Nokia C2 02 -käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nokia C2 02 -käyttöohje"

Transkriptio

1 Nokia C2 02 -käyttöohje 1.2. painos

2 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Akun lataaminen 8 Kiinnitä rannehihna 9 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 9 GSM-antenni 10 Peruskäyttö 10 Tunnusluvut 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus 11 Kosketusnäyttötoiminnot 11 Pyyhkäise avoimeen sovellukseen tai aktivoi ominaisuus 12 Symbolit 12 Kopioi yhteystiedot tai viestit vanhasta puhelimesta 13 Säädä puhelun, musiikin tai videon äänenvoimakkuutta 14 Puhelut 14 Soita puhelu 14 Soita edelliseen valittuun numeroon 14 Tarkastele vastaamattomia puheluita 14 Osoitekirja 15 Tallenna nimi ja puhelinnumero 15 Käytä pikavalintaa 15 Kirjoita tekstiä 16 Vaihda tekstinsyöttötilaa 16 Kirjoita tekstiä perinteistä tekstinsyöttöä käyttämällä 16 Käytä ennustavaa tekstinsyöttöä 17 Viestit 17 Lähetä viesti 17 Hae multimediaviesti 18 Kuuntele ääniviestejä 19 Lähetä ääniviesti 19 Puhelimen muokkaaminen yksilölliseksi 19 Tietoja aloitusnäytöstä 19 Muokkaa aloitusnäyttö yksilölliseksi 19 Mukauta puhelimen soittoääniä 20 Ajanhallinta 21 Muokkaa kellonaikaa ja päivämäärää 21 Aseta hälytys 21 Lisää tapaaminen 22 Yhteydet 22 Bluetooth 22 USB-kaapeli 23 Musiikki ja äänet 24 FM-radio 24 Mediasoitin 25 Kuvat ja videot 25 Ota kuva 25 Kuvaa videoita 26 Lähetä kuva tai video 26 Web 27 Tietoja Web-selaimesta 27 Selaa Web-sivuja 27 Sovita Web-sivu puhelimen näyttöön 28 Lisää kirjanmerkki 28 Tyhjennä selaushistoria 28 Pidä yhteyttä verkossa oleviin ystäviin 29 Tietoja Yhteisöt-sovelluksesta 29 Sähköposti ja chat 29

3 Sisältö 3 Tietoja Sähköposti-sovelluksesta 29 Lähetä sähköpostia 29 Lue sähköposteja ja vastaa niihin 30 Tietoja Chat-sovelluksesta 30 Chattaile ystävien kanssa 30 Kartat 31 Tietoja Kartat-sovelluksesta 31 Katso nykyinen sijaintisi kartalla 31 Etsi paikka 32 Jaa sijaintisi tai paikka 32 Luo kävelyreitti 32 Nokia Ovi -palvelut 33 Nokian Ovi-palvelujen saatavuus ja kustannukset 33 Käytä Nokia Ovi -palveluita 33 Etsi ohjeita 33 Tuki 33 Tilaa Vihjeet ja tarjoukset -palvelu 33 Pidä puhelin ajan tasalla 34 Suojele ympäristöä 36 Säästä energiaa 36 Kierrätä 36 Tietoja tuotteesta ja turvallisuudesta 37 Hakemisto 43

4 4 Turvallisuus Turvallisuus Lue nämä perusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa olla vaarallista tai lainvastaista. Saat lisätietoja lukemalla koko oppaan. SULJE LAITE RAJOITETUILLA ALUEILLA Katkaise laitteesta virta, kun matkapuhelimen käyttö on kielletty tai se voi aiheuttaa häiriöitä tai vaaratilanteen, esimerkiksi ilma-aluksissa, sairaaloissa sekä lääketieteellisten laitteiden, polttoaineiden, kemikaalien tai räjäytystyömaiden lähellä. Noudata kaikkia ohjeita rajoitetuilla alueilla. LIIKENNETURVALLISUUS Noudata kaikkia paikallisia lakeja. Älä koskaan käytä käsiäsi muuhun kuin ajoneuvon hallintaan sitä ajaessasi. Aseta ajaessasi ajoturvallisuus etusijalle. HÄIRIÖT Kaikki langattomat laitteet ovat alttiita häiriöille, jotka voivat vaikuttaa laitteiden toimintaan. VALTUUTETTU HUOLTO Vain valtuutettu huoltoliike saa asentaa tai korjata tuotteen. PIDÄ LAITE KUIVANA Laitteesi ei ole vedenkestävä. Pidä se kuivana. KUULON SUOJAAMINEN Käytä kuulokkeita kohtuullisella äänenvoimakkuudella äläkä pidä laitetta lähellä korvaasi kaiuttimen käytön aikana.

5 Käytön aloitus 5 Käytön aloitus Näppäimet ja osat 1 Näyttö 2 Soittonäppäin 3 Näppäimistö 4 Kuuloke 5 Rannehihnan reikä 6 Äänenvoimakkuuden lisäysnäppäin / suurennusnäppäin 7 Äänenvoimakkuuden vähennysnäppäin / pienennysnäppäin 8 Näppäinten lukituskytkin 9 Lopetus- ja virtanäppäin 10 Mikrofoni 11 Nokia-AV-liitäntä (3,5 mm) 12 Micro-USB-liitäntä 13 Laturiliitäntä 14 Kameran linssi. Poista suojateippi linssistä ennen kameran käyttöä. 15 Kaiutin Aseta SIM-kortti ja akku Huom! Katkaise laitteesta virta ja irrota laturi sekä muut laitteet ennen kuorien poistamista. Vältä koskettamasta elektronisia osia, kun vaihdat kuoria. Säilytä ja käytä laitetta aina siten, että kuoret ovat paikallaan.

6 6 Käytön aloitus Tärkeää: Tämä laite tukee vain vakiomallisen SIM-kortin käyttöä (katso kuva). Yhteensopimattomien SIM-korttien käyttäminen voi vahingoittaa korttia tai laitetta sekä vioittaa kortille tallennettuja tietoja. Ota yhteys matkapuhelinoperaattoriin, ennen kuin käytät SIM-korttia, johon on leikattu mini-uicc-kortin rajat. Tärkeää: SIM-kortin vahingoittumisen estämiseksi poista akku aina, ennen kuin asetat kortin paikalleen tai poistat sen. Tätä puhelinta on tarkoitus käyttää BL-5C -akun kanssa. Käytä aina alkuperäisiä Nokiaakkuja. SIM-kortti ja sen liittimet vahingoittuvat helposti, jos kortti naarmuuntuu tai sitä taivutetaan, joten ole varovainen käsitellessäsi korttia. 1 Aseta sormi puhelimen yläosassa olevaan syvennykseen, nosta takakuorta ja irrota se varovasti (1). Jos akku on paikallaan, irrota se (2). 2 Avaa SIM-kortin pidike (3) ja aseta tai poista SIM-kortti (4 tai 5). Varmista, että kortin liittimet ovat alaspäin.

7 Käytön aloitus 7 3 Kohdista akun ja akkulokeron liittimet ja aseta akku paikalleen (6). Aseta takakansi paikalleen kohdistamalla ensin alemmat lukituskielekkeet niille kuuluviin paikkoihin (7) ja painamalla kantta, kunnes se lukittuu paikalleen (8). Aseta muistikortti paikalleen Käytä vain yhteensopivia muistikortteja, jotka Nokia on hyväksynyt käytettäväksi tämän laitteen kanssa. Yhteensopimattomien korttien käyttäminen voi vahingoittaa korttia ja laitetta sekä vioittaa kortille tallennettuja tietoja. Tämä puhelin tukee muistikortteja, joiden kapasiteetti on enintään 32 Gt. 1 Katkaise puhelimesta virta ja irrota takakuori sekä akku. 2 Vapauta muistikortin pidike liu'uttamalla pidikettä pidikkeessä olevan nuolen osoittamaan suuntaan. Nosta muistikortin pidike (1). 3 Aseta yhteensopiva muistikortti paikalleen. Varmista, että kortin liittimet ovat alaspäin (2). 4 Laske muistikortin pidike alas (3). 5 Lukitse muistikortin pidike liu'uttamalla se alkuperäiseen asentoonsa (4). Poista muistikortti 1 Katkaise puhelimesta virta.

8 8 Käytön aloitus 2 Irrota takakansi ja akku. 3 Vapauta muistikortin pidike liu'uttamalla pidikettä pidikkeessä olevan nuolen osoittamaan suuntaan. Nosta muistikortin pidike ylös ja poista muistikortti. Akun lataaminen Akkuun on ladattu jonkin verran virtaa tehtaalla, mutta se on ehkä ladattava uudelleen, ennen kuin voit kytkeä puhelimeen virran ensimmäisen kerran. Kun puhelimen akku on lähes tyhjä, toimi seuraavasti: 1 Kytke laturi seinäpistorasiaan. 2 Kytke laturi puhelimeen. 3 Kun puhelin ilmaisee akun olevan täynnä, irrota laturi ensin puhelimesta ja sen jälkeen pistorasiasta. Akun lataamiseen ei tarvitse käyttää mitään määrättyä aikaa, ja puhelinta voi käyttää lataamisen aikana. Jos akku on täysin tyhjä, voi kestää joitakin minuutteja, ennen kuin akun latauksen symboli tulee näyttöön tai ennen kuin puhelimella voi soittaa puheluja. Jos akkua ei ole käytetty pitkään aikaan, lataus on ehkä aloitettava kytkemällä laturi laitteeseen, irrottamalla se ja kytkemällä se sitten laitteeseen uudelleen.

9 Käytön aloitus 9 Kiinnitä rannehihna Rannehihnoja voi olla saatavana erikseen. Virran kytkeminen tai katkaiseminen Pidä virtanäppäintä painettuna. Sinua pyydetään ehkä hakemaan asetukset verkkopalvelun tarjoajalta. Kysy lisätietoja tästä verkkopalvelusta verkkopalvelun tarjoajalta.

10 10 Peruskäyttö GSM-antenni Antennin alue on korostettu. Vältä antennin alueen koskettamista, kun antenni on käytössä. Antennien koskettaminen vaikuttaa radiolähetyksen laatuun ja saattaa lyhentää akun käyttöikää lisäämällä lähetystehoa käytön aikana. Peruskäyttö Tunnusluvut PIN- tai PIN2-koodi (4 8 numeroa) PUK- tai PUK2-koodi (8 numeroa) IMEI-numero Näiden avulla voit estää SIM-kortin luvattoman käytön. Joidenkin toimintojen käyttäminen voi edellyttää koodien syöttämistä. Voit asettaa laitteen kysymään PIN-koodia, kun siihen kytketään virta. Jos koodeja ei ole toimitettu SIM-kortin mukana tai unohdat ne, ota yhteys palveluntarjoajaan. Jos annat väärän koodin kolme kertaa peräkkäin, lukitus on poistettava syöttämällä PUK- tai PUK2-koodi. Nämä tarvitaan PIN- tai PIN2-koodin lukituksen poistamiseen. Jos koodeja ei ole toimitettu SIM-kortin mukana, ota yhteys palveluntarjoajaan. Verkko tunnistaa laitteet tämän avulla. Numeron avulla voi myös lukita esimerkiksi varastetun laitteen.

11 Peruskäyttö 11 (15 numeroa) Näet IMEI-numeron näppäilemällä *#06#. Suojakoodi (turvakoodi) (vähintään 4 numeroa tai merkkiä) Tämän avulla voit suojata laitteesi luvattomalta käytöltä. Voit asettaa laitteen kysymään määrittämääsi suojakoodia. Oletussuojakoodi on Pidä koodi omana tietonasi ja säilytä se varmassa tallessa erillään laitteesta. Jos unohdat koodin ja laite on lukittu, laite on vietävä huoltoon. Tästä voi aiheutua lisäkuluja, ja kaikki laitteessa olevat henkilökohtaiset tiedot voivat hävitä. Lisätietoja saat Nokia Care -asiakastuesta tai laitteen myyjältä. Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus Lukitsemalla puhelimen näppäimet ja näytön voit estää sen, että puhelin soittaa puhelun taskussa tai laukussa ollessaan. Liu'uta näppäinten lukituskytkintä. Vihje: Jos näppäinten lukituskytkin ei ole käytettävissä, voit avata näppäinten ja näytön lukituksen painamalla lopetusnäppäintä ja valitsemalla Avaa. Kosketusnäyttötoiminnot Voit käyttää kosketusnäyttöä napauttamalla näyttöä tai napauttamalla kohdetta ja pitämällä sitä valittuna. Avaa sovellus tai muu näytön kohde Napauta sovellusta tai kohdetta. Käytä tietyn kohteen asetuksia Pidä kohde valittuna. Näyttöön avautuu ponnahdusvalikko, josta näet käytettävissä olevat toiminnot ja asetukset.

12 12 Peruskäyttö Selaa luetteloa tai valikkoa Aseta sormesi näytölle ja liu'uta sitä nopeasti ylös tai alas näytössä. Nosta sitten sormesi. Näytön sisältö siirtyy sillä nopeudella ja siihen suuntaan, jota käytit sillä hetkellä, kun nostit sormesi. Jos haluat valita kohteen liikkuvasta luettelosta ja lopettaa selaamisen, napauta haluamaasi kohtaa. Pyyhkäisy Aseta sormesi näytölle ja liu'uta sormea tasaisesti haluamaasi suuntaan. Pyyhkäise avoimeen sovellukseen tai aktivoi ominaisuus Voit avata sovelluksia tai aktivoida ominaisuuksia pyyhkäisemällä aloitusnäytössä vasemmalle tai oikealle. Määritä pyyhkäisyyn toiminto tai ominaisuus Valitse Valikko > Asetukset > Omat pikaval. > Pyyhkäisy, pyyhkäisysuunta ja haluamasi toiminto tai ominaisuus. Symbolit Sinulla on viestejä, joita ei ole vielä luettu.

13 Peruskäyttö 13 tai tai tai Sinulla on lähettämättömiä tai peruutettuja viestejä tai viestejä, joiden lähetys epäonnistui. Näppäimistö on lukittu. Puhelin ei soi puhelun tai tekstiviestin saapuessa. Hälytys on asetettu. Puhelin on rekisteröity GPRS- tai EGPRS-verkkoon. GPRS- tai EGPRS-yhteys on avoinna. GPRS- tai EGPRS-yhteys on pidossa. Bluetooth on käytössä. Kaikki saapuvat puhelut siirretään toiseen numeroon. Käytössä oleva profiili on ajastettu. Puhelimeen on kytketty kuuloke. Puhelin on liitetty toiseen laitteeseen USB-kaapelilla. Kopioi yhteystiedot tai viestit vanhasta puhelimesta Haluatko kopioida sisällön vanhasta yhteensopivasta Nokia-puhelimestasi, jotta voit aloittaa uuden puhelimesi käytön nopeasti? Voit kopioida esimerkiksi osoitekirjan, kalenterimerkinnät ja viestit uuteen puhelimeesi maksutta. 1 Ota Bluetooth käyttöön molemmissa puhelimissa. Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > Bluetooth. 2 Valitse Valikko > Asetukset > Synkr. ja varm.k.. 3 Valitse Puhelim. vaihto > Kopioi tähän. 4 Valitse kopioitava sisältö ja valitse sitten Valmis. 5 Valitse vanha puhelimesi luettelosta. 6 Jos toinen puhelin edellyttää salasanaa, anna salasana. Salasana, jonka voit määrittää itse, on annettava molemmissa puhelimissa. Joissain puhelimissa on kiinteä salasana. Saat lisätietoja toisen puhelimen käyttöoppaasta. Salasana on kelvollinen vain nykyisessä yhteydessä. 7 Jos yhteyden tai kopiointipyyntöjen sallimista kysytään, salli ne.

14 14 Puhelut Säädä puhelun, musiikin tai videon äänenvoimakkuutta Käytä äänenvoimakkuusnäppäimiä. Sisäänrakennetun kaiuttimen ansiosta voit puhua ja kuunnella ilman, että sinun tarvitsee pitää puhelinta korvalla. Ota kaiutin käyttöön puhelun aikana Valitse Kaiutin. Puhelut Soita puhelu 1 Avaa liuku. 2 Kirjoita puhelinnumero aloitusnäytössä. Voit poistaa numeron valitsemalla Poista. Jos haluat soittaa ulkomaanpuhelun, lisää ulkomaantunnuksen korvaava +-merkki painamalla *-näppäintä kahdesti, syötä maatunnus, suuntanumero tarvittaessa ilman ensimmäistä nollaa ja puhelinnumero. 3 Paina soittonäppäintä. 4 Kun haluat lopettaa puhelun, paina lopetusnäppäintä. Vihje: Jos liuku on suljettuna ja näkyy aloitusnäytössä, valitse voidaksesi näppäillä puhelinnumeron virtuaalisella näppäimistöllä. Soita edelliseen valittuun numeroon Eikö henkilö, jolle yrität soittaa, vastaa puheluun? Voit soittaa hänelle helposti uudelleen. 1 Paina soittonäppäintä aloitusnäytössä. 2 Valitse numero ja paina soittonäppäintä. Tarkastele vastaamattomia puheluita Haluatko tietää, kenen puheluun et vastannut? Valitse aloitusnäytöstä Näytä. Jos vastaamattoman puhelun soittajan nimi on tallennettu yhteystietoihin, soittajan nimi näytetään näytössä. Vastaamattomat ja vastatut puhelut kirjataan muistiin vain, jos verkko tukee toimintoa, puhelimessa on virta kytkettynä ja puhelin on verkon kantavuusalueella. Soita takaisin henkilölle tai numeroon Valitse nimi tai numero ja paina soittonäppäintä.

15 Osoitekirja 15 Tarkastele vastaamattomia puheluita myöhemmin Valitse Valikko > Osoitekirja > Loki ja Vastaam. puh.. Osoitekirja Tallenna nimi ja puhelinnumero Valitse Valikko > Osoitekirja. Valitse Lisää uusi ja anna puhelinnumero ja nimi. Valitse pyydettäessä nimen tallennuspaikka. Lisää tai muokkaa henkilön tietoja 1 Valitse Nimet ja valitse sitten henkilö. 2 Valitse Valinnat > Lisää tietoja. Vihje: Jos haluat lisätä nimeen soittoäänen tai kuvan, valitse nimi ja Valinnat > Lisää tietoja > Multimedia. Käytä pikavalintaa Voit soittaa ystävillesi ja perheenjäsenillesi nopeasti, kun määrität eniten käyttämäsi puhelinnumerot pikavalinnoiksi puhelimesi numeronäppäimiin. Valitse Valikko > Osoitekirja > Pikavalinnat. Määritä puhelinnumero numeronäppäimeen 1 Valitse numeronäppäin. 1 on varattu vastaajalle. 2 Anna puhelinnumero tai hae henkilöä. Poista numeronäppäimeen määritetty puhelinnumero tai muokkaa numeroa Pidä numeronäppäintä painettuna ja valitse sitten ponnahdusvalikossa Poista tai Vaihda. Soita puhelu Pidä numeronäppäintä painettuna aloitusnäytössä. Poista pikavalinta käytöstä Valitse Valikko > Asetukset ja Puhelut > Pikavalinta.

16 16 Kirjoita tekstiä Kirjoita tekstiä Vaihda tekstinsyöttötilaa Kun kirjoitat tekstiä, voit käyttää perinteistä ( ) tai ennustavaa ( ) tekstinsyöttöä., ja osoittavat käytettävän kirjankoon. osoittaa, että numerotila on käytössä. Ota ennustava tekstinsyöttö käyttöön tai poista se käytöstä Valitse Valinnat > Ennust. syöttö > Ennustava syöttö tai Enn. syöttö ei k.. Ennustava tekstinsyöttö ei ole käytettävissä kaikissa kielissä. Vaihda kirjainkokoa Paina #-näppäintä. Ota numerotila käyttöön Pidä #-näppäintä painettuna ja valitse Numerot. Palaa kirjaintilaan pitämällä #- näppäintä painettuna. Vihje: Jos haluat lisätä yksittäisen numeron nopeasti, pidä numeronäppäintä painettuna. Määritä kirjoituskieli Valitse Valinnat > Kirjoituskieli. Vihje: Jos haluat ottaa numerotilan käyttöön, ottaa ennustavan tekstinsyötön käyttöön tai poistaa sen käytöstä tai valita kirjoituskielen, voit myös pitää #-näppäintä painettuna ja valita sopivan vaihtoehdon. Kirjoita tekstiä perinteistä tekstinsyöttöä käyttämällä 1 Paina numeronäppäintä (2 9) toistuvasti, kunnes haluamasi merkki tulee näyttöön. 2 Lisää seuraava merkki. Jos se sijaitsee samassa näppäimissä, odota, kunnes kohdistin näkyy tai siirrä kohdistinta eteenpäin. Käytettävissä olevat merkit määräytyvät valitun kirjoituskielen mukaan. Siirrä kohdistinta Valitse tai tai napauta kohtaa, johon haluat siirtää kohdistimen. Lisää tavallinen välimerkki Paina toistuvasti 1-näppäintä.

17 Viestit 17 Lisää erikoismerkki Valitse ja haluamasi merkki. Lisää välilyönti Paina 0-näppäintä. Käytä ennustavaa tekstinsyöttöä Kirjoita tekstiä ennustavaa tekstinsyöttöä käyttämällä Sisäinen sanakirja ehdottaa sanoja, kun näppäilet numeronäppäimiä. 1 Valitse kukin numeronäppäin (2 9) vain kerran kutakin merkkiä varten. 2 Etsi haluamasi sana painamalla *-näppäintä toistuvasti. 3 Vahvista sana valitsemalla. Lisää puuttuva sana sanakirjaan Jos? tulee näyttöön kirjoittaessasi sanaa ennustavan tekstinsyötön avulla, sanaa ei ole sanakirjassa. Voit lisätä sen sisäiseen sanakirjaan. 1 Valitse Sana. 2 Kirjoita sana perinteisellä tekstinsyötöllä. 3 Valitse Tallenna. Kirjoita sanaliitto 1 Kirjoita sanaliiton ensimmäinen osa. Jos haluat vahvistaa sanan, siirrä kohdistinta eteenpäin. 2 Kirjoita sanaliiton seuraava osa ja vahvista sekin. Viestit Lähetä viesti Pidä yhteyttä perheenjäseniin ja ystäviin teksti- ja multimediaviestien avulla. Voit liittää viestiisi kuvia, videoita ja käyntikortteja. Valitse Valikko > Viestit. 1 Valitse Uusi viesti. 2 Jos haluat lisätä liitteen, valitse Valinnat > Lisää objekti. 3 Kirjoita viesti ja valitse sitten Jatka. 4 Jos haluat antaa puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen manuaalisesti, valitse Nro tai sähköposti. Anna puhelinnumero tai valitse Sähköp. ja anna sähköpostiosoite.

18 18 Viestit 5 Valitse Lähetä. Vihje: Jos haluat lisätä erikoismerkin tai hymiön, valitse Valinnat > Lisää symboli. Viestin lähettäminen liitteen kera saattaa olla kalliimpaa kuin tavallisen tekstiviestin lähettäminen. Lisätietoja saat palveluntarjoajaltasi. Voit lähettää yhden viestin merkkirajoitusta pidempiä tekstiviestejä. Rajoitusta pidemmät viestit lähetetään kahtena tai useampana viestinä. Palveluntarjoaja voi veloittaa tällaisista viesteistä niiden määrän mukaan. Merkit, joissa on aksenttimerkkejä, muut erikoismerkit ja joidenkin kielten merkit vievät tavallista enemmän tilaa, jolloin yhdessä viestissä voidaan lähettää tavallista vähemmän merkkejä. Jos multimediaviestiin liitetty kohde on liian suuri verkossa lähetettäväksi, laite voi pienentää sen kokoa automaattisesti. Vain yhteensopivat laitteet voivat vastaanottaa ja näyttää multimediaviestejä. Viestien ulkoasu voi vaihdella eri laitteissa. Hae multimediaviesti Oletusarvon mukaan puhelin hakee multimediaviestit automaattisesti kotiverkossa. Vihje: Multimediaviestien lähettäminen ja vastaanottaminen kotiverkon ulkopuolella voi maksaa enemmän. Jos haluat säästää kustannuksia, voit estää puhelinta hakemasta multimediaviestejä automaattisesti. Kysy lisätietoja kustannuksista palveluntarjoajalta. Muuta multimediaviestien haun asetuksia 1 Valitse Valikko > Viestit > Viestiasetukset > Multimediaviestit. 2 Valitse MMS-viestien v.otto ja jokin seuraavista: Automaattinen Multimediaviestit haetaan aina automaattisesti. Aut. kotiverkossa Multimediaviestit haetaan automaattisesti kotiverkossa. Tämä asetus on käytössä oletusarvoisesti. Manuaalinen Saat ilmoituksia multimediaviesteistä, jotka olet vastaanottanut viestikeskukseen, ja voit hakea multimediaviestit itse. Ei käytössä Multimediaviestien haku on poissa käytöstä. Et saa ilmoituksia multimediaviesteistä. Valitsemalla MMS-viestien v.otto > Manuaalinenvoit hakea multimediaviestit itse. Hae multimediaviesti itse 1 Valitse Valikko > Viestit > Saapuneet.

19 Puhelimen muokkaaminen yksilölliseksi 19 2 Avaa multimediaviestin ilmoitus ja valitse Hae. Multimediaviesti ladataan puhelimeesi. Kuuntele ääniviestejä Voit siirtää puhelut, joihin et voi vastata, vastaajaan, josta voit kuunnella viestit myöhemmin. Sinun on ehkä tilattava vastaajapalvelu. Kysy lisätietoja tästä verkkopalvelusta palveluntarjoajalta. 1 Valitse Valikko > Viestit > Ääniviestit ja Vastaajan numero. 2 Anna vastaajan numero ja valitse OK. 3 Voit soittaa vastaajaan pitämällä näppäintä 1 painettuna aloitusnäytössä. Lähetä ääniviesti Eikö sinulla ole aikaa kirjoittaa tekstiviestiä? Äänitä sen sijaan ääniviesti ja lähetä se. Valitse Valikko > Viestit. 1 Valitse Muut viestit > Ääniviesti. 2 Aloita viestin äänitys valitsemalla. 3 Lopeta tallennus valitsemalla. 4 Valitse Jatka ja valitse sitten henkilö. Puhelimen muokkaaminen yksilölliseksi Tietoja aloitusnäytöstä Aloitusnäytössä voit näet ilmoitukset vastaamattomista puheluista ja vastaanotetuista viesteistä avata suosikkisovelluksiasi hallita sovelluksia, kuten radiota lisätä pikavalintoja eri toiminnoille, kuten viestien kirjoittamisella tarkastella suosikkihenkilöiden luetteloa ja ottaa heihin nopeasti yhteyttä soittamalla tai lähettämällä viestejä. Muokkaa aloitusnäyttö yksilölliseksi Haluatko aloitusnäytön taustaksi suosikkimaisemasi tai perheesi kuvan? Voit vaihtaa aloitusnäytön taustakuvaa sekä järjestää aloitusnäytön kohteet uudelleen oman mieltymyksesi mukaan.

20 20 Puhelimen muokkaaminen yksilölliseksi Vaihda taustakuva 1 Valitse Valikko > Asetukset ja Näyttö > Taustakuva. 2 Valitse kansio ja kuva. Voit myös ottaa kuvan puhelimen kameralla ja käyttää ottamaasi kuvaa. Vihje: Lataa lisää taustakuvia Ovi Kaupasta. Lisää sovellus tai pikavalinta 1 Pidä sormeasi aloitusnäytöllä ja valitse ponnahdusvalikosta Mukauta näkym.. 2 Valitse palkki ja haluamasi kohde luettelosta ja valitse sitten Edellinen. Vaihda pikavalinta 1 Pidä vaihdettava pikavalinta valittuna ja valitse sitten ponnahdusvalikosta Vaihda pikaval.. 2 Valitse kohde luettelosta ja Edellinen. Vihje: Voit poistaa sovelluksen tai pikavalintapalkin aloitusnäytöstä korvaamalla sen toisella tai valitsemalla (tyhjä). Vihje: Jos haluat suurentaa Viestit- ja Osoitekirja-sovellusten, Web-selaimen tai päävalikon fonttikokoa, valitse Valikko > Asetukset ja Näyttö > Fonttikoko. Mukauta puhelimen soittoääniä Voit mukauttaa kunkin profiilin soitto-, näppäin- ja varoitusääniä. Valitse Valikko > Asetukset ja Äänet. Vaihda soittoääntä Valitse Soittoääni: ja soittoääni. Vihje: Lataa lisää soittoääniä Nokian Ovi Kaupasta. Jos haluat lisätietoja Ovi Kaupasta, siirry osoitteeseen Kun olet valinnut soittoäänen, voit merkitä osan soittoäänestä ja asettaa osan laitteesi soittoääneksi. Alkuperäistä soittoääntä tai äänileikettä ei kopioida tai muokata. Esimääritettyjä soittoääniä ei voi muokata eikä kaikkia soittoäänten muotoja tueta. Merkitse käytettävä osa. 1 Valitse soittoääni. Valitse Kyllä, kun laite näyttää kehotuksen. 2 Vedä aloitusmerkki aloituskohtaan. 3 Vedä lopetusmerkki lopetuskohtaan. Kun merkki siirretään uuteen kohtaan, valinta toistetaan.

21 Ajanhallinta 21 4 Voit toistaa valinnan manuaalisesti valitsemalla Toista. 5 Valitse Valmis. Vihje: Voit hienosäätää aloitus- ja lopetuskohtaa valitsemalla tai ja pitämällä tai valittuna. Vaihda näppäinäänien äänenvoimakkuutta Valitse Näppäinäänet: ja vedä sitten äänenvoimakkuuspalkkia. Ajanhallinta Muokkaa kellonaikaa ja päivämäärää Valitse Valikko > Asetukset ja Pvm ja aika. Vaihda aikavyöhykettä matkustettaessa 1 Valitse Pvm- ja aika-aset. > Aikavyöhyke:. 2 Valitse sijaintisi aikavyöhyke. 3 Valitse Tallenna. Kellonaika ja päivämäärä asetetaan aikavyöhykkeen mukaan. Tämä takaa sen, että puhelin näyttää vastaanotettujen teksti- ja multimediaviestien oikean lähetysajan. Esimerkiksi GMT -5 tarkoittaa New Yorkin (Yhdysvallat) aikavyöhykettä, joka on 5 tuntia länteen Lontoon Greenwichistä (Iso-Britannia). Aseta hälytys Voit käyttää puhelinta herätyskellona. Valitse Valikko > Sovellukset > Herätyskello. 1 Valitse herätyksen tai hälytyksen aika. 2 Aseta hälytys valitsemalla.

22 22 Yhteydet 3 Jos haluat asettaa hälytyksen soimaan esimerkiksi samaan aikaan joka päivä, valitse Asetuks. > Hälytyksen toisto > Käytössä ja valitse sitten päivät. Lisää tapaaminen Tallenna tärkeät tapaamiset kalenteriisi tapaamismerkintöinä. Valitse Valikko > Kalenteri. 1 Siirry haluamaasi päivämäärään ja valitse sitten Valinnat > Lisää merkintä. 2 Valitse merkinnän tyyppi Kokous. Täytä sitten kentät. Yhteydet Bluetooth Tietoja Bluetooth-yhteyksistä Valitse Valikko > Asetukset > Yhteydet > Bluetooth. Voit muodostaa langattoman yhteyden yhteensopiviin laitteisiin, kuten puhelimiin, tietokoneisiin, kuulokkeisiin ja autosarjoihin. Yhteyden kautta voit lähettää kohteita puhelimestasi, kopioida tiedostoja yhteensopivasta tietokoneesta ja tulostaa tiedostoja yhteensopivalla tulostimella. Koska Bluetooth-laitteet ovat yhteydessä toisiinsa radioaaltojen avulla, laitteesi ja toisen laitteen välillä ei tarvitse olla näköyhteyttä. Laitteet saavat kuitenkin olla enintään 10 metrin etäisyydellä toisistaan. Yhteyteen voivat vaikuttaa laitteiden välissä olevat esteet, kuten seinät, ja toiset elektroniset laitteet. Kun puhelin on lukittuna, yhteyden voi muodostaa ainoastaan luotettuihin laitteisiin. Vihje: Jos haluat käyttää Bluetooth-asetuksia aloitusnäytöstä, lisää pikavalinta pikavalintawidgetiin.

23 Yhteydet 23 Huom! Joissakin maissa voi olla Bluetooth-tekniikan käyttöä koskevia rajoituksia. Esimerkiksi Ranskassa Bluetooth-tekniikkaa saa käyttää vain sisätiloissa. EU on määrännyt, että Ranskassa voimassa ollut rajoitus tämän tuotteen Bluetooth-tekniikan käytölle ulkotiloissa poistuu Lisätietoja saat paikallisilta viranomaisilta. Lähetä kuva tai muuta sisältöä toiseen laitteeseen Bluetooth-yhteyden kautta Bluetoothilla voit lähettää kuvia, videoita, käyntikortteja ja muuta luomaasi sisältöä tietokoneeseesi tai ystäviesi yhteensopiviin puhelimiin tai laitteisiin. 1 Valitse lähetettävä kohde, pidä se valittuna ja valitse pikavalikosta Lähetä > Bluetooth. 2 Valitse laite, johon muodostetaan yhteys. Jos haluamasi laite ei ole luettelossa, etsi se valitsemalla Valinnat > Uusi etsintä. Haku näyttää laitteen kantavuusalueella olevat Bluetooth-laitteet. 3 Jos toinen laite edellyttää salasanaa, anna salasana. Salasana, jonka voit määrittää itse, on annettava molemmissa laitteissa. Joissain laitteissa on kiinteä salasana. Saat lisätietoja laitteen käyttöoppaasta. Salasana on kelvollinen vain nykyisessä yhteydessä. Käytettävissä olevat valinnat voivat vaihdella. USB-kaapeli Kopioi sisältöä puhelimen ja tietokoneen välillä Voit kopioida kuvia ja muuta sisältöä puhelimen ja yhteensopivan tietokoneen välillä USB-kaapelin avulla. 1 Liitä puhelin tietokoneeseen yhteensopivalla USB-kaapelilla. 2 Valitse jokin seuraavista tiloista: Nokia Ovi Suite Nokia Ovi Suite on asennettu tietokoneellesi. Median siirto Nokia Ovi Suite -ohjelmistoa ei ole asennettu tietokoneellesi. Jos haluat liittää puhelimen kotiviihdejärjestelmään tai tulostimeen, käytä tätä tilaa. Massamuisti Nokia Ovi Suite -ohjelmistoa ei ole asennettu tietokoneellesi. Puhelin näytetään tietokoneessa siirrettävänä laitteena. Jos haluat liittää puhelimen toiseen laitteeseen, kuten stereoihin tai autostereoihin, käytä tätä tilaa. 3 Kopioi sisältö tietokoneen resurssienhallinnassa. Voit kopioida nimet, musiikkitiedostot, videot ja kuvat Nokia Ovi Suite -ohjelmiston avulla.

24 24 Musiikki ja äänet Musiikki ja äänet FM-radio Tietoja FM-radiosta Valitse Valikko > Musiikki > Radio. Voit kuunnella puhelimella FM-asemia kytke vain kuulokkeet ja valitse radiokanava. Radion kuuntelua varten laitteeseen on liitettävä yhteensopiva kuuloke. Kuuloke toimii laitteen antennina. Kuuntele radiota Valitse Valikko > Musiikki > Radio. Säädä äänenvoimakkuutta Käytä äänenvoimakkuuden säätönäppäimiä. Sulje radio Pidä lopetusnäppäintä painettuna. Aseta radio soimaan taustalle Valitse Valinnat > Soita taustalla. Sulje radio, kun se soi taustalla Pidä lopetusnäppäintä painettuna. Etsi ja tallenna radiokanavia Etsi suosikkiradiokanavasi ja tallenna ne, jotta voit helposti kuunnella niitä myöhemminkin. Valitse Valikko > Musiikki > Radio.

25 Kuvat ja videot 25 Etsi seuraava käytettävissä oleva kanava Valitse tai ja pidä sitä valittuna. Tallenna kanava Valitse Valinnat > Tallenna kanava. Etsi radiokanavia automaattisesti Valitse Valinnat > Etsi kaikki kanav.. Saat parhaat tulokset, kun teet etsinnän ulkona tai ikkunan vieressä. Siirry tallennettuun kanavaan Valitse tai. Nimeä kanava uudelleen 1 Valitse Valinnat > Kanavat. 2 Valitse kanava ja pidä sitä valittuna. Valitse sitten ponnahdusvalikosta Muuta nimeä. Vihje: Jos haluat siirtyä suoraan kanavaluetteloon tallennettuun kanavaan, paina kanavaa vastaavaa numeronäppäintä. Mediasoitin Kuuntele kappale Kuuntele puhelimen muistiin tai muistikortille tallennettua musiikkia. Valitse Valikko > Musiikki > Oma musiikki ja Kaikki kappaleet. 1 Valitse kappale. 2 Keskeytä toisto valitsemalla ; jatka valitsemalla. Katso video Katso puhelimen muistiin tai muistikortille tallennettuja videoita. Valitse Valikko > Musiikki > Oma musiikki ja Videot. 1 Valitse video. 2 Keskeytä toisto valitsemalla ; jatka valitsemalla. Kuvat ja videot Ota kuva 1 Valitse Valikko > Valokuvat > Kamera. 2 Voit lähentää tai loitontaa kuvaa äänenvoimakkuuspainikkeilla.

26 26 Kuvat ja videot 3 Valitse. Kuvien tallennuspaikka on Valikko > Valokuvat > Omat valokuvat. Sulje kamera Paina lopetusnäppäintä. Kuvaa videoita Voit ottaa puhelimellasi kuvia, mutta voit tallentaa ikimuistoiset hetket myös videoina. Valitse Valikko > Valokuvat > Videokamera. 1 Jos haluat siirtyä kuvatilasta videotilaan, valitse > Videokam.. 2 Aloita tallennus valitsemalla. Voit lähentää tai loitontaa kuvaa äänenvoimakkuuspainikkeilla. 3 Kun haluat lopettaa tallentamisen, valitse. Videoiden tallennuspaikka on Valikko > Valokuvat > Omat videot. Sulje kamera Paina lopetusnäppäintä. Lähetä kuva tai video Voit jakaa valokuvia ja videoita ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Lähetä multimediaviesti tai lähetä kuva Bluetooth-yhteyden kautta. Valitse Valikko > Sovellukset > Galleria. Lähetä kuva 1 Valitse kuvan sisältävä kansio. 2 Lähetä kuva pitämällä sitä valittuna. Jos haluat lähettää useamman kuvan, valitse Valinnat > Valitse ja merkitse haluamasi kuvat. 3 Valitse Lähetä tai Valinnat > Lähetä valitut ja haluamasi lähetystapa. Lähetä video 1 Valitse videon sisältävä kansio. 2 Valitse Valinnat > Valitse ja valitse video. Voit valita lähetettäväksi useita videoita. 3 Valitse Valinnat > Lähetä valitut ja valitse sitten haluamasi lähetystapa.

27 Web 27 Web Tietoja Web-selaimesta Valitse Valikko > Internet. Voit tarkastella internetin web-sivuja puhelimen web-selaimen avulla. Webin selaamiseen tarvitaan internetyhteys. Tietoja näiden palvelujen saatavuudesta ja hinnoista sekä palveluihin liittyviä ohjeita saat verkkopalvelun tarjoajalta. Saatat saada selaimen käyttöön tarvittavat asetukset määritysviestinä verkkopalvelun tarjoajalta. Musiikkia ja videoita ei voi suoratoistaa puhelimen web-selaimessa. Selaa Web-sivuja Valitse Valikko > Internet. Tarkastele selaushistoriaa, suositeltuja sivustoja tai kirjanmerkkejäsi Voit vaihtaa Aiemmat-, Esittelyssä- ja Suosikit-välilehtien välillä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Siirry Web-sivustoon Valitse osoitepalkki ja syötä osoite. Liiku Web-sivulla Vedä sivua sormella. Suurenna kohdetta näytössä Valitse haluamasi alue Web-sivusta. Pienennä kohdetta näytössä Kaksoisnapauta näyttöä. Etsi tietoja internetistä Valitse hakukenttä ja syötä hakusana. Valitse pyydettäessä oletushakukone. Palaa aiemmin selaamallesi Web-sivulle Avaa Aiemmat-välilehti ja valitse Web-sivu.

28 28 Web Vihje: Voit ladata Web-sovelluksia Nokian Ovi Kaupasta. Kun avaat Web-sovelluksen ensimmäisen kerran, se lisätään kirjanmerkiksi. Jos haluat lisätietoja Ovi Kaupasta, siirry osoitteeseen Sovita Web-sivu puhelimen näyttöön Web-selain optimoi Web-sivut puhelimen näyttöön. Web-sivu sovitetaan yhteen palstaan suuremmaksi, helposti luettavaksi tekstiksi ja kuviksi, joten sitä ei tarvitse suurentaa näytössä. Valitse Valikko > Internet. Valitse > Työkalut > Sovita leveyteen. Jos haluat siirtyä nopeasti Web-sivun eri osiin, valitse jokin seuraavista: / Siirry Web-sivun seuraavaan tai edelliseen osaan. Kirjaudu Web-sivulle. Siirry Web-sivun pääosaan. Etsi Web-sivulta. Lue RSS-syötteitä. Käytettävissä olevat valinnat voivat vaihdella. Tämä näkymä ei ole käytettävissä langattomaan käyttöön suunnitelluissa Websivustoissa. Lisää kirjanmerkki Jos käyt samoilla Web-sivuilla usein, lisää ne kirjanmerkkeihin, jolloin voit avata ne helposti. Valitse Valikko > Internet. Valitse selaamisen aikana > Lisää suosikkeihin. Siirry kirjanmerkkeihin lisättyyn Web-sivustoon Avaa Suosikit-välilehti ja valitse kirjanmerkki. Tyhjennä selaushistoria Valitse Valikko > Internet. Avaa Aiemmat-välilehti ja valitse > Tyhjennä muisti. Poista tallennetut evästeet ja Web-lomakkeisiin tallennettu teksti Valitse > Työkalut > Asetukset > Poista evästeet tai Tyhj. ehdotusluettelo.

29 Pidä yhteyttä verkossa oleviin ystäviin 29 Pidä yhteyttä verkossa oleviin ystäviin Tietoja Yhteisöt-sovelluksesta Valitse Valikko > Sovellukset > Sovell. & pelit > Yhteisöt ja kirjaudu käyttämiisi yhteisöpalveluihin. Yhteisöt-sovelluksen avulla voit käyttää verkon yhteisöpalveluita entistä paremmin. Sovellus ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla. Kun olet kirjautuneena yhteisöpalveluun, esimerkiksi Facebookiin tai Twitteriin, voit toimia seuraavasti: Voit tarkistaa ystäviesi tilapäivitykset. Voit julkaista omia tilapäivityksiä. Voit jakaa kameralla ottamiasi kuvia välittömästi. Käytettävissä ovat vain ne toiminnot, joita kyseinen yhteisöpalvelu tarjoaa. Yhteisöpalveluiden käyttö edellyttää verkkotukea. Tämä saattaa edellyttää suurien tietomäärien siirtämistä, mistä aiheutuu tiedonsiirtokustannuksia. Tietoa tiedonsiirtoon liittyvistä kuluista saat palveluntarjoajaltasi. Yhteisöpalvelut ovat kolmansien osapuolien tarjoamia. Ne eivät ole Nokian tarjoamia. Tarkista käyttämiesi palveluiden tietosuoja-asetukset, koska saatat jakaa tietoja monien ihmisten kanssa. Näiden tietojen jakamista koskevat käyttämäsi palvelun käyttöehdot. Tutustu käyttämiesi palveluiden käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöihin. Sähköposti ja chat Tietoja Sähköposti-sovelluksesta Valitse Valikko > Viestit > Sähköposti. Voit lukea ja lähettää sähköpostiviestejä useiden palveluntarjoajien sähköpostitileillä puhelimen avulla. Puhelin tukee push-sähköpostia. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Jos sinulla ei ole sähköpostitiliä, voit luoda Nokia-tilin, joka sisältää Nokia Ovi Mail - palvelun. Saat lisätietoja osoitteesta Nokia-tilin avulla voit käyttää kaikkia Nokia Ovi -palveluita. Lähetä sähköpostia Valitse Valikko > Viestit > Sähköposti ja valitse sitten sähköpostitili.

30 30 Sähköposti ja chat 1 Valitse Valinnat > Kirjoita uusi. 2 Anna vastaanottajan sähköpostiosoite ja viestin aihe, Kirjoita sitten itse viesti. 3 Jos haluat liittää tiedoston, esimerkiksi kuvan, valitse Valinnat > Liitä > Galleriasta. 4 Jos haluat ottaa kuvan viestiin liitettäväksi, valitse Valinnat > Liitä > Kamerasta. 5 Valitse Lähetä. Lue sähköposteja ja vastaa niihin Valitse Valikko > Viestit > Sähköposti ja valitse sitten sähköpostitili. 1 Valitse sähköposti. 2 Jos haluat vastata sähköpostiin tai lähettää sen edelleen Valinnat. Tietoja Chat-sovelluksesta Valitse Valikko > Viestit > Chat. Voit käydä pikaviestikeskusteluita ystäviesi kanssa. Chat on verkkopalvelu. Voit jättää Chat-sovelluksen käyntiin taustalle, kun käytät puhelimen muita toimintoja. Tällöin saat ilmoituksen uusista pikaviesteistä. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Chattaile ystävien kanssa Valitse Valikko > Viestit > Chat. Voit kirjautua sisään ja chattailla useissa palveluissa yhtä aikaa. Sinun on kirjauduttava erikseen kuhunkin palveluun. Voit käydä keskusteluita useiden henkilöiden kanssa samanaikaisesti. 1 Jos käytettävissä on useita chat-palveluja, valitse haluamasi palvelu. 2 Kirjaudu palveluun. 3 Valitse osoitekirjasta henkilö, jonka kanssa haluat chattailla. 4 Kirjoita viestisi näytön alareunassa olevaan tekstiruutuun. 5 Valitse Lähetä.

31 Kartat 31 Kartat Tietoja Kartat-sovelluksesta Puhelimessa on Kartat-sovellus ja mahdollisesti muistikortti, johon on ladattu maasi karttoja. Aseta muistikortti puhelimeen ennen Kartat-sovelluksen käyttöä. Valitse Valikko > Kartat. Voit selata maasi eri kaupunkien karttoja. Myös seuraavat toimet ovat mahdollisia: Katso nykyinen sijaintisi Suunnittele reitti läheiseen paikkaan Etsi tiettyä paikkaa tai osoitetta ja tallenna se Lähetä sijaintisi tai paikka tekstiviestinä ystävälle Jos selaat alueelle, jota ei ole muistikortille ladatuissa kartoissa, laite hakee alueen kartan automaattisesti Internetin kautta. Karttojen hakeminen voi aiheuttaa suurten tietomäärien siirtämisen palveluntarjoajan verkon kautta. Tietoa tiedonsiirtoon liittyvistä kuluista saat palveluntarjoajaltasi. Voit ladata karttoja myös Nokia Ovi Suite -sovelluksen avulla. Voit ladata ja asentaa Nokia Ovi Suite sovelluksen yhteensopivaan tietokoneeseen osoitteesta Nykyisen sijaintisi määrittäminen voi edellyttää verkkoyhteyttä. Laite voi kehottaa valitsemaan Internet-yhteysosoitteen. Kaikki palvelut eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa, ja palveluja voidaan tarjota vain tietyillä kielillä. Digitaalisten karttojen sisältö voi joskus olla epätarkkaa ja epätäydellistä. Älä koskaan luota ainoastaan sisältöön tai palveluun välttämättömässä viestinnässä, kuten hätätilanteissa. Katso nykyinen sijaintisi kartalla Valitse Valikko > Kartat ja Oma sijainti. Päivitä nykyinen sijaintisi Valitse Valinnat > Päivitä sijainti. Tallenna nykyinen sijaintisi Valitse Valinnat > Tall. suosikiksi.

32 32 Kartat Etsi paikka Valitse Valikko > Kartat. 1 Valitse Haku. 2 Syötä paikan nimi tai osoite. 3 Valitse Etsi. Syöttämääsi nimeä vastaavien paikkojen tai osoitteiden luettelo tulee näyttöön. Tarkenna hakua 1 Valitse Tarkenn. > Etsi paikka tai Etsi osoite. 2 Määritä hakuun lisätietoja ja toimi ohjeiden mukaan. Vihje: Voit hakea kokonaisesta paikkaluokasta jättämällä kaikki nimikentät tyhjiksi. Vihje: Jos et löydä etsimääsi paikkaa, yritä etsiä verkossa olevasta tietokokannasta. Valitse Etsi verkosta:. Operaattori voi veloittaa lisäkustannuksia. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta. Jaa sijaintisi tai paikka Voit lähettää nykyisen sijaintisi tai kartalla olevan paikan tekstiviestinä ystävälle. Valitse Valikko > Kartat. 1 Valitse Oma sijainti tai kartalla oleva paikka ja Valinnat > Läh. tämä paikka. 2 Kirjoita viesti. Osoite ja linkki sijaintiin lisätään automaattisesti. 3 Syötä vastaanottajan puhelinnumero tai valitse Etsi ja nimi. 4 Valitse Lähetä. Kun ystäväsi saa osoitetiedot ja linkin sisältävän viestin, hän näkee paikan puhelimensa Web-selaimessa valitsemalla linkin. Luo kävelyreitti Voit luoda kävelyreitin läheiseen paikkaan. Voit tarkastella reittiä ja kaikkia risteyksiä kartalla ennen liikkeelle lähtöä. Valitse Valikko > Kartat. 1 Valitse Suunn. reitti. 2 Valitse Lähtöpaikka ja valitse kävelyreitin aloituspisteeksi tallennettu paikka, paikka, jossa olet ollut äskettäin, kartalla oleva paikka tai tietty osoite. Jos haluat aloittaa nykyisestä sijainnistasi, valitse Oma sijainti. 3 Valitse Määränpää ja kävelyreitin päätepiste.

33 Nokia Ovi -palvelut 33 Lähtö- ja päätepisteiden välinen etäisyys voi olla enintään 10 kilometriä viivasuoraan mitattuna. Lauttojen ja tiettyjen tunnelien käyttö kävelyreiteillä on rajoitettua. 4 Valitse Etsi > Aloita. 5 Voit peruuttaa reitin valitsemalla Valinnat > Peruuta reitti. Nokia Ovi -palvelut Nokian Ovi-palvelujen saatavuus ja kustannukset Nokian Ovi-palvelujen saatavuus voi vaihdella alueittain. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi aiheuttaa suurten tietomäärien siirtämisen, johon voi liittyä tiedonsiirtomaksuja. Lisätietoja tiedonsiirtomaksuista saat palveluntarjoajaltasi. Jos haluat lisätietoja Ovi-palveluista, siirry osoitteeseen Käytä Nokia Ovi -palveluita Valitse Valikko > Sovellukset > Sovell. & pelit ja sitten haluamasi Ovi-palvelu. Etsi ohjeita Tuki Jos haluat lisätietoja tuotteesi käytöstä tai et ole varma, miten puhelimen kuuluu toimia, lue käyttöohje huolellisesti. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, kokeile jotakin seuraavista: Käynnistä puhelin uudelleen. Katkaise puhelimesta virta ja poista akku. Aseta akku takaisin paikalleen noin minuutin kuluttua ja kytke puhelimeen virta. Päivitä puhelinohjelmisto Palauta alkuperäiset tehdasasetukset Jos ongelma ei ratkea, kysy korjausohjeet Nokialta. Mene osoitteeseen Ota tiedoistasi aina varmuuskopio, ennen kuin lähetät puhelimen korjattavaksi. Tilaa Vihjeet ja tarjoukset -palvelu Vihjeet ja tarjoukset on kätevä palvelu, jonka avulla saat kaiken irti puhelimestasi. Saat vihjeitä ja tukiviestejä sekä päivityksiä peleihisi ja sovelluksiisi. Valitse Valikko > Sovellukset > Sovell. & pelit > Vihjeet ja tarj.. Tilaus- ja peruutusviesteistä voidaan laskuttaa tekstiviestin hinta. Lisätietoja ehdoista on puhelimen käyttöohjeessa ja osoitteessa

34 34 Etsi ohjeita Pidä puhelin ajan tasalla Päivitä puhelinohjelmisto puhelinta käyttämällä Haluatko parantaa puhelimen suorituskykyä sekä hankkia sovelluspäivityksiä ja mahtavia uusia ominaisuuksia? Päivitä puhelimen ohjelmisto säännöllisesti näin saat puhelimestasi eniten irti. Voit myös määrittää puhelimesi tarkistamaan päivitysten saatavuuden automaattisesti. Varoitus: Kun asennat ohjelmistopäivitystä, et voi käyttää laitetta edes hätäpuheluiden soittamiseen, ennen kuin asennus on valmis ja laite on käynnistynyt uudelleen. Palvelujen käyttäminen tai sisällön lataaminen voi vaatia suurten tietomäärien siirtämistä ja aiheuttaa tiedonsiirtomaksuja. Kytke laite laturiin tai varmista, että laitteen akussa on riittävästi virtaa, ennen kuin aloitat päivityksen. Valitse Valikko > Asetukset. 1 Valitse Laite > Laitepäivitykset. 2 Jos haluat nähdä nykyisen ohjelmistoversion ja tarkistaa päivitysten saatavuuden, valitse Nykyisen ohj. tiedot. 3 Jos haluat ladata ja asentaa ohjelmistopäivityksen, valitse Lataa laiteohjelmisto. Noudata näyttöön tulevia ohjeita. 4 Jos asennus peruutettiin lataamisen jälkeen, valitse Asenna päivitys.

Nokia 201 -käyttöohje

Nokia 201 -käyttöohje Nokia 201 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Akun lataaminen 7 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 8 Aseta muistikortti

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia C3-01 -käyttöohje

Nokia C3-01 -käyttöohje Nokia C3-01 -käyttöohje 2.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 6 Aseta tai irrota muistikortti 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI Käyttöohje Nokia 515 2.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Tämän käyttöoppaan ohjeet perustuvat uusimpaan saatavilla olevaan ohjelmistoversioon. Jos laitetta ei ole päivitetty

Lisätiedot

Nokia C3 00 -käyttöohje

Nokia C3 00 -käyttöohje Nokia C3 00 -käyttöohje 4.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Tuki 5 Nokia C3 lyhyesti 5 Tärkeimmät ominaisuudet 5 Näppäimet ja osat 5 Alkuvalmistelut 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7 Virran kytkeminen

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

Nokia C6-00 -käyttöopas

Nokia C6-00 -käyttöopas Nokia C6-00 -käyttöopas 4.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Jaettu muisti 6 Magneetit ja magneettiset kentät 7 Ohjeiden etsiminen

Lisätiedot

Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje. 9248178 1. painos

Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje. 9248178 1. painos Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje 9248178 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA OYJ vakuuttaa täten, että RH-86-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 920

Käyttöohje Nokia Lumia 920 Käyttöohje Nokia Lumia 920 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 920 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 925

Käyttöohje Nokia Lumia 925 Käyttöohje Nokia Lumia 925 3.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Pyyhkäise aloitusnäytössä

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

E51 -käyttöohje. 2. painos

E51 -käyttöohje. 2. painos E51 -käyttöohje 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että RM-244 / RM-426-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin muiden

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Käyttöopas. 9238062/1. painos

Käyttöopas. 9238062/1. painos Käyttöopas 9238062/1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS Nokia Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-104 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Laajennettu käyttöohje. 9310210 4. painos

Laajennettu käyttöohje. 9310210 4. painos Laajennettu käyttöohje 9310210 4. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RH-12 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas 9234634 1. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-51 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Käyttöohje. 9355025 3. painos

Käyttöohje. 9355025 3. painos Käyttöohje 9355025 3. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA CORPORATION ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NPL-2 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NEM-4 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on kopio WWW-osoitteessa

Lisätiedot

Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin

Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin 1.1. painos FI Käyttöohje Kannettava langaton MD-12-kaiutin Sisältö Turvallisuus 3 Aloittaminen 4 Tietoja lisälaitteesta 4 Näppäimet ja osat 4 Lataa kaiutin

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy

Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia DC-50 kannettava langaton latauslevy Sisältö Turvallisuutesi vuoksi 3 Tietoja lisälaitteesta 4 Näppäimet ja osat 5

Lisätiedot

Nokia Bluetooth HF BH-609. 2.0. painos

Nokia Bluetooth HF BH-609. 2.0. painos Nokia Bluetooth HF BH-609 2.0. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että tämä BH-609-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot