Kainuun Rastiviikko Puolangan Luhtakankaalla

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kainuun Rastiviikko 3.-8.7.2016 Puolangan Luhtakankaalla"

Transkriptio

1 Kainuun Rastiviikko Puolangan Luhtakankaalla KILPAILUOHJEET (päivitetty ) Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailukeskus ja kilpailumaasto Kilpailukeskus Luhtakangas: Kainuun Rastiviikon kaikki osakilpailut suunnistetaan yhdestä kilpailukeskuksesta. Kilpailukeskuksessa on mm. ravintola- ja kahvilapalvelut, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä muksula ja koiraparkki. Pesupaikalla on suihkut ja lämmin vesi. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Kuirivaarantie 1, Puolanka. Luhtakankaan-Äikänvaaran maastoissa on suunnistettu aiemmin vuosina 1985 ja Maasto on suunnistuksellisesti ehdottomasti yksi Kainuun parhaimmista ja monipuolisimmista. Luhtakangas on mäntykangasvaltaista suppamaastoa, jonka kruunaa Pyssykuljun ja Kuirivaaran rinteet, Äikänvaarassa maasto on pääosin vanhaa ja jylhää kuusikko- ja jyrkännerinnettä. Kilpailukeskuksen lähialueet ovat nopeakulkuista kangasmaastoa. Oman erityispiirteensä tuo vaaran päällä sijaitseva vanhojen metsien suojelualue (Natura 2000-verkostoa), jossa liikkuminen tarjoaa elämyksiä kaikenkuntoisille suunnistajille. Maaston käytössä ja ratasuunnittelussa on pyritty erityisesti huomioimaan, että kaikki sarjat pääsevät hyödyntämään parhaimmat ja suunnistuksellisemmat alueet. Kartat ja rastinmääritteet Kainuun Rastiviikolla on käytössä aikuisten sarjoille neljä eri karttalehteä sekä omia karttoja kunto- ja lasten sarjoille. Mittakaava 1:10 000,värituloste 6/2016. Kartan koko A3, 4.lähtö A4, TR/RR-sarjat A5. Kartat ovat muovisuojuksessa. Kartoitus: Mapline Oy / Rauno Asikainen, Teemu Köngäs, Pasi Jokelainen ja Pekka Hiltunen Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole tarjolla. Rastin järjestysnumero ja rastitunnus on painettu karttaan rastiympyrän viereen. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa pois. Kilpailijoiden tulee muistaa lajisääntöjen edellyttämä rehellinen toiminta ennen ja jälkeen kilpailusuorituksen. Suoritustaan odottavat kilpailijat eivät saa tutustua etukäteen ratoihin. Kartan erikoismerkit: Vihreä ympyrä = suuri yksittäinen puu tai puuryhmä Vihreä ruksi (X) = huomattava juurakko Rastit ja leimaus-järjestelmä Mallirasti on kilpailukeskuksen opaspaalun läheisyydessä. Kaikissa sarjoissa on Emitleimaus. Radat Ratapituudet löytyvät erillisestä taulukosta. Rasteja on maastossa lähekkäin, joten rastikoodi on syytä tarkistaa huolella.

2 Kilpailumateriaali Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Se noudetaan itse KRV-infon läheisyydessä olevalta narulta. Kilpailunumeron kiinnittämistä varten kilpailijoiden täytyy tuoda mukanaan omat hakaneulat. Osallistujat käyttävät samaa kilpailunumeroa koko viikon ajan lukuun ottamatta Eliittisarjoja (H/D16-21E), joissa kilpailijat saavat takaa-ajolähtöön uuden lähtöjärjestyksenmukaisen numeron viimeisenä kilpailupäivänä lähtöpaikalta. Kadonneen kilpailunumeron tilalle voi KRV-infosta lunastaa uuden 2 euron hintaan. Kilpasarjojen osallistujille etukäteen varatut Emit-kortit voi noutaa KRV-infosta ja tarvittaessa maksaa vuokra paikan päällä, hinta 15 /vko tai 5 /pv. Palauttamattomasta Emit-kortista veloitamme 80. Emit-kortin kunnon voi tarkistaa mallirastin luona. MUISTA TARKISTAA LÄHTÖLUETTELOSTA Emit-KORTIN NUMERO JA ILMOITA INFOON MAHDOLLISET MUUTOKSET! Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (Suunnistuksen lajisääntö ). Emit-tarkistusliuskat ovat lähtöpaikoilla. Suunnistusvarusteet Piikkareiden käyttö on kielletty Kainuun Rastiviikolla. Lähdöt Opastukset lähtöihin alkavat kilpailukeskuksen opaspaalulta. Jokainen sarja käyttää jokaisessa osakilpailussa samaa lähtöä. Lähtöpaikkojen numerot, kumppanit ja lähtöviitoitusten tiedot selviävät alla olevasta taulukosta. Matkat lähtöihin sekä WC- ja juomapisteet lähtöviitoitusten varrella löytyvät käsiohjelman erillisestä lähtöpaikat-opaskartasta. Opastukset lähtöpaikoille Lähtö Kumppani Viitoitusnauha 1 Noname Nonamen viitoitusnauha 2 Metsähallitus Metsähallituksen viitoitusnauha 3 Ilm myöh. Ilm. myöh. 4 Puolangan Puolangan Osuuspankin viitoitusnauha 5 Kuntolähtö Osuuspankki Puolangan kunta Puolangan viitoitusnauha Toiminta lähtöpaikalla (lähdöt 1-3) 4 min Kilpailijat kutsutaan lähtöön lukemalla kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä. Samalla tarkistetaan kilpailunumero ja lähtöaika. 3 min Emit-korttien nollaus. 2 min Kilpailukartta on nähtävillä.

3 1 min Kilpailija saa siirtyä karttatelineen viereen. Kartan saa ottaa laatikosta vasta lähtöhetkellä. Kilpailija vastaa oikean kartan ottamisesta karttalaatikosta (Suunnistuksen lajisääntö 3.78). Karttalaatikkoon on merkitty sarjan tunnus (esim. D35A). K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). Myöhästyneet kilpailijat ilmoittautuvat lähdön henkilöstölle, jotka tarkastavat kilpailijan tiedot ja nollaavat Emit-kortin sekä antavat kilpailijalle lähtöluvan. Eliittisarjoissa on viimeisessä osakilpailussa takaa-ajolähtö. Takaa-ajolähtöä varten on oma lähtökarsina, johon kilpailijat kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöä. Kilpailija saa lähtöluvan lähtöhenkilöstöltä. Takaa-ajolähdön lähtöajat Eliittisarjojen takaa-ajolähdöissä kilpailijan lähtöaika on sama kuin aikaero johtavaan kilpailijaan kolmen osakilpailun yhteistuloksissa. Jos aikaero on suurempi kuin 45 minuuttia, lähtö jatkuu väliaikalähtönä yhden minuutin välein tasaminuuteilla. Takaaajosarjojen lähtöajat ovat seuraavat: Sarja Lähtöaika D20E H20E D16E H16E H18E D18E D21E H21E Toiminta lähtöpaikalla 4 5 min Kilpailijat kutsutaan lähtöön lukemalla lähtöaika ja kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä. Sarjoissa H/D8-10RR ja H/D12TR suunnistaja saa tutustua karttaan minuutin ajan. Kartassa on kunkin sarjan ratapainatus. Myös muut lasten sarjat saavat tutustua karttaan minuutin ajan, mutta näihin mallikarttoihin on merkitty vain K-piste. Veteraanisarjoilla ei ole karttaa nähtävillä. 4 min Tarkastetaan kilpailunumero. 3 min Emit-korttien nollaus. 2 min RR- ja TR-radan suunnistajat saavat kartan 2 min ennen lähtöä ja halutessaan myös opastusta. Muilla lasten sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla). Veteraanisarjoilla nähtävillä puhdas mallikartta. 1 min RR- ja TR-radan suunnistajat saavat tutkia karttaa. Muut lasten sarjat saavat oman karttansa ja voivat tutustua siihen minuutin ajan. Veteraanisarjat saavat ottaa kartan karttatelineestä vasta lähtöhetkellä. HUOM! Katso lähdön 4 lähtökaavio kilpailuohjeiden lopusta.

4 Rastireittisuunnistus (RR) Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka lähtevät lähtöpaikoilta eri suuntiin. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät kolmannella (RR3) rastilla. RR3-rastilla on opashenkilö ohjaamassa maalin suuntaan. Loppumatka molemmilla RR-radoilla on sama. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjojen H/D8RR ja Perhe-RR sarjan muovinauha on koko matkan ajan VALKOINEN. Sarjoilla H/D9RR ja H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan KELTAINEN ja loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri VALKOINEN. Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty oranssilla läpikuultavalla viivalla. Viitoitus, jonka varrella oman sarjan rastit sijaitsevat, on kuvattu yhtenäisellä viivalla ja alkumatkan toisen sarjan käyttämä viitoitus katkoviivalla. RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1,RR2, jne.) RRsarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista. Tukireittisuunnistus (TR) Tukireittirata käyttää molempien rastireittiratojen viitoituksia. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKOISELLA ja KELTAISELLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla. Sarjoissa H/D12, H/D13 14 B ja H/D13A lähtötoiminnot ovat muuten samat kuin sarjoissa H/D12TR, mutta 5 min ja 2 min ennen lähtöä näytettävään karttaan on ratapainatuksista esitetty ainoastaan K-piste. Nämä sarjat saavat ottaa kartan 1 min ennen lähtöä. Toiminta sarjojen H/D14A lähdöissä LÄHTÖPAIKALLA 3 Sarjoissa H/D14 A lähtötoiminnot ovat poikkeuksellisesti samat kuin aikuisten sarjoissa. Kunto- ja perhesarjat Kuntosarjoihin voi ilmoittautua etukäteen IRMA-palvelussa (12.6. asti) ja näin nopeuttaa ja helpottaa omaa metsään lähtemistään, mutta myös paikan päällä ilmoittautuminen on mahdollista. Perhesarjoihin (Kunto-RR/Perhe-RR) ilmoittaudutaan kilpailukeskuksen kuntoinfossa. Katso tarkemmat kuntosuunnistusohjeet kilpailuohjeiden lopusta. Ensiapu Ensiapupiste sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä. Ensiapuryhmä päivystää kilpailukeskuksessa jokaisena kilpailupäivänä. Juomapisteet ja ensiapu maastossa 1., 2., ja 4. osakilpailuissa on juomarasteja. 3. osakilpailussa juomarasteja ei ole. Juomarastien paikat on merkitty karttaan. Juomarasteilta on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuryhmään. Tarvittaessa loukkaantunut kilpailija voidaan noutaa juomarastilta. Kainuun Rastiviikon virallinen urheilujuoma on FAST. Maali Kaikki Kainuun Rastiviikon suunnistajat juoksevat oman lähtöpaikan numeron mukaiseen maalikarsinaan.

5 Maali suljetaan seuraavasti: su 3.7. klo ti 5.7. klo to 7.7. klo pe 8.7. klo Eliittisarjojen takaa-ajolähdöissä viimeisenä kilpailupäivänä maalituomari ratkaisee sijoituksen maaliviivalla ennen maalileimausta. Maaliviiva sijaitsee 10 m ennen maalileimausta. Keskeyttäneet Keskeyttäneet tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat Emit-tarkistuspisteessä keskeyttämisestään. Tulokset ja rastiväliajat Tulokset ovat nähtävänä kilpailukeskuksen tulostaululla sekä Internetissä Kainuun Rastiviikon tulossivuilla Tulokset. Kilpailupäivän jälkeen tulokset ovat nähtävissä myös kisakylässä. Rastiväliajat ovat nähtävissä Internetissä. Rastiväliaikojen tulostus on mahdollista kilpailukeskuksessa välittömästi maaliintulon jälkeen. Palkinnot Muistopalkinto Rastiviikon muistopalkinto jaetaan kaikille osallistujille maalissa sunnuntaina 3.7. Kuntosarjoissa (maali 5) on oma muistopalkinto. Kilpasarjoissa (maalit 1-4) on eri muistopalkinto kuin kuntosarjoissa. Lisäksi 8-10 RR ja Perhe-RR -sarjoissa on oma muistopalkinto, joka jaetaan sunnuntaina kilpailukeskuksessa maalin läheisyydessä. Ne suunnistajat, jotka kilpailevat vain 2, 3, tai 4. osakilpailussa, saavat muistopalkintonsa KRV-infosta. Osakilpailuvoittajien palkinnot Kilpasarjojen osakilpailuvoittajien palkinnot jaetaan Puolangan keskustan torilla (Ouluntie 9, Puolanka) osakilpailut: tiistaina 5.7. klo osakilpailu: torstaina 7.7. klo Hakematta jääneet palkinnot voi noutaa KRV-infosta. Kokonaiskilpailun parhaiden palkitseminen Rastiviikon yhteistulosten mukaan H/D16-21E-sarjojen sekä kaikki lasten ja nuorten sarjojen H/D8RR - H/D17-20 parhaat palkitaan perjantaina tulosten selvittyä kilpailukeskuksen palkintojenjakolavalla. H/D21E sarjoissa Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailun kolme parasta saavat stipendit. Stipendien arvot ovat seuraavat: H21E D21E Kaikkien muiden sarjojen parhaat voivat noutaa palkinnot suoraan palkintojenjakolavan vieressä olevasta teltasta, välittömästi sarjojen tulosten selvittyä. Palkittavien määrä selviää erillisestä taulukosta. Hakematta jääneet palkinnot voi noutaa KRV-infosta.

6 Lasten sarjojen palkinnot Kaikki H/D8-10RR ja perhesarjalaiset palkitaan omalla muistopalkinnolla (KRV2016- pupumyssy) sunnuntaina 3.7. maaliintulon jälkeen maalin läheisyydessä. Kunto- ja perhesarjojen palkinnot Kaikkien kunto- ja perhesarjoihin osallistuvien kesken arvotaan jokaisena kilpailupäivänä palkintoja, jotka jaetaan kuntoinfosta. Juhlamitalit 20-, 30- ja 40-vuotisjuhlamitalit jaetaan torstaina 7.7. osakilpailuiden voittajien palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä Puolangan keskustassa. WC WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Lähtöviitoituksien varrella on myös WC-pisteitä (ks. lähtöpaikkojen opaskartta). Peseytyminen Pesupaikka sijaitsee kilpailukeskuksen itäpuolella noin 100m päässä Pyssylammen eteläpäädyssä. HUOM! Herkästä maaperästä johtuen pesupaikalla ei saa käyttää mitään pesuaineita ja peseytyminen suoritetaan vain vedellä. Pesupaikalla on lämmin vesi. Muksula Muksula sijaitsee kilpailukeskuksen pohjoisosassa. Rastirallin lähtö ja viitoitus lähtöön on Muksulan vierestä. Muksula tarjoaa ohjattua ja monipuolista toimintaa alle kouluikäisille lapsille kaikkina kilpailupäivinä vanhempien suunnistussuorituksen ja valmistautumisen ajan. Joka päivä voi esim. keinua, leikkiä hiekkalaatikolla, piirtää, lukea kirjoja, pelailla lautapelejä ja askarrella. Muksulassa tarjotaan ilman lisämaksua lapsille kevyt välipala (mehu, vesi ja hedelmä/pieni purtava). Tämän lisäksi lapsille, erityisesti allergikoille, kannattaa varata mukaan lisäjuotavaa ja evästä. Lapsen mukaan tulee pakata myös säästä riippuen lämmintä tai sateen pitävää vaatetta, aurinkorasvaa, hattu sekä mahdollisesti tarvittavat lääkkeet ja hoito-ohjeet. Lasten vaatteet ja tavarat kannattaa nimikoida etukäteen. Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä muksulaan tuleville lapsille on mahdollista varata lisämaksusta ruokaisampi välipala hintaan 5,50 (sisältö: sämpylä, maito tai pillimehu, hedelmä ja jugurtti) Muksulaan ilmoittautuminen ja hinnat: Muksulaan tulee ilmoittautua ennakkoon mennessä osoitteeseen Paikan päällä ilmoittautumisia otetaan vain hoitajatilanteen salliessa. Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot voi tarkastaa muksukortista Kilpailukeskus Muksula. Hinnat ovat seuraavat: Ennakkoon ilmoittautuen mennessä: 5 / päivä / lapsi - Muksulan perusmaksuun sisältyy kevyt välipala (mehu, vesi ja hedelmä/pieni purtava) - Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä voi erikseen varata ruokaisan välipalan hintaan 5,50.

7 - ennakkoilmoittautuminen on maksettava etukäteen Kainuun Rastiviikon tilille (ks. muksukortti) Paikan päällä ilmoittautuminen: 10 / päivä / lapsi - Muksulan perusmaksuun sisältyy kevyt välipala (mehu, vesi ja hedelmä/pieni purtava) - Paikan päällä ilmoittautumisen yhteydessä voi kysyä onko mahdollista saada myös maksullinen ruokaisa välipala hoitopäivän ajaksi (ks. muksukortti). Paikan päällä maksu maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiseen ja maksamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, varsinkin sunnuntaina saattaa olla ruuhkaa. Muksulan yhteydessä järjestetään myös rastiralli. Rastirallin hinnat ovat seuraavat: 4 / päivä, 12 / viikko Muksulan yhteyshenkilö: Anu Manninen, Joka päivä tulee ilmoittautua Muksulan ilmoittautumispisteessä Muksulaan saapuessa ja Muksulasta poistuessa. Aukioloajat: su 3.7. klo ti 5.7. klo 9 16 to 7.7. klo 9 16 pe 8.7. klo 9 16 Koiraparkki Rastiviikon koiraparkissa pidetään huolta koirastasi suunnistusviikon ajan. Aukioloajat: su 3.7. klo ti 5.7. klo 9 16 to 7.7. klo 9 16 pe 8.7. klo 9 16 Ennakkoilmoittautuneiden hinta (26.6. mennessä): 8 /päivä 20 /viikko Paikan päällä (vain käteinen): 12 /päivä 25 /viikko Yhteyshenkilö: Pirjo Kemppainen, , Koiraparkkiin ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot voi tarkastaa koiraparkin ilmoittautumislomakkeesta Kilpailukeskus Koiraparkki. Ravintola- ja kahvilapalvelut Lounasravintola: Rastiravintolassa tarjotaan lounasruokaa koko viikon ajan. Soppatykki myyntipiste: Soppatykin äärellä savuaa ja pääset nauttimaan kesäkuumaan keliin tehtyä kevyttä keittoruoka-annostasi. Grillistä: Perinteisen grillimakkaran voi korvata makkara-aterialla, jossa tarjolla makkaran lisäksi ranskalaisia perunoita ja majoneesipohjaista salaattia. Kasvisruoan ystäville tarjoamme grillivartaita, joissa paprikaa porkkanaa, kesäkurpitsaa, lanttua. Kasvisvarras sopii hyvin myös makkaran rinnalle annokseen.

8 Herkkupisteemme tarjoaa: Vohvelit mansikkahillolla ja kermavaahdolla sekä muita makeita herkkuja. Rasticafé: Kotoisassa pullantuoksuissa kahviossa tuoreen pullan lisäksi herkutellaan vadelmaleivoksilla, raparperi-karviaismarja sekä kuningatar- ja omenapiirakoilla. Kahviossa tarjolla myös hedelmiä, jugurttia sekä virvoitus- ja mehujuomia. Seurateltat Seuratelttojen pystytys on mahdollista la 2.7. klo alkaen. Seurateltta-alue sijaitsee kilpailukeskuksen maalisuoran molemmilla puolilla. Seurateltta-alue on rajattu kilpailualueeseen kielletyn alueen nauhalla erikseen. Harjoitusmahdollisuus Harjoittelu on mahdollista useilla eri kartoilla (Puolanka, Hyrynsalmi, Suomussalmi, Vuokatti, Kajaani). Harjoituskarttoja voi ostaa KRV-infosta. Valokuvaus Kaikki suunnistajat kuvataan 1. osakilpailussa maalisuoralla. Kuvat ovat lunastettavissa kilpailukeskuksessa tiistaina 5.7. alkaen. Lisäksi tapahtuman tiedotus- ja sometiimi ottaa kuvia ja videoita jokaisessa osakilpailussa, ja niitä julkaistaan -verkkosivujen kuvagalleriassa, facebook-sivustolla, twitter-sivustolla, instagram-sivustolla sekä youtube-kanavalla. Järjestäjä pidättää oikeuden käyttää tapahtuman osallistujista (suunnistajat, yleisö jne.) otettuja kuvia tapahtuman markkinoinnissa. Kisatuotteet Kisatuotteiden myynti tapahtuu kisakylän ja kilpailukeskuksen KRV-infossa. Myytävänä on mm. Nonamen KRV-paitoja ja KRV-putkihuiveja. Opastus, liikenne ja pysäköinti Kilpailukeskukseen saapuminen Huomio! Kaikkina kilpailupäivinä Kainuun Rastiviikon kilpailukeskukseen saavutaan Hyrynsalmentietä (891) pitkin VAIN LÄNNESTÄ PÄIN (eli Puolangalta päin). Varatkaa riittävästi aikaa kilpailukeskukseen saapumiseen vaikka P-alueilta matka kilpailukeskukseen ei ole kuin m. Hyrynsalmelta ja Suomussalmelta päin saapuvat ohjataan Rasinkylän kohdalta kiertämään kilpailukeskukseen seuraavaa reittiä pitkin Pettäväntie-Hoikanvaarantie-Paltamontie- Hyrynsalmentie. Idästä Hyrynsalmentietä (tie 891) tulevien matka-aika pitenee kiertoreitin takia noin 20 minuuttia. Suomussalmelta tuleville suositellaan saapumista Kyröntie (tie 892)-Puolangantie (891)- Hallanmaantie-Hoikanvaarantie-Paltamontie-Hyrynsalmentie kautta. Ukkohallasta suositellaan saapumista Hallanmaantie-Hoikanvaarantie-Paltamontie- Hyrynsalmentie kautta. Paljakasta suositellaan saapumista Ristijärventie-Paltamontie-Hyrynsalmentie kautta.

9 Opastus Tapahtumaan tulijat opastetaan kisakylään ja kilpailukeskukseen kolmesta eri suunnasta. 1) Etelästä: Paltamontietä (78) saavuttaessa. Opastus alkaa noin 15km ennen Puolankaa. 2) Pohjoisesta/lännestä: Tiellä 78 opastus alkaa noin 1km ennen Puolangan keskustaa. 3) Idästä: Hyrynsalmentietä (891) saavuttaessa. Opastus alkaa Rasinkylän kohdalta. Kisakylän ja kilpailukeskuksen navigointiosoitteet: Kisakylä: Koulukatu 2, Puolanka Kilpailukeskus: Kuirivaarantie 1, Puolanka Bussikuljetukset Kisabussi kulkee kilpailupäivinä tunnin välein kisakylästä kilpailukeskukseen ja takaisin. Tarkemmat aikataulut ja reitit julkaistaan Saapuminen Kisabussi. Lisäksi Kainuun Rastiviikon toimesta selvitetään, että voidaanko toteuttaa kisabussikuljetus välille Ukkohalla-Paljakka-Kisakeskus joka palvelisi eritoten Ukkohallassa ja Paljakassa majoittuvia osallistujia. Kuljetus toteutetaan mikäli paikkavarauksia koko viikolle tulee riittävästi mennessä. Tähän kisabussiin voit varata paikan Saapuminen Kisabussi Ukkohalla-Paljakka- Kisakeskus -sivulta. Tältä sivulta löytyy myös tarkemmat tiedot bussin aikatauluista ja reiteistä. Varatut paikat laskutetaan jälkeen ja bussiliput lähetetään paikan varanneille ja sen maksaneille. Seurabussit Pysäköidään kilpailukeskukseen järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Moottoripyörät ja mopot Moottoripyörille ja mopoille ei ole erillistä pysäköintialuetta vaan ne voi jättää pysäköintialueiden reunoille. Moottoripyöristä ja mopoista ei tarvitse maksaa pysäköintimaksua. Pysäköinti Kilpailukeskukseen ja pysäköintialueille on tieopasteet. Pysäköintialueilla liikenteenohjaajat ohjaavat autot pysäköintipaikoille kulkuoikeuksien mukaisesti. Pysäköintilippuja myydään kisakylän KRV-infosta, kilpailukeskuksen KRV-infosta ja pysäköintialueelta poistuttaessa. Suosittelemme ostamaan pysäköintilipun etukäteen esimerkiksi kisakylän KRV-infosta tai viimeistään kilpailukeskuksen KRV-infosta. Näin pysäköintialueilta poistuminen sujuu vaivattomammin. Pysäköintiliput Myynti: Kisakylän KRV-info Kilpailukeskuksen KRV-info (kilpailupäivinä) Pysäköintialueelta poistuttaessa (maksu vain käteisellä) Hinnat: Henkilöautot ja asuntoautot ja -vaunut 25 /viikko, 7 /päivä Linja-autot/seurabussit 50 /viikko, 15 /päivä Maksutavat Kainuun Rastiviikolla Osassa Kainuun Rastiviikon myyntipisteitä (mm. ravintola, kahvila, KRV-info ja kuntoinfo) voi maksaa debit ja credit-sirukorteilla (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro), mutta

10 alueella on myös myyntipisteitä, joissa käy ainoastaan käteismaksu. Tästä johtuen kannattaa kilpailualueelle varata mukaan myös käteistä rahaa. Kainuun Rastiviikon kuntosuunnistuksen voi maksaa kuntoinfossa myös seuraavilla seteleillä: kulttuuri- ja liikuntasetelit, virikesetelit ja tyky-seteli. Pankkiautomaatti on Puolangan keskustassa. Kisakylä Kisakylä sijaitsee Puolangan keskustan koululla osoitteessa Koulukatu 2, Puolanka. Kisakylässä on seuraavat palvelut: - KRV-info (KRV tuotteet, bussiliput, parkkiliput, ruokaliput) - Esittelypisteet - KRV-koulumajoitus: Koulumajoitukseen sisään kirjautuminen ja infopiste. Koulumajoitusvastaavan yhteystiedot löytyvät kilpailuohjeiden lopusta. - KRV-majoitusvälityksen toimisto: Mökki- ja asuntomajoituksen varaaminen ei enää paikan päällä ole mahdollista. KRV-info Rastiviikon ajan kilpailutoimisto palvelee kisakylässä seuraavan aukioloaikataulun mukaisesti. Aukioloajat kisakylässä (Puolangan keskuskoulu, Koulukatu 2): Perjantai : Lauantai : Sunnuntai : , Maanantai : Tiistai : Keskiviikko : Torstai : Perjantai : Aukioloajat kilpailukeskuksessa (Luhtakangas, Kuirivaarantie 1): Sunnuntai : Maanantai : Ei avoinna Tiistai : Keskiviikko : Ei avoinna Torstai : Perjantai : HUOM! Aukioloaikojen mahdollisista muutoksista ilmoitetaan KRV-infon ilmoitustaululla kisaviikon aikana. Katso yhteystiedot kilpailuohjeiden lopusta. Turvallisuus Kilpailukeskuksen alueella on tulenteko ja tupakanpoltto ehdottomasti kielletty! Toiminta hätätilanteessa ohjeet löytyvät käsiohjelman loppuosasta. Yleinen hätänumero on 112.

11 Kilpailun johto Kilpailunjohtaja: Martti Köngäs, Pääsihteeri: Jukka Liuha, Tiedottaja ( asti): Jukka Liuha Tiedottaja ( ): Heidi Lehikoinen, Ratamestarit: Teemu Köngäs ja Lasse Köngäs. Tulospalvelu: Tmi Kokkens, Timo Kokko Kilpailunvalvoja (TA): Risto Vairinen, SSL / KontU Ratavalvojat: Keijo Parkkinen ja Petri Karjalainen Maalituomari: ilm.myöh. Tuomarineuvosto pj. ilm.myöh. Jäsen, ilm.myöh. Jäsen, ilm.myöh. Järjestäjä: Puolangan Ryhti ry Ks. koko kilpailuorganisaatio käsiohjelman alusta KRV-info / kilpailutoimisto Lauri Jansson, , Kilpailutoimiston postiosoite Kajaanissa ( asti) Kisatie 28, Kajaani Kilpailutoimiston postiosoite Puolangalla ( alkaen) Koulukatu 2, Puolanka Koulumajoitus (kisakylässä, Koulukatu 2, Puolanka) Anneli Karjalainen Majoitustoimisto (yksityiset mökit ja asunnot) HUOM! Yksityisten mökkien / asuntojen majoituksien varaaminen ei ole mahdollista enää paikan päällä! Verkkosivut: Sosiaalinen media: Sosiaalisen median hashtagit: #rastiviikko, #kainuunrastiviikko, #krv, #krv2016, #kainuuoweek, #kainuuorienteeringweek, #endurancekainuu

12 TOIMINTAOHJEET KUNTOSUUNNISTUKSEEN, PERHESARJAAN JA RASTIRALLIIN Jokaisena Kainuun Rastiviikon kilpailupäivänä on mahdollista osallistua kuntosuunnistukseen, perhesarjaan (Kunto-RR/Perhe-RR) ja rastiralliin. Näissä sarjoissa osallistujille otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta. Rastiralli on erilaisia tehtäviä sisältävä suunnistusrata, jolla ei ole ajanottoa. Ilmoittautuminen kunto- ja perhesarjaan Kuntosuunnistukseen ja perhesarjaan ilmoittaudutaan kuntoinfossa täyttämällä ilmoittautumislomake ja maksamalla osallistumismaksu. Osallistumismaksun voi maksaa käteisellä, credit/debit-korteilla, Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Virike-seteleillä tai Tyky-seteleillä. Emit-kortin voi tarvittaessa vuokrata kuntoinfosta. Ilmoittautumisen jälkeen kuntosuunnistaja saa kilpailunumeron jota käytetään koko viikon ajan. HUOM! Samaa numeroa käytetään, vaikka maksaisit osallistumisen erikseen esimerkiksi 1. ja 3. kilpailupäivänä, joten älä hävitä kilpailunumeroa. Ilmoittautuessa koko viikolle kerralla saat yhdellä kertaa kaikki maksut hoidettua, jolloin vältät muina päivinä jonotuksen kuntoinfossa. Rastiralli Rastiralli on suunnattu lapsille, jotka eivät vielä osallistu varsinaiseen suunnistukseen. Rastirallireitin siimarin varrella on luonto- ja suunnistusaiheisia sekä toiminnallisia tehtäviä. Mukaan pikkusuunnistaja tarvitsee lukutaitoisen kaverin. Rastirallin lähtö ja maali sijaitsevat samassa paikassa. Lähdössä lähtijä saa kartan ja tarvittavan ohjeistuksen. Osallistumismaksu maksetaan lähtöpisteessä käteisellä. Osallistumismaksut /päivä /viikko Kuntosuunnistus (A,B,C) Perhesarja* ja kuntosuunnistus lapset alle 14 v *(sisältää RR-kartat koko osallistuvalle perheelle ja yhden Emit-kortin) Rastiralli 4 12 Emit-kortin vuokra 5 15 Sarjat Kuntosuunnistuksessa on valittavana jokaisessa osakilpailussa kahdeksan eripituista ja eritasoista rataa, joista Perhesarja suunnistetaan rastireittinä (RR). Kartat ja radat ovat nähtävissä etukäteen kuntoinfossa. Toiminta lähtöpaikalla Kuntosuunnistus (A, B ja C) Toimitsijat kirjaavat kuntosuunnistajat (A, B ja C) lähdössä 5. Suunnistajalla tulee olla mukana Emit-kortti ja kuntoinfosta saatu numero. Lähtöpaikalla valitaan oikea kartta. Lähtö tapahtuu nollaamalla Emit-kortti. Perhesarja (Kunto-RR/Perhe-RR) Toimitsijat kirjaavat perhesarjan suunnistajat lähdössä 5. Suunnistajalla tulee olla mukana Emit-kortti ja kuntoinfosta saatu numero. Kirjauksen jälkeen perhesarjan suunnistajat ohjataan viitoitettua reittiä pitkin lähtöpaikalle, joka sijaitsee lähdön 4 vieressä.

13 Lähtöpaikalla toimitsija antaa kartan/kartat ja lähtö tapahtuu nollaamalla Emit-kortti. Kaikki kuntosarjat ja perhesarjan suunnistajat saapuvat maaliin 5 (Puolangan kunta). Kunto- ja perhesarjoissa ei ole etukäteen arvottuja lähtöaikoja. Kuntoinfo auki Maastoon pääsee: Maali suljetaan: su 3.7. klo klo ti 5.7. klo klo to 7.7. klo klo pe 8.7. klo klo HUOM! Kaikkien kuntosuunnistajien on ilmoittauduttava maalissa!! Lisäohjeita Kaikissa osakilpailuissa käytetään samaa kilpailunumeroa. Säilytä kilpailunumerosi siis koko viikon ajan! Mikäli suunnistaja muuttaa sarjaa kuntoinfoon ilmoittautumisen jälkeen, on tästä kerrottava lähtöpaikalla. Samaa Emit-korttia EI VOI käyttää sekä kunto- että kilpasarjassa. Kuntosuunnistuksessa eri henkilöt voivat käyttää keskenään samaa Emit-korttia myös samassa osakilpailuissa. Perhesarjassa koko ryhmällä on yksi yhteinen kilpailunumero ja Emit-kortti, jotka luetaan lähdössä ja maalissa. Arvontapalkinnot Kaikkien kunto- ja perhesarjoihin osallistuvien kesken arvotaan jokaisena kilpailupäivänä palkintoja, jotka jaetaan kuntoinfosta.

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT KILPAILUNJOHTAJA: Jaakko Käyhkö 050 5325540

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet

Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet Kankaanpää Rastien kilpailuohjeet 1. Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje). 2. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja Jukka Katajisto

Lisätiedot

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto:

Lisätiedot

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. E-P:n pitkän matkan aluemestaruuskilpailut 9.8.2014 Teuvalla KILPAILUOHJEET TOIMIHENKILÖT Kilpailun johtaja: Pasi Nevala Ratamestarit: Jari Mahlamäki, Pasi Lyyluoma Kilpailunvalvoja Karl-Gustav Norrgrann,

Lisätiedot

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 30.8.2013.

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 30.8.2013. 14. kansallinen egames 31.8. 1.9.2013 Espoossa ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 30.8.2013. Säännöt ja ohjeet

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailuohjeet Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Jouko Karppanen Lähdöt

Lisätiedot

Kettumetsän rastipäivät

Kettumetsän rastipäivät sivu: 1/ 9 Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Kettumetsän rastipäivät Ulvilassa 8-9.9.2012 Kultainen kompassi -cup finaali 38. Nuorten alueottelu Satakunta-Häme-Varsinais-Suomi KILPAILUOHJEET SÄÄNNÖT:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 1 Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 14.5.2016 Joensuun Kiihtelysvaarassa Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet (pvm. 20.5.2011)

Alustavat kilpailuohjeet (pvm. 20.5.2011) 1 Alustavat kilpailuohjeet (pvm. 20.5.2011) Suunnistavan Uudenmaan Sprintin aluemestaruuskilpailu 2012 SÄÄNNÖT Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Lisätiedot

Alustavat KILPAILUOHJEET

Alustavat KILPAILUOHJEET 33. Rastijahti Pöytyällä 17.10.2010 Alustavat KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Alustava kilpailuohje (lopullinen kilpailukeskuksen info taululla) Decens-iltapikakisa Sastamalan Vammalassa

Alustava kilpailuohje (lopullinen kilpailukeskuksen info taululla) Decens-iltapikakisa Sastamalan Vammalassa Kilpailuohje Alustava kilpailuohje (lopullinen kilpailukeskuksen info taululla) Decens-iltapikakisa Sastamalan Vammalassa 28.6.2017 Toimihenkilöt Kilpailun johtaja: Tatu Saari Ratamestarit: Hannu Siuko

Lisätiedot

1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita.

1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita. Iisalmen Visan kansallinen keskimatka Kevyt Olo- Rastit 11.6.2017 Iisalmessa KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita.

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tampere-suunnistuksen sprintti 28.6.2013 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA 1(5) KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA SUNNUNTAI 26.9.2010, klo 10 Kilpailussa noudatetaan Suomen liiton sääntöjä, SM-pyöräsuunnistuksen erillisohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. TOIMIHENKILÖITÄ

Lisätiedot

12. VS Junnusuunnistus

12. VS Junnusuunnistus Avoin nuorten suunnistuskilpailu 12. VS Junnusuunnistus 12. Häme Cupin osakilpailu 2014 Valkeakosken Korkeakankaalla su 24.8.2014 klo 11.00 Kilpasarjat: H8RR, H9RR, H10RR, H12TR, H12, H13 ja H14 sekä D8RR,

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Hämeen avoin AM-sprint 14.5.2013 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän

Lisätiedot

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus LOIMAAN JANKKO RY. Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus 1. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja ja tiedottaja: Osmo Hongisto puh. 040 716

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00

KILPAILUOHJEET. Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00 KILPAILUOHJEET Ohjelma Perjantai 6.4.2012 sprintti, Pellon keskusurheilukenttä, ensimmäinen lähtö klo 15:00 Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00 Maanantai

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Suunnistuksen SM keskimatka R2 Kangasalla 15.9.2012 KILPAILUOHJEET Kilpailunjohto Tuomarineuvosto Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Varajohtaja

Lisätiedot

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo)

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) 1 Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015 Toimihenkilöt (Emit) KILPAILUOHJEET Kilpailun johtaja Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) Pääratamestari Mikko Kukkola Lasten

Lisätiedot

Keskimatkan Etelä-Pohjanmaan avoin aluemestaruuskilpailu ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Kauhajoella Katikassa la 6.6.2015

Keskimatkan Etelä-Pohjanmaan avoin aluemestaruuskilpailu ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Kauhajoella Katikassa la 6.6.2015 KILPAILUOHJEET Keskimatkan Etelä-Pohjanmaan avoin aluemestaruuskilpailu ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Kauhajoella Katikassa la 6.6.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Tarkista muutokset kilpailukeskuksen tulostaululta Pitkän matkan ja keskimatkan kansallinen suunnistuskilpailu 7. 8.5.2016 Kouvolan Korvenkylässä. Kilpailussa noudatetaan SSL:n

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Nämä Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset löytyvät kilpailukeskuksen tulostaululta. Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta.

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta. Särkänniemi-suunnistus 19.5.2012 Kilpailuohjeet Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on Koovee ry. Säännöt Kilpailussa noudetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun johtaja:

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2013 Lopulliset ohjeet kisapaikalla Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 KILPAILUKESKUS Pysäköinnistä (Cooper-rata) on viitoitus kilpailukeskukseen, jonne ajo omalla autolla

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Kansallinen keskimatka lauantaina

Kilpailuohjeet Kansallinen keskimatka lauantaina Kilpailuohjeet Kansallinen keskimatka lauantaina 8.7.2017 Kilpailusäännöt ja ohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Harri

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Suunnistuksen SM-erikoispitkä Hyvinkäällä

Kilpailuohjeet Suunnistuksen SM-erikoispitkä Hyvinkäällä Kilpailuohjeet Suunnistuksen SM-erikoispitkä Hyvinkäällä 18.10.2014 1. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Ari Kattainen, puh. 040 516 9258 Kilpailusihteeri Anneli Miettinen, puh. 040 719 0893 Ratamestari

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 34. Rastijahti Pöytyällä 16.10.2011 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän antamia ohjeita. egames 8 Siuntion Lappträskissä 11.-12.8.2007 KILPAILUOHJEET SÄÄNNÖT, OHJEET Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän antamia ohjeita. KILPAILUN JOHTO Kilpailun johtaja:

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET AOK, ALUEEN ORAVAPOLKUKILPAILUT 18.8.2015

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET AOK, ALUEEN ORAVAPOLKUKILPAILUT 18.8.2015 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET AOK, ALUEEN ORAVAPOLKUKILPAILUT 18.8.2015 Alustavat kilpailuohjeet. Muutoksia voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä infotaululla. Kilpailussa noudatetaan

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava (versio , klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava (versio , klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. AM-Yö, Hämeen Alue 12.9.2017 Kilpailuohjeet: Tämä kilpailuohje on alustava (versio 10.9.2017, klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tarkennukset aiempiin versioihin: Rastimääritteet

Lisätiedot

Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita.

Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita. Kilpailuohjeet Avoimet kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut, EP:n ja ÖID:n AM-kilpailut Teuvalla 25-26.7.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita. Kilpailun

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 14.5.2016 Lopulliset ohjeet kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa. Tapahtuman johto-organisaatio: Kilpailun johtaja: Tanja Nyholm Ratamestarit: pääratamestari Juha Eronen, lasten

Lisätiedot

Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015. Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015. Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30 3.8.2014 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30 Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti

Lisätiedot

Serlachius Museot -rastit 9.5.2015, Mäntän Seudun Eräpirkat r.y.

Serlachius Museot -rastit 9.5.2015, Mäntän Seudun Eräpirkat r.y. Serlachius Museot -rastit 9.5.2015, Mäntän Seudun Eräpirkat r.y. KILPAILUOHJEET (päivitetty 5.5) Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Sääntömääräiset keskimatkat. KILPAILUJEN

Lisätiedot

35. Rastijahti Pöytyän Yläneellä

35. Rastijahti Pöytyän Yläneellä 35. Rastijahti Pöytyän Yläneellä 14.10.2012 KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Tampere Games -suunnistuskilpailut

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Tampere Games -suunnistuskilpailut Kilpailuohjeet Versio 3.0: 6.6.2014 klo 04 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Tampere Games -suunnistuskilpailut Kilpailuohjeet Pe 6.6.2014 klo 19 sprintti / Tammerkosken koulutalo, Rautatienkatu 3-5, Tampere

Lisätiedot

Hämeen oravapolkuviesti HOV Tiistaina 29.7.2014 klo 18:00

Hämeen oravapolkuviesti HOV Tiistaina 29.7.2014 klo 18:00 Hämeen oravapolkuviesti HOV Tiistaina 29.7.2014 klo 18:00 Kilpailuohjeet 2. 3 / Ti 2 9.7.2014 Lopulliset ohjeet on nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n

Lisätiedot

Sprinttisuunnistuksen nuorten MM-katsastus ja avoin Hervanta-sprintti Tampereen Hervannassa keskiviikkona 23.6.2010 KILPAILUOHJEET

Sprinttisuunnistuksen nuorten MM-katsastus ja avoin Hervanta-sprintti Tampereen Hervannassa keskiviikkona 23.6.2010 KILPAILUOHJEET Sprinttisuunnistuksen nuorten MM-katsastus ja avoin Hervanta-sprintti Tampereen Hervannassa keskiviikkona 23.6.2010 KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Etelä-Pohjanmaan AM-viestit. Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa

Kilpailuohjeet. Etelä-Pohjanmaan AM-viestit. Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa Kilpailuohjeet Etelä-Pohjanmaan AM-viestit Sunnuntaina 10.8.2014 Kauhavan Koivikossa Kilpailussa noudatetaan SSL:n, Epsun ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailun johtaja: Esa Lehtinen puh. 0408641105

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU Perjantaina 9.5.2014 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Klo 16.00 17.00 Kohdistus Klo 17.00-17.10

Lisätiedot

Alueen oravapolkukilpailu 20.8.2013

Alueen oravapolkukilpailu 20.8.2013 Alueen oravapolkukilpailu 20.8.2013 Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, alueen AM-ohjeita ja järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Timo Pietikäinen, 050-354

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kaakon Nuorten Rasti-Cup ja avoin Sähkö sprinttikilpailu Kouvolan Kasarminmäellä 13.9.2014

KILPAILUOHJEET. Kaakon Nuorten Rasti-Cup ja avoin Sähkö sprinttikilpailu Kouvolan Kasarminmäellä 13.9.2014 KILPAILUOHJEET Kaakon Nuorten Rasti-Cup ja avoin Sähkö sprinttikilpailu Kouvolan Kasarminmäellä 13.9.2014 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun organisaatio Kilpailunjohtaja:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa. NASTAREIDEN JA PIIKKAREIDEN KÄYTTÖ ON KIELLETTY! RASTIMÄÄRITTEET VAIN IRTONAISINA, EI KARTASSA! 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Pihkarastit Säännöt. Toimihenkilöt. - lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa

KILPAILUOHJEET. Pihkarastit Säännöt. Toimihenkilöt. - lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa KILPAILUOHJEET Pihkarastit 23.8.2009 - julkaistu 17.8.2009 - lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

KILPAILUOHJEET. Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja Kilpailunjohtajan apulainen Ratamestari Lastenratojen ratamestari Lähtöjen johtajat Maalin johtaja Tulospalvelu Valvoja Tiedottaja Tuomarineuvoston puheenjohtaja Tuomarineuvoston

Lisätiedot

SM-VIESTI, RYHMÄ 2 KILPAILUOHJEET

SM-VIESTI, RYHMÄ 2 KILPAILUOHJEET SM-VIESTI, RYHMÄ 2 KILPAILUOHJEET Päätoimihenkilöt Kilpailunjohtaja Markku Autio Ratamestarit Markku Virtala, Teemu Nukki, Päivi Autio Kilpailukeskus Vesa Koskinen Lähtö Jarkko Leppimäki Maali Timo Nurmi

Lisätiedot

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KILPAILUOHJEET Matkat: La ja su lähtö 1 kilpailukeskuksessa La lähtö 3 matkaa 150 m Sarja Lauantai 9.5 Lähtö Sunnuntai 10.5 Lähtö H 21 A 10,92 km 3 6,35 km

Lisätiedot

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa - henkilökohtainen sprinttikilpailu ja parisprinttiviesti Henkilökohtaisen kilpailun ja viestin yhteiset ohjeet

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15 11.9.2013 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu 14.9.2013 klo 12.15 Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti on

Lisätiedot

51. Kainuun Rastiviikko, , Kajaani, Finland KILPAILUKUTSU

51. Kainuun Rastiviikko, , Kajaani, Finland KILPAILUKUTSU 51. Kainuun Rastiviikko, 1.-6.7.2018, Kajaani, Finland Ohjelma KILPAILUKUTSU Päivä Aika Tapahtuma Paikka Su 1.7. 12.00 13.00 Rastiviikon avajaiset 1.osakilpailu Ma 2.7. Välipäivä Ti 3.7. 11.00 18.00 2.osakilpailu

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön juhlakansalliset Piikkiössä 4.5.2014

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön juhlakansalliset Piikkiössä 4.5.2014 KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön juhlakansalliset Piikkiössä 4.5.2014 Nämä ohjeet ovat alustavat, lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia

Lisätiedot

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 20.8.2012.

Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 20.8.2012. 13. kansallinen egames Espoon Kellonummella, 1.-2.9.2012 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailupäivänä. Ohje on päivitetty 20.8.2012. Säännöt

Lisätiedot

V-S RASTIPÄIVÄT PAIMIOSSA 28-29.07.2012 KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET

V-S RASTIPÄIVÄT PAIMIOSSA 28-29.07.2012 KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET V-S RASTIPÄIVÄT PAIMIOSSA 28-29.07.2012 KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET Nämä ohjeet ovat alustavat, lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet Kansallinen pyöräsuunnistuskilpailu Sprintti ja Keskimatka 2.8.2009 Mynämäellä Fillari-Cup

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Toimihenkilöt. Kilpailun valvoja Harald Slotte OK Botnia. Tuomarineuvosto

KILPAILUOHJEET. Toimihenkilöt. Kilpailun valvoja Harald Slotte OK Botnia. Tuomarineuvosto Kokkolan Suunnistajien avoin Am-pitkämatka ja Am-viesti Laajalahti 12-13.8.2017 Toimihenkilöt KILPAILUOHJEET Kilpailun johtaja Timo Ronkainen, Kari Myllymäki Pääratamestari Arto Fränti Lasten radat Tuomas

Lisätiedot

Huippuliigan finaali ja Kapinarastit

Huippuliigan finaali ja Kapinarastit Huippuliigan finaali ja Kapinarastit Suunnistuksen Huippuliigan finaali, World Ranking Event osakilpailu ja kansallinen keskimatkan suunnistuskilpailu Pukkilassa sunnuntaina 30.8.2009. KILPAILUOHJEET SÄÄNNÖT

Lisätiedot

Rakas-rastit ja Kaakon AM-sprintti, sunnuntaina Savitaipaleella ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

Rakas-rastit ja Kaakon AM-sprintti, sunnuntaina Savitaipaleella ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Rakas-rastit ja Kaakon AM-sprintti, sunnuntaina 10.9.2017 Savitaipaleella ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Lopulliset kilpailuohjeet ovat esillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa. Järjestämisorganisaatio Kilpailunjohtaja:

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014 KILPAILUOHJE Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas 23.-24. elokuuta 2014 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun johtaja Valvoja Ratamestariryhmän

Lisätiedot

Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka Kilpailuohjeet

Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka Kilpailuohjeet Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka 1.6.2014 Kilpailuohjeet 1. Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje). 2. Toimihenkilöt

Lisätiedot

Kansalliset Rakas-rastit ja Kaakon aluemestaruuskeskimatka 6.6.2015 Taipalsaaren Vehkataipaleella.

Kansalliset Rakas-rastit ja Kaakon aluemestaruuskeskimatka 6.6.2015 Taipalsaaren Vehkataipaleella. Kilpailuohjeet Kansalliset Rakas-rastit ja Kaakon aluemestaruuskeskimatka 6.6.2015 Taipalsaaren Vehkataipaleella. Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa. NOUDATETTAVAT

Lisätiedot

Alustava Kilpailuohje

Alustava Kilpailuohje Suunnistavan Uudenmaan AM-pitkämatka ja -viesti Espoon Lakistossa 11.-12.8.2012 Alustava Kilpailuohje Molempien päivien yhteiset tiedot Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, alueen AM-ohjeita

Lisätiedot

Ensimmäiset lähdöt sprintissä klo 10.00 ja keskimatkalla klo 13.00

Ensimmäiset lähdöt sprintissä klo 10.00 ja keskimatkalla klo 13.00 Kansallinen KS:n sprintti ja keskimatka 10.3.2013 Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja järjestäjien kilpailuohjeita Kilpailunjohto Kilpailun johtaja Ratamestarit Valvoja Petri Hynninen, apulainen

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN SOTILAIDEN SM-KILPAILUT

SUUNNISTUKSEN SOTILAIDEN SM-KILPAILUT SUUNNISTUKSEN SOTILAIDEN SM-KILPAILUT Henkilökohtainen kilpailu Pälkäneellä ke 17.9.2014 klo 12 HUOM! Nämä ovat alustavat kilpailuohjeet. Tarkasta lopulliset vielä kilpailupaikalla! Valvojan lausunto Kilpailumaastona

Lisätiedot

LAPIN LUMIRASTIT 2013 KILPAILUOHJEET

LAPIN LUMIRASTIT 2013 KILPAILUOHJEET päivitys 26.3.2013 LAPIN LUMIRASTIT 2013 KILPAILUOHJEET Ohjelma Sprintti pe 29.3. Kallinkangas, Keminmaa klo 15 alkaen SM-erikoispitkä la 30.3. Puuluoto, Tornio klo 10 alkaen Keskimatka su 31.3. Puuluoto,

Lisätiedot

95-vuotis juhlakilpailu

95-vuotis juhlakilpailu KUUSANKOSKEN URHEILUSEURA R.Y. 95-vuotis juhlakilpailu KILPAILUOHJEET Keskimatkan kansallinen suunnistuskilpailu sunnuntaina 8.8.2010 Kouvolan Teuroisissa. Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013 KILPAILUOHJE Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla 17.-18. elokuuta 2013 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN PITKÄN MATKAN SUOMENMESTARUUSKILPAILU R2

SUUNNISTUKSEN PITKÄN MATKAN SUOMENMESTARUUSKILPAILU R2 SUUNNISTUKSEN PITKÄN MATKAN SUOMENMESTARUUSKILPAILU R2 Pöytyän Niittykulmalla 5.-6.9.2015 KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä, suunnistuksen SM-kilpailujen erillisohjeita

Lisätiedot

POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa

POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Esa Lehtinen 040 8641105 Ratamestarit: Keijo Korkiamäki aikuisten radat Tuija Katajamäki lasten radat

Lisätiedot

(lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen infotaululla kilpailupäivänä)

(lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen infotaululla kilpailupäivänä) Pihkarastit 6.8.2016 Alustavat kilpailuohjeet, 3.8.2016 (lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen infotaululla kilpailupäivänä) Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Jokainen

Lisätiedot

SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010

SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010 KILPAILUOHJEET 16.12.2010 SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010 1. Kilpailunjohto Kilpailun johtaja Ratamestarit Tulospalvelun johtaja Valvoja Jukka Nenonen Anssi Juutilainen ja Juha Similä Tommi Villanen

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. KILPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU 5.5.2007 Kilpailukartta Kuusivärinen 04/2007, mittakaava 1:10 000,

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Lapin aluemestaruussuunnistus ja maakuntaviestit 15.-16.8.2015

Kilpailuohjeet Lapin aluemestaruussuunnistus ja maakuntaviestit 15.-16.8.2015 Kilpailuohjeet Lapin aluemestaruussuunnistus ja maakuntaviestit 15.-16.8.2015 1. SÄÄNNÖT Kilpailuissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailun johtaja: Marcus Lahtinen,

Lisätiedot

Kilpailuohjeet AM- keskimatka ja HOK Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet AM- keskimatka ja HOK Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet AM- keskimatka ja HOK 5.6.2013 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia

Lisätiedot

Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka Kilpailuohjeet

Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka Kilpailuohjeet Kansallinen suunnistuskilpailu Väinänperän keskimatka 2.6.2013 Kilpailuohjeet 1. Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje). 2. Toimihenkilöt

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Janne Uusi-Pietilä 0445545205

Kilpailunjohtaja Janne Uusi-Pietilä 0445545205 RASTI-LUKON KEVÄTKANSALLISET 12.4.2015 Kilpailukeskus: Kortelan koulu, Kortelantie 23, 26840 Rauma Kilpailuohjeet (Alustavat) Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän

Lisätiedot

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT 21. 22.5.2016 KILPAILUOHJEET KILPAILUMATKAT: Lähtö 1: Lähtöpaikalle matkaa lauantaina 900 m ja sunnuntaina 300 m. Rajarastien matkat

Lisätiedot

Kilpailuohje. Rasti-Lukon Kevätkansalliset Rauma

Kilpailuohje. Rasti-Lukon Kevätkansalliset Rauma Kilpailuohje Rasti-Lukon Kevätkansalliset 9.4.2017 Rauma Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita Toimihenkilöt: Tuomarineuvosto: Puheenjohtaja: Timo Saarinen (Valkeakosken

Lisätiedot

Avoin Elonen-sprintti 2012 ja NORT-katsastuskilpailu Jämsässä 19.8.2012

Avoin Elonen-sprintti 2012 ja NORT-katsastuskilpailu Jämsässä 19.8.2012 Avoin Elonen-sprintti 2012 ja NORT-katsastuskilpailu Jämsässä 19.8.2012 KILPAILUOHJEET Kilpailun järjestäjä: Jämsän Retki-Veikot ry. Kilpailumuoto: Aamupäivän kilpailu avoin sprinttisuunnistus jonka sarjat

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET, HUSQVARNA-KISA 2015

KILPAILUOHJEET, HUSQVARNA-KISA 2015 KILPAILUOHJEET, HUSQVARNA-KISA 2015 23.8.2014, Mickelsböle, Porvoo Kilpailussa noudatetaan voimassaolevia Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

Suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuskilpailu 2011 Lempäälässä

Suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuskilpailu 2011 Lempäälässä Suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuskilpailu 2011 Lempäälässä La 10. 9. 2011 KILPAILUOHJEET Päivitetty 9.9.11 klo 12.05 Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja ohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Toimihenkilöt ja vastuut Kilpailunjohtaja Tarmo Hyttinen Kilpailunvalvoja

Lisätiedot

Jaalan tuplasprintti-suunnistuskilpailu sunnuntaina klo 11:00 ja 13:30 KILPAILUOHJEET

Jaalan tuplasprintti-suunnistuskilpailu sunnuntaina klo 11:00 ja 13:30 KILPAILUOHJEET Jaalan tuplasprintti-suunnistuskilpailu sunnuntaina 28.8.2016 klo 11:00 ja 13:30 KILPAILUOHJEET Tuplasprintti on avoin kansallinen, kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu. Kilpailun tulokset lasketaan

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet (päivitetty ). Lopulliset ohjeet nähtävillä kisapaikalla. Jäset: Tarja Jokikokko OuTa, Pasi Ikonen PR

Alustavat kilpailuohjeet (päivitetty ). Lopulliset ohjeet nähtävillä kisapaikalla. Jäset: Tarja Jokikokko OuTa, Pasi Ikonen PR Kilpailuohjeet Alustavat kilpailuohjeet (päivitetty 24.6.2017). Lopulliset ohjeet nähtävillä kisapaikalla. Päätoimihenkilöt Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Valvoja: Tulospalvelu: Tiedotus

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-Pitkä Oulunsalon Vasama Seppo Mattila/KoskRi Ulla Mattila/SK Pohjantähti

Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-Pitkä Oulunsalon Vasama Seppo Mattila/KoskRi Ulla Mattila/SK Pohjantähti Kilpailuohjeet Pohjois-Pohjanmaan AM-suunnistuskilpailut AM-Pitkä Oulunsalon Vasama 13.8.2016 Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja: Kilpailunvalvoja:

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Pitkän matkan ja keskimatkan kansallinen suunnistuskilpailu Kouvolassa Elimäen Teuroisissa

KILPAILUOHJEET. Pitkän matkan ja keskimatkan kansallinen suunnistuskilpailu Kouvolassa Elimäen Teuroisissa KILPAILUOHJEET Pitkän matkan ja keskimatkan kansallinen suunnistuskilpailu 13.-14.5.2017 Kouvolassa Elimäen Teuroisissa Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. KILPAILUN

Lisätiedot

Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö H21A 10, D21A 7, H21C 4, D21C 3,1 8 1 H35 8, D35 5,5 12 1

Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö Sarja Matka (km) Rasteja Lähtö H21A 10, D21A 7, H21C 4, D21C 3,1 8 1 H35 8, D35 5,5 12 1 Pihkarastit 2.8.2014 Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Timo Pietikäinen, 050-354 4170 Ratamestarit: Jarmo Jumppanen

Lisätiedot

Kilpailuohje. Koululiikuntaliiton Oulun alueen avoimet suunnistusmestaruuskilpailut torstaina

Kilpailuohje. Koululiikuntaliiton Oulun alueen avoimet suunnistusmestaruuskilpailut torstaina Kilpailuohje Koululiikuntaliiton Oulun alueen avoimet suunnistusmestaruuskilpailut torstaina 22.9.2016 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja KLL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. SSL:n

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina klo 10 ja 12.30

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina klo 10 ja 12.30 7.8.2016 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 7.8.2016 klo 10 ja 12.30 Tuplasprintti Tuplasprintti on avoin, kansallinen kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu Kilpailun tulokset

Lisätiedot

Hiihtosuunnistuksen Pohjois Pohjanmaan ja Kainuun aluemestaruuskilpailut Vaalassa

Hiihtosuunnistuksen Pohjois Pohjanmaan ja Kainuun aluemestaruuskilpailut Vaalassa Hiihtosuunnistuksen Pohjois Pohjanmaan ja Kainuun aluemestaruuskilpailut Vaalassa 5.3.2016 KILPAILUOHJEET Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Kilpailunjohto:

Lisätiedot

Hiihtosuunnistuksen Rieskarastit 5.-6.1.2013 Nuorten MM-katsastus 17-v. EM-katsastus Nuorten Cupin osakilpailu Nordic Junior Cup, Joutseno

Hiihtosuunnistuksen Rieskarastit 5.-6.1.2013 Nuorten MM-katsastus 17-v. EM-katsastus Nuorten Cupin osakilpailu Nordic Junior Cup, Joutseno Hiihtosuunnistuksen Rieskarastit 5.-6.1.2013 Nuorten MM-katsastus 17-v. EM-katsastus Nuorten Cupin osakilpailu Nordic Junior Cup, Joutseno KILPAILUOHJEET Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot