Kainuun Rastiviikko MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut ja KILPAILUOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET"

Transkriptio

1 Kainuun Rastiviikko MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut ja KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. MM-näyttökilpailuiden ja Suunnistuksen Huippuliigan kilpailuohjeet, kisojen seuraaminen sekä harjoituskieltoalueet ks. MM-näyttökilpailuiden ja Suunnistuksen Huippuliigan erilliset kilpailuohjeet Kainuun Rastiviikon kilpailuohjeiden lopusta. Kilpailukeskus ja kilpailumaasto Kilpailukeskus Itäjärvi: Kainuun Rastiviikon kaikki osakilpailut suunnistetaan yhdestä kilpailukeskuksesta. Kilpailukeskuksessa on mm. ravintola- ja kahvilapalvelut, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä, muksula ja koiraparkki. Pesupaikalla on suihkut ja lämmin vesi. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Käärmevaarantie 11-13, Suomussalmi. Itäjärven maastossa suunnistetaan nyt ensimmäistä kertaa. Alue on pääosaltaan tyypillistä kainuulaista havupuuvaltaista talousmetsää, joka on kulkukelpoisuudeltaan ja näkyvyydeltään enimmäkseen hyvää. Oman erityispiirteensä tuo kilpailualueen länsiosissa sijaitseva vanhojen metsien suojelualue (Natura 2000-verkostoa), jossa liikkuminen tarjoaa varmasti elämyksiä kaikenikäisille suunnistajille. Maaston käytössä ja ratasuunnittelussa on pyritty erityisesti huomioimaan, että kaikki sarjat pääsevät hyödyntämään parhaimmat ja suunnistuksellisemmat alueet. Kartat ja rastinmääritteet Kainuun Rastiviikolla on käytössä aikuisten sarjoille neljä eri karttalehteä sekä omia karttoja kunto- ja lasten sarjoille. Mittakaava 1:10 000,värituloste 6/2015. Kartan koko A3, lapsilla A5. Kartat ovat muovisuojuksessa. MM-katsastuksen pitkällä matkalla kartan mittakaava 1: (offsetpainatus) Kartoitus: Mapline Oy / Pasi Jokelainen ja Pekka Hiltunen Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole tarjolla. Rastin järjestysnumero ja rastitunnus on painettu karttaan rastiympyrän viereen. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa pois. Kilpailijoiden tulee muistaa lajisääntöjen edellyttämä rehellinen toiminta ennen ja jälkeen kilpailusuorituksen. Suoritustaan odottavat kilpailijat eivät saa tutustua etukäteen ratoihin. Kartan erikoismerkit: Vihreä ympyrä = suuri yksittäinen puu tai puuryhmä Vihreä ruksi (X) = huomattava juurakko Rastit ja leimaus-järjestelmä Mallirasti on kilpailukeskuksen opaspaalun läheisyydessä. Kaikissa sarjoissa on Emitleimaus.

2 Radat Ratapituudet löytyvät erillisestä taulukosta. Rasteja on maastossa lähekkäin, joten rastikoodi on syytä tarkistaa huolella. Kilpailumateriaali Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Se noudetaan itse KRV-infon läheisyydessä olevalta narulta. Kilpailunumeron kiinnittämistä varten kilpailijoiden täytyy tuoda mukanaan omat hakaneulat. Osallistujat käyttävät samaa kilpailunumeroa koko viikon ajan lukuun ottamatta Eliittisarjoja, joissa kilpailijat saavat takaa-ajolähtöön uuden lähtöjärjestyksenmukaisen numeron viimeisenä kilpailupäivänä lähtöpaikalta. Kadonneen kilpailunumeron tilalle voi KRV-infosta lunastaa uuden 2 euron hintaan. Kilpasarjojen osallistujille etukäteen varatut Emit-kortit voi noutaa KRV-infosta ja tarvittaessa maksaa vuokra paikan päällä, hinta 15 /vko tai 5 /pv. Palauttamattomasta Emit-kortista veloitamme 80. Emit-kortin kunnon voi tarkistaa mallirastin luona. MUISTA TARKISTAA LÄHTÖLUETTELOSTA Emit-KORTIN NUMERO JA ILMOITA INFOON MAHDOLLISET MUUTOKSET! Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (Suunnistuksen lajisääntö ). Emit-tarkistusliuskat ovat lähtöpaikoilla. Suunnistusvarusteet Piikkareiden käyttö on kielletty Kainuun Rastiviikolla. GPS-seuranta Kainuun Rastiviikolla on käytössä GPS-seuranta. Seurantapalvelun toteuttaa gpsseuranta.net. GPS-seurantaa voidaan käyttää Kainuun Rastiviikolla seuraavissa sarjoissa: H/D16-21E 1. ja 4. osakilpailut H/D21E 2. ja 3. osakilpailut Päivittäin seurattavat sarjat ja urheilijat ilmoitetaan tarkemmin rastiviikon verkkosivuilla osiossa GPS-seuranta. Kilpailijat saavat GPS-seurantalaitteet ko. sarjan lähtöpaikalla. Online GPS-seuranta on näkyvissä rastiviikon verkkosivuilla GPS-seurantaa voi katsoa kilpailukeskuksen Ravintolateltan näytöltä 1. ja 4. osakilpailujen aikana. 2. ja 3. osakilpailun aikana GPS-seurantaa ei näytetä näytöllä Huippuliigasta/MMnäyttökilpailusta johtuen. Lähdöt Opastukset lähtöihin alkavat kilpailukeskuksen opaspaalulta. Jokainen sarja käyttää jokaisessa osakilpailussa samaa lähtöä.

3 Lähtöpaikkojen numerot, kumppanit ja lähtöviitoitusten tiedot selviävät alla olevasta taulukosta. Matkat lähtöihin sekä WC- ja juomapisteet lähtöviitoitusten varrella löytyy käsiohjelman erillisestä lähtöpaikat-opaskartasta. HUOM! Huippuliigan lähdöistä (7.7. ja 9.7.) on omat ohjeensa Suunnistuksen Huippuliigan ja MM-näyttökilpailujen kilpailuohjeissa, jotka löytyvät näiden kilpailuohjeiden lopusta. Opastukset lähtöpaikoille Lähtö Kumppani Viitoitusnauha 1 Noname Nonamen viitoitusnauha 2 Metsähallitus Metsähallituksen viitoitusnauha 3 Kaisanet Kaisanet viitoitusnauha (vihreä) 4 Suomussalmen Suomussalmen Osuuspankin viitoitusnauha 5 Kuntolähtö Osuuspankki Suomussalmen kunta Suomussalmen viitoitusnauha Toiminta lähtöpaikalla (lähdöt 1-3) 4 min Kilpailijat kutsutaan lähtöön lukemalla kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä ja silloin on kilpailunumeron sekä lähtöajan tarkistus. 3 min Emit-korttien nollaus. 2 min Kilpailukartta on nähtävillä. 1 min Kilpailija saa siirtyä karttatelineen viereen. Kartan saa ottaa laatikosta vasta lähtöhetkellä. Kilpailija vastaa oikean kartan ottamisesta karttalaatikosta (Suunnistuksen lajisääntö 3.78). Karttalaatikkoon on merkitty sarjan tunnus (esim. D35A). K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). Myöhästyneet kilpailijat ilmoittautuvat lähdön henkilöstölle, jotka tarkastavat kilpailijan tiedot ja nollaavat Emit-kortin sekä antavat kilpailijalle lähtöluvan. Eliittisarjoissa on viimeisessä osakilpailussa takaa-ajolähtö. Takaa-ajolähtöä varten on oma lähtökarsina, johon kilpailijat kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöä. Kilpailija saa lähtöluvan lähtöhenkilöstöltä. Takaa-ajolähdön lähtöajat Eliittisarjojen takaa-ajolähdöissä kilpailijan lähtöaika on sama kuin aikaero johtavaan kilpailijaan kolmen osakilpailun yhteistuloksissa. Jos aikaero on suurempi kuin 45 minuuttia, lähtö jatkuu väliaikalähtönä yhden minuutin välein tasaminuuteilla. Takaaajosarjojen lähtöajat ovat seuraavat: Sarja Lähtöaika D20E H20E D16E H16E H18E D18E D21E H21E 12.00

4 Toiminta lähtöpaikalla 4 5 min Kilpailijat kutsutaan lähtöön lukemalla lähtöaika ja kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä. Sarjoissa H/D8-10RR ja H/D12TR suunnistaja saa tutustua karttaan minuutin ajan. Kartassa on kunkin sarjan ratapainatus. Myös muut lasten sarjat saavat tutustua karttaan minuutin ajan, mutta näihin mallikarttoihin on merkitty vain K-piste. Veteraanisarjoilla ei ole karttaa nähtävillä. 4 min Tarkastetaan kilpailunumero. 3 min Emit-korttien nollaus. 2 min RR- ja TR-radan suunnistajat saavat kartan 2 min ennen lähtöä ja halutessaan myös opastusta. Muilla lasten sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). Veteraanisarjoilla nähtävillä puhdas mallikartta. 1 min RR- ja TR-radan suunnistajat saavat tutkia karttaa. Muut lasten sarjat saavat oman karttansa ja voivat tutustua siihen minuutin ajan. Veteraanisarjat saavat ottaa kartan karttatelineestä vasta lähtöhetkellä. HUOM! Katso lähdön 4 lähtökaavio kilpailuohjeiden lopusta. Rastireittisuunnistus (RR) Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka lähtevät lähtöpaikoilta eri suuntiin. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät kolmannella (RR3) rastilla. RR3-rastilla on opashenkilö ohjaamassa maalin suuntaan. Loppumatka molemmilla RR-radoilla on sama. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjojen H/D8RR ja Perhe-RR sarjan muovinauha on koko matkan ajan VALKOINEN. Sarjoilla H/D9RR ja H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan KELTAINEN ja loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri VALKOINEN. Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty oranssilla läpikuultavalla viivalla. Viitoitus, jonka varrella oman sarjan rastit sijaitsevat, on kuvattu yhtenäisellä viivalla ja alkumatkan toisen sarjan käyttämä viitoitus katkoviivalla. RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1,RR2, jne.) RRsarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista. Tukireittisuunnistus (TR) Tukireittirata käyttää molempien rastireittiratojen viitoituksia. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKOISELLA ja KELTAISELLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla. Sarjoissa H/D12, H/D13 14 B ja H/D13A lähtötoiminnot ovat muuten samat kuin sarjoissa H/D12TR, mutta 5 min ja 2 min ennen lähtöä näytettävään karttaan on ratapainatuksista esitetty ainoastaan K-piste. Nämä sarjat saavat ottaa kartan 1 min ennen lähtöä.

5 Toiminta sarjojen H/D14A lähdöissä LÄHTÖPAIKALLA 3 Sarjoissa H/D14 A lähtötoiminnot ovat poikkeuksellisesti samat kuin aikuisten sarjoissa. Kunto- ja perhesarjat Kuntosarjoihin voi ilmoittautua etukäteen IRMA-palvelussa (14.6. asti) ja näin nopeuttaa ja helpottaa omaa metsään lähtemistään, mutta myös paikan päällä ilmoittautuminen on mahdollista. Perhesarjoihin (Kunto-RR/Perhe-RR) ilmoittaudutaan kilpailukeskuksen kuntoinfossa. Katso tarkemmat kuntosuunnistusohjeet kilpailuohjeiden lopusta. Ensiapu Ensiapupiste sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä. Ensiapuryhmä ja ambulanssi päivystävät kilpailukeskuksessa jokaisena kilpailupäivänä. Juomapisteet ja ensiapu maastossa 1., 2., ja 4. osakilpailuissa on juomarasteja. 3. osakilpailussa juomarasteja ei ole. Juomarastien paikat on merkitty karttaan. Juomarasteilta on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuryhmään. Tarvittaessa loukkaantunut kilpailija voidaan noutaa juomarastilta. Kainuun Rastiviikon virallinen urheilujuoma on DEXAL. Maali Kaikki Kainuun Rastiviikon suunnistajat juoksevat oman lähtöpaikan numeron mukaiseen maalikarsinaan. Maali suljetaan seuraavasti: su 5.7. klo ti 7.7. klo to 9.7. klo pe klo Eliittisarjojen takaa-ajolähdöissä viimeisenä kilpailupäivänä maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivalla ennen maalileimausta. Maaliviiva sijaitsee 10 m ennen maalileimausta. MM-näyttökilpailulla ja Suunnistuksen Huippuliigalla on oma maalikarsina. Keskeyttäneet Keskeyttäneet tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat Emit-tarkistuspisteessä keskeyttämisestään. Tulokset ja rastiväliajat Tulokset ovat nähtävänä kilpailukeskuksen tulostaululla sekä Internetissä Kainuun Rastiviikon tulossivuilla Tulokset. Kilpailupäivän jälkeen tulokset ovat nähtävissä myös kisakylässä. Rastiväliajat ovat nähtävissä Internetissä. Rastiväliaikojen tulostus on mahdollista kilpailukeskuksessa välittömästi maaliintulon jälkeen. Palkinnot Muistopalkinto Rastiviikon muistopalkinto jaetaan kaikille osanottajille maalissa sunnuntaina 5.7. Ne suunnistajat, jotka kilpailevat vain 2, 3, tai 4. osakilpailussa, saavat muistopalkintonsa KRV-infosta.

6 Osakilpailuvoittajien palkinnot Kilpasarjojen osakilpailuvoittajien palkinnot jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti (Huippuliigan TV-lähetyksestä johtuen) suoraan kisakeskuksen KRV-infosta noutoperiaatteella seuraavan aikataulun mukaisesti: 1. osakilpailu: tiistaina 7.7: palkinnot noudettavissa klo 9 alkaen 2. osakilpailu: torstaina 9.7: palkinnot noudettavissa klo 9 alkaen 3. osakilpailu: perjantaina 10.7: palkinnot noudettavissa klo 9 alkaen Hakematta jääneet palkinnot voi noutaa KRV-infosta. Kokonaiskilpailun parhaiden palkitseminen Rastiviikon yhteistulosten mukaan H/D16-21E-sarjojen parhaat palkitaan perjantaina tulosten selvittyä kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. H/D21E sarjoissa Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailun kolme parasta saavat stipendit. Stipendien arvot ovat seuraavat: H21E D21E Lisäksi pääsarjoissa jaetaan rahapalkinnot Suunnistuksen Huippuliigassa (ks. Suunnistuksen Huippuliigan ja MM-näyttökilpailun kilpailuohjeet) Kaikkien muiden sarjojen parhaat voivat noutaa palkinnot suoraan palkintojenjakolavan vieressä olevasta teltasta, välittömästi sarjojen tulosten selvittyä. Palkittavien määrä selviää erillisestä taulukosta. Hakematta jääneet palkinnot voi noutaa KRV-infosta. Lasten sarjojen palkinnot Kaikki H/D8-10RR ja perhesarjalaiset palkitaan perjantaina klo kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. Näissä sarjoissa palkintona on Yippymehujuomapullo. Kunto- ja perhesarjojen palkinnot Kaikkien kunto- ja perhesarjoihin osallistuvien kesken arvotaan jokaisena kilpailupäivänä palkintoja, jotka jaetaan kuntoinfosta. Juhlamitalit 20-, 30- ja 40-vuotisjuhlamitalit jaetaan perjantaina klo kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. WC WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Lähtöviitoituksien varrella on myös WC-pisteitä (ks. lähtöpaikkojen opaskartta). Peseytyminen Pesupaikka sijaitsee kilpailukeskuksen tulotien varrella noin 400 m ennen kilpailukeskusta. HUOM! Herkästä maaperästä johtuen pesupaikalla ei saa käyttää mitään pesuaineita ja peseytyminen suoritetaan vain vedellä. Pesupaikalla on lämmin vesi. Muksula Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa. Rastirallin lähtö ja viitoitus lähtöön on Muksulan vierestä. Muksula tarjoaa ohjattua ja monipuolista toimintaa alle kouluikäisille lapsille kaikkina kilpailupäivinä vanhempien suunnistussuorituksen ja valmistautumisen ajan. Joka päivä voi esim. keinua, leikkiä hiekkalaatikolla, piirtää, lukea kirjoja, pelailla lautapelejä ja askarrella.

7 Muksulan hinnat: Paikan päällä ilmoittautuen 10 / päivä / lapsi. Maksu maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiseen ja maksamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, varsinkin sunnuntaina saattaa olla ruuhkaa. Muksulan yhteyshenkilö: Hannastiina Piikivi, Joka päivä tulee ilmoittautua Muksulan ilmoittautumispisteessä Muksulaan saapuessa ja Muksulasta poistuessa. Muksulassa tarjotaan lapsille välipalaa (mehua ja hedelmää). Tämän lisäksi lapsille, erityisesti allergikoille, kannattaa varata mukaan lisäjuotavaa ja evästä. Lapsen mukaan tulee pakata myös säästä riippuen lämmintä tai sateen pitävää vaatetta, aurinkorasvaa, hattu sekä mahdollisesti tarvittavat lääkkeet ja hoito-ohjeet. Lasten vaatteet ja tavarat kannattaa nimikoida etukäteen. Aukioloajat: su 5.7. klo ti 7.7. klo 9 16 to 9.7. klo 9 16 pe klo 9 16 Koiraparkki Rastiviikon koiraparkissa pidetään huolta koirastasi suunnistusviikon ajan. Aukioloajat: su 5.7. klo ti 7.7. klo 9 16 to 9.7. klo 9 16 pe klo 9 16 Ennakkoilmoittautuneiden hinta (28.6. mennessä): 8 /päivä 20 /viikko Paikan päällä (vain käteinen): 12 /päivä 25 /viikko Koiraparkin yhteyshenkilö: Kaija Seppänen, , Ravintola- ja kahvilapalvelut Kisaravintola ja -kahvila Kilpailuiden lounas- ja kahvilapalvelut ovat kilpailukeskuksessa ravintolateltassa. Voit ostaa ruoka- ja kahvilippuja etukäteen KRV-infosta. Kahvilassa on tarjolla leivonnaisia, sämpylöitä, virvoitusjuomia, vettä, hedelmiä, jäätelöä ja lounas. Grilliteltta Kilpailukeskuksen alueella palvelee myös HK:n grilliteltta. Grilliteltasta voi ostaa perinteisen grillimakkaran lisäksi hot doggeja sekä nakkikuppeja. Seurateltat Seuratelttojen pystytys on mahdollista la 4.7. klo alkaen. Seurateltta-alue sijaitsee kilpailukeskuksen maalisuoran vieressä. Seurateltta-alue on rajattu kilpailualueeseen kielletynalueennauhalla. Harjoitusmahdollisuus Harjoittelu on mahdollista useilla eri kartoilla (Suomussalmi, Puolanka, Vuokatti, Kajaani). Harjoituskarttoja voi ostaa KRV-infosta.

8 Valokuvaus Kaikki suunnistajat kuvataan 1. osakilpailussa maalisuoralla. Kuvat ovat lunastettavissa kilpailukeskuksessa tiistaina 7.7. alkaen. Lisäksi tapahtuman tiedotus- ja sometiimi ottaa kuvia jokaisessa osakilpailussa, ja kuvia julkaistaan -verkkosivujen kuvagalleriassa sekä tapahtuman Facebook-sivustolla. Järjestäjä pidättää oikeuden käyttää suunnistajista otettuja kuvia tapahtuman markkinoinnissa. Kisatuotteet Kisatuotteiden myynti tapahtuu kisakylän ja kilpailukeskuksen KRV-infossa. Myytävänä on mm. Nonamen KRV-juoksupaitoja ja KRV-putkihuiveja. Opastus, liikenne ja pysäköinti Opastus Tapahtumaopastus kisakylään ja kilpailukeskukseen alkaa VT5-tieltä pohjoisesta saavuttaessa noin 12km ennen Suomussalmen keskustaa (Ämmänsaari) ja etelästä saavuttaessa noin 5km ennen Suomussalmen keskustaa (Ämmänsaari). Kisakylän ja kilpailukeskuksen navigointiosoitteet: Kisakylä: Ruukinkatu 3, Suomussalmi Kilpailukeskus, Itäjärvi: Käärmevaarantie 11-13, Suomussalmi Bussikuljetukset Kisakylästä ja suurimmista järjestäjän tarjoamista majoituspaikoista kulkee säännöllisin väliajoin bussikuljetuksia kilpailukeskukseen ja takaisin. Aikataulut ja reitit julkaistaan käsiohjelmassa ja verkkosivuilla Seurabussit Pysäköidään kilpailukeskukseen järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Moottoripyörät ja mopot Moottoripyörille ja mopoille ei ole erillistä pysäköintialuetta vaan ne voi jättää pysäköintialueiden reunoille. Moottoripyörien ja mopojen ei tarvitse maksaa pysäköintimaksua. Pysäköinti Kilpailukeskukseen ja pysäköintialueille on tieopasteet, jotka alkavat VT5-tieltä noin 1km ennen Käärmevaarantien liittymää. Pysäköintialueilla liikenteenohjaajat ohjaavat autot pysäköintipaikoille kulkuoikeuksien mukaisesti. Pysäköintilippuja myydään kisakylän KRVinfosta, kilpailukeskuksen KRV-infosta ja pysäköintialueelta poistuttaessa. Suosittelemme ostamaan pysäköintilipun etukäteen esimerkiksi kisakylän KRV-infosta tai viimeistään kilpailukeskuksen KRV-infosta. Näin pysäköintialueilta poistuminen sujuu vaivattomammin. Pysäköintiliput Myynti: Kisakylän KRV-info Kilpailukeskuksen KRV-info (kilpailupäivinä) Pysäköintialueelta poistuttaessa (maksu vain käteisellä) Hinnat: Henkilöautot ja asuntoautot ja -vaunut 25 /viikko, 7 /päivä Linja-autot/seurabussit 50 /viikko, 15 /päivä

9 Maksutavat Kainuun Rastiviikolla Osassa Kainuun Rastiviikon myyntipisteitä (mm. ravintola, kahvila, KRV-info ja kuntoinfo) voi maksaa debit ja credit-sirukorteilla (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro), mutta alueella on myös myyntipisteitä, joissa käy ainoastaan käteismaksu. Tästä johtuen kannattaa kilpailualueelle varata mukaan myös käteistä rahaa. Pankkiautomaatteja on Suomussalmen keskustassa (Ämmänsaari). Kisakylä Kisakylä sijaitsee Suomussalmella (Ämmänsaari) osoitteessa Ruukinkatu 3. Kisakylässä on seuraavat palvelut: - KRV-info (KRV tuotteet, bussiliput, parkkiliput, ruokaliput) - KRV-majoitusinfo (Yksityinen mökki- ja asuntomajoitus, koulu- ja asuntolamajoitus, telttaja asuntovaunumajoitus) - Esittelypisteet KRV-info Rastiviikon ajan kilpailutoimisto palvelee kisakylässä ja kilpailukeskuksessa. KRVmajoitusvälityksen toimisto palvelee KRV-infon yhteydessä saman aukioloaikataulun mukaisesti. Aukioloajat kisakylässä (Suomussalmen lukio, Ruukinkatu 3): Perjantai : Lauantai : Sunnuntai : , Maanantai : Tiistai : Keskiviikko : Torstai : Perjantai : Aukioloajat kilpailukeskuksessa (Itäjärvi, Käärmevaarantie 11-13): Sunnuntai : Maanantai : Ei avoinna Tiistai : Keskiviikko : Ei avoinna Torstai : Perjantai : HUOM! Aukioloaikojen mahdollisista muutoksista ilmoitetaan KRV-infon ilmoitustaululla kisaviikon aikana. Katso KRV-infon ja KRV-majoitusinfon yhteystiedot kilpailuohjeiden lopusta. Turvallisuus Kilpailukeskuksen alueella on tulenteko ja tupakanpoltto ehdottomasti kielletty! Toiminta hätätilanteessa ohjeet löytyvät käsiohjelman loppuosasta. Yleinen hätänumero on 112.

10 Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Jussi Kauppinen Pääsihteeri: Jukka Liuha Tiedottaja: Mervi Juntunen Ratamestarit: Jari Anttonen ja Maija Pasanen Pekka Hiltunen (MM-näyttökilpailun ja Suunnistuksen Huippuliigan radat) Tulospalvelu: Result Fellows, Risto Kivinen Kilpailunvalvoja (TA): Risto Vairinen, SSL / KontU Ratavalvojat: Markku Tolonen, Arto Haverinen ja Petteri Haikola Maalituomari: Vesa Parkkinen Tuomarineuvosto pj. Arja Makkonen Jäsen, Eija Juntunen Jäsen, Kari Mäkinen Järjestäjä: Suomussalmen Rasti ry Ks. koko kilpailuorganisaatio käsiohjelman alusta KRV-info / kilpailutoimisto Elina Seppänen Kilpailutoimiston postiosoite Suomussalmella ( asti) Kauppakatu 20, Suomussalmi Majoitustoimisto

11 TOIMINTAOHJEET KUNTOSUUNNISTUKSEEN, PERHESARJAAN JA RASTIRALLIIN Jokaisena Kainuun Rastiviikon kilpailupäivänä on mahdollista osallistua kuntosuunnistukseen, perhesarjaan (Kunto-RR/Perhe-RR) ja rastiralliin. Näissä sarjoissa osallistujille otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta. Rastiralli on erilaisia tehtäviä sisältävä suunnistusrata, jolla ei ole ajanottoa. Ilmoittautuminen kunto- ja perhesarjaan Kuntosuunnistukseen ja perhesarjaan ilmoittaudutaan kuntoinfossa täyttämällä ilmoittautumislomake ja maksamalla osallistumismaksu. Osallistumismaksun voi maksaa käteisellä, credit/debit-korteilla, smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai virike-seteleillä. Emit-kortin voi tarvittaessa vuokrata kuntoinfosta. Ilmoittautumisen jälkeen kuntosuunnistaja saa kilpailunumeron jota käytetään koko viikon ajan. HUOM! Samaa numeroa käytetään, vaikka maksaisit osallistumisen erikseen esimerkiksi 1. ja 3. kilpailupäivänä, joten älä hävitä kilpailunumeroa. Ilmoittautuessa koko viikolle kerralla saat yhdellä kertaa kaikki maksut hoidettua, jolloin vältät muina päivinä jonotuksen kuntoinfossa. Rastiralli Rastiralli on suunnattu lapsille, jotka eivät vielä osallistu varsinaiseen suunnistukseen. Rastirallireitin siimarin varrella on luonto- ja suunnistusaiheisia sekä toiminnallisia tehtäviä. Mukaan pikkusuunnistaja tarvitsee lukutaitoisen kaverin. Sunnuntaina, tiistaina ja perjantaina rastirallin on ohjaus muksulan vierestä, josta on noin 50 metrin matka lähtöpaikalle. Lähtöpaikalle voi tulla myös suoraan. Torstaina rastiralli järjestetään Leimaus-ratana, jossa voi kokeilla juoksu- ja leimausnopeuttaan sekä rohkeutta suunnistaa ilman siimaria. Rastirallin lähtö ja maali sijaitsevat samassa paikassa. Lähdössä lähtijä saa kartan ja tarvittavan ohjeistuksen. Osallistumismaksu maksetaan lähtöpisteessä käteisellä. Osallistumismaksut /päivä /viikko Kuntosuunnistus (A,B,C) Perhesarja* ja kuntosuunnistus lapset alle 14 v *(sisältää RR-kartat koko osallistuvalle perheelle ja yhden Emit-kortin) Rastiralli 4 12 Emit-kortin vuokra 5 15 Sarjat Kuntosuunnistuksessa on valittavana jokaisessa osakilpailussa kuusi eripituista ja eritasoista rataa. Perhesarja suunnistetaan rastireittinä (RR). Kartat ja radat ovat nähtävissä etukäteen kuntoinfossa.

12 Toiminta lähtöpaikalla Kuntosuunnistus (A, B ja C) Toimitsijat kirjaavat kuntosuunnistajat (A, B ja C) lähdössä 5. Suunnistajalla tulee olla mukana Emit-kortti ja kuntoinfosta saatu numero. Lähtöpaikalla valitaan oikea kartta. Lähtö tapahtuu nollaamalla Emit-kortti. Perhesarja (Kunto-RR/Perhe-RR) Toimitsijat kirjaavat perhesarjan suunnistajat lähdössä 5. Suunnistajalla tulee olla mukana Emit-kortti ja kuntoinfosta saatu numero. Kirjauksen jälkeen perhesarjan suunnistajat ohjataan viitoitettua reittiä pitkin lähtöpaikalle, joka sijaitsee lähdön 4 vieressä. Lähtöpaikalla toimitsija antaa kartan/kartat ja lähtö tapahtuu nollaamalla Emit-kortti. Kaikki kuntosarjat ja perhesarjan suunnistajat saapuvat maaliin 5 (Suomussalmen kunta). Kunto- ja perhesarjoissa ei ole etukäteen arvottuja lähtöaikoja. Kuntoinfo auki Maastoon pääsee: Maali suljetaan: su 5.7. klo klo ti 7.7. klo klo to 9.7. klo klo pe klo klo HUOM! Kaikkien kuntosuunnistajien on ilmoittauduttava maalissa!! Lisäohjeita Kaikissa osakilpailuissa käytetään samaa kilpailunumeroa. Säilytä kilpailunumerosi siis koko viikon ajan! Mikäli suunnistaja muuttaa sarjaa kuntoinfoon ilmoittautumisen jälkeen, on tästä kerrottava lähtöpaikalla. Samaa Emit-korttia ei voi käyttää sekä kunto- että kilpasarjassa. Kuntosuunnistuksessa eri henkilöt voivat käyttää keskenään samaa Emit-korttia myös samassa osakilpailuissa. Perhesarjassa koko ryhmällä on yksi yhteinen kilpailunumero ja Emit-kortti, jotka luetaan lähdössä ja maalissa. Arvontapalkinnot Kaikkien kunto- ja perhesarjoihin osallistuvien kesken arvotaan jokaisena kilpailupäivänä palkintoja, jotka jaetaan kuntoinfosta.

13 MM-Näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut ja Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Aikataulu ja kilpailuiden seuraaminen MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliiga järjestetään Kainuun Rastiviikon 2. ja 3. osakilpailujen yhteydessä. MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliiga järjestetään seuraavasti: Tiistai : Keskimatka, klo MM-näyttökilpailu Suunnistuksen Huippuliiga 4.osakilpailu Torstai : Pitkä matka, klo MM-näyttökilpailu Suunnistuksen Huippuliiga 5.osakilpailu Näiden kilpailujen seuraaminen tapahtuu Kainuun Rastiviikon kilpailukeskuksesta käsin ellei järjestäjä toisin ilmoita. Koko Kainuun Rastiviikon ja MM-näyttökilpailuiden ja Suunnistuksen Huippuliigan kilpailualue on harjoituskiellossa Kainuun Rastiviikon päättymiseen saakka Kielletyt alueet Tarkistakaa kielletyt alueet verkkosivuiltamme Lähtöluettelot Lähtöluettelot ovat nähtävillä internetissä (www.rastiviikko.fi), lähtökynnyksellä ja kilpailukeskuksessa. Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa. Epäselvissä tapauksissa ota yhteys ennakkoon KRV-infoon ja kilpailupäivänä tulospalveluun. Lähdöt, lähtökynnykset ja kilpailumateriaali Huippuliigan lähtöpaikoille on aina kuljettava lähtökynnyksen kautta ja seurattava lähtökynnykseltä lähtevää opastusta. Tämä koskee myös niitä urheilijoita, joiden lähtöaika on aikaisessa vaiheessa. Huippuliigan lähtöpaikat ovat eri paikoissa kuin kyseisen osakilpailun muut KRV-lähtöpaikat. Keskimatka 7.7. Käytössä on lähtökynnys, joka sijaitsee kilpailukeskuksen tulotien varrella pesupaikkojen läheisyydessä. Kilpailijoiden on oltava lähtökynnyksellä viimeistään klo mennessä. Kilpailumateriaali on lähtökynnyksellä. Numeroliivit ja GPS-laitteet kilpailijat saavat lähtökynnykseltä. Lähtökynnykseltä on sinisellä kuitunauhalla viitoitettu reitti lähtöön. Matkaa lähtöön on noin 800m. Kilpailija päästetään lähtökynnykseltä lähtöön 10min ennen lähtöaikaa. Lähtökynnyksellä on verryttelyalue, katettua tilaa, wc:t, juomaa ja varusteiden säilytys. Varusteita ei kuljeteta lähtökynnykseltä kilpailukeskukseen vaan kilpailijat voivat hakea varusteensa lähtökynnykseltä kilpailun jälkeen (kun viimeinen kilpailija on poistunut lähtökynnykseltä).

14 Pitkämatka 9.7. Käytössä on lähtökynnys, joka sijaitsee kilpailukeskuksen tulotien varrella pesupaikkojen läheisyydessä. Kilpailijoiden on oltava lähtökynnyksellä viimeistään klo mennessä. Kilpailumateriaali on lähtökynnyksellä. Numeroliivit ja GPS-seurantalaitteet kilpailijat saavat lähtökynnykseltä. Lähtökynnykseltä on sinisellä kuitunauhalla viitoitettu reitti lähtöön, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa. Matkaa lähtöön on noin 400m. Kilpailija päästetään lähtökynnykseltä lähtöön 5min ennen lähtöaikaa. Lähtökynnyksellä on verryttelyalue, katettua tilaa, wc:t, juomaa ja varusteiden säilytys. Varusteita ei kuljeteta lähtökynnykseltä kilpailukeskukseen vaan kilpailijat voivat hakea varusteensa lähtökynnykseltä kilpailun jälkeen (kun viimeinen kilpailija on poistunut lähtökynnykseltä). GPS-seuranta Kilpailussa on käytössä GPS-seuranta. Seurantapalvelun toteuttaa gpsseuranta.net. Kilpailijat saavat GPS-seurantalaitteet lähtökynnyksellä. Järjestäjä nimeää GPSseurantalaitetta käyttävät urheilijat. Leimausjärjestelmä ja mallirasti Kilpailussa käytetään Emit -leimausjärjestelmää. Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksen opaspaalun vieressä. Tarkista Emit-korttisi toimivuus lähtökynnyksellä olevalla 0- leimasimella. Radat ja rastinmääritteet Molemmissa kilpailuissa on irralliset rastimääritteet, jotka saa 2 min ennen lähtöä. Rastinmääritteet on myös kilpailukartan reunassa, mutta koodeja ei ole kartassa rastinumeron perässä. Matkat, nousut, ihanneajat, rastien määrät ja juomarastit: Keskimatka 7.7. D21E: 4,7 km / 130 m, 33 min, 17 rastia, ei juomaa H21E: 6,0 km / 150 m, 35 min, 23 rastia, ei juomaa Pitkämatka 9.7. D21E: 11,4 km / 215 m, 80 min, 21 rastia, juoma 2,3 km, 5,1 km ja 8,6 km H21E: 15,3 km / 330 m, 92 min, 32 rastia, hajonta, juoma 3,6 km, 8,2 km ja 12,3 km Kartat HUOM! Kartat kerätään molempina päivinä (ti 7.7. ja to 9.7.) maalissa pois. Molempien päivien kartat on noudettavissa perjantaina KRV-infosta. Mittakaava 1:10 000,värituloste 6/2015. Kartan koko A3. Kartat ovat muovisuojuksessa. MM-katsastuksen pitkällä matkalla kartan mittakaava 1: (offsetpainatus) Kartoitus: Mapline Oy / Pasi Jokelainen ja Pekka Hiltunen Maali Maalissa otetaan aika maalileimauksesta. Tulokset Tulokset julkaistaan kilpailukeskuksen tulostauluilla sekä internetissä osoitteessa Tulokset.

15 Palkinnot Osakilpailujen kolmelle parhaalle jaetaan palkinnot , , Kokonaiskilpailussa palkinnot jaetaan kolmelle parhaalle , , Palkintojenjakojen aikataulu Keskimatka 7.7. Kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla välittömästi tulosten selvittyä. Pitkämatka 9.7. Kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla välittömästi tulosten selvittyä. Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Jussi Kauppinen Pääsihteeri: Jukka Liuha Tiedottaja: Mervi Juntunen Ratamestari: Pekka Hiltunen Tulospalvelu: Result Fellows, Risto Kivinen Kilpailunvalvoja (TA): Risto Vairinen, SSL / KontU Ratavalvojat: Markku Tolonen, Arto Haverinen ja Petteri Haikola Järjestäjä: Suomussalmen Rasti ry

Kainuun Rastiviikko 3.-8.7.2016 Puolangan Luhtakankaalla

Kainuun Rastiviikko 3.-8.7.2016 Puolangan Luhtakankaalla Kainuun Rastiviikko 3.-8.7.2016 Puolangan Luhtakankaalla KILPAILUOHJEET (päivitetty 26.5.2016) Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailukeskus

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15 11.9.2013 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu 14.9.2013 klo 12.15 Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti on

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT KILPAILUNJOHTAJA: Jaakko Käyhkö 050 5325540

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailuohjeet Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Jouko Karppanen Lähdöt

Lisätiedot

Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet

Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet 1. Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje). 2. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja Jukka Katajisto

Lisätiedot

Kettumetsän rastipäivät

Kettumetsän rastipäivät sivu: 1/ 9 Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Kettumetsän rastipäivät Ulvilassa 8-9.9.2012 Kultainen kompassi -cup finaali 38. Nuorten alueottelu Satakunta-Häme-Varsinais-Suomi KILPAILUOHJEET SÄÄNNÖT:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 1 Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 14.5.2016 Joensuun Kiihtelysvaarassa Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä

Lisätiedot

35. Rastijahti Pöytyän Yläneellä

35. Rastijahti Pöytyän Yläneellä 35. Rastijahti Pöytyän Yläneellä 14.10.2012 KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Pihkarastit Säännöt. Toimihenkilöt. - lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa

KILPAILUOHJEET. Pihkarastit Säännöt. Toimihenkilöt. - lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa KILPAILUOHJEET Pihkarastit 23.8.2009 - julkaistu 17.8.2009 - lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja

Lisätiedot

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 30.8.2013.

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 30.8.2013. 14. kansallinen egames 31.8. 1.9.2013 Espoossa ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 30.8.2013. Säännöt ja ohjeet

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Suunnistuksen SM keskimatka R2 Kangasalla 15.9.2012 KILPAILUOHJEET Kilpailunjohto Tuomarineuvosto Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Varajohtaja

Lisätiedot

Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka Kilpailuohjeet

Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka Kilpailuohjeet Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka 1.6.2014 Kilpailuohjeet 1. Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje). 2. Toimihenkilöt

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 14.5.2016 Lopulliset ohjeet kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa. Tapahtuman johto-organisaatio: Kilpailun johtaja: Tanja Nyholm Ratamestarit: pääratamestari Juha Eronen, lasten

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00

KILPAILUOHJEET. Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00 KILPAILUOHJEET Ohjelma Perjantai 6.4.2012 sprintti, Pellon keskusurheilukenttä, ensimmäinen lähtö klo 15:00 Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00 Maanantai

Lisätiedot

(lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen infotaululla kilpailupäivänä)

(lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen infotaululla kilpailupäivänä) Pihkarastit 6.8.2016 Alustavat kilpailuohjeet, 3.8.2016 (lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen infotaululla kilpailupäivänä) Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Jokainen

Lisätiedot

12. VS Junnusuunnistus

12. VS Junnusuunnistus Avoin nuorten suunnistuskilpailu 12. VS Junnusuunnistus 12. Häme Cupin osakilpailu 2014 Valkeakosken Korkeakankaalla su 24.8.2014 klo 11.00 Kilpasarjat: H8RR, H9RR, H10RR, H12TR, H12, H13 ja H14 sekä D8RR,

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013 KILPAILUOHJE Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla 17.-18. elokuuta 2013 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun

Lisätiedot

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 KILPAILUKESKUS Pysäköinnistä (Cooper-rata) on viitoitus kilpailukeskukseen, jonne ajo omalla autolla

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet (pvm. 20.5.2011)

Alustavat kilpailuohjeet (pvm. 20.5.2011) 1 Alustavat kilpailuohjeet (pvm. 20.5.2011) Suunnistavan Uudenmaan Sprintin aluemestaruuskilpailu 2012 SÄÄNNÖT Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Lisätiedot

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT 21. 22.5.2016 KILPAILUOHJEET KILPAILUMATKAT: Lähtö 1: Lähtöpaikalle matkaa lauantaina 900 m ja sunnuntaina 300 m. Rajarastien matkat

Lisätiedot

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta.

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta. Särkänniemi-suunnistus 19.5.2012 Kilpailuohjeet Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on Koovee ry. Säännöt Kilpailussa noudetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun johtaja:

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Tarkista muutokset kilpailukeskuksen tulostaululta Pitkän matkan ja keskimatkan kansallinen suunnistuskilpailu 7. 8.5.2016 Kouvolan Korvenkylässä. Kilpailussa noudatetaan SSL:n

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA 1(5) KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA SUNNUNTAI 26.9.2010, klo 10 Kilpailussa noudatetaan Suomen liiton sääntöjä, SM-pyöräsuunnistuksen erillisohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. TOIMIHENKILÖITÄ

Lisätiedot

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus LOIMAAN JANKKO RY. Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus 1. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja ja tiedottaja: Osmo Hongisto puh. 040 716

Lisätiedot

Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö H21A 10, D21A 7, H21C 4, D21C 3,1 8 1 H35 8, D35 5,5 12 1

Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö H21A 10, D21A 7, H21C 4, D21C 3,1 8 1 H35 8, D35 5,5 12 1 Pihkarastit 2.8.2014 Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Timo Pietikäinen, 050-354 4170 Ratamestarit: Jarmo Jumppanen

Lisätiedot

WRE Bulletin2 / Kilpailuohjeet

WRE Bulletin2 / Kilpailuohjeet WRE Bulletin2 / Kilpailuohjeet Kilpailun järjestäjä Kouvolan Suunnistajat Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja Mikko Kekki +358405176096 Tiedottaja Kirsi Kiiskinen +358442204168; kirsi.kiiskinen@gmail.com Info

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-Pitkä Oulunsalon Vasama Seppo Mattila/KoskRi Ulla Mattila/SK Pohjantähti

Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-Pitkä Oulunsalon Vasama Seppo Mattila/KoskRi Ulla Mattila/SK Pohjantähti Kilpailuohjeet Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-Pitkä Oulunsalon Vasama 13.8.2016 Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja: Kilpailunvalvoja:

Lisätiedot

Jaalan tuplasprintti-suunnistuskilpailu sunnuntaina klo 11:00 ja 13:30 KILPAILUOHJEET

Jaalan tuplasprintti-suunnistuskilpailu sunnuntaina klo 11:00 ja 13:30 KILPAILUOHJEET Jaalan tuplasprintti-suunnistuskilpailu sunnuntaina 28.8.2016 klo 11:00 ja 13:30 KILPAILUOHJEET Tuplasprintti on avoin kansallinen, kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu. Kilpailun tulokset lasketaan

Lisätiedot

Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita.

Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita. Kilpailuohjeet Avoimet kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut, EP:n ja ÖID:n AM-kilpailut Teuvalla 25-26.7.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita. Kilpailun

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Etelä-Pohjanmaan AM-viestit. Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa

Kilpailuohjeet. Etelä-Pohjanmaan AM-viestit. Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa Kilpailuohjeet Etelä-Pohjanmaan AM-viestit Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa Kilpailussa noudatetaan SSL:n, Epsun ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailun johtaja: Esa Lehtinen puh. 0408641105

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen ohje on nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen ohje on nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Tampere-suunnistus / Murikka 30.-31.7.2016 Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen ohje on nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Kilpailuohje. Koululiikuntaliiton Oulun alueen avoimet suunnistusmestaruuskilpailut torstaina

Kilpailuohje. Koululiikuntaliiton Oulun alueen avoimet suunnistusmestaruuskilpailut torstaina Kilpailuohje Koululiikuntaliiton Oulun alueen avoimet suunnistusmestaruuskilpailut torstaina 22.9.2016 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja KLL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. SSL:n

Lisätiedot

Ensimmäiset lähdöt sprintissä klo 10.00 ja keskimatkalla klo 13.00

Ensimmäiset lähdöt sprintissä klo 10.00 ja keskimatkalla klo 13.00 Kansallinen KS:n sprintti ja keskimatka 10.3.2013 Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja järjestäjien kilpailuohjeita Kilpailunjohto Kilpailun johtaja Ratamestarit Valvoja Petri Hynninen, apulainen

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU Perjantaina 9.5.2014 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Klo 16.00 17.00 Kohdistus Klo 17.00-17.10

Lisätiedot

Hämeen oravapolkuviesti HOV Tiistaina 29.7.2014 klo 18:00

Hämeen oravapolkuviesti HOV Tiistaina 29.7.2014 klo 18:00 Hämeen oravapolkuviesti HOV Tiistaina 29.7.2014 klo 18:00 Kilpailuohjeet 2. 3 / Ti 2 9.7.2014 Lopulliset ohjeet on nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n

Lisätiedot

Kaakon Suunnistuksen aluemestaruuskilpailut Anttola, Mikkeli

Kaakon Suunnistuksen aluemestaruuskilpailut Anttola, Mikkeli Kaakon Suunnistuksen aluemestaruuskilpailut 9.-10.8.2014. Anttola, Mikkeli Alustavat KILPAILUOHJEET Päivitetty 8.8. klo 11:00. Lopulliset kilpailuohjeet ovat luettavissa tulostaululta lauantaina 9.8. Yhteiset

Lisätiedot

Hämeen alueen mestaruuskilpailut keskimatkalla ja HOK Valkeakoskella ja Kangasalla

Hämeen alueen mestaruuskilpailut keskimatkalla ja HOK Valkeakoskella ja Kangasalla Hämeen alueen mestaruuskilpailut keskimatkalla ja HOK 20.5.2014 Valkeakoskella ja Kangasalla SÄÄNNÖT JA OHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä alueen ja järjestäjien antamia ohjeita. Nämä

Lisätiedot

LAPIN LUMIRASTIT 2013 KILPAILUOHJEET

LAPIN LUMIRASTIT 2013 KILPAILUOHJEET päivitys 26.3.2013 LAPIN LUMIRASTIT 2013 KILPAILUOHJEET Ohjelma Sprintti pe 29.3. Kallinkangas, Keminmaa klo 15 alkaen SM-erikoispitkä la 30.3. Puuluoto, Tornio klo 10 alkaen Keskimatka su 31.3. Puuluoto,

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Tampere Games -suunnistuskilpailut

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Tampere Games -suunnistuskilpailut Kilpailuohjeet Versio 3.0: 6.6.2014 klo 04 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Tampere Games -suunnistuskilpailut Kilpailuohjeet Pe 6.6.2014 klo 19 sprintti / Tammerkosken koulutalo, Rautatienkatu 3-5, Tampere

Lisätiedot

Satakunnan ja Varsinais-Suomen pitkän matkan aluemestaruuskisat Alustavat Kilpailuohjeet

Satakunnan ja Varsinais-Suomen pitkän matkan aluemestaruuskisat Alustavat Kilpailuohjeet Satakunnan ja Varsinais-Suomen pitkän matkan aluemestaruuskisat 11.8.2012 Alustavat Kilpailuohjeet HUOM! Kilpailukeskuksessa on nähtävissä lopullinen ohje. Muista siis lukea lopullinen kilpailuohje myös

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN SOTILAIDEN SM-KILPAILUT

SUUNNISTUKSEN SOTILAIDEN SM-KILPAILUT SUUNNISTUKSEN SOTILAIDEN SM-KILPAILUT Henkilökohtainen kilpailu Pälkäneellä ke 17.9.2014 klo 12 HUOM! Nämä ovat alustavat kilpailuohjeet. Tarkasta lopulliset vielä kilpailupaikalla! Valvojan lausunto Kilpailumaastona

Lisätiedot

Pitkän matkan AM-kilpailu Päijät-Hämeen Suunnistus ja Suunnistava Uusimaa, Mäntsälän Saarella

Pitkän matkan AM-kilpailu Päijät-Hämeen Suunnistus ja Suunnistava Uusimaa, Mäntsälän Saarella Kilpailuohjeet Pitkän matkan AM-kilpailu Päijät-Hämeen Suunnistus ja Suunnistava Uusimaa, Mäntsälän Saarella 22.5.2016 Kilpailunjohtaja Kristiina Mäkinen, perhe.makiset (at) pp.inet.fi, puh. 040 5873 956

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Sarjat ja matkat. Kilpailun johtaja Soili Miilukangas SalRe. Kilpailun valvoja Matti Haapakoski Oulaisten Huima

Kilpailuohjeet. Sarjat ja matkat. Kilpailun johtaja Soili Miilukangas SalRe. Kilpailun valvoja Matti Haapakoski Oulaisten Huima Kilpailuohjeet Kilpailun johtaja Soili Miilukangas SalRe Kilpailun valvoja Matti Haapakoski Oulaisten Huima Ratavalvoja Pauli Tilvis Kalajoen Junkkarit Ratamestari Tuomarineuvosto Ossi Lakkala Jukka Laine

Lisätiedot

Kevätsprintti ja sprinttiviesti Torniossa Kilpailuohjeet

Kevätsprintti ja sprinttiviesti Torniossa Kilpailuohjeet Avoin kansallinen suunnistuskilpailu ja Lapin aluemestaruuskilpailu Kevätsprintti ja sprinttiviesti Torniossa 30.4.2016 Kilpailuohjeet 1. SÄÄNNÖT Kilpailuissa noudatetaan SSL:n suunnistuksen lajisääntöjä.

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU VIMPELISSÄ

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU VIMPELISSÄ KILPAILUOHJEET AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU VIMPELISSÄ 6.-7.5.2016 Perjantaina 6.5.2016 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma

Lisätiedot

juoksu 300 m + 5 ls makuu + juoksu 300m + 5 ls makuu + H m suunnistus + 5 ls pysty + juoksu 300 m + 5 ls pysty + H m

juoksu 300 m + 5 ls makuu + juoksu 300m + 5 ls makuu + H m suunnistus + 5 ls pysty + juoksu 300 m + 5 ls pysty + H m Kilpailuohjeet SARJAT, MATKAT JA KILPAILUN KULKU Sarja Suunnistusmatka Kilpailun kulku (m) H 6590 m D 4670 m H35 6050 m H40 6050 m H45 5280 m H50 5280 m D50 3380 m juoksu 300 m + 5 ls makuu + juoksu 300m

Lisätiedot

Avoin Kaakon AM-sprintti, Kymenlaakson Sähkösprintti, lauantaina Pioneeripuistossa Korialla

Avoin Kaakon AM-sprintti, Kymenlaakson Sähkösprintti, lauantaina Pioneeripuistossa Korialla Avoin Kaakon AM-sprintti, Kymenlaakson Sähkösprintti, lauantaina 12.9.2015 Pioneeripuistossa Korialla KILPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä (sprinttisääntöjä päivitetty 2.6.2015)

Lisätiedot

Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Risto Linnainmaa, puh Ratamestariryhmä Jyrki Itkonen, Juha Niinimäki ja Tuomas Väinä (lasten radat)

Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Risto Linnainmaa, puh Ratamestariryhmä Jyrki Itkonen, Juha Niinimäki ja Tuomas Väinä (lasten radat) Hämeen aluemestaruuskilpailut pitkällä matkalla ja viestissä Hämeenkyrössä 9.-10.8.2014. SMR1 viestin 2015 esikilpailu ja Nuorten Häme Cup KILPAILUOHJEET Säännöt, ohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

Avoin Elonen-sprintti 2012 ja NORT-katsastuskilpailu Jämsässä 19.8.2012

Avoin Elonen-sprintti 2012 ja NORT-katsastuskilpailu Jämsässä 19.8.2012 Avoin Elonen-sprintti 2012 ja NORT-katsastuskilpailu Jämsässä 19.8.2012 KILPAILUOHJEET Kilpailun järjestäjä: Jämsän Retki-Veikot ry. Kilpailumuoto: Aamupäivän kilpailu avoin sprinttisuunnistus jonka sarjat

Lisätiedot

Twin City Sprint Orienteering

Twin City Sprint Orienteering 1. SÄÄNNÖT Rajaton suunnistuskilpailu Twin City Sprint Orienteering Torniossa ja Haaparannalla pe 26.6.2009 Kilpailuissa noudatetaan SSL:n suunnistuksen lajisääntöjä ja sprinttisuunnistuksen sääntöjä.

Lisätiedot

TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN 36. VAPPURASTIEN KILPAILUOHJEET

TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN 36. VAPPURASTIEN KILPAILUOHJEET Tuusulan Voima-Veikot ry. Suunnistus TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN 36. VAPPURASTIEN KILPAILUOHJEET Lopulliset kilpailuohjeet luettavissa kilpailukeskuksessa. 1 YLEISTÄ Tuusulan Voima-Veikot järjestää 36. Vappurastit

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-viesti Oulunsalon Vasama , sisältäen kuntosarjat

Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-viesti Oulunsalon Vasama , sisältäen kuntosarjat Kilpailuohjeet Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-viesti Oulunsalon Vasama 14.8.2016, sisältäen kuntosarjat Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Kilpailun säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän laatimia kilpailuohjeita.

Kilpailuohjeet. Kilpailun säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän laatimia kilpailuohjeita. Kilpailuohjeet Kilpailun säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän laatimia kilpailuohjeita Organisaatio Kilpailun johtaja Pääsihteeri, markkinointi Kilpailutekniikka Kartta

Lisätiedot

Trail Triathlon SÄÄNNÖT KILPAILUOHJE

Trail Triathlon SÄÄNNÖT KILPAILUOHJE Versio 1.1, (julkaistu 17.4.2016) Säännöt ja kilpailuohje päivittyy kevään aikana, lopullinen versio julkaistaan viimeistään viikkoa ennen kilpailupäivää. Trail Triathlon SÄÄNNÖT JA KILPAILUOHJE TRAIL

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Lapin Lumirastit SM-sprintti 28.3, SM-keskimatka ja SM-erikoispitkä 30.3.

Kilpailuohjeet Lapin Lumirastit SM-sprintti 28.3, SM-keskimatka ja SM-erikoispitkä 30.3. Kilpailuohjeet Lapin Lumirastit 28.-30.3.2014 SM-sprintti 28.3, SM-keskimatka 29.3. ja SM-erikoispitkä 30.3. 1. Kilpailun johto Kilpailun johdon muodostavat: Kilpailunjohtaja Pertti Itkonen Pääratamestari

Lisätiedot

Kilpailuohje PITKÄN MATKAN SM-KILPAILU R2 Velaatan Rääkkykankaalla

Kilpailuohje PITKÄN MATKAN SM-KILPAILU R2 Velaatan Rääkkykankaalla Sivu 1 Kilpailuohje PITKÄN MATKAN SM-KILPAILU R2 Velaatan Rääkkykankaalla 3.9.-4.9.2016 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailuista annettuja erillisohjeita sekä näitä kilpailuohjeita.

Lisätiedot

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna)

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna) 6.2.2016 HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) 7.2.2016 SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna) Lauantaina 6.2. henkilökohtainen sprinttikilpailu (karsinnat ja loppukilpailut)

Lisätiedot

Suunnistavan Uudenmaan AM-viesti ja Espoon Akilleksen 70v juhlakilpailu

Suunnistavan Uudenmaan AM-viesti ja Espoon Akilleksen 70v juhlakilpailu Suunnistavan Uudenmaan AM-viesti ja Espoon Akilleksen 70v juhlakilpailu Espoon Lahnuksen ampumaradalla su 29.5.2016 Kilpailuohjeet Suunnistavan Uudenmaan aluemestaruusviesti juostaan su 29.5.2016 Lahnuksen

Lisätiedot

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje 1 (7) Hämeen Viesti 2015 Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015 Kilpailuohje 2 (7) KILPAILU Hämeen Viesti 2015, 8-henkisin joukkuein, hiihtotapa P ja V, kilpailunumero 624. Kilpailussa hiihdetään

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen sääntöjä. KILPAILUKESKUS Kilpailukeskus sijaitsee Ukonniemen alueella Aviasport Areenalla

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen Hiihtoliiton SM-kilpailujen sääntöjä. KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot

Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset ja XIX Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 28.-29.1.

Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset ja XIX Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 28.-29.1. Nuorten ampumahiihdon MM-katsastukset ja XIX Heikki Hovin muistokilpailut Hämeenlinnassa Ahveniston ampumahiihtostadionilla 28.-29.1.2012 OHJELMA pe 27.1. 1600-1800 Harjoittelu la 28.1. 0830 Joukkueenjohtajien

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Maastopyöräilyn XCO Suomi-cupin osakilpailu. IV Habanero XCO by Merida Sunnuntaina 9.6.2013 Salo, Märynummi YLEISTÄ

KILPAILUOHJE. Maastopyöräilyn XCO Suomi-cupin osakilpailu. IV Habanero XCO by Merida Sunnuntaina 9.6.2013 Salo, Märynummi YLEISTÄ KILPAILUOHJE Maastopyöräilyn XCO Suomi-cupin osakilpailu. IV Habanero XCO by Merida Sunnuntaina 9.6.2013 Salo, Märynummi YLEISTÄ Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja kilpailun järjestäjän

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu TEKNINEN OPAS versio 1.0 19.8.2015 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi on viimeisin versio tästä oppaasta. ( www.koivistonisku.fi ) Mastercupin osakilpailu

Lisätiedot

Tapahtuman järjestelyohjeet

Tapahtuman järjestelyohjeet Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 19.03.2007 Tuomas Fjällström Dokumentin rakenne, päivitetty ohjeet kautta 2007 varten 23.03.2007 Tuomas

Lisätiedot

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Keuruun Kisailijat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman (ks. kohta 2) suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä

Lisätiedot

Sprinttisuunnistuksen SM-kilpailu R1 ja R2 Vaasassa lauantaina Maailmanrankikilpailu (WRE)

Sprinttisuunnistuksen SM-kilpailu R1 ja R2 Vaasassa lauantaina Maailmanrankikilpailu (WRE) Sprinttisuunnistuksen SM-kilpailu R1 ja R2 Vaasassa lauantaina 17.9.2016 Maailmanrankikilpailu (WRE) KILPAILUOHJE SÄÄNNÖT Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä, SM-kilpailuista annettuja erillisohjeita

Lisätiedot

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan IOF:n ja SSL:n lajisääntöjä sekä näitä järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan IOF:n ja SSL:n lajisääntöjä sekä näitä järjestäjien antamia ohjeita. Kilpailuohjeet Säännöt: Kilpailussa noudatetaan IOF:n ja SSL:n lajisääntöjä sekä näitä järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja Elisa Tuomisto 050 338 7793 Ratamestariryhmä Jyrki Itkonen

Lisätiedot

122. TERVAHIIHDTO 12.03.2011 HIIHTÄJÄN OHJE

122. TERVAHIIHDTO 12.03.2011 HIIHTÄJÄN OHJE 122. TERVAHIIHDTO 12.03.2011 HIIHTÄJÄN OHJE YHTEYSTIETOJA KILPAILUN JOHTO Järjestelytoimikunnan pj. Veikko Anttonen 050 517 0884 Kilpailun johtaja Sauli Ylitalo 0400 683 266 Kilpailusihteeri Ville Kukkonen

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET KUOPIO-JUKOLA 2014. Kai Hirvonen (Navi), Jukola. Teijo Laasanen (Navi), Venlat. Tuomarineuvosto: pj. Eero-Antti Lonka (TuS)

KILPAILUOHJEET KUOPIO-JUKOLA 2014. Kai Hirvonen (Navi), Jukola. Teijo Laasanen (Navi), Venlat. Tuomarineuvosto: pj. Eero-Antti Lonka (TuS) KILPAILUOHJEET KUOPIO-JUKOLA 2014 Kilpailunjohtaja Pääsihteeri Viestintä- ja mediapäällikkö Tekninen asiantuntija Kartta- ja ratapäällikkö Ratavalvoja Ratavalvoja Jouko Kaihua Sari Jetsonen Markku Riihinen

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 10.-11.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 9.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

Masters PM-KILPAILUT

Masters PM-KILPAILUT Masters PM-KILPAILUT 30.-31.07.2011 Sipoo - Suomi KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja Pohjoismaiden Pyöräilyliiton kilpailusääntöjä sekä

Lisätiedot

METTÄSÄ 2015. Kilpailun järjestävät Saviseudun alueen lippukunnat. METTÄSÄ 2015 kotisivut http://www.lonu.fi/talvikisa/

METTÄSÄ 2015. Kilpailun järjestävät Saviseudun alueen lippukunnat. METTÄSÄ 2015 kotisivut http://www.lonu.fi/talvikisa/ METTÄSÄ2015 L SP:ntalvimestaruuskilpailut7.2.2015LoimaanAlastarolla 1(9) ENNAKKO JAKILPAILUOHJE TervetuloakilpailemaanMETTÄSÄ2015 kisaan! Tämäonyhdistettyennakko jakilpailuohje.kilpailupaikallaeijaetaerillistäkilpailuoh

Lisätiedot

Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt

Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt Eläkeliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa noudatetaan pääosin Suomen Suunnistusliiton julkaisemia, kulloinkin voimassaolevia Suunnistuksen

Lisätiedot

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS 23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS versio 1.1 16.6.2016 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 12.-13.2.2011 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Lähdönjohtaja Maali Tuloslaskenta

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 19.12. Klo 9.00 Kilpailutoimisto avautuu

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Skoda maantiecupin 5. osakilpailu. Revisio 1.0 8.7.2015

TEKNINEN OPAS. Skoda maantiecupin 5. osakilpailu. Revisio 1.0 8.7.2015 1 TEKNINEN OPAS Skoda maantiecupin 5. osakilpailu Revisio 1.0 8.7.2015 2 SISÄLLYSLUETTELO: KILPAILUORGANISAATIO... 3 KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ... 3 KILPAILUN TOIMIHENKILÖT... 3 TUOMARINEUVOSTO... 3 KILPAILUN

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Fin5 suunnistusviikko , Tampere

KILPAILUKUTSU Fin5 suunnistusviikko , Tampere KILPAILUKUTSU Fin5 suunnistusviikko 10.-15.7.2017, Tampere Fin5-suunnistusviikon kilpailupäivät Maanantai 10.7. Viitapohja, keskimatka Tiistai 11.7. Viitapohja, pitkä matka Keskiviikko 12.7. Pyynikki,

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012 WWW-ranki WWW-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri Palmilta

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Suunnistuksen kansalliset kilpailut 16.-17.5.2015 (keskimatka ja pitkä)

Pelastussuunnitelma. Suunnistuksen kansalliset kilpailut 16.-17.5.2015 (keskimatka ja pitkä) Pelastussuunnitelma Suunnistuksen kansalliset kilpailut 16.-17.5.2015 (keskimatka ja pitkä) YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 (POLIISI, SAIRAANKULJETUKSET, TULIPALOT, PELASTUSTEHTÄVÄT) Päivystävä sairaala: OYS, Kajaanintie

Lisätiedot

FUTURE CUP RALLISPRINT KARKKILA 1 7.5.2016 KILPAILIJATIEDOTE

FUTURE CUP RALLISPRINT KARKKILA 1 7.5.2016 KILPAILIJATIEDOTE FUTURE CUP RALLISPRINT KARKKILA 1 7.5.2016 KILPAILIJATIEDOTE Nuorten ohjaajakokous kilpailutoimiston läheisyydessä Kilpailupaikka on Karkkilan Teollisuuskylässä VT2 varressa. Kilpailupaikalle on opastus

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016

KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016 KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016 Tapahtuma: Suomen Optimistijollaliiton karsintakilpailu 1/2016. Tapahtuma on suljettu kutsukilpailu, johon voivat

Lisätiedot

Hauhon Sisun 70v juhlakilpailu

Hauhon Sisun 70v juhlakilpailu (KILPAILUOHJEET versio 5.2.2015 Alkuperäiseen verrattuna päivityksiä matkoihin, mittakaavoihin, EmiTag ohjeisiin maalissa, moottorikelkkareitin varoituksiin, verryttelylatuun ja yleisörastiin) Hauhon Sisun

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Maali Tuloslaskenta Kuulutus

Lisätiedot

Huippuliigan ja WRE:n osakilpailu Porvoo

Huippuliigan ja WRE:n osakilpailu Porvoo Huippuliigan ja WRE:n osakilpailu Porvoo 2.7.2016 Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on OK Trian. Säännöt Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Lapin Susirastit. {tab=esittely}

Lapin Susirastit. {tab=esittely} Lapin Susirastit Viimeksi päivitetty 22.06.2014 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin yli

Lisätiedot

Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011

Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011 Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin

Lisätiedot

OSALLISTUJAN OPAS TAMPERE MARATON

OSALLISTUJAN OPAS TAMPERE MARATON OSALLISTUJAN OPAS TAMPERE MARATON 30.8.2014 YLEISET OHJEET Tarkista https://fi.mynextrun.com/tamperemaraton sivuilta, että tietosi ovat osallistujaluettelossa oikein. Mikäli maksusi ei ole kirjautunut

Lisätiedot

Maanantai 19.1.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. Kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan.

Maanantai 19.1.2009 Kilpailun säännöt julkaistaan, ilmoittautuminen ja ennakkotutustumiskielto alkavat. Kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan. KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: 26. Suopunkiralli Aika: 28.3.2009 Kilpailun arvo: Kansallinen kilpailu, Alue 1 aluemestaruuskilpailu NEAFP Järjestäjä: Rovaniemen Urheiluautoilijat ry Paikkakunta: Rovaniemi

Lisätiedot

F-cup 5. osakilpailu 15.08.2009

F-cup 5. osakilpailu 15.08.2009 F-cup 5. osakilpailu 15.08.2009 Hyvät AUTOLUOJUS-RALLIN osallistujat. Minulla on ilo toivottaa Teidät tervetulleeksi AUTOLUOJUS- Ralliin, joka on F-cupin viides ja samalla toinen kesäosakilpailu. Olemme

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI Habanero Mountainbikers (HHCMB) järjestää MTB-endurokisan perinteiseen tyyliin Halikon Märynummen vuoristoalueella.

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS PORKKA-SM-KORTTELIT

TEKNINEN OPAS PORKKA-SM-KORTTELIT 1 Paikka: Huurretie13, 33470 Ylöjärvi Aika: 21.8.2016 PORKKA-SM-korttelit klo 14: Elite, M-18, Naiset, N-18 SUP-Juniorikorttelit klo 11: M/N10- M/N16 1. Ilmoittautuminen ja osanottomaksu Porkka SM-kortteliin

Lisätiedot