voi vaikuttaa haitallisesti muiden sähkölaitteiden toimintaan ja aiheuttaa vikatoimintoja. Sammuta Lenovo-puhelin tai käytä lentokonetilaa sammuttaaksesi Lenovo-puhelimen langattomat lähettimet, kun niiden käyttö on kielletty, kuten lentokoneessa tai viranomaisten niin pyytäessä. Lääketieteelliset laitteet Lenovo-puhelin sisältää radioita, jotka tuottavat sähkömagneettisia kenttiä. Nämä sähkömagneettiset kentät voivat häiritä sydämentahdistimia ja muita lääketieteellisiä laitteita. Jos käytät sydämentahdistinta, pidä Lenovo-puhelin vähintään 15 cm:n etäisyydellä tahdistimesta. Jos epäilet, että Lenovo-puhelin häiritsee sydämentahdistinta tai muuta lääketieteellistä laitetta, lopeta Lenovo-puhelimen käyttö ja pyydä lääkäriltä tietoa lääketieteellisestä laitteesta. Säteilyrajoitukset Seuraavat luvut koskevat mallia Lenovo PB2-690Y: FCC-säädöstenmukaisuusilmoitus Tämä laite on testattu, ja sen on todettu noudattavan B-luokan digitaalilaitteen rajoituksia FCC-sääntöjen osan 15 mukaisesti. Nämä rajoitukset on tarkoitettu tarjoamaan kohtuullinen suojaus haitallisia häiriöitä vastaan asuinrakennuksessa. Tämä laite tuottaa, käyttää ja saattaa lähettää radiotaajuista energiaa, ja jos sitä ei asenneta ja käytetä ohjeiden mukaisesti, se saattaa aiheuttaa haitallisia häiriöitä radiokommunikaatiolle. Ei kuitenkaan voida taata, että häiriöitä ei tapahtuisi tietyssä asennuksessa. Jos laite aiheuttaa haitallisia häiriöitä radio- tai

20 televisiovastaanotolle, mikä voidaan tarkistaa kytkemällä laite pois päältä ja taas päälle, käyttäjää kehotetaan korjaamaan häiriöt joillain seuraavista menetelmistä: Suuntaa vastaanottoantenni uudelleen tai siirrä se. Siirrä laite kauemmas vastaanottimesta. Kytke laite pistorasiaan, joka on eri piirissä kuin vastaanotin. Pyydä valtuutettua jälleenmyyjää tai huoltoa auttamaan. Lenovo ei ole vastuussa mistään laitteen luvattomien muutosten tai muunnosten aiheuttamista radio- tai televisiohäiriöistä. Luvattomat muutokset ja muunnokset saattavat mitätöidä käyttäjän luvan käyttää laitetta. Tämä laite noudattaa FCC-sääntöjen osaa 15. Käyttöä koskevat seuraavat kaksi ehtoa: (1) tämä laite ei saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä, ja (2) tämän laitteen tulee sietää kaikkia saamiaan häiriöitä, mukaan lukien häiriöt, jotka voivat aiheuttaa ei-toivottua toimintaa. Vastuullinen osapuoli: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC 27560, USA Puh: IC-varoitus Tämä laite noudattaa Industry Canadan lisenssivapaita RSS-standardeja. Käyttöä koskevat seuraavat kaksi ehtoa: (1) tämä laite ei saa aiheuttaa häiriöitä, ja (2) tämän laitteen tulee sietää häiriöitä, mukaan lukien häiriöt, jotka voivat aiheuttaa laitteen ei-toivottua toimintaa. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l utilisateur de l appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si lebrouillage est susceptible d en compromettre le fonctionnement. Seuraavat luvut koskevat mallia Lenovo PB2-690M: Euroopan unionin sähkömagneettista yhteensopivuutta koskevan direktiivin noudattaminen Tämä tuote noudattaa kaikkia Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY vaatimuksia ja olennaisia standardeja. Euroopan neuvoston direktiivi 1999/5/EY on voimassa siirryttäessä käyttämään Euroopan neuvoston direktiiviä 2014/53/EU 12. kesäkuuta 2017 mennessä. Lenovo ei vastaa suojausvaatimusten laiminlyönneistä, jos ne johtuvat tuotteeseen tehdystä suosittelemattomasta muutoksesta, kuten muiden valmistajien lisävarustekorttien asentamisesta. Tämä tuote on testattu ja sen on todettu noudattavan eurooppalaisen standardin EN mukaisia B-luokan IT-laitteiden rajoituksia. B-luokan laitteiden rajoitukset on johdettu tyypillisestä asuntoympäristöstä, jotta lisensoiduille tiedonsiirtolaitteille saadaan riittävä suojaus häiriöitä vastaan. Yhteystiedot EU:n alueella: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slovakia Saksan luokan B säädösten noudattaminen Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2014/30/EU (früher 2004/108/EC) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische

21 Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der Klasse B der Norm gemäß Richtlinie. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die Umsetzung der EMV EU-Richtlinie 2014/30/EU (früher 2004/108/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland. Zulassungsbescheinigung laut dem Deutschen Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln, EMVG vom 20. Juli 2007 (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten), bzw. der EMV EU Richtlinie 2014/30/EU (früher 2004/108/EC), für Geräte der Klasse B. Dieses Gerät ist berechtigt, in Übereinstimmung mit dem Deutschen EMVG das EG- Konformitätszeichen - CE - zu führen. Verantwortlich für die Konformitätserklärung nach Paragraf 5 des EMVG ist die Lenovo (Deutschland) GmbH, Meitnerstr. 9, D Stuttgart. Informationen in Hinsicht EMVG Paragraf 4 Abs. (1) 4: Das Gerät erfüllt die Schutzanforderungen nach EN und EN Klasse B. Japanin VCCI-luokan B lausunto B VCCI-B Japania koskeva ilmoitus tuotteista, jotka liitetään virtalähteisiin, joissa on enintään 20 A:n sähkövirta vaihetta kohti. 20A/ JIS C Ympäristö-, kierrätys- ja hävitystiedot Yleinen kierrätyslausunto Lenovo rohkaisee tietotekniikkalaitteiden omistajia kierrättämään laitteensa vastuullisesti, kun niitä ei enää tarvita. Lenovo tarjoaa monenlaisia IT-tuotteiden kierrätysohjelmia ja -palveluja laitteiden omistajien avuksi. Lisätietoja Lenovon tuotteiden kierrätyksestä on osoitteessa Seuraava luku koskee mallia Lenovo PB2-690Y: Akun kierrätystiedot Yhdysvaltoja ja Kanadaa varten Energiatehokkuusmerkintä

22 Vaarallisia aineita koskeva rajoitus (RoHS) Uusimmat tuotteitamme koskevat ympäristötiedot löytyvät osoitteesta Euroopan unioni Tämä Lenovo-tuote ja sen osat (kaapelit, johdot jne.) täyttävät direktiivin 2011/65/EU vaatimukset liittyen tiettyjen vaarallisten aineiden käyttöön elektroniikka- ja sähkölaitteissa ( RoHS recast tai RoHS 2 ). Lisätietoja Lenovo-tuotteiden yhdenmukaisuudesta RoHS-direktiivien kanssa löytyy osoitteesta: Seuraavat luvut koskevat mallia Lenovo PB2-690M: Tärkeitä akku- ja WEEE-tietoja Ylivedetyllä roskakorilla merkittyjä akkuja ja sähkö- ja elektroniikkalaitteita ei saa hävittää lajittelemattoman yhdyskuntajätteen mukana. Akut ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromu (WEEE) on käsiteltävä erikseen asiakkaiden käytössä olevassa keräysverkostossa, johon akut ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromu voidaan palauttaa kierrätettäväksi tai muutoin käsiteltäväksi. Kun mahdollista, irrota ja eristä akku elektroniikkaromusta ennen kuin laitat elektroniikkaromun jätekeräykseen. Akut kerätään erikseen akkujen ja paristojen palautus-, kierrätys- ja käsittelypaikkaan. Maakohtaiset tiedot ovat osoitteessa Japanin kierrätystiedot Japania koskevat kierrätys- ja hävitystiedot ovat osoitteessa Intian kierrätystiedot Intiaa koskevat kierrätys- ja hävitystiedot ovat osoitteessa Akun kierrätysmerkinnät Taiwanilaiset akkujen kierrätystiedot Akun kierrätystiedot Euroopan unionia varten

23 Akut ja akkujen pakkaukset on merkitty noudattaen eurooppalaista direktiiviä 2006/66/EY, joka koskee akkuja ja paristoja sekä käytettyjä akkuja ja paristoja. Direktiivi määrittää koko Euroopan unionissa käytössä olevan menettelyn käytettyjen akkujen ja paristojen palauttamiseksi. Tämä merkintä kiinnitetään useisiin eri akkuihin. Se ilmoittaa, ettei akkua tule heittää pois, vaan se on otettava tämän direktiivin nojalla talteen käytöstä poiston jälkeen. Eurooppalaisen direktiivin 2006/66/EY mukaisesti akkuihin ja paristoihin on merkitty, että ne pitää kerätä erikseen ja kierrättää käytöstä poiston jälkeen. Akussa olevassa merkinnässä saattaa näkyä myös akussa käytetyn metallin kemiallinen merkintä (Pb lyijylle, Hg elohopealle, Cd kadmiumille). Akkujen ja paristojen käyttäjät eivät saa käsitellä niitä lajittelemattomana yhdyskuntajätteenä, vaan ne on hävitettävä käyttämällä akuille ja paristoille käytössä olevia palautus-, kierrätys- ja käsittelyresursseja. Asiakkaan apu on tärkeää, jotta akkujen ja paristojen sisältämien vaarallisten aineiden mahdollisesti aiheuttamat ympäristö- ja terveysriskit voidaan minimoida. Katso keräys- ja käsittelyohjeet osoitteesta: Vaarallisia aineita koskeva rajoitus (RoHS) Turkki Lenovo-tuote noudattaa Turkin tasavallan direktiivin vaatimuksia liittyen tiettyjen vaarallisten aineiden käyttörajoituksiin elektroniikka- ja sähkölaitteissa (WEEE). uygundur. Ukraine Intia RoHS compliant as per E-Waste (Management & Handling) Rules, Vietnam Vietnamissa myydyt Lenovo-tuotteet, 23. syyskuuta 2011 alkaen, täyttävät säädöksen Vietnam Circular 30/2011/TT-BCT ( Vietnam RoHS ) vaatimukset. Euroopan unioni Euroopan unionissa myydyt Lenovo-tuotteet, 3. tammikuuta 2013 alkaen, täyttävät direktiivin 2011/65/EU vaatimukset liittyen tiettyjen vaarallisten aineiden käyttöön elektroniikka- ja sähkölaitteissa ( RoHS recast tai RoHS 2 ). Katso lisätietoja Lenovo-tuotteista ja RoHS-direktiiveistä osoitteesta: Vientiluokitusilmoitus Tämä tuote on Yhdysvaltain vientivalvontasäädösten (EAR) alainen, ja sen vientiluokitusvalvontanumero (ECCN) on 5A992.c. Sen jälleenvienti on sallittua muihin kuin

24 EAR E1 -säädöksen maaluettelossa mainittuihin vientikiellossa oleviin maihin. Vianmääritys Muisti ei riitä -ilmoitus tulee näyttöön sovelluksen asennuksen aikana Vapauta muistia ja yritä asentaa sovellus uudelleen. Kosketusnäyttö ei toimi tai reagoi kosketukseen huonosti Pidä virtapainike painettuna noin 8 sekunnin ajan laitteen sammuttamiseksi tai pidä virtapainike alhaalla noin 10 sekunnin ajan käynnistääksesi laitteen uudelleen. Laite ei käynnisty tai järjestelmä kaatuu Lataa akkua puoli tuntia ja pidä sitten virtapainike painettuna noin 8 sekunnin ajan laitteen sammuttamiseksi tai pidä virtapainike alhaalla noin 10 sekunnin ajan käynnistääksesi laitteen uudelleen. Laitteesta ei kuulu ääntä tai toinen henkilö ei kuule puhelua Säädä äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuspainikkeilla. Internet-yhteys ei toimi langattoman verkon kautta Käynnistä langattoman verkon reititin uudelleen tai siirry asetuksiin ja käynnistä WLANtoiminto uudelleen. Laite ei herää lepotilasta Paina virtapainiketta 8 sekuntia, kunnes laite sammuu. Kytke se sitten taas päälle tavalliseen tapaan.

Lenovo C2 POWER. Käyttöopas V1.0. Lenovo K10a40

Lenovo C2 POWER. Käyttöopas V1.0. Lenovo K10a40 Lenovo C2 POWER Käyttöopas V1.0 Lenovo K10a40 Perusteet Tutustu seuraaviin, ennen kuin käytät näitä tietoja ja tuotetta, johon ne liittyvät: Pikaopas Oikeudellinen huomautus Liite Pikaopas ja oikeudellinen

Lisätiedot

Lenovo K5. Käyttöopas V1.0

Lenovo K5. Käyttöopas V1.0 Lenovo K5 Käyttöopas V1.0 Perusteet Tutustu seuraaviin, ennen kuin käytät näitä tietoja ja tuotetta, johon ne liittyvät: Pikaopas Oikeudellinen huomautus Liite Pikaopas ja oikeudellinen huomautus on ladattu

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. 1. Balance Keyboard 2. Langaton vastaanotin 3. Kaksi AAA-paristoa. Balance Keyboard käyttöohje

Pakkauksen sisältö. 1. Balance Keyboard 2. Langaton vastaanotin 3. Kaksi AAA-paristoa. Balance Keyboard käyttöohje Käyttöohje Pakkauksen sisältö 2 3 1. Balance Keyboard 2. Langaton vastaanotin 3. Kaksi AAA-paristoa 1 /1 Vaihe 1: Poista paristolokeron kansi ja aseta AAA-paristot lokeroon. Poista langaton vastaanotin

Lisätiedot

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Balance Keyboard - REV 2.0

Pakkauksen sisältö. Balance Keyboard - REV 2.0 Käyttöohje REV 2.0 3 Pakkauksen sisältö 4 5 1. Balance Keyboard -näppäimistö 2. Vastaanotin (langaton) 3. USB-jatkojohto 4. Kaksi AAA-paristoa 5. Käyttöopas 2 1 /1 A B C Toiminto- ja medianäppäimet A.

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa SBA3011/00. Käyttöopas

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  SBA3011/00. Käyttöopas Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome SBA3011/00 Käyttöopas 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita Huomioi varoitukset. Noudata kaikkia ohjeita. Älä

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy MI-4500X Wireless Optical Mouse Tuotetiedot A B K I F D G E L H C J Hiiri A: Vieritysrulla ja kolmospainike Akun virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike D: Selaimen edellinen-painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Pikaopas CD480/CD485

Pikaopas CD480/CD485 Pikaopas CD480/CD485 Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD485) Tukiasema (CD480) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

TAQ-10192G FINNISH / SUOMI

TAQ-10192G FINNISH / SUOMI TAQ-10192G Tärkeitä turvallisuustietoja HUOMAUTUS: Lue turvallisuustiedot huolellisesti, ennen kuin käytät tätä tablettitietokonetta. 1. Laitteelle EN55020 tehdyssä elektrostaattista sähkönpurkausta (ESD)

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

Pikaopas XL370/XL375

Pikaopas XL370/XL375 Pikaopas XL370/XL375 Pakkauksen sisältö Tukiasema (XL375) Tukiasema (XL370) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Lenovo TAB3 7 Plus. Käyttöopas. Lenovo TB-7703F Lenovo TB-7703X

Lenovo TAB3 7 Plus. Käyttöopas. Lenovo TB-7703F Lenovo TB-7703X Lenovo TAB3 7 Plus Käyttöopas Lenovo TB-7703F Lenovo TB-7703X Kaikki tässä oppaassa tähdellä (*) merkityt tiedot koskevat vain WLAN+LTE-mallia (Lenovo TB-7703X). Perusteet Tutustu seuraaviin, ennen kuin

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. 1. Unimouse 2. Käyttöopas. Unimouse Wired

Pakkauksen sisältö. 1. Unimouse 2. Käyttöopas. Unimouse Wired Käyttöohje Wired Pakkauksen sisältö 1. Unimouse 2. Käyttöopas 2 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike Keskipainike* Oikea painike Perusasento/kallistus Johto Taaksepäin-painike

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

Tek bluetooth yhteyslaite, käyttöohje

Tek bluetooth yhteyslaite, käyttöohje Tek bluetooth yhteyslaite, käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Tek kaukosäätimestä ja lähettimestä sivu 3 Kaukosäätimen näytön symbolit sivu 4 Perustoiminnot sivu 5 & 6 Tek kaukosäätimen

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

Brother Image Viewer Android -opas

Brother Image Viewer Android -opas Brother Image Viewer Android -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/ Käyttöohje FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/2017 12.40 Pakkauksen sisältö 2 3 1. RollerMouse Free3 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön säätöpalaa 1 /1 FI_Free3_Wired_User_Guide.indd

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE140 SE145 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE140/SE145 luuri SE140 tai SE145 tukiasema Verkkolaite

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella CMA SELAIN Käyttöohje Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella Tähän ohjeeseen on kerätty tiedot kokoukseen liittymisestä tietokoneella, selaimella tai Skype for Business

Lisätiedot

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa. SBA1610. Käyttöopas

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa.  SBA1610. Käyttöopas Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome SBA1610 Käyttöopas a b c d 1 Tärkeää Turvallisuus Vakava varoitus Tuotteen päälle ei saa roiskua vettä tai muita nesteitä,

Lisätiedot

COMET TRUE WIRELESS NAPPIKUULOKKEET

COMET TRUE WIRELESS NAPPIKUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Kun käytät näitä nappikuulokkeita, kiinnitä oman turvallisuutesi takia huomiota ympäristöön.

Lisätiedot

TAQ-10213GMK2. FINNISH / SUOMI

TAQ-10213GMK2.   FINNISH / SUOMI TAQ-10213GMK2 www.denver-electronics.com Tärkeitä turvallisuustietoja HUOMAUTUS: Lue turvallisuustiedot huolellisesti, ennen kuin käytät tätä tablettitietokonetta. 1. Laitteelle EN55020 tehdyssä elektrostaattista

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Korvantauskuulokojeiden käyttöohje

Korvantauskuulokojeiden käyttöohje Korvantauskuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Siemens kuulokojeista sivu 3 Kuulokojeen kytkeminen päälle / pois sivu 4 ja pariston vaihto Tilanneohjelmat, induktiivinen

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure micon kuulokojeista sivu 3 Pure micon kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Pure micon kuulokojeen keinukytkin

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Kamera. Dome-verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2712F-I(S), DS-2CD2732F-I(S) UD.

Kamera. Dome-verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2712F-I(S), DS-2CD2732F-I(S) UD. Kamera Dome-verkkokamera Pikakäyttöohje-suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2712F-I(S), DS-2CD2732F-I(S) UD.6L0201B1255A01EU 1 Tietoja säädöksistä Dome-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin Tuotetiedot Vastaanotin Hiiri Näppäimistö A: Ilmaisin B: Yhteyspainike Asennus C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin H: Paristotila I:

Lisätiedot

TAQ-70282KBLUE/PINK. FINNISH / SUOMI

TAQ-70282KBLUE/PINK.   FINNISH / SUOMI TAQ-70282KBLUE/PINK www.denver-electronics.com Sinun tulee muodostaa Wifi-yhteys ja luoda Google play -tili (ladataksesi sovelluksia ja pelejä) ennen Kidoz-ohjelmiston käynnistämistä. Tärkeitä turvallisuustietoja

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Pikaopas Malli: Denver SW-160

Pikaopas Malli: Denver SW-160 Versio: 2018-09-25 Pikaopas Malli: Denver SW-160 Yleiskatsaus 1. Näyttö 2. Toimintonäppäimet 3. Sykeanturi 4. Latauslevy Tuotteen lataaminen 1. Yhdistä mukana tuleva latauskaapeli tietokoneesi USB-porttiin

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Nokia stereo-hf WH /1

Nokia stereo-hf WH /1 Nokia stereo-hf WH-500 5 6 7 1 2 3 4 8 9211094/1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

Blackwire sarja

Blackwire sarja Blackwire 5200 -sarja Johdollinen USB-kuuloke, jossa on 3,5 mm:n liitäntä Käyttöopas Sisällysluettelo Yleiskatsaus 3 Asentaminen 4 Ohjelmiston lataaminen 4 Säätäminen 5 Pääsangan säätäminen 5 Puomin asettaminen

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AJ110 FI Käyttöopas Suomi 1 Tärkeää Huomautus Tämän laitteen muuttaminen tai muokkaaminen muulla kuin Philips Consumer Lifestylen erityisesti

Lisätiedot