Viisi syytä enemmän valita Kährs

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viisi syytä enemmän valita Kährs"

Transkriptio

1 Viisi syytä enemmän valita Kährs

2 Kährs-lattian valintaan on monia hyviä syitä, kuten sen luonnollinen kauneus ja tekninen ylivoimaisuus. Seuraavassa on muutama syy lisää.

3 Alan pisin kokemus Lue lisää kohdasta 1 Helppo asentaa Nopea asentaa Helppo irrottaa ja asentaa uudelleen Lue lisää kohdasta 2 Liimaton asennus Asunto voidaan kalustaa heti Soveltuu isoille pinnoille Luja pontti Lue lisää kohdasta 3 Kestää naarmuuntumista Kestävä pinta Voidaan pintakäsitellä uudelleen Lue lisää kohdasta 4 Ei reagoi ilmankosteuden muutoksiin Lattian eläminen minimoitu Kupertuu vähemmän Lue lisää kohdasta 5

4 #1 Alan pisin kokemus. Alan paras tietotaito. Kährs on eräs maailman vanhimmista puulattioiden valmistajista. Olemme myös eräs kaikkein innovatiivisimmista. Perinteiden ja korkean teknologian yhdistelmä on ainutlaatuinen puulattiateollisuudessa. Olemme työskennelleet puun ja ainoastaan puun kanssa 150 vuotta. Olemme ottaneet oppia sekä saavutuksista että virheistä. Lopputuloksena yhtiöön on kerääntynyt korvaamattoman arvokasta tietoa ja kokemusta puulattioista ja muodostunut vahva pohja jatkaa puulattioiden kehityksen kärjessä.

5 Maailman ensimmäisen monikerrosrakenteisen parketin keksijä. Kährs tarjosi ensimmäisenä tehdasvalmisteisen pintakäsittelyn. Kährs sai ensimmäisenä vaativat laatuja ympäristösertifi kaatit. Kährs esitteli ensimmäisen Woodloc - parkettilattian. Toimme markkinoille urheilu- ja aktiviteettilattian. Seuraavaksi esittelemme uivalla asennustavalla asennettavan 20 mm:n itsekantavan lattian.

6 #2 Woodloc : lujin pontti. Woodloc -lukkopontti on tulosta jatkuvasta kehitystyöstämme. Olimme ensimmäinen lattiavalmistaja, joka hyödynsi tätä vallankumouksellista pontti-ideaa. Woodloc ei pelkästään helpota asennusta, vaan tekee lattiasta kestävämmän ja tiiviimmän. Puu on luonnonmateriaali, johon vaikuttavat ilmankosteuden muutokset. Ne rasittavat liitoksia hyvin voimakkaasti. Woodloc -lukkopontti on osoittautunut perinteisiä pontteja kestävämmäksi tällaista rasitusta vastaan.

7 Olemme valmistaneet yli m 2 Woodloc - lattioita Kokonaan puusta valmistettu pontti on täysin integroitu lautaan ilman muita materiaaleja.

8 MIKSI PONTTIMME ON LUJIN? Puu pyrkii samaan kosteustasapainoon ympäristön kanssa. Kun ilmankosteus on suuri, puulattia turpoaa. Kun ilmankosteus laskee, lattia kutistuu. Lattian turpoaminen ja kutistuminen on vähäistä millimetreissä mitattuna, mutta ilmiön aiheuttama voima on suuri. Jos huoneessa on painavia huonekaluja, kuten kirjahyllyjä tai piano, pontteihin kohdistuu valtava rasitus. Woodloc - lukkopontti kestää kuitenkin tällaisen rasituksen. Kirjahylly Piano >1400 kg/m

9 ETKÖ OLE VAKUUTTUNUT? TEIMME TESTIN. Markkinoilla on lukuisia eri tyyppisiä liimattomia pontteja. Äskettäin testattiin joidenkin muiden valmistajien ponttien vetolujuus. Testi suoritettiin kiinnittämällä kaksi liimattomalla pontilla toisiinsa liitettyä lautaa laitteeseen, joka veti laudat erilleen toisistaan. Laite mittasi lautojen irtoamiseen tarvitun voiman. Alla on testin tulokset. Kuvassa näkyvät myös eri ponteissa käytetyt materiaalit. Pontin vetolujuus metrin matkalla (kn/m) 16 Pitkä sivu Lyhyt pää KOIVUVIILU Kährs Kilpailija 1 Kilpailija 2 Kilpailija 3 Kilpailija 4 Kilpailija 5 Kilpailija 6 Kilpailija 7 Kilpailija 8 Kilpailija 9 Kilpailija 10 Kilpailija 11 Kilpailijae 12 VIILU KOIVU VIILU HDF KOIVU KUMIPUU KUMIPUU VIILU HDF POPPELI POPPELIVIILU VIILU VIILU HDF Testissä oli mukana 12 kilpailijaa, kuten Tarkett, Haro, Magnum, Forbo, Karelia, Parador, Maister ja Eko Wood.

10 #3 Täydellinen mittatarkkuus. Vähemmän työtä, enemmän toiminnallisuutta. Kährs-lattia on erittäin helppo asentaa. Suurin syy tähän piilee nerokkaassa Woodloc -pontissa, jonka ansiosta asennuksessa ei tarvita liimaa. Laudat lukittuvat kiinni toisiinsa mekaanisesti lähes näkymättömillä liitoksilla. Lopputulos on täydellinen, ja asennus on nopeaa ja helppoa. Lautojen mittatarkkuus on tärkeää myös lattian kestävyyden kannalta. Hyvä mittatarkkuus tarkoittaa, että lautojen väliin pääsee vähemmän pölyä ja likaa, mikä parantaa hygieenisyyttä.

11 ERITTÄIN HELPPO ASENTAA. Woodloc -lukkoponteilla varustettu lattia asennetaan painamalla lauta edelliseen lautaan kiinni. Lautarivit kohdistuvat suoraan automaattisesti. Asennuksessa ei tarvita liimaa tai suurta voimaa. Ilman liimaa suoritettavan asennuksen ansiosta laudat voidaan myöhemmin irrottaa ja asentaa muualle. KESTÄÄ KULUTUSTA JA KOVAA KÄYTTÖÄ. Useimpiin lattioihin kohdistuu päivittäistä kulutusta. Kulutus voi olla erityisen voimakasta julkisissa tiloissa ja perheissä, joissa on pieniä lapsia. Woodloc -lukkopontti varmistaa pinnan tasaisuuden, mikä pidentää lattian ikää huomattavasti. Jos lattia vaurioituu vahingossa, vahingoittunut lauta on helppo vaihtaa. ERITTÄIN NOPEA ASENTAA. Kuinka nopea? Volkswagen asensi yhdessä yössä kokonaan uuden m 2 Kährs-lattian uuden Golf-mallin esittelytilaan Saksassa.

12 #4 Erittäin kestävä pinta. Lattiassa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi sen pintaan. Pintakäsittelyn on tämän vuoksi oltava riittävän luja kestämään päivittäistä kulutusta, mutta kuitenkin niin ohut, että puun tuntu säilyy. Eräs tapa eliminoida naarmuja on käyttää paksua lakkakerrosta. Tämä antaa lattialle kuitenkin muovisen tunnun, koska se täyttää puun syyt. Ulkonäkö ja kestävyys ovat Kährsille yhtä tärkeitä. Tämän vuoksi olemme kehittäneet erityiskestävän lakan, joka antaa lujan ja kestävän pinnan ohuella lakkakerroksella. Pinnan, joka kestää sukupolvelta toiselle.

13 PUUN ON TUNNUTTAVA PUULTA. Kährs-lakan lujuuden ansiosta sitä tarvitaan puun suojaamiseksi vain vähän, jolloin puun syiden luonnollinen kauneus pääsee oikeuksiinsa.

14 MIKSI ON TÄRKEÄÄ LAKATA ENSIN. Kährs lakkaa aina lautojen pinnan ennen ponttien leikkausta toisin, kuin monet kilpailijat, jotka tekevät päinvastoin. Kährsin käyttämän menetelmän etuna on, että lautojen reunasta tulee suora. Näin muodostuu tasainen pinta, joka ansiosta lautojen väleihin ei pääse pölyä. LUJIN JA PUHTAIN. Kährsin ainutlaatuinen lakka eliminoi lähes kokonaan pienet naarmut, jotka syntyvät esimerkiksi vedettäessä huoneen poikki huonekaluja, joiden jalkojen alla ei ole suojahuopia. Lakan UV-järjestelmän etuja on myös, että sen haihtuvien orgaanisten yhdisteiden päästöt ovat markkinoiden pienimmät. PARAS TAKUU. Valmistamme huippuluokan tehdasviimeisteltyjä lattioita, joiden pintakerros voidaan hioa uudelleen useita kertoja. Yhdistettynä täydelliseen hoito- ja ylläpito-ohjelmaan voimme tämän vuoksi tarjota 15 mm:n lattiatuotteille 30 vuoden pinnan kulumattomuustakuun ja 7 mm:n lattiatuotteille 12 vuoden pinnan kulumattomuustakuun.

15 LATTIA TESTEISSÄ. Useiden markkinoilla olevien lattioiden pintoja testattiin Sveitsissä. Testi suoritettiin mittauslaitteella, jossa nylonpäällysteinen anturi painaa pyöriessään näytteen pintaa. Jokaisen näytteen mittaamiseen käytettiin sama määrä kierroksia. Tulos mitattiin. Alla olevassa kaaviossa on testin tulokset. Kuvio on sitä syvempi, mitä enemmän pinta oli vaurioitunut. Kährs Kilpailija 1 Kilpailija 2 5 5, , , , , , , , Kilpailija 3 Kilpailija 4 Kilpailija Kilpailija 6 Kilpailija 7 Kilpailija 8 5,0 5 5,0 0,0 0 0,0-5,0-5 -5,0-10, ,0-15,0-20,0-25,0-30, ,0-20,0-25,0-30,0 Testissä olivat mukana Tarkett, Haro, Magnum, Forbo, Karelia, Parador, Maister ja Eko Wood

16 #5 Erittäin hyvä kosteusvaihteluiden sieto. Puu on elävä materiaali, johon vaikuttavat ilman kosteustasapainon muutokset, joten puulattia elää vuodenaikojen vaihtelun mukaan. Elämisen vähentämiseksi on tärkeää, että laudan eri kerrokset pinta, keskikerros ja pohjakerros ovat tasapainossa keskenään ja että kunkin kerroksen mittasuhteet ovat juuri oikeat.

17 Kulutuskerros Keskikerros Pohjakerros RISTIINLIIMATTU RAKENNE. Puiden syyt laudan eri kerroksessa ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden, jotta rakenne olisi mahdollisimman vakaa ja eläminen mahdollisimman vähäistä.

18 PUU TURPOAA JA KUTISTUU. Syiden poikittaissuuntainen eläminen on kertaa suurempaa kuin syidensuuntainen eläminen. Liimaamme laudan eri kerrokset toisiinsa, jonka ansiosta puun eläminen on vain 25 %:a verrattuna massiivilaudan elämiseen. KUIVA VUODENAIKA. Vuoden kuivan kauden aikana pintakerros kutistuu enemmän kuin keskikerros. Tämä voi aiheuttaa laudan kovertumista. Oikea tasapaino kerrosten välillä parantaa laudan toimivuutta ja vähentää elämistä. KOSTEA VUODENAIKA. Vuoden kosteamman kauden aikana laudan koko rakenne turpoaa. Pintakerros pyrkii laajenemaan kertaa niin paljon kuin keskikerros. Tämä voi aiheuttaa lautojen kupertumista ja lattian turpoamista leveyssuunnassa.

19 MITÄ TESTITULOKSET SANOVAT? Suoritimme sääkaappitestin. Testillä mitattiin Kärhslattioiden ja joidenkin kilpailijoiden lattioiden kupertumisen muutosta siirryttäessä kuivasta vuodenajasta kosteaan. Kaikki lattiat altistettiin sekä kosteudelle että kuivumiselle. Alla oleva kaavio esittää kupertumisen kokonaismuutosta siirryttäessä kosteasta kuivaan kauteen. Kuiva vuodenaika Kostea vuodenaika Kokonaismuutos. Kupertuminen. mm Kährs Kilpailija 1 Kilpailija 2 Kilpailija 3 Kilpailija 4 Kilpailija 5 Kilpailija 6 Kilpailija 7 Kilpailija 8 Testissä olivat mukana Tarkett, Haro, Magnum, Forbo, Karelia, Parador, Maister ja Eko Wood.

20 Kährs Finland Oy, Aino Acktén tie 10, HELSINKI Puhelin , Fax , FI

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Starfloor Click LUKKOPONTTIVINYYLI. Helposti asennettavaa designia

Starfloor Click LUKKOPONTTIVINYYLI. Helposti asennettavaa designia Starfloor Click LUKKOPONTTIVINYYLI Helposti asennettavaa designia Starfloor Click 55 PLUS / Lime Oak Light Beige Kansi: Starfloor Click 30 / Cube 3D Grey STARFLOOR CLICK HELPOSTI ASENNETTAVAA DESIGNIA

Lisätiedot

SPRING- JA ACTIVITY FLOOR URHEILULATTIAT

SPRING- JA ACTIVITY FLOOR URHEILULATTIAT SPRING- JA ACTIVITY FLOOR URHEILULATTIAT UPOFLOOR URHEILULATTIAT Onnistunut urheilusuoritus on monen tekijän summa. Sisäliikuntalajeissa yksi tärkeä osatekijä on lattia, jonka osuus onnistuneessa ja ennen

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

KoskiThermasennusohje

KoskiThermasennusohje KoskiThermasennusohje KoskiTherm lattialämmityslevy vesikiertoiseen lattialämmitykseen Koskisen Oy on kehittänyt yhteistyössä Uponorin kanssa KoskiThermin, jonka avulla vesikiertoinen lattialämmitys voidaan

Lisätiedot

Lukkoponttivinyylit Helposti asennettavaa designia

Lukkoponttivinyylit Helposti asennettavaa designia Lukkoponttivinyylit 2019 Helposti asennettavaa designia Starfloor Click 30 / Cube 3D Grey Kansi: Starfloor Click Ultimate / Weathered Oak Brown LUKKOPONTTIVINYYLI Starfloor Click 55 PLUS / Lime Oak Light

Lisätiedot

PUULATTIAN ASENNUS. [ Puu tekee kodin ]

PUULATTIAN ASENNUS. [ Puu tekee kodin ] PUULATTIAN ASENNUS [ Puu tekee kodin ] MASSIIVIPUULATTIAT Tämä esite koskee massiivipuusta (männystä tai kuusesta) tehtyjä lattioita. Lattialaudat ovat pontatut eli niissä on uros- ja naaraspontit. Nykyään

Lisätiedot

Trinity käsinveistetty parketti- ja lankkulattia

Trinity käsinveistetty parketti- ja lankkulattia PARKETTI- JA lankkulattiat Trinity käsinveistetty parketti- ja lankkulattia Trinity lattioiden veistetty tammipinta tehdään käsityönä perinteisellä veistomenetelmällä. Lattioiden veistäminen on ollut vuosisatojen

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex Effex Stora Enso Design Sisustuspaneeli Effex on 100 % kierrätettävää luonnonmateriaalia Tarvittavat työkalut: Suositeltavat turvavarusteet: + Vasara + tuurna Naulapyssy Nauloja (1,2x30 mm) Sirkkeli (tai

Lisätiedot

Puun kosteuskäyttäytyminen

Puun kosteuskäyttäytyminen 1.0 KOSTEUDEN VAIKUTUS PUUHUN Puu on hygroskooppinen materiaali eli puulla on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden vaihteluiden mukaan. Puu asettuu aina tasapainokosteuteen ympäristönsä

Lisätiedot

FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ ESIVALMISTELU

FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ ESIVALMISTELU FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ Uniclic Multifi t on käänteentekevä lautaparketin asennusmenetelmä. Nerokkaan uros- ja naarasponttirakenteen ansiosta laudat voidaan napsauttaa yhteen

Lisätiedot

KOSTEAN TILAN TUOTTEET - Vedeneristekynnykset - PW Erikoiskarmi sekä peitelistat kosteaan tilaan

KOSTEAN TILAN TUOTTEET - Vedeneristekynnykset - PW Erikoiskarmi sekä peitelistat kosteaan tilaan 1 KOSTEAN TILAN TUOTTEET - Vedeneristekynnykset - PW Erikoiskarmi sekä peitelistat kosteaan tilaan VEDENERISTEKYNNYKSET Vedeneristekynnykset ovat tarkoitettu tiloihin, joissa on lattiakaivo ja vesieristys.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ

ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ Ennen kuin aloitat asennuksen lue asennusohje huolellisesti. Puu on elävä luonnonmateriaali ja jokainen lattialauta on oma yksilönsä. Massiivipuulattiat

Lisätiedot

ISO ASKEL ETEENPÄIN. Ennennnäkemättömän aidon oloinen pintavaikutelma luonnonkorkkilattian pinnassa.

ISO ASKEL ETEENPÄIN. Ennennnäkemättömän aidon oloinen pintavaikutelma luonnonkorkkilattian pinnassa. ISO ASKEL ETEENPÄIN CORKSRIBAS etsii aina uusia suuntia uudistusten kentiltä. Tämä uusi tuote on kehitetty vastaamaan markkinoiden tämänhetkisiin vaatimuksiin, joissa pääpaino on korkkituotteen erinomaisella

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Tapetointi. Parkettituotteet. Kiillon tuotteista löytyy kattavasti kaikki parketti- ja

Tapetointi. Parkettituotteet. Kiillon tuotteista löytyy kattavasti kaikki parketti- ja Tapetointi Parkettituotteet Kiillon tuotteista löytyy kattavasti kaikki parketti- ja TYÖOHJEET puulattioiden kiinnittämiseen ja pintakäsittelyyn tarvittavat tuotteet. Tapetointijärjestelmä paperitapetin,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

Tilaa ilmaiset näytteet Trinity lankuista osoitteesta. www.trinitylattia.fi

Tilaa ilmaiset näytteet Trinity lankuista osoitteesta. www.trinitylattia.fi l a n k k u l a t t i a t Tilaa ilmaiset näytteet Trinity lankuista osoitteesta www.trinitylattia.fi l a n k k u l a t t i a t TRINITY TUMMA Tammi öljyvahattu TRINITY tammi ebenpuu öljyvahattu TRINITY

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KÄHRSIN WOODLOC 5S -LUKKOPONTILLINEN PUULATTIA JA TARVIKKEET (UIVA ASENNUS)

ASENNUSOPAS KÄHRSIN WOODLOC 5S -LUKKOPONTILLINEN PUULATTIA JA TARVIKKEET (UIVA ASENNUS) KÄHRSIN PUULATTIOIDEN ASENNUSOPAS 1 2014-05 FI ASENNUSOPAS KÄHRSIN WOODLOC 5S -LUKKOPONTILLINEN PUULATTIA JA TARVIKKEET (UIVA ASENNUS) Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin:

Lisätiedot

Yhteistyössä Unisport ja Kompan

Yhteistyössä Unisport ja Kompan Yhteistyössä Unisport ja Kompan TEKONURMI JALKAPALLOKENTÄLLE TEKONURMI MAISEMOINTIIN TEKONURMI GOLFKENTÄLLE VOIMISTELU- JA KUNTOSALI LIIKUNTAHALLIEN LATTIAT TENNIS PADEL KATSOMOT Unisport on jalkapallokentille,

Lisätiedot

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA.

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. KULUTUSTA KESTÄVÄ, HELPPOHOITOINEN, TYYLIKÄS DISANO BY HARO Designlattioita arvostetaan ja hyvästä syystä: ne kestävät kulutusta, näyttävät hyviltä ja niiden

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Polyflor Camaro LOC on M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä kevyessä rasituksessa julkisissa tiloissa. Tuote on

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Varastointi ja asennusohje Alustal e asetettavat vaatimukset Parketin asentaminen Elämisvarat Ensimmäiset lautarivit

Varastointi ja asennusohje Alustal e asetettavat vaatimukset Parketin asentaminen Elämisvarat Ensimmäiset lautarivit PARLAFIX- LAUTAPARKETIN ASENNUSOHJE Varastointi ja asennusohje Lautaparketti varastoidaan suoralla ja kuivalla alustalla pakkaukset avaamattomina. Parketit on varastoitava huoneolosuhteita vastaavissa

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. "Floor in a box" ei sovellu kylpyhuoneisiin.

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. Floor in a box ei sovellu kylpyhuoneisiin. Jotta mitään tärkeää ei jäisi huomiotta ja jotta saisit täyden hyödyn lattiastasi vuosiksi eteenpäin, suosittelemme näiden asennusohjeiden lukemista huolellisesti. ASENNUSOHJEET KÄYTTÖ Käyttötarkoitus

Lisätiedot

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Amtico Click Smart on integroidulla askeläänenvaimennuskerroksella varustettu M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä

Lisätiedot

l a n k k u l a t t i a t l a n k k u l a t t i a t TRINITY TUMMA Tammi öljyvahattu TRINITY tammi ebenpuu öljyvahattu TRINITY tammi valkoinen öljyvahattu Poikkilaudalla korostat tilaa YHDISTELE ERI LEVEYKSIÄ

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com www.manum-tools.com Puulla on Suomessa pitkät perinteet rakentamisen ja teollisuuden raaka-aineena. Puu on edelleen ainutlaatuinen luonnonmateriaali, joka sopii moniin käyttökohteisiin. isäksi puun työstäminen

Lisätiedot

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi Vinyylilankut & vinyylilaatat gerflor.fi Kauniita ja laadukkaita vinyylilattioita koteihin ja julkisiin tiloihin 2 TERVEYS & YMPÄRISTÖ 28 päivän jälkeen TERVEYS Ei formaldehydiä Lyijytön, ei raskasmetalleja

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

INNOVATIIVINEN SEINÄPANEELI

INNOVATIIVINEN SEINÄPANEELI INNOVATIIVINEN SEINÄPANEELI INNOVATIIVINEN SEINÄPANEELI Sisältö 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 33 34 Syitä valita KERRADECO KERRADECO décors Stone Ivory Stone Misty Stone Moon Stone Anthracite

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -parketit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -parketit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11 ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE Quick-Step -parketit 11/11 Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi QUICK STEP PARKETIT Quick Step Uniclic Multifit -asennusohjeet YLEISTA Uniclic Multifit

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

T2REFLECTA HELPPO ASENTAA TEHOKASTA LATTIALÄMPÖÄ ERISTELEVYN AVULLA

T2REFLECTA HELPPO ASENTAA TEHOKASTA LATTIALÄMPÖÄ ERISTELEVYN AVULLA T2REFLECTA HELPPO ASENTAA TEHOKASTA LATTIALÄMPÖÄ ERISTELEVYN AVULLA T2 RED ON ITSESÄÄTYVÄ T2 Red on lattialämpökaapeli, jonka jokainen millimetri säätää tehonsa lämmitystarpeen mukaan. Ikkunoiden alle

Lisätiedot

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla.

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. KALOCER KALOCER KALSICA ABRESIST KALSICA Piikarbidi Piikarbidi Kovasementti Valettu Kovasementti keraami Teollisuuden

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat Joustovinyylilattiat Kestävä ja helppohoitoinen valinta kotiin Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä. Lattian

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

QUALITY MANAGEMENT ISO 9001 Revision:

QUALITY MANAGEMENT ISO 9001 Revision: QUALITY MANAGEMENT ISO 9001 Code: Revision: DBERPFLEN 01 Tekninen tuotelehti EGGER laminaattilattia swell stop runko ja liimaton lukkopontti -asennus Tuotantoyksikkö WISMAR 1. Tuotekuvaus Tuotteen rakenne

Lisätiedot

Sisältö: Yleistä. Alustat ja rakenteet Käsittely-yhdistelmät Ongelmia ja ratkaisuja. Alan nykytila Pintakäsittelyn merkitys

Sisältö: Yleistä. Alustat ja rakenteet Käsittely-yhdistelmät Ongelmia ja ratkaisuja. Alan nykytila Pintakäsittelyn merkitys Puulattiat Sisältö: Yleistä Alan nykytila Pintakäsittelyn merkitys Alustat ja rakenteet Käsittely-yhdistelmät Ongelmia ja ratkaisuja 13.2.2014 2 Yleistä Alan nykytila Käsiteltäviä puuvalmiita pintoja entistä

Lisätiedot

Laminaatit vinyylit parketit tekstiililattiat

Laminaatit vinyylit parketit tekstiililattiat LATTIAMATERIAALIT Laminaatit vinyylit parketit tekstiililattiat mitä kannattaa huomioida lattian valinnassa? Kaunista & käytännöllistä Lattia kantaa harteillaan muuta sisustusta se on perusta, jonka päälle

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 132 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 6 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

Crown Shield Asennusohje

Crown Shield Asennusohje Inspiration in wood Crown Shield Asennusohje Malli SP28 Valmistaja pidättää oikeuden tehdä tuotteeseen teknisiä muutoksia. www.huuden.com Suunnittelu ja laatu HUUDEN OÜ Hyvä asiakkaamme Onnittelut uuden

Lisätiedot

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille...

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille... TacFast on mullistava mekaaninen asennusjärjestelmä TacFast Systems International -yhtiöltä, jonka toiminta perustuu innovaatioihin ja jolla on salkussaan yli 300 patenttia. Modulaariset TacFast-polypropeenilaatat

Lisätiedot

Asennusohje. Päivitetty

Asennusohje. Päivitetty Asennusohje Päivitetty 02.02.2017 1/5 Yleistä Perusedellytys on, että bambulattian asentaja on ammattilainen. Nordic Bamboo Oy ei vastaa väärästä asennustavasta aiheutuneista virheistä eikä lattiaan jo

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle CEMENTMOOD Läpivärjätyt kuitusementtilevyt luonnonläheiseen julkisivusuunnitteluun Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle www.cembrit.fi JULKISIVULEVYT LUONNONLÄHEISEEN

Lisätiedot

WISA -Spruce monitoimivaneri

WISA -Spruce monitoimivaneri WISA -Spruce monitoimivaneri Enemmän kuin rakennevaneri. Pohjoisen hitaasti kasvanut kuusipuu antaa WISA -Spruce vanerille erinomaiset ominaisuudet; mainion yhdistelmän esteettisesti miellyttävää ulkonäköä

Lisätiedot

Asennusopas Woodloc 2g

Asennusopas Woodloc 2g 2010-05 FI Asennusopas Woodloc 2g Kährs Finland Oy Nuijamiestentie 5 A 5 00400 Helsinki Puhelin: 09-477 75 40 Fax: 09-477 75 477 S-posti: info.finland@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRSIN PUULATTIOIDEN ASENNUSOPAS

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Pitkä pöytä joka kestää ulkona seisomista ja jonka ympärille mahtuu monta ihmistä. Talläinen pöytä pitäisi olla jokaisessa puutarhassa. Pöytä ja ennen kaikkea penkit

Lisätiedot

SUOMALAISET LAATUPARKETIT

SUOMALAISET LAATUPARKETIT SUOMLISET LTUPRKETIT Tammi SELECT RUSTIC Saarni SELECT PUULJI Saarni lukeutuu jaloihin lehtipuihin. Se kasvaa kosteilla paikoilla Euroopassa sekä Kaukasiassa ja Vähä-asiassa. Sydän- ja pintapuu ovat selvästi

Lisätiedot

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-lämmityskaapeleilla toteutat helposti ja nopeasti omakotitaloissa, tehdaskiinteistöissä yms. vastaavissa betonilla valetuissa lattioissa nykyaikaisen ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

Höyhensarjan mestari uusi EVO7.

Höyhensarjan mestari uusi EVO7. Höyhensarjan mestari uusi EVO7. Maksimaalinen suorituskyky käyttäjäystävällisesti. Uusi TLC-teknologia tarjoaa: Ei kimmahdusta Minimoitu käyttövoiman tarve Vähentää käyttäjän rasitusta Ergonomisesti uudenaikainen

Lisätiedot

2014-10 FI KORJAUSOPAS. Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs.

2014-10 FI KORJAUSOPAS. Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs. 2014-10 FI KORJAUSOPAS Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRS-PUULATTIOIDEN KORJAUS 2 SISÄLLYS OSITTAISIA KORJAUKSIA

Lisätiedot

LIIKUNTAAN SUUNNITELTU LATTIA SÄÄSTÄÄ POLVIASI.

LIIKUNTAAN SUUNNITELTU LATTIA SÄÄSTÄÄ POLVIASI. ACTIVITY FLOOR LIIKUNTAAN SUUNNITELTU LATTIA SÄÄSTÄÄ POLVIASI. Juoksu, hyppiminen, pyöriminen ja kääntyily on tavallisesti hyväksi vartalolle. Liikkeet voivat kuitenkin aiheuttaa myös nyrjähdyksiä ja nivelsiteiden

Lisätiedot

-50 % alennukset jopa. Kaikki laattojen hinnat alennettu ENNENNÄKEMÄTTÖMÄT NETTOPÄIVÄT

-50 % alennukset jopa. Kaikki laattojen hinnat alennettu ENNENNÄKEMÄTTÖMÄT NETTOPÄIVÄT ENNENNÄKEMÄTTÖMÄT NETTOPÄIVÄT - Laatat - Vinyylilankut - Laminaatit - Kattopaneelit - Parketit - Kaikki laattojen hinnat alennettu alennukset jopa -50 % Parasta palvelua rakentajille jo vuodesta 1989 Oman

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -laminaatit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -laminaatit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11 ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE Quick-Step -laminaatit 11/11 Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi UNICLIC-PONTTISET LAMINAATIT ASENNUSOHJEET YLEISTÄ Uniclic on käänteentekevä liimaton

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

leijona- Julkisten tilojen kuningas vaativaan ammattikäyttöön www.plast-turf.fi

leijona- Julkisten tilojen kuningas vaativaan ammattikäyttöön www.plast-turf.fi leijona- Julkisten tilojen kuningas vaativaan ammattikäyttöön www.plast-turf.fi & Leijona Economic TUULIKAAPPIMATTO VÄRIVAIHTOEHDOT Seitsemällä eri värivaihtoehdolla Orginal avaa mahdollisuuden tuulikaapin

Lisätiedot

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra RIB 2 Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimainen kestävyys Uponor Ultra Rib 2 on Ultra-tuoteperheen

Lisätiedot

Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite

Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite Laaja ilmavirran säätöalue Tasainen ilmavirran virtauskuvio saadaan aikaan pienillä rei'illä, jotka muodostavat optimaaliset virtausolosuhteet hajottimen

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin kestävyyttä ja tyyliä miellyttävä kävellä ja katsella Kiinnostus puulattioiden öljykäsittelyyn on Suomessa kasvamassa. Suosituimpia kohteita ovat julkiset

Lisätiedot

UPM ProFi. Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies

UPM ProFi. Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies UPM ProFi Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies THERMAL EXPANSION 0,004 % per 1 C e.g. 40 C change in board temperature = 6mm expansion / contraction

Lisätiedot

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI OSTOAPU Ruokapöydät 2015 TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen

Lisätiedot

LATTIA AITOA PUUTA. www.orientoccident.fi. Member of the Decospan Group of Companies www.par-ky.com

LATTIA AITOA PUUTA. www.orientoccident.fi. Member of the Decospan Group of Companies www.par-ky.com LATTIA AITOA PUUTA FI www.orientoccident.fi Member of the Decospan Group of Companies www.par-ky.com www.par-ky.com Member of the Decospan Group of Companies Lageweg 33 8930 MENEN BELGIUM Tel. +32 (0)56

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle Säilytä puun ainutlaatuinen lämpö ja aito kosketus sisustuksesi puupinnoissa ja kodin käyttöesineissä. Puumateriaalissa yhdistyvät kauniisti luonnonläheinen ajattomuus

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Esimerkkitie 1 00100 Esimerkkilä 1234 Lattioiden kosteus ennen päällystämistä

KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Esimerkkitie 1 00100 Esimerkkilä 1234 Lattioiden kosteus ennen päällystämistä KOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Esimerkkitie 1 00100 Esimerkkilä 1234 Lattioiden kosteus ennen päällystämistä Antti Kannala www.vertia.fi - 044 7500 600 1 YHTEENVETO Kohteessa tehtiin betonin suhteellisen kosteuden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua.

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä VIIHTYISÄ Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot