Kainuun Rastiviikko MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut ja KILPAILUOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET"

Transkriptio

1 Kainuun Rastiviikko MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut ja KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. MM-näyttökilpailuiden ja Suunnistuksen Huippuliigan kilpailuohjeet, kisojen seuraaminen sekä harjoituskieltoalueet ks. MM-näyttökilpailuiden ja Suunnistuksen Huippuliigan erilliset kilpailuohjeet Kainuun Rastiviikon kilpailuohjeiden lopusta. Kilpailukeskus ja kilpailumaasto Kilpailukeskus Itäjärvi: Kainuun Rastiviikon kaikki osakilpailut suunnistetaan yhdestä kilpailukeskuksesta. Kilpailukeskuksessa on mm. ravintola- ja kahvilapalvelut, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä, muksula ja koiraparkki. Pesupaikalla on suihkut ja lämmin vesi. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Käärmevaarantie 11-13, Suomussalmi. Itäjärven maastossa suunnistetaan nyt ensimmäistä kertaa. Alue on pääosaltaan tyypillistä kainuulaista havupuuvaltaista talousmetsää, joka on kulkukelpoisuudeltaan ja näkyvyydeltään enimmäkseen hyvää. Oman erityispiirteensä tuo kilpailualueen länsiosissa sijaitseva vanhojen metsien suojelualue (Natura 2000-verkostoa), jossa liikkuminen tarjoaa varmasti elämyksiä kaikenikäisille suunnistajille. Maaston käytössä ja ratasuunnittelussa on pyritty erityisesti huomioimaan, että kaikki sarjat pääsevät hyödyntämään parhaimmat ja suunnistuksellisemmat alueet. Kartat ja rastinmääritteet Kainuun Rastiviikolla on käytössä aikuisten sarjoille neljä eri karttalehteä sekä omia karttoja kunto- ja lasten sarjoille. Mittakaava 1:10 000,värituloste 6/2015. Kartan koko A3, lapsilla A5. Kartat ovat muovisuojuksessa. MM-katsastuksen pitkällä matkalla kartan mittakaava 1: (offsetpainatus) Kartoitus: Mapline Oy / Pasi Jokelainen ja Pekka Hiltunen Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole tarjolla. Rastin järjestysnumero ja rastitunnus on painettu karttaan rastiympyrän viereen. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa pois. Kilpailijoiden tulee muistaa lajisääntöjen edellyttämä rehellinen toiminta ennen ja jälkeen kilpailusuorituksen. Suoritustaan odottavat kilpailijat eivät saa tutustua etukäteen ratoihin. Kartan erikoismerkit: Vihreä ympyrä = suuri yksittäinen puu tai puuryhmä Vihreä ruksi (X) = huomattava juurakko Rastit ja leimaus-järjestelmä Mallirasti on kilpailukeskuksen opaspaalun läheisyydessä. Kaikissa sarjoissa on Emitleimaus.

2 Radat Ratapituudet löytyvät erillisestä taulukosta. Rasteja on maastossa lähekkäin, joten rastikoodi on syytä tarkistaa huolella. Kilpailumateriaali Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Se noudetaan itse KRV-infon läheisyydessä olevalta narulta. Kilpailunumeron kiinnittämistä varten kilpailijoiden täytyy tuoda mukanaan omat hakaneulat. Osallistujat käyttävät samaa kilpailunumeroa koko viikon ajan lukuun ottamatta Eliittisarjoja, joissa kilpailijat saavat takaa-ajolähtöön uuden lähtöjärjestyksenmukaisen numeron viimeisenä kilpailupäivänä lähtöpaikalta. Kadonneen kilpailunumeron tilalle voi KRV-infosta lunastaa uuden 2 euron hintaan. Kilpasarjojen osallistujille etukäteen varatut Emit-kortit voi noutaa KRV-infosta ja tarvittaessa maksaa vuokra paikan päällä, hinta 15 /vko tai 5 /pv. Palauttamattomasta Emit-kortista veloitamme 80. Emit-kortin kunnon voi tarkistaa mallirastin luona. MUISTA TARKISTAA LÄHTÖLUETTELOSTA Emit-KORTIN NUMERO JA ILMOITA INFOON MAHDOLLISET MUUTOKSET! Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (Suunnistuksen lajisääntö ). Emit-tarkistusliuskat ovat lähtöpaikoilla. Suunnistusvarusteet Piikkareiden käyttö on kielletty Kainuun Rastiviikolla. GPS-seuranta Kainuun Rastiviikolla on käytössä GPS-seuranta. Seurantapalvelun toteuttaa gpsseuranta.net. GPS-seurantaa voidaan käyttää Kainuun Rastiviikolla seuraavissa sarjoissa: H/D16-21E 1. ja 4. osakilpailut H/D21E 2. ja 3. osakilpailut Päivittäin seurattavat sarjat ja urheilijat ilmoitetaan tarkemmin rastiviikon verkkosivuilla osiossa GPS-seuranta. Kilpailijat saavat GPS-seurantalaitteet ko. sarjan lähtöpaikalla. Online GPS-seuranta on näkyvissä rastiviikon verkkosivuilla GPS-seurantaa voi katsoa kilpailukeskuksen Ravintolateltan näytöltä 1. ja 4. osakilpailujen aikana. 2. ja 3. osakilpailun aikana GPS-seurantaa ei näytetä näytöllä Huippuliigasta/MMnäyttökilpailusta johtuen. Lähdöt Opastukset lähtöihin alkavat kilpailukeskuksen opaspaalulta. Jokainen sarja käyttää jokaisessa osakilpailussa samaa lähtöä.

3 Lähtöpaikkojen numerot, kumppanit ja lähtöviitoitusten tiedot selviävät alla olevasta taulukosta. Matkat lähtöihin sekä WC- ja juomapisteet lähtöviitoitusten varrella löytyy käsiohjelman erillisestä lähtöpaikat-opaskartasta. HUOM! Huippuliigan lähdöistä (7.7. ja 9.7.) on omat ohjeensa Suunnistuksen Huippuliigan ja MM-näyttökilpailujen kilpailuohjeissa, jotka löytyvät näiden kilpailuohjeiden lopusta. Opastukset lähtöpaikoille Lähtö Kumppani Viitoitusnauha 1 Noname Nonamen viitoitusnauha 2 Metsähallitus Metsähallituksen viitoitusnauha 3 Kaisanet Kaisanet viitoitusnauha (vihreä) 4 Suomussalmen Suomussalmen Osuuspankin viitoitusnauha 5 Kuntolähtö Osuuspankki Suomussalmen kunta Suomussalmen viitoitusnauha Toiminta lähtöpaikalla (lähdöt 1-3) 4 min Kilpailijat kutsutaan lähtöön lukemalla kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä ja silloin on kilpailunumeron sekä lähtöajan tarkistus. 3 min Emit-korttien nollaus. 2 min Kilpailukartta on nähtävillä. 1 min Kilpailija saa siirtyä karttatelineen viereen. Kartan saa ottaa laatikosta vasta lähtöhetkellä. Kilpailija vastaa oikean kartan ottamisesta karttalaatikosta (Suunnistuksen lajisääntö 3.78). Karttalaatikkoon on merkitty sarjan tunnus (esim. D35A). K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). Myöhästyneet kilpailijat ilmoittautuvat lähdön henkilöstölle, jotka tarkastavat kilpailijan tiedot ja nollaavat Emit-kortin sekä antavat kilpailijalle lähtöluvan. Eliittisarjoissa on viimeisessä osakilpailussa takaa-ajolähtö. Takaa-ajolähtöä varten on oma lähtökarsina, johon kilpailijat kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöä. Kilpailija saa lähtöluvan lähtöhenkilöstöltä. Takaa-ajolähdön lähtöajat Eliittisarjojen takaa-ajolähdöissä kilpailijan lähtöaika on sama kuin aikaero johtavaan kilpailijaan kolmen osakilpailun yhteistuloksissa. Jos aikaero on suurempi kuin 45 minuuttia, lähtö jatkuu väliaikalähtönä yhden minuutin välein tasaminuuteilla. Takaaajosarjojen lähtöajat ovat seuraavat: Sarja Lähtöaika D20E H20E D16E H16E H18E D18E D21E H21E 12.00

4 Toiminta lähtöpaikalla 4 5 min Kilpailijat kutsutaan lähtöön lukemalla lähtöaika ja kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä. Sarjoissa H/D8-10RR ja H/D12TR suunnistaja saa tutustua karttaan minuutin ajan. Kartassa on kunkin sarjan ratapainatus. Myös muut lasten sarjat saavat tutustua karttaan minuutin ajan, mutta näihin mallikarttoihin on merkitty vain K-piste. Veteraanisarjoilla ei ole karttaa nähtävillä. 4 min Tarkastetaan kilpailunumero. 3 min Emit-korttien nollaus. 2 min RR- ja TR-radan suunnistajat saavat kartan 2 min ennen lähtöä ja halutessaan myös opastusta. Muilla lasten sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). Veteraanisarjoilla nähtävillä puhdas mallikartta. 1 min RR- ja TR-radan suunnistajat saavat tutkia karttaa. Muut lasten sarjat saavat oman karttansa ja voivat tutustua siihen minuutin ajan. Veteraanisarjat saavat ottaa kartan karttatelineestä vasta lähtöhetkellä. HUOM! Katso lähdön 4 lähtökaavio kilpailuohjeiden lopusta. Rastireittisuunnistus (RR) Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka lähtevät lähtöpaikoilta eri suuntiin. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät kolmannella (RR3) rastilla. RR3-rastilla on opashenkilö ohjaamassa maalin suuntaan. Loppumatka molemmilla RR-radoilla on sama. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjojen H/D8RR ja Perhe-RR sarjan muovinauha on koko matkan ajan VALKOINEN. Sarjoilla H/D9RR ja H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan KELTAINEN ja loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri VALKOINEN. Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty oranssilla läpikuultavalla viivalla. Viitoitus, jonka varrella oman sarjan rastit sijaitsevat, on kuvattu yhtenäisellä viivalla ja alkumatkan toisen sarjan käyttämä viitoitus katkoviivalla. RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1,RR2, jne.) RRsarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista. Tukireittisuunnistus (TR) Tukireittirata käyttää molempien rastireittiratojen viitoituksia. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKOISELLA ja KELTAISELLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla. Sarjoissa H/D12, H/D13 14 B ja H/D13A lähtötoiminnot ovat muuten samat kuin sarjoissa H/D12TR, mutta 5 min ja 2 min ennen lähtöä näytettävään karttaan on ratapainatuksista esitetty ainoastaan K-piste. Nämä sarjat saavat ottaa kartan 1 min ennen lähtöä.

5 Toiminta sarjojen H/D14A lähdöissä LÄHTÖPAIKALLA 3 Sarjoissa H/D14 A lähtötoiminnot ovat poikkeuksellisesti samat kuin aikuisten sarjoissa. Kunto- ja perhesarjat Kuntosarjoihin voi ilmoittautua etukäteen IRMA-palvelussa (14.6. asti) ja näin nopeuttaa ja helpottaa omaa metsään lähtemistään, mutta myös paikan päällä ilmoittautuminen on mahdollista. Perhesarjoihin (Kunto-RR/Perhe-RR) ilmoittaudutaan kilpailukeskuksen kuntoinfossa. Katso tarkemmat kuntosuunnistusohjeet kilpailuohjeiden lopusta. Ensiapu Ensiapupiste sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä. Ensiapuryhmä ja ambulanssi päivystävät kilpailukeskuksessa jokaisena kilpailupäivänä. Juomapisteet ja ensiapu maastossa 1., 2., ja 4. osakilpailuissa on juomarasteja. 3. osakilpailussa juomarasteja ei ole. Juomarastien paikat on merkitty karttaan. Juomarasteilta on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuryhmään. Tarvittaessa loukkaantunut kilpailija voidaan noutaa juomarastilta. Kainuun Rastiviikon virallinen urheilujuoma on DEXAL. Maali Kaikki Kainuun Rastiviikon suunnistajat juoksevat oman lähtöpaikan numeron mukaiseen maalikarsinaan. Maali suljetaan seuraavasti: su 5.7. klo ti 7.7. klo to 9.7. klo pe klo Eliittisarjojen takaa-ajolähdöissä viimeisenä kilpailupäivänä maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivalla ennen maalileimausta. Maaliviiva sijaitsee 10 m ennen maalileimausta. MM-näyttökilpailulla ja Suunnistuksen Huippuliigalla on oma maalikarsina. Keskeyttäneet Keskeyttäneet tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat Emit-tarkistuspisteessä keskeyttämisestään. Tulokset ja rastiväliajat Tulokset ovat nähtävänä kilpailukeskuksen tulostaululla sekä Internetissä Kainuun Rastiviikon tulossivuilla Tulokset. Kilpailupäivän jälkeen tulokset ovat nähtävissä myös kisakylässä. Rastiväliajat ovat nähtävissä Internetissä. Rastiväliaikojen tulostus on mahdollista kilpailukeskuksessa välittömästi maaliintulon jälkeen. Palkinnot Muistopalkinto Rastiviikon muistopalkinto jaetaan kaikille osanottajille maalissa sunnuntaina 5.7. Ne suunnistajat, jotka kilpailevat vain 2, 3, tai 4. osakilpailussa, saavat muistopalkintonsa KRV-infosta.

6 Osakilpailuvoittajien palkinnot Kilpasarjojen osakilpailuvoittajien palkinnot jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti (Huippuliigan TV-lähetyksestä johtuen) suoraan kisakeskuksen KRV-infosta noutoperiaatteella seuraavan aikataulun mukaisesti: 1. osakilpailu: tiistaina 7.7: palkinnot noudettavissa klo 9 alkaen 2. osakilpailu: torstaina 9.7: palkinnot noudettavissa klo 9 alkaen 3. osakilpailu: perjantaina 10.7: palkinnot noudettavissa klo 9 alkaen Hakematta jääneet palkinnot voi noutaa KRV-infosta. Kokonaiskilpailun parhaiden palkitseminen Rastiviikon yhteistulosten mukaan H/D16-21E-sarjojen parhaat palkitaan perjantaina tulosten selvittyä kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. H/D21E sarjoissa Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailun kolme parasta saavat stipendit. Stipendien arvot ovat seuraavat: H21E D21E Lisäksi pääsarjoissa jaetaan rahapalkinnot Suunnistuksen Huippuliigassa (ks. Suunnistuksen Huippuliigan ja MM-näyttökilpailun kilpailuohjeet) Kaikkien muiden sarjojen parhaat voivat noutaa palkinnot suoraan palkintojenjakolavan vieressä olevasta teltasta, välittömästi sarjojen tulosten selvittyä. Palkittavien määrä selviää erillisestä taulukosta. Hakematta jääneet palkinnot voi noutaa KRV-infosta. Lasten sarjojen palkinnot Kaikki H/D8-10RR ja perhesarjalaiset palkitaan perjantaina klo kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. Näissä sarjoissa palkintona on Yippymehujuomapullo. Kunto- ja perhesarjojen palkinnot Kaikkien kunto- ja perhesarjoihin osallistuvien kesken arvotaan jokaisena kilpailupäivänä palkintoja, jotka jaetaan kuntoinfosta. Juhlamitalit 20-, 30- ja 40-vuotisjuhlamitalit jaetaan perjantaina klo kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. WC WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Lähtöviitoituksien varrella on myös WC-pisteitä (ks. lähtöpaikkojen opaskartta). Peseytyminen Pesupaikka sijaitsee kilpailukeskuksen tulotien varrella noin 400 m ennen kilpailukeskusta. HUOM! Herkästä maaperästä johtuen pesupaikalla ei saa käyttää mitään pesuaineita ja peseytyminen suoritetaan vain vedellä. Pesupaikalla on lämmin vesi. Muksula Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa. Rastirallin lähtö ja viitoitus lähtöön on Muksulan vierestä. Muksula tarjoaa ohjattua ja monipuolista toimintaa alle kouluikäisille lapsille kaikkina kilpailupäivinä vanhempien suunnistussuorituksen ja valmistautumisen ajan. Joka päivä voi esim. keinua, leikkiä hiekkalaatikolla, piirtää, lukea kirjoja, pelailla lautapelejä ja askarrella.

7 Muksulan hinnat: Paikan päällä ilmoittautuen 10 / päivä / lapsi. Maksu maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiseen ja maksamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, varsinkin sunnuntaina saattaa olla ruuhkaa. Muksulan yhteyshenkilö: Hannastiina Piikivi, Joka päivä tulee ilmoittautua Muksulan ilmoittautumispisteessä Muksulaan saapuessa ja Muksulasta poistuessa. Muksulassa tarjotaan lapsille välipalaa (mehua ja hedelmää). Tämän lisäksi lapsille, erityisesti allergikoille, kannattaa varata mukaan lisäjuotavaa ja evästä. Lapsen mukaan tulee pakata myös säästä riippuen lämmintä tai sateen pitävää vaatetta, aurinkorasvaa, hattu sekä mahdollisesti tarvittavat lääkkeet ja hoito-ohjeet. Lasten vaatteet ja tavarat kannattaa nimikoida etukäteen. Aukioloajat: su 5.7. klo ti 7.7. klo 9 16 to 9.7. klo 9 16 pe klo 9 16 Koiraparkki Rastiviikon koiraparkissa pidetään huolta koirastasi suunnistusviikon ajan. Aukioloajat: su 5.7. klo ti 7.7. klo 9 16 to 9.7. klo 9 16 pe klo 9 16 Ennakkoilmoittautuneiden hinta (28.6. mennessä): 8 /päivä 20 /viikko Paikan päällä (vain käteinen): 12 /päivä 25 /viikko Koiraparkin yhteyshenkilö: Kaija Seppänen, , Ravintola- ja kahvilapalvelut Kisaravintola ja -kahvila Kilpailuiden lounas- ja kahvilapalvelut ovat kilpailukeskuksessa ravintolateltassa. Voit ostaa ruoka- ja kahvilippuja etukäteen KRV-infosta. Kahvilassa on tarjolla leivonnaisia, sämpylöitä, virvoitusjuomia, vettä, hedelmiä, jäätelöä ja lounas. Grilliteltta Kilpailukeskuksen alueella palvelee myös HK:n grilliteltta. Grilliteltasta voi ostaa perinteisen grillimakkaran lisäksi hot doggeja sekä nakkikuppeja. Seurateltat Seuratelttojen pystytys on mahdollista la 4.7. klo alkaen. Seurateltta-alue sijaitsee kilpailukeskuksen maalisuoran vieressä. Seurateltta-alue on rajattu kilpailualueeseen kielletynalueennauhalla. Harjoitusmahdollisuus Harjoittelu on mahdollista useilla eri kartoilla (Suomussalmi, Puolanka, Vuokatti, Kajaani). Harjoituskarttoja voi ostaa KRV-infosta.

8 Valokuvaus Kaikki suunnistajat kuvataan 1. osakilpailussa maalisuoralla. Kuvat ovat lunastettavissa kilpailukeskuksessa tiistaina 7.7. alkaen. Lisäksi tapahtuman tiedotus- ja sometiimi ottaa kuvia jokaisessa osakilpailussa, ja kuvia julkaistaan -verkkosivujen kuvagalleriassa sekä tapahtuman Facebook-sivustolla. Järjestäjä pidättää oikeuden käyttää suunnistajista otettuja kuvia tapahtuman markkinoinnissa. Kisatuotteet Kisatuotteiden myynti tapahtuu kisakylän ja kilpailukeskuksen KRV-infossa. Myytävänä on mm. Nonamen KRV-juoksupaitoja ja KRV-putkihuiveja. Opastus, liikenne ja pysäköinti Opastus Tapahtumaopastus kisakylään ja kilpailukeskukseen alkaa VT5-tieltä pohjoisesta saavuttaessa noin 12km ennen Suomussalmen keskustaa (Ämmänsaari) ja etelästä saavuttaessa noin 5km ennen Suomussalmen keskustaa (Ämmänsaari). Kisakylän ja kilpailukeskuksen navigointiosoitteet: Kisakylä: Ruukinkatu 3, Suomussalmi Kilpailukeskus, Itäjärvi: Käärmevaarantie 11-13, Suomussalmi Bussikuljetukset Kisakylästä ja suurimmista järjestäjän tarjoamista majoituspaikoista kulkee säännöllisin väliajoin bussikuljetuksia kilpailukeskukseen ja takaisin. Aikataulut ja reitit julkaistaan käsiohjelmassa ja verkkosivuilla Seurabussit Pysäköidään kilpailukeskukseen järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Moottoripyörät ja mopot Moottoripyörille ja mopoille ei ole erillistä pysäköintialuetta vaan ne voi jättää pysäköintialueiden reunoille. Moottoripyörien ja mopojen ei tarvitse maksaa pysäköintimaksua. Pysäköinti Kilpailukeskukseen ja pysäköintialueille on tieopasteet, jotka alkavat VT5-tieltä noin 1km ennen Käärmevaarantien liittymää. Pysäköintialueilla liikenteenohjaajat ohjaavat autot pysäköintipaikoille kulkuoikeuksien mukaisesti. Pysäköintilippuja myydään kisakylän KRVinfosta, kilpailukeskuksen KRV-infosta ja pysäköintialueelta poistuttaessa. Suosittelemme ostamaan pysäköintilipun etukäteen esimerkiksi kisakylän KRV-infosta tai viimeistään kilpailukeskuksen KRV-infosta. Näin pysäköintialueilta poistuminen sujuu vaivattomammin. Pysäköintiliput Myynti: Kisakylän KRV-info Kilpailukeskuksen KRV-info (kilpailupäivinä) Pysäköintialueelta poistuttaessa (maksu vain käteisellä) Hinnat: Henkilöautot ja asuntoautot ja -vaunut 25 /viikko, 7 /päivä Linja-autot/seurabussit 50 /viikko, 15 /päivä

9 Maksutavat Kainuun Rastiviikolla Osassa Kainuun Rastiviikon myyntipisteitä (mm. ravintola, kahvila, KRV-info ja kuntoinfo) voi maksaa debit ja credit-sirukorteilla (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro), mutta alueella on myös myyntipisteitä, joissa käy ainoastaan käteismaksu. Tästä johtuen kannattaa kilpailualueelle varata mukaan myös käteistä rahaa. Pankkiautomaatteja on Suomussalmen keskustassa (Ämmänsaari). Kisakylä Kisakylä sijaitsee Suomussalmella (Ämmänsaari) osoitteessa Ruukinkatu 3. Kisakylässä on seuraavat palvelut: - KRV-info (KRV tuotteet, bussiliput, parkkiliput, ruokaliput) - KRV-majoitusinfo (Yksityinen mökki- ja asuntomajoitus, koulu- ja asuntolamajoitus, telttaja asuntovaunumajoitus) - Esittelypisteet KRV-info Rastiviikon ajan kilpailutoimisto palvelee kisakylässä ja kilpailukeskuksessa. KRVmajoitusvälityksen toimisto palvelee KRV-infon yhteydessä saman aukioloaikataulun mukaisesti. Aukioloajat kisakylässä (Suomussalmen lukio, Ruukinkatu 3): Perjantai : Lauantai : Sunnuntai : , Maanantai : Tiistai : Keskiviikko : Torstai : Perjantai : Aukioloajat kilpailukeskuksessa (Itäjärvi, Käärmevaarantie 11-13): Sunnuntai : Maanantai : Ei avoinna Tiistai : Keskiviikko : Ei avoinna Torstai : Perjantai : HUOM! Aukioloaikojen mahdollisista muutoksista ilmoitetaan KRV-infon ilmoitustaululla kisaviikon aikana. Katso KRV-infon ja KRV-majoitusinfon yhteystiedot kilpailuohjeiden lopusta. Turvallisuus Kilpailukeskuksen alueella on tulenteko ja tupakanpoltto ehdottomasti kielletty! Toiminta hätätilanteessa ohjeet löytyvät käsiohjelman loppuosasta. Yleinen hätänumero on 112.

10 Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Jussi Kauppinen Pääsihteeri: Jukka Liuha Tiedottaja: Mervi Juntunen Ratamestarit: Jari Anttonen ja Maija Pasanen Pekka Hiltunen (MM-näyttökilpailun ja Suunnistuksen Huippuliigan radat) Tulospalvelu: Result Fellows, Risto Kivinen Kilpailunvalvoja (TA): Risto Vairinen, SSL / KontU Ratavalvojat: Markku Tolonen, Arto Haverinen ja Petteri Haikola Maalituomari: Vesa Parkkinen Tuomarineuvosto pj. Arja Makkonen Jäsen, Eija Juntunen Jäsen, Kari Mäkinen Järjestäjä: Suomussalmen Rasti ry Ks. koko kilpailuorganisaatio käsiohjelman alusta KRV-info / kilpailutoimisto Elina Seppänen Kilpailutoimiston postiosoite Suomussalmella ( asti) Kauppakatu 20, Suomussalmi Majoitustoimisto

11 TOIMINTAOHJEET KUNTOSUUNNISTUKSEEN, PERHESARJAAN JA RASTIRALLIIN Jokaisena Kainuun Rastiviikon kilpailupäivänä on mahdollista osallistua kuntosuunnistukseen, perhesarjaan (Kunto-RR/Perhe-RR) ja rastiralliin. Näissä sarjoissa osallistujille otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta. Rastiralli on erilaisia tehtäviä sisältävä suunnistusrata, jolla ei ole ajanottoa. Ilmoittautuminen kunto- ja perhesarjaan Kuntosuunnistukseen ja perhesarjaan ilmoittaudutaan kuntoinfossa täyttämällä ilmoittautumislomake ja maksamalla osallistumismaksu. Osallistumismaksun voi maksaa käteisellä, credit/debit-korteilla, smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai virike-seteleillä. Emit-kortin voi tarvittaessa vuokrata kuntoinfosta. Ilmoittautumisen jälkeen kuntosuunnistaja saa kilpailunumeron jota käytetään koko viikon ajan. HUOM! Samaa numeroa käytetään, vaikka maksaisit osallistumisen erikseen esimerkiksi 1. ja 3. kilpailupäivänä, joten älä hävitä kilpailunumeroa. Ilmoittautuessa koko viikolle kerralla saat yhdellä kertaa kaikki maksut hoidettua, jolloin vältät muina päivinä jonotuksen kuntoinfossa. Rastiralli Rastiralli on suunnattu lapsille, jotka eivät vielä osallistu varsinaiseen suunnistukseen. Rastirallireitin siimarin varrella on luonto- ja suunnistusaiheisia sekä toiminnallisia tehtäviä. Mukaan pikkusuunnistaja tarvitsee lukutaitoisen kaverin. Sunnuntaina, tiistaina ja perjantaina rastirallin on ohjaus muksulan vierestä, josta on noin 50 metrin matka lähtöpaikalle. Lähtöpaikalle voi tulla myös suoraan. Torstaina rastiralli järjestetään Leimaus-ratana, jossa voi kokeilla juoksu- ja leimausnopeuttaan sekä rohkeutta suunnistaa ilman siimaria. Rastirallin lähtö ja maali sijaitsevat samassa paikassa. Lähdössä lähtijä saa kartan ja tarvittavan ohjeistuksen. Osallistumismaksu maksetaan lähtöpisteessä käteisellä. Osallistumismaksut /päivä /viikko Kuntosuunnistus (A,B,C) Perhesarja* ja kuntosuunnistus lapset alle 14 v *(sisältää RR-kartat koko osallistuvalle perheelle ja yhden Emit-kortin) Rastiralli 4 12 Emit-kortin vuokra 5 15 Sarjat Kuntosuunnistuksessa on valittavana jokaisessa osakilpailussa kuusi eripituista ja eritasoista rataa. Perhesarja suunnistetaan rastireittinä (RR). Kartat ja radat ovat nähtävissä etukäteen kuntoinfossa.

12 Toiminta lähtöpaikalla Kuntosuunnistus (A, B ja C) Toimitsijat kirjaavat kuntosuunnistajat (A, B ja C) lähdössä 5. Suunnistajalla tulee olla mukana Emit-kortti ja kuntoinfosta saatu numero. Lähtöpaikalla valitaan oikea kartta. Lähtö tapahtuu nollaamalla Emit-kortti. Perhesarja (Kunto-RR/Perhe-RR) Toimitsijat kirjaavat perhesarjan suunnistajat lähdössä 5. Suunnistajalla tulee olla mukana Emit-kortti ja kuntoinfosta saatu numero. Kirjauksen jälkeen perhesarjan suunnistajat ohjataan viitoitettua reittiä pitkin lähtöpaikalle, joka sijaitsee lähdön 4 vieressä. Lähtöpaikalla toimitsija antaa kartan/kartat ja lähtö tapahtuu nollaamalla Emit-kortti. Kaikki kuntosarjat ja perhesarjan suunnistajat saapuvat maaliin 5 (Suomussalmen kunta). Kunto- ja perhesarjoissa ei ole etukäteen arvottuja lähtöaikoja. Kuntoinfo auki Maastoon pääsee: Maali suljetaan: su 5.7. klo klo ti 7.7. klo klo to 9.7. klo klo pe klo klo HUOM! Kaikkien kuntosuunnistajien on ilmoittauduttava maalissa!! Lisäohjeita Kaikissa osakilpailuissa käytetään samaa kilpailunumeroa. Säilytä kilpailunumerosi siis koko viikon ajan! Mikäli suunnistaja muuttaa sarjaa kuntoinfoon ilmoittautumisen jälkeen, on tästä kerrottava lähtöpaikalla. Samaa Emit-korttia ei voi käyttää sekä kunto- että kilpasarjassa. Kuntosuunnistuksessa eri henkilöt voivat käyttää keskenään samaa Emit-korttia myös samassa osakilpailuissa. Perhesarjassa koko ryhmällä on yksi yhteinen kilpailunumero ja Emit-kortti, jotka luetaan lähdössä ja maalissa. Arvontapalkinnot Kaikkien kunto- ja perhesarjoihin osallistuvien kesken arvotaan jokaisena kilpailupäivänä palkintoja, jotka jaetaan kuntoinfosta.

13 MM-Näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut ja Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Aikataulu ja kilpailuiden seuraaminen MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliiga järjestetään Kainuun Rastiviikon 2. ja 3. osakilpailujen yhteydessä. MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliiga järjestetään seuraavasti: Tiistai : Keskimatka, klo MM-näyttökilpailu Suunnistuksen Huippuliiga 4.osakilpailu Torstai : Pitkä matka, klo MM-näyttökilpailu Suunnistuksen Huippuliiga 5.osakilpailu Näiden kilpailujen seuraaminen tapahtuu Kainuun Rastiviikon kilpailukeskuksesta käsin ellei järjestäjä toisin ilmoita. Koko Kainuun Rastiviikon ja MM-näyttökilpailuiden ja Suunnistuksen Huippuliigan kilpailualue on harjoituskiellossa Kainuun Rastiviikon päättymiseen saakka Kielletyt alueet Tarkistakaa kielletyt alueet verkkosivuiltamme Lähtöluettelot Lähtöluettelot ovat nähtävillä internetissä (www.rastiviikko.fi), lähtökynnyksellä ja kilpailukeskuksessa. Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa. Epäselvissä tapauksissa ota yhteys ennakkoon KRV-infoon ja kilpailupäivänä tulospalveluun. Lähdöt, lähtökynnykset ja kilpailumateriaali Huippuliigan lähtöpaikoille on aina kuljettava lähtökynnyksen kautta ja seurattava lähtökynnykseltä lähtevää opastusta. Tämä koskee myös niitä urheilijoita, joiden lähtöaika on aikaisessa vaiheessa. Huippuliigan lähtöpaikat ovat eri paikoissa kuin kyseisen osakilpailun muut KRV-lähtöpaikat. Keskimatka 7.7. Käytössä on lähtökynnys, joka sijaitsee kilpailukeskuksen tulotien varrella pesupaikkojen läheisyydessä. Kilpailijoiden on oltava lähtökynnyksellä viimeistään klo mennessä. Kilpailumateriaali on lähtökynnyksellä. Numeroliivit ja GPS-laitteet kilpailijat saavat lähtökynnykseltä. Lähtökynnykseltä on sinisellä kuitunauhalla viitoitettu reitti lähtöön. Matkaa lähtöön on noin 800m. Kilpailija päästetään lähtökynnykseltä lähtöön 10min ennen lähtöaikaa. Lähtökynnyksellä on verryttelyalue, katettua tilaa, wc:t, juomaa ja varusteiden säilytys. Varusteita ei kuljeteta lähtökynnykseltä kilpailukeskukseen vaan kilpailijat voivat hakea varusteensa lähtökynnykseltä kilpailun jälkeen (kun viimeinen kilpailija on poistunut lähtökynnykseltä).

14 Pitkämatka 9.7. Käytössä on lähtökynnys, joka sijaitsee kilpailukeskuksen tulotien varrella pesupaikkojen läheisyydessä. Kilpailijoiden on oltava lähtökynnyksellä viimeistään klo mennessä. Kilpailumateriaali on lähtökynnyksellä. Numeroliivit ja GPS-seurantalaitteet kilpailijat saavat lähtökynnykseltä. Lähtökynnykseltä on sinisellä kuitunauhalla viitoitettu reitti lähtöön, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa. Matkaa lähtöön on noin 400m. Kilpailija päästetään lähtökynnykseltä lähtöön 5min ennen lähtöaikaa. Lähtökynnyksellä on verryttelyalue, katettua tilaa, wc:t, juomaa ja varusteiden säilytys. Varusteita ei kuljeteta lähtökynnykseltä kilpailukeskukseen vaan kilpailijat voivat hakea varusteensa lähtökynnykseltä kilpailun jälkeen (kun viimeinen kilpailija on poistunut lähtökynnykseltä). GPS-seuranta Kilpailussa on käytössä GPS-seuranta. Seurantapalvelun toteuttaa gpsseuranta.net. Kilpailijat saavat GPS-seurantalaitteet lähtökynnyksellä. Järjestäjä nimeää GPSseurantalaitetta käyttävät urheilijat. Leimausjärjestelmä ja mallirasti Kilpailussa käytetään Emit -leimausjärjestelmää. Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksen opaspaalun vieressä. Tarkista Emit-korttisi toimivuus lähtökynnyksellä olevalla 0- leimasimella. Radat ja rastinmääritteet Molemmissa kilpailuissa on irralliset rastimääritteet, jotka saa 2 min ennen lähtöä. Rastinmääritteet on myös kilpailukartan reunassa, mutta koodeja ei ole kartassa rastinumeron perässä. Matkat, nousut, ihanneajat, rastien määrät ja juomarastit: Keskimatka 7.7. D21E: 4,7 km / 130 m, 33 min, 17 rastia, ei juomaa H21E: 6,0 km / 150 m, 35 min, 23 rastia, ei juomaa Pitkämatka 9.7. D21E: 11,4 km / 215 m, 80 min, 21 rastia, juoma 2,3 km, 5,1 km ja 8,6 km H21E: 15,3 km / 330 m, 92 min, 32 rastia, hajonta, juoma 3,6 km, 8,2 km ja 12,3 km Kartat HUOM! Kartat kerätään molempina päivinä (ti 7.7. ja to 9.7.) maalissa pois. Molempien päivien kartat on noudettavissa perjantaina KRV-infosta. Mittakaava 1:10 000,värituloste 6/2015. Kartan koko A3. Kartat ovat muovisuojuksessa. MM-katsastuksen pitkällä matkalla kartan mittakaava 1: (offsetpainatus) Kartoitus: Mapline Oy / Pasi Jokelainen ja Pekka Hiltunen Maali Maalissa otetaan aika maalileimauksesta. Tulokset Tulokset julkaistaan kilpailukeskuksen tulostauluilla sekä internetissä osoitteessa Tulokset.

15 Palkinnot Osakilpailujen kolmelle parhaalle jaetaan palkinnot , , Kokonaiskilpailussa palkinnot jaetaan kolmelle parhaalle , , Palkintojenjakojen aikataulu Keskimatka 7.7. Kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla välittömästi tulosten selvittyä. Pitkämatka 9.7. Kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla välittömästi tulosten selvittyä. Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Jussi Kauppinen Pääsihteeri: Jukka Liuha Tiedottaja: Mervi Juntunen Ratamestari: Pekka Hiltunen Tulospalvelu: Result Fellows, Risto Kivinen Kilpailunvalvoja (TA): Risto Vairinen, SSL / KontU Ratavalvojat: Markku Tolonen, Arto Haverinen ja Petteri Haikola Järjestäjä: Suomussalmen Rasti ry

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Toimihenkilöt ja vastuut Kilpailunjohtaja Tarmo Hyttinen Kilpailunvalvoja

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KILPAILUOHJEET Matkat: La ja su lähtö 1 kilpailukeskuksessa La lähtö 3 matkaa 150 m Sarja Lauantai 9.5 Lähtö Sunnuntai 10.5 Lähtö H 21 A 10,92 km 3 6,35 km

Lisätiedot

Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa

Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on OK Trian. Säännöt Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

NÄIN TOIMITAAN VALIO-JUKOLASSA SISÄLTÖ

NÄIN TOIMITAAN VALIO-JUKOLASSA SISÄLTÖ NÄIN TOIMITAAN VALIO-JUKOLASSA SISÄLTÖ 1. Kilpailun ja ohjelmien aikataulu 2. Aukioloajat 3. Saapuminen kilpailukeskukseen 4. Turvallisuus ja hätätilanteet 5. Kilpailuun valmistautuminen 6. Kilpailun seuraaminen

Lisätiedot

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013 SUUNNISTUSLEIRI Vierumäellä 11. 14.6.2013 Tervetuloa Vierumäelle! Sisällysluettelo Suomen Urheiluopiston tervehdys... 2 Tervetuloa Leimaukselle!... 3 Vierumäelle nauttimaan... 4 Leiriorganisaatio... 5

Lisätiedot

Kisakanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumeroissa (03) 8168670 ja (03) 8168671.

Kisakanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumeroissa (03) 8168670 ja (03) 8168671. OHJEITA FINLANDIA-HIIHTÄJÄLLE ENNEN LÄHTÖÄ ILMOITTAUTUMINEN Perinteisen 50 km ja 32 km kilpailuun tulee ilmoittautua viimeistään lauantaina 23.2.2013 klo 8.00 mennessä. Vapaan 50 km ja 20 km matkalle sunnuntaihin

Lisätiedot

KESKI-UUSIMAA -RASTIT 2006

KESKI-UUSIMAA -RASTIT 2006 KESKI-UUSIMAA -RASTIT 2006 OHJEET K-U-rastien järjestelyjen yhdenmukaistamiseksi sekä muistilistaksi kilpailunjohtajalle, ratamestarille ja muille toimihenkilöille. Huom. K-Urastien yhteydessä sanaa kilpailu

Lisätiedot

KILPAILUOHJE TORPPA 2008

KILPAILUOHJE TORPPA 2008 KILPAILUOHJE TORPPA 2008 Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Pietarsaaressa 4.-5.10.2008 Tervetuloa Torppaan! Vartionne on ilmoittautunut partiotaitojen syyssuomenmestaruuskilpailuun Pietarsaareen

Lisätiedot

Lauran terveiset Oslosta. Sivu 2. Suunnistuskoulu alkaa 25. huhtikuuta. Katso aikataulu ja paikat takasivulta. Epilän Esalle useita.

Lauran terveiset Oslosta. Sivu 2. Suunnistuskoulu alkaa 25. huhtikuuta. Katso aikataulu ja paikat takasivulta. Epilän Esalle useita. Epilän Esalle useita hisu-mitaleita Sivu 3 Lauran terveiset Oslosta Sivu 2 Suunnistuskoulu alkaa 25. huhtikuuta. Katso aikataulu ja paikat takasivulta. EPILÄN ESAN JÄSENLEHTI 1/2013 2 Erilainen hiihtosuunnistuskausi

Lisätiedot

80-vuotisjuhlat Kaarilan koululla 12.4. MM-hisut Virossa. Sivu 5. Epilän Esan uudet nettisivut otettiin käyttöön, sivu 4

80-vuotisjuhlat Kaarilan koululla 12.4. MM-hisut Virossa. Sivu 5. Epilän Esan uudet nettisivut otettiin käyttöön, sivu 4 80-vuotisjuhlat Kaarilan koululla 12.4. MM-hisut Virossa Sivu 5 Epilän Esan uudet nettisivut otettiin käyttöön, sivu 4 EPILÄN ESAN JÄSENLEHTI 1/2014 2 Puheenjohtajan palsta Sisältö Eipä paljon ladulla

Lisätiedot

Nuuksio Classic Trail Maraton 6.9.2014 Kilpailuohjeet!

Nuuksio Classic Trail Maraton 6.9.2014 Kilpailuohjeet! Majoitus Vakuutus Nuuksio Classic Trail Maraton 6.9.2014 Kilpailuohjeet Ennen kilpailua Kilpailukeskus Hotelli Siikaranta tarjoaa osanottajille majoitusta edulliseen kisahintaan. Varaukset suoraan hotellista,

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta.

Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta. Hervoton 2014 - Kilpailuohje lauantaina 4.10. klo 11 Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta. Ajo-opastus kilpailualueelle Kilpailupaikalle

Lisätiedot

Paimion. digit (1,99)

Paimion. digit (1,99) Paimion Rastiposti Paimion Rastin seuralehden erikoisnumero Sauvon Urheilijat ja Paimion Rasti järjestävät yösuunnistuksen SM-kisat. Karsinta 22.9. alkaen klo 21.00 Paimion Tuuvalassa. Finaalit 23.9. alkaen

Lisätiedot

Lauantaina 27.6.2015 http://vierumakitrail.fi http://ltrc.fi

Lauantaina 27.6.2015 http://vierumakitrail.fi http://ltrc.fi Lauantaina 27.6.2015 OHJEITA OSALLISTUJALLE Majoitus Vierumäen Urheiluopisto tarjoaa majoitusta osallistujille sekä huoltojoukoille kisahintaan. Kannattaa tulla jo perjantaina paikan päälle, nukkua hyvin,

Lisätiedot

6.6.2015. www.kymijokiviesti.fi WWW.JANA-PRO.FI. SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13

6.6.2015. www.kymijokiviesti.fi WWW.JANA-PRO.FI. SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13 SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13 6.6.2015 WWW.JANA-PRO.FI www.kymijokiviesti.fi Tervetuloa mukaan IV Kymijokiviestiin, joka juostaan lauantaina 6.6.2015. Kuntoliikunta on yksi tärkeä palanen suomalaisten

Lisätiedot

AULANGON SIBELIUS SPRINTTI 1 6.5.201 5

AULANGON SIBELIUS SPRINTTI 1 6.5.201 5 AULANGON SIBELIUS SPRINTTI 1 6.5.201 5 Hämeenlinnan Tarmo Hämeenlinnan Tarmo kiittää yhteistyökumppaneita! Tervetuloa Hämeenlinnaan Hämeenlinnan Tarmo on v. 1903 perustettu urheiluseura. Pitkäikäisen seuran

Lisätiedot

Helsinki City Marathon-perhe uudistuu ja kasvaa

Helsinki City Marathon-perhe uudistuu ja kasvaa 2/2015 HCM EDITION 5 Markku Haverinen Harrasteliikuntapäällikkö / Kilpailunjohtaja Helsinki City Marathon-perhe uudistuu ja kasvaa HCM-tapahtuma on tulossa keski-ikään. Lauantaina 15.8. vietämme syntymäpäivää

Lisätiedot

Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille

Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille 2013 Sprinttisuunnistuskilpailun suunnittelu Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille 2 3 Sprinttisuunnistuskilpailun suunnittelu Järjestämisohjeita kilpailunjohtajalle ja ratamestarille

Lisätiedot

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009)

NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009) NÄIN JÄRJESTÄT TORSTAIRASTIT KAUDELLA (2009) A. Yleistä Valmistelut Aloita valmistelut ajoissa, vähintään 2-3 viikkoa ennen tapahtumaa, esimerkiksi lähtö- ja maalipaikkojen määrittämisellä. Vanhoja lähtöpaikkoja

Lisätiedot

Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi. Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry 2001

Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi. Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry 2001 Kisavartion opas Tekstit Mikko Hollmén, Lauri Solin, Taru Tumi Toimittajat Jaana Kivipelto ja Marika Venäläinen Piirrokset Tommi Lukinmaa Taittaja Eppu Lahtinen Julkaisija Suomen Partiolaiset - Finlands

Lisätiedot

Valio-Jukola 16.-17.6.2012 Hakunilan urheilupuisto, Vantaa. Valio-Jukola 2012 Loppuraportti

Valio-Jukola 16.-17.6.2012 Hakunilan urheilupuisto, Vantaa. Valio-Jukola 2012 Loppuraportti Valio-Jukola 16.-17.6.2012 Hakunilan urheilupuisto, Vantaa Valio-Jukola 2012 Loppuraportti Valio-Jukola 2012 Loppuraportti Valio-Jukola 2012 Loppuraportti 9.10.2012 www.jukola.com/2012 Kannen kuva: Pasi

Lisätiedot

1/2015 HCM & HCR. Tervetuloa HCR:lle! Muista hakea juoksunumerosi 16.5. klo 13 mennessä.

1/2015 HCM & HCR. Tervetuloa HCR:lle! Muista hakea juoksunumerosi 16.5. klo 13 mennessä. 1/2015 HCM & HCR Tervetuloa HCR:lle! Muista hakea juoksunumerosi 16.5. klo 13 mennessä. 5 Markku Haverinen Harrasteliikuntapäällikkö Parasta työtä Specsavers Helsinki City Run häämöttää vain reilun parin

Lisätiedot

Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014

Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014 Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014 Infolehti 1 Heli Pukki???? Isoille elämänsankareille IDERI ja pienille Luovaa LAHJAILOA tilausakvarelleja LAHJAkirjoja onnittelukortteja sisustustauluja Kurkkaa

Lisätiedot

TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN!

TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN! TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN! Viikonlopun aikana nähdään yli 2400 starttia. Perjantaina 12.6.2015 kilpaillaan 3-luokan kilpailut, joihin on ilmoittautunut huikeat 854 koirakkoa. Lauantain

Lisätiedot

60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015

60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015 60. PIRKAN HIIHTO SUNNUNTAINA 1.3.2015 MIKÄLI ET SAANUT TÄSSÄ POSTITUKSESSA RINTANUMEROA, OLETAMME SEN LÖYTYVÄN VIIME VUODEN JÄLJILTÄ JO SINULTA. TARKISTA JOKA TAPAUKSESSA KIRJEKUOREN OSOITETARRASTA SARJASI

Lisätiedot

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen).

5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän lokakuun alusta kevääseen). OSA V CYCLOCROSS KILPAILUT Luku I Cyclocrossin kilpailusäännöt Kilpailuun osallistuminen 5.1.001 Ajajan kilpailuluokka on koko kilpailukauden sama kuin tammikuun 1. päivänä (tammikuun 1. päivää edeltävän

Lisätiedot

Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3

Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3 PALVELUSKOIRAKOKEET Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3 JÄLJENTEKO KURSSIMATERIAALI Turun Käyttökoirakerho SRY Turun alaosasto Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3 Jälkikoe on koemuodoista suosituin.

Lisätiedot

Suomen. Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut

Suomen. Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut Suomen Päivitetty 28.2.2001 / HH Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut OHJEET KILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄLLE Päivitetty 15.1.2011/ JN&JJA Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI

Lisätiedot