1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi"

Transkriptio

1 Päätös 1 (9) 1 Asia 1. Jatkoselvitykseen ryhtyminen yrityskaupassa Atria Oyj / Saarioinen Oy:n naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuutoiminnot 2 Asian vireilletulo 2. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on ilmoitettu järjestely, jossa Atria Oyj ("Atria") on tehnyt esisopimuksen Saarioinen Oy:n ("Saarioinen") naudan, sian ja broilerin lihanhankinta-, teurastus- ja lihanleikkuutoimintojen ostamisesta. Kaupassa Atrialle siirtyy Saarioisten broilerituotannon koneet ja laitteet sekä Kangasalan Sahalahdella sijaitseva broilerituotantoon liittyvä rakennus ja tontti. Myös Jyväbroiler-tuotemerkki siirtyy omistukseen. Lisäksi Atrialle siirtyy Saarioisten Jyväskylän teurastamon koneet ja laitteet. Kaupan yhteydessä Atria ja Saarioinen tekevät yhteistyösopimuksen koskien lihan toimituksia Atrialta Saarioiselle. Atria on pyytänyt KKV:lta sopimuksesta liitännäisrajoitusarvioinnin. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi 3. toimialana on teurastamotoiminnan, lihanjalostusteollisuuden ja einesteollisuuden sekä näihin liittyvän teollisuus- ja muun liiketoiminnan harjoittaminen. Suomessa tuotantolaitokset ovat Nurmossa, Forssassa, Kuopiossa, Kauhajoella ja Karkkilassa. 4. Hankinnan kohteena on Saarioisten broilerin (perustettavan Buolas Anser Oy:n nimissä harjoitettuna), naudan ja sian teurastus- ja lihanleikkuuliiketoiminnot sekä näihin liittyvät hankintatoiminnot kokonaisuudessaan. 5. Tässä päätöksessä esitetyt KKV:n kannanotot ovat alustavia, eivätkä ne myöskään muodosta tyhjentävää luetteloa mahdollisista kilpailuongelmista. Tässä päätöksessä ei ole tarvetta ottaa lopullista kantaa relevanttien hyödykemarkkinoiden tai maantieteellisten markkinoiden määrittelyyn. 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn 6. liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1,3 miljardia euroa, josta 820 miljoonaa kertyi Suomesta. Yrityskaupan kohteen liikevaihto oli noin [ ] 1 euroa, joka kertyi lähes kokonaan Suomesta. Koska kilpailulaissa määritellyt liike- 1 Hakasulkeisiin merkitty tieto / tarkka tieto on poistettu liikesalaisuutena.

2 Päätös 2 (9) vaihtorajat ylittyvät, järjestely kuuluu yrityskauppavalvontaa koskevien säännösten soveltamisalaan. 4.2 Relevantit markkinat Yrityskaupan ilmoittajan näkemys vaikutuksenalaisista markkinoista 7. Yrityskaupan ilmoittajan mukaan yrityskaupan kohteen liiketoiminta koostuu Jyväskylän osalta vasikoiden ja porsaiden välityksestä, teurastettavien nautojen ja sikojen hankinnasta sekä tuoreen naudan- ja sianlihan tukkumyynnistä. Sahalahden osalta kohteen liiketoiminta koostuu teurastettavien broilerien hankinnasta ja tuoreen teurastetun broilerinlihan tukkumyynnistä. Lisäksi molempien teurastamojen toimintaan liittyy ihmiselle syötäväksi kelpaavien ja syötäväksi kelpaamattomien teurastuksen sivutuotteiden tukkumyynti sekä Jyväskylän teurastamon osalta naudan vuotien tukkumyynti. Myös Atria harjoittaa edellä mainittuja toimintoja ja osapuolten liiketoiminnot ovat siten näiden osalta päällekkäiset. 8. Edellä mainittujen toimintojen lisäksi osapuolet ovat tarjonneet vähäisissä määrin ns. rahtiteurastus- ja lihanleikkuupalveluja kolmansille, mutta näihin palveluihin liittyvä liikevaihto on ollut hyvin marginaalista (kysyntä on vähäistä) Relevantit horisontaaliset tuotemarkkinat Hankintamarkkinat 9. Relevantteina horisontaalisina tuotemarkkinoina voidaan yrityskaupan ilmoittajan käsityksen mukaan tarkastella seuraavia hankinta- ja myyntimarkkinoita (ilmoittajan näkemys relevanttien markkinoiden maantieteellisestä ulottuvuudesta suluissa): Teurastettavien nautojen hankinta (Suomen lisäksi ainakin Suomen lähialueet EU:ssa ja Venäjällä) Teurastettavien sikojen hankinta (Suomen lisäksi ainakin Suomen lähialueet EU:ssa ja Venäjällä) Teurastettavien broilerien hankinta (vähintään kansalliset, mutta mahdollisesti myös lähialueet EU:ssa kattavat) Vasikoiden välitys (Suomen lisäksi ainakin Suomen lähialueet EU:ssa). Porsaiden välitys (Suomen lisäksi ainakin Suomen lähialueet EU:ssa)

3 Päätös 3 (9) Tukkumyyntimarkkinat 10. Hankintamarkkinoilla yrityskaupan osapuolten lisäksi toimivat esimerkiksi HKScan Oyj ( HKScan ) ja Snellmannin Lihanjalostus Oy ( Snellman ). Tuoreen 2 naudanlihan myynti teolliseen jatkokäsittelyyn (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen naudanlihan myynti vähittäiskaupalle (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen naudanlihan myynti suurkeittiöille (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen sianlihan myynti teolliseen jatkokäsittelyyn (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen sianlihan myynti vähittäiskaupalle (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen sianlihan myynti suurkeittiöille (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen broilerin myynti teolliseen jatkokäsittelyyn (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen broilerin myynti vähittäiskaupalle (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Tuoreen broilerin myynti suurkeittiöille (maailmanlaajuinen tai vähintään EU:n laajuinen) Ihmiselle syötäväksi kelpaavien naudan, sian ja broilerin sivutuotteiden myynti, kuten elimet ja veri (maailmanlaajuinen) Ihmiselle syötäväksi kelpaamattomien naudan, sian ja broilerin sivutuotteiden myynti, kuten teurasjäte ym. (maailmanlaajuinen) Naudan vuotien myynti (maailmanlaajuinen) 11. Tukkumyyntimarkkinoilla yrityskaupan osapuolten lisäksi toimivat esimerkiksi HKScan ja Snellman. 2 Ilmoittajan mukaan termillä "tuore liha" tarkoitetaan tässä yhdenmukaisesti Euroopan komission päätöskäytännön kanssa teurastettua ja leikattua jatkojalostamatonta lihaa käsittäen myös pakastetun lihan.

4 Päätös 4 (9) Relevantit vertikaaliset markkinat Lihan jatkojalosteet 12. Relevanttien vertikaalisten markkinoiden osalta Atria on myös lihan teollinen jatkokäsittelijä ja toimii siten valmistusketjun myöhemmässä vaiheessa suhteessa niihin hyödykemarkkinoihin, joilla yrityskaupan kohde toimii. 13. Lihan jatkojalosteet voidaan yrityskaupan ilmoittajan käsityksen mukaan jakaa seuraaviin perusryhmiin: Leivänpäälliset Ruokamakkarat Valmisruoka Siipikarja Kuluttajapakattu liha 14. Tämän perusjaon alla on edelleen noin 25 alatuoteryhmää. Lihan jatkojalostemarkkinoilla toimivat muun muassa HKScan ja Snellman. 15. Yrityskaupan ilmoittajan mukaan lihan jatkojalosteiden markkinat ovat Suomea laajemmat ottamatta kuitenkaan tarkemmin kantaa markkinoiden maantieteelliseen laajuuteen. Suomenkin markkinoiden osalta Atria toteaa, ettei sen Suomessa ylitä 20 % edellä mainituissa perusryhmissä leivänpäällisten eikä valmisruuan osalta. 16. Ilmoittajan näkemyksen mukaan yrityskaupalla ei voi olla vertikaalisia kilpailuvaikutuksia, minkä vuoksi se ei pidä lihan jatkojalosteiden markkinoiden täsmällistä määrittelyä esillä olevassa asiassa tarpeellisena. 17. Ilmoittajan mukaan kotimaisilla teurastamoilla on merkittävää ylikapasiteettia naudan ja sian teurastuksessa, joten teurastamojen on mahdollista nostaa omia tuotantomääriään. Lisäksi lihan tuonti on merkittävä vaihtoehto kotimaiselle liharaaka-aineelle ja lihan tuonti Suomeen onkin kasvanut merkittävästi viime vuosina. Tuoreen lihan asiakkailla on siten ilmoittajan mukaan käytössään paljon vaihtoehtoisia hankintalähteitä. 18. Ilmoittajan mukaan tehokas kilpailu ei siten esty yrityskaupan seurauksena eikä kohteen hankinta aiheuta sille merkittävää kilpailuetua suhteessa muihin lihan jatkojalosteiden tuottajiin.

5 Päätös 5 (9) 4.3 Markkinoiden koko ja osapuolten asema markkinoilla Hankintamarkkinat Elävien nautojen hankinta Elävien sikojen hankinta Elävien broilereiden hankinta Vasikoiden välitys Porsaiden välitys ,4 [35-45] % [5-15] % ,8 [35-45] % [1-10] % [30-40] % [5-15] % 33 0,12 [45-55] % [1-10] % 105 1,5 [35-45] % [1-10] % 3 Vaikka yrityskaupan ilmoittajan mukaan markkinat ovat teurastettavien broilereiden hankintaa lukuun ottamatta kansainväliset, alla esitetyt tiedot koskevat Suomen kansallisia markkinoita. Tiedot ovat vuodelta 2012.

6 Päätös 6 (9) Tukkumyyntimarkkinat Tuoreen naudanlihan myynti Teolliseen jatkokäsittelyyn [ ] [50-65] [25-35] % [1-10] % Vähittäiskaupalle [75-90] [5-15] [25-35] % [<1] % Suurkeittiöille [65-80] [5-15] [20-30] % [5-15] % Tuoreen sianlihan myynti Teolliseen jatkokäsittelyyn [ ] [ ] [20-30] % [1-10] % Vähittäiskaupalle [70-85] [15-30] [20-30] % [<1] % Suurkeittiöille [20-35] [1-10] [20-30] % [1-10] % Tuoreen broilerinlihan myynti Teolliseen jatkokäsittelyyn N/A [70-85] [30-40] % [10-20] % Vähittäiskaupalle [1-10] [<1] [20-30] % [20-30] % Suurkeittiöille [5-15] [1-10] [30-40] % [1-10] %

7 Päätös 7 (9) Ihmiselle syötäväksi kelpaavien naudan, sian ja broilerin sivutuotteiden (elimet ja veri) myynti [5-15] [1-10] [35-45] % N/A Ihmiselle syötäväksi kelpaamattomien naudan, sian ja broilerin sivutuotteiden (teurasjäte) myynti [20-35] [80-130] [30-40] % N/A Naudan vuotien myynti [10-25] [5-15] [10-20] % [5-15] % Lihan jatkojalosteet Leivänpäälliset Ruokamakkarat Valmisruoka Siipikarja Kuluttajapakattu liha [10-20] % [15-25] % [10-20] % [25-35] % [20-30] % 4.4 Yrityskaupan mahdollisten kilpailuvaikutusten alustava arviointi 19. Naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuumarkkinat ovat Suomessa hyvin keskittyneet jo ennen suunnitellun yrityskaupan toteuttamista. Yrityskaupan myötä esimerkiksi broilerien hankintamarkkinoille ja tuoreen broilerinlihan myyntimarkkinoille ei jää muita toimijoita kuin Atria ja

8 Päätös 8 (9) HKScan. KKV:n markkinatoimijoilta saamissa selvityksissä on esitetty, että kotimaisten vaihtoehtojen supistuminen yrityskaupan myötä voi johtaa tuotekehityksen heikkenemiseen ja hintojen korotuksiin. Yrityskaupan vaikutukset voivat kohdistua usealle tuotantoketjun portaalle, kuten tuottajiin, myyntiin teollisuudelle, suurkeittiöille ja vähittäiskaupalle sekä lihajalosteisiin. Asiakkaiden näkökulmasta yrityskauppa poistaa yhden toimittajavaihtoehdon ja tätä kautta vähentää asiakkaiden valintamahdollisuuksia. Kun Atria saa entistä suuremman osuuden naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuutoiminnoissa, muiden kotimaisten toimijoiden mahdollisuudet raaka-aineiden hankinnassa saattavat vaikeutua. 20. Markkinatoimijoiden mukaan Saarioisten vahvan Jyväbroiler-tuotemerkin siirtyminen omistukseen voi vaikuttaa kilpailutilanteeseen broilerin myynnissä. Atria on julkisuudessa pitänyt Jyväbroiler-tuotemerkin siirtymistä yrityskaupan kannalta hyvin keskeisenä. 21. KKV:n alustavan arvion mukaan yrityskauppa saattaa johtaa myös niin sanottuihin koordinoituihin vaikutuksiin, koska alustavien selvitysten perusteella liha-alan markkinoissa saattaa olla piirteitä, jotka antavat Atrialle ja HKScanille mahdollisuuden sovittaa yhteen käyttäytymistään. Toimintojen yhteensovittaminen voi tapahtua monella eri tavoin. Se voi tarkoittaa esimerkiksi korkeampien hintojen ylläpitämistä, tuotantomäärien supistuksia tai markkinoiden jakamista esimerkiksi maantieteellisesti tai asiakasryhmittäin. Atria ja HKScan ovat liha-alalla Suomessa ainoita toimijoita, joiden liiketoiminta kattaa koko tuotantoketjun alkutuotannosta lopputuotteisiin, mikä mahdollistaa niille varsin riippumattoman aseman markkinoilla niiden kilpailijoihin verrattuna. Valtaosa muista Atriaa ja HKScania pienemmistä toimijoista sen sijaan voi esimerkiksi liharaaka-aineen osalta olla riippuvaisia Atriasta ja HKScanista. Markkinat ovatkin hyvin keskittyneet näille kahdelle suurimmalle toimijalle. Yrityskaupan myötä ala keskittyy entisestään, koska Saarioisten osaltaan naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuumarkkinoilla tuoma kilpailupaine poistuu kokonaan. Atria ja HKScan hallitsevat markkinoita valtaosassa tuotteita ja niillä on hyvin samankaltainen tuotevalikoima. Atria ja HKScan eivät KKV:n alustavien selvitysten mukaan kohtaa kilpailupainetta mahdollisista uusista markkinoille tulijoista, koska muun muassa korkeat investointikustannukset estävät alalle tuloa ja näin ollen niillä on mahdollisuus säilyttää markkina-asemansa jatkossakin. 22. Myös relevantteja maantieteellisiä markkinoita on KKV:n alustavan arvion mukaan syytä selvittää edelleen. Yrityskaupan ilmoittajan näkemyksen mukaan lihamarkkinoiden kilpailuvaikutuksia tulisi arvioida kansallisia markkinoita laajemmalla alueella. KKV:n alustavien selvitysten perusteella ilmoittajan näkemyksestä poiketen liha-alalla kotimaisuudella vaikuttaisi olevan kuitenkin merkitystä. Tämä viittaa siihen, että relevantteja markkinoita voi olla syytä tarkastella laajuudeltaan kansallisena, jolla on osaltaan merkittävä vaikutus osapuolten markkinavoiman arvioinnissa.

9 Päätös 9 (9) 23. Ottaen huomioon edellä esitetyt markkinoiden keskittynyttä rakennetta sekä yrityskaupan osapuolten ja kolmansien välistä kilpailutilannetta koskevat havainnot Kilpailu- ja kuluttajavirasto katsoo, että yrityskaupan kilpailuvaikutuksia yrityskaupan kannalta relevanteilla markkinoilla on edelleen selvitettävä. 4.5 Johtopäätös 24. Alustavan tarkastelun perusteella yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia markkinoilla. Tästä syystä on tarpeen selvittää täsmällisemmin relevanttien markkinoiden määrittelyä ja yrityskaupan kilpailuvaikutuksia näillä markkinoilla. Asiassa on aiheellista tutkia yrityskaupan kilpailuvaikutuksia yksityiskohtaisesti jatkoselvityksessä. 5. Ratkaisu 6. Sovelletut säännökset 7. Muutoksenhaku 25. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ryhtyy asiassa jatkoselvitykseen, jossa tutkitaan, estääkö käsiteltävänä oleva yrityskauppa kilpailulain 25 :ssä tarkoitetulla tavalla olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla erityisesti siitä syystä, että sillä luodaan määräävä markkina-asema tai vahvistetaan sitä. 26. Kilpailulaki (948/2011) 21, 22, 24 ja Kilpailulain 44 :n perusteella tähän Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Lisätietoja päätöksestä antaa erikoistutkija Hanna Kaiponen, puhelin , sähköposti etunimi.sukunimi@kkv.fi Ylijohtaja Timo Mattila Erikoistutkija Hanna Kaiponen

Yrityskaupan hyväksyminen: Atria Oyj / Kaivon Liha Kaunismaa Oy

Yrityskaupan hyväksyminen: Atria Oyj / Kaivon Liha Kaunismaa Oy Päätös 1 (6) Yrityskaupan hyväksyminen: Atria Oyj / Kaivon Liha Kaunismaa Oy Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 22.8.2016 ilmoitettu järjestely, jossa Atria Oyj hankkii yksinomaisen määräysvallan Kaivon

Lisätiedot

Sisällys. 1 Asia. 2 Asian vireilletulo. Päätös 1 (27) Dnro 436/KKV14.00.10/2013 Julkinen versio 21.1.2014

Sisällys. 1 Asia. 2 Asian vireilletulo. Päätös 1 (27) Dnro 436/KKV14.00.10/2013 Julkinen versio 21.1.2014 Päätös 1 (27) Sisällys 1 Asia... 1 2 Asian vireilletulo... 1 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen

Lisätiedot

Päätös 1 (7) Dnro KKV/121/ /2018 Julkinen versio

Päätös 1 (7) Dnro KKV/121/ /2018 Julkinen versio Päätös 1 (7) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi Päätös 1 (6) 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Jatkoselvitykseen ryhtyminen yrityskaupassa DAVA Foods Holding A/S / Muna Foods Oy. 2. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 7.7.2014 ilmoitettu järjestely, jossa

Lisätiedot

Päätös 1 (6) Dnro KKV/ KKV/453/ /2016 Julkinen versio

Päätös 1 (6) Dnro KKV/ KKV/453/ /2016 Julkinen versio Päätös 1 (6) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (6) Dnro KKV/1293/ /2016 Julkinen versio 20.1.

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (6) Dnro KKV/1293/ /2016 Julkinen versio 20.1. Päätös 1 (6) Asia Yrityskaupan hyväksyminen: Esperi Care Oy / MediVida Oy:n terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluita tarjoavat yhtiöt Asian vireilletulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 23.12.2016 ilmoitettu

Lisätiedot

Päätös 1 (8) Dnro 6/KKV14.00.10/2015 Julkinen versio 13.2.2015

Päätös 1 (8) Dnro 6/KKV14.00.10/2015 Julkinen versio 13.2.2015 Päätös 1 (8) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (5) Dnro 1113/KKV14.00.10/2015 Julkinen versio 24.9.

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (5) Dnro 1113/KKV14.00.10/2015 Julkinen versio 24.9. Päätös 1 (5) Asia Yrityskaupan hyväksyminen: Bonnier Books Kauppa Suomi Oy / Akateemisen Kirjakaupan liiketoiminnot Asian vireilletulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 8.9.2015 ilmoitettu järjestely,

Lisätiedot

Päätös 1 (9) Dnro KKV/258/14.00.10/2016 Julkinen versio 4.4.2016

Päätös 1 (9) Dnro KKV/258/14.00.10/2016 Julkinen versio 4.4.2016 Päätös 1 (9) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös yrityskaupan hyväksymisestä asiassa Tradeka-Yhtiöt Oy / Med Group Holding Oy

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös yrityskaupan hyväksymisestä asiassa Tradeka-Yhtiöt Oy / Med Group Holding Oy Päätös 1 (6) Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös yrityskaupan hyväksymisestä asiassa Tradeka-Yhtiöt Oy / Med Group Holding Oy Kilpailu- ja kuluttajavirasto Postiosoite PL 5, 00531 Helsinki Puhelin 029

Lisätiedot

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa Colosseum Dental Group AS / Med Group Hammaslääkärit Oy

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa Colosseum Dental Group AS / Med Group Hammaslääkärit Oy Päätös 1 (9) Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa Colosseum Dental Group AS / Med Group Hammaslääkärit Oy Kilpailu- ja kuluttajavirasto Postiosoite

Lisätiedot

Päätös 1 (10) Dnro KKV/1575/14.00.10/2015 Julkinen versio 11.1.2016

Päätös 1 (10) Dnro KKV/1575/14.00.10/2015 Julkinen versio 11.1.2016 Päätös 1 (10) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Päätös 1 (8) Dnro KKV/1278/ /2016 Julkinen versio

Päätös 1 (8) Dnro KKV/1278/ /2016 Julkinen versio Päätös 1 (8) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi Päätös 1 (8) 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Jatkoselvitykseen ryhtyminen yrityskauppa-asiassa Altor Fund III (via Elixia Holding IV AS) / TryghedsGruppen smba 2. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Osuuskunta Maitosuomi / Osuuskunta ItäMaito

Yrityskaupan hyväksyminen: Osuuskunta Maitosuomi / Osuuskunta ItäMaito Päätös 1 (6) Yrityskaupan hyväksyminen: Osuuskunta Maitosuomi / Osuuskunta ItäMaito Asian vireilletulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV tai virasto ) on 3.9.2018 ilmoitettu järjestely, jossa Osuuskunta

Lisätiedot

Päätös 1 (8) Dnro KKV/1152/ /2016 Julkinen versio

Päätös 1 (8) Dnro KKV/1152/ /2016 Julkinen versio Päätös 1 (8) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Q1-Q4 2013 Q4 2013 Q4 2012

Q1-Q4 2013 Q4 2013 Q4 2012 Atria Oyj Tilinpäätös 1.1. 31.12. Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria-konserni Katsaus 1.1.-31.12. Milj. *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon Q1- Q1- Liikevaihto 360,6 360,6

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Fortum Oyj / Hafslund Marked AS, Hafslund Varme AS ja Klemetsrudanlegget AS

Yrityskaupan hyväksyminen: Fortum Oyj / Hafslund Marked AS, Hafslund Varme AS ja Klemetsrudanlegget AS Päätös 1 (5) Yrityskaupan hyväksyminen: Fortum Oyj / Hafslund Marked AS, Hafslund Varme AS ja Klemetsrudanlegget AS Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 12.5.2017 ilmoitettu järjestely, jossa Fortum Oyj

Lisätiedot

3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta

3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta Päätös 1 (5) Julkinen versio 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Yrityskaupan hyväksyminen Are Oy / Lemminkäinen Talotekniikka Oy. 2. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 16.5.2014 ilmoitettu järjestely,

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: DT Group A/S / Puukeskus Holding Oy ja Kiwi Holding. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta

Yrityskaupan hyväksyminen: DT Group A/S / Puukeskus Holding Oy ja Kiwi Holding. 3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta Päätös 1 (9) Yrityskaupan hyväksyminen: DT Group A/S / Puukeskus Holding Oy ja Kiwi Holding Oy 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Yrityskaupan hyväksyminen DT Group A/S / Puukeskus Holding Oy ja Kiwi Holding

Lisätiedot

1 Asia. 2 Osapuolet. 3 Ratkaisu. 4 Asian vireille tulo ja selvittäminen. 5 Asiaselostus. Päätös 1 (8) Dnro 250/KKV /

1 Asia. 2 Osapuolet. 3 Ratkaisu. 4 Asian vireille tulo ja selvittäminen. 5 Asiaselostus. Päätös 1 (8) Dnro 250/KKV / Päätös 1 (8) 1 Asia Epäilty kilpailun rajoittaminen teurasbroilereiden hankinnan ja broilerinrehun markkinoilla 2 Osapuolet Toimenpidepyynnön kohde: Atria Oyj Toimenpidepyynnön tekijä: Hankkija Oy 3 Ratkaisu

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma / Vantaan Valo Ky

Yrityskaupan hyväksyminen: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma / Vantaan Valo Ky Päätös 1 (5) Yrityskaupan hyväksyminen: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma / Vantaan Valo Ky Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 11.9.2019 ilmoitettu

Lisätiedot

1 Yrityskaupan osapuolet. Päätös 1 (6) Dnro KKV/458/ /

1 Yrityskaupan osapuolet. Päätös 1 (6) Dnro KKV/458/ / Päätös 1 (6) Yrityskaupan hyväksyminen: K Caara Oy / Autotalo Laakkonen Oy:n Volkswagen-, Audi- ja SEAT -liiketoiminta ja Veljekset Laakkonen Oy:n SEAT-liiketoiminta 1 Yrityskaupan osapuolet Kilpailu-

Lisätiedot

3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta

3 Yrityskaupan osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta Päätös 1 (8) 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Yrityskaupan hyväksyminen DNA Oy / TDC Oy Finland ja TDC Hosting Oy. 2. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 30.4.2014 ilmoitettu järjestely, jossa DNA

Lisätiedot

Epäilty kilpailunrajoitus ulkomainonnan ja mainosmateriaalin painatuksen markkinoilla

Epäilty kilpailunrajoitus ulkomainonnan ja mainosmateriaalin painatuksen markkinoilla Päätös 1 (5) Epäilty kilpailunrajoitus ulkomainonnan ja mainosmateriaalin painatuksen markkinoilla 1 Asia 2 Osapuolet 3 Ratkaisu 4 Asian vireilletulo Epäily kilpailulainsäädännön vastaisesta kielletystä

Lisätiedot

Päätös 1 (8) Dnro 577/KKV14.00.10/2014 Julkinen versio 5.1.2015

Päätös 1 (8) Dnro 577/KKV14.00.10/2014 Julkinen versio 5.1.2015 Päätös 1 (8) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Veljekset Laakkonen Oy / Veho Oy Ab:n Skoda -automerkin

Yrityskaupan hyväksyminen: Veljekset Laakkonen Oy / Veho Oy Ab:n Skoda -automerkin Päätös 1 (5) Yrityskaupan hyväksyminen: Veljekset Laakkonen Oy / Veho Oy Ab:n Skoda -automerkin liiketoiminnat Espoossa ja Tampereella Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV tai virasto ) on 31.7.2019

Lisätiedot

Päätös 1 (8) Dnro KKV/579/ /2017 Julkinen versio

Päätös 1 (8) Dnro KKV/579/ /2017 Julkinen versio Päätös 1 (8) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 3

Lisätiedot

Päätös 1 (10) Dnro KKV/700/ /2017 Julkinen versio

Päätös 1 (10) Dnro KKV/700/ /2017 Julkinen versio Päätös 1 (10) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 3 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 3

Lisätiedot

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. - 30.9.2013 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1.11.2013 Atria-konserni Katsaus 1.1.-30.9.2013 Milj. EUR Q3 2013 Q3 2012 2013 2012 2012 Liikevaihto 358,4 341,1 1 050,4 982,9 1 343,6

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Lantmännen Ekonomisk Förening / Sörnäisten Portti Oy

Yrityskaupan hyväksyminen: Lantmännen Ekonomisk Förening / Sörnäisten Portti Oy Päätös 1 (6) Yrityskaupan hyväksyminen: Lantmännen Ekonomisk Förening / Sörnäisten Portti Oy Asian vireille tulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 25.4.2017 ilmoitettu järjestely, jossa Lantmännen Ekonomisk

Lisätiedot

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Kilpailuoikeudellinen arviointi

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Kilpailuoikeudellinen arviointi Päätös 1 (8) Asia Yrityskaupan hyväksyminen: Mehiläinen Oy / Vire Care Oy Asian vireilletulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 16.6.2016 ilmoitettu järjestely, jossa Mehiläinen Oy hankkii yksinomaisen

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: MB Equity Fund V Ky / Experiential Marketing Invest Oy / Roof Productions Oy

Yrityskaupan hyväksyminen: MB Equity Fund V Ky / Experiential Marketing Invest Oy / Roof Productions Oy Päätös 1 (5) Yrityskaupan hyväksyminen: MB Equity Fund V Ky / Experiential Marketing Invest Oy / Roof Productions Oy Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 11.6.2019 ilmoitettu järjestely, jossa MB

Lisätiedot

Atria-konserni Katsaus Q2/2013. Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria-konserni Katsaus Q2/2013. Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. - 30.6. Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria-konserni Katsaus / *Kertaluonteiset erät sisältyvät raportoituihin lukuihin 2012 1.1. 30.6. Konsernin liikevoitto oli 10,9 miljoonaa

Lisätiedot

COMP/M.3473 Metsäliitto Osuuskunta / Vapo ASETUS (EY) 139/2004 SULAUTUMISMENETTELY. 4 artiklan (4) päivämäärä:.04/11/2004

COMP/M.3473 Metsäliitto Osuuskunta / Vapo ASETUS (EY) 139/2004 SULAUTUMISMENETTELY. 4 artiklan (4) päivämäärä:.04/11/2004 FI Tapaus n:o COMP/M.3473 Metsäliitto Osuuskunta / Vapo Vain suomenkielinen teksti on saatavilla ja todistusvoimainen. ASETUS (EY) 139/2004 SULAUTUMISMENETTELY 4 artiklan (4) päivämäärä:.04/11/2004 EUROOPAN

Lisätiedot

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Lantmännen Agro Oy:n ja Raisioagro Oy:n yrityskauppaa

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Lantmännen Agro Oy:n ja Raisioagro Oy:n yrityskauppaa Päätös 1 (12) Julkinen versio Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Lantmännen Agro Oy:n ja Raisioagro Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa SISÄLLYSLUETTELO 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Ratkaisu...

Lisätiedot

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi Päätös 1 (12) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Sweco AB / NRC Holding Design Oy

Yrityskaupan hyväksyminen: Sweco AB / NRC Holding Design Oy Päätös 1 (5) Yrityskaupan hyväksyminen: Sweco AB / NRC Holding Design Oy Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 4.9.2019 ilmoitettu kilpailulain 21 :n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu järjestely,

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Elvera Oy, Järvi-Suomen Energia Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy / Enerva Oy

Yrityskaupan hyväksyminen: Elvera Oy, Järvi-Suomen Energia Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy / Enerva Oy Päätös 1 (6) Yrityskaupan hyväksyminen: Elvera Oy, Järvi-Suomen Energia Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy, Kymenlaakson Sähköverkko Oy / Enerva Oy 1 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta 2 Yrityskaupan

Lisätiedot

Atria Oyj Tilinpäätös 2012

Atria Oyj Tilinpäätös 2012 Atria Oyj Tilinpäätös 2012 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 21.2.2013 21.2.2013 1 Atria-konserni Katsaus 2012 Milj. Q4 2012 Q4 2011 Q1-Q4 2012 Q1-Q4 2011 Liikevaihto 360,6 338,7 1 343,6 1 301,9 Liikevoitto 7,8

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2016

Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2016 Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2016 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 28.4.2016 Atria-konserni 1.1. 31.3.2016 Q1 Q1 Milj. EUR 2016 2015 2015 Liikevaihto 314,5 314,5 1 340,1 Liikevoitto 1,6 0,7 28,9 Liikevoitto-% 0,5

Lisätiedot

1 Asia. 2 Hakija. 3 Ratkaisu. 4 Asian vireilletulo. Päätös 1(8) Dnro 154/14.00.10/2011 Julkinen versio 23.4.2015

1 Asia. 2 Hakija. 3 Ratkaisu. 4 Asian vireilletulo. Päätös 1(8) Dnro 154/14.00.10/2011 Julkinen versio 23.4.2015 Päätös 1(8) 1 Asia 1. Hakemus yrityskauppaa koskevien ehtojen poistamiseksi 2 Hakija 2. Valio Oy 3 Ratkaisu 3. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy Valion hakemuksen yrityskauppapäätöksessä (dnro 1151/81/99)

Lisätiedot

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Kilpailuoikeudellinen arviointi

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Kilpailuoikeudellinen arviointi Päätös 1 (8) Asia Yrityskaupan hyväksyminen: Alma Media Oyj / Talentum Oyj Asian vireilletulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 30.9.2015 ilmoitettu järjestely, jossa Alma Media Oyj hankkii yksinomaisen

Lisätiedot

1. Asia. 2. Osapuolet. 3. Ratkaisu. 4. Asian vireilletulo. 5. Asiaselostus. 5.1. Liigan lähetysoikeuksien yhteismyynti

1. Asia. 2. Osapuolet. 3. Ratkaisu. 4. Asian vireilletulo. 5. Asiaselostus. 5.1. Liigan lähetysoikeuksien yhteismyynti Päätös 1 (8) 1. Asia 1. Jääkiekon SM-liiga Oy:n lähetysoikeuksien yhteismyyntijärjestely. 2. Osapuolet 2. Jääkiekon SM-liiga Oy 3. Toimenpidepyynnön tekijä: UrhoTV Oy 3. Ratkaisu 4. Asia poistetaan käsittelystä.

Lisätiedot

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Posti Group Oyj / Suomen Transval Oy yrityskauppaa koskevassa asiassa

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Posti Group Oyj / Suomen Transval Oy yrityskauppaa koskevassa asiassa Päätös 1 (11) Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Posti Group Oyj / Suomen Transval Oy yrityskauppaa koskevassa asiassa SISÄLLYSLUETTELO 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet... 2 4 Ratkaisu...

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 6 päivänä syyskuuta 2011. 1012/2011 Valtioneuvoston asetus. yrityskauppojen ilmoitusvelvollisuudesta

Julkaistu Helsingissä 6 päivänä syyskuuta 2011. 1012/2011 Valtioneuvoston asetus. yrityskauppojen ilmoitusvelvollisuudesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 6 päivänä syyskuuta 2011 1012/2011 Valtioneuvoston asetus yrityskauppojen ilmoitusvelvollisuudesta Annettu Helsingissä 1 päivänä syyskuuta 2011 Valtioneuvoston

Lisätiedot

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Terveystalo Healthcare Oy:n ja Attendo Terveyspalvelut Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Terveystalo Healthcare Oy:n ja Attendo Terveyspalvelut Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa Päätös 1 (13) Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Terveystalo Healthcare Oy:n ja Attendo Terveyspalvelut Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa SISÄLLYSLUETTELO 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3

Lisätiedot

Atria-konserni Katsaus Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria-konserni Katsaus Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2014 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria-konserni Katsaus 1.1. - 31.3.2014 Milj. 2014 *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon 2013 2013 Liikevaihto

Lisätiedot

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi Päätös 1 (10) 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Jatkoselvitykseen ryhtyminen yrityskaupassa DNA Oy / Digi TV Plus Oy 2. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 22.5.2013 ilmoitettu järjestely, jossa DNA Oy hankkii

Lisätiedot

2 Osapuolten arvio relevanteista markkinoista ja markkinoiden koosta

2 Osapuolten arvio relevanteista markkinoista ja markkinoiden koosta Päätös 1 (6) Yrityskaupan hyväksyminen: Humana AB / Coronaria Hoiva Oy 1 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 8.3.2019 ilmoitettu kilpailulain 21 :n

Lisätiedot

Dnro 682/ /2019 Julkinen versio SISÄLLYSLUETTELO

Dnro 682/ /2019 Julkinen versio SISÄLLYSLUETTELO 1 (9) jatkoselvitykseen ryhtymisestä MB Equity Fund V Ky / A-Katsastus Holding Oy, A-Test & Consulting Oy, Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy ja Incar Invest Oy yrityskauppaa koskevassa asiassa SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka Hyvää Suomesta- Saarioisilta 21.3.2013 Mirja Lonka Saarioinen yrityksenä Saarioinen Oy on kotimainen, yksityisessä omistuksessa oleva elintarvikealan yritys. Vuonna 1957 käynnistettiin Saarioinen Oy:n

Lisätiedot

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa. Caverion Industria Oy / Maintpartner Group Oy

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa. Caverion Industria Oy / Maintpartner Group Oy Päätös 1 (10) Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa Caverion Industria Oy / Maintpartner Group Oy Kilpailu- ja kuluttajavirasto Postiosoite PL 5, 00531

Lisätiedot

Päätös 1 (9) KKV/2/ /2018 Julkinen versio

Päätös 1 (9) KKV/2/ /2018 Julkinen versio Päätös 1 (9) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: YIT Suomi Oy ja GT Invest Oy / FinCap Asunnot Oy

Yrityskaupan hyväksyminen: YIT Suomi Oy ja GT Invest Oy / FinCap Asunnot Oy Päätös 1 (5) 1.8.2019 Yrityskaupan hyväksyminen: YIT Suomi Oy ja GT Invest Oy / FinCap Asunnot Oy Osapuolet ja yrityskaupan kuvaus Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ( KKV ) on 18.6.2019 ilmoitettu järjestely,

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO. yksinkertaistetusta menettelystä tiettyjen keskittymien käsittelemiseksi neuvoston asetuksen (ETY) N:o 4064/89 mukaan

KOMISSION TIEDONANTO. yksinkertaistetusta menettelystä tiettyjen keskittymien käsittelemiseksi neuvoston asetuksen (ETY) N:o 4064/89 mukaan KOMISSION TIEDONANTO yksinkertaistetusta menettelystä tiettyjen keskittymien käsittelemiseksi neuvoston asetuksen (ETY) N:o 4064/89 mukaan (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 1. Tässä tiedonannossa

Lisätiedot

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (12) Dnro 261/14.00.10/2012 Julkinen versio 11.2.

1 Asia. 2 Asian vireilletulo. 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (12) Dnro 261/14.00.10/2012 Julkinen versio 11.2. Päätös 1 (12) 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Jatkoselvitykseen ryhtyminen yrityskaupassa Elisa Oyj / PPO-Yhtiöt Oy, Kymen Puhelin Oy ja Telekarelia Oy 2. Kilpailuvirastolle 1 on 21.12.2012 ilmoitettu järjestely,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2017 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 27.4.2017 Atria-konserni 1.1. 31.3.2017 2 Q1 Q1 Liikevaihto 332,5 314,5 1 351,8 Liikevoitto 1,2 1,6 31,8 Liikevoitto-% 0,4 % 0,5 % 2,3 % Tulos

Lisätiedot

H Q Q2 2013

H Q Q2 2013 Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.6. Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria-konserni 1.1. 30.6. 2013 2013 2013 Liikevaihto 371,4 363,6 698,4 692,0 1411,0 Liikevoitto 8,4 7,7 5,8 10,9 19,7 Liikevoitto-% 2,3

Lisätiedot

Tarkkuutta tuotannon suunnitteluun ennustamisen kehittämisestä Jaakko Takala RELEX Tammiseminaari 22.1.2014

Tarkkuutta tuotannon suunnitteluun ennustamisen kehittämisestä Jaakko Takala RELEX Tammiseminaari 22.1.2014 Tarkkuutta tuotannon suunnitteluun ennustamisen kehittämisestä Jaakko Takala RELEX Tammiseminaari 22.1.2014 Konsernin rakenne 2012 Atria Oyj Liikevaihto 1 344 milj. Henkilöstö 4 898 (keskimäärin) Suomi

Lisätiedot

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa. Parma Oy / AS TMB

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa. Parma Oy / AS TMB Päätös 1 (10) Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä yrityskauppa-asiassa Parma Oy / AS TMB Kilpailu- ja kuluttajavirasto Postiosoite PL 5, 00531 Helsinki Puhelin 029 505

Lisätiedot

Avoimet rajapinnat ja sopimusvelvoitteet; kilpailuoikeudellisia näkökohtia. Apulaisjohtaja Valtteri Virtanen kkv.fi. kkv.

Avoimet rajapinnat ja sopimusvelvoitteet; kilpailuoikeudellisia näkökohtia. Apulaisjohtaja Valtteri Virtanen kkv.fi. kkv. Avoimet rajapinnat ja sopimusvelvoitteet; kilpailuoikeudellisia näkökohtia Apulaisjohtaja Valtteri Virtanen 9.11.2017 Tausta Sopimusvapaus lähtökohtana Kilpailuoikeus yleislakina asettaa reunaehdot käyttäytymiselle

Lisätiedot

Atria Capital Markets Day Atria Skandinavia

Atria Capital Markets Day Atria Skandinavia Atria Capital Markets Day Atria Skandinavia Toimitusjohtaja 9.12.2011 Atria Skandinavia Katsaus 1.1. 30.9.2011 Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Milj. 2011 2010 2011 2010 2010 Liikevaihto 93,5 98,9 277,1 293,6 391,6 Liikevoitto

Lisätiedot

Atria Oyj:n osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski

Atria Oyj:n osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski Atria Oyj:n osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2008 Toimitusjohtaja 6.5.2008 Konsernin rakenne Atria Oyj Liikevaihto 1.272 milj. (2007) Henkilöstö 5.947 (keskimäärin 2007) Suomi Skandinavia Venäjä Baltia Liikevaihto

Lisätiedot

Capital Markets Day Atria Suomi

Capital Markets Day Atria Suomi Capital Markets Day Atria Suomi Toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi Atria Suomi 1.1. 30.9.2018 Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Milj. EUR 2018 2017 2018 2017 2017 Liikevaihto 250,1 245,0 750,7 725,7 986,4 Liikevoitto 13,6

Lisätiedot

Atria Oyj Tilinpäätös Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski

Atria Oyj Tilinpäätös Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski Atria Oyj Tilinpäätös 2008 Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 25.2.2009 Konsernin rakenne 2008 Atria Oyj Liikevaihto 1.357 milj. Henkilöstö 6.135 (keskimäärin) Suomi Skandinavia Venäjä Baltia Liikevaihto

Lisätiedot

Päätös 1 (13) Dnro KKV/121/ /2018 JULKINEN VERSIO

Päätös 1 (13) Dnro KKV/121/ /2018 JULKINEN VERSIO Päätös 1 (13) Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Avarn Security Holding AS:n ja Prevent 360 Holding Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa SISÄLLYSLUETTELO 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Ratkaisu...

Lisätiedot

Yrityskaupan hyväksyminen: Hankkija Oy / Kymenlaakson Agrimarket Oy:n maatalousliiketoiminta

Yrityskaupan hyväksyminen: Hankkija Oy / Kymenlaakson Agrimarket Oy:n maatalousliiketoiminta Päätös 1 (9) Yrityskaupan hyväksyminen: Hankkija Oy / Kymenlaakson Agrimarket Oy:n maatalousliiketoiminta 1 Asia 2 Asian vireilletulo 1. Yrityskaupan hyväksyminen Hankkija Oy / Kymenlaakson Agrimarket

Lisätiedot

Atria Capital Markets Day Atria Baltia

Atria Capital Markets Day Atria Baltia Atria Capital Markets Day Atria Baltia Toimitusjohtaja Rauno Väisänen 9.11.2012 9.12.2011 Rauno Väisänen Atria Oyj Konsernin rakenne 2010 Liikevaihto 1.301 milj. Henkilöstö 5 812 (keskimäärin) Suomi Skandinavia

Lisätiedot

HKScan hakee 30 miljoonan euron kehittämishyötyjä Ruotsista. Toimitusjohtaja Matti Perkonoja Tiedotustilaisuus Helsingissä 15.9. 2009, klo 11.

HKScan hakee 30 miljoonan euron kehittämishyötyjä Ruotsista. Toimitusjohtaja Matti Perkonoja Tiedotustilaisuus Helsingissä 15.9. 2009, klo 11. HKScan hakee 30 miljoonan euron kehittämishyötyjä sta Toimitusjohtaja Matti Perkonoja Tiedotustilaisuus Helsingissä 15.9. 2009, klo 11.00 Konsernin rakenne HKScan Oyj Liikevaihto 2008: 2 294,6 Meur, toimitusjohtaja

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 30.9.2008. Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 24.10.2008

Atria Oyj 1.1. 30.9.2008. Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 24.10.2008 Atria Oyj 1.1. 30.9.2008 Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 24.10.2008 Atria-konserni Katsaus Milj. 2008 2007 Q1-2008 Q1-2007 2007 Liikevaihto 357,7 312,8 995,8 935,1 1.272,2 Liikevoitto 17,2 19,3 34,6 81,3

Lisätiedot

Atria Oyj Osavuosikatsaus

Atria Oyj Osavuosikatsaus Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2012 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria-konserni Katsaus 1.1.-30.9.2012 Milj. Q3 2012 Q3 2011 Q1-Q3 2012 Q1-Q3 2011 2011 Liikevaihto 341,1 325,5 982,9 963,1 1301,9 Liikevoitto

Lisätiedot

Yrityskaupan kuvaus: Mehiläinen Oy / Vire Care Oy

Yrityskaupan kuvaus: Mehiläinen Oy / Vire Care Oy Liite 1 (7) Yrityskaupan kuvaus: Mehiläinen Oy / Vire Care Oy Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 16.6.2016 ilmoitettu järjestely, jossa Mehiläinen Oy hankkii yksinomaisen määräysvallan Vire Care Oy:ssä.

Lisätiedot

Atria-konserni

Atria-konserni Atria-konserni 1.1. 30.9.2018 Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Liikevaihto 357,1 360,8 1 061,6 1 061,7 1 436,2 Liikevoitto 12,7 16,2 21,5 27,5 40,9 Liikevoitto-% 3,5 % 4,5 % 2,0 % 2,6 % 2,8 % Oikaistu liikevoitto 12,7

Lisätiedot

Toimenpidepyynnön tekijä: Kilpailu- ja kuluttajavirasto jättää asian tutkimatta.

Toimenpidepyynnön tekijä: Kilpailu- ja kuluttajavirasto jättää asian tutkimatta. Päätös 1 (5) Asia Faba osk:n epäilty määräävän markkina-aseman väärinkäyttö nautaeläinten jalostuspalveluiden markkinoilla. Asianosaiset Faba osk Toimenpidepyynnön tekijä: HH Embryo Oy Ratkaisu Asian vireilletulo

Lisätiedot

Toimenpidepyynnön kohde: Toimenpidepyynnön tekijä: Kilpailu- ja kuluttajavirasto jättää asian tutkimatta.

Toimenpidepyynnön kohde: Toimenpidepyynnön tekijä: Kilpailu- ja kuluttajavirasto jättää asian tutkimatta. Päätös 1 (6) 1 Asia Oy Tomra Ab:n väitetty kilpailulain vastainen menettely pullonpalautuslaitteiden huollon ja varaosamyynnin markkinoilla 2 Osapuolet Toimenpidepyynnön kohde: Oy Tomra Ab, Vantaa Toimenpidepyynnön

Lisätiedot

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2013 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 26.4.2013 Atria-konserni Katsaus /2013 Milj. 2013 2012 2012 Liikevaihto 328,4 308,6 1 343,6 Liikevoitto 3,2 0,1 30,2 Liikevoitto-%

Lisätiedot

Helsingin kaupunki (Rakentamispalveluliikelaitos Stara)

Helsingin kaupunki (Rakentamispalveluliikelaitos Stara) Päätös 1 (7) 1 Asia Helsingin kaupungin epäilty kilpailua vääristävä tai estävä toiminta kunnallistekniikan markkinoilla 2 Osapuolet Helsingin kaupunki (Rakentamispalveluliikelaitos Stara) 3 Ratkaisu 4

Lisätiedot

Atria-konserni 1.1. 31.12.2014. Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.12.2014 12.2.2015 1. Toimitusjohtaja Juha Gröhn 12.2.2015

Atria-konserni 1.1. 31.12.2014. Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.12.2014 12.2.2015 1. Toimitusjohtaja Juha Gröhn 12.2.2015 Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.12. Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria-konserni 1.1. 31.12. *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon Liikevaihto 363,4 360,6 1 426,1 1 411,0

Lisätiedot

Päätös 1 (7) 1 Asia Tampereen kaupungin epäilty kilpailua vääristävä tai estävä toiminta ateria- ja siivouspalveluiden markkinoilla 2 Osapuolet Tampereen kaupunki (Tampereen Voimia liikelaitos, 1.1.2019

Lisätiedot

Atria-konserni Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria-konserni Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9. Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria-konserni 1.1. 30.9. *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon 2013 2013 2013 Liikevaihto 364,4 358,4 1 062,7

Lisätiedot

Atria Oyj Osavuosikatsaus

Atria Oyj Osavuosikatsaus Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2014 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 30.10.2014 30.10.2014 1 Atria-konserni 1.1. 30.9.2014 Milj. EUR Q3 2014 Q3 2013 2014 2013 2013 Liikevaihto 364,4 358,4 1 062,7 1 050,4

Lisätiedot

Atria Oyj

Atria Oyj Atria Oyj 1.1. 30.6. Toimitusjohtaja Juha Gröhn 28.7. Atria-konserni Katsaus 1.1. 30.6. 2010 Liikevaihto 333,6 317,0 637,6 622,9 1 300,9 Liikevoitto -0,9 09 47 4,7-5,2 52 57 5,7 98 9,8 Liikevoitto-% -0,3

Lisätiedot

1 Asia. 2 Hakija. 3 Ratkaisu. 4 Asian vireilletulo. 5 Asiaselostus. Päätös 1(9) Dnro KKV/959/ /2016 Julkinen versio 4.10.

1 Asia. 2 Hakija. 3 Ratkaisu. 4 Asian vireilletulo. 5 Asiaselostus. Päätös 1(9) Dnro KKV/959/ /2016 Julkinen versio 4.10. Päätös 1(9) 1 Asia 1. Hakemus yrityskauppaa koskevien ehtojen poistamiseksi 2 Hakija 2. Ruokakesko Oy 3 Ratkaisu 3. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy Ruokakesko Oy:n hakemuksen Ruokakesko Oy / Suomen

Lisätiedot

TULOSLASKELMA (MILJ.EUR) 1-9/2002 1-9/2001 muutos-% 1-12/2001

TULOSLASKELMA (MILJ.EUR) 1-9/2002 1-9/2001 muutos-% 1-12/2001 Tulosta sivu ATRIA OYJ PÖRSSITIEDOTE 06.11.2002, klo 10.00 1(4) ATRIA OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 Atria-konsernin liikevoitto katsauskaudelta oli 21,2 milj.eur (21,1 milj.eur). Konsernin tulos

Lisätiedot

Päätös yrityskaupan hyväksymisestä asiassa Lantmännen Agro Oy / Raisioagro Oy

Päätös yrityskaupan hyväksymisestä asiassa Lantmännen Agro Oy / Raisioagro Oy Päätös 1 (19) Päätös yrityskaupan hyväksymisestä asiassa Lantmännen Agro Oy / Raisioagro Oy Kilpailu- ja kuluttajavirasto Postiosoite PL 5, 00531 Helsinki Puhelin 029 505 3000 (pvm/mpm) Y-tunnus 2502067-3

Lisätiedot

Atria Capital Markets Day Atria Oyj

Atria Capital Markets Day Atria Oyj Atria Capital Markets Day Atria Oyj Toimitusjohtaja Juha Gröhn, 30.11.2016 Atria Capital Markets Day 30.11.2016 ohjelma 10.00 10.20 Tervetuloa / toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Atrian Terveen Kasvun

Lisätiedot

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (11) Dnro KKV/491/ /2017 Julkinen versio 26.6.

Asia. Asian vireilletulo. Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta. Päätös 1 (11) Dnro KKV/491/ /2017 Julkinen versio 26.6. Päätös 1 (11) Asia Yrityskaupan hyväksyminen: Kesko Oyj / Oriola Oyj, yhteisyrityksen perustaminen Asian vireilletulo Kilpailu- ja kuluttajavirastolle on 24.5.2017 ilmoitettu järjestely, jossa Kesko Oyj

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0057/1. Tarkistus. Sofia Ribeiro PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0057/1. Tarkistus. Sofia Ribeiro PPE-ryhmän puolesta 6.2.2019 A8-0057/1 1 Johdanto-osan H kappale H. ottaa huomioon, että kuljetus aiheuttaa eläimille stressiä, koska se altistaa ne hyvinvoinnin kannalta haitallisille tilanteille; ottaa huomioon, että tiettyjen

Lisätiedot

HE 256/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kilpailulain 25 :n muuttamisesta

HE 256/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kilpailulain 25 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kilpailulain 25 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kilpailulakia. Esityksen mukaan lain yrityskauppavalvontaa koskevista

Lisätiedot

http://qfx.quartalflife.com/clients/fi/atria/rss/newsentry.aspx?id=1000717206&culture=fi-fi

http://qfx.quartalflife.com/clients/fi/atria/rss/newsentry.aspx?id=1000717206&culture=fi-fi Tulosta sivu Atria Yhtymä Oyj PÖRSSITIEDOTE 26.7.2005 KLO 10.00 ATRIA YHTYMÄ OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Atria-konsernin liikevoitto katsauskaudelta oli 15,9 miljoonaa euroa (20,1 milj. euroa).

Lisätiedot

Päätös 1 (20) Dnro 6/KKV14.00.10/2015 Julkinen versio 20.4.2015

Päätös 1 (20) Dnro 6/KKV14.00.10/2015 Julkinen versio 20.4.2015 Päätös 1 (20) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 2 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 2

Lisätiedot

Atria Capital Markets Day ohjelma

Atria Capital Markets Day ohjelma Atria Capital Markets Day 2018 Atria Oyj Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Capital Markets Day ohjelma 10.00 10.30 Tervetuloa / toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Atrian Terveen Kasvun Strategia 2020

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2016 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 21.7.2016 Atria-konserni 1.1. 30.6.2016 Q2 Q2 H1 H1 Milj. EUR 2016 2015 2016 2015 2015 Liikevaihto 341,3 337,5 655,8 652,1 1 340,1 Liikevoitto

Lisätiedot

Maa- ja elintarviketalouden ennuste Kyösti Arovuori, Hanna Karikallio, Heini Lehtosalo, Suvi Rinta-Kiikka, Tapani Yrjölä

Maa- ja elintarviketalouden ennuste Kyösti Arovuori, Hanna Karikallio, Heini Lehtosalo, Suvi Rinta-Kiikka, Tapani Yrjölä Maa- ja elintarviketalouden ennuste Kyösti Arovuori, Hanna Karikallio, Heini Lehtosalo, Suvi Rinta-Kiikka, Tapani Yrjölä Maatalous Maailman vehnäntuotanto Vehnäala ja keskisadot pienentyvät hieman tänä

Lisätiedot

COMP/M.2056 - SONERA SYSTEMS / ICL INVIA / DATA-INFO / JV ASETUS (ETY) 4064/89 SULAUTUMISMENETTELY

COMP/M.2056 - SONERA SYSTEMS / ICL INVIA / DATA-INFO / JV ASETUS (ETY) 4064/89 SULAUTUMISMENETTELY FI Tapaus n:o COMP/M.2056 - SONERA SYSTEMS / ICL INVIA / DATA-INFO / JV Vain englanninkielinen teksti on saatavilla ja todistusvoimainen. ASETUS (ETY) 4064/89 SULAUTUMISMENETTELY 6 artiklan 1 kohdan b

Lisätiedot

Maatalous elintarvikeketjun puristuksessa. Marica Twerin, MTK:n maatalouslinja

Maatalous elintarvikeketjun puristuksessa. Marica Twerin, MTK:n maatalouslinja Maatalous elintarvikeketjun puristuksessa Marica Twerin, MTK:n maatalouslinja Svenska konkurrensverket huhtikuu 2011 Mat och marknad från bonde till bord Suomen päivittäistavarakauppa Suomessa on erittäin

Lisätiedot

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Danish Agro Machinery Holding A/S:n ja Konekesko Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa

Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Danish Agro Machinery Holding A/S:n ja Konekesko Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa Päätös 1 (20) Päätös jatkoselvitykseen ryhtymisestä Danish Agro Machinery Holding A/S:n ja Konekesko Oy:n yrityskauppaa koskevassa asiassa SISÄLLYSLUETTELO 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet...

Lisätiedot

Kvalitatiivinen analyysi. Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry

Kvalitatiivinen analyysi. Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry Laadullinen eli kvalitatiiivinen analyysi Yrityksen tutkimista ei-numeerisin perustein, esim. yrityksen johdon osaamisen, toimialan kilpailutilanteen

Lisätiedot

Kilpailuoikeuden huomioiminen yrityskaupassa. Insolvenssioikeudellinen Yhdistys ry

Kilpailuoikeuden huomioiminen yrityskaupassa. Insolvenssioikeudellinen Yhdistys ry Kilpailuoikeuden huomioiminen yrityskaupassa Insolvenssioikeudellinen Yhdistys ry 31.1.2019 Yleistä yrityskauppavalvonnasta 2 Yleistä yrityskauppavalvonnasta Miksi yrityskauppoja valvotaan? Yrityskauppojen

Lisätiedot