OIKEUSMINISTERIÖ Muistio Liite EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI SVYTT ÄJÄLAITOKSESTA ANNE- TUN VALTIONEUVOSTON ASETUKSEN 9 :N MUUTTAMISESTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OIKEUSMINISTERIÖ Muistio Liite EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI SVYTT ÄJÄLAITOKSESTA ANNE- TUN VALTIONEUVOSTON ASETUKSEN 9 :N MUUTTAMISESTA"

Transkriptio

1 OIKEUSMINISTERIÖ Muistio Liite Luonnos EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI SVYTT ÄJÄLAITOKSESTA ANNE- TUN VALTIONEUVOSTON ASETUKSEN 9 :N MUUTTAMISESTA 1 Nykytila ja keskeiset ehdotukset Syyttäjälaitosta koskeva lainsäädäntö on uudistettu syyttäjälaitoksesta annetulla lailla (439/2011) ja sen nojalla annetulla valtioneuvoston asetuksella syyttäjälaitoksesta ( ). Tavoitteena oli uudistaa lainsäädäntö selkeäksi ja johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Syyttäjälaitoksesta annetun valtioneuvoston asetuksen 9 :ssä säädetään syyttäjänvirastojen toimialueista ja niiden päätoimipaikoista. Syyttäjänvirastojen palvelutoimistoista säädetään oikeusministeriön asetuksella syyttäj änvirastoj en palvelutoimistoista ( ). Nykyisin syyttäjänvirastoja on 12 sekä Ahvenanmaan maakunnan maakunnansyyttäjänvirasto. Syyttäjänvirastoilla on yhteensä 25 palvelutoimistoa. Valtioneuvoston asetusta ehdotetaan muutettavaksi siten, että nykyinen Kanta- Hämeen syyttäjänvirasto lakkautettaisiin ja sen toimialueeseen kuuluvat kunnat liitettäisiin osittain Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon ja osittain Salpausselän syyttäjänvirastoon. Virastojen nykyiset toimipaikat säilyisivät. Valtioneuvoston asetusta ehdotetaan muutettavaksi myös siten, että nykyiset Keski- Suomen syyttäjänvirasto ja Pirkanmaan syyttäjänvirasto lakkautettaisiin. Niiden tilalle perustettaisiin virasto, jonka nimeksi tulisi Sisä-Suomen syyttäjänvirasto. Uuden viraston päätoimipaikka olisi Tampere ja entisestä Keski-Suomen syyttäjänviraston päätoimipaikasta Jyväskylästä tulisi uuden viraston palvelutoimisto. Muutoksen yhteydessä myös Jämsän palvelutoimisto olisi tarkoitus lakkauttaa. Ehdotukset perustuvat syyttäjälaitoksen strategiseen tavoitteeseen lisätä organisaation taloudellisuutta, tuottavuutta ja tehostaa rikosvastuun toteuttamista rakenteita kehittämällä. Strategiahankkeen yhteydessä muodostui käsitys siitä, että viraston optimaalinen koko olisi syyttäjä. Tämä perustuu siihen, että suurissa virastoissa on pienempiä virastoja paremmat mahdollisuudet työmäärien tasaamiseen, sijaisuuksiin, erikoistumiseen ja sisäiseen koulutukseen. Myös hallinnollista työtä voidaan keskittää. Ehdotetuilla muutoksilla pystyttäisiin nykyistä paremmin vastaamaan näihin tavoitteisiin. Lisäksi poliisin hallintorakenne ja poliisilaitosten lukumäärä ja toimialueet ovat parhaillaan tarkasteltavina käynnistetyssä ns. Pora III -hankkeessa (SM022: ). Poliisilaitosten lukumäärää on tarkoitus vähentää 11:een. PORA työryhmän ehdotusten mukaan Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnat muodostaisivat yhteisen Hämeen poliisilaitoksen. Vastaavasti Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnat muodostaisivat yhteisen Sisä-Suomen poliisilaitoksen. Näiden uudistusten on tarkoitus tulla voimaan Tässä esityksessä ehdotetut muutokset syyttäjänvirastojen toimialueisiin muodostaisivat syyttäjänvirastojen ja poliisin toimialueista luontevan pohjan hallinnolliselle yhteistyölle.

2 2 Ehdotus Kanta-Hämeen syyttäjänviraston lakkauttamisesta on valmisteltu valtakunnansyyttäjän asettamassa työryhmässä, jonka perusteella Valtakunnansyyttäjänvirasto on tehnyt oikeusministeriölle esityksen valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta. Ehdotus Keski-Suomen syyttäjänviraston ja Pirkanmaan syyttäjänviraston yhdistämisestä uudeksi Sisä-Suomen syyttäjänvirastoksi on valmisteltu valtakunnansyyttäjän asettamien selvitysmiesten toimesta. Valtakunnansyyttäjänvirasto on tehnyt selvityksen perusteella esityksen valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta. Virastoja koskevien muutosten lisäksi valtioneuvoston asetuksen 1 :ää muutettaisiin siten, että Valtakunnansyyttäjänviraston yksikön päälliköksi voitaisiin määrätä muukin virkamies kuin valtionsyyttäjä. Lisäksi 4 :ään lisättäisiin Valtakunnansyyttäjänvirastoon alkuvuonna 2013 perustetun lakimiehen viran kelpoisuusvaatimukset. 2 Yksityiskohtaiset perustelut 1. Valtakunnansyyttäjänviraston organisaatio. Asetuksen 1 :ssä säädetään Valtakunnansyyttäjänviraston organisaatiosta siten, että virastossa on yksiköitä, joiden päälliköiksi valtakunnansyyttäjä määrää valtionsyyttäjät. Valtakunnansyyttäjänvirastossa on myös muilla virkanimikkeillä toimivia lakimiehiä, jotka koulutuksensa ja muun osaamisensa puolesta voivat toimia yksikön päällikköinä. Tästä syystä säännöstä muutettaisiin siten, että valtakunnansyyttäjä voisi määrätä yksikön päälliköksi muunkin virkamiehen kuin valtionsyyttäjän. Samalla ruotsinkieliseen säännökseen tehtäisiin kielellinen korjaus. 4. Kelpoisuusvaatimukset. Asetuksen 4 :ssä säädetään eräiden Valtakunnansyyttäjänviraston virkojen kelpoisuusvaatimuksista. Pykälän 2 momentissa säädetään neuvottelevan virkamiehen ja ylitarkastajan kelpoisuusvaatimuksesta, joka on muu oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto. Keväällä 2013 Valtakunnansyyttäjänvirastoon on perustettu lakimiehen virka. Virka on sijoitettuna viraston hallintoyksikköön. Pykälää ehdotetaan muutettavaksi siten, että lakimiehen kelpoisuusvaatimukset olisivat samat kuin neuvottelevan virkamiehen ja ylitarkastajan kelpoisuusvaatimukset. 9. Syyttäjänvirastojen toimialueet ja päatoimipaikat. Asetuksen 9 :ssä säädetään virastojen toimialueista ja päätoimipaikoista. Virastojen toimialueet ja päätoimipaikat säilyisivät nykyisellään lukuun ottamatta Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Salpausselän, Pirkanmaan ja Keski-Suomen syyttäjänvirastoja. Pykälän 1 momentin 1 ja 2 kohdat säilyisivät muuttumattomina. Niissä säädetään Helsingin ja Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastojen toimialueista. Momentin 3 kohdassa säädettäisiin, että Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston toimialueena olisivat Askola, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pomainen, Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Sipoo, Tuusula ja Vantaa ja sen päätoimipaikka sijaitsee Vantaalla.

3 3 Syyttäjänviraston toimialue muuttuisi siten, että Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pomainen ja Tuusula siirrettäisiin Kanta-Hämeen syyttäjänviraston toimi alueesta Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon. Näin Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston toimialue olisi yhtenevä tulevan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toimialueen kanssa. Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston toimialue kattaisi Itä-Uudenmaan, Tuusulan ja Vantaan käräjäoikeuksien tuomiopiirit kokonaisuudessaan sekä Hyvinkään käräjäoikeuden tuomiopiiristä Hyvinkään ja Nurmijärven kunnat. Syyttäjänviraston toimialueeseen kuuluisi edelleen Pyhtään kunta, joka kuuluisi perustettavan Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimi alueeseen. Käräjäoikeuksien tuomiopiirijaossa Pyhtää kuuluu Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiopiiriin, joka muuten kattaa Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston toimialueeseen kuuluvat kunnat. Pyhtään kunta on kaksikielinen ja ruotsinkieliset palvelut pystytään turvaamaan parhaiten Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastossa. Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston päätoimipaikka säilyisi Vantaalla, joka on alueen suurin kaupunki ja myös nykyisin viraston päätoimipaikka. Järvenpäästä tulisi Itä- Uudenmaan syyttäjänviraston palvelutoimisto. Momentin 4 kohdassa säädettäisiin Salpausselän syyttäjänviraston toimi alueesta, koska nykyinen Kanta-Hämeen syyttäjänvirasto lakkautettaisiin. Salpausselän syyttäjänviraston toimialueena olisivat Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakuntiin kuuluvat kunnat lukuun ottamatta Pyhtäätä. Salpausselän syyttäjänvirasto olisi yhtenevä Hämeen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitosten toimialueiden kanssa lukuun ottamatta Pyhtään kuntaa, joka kuuluisi edelleen Itä- Uudenmaan syyttäjänvirastoon. Salpausselän syyttäjänviraston toimialue kattaisi Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen käräjäoikeuksien tuomiopiirit kokonaisuudessaan sekä Hyvinkään käräjäoikeudesta Hausjärven, Lopen ja Riihimäen kunnat. Viraston päätoimipaikkana olisi kuten nykyisinkin Kouvola. Hämeenlinnasta tulisi viraston palvelutoimisto. Momentin 5 kohdassa säädettäisiin Länsi-Suomen syyttäjänviraston toimialueesta, joka säilyisi muuttumattomana. Säännökseen tehtäisiin kielellinen korjaus. Momentin 6 kohdassa säädettäisiin perustettavan Sisä-Suomen syyttäjänviraston toimi alueesta. Nykyiset Pirkanmaan ja Keski-Suomen syyttäjänvirastojen toimialueet ehdotetaan yhdistettävän uudeksi Sisä-Suomen syyttäjänvirastoksi. Sisä-Suomen syyttäjänviraston toimi alueena olisivat Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakuntiin kuuluvat kunnat. Sisä-Suomen syyttäjänviraston toimialue olisi yhtenevä tulevan Sisä-Suomen poliisilaitoksen toimialueen kanssa. Toimialue vastaisi Pirkanmaan ja Keski-Suomen käräjäoikeuksien tuomiopiirejä. Uuden viraston päätoimipaikka sijaitsisi Tampereella, koska se olisi alueen toimipaikoista selvästi suurin. Palvelutoimisto virastolla olisi jatkossa Jyväskylässä, sillä Jämsän palvelutoimisto on tarkoitus lakkauttaa.

4 4 Momentin 7 kohdassa säädettäisiin Pohjanmaan syyttäjänviraston toimi alueesta ja päätoimipaikasta, jotka säilyisivät muuttumattomina. Säännökseen tehtäisiin tekninen korjaus. Momentin 8 kohdassa säädettäisiin Itä-Suomen syyttäjänviraston päätoimipaikasta, jotka säilyisivät muuttumattomina. toimi alueesta ja toimi alueesta ja päätoi- Momentin 9 kohdassa säädettäisiin Oulun syyttäjänviraston mipaikasta, jotka säilyisivät muuttumattomina. Momentin 10 kohdassa säädettäisiin Lapin syyttäjänviraston mipaikasta, jotka säilyisivät muuttumattomina. toimi alueesta ja päätoi- 3 Vaikutukset Pykälän 2 momentissa viitattaisiin syyttäjälaitoksesta annetun lain 18 :ään, jossa säädetään Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänviraston toimialueesta. Pykälän mukaan Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänviraston toimialueena on Ahvenanmaan maakunta ja sen päätoimipaikka on Maarianhaminassa. Ehdotuksella ei olisi merkittäviä taloudellisia vaikutuksia. Organisatorisesti syyttäjänvirastojen toimialueet vastaisivat yhden tai kahden poliisilaitoksen toimialuetta. Käräjäoikeuksien tuomiopiirit poikkeavat osin syyttäjien ja poliisilaitosten toimialueista. Tästä syystä ei kaikilta osin ole ollut mahdollista luoda toimialueita niin, että ne samanaikaisesti noudattaisivat sekä poliisin toimialueita että käräjäoikeuksien tuomiopiirejä. Tiivistyvän esitutkintayhteistyön takia näissä tilanteissa on annettu etusija syyttäjien ja poliisilaitosten toimialueiden yhtenevyydelle. Kanta-Hämeen syyttäjänviraston virat tullaan valtion virkamieslain 5 a :n nojalla siirtämään Itä-Uudenmaan ja Salpausselän syyttäjänvirastoihin. Henkilökunta voi lähtökohtaisesti edelleen työskennellä nykyisillä paikkakunnilla. Itä-Uudenmaan ja Salpausselän nykyiset johtavat kihlakunnansyyttäjät ja hallintosihteerit jatkavat nykyisissä tehtävissään. Kanta-Hämeen syyttäjänviraston johtavalle kihlakunnansyyttäjälle ja hallintosihteerille määritellään erikseen heidän toimenkuvansa ja virkanimikkeensä uudessa virastossa. Keski-Suomen ja Pirkanmaan syyttäjänvirastojen virat siirretään vastaavasti Sisä- Suomen syyttäjänvirastoon. Virkamiehet voivat lähtökohtaisesti edelleen työskennellä nykyisillä paikkakunnilla. Jämsän palvelutoimisto on tarkoitus lakkauttaa , jonka jälkeen siellä työskentelevä henkilökunta siirtyy työskentelemään Jyväskylään. Keski-Suomen syyttäjänviraston johtavan kihlakunnansyyttäjän virka on täytetty määräajaksi vuoden 2013 loppuun. Pirkanmaan syyttäjänviraston johtava kihlakunnansyyttäjä siirrettäisiin uuden viraston johtavan kihlakunnansyyttäjän virkaan. Keski-Suomen ja Pirkanmaan syyttäjänvirastojen hallintosihteerien virat ovat molemmat vakituisesti täytettynä. Molemmille hallintosihteereille tarjotaan mahdollisuus ilmoittautua uuden Sisä-Suomen syyttäjänviraston hallinto sihteerin virkaan. Toisen nykyisen hallinto sihteeri tuleva toimenkuva ja virkanimike määritellään erikseen.

5 5 4 Asian valmistelu Tulevassa Sisä-Suomen syyttäjänvirastossa henkilöstömäärä olisi noin 60, josta syyttäjien määrä olisi 42. Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston henkilöstömäärä olisi noin 54, joista syyttäjiä 38 ja Salpausselän syyttäjänviraston henkilöstömäärä olisi noin 57, joista syyttäjiä 39. Ehdotetut uudistukset eivät vaikuttaisi henkilöstön määrään virastoissa. Tarkoituksena on, että edellä mainituissa syyttäjänvirastoissa olisi jatkossa kolme apulaispäällikköä virastoa kohden. Henkilöstön asemaa koskevissa muutoksissa noudatetaan oikeusministeriön henkilöstöstrategiaa ja muutostilanteita varten luotuja periaatteita. Esityksellä ei olisi vaikutusta kansalaisten asemaan, koska sääntely ei koske välittömästi kansalaisten oikeuksia. Esitys ei myöskään vaikuttaisi kansalaisten kielellisten oikeuksien toteutumiseen. Sekä suomen- että ruotsinkieliset palvelut järjestettäisiin uusillakin alueilla vastaavasti kuin nykyisin. Asetusluonnos on valmisteltu yhteistyössä oikeusministeriön ja Valtakunnansyyttäjänviraston kesken. Asetusluonnos on tarkastettu oikeusministeriön tarkastustoimistossa. Asetus perustuu Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen syyttäjänvirastoja koskeviin selvitystöihin. Selvitystöistä on valmisteluvaiheessa kuultu Kanta-Hämeen, Keski- Suomen ja Pirkanmaan syyttäjänvirastojen henkilökuntaa. Selvitystyöt on käsitelty mainittujen virastojen yhteistoimintaelimissä sekä koko syyttäjälaitoksen yhteistoimintaelimessä. Asetusmuutosten edellyttämät muutokset on käsitelty tai tullaan käsittelemään asianmukaisesti yhteistoimintamenettelyssä. Asiasta on pyydetty lausunnot sisäasiainministeriön poliisiosastolta, syyttäjänvirastoilta ja henkilöstöjärjestöiltä. Lausunto saatiin sisäasiainministeriön poliisiosastolta, Suomen Syyttäjäyhdistys ry:ltä, Oikeushallinnon henkilökunta OHK ry:ltä sekä Helsingin, Itä-Uudenmaan, Itä-Suomen, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pirkanmaan syyttäjänvirastoilta. Lausunnoissa ehdotusluonnosta kannatettiin ja huomiot koskivat lähinnä teknisluonteisia seikkoja. Henkilöstöjärjestöt kiinnittivät huomiota henkilöstön aseman huomioimiseen ja apulaispäälliköiden määrään. Lausunnoissa esitetyt näkökohdat on otettu jatkovalmistelussa huomioon. Asetusluonnokseen liittyvistä aluejaon muutoksista on tehty ilmoitus alueellistamisen koordinaatioryhmälle ja pyydetty aluejakoneuvottelukunnan lausunto... 5 Voimaantulo poliisin toimi- Asetus tulisi voimaan 1 päivänä tammikuuta 2014 samanaikaisesti alueuudistuksen kanssa.

6 Luonnos Valtioneuvoston asetus syyttäjä laitoksesta annetun valtioneuvosto asetuksen 9 :n muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2013 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan syyttäjälaitoksesta annetun valtioneuvosto asetuksen (1390/2011) 1, 4 :n 2 momentti ja 9 seuraavasti: Kerava, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, 1 Mäntsälä, Nurmijärvi, Pomainen Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Sipoo, Tuusula ja Vantaa, ja Valtakunnansyyttäjänviraston organisaatio sen päätoimipaikka sijaitsee Vantaalla; 4) Salpausselän syyttäjänviraston toimialueena Valtakunnansyyttäjänvirastossa on yksiköitä. ovat Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Valtakunnansyyttäjä määrää yksiköiden Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakuntiin päälliköinä toimivat virkamiehet. kuuluvat kunnat lukuun ottamatta Pyhtäätä, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Kouvolassa; 4 5) Länsi-Suomen syyttäjänviraston toimialueena ovat Satakunnan ja Varsinais- Kelpoisuusvaatimukset Suomen maakuntiin kuuluvat kunnat, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Turussa; Neuvottelevan virkamiehen, lakimiehen ja ylitarkastajan kelpoisuusvaatimuksena on muu oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto. Syyttäjänvirastojen 9 toimialueet ja päätoimipaikat Syyttäjänvirastojen toimialueet ja päätoimipaikat ovat: 1) Helsingin syyttäjänviraston toimialueena on Helsinki, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä; 2) Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston toimialueena ovat Espoo, Hanko, Inkoo, Karjalohja, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Nummi-Pusula, Raasepori, Sammatti, Siuntio ja Vihti, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Espoossa; 3) Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston toimialueena ovat Askola, Hyvinkää, Järvenpää, 6) Sisä-Suomen syyttäjänviraston toimialueena ovat Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakuntiin kuuluvat kunnat, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Tampereella; 7) Pohjanmaan syyttäjänviraston toimialueena ovat Etelä-Pohjanmaan, Keski- Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntiin kuuluvat kunnat, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Vaasassa; 8) Itä-Suomen syyttäjänviraston toimialueena ovat Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntiin kuuluvat kunnat, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Mikkelissä; 9) Oulun syyttäjänviraston toimialueena ovat Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntiin kuuluvat kunnat, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Oulussa; sekä 10) Lapin syyttäjänviraston toimialueena ovat Lapin maakuntaan kuuluvat kunnat, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Rovaniemellä. Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänviraston toimialueesta ja päätoimipaikasta säädetään syyttäjälaitoksesta annetun lain 18 :ssä.

7 2 Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta Ennen tämän asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin. Helsingissä päivänä kuuta 2013 Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson Hallitussihteeri Juho Martikainen

8 Utkast Statsrådets förordning om ändring av statsrådets fdrordning om åkjagarväsendet Utfärdad i Helsingfors den enlighet med statsrådets beslut åndras 1, 4 2 mom. och 9 statsrådets förordning om åklagarväsendet (1390/2011) som följer: 1 Riksåklagarämbetets organisation Riksåklagarämbetet är indelat i enheter. Riksåklagaren förordnar de tjänsteman som ska vara chefer för enhetema. 4 Behörighetskrav Behörighetskraven för konsultativa tjänstemän, juriser och överinspektörer är annan högre högskoleexamen i juridik än magisterexamen i intemationell och komparativ rätt. 9 Åklagarämbetenas verksamhetsområden och huvudsakliga verksamhetsställen Åklagarämbetenas verksamhetsområden och huvudsakliga verksamhetsställen är följande: 1) åklagarämbetet i Helsingfors har Helsingfors som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Helsingfors, 2) åklagarämbetet i Västra Nyland har Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Karislojo, Kyrkslätt, Lojo, Nummi-Pusula, Raseborg, Sammatti, Sjundeå och Vichtis som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger iesbo, 3) åklagarämbetet i Östra Nyland har Askola, Borgnäs, Borgå, Hyvinge, Kervo, Lappträsk, Lovisa, Mäntsälä, Mörskom, Nurmijärvi, Pukkila, Pyttis, Sibbo, Träskända, Tusby och Vanda som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Vanda, 4) åklagarämbetet i Salpausselkä har kommunema i landskapen Egentliga Tavastland, Kymmenedalen, Päijänne-Tavastland och Södra Karelen, med undantag för Pyttis som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Kouvola, 5) åklagarämbetet i Västra Finland har kommunema i landskapen Egentliga Finland och Satakunta som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Åbo, 6) åklagarämbetet i Inre Finland har kommunema i landskapen Birkaland och Mellersta Finland som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Tammerfors,.. 7) åklagarämbetet i Osterbotten har kommunerna i landskapen Mellersta Osterbotten, Södra Osterbotten och Osterbotten som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Vasa, 8) åklagarämbetet i Ostra Finland har kommunemai landskapen Norra Karelen, NOITa Savolax och Södra Savolax, som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i S:t Michel, 9) åklagarämbetet i Uleåborg har kommunema i landskapen Kajanaland och NOITaOsterbotten som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Uleåborg, samt

9 2 10) åklagarämbetet i Lappland har kommunema i landskapet Lappland som sitt verksamhetsområde, och dess huvudsakliga verksamhetsställe ligger i Rovaniemi. Bestämmelser om verksamhetsområdet och det huvudsakliga verksamhetsstället för landskapsåklagarämbetet i landskapet Åland finns i 18 i lagen om åklagarväsendet. Denna förordning träder i kraft den 1 januari Atgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan förordningen träder i kraft. Helsingfors den 2013 Justitieminister Anna-Maja Henriksson Regeringssekreterare Juho Martikainen

HE 92/2011 vp. annetun lain 19 :n ja henkilötietojen käsittelystä. tietojen luovuttamisesta syyttäjäviranomaisille.

HE 92/2011 vp. annetun lain 19 :n ja henkilötietojen käsittelystä. tietojen luovuttamisesta syyttäjäviranomaisille. HE 92/2011 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi syyttäjälaitoksesta annetun lain 32 :n, henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa annetun lain 19 :n ja henkilötietojen käsittelystä rajavartiolaitoksessa

Lisätiedot

Valtioneuvoston. syyttäjälaitoksesta

Valtioneuvoston. syyttäjälaitoksesta Valtioneuvoston asetus syyttäjälaitoksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministeriön esittelystä, säädetään syyttäjälaitoksesta annetun lain (439/2011) nojalla: 1 luku Valtakunnansyyttäjänvirasto

Lisätiedot

Verohallinto 24.8.2015 Oikaisulautakunta PL 705 33101 TAMPERE. Jakelukohdassa mainitut kunnat. Jäsenen ehdottaminen verotuksen oikaisulautakuntaan

Verohallinto 24.8.2015 Oikaisulautakunta PL 705 33101 TAMPERE. Jakelukohdassa mainitut kunnat. Jäsenen ehdottaminen verotuksen oikaisulautakuntaan Verohallinto 24.8.2015 Oikaisulautakunta PL 705 33101 TAMPERE SaeP Anl. Jakelukohdassa mainitut kunnat Kåvit. Behand. Jäsenen ehdottaminen verotuksen oikaisulautakuntaan Verohallinnossa toimivaan Verotuksen

Lisätiedot

Alueelliset vastuumuseot 2020

Alueelliset vastuumuseot 2020 Alueelliset vastuumuseot 2020 Nelimarkka-museo Porvoon museo HAM Helsingin taidemuseo Helsingin kaupunginmuseo Hämeenlinnan kaupunginmuseo Hämeenlinnan taidemuseo Joensuun museot Jyväskylän museot Kainuun

Lisätiedot

Puoluekokous : äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan.

Puoluekokous : äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan. Puoluekokous 15.-16.6.2019: äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan. Yhdistys Järjestökokonaisuus Edustajat Arabian-Käpylän-Viikin Vihreät Helsinki 5

Lisätiedot

Finansiering av landskapen Maakuntien rahoitus LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA

Finansiering av landskapen Maakuntien rahoitus LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Finansiering av landskapen Maakuntien rahoitus LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Finansiering av landskapen Maakuntien rahoitus Verksamheten i det nya landskapet Österbotten

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan maakunnan maakunnanvoudinvirastosta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi uusi laki Ahvenanmaan maakunnan maakunnanvoudinvirastosta

Lisätiedot

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi kukin piirijärjestö saa yhden edustajapaikan

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi kukin piirijärjestö saa yhden edustajapaikan Puoluekokous 17. 18.6.2017 - äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi kukin piirijärjestö saa yhden edustajapaikan Yhdistys Järjestökokonaisuus Edustajia Arabian-Käpylän-Viikin Vihreät Helsinki

Lisätiedot

Asukasinfo Missä mennään kuntauudistuksessa?

Asukasinfo Missä mennään kuntauudistuksessa? Asukasinfo 31.1.2013 Missä mennään kuntauudistuksessa? Järvenpään kaupunki Järvenpään kaupunki Erkki Kukkonen 31.1.2013 1 2 14.2.2012 3 14.2.2012 Lähde: Suomen Kuvalehti 13.1.2012 Tilaisuuden aihe Järvenpään

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, lokakuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, lokakuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto 1207.) - Alle 25-v.

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan Puoluekokous 16.-17.6.2018 - äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan Yhdistys Järjestökokonaisuus Edustajia Arabian-Käpylän-Viikin Vihreät Helsinki 6

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, helmikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, helmikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2012 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, tammikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, tammikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, toukokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, toukokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

LUONNOS OIKEUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI OIKEUSAPUPIIREISTÄ SEKÄ OI- KEUSAPUTOIMISTOJEN TOIMIPAIKOISTA JA EDUNVALVONTA-ALUEISTA

LUONNOS OIKEUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI OIKEUSAPUPIIREISTÄ SEKÄ OI- KEUSAPUTOIMISTOJEN TOIMIPAIKOISTA JA EDUNVALVONTA-ALUEISTA LUONNOS MUISTIOKSI Oikeushallinto-osasto Oikeusapu- ja ulosottoyksikkö Kirta Heine 5.4.2012 OM 2/33/2012 OM009:00/2012 LUONNOS OIKEUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI OIKEUSAPUPIIREISTÄ SEKÄ OI- KEUSAPUTOIMISTOJEN

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, huhtikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, huhtikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto 1207.) - Alle 25-v.

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, maaliskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, maaliskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit 11/2011 1.12.2011 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2011 11/2010 (%) (%) 1-11/2011 1-11/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli.. kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana.. kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, helmikuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, helmikuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2009 N:o Laki. N:o käräjäoikeuslain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2009 N:o Laki. N:o käräjäoikeuslain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2009 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2009 N:o 1751 1764 SISÄLLYS N:o Sivu 1751 käräjäoikeuslain muuttamisesta... 7347 1752 osakeyhtiölain 18 ja 24 luvun muuttamisesta...

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu 2015 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Päätös. Laki. käräjäoikeuslain muuttamisesta

Päätös. Laki. käräjäoikeuslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 240/2009 vp Hallituksen esitys käräjäoikeuslain sekä eräiden käräjäoikeuksien asiallista toimivaltaa koskevien säännösten muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Elokuu 2019 Uudenmaan ELY-keskus Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla 2018 Elokuu 2019 Heinäkuu 2019 Elokuu Alle 25-v.

Lisätiedot

Tuomioistuinviraston perustaminen

Tuomioistuinviraston perustaminen Lausuntopyyntö 21.04.2017 OM 9/021/2016 Tuomioistuinviraston perustaminen Johdanto asetti 10.5.2016 toimikunnan valmistelemaan tuomioistuinviraston perustamista. Toimikunnan määräaika päättyi 28.2.2017.

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2012 01/2011 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 14 263 13 788 3,4 89,9 joista matkailuautoja 105 87 20,7 0,7 joista

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 439/2011 Laki. syyttäjälaitoksesta. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku

SÄÄDÖSKOKOELMA. 439/2011 Laki. syyttäjälaitoksesta. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 17 päivänä toukokuuta 2011 439/2011 Laki syyttäjälaitoksesta Annettu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1072/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Vihreiden yhdistysten jäsenmaksumäärät 2007 (vahvistettu puoluehallituksessa

Vihreiden yhdistysten jäsenmaksumäärät 2007 (vahvistettu puoluehallituksessa Vihreiden yhdistysten jäsenmaksumäärät 2007 (vahvistettu puoluehallituksessa 8.2.2008 sekä yhdistysten edustajamäärät puoluekokouksessa 2008 (sääntöjen 22 perusteella) (tilanne 3.3.08 huhtikuussa hyväksyttävät

Lisätiedot

LIITE 1: Omistajat SITOVASTI MUKANA OLEVAT YHTEISÖT. KuntaPro Oy

LIITE 1: Omistajat SITOVASTI MUKANA OLEVAT YHTEISÖT. KuntaPro Oy 1 LIITE 1: Omistajat Yhteishankintayksikön kilpailuttamia sopimuksia voivat hyödyntää KuntaPro Oy:n ja sen tytäryhteisöjen lisäksi kaikki KuntaPro Oy:n omistajayhteisöt ja niiden omistajayhteisöt. SITOVASTI

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu 2015 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Hämeen liitto / AU Väestö kielen mukaan sekä ulkomaan kansalaisten määrä ja maa-pinta-ala Kanta-Hämeessä k Lähde: Tilastokeskus

Hämeen liitto / AU Väestö kielen mukaan sekä ulkomaan kansalaisten määrä ja maa-pinta-ala Kanta-Hämeessä k Lähde: Tilastokeskus Hämeen liitto / AU 23.3.2011 Väestö kielen mukaan sekä ulkomaan kansalaisten määrä ja maa-pinta-ala Kanta-Hämeessä k Lähde: Tilastokeskus Väestö ja maapinta-ala Väestönmuuto 1980 1990 2000 2010 1980-1990..Hämeenlinna

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

KUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Ka

KUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Ka KUNTA- JA SOTE-UUDISTUS Ka ut4 OCH SOCIAL- 0 C14, HÄLSOVÄRD RE F.ly Kunnan ilmoitus valtiovarainministeriölle kuntarakenneuudistukseen li ittyvästä selvitysalueesta Kuntarakennelain (1698/2009) 4 b :n

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS OIKEUSMINISTERIÖSTÄ ANNETUN VALTIONEU- VOSTON ASETUKSEN 6 :N MUUTTAMISESTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS OIKEUSMINISTERIÖSTÄ ANNETUN VALTIONEU- VOSTON ASETUKSEN 6 :N MUUTTAMISESTA OIKEUSMINISTERIÖ Hallitussihteeri Ulla Westermarck Muistio VALTIONEUVOSTON ASETUS OIKEUSMINISTERIÖSTÄ ANNETUN VALTIONEU- VOSTON ASETUKSEN 6 :N MUUTTAMISESTA 1 Tausta Valtion virkamieslain muuttamista koskeva

Lisätiedot

Yhdistys. Puoluekokous 2010: yhdistysten edustajamäärät piiri- ja liittojärjestöt listan lopussa erikseen. Puoluekokousedustajia

Yhdistys. Puoluekokous 2010: yhdistysten edustajamäärät piiri- ja liittojärjestöt listan lopussa erikseen. Puoluekokousedustajia Puoluekokous 2010: yhdistysten edustajamäärät piiri- ja liittojärjestöt listan lopussa erikseen Puoluekokousedustajia Yhdistys 2010 Piiri Joroisten vihreät ry 0 Etelä-Savo Kerimäen Vihreät ry 1 Etelä-Savo

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus Lappi kodiksi maahanmuutto- ja kotouttamistyön ajankohtaisseminaari Rovaniemi 5.10.2016 Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2015

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, helmikuu Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, helmikuu Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, helmikuu 2014 Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, toukokuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, tammikuu 2013 Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Johtaja 26.9.2017 Hannu Sulin OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ASETUS YLEISISTÄ KIRJASTOISTA 1 Asetuksen sisältö Yleistä Yleisistä kirjastoista annetussa laissa (1492/2016)

Lisätiedot

HE 74/2006 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtion paikallishallinnon kehittämisen perusteista. lääninhallituksilta sisäasiainministeriölle.

HE 74/2006 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtion paikallishallinnon kehittämisen perusteista. lääninhallituksilta sisäasiainministeriölle. HE 74/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi valtion paikallishallinnon kehittämisen perusteista annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, lokakuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, lokakuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, elokuu 2014 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden

Lisätiedot

Uudenmaan ELY-keskuksen näkemyksiä pohjavesitarkkailujen toteutuksesta ja valvonnasta

Uudenmaan ELY-keskuksen näkemyksiä pohjavesitarkkailujen toteutuksesta ja valvonnasta Uudenmaan ELY-keskuksen näkemyksiä pohjavesitarkkailujen toteutuksesta ja valvonnasta Hydrogeologi Timo Kinnunen Luonnon- ja vesiensuojeluyksikkö 27.11.2017 Pohjavesiseurantojen ja tarkkailuiden työnjako

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, huhtikuu Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, marraskuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, marraskuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, Tutkija Tuunia Keränen Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja. Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttotilastoja. Lapin ELY-keskus Lapin maahanmuuttotilastoja Lapin ELY-keskus 8.5.2017 kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2016 alueittain sekä kunnat, joissa yli 1 000 ulkomaan kansalaista Maakunta väestöstä Ahvenanmaa 10,6 Uusimaa 8,0

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, maaliskuu Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, maaliskuu Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Tutkija Santtu Sundvall Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus Maakuntien tilaama maakunta ja kuntakohtainen tarkastelu Eero Laesterä HT, Tuomas Hanhela KTM 06.06.2017 Kuntakohtainen tarkastelu Kuntakohtainen laskenta on toteutettu painelaskelmana.

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Lokakuu 2016 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Koko yritysliikevaihdon trendit Q1/15-Q1/16 Vuosi 2010=100 115 110 105 100 95 90 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja

Lapin maahanmuuttotilastoja Lapin maahanmuuttotilastoja Meri-Lapin MAKO-verkosto Tornio 16.5.2017 Anne-Mari Suopajärvi/Lapin ELY-keskus kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2016 alueittain sekä kunnat, joissa yli 1 000 ulkomaan kansalaista

Lisätiedot

Maakuntakohtaiset ulkomaankauppatilastot Toimiala Online -palvelussa

Maakuntakohtaiset ulkomaankauppatilastot Toimiala Online -palvelussa Maakuntakohtaiset ulkomaankauppatilastot Toimiala Online -palvelussa Tulli Tilastointi Tilastojohtaja Timo Koskimäki Toimiala Online-seminaari 12.10.2011 Sisällys: Ulkomaankauppa maakunnittain tilasto

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit 12/2011 2.1.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2011 12/2010 (%) (%) 1-12/2011 1-12/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu 2014 Tutkija Jouni Nupponen Uudenmaan ELY-keskus Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Liitetaulukko 1. Yksityisten terveydenhuollon palvelujen toimipaikkojen määrä ja keskeiset toimialat maakunnittain 2007

Liitetaulukko 1. Yksityisten terveydenhuollon palvelujen toimipaikkojen määrä ja keskeiset toimialat maakunnittain 2007 Liitetaulukot Liitetaulukko 1. Yksityisten terveydenhuollon palvelujen toimipaikkojen määrä ja keskeiset toimialat maakunnittain 2007 Liitetaulukko 2. Avohoitokäynnit maakunnittain vuonna 2007, (ilman

Lisätiedot

HE 17/1997 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

HE 17/1997 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT HE 17/1997 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi taiteen edistämisen järjestelystä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi taiteen edistämisen

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, 2014 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Puoluekokousedustajiin. EdustajiaErityistä Puoluekokousedustajat 2009 (päivitetty 20.4.)

Puoluekokousedustajiin. EdustajiaErityistä Puoluekokousedustajat 2009 (päivitetty 20.4.) Yhdistys EdustajiaErityistä Puoluekokousedustajat 009 (päivitetty 0.4.) Etelä-Savo Mikkelin Seudun Vihreät ry 3 Pieksämäen seudun vihreät ry Rantasalmen vihreät ry Ristiinan vihreät ry Savonlinnan Seudun

Lisätiedot

19 Uusimaa Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

19 Uusimaa Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 19 Uusimaa 19.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 19.1. UUSIMAA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 13 kpl Taajaan asutut: 6 kpl Maaseutumaiset: 9 kpl Uusimaa on väkiluvultaan

Lisätiedot

HE 111/2014 vp. sosiaali- ja terveysministeriön yhteydestä oikeusministeriön yhteyteen. Samalla lapsiasiavaltuutetun itsenäisestä ja riippumattomasta

HE 111/2014 vp. sosiaali- ja terveysministeriön yhteydestä oikeusministeriön yhteyteen. Samalla lapsiasiavaltuutetun itsenäisestä ja riippumattomasta HE 111/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle yhdenvertaisuuslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi annetun hallituksen esityksen (HE 19/2014 vp) täydentämisestä ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

HE 230/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnasta annetun lain 2 ja 3 :n muuttamisesta

HE 230/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnasta annetun lain 2 ja 3 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnasta annetun lain 2 ja 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työeläkeasioiden

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Ari Laine 4/2002 15.2.2002 Asumisoikeusasunnot 1990-2001 Asumisoikeusasuntojen rakentaminen aravalainoituksen tuella alkoi vuonna 1990 ja korkotukilainoituksen

Lisätiedot

HTV:t. Yhteensä. HTV:t. (poistyöll. HTV:t. HTV:t. Mies Lkm % (poistyöll. HTV:t. Mies Lkm % (poistyöll. Yhteensä. HTV:t. ja harj.

HTV:t. Yhteensä. HTV:t. (poistyöll. HTV:t. HTV:t. Mies Lkm % (poistyöll. HTV:t. Mies Lkm % (poistyöll. Yhteensä. HTV:t. ja harj. Henkilöstön lukumäärä, miehet ja naiset, htv:t 31.12.- Syyttäjälaitos 212 36,5 369 63,5 581 100 543,3 533,8 200 35,7 361 64,3 561 100 537,4 531,2 194 35,2 357 64,8 551 100 514,6 508,4 Valtakunnan - syyttäjänvirasto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (5) Kaupunginvaltuusto Stj/15 07.11.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (5) Kaupunginvaltuusto Stj/15 07.11.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (5) 366 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen HEL 2012-013867 T 00 01 06 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Aluejärjestöraportti Uudenmaan Yrittäjät. Suomen Yrittäjät

Aluejärjestöraportti Uudenmaan Yrittäjät. Suomen Yrittäjät raportti Uudenmaan Yrittäjät Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt 13.12.2017 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Perustason sosiaali- ja terveyspalvelut kootaan kuntarajat ylittäen maakunnan

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu 2014. Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu 2014. Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotakuun seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu 2014 Tutkija Linnea Alho Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan

Lisätiedot

Kesäkuun työllisyyskatsaus 2014

Kesäkuun työllisyyskatsaus 2014 NÄKYMIÄ KESÄKUU 2014 POHJANMAAN ELY-KESKUS Kesäkuun työllisyyskatsaus 2014 Julkaisuvapaa 22.7.2014 klo 9.00 Ulkomaalaisten, naisten ja nuorten työttömyys kasvaa. Kesäkuun lopussa työttömiä oli 10 288 henkilöä,

Lisätiedot

LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 34/2010 vp. Hallituksen esitys syyttäjälaitosta koskevan lainsäädännön uudistamiseksi JOHDANTO. Vireilletulo.

LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 34/2010 vp. Hallituksen esitys syyttäjälaitosta koskevan lainsäädännön uudistamiseksi JOHDANTO. Vireilletulo. LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 34/2010 vp Hallituksen esitys syyttäjälaitosta koskevan lainsäädännön uudistamiseksi JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 7 päivänä joulukuuta 2010 lähettänyt lakivaliokuntaan valmistelevasti

Lisätiedot

Kesäkuun työllisyyskatsaus 2015

Kesäkuun työllisyyskatsaus 2015 NÄKYMIÄ KESÄKUU 2015 POHJANMAAN ELY-KESKUS Kesäkuun työllisyyskatsaus 2015 Julkaisuvapaa 21.7.2015 klo 9.00 Työttömien määrän kasvu jatkuu koko maan keskiarvoa nopeampana. Uusia avoimia työpaikkoja vuoden

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta Annettu Helsingissä 15 päivänä elokuuta 2013

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköiden muodostaminen. Mira Uunimäki

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköiden muodostaminen. Mira Uunimäki Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköiden muodostaminen Mira Uunimäki 7.12.2017 Liikelaitoksen valmistelua ohjaavat periaatteet 2020 alkuun: perustason palvelut Perustason sosiaali- ja

Lisätiedot

1993 vp - HE 78 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1993 vp - HE 78 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1993 vp - HE 78 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi Joensuun yliopistosta, Tampereen yliopistosta, Turun yliopistosta ja Turun kauppakorkeakoulusta annettujen lakien muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 5.1.2016 VM122:00/2014 Riitta Bäck 2260/03.01.01/2014

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 5.1.2016 VM122:00/2014 Riitta Bäck 2260/03.01.01/2014 VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 5.1.2016 VM122:00/2014 Riitta Bäck 2260/03.01.01/2014 EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI VALTION VIRKAEHTOSOPI- MUSASETUKSEN 10 :N MUUTTAMISESTA

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Huhtikuu 2017 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Pohjanmaan ELY-keskus Koko yritysliikevaihdon trendit Vuosi 2010=100 115,0 110,0 105,0 100,0 95,0 90,0 85,0 Q1

Lisätiedot