Yhdistyksemme vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdistyksemme vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen."

Transkriptio

1 Sivu 1 JÄSENKIRJE 1/2011 Yhdistyksemme vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät päivämäärät: Oili Korkeamäki saapuu kertomaan uudesta kirjastaan, Ristinkirkko klo Annikki Salmivaara luennoi, Ristinkirkko klo Yhdistyksen kevätkokous, Ristinkirkko klo Riedeck järjestää päivällisen ja luennoi, Ravintola Wanha Herra klo Jäsenillat Jäseniltaa vietetään Ristinkirkon kahvilassa tiloissa. Jäsenemme Oili Korkeamäki joka on mm. kirjoittanut useita teoksia karjalaisesta kulttuurista ja pitäjistä, saapuu paikalle kertomaan viimeisimmästä kirjastaan Evakos ja uues kois, sekä Sysmän Ravioskorven asuttamisesta. Ilta alkaa klo 18.00, tervetuloa kaikki joukolla mukaan! Pidettävänä jäseniltana paikalle saapuu Päijät-Hämeen keskussairaalasta kaikille tuttu neurologian osastonylilääkäri Annikki Salmivaara kertomaan mm. uusista kuulumisista neurologian saralta. Paikkana toimii jälleen Ristinkirkon kahvio ja ilta alkaa klo 18.00, tervetuloa mukaan Yhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous alkaen klo Ristinkirkon kahviossa! Kaikki mukaan keskustelemaan ja ottamaan kantaa yhteisesti päätettävistä asioista Riedeck joka on perinteikäs itävaltalainen vuodevaatteiden valmistaja ja erikoistunut luonnonvilla tuotteisiin tarjoaa meille päivällisen, sekä esittelee ja luennoi tuotteistaan. Jotta mahdolliset erikoisruokavaliot ja tarjottavan ruuan määrä pystyttäisiin huomioimaan mahdollisimman tehokkaasti, niin kyseiseen tapahtumaan on sitova ilmoittautuminen ja määräaika on mennessä, jolloin viimeistään ilmoittaminen osallistumisesta kyseiseen iltaan. Osallistujia toivotaan n henkeä jotta ilta voidaan järjestää. Illan paikkana toimii ravintola Wanha Herra, Laaksokatu 15, Lahti. Ilta alkaa klo ilmoittautumiset: Eero Keto p Liikunta Ohjattua terveysliikuntaa:

2 Sivu 2 - Lahden ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysala Optiimi järjestää terveysliikuntaa Päijät- Hämeen MS-yhdistyksen jäsenille tiloissaan Hoitajankatu 3, Lahti. Toiminnan tarkoituksena on tukea ryhmäläisten fyysistä toimintakykyä ja antaa mieluisia kokemuksia ryhmässä toimimisesta. Ryhmä kokoontuu kevään 2011 aikana 11 kertaa. Toiminnan sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa fysioterapia-alan opiskelijat. Opiskelijoiden ohjaajina toimivat alan asiantuntijat. Ryhmäliikunnan lisäksi ryhmäläisille tarjotaan mahdollisuus yksilölliseen fyysisen toimintakyvyn arviointiin. Aikataulutus sovitaan ensimmäisen ryhmätapaamisen yhteydessä. Kevään 2011 aikataulu: Fyysisen toimintakyvyn arviointi: ajankohta sovitaan ensimmäisen ryhmätapaamisen yhteydessä. Ryhmätapaamiset: ti 25.1 klo liikuntasali ma 31.1 klo allasliikunta / kuntosaliharjoittelu ma 7.2 klo liikuntasali ma 14.2 klo liikuntasali ma 21.2 klo allasliikunta / kuntosaliharjoittelu ma 28.2 klo liikuntasali ti 8.3 klo liikuntasali ma 14.3 klo allasliikunta / kuntosaliharjoittelu ti 5.4 klo liikuntasali ti 19.4 klo liikuntasali ti 24.5 klo liikuntasali terveysliikuntakertoja tulee kaikkiaan 11 käyntikertaa ja kokonaishinnaksi muodostuu yhdelle käynnille 40 / 10 henkilöä. Eli 4 / henkilö / käyntikerta (jos mukana on 10 henkilöä). Lisäksi yhdistys tukee toimintaa maksamalla puolet kuluista, näin yhden käynti kerran hinnaksi muodostuu 2 / henkilö. Hinta sisältää ohjatun toiminnan ja välineet. Mukaan mahtuu 10 henkilöä, ilmoittautumiset: mennessä Jukalle p Lisäinfoa: - Kiinnostaako Pilates? Nyt myös mahdollisuus pilateksen harrastamiseen. Pilates Place Lahti järjestää pilatesta halukkaille. Ilmoittautumiset ja lisätietojen kyselyt suoraan kyseiseen paikkaan: tarja.inovaara@pilatesplace.fi tai puhelimitse p Yhdistyksemme maksaa puolet kuluista, kuitenkin enintään 100 vuodessa. SOVELTAVAN TALVILIIKUNNAN PÄIVÄ keskiviikkona Klo Liikuntakeskus Pajulahdessa Ohjelmassa mm.

3 Sivu 3 talviliikuntaa lumella ja jäällä; luistelua ja kelkkajääkiekkoa, potkukelkkailua, lumenveistoa, jääkolkkaa, pilkkiä, lumikenkäilyä, lumigolfia, hiihtomaa ja pulkkamäki soveltavan talviliikunnan välinekokeiluja talvipelejä ja leikkejä Talviliikuntapäivä on tarkoitettu kaikenikäisille erityisryhmiin kuuluville henkilöille, heidän tukijoukoilleen ja muille asiasta kiinnostuneille. Tapahtumapisteillä on liikuntaneuvojaopiskelijat ohjaamassa ja avustamassa. Tapahtumapisteet toimivat tauotta klo 9 14 välillä. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Tapahtumapäivänä on mahdollisuus maksulliseen lounasruokailuun ravintola Kukkasessa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset mennessä: virpi.remahl@pajulahti.com p Muista myös seurata asuinkuntasi erityisryhmille tai muuta vastaavaa liikuntatarjontaa paikallislehdistä ja kuntasi verkkosivuilta. - Muistakaa myös että yhdistys tukee edelleen yhdistyksen kanssa yhteistyössä toteutettuja mm. eri liikuntaryhmien kustannuksia maksamalla puolet niistä kuitteja vastaan. Liikuntavastaava: Jukka Sani p MS-liiton tiedotukset - Tiesitkö, että järjestösuunnittelijan palvelut ovat myös käytettävissäsi. Voit kysyä mistä tahansa sairastamiseen liittyvästä epäselvästä asiasta. Järjestösuunnittelija voi yhdessä kanssasi keskustella ja jäsentää, millaisista palveluista tai tukimuodoista voisi olla apua arjessa selviytymisen helpottamiseksi. Ole rohkeasti yhteydessä järjestösuunnittelija Marketta Kerminen-Tolvanen, p tai marketta.kerminen-tolvanen@ms-liitto.fi. Kuntoutusta: - Avokuntoutus Aksoni järjestää kuntoutuskurssin alle 35-vuotiaille ja Jyväskylässä, Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoressa.

4 Sivu 4 Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. Kurssin ohjaajina ovat psykologi ja fysioterapeutti. Hakuaika kurssille päättyy Lisätietoja: Kuntoutussuunnittelija Sanna Marjamäki Puh Haku liiton internet-sivuilla olevalla lomakkeella: Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen internet -sivut uudistuivat: - MS-liiton ylläpitämän Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen internet -sivut ovat saaneet uuden ilmeen. Uudistuksella on haluttu selkeyttää sivujen rakennetta ja helpottaa niiden käyttöä. Kuntoutuskeskuksen internet -sivuihin voi tutustua osoitteessa: Muut asiat - Ihmiselämään mahtuu paljon iloja ja suruja matkan varrelle. Yhdistyksemme kohdalle elämän surut konkretisoituivat syksyllä, kun pitkäaikainen ja pidetty puheenjohtajamme Pauli Hermunen poistui äkillisen sairastumisen johdosta joukostamme. Pauli oli hyvin pidetty persoona joukossamme, joka antoi ja uhrasi paljon omaa aikaansa yhdistyksemme eteen vuosien varrella. Elämä on muistoja ja näitä muistoja vaalimme Paulin kohdalla syvällä lämmöllä ja kunnioitamme hänen työtään Päijät-Hämeen MS-yhdistyksen parissa. - Syyskokouksessa valittiin ja vahvistettiin yhdistyksellemme uusi hallitus. Ohessa hallituksen uusi kokoonpano vuodelle Puheenjohtaja: Eero Keto Varapuheenjohtaja: Jukka Sani Lisäksi hallituksen varsinaiset jäsenet ovat: Terttu Ahtiainen Hannu Aro Helena Pekonniemi Annikki Salmivaara Heli Kukkonen Varajäsenet ovat: Oili Nurro Martti Sihvonen - Aika ajoin tulee jäseniltämme toiveita joissa toivotaan mm. yhteisiä matkoja teatteriin, musikaaleihin, eri retkikohteisiin jne Nyt olisi mahdollisuus tutustua eduskuntamme toimintaan. Suunnitelmissa on järjestää bussilla yhteinen matka Helsinkiin eduskuntatalolle, jossa olisi mahdollisuus seurata eduskuntaistuntoa. Ajankohta kyseiselle matkalle on kuitenkin vielä avoin. Matkan toteutuminen riippuu siitä kuinka paljon osallistujia saamme mukaan. Paluumatkalla voisimme

5 Sivu 5 poiketa Mäntsälän pohjoispuolella sijaitsevalla huoltoasemalla, josta löytyvät mm. Juustoportin ja Pentikin tehtaanmyymälät. Lisätietoa ja kyselyt matkasta: Hannu Aro p tai Eero Keto p Muistakaa myös seurata kotisivujamme ja sieltä löytyvää ajankohtaista lisätietoa monista eri asioista. Sivut löytyvät osoitteesta: Sivuilta löytyvät mm. kaikki jäsenkirjeet (myös viime vuoden) sähköisessä muodossa, sekä muita asiakirjoja ja linkkejä tai tietopaketteja eri tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Mikäli esim. tässä kirjeessä ilmoitettuihin päivämääriin, kellonaikoihin tms. tulee muutoksia, niin ne päivitetään reaaliajassa kotisivuillemme. Joten sieltä löytyvät aina uusin ja ajan tasalla oleva tieto asiasta kuin asiasta jotka koskevat yhdistystämme. Sivuilta löytyy myös ns. sähköinen lomake jolla voit päivittää omat osoitetietosi ja muuttuneet puhelinnumerosi ajan tasalle. Kerhot - Eri kerhojen kokoontumisajat ja paikat, sekä kerhojen vetäjät yhteystietoineen löytyvät ohesta. Edelleen kerhojen vetäjät kuuluttavat lisää innokkaita jäseniä mukaan kerhojen toimintaan ja niiden toiminnan kehittämiseen, tuomalla esiin omia ajatuksiaan ja ideoitaan. Eli ottakaa rohkeasti yhteyttä eri kerhojen vetäjiin ja kysykää lisää kerhotoiminnasta. Asikkalan MS-kerho (Pirkko Kotiniitty p pirkko.kotiniitty@pp.ine.fi) Kokoontuu: Palvelukeskus Oltermanni, Terveystie 1 C, Asikkala. Asikkalan Ms-kerho kokoontuu pääsääntöisin kerran kuukaudessa lukuun ottamatta kesäaikaa. Kerhossamme keskustellaan vapaamuotoisesti sillä hetkellä esiin nousevista asioista. Kerhon vetäjä tiedottaa kerholaisille MS-tautiin liittyvistä uusista asioista. Yritämme saada mahdollisimman moni kerholainen mukaan tapaamisiin. Tapaamisista ilmoitamme Päijät-Häme lehdessä, jotta uudetkin jäsenet osaisivat tulla tapaamisiin ja he ovat tervetulleita mukaan. Heinolan MS-Oma-apu-kerho (Irma Hartikainen p ) Kokoontuu: Niemelän Palvelutalossa. Kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäinen torstai Niemelän palvelutalolla klo Aihe on aina vapaa, keskustelemme mitä kuuluu ja kuuntelemme toistemme kokemuksia ja koska olemme melkein kaikki mummoja, niin lastenlapset ovat melko usein puheenaiheena. Sairauksista myös keskustellaan ja jokainen kertoo omista kokemuksistaan jos niin haluaa. Olen mm. itse saanut useita vinkkejä miten selviytyä päivän askareista näiden keskustelujen ansiosta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi kerhoomme, uusia aina tarvitaan tervetuloa. Hollolan MS-kerho (Helena Pekonniemi p ja Anssi Matoniemi p ) Kokoontuu: Palvelutalo Huilissa, Terveystie 25, Hollola. Hollolan MS-kerho kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina Palvelutalo Huilissa. Kerhossa rupattelemme ajankohtaisista asioista, niitä näitä tai yritämme pysyä jossakin teemassa. Uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tutustumaan ja tapaamaan muita jäseniä. Rupattelun ohessa nautimme tietysti kahvia ja pullaa... Kerhon vetäjinä Helena ja Anssi

6 Sivu 6 Nastolan MinäSinä-kerho (Heli Kukkonen p ) Kokoontuu: Nastolan Kunnantalolla, Pekkalantie 5, Nastola. Kerho kokoontuu joka kk. ensimmäinen torstai kesää lukuun ottamatta, jolloin lomailemme. Kerhossa on ollut aktiivisia jäseniä Pidämme kokoontumiset Nastolan kunnantalon kahviossa. Paikka on kuntalaisille ilmainen, kahvitukset hoidamme itse. Illan keskustelun aiheet ovat vapaamuotoisia ja sana on kaikille vapaa. Tarkoituksena olisi ensi vuoden puolella kysyä vierailijoita esim. Nastolan seurakunnasta puhumaan vapaaehtoistyöstä. Jatkamme myös vierailuja muihin kerhoihin ja paljon muuta mukavaa yhdessäoloa. Lisäksi Nastolassa toimii tasapaino/liikunta ryhmä joka on suunnattu MS-potilaille. Ryhmä toimii Nastolan terveyskeskuksessa kuntoutus puolella josta voi kysyä lisätietoja p Anne Herkola. Harnes vertaistukiryhmä (Soile Helenius p ) Kokoontuu: Wanha Herra, Laaksokatu 17, Lahti. Harnes kerho kokoontuu säännöllisesti Ravintola Wanhassa Herrassa. Kerhon toiminta on hyvin aktiivista, kiitos jäsenten. Kerhossa keskitytään nimensä mukaisesti harvinaisten neurologisten sairauksien kanssa elävien ihmisten yhteisiin tapaamisiin kaiken mukavan merkeissä. Teemme erilaisia retkiä, käymme syömässä, keskustelemme ja teemme paljon muuta yhteistä vointimme ja kuntomme sallimissa rajoissa. Tervetuloa mukaan yhteiseen toimintaan. Miesten kerho (Harri Jokinen p ) Nimensä mukaisesti kerhossa kokoontuu MS:n tai Harneksen kanssa elävät yhdistyksemme miesjäsenet. Kerho kokoontuu erilaisten keskustelujen merkeissä toimistomme tiloissa Sopenkorvessa. Tule rohkeasti mukaan tarinoimaan ja jakamaan kokemuksia. Omaisten kerho (Heikki Kauppi heikki.kauppi@phnet.fi) Omaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa joka kuukauden viimeinen maanantai. Osanottajia on ollut 4-10 henkeä. Uudet omaiset tervetuloa mukaan yhteisiin keskusteluhetkiin ja myös ideoimaan uusia muotoja viettää aikaa yhdessä. Nuorten kerho Nuora (Taru Leskinen p taru.leskinen@phnet.fi) Kokoontuu tarvittaessa yhdistyksen toimistolla Sopenkorvessa. Ota rohkeasti yhteys soittamalla tai sähköpostilla Taruun, jos haluat tulla mukaan. Ikä ei ole esteenä, kaikki jotka tuntevat itsensä nuoreksi ovat tervetulleita mukaan ja tuomaan uusia ideoita miten voidaan viettää jatkossakin aikaa yhdessä. Kässä kerho (Tuija Aittakallio p ) Kerhon tarkoituksena on kokoontua vanhan ajan ompeluseurojen malliin, kahvin, seurustelun (vertaistuen) ja kädentaitojen äärellä samanhenkisten ihmisten kanssa. Käsityö- tai sairauspakkoa ei ole, siis omaisetkin mukaan! Jos kiinnostaa tai on kysyttävää, niin soita rohkeasti Tuijalle. Hyvää alkanutta vuotta kaikille jäsenillemme Seuraava jäsenkirje 2/2011 ilmestyy kesän kynnyksellä toukokuussa. Ystävällisin terveisin: Päijät-Hämeen MS-yhdistys ry Sihteeri

7 Sivu 7

Yhdistyksemme vuoden 2010 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen.

Yhdistyksemme vuoden 2010 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen. Sivu 1 JÄSENKIRJE 3/2010 Yhdistyksemme vuoden 2010 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Muista säilyttää tämä kirje, löydät tästä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät päivämäärät: 21.9. 19.10.

Lisätiedot

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00 Lahden satamassa. Kansainvälinen MS-päivä Lahdessa paikkana: Lahden tori klo 15 18.

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00 Lahden satamassa. Kansainvälinen MS-päivä Lahdessa paikkana: Lahden tori klo 15 18. Sivu 1 JÄSENKIRJE 2/2011 Yhdistyksemme vuoden 2011 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista myös säilyttää tämä kirje, löydät tästä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät päivämäärät:

Lisätiedot

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00

Esteetön KesäMäSä-tapahtumaa vietetään jälleen alkaen klo 12.00 Sivu 1 JÄSENKIRJE 2/2010 Yhdistyksemme vuoden 2010 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Muista myös säilyttää tämä kirje, löydät tästä vuoden ensimmäisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen. Jakson tärkeät

Lisätiedot

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä JÄSENKIRJE 2/2015 1 Aurinkoista kevättä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Lauantaina

Lisätiedot

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 17.3.2014 Ristinkirkossa. Paikalla oli 14 yhdistyksemme jäsentä.

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 17.3.2014 Ristinkirkossa. Paikalla oli 14 yhdistyksemme jäsentä. Toimintakertomus 2014 1(5) YLEISTÄ Päijät-Hämeen MS-yhdistys ry on Päijät-Hämeen keskussairaalapiirin alueella toimiva MS-tautia ja eräitä harvinaisia neurologisia sairauksia (esim. harnes) sairastavien,

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS JÄSENKIRJE 1/16 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia tai

Lisätiedot

Värikästä syksyä kaikille!

Värikästä syksyä kaikille! JÄSENKIRJE 3/2015 1 (6) Värikästä syksyä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 kolmas jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä loppuvuoden tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Huomaa jäseniltojen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015

KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015 s KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 3/2015 Sääntöuudistuksen myötä 40-vuotiaan yhdistyksemme nimi on nyt muuttunut Keski-Suomen neuroyhdistys ry:ksi. Uusi nimi kuvaa paremmin jäsenistöämme, joka

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 1/2019 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 1/2019 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 1/2019 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 1/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 1/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 1/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU:

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU: JÄSENKIRJE 2/2010 Pohjois-Pohjanmaan epilepsiayhdistys ry Isokatu 47, 90100 Oulu, 4 krs. Puh. 044 287 1136 pp.epilepsia@luukku.com http://epilepsia.fi/pohjois_pohjanmaa TOIMISTO: Yhdistyksen toimisto sijaitsee

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

Koska yhdistyksen toiminta jatkuu jälleen normaaliin tapaan, perimme jäsenmaksut kuluvalta vuodelta elokuun aikana.

Koska yhdistyksen toiminta jatkuu jälleen normaaliin tapaan, perimme jäsenmaksut kuluvalta vuodelta elokuun aikana. Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry Jäsenkirje, heinäkuu 2017 Yhdistyksen toiminta jatkuu ALS-vertaistukitapaaminen Lahdessa Kutsu kolmen yhdistyksen kesäpäiville Lihastautiliiton fysioterapeutti Lahdessa

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit

Vuoden 2016 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2016 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2016 kurssit Neuroliiton Avokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia sopeutumisvalmennuskursseja

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA-ALUE. 1. hoidon ja kuntoutuksen edistäminen, 2. sairaudesta tiedottaminen,

1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA-ALUE. 1. hoidon ja kuntoutuksen edistäminen, 2. sairaudesta tiedottaminen, KYMMENEN VIRRAN MS-YHDISTYS ry. 1(6) SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Kymmenen virran MS-yhdistys ry. Sen kotipaikka on Oulu ja pöytä- ja rekisteröimiskielenä

Lisätiedot

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009 Jäsenkirje 1/2009 Vuosi 2009 on ehtinyt jo kesän kynnykselle. Ilmailuinsinöörien kerho lähestyy teitä nyt toimikauden ensimmäisellä jäsenkirjeellä, jossa esitellään tämän vuoden johtokunta, kartoitetaan

Lisätiedot

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET PÄIVYSTYSAJAT TOIMISTOLLA Kuukauden ensimmäinen maanantai klo 12.00-14.00

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Vuoden 2018 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit. avokuntoutus.fi

Vuoden 2018 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit. avokuntoutus.fi Vuoden 2018 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit avokuntoutus.fi A vokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia teema-, sopeutumisvalmennus-

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Syksyn 2018 kurssit. MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. kuntoutukseen.fi

Syksyn 2018 kurssit. MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. kuntoutukseen.fi Syksyn 2018 kurssit MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville kuntoutukseen.fi Neuroliitto tarjoaa valtakunnallisesti kursseja MStautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastaville,

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 1/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 1/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 1/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Mikäli numerosta ei vastata, jätä yhteistietosi merkkiäänen jälkeen vastaajaan, niin soitamme sinulle.

Mikäli numerosta ei vastata, jätä yhteistietosi merkkiäänen jälkeen vastaajaan, niin soitamme sinulle. Pohjois-Savon aivohalvausyhdistys ry JÄSENKIRJE 3/2013 Tulliportinkatu 25 B 2.krs. pihan puoli 70100 Kuopio 27.8.2013 Hyvät jäsenet Aurinkoinen, lämmin kesä alkaa olla muistoissamme. Toivon, että olette

Lisätiedot

Hallituksen 1. varajäseneksi valittiin Eeva-Liisa Louna, 2. varajäseneksi Eeva Sourander ja 3. varajäseneksi Merja Uusi-Maahi.

Hallituksen 1. varajäseneksi valittiin Eeva-Liisa Louna, 2. varajäseneksi Eeva Sourander ja 3. varajäseneksi Merja Uusi-Maahi. s KESKI-SUOMEN NEUROYHDISTYS RY SÄHKÖINEN JÄSENTIEDOTE 4/2015 SYYSKOKOUKSEN ANTIA Yhdistyksemme syyskokous pidettiin 30.9 ja hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Anne Mäkinen. Hallituksen varsinaisten

Lisätiedot

ISONKYRÖN PERUSOPETUS, KERHOTOIMINTA

ISONKYRÖN PERUSOPETUS, KERHOTOIMINTA 1 ISONKYRÖN PERUSOPETUS, KERHOTOIMINTA 2018-2019 Tähän on kerätty kaikkien koulujen kerhojen sisällöt ja aikataulut. Kerhot on ensisijaisesti tarkoitettu oman koulun oppilaille, mutta mahdollisuuksien

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus LÄNNEN ALUEVERKOSTO 13.8.2019, Lielahtikeskus facebook lannenalueverkosto Illan ohjelma klo 16.30 klo 17.00 Kahvit ja tervetuloa Kesän kuulumiset ja lyhyt esittäytymiskierros mitä odotan syksyltä? Alueverkoston

Lisätiedot

Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta

Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2017-2018 Tähän lehtiseen on kerätty kaikkien koulujen kerhojen sisällöt ja aikataulut. Kerhot on ensisijaisesti tarkoitettu oman koulun oppilaille, mutta mahdollisuuksien

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 2/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 2/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 2/2017 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Avokuntoutusmallin kokemuksia ja tulevaisuus Hyvinvointia huomennakin Avokuntoutuspäällikkö Arja Toivomäki, Suomen MS-liito, Avokuntoutus Aksoni

Avokuntoutusmallin kokemuksia ja tulevaisuus Hyvinvointia huomennakin Avokuntoutuspäällikkö Arja Toivomäki, Suomen MS-liito, Avokuntoutus Aksoni Avokuntoutusmallin kokemuksia ja tulevaisuus Hyvinvointia huomennakin Avokuntoutuspäällikkö Arja Toivomäki, Suomen MS-liito, Avokuntoutus Aksoni MS-liiton avokuntoutuksen alkutaival Kehitää haja-asutusalueelle

Lisätiedot

Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri. Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015

Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri. Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015 Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015 Tämä on alueellinen mahdollisuus. Silmukka kerrallaan kutoen, paikalliset mahdollisuudet huomioiden alueellisten toimijoiden

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

Vuoden 2017 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit

Vuoden 2017 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2017 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2017 kurssit Neuroliiton Avokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia sopeutumisvalmennuskursseja

Lisätiedot

Suomen MS-hoitajat ry. Jäsentiedote 1/2015 www.ms-hoitajat.net

Suomen MS-hoitajat ry. Jäsentiedote 1/2015 www.ms-hoitajat.net Suomen MS-hoitajat ry Jäsentiedote 1/2015 www.ms-hoitajat.net 2 15 VUOTISJUHLASEMINAARI K aksi hienoa koulutustapahtumaa on taas takana. Kiitos teille osallistuneille päivien onnistumisesta! Jäsentiedote

Lisätiedot

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni KESÄ-ELOKUU 2019 - Inspis kiinni 15.-26.7.2019 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Atalan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

KUTSU AVAJAISIIN 22.9.

KUTSU AVAJAISIIN 22.9. 1 KUTSU AVAJAISIIN 22.9. POHJOIS-IIN KOULUN UUDEN KOULURAKENNUKSEN AKOLAN JA VIRKKULAN UUDEN KEVYENLIIKENTEEN VÄYLÄN LIIKUNNALLISEEN AVAJAISTAPAHTUMAAN lauantaina 22.9.2018 klo 10.00-13.00 POHJOIS-IIN

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4)

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4) 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli, toiminta-alue ja keskusjärjestö Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröintikielenä

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti Vuoden 2016 kurssit MS-tauti Parkinsonin tauti Avh Epilepsia Omaishoitajat Primaarinen ataksia ALS Lihassairaus ja/tai dystrofia Myastenia gravis (MG) CP-oireyhtymä Kehitysvammat ja -häiriöt sekä monivammat

Lisätiedot

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Hyvät sukuseuran jäsenet ja muut sukuun kuuluvat! Lähestymme TEITÄ näin ensimmäisellä sukuseuratiedotteella. Tiedotteessa

Lisätiedot

Liikun terveemmäksi päivät: Yhdessä. Eki Karlsson toiminnanjohtaja Suomen Latu

Liikun terveemmäksi päivät: Yhdessä. Eki Karlsson toiminnanjohtaja Suomen Latu Liikun terveemmäksi päivät: Yhdessä Eki Karlsson toiminnanjohtaja Suomen Latu Suomen Latu ry Suomen Latu on ulkoilun edistäjä, retkeilyn asiantuntija ja kaikille avoin kansalaisjärjestö. Edunvalvomme suomalaisia

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2019-2020 8.8.2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019

Lisätiedot

Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille

Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille Yhdistysten toteuttama toiminta lisää osallistujien hyvinvointia ja tuo mielekkyyttä arkeen. Päijät-Hämeessä on käynnistynyt Yhteinen Päijät-Häme hanke, joka antaa panoksensa

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Syyskuun 2015 ohjelma Viikko 37 Maanantai 7.9 8.30 16.00 *Perhekerhoon

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 Lauantai 1.12. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.12. 16.00-19.00 Aava Iranilaisten naisten liikunta- ja vertaistukiryhmä

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

MS liitto 17.1.2013. Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni. MS liiton kuntoutuspalvelut. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

MS liitto 17.1.2013. Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni. MS liiton kuntoutuspalvelut. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus MS liiton kuntoutuspalvelut Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni MS liiton kuntoutuspalvelut Maskun neurologinen kuntoutuskeskus Avokuntoutus Aksoni Valtakunnallinen laitoskuntoutus

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. syksy 2019 kevät 2020

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. syksy 2019 kevät 2020 Pieksämäen kaupungin erityisliikunta syksy 2019 kevät 2020 ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunnan (= soveltava liikunta) ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joiden vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI-TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry:n

LEPPÄLAMMI-TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry:n LEPPÄLAMMI-TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry:n Jäsenkirje 1/2017 Viime vuonna joulukuussa yhdistys juhlisti 10 vuotis taivaltaan jouluisella ruoalla ja viihdyttävän ohjelman parissa Haapaniemen tilalla Karkussa.

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 Perjantai 1.6. 13.15-14.15 KEINUPUISTON KEVÄTJUHLA, Juhlitaan kesää ja aurinkoa yhdessä! Kevätjuhlassa jaetaan henkilökunnalle todistukset kuluneesta

Lisätiedot

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja,

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja, Hollolan kunta / Muistio 1/2013 1 (5) n kokous Aika Tiistai 5.3.2013 kello 18.00 Paikka Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Läsnä Armas Hacklin Eija Koivuniemi Tiina Aarto Marjatta

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaisia jäseniä ovat potilas- ja omaisjäsenet. Lisäksi yhdistyksellä voi olla kannattajajäseniä.

Yhdistyksen varsinaisia jäseniä ovat potilas- ja omaisjäsenet. Lisäksi yhdistyksellä voi olla kannattajajäseniä. Etelä-Karjalan neuroyhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli ja toiminta-alue Yhdistyksen nimi on Etelä-Karjalan neuroyhdistys. Sen kotipaikka on Lappeenranta. Pöytäkirja- ja rekisteröimiskielenä

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

Yhdistystiedote 6/2013

Yhdistystiedote 6/2013 1 Yhdistystiedote 6/2013 Hei yhdistystoimija! Tässäpä teille taas tuore yhdistystiedote, jossa on tärkeitä tietoja liitosta teille ja jäsenillenne. Muistattehan siis välittää näitä tietoja eteenpäin. Kiitos!

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2018 Sisällys Lukijalle... 2 Aijjoos-toiminta... 3 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 3 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 3 Järviseudun

Lisätiedot

Jouluterveiset Uutiset... 3

Jouluterveiset Uutiset... 3 10/2018 Tärkeää Jouluterveiset Nuoret suunnittelivat vaikuttamistoimintaa Tule mukaan suunnittelemaan läheistentoimintaa Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Jouluterveiset... 2 Uutiset... 3 Aivovammaliitto

Lisätiedot

-Heinolassa 50 vuotta-

-Heinolassa 50 vuotta- Hyvää kerhokautta 2015-16! Viikoittainen kerhotoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Päiväkerholaisten yli satapäinen joukko antaa työhömme vauhtia ja tekee arjestamme juhlaa! Jatkamme jo kevätkaudella aloittamiamme

Lisätiedot

VIRTAPIIRI 2/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS

VIRTAPIIRI 2/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS VIRTAPIIRI 2/2018 PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry toimii nimensä mukaisesti Päijät-Hämeen talousalueella. Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu MS-tautia

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 Kalajoen erityisliikuntakalenterista löydät alueella toimivat eri toimijoiden järjestämät erityisliikuntaryhmät. Kalenteriin listatut ryhmät soveltuvat pitkäaikaissairaiden,

Lisätiedot

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö varapuheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri rahastonhoitaja varsinainen jäsen Varajäsen varajäsen varajäsen YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2013 Tony Kallioinen Pia

Lisätiedot

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Bingo Ajankohta: 03.05.2017 Paikka: Hallin palvelutalo Ohjelma: Palvelupäivän sauna, jumppa, lehdenluku ja bingo Hallin palvelutalo Palvelupäivässä

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Rauman kansalliset seniorit ry.

Rauman kansalliset seniorit ry. SYYSKAUDEN TOIMINTA 2016 SYYSKUU 9.9 klo 14.00 Kuukausitapaaminen, esitelmän aiheena suun terveys Terveyskasvatushammashoitaja Katriina Uusi-Pietilä 9.9 klo 12.00-14.00 Tietotekniikan vierihoitokokeilu

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Aloitteet liittovaltuuston syyskokoukselle Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät Kajaanissa Mielenterveysmessut 17.-18.11.2015 Toimiston kesän poikkeusaukioloajat Järjestö- ja ansiomerkkitoimikunta

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

ALS-sopeutumisvalmennuskurssit,

ALS-sopeutumisvalmennuskurssit, ALS-sopeutumisvalmennuskurssit, parikurssit Palveluntuottajien koulutus Merja Pouttu suunnittelija Kela, Työ ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus, Kuntoutuspalvelujen ryhmä ALS-kurssit Mikä on muuttunut

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 03/2017 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot