Kohdeopas Hania, Kreeta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kohdeopas Hania, Kreeta"

Transkriptio

1 Kohdeopas Hania, Kreeta Hania, Kreeta Hania on etenkin lapsiperheiden suosima lomakohde. Lomakylät Haniasta länteen ovat sopivan pieniä ja rauhallisia lasten kanssa lomailuun. Rannat ovat täällä lapsille turvallisia niin hiekkaleikkeihin kuin uintiin, ja tavernat ottavat pikkuasiakkaat vastaan avoimin sylin. Hotellivalikoimasta löytyy jokaiselle sopiva huviloita, huoneistohotelleja, all inclusivea ja lasten suosikkeja. Hanian kaupunki on alueen sykkivä sydän, sieltä löytyy mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja parhaat paikat tehdä ostokset. Vanhankaupungin kapeille kujille voi pujahtaa tekemään löytöjä. Vatsan kurniessa kannattaa kulkea historialliseen Venetsialaiseen satamaan, jossa ravintolat vievät kielesi kreikkalaisilla herkuilla. Kaupungin länsipuolella sijaitsevissa kylissä, missä monet hotellimme ovat, on oma tunnelmansa. Kato Staloksessa ja Agia Marinassa pääsee keskelle aitoa kreetalaista tunnelmaa, Malemessa levätään rauhassa rannalla ja Plataniaksessa riittää vipinää pikkutunneille asti. Kesäkaudella 2018 Haniaan lennetään suoraan myös Oulusta! LASTEN AURINKOKLUBI Aurinkomatkojen Lasten Aurinkoklubi toimii Haniassa Maleme Imperial ja Creta Palm -hotelleissa. Aurinkoklubi toimii aina toukokuun alusta elokuun puoleen väliin. Lue lisää maksuttoman Lasten Aurinkoklubin hauskasta lomaohjelmasta. CROSSNATURE

2 Hikoile, ulkoile ja pidä hauskaa! Majoittumalla valikoiduissa hotelleissamme Haniassa, voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa. Yhdistä lomaasi kuntoa ja mieltä kohottavaa liikuntaa ulkoilmassa ja palaa takasin arkeen uutta intoa puhkuen! Crossnature-harjoitteluun voit osallistua seuraavista Plataniaksen ja Kato Staloksen hotelleista, jotka sijaitsevat noin viidentoista minuutin hölkkämatkan päässä harjoittelupaikasta Platanias Blue Dome Minoa Palace Resort & Spa Porto Platanias Beach Resort Porto Platanias Village Resort Medousa Sunset Suites Mariliana Evropi Indigo Mare Kato Stalos Creta Palm Cretan Dream Royal Nektar Beach Koukouras Panorama LUE LISÄÄ KREETAN VINKKEJÄ Kreetan parhaat rannat, kiinnostavimmat nähtävyydet ja rotkot sekä maistuvimmat herkut on koottu Kreetan vinkit -sivullemme. Maleme Imperial -hotellimme on ikisuosikki, lue miksi! Katso myös äkkilähdöt Haniaan!

3 Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Hania n as. Kato Daratso 4,5 km Agii Apostoli 4 km Kalamaki 5 km Kato Stalos 7 km Agia Marina 10 km Platanias 11 km Gerani 14,5 km Maleme 17 km Kalives 18 km Rethymnon 60 km Iraklion 140 km Agios Nikolaos 220 km AUTONVUOKRAUS Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta. HARRASTUKSET Haniassa on tarjolla harrastuksia joka lähtöön. Rannoilla voi kesäkuukausina harrastaa mm. vesihiihtoa, sup-lautailua ja nousuvarjoliitoa sekä vuokata kanootteja ja polkuveneitä. Haniassa on hyvät sukellus- ja snorklausvedet.

4 Hanian ympäristöön voi tutustua hyppäämällä hevosen, maastopyörän tai moottoripyörän selkään. Kuntoilla voi myös kuntosaleilla ja tenniskentillä. PATIKOINTI Kreetalla on useita eritasoisia patikointireittejä. Länsi-Kreetan tunnetuimmat vaelluskohteet ovat Samarian, Imbrosin ja Agia Irinin rotkot. Pääset patikoimaan myös retkellämme. Keväällä ja loppusyksystä solat saattavat olla suljettuina huonojen säiden ja sateiden vuoksi. Samarian rotko on avoinna säästä riippuen toukokuun puolivälistä syys lokakuun vaihteeseen. Pääset paikallisbusseilla rotkojen alkupäihin, mutta paluu on hankalampaa. Apokoronoun alueella on helppokulkuisia reittejä. Voit tehdä lyhyitä patikointiretkiä lähialueella, esim. Plataniaksen appelsiini- ja oliivilehdoissa. Hanian kirjakaupoissa myydään englannin- ja saksankielisiä vaellusoppaita ja -karttoja. SUKELLUS Laitesukellus on Kreikassa sallittua vain sukellusseuroissa tai -kouluissa. Blue Adventures Diving -sukelluskeskus Nea Horan rannalla järjestää sukelluskursseja ja -retkiä, ja vuokraa sukellusvälineitä. Perheenjäsenet, jotka eivät sukella, voivat lähteä mukaan veneretkille. Lisätietoja Snorklausvälineitä myydään useissa lomakeskusten liikkeissä. HYVÄ TIETÄÄ KOHTEESTA APTEEKKI JA LÄÄKÄRI Päivystävä apteekki on sekä Hanian kaupungissa että lomakylissä. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. Lääkäri Vittorakiksen vastaanotto on Plataniaksen keskusaukiolta n. 800 mn päässä Malemen suuntaan. Hän hyväksyy AIGn, Ifin, Eurooppalaisen, Yrittäjäin-Fennian ja Tapiolan matkustajavakuutukset. Voit anoa korvausta reseptilääkkeistä kuitteja vastaan vakuutusyhtiöltäsi Suomessa.

5 LIIKUNTARAJOITTEISET Hanian lomakylissä maasto on tasaista, joten liikkuminen onnistuu hyvin. Kylissä jalkakäytävät ovat kuitenkin kapeita ja puuttuvat osittain kokonaan. Päätien liikenne on ajoittain vilkasta. Useimmissa ravintoloissa ei ole otettu huomioon liikuntaesteisten tarpeita. Haniassa on muutamia invatakseja. Katso listastamme liikuntajoitteisille sopivat hotellit. LUOTTOKORTIT Voit nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla ja Visa Electron- sekä Maestro-korteilla Staloksen, Plataniaksen, Malemen ja Hanian pankkiautomaateista. Dinersilla voit nostaa rahaa Staloksen, Plataniaksen ja Hanian automaateista. Visa, MasterCard ja Visa Electron käyvät yleisesti maksuvälineinä myymälöissä ja ravintoloissa (alkukaudesta vaihtelevasti). PALVELURAHA Kreikassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa tai laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummasta on tapana pyöristää 10 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Retkibussin kuljettajalle ja hotellin laukunkantajalle voi antaa palvelurahaksi yhden euron. KULKUYHTEYDET Haniassa pääsee liikkumaan kätevästi bussilla ja taksilla. Bussit liikennöivät kylien läpi aina Hanian keskustaan asti. Bussilla pääsee myös saaren muihin osiin. Laivalla pistäydyt päiväretkellä Santorinilla. Bussit Bussit kulkevat rannikon kylien läpi päätietä pitkin Hanian keskustaan min välein. Kylissä ei ole bussiasemia. Kaukoliikenteen bussit lähtevät Hanian keskustasta bussiasemalta.

6 Taksit Hanian taksiasema on bussiaseman vieressä 1866-aukiolla. Plataniaksen taksiasema on keskusaukiolla. Saat taksin muissa kylissä lennosta tai tilaamalla radiotaksin. Takseissa on mittarit. Tarkista, että kuljettaja käynnistää mittarin. Laivat Iraklionin satamasta on laivayhteys Santorinille ja Ateenaan. Matka Santorinille kestää nopeilla aluksilla 1 t 45 min 2 t ja yölaivalla Ateenan Pireukseen n. 10 t. Lisätietoja LENTOKENTTÄKULJETUKSET Tämän Aurinkomatka-paketin bussikuljetukset ovat maksullisia. Edestakaisen kuljetuksen hinta on 18 /aikuinen ja 9 /lapsi 2 17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa. Lentokenttä Chania International Airport Ioannis Daskalogiannis Matkan pituus n km lomakylästä riippuen Matkan kesto n min Yhteydet lentoasemalta Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentokentältä lomakohteeseen paikallisbussilla, taksilla tai vuokra-autolla. MATKALLA LASTEN KANSSA Hanian upeat hiekkarannat sopivat hyvin lasten vesileikkeihin. Lapset otetaan ilolla vastaan useimmissa tavernoissa, ja monessa tavernassa on leikkipaikat lapsille, kuten esimerkiksi Plataniaksen Drosia- ja Agia Marinan Kouroupis-tavernoissa. Liikkuminen lastenrattaiden kanssa onnistuu hyvin Hanian lomakylissä, mutta pienissä kylissä jalkakäytävät ovat usein kapeita tai niitä ei ole ollenkaan. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.

7 Vesipuisto Noin 10 kmn päässä Haniasta Varipetron kylässä sijaitseva Limnoupoliksen vesipuisto on avoinna säästä riippuen kesäkuukausina. Vesipuistoon pääsee kätevästi minijunalla. Lisätietoja Muuta tekemistä lapsille Plataniaksessa on mm. Exhibition Center pomppulinnamaailma. Agia Marinassa, Plataniaksessa, Staloksessa ja Agia Apostolissa on minigolfratoja. Hanian kaupunginpuistossa lapset voivat ihastella lintuja ja vuohia. Pienten lasten ruokailu Haniasta ja lomakylien isoimmista marketeista tai apteekeista voi ostaa äidinmaidonkorviketta jauheena, purkkiruokia sekä vaippoja. NÄHTÄVYYDET Hanian Vanhakaupunki, Venetsialainen satama ja vanhat arsenaalit ovat tutustumisen arvoisia. Vanhassakaupungissa kannattaa kurkata kauppahalliin. Jos haluat kasvattaa Hania-tuntemustasi, ota vierailukohteiksesi Arkeologinen museo, Merenkulkumuseo, Hanian historiallinen museo tai Bysanttilainen museo. Rauhallisen mielentilan saa vierailemalla Akrotirin niemimaalla Agia Triada-, Gouverneto- ja Korakies-luostareissa. Hanian kaupungin ulkopuolella kannattaa nähdä Apteran näköalapaikka, saksalainen hautausmaa Malemessa, Knossoksen palatsi Iraklionissa, Mallian palatsin rauniot sekä Samarian ja Imbroksen rotkot. OSTOKSET

8 Hanian kaupungissa ja Plataniaksessa on paljon pieniä liikkeitä. Suosittuja ostoksia ovat laukut, kengät ja muut nahkatuotteet, paikalliset viinit, keramiikka ja kreetalaiset käsityöt, mausteet ja oliiviöljy. RAVINTOLAT JA HUVIT Hanian kaupungissa on runsaasti valinnanvaraa tavernoista Venetsialaisen sataman ulkoilmaravintoloihin. Myös Plataniaksessa herkuttelijalla on paljon vaihtoehtoja. Hotellialueillamme on pieniä, viihtyisiä tavernoita. Haniassa on paljon baareja, diskoja ja muita menopaikkoja, Agia Marinassa ja Plataniaksessa on musiikkibaareja. Suosituimmat paikat ovat Hanian tunnelmallisessa satamassa ja sen lähiympäristössä. Hotellialueillamme ja niiden lähellä olevissa kylissä iltaelämä on keväällä ja syksyllä hiljaista. Ulkoilmadiskot aukeavat keskikesällä. Heinä elokuusssa Platanias ja Hanian Venetsialainen satama ovat yöelämän keskuksia, sen sijaan Kato Staloksen, Agia Marinan ja Malemen iltaelämä on hiljaista. UIMARANNAT Haniassa ollaan Kreetan upeimpien rantojen äärellä. Rannat ovat puhtaaksi luokiteltuja Sinisen lipun rantoja. Kato Staloksen, Agia Marinan ja Plataniaksen edustalle levittyy noin 7 kilometrin pituinen hiekkaranta. Malemen edustan pitkä, kapea ranta on kivikkorantaa. Paikallisten suosimat Glaroksen ja Agii Apostolin rannat ovat Haniasta noin 5 kilometrin päässä. Rantapalvelut Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja- ja varjoja ja niillä on snackbaareja ja ravintoloita. Agia Marinan ja Plataniaksen rannoilla voi harrastaa mm. nousuvarjoliitoa, vesihiihtoa, sup-lautailua, rantalentopalloa ja vesiskootteriajelua sekä vuokrata veneen perässä vedettäviä renkaita ja banaaneja. MAJOITUSVERO Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta alkaen majoitusvero, jonka suuruus on

9 0,50 4 /yö/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Retket AURINKOMATKAT GRAMVOUSA JA BALOS Hauska meri- ja rantapäivä koko perheelle näyttää kenties uuden puolen Kreetan saaresta! Reitti kulkee kauniiden maisemien reunustamaa tietä Kastellin satamaan. Satamassa noustaan laivaan ja seilataan pitkin Gramvousan niemimaan reunustaa. Ihaile pystysuoraan merestä nousevia kallionjyrkänteitä. Matka jatkuu Imeri Gramvousan saarelle. Saarella on mahdollisuus nousta ihailemaan näköaloja venetsialaisen linnoituksen raunioilta tai snorklata vanhan laivan hylyn ympäristössä. Gramvousan saarelta on lyhyt laivamatka Baloksen laguunille. Laguuni ihastuttaa kokeneemmankin maailmanmatkaajan. Baloksella voit kahlailla lämpimässä vedessä, ottaa aurinkoa ja täälläkin sinulla on mahdollisuus snorklata. Hyvällä onnella voit nähdä vaikkapa pieniä mustekaloja. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo ) Hinta n. 55 /aikuinen, 27,50 / 4 14-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, kevyen lounaan, ruokajuoman (vesi), pääsymaksun Baloksen laguunille ja luonnonsuojelumaksun (n. 1 /hlö). Opastus suomeksi Retkipäivä

10 Kesän 2017 retkipäivä on maanantai. Retki toteutetaan kesäkuusta elokuun loppuun säävarauksella. Huomioitavaa Laivan kanttiinissa myydään syötävää ja juotavaa. Varaa retkelle mukaan hyvät kengät, mikäli haluat nousta ylös venetsialaiselle linnoitukselle ihailemaan maisemia. AURINKOMATKAT ELAFONISSI Näe yksi Euroopan upeimmista rannoista! Vaaleanpunainen hiekka ja turkoosina välkehtivä meri lumoavat kokeneenkin matkaajan. Aamulla suunnataan Haniasta etelään vievälle kippuraiselle vuoristotielle. Matka vie läpi Kreetan jylhien vuoristomaisemien. Matkalla ohitetaan pikkuruisia maalaiskyliä ja pysähdytään puolimatkassa lyhyelle tauolle. Elafonissin rannalla nautitaan rantaelämästä. Osa loiskuttelee koko päivän kirkkaan meren aalloissa ja kahlaa pitkin rantaviivaa. Toiset rakentavat hiekkalinnoja ja loput nauttivat löhöilystä auringossa. Kreetan Malediiveiksi kutsuttu Elafonissi tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden viettää täydellinen rantapäivä. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Lisämaksusta Opastus Retkipäivä koko päivä (n. klo 8 17) n. 38 /aikuinen, 19 / 4 14-v. lapsi Aurinkotuolin ja -varjon vuokra maksetaan paikan päällä. suomeksi

11 Kesän 2017 ja 2018 retkipäivä on lauantai. Retki toteutetaan kesäkuusta elokuun loppuun säävarauksella. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun, rannalta voi ostaa juotavaa ja syötävää. MYYTTINEN KNOSSOS JA IRAKLION Retki vie sinut kiinnostavalle matkalle eurooppalaisen sivistyksen alkujuurille. Knossoksen pronssiajan palatsirauniot ovat merkittävin Kreetalta löydetty minolaisaikainen rakennelma. Matka kulkee pitkin jylhää pohjoisrannikkoa kohti saaren pääkaupunkia Iraklionia, jossa voit lisämaksusta vierailla uudistuneessa arkeologisessa museossa. Museossa on esillä upea kattaus minolaista historiaa ja kulttuuria. Museon kokoelmaan kuuluvat mm. historiankirjoista tutut kuningas Minoksen sormus ja mysteerinen Festoksen kiekko. Voit myös viettää koko vapaa-ajan kaupunkiin tutustumiseen tai lounaaseen. Iltapäivällä voit jatkaa Iraklionin tutkimista tai lähteä tutustumaan Knossoksen palatsiraunioihin. Lisämaksusta pääset palatsialueelle, jota on entisöity löytöjen ja tutkimusten perusteella. Alueella saat hyvän kuvan sen minolaisen ajan loistosta. Jos annat mielikuvituksen laukata, voit herättää henkiin jopa mytologian hirmuisen Minotauruksen! matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 7 18) Hinta n. 48 /aikuinen, 24 / lapsi 4 14-v. Lisämaksusta Pääsymaksut Iraklionin arkeologiseen museoon (n. 10 / yli 18-v.) ja Knossoksen palatsiin (n. 15 / yli 18-v.), yhteislipulla n. 16 / yli 18-v., maksetaan paikan päällä. Alle 18-vuotiaat ja opiskelijat maksutta opiskelijakortilla, yli 65-vuotiaat puoleen hintaan

12 (mukana oltava henkilöllisyystodistus, joka esitettävä pyydettäessä). Opastus suomeksi Retkipäivä Kesän 2017 ja 2018 retkipäivä on keskiviikko. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. SPINALONGA KYYNELTEN SAARI Hyppää mukaan aikamatkalle ja näe yksi Itä-Kreetan tunnetuimmista nähtävyyksistä! Spinalongan saari on täynnä mielenkiintoisia ja koskettavia tarinoita menneistä ajoista. Saari toimi 1900-luvun puoliväliin asti spitaalisten siirtolana. Matka taittuu aamuvarhaisella Mirabellonlahden maisemissa Plakan kylään. Plakasta kulki aikoinaan veneliikenne Spinalongan saarelle vieden sinne asukkaita sekä heille myytäviä tarvikkeita. Pääset tekemään tuon saman venematkan Spinalongan kohotessa merestä suoraan edessäsi. Spinalongan saarella kuljet turvapaikkaa etsineiden kristittyjen, venetsialaisten valloittajien ja ottomaanikauppiaiden jalanjäljissä. Kuulet myös mielenkiintoisia tarinoita saaren entisistä asukkaista. Paluumatkalla on vapaata aikaa lounaaseen Plakan kylässä. Matka jatkuu vielä ylä-eloundan pieneen kylään. Täällä elämä soljuu eteenpäin perinteikkäästi. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo ) Hinta Kesällä 2017 n. 50 /aikuinen, 25 / 4 14-v. lapsi Kesällä 2018 n. 56 /aikuinen, 31 / 4 14-v. lapsi Sisältää Kesällä 2017 edestakaisen kuljetuksen satamaan. Kesällä 2018 edestakaisen kuljetuksen satamaan ja edestakaisen laivakuljetuksen

13 Spinlongalle. Lisämaksusta Kesällä 2017 laivalippu (n. 6 /hlö), pääsymaksu Spinalongan saarelle (n. 8 / 18-vuotta täyttäneet ja 4 / 65-vuotta täyttäneet), maksetaan paikan päällä. Alle 18-vuotiaille ja opiskelijoille sisäänpääsy Spinalongan saarelle maksutta (henkilöllisyystodistus/opiskelijakortti esitettävä pyydettäessä). Kesällä 2018 pääsymaksu Spinalongan saarelle (n. 8 / 18-vuotta täyttäneet ja 4 / 65-vuotta täyttäneet), maksetaan paikan päällä. Alle 18-vuotiaille ja opiskelijoille sisäänpääsy Spinalongan saarelle maksutta (henkilöllisyystodistus/opiskelijakortti esitettävä pyydettäessä). Opastus suomeksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivä on tiistai. Retki toteutetaan asti säävarauksella. Kesän 2018 retkipäivä on tiistai. Retki toteutetaan asti säävarauksella. KREETAN SAARIKIERROS Oletko kiinnostunut kreetalaisesta elämänmenosta? Tässä avaimet todellisen Kreetan saloihin! Kreetan saarikierros tarjoaa uljaita maisemia, pikkukyliä ja unohtumattomia hetkiä. Matkan varrella näet jylhää vuoristoa, kanjoneita ja Potamoin patojärven. Saaren eteläisellä rannikolla vastassasi on auringossa välkehtivä Libyanmeri. Spilin kylässä voit täyttää pullosi ikuisen nuoruuden lähteestä. Lounasta nautitaan tavernassa luonnon keskellä. Pöytiin kannettavat perinteiset kreetalaiset herkut nostavat veden kielelle ja vatsa täynnä on mukava jatkaa matkaa. Elämyksellinen Kreeta tekee lähtemättömän vaikutuksen vierailijoihinsa kuten se on tehnyt jo tuhansien vuosien ajan. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa.

14 Kesto koko päivä (n. klo ) Hinta n. 56 /aikuinen, 28 / lapsi 4 14-v. Sisältää lounaan, ruokajuomat (vesi ja viini) Opastus suomeksi Retkipäivä varmistuu matkustuskauden alettua. Kesän 2017 retkipäivä on perjantai. Retki toteutetaan saakka. SUP-LAUTAILU JA SNORKLAUS Loutrakin poukama Akrotirilla on ihanteellinen paikka SUP-lautailuun kirkkaan vetensä ja tyyneytensä vuoksi. SUP-lautailu eli suppailu sopii kaikenikäisille ja retket sopivat aloittelijoille sekä jo kokeneemmillekin suppailijoille. Ainoa vaatimus on uimataito. Ensin tutustutaan erilaisiin suppailutekniikoihin, jonka jälkeen lähdetään matkaan tutkimaan rannikon piilossa olevia luolia. Retken aikana pääset myös uimaan ja snorklaamaan. Ohjaajat ottavat retkellä kuvia, jotka saat jälkikäteen itsellesi muistoksi. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. 3 4 tuntia) Hinta n. 65 /aikuinen, 45 / 8 12-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen, pullon juomavettä, suppailuvarusteet, opastuksen ja snorklausvälineet. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat ma, ti, ke, to ja pe. Retki toteutetaan saakka

15 säävarauksella. Huomioitavaa Retkellä edellytetään uimataitoa. Sup-laudalla melotun matkan pituus on noin kaksi kilometriä. Voit ottaa retkelle mukaan vaihtovaatteet, jotka säilytetään melonnan aikana retkijärjestäjän tiloissa. ELAFONISSI Näe yksi Euroopan upeimmista rannoista! Vaaleanpunainen hiekka ja turkoosina välkehtivä meri lumoavat kokeneenkin matkaajan. Aamulla suunnataan Haniasta etelään vievälle kippuraiselle vuoristotielle. Matka vie läpi Kreetan jylhien vuoristomaisemien. Matkalla ohitetaan pikkuruisia maalaiskyliä ja pysähdytään puolimatkassa lyhyelle tauolle. Elafonissin rannalla nautitaan rantaelämästä. Osa loiskuttelee koko päivän kirkkaan meren aalloissa ja kahlaa pitkin rantaviivaa. Toiset rakentavat hiekkalinnoja ja loput nauttivat löhöilystä auringossa. Kreetan Malediiveiksi kutsuttu Elafonissi tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden viettää täydellinen rantapäivä. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Lisämaksusta Retkipäivä koko päivä (n. klo 8 17) n. 38 /aikuinen, 19 / 5 12-v. lapsi edestakaisen kuljetuksen. monikielinen (sis. englanti) Aurinkotuolin ja -varjon vuokra maksetaan paikan päällä.

16 Kesän 2017 retkipäivät ovat ma, ke ja pe. Retki toteutetaan maanantaisin ja perjantaisin saakka ja keskiviikkoisin saakka säävarauksella. Kesän 2018 retkipäivä on keskiviikko. Retki toteutetaan toukokuusta lokakuuhun säävarauksella. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun, rannalta voi ostaa juotavaa ja syötävää. Rannan palvelut (aurinkotuolit, kanttiini, wc) eivät ole käytössä alkukaudesta. HANIA TUTUKSI Kreetan viehättävä entinen pääkaupunki esittelee kasvonsa kaupunkikierroksella. Hania on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, paikallista elämänmenoa ja kesäajan iloista kansainvälisyyttä. Retkellä ajetaan Hanian keskustaan paikallista väriä viliseville markkinoille. Tutustut myös kaupungin sydämeen, kauppahalliin. Ihmisvilinästä ja kauppahallin houkuttelevista tuoksuista pujahdetaan ottomaani-kaupunginosan kapeille kujille. Kuljet pitkin tunnelmallisia, mutkittelevia mukulakivikatuja venetsialaiseen satamaan. Pienen hengähdystauon jälkeen jatketaan vielä vanhan kaupungin toiselle puolelle, joka aikoinaan tunnettiin juutalaisten ja kristittyjen kaupunginosana. Kävelykierroksen jälkeen suunnataan bussilla Nea Horan kaupunginosan kautta Kolimbarin kylän liepeillä sijaitsevalle Karavitakiksen viinitilalle. Tilalla pääset tutustumaan viinin valmistukseen sekä aistimaan tilan palkittujen viinien makuja ja tuoksuja. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää koko päivä (n. klo ) Kesällä 2017 n. 33 /aikuinen, 16,50 / 4 14-v. lapsi Kesällä 2018 n. 36 /aikuinen, 18 / 4 14-v. lapsi Kesällä 2017 edestakaisen kuljetuksen.

17 Kesällä 2018 edestakaisen kuljetuksen ja viininmaistajaiset. Lisämaksusta Kesällä 2017 viinimaistiaiset viinitilalla (n. 3 /hlö), maksetaan paikan päällä. Opastus suomeksi Retkipäivä Kesän 2017 ja 2018 retki järjestetään huhti toukokuussa ja syys lokakuussa maanantaisin. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. GRAMVOUSA JA BALOS Hauska meri- ja rantapäivä koko perheelle näyttää kenties uuden puolen Kreetan saaresta! Reitti kulkee kauniiden maisemien reunustamaa tietä Kastellin satamaan. Satamassa noustaan laivaan ja seilataan pitkin Gramvousan niemimaan reunustaa. Ihaile pystysuoraan merestä nousevia kallionjyrkänteitä. Matka jatkuu Imeri Gramvousan saarelle. Saarella on mahdollisuus nousta ihailemaan näköaloja venetsialaisen linnoituksen raunioilta tai snorklata vanhan laivan hylyn ympäristössä. Gramvousan saarelta on lyhyt laivamatka Baloksen laguunille. Laguuni ihastuttaa kokeneemmankin maailmanmatkaajan. Baloksella voit kahlailla lämpimässä vedessä, ottaa aurinkoa ja täälläkin sinulla on mahdollisuus snorklata. Hyvällä onnella voit nähdä vaikkapa pieniä mustekaloja. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Lisämaksusta koko päivä (n. klo 9 19) n. 50 /aikuinen, 25 / 5 12-v. lapsi edestakaisen kuljetuksen.

18 Luonnonsuojelumaksu Baloksen laguunilla (n. 1 /hlö), maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus monikielinen (sis. englanti) Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat ma, ke ja pe. Retki toteutetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin saakka ja perjantaisin saakka säävarauksella. Huomioitavaa Laivan kanttiinissa myydään syötävää ja juotavaa. Varaa retkelle mukaan hyvät kengät, mikäli haluat nousta ylös venetsialaiselle linnoitukselle ihailemaan maisemia. KREETALAINEN ILLANVIETTO Lähde mukaan perinteiseen kreetalaiseen illanviettoon Fournesin vuoristokylään. Maukas illallinen nautitaan kauniissa puutarha- ja vuoristomaisemissa auringon laskiessa vuorten taakse. Tarjolla on erilaisia kreetalaisen keittiön herkkuja sekä raikkaita talon juomia. Illallisravintolan hedelmät ja kasvikset on poimittu ravintoloitsijan omasta puutarhasta. lllanviettopaikka sijaitsee kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä. Alueen ainutlaatuisen ilmaston ansiosta puutarhassa kasvavat niin banaani, mango kuin rosmariinikin. Illallisen jälkeen siirrytään tunnelmalliseen amfiteatteriin. Pääset seuraamaan perinteisiä kreetalaisia tansseja paikallisen musiikin tahdittamana. Tanssiesitysten lomassa halukkaat pääsevät kokeilemaan tanssitaitojaan esiintyjien kanssa. Voit myös kierrellä kasvitieteellisessä puutarhassa. matkavarauksen yhtedessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta iltaretki (n. klo ) n. 46 /aikuinen, 23 / 5 12-v. lapsi

19 Sisältää edestakaisen kuljetuksen, illallisen, ruokajuomat (vesi ja viini), sisäänpääsyn puutarhaan. Opastus suomeksi ja englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivä on maanantai. Huomioitavaa Varaa alkukeväästä ja loppusyksystä retkelle mukaan lämmintä vaatetta. Mikäli haluat kierrellä kasvitieteellisessä puutarhassa, varaa retkelle mukaan myös hyvät kävelykengät. Puutarha on rakennettu rinteeseen ja maastossa on paljon korkeuseroja. SAMARIAN ROTKOVAELLUS Samarian rotkon kansallispuistoalue polveilee Lefka Orin Valkoisilla vuorilla. Rotkossa saatat tavata monia harvinaisia Kreetan kasveja ja eläimiä. Korkealla rotkon rinteillä asustaa kreetalaisen itsenäisyyden tunnuseläimiä, kri-kri-villivuohia. Rotko on 17 km pitkä, josta vaellettavissa on vajaat 16 km. Rotkossa pitivät aikoinaan majapaikkaa monet Kreetan vastarintaliikkeen jäsenistä. Samarian rotko onkin yksi niistä harvoista alueista saarella, jota viholliset eivät ole koskaan onnistuneet valloittamaan. Vaellus alkaa auringonnousun jälkeen Omaloksen ylätasangolta Xyloskalosta noin 1200 metrin korkeudelta merenpinnasta. Alkukilometrit ovat suhteellisen jyrkkää alamäkeä. Reitti on osaltaan kivikkoinen ja siinä on sekä nousuja että laskuja koko matkan ajan. Samarian rotkon maasto on herkkä jyrkkien rinteiden vuoksi ja putoavien kivien mahdollisuus on aina olemassa. Vaellus päättyy Agia Roumelin kylään, Libyanmeren ääreen. Kylässä on uintimahdollisuus. Agia Roumelista matka jatkuu noin tunnin laivamatkalla ja sieltä edelleen bussilla takaisin hotelleille. matkavarauksen yhtedessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo )

20 Hinta Kesällä 2017 n. 38 /aikuinen, 19 / 5 12-v. lapsi Kesällä 2018 n. 38 /aikuinen, 19 / 5 11-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen. Lisämaksusta Rotkon sisäänpääsy ja laivalippu Agia Roumelista bussin lähtöpaikalle (n. 15 /aikuinen, 5 / lapsi), maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat ti, to ja su. Lokakuussa 2017 retkipäivät ovat torstai ja sunnuntai. Retki toteutetaan saakka säävarauksella. Kesän 2018 retkipäivät ovat tiistai ja torstai. Retkellä on säävaraus. Huomioitavaa Vaellukselle tarvitaan hyvä peruskunto. Varaa mukaan umpinaiset kengät. LUMOAVA SANTORINI Upea mahdollisuus tutustua Kreikan kuvatuimpaan saareen. Retkipäivä tarjoaa lumoavia maisemia, kansainvälistä ilmapiiriä ja aavaa merta. Suurin osa sinivalkoisista postikorteista on valokuvattu juuri tällä saarella. Saarikierroksella käydään viehättävässä Oian kylässä. Pääset tutustumaan myös kraatterin reunalla sijaitsevaan saaren pääkaupunkiin Firaan. Voit viettää lopun päivästä valintasi mukaan Firassa, lähteä Perissan rannalle tai osallistua lisämaksulliselle retkelle tulivuorelle. Kreetalta Santorinille matkataan katamaraanialuksella. Matka kestää n. 3 tuntia yhteen suuntaan. Alus lähtee Rethymnonin satamasta. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo )

21 Hinta n. 176 /aikuinen, 88 / 4 11-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, laivaliput ja päiväretken Santorinilla. Lisämaksusta Vapaavalintainen tulivuoriretki Santorinilla kesäkuun puolivälistä alkaen (n. 16 /aikuinen, 8 / 4 11-v. lapsi) maksetaan paikan päällä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat tiistai ja lauantai. Retki toteutetaan saakka säävarauksella. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun Santorinilla joko Firassa tai rannalla. Laivalla on myynnissä juotavaa ja välipaloja. JEEPPISAFARI KREETAN SALOIHIN Tutustu kreetalaisen elämän salaisuuksiin hauskalla jeeppisafarilla! Safari vie sinut 500 metrin korkeuteen, pienille poluille ja rotkomaisemiin. Päivän aikana tutustut kreetalaiseen kulttuuriin, viinitilaan ja oliiviöljyn valmistukseen. Päivä alkaa vierailulla oliivipuristamoon ja viinitilaan. Opastetulla kierroksella kuulet, mikä on kreetalaisten pitkän iän salaisuus. Näet myös 3000 vuotta vanhan oliivipuun. Lounasta nautitaan pienessä kylätavernassa, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Mesavliaa ja Delianan rotkoa. Matkan varrelle osuvat myös pieni kappeli sekä usein myös lukuisat valokuvaukselliset lampaat ja vuohet. Paluumatkalla pääset tutustumaan 1500-luvulta peräisin olevaan Kreetalaiseen taloon. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo )

22 Hinta n. 74 /aikuinen, 47 / 8 12-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta. Sisältää lounaan, ruokajuomat (vesi, viini), pääsymaksut oliivipuristamoon, oliivimuseoon ja viinitilalle, jossa viinimaistiaiset yli 18-vuotiaille, alle 18-vuotiaille mehu Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat tiistai ja lauantai. Retki toteutetaan saakka. JEEPPISAFARI PAIMENTEN MAILLE Unohtumattomia maisemia, kreetalaisia pikkukyliä ja paikallisia herkkuja. Retken reitti kiemurtelee rannikon liepeillä ja nousee jylhään vuoristoon. Matkalla pääset kurkistamaan lammaspaimenten asumukseen, jossa valmistetaan paikallista juustoa. Päivän aikana pääset tutustumaan myös St. Kiriakin kirkkoon sekä Halepan luostariin. Jos onni on myötä, saatat nähdä myös kotkia ja villivuohia. Lounaalla vatsa täyttyy kreetalaisista herkuista. matkavarauksen yhtedessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo ) Hinta n. 74 /aikuinen, 47 / 8 12-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta. Sisältää lounaan, ruokajuomat (vesi, viini) Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat keskiviikko ja perjantai. Retki toteutetaan saakka. VALKOISTEN VUORTEN JEEPPISAFARI

23 Hyppää mukaan vauhdikkaalle jeeppisafarille halki kreetalaisten maalais- ja vuoristomaisemien. Retki vie kauas pääteiltä, huikeisiin vuoristomaisemiin. Vauhdin hurman ja jylhien maisemien lisäksi pääset tutustumaan lammaspaimenten elämään. Päivän aikana kuulet tarinoita kreetalaisesta elämästä ja näet perinteisen paimentolaisen majan. Vuorenrinteiltä avautuvat upeat näkymät Hanian kaupunkiin ja hyvällä onnella saatat nähdä myös kotkia ja vuohia. Retken aikana vieraillaan myös viinitilalla, jossa pääset maistelemaan herkullisia paikallisia viinejä. Therisson kylän tavernassa nautitaan perinteinen kreikkalainen maalaislounas. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa Kesto koko päivä (n. klo ) Hinta n. 74 /aikuinen, 47 / lapsi 8 12-v. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta. Sisältää lounaan, ruokajuomat (vesi, viini), pääsymaksun viinitilalle ja viinimaistiaiset yli 18-vuotaille, alle 18-vuotiaille mehu Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat ma, to ja su. Retki toteutetaan saakka. AKROTIRI JA SOUDANLAHTI Leppoisa iltapäiväretki Soudanlahden maisemiin sopii koko perheelle. Näe Akrotirin niemimaan mielenkiintoisimmat paikat ja pulahda uimaan paikallisten suosimalla Marathin rannalla. Bussimatkalla Akrotirin niemimaalle pysähdytään valokuvaustauolle Profeetta Iliaksen kukkulalle, mistä saat otettua huikaisevat panoraamakuvat Hanian kaupungista. Agia Triadan luostarin holvikaarien alla on hämyisää ja viileää luvulla rakennettu kaunis luostari huokuu historiaa.

24 Matka jatkuu Marathin kylän hiekkarannalle. Ranta on suosittu hanialaisten rentoutumispaikka ja kuuluisa kirkkaasta vedestä sekä suojaisasta sijainnista. Matala ranta soveltuu hyvin lapsille ja nälän yllättäessä tavernat tarjoilevat lounasta. Marathista matka jatkuu laivalla Soudanlahden halki komeita meri- ja vuoristomaisemia katsellen. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo ) Hinta n. 34 /aikuinen, 17 / 4 14-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen ja laivalipun. Lisämaksusta Sisäänpääsy luostariin (n. 2,5 / aikuinen), maksetaan paikan päällä. Opastus suomeksi Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivä on tiistai. Retki toteutetaan 12.9 saakka säävarauksella. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Varaa retkelle mukaan olkapäät ja polvet peittävä vaatetus luostarivierailua varten. AIKUISTEN TEKNIIKKAUIMAKOULU Varaa lomallesi Aikuisten tekniikkauimakoulu ja opi uimaan uudella tavalla! Vaatimus kurssille on 100 metrin uimataito. Aikuisten tekniikkauimakoulussa keskitytään hengityksen, rentouden sekä hyvän ja ryhdikkään uintiasennon löytämiseen ammattitaitoisen opettajan johdolla, jolla on vuosien kokemus valmentamisesta. Tekniikkauimakoulun tavoitteena on oppia vapaa-, rinta-, selkä- ja perhosuinnin perustekniikat. Uintitekniikkaa hiotaan viikon aikana mahdollisimman sujuvaksi, taloudelliseksi sekä tehokkaaksi. Pääset harjoittelemaan myös erilaisia vauhtialueita, joista on hyötyä mikäli innostut kehittämään uintiasi myös tulevaisuudessa.

25 Aikuisten tekniikkauimakoulu järjestetään Creta Palm -hotellin tiloissa Nauti lomastasi ja anna kehosikin nauttia! matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Aikuisten tekniikkauimakouluun voi osallistua kerrallaan enintään 4 aikuista. Aikuisten tekniikkauimakouluun voi ilmoittautua myös kohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. Kesto n. 1 tunti/kerta. Hinta n. 65 /hlö. Sisältää Yhteensä viisi käyntikertaa. Opastus suomeksi Ajankohta Kesän 2018 uimakoulupäivät ovat pe, la, ma, ti ja ke. Tekniikkauimakoulun aloituspäivä on perjantai. KOKKIKOULU KREETALAISITTAIN Oletko ihastunut kreetalaiseen keittiöön? Tämän illan aikana pääset tutustumaan paikallisiin resepteihin ja valmistamaan herkullisia kasvisaterioita niiden avulla. Paikalliset rouvat Eleni ja Chrisoula kutsuvat sinut heidän kesäkotiinsa, jossa herkulliset ateriat kokataan paikallisia tuoreita raaka-aineita käyttäen. Oliiviöljy, vihannekset ja yrtit tulevat kaikki perheen omasta puutarhasta. Illan aikana kuuletkin paljon mielenkiintoista tietoa niin yrteistä kuin oliiviöljystä. Pääset myös tutustumaan perheen puutarhaan. Kokkailujen jälkeen nautitaan itse valmistettu herkullinen illallinen paikallisen viinin, tuoreen leivän ja jälkiruoan kera.

26 varauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä iltaretki (n. klo 17 22) n. 40 /aikuinen, 20 / lapsi 4 12-v. edestakaisen kuljetuksen, illallisen, ruokajuomat (vesi ja viini) englanniksi varmistuu matkustuskauden alettua. Kesän 2017 retkipäivät ovat ti, to, la. MINIJUNARETKET HANIASSA Minijunaretkillä tutustut kätevästi lomakohteesi ympäristöön ja mielenkiintoisiin kreetalaisiin pikkukyliin. Voit valita erilaisista reiteistä ja kestoista itsellesi sopivimman. Suuntaa tutkimaan jälkiä saaren menneistä valloittajista, nauti kauniista maalaismaisemista ja poikkea vaikkapa paikallisessa luostarissa tai oliiviöljytehtaassa. oppaaltamme kohteessa. Kesto reitistä riippuen n. 2 3,5 tuntia Hinta n. 19 /aikuinen, 9 / lapsi 3 12-v. Sisältää lipun minijunaan Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Kesän 2017 junaretkiä järjestetään päivittäin saakka. Huomioitavaa Minijunat eivät kulje Nea Horan (hotellit Elena Beach ja Elena Selinou) tai Hanian keskustan kautta (hotellit Samaria ja Kriti). PYÖRÄRETKET KREETALLA Nauti vauhdin hurmasta ja läntisen Kreetan upeista maisemista pyörän selästä käsin.

27 Valittavanasi on useita eripituisia ja -tasoisia reittivaihtoehtoja. Kaikilla reiteillä pääset nauttimaan maaseudun ja vuoriston rauhallisesta tunnelmasta sekä viehättävistä pikkukylistä. Päästäksesi nauttimaan näistä hienoista maisemareiteistä, sinun ei tarvitse olla kokenut pyöräilijä. Retkellä ajetaan pikkubussilla ylös vuoristoon, josta laskettelet alaspäin hiljaisia asfalttiteitä tai hyväkuntoisia hiekkateitä pitkin. Yhdellä reiteistä voit yhdistää pyöräilyyn patikoinnin Agia Irinin rotkossa. Ammattitaitoinen opas huolehtii ryhmästä koko retken ajan. Kokeneille pyöräilijöille on omat reittinsä, jotka vaativat kokemusta ja kuntoa. Muutama reiteistä soveltuu myös lapsille. oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää tai koko päivä Hinta puoli päivää n. 42 /aikuinen, 22 / 4 12-v. lapsi koko päivä n. 68 /aikuinen, 38 / 4 12-v. lapsi Sisältää pyöräilykypärän. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin. Retki toteutetaan saakka. Huomioitavaa Alle 4-vuotiaat (alle 20kg) retkeilevät maksutta vanhempien kyydissä lastenistuimessa. 4 7-vuotiaat lapset voivat halutessaan pyöräillä tandemilla vanhemman kanssa. Kokopäiväretkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. SOUDANLAHDEN RISTEILY Leppoisa risteily vie Hanian kupeessa sijaitsevan Soudanlahden kirkkaisiin vesiin. Nauti päivästä merellä Välimeren toiseksi syvimmän luonnosataman maisemissa. Matkalla pysähdytään uimaan Almiridan kirkasvetiselle rannalle. Matka jatkuu kohti luonnon muovaamaa upeaa taideteosta, Cape Drepanoa. Alus lipuu lahdella sijaitsevan Soudan saaren

28 ohitse, jossa on kuvattu James Bond - Erittäin salainen elokuvaa. Venetsialaisten rakennuttaman linnoituksen rauniot muistuttavat edelleen saaren monivaiheisesta historiasta. Kirkkasvetiset rannat lumoavat myös Marathissa, täällä lukuisat tavernat houkuttelevat lounaalle. Laivalla on nauhoitettu opastus. oppaaltamme kohteessa Kesto koko päivä (n. klo 9 17) Hinta n. 34 /aikuinen, 17 / 5 12-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen Lisämaksusta Juomat laivan baarista, maksetaan paikan päällä. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Kesän 2017 retkipäivät ovat tiistai ja sunnuntai. Retki toteutetaan kesäkuun alusta syyskuun loppuun säävarauksella. Huomioitavaa Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. VESIPUISTO LIMNOUPOLIS Vietä aurinkoinen ja vauhdikas päivä Hanian vesipuistossa! Vesipuisto Limnoupolis sijaitsee Varipetron kylässä oliivi- ja appelsiiniviljelmien keskellä. Vesipuistoon matkataan leppoisasti minijunalla. Päivän aikana ajanvietettä on tarjolla koko perheelle. Euroopan nopeimpien Kamikaze-vesiliukumäkien testaaminen käy työstä ja sen jälkeen onkin mukava rentoutua uima-allasalueella auringosta nauttien. Pienille lapsille on oma vesileikkialueensa. Päivän aikana voi virkistäytyä myös puistoalueen houkuttelevissa baareissa ja ostaa välipalaa pienestä supermarketista.

29 oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Lisämaksusta Opastus Retkipäivä koko päivä (n. klo ), puiston liukumäet avautuvat n. klo 11. n. 29 /aikuinen, 19 / 3 12-v. lapsi edestakaisen kuljetuksen minijunalla ja pääsylipun vesipuistoon. Vesipuiston muut palvelut (ruokailu, tallelokero) maksetaan paikan päällä. Retki on omatoiminen. Kesällä 2017 puisto on avoinna maanantaista torstaihin saakka. RATSASTUSRETKI ALOITTELIJAT Aloittelijoille sopiva ratsastusretki vie sinut matkalle Kreetan maalaismaisemiin! Matka taittuu leppoisasti läpi puutarhojen ja oliivilehtojen. Matkan varrella näet lampaita, kaunista luontoa ja upeissa sinisen ja vihreän väreissä hohtavan Kournas-järven, joka on Kreetan ainoa luonnollinen makeanveden järvi. Hauska retki sopii kaiken ikäisille, aikaisempaa kokemusta ratsastuksesta et tarvitse. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. 4,5 tuntia kuljetuksineen, ratsastuksen kesto n. 1,5 tuntia.) Aamu- tai iltapäiväratsastus valitaan kohteessa. Hinta n. 40 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 6 vuotta. Sisältää ratsastuskypärän. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 12 /hlö), ratsastussaappaat (n. 1 /pari), lyhyet chapsit (n. 1 /hlö) ja ratsastushousut (n. 3 /hlö) maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi

30 Retkipäivä Kesän 2017 retki järjestetään päivittäin. Retki toteutetaan saakka. RATSASTUSRETKI KESKITASO Ratsastusretki keskitason ratsastajille ainutlaatuisissa maisemissa Georgioupolin kylän ympäristössä! Retkellä pääset ratsastamaan myös kylän kilometrien pituiselle rannalle. Voit valita joko aamuratsastuksen tai retken auringonlaskun aikaan. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. 4,5 tuntia kuljetuksineen, ratsastuksen kesto n. 1,5 tuntia) Hinta n. 47 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 6 vuotta. Retkellä edellytetään vähintään 10 tunnin ratsastuskokemusta. Sisältää ratsastuskypärän. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 12/hlö ), ratsastussaappaat (n. 1 /pari), lyhyet chapsit (n. 1 /hlö) ja ratsastushousut (n. 3 /hlö) maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin. Retki toteutetaan saakka. RATSASTUSRETKI KOKENEET Ratsastusretki ainutlaatuisissa maisemissa Georgioupolin kylän ympäristössä! Retkellä pääset laukkaamaan kylän kilometrien pituiselle rannalle. Voit valita joko aamuratsastuksen tai retken auringonlaskun aikaan. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa.

31 Kesto puoli päivää (n. 4,5 tuntia kuljetuksineen, ratsastuksen kesto n. 1,5 tuntia) Hinta n. 50 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 12 vuotta. Retkellä edellytetään vähintään 2 vuoden ratsastuskokemusta. Sisältää ratsastuskypärän. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 12/hlö ), ratsastussaappaat (n. 1 /pari), lyhyet chapsit (n. 1 /hlö) ja ratsastushousut (n. 3 /hlö) maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki järjestetään päivittäin. Retki toteutetaan saakka. YKSITYISRATSASTUS ALOITTELIJAT Yksityisratsastus on ainutlaatuinen tilaisuus kokea Kreetan luonto ja upeat maisemat hevosen selässä oman seurueen kesken! Aloittelijoille sopiva ratsastusretki vie sinut noin seitsemän kilometrin mittaiselle matkalle Kreetan maalaismaisemiin. Matka taittuu leppoisasti läpi puutarhojen ja oliivilehtojen. Matkan varrella näet lampaita, kaunista luontoa ja upeissa sinisen ja vihreän väreissä hohtavan Kournas-järven, joka on Kreetan ainoa luonnollinen makeanveden järvi. Hauska retki sopii kaikenikäisille, aikaisempaa kokemusta ratsastuksesta et tarvitse. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. 4,5 tuntia kuljetuksineen, ratsastuksen kesto n. 1,5 tuntia.) Aamu- tai iltapäiväratsastus valitaan kohteessa. Hinta n. 99 / 2 henkilöä, retki on ostettavissa vain kahdelle. Ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 6 vuotta.

32 Sisältää ratsastuskypärän. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 12 /hlö), ratsastussaappaat (n. 1 /pari), lyhyet chapsit (n. 1 /hlö) ja ratsastushousut (n. 3 /hlö) maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki järjestetään päivittäin saakka. YKSITYISRATSASTUS KESKITASO Yksityisratsastus oman matkaseurueen kesken on ainutlaatuinen tilaisuus kokea Kreetan luonto ja upeat maisemat hevosen selässä! Keskitasoisten ratsastajien retki kulkee ainutlaatuisissa maisemissa Georgioupolin kylän ympäristössä! Retkellä pääset ratsastamaan myös kylän kilometrien pituiselle rannalle. Voit valita joko aamuratsastuksen tai retken auringonlaskun aikaan. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. 4,5 tuntia kuljetuksineen, ratsastuksen kesto n. 1,5 tuntia) Hinta n. 145 / 2 henkilöä, retki on ostettavissa vain kahdelle. Ei lapsialennusta. Retki sopii yli 6-vuotiaille vähintään 10 ratsastustuntia suorittaneille ratsastajille. Sisältää ratsastuskypärän. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 12 /hlö), ratsastussaappaat (n. 1 /pari), lyhyet chapsit (n. 1 /hlö) ja ratsastushousut (n. 3 /hlö) maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki järjestetään päivittäin saakka.

33 YKSITYISRATSASTUS KOKENEET Yksityisratsastus oman matkaseurueen kesken on ainutlaatuinen tilaisuus kokea Kreetan luonto ja upeat maisemat hevosen selässä! Kokeneiden ratsastajien retkellä ratsastetaan ainutlaatuisissa maisemissa Georgioupolin kylän ympäristössä! Retkellä pääset laukkaamaan kylän kilometrien pituiselle rannalle. Voit valita joko aamuratsastuksen tai retken auringonlaskun aikaan. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. 4,5 tuntia kuljetuksineen, ratsastuksen kesto n. 1,5 tuntia) Hinta n. 145 / 2 henkilöä, retki on ostettavissa vain kahdelle. Ei lapsialennusta. Retki sopii yli 12-vuotiaille vähintään kaksi vuotta ratsastaneille. Sisältää ratsastuskypärän. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 12 /hlö), ratsastussaappaat (n. 1 /pari), lyhyet chapsit (n. 1 /hlö) ja ratsastushousut (n. 3 /hlö) maksetaan paikan päällä käteisellä. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin saakka. LASTEN SUKELLUSKOKEILU Lähde unohtumattomalle seikkailulle vedenalaiseen maailmaan! Blue Adventures PADI -sukelluskeskuksen ammattitaitoiset sukellusohjaajat opastavat sinut uuden lajin saloihin. Lasten Bubble Maker sukelluskokeilulla tutustutaan ensin laitesukelluksen varusteisiin, jonka jälkeen tehdään ohjaajan avustuksella pieni sukellus noin kahden metrin syvyyteen.

34 oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. klo 9 15) Hinta n. 40 /lapsi, osallistujien ikäraja on 8 10 vuotta Sisältää edestakaisen kuljetuksen ja sukellusvarusteet. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin saakka. Retkellä on säävaraus. Huomioitavaa Lapsen huoltajan on oltava mukana retkellä joko sukeltamassa tai snorklaamassa. SNORKLAUSRETKI Tiesitkö, että Kreeta on yhtä kaunis pinnan alta kuin päältäkin? Snorklaamalla pääset tutkimaan kiehtovaa pinnanalaista elämää saaren kirkkaimpiin vesiin. Hanian alueella toimivan viiden tähden PADI-sukelluskeskuksen osaavat ohjaajat tutustuttavat sinut snorklaamisen saloihin. Pikavene vie sinut alueen parhaille snorklauspaikoille, joissa näkyvyys on erinomainen. Ensikertalaiset saavat opastusta varusteiden käyttöön. Retkellä pysähdytään snorklaamaan kahteen eri paikkaan, joista ensimmäiseen matka kestää veneellä n. 40 min. Snorklausten välillä rantaudutaan lounastamaan. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus koko päivä (n. klo 9 15) n. 40 /hlö, ei lapsialennusta. edestakaisen kuljetuksen ja snorklausvälineet. englanniksi

35 Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin saakka. Retkellä on säävaraus. SUKELLUKSEN PERUSKURSSI 4 PV Sukelluksen peruskurssin suoritettuasi saat PADI Open Water Diver -luokituksen ja voit sukeltaa kaikkialla maailmassa 18 metriin saakka yhdessä toisen luokitellun sukeltajan kanssa. Kurssin aikana opetellaan sukelluksen perusperiaatteet, opitaan perustaidot ja harjoitellaan niitä oikeilla sukelluksilla. Veden alla hengittäminen ensimmäistä kertaa on elämys, jota et tule koskaan unohtamaan. Kurssilla tehdään 5 allassukellusta ja 4 avovesisukellusta yhdessä ohjaajan kanssa. Opit myös käyttämään sukellusvarusteita kuten regulaattoria, tankkia ja sukellustietokonetta. Open Water Diver -kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuus suorittaa ylempiä luokituksia, esim. PADI Advanced Open Water Diver -luokitus, joka oikeuttaa sinut sukeltamaan jo 30 metrin syvyyteen asti yhdessä toisen sukeltajan kanssa. oppaaltamme kohteessa. Kesto 4 päivää (n. klo 9 15/päivä) Hinta n. 450 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen, sukellusvarusteet ja PADI-sertifiointimaksun. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin saakka. Retkellä on säävaraus. SUKELLUSKOKEILU Lähde unohtumattomalle seikkailulle vedenalaiseen maailmaan! Et tarvitse aikaisempaa kokemusta sukeltamisesta. Blue Adventures PADI-sukelluskeskuksen ammattitaitoiset sukellusohjaajat opastavat sinut uuden lajin saloihin.

36 Päivän kestävällä kurssilla tutustut ensin sukelluksen teoriaan ja teet harjoituksia altaalla. Harjoittelun jälkeen pääset mereen tekemään ensimmäisen sukelluksesi 12 metriin. Päivän jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa PADI-sukelluksen peruskurssille (PADI Open Water Diver). oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä Huomioitavaa koko päivä (n. klo 9 15) n. 85 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. edestakaisen kuljetuksen ja sukellusvarusteet. englanniksi Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin. Retki toteutetaan saakka. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. SUKELLUSRETKET HANIASSA Sukellusretkillä sukellusharrastuksen jo aloittaneet pääsevät tutustumaan Hanian ympäristön parhaisiin sukelluskohteisiin. Pinnan alla vastassa on jylhiä maisemia ja luolamuodostelmia. Sukellusretki toteutetaan Blue Adventures Diving PADI -sukelluskeskuksen kokeneiden sukellusohjaajien johdolla. Retken aluksi saat opastuksen sukelluskeskuksella, jonka jälkeen siirrytään veneeseen. Päivän aikana pääset käymään kahdessa eri sukelluskohteessa, joissa vedet ovat erittäin kirkkaat ja näkyvyys hyvä. Kohteet valitaan päivän ja ryhmän mukaan. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta koko päivä (n. klo 9 15)

37 n. 55 / 1 sukellus/aikuinen, n. 90 / 2 sukellusta/aikuinen, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen ja sukellusvarusteet. Opastus englanniksi Retkipäivä Kesän 2017 retki toteutetaan päivittäin. Retki toteutetaan saakka. Huomioitavaa Retkille osallistuvilla tulee olla suoritettuna vähintään sukelluksen peruskurssi. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. BUSSIKULJETUS LENTOASEMALTA HOTELLILLE Matkusta vaivattomasti lentoasemalta hotelliisi Aurinkomatkojen maksullisella bussikuljetuksella. Hinta Kohteesta riippuen /aikuinen, 6 14 / 2 17-v. lapsi. Alle 2-vuotiaiden sylilasten lentokenttäkuljetuksesta ei veloiteta. Tarkan hinnan näet tehdessäsi varausta. Bussikuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään lähtöä edeltävänä iltana. YKSITYINEN LENTOKENTTÄKULJETUS Tässä kohteessa voit matkustaa lentoasemalta hotelliisi nopeasti ja mukavasti myös yksityiskuljetuksella, jonka tarkemmat hintatiedot löydät tehdessäsi varausta. Autoon mahtuu 1 matkalaukku/hlö. Lentokenttäkuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä verkkokaupasta, Oma lomasta tai asiakaspalvelusta viimeistään 5 päivää ennen matkaa. LASTEN AURINKOKLUBI, MA, CRETA PALM

38 Kesäkaudella 2018 maksuton Lasten Aurinkoklubi tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienimmille lomamatkasi aikana. Aurinkoklubi-hotellien Lasten Aurinkoklubi kutsuu vähintään 3-vuotiaat pienet aurinkomatkalaiset nauttimaan omasta lomaohjelmasta suomenkielisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Lasten Aurinkoklubin ohjaajat järjestävät tekemistä muutamana tuntina päivässä aamupäivisin. Valitse perheellesi sopivimmat päivät varausta tehdessäsi. Lasten Aurinkoklubi toimii Creta Palm -hotellissa Kesto 3 tuntia (n. klo 9-12) Hinta maksuton Varaa paikka Lasten Aurinkoklubiin matkavarauksen yhteydessä tai Oma Lomasta. Creta Palm -hotellissa Lasten Aurinkoklubiin voi osallistua kerrallaan enintään 10 lasta. Aurinkoklubiin voit ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. LASTEN AURINKOKLUBI, MA, MALEME IMPERIAL Kesäkaudella 2018 maksuton Lasten Aurinkoklubi tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienimmille lomamatkasi aikana. Aurinkoklubi-hotellien Lasten Aurinkoklubi kutsuu vähintään 3-vuotiaat pienet aurinkomatkalaiset nauttimaan omasta lomaohjelmasta suomenkielisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Lasten Aurinkoklubin ohjaajat järjestävät tekemistä muutamana tuntina päivässä aamupäivisin. Valitse perheellesi sopivimmat päivät varausta tehdessäsi. Lasten Aurinkoklubi toimii Maleme Imperial -hotellissa Kesto 3 tuntia (n. klo 9-12)

39 Hinta maksuton Varaa paikka Lasten Aurinkoklubiin matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Maleme Imperial -hotellissa Lasten Aurinkoklubiin voi osallistua kerrallaan enintään 20 lasta. Aurinkoklubiin voit ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. LASTEN AURINKOKLUBI, KE, CRETA PALM Kesäkaudella 2018 maksuton Lasten Aurinkoklubi tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienimmille lomamatkasi aikana. Aurinkoklubi-hotellien Lasten Aurinkoklubi kutsuu vähintään 3-vuotiaat pienet aurinkomatkalaiset nauttimaan omasta lomaohjelmasta suomenkielisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Lasten Aurinkoklubin ohjaajat järjestävät tekemistä muutamana tuntina päivässä aamupäivisin. Valitse perheellesi sopivimmat päivät varausta tehdessäsi. Lasten Aurinkoklubi toimii Creta Palm -hotellissa Kesto 3 tuntia (n. klo 9-12) Hinta maksuton Varaa paikka Lasten Aurinkoklubiin matkavarauksen yhteydessä tai Oma Lomasta. Creta Palm -hotellissa Lasten Aurinkoklubiin voi osallistua kerrallaan enintään 10 lasta. Aurinkoklubiin voit ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. LASTEN AURINKOKLUBI, KE, MALEME IMPERIAL

40 Kesäkaudella 2018 maksuton Lasten Aurinkoklubi tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienimmille lomamatkasi aikana. Aurinkoklubi-hotellien Lasten Aurinkoklubi kutsuu vähintään 3-vuotiaat pienet aurinkomatkalaiset nauttimaan omasta lomaohjelmasta suomenkielisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Lasten Aurinkoklubin ohjaajat järjestävät tekemistä muutamana tuntina päivässä aamupäivisin. Valitse perheellesi sopivimmat päivät varausta tehdessäsi. Lasten Aurinkoklubi toimii Maleme Imperial -hotellissa Kesto 3 tuntia (n. klo 9-12) Hinta maksuton Varaa paikka Lasten Aurinkoklubiin matkavarauksen yhteydessä tai Oma Lomasta. Maleme Imperial -hotellissa Lasten Aurinkoklubiin voi osallistua kerrallaan enintään 20 lasta. Aurinkoklubiin voit ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. LASTEN AURINKOKLUBI, PE, CRETA PALM Kesäkaudella 2018 maksuton Lasten Aurinkoklubi tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienimmille lomamatkasi aikana. Aurinkoklubi-hotellien Lasten Aurinkoklubi kutsuu vähintään 3-vuotiaat pienet aurinkomatkalaiset nauttimaan omasta lomaohjelmasta suomenkielisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Lasten Aurinkoklubin ohjaajat järjestävät tekemistä muutamana tuntina päivässä aamupäivisin. Valitse perheellesi sopivimmat päivät varausta tehdessäsi. Lasten Aurinkoklubi toimii Creta Palm -hotellissa Kesto 3 tuntia (n. klo 9-12)

41 Hinta maksuton Varaa paikka Lasten Aurinkoklubiin matkavarauksen yhteydessä tai Oma Lomasta. Creta Palm -hotellissa Lasten Aurinkoklubiin voi osallistua kerrallaan enintään 10 lasta. Aurinkoklubiin voit ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. LASTEN AURINKOKLUBI, PE, MALEME IMPERIAL Kesäkaudella 2018 maksuton Lasten Aurinkoklubi tarjoaa hauskaa tekemistä perheen pienimmille lomamatkasi aikana. Aurinkoklubi-hotellien Lasten Aurinkoklubi kutsuu vähintään 3-vuotiaat pienet aurinkomatkalaiset nauttimaan omasta lomaohjelmasta suomenkielisten, koulutettujen ohjaajien kanssa. Lasten Aurinkoklubin ohjaajat järjestävät tekemistä muutamana tuntina päivässä aamupäivisin. Valitse perheellesi sopivimmat päivät varausta tehdessäsi. Lasten Aurinkoklubi toimii Maleme Imperial -hotellissa Kesto 3 tuntia (n. klo 9-12) Hinta maksuton Varaa paikka Lasten Aurinkoklubiin matkavarauksen yhteydessä tai Oma Lomasta. Maleme Imperial -hotellissa Lasten Aurinkoklubiin voi osallistua kerrallaan enintään 20 lasta. Aurinkoklubiin voit ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. AURINKOKLUBIN TEKNIIKKAUIMAKOULU

42 Varaa lomallesi uusia oppeja ja iloista yhdessäoloa vedessä! Aurinkoklubin tekniikkauimakoulu tarjoaa uusia haasteita veteen kaikille lapsille, joilla on jo vähintään 15 metrin uimataito. Aurinkoklubin tekniikkauimakoulussa harjoitellaan vesitaitoja hyppyjä, sukeltamista, kellumista ja kuperkeikkoja. Viikon aikana harjoitellaan perustekniikoita rinta-, selkä- ja vapaauintiin. Kurssin tavoitteena on saavuttaa uutta varmuutta uintiin ja oppia uimaan mahdollisimman monipuolisesti eri uintityyleillä. Aurinkoklubin uimakoulu järjestetään Creta Palm -hotellin tiloissa VARAA PAIKKA matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Aurinkoklubin tekniikkauimakouluun voi osallistua kerralla enintään 10 lasta. Aurinkoklubin tekniikkauimakouluun voi ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. Kesto n. 1 tunti/kerta. Hinta n. 45 / 6 10-v. lapsi. Opastus suomeksi. Ajankohta Kesän 2018 uimakoulupäivät ovat pe, la, ma, ti ja ke. Uimakoulun aloituspäivä on perjantai. Sisältää Yhteensä viisi käyntikertaa. AURINKOKLUBIN UIMAKOULU Varaa lomallesi pärskeitä ja iloista yhdessäoloa vedessä! Aurinkoklubin uimakoulu kutsuu uimataidottomat aurinkomatkalaiset tutustumaan veteen hauskasti ja turvallisesti koulutetun ohjaajan kanssa. Aurinkoklubin uimakoulussa tutustutaan veteen lapsen ehdoilla. Uimakoulun aikana harjoitellaan hyppyjä altaan reunalta, puhaltamista veteen, sukeltamista, selällään ja vatsallaan kellumista.

43 Lisäharjoitusta saadaan liukumalla lautoja avuksi käyttäen sekä hakemalla esineitä altaan pohjasta. Kurssin tavoitteena on oppia vesitaitojen alkeet sekä alkeisuinti tyylit. Aurinkoklubin uimakoulu järjestetään Creta Palm -hotellin tiloissa VARAA PAIKKA matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Aurinkoklubin uimakouluun voi osallistua kerralla enintään 10 lasta. Aurinkoklubin uimakouluun voi ilmoittautua myös lomakohteessa, mikäli paikkoja on vapaana. Kesto n. 1 tunti/kerta. Hinta n. 45 / 4 6-v. lapsi. Sisältää Yhteensä viisi käyntikertaa. Opastus suomeksi. Ajankohta Kesän 2018 uimakoulupäivät ovat pe, la, ma, ti ja ke. Uimakoulun aloituspäivä on perjantai. LASTENRATTAAT 1 VK, CRETA PALM Vuokraa lastenrattaat viikoksi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Creta Palm Aurinkoklubi-hotellissa voit vuokrata matkaratastyyppiset lastenrattaat, jotka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Lastenrattaat tulee varata ennen matkalle lähtöä. Hinta Vuokraa lastenrattaat viikoksi Huomioitavaa 40 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa.

44 Lastenrattaat 0,5 3-v. lapselle. Kokoontaitettavat kuomulliset rattaat, laskeutuvat lähes makuuasentoon. Kuva viitteellinen. LASTENRATTAAT 2 VK, CRETA PALM Vuokraa lastenrattaat kahdeksi viikoksi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Creta Palm Aurinkoklubi-hotellissa voit vuokrata matkaratastyyppiset lastenrattaat, jotka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Lastenrattaat tulee varata ennen matkalle lähtöä. Hinta 60 Vuokraa matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa. lastenrattaat viikoksi Huomioitavaa Lastenrattaat 0,5 3-v. lapselle. Kokoontaitettavat kuomulliset rattaat, laskeutuvat lähes makuuasentoon. Kuva viitteellinen. LASTENRATTAAT 1 VK, MALEME IMPERIAL Vuokraa lastenrattaat viikoksi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Maleme Imperial Aurinkoklubi-hotellissa voit vuokrata matkaratastyyppiset lastenrattaat, jotka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Lastenrattaat tulee varata ennen matkalle lähtöä. Hinta Vuokraa 40 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa.

45 lastenrattaat viikoksi Huomioitavaa Lastenrattaat 0 3-v. lapselle (max. paino 25 kg). Kokoontaitettavat kuomulliset rattaat, laskeutuvat lähes makuuasentoon. Kuva viitteellinen. SYÖTTÖTUOLI 1 VK, CRETA PALM Vuokraa syöttötuoli viikoksi omaan huoneeseesi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Creta Palm Aurinkoklubi-hotelleissa voit vuokrata syöttötuolin, joka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Syöttötuoli tulee varata ennen lomalle lähtöä. Hinta Vuokraa syöttötuoli viikoksi Huomioitavaa 30 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa. Syöttötuoli 0,5 3-v. lapselle. Kuva viitteellinen. SYÖTTÖTUOLI 2 VK, CRETA PALM Vuokraa syöttötuoli kahdeksi viikoksi omaan huoneeseesi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Creta Palm Aurinkoklubi-hotelleissa voit vuokrata syöttötuolin, joka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Syöttötuoli tulee varata ennen matkalle lähtöä. Hinta Vuokraa syöttötuoli 50 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa.

46 kahdeksi viikoksi Huomioitavaa Syöttötuoli 0,5 3-v. lapselle. Kuva viitteellinen. SYÖTTÖTUOLI 1 VK, MALEME IMPERIAL Vuokraa syöttötuoli viikoksi omaan huoneeseesi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Maleme Imperial Aurinkoklubi-hotelleissa voit vuokrata syöttötuolin, joka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Syöttötuoli tulee varata ennen lomalle lähtöä. Hinta Vuokraa syöttötuoli viikoksi Huomioitavaa 30 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa. Syöttötuoli 0 3-v. lapselle (max. paino 25 kg). kuva viitteellinen. SYÖTTÖTUOLI 2 VK, MALEME IMPERIAL Vuokraa syöttötuoli kahdeksi viikoksi omaan huoneeseesi ja helpota lomamatkaasi lasten kanssa! Majoittuessasi Maleme Imperial Aurinkoklubi-hotelleissa voit vuokrata syöttötuolin, joka toimitetaan Aurinkoklubi-hotelliisi saapumispäivänäsi. Syöttötuoli tulee varata ennen matkalle lähtöä. Hinta Vuokraa syöttötuoli kahdeksi 50 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta viimeistään 7 vrk ennen matkaa.

47 viikoksi Huomioitavaa Syöttötuoli 0 3-v. lapselle (max. paino 25 kg). kuva viitteellinen. CROSSNATURE, MA, KATO STALOS Hikoile, ulkoile ja pidä hauskaa! Tule mukaan nostattamaan kuntoa ja mieltä. Kesäkaudella 2017 voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa ajalla Crossnature on kehonpainoharjoittelua, joka yhdistää eri liikuntamuotoja voimaharjoittelusta kaloreita polttaviin ja sykettä nostattaviin liikkeisiin, joita treenataan ulkona yhdessä koulutetun suomenkielisen ohjaajan johdolla. Tunnin aikana liikutaan hyödyntäen ympärillä olevaa maastoa ja vahvistetaan kehoa hauskoilla ja haastavilla harjoituksilla yksin, pareittain ja ryhmässä. Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset seuraavista hotelleista (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa) Creta Palm Cretan Dream Royal Nektar Beach Koukouras Panorama Kesäkaudella 2018 voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa ajalla Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset seuraavista hotelleista (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa) Creta Palm Cretan Dream Royal Nektar Beach Koukouras Panorama VARAA PAIKKA CROSSNATURE-HARJOITTELUUN

48 matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Crossnatureen voi osallistua kerrallaan enintään 20 treenaajaa. Crossnatureen voit ilmoittautua myös lomakohteessa, jos ryhmässä on vapaita paikkoja. Jos et käytä varaamaasi harjoittelukertaa tai haluat vaihtaa päivää, ota kohteessa yhteyttä oppaaseen. Kesto n. 1 tunti (klo ) Hinta maksuton Huomioitavaa Varaa mukaan vesipullo, pyyhe sekä urheiluun sopivat vaatteet ja jalkineet. Harjoittelun aikana saatetaan liikkua kävellen paikasta toiseen. CROSSNATURE, KE, PLATANIAS Hikoile, ulkoile ja pidä hauskaa! Tule mukaan nostattamaan kuntoa ja mieltä. Kesäkaudella 2017 voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa ajalla Crossnature on kehonpainoharjoittelua, joka yhdistää eri liikuntamuotoja voimaharjoittelusta kaloreita polttaviin ja sykettä nostattaviin liikkeisiin, joita treenataan ulkona yhdessä koulutetun suomenkielisen ohjaajan johdolla. Tunnin aikana liikutaan hyödyntäen ympärillä olevaa maastoa ja vahvistetaan kehoa hauskoilla ja haastavilla harjoituksilla yksin, pareittain ja ryhmässä. Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset seuraavista hotelleista (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa) Minoa Palace Resort & Spa Blue Dome Porto Platanias Beach Resort Porto Platanias Village Resort Medousa Sunset Suites Mariliana Evropi Indigo Mare

49 Kesäkaudella 2018 voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa ajalla Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset seuraavista hotelleista (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa) Minoa Palace Resort & Spa Blue Dome Porto Platanias Beach Resort Porto Platanias Village Resort Medousa Sunset Suites Mariliana Evropi Indigo Mare VARAA PAIKKA CROSSNATURE-HARJOITTELUUN matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Crossnatureen voi osallistua kerrallaan enintään 20 treenaajaa. Crossnatureen voit ilmoittautua myös lomakohteessa, jos ryhmässä on vapaita paikkoja. Jos et käytä varaamaasi harjoittelukertaa tai haluat vaihtaa päivää, ota kohteessa yhteyttä oppaaseen. Kesto n. 1 tunti (n. klo ) Hinta maksuton Huomioitavaa Varaa mukaan vesipullo, pyyhe sekä urheiluun sopivat vaatteet ja jalkineet. Harjoittelun aikana saatetaan liikkua kävellen paikasta toiseen. CROSSNATURE, PE, PLATANIAS Hikoile, ulkoile ja pidä hauskaa! Tule mukaan nostattamaan kuntoa ja mieltä. Kesäkaudella 2017 voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa ajalla Crossnature on kehonpainoharjoittelua, joka yhdistää eri liikuntamuotoja voimaharjoittelusta kaloreita

50 polttaviin ja sykettä nostattaviin liikkeisiin, joita treenataan ulkona yhdessä koulutetun suomenkielisen ohjaajan johdolla. Tunnin aikana liikutaan hyödyntäen ympärillä olevaa maastoa ja vahvistetaan kehoa hauskoilla ja haastavilla harjoituksilla yksin, pareittain ja ryhmässä. Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset seuraavista hotelleista (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa) Minoa Palace Resort & Spa Blue Dome Porto Platanias Beach Resort Porto Platanias Village Resort Medousa Sunset Suites Mariliana Evropi Indigo Mare Kesäkaudella 2018 voit osallistua maksuttomaan Crossnature-harjoitteluun yhdestä kolmeen kertaan viikossa ajalla Crossnature-harjoitteluihin voivat osallistua kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset seuraavista hotelleista (alle 18-vuotiaat aikuisen seurassa) Minoa Palace Resort & Spa Blue Dome Porto Platanias Beach Resort Porto Platanias Village Resort Medousa Sunset Suites Mariliana Evropi Indigo Mare VARAA PAIKKA CROSSNATURE-HARJOITTELUUN matkavarauksen yhteydessä tai Oma lomasta. Crossnatureen voi osallistua kerrallaan enintään 20 treenaajaa. Crossnatureen voit ilmoittautua myös lomakohteessa, jos ryhmässä on vapaita paikkoja. Jos et käytä varaamaasi

51 harjoittelukertaa tai haluat vaihtaa päivää, ota kohteessa yhteyttä oppaaseen. Kesto n. 1 tunti (n. klo ) Hinta maksuton Huomioitavaa Varaa mukaan vesipullo, pyyhe sekä urheiluun sopivat vaatteet ja jalkineet. Harjoittelun aikana saatetaan liikkua kävellen paikasta toiseen. Kreikka Kreikka ja loma ovat lyömätön yhdistelmä. Aurinkomatkojen Kreikka tarjoaa houkuttelevimmat lomakohteet ja parhaat hotellit, lähditpä reissuun lasten kanssa, kaveriporukalla tai oma kulta kainalossa. Kreikan valtteja ovat maailman kauneimmiksi kutsutut saaret ja kultaiset rannat, monipuoliset lomakohteet, herkullinen kreikkalainen ruoka sekä mieltä ja kehoa hyväilevä välimerellinen sää. Koe kaunis ja monipuolinen Kreeta, valitse värikäs Rodos, tunne sykähdyttävä Santorini, näe idyllinen Parga tai Sivota, upeiden rantojen Lefkas, kaunis Zakinthos sekä pienet valloittavat saaret Kos, Skiathos ja Skopelos. Kesän 2017 uutuuskohteemme on Joonianmeren vehreä Korfu pittoreskeine kylineen ja kauniine rantapoukamineen. Varaa matkasi nyt, upeat rannat ja turkoosinsininen meri odottavat! MATKUSTUSASIAKIRJAT JA MAAHANTULOMUODOLLISUUDET Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustusasiakirjaksi passin tai virallisen henkilökortin. Important information for non-finnish citizens

52 If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa. JÄNNITE Jännite on 220 V. PYHÄPÄIVÄT kansallispäivä ortodoksipääsiäinen Neitsyt Marian päivä Oxi-päivä, kansallinen juhlapäivä Pääsiäinen on kirkkovuoden suurin juhla. Vaikka ortodoksipääsiäistä vietetään kuten meidän pääsiäistämme kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä viikonloppuna, eivät pääsiäiset osu samaan ajankohtaan, sillä ortodoksikirkko käyttää ajanlaskussaan juliaanista kalenteria. TERVEYS JA TURVALLISUUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. OPPAAMME AUTTAA RAKENTAMAAN JUURI SINUN NÄKÖISESI LOMAN Aurinkomatka-pakettikohteissa sinua palvelee suomenkielinen opastyöhön koulutettu opas. Oppaat tuntevat lomakohteesi parhaimmat palat, joista voit rakentaa juuri sinun näköisesi loman.

53 Tavoitteenamme on, että koet hetkiä, jotka jäävät elämään. Aurinkomatka-pakettimatkoilla kohteen tunteva opas on vastassa sinua lentoasemalla ja palvelee sinua puhelimitse. Oppaamme auttaa sinua myös mahdollisissa ongelmatilanteissa. Valituissa lomakohteissamme tapaat oppaamme myös retkillä tai palvelupisteissä. Huom. Lento+hotelli-paketteihin eivät kuulu opaspalvelut. OMATOIMISUUS LOMALLA Hotellien ja paikallisten ravintoloiden henkilökunta osaa harvoin suomea ja varsinkin pienissä lomakohteissa myös englannin kielen taito voi olla heikko. Asiat hoituvat kuitenkin ilman yhteistä kieltäkin. Mikäli hotellihuoneessasi ilmenee puutteita, kuten rikkinäinen lamppu, vuotava wc, wc-paperi puuttuu tms., ilmoita siitä heti hotellin henkilökunnalle. Näin tilanne korjaantuu yleensä helpoiten. TALLETUS JA TURVALLISUUS Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista. ONNISTUIKO LOMASI?

54 Haluamme tehdä jokaisesta Aurinkomatkasta onnistuneen lomamatkan. Mielipiteesi ja kokemuksesi ovat meille erittäin tärkeitä. Saat Aurinkomatkalta palattuasi sähköpostitse linkin sähköiseen asiakaspalautekyselyymme. Sähköposti lähetetään matkavarauksessasi olleeseen sähköpostiosoitteeseen. Toivomme sinun vastaavan kyselyyn. Välitämme kiitoksesi edelleen kannustukseksi ja moitteiden perusteella tartumme epäkohtiin. Ehdotuksesi voi olla arvokas vinkki tavasta palvella entistä paremmin jollain uudella tavalla. Myös lomakohteen hotellit saavat säännöllisesti tietää omat palautteensa. Kaikkien lomakkeen palauttaneiden kesken arvomme joka kuukausi kaksi 200 euron arvoista Aurinkomatkojen matkalahjakorttia. Ehkäpä juuri sinä olet onnellinen voittaja! Kiitos palautteestasi! Huomioithan, ettemme vastaa asiakaspalautekyselyyn. Mikäli haluat lomalta palattuasi esittää meille huomautuksen tai reklamaation, katso lisätietoja. Löytötavarat Jäikö sinulta tavaroita lomakohteeseen? Ota yhteys Suomen Löytötavarapalveluun. Suomen Löytötavarapalvelu hoitaa kaikki Aurinkomatkojen asiakkaiden löytötavaroihin liittyvät asiat. Yhtiö varmistaa kohteesta tavaroiden löytymisen ja hoitaa tavaroiden palautuksen korvausta vastaan. Suomen Löytötavarapalvelu ATERIAT HOTELLISSA Hotellimajoitukseen sisältyy matkavahvistuksessa mainitut ateriat. AAMUKAHVI sisältää kahvin tai teen, leivän, voin ja/tai marmeladin.

55 AAMIAINEN sisältää kahvin tai teen, leivän, voin ja/tai marmeladin lisäksi suolaisia lisukkeita esim. juustoa, leikkeleitä ja/tai kananmunan. BUFFETAAMIAINEN sisältää kahvin tai teen lisäksi runsaan paikallisen aamiaisen noutopöydästä. Kosher-buffetaamiainen noudattaa koshersääntöjä. Kosher-aamiainen ei sisällä esimerkiksi lihatuotteita. PUOLIHOITOON kuuluu aamiaisen lisäksi 1 päivittäinen ateria, useimmiten illallinen. Joissakin hotelleissa voi valita joko lounaan tai illallisen. Puolihoito ei sisällä juomia, ellei hotellin tiedoissa toisin mainita. TÄYSIHOITO sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen, mutta ei juomia, ellei hotellin tiedoissa toisin mainita. ALL INCLUSIVE -hotellissa matkan hintaan sisältyvät tai voit ostaa lisämaksusta all inclusive -paketin, johon sisältyvät kaikki päivittäiset ateriat paikallisine juo mineen hotellin määrittelemissä ravintoloissa ja hotellin määritteleminä aukioloaikoina. Ateriat nautitaan yleensä hotellin pääravintolassa. Ruokajuomat eivät sisälly aterioiden hintaan, eikä käyttämättömästä puoli- tai täysihoidosta hyvitetä. Puoli- tai täysihoidon ateriat nautitaan hotellin omassa ravin tolassa, ellei hotellitekstissä toisin mainita. Alle 2-vuotiaan ateriat saat edullisimmin tilaamalla ne vasta hotelliin saapuessasi. Joissakin hotelleissa lapset saavat alennuksen käytännöstä kerrotaan hotellin esittelyssä. lisämaksullisista aterioista. Hotellikohtaisesta ERIKOISRUOKAVALIO Osassa hotelleja on mahdollista saada erikoisaterioita (esim. gluteeniton, laktoositon), mutta emme voi taata niiden saatavuutta hotelleissa tai lomakohteissa yleisesti.

56 PUKEUTUMINEN HOTELLIEN RAVINTOLOISSA Huomioithan, että etenkin neljän ja viiden tähden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Esimerkiksi miehiltä saatetaan edellyttää pitkiä housuja. AAMIAINEN KOTIINLÄHTÖAAMUNA Mikäli matkasi hintaan sisältyy aamiainen ja lähtö hotellista lentoasemalle on kotiinlähtöpäivänä ennen aamiaistarjoilua, voit edellisenä päivänä tiedustella vastaanotosta mahdollisuutta aamiaispakettiin (breakfast box). Jotkut hotellit toimittavat aamiaispaketit aikaisille kotiinlähtijöille. HOTELLIN YMPÄRISTÖ Lomakohteet kehittyvät jatkuvasti, joten hotellin läheisyydessä voi olla rakennustyömaa. Yleensä rakennustöitä tehdään vain päiväsaikaan. Lomakohteissa iltaelämä on yleensä vilkasta ja äänekästä. Hotellissasi tai lähiympäristön baareissa saatetaan soittaa musiikkia puolenyön jälkeenkin. Myös paikallisen elämän ja eläinten äänet saattavat kantautua huoneisiin. Hyönteiset voivat kiusata lomakohteessa kuten Suomessakin. Varaudu myös siihen, että jopa loistoluokan hotellien ylimpiin kerroksiin saattaa kiive tä erilaisia, sinänsä harmittomia kovakuoriaisia yms. MUISTA MATKAVAKUUTUS! Lomalla voi joskus sattua ikäviä yllätyksiä, joiden varalle on syytä hankkia riittävä vakuutussuoja. Osta matkavakuutus kätevästi matkaa varatessasi verkosta tai myyntipalvelustamme. Kansainvälinen AIG on tunnettu vakuutusyhtiö maailmalla. AIG Moniturva -matkavakuutus korvaa hoitokulujen lisäksi myös mm. matkatavarat.

57 Tutustu AIG Moniturva -matkavakuutukseen. HUONEIDEN JAKO JA LUOVUTUS Aurinkomatkojen lisäksi useimmissa hotelleissa on myös muiden matkanjärjestäjien asiakkaita. Hotellit pyrkivät jakamaan eritasoiset huoneet tasapuolisesti eri matkanjärjestäjien asiakkaille. Kansainvälisen käytännön mukainen huoneiden jakoaika on yleensä klo 14. Mikäli tulo kohteeseen on ennen sitä, voi hotellihuonetta joutua odottamaan siivouksen vuoksi. Mikäli et kirjoittaudu hotelliin tai ilmoittaudu oppaallemme tulopäivänä, huonetta ei voida taata. Hotellihuoneet luovutetaan lähtöpäivänä hotellista riippuen aamupäivän kuluessa yleensä viimeistään klo 12 myös silloin, kun lähtö tapahtuu klo 24n jälkeen. Näin hotellin henkilökunnalle jää aikaa siivota huoneet seuraaville vieraille. Joissakin hotelleissa huoneen luovutusta voi siirtää myöhemmäksi lisämaksusta, mikäli hotellin varaustilanne sen sallii. HUONEIDEN VARUSTUS ILMASTOINTI JA LÄMMITYS Hotellien ilmastointi ei ole välttämättä käytössä jatkuvasti. Ilmastointi saattaa toimia rajoitetusti, esim. muutaman tunnin päivässä. Joissakin hotelleissa ei ole keskusilmastointia, vaan

Kohdeopas Hania, Kreeta

Kohdeopas Hania, Kreeta Kohdeopas Hania, Kreeta Hania, Kreeta Hania on etenkin lapsiperheiden suosima lomakohde. Lomakylät Haniasta länteen ovat sopivan pieniä ja rauhallisia lasten kanssa lomailuun. Rannat ovat täällä lapsille

Lisätiedot

Kohdeopas Kalives, Kreeta

Kohdeopas Kalives, Kreeta Kohdeopas Kalives, Kreeta Kalives, Kreeta Aurinko, ranta ja aito Kreikka. Sitä on täydellisen rentouttava matka Kreetan Kalivesiin. Niin Kiani Beachin kuin Kalives Beachin rannoilla nautit auringosta täysin

Lisätiedot

Kohdeopas Rethymnon, Kreeta

Kohdeopas Rethymnon, Kreeta Kohdeopas Rethymnon, Kreeta Rethymnon, Kreeta Rethymnonissa loma sujuu aidossa, kauniissa kreetalaiskaupungissa. Upea, pitkä ranta vetää vesipetojen ja auringonottajien lisäksi pesimään rauhoitettuja valekarettikilpikonnia

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA

TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA Eteläisen Kreetan patikointipolut kulkevat pitkin merenrantoja, yli rantakivikkojen, pyörtäen pienten hiekkaisten lahdenpoukamien ympäri. Ne sukeltavat yllättäen katajapensaita

Lisätiedot

Kohdeopas Agios Nikolaos, Kreeta

Kohdeopas Agios Nikolaos, Kreeta Kohdeopas Agios Nikolaos, Kreeta Agios Nikolaos, Kreeta Suosittu Agios Nikolaos on pieniä kahviloita ja putiikkeja. aito kreetalaiskaupunki, jonka kaduilla on ihana vaeltaa ja löytää Hotelleissa on paljon

Lisätiedot

Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv

Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv Reitti: - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä Lähtö: ma 17.7. Pohjoismaiden suosituin eläinpuisto Kolmården safaripuistoineen on jännittävä kesälomakohde koko

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Kohdeopas Agios Nikolaos, Kreeta

Kohdeopas Agios Nikolaos, Kreeta Kohdeopas Agios Nikolaos, Kreeta Agios Nikolaos, Kreeta Suosittu Agios Nikolaos on pieniä kahviloita ja putiikkeja. aito kreetalaiskaupunki, jonka kaduilla on ihana vaeltaa ja löytää Hotelleissa on paljon

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

Kohdeopas Hersonissos, Kreeta

Kohdeopas Hersonissos, Kreeta Kohdeopas Hersonissos, Kreeta Hersonissos, Kreeta Kauniit rantapoukamat ja monipuoliset harrastukset ja aktiviteetit vesipuistoista golfiin kutsuvat lomalle rentoutumaan. Iloiset rantaleikit ja satamasta

Lisätiedot

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015 OHJELMA*: Lauantai Lauantai 4:30 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentokentälle 6:30-8:30 omakustanteinen lento Helsinki-Split* 9:00-9:30 kuljetus satamaan 10-12 lounas

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

Kohdeopas Hersonissos, Kreeta

Kohdeopas Hersonissos, Kreeta Kohdeopas Hersonissos, Kreeta Hersonissos, Kreeta Kauniit rantapoukamat ja monipuoliset harrastukset ja aktiviteetit vesipuistoista golfiin kutsuvat lomalle rentoutumaan. Iloiset rantaleikit ja satamasta

Lisätiedot

Gran Canaria

Gran Canaria Gran Canaria 13.- 27.1.2020 HyväMe ryhmämatka Playa del Inglesiin : ü Aktiiviloma vaikka vuoristossa vaeltaen ü Tai leväten tasokkaassa hotellissa ü Viihtyen ryhmässä ü Puolihoidolla ü 1372,00 Gran Canarian

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Kolmården eläinpuisto + 1 yö Tukholman hotellissa / Silja Line 4 pv

Kolmården eläinpuisto + 1 yö Tukholman hotellissa / Silja Line 4 pv Kolmården eläinpuisto + 1 yö Tukholman hotellissa / Silja Line 4 pv Reitit: - Hankasalmi-Lievestuore-Jyväskylä-Jämsä (ti 5.7 ja ti 2.8) - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Keuruu-Mänttä (ma 11.7) - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Purjehdusalue 2010 Saronicos - Argolicos

Purjehdusalue 2010 Saronicos - Argolicos Purjehdusalue 2010 Saronicos - Argolicos Ionian meri Saronicos - Argolicos Dodekanesia 30 nm Saronicin ja Argolicin lahdet 4 3 1 2 + Helpot ja edulliset yhteydet Suomesta + Paljon mukavia historiallisia

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

OULU TALVEN VIIKKO-OHJELMA

OULU TALVEN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 12:00 LUMIKENKÄRETKI LUONTOON Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Opas kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

SUNNUNTAI. PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007

SUNNUNTAI. PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007 1 PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007 SUNNUNTAI 10.00 Retki Pirunkirkko kanjonille 2-3 h Kuljetus ensin mökiltä tai hotellilta 5 km. Kanjonin läheltä jatkamme matkaa

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv Huikeiden vastakohtien Islanti on kuumien lähteiden, jäätiköiden, tulivuorien ja mahtavien putousten maa. Islannista löytyy niin satojen vuosien historiaa

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013.

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Torstai 16.5. klo 6.30 lähtö Lahdesta, kuljetuksista vastaan tuttu Reissu-Ruoti ja luottokuskimme Jukka Ruoti klo 9.15 laiva lähtee. Matkalla meribrunssi (kuuluu matkan hintaan)

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 21.-28.3.2020 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

LEVI TALVISAFARIT 2013-2014 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

LEVI TALVISAFARIT 2013-2014 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! LEVI TALVISAFARIT 2013-2014 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI LUONTOON (15:00-17:00) Joka päivä Safarin aluksi pukeudutaan kelkkailuvarusteisiin. Ennen liikkeelle lähtöä

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

TROGIR DIVING CENTER - a recipe for the good holiday

TROGIR DIVING CENTER - a recipe for the good holiday Vain 4 km päässä Trogirista ja 12 km Splitin lentokentältä löydät TROGIR DIVING CENTERin (Trogirin sukelluskeskus). Sijantimme on loistava, meren äärellä pienen Okrug Gornjin turistialueen keskellä. Ajamukaiset

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja

Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja Ty össäoppimi nen Tuula Pekkala LHM11 Kalajoen ammattiopisto Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja Gran Canaria on Espanjalle kuuluva

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä .com - Tapahtumia Maanantai 25.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Tiistai 26.09.2017 Vesijumppakurssi

Lisätiedot

Hyvä tietää. Puola. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Puola. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Puola Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Puolasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Varsova 38,5 milj. Puola Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolisuus Zloty 312.000 km2 Tällä sivulla on tärkeää

Lisätiedot

Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri. 01. päivä 23.8.

Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri. 01. päivä 23.8. 23. 25.8.2018 Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri 01. päivä 23.8. Matkamme alkaa torstaina klo 7.30 Marolankadun pysäkiltä. Lappeenrannan tienoilla pidämme pienen kahvi- ja jaloittelutauon. Täältä

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa!

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa 1.6.2018 30.11.2018 Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! 1. RETKI HUSKYTILALLE (10:00 12:00) La Lyhyen autokuljetuksen

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

Kohdeopas Zakinthos. Zakinthos. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET TSILIVISTÄ

Kohdeopas Zakinthos. Zakinthos. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET TSILIVISTÄ Kohdeopas Zakinthos Zakinthos Joonianmeren upeimmat hienohiekkaiset rannat kutsuvat lomalle kauniille Zakinthokselle. Matkat suuntautuvat saaren pitkien hiekkarantojen alueelle ja pienten poukamien tuntumaan.

Lisätiedot

Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014

Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014 Koko perheen viikko-ohjelma Ylläksellä Lapland Hotel Äkäshotelli ja Lapland Hotel Ylläskaltio 17.2.2014-10.3.2014 MAANANTAI POTKUKELKALLA KYLÄÄN TUTUSTUMINEN Klo 11.00 12.00. Kokoontuminen Lapland Hotel

Lisätiedot

Daytona Bike Week & Key West 3.3-14.3.2016

Daytona Bike Week & Key West 3.3-14.3.2016 Daytona Bike Week & Key West 3.3-14.3.2016 Luxusmatka Floridan lämpöön, Finnairin suorat lennot, hyvät hotellit, moottoripyörät Eagle Riderilta, pieni ryhmäkoko ja matkanjohtajana Rauno Muilu. Mikä olisi

Lisätiedot

Kohdeopas Paleohora, Kreeta

Kohdeopas Paleohora, Kreeta Kohdeopas Paleohora, Kreeta Paleohora, Kreeta Loma Paleohorassa, Kreetan lounaisosassa, on rauhallista oleilua aidon kreetalaisen elämänmenon ja kristallinkirkkaiden vesien keskellä. Auringon maaksi kutsutulla

Lisätiedot

Alle 12v 102.-/henkilö Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö. Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö

Alle 12v 102.-/henkilö Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö. Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö SaPo melontaretki 2010. Järjestetään yhteiskuljetuksella Lieksan Nurmijärvelle kesäkuun alussa. Tarjolla on neljä erilaista retkivaihtoehtoa, jotka on esitelty tarkemmin myöhemmin tässä esitteessä. Retket

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retki nro 1. Reykjavík - pääkaupungin kiertoajelu Opastettu kierros Reykjavikissa. Retken pituus n. 2,5

Lisätiedot

Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! !

Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! ! Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! 24.04. 28.04.2020! Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme luomuviinitiloilla, tutustumme viinin

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 24.-30.3.2019 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä.

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Sivu 1 / 7 Esittely 23h Päivä Tallinnassa risteily Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Suositulla Ostosristeilyllä vietät yön laivalla ja Tallinnassa

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

Matka Albaniaan Durresin Rivieeralle

Matka Albaniaan Durresin Rivieeralle Matka Albaniaan Durresin Rivieeralle 7. 14.9.2018. Ilmoita Elinalle välittömästi mahdolliset ruoka-allergiat ja erikoisruokavaliot Matkan loppumaksu on maksettava 20.7. mennessä. Kaksio 785 + Tiranan retki

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita Sivu 1 / 7 Esittely Hotellimatka Tallinna / Viking Line Tallinnan hotellimatkallamme ehdit tutustua nähtävyyksiin, shoppailla, nauttia kulttuurista ja hemmotella itseäsi. Lukuisat kansainväliset ravintolat

Lisätiedot

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011)

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) Maanantai (huom. pienille lapsille omat haalarit mukaan). Henkilömäärä 4-50. Kesto 2-3h. Korpisoturi Oy. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 16.00 Sokos

Lisätiedot