Verkkopitsi. Taito Kymenlaakso -lehtinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verkkopitsi. Taito Kymenlaakso -lehtinen"

Transkriptio

1 Verkkopitsi 1/2012 Taito Kymenlaakso -lehtinen

2 Hyvää kevättä kaikille! Nyt sinulla on silmiesi edessä Taito Kymenlaakson uusi lehtinen VERKKOPITSI, jossa kerromme ajankohtaisista asioista ja kursseista sekä hankkeiden tapahtumista. Taito Kymenlaakson vuosikokous pidettiin Virojoella. Kokouksessa valittiin uusi hallitus, jossa jatkavat Eila Metsäpelto, Tuula Mikkola, Pauli Heikkilä, Harri Holopainen ja uusina jäseninä Eeva Rautamaa sekä Päivi Hippeläinen. Vielä on kevään ja alkukesän aikana mielenkiintoisia kursseja ja tietenkin Taito Pajat jatkuvat huhtikuun loppuun. Taito Pajassa voit tehdä vaikka kuvassa olevan ruusuasetelman paperinarusta tai kengänkorkotekniikalla kannen kuvassa olevan maton. Lehtisessä on tietoa hankkeidemme tapahtumista. KURKISTA NURKISTA hankkeessa tehdään ympäristötaidetta kylille ja tuotetiimin kanssa viimeistellään kierrätys- ja jätemateriaaleista tehtyjä tuotteita. PISTOS pahennustako perinteeseen hankkeessa mietitään, saako kansallispuku siivet ja lähteekö se kenties lentoon. TAITO PISTE hankkeessa on käden taitojen kerhoja viety kylätaloille lähelle kylien asukkaita. TAITO SHOP Kouvolassa on lisännyt materiaalivalikoimaa matonkuteilla, valikoimissa on mm. ontelokudetta, joka sopii esimerkiksi maton- tai korinvirkkaukseen ja tietenkin trikookudetta laaja värivalikoima. TAITO SHOPEISTA niin Haminassa kuin Kouvolassakin voit käydä myös hankkimassa kauniisti paketoidut lahjat kevään juhliin. Nähdään kursseilla käsityökeskuksissa ja Taito Shopeissa sekä muissa kevään ja kesän tapahtumissa. Terveisin Taito Kymenlaaksolaiset Kouvolassa, Haminassa ja Virojoella

3 Osta itsellesi tai lahjaksi mummeille, kummeille, hääpareille, ystäville Mummi ja Minä pesuaineet eivät sisällä zeoliittiä, fosfaattia, keinotekoisia väri-, hajuste- ja säilöntäaineita. Mummit eivät ärsytä herkkääkään ihoa ja siksi ne sopivat useimmille allergikoille. Tuotteet on valmistettu kasviperäisistä, uusiutuvista raaka-aineista, jotka hajoavat luontoon 100 %:sti. Yhtään Mummien raaka-ainetta ei ole testattu eläinkokeilla, ja myös vegaanit voivat niitä käyttää. Valmistettu Suomessa. Piparmintun tai sitruunasoodan tuoksuiset astia- ja yleispesuaineet sekä siivoussuihke irrottaa tehokkaasti lian ja rasvan. Idearapsakan hauskat jalkakylvyt 4,90 kevät- ja kesäjalkojen hoitoon sekä virkistykseen. Iloinen sydän tyynyliinat 19,90 Iloinen Sydän -tuotteet ovat ympäristöystävällisiä. Tekstiilit ovat 100- prosenttista puuvillaa ja painettu myrkyttömillä väreillä. Iloinen Sydän - tuotteet ovat hyväntuulisia, parasta sydämen hoitoa. Iloinen Sydän käy tyynyliinasotaa unettomuutta ja sydänsairauksia vastaan. Iloisen Sydämen tuotto käytetään sydäntyön hyväksi! Tampereen Sydänyhdistys R.y. Taito Shop Kouvola Kouvolankatu 28, Kouvola (05) taitoshop@taitokymenlaakso.fi Avoinna 10-17, la lauantait suljettu Taito Shop Hamina Raatihuoneenkatu 2, Hamina (05) hamina@taitokymenlaakso.fi Avoinna 10-17, la Tapahtumien aikana avoinna myös sunnuntaisin.

4 Tervetuloa RAK-2012 rakennus- ja sisustusmessuille Kouvolan jäähalliin Taito Kymenlaakson osastolle YLÄ C6 Taito Kymenlaaksolla on messuilla paikka ylätasanteella osasto C6. Työnäytöksiä mm. kengänkorkotekniikasta, matonvirkkauksesta, torkkupeiton neulomisesta ja paperiruusun tekemisestä. Meillä on myös osastolla materiaaleja myynnissä. Pe Aikuiset 10 La Lapset 7-15v, opiskelijat 4 Su Eläkeläiset, työttömät 7 Perhelippu Autopaikoitus 2 Neulontaa julkisella paikalla Lauantaina vietämme kansainvälistä julkineulonta päivää Taito Shop Kouvolassa jo kolmatta kertaa. Olemme levittäytyneet Taito Shopin edustalle ja sateen sattuessa sisätiloihin jopa näyteikkunaan. Kaikki mukaan neulomaan tänäkin vuonna. Ottakaa omat kutimet mukaan ja vietetään mukava hetki neulonnan parissa. Haminassa neulotaan ja virkataan paljinsolkia (kuvassa) Raatihuoneen torilla ja mahdollisesti levittäydytään torille saakka. Tule tekemään kaunis kesäkoru itselle tai lahjaksi. Paljinsolkea käytetään kansallispuvuissa paidan halkiota sulkemassa

5 Taito Shopista ja käsityökeskuksista materiaalit Materiaalit ja ohjeet meiltä vaikka kevään suosittuun virkattuun mattoon. Taito Shopista Kouvolasta ja Haminasta löytyy trikoita ja erilaisia ontelokuteita. Kuteiden ostajalle ohje mukaan. Patsaita ja ruukkuja pihalle ja parvekkeelle betonikurssi Haminan ja Kouvolan käsityökeskuksissa. Haminassa: Info 3.5. klo ja kurssi la-su klo Ilmoittaudu (05) tai Kouvolassa: Info klo ja kurssi la-su klo Ilmoittaudu (05) tai Hinta 48 KUTOMOJEN TAITO PAJA -KORTIT Käsityökeskuksissa Haminassa, Kouvolassa ja Virojoella Kutomon päivämaksut ovat: jäsenille 3,00 pv ja muille 4,00/pv Taito Paja-kortin hinnat: 10 kerran kortti jäsenille 25 ja muille 35 TAITO PAJA KORTTI KURSSEILLE Taito Pajamaksu on 12 /kerta (3 h). Kortilla pääset edullisemmin: 10 kerran kortti on 90 ja se on voimassa vuoden ensimmäisestä käynnistä. Yhdistyksen jäsenille kortti on 80. Haminan Taito Pajat ovat tiistaisin klo ja 17-20, perjantaisin ja 14-17, lauantaisin Kouvolan torstaisin klo Taito Pajaan ilmoittaudutaan etukäteen. Huhtikuu on korukuu, voit tulla tekemään koruja helmistä ja hopeasta. Ryhmille suunnittelemme toivomusten mukaan oman Taito Pajan tai Tyky-Pajan.

6 Taito- ja käsityökeskukset ympäri Suomea juhlivat käsityökevättä Taito-viikolla Yksi pala kokoaa meidät yhteen, toinen yhdistää voimamme ja rakentuu matoksi, kolmas toivottaa meidät kaikki, uudet ja vanhat, ystävät ja asiakkaat tervetulleiksi käsityökeskukseen! TAITO PAJOIHIN VOIT VIELÄ TULLA TEKEMÄÄN KENGÄNKORKOTEKNIIKALLA KYNNYSMATON, TYYNYN TAI KASSIN. Ilmoittaudu Haminan tai Kouvolan Taito Pajaan ja tule mukavan käsityön pariin. Taito-viikko on muodostunut Taitonimipäivän ympärille ja koko viikon aikana järjestettiin paljon työpajoja, avoimet ovet - tapahtumia ja teemakursseja. Tänä vuonna koottiin tilkkumattoa vanhan kengänkorkotekniikan mukaan. Avoimissa pajoissa vinttien vanhat palttoot leikattiin kengänkoron muotoisiksi paloiksi ja kirjottiin arvokkaiksi vieraskirjamatoiksi. Käsityö yhdistää ihmisiä mukavan tekemisen ympärille. Upea mattoperinne syntyi vanhoista tavoista: Pyhä haluttiin erottaa arjesta. Silloin ei tehty likaisia töitä, vaan kunnioitettiin lepopäivä pukemalla kotikin vähän parempiin käyttötekstiileihin. Moderni, kirjottu pyhämatto muistuttaa menneestä ja on niin kaunis että sen haluaa ripustaa olohuoneen seinälle.

7 YMPÄRISTÖTAIDE- PROJEKTI JOKA KYLÄLLE Tehdään yhdessä kierrätys- ja jäte- sekä luonnonmateriaaleista ympäristötaideteokset. Taideteokset rakennetaan asukkaiden kanssa yhteisvoimin vuoden 2012 aikana. Onko sinulla idea paikasta tai materiaalista? Haluatko jotain nähtävää kylätalon pihalle, pellolle, joutomaalle tai vaikka tienvarteen? Mikä yhdistäisi kyläläisiä paremmin kuin rento yhdessä tekeminen? Jos vastasit kysymyksiin myöntävästi, ota yhteys Kurkista Nurkista hankkeen Maritaan, niin suunnitellaan lisää. Kurkista Nurkista hankkeessa olemme toteuttaneet yhden ympäristötaideteoksen Siikavan siiat yhdessä Siikavan kyläyhdistyksen kanssa. Ympäristötaideteos Siikavan siiat Ajatus lähti siitä, että oli rasiin kaadettu koivuja Jaalan Siikavassa - mitä niistä voisi tehdä ja mihin. Päätettiin tehdä risuteos ohi ajavien iloksi ja kutsuttiin kyläläiset koolle. Hankittiin asianmukaiset luvat ja tehtiin risuteos sateen säestyksellä levähdyspaikalle Mäntyharjuntien varteen käyttäen koivunrisuja, sikalan aitauksen osia ja paimenlankaa. KURKISTA NURKISTA -hanke Design laadukkaita tuotteita kierrätysmateriaalista Tuotekehitys kohotetaan tuotteiden ja tapahtumien laatua Tapahtumatuotanto lisätään kierrätysmateriaalien hyödyntämistä sekä kierrättämistä erilaisilla esityksillä, työnäytöksillä ja tapahtumilla Taide lisätään yhteisöllisyyttä ja kumppanuutta, yhdessä tekemisen iloa Yhteystiedot: Marita Harjula Varuskuntakatu 11, Kouvola marita.harjula@taitokymenlaakso.fi, (05)

8 KURKISTA NURKISTA hanke Hankkeessa olemme ohjaajatiimin kanssa tehneet kirjoista rasioita, napeista helmiä, sähköjohdoista koreja, ja paljon muuta kierrätys- ja jätemateriaaleista. Tuotetiimissä olemme kehittäneet tuotteita koko talven ajan ja opastusta on saatu niin hinnoittelusta kuin pakkaussuunnittelustakin. Tähtäimenä on syksyn 2012 Forma messut. Tapahtumatuotannon puolella meillä oli roolikoulutusta eri hahmojen luomiseen. Roolikoulussa syntyi niin biohiiri Pipsaa kuin roskakuski Reinoa esittämään kierrätyksen ilosanomaa. Kuvassa Suvi Saareksin löylymittari kierrätyslasista ja tuotetiimiläisiä TUOTEKEHITYSTIIMI Tuotekehityksen sisältöä mm: tuotesuunnittelua asiantuntijoiden opastuksella tuotesuunnittelutiimityöskentely kierrätys- ja jätemateriaalista valmistettavien tuotteiden laadun kohottamiseen tähtäävä toiminta. Tuotekehitys Tuotesuunnittelutiimityöskentelyä 4-6 kertaa vuodessa jatkuen vuoden 2012 kevääseen, jolloin tuotteet ovat valmiita koemarkkinointiin. Markkinointi tapahtuu alan liikkeissä ja messuilla. Jokainen tiimiläinen suunnittelee oman tuotteen/tuotteita. Tuotteet viedään loppuun saakka suunnittelusta koemarkkinointiin.

9 PISTOS - pahennustako perinteeseen Pistos on Taito Kymenlaakso ry:n haastava tehtävä. Pistos on lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kolmevuotinen hanke. Pistos on haastava siksi, että se yrittää avata kansallispukupaketin. Pistos on tavoitteellinen siinä pistellään reikiä siihen unohduksen kääreeseen, jonka sisään kansanomainen pukeutumis- ja esinekulttuuri on kunnioittavasti paketoitu. Miten? Nuoret ovat mukana toteuttamassa hanketta. Toiminta koostuu erilaisista työpajoista. Työpajoissa ei valmisteta kansallispukuja, vaan käytetään niitä lähtökohtana tämän ajan pukeutumiseen yhdistettäviksi sopivien vaatteiden, korujen ja asusteiden suunnittelussa. KIINNOSTUITKO? Ota yhteyttä Railiin tai Tiijaan pistospahennus@gmail.com (05) Haminan käsityökeskus Pistos-pilotti muodostuu niistä jo aikuisista nuorista, joiden avulla Pistoksen aatetta toteutettiin kun mitään hanketta ei vielä ollut. Tämä ryhmä ideoi tulevaa toimintaa, esiintyy näytöksissä ja valmistaa myös jonkin verran tuotteita sekä omaan käyttöönsä että näytöksiin. Taito Shopin Pistos - ikkuna Valojen yössä. Pistos-pilotti suunnitteli ja toteutti Elävät mallinuket ikkunassa - osuuden. Useat henkilöt poikkesivat vielä jälkikäteenkin kertomassa, että se oli ollut Valojen yön paras juttu. Kenelle? Pistos kutsuu nuoria - muodista, muodin ja muotoilun historiasta kiinnostuneita - ammattitutkintoa suorittavia - ammattiin jo valmistuneita nuoria - yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia - esiintyviä nuoria ja nuorisoryhmiä - valokuvaavia ja kirjoittavia nuoria Lasten Pistosta toteutetaan käsityön taiteen perusopetuksessa ja kaikille avoimissa työpajoissa.

10 MITÄ KAIKKEA PISTOKSESSA ON TAPAHTUNUT? Kesäkuu Taito Pohjois-Karjalan kokoaman Kansallispuku nyt - näyttelyn avajaisissa Joensuussa Pistos-pilottiryhmän näytös. Elokuu Kansallispuvun tuuletus. Kalevalaisten Naisten Liiton ideoimaa valtakunnallista kansallispuvun syntymäpäiväjuhlaa vietettiin Haminassa 7.8. Pistos osallistui yhdeksän nuoren ja muutaman tädin voimin asettumalla piknikille Kesäpuistoon. Tarjolla oli tykkimyssykakkua ja villejä virityksiä. Syyskuu Työryhmät käynnistyivät. Työryhmiin kuuluivat käsityökoululaiset sekä Pistos-pilotti. Tuotesuunnittelupajoja testattiin käsityökouluryhmissä. Pajoissa ideointilähtökohtina olivat levykorut ja ronkkaus. Lokakuu Pistos- pilotti kuvasi uuskansallista syysmuotia Haminan valleilla. Pistos-pilotti suunnitteli ja ideoi tulevia näytöksissä, työpajoja ja tapahtumia. Tuotesuunnittelu- ja valmistuspajat käsityökouluryhmissä jatkuivat. Marraskuu Kuukauden kohokohta oli matka Tallinnaan, jossa PISTOS osallistui kansainväliseen Ornament-Key to the World- konferenssiin saadakseen tuntumaa siihen, miten perinnettä ja kansallista kulttuuria siirretään muualla. Kansallispuku saattaa saada siivetkin vuonna 2012! Siitä lisää seuraavassa lehdessä. Joulukuu Joulukuussa tuli jo hiukan julkisuutta. Pistos pääsi kansallispukufoorumin joulukalenteriin.

11 Lisää elämää kylätaloihin TAITO PISTE syksy 2011 ja kevät 2012 TAITO PISTE - kiertävä käsityöneuvonta, hyvinvointia ja tekemistä maaseudulle Hankkeen tavoitteena oli kokeilla syksyn 2011 ja saada vakiintuneeksi toiminnaksi kevään 2012 aikana kiertävä kädentaitojen neuvonta Jaalan, Iitin ja Valkealan sekä Elimäen kylien alueille. Kokeilun aikana kiertävä käsityöneuvoja luo mahdollisuuksia käsityön harrastamiselle myös syrjäisimmissä paikoissa. TAITO PISTE paikkoina olisivat alueen kunnostetut kylätalot ja -koulut. Näin saadaan myös talojen käyttöä lisättyä. Tässä hankkeessa mennään käsityöneuvonnan juurille, esim. sotien jälkeen käsityöneuvojat menivät esim. viikoksi johonkin kylään opastamaan kankaan kudontaa, viipyivät kortteerissa viikon tai kaksi ja sitten siirtyivät seuraavaan paikkaa. Helena Sallinen (kuvassa) ja Eija Kettumäki ovat kiertäneet Pohjois-Kymenlaaksossa ahkerasti pitämässä kursseja käden taidoista. Kursseilla on syntynyt kransseja ja ruusuja paperinaruista, upeita koruja poppanakuteista, huovutettuja helmiä ja kevääksi koristeita, kuten kuvassa olevat huopatiput. TAITO JUORUT.. Kouvolan käsityökeskuksen kutomossa ahkera kutoja sai valmiiksi 17m upeaa pyyhekangasta, josta kuuleman mukaan tulee pyyhkeitä ja kylpytakki. PISTOKSELLA oli Haminan teatterin kahviossa kutsut, jossa esiteltiin PISTOKSEN tuloksia ja nautittiin tykkimyssykakkua. Taito Kymenlaakso ry:n vuosikokous pidettiin Virojoella Mosaiikki näyttely Kouvolassa on valitettavasti peruttu ja rautalanka näyttely jatkuu. Syksyksi suunnitellaan nukke- ja lelunäyttelyä. Mitä syntyy, kun materiaaleina ovat Finnairin käytöstä poistuneet virkapuvut ja suunnittelun lähtökohtana kansallispukujen muodot, rakenteet ja koristeelliset yksityiskohdat? Ideointipaja vaatetusalan ammattilaisille klo Haminan käsityökeskuksessa. Lue lisää ja ota yhteyttä pistospahennus@gmail.com

12 Taito Kymenlaakso ry Kouvolan käsityökeskus Varuskuntakatu 11, Kouvola Kouvola-talon 2. krs. (05) , avoinna ma-pe Tarja Laakso, toiminnanjohtaja Helka Kärkkäinen, kurssivastaava Eija Kettumäki, käsityöneuvoja Marita Harjula, projektikoordinaattori Haminan käsityökeskus Raatihuoneenkatu 2, Hamina (05) , avoinna ma-pe 10-17, la Raili Airikka-Haapaniemi, taitoneuvoja, taiteen perusopetus Tiija Malmi, myymälävastaava Satu Auervuolle, käsityöneuvoja Taito Shop Kouvola Kouvolankatu 28, Kouvola (05) Taito Shop Hamina Raatihuoneenkatu 2, Hamina (05) Virojoen käsityökeskus Rantatie 4, Virojoki Jaana Kuokka, neuvoja Verkkopitsi lehtisen on koonnut Marita Harjula. Otan vastaan juttuvinkkejä ja mielipiteitä ilomielin

Verkkopitsi SUURI KURSSINUMERO. Syksyn 2012 kurssitarjonta laajempi kuin koskaan

Verkkopitsi SUURI KURSSINUMERO. Syksyn 2012 kurssitarjonta laajempi kuin koskaan Verkkopitsi 3/2012 Taito Kymenlaakso -lehtinen SUURI KURSSINUMERO Syksyn 2012 kurssitarjonta laajempi kuin koskaan koruja tallukoita huiveja kransseja kierrätystä paperipitsiä origamia kirjontaa Hyvää

Lisätiedot

Verkkopitsi. Taito Kymenlaakso -lehtinen

Verkkopitsi. Taito Kymenlaakso -lehtinen Verkkopitsi 2/2012 Taito Kymenlaakso -lehtinen Hyvää kesää kaikille! Tässä sinulle toinen Taito Kymenlaakson VERKKOPITSI -lehtinen, josta saat tietoa ajankohtaisista asioista ja hankkeiden tapahtumista

Lisätiedot

Kierrätys- ja jätemateriaalin tuotteistaminen ja laadun kohottaminen

Kierrätys- ja jätemateriaalin tuotteistaminen ja laadun kohottaminen Kierrätys- ja jätemateriaalin tuotteistaminen ja laadun kohottaminen ITE-taide näyttely 14.2.-18.3.2011 Näyttelyssä töitä mm. Seija Jauho-Rämä, Rauno Ärling, Hellevi Järvinen, Helka Kärkkäinen ja paljon

Lisätiedot

TAITOTAPAHTUMAT, keväällä 2018

TAITOTAPAHTUMAT, keväällä 2018 TAITOTAPAHTUMAT, keväällä 2018 20.1. Esittelemme käsityökeskuksissa mallitöitä kevään Taitokurssien ja -pajojen sekä KUTOMO:n tarjonnasta. Valmistamme kirjottuja nappeja koruiksi. Materiaalimaksu 5. Kirjonta

Lisätiedot

T A I T O K U R S S I T J A - P A J A T K Ä S I T Y Ö K E S K U K S I S S A S Y K S Y L L Ä 2 0 1 3

T A I T O K U R S S I T J A - P A J A T K Ä S I T Y Ö K E S K U K S I S S A S Y K S Y L L Ä 2 0 1 3 T A I T O K U R S S I T J A - P A J A T K Ä S I T Y Ö K E S K U K S I S S A S Y K S Y L L Ä 2 0 1 3 H A K U N I L A N K Ä S I T Y Ö K E S K U S Hohtoruusu ja valoryijy 5.9. klo 18-19.30 ja 5.10. klo 11-12.30,

Lisätiedot

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT Upeaa Uudeltamaalta Olemme luoneet Sinua varten taas uuden, herkullisen ja moni-ilmeisen kevätmalliston. Sen tuotteet tarjoavat tekemistä tä moneen makuun. Tule viihtymään kanssamme

Lisätiedot

TAPAHTUMAT UUDELLAMAALLA

TAPAHTUMAT UUDELLAMAALLA UUSI TAITO ETELÄ-SUOMI TARJOAA ILOA JA ELÄMYKSIÄ Taito Etelä-Suomi ja Taito Uusimaa yhdistävät taitonsa ja toimintansa 1.1.2019 alkaen. Yhdessä suunnitelluissa tapahtumissa on tekemisen iloa ja tunnelmaa.

Lisätiedot

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta!

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta! UUTUUSTUOTTEET Upeaa Uudeltamaalta! Uusi, SINUN TÄHTESI -syysmallistomme odottaa jo Sinua. Sen herkulliset kudonnaiset ja kurssit tarjoavat tekemistä moneen makuun ja luovat hyvää oloa ja onnistumisen

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot

Taito Shop ketju 10 vuotta Tarina yhteistyöstä ja kasvusta

Taito Shop ketju 10 vuotta Tarina yhteistyöstä ja kasvusta Taito Shop ketju 10 vuotta Tarina yhteistyöstä ja kasvusta Yhteistyöstä menestystä Forma messut on Taito Shopketjun myymälöille tärkein sisäänostotapahtuma ja paikka kohdata tavarantoimittajia. Siksi se

Lisätiedot

TAITOTAPAHTUMAT, syksyllä 2018

TAITOTAPAHTUMAT, syksyllä 2018 TAITOTAPAHTUMAT, syksyllä 2018 KÄSITYÖLAUANTAI Esittelemme taitokeskuksissa mallitöitä syksyn Taitokurssien ja -pajojen sekä KUTOMOn tarjonnasta. Valmistamme aina tarpeellisia heijastavia tuotteita, materiaalimaksu.

Lisätiedot

LCCE. Projektivastaava. Opinnäytetyö. Katosrakenne. merkeissä. yhteyttä yhteistyön merkeissä. LCCE-projekti. Mu06M yritysvierailulle Loviisaan

LCCE. Projektivastaava. Opinnäytetyö. Katosrakenne. merkeissä. yhteyttä yhteistyön merkeissä. LCCE-projekti. Mu06M yritysvierailulle Loviisaan P 2011 Lokakuu LCCE Marraskuu Joulukuu Tammikuu Syyskuu Helmikuu Lokakuu Maaliskuu Marras Huh Lcce lyhyesti MediaModo Oikeita projekteja, Tilan suunnittelu oikeiden ja yritysten toteutus. kanssa. Projektit

Lisätiedot

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT kevään uutuuksia & KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT Yrityksesi visuaalinen ilme ja arvot saavat näkyä myös liikelahjoissa. Meidän kauttamme se onnistuu. Voit tilata tuotteet haluamallasi kuvalla kudottuna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry:ssä alkaa toiminnassa viideskymmenesensimmäinen vuosi. Toimintamme on hyvin monipuolista niin, että kaikilla

Lisätiedot

LIIKELAHJAT Kevät 2015

LIIKELAHJAT Kevät 2015 LIIKELAHJAT Kevät 2015 1 Monta hyvää syytä valita Aarikka-lahja Tervetuloa tekemään onnistuneita lahjavalintoja! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Sirpa Grev sirpa.grev@aarikka.com p. 040 544 4212 Paula Heinikangas

Lisätiedot

TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT syksy 2015

TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT syksy 2015 TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT syksy 2015 Näin toimimme kursseillamme: Kurssimaksu ei sisällä tarvikekuluja, mikäli ei toisin mainita. Alle 7 kurssilaista / kurssi; kurssia ei voida toteuttaa. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

TAITOKURSSIT ja -PAJAT keväällä 2018

TAITOKURSSIT ja -PAJAT keväällä 2018 TAITOKURSSIT ja -PAJAT keväällä 2018 TAITOKURSSIT, kurssimaksun lisäksi veloitamme materiaalit käytön mukaan. Muista ilmoittautua mukaan niin varmistat oman paikkasi ja kurssin toteutumisen. Ilmoittaudu

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

Matkailu Kaakkois-Suomessa

Matkailu Kaakkois-Suomessa Matkailu Kaakkois-Suomessa Kulttuurimatkailufoorumi 17.11.2011 Maija-Liisa Huovila, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Maija-Liisa Huovila 17.11.2011 1 Matkailu Kaakkois-Suomessa Alueella

Lisätiedot

ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016

ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016 ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016 6.6. maanantai 7.6. tiistai 8.6. keskiviikko 9.6. torstai 10.6. perjantai Seurakunnan Kesäkerhot arkisin ma-pe 6.6.-17.6. Pappilassa Pienten Isojen

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Antaudu. Nauretaan ja puuhataan, yhdessä ystävien kesken. Tehdään omat teokset siinä virkistymisen aakkoset.

Antaudu. Nauretaan ja puuhataan, yhdessä ystävien kesken. Tehdään omat teokset siinä virkistymisen aakkoset. Nauretaan ja puuhataan, yhdessä ystävien kesken. Tehdään omat teokset siinä virkistymisen aakkoset. Luovuus saa meistä kaikista enemmän irti. Mikä sopisi paremmin ystäväporukan illanviettoon, polttareihin

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Tiltun kapiot. SUB Göttingen 7 210 431 083

Tiltun kapiot. SUB Göttingen 7 210 431 083 Tiltun kapiot SUB Göttingen 7 210 431 083 Sisällys n Iitti alueellisen kansankulttuurin tutkimuksen kenttänä Sanna Kaisa Spoof 12 TYTÄRTEN PERINTÖ 1} IITIN KÄSITYÖPERINTEEN TUTKIMUSPROJEKTIN LÄHTÖKOHDAT

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

1 2/201 3 Joulu- ja tammikuu

1 2/201 3 Joulu- ja tammikuu AlfaNews AlfaKuntoutus, Kuntoutuspolku ja Kyröskartano 1 2/201 3 Joulu- ja tammikuu AlfaNews on AlfaKuntoutuksen, Kuntoutuspolun ja Kyröskartanon yhteinen tiedotuslehti AlfaKuntoutus on päihde- ja mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start 2. painos 2019 Julkaisija ja kustantaja: Varsinais-Suomen Yrittäjät Tekijät: Johanna Vainio ja Hanna Tarvainen / Varsinais-Suomen Yrittäjät Valokuvat: Emmi

Lisätiedot

TALVI- PÄIVÄT TALVI ON OIKEA AIKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ ESPOONTORILLA 27.2. 3.3.

TALVI- PÄIVÄT TALVI ON OIKEA AIKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ ESPOONTORILLA 27.2. 3.3. TALVI- PÄIVÄT ESPOONTORILLA 27.2. 3.3. TALVI ON OIKEA AIKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ Tervetuloa talviostoksille Espoontorille! Kyllä nykytalvistakin selviää, kun pistää nenän ulos auringonpaisteella, mutta viihtyy

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2014-2015 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4/2016 PUHEENJOHTAJALTA. Hienoa on ollut kokea, miten hyvällä vireellä ja fiiliksellä yrittäjät ovat olleet liikkeellä!

JÄSENTIEDOTE 4/2016 PUHEENJOHTAJALTA. Hienoa on ollut kokea, miten hyvällä vireellä ja fiiliksellä yrittäjät ovat olleet liikkeellä! Raastuvankatu 12-14 D 65100 VAASA info@vaasanyrittajat.com 15.12.2016 PUHEENJOHTAJALTA Sinulle jäsenyrittäjämme, haluan puheenjohtajana tuoda vuoden viimeisen tervehdyksen. Ensinnäkin kiitän saamastani

Lisätiedot

KOKO YHDISTYKSEN KEVÄÄN 2018 KURSSIT, TAPAHTUMAT JA NÄYTTELYT

KOKO YHDISTYKSEN KEVÄÄN 2018 KURSSIT, TAPAHTUMAT JA NÄYTTELYT Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry Vanha Suurtori 3 20500 Turku toimisto@taitovarsinaissuomi.fi toimisto puh. 040 849 9641 www.taitovarsinaissuomi.fi Tykkää meistä Facebookissa! Käsityökeskuksissa

Lisätiedot

Kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Tykykuntosetelillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon.

Kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Tykykuntosetelillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon. TYÖKAUSI 2015-2016 syyslukukausi 14.9.-22.11.2015 kevätlukukausi 11.1.-15.4.2016 hiihtoloma 7.-11.3.2016 kevätnäyttely huhti-toukokuu konsertti/kevätjuhla huhti-toukokuu Yksittäisiä kursseja voidaan järjestää

Lisätiedot

Entisajan vaatteissa. Tehtävät koululle

Entisajan vaatteissa. Tehtävät koululle Entisajan vaatteissa Tehtävät koululle Työpajassa tutustutaan arkipukeutumiseen 1900-luvun alussa. Keski-Suomi sijaitsee itäisen ja läntisen kulttuurialueen rajalla, mikä on johtanut kulttuuripiirteiden

Lisätiedot

KYLÄTALOT VARSINAIS-SUOMESSA

KYLÄTALOT VARSINAIS-SUOMESSA KYLÄTALOT VARSINAIS-SUOMESSA Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY - keskukset Kysely keväällä

Lisätiedot

Pääkirjastossa tapahtuu

Pääkirjastossa tapahtuu Pääkirjastossa tapahtuu Syksy 2018 Salon kaupunginkirjasto Keskustelua ylikulutuksesta ja elämäntavan kohtuullistamisesta lehtialueella ti 4.9. klo 16:00 19:00 Paikalla mm. Eeva-Stiina Lönnemo, Paula Lönnemo

Lisätiedot

Hei! Oppilastiedote

Hei! Oppilastiedote Hei! Oppilastiedote 11.4.2019 Tervetuloa Tanssi väreissä -esityksiin tulevana lauantaina 13.4. Lukuvuosi-ilmoittautuminen on auennut Tanssiyhdistyksen uusi hallitus on valittu Loppukevään tuntitarkennukset

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Syksy 2017 VILLA ARTTU SYKSY 2017 OHJELMA VILLA ARTUN NÄYTTELYT Yhdessä Together 4.10.2017 19.1.2018 Villa Artun galleria ja käytävägalleria A Game. Petr Tichshenko

Lisätiedot

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016 TOIMINTAKAUSI 2016-2017 Leikkipuisto Kesanto Koululaisten talokokous Talokokous 12.1.2016 /1 Asialista: 1. Osallistujalista 2. Edellisen kokouksen muistion kertaus 3. Apuohjaajien ja pihapoliisien tehtävät

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2015-2016 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT kevät 2016

TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT kevät 2016 TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT kevät 2016 Näin toimimme kursseillamme: Kurssimaksu ei sisällä tarvikekuluja, mikäli ei toisin mainita. Alle 7 kurssilaista/kurssi; kurssia ei voida toteuttaa. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

Korson asukaspuisto syksyn 2017 ohjelma

Korson asukaspuisto syksyn 2017 ohjelma syksyn 2017 ohjelma Puisto on avoinna: ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15 WC:t ja Pöllönpesä (=eväshuone) käytössä puiston aukioloaikoina. Tilat suljetaan siistimisen vuoksi 15 min. ennen sulkemisaikaa. Pihalelut

Lisätiedot

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018 Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a syksy 2018 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN On hyvä tietää, kuka olen. On tärkeää ja välttämätöntä on tunnistaa asioita itsestään ja omasta mielentilastaan ja tunteistaan.

Lisätiedot

Hämeenlinnan Seudun Kalevalaiset Naiset ry 1985 2014 osa 2. 1997-2009

Hämeenlinnan Seudun Kalevalaiset Naiset ry 1985 2014 osa 2. 1997-2009 Hämeenlinnan Seudun Kalevalaiset Naiset ry 1985 2014 osa 2. 1997-2009 Tapahtumia vuosien varrelta Kuvassa Aulangonjärvi ja Lusikkaniemi Anni Liukkala puheenjohtajana 1997 2002 Komeroiden kätköistä -näyttely

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU Kouvolan Ydinkeskusta ry Kouvolan Ydinkeskusta ry Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola puh. 044 311 8250, 044 311 8251 s posti. toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Antaudu. Osa työpajoistamme sopii pidettäväksi myös teidän omissa tiloissanne.

Antaudu. Osa työpajoistamme sopii pidettäväksi myös teidän omissa tiloissanne. Ota hetki vapaata päästä kiireestä irti Antaudu tee tilaa ajatuksille Luovuus saa meistä kaikista enemmän irti. Luova käsillä tekeminen piristää pitkän kokouspäivän tai tuo pikkujouluihin mukavaa yhdessä

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2015 2016 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa

Lisätiedot

TARJONTA UUDELLAMAALLA

TARJONTA UUDELLAMAALLA UUSI TAITO ETELÄ-SUOMI TARJOAA ILOA JA ELÄMYKSIÄ Taito Etelä-Suomi ja Taito Uusimaa yhdistävät taitonsa ja toimintansa 1.1.2019 alkaen. Yhdessä suunnitelluilla kursseilla ja pajoissa on tekemisen iloa

Lisätiedot

HELMIKUU 2015. Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.

HELMIKUU 2015. Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha. HELMIKUU 2015 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä Kerhojäsen! Aivan ensimmäiseksi me täällä Ateljé Margarethalla

Lisätiedot

Pipot M37 2 0107 3 4114 3 4104 4 4110 6 4111 6 M38 7 M39 7 M44 8 M35 9 M36 9 L11 10 M42 12 M43 12

Pipot M37 2 0107 3 4114 3 4104 4 4110 6 4111 6 M38 7 M39 7 M44 8 M35 9 M36 9 L11 10 M42 12 M43 12 sisältö The Headwear Professionals Headwear Professionals aloitti toimintansa 1974 ja toimii tänään monella mantereella. Meillä on 13 toimipaikkaa ympäri maailmaa ja olemme siksi yksi maailman suurimmista

Lisätiedot

LAITILAN KÄSITYÖKESKUS Sairaalantie 6, Laitila puh

LAITILAN KÄSITYÖKESKUS Sairaalantie 6, Laitila puh Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry Vanha Suurtori 3 20500 Turku toimisto@taitovarsinaissuomi.fi toimisto puh. 040 849 9641 www.taitovarsinaissuomi.fi Tykkää meistä Facebookissa! Käsityökeskuksissa

Lisätiedot

Ystävällisin terveisin. Lumihiutalepallo 11 90. Maria Hill Kerhoemäntä. Kirjomukset Talvihämärä. 2/pak. 8 90

Ystävällisin terveisin. Lumihiutalepallo 11 90. Maria Hill Kerhoemäntä. Kirjomukset Talvihämärä. 2/pak. 8 90 JOULUKUU 2015 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 (maksat ainoastaan paikallisverkkomaksun) www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä Kerhojäsen! Club Margarethan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAA (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta

TOIMINTASUUNNITELMAA (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta TOIMINTASUUNNITELMAA 2017 1 (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta Painopiste 1. Tiedottaminen Tavoite 1. Vastuuhenkilöiden sitouttaminen sekä osaamisen hyödyntäminen ja kehittäminen tiedotusvastaavan

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät VILLA ARTTU KEVÄT VILLA ARTUN NÄYTTELYT UNIKUDELMIA TYÖPAJAT UNIKUDELMIA 29.1.-22.3. Päiväkoti- ja kouluryhmille OHJELMA Tarinamatka yli 3-vuotiaiden

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

VENESJÄRVEN KYLÄSANOMAT www.kankaanpaa.fi/venesjarvi Lokakuu 2006

VENESJÄRVEN KYLÄSANOMAT www.kankaanpaa.fi/venesjarvi Lokakuu 2006 VENESJÄRVEN KYLÄSANOMAT www.kankaanpaa.fi/venesjarvi Lokakuu 2006 Puheenjohtajan palsta Kylätiedotteita Tämä syksy on ollut varmastikin urani kiireisin, jos kylän kantilta katsotaan. Koulun tulevaisuus

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Markkinointi & viestintä. Olkkarikekkerit 2018

Markkinointi & viestintä. Olkkarikekkerit 2018 Olkkarikekkerit 2018 Olkkarikekkerit! -keikkasarja toi yhteen naapuruston lapsia eri puolilla Helsinkiä loppuvuodesta 2018. Vuoden pimeimpänä aikana olohuoneiden nurkissa nähtiin viisi erilaista elämystä:

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä Meiltä on puuttunut keinoja arkiseen mutkattomaan yhdessä oloon. Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä - Yhteisöllisyystutkija Antti Maunu #syödäänyhdessä #suomi100 SUOMESSA

Lisätiedot

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Kerava 90 vuotta Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Mistä on kyse? Tämä vuosi on Keravan kaupungille merkittävä, sillä kaupunki viettää 90- vuotisjuhlaansa. 3.1.2014 tuli kuluneeksi tasan

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

8/2018. Tärkeää. Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

8/2018. Tärkeää. Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: 8/2018 Tärkeää Liittopäivien teemana oli viestintä ja vaikuttaminen Avoimet ovet Aivovammaliiton toimistolla 12.12.2018 Nuori, anna äänesi kuulua! Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Liittopäivien

Lisätiedot

^Jr A. Joulukuusikauppa. uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C. ifedutehtd

^Jr A. Joulukuusikauppa. uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C. ifedutehtd 0 > I OB V1 ^Jr A > * ' I# > LJ 9 Joulukuusikauppa ifedutehtd ^ uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C Joulun paras yrityslahja Helppo ja mukava joululahja yrityksenne työntekijöille ja asiakkaille? Kotimainen

Lisätiedot

Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015

Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015 Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015 1 Monta hyvää syytä valita Aarikka-lahja Tervetuloa tekemään onnistuneita lahjavalintoja! Liikelahjan avulla viestitään yrityksen arvoista. Aarikka tuotteilla osoitatte

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Korson asukaspuisto Kesätoiminnan 2018 ohjelma

Korson asukaspuisto Kesätoiminnan 2018 ohjelma Korson asukaspuisto Kesätoiminnan 2018 ohjelma TOTEUTETAAN ULKONA Sisällä leikkitilat on suljettuna koko kesäkuun remonttijärjestelyistä johtuen Kesäkuussa asukaspuistossa on talon ulkomaalaustyöt käynnissä.

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015 EK-Kylät Jotta ohjelman sisältö vastaisi myös kylien/asuinalueiden ajatuksia ja toiveita, haluaisimme sinunkin mielipiteesi maakuntamme kylätoiminnan kehittämisestä. Mitkä

Lisätiedot

KESÄKUU _CMA_snfdt_juni-2019.indd :11

KESÄKUU _CMA_snfdt_juni-2019.indd :11 KESÄKUU 2019 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 (maksat ainoastaan paikallisverkkomaksun) www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi 001-008_CMA_snfdt_juni-2019.indd

Lisätiedot

Rauman nuorten työpaja

Rauman nuorten työpaja Rauman nuorten työpaja Projektidokumentaatio Työssäoppiminen 24.11. -12.12.2014 Susa Räikkälä AVAT 2014-2015 Sisältää : Kirjastokuvaus Kiitoskortti Painikkeet Joulumyyjäisten esite Ntp-Logo Uutiset Yhteenveto

Lisätiedot

Gilles Dyrek. Ohjaus. Jaakko Loukkola. Sinustako kesän 2012. hauskimman komedian yhteistyökumppani?

Gilles Dyrek. Ohjaus. Jaakko Loukkola. Sinustako kesän 2012. hauskimman komedian yhteistyökumppani? Gilles Dyrek Ohjaus Jaakko Loukkola Sinustako kesän 2012 hauskimman komedian yhteistyökumppani? YHTEISTYÖ KANNATTAA AINA! Edessäsi on IdeaTeatterin kesän 2012 esite uusille ja vanhoille yhteistyökumppaneille.

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2012 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen@wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Antti Mäkelä antti.makela@wgcc.fi

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

Yllätetään yhteiskunta -yritysyhteisössä Kotka

Yllätetään yhteiskunta -yritysyhteisössä Kotka Mistä kaikki alkoi? Rannikkopajalla nuorille tarjottavien palveluiden määrää lisättiin käynnistämällä 2010 vuoden maaliskuussa Nuorta ei jätetä -hankkeen työhönvalmennuspalvelu Vuoden aikana työhönvalmennuksessa

Lisätiedot

TAITOKURSSIT ja -PAJAT, syksyllä 2017

TAITOKURSSIT ja -PAJAT, syksyllä 2017 TAITOKURSSIT ja -PAJAT, syksyllä 2017 TAITOKURSSIT, kurssimaksun lisäksi veloitamme materiaalit käytön mukaan. klo 15-19, startit klo 15 ja 17, Taito-kortilla tai 14 + materiaalit ellei toisin mainita.

Lisätiedot

Kesällä on aikaa tarinoille. Kymenlaakson. museoita. Aukioloajat Yhteystiedot

Kesällä on aikaa tarinoille. Kymenlaakson. museoita. Aukioloajat Yhteystiedot Kesällä on aikaa tarinoille. Kymenlaakson museoita Aukioloajat Yhteystiedot 2016 1 Kesällä on aikaa tarinoille. Monipuolinen Kymenlaakso toivottaa sinut tervetulleeksi museoelämysten pariin. Sisällys Hamina...4

Lisätiedot

Luonnon inspiroimaa suomalaista muotoilua

Luonnon inspiroimaa suomalaista muotoilua Luonnon inspiroimaa suomalaista muotoilua Suomen kauniin luonnon neljä vuodenaikaa, vehreät metsät ja siniset järvet kalliorantoineen ovat loputon inspiraation lähde innovatiiviselle muotoilulle. Tästä

Lisätiedot

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA Halsuan kuntatiedote vko 46 / 2018 Seuraavaan ilmoitukset to 22.11.2018 klo 12 mennessä osoitteella kuntatiedote@halsua.fi ilmoitushinta 6,15 /cm ja 92,25 /sivu sis. alv 24 % (hinnat koskevat A4-kokoista

Lisätiedot

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys Koulun kysytyin kysymys "Miksi koulua käydään?". Otimme tehtäväksemme ottaa siitä selvää. Wanted Taiteen taito Tölön taidetta Kohti hyvää elämää Hyvään elämään on monta tietä ja neuvoa. Tässä muutama.

Lisätiedot

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl Oletteko kokeneet Kyläavustajatoiminnan tarpeelliseksi omalla alueellanne Kyllä 27 100 % Ei 0 0 % Kyläavustajatoiminnan onnistuminen

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA Olen Vantaan yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Anne Nurminen. Olen paljasjalkainen vantaalainen ja työskentelen oppimisen, arvioinnin ja monikielisyyden kentällä.

Lisätiedot

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu lokakuulla 2018

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu lokakuulla 2018 PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu lokakuulla 2018 1.10. maanantai klo 10 Paprus korttitarvikemyyntiä askartelutilassa klo 12 Maestro -karaoke 2.10. tiistai klo 10 Seniorikerho klo 10 Ikääntymismuutokset

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot