Nokia 303 -käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nokia 303 -käyttöohje"

Transkriptio

1 Nokia 303 -käyttöohje 1.1. painos

2 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Kirjoita näppäimistöllä 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Aseta muistikortti paikalleen 8 Akun lataaminen 9 Kiinnitä rannehihna 10 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 10 Antennien paikat 11 Peruskäyttö 11 Tunnusluvut 11 Lukitse näppäimet ja näyttö 12 Kosketusnäyttötoiminnot 12 Symbolit 13 Kopioi yhteystiedot tai kuvat vanhasta puhelimesta 14 Säädä puhelun, musiikin tai videon äänenvoimakkuutta 15 Puhelut 15 Soita puhelu 15 Soita edelliseen valittuun numeroon 15 Tarkastele vastaamattomia puheluita 15 Tietoja internetpuheluista 16 Soita Internet-puheluja 16 Osoitekirja 17 Tallenna nimi ja puhelinnumero 17 Käytä pikavalintaa 17 Tekstin kirjoittaminen 18 Tekstinsyöttötoiminnot 18 Kirjoita näppäimistön avulla 18 Ennustava tekstinsyöttö 19 Viestit 19 Lähetä viesti 19 Tarkastele keskustelua 20 Viestinäppäin 20 Kuuntele ääniviestejä 20 Lähetä ääniviesti 21 Mukauta puhelin 21 Tietoja aloitusnäytöstä 21 Muokkaa aloitusnäyttö yksilölliseksi 21 Mukauta puhelimen soittoääniä 22 Ajanhallinta 23 Muokkaa kellonaikaa ja päivämäärää 23 Aseta hälytys 23 Lisää tapaaminen 23 Yhteydet 24 Bluetooth 24 USB-kaapeli 25 Muodosta yhteys langattomaan lähiverkkoon 26 Musiikki ja äänet 28 FM-radio 28 Mediasoitin 29 Medianäppäin 30 Kuvat ja videot 30 Ota kuva 30 Kuvaa videoita 30 Lähetä kuva tai video 30 Web 31 Tietoja Web-selaimesta 31 Selaa Web-sivuja 31 Sovita Web-sivu puhelimen näyttöön 32 Lisää kirjanmerkki 32 Tyhjennä selaushistoria 33 Pidä yhteyttä verkossa oleviin ystäviin 33

3 Sisältö 3 Tietoja Yhteisöt-sovelluksesta 33 Sähköposti ja chat 34 Tietoja Sähköposti-sovelluksesta 34 Lähetä sähköpostia 34 Lue sähköposteja ja vastaa niihin 34 Tietoja Chat-sovelluksesta 34 Chattaile ystävien kanssa 34 Nokia Kartat 35 Tietoja Kartat-sovelluksesta 35 Lataa karttoja 35 Katso nykyinen sijaintisi kartalla 36 Etsi paikka 36 Jaa sijaintisi tai paikka 36 Luo kävelyreitti 37 Nokia-palvelut 37 Nokia-palveluiden saatavuus ja hinnat 37 Käytä Nokia-palveluja 37 Etsi ohjeita 37 Tuki 37 Tilaa Vihjeet ja tarjoukset -palvelu 38 Pidä puhelin ajan tasalla 38 Suojele ympäristöä 40 Säästä energiaa 40 Kierrätä 41 Tietoja tuotteesta ja turvallisuudesta 41 Hakemisto 48

4 4 Turvallisuus Turvallisuus Lue nämä perusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa olla vaarallista tai lainvastaista. Saat lisätietoja lukemalla koko oppaan. SULJE LAITE RAJOITETUILLA ALUEILLA Katkaise laitteesta virta, kun matkapuhelimen käyttö on kielletty tai se voi aiheuttaa häiriöitä tai vaaratilanteen, esimerkiksi ilma-aluksissa, sairaaloissa sekä lääketieteellisten laitteiden, polttoaineiden, kemikaalien tai räjäytystyömaiden lähellä. Noudata kaikkia ohjeita rajoitetuilla alueilla. LIIKENNETURVALLISUUS Noudata kaikkia paikallisia lakeja. Älä koskaan käytä käsiäsi muuhun kuin ajoneuvon hallintaan sitä ajaessasi. Aseta ajaessasi ajoturvallisuus etusijalle. HÄIRIÖT Kaikki langattomat laitteet ovat alttiita häiriöille, jotka voivat vaikuttaa laitteiden toimintaan. VALTUUTETTU HUOLTO Vain valtuutettu huoltoliike saa asentaa tai korjata tuotteen. PIDÄ LAITE KUIVANA Laitteesi ei ole vedenkestävä. Pidä se kuivana. KUULON SUOJAAMINEN Käytä kuulokkeita kohtuullisella äänenvoimakkuudella äläkä pidä laitetta lähellä korvaasi kaiuttimen käytön aikana.

5 Käytön aloitus 5 Käytön aloitus Näppäimet ja osat 1 Kuuloke 2 Kosketusnäyttö 3 Viestinäppäin 4 Soittonäppäin 5 Näppäimistö 6 Äänenvoimakkuuden lisäysnäppäin / suurennusnäppäin 7 Äänenvoimakkuuden vähennysnäppäin / pienennysnäppäin 8 Näppäinlukkopainike 9 Medianäppäin 10 Lopetus- ja virtanäppäin 11 Nokia-AV-liitäntä (3,5 mm) 12 Mikro-USB-portti 13 Laturiliitäntä 14 Kameran linssi. Poista suojateippi linssin päältä ennen kameran käyttöä. 15 Rannehihnan reikä 16 Takakannen vapautussalpa 17 Kaiutin Kirjoita näppäimistöllä Puhelimessa on täysi näppäimistö. 1 Toimintonäppäin. Voit kirjoittaa näppäimen yläreunassa olevan erikoismerkin painamalla ensin toimintonäppäintä ja sitten haluamaasi näppäintä. Jos haluat

6 6 Käytön aloitus kirjoittaa monta erikoismerkkiä peräkkäin, paina toimintonäppäintä kahdesti. Palaa normaaliin tilaan painamalla toimintonäppäintä. 2 Vaihtonäppäin. Voit vaihtaa isoista pieniin kirjaimiin ja päinvastoin painamalla vaihtonäppäintä kahdesti. Jos haluat kirjoittaa yhden ison kirjaimen pienten kirjainten joukkoon tai yhden pienen kirjaimen isojen kirjainten joukkoon, paina vaihtonäppäintä ja haluamaasi kirjainnäppäintä. 3 Sym-näppäin. Jos haluat lisätä erikoismerkkejä, joita ei ole merkitty näppäimiin, paina Sym-näppäintä ja valitse merkki. 4 Askelpalautin. Voit poistaa merkin painamalla askelpalautinta. Jos haluat poistaa useita merkkejä, pidä askelpalautinta painettuna. 5 Enter-näppäin. Voit siirtää kohdistimen seuraavalle riville tai seuraavaan tekstinsyöttökenttään painamalla Enter-näppäintä. Tietyissä tilanteissa sillä on myös muita toimintoja. Esimerkiksi Web-selaimen Web-osoitekentässä Enternäppäin toimii siirtymiskuvakkeena. 6 Ctrl-näppäin Voit lisätä kirjaimen muunnoksen. Voit esimerkiksi lisätä kirjaimia, joissa on aksenttimerkkejä. Jos haluat lisätä kirjaimen á, pidä Sym-näppäintä painettuna ja paina A-näppäintä useita kertoja, kunnes haluamasi kirjain tulee näyttöön. Kirjainten järjestys ja kirjainvalikoima vaihtelevat valitun kirjoituskielen mukaan. Aseta SIM-kortti ja akku Huom! Katkaise laitteesta virta ja irrota laturi sekä muut laitteet ennen kuorien poistamista. Vältä koskettamasta elektronisia osia, kun vaihdat kuoria. Säilytä ja käytä laitetta aina siten, että kuoret ovat paikallaan. Tärkeää: Tämä laite tukee vain vakiomallisen SIM-kortin käyttöä (katso kuva). Yhteensopimattomien SIM-korttien käyttäminen voi vahingoittaa korttia tai laitetta sekä vioittaa kortille tallennettuja tietoja. Ota yhteys matkapuhelinoperaattoriin, ennen kuin käytät SIM-korttia, johon on leikattu mini-uicc-kortin rajat. Tämän puhelimen kanssa on tarkoitus käyttää akkua BP-3L. Käytä aina alkuperäisiä Nokia-akkuja. SIM-kortti ja sen liittimet vahingoittuvat helposti, jos kortti naarmuuntuu tai sitä taivutetaan, joten ole varovainen käsitellessäsi korttia. 1 Katkaise puhelimesta virta.

7 Käytön aloitus 7 2 Vedä takakannen vapautussalpaa puhelimen alaosaa kohti ja irrota kansi. 3 Irrota akku, jos se on laitteessa. 4 Nosta SIM-kortin pidikkeen kantta, varmista, että SIM-kortin liittimet ovat alaspäin, ja aseta kortti pidikkeeseen. 5 Laske SIM-kortin pidikkeen kansi alas.

8 8 Käytön aloitus 6 Kohdista akun liittimet ja aseta akku paikalleen. 7 Kohdista ylemmät lukituskielekkeet niille kuuluviin paikkoihin ja paina kantta, kunnes se lukittuu paikalleen. Irrota SIM-kortti 1 Katkaise puhelimesta virta. 2 Irrota puhelimen takakansi. 3 Irrota akku, jos se on laitteessa. 4 Nosta SIM-kortin pidikkeen kansi ja poista SIM-kortti. Aseta muistikortti paikalleen Käytä vain yhteensopivia muistikortteja, jotka Nokia on hyväksynyt käytettäväksi tämän laitteen kanssa. Yhteensopimattomien korttien käyttäminen voi vahingoittaa korttia ja laitetta sekä vioittaa kortille tallennettuja tietoja. Tämä puhelin tukee muistikortteja, joiden kapasiteetti on enintään 32 Gt.

9 Käytön aloitus 9 1 Katkaise puhelimesta virta ja irrota takakansi sekä akku. 2 Vapauta muistikortin pidike liu'uttamalla pidikettä pidikkeessä olevan nuolen osoittamaan suuntaan. Nosta muistikortin pidike (1). 3 Varmista, että muistikortin liittimet ovat alaspäin, ja aseta kortti paikalleen (2). 4 Laske muistikortin pidike alas (3). 5 Lukitse muistikortin pidike liu'uttamalla se alkuperäiseen asentoonsa (4). Poista muistikortti 1 Katkaise puhelimesta virta. 2 Irrota takakansi ja akku. 3 Vapauta muistikortin pidike liu'uttamalla pidikettä pidikkeessä olevan nuolen osoittamaan suuntaan. Avaa muistikortin pidike ja poista muistikortti. Akun lataaminen Akkuun on ladattu jonkin verran virtaa tehtaalla, mutta se on ehkä ladattava uudelleen, ennen kuin voit kytkeä puhelimeen virran ensimmäisen kerran. Kun puhelimen akku on lähes tyhjä, toimi seuraavasti:

10 10 Käytön aloitus 1 Kytke laturi seinäpistorasiaan. 2 Kytke laturi puhelimeen. 3 Kun puhelin ilmaisee akun olevan täynnä, irrota laturi ensin puhelimesta ja sen jälkeen pistorasiasta. Akun lataamiseen ei tarvitse käyttää mitään määrättyä aikaa, ja puhelinta voi käyttää lataamisen aikana. Jos akku on täysin tyhjä, voi kestää joitakin minuutteja, ennen kuin akun latauksen symboli tulee näyttöön tai ennen kuin puhelimella voi soittaa puheluja. Jos akkua ei ole käytetty pitkään aikaan, lataus on ehkä aloitettava kytkemällä laturi laitteeseen, irrottamalla se ja kytkemällä se sitten laitteeseen uudelleen. Kiinnitä rannehihna Irrota takakuori, pujota rannehihna reiän läpi ja kiinnitä hihna rannehihnan tapin ympäri. Rannehihna voi olla saatavana erikseen. Virran kytkeminen tai katkaiseminen Pidä virtanäppäintä painettuna, kunnes puhelin värisee. Sinua pyydetään ehkä hakemaan asetukset verkkopalvelun tarjoajalta. Kysy lisätietoja tästä verkkopalvelusta verkkopalvelun tarjoajalta.

11 Peruskäyttö 11 Antennien paikat Antennin alue on korostettu. Vältä antennin alueen koskettamista, kun antenni on käytössä. Antennien koskettaminen vaikuttaa radiolähetyksen laatuun ja saattaa lyhentää akun käyttöikää lisäämällä lähetystehoa käytön aikana. Peruskäyttö Tunnusluvut PIN- tai PIN2-koodi (4-8 numeroa) PUK- tai PUK2- koodi (8 numeroa) IMEI-numero (15 numeroa) Nämä suojaavat SIM-korttiasi luvattomalta käytöltä ja niiden antamista voidaan edellyttää, jotta tiettyihin ominaisuuksiin päästään käsiksi. Voit asettaa puhelimen kysymään PIN-koodia, kun siihen kytketään virta. Mikäli koodeja ei toimitettu SIM-kortin mukana tai unohdat ne, ota yhteyttä palveluntarjoajaasi. Jos annat väärän koodin kolme kertaa peräkkäin, sinun täytyy purkaa koodin lukitus PUK- tai PUK2-koodilla. Näitä edellytetään PIN- tai PIN2-koodin lukituksen purkuun. Jos ei toimitettu SIM-kortin mukana, ota yhteyttä palveluntarjoajaasi. Verkko tunnistaa puhelimet tämän avulla. Numeron avulla voi myös lukita esimerkiksi varastetun puhelimen. Näet IMEI-numeron näppäilemällä *#06#.

12 12 Peruskäyttö Suojakoodi (väh. 5 numeroa) Tämän avulla voit suojata puhelimesi luvattomalta käytöltä. Voit asettaa puhelimen kysymään määrittämääsi suojakoodia. Oletussuojakoodi on Pidä koodi omana tietonasi ja säilytä se varmassa tallessa erillään puhelimesta. Jos unohdat koodin ja puhelin on lukittu, puhelin on vietävä huoltoon. Tästä voi aiheutua lisäkuluja, ja kaikki puhelimessa olevat henkilökohtaiset tiedot voivat hävitä. Lisätietoja saat Nokia Care -asiakastuesta tai puhelimen myyjältä. Lukitse näppäimet ja näyttö Lukitsemalla puhelimen näppäimet ja näytön voit estää sen, että puhelin soittaa puhelun taskussa tai laukussa ollessaan. Paina näppäinlukkopainiketta. Avaa näytön ja näppäimistön lukitus Paina näppäinlukkopainiketta ja valitse Avaa. Kosketusnäyttötoiminnot Voit käyttää kosketusnäyttöä napauttamalla näyttöä tai napauttamalla kohdetta ja pitämällä sitä valittuna. Avaa sovellus tai muu näytön kohde Napauta sovellusta tai kohdetta. Käytä tietyn kohteen asetuksia Pidä kohde valittuna. Näyttöön avautuu ponnahdusvalikko, josta näet käytettävissä olevat toiminnot ja asetukset.

13 Peruskäyttö 13 Selaa luetteloa tai valikkoa Aseta sormesi näytölle ja liu'uta sitä nopeasti ylös tai alas näytössä. Nosta sitten sormesi. Näytön sisältö siirtyy sillä nopeudella ja siihen suuntaan, jota käytit sillä hetkellä, kun nostit sormesi. Jos haluat valita kohteen liikkuvasta luettelosta ja lopettaa selaamisen, napauta haluamaasi kohdetta. Pyyhkäisy Aseta sormesi näytölle ja liu'uta sormea tasaisesti haluamaasi suuntaan. Jos esimerkiksi katselet kuvaa ja haluat siirtyä seuraavaan kuvaan, pyyhkäise vasemmalle. Jos haluat selata kuvia nopeasti, pyyhkäise näyttöä nopeasti ja selaa sitten pikkukuvia oikealle tai vasemmalle. Symbolit tai Sinulla on viestejä, joita ei ole vielä luettu. Sinulla on lähettämättömiä tai peruutettuja viestejä tai viestejä, joiden lähetys epäonnistui. Näppäimistö on lukittu. Puhelin ei soi puhelun tai tekstiviestin saapuessa. Hälytys on asetettu. Puhelin on rekisteröitynyt GPRS- tai EGPRS-verkkoon.

14 14 Peruskäyttö tai tai tai GPRS- tai EGPRS-yhteys on avoinna. GPRS- tai EGPRS-yhteys on pidossa. Puhelin on rekisteröity 3G (UMTS) -verkkoon. Puhelin on rekisteröity 3.5G (HSDPA) -verkkoon. Bluetooth-yhteys on käytössä. Langaton lähiverkko on käytössä. Jos käytössäsi on kaksi puhelulinjaa, toinen puhelulinja on käytössä. Kaikki saapuvat puhelut siirretään toiseen numeroon. Käytössä oleva profiili on ajastettu. Puhelimeen on kytketty kuuloke. Puhelin on liitetty toiseen laitteeseen USB-kaapelilla. Kopioi yhteystiedot tai kuvat vanhasta puhelimesta Haluatko kopioida sisällön vanhasta yhteensopivasta Nokia-puhelimestasi, jotta voit aloittaa uuden puhelimesi käytön nopeasti? Voit kopioida esimerkiksi osoitekirjan, kalenterimerkinnät ja kuvat uuteen puhelimeesi ilmaiseksi. 1 Ota Bluetooth käyttöön molemmissa puhelimissa. Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > Bluetooth ja Käytössä. 2 Valitse Valikko > Asetukset > Synkr. ja varm.k.. 3 Valitse Puhelim. vaihto > Kopioi tähän. 4 Valitse kopioitava sisältö ja valitse sitten Valmis. 5 Valitse vanha puhelimesi luettelosta. 6 Jos toinen puhelin edellyttää salasanaa, anna salasana. Salasana, jonka voit määrittää itse, on annettava molemmissa puhelimissa. Joissain puhelimissa on kiinteä salasana. Saat lisätietoja toisen puhelimen käyttöoppaasta. Salasana on kelvollinen vain nykyisessä yhteydessä. 7 Jos yhteyden tai kopiointipyyntöjen sallimista kysytään, salli ne.

15 Puhelut 15 Säädä puhelun, musiikin tai videon äänenvoimakkuutta Käytä äänenvoimakkuusnäppäimiä. Sisäänrakennetun kaiuttimen ansiosta voit puhua ja kuunnella ilman, että sinun tarvitsee pitää puhelinta korvalla. Ota kaiutin käyttöön puhelun aikana Valitse Kaiutin. Puhelut Soita puhelu 1 Kirjoita puhelinnumero aloitusnäytössä. Voit poistaa numeron valitsemalla Poista. Lisää kansainvälisissä puheluissa käytetty plusmerkki (+) painamalla +-näppäintä. 2 Voit soittaa puhelun painamalla soittonäppäintä. 3 Kun haluat lopettaa puhelun, paina lopetusnäppäintä. Vihje: Jos haluat näppäillä puhelinnumeron virtuaalinäppäimistöllä, paina soittonäppäintä ja valitse Numeronvalits.. Soita edelliseen valittuun numeroon Eikö henkilö, jolle yrität soittaa, vastaa puheluun? Voit soittaa hänelle helposti uudelleen. 1 Paina soittonäppäintä aloitusnäytössä. 2 Valitse numero ja paina soittonäppäintä. Tarkastele vastaamattomia puheluita Haluatko tietää, kenen puheluun et vastannut? Valitse aloitusnäytöstä Näytä. Jos vastaamattoman puhelun soittajan nimi on tallennettu yhteystietoihin, soittajan nimi näytetään näytössä. Vastaamattomat ja vastatut puhelut kirjataan muistiin vain, jos verkko tukee toimintoa, puhelimessa on virta kytkettynä ja puhelin on verkon kantavuusalueella. Soita takaisin henkilölle tai numeroon Valitse nimi tai numero ja paina soittonäppäintä. Tarkastele vastaamattomia puheluita myöhemmin Valitse Valikko > Osoitekirja > Loki ja Vastaam. puh..

16 16 Puhelut Tietoja internetpuheluista Voit soittaa puheluita internetin kautta (verkkopalvelu). Internetpuhelupalvelut saattavat tukea puheluita tietokoneiden välillä, matkapuhelimien välillä sekä VoIP (Voice over Internet Protocol) -laitteiden ja perinteisten puhelimien välillä. Jotkin internetpuhelupalvelujen tarjoajat sallivat ilmaiset internetpuhelut. Pyydä internetpuhelupalvelujen tarjoajalta lisätietoja palvelujen saatavuudesta ja kustannuksista. Joissakin maissa voi olla VoIP-tekniikan tai muiden palvelujen käyttöä koskevia rajoituksia. Lisätietoja saat puhelimen jälleenmyyjältä, palveluntarjoajalta tai paikallisilta viranomaisilta. Internetpuhelujen soittaminen ja vastaanottaminen edellyttää, että olet langattoman lähiverkon tai 3G-verkon peittoalueella ja olet kirjautunut internetpuhelupalveluun. Kun käytät 3G-verkkoa internetpuhelujen soittamiseen, varmista, että palveluntarjoaja tukee internetpuheluja 3G-verkossa. On suositeltavaa säästää kustannuksia tekemällä kiinteähintainen datapalvelut sisältävä sopimus. Vihje: Jos sinulla ei ole palveluntarjoajasi kanssa kiinteähintaista datapalvelut sisältävää liittymäsopimusta, voit säästää puhelinkuluissa soittamalla internetpuhelut WLAN-verkon kautta. Soita Internet-puheluja Kun olet kirjautunut Internet-puhelupalveluun, voit soittaa Internet-puheluita. Int.-puh.toiminto auttaa sinua tilin määrittämisessä Varmista, että sinulla on Internet-puhelupalvelun tarjoajan antamat tilitiedot, ennen kuin aloitat ohjatun asetustoiminnon. Määritä Internet-puhelutili 1 Varmista, että puhelimessa on kelvollinen SIM-kortti ja puhelin on yhteydessä WLAN- tai 3G-verkkoon. 2 Valitse Valikko > Asetukset ja Yhteydet > Internet-puhelin. 3 Valitse Yhdistä ja noudata puhelimen näyttöön tulevia ohjeita. Kun ohjattu asetustoiminto on valmis, tilisi näkyy tililuettelossa. Jos Internet-puhelutilin asetukset eivät toimi, ota yhteys palveluntarjoajaan. Soita osoitekirjan henkilölle 1 Valitse Valikko > Osoitekirja ja Nimet. 2 Valitse nimi ja sitten Internetpuhelu.

17 Osoitekirja 17 Soita puhelinnumeroon Kirjoita puhelinnumero ja valitse Valinnat > Internetpuhelu. Hätäpuheluissa käytetään vain matkapuhelinverkkoa. Osoitekirja Tallenna nimi ja puhelinnumero Valitse Valikko > Osoitekirja. Valitse Lisää uusi ja anna puhelinnumero ja nimi. Lisää tai muokkaa henkilön tietoja 1 Valitse Nimet ja valitse sitten henkilö. 2 Valitse Valinnat > Lisää tietoja. Vihje: Jos haluat lisätä nimeen soittoäänen tai kuvan, valitse nimi ja Valinnat > Lisää tietoja > Multimedia. Käytä pikavalintaa Voit soittaa ystävillesi ja perheenjäsenillesi nopeasti, kun määrität eniten käyttämäsi puhelinnumerot pikavalinnoiksi puhelimesi numeronäppäimiin. Valitse Valikko > Osoitekirja > Pikavalinnat. Määritä puhelinnumero numeronäppäimeen 1 Valitse numeronäppäin. 1 on varattu vastaajalle. 2 Anna puhelinnumero tai hae henkilöä. Poista numeronäppäimeen määritetty puhelinnumero tai muokkaa numeroa Pidä numeronäppäintä painettuna ja valitse sitten ponnahdusvalikossa Poista tai Vaihda. Soita puhelu Pidä numeronäppäintä painettuna aloitusnäytössä. Poista pikavalinta käytöstä Valitse Valikko > Asetukset ja Puhelut > Pikavalinta > Ei käytössä.

18 18 Tekstin kirjoittaminen Tekstin kirjoittaminen Tekstinsyöttötoiminnot Puhelimessasi on monia toimintoja, joiden avulla voit kirjoittaa tekstinmuokkaustoiminnossa helposti ja tehokkaasti. Voit avata tekstinmuokkaustoiminnon esimerkiksi valitsemalla Valikko > Viestit ja Uusi viesti. Kirjoita näppäimistön avulla Puhelimessa on täysimittainen näppäimistö. Valitse kirjoituskieli Valitse Valinnat > Kirjoituskieli ja haluamasi kieli. Voit vaihtaa kirjoituskielen myös painamalla toimintonäppäintä ja sitten ctrl-näppäintä. Vaihda numeroista kirjaimiin tai päinvastoin Paina toimintonäppäintä toistuvasti, kunnes haluamasi tekstinsyöttötavan symboli tulee näyttöön. Lukitse numerotila Paina toimintonäppäintä kahdesti. Palaa normaaliin tilaan painamalla toimintonäppäintä. Vaihda kirjainkoko Paina vaihtonäppäintä. Lisää näppäimen oikeaan yläkulmaan merkitty numero tai merkki Pidä vastaavaa näppäintä painettuna. Poista merkki Valitse Poista. Voit myös painaa askelpalautinta. Lisää erikoismerkki tai symboli Paina symbolinäppäintä ja valitse haluamasi symboli. Saat lisää symboleja näkyviin valitsemalla tai. Lisää uusi rivi Paina Enter-näppäintä. Lisää väli Paina välinäppäintä.

19 Viestit 19 Kopioi tai leikkaa tekstiä Pidä vaihtonäppäintä painettuna ja korosta sana, teksti tai tekstikappale selaamalla. Pidä ctrl-näppäintä painettuna ja paina sitten C- (kopioi) tai X-näppäintä (leikkaa). Liitä tekstiä Siirry haluamaasi kohtaan, pidä ctrl-näppäintä painettuna ja paina sitten V-näppäintä. Ennustava tekstinsyöttö Ennustava tekstinsyöttö perustuu sisäiseen sanakirjaan. Kaikki kielet eivät ole tuettuja. Ennustavan tekstinsyötön ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Valitse Valinnat > Enn. syötön as. > Käytössä tai Ei käytössä. Vaihtaminen ennustavan ja perinteisen tekstinsyötön välillä Pidä ctrl-näppäintä painettuna ja paina sitten välinäppäintä. Voit myös valita ja painaa Valinnat. Tekstin kirjoittaminen ennakoivaa tekstinsyöttöä käyttämällä 1 Ala kirjoittaa sanaa merkkinäppäimillä. Puhelin ehdottaa mahdollisia sanoja. 2 Vahvista sana painamalla välinäppäintä. Jos sana ei ole oikein, selaa ehdotettujen sanojen luetteloa ja valitse haluamasi sana. 3 Ala kirjoittaa seuraavaa sanaa. Viestit Lähetä viesti Pidä yhteyttä perheenjäseniin ja ystäviin teksti- ja multimediaviestien avulla. Voit liittää viestiisi kuvia, videoita ja käyntikortteja. Valitse Valikko > Viestit. 1 Valitse Uusi viesti. 2 Jos haluat lisätä liitteen, valitse Valinnat > Lisää objekti. 3 Kirjoita viesti ja valitse sitten Jatka. 4 Jos haluat antaa puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen manuaalisesti, valitse Nro tai sähköposti. Anna puhelinnumero tai valitse Sähköp. ja anna sähköpostiosoite. 5 Valitse Lähetä.

20 20 Viestit Vihje: Jos haluat lisätä erikoismerkin tai hymiön, valitse Valinnat > Lisää symboli. Viestin lähettäminen liitteen kera saattaa olla kalliimpaa kuin tavallisen tekstiviestin lähettäminen. Lisätietoja saat palveluntarjoajaltasi. Voit lähettää yhden viestin merkkirajoitusta pidempiä tekstiviestejä. Rajoitusta pidemmät viestit lähetetään kahtena tai useampana viestinä. Palveluntarjoaja voi veloittaa tällaisista viesteistä niiden määrän mukaan. Merkit, joissa on aksenttimerkkejä, muut erikoismerkit ja joidenkin kielten merkit vievät tavallista enemmän tilaa, jolloin yhdessä viestissä voidaan lähettää tavallista vähemmän merkkejä. Jos multimediaviestiin liitetty kohde on liian suuri verkossa lähetettäväksi, laite voi pienentää sen kokoa automaattisesti. Vain yhteensopivat laitteet voivat vastaanottaa ja näyttää multimediaviestejä. Viestien ulkoasu voi vaihdella eri laitteissa. Tarkastele keskustelua Voit tarkastella tietylle henkilölle lähettämiäsi ja häneltä vastaanottamiasi viestejä yhdessä näkymässä. Tässä näkymässä voit myös jatkaa keskustelua. Valitse Valikko > Viestit. Lue keskustelun viesti Valitse Keskustelut ja valitse sitten keskustelu ja viesti. Siirry perinteiseen Saapuneet-näkymä-näkymään Valitse Valinnat > Saapuneet-näkymä. Viestinäppäin Jos haluat kirjoittaa viestin tai tarkistaa saapuneet viestit, paina viestinäppäintä. Kuuntele ääniviestejä Voit siirtää puhelut, joihin et voi vastata, vastaajaan, josta voit kuunnella viestit myöhemmin. Sinun on ehkä tilattava vastaajapalvelu. Kysy lisätietoja tästä verkkopalvelusta palveluntarjoajalta. 1 Valitse Valikko > Viestit > Ääniviestit > Äänipuh.viestit ja Vastaajan numero. 2 Anna vastaajan numero ja valitse OK.

21 Mukauta puhelin 21 3 Voit soittaa vastaajaan pitämällä näppäintä 1 painettuna aloitusnäytössä. Lähetä ääniviesti Eikö sinulla ole aikaa kirjoittaa tekstiviestiä? Äänitä sen sijaan ääniviesti ja lähetä se. Valitse Valikko > Viestit. 1 Valitse Muut viestit > Ääniviesti. 2 Aloita viestin äänitys valitsemalla. 3 Lopeta tallennus valitsemalla. 4 Valitse Jatka ja valitse sitten henkilö. Mukauta puhelin Tietoja aloitusnäytöstä Aloitusnäytössä voit nähdä ilmoitukset vastaamattomista puheluista ja vastaanotetuista viesteistä avata suosikkisovelluksiasi lisätä pikavalintoja eri toiminnoille, kuten kuvan ottamiselle tai web-selailulle tarkastella suosikkihenkilöiden luetteloa ja ottaa heihin nopeasti yhteyttä soittamalla tai lähettämällä tekstiviestejä tai sähköpostia käyttää haluamiasi yhteisöpalveluja Muokkaa aloitusnäyttö yksilölliseksi Haluatko aloitusnäytön taustaksi suosikkimaisemasi tai perheesi kuvan? Voit vaihtaa aloitusnäytön taustakuvaa sekä järjestää aloitusnäytön kohteet uudelleen oman mieltymyksesi mukaan. Vaihda taustakuva 1 Valitse Valikko > Asetukset ja Näyttö > Taustakuva. 2 Valitse kansio ja kuva. Voit myös ottaa kuvan puhelimen kameralla ja käyttää ottamaasi kuvaa. Vihje: Lataa lisää taustakuvia Nokian Kaupasta. Lisätietoja on osoitteessa Lisää sovellus tai pikavalinta 1 Pidä sormeasi aloitusnäytöllä ja valitse ponnahdusvalikosta Mukauta näkym.. 2 Valitse palkki ja haluamasi kohde luettelosta ja valitse sitten Valmis.

22 22 Mukauta puhelin Vaihda pikavalinta 1 Pidä vaihdettava pikavalinta valittuna ja valitse sitten ponnahdusvalikosta Vaihda pikaval.. 2 Valitse kohde luettelosta. Vihje: Jos haluat suurentaa Viestit- ja Osoitekirja-sovellusten tai päävalikon fonttikokoa, valitse Valikko > Asetukset ja Näyttö > Fonttikoko. Mukauta puhelimen soittoääniä Voit mukauttaa kunkin profiilin soitto-, näppäin- ja varoitusääniä. Valitse Valikko > Asetukset ja Äänet. Vaihda soittoääntä Valitse Soittoääni: ja haluamasi soittoääni Galleria-valikosta tai ladattujen soittoäänien luettelosta. Vihje: Lataa lisää soittoääniä Nokia Kaupasta. Lisätietoja Nokia Kaupasta on osoitteessa Kun olet valinnut soittoäänen, voit merkitä osan soittoäänestä ja asettaa osan laitteesi soittoääneksi. Alkuperäistä soittoääntä tai äänileikettä ei kopioida tai muokata. Esimääritettyjä soittoääniä ei voi muokata eikä kaikkia soittoäänten muotoja tueta. Merkitse käytettävä osa. 1 Valitse soittoääni. Valitse Kyllä, kun laite näyttää kehotuksen. 2 Vedä aloitusmerkki aloituskohtaan. 3 Vedä lopetusmerkki lopetuskohtaan. Kun merkki siirretään uuteen kohtaan, valinta toistetaan. 4 Voit toistaa valinnan manuaalisesti valitsemalla Toista. 5 Valitse Valmis.

23 Ajanhallinta 23 Vihje: Voit hienosäätää aloitus- ja lopetuskohtaa valitsemalla tai ja pitämällä tai valittuna. Vaihda näppäinäänien äänenvoimakkuutta Valitse Näppäinäänet: ja vedä sitten äänenvoimakkuuspalkkia. Ajanhallinta Muokkaa kellonaikaa ja päivämäärää Valitse Valikko > Asetukset ja Pvm ja aika. Vaihda aikavyöhykettä matkustettaessa 1 Valitse Pvm- ja aika-aset. > Aikavyöhyke:. 2 Valitse sijaintisi aikavyöhyke. 3 Valitse Tallenna. Kellonaika ja päivämäärä asetetaan aikavyöhykkeen mukaan. Tämä takaa sen, että puhelin näyttää vastaanotettujen teksti- ja multimediaviestien oikean lähetysajan. Esimerkiksi GMT -5 tarkoittaa New Yorkin (Yhdysvallat) aikavyöhykettä, joka on 5 tuntia länteen Lontoon Greenwichistä (Iso-Britannia). Aseta hälytys Voit käyttää puhelinta herätyskellona. Valitse kello aloitusnäytössä. 1 Valitse herätyksen tai hälytyksen aika. 2 Aseta hälytys valitsemalla. 3 Jos haluat asettaa hälytyksen soimaan esimerkiksi samaan aikaan joka päivä, valitse Asetuks. > Hälytyksen toisto > Käytössä ja valitse sitten päivät. Vihje: Voit avata herätyskellon myös valitsemalla Valikko > Sovellukset > Herätyskello. Lisää tapaaminen Tallenna tärkeät tapaamiset kalenteriisi tapaamismerkintöinä. Valitse Valikko > Kalenteri. 1 Siirry haluamaasi päivämäärään ja valitse sitten Valinnat > Lisää merkintä. 2 Valitse Kokous. Täytä sitten kentät.

24 24 Yhteydet Yhteydet Bluetooth Tietoja Bluetooth-yhteyksistä Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > Bluetooth. Voit muodostaa langattoman yhteyden yhteensopiviin laitteisiin, kuten puhelimiin, tietokoneisiin, kuulokkeisiin ja autosarjoihin. Yhteyden kautta voit lähettää kohteita puhelimestasi, kopioida tiedostoja yhteensopivasta tietokoneesta ja tulostaa tiedostoja yhteensopivalla tulostimella. Koska Bluetooth-laitteet ovat yhteydessä toisiinsa radioaaltojen avulla, laitteesi ja toisen laitteen välillä ei tarvitse olla näköyhteyttä. Laitteet saavat kuitenkin olla enintään 10 metrin etäisyydellä toisistaan. Yhteyteen voivat vaikuttaa laitteiden välissä olevat esteet, kuten seinät, ja toiset elektroniset laitteet. Kun puhelin on lukittu, yhteys voidaan muodostaa vain laitepariin, jonka asetus on Autom. yhteys. Vihje: Voit avata Bluetooth-asetukset nopeasti pitämällä aloitusnäytössä Bluetoothnäppäintä painettuna. Lähetä kuva tai muuta sisältöä toiseen laitteeseen Bluetooth-yhteyden kautta Bluetoothilla voit lähettää kuvia, videoita, käyntikortteja ja muuta luomaasi sisältöä tietokoneeseesi tai ystäviesi yhteensopiviin puhelimiin tai laitteisiin. 1 Valitse lähetettävä kohde, pidä se valittuna ja valitse pikavalikosta Lähetä > Bluetooth. 2 Valitse laite, johon muodostetaan yhteys. Jos haluamasi laite ei ole luettelossa, etsi se valitsemalla Valinnat > Uusi etsintä. Haku näyttää laitteen kantavuusalueella olevat Bluetooth-laitteet.

25 Yhteydet 25 3 Jos toinen laite edellyttää salasanaa, anna salasana. Salasana, jonka voit määrittää itse, on annettava molemmissa laitteissa. Joissain laitteissa on kiinteä salasana. Saat lisätietoja laitteen käyttöoppaasta. Salasana on kelvollinen vain nykyisessä yhteydessä. Käytettävissä olevat valinnat voivat vaihdella. USB-kaapeli Kopioi sisältöä puhelimen ja tietokoneen välillä Voit kopioida kuvia ja muuta sisältöä puhelimen ja yhteensopivan tietokoneen välillä USB-datakaapelin avulla. 1 Yhdistä puhelin tietokoneeseen USB-datakaapelilla. 2 Valitse jokin seuraavista tiloista: Nokia Suite Nokia Suite on asennettu tietokoneellesi. Median siirto Nokia Suite -ohjelmistoa ei ole asennettu tietokoneellesi. Jos haluat liittää puhelimen kotiviihdejärjestelmään tai tulostimeen, käytä tätä tilaa. Massamuisti Nokia Suite -ohjelmistoa ei ole asennettu tietokoneellesi. Puhelin näytetään tietokoneessa siirrettävänä laitteena. Varmista, että muistikortti on asetettu. Jos haluat liittää puhelimen toiseen laitteeseen, kuten stereoihin tai autostereoihin, käytä tätä tilaa. 3 Kopioi sisältö tietokoneen resurssienhallinnassa. Voit kopioida nimet, musiikkitiedostot, videot ja kuvat Nokia Suite -ohjelmiston avulla. Kopioi kuva tai jotain muuta sisältöä puhelimen ja USB-muistitikun välillä Voit kopioida kuvat puhelimestasi yhteensopivalle USB-muistitikulle. Näin voit varmuuskopioida kuvat esimerkiksi matkoillasi. 1 Kytke yhteensopiva USB OTG -sovitinkaapeli puhelimen mikro-usb-porttiin. 2 Liitä muistitikku USB OTG -sovitinkaapeliin.

26 26 Yhteydet 3 Valitse Valikko > Sovellukset > Galleria. Valitse sitten tiedosto tai kansio ja pidä sitä valittuna. 4 Valitse, haluatko kopioida tai siirtää kansion tai tiedoston. 5 Valitse kohdekansio. Muodosta yhteys langattomaan lähiverkkoon Tietoja langattomien lähiverkkojen yhteyksistä Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > WLAN. Muodosta yhteys langattomaan lähiverkkoon (WLAN) ja hallitse langattomien lähiverkkojen yhteyksiä. Vihje: Voit avata WLAN-asetukset nopeasti pitämällä aloitusnäytössä WLANnäppäintä painettuna. Tärkeää: Käytä salausta parantaaksesi WLAN-yhteyden turvallisuutta. Salauksen käyttäminen pienentää riskiä, että muut pääsisivät käsittelemään tietojasi. Yhdistä langattomaan lähiverkkoon kotona Voit pienentää tiedonsiirtokustannuksia muodostamalla yhteyden omaan langattomaan lähiverkkoosi, kun olet kotona. Näin säästät, kun selaat puhelimella internetiä. Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > WLAN. Muodosta yhteys ensimmäistä kertaa. 1 Jos haluat etsiä omaa langatonta lähiverkkoasi, valitse Käytett. ol. WLANit. 2 Jos haluat muodostaa yhteyden, valitse oma langaton lähiverkkosi. 3 Jos langaton lähiverkko on suojattu ( ), anna salasana. 4 Jos tallennat oman langattoman lähiverkkosi, sinun ei tarvitse aina etsiä sitä. Valitse langaton lähiverkko ja pidä sitä valittuna. Valitse sitten ponnahdusvalikosta Tallenna. tarkoittaa tallennettua WLAN-verkkoa. Yhdistä tallennettuun langattomaan lähiverkkoon 1 Valitse Tallennetut WLANit. 2 Valitse oma langaton lähiverkkosi ja pidä sitä valittuna. Valitse sitten ponnahdusvalikosta Yhdistä.

27 Yhteydet 27 Katkaise yhteys langattomaan lähiverkkoon Valitse yhdistetty langaton lähiverkko ja pidä sitä valittuna ponnahdusvalikosta Katkaise yhteys.. Valitse sitten Muodosta yhteys langattomaan lähiverkkoon julkisissa tiloissa Langattomaan lähiverkkoon yhdistäminen on kätevä tapa käyttää Internetiä, kun et ole kotona. Voit muodostaa yhteyden julkiseen langattomaan lähiverkkoon yleisissä paikoissa, kuten kirjastossa tai nettikahvilassa. Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > WLAN. Tarvitset salasanan muodostaessasi yhteyden suojattuihin langattomiin lähiverkkoihin. 1 Jos haluat etsiä käytettävissä olevia langattomia lähiverkkoja, valitse Käytett. ol. WLANit. 2 Valitse langaton lähiverkko. 3 Jos langaton lähiverkko on suojattu, anna salasana. Katkaise yhteys langattomaan lähiverkkoon Pidä yhdistettyä langatonta lähiverkkoa valittuna ja valitse ponnahdusvalikosta Katkaise yhteys. Muodosta yhteys piilotettuun langattomaan lähiverkkoon Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > WLAN. Voit muodostaa yhteyden piilotettuun langattomaan lähiverkkoon, jos tiedät sen nimen (SSID-tunnuksen) ja salasanan. 1 Jos haluat etsiä käytettävissä olevia langattomia lähiverkkoja, valitse Käytett. ol. WLANit. 2 Valitse (Piilotettu verkko). 3 Anna nimi (SSID) ja tunnus. Katkaise yhteys langattomaan lähiverkkoon Pidä yhdistettyä langatonta lähiverkkoa valittuna ja valitse ponnahdusvalikosta Katkaise yhteys.

28 28 Musiikki ja äänet Musiikki ja äänet FM-radio Tietoja FM-radiosta Valitse Valikko > Musiikki > Radio. Voit kuunnella puhelimella FM-asemia kytke vain kuulokkeet ja valitse radiokanava. Radion kuuntelua varten laitteeseen on liitettävä yhteensopiva kuuloke. Kuuloke toimii laitteen antennina. Radiota ei voi kuunnella Bluetooth-kuulokkeella. Kuuntele radiota Kytke yhteensopiva kuuloke puhelimeen. Kuuloke toimii laitteen antennina. Valitse Valikko > Musiikki > Radio. Säädä äänenvoimakkuutta Käytä äänenvoimakkuuden säätönäppäimiä. Sulje radio Paina lopetusnäppäintä. Aseta radio soimaan taustalle Valitse Valinnat > Soita taustalla. Sulje radio, kun se soi taustalla Pidä lopetusnäppäintä painettuna. Etsi ja tallenna radiokanavia Etsi suosikkiradiokanavasi ja tallenna ne, jotta voit helposti kuunnella niitä myöhemminkin.

29 Musiikki ja äänet 29 Valitse Valikko > Musiikki > Radio. Etsi seuraava käytettävissä oleva kanava Pidä tai valittuna. Tallenna kanava Valitse Valinnat > Tallenna kanava. Etsi radiokanavia automaattisesti Valitse Valinnat > Etsi kaikki kanav.. Saat parhaat tulokset, kun teet etsinnän ulkona tai ikkunan vieressä. Siirry tallennettuun kanavaan Valitse tai. Nimeä kanava uudelleen 1 Valitse Valinnat > Kanavat. 2 Valitse kanava ja pidä sitä valittuna. Valitse sitten ponnahdusvalikosta Muuta nimeä. Vaihda automaattisesti taajuudelle, jolla kanavan vastaanotto on paras 1 Valitse Valinnat > Asetukset > RDS > Käytössä. 2 Valitse Valinnat > Asetukset > AF-toiminto > Käytössä. Vihje: Jos haluat siirtyä suoraan kanavaluetteloon tallennettuun kanavaan, paina kanavaa vastaavaa numeronäppäintä. Mediasoitin Kuuntele kappale Kuuntele puhelimen muistiin tai muistikortille tallennettua musiikkia. Valitse Valikko > Musiikki > Oma musiikki ja Kaikki kappaleet. 1 Valitse kappale. 2 Keskeytä toisto valitsemalla ; jatka valitsemalla. Katso video Katso puhelimen muistiin tai muistikortille tallennettuja videoita. Valitse Valikko > Valokuvat > Omat videot. 1 Valitse video. 2 Keskeytä toisto valitsemalla ; jatka valitsemalla.

30 30 Kuvat ja videot Medianäppäin Jos haluat avata mediasoittimen tai radion (riippuen siitä, kumpaa käytettiin viimeksi), paina medianäppäintä. Kuvat ja videot Ota kuva 1 Valitse Valikko > Valokuvat > Kamera. 2 Voit lähentää tai loitontaa kuvaa äänenvoimakkuuspainikkeilla. 3 Valitse. Kuvien tallennuspaikka on Valikko > Valokuvat > Omat valokuvat. Sulje kamera Valitse. Kuvaa videoita Voit ottaa puhelimellasi kuvia, mutta voit tallentaa ikimuistoiset hetket myös videoina. Valitse Valikko > Valokuvat > Videokamera. 1 Jos haluat siirtyä kuvatilasta videotilaan, valitse > Videokam.. 2 Aloita kuvaaminen valitsemalla. Voit lähentää tai loitontaa kuvaa äänenvoimakkuuspainikkeilla. 3 Lopeta kuvaaminen valitsemalla. Videot tallennetaan Galleria-kansioon. Sulje kamera Valitse. Lähetä kuva tai video Voit jakaa valokuvia ja videoita ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Lähetä multimediaviesti tai lähetä kuva Bluetooth-yhteyden kautta. Valitse Valikko > Valokuvat. 1 Valitse kuvan tai videon sisältävä kansio. 2 Pidä kuva tai video valittuna ja valitse sitten avautuvasta valikosta Lähetä ja lähetystapa.

31 Web 31 Lähetä kerralla useita kuvia 1 Valitse kuvat sisältävä kansio. 2 Valitse > Valitse ja merkitse kuvat. 3 Valitse > Lähetä valitut ja lähetystapa. Lähetä kerralla useita videoita 1 Valitse videot sisältävä kansio. 2 Valitse Valinnat > Valitse ja merkitse videot. 3 Valitse Valinnat > Lähetä valitut ja haluamasi lähetystapa. Web Tietoja Web-selaimesta Valitse Valikko > Internet. Lue uutisia ja vieraile suosikkisivustoillasi. Voit selata Web-sivuja Web-selaimen avulla. Web-selain pakkaa ja optimoi Web-sisällön puhelimellesi sopivaksi, joten Web-selailu nopeutuu ja tiedonsiirtokustannukset pienentyvät. Webin selaamiseen tarvitaan internetyhteys. Saat palveluntarjoajalta tietoja palvelun saatavuudesta, hinnoista ja ohjeista. Saatat saada selaimen käyttöön tarvittavat asetukset määritysviestinä palveluntarjoajalta. Selaa Web-sivuja Valitse Valikko > Internet. Vihje: Jos sinulla ei ole palveluntarjoajasi kanssa kiinteähintaista datapalvelut sisältävää liittymäsopimusta, voit säästää puhelinlaskussasi muodostamalla internet-yhteyden WLAN-verkon kautta. Tarkastele selaushistoriaa, suositeltuja sivustoja tai kirjanmerkkejäsi Voit vaihtaa Aiemmat-, Esittelyssä- ja Suosikit-välilehtien välillä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Siirry Web-sivustoon Valitse osoitepalkki ja syötä osoite.

32 32 Web Liiku Web-sivulla Vedä sivua sormella. Suurenna kohdetta näytössä Valitse haluamasi alue Web-sivusta. Pienennä kohdetta näytössä Kaksoisnapauta näyttöä. Etsi tietoja internetistä Valitse hakukenttä ja syötä hakusana. Valitse pyydettäessä oletushakukone. Palaa aiemmin selaamallesi Web-sivulle Avaa Aiemmat-välilehti ja valitse Web-sivu. Vihje: Voit ladata web-sovelluksia Nokia Kaupasta. Kun avaat web-sovelluksen ensimmäisen kerran, se lisätään kirjanmerkiksi. Lisätietoja on osoitteessa Sovita Web-sivu puhelimen näyttöön Web-selain optimoi Web-sivut puhelimen näyttöön. Web-sivu sovitetaan yhteen palstaan suuremmaksi, helposti luettavaksi tekstiksi ja kuviksi, joten sitä ei tarvitse suurentaa näytössä. Valitse Valikko > Internet. Valitse > Työkalut > Sovita leveyteen. Jos haluat siirtyä nopeasti Web-sivun eri osiin, valitse jokin seuraavista: / Siirry Web-sivun seuraavaan tai edelliseen osaan. Kirjaudu Web-sivulle. Siirry Web-sivun pääosaan. Etsi Web-sivulta. Lue RSS-syötteitä. Käytettävissä olevat valinnat voivat vaihdella. Tämä näkymä ei ole käytettävissä langattomaan käyttöön suunnitelluissa Websivustoissa. Lisää kirjanmerkki Jos käyt samoilla Web-sivuilla usein, lisää ne kirjanmerkkeihin, jolloin voit avata ne helposti.

33 Pidä yhteyttä verkossa oleviin ystäviin 33 Valitse Valikko > Internet. Valitse selaamisen aikana > Lisää suosikkeihin. Siirry kirjanmerkkeihin lisättyyn Web-sivustoon Avaa Suosikit-välilehti ja valitse kirjanmerkki. Tyhjennä selaushistoria Valitse Valikko > Internet. Avaa Aiemmat-välilehti ja valitse > Tyhjennä muisti. Poista tallennetut evästeet ja Web-lomakkeisiin tallennettu teksti Valitse > Työkalut > Asetukset > Poista evästeet tai Tyhj. ehdotusluettelo. Pidä yhteyttä verkossa oleviin ystäviin Tietoja Yhteisöt-sovelluksesta Valitse Valikko > Sovellukset > Sovell. & pelit > Yhteisöt ja kirjaudu käyttämiisi yhteisöpalveluihin. Yhteisöt-sovelluksella voit tehostaa yhteisöpalvelujen käyttöäsi. Sovellus ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla. Kun olet kirjautuneena verkostopalveluun tai sosiaalisen median palveluun, esimerkiksi Facebookiin tai Twitteriin, voit toimia seuraavasti: Voit tarkistaa ystäviesi tilapäivitykset. Voit julkaista omia tilapäivityksiä. Voit jakaa kameralla ottamiasi kuvia välittömästi. Käytettävissä ovat vain ne toiminnot, joita kyseinen yhteisöpalvelu tarjoaa. Yhteisöpalveluiden käyttö edellyttää verkkotukea. Tämä saattaa edellyttää suurien tietomäärien siirtämistä, mistä aiheutuu tiedonsiirtokustannuksia. Tietoa tiedonsiirtoon liittyvistä kuluista saat palveluntarjoajaltasi. Yhteisöpalvelut ovat kolmansien osapuolien tarjoamia. Ne eivät ole Nokian tarjoamia. Tarkista käyttämiesi palveluiden tietosuoja-asetukset, koska saatat jakaa tietoja monien ihmisten kanssa. Näiden tietojen jakamista koskevat käyttämäsi palvelun käyttöehdot. Tutustu käyttämiesi palveluiden käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöihin.

34 34 Sähköposti ja chat Sähköposti ja chat Tietoja Sähköposti-sovelluksesta Valitse Valikko > Sähköposti. Voit lukea ja lähettää sähköpostiviestejä useiden palveluntarjoajien sähköpostitileillä puhelimen avulla. Jos sinulla ei vielä ole sähköpostitiliä, voit luoda Nokia-sähköpostitilin. Lisätietoja on osoitteessa Lähetä sähköpostia Valitse Valikko > Sähköposti ja valitse sitten sähköpostitili. 1 Valitse Valinnat > Kirjoita uusi. 2 Anna vastaanottajan sähköpostiosoite ja viestin aihe, Kirjoita sitten itse viesti. 3 Jos haluat liittää tiedoston, esimerkiksi kuvan, valitse Valinnat > Liitä > Galleriasta. 4 Jos haluat ottaa kuvan viestiin liitettäväksi, valitse Valinnat > Liitä > Kamerasta. 5 Valitse Lähetä. Lue sähköposteja ja vastaa niihin Valitse Valikko > Sähköposti ja valitse sitten sähköpostitili. 1 Valitse sähköposti. 2 Jos haluat vastata sähköpostiin tai lähettää sen edelleen Valinnat. Tietoja Chat-sovelluksesta Valitse Valikko > Chat. Voit käydä pikaviestikeskusteluita ystäviesi kanssa. Chat on verkkopalvelu. Jos sinulla ei ole Chat-tiliä, voit luoda Nokia-tilin ja käyttää Nokian Ovi Chat -palvelua. Voit jättää Chat-sovelluksen käyntiin taustalle, kun käytät puhelimen muita toimintoja. Tällöin saat ilmoituksen uusista pikaviesteistä. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Chattaile ystävien kanssa Valitse Valikko > Chat.

35 Nokia Kartat 35 Voit kirjautua sisään ja chattailla useissa palveluissa yhtä aikaa. Sinun on kirjauduttava erikseen kuhunkin palveluun. Voit käydä keskusteluita useiden henkilöiden kanssa samanaikaisesti. 1 Jos käytettävissä on useita chat-palveluja, valitse haluamasi palvelu. 2 Kirjaudu palveluun. 3 Valitse osoitekirjasta henkilö, jonka kanssa haluat chattailla. 4 Kirjoita viestisi näytön alareunassa olevaan tekstiruutuun. 5 Valitse Lähetä. Nokia Kartat Tietoja Kartat-sovelluksesta Valitse Valikko > Kartat. Kartat-sovelluksesta näet lähellä olevat paikat ja voit suunnitella reittisi maksutta. Voit tehdä seuraavat toimet: Katso nykyinen sijaintisi Suunnittele reitti läheiseen paikkaan Etsi tiettyä paikkaa tai osoitetta ja tallenna se Lähetä sijaintisi tai paikka tekstiviestinä ystävälle Puhelimessa saattaa olla muistikortti, johon on ladattu maasi karttoja. Aseta muistikortti puhelimeen ennen Kartat-sovelluksen käyttöä. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Digitaalisten karttojen sisältö voi joskus olla epätarkkaa ja epätäydellistä. Älä koskaan luota ainoastaan sisältöön tai palveluun välttämättömässä viestinnässä, kuten hätätilanteissa. Lataa karttoja Jos internetyhteys on käytössä ja selaat kartan alueelle, jota ei ole tallennettu muistikortille, alueen kartta latautuu automaattisesti. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Vihje: Tallenna uudet tiekartat puhelimeen ennen matkaa, jolloin voit selata karttoja matkan aikana ilman internetyhteyttä. Lataa uusimmat kartat Nokia Suite -

36 36 Nokia Kartat tietokoneohjelmiston avulla ja kopioi ne puhelimeen. Lataa ja asenna Nokia Suite - sovellus osoitteesta Katso nykyinen sijaintisi kartalla Valitse Valikko > Kartat ja Oma sijainti. Päivitä nykyinen sijaintisi Valitse Valinnat > Päivitä sijainti. Tallenna nykyinen sijaintisi Valitse Valinnat > Tallenna suosikiksi. Vihje: Kun olet selvittänyt sijaintisi, voit etsiä lähellä olevia paikkoja. Valitse Valinnat > Etsi lähistöltä. Sijaintisi määrittäminen voi edellyttää internetyhteyttä. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Etsi paikka Kartat-sovellus auttaa etsimään paikkoja ja osoitteita. Valitse Valikko > Kartat. 1 Valitse Haku. 2 Syötä paikan nimi tai osoite. 3 Valitse Etsi. Syöttämääsi nimeä vastaavien paikkojen tai osoitteiden luettelo tulee näyttöön. Tarkenna hakua 1 Valitse Tarkenn. > Etsi paikka tai Etsi osoite. 2 Määritä hakuun lisätietoja ja toimi ohjeiden mukaan. Vihje: Voit hakea kokonaisesta paikkaluokasta jättämällä kaikki nimikentät tyhjiksi. Vihje: Jos et löydä etsimääsi paikkaa, yritä etsiä verkossa olevasta tietokokannasta. Valitse Etsi verkosta:. Operaattori voi veloittaa lisäkustannuksia. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta. Jaa sijaintisi tai paikka Kun haluat näyttää ystävillesi jonkin paikan kartasta, voit lähettää paikan heille tekstiviestinä.

37 Nokia-palvelut 37 Valitse Valikko > Kartat. Ystävilläsi ei tarvitse olla Nokia-puhelinta, jotta he näkevät paikan kartassa, mutta he tarvitsevat internetyhteyden. 1 Valitse Oma sijainti tai kartalla oleva paikka ja Valinnat > Läh. tämä paikka. 2 Kirjoita viesti. Osoite ja linkki sijaintiin lisätään automaattisesti. Luo kävelyreitti Voit luoda kävelyreitin läheiseen paikkaan. Voit tarkastella reittiä ja kaikkia risteyksiä kartalla ennen liikkeelle lähtöä. Valitse Valikko > Kartat. 1 Valitse Suunn. reitti. 2 Valitse Lähtöpaikka ja valitse kävelyreitin aloituspisteeksi tallennettu paikka, paikka, jossa olet ollut äskettäin, kartalla oleva paikka tai tietty osoite. Jos haluat aloittaa nykyisestä sijainnistasi, valitse Oma sijainti. 3 Valitse Määränpää ja kävelyreitin päätepiste. Lähtö- ja päätepisteiden välinen etäisyys voi olla enintään 10 kilometriä viivasuoraan mitattuna. Lauttojen ja tiettyjen tunnelien käyttö kävelyreiteillä on rajoitettua. 4 Valitse Etsi > Aloita. 5 Voit peruuttaa reitin valitsemalla Valinnat > Peruuta reitti. Nokia-palvelut Nokia-palveluiden saatavuus ja hinnat Nokia-palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Jos haluat lisätietoja, siirry osoitteeseen Käytä Nokia-palveluja Valitse Valikko > Sovellukset > Sovell. & pelit ja haluamasi palvelu. Etsi ohjeita Tuki Jos haluat lisätietoja tuotteesi käytöstä tai et ole varma, miten puhelimen kuuluu toimia, lue käyttöohje huolellisesti.

38 38 Etsi ohjeita Tutustu myös Nokia Support -videokanavaan YouTube-palvelussa. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, kokeile jotakin seuraavista: Käynnistä puhelin uudelleen. Katkaise puhelimesta virta ja poista akku. Aseta akku takaisin paikalleen noin minuutin kuluttua ja kytke puhelimeen virta. Päivitä puhelinohjelmisto Palauta alkuperäiset tehdasasetukset Jos ongelma ei ratkea, kysy korjausohjeet Nokialta. Siirry osoitteeseen Ennen kuin lähetät puhelimen korjattavaksi, tee varmuuskopio siinä olevista tiedoista, koska kaikki puhelimessa olevat henkilökohtaiset tiedot saattavat hävitä. Tilaa Vihjeet ja tarjoukset -palvelu Vihjeet ja tarjoukset on kätevä palvelu, jonka avulla saat kaiken irti puhelimestasi. Saat vihjeitä ja tukiviestejä sekä päivityksiä peleihisi ja sovelluksiisi. Valitse Valikko > Sovellukset > Sovell. & pelit > Vihjeet ja tarj.. Tilaus- ja peruutusviesteistä voidaan laskuttaa tekstiviestin hinta. Lisätietoja ehdoista on puhelimen mukana toimitetuissa ohjeissa ja osoitteessa mynokia. Pidä puhelin ajan tasalla Päivitä puhelinohjelmisto puhelinta käyttämällä Haluatko parantaa puhelimen suorituskykyä sekä hankkia sovelluspäivityksiä ja mahtavia uusia ominaisuuksia? Päivitä puhelimen ohjelmisto säännöllisesti näin saat puhelimestasi eniten irti. Voit myös määrittää puhelimesi tarkistamaan päivitysten saatavuuden automaattisesti. Varoitus: Kun asennat ohjelmistopäivitystä, et voi käyttää laitetta edes hätäpuheluiden soittamiseen, ennen kuin asennus on valmis ja laite on käynnistynyt uudelleen. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Kytke laite laturiin tai varmista, että laitteen akussa on riittävästi virtaa, ennen kuin aloitat päivityksen. Valitse Valikko > Asetukset.

39 Etsi ohjeita 39 1 Valitse Laite > Laitepäivitykset. 2 Jos haluat nähdä nykyisen ohjelmistoversion ja tarkistaa päivitysten saatavuuden, valitse Nykyisen ohj. tiedot. 3 Jos haluat ladata ja asentaa ohjelmistopäivityksen, valitse Lataa laiteohjelmisto. Noudata näyttöön tulevia ohjeita. 4 Jos asennus peruutettiin lataamisen jälkeen, valitse Asenna päivitys. Ohjelmistopäivitys voi kestää useita minuutteja. Jos asennuksessa ilmenee ongelmia, ota yhteys verkkopalvelun tarjoajaan. Tarkista ohjelmistopäivitysten saatavuus automaattisesti Valitse Ohj. autom. päivitys ja ohjelmistopäivityksen tarkistuksen aikaväli. Verkkopalvelun tarjoaja voi lähettää puhelinohjelmiston päivityksiä suoraan puhelimeesi matkapuhelinverkon kautta. Kysy lisätietoja tästä verkkopalvelusta verkkopalvelun tarjoajalta. Päivitä puhelinohjelmisto tietokoneen avulla Voit päivittää puhelinohjelmiston Nokia Suite -tietokonesovelluksen avulla. Tarvitset yhteensopivan tietokoneen, nopean internetyhteyden ja yhteensopivan USBkaapelin, jolla puhelin liitetään tietokoneeseen. Saat lisätietoja ja voit ladata Nokia Suite -sovelluksen osoitteesta support. Palauta alkuperäiset asetukset Jos puhelin ei toimi oikein, voit palauttaa jotkin asetukset niiden alkuperäisiin arvoihin. 1 Lopeta kaikki puhelut ja yhteydet.

40 40 Suojele ympäristöä 2 Valitse Valikko > Asetukset ja Alkup. asetukset > Vain asetukset. 3 Anna suojakoodi. Tämä ei vaikuta puhelimeen tallennettuihin tiedostoihin. Kun alkuperäiset asetukset on palautettu, puhelimen virta katkeaa, minkä jälkeen se käynnistyy uudelleen. Tämä saattaa kestää tavallista kauemmin. Järjestä tiedostot Voit siirtää, kopioida ja poistaa tiedostoja ja kansioita tai luoda uusia kansioita puhelimen muistiin tai muistikortille. Löydät ehkä tiedostot helpommin, jos järjestät ne kansioihin. Valitse Valikko > Sovellukset > Galleria. Luo uusi kansio Valitse siinä kansiossa, johon haluat luoda alikansion, Valinnat > Lisää kansio. Kopioi tai siirrä tiedosto kansioon Valitse tiedosto ja pidä sitä valittuna. Valitse sitten ponnahdusvalikosta haluamasi toiminto. Vihje: Galleria-sovelluksessa voit myös kuunnella musiikkia sekä katsoa videoita ja kuvia. Varmuuskopioi kuvat ja muu sisältö muistikortille Haluatko varmistaa sen, että et kadota mitään tärkeitä tiedostoja? Voit varmuuskopioida puhelimen muistin yhteensopivalle muistikortille. Valitse Valikko > Asetukset > Synkr. ja varm.k.. Valitse Tee varm.kopio. Palauta varmuuskopio Valitse Pal. kopiosta. Suojele ympäristöä Säästä energiaa Kun toimit seuraavasti, akkua ei tarvitse ladata niin usein: Sulje sovellukset ja datayhteydet, esimerkiksi WLAN- tai Bluetooth-yhteys, kun et tarvitse niitä.

Nokia C2 02 -käyttöohje

Nokia C2 02 -käyttöohje Nokia C2 02 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Akun lataaminen 8 Kiinnitä rannehihna

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA X3-02 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2846857

Käyttöoppaasi. NOKIA X3-02 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2846857 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia X3-02 -käyttöohje

Nokia X3-02 -käyttöohje Nokia X3-02 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 7 Aseta muistikortti paikoilleen tai irrota muistikortti.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA C3-01 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3341257

Käyttöoppaasi. NOKIA C3-01 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3341257 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia C3-01 -käyttöohje

Nokia C3-01 -käyttöohje Nokia C3-01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 6 Aseta tai irrota muistikortti 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Nokia Asha 302 -käyttöohje

Nokia Asha 302 -käyttöohje Nokia Asha 302 -käyttöohje 1.3. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Kirjoita näppäimistöllä 6 Viestinäppäin 7 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 7 Aseta

Lisätiedot

Pikaopas. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI

Pikaopas. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI Pikaopas Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211304, 1. painos FI Näppäimet ja osat 9 Kakkoskamera 10 Äänenvoimakkuus-/zoomausnäppäin 11 Medianäppäin 12 Näytön ja näppäinten lukituskytkin 13 Kuvausnäppäin

Lisätiedot

Nokia C2 02 -käyttöohje

Nokia C2 02 -käyttöohje Nokia C2 02 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Akun lataaminen 8 Kiinnitä rannehihna

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

Nokia N76-1. Käytön aloittaminen. 9254306 2. painos FI

Nokia N76-1. Käytön aloittaminen. 9254306 2. painos FI Nokia N76-1 Käytön aloittaminen 9254306 2. painos FI Näppäimet ja osat (kansi / kansi auki) Jatkossa käytetään nimeä Nokia N76. 1 Oikea kannen näppäin 2 Keskimmäinen näppäin 3 Vasen kannen näppäin 4 Kakkoskamera,

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

Nokia C2-05 -käyttöohje

Nokia C2-05 -käyttöohje Nokia C2-05 -käyttöohje 1.4. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Virran kytkeminen tai katkaiseminen

Lisätiedot

Nokia 500 -käyttöohje

Nokia 500 -käyttöohje Nokia 500 -käyttöohje 2.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Käytön aloitus 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti puhelimeen 9 Aseta muistikortti paikalleen 10 Lataaminen 12 Kytke tai katkaise virta

Lisätiedot

Nokia C2 05 -käyttöohje

Nokia C2 05 -käyttöohje Nokia C2 05 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Virran kytkeminen tai katkaiseminen

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 311. 1. 3. painos FI

Käyttöohje Nokia 311. 1. 3. painos FI Käyttöohje Nokia 311 1. 3. painos FI Sisältö Käytön aloitus...7 Näppäimet ja osat...7 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen...9 Aseta muistikortti paikalleen...10 Kytke virta...11 Lataa akku...12 Tutustu

Lisätiedot

Nokia X2-05 -käyttöohje

Nokia X2-05 -käyttöohje Nokia X2-05 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Aseta muistikortti paikalleen 7 Akun lataaminen 8 Virran kytkeminen

Lisätiedot

Nokia Kartat -käyttöohje

Nokia Kartat -käyttöohje Nokia Kartat -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Kartat -palvelusta 3 Tarkastele sijaintiasi ja selaa karttaa 3 Etsi paikka 4 Etsi lähialueen paikkoja 4 Lisää paikkaan valokuva 5 Tallenna

Lisätiedot

Käytön aloittaminen. Nokia N95-1. 9205530 1. painos FI

Käytön aloittaminen. Nokia N95-1. 9205530 1. painos FI Käytön aloittaminen Nokia N95-1 9205530 1. painos FI Näppäimet ja osat (tietokonetila) Mallinumero: Nokia N95-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N95. 1 Virtanäppäin 2 Valintanäppäimet ja, joilla valitaan

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 309. 1.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 309. 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia 309 1.1. painos FI Sisältö Käytön aloitus...7 Näppäimet ja osat...7 Aseta SIM-kortti ja akku...9 Aseta tai irrota muistikortti...10 Lataa akku...11 Kytke virta...11 Kopioi sisältöä vanhasta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA ASHA 300 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4306327

Käyttöoppaasi. NOKIA ASHA 300 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4306327 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Nokia Musiikki Windows Phone -puhelimen Nokia Musiikki -palvelusta voit ladata kappaleita puhelimeesi ja yhteensopivaan tietokoneeseesi. Pyyhkäise alkunäytössä

Lisätiedot

Nokia 700 -käyttöohje

Nokia 700 -käyttöohje Nokia 700 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti 7 Aseta muistikortti paikalleen 9 Lataa akku 11 Lataa akku USB-kaapelin avulla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 603 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212217

Käyttöoppaasi. NOKIA 603 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212217 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia X7-00 -käyttöohje

Nokia X7-00 -käyttöohje Nokia X7-00 -käyttöohje 2.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Antennien paikat 8 Kuuloke 8 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet

Lisätiedot

Nokia 201 -käyttöohje

Nokia 201 -käyttöohje Nokia 201 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Akun lataaminen 7 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 8 Aseta muistikortti

Lisätiedot

Nokia 500 -käyttöohje

Nokia 500 -käyttöohje Nokia 500 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Käytön aloitus 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti puhelimeen 9 Aseta muistikortti paikalleen 10 Lataaminen 12 Kytke tai katkaise virta

Lisätiedot

Nokia C7 00 -käyttöohje

Nokia C7 00 -käyttöohje Nokia C7 00 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 9 Aseta tai poista muistikortti 11 Lataus 12 Katkaise tai

Lisätiedot

Nokia 306 -käyttöohje

Nokia 306 -käyttöohje Nokia 306 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Aseta tai irrota muistikortti 8 Akun lataaminen 9 Akun lataaminen USB-kaapelin

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 701 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212041

Käyttöoppaasi. NOKIA 701 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212041 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212319

Käyttöoppaasi. NOKIA 500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212319 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Nokia E7 00 -käyttöohje

Nokia E7 00 -käyttöohje Nokia E7 00 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Aloittaminen. Nokia N93i-1

Aloittaminen. Nokia N93i-1 Aloittaminen Nokia N93i-1 Näppäimet ja osat kansi kiinni 2. painos/fi, 9253925 Mallinumero: Nokia N93i-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N93i. 1 Pääkamera ja linssi. Laitteessa on 3,2 megapikselin

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212540

Käyttöoppaasi. NOKIA 200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4212540 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA C2-05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4211866

Käyttöoppaasi. NOKIA C2-05 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4211866 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia C6 01 -käyttöohje

Nokia C6 01 -käyttöohje Nokia C6 01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 8 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 105. 1.0. painos FI

Käyttöohje Nokia 105. 1.0. painos FI Käyttöohje Nokia 105 1.0. painos FI Turvallisuutesi vuoksi Lue nämä perusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa olla vaarallista tai paikallisten lakien ja säädösten vastaista. SULJE LAITE RAJOITETUILLA

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA E6-00 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4306397

Käyttöoppaasi. NOKIA E6-00 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4306397 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA E7-00 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4211976

Käyttöoppaasi. NOKIA E7-00 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4211976 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Nokia C7 00 -käyttöohje

Nokia C7 00 -käyttöohje Nokia C7 00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 9 Aseta muistikortti paikalleen 11 Lataaminen 12 Kytke tai

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Nokia 700 -käyttöohje

Nokia 700 -käyttöohje Nokia 700 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti 7 Aseta muistikortti paikalleen 9 Lataa akku 11 Lataa akku USB-kaapelin avulla

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Nokia 701 -käyttöohje

Nokia 701 -käyttöohje Nokia 701 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Käytön aloitus 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 9 Aseta muistikortti paikalleen 11 Lataaminen 12 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Nokia C7 00 -käyttöohje

Nokia C7 00 -käyttöohje Nokia C7 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 9 Aseta muistikortti paikalleen 11 Lataaminen 12 Kytke tai

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Nokia N8-00 -käyttöohje

Nokia N8-00 -käyttöohje Nokia N8-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 8 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Navigointi - sovelluksesta 3 Aja kohteeseen 3 Tallenna paikka tai tarkastele sitä 4 Ääniopastuksen käyttäminen 4 Lataa tai poista

Lisätiedot

Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto. Sisällysluettelo

Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto. Sisällysluettelo Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto Tämä ohjeistus on tehty Windows Phone käyttöjärjestelmän versiolle 8.0 ja on tarkoitettu seuraaville päätelaitteille: Nokia Lumia 820 Nokia Lumia 920 Nokia Lumia

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Aloita Nokia Musiikki -sovelluksen käyttö Nokia Musiikki -palvelussa voit tutustua uusiin kappaleisiin ja kuunnella vanhoja suosikkejasi. Voit ladata Nokia Musiikki

Lisätiedot

Nokia Drive 2.0 -käyttöohje

Nokia Drive 2.0 -käyttöohje Nokia Drive 2.0 -käyttöohje 1. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Navigointi - sovelluksesta 3 Aja kohteeseen 3 Ääniopastuksen käyttäminen 4 Lataa tai poista karttoja 4 Navigoi offline-tilassa 5 Muuta

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Nokia 603 -käyttöohje

Nokia 603 -käyttöohje Nokia 603 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Aseta SIM-kortti puhelimeen 7 Muistikortin asettaminen paikalleen 8 Lataa puhelin 9 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Asha 503

Käyttöohje Nokia Asha 503 Käyttöohje Nokia Asha 503 1.0. painos FI Käyttöohje Nokia Asha 503 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti, akku ja muistikortti 5 Lataa akku 6 kopioi osoitekirja vanhasta

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 2.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 8 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 610

Käyttöohje Nokia Lumia 610 Käyttöohje Nokia Lumia 610 1.4. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 610 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Aseta SIM-kortti paikalleen 6 Lataa

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot