POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/"

Transkriptio

1 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Valtuusto Aika klo 19:00-20:10 Paikka Koulukeskuksen auditorio, Polvijärvi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Valtuuston vaalilautakunnan vaali Valtuuston puheenjohtajan sekä 1. ja 2. varapuheenjohtajan 78 vaali 40 Valtuuston kokoukset Valtuuston kokouksista ilmoittaminen Kunnan ilmoitusten julkaiseminen Kunnanhallituksen vaali Sivistyslautakunnan vaali Teknisen lautakunnan vaali Lupajaoston vaali Tarkastuslautakunnan vaali Keskusvaalilautakunnan vaali Jäsenen ja varaen nimeäminen Joensuun seudun 94 maaseutulautakuntaan 50 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän 95 valtuuston ten vaali 51 Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston 96 ten vaali 52 Edustajain vaali Pohjois-Karjalan maakuntaliiton edustajain 97 kokoukseen 53 Keski-Karjalan musiikkiopiston johtokuntaan en ja 98 varaen nimeäminen 54 Käräjäoikeuden lautamiesten vaali Kiinteistötoimitusten uskottujen miesten vaali Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen neuvottelukunnan ten 101 vaali 57 Joensuun alueelliseen jätelautakuntaan en ja varaen 102 nimeäminen 58 Poliisin neuvottelukunnan en ja varaen vaali Muut asiat 104

2 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Anttilainen Maiju Haaranen Mari Huttunen Jorma Hyttinen Petri Hyvärinen Henna Hämäläinen Matti Kaituri Harri Kallinen Tuomo Kuikka Jyrki Kuningas Jarno Kuronen Riitta Leminen Urpo Mustonen Asko Mustonen Tiina Parikka Pauliina Parikka Voitto Ratilainen Jani Sahlsten Pauli Tanskanen Raili Vannas Hanna Varis Minna vara Tuononen Jari kj Hallikainen Heikki talous- ja hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä POISSA Reijonen Iiro Allekirjoitukset Pauli Sahlsten Hanna Vannas Heikki Hallikainen Puheenjohtja :t Puheenjohtaja :t Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat :t Pöytäkirjan tarkastus

3 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Maiju Anttilainen Pöytäkirjantarkastaja Mari Haaranen Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Torstaina klo alkaen kunnan verkkosivuilla Todistaa Heikki Sirviö apulaiskanslisti

4 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Valtuusto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valt Kutsu valtuuston kokoukseen on julkaistu Sanomalehti Karjalaisessa, kunnan ilmoitustaululla ja Outokummun Seudussa. Kutsu on julkaistu neljä (4) päivää ennen kokousta. Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen avasi iältään vanhin valtuutettu Pauli Sahlsten. Suoritetussa nimenhuudossa oli läsnä 20 varsinaista valtuutettua ja yksi varavaltuutettu. Puheenjohtaja totesi, että poissa on valtuutettu Iiro Reijonen. Puheenjohtaja totesi hänellä olevan hyväksyttävän esteen poissaoloon. Kokouksessa oli läsnä Kansallisen Kokoomuksen 1. varavaltuutettu Minna Varis. Lisäksi läsnä oli kunnanjohtaja Jari Tuononen ja talous- ja hallintojohtaja Heikki Hallikainen, joka toimii kokouksen pöytäkirjanpitäjänä. Puheenjohtajana totesi valtuuston kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Valtuusto Pöytäkirjantarkastajien valinta Valt Tästä valtuuston kokouksesta laadittava pöytäkirja tarkastetaan kunnanvirastolla Valtuusto valitsee kaksi (2) valtuutettua tarkastamaan tästä kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Maiju Anttilainen ja Mari Haaranen.

6 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuuston vaalilautakunnan vaali Khall Hallintosäännön 94 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on kolme tä ja kullakin henkilökohtainen vara. Valtuusto valitsee iksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee toimikaudekseen valtuuston vaalilautautakuntaan kolme tä ja heille kullekin henkilökohtaisen varaen. Lisäksi kunnanhallitus esittää, että valtuusto valitsee iksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto valitsi yksimielisesti toimikaudekseen valtuuston vaalilautakuntaan seuraavat et ja heille henkilökohtaiset varaet: Jäsen Jyrki Kuikka Riitta Kuronen Jarno Kuningas Henkilökohtainen vara Henna Hyvärinen Voitto Parikka Iiro Reijonen Lisäksi valtuusto valitsi yksimielisesti vaalilautakunnan puheenjohtajaksi Jyrki Kuikan ja varapuheenjohtajaksi Riitta Kurosen.

7 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuuston puheenjohtajan sekä 1. ja 2. varapuheenjohtajan vaali Khall Kuntalain 18 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt, että heidän toimikautensa on valtuuston toimikautta lyhyempi. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Polvijärven kunnan hallintosäännön 64 :n mukaan valtuustossa on kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kunnanhallitus päättää esitää valtuustolle, että valtuusto päättää kuntalain 18 :n nojalla vahvistaa valtuuston puheenjohtajien toimikaudeksi kaksi vuotta ja että valtuusto toimittaa puheenjohtajan sekä 1. ja 2. varapuheenjohtajan vaalin. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti, että valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta. Valtuusto valitsi yksimielisesti seuraavat henkilöt valtuuston puheenjohtajistoon: puheenjohtaja Hanna Vannas 1. varapuheenjohtaja Tiina Mustonen 2. varapuheenjohtaja Urpo Leminen.

8 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuuston kokoukset Khall Kuntalain 94 :n mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti. Valtuuston kutsuu koolle puheenjohtaja. Kutsussa on ilmoitettava käsiteltävät asiat. Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto kokoontuu valtuuston puheenjohtajan ilmoittamina aikoina ja että valtuuston kokouspäivämäärät pyritään ilmoittamaan kerralla vähintään puoleksi vuodeksi eteenpäin. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Puheenjohtajana tästä asiasta eteenpäin toimi valtuuston puheenjohtaja Hanna Vannas. Hän kiitti valtuustoa häneen kohdistuneesta valinnasta ja toivoi hyvää yhteistyötä. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

9 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuuston kokouksista ilmoittaminen Khall Polvijärven kunnan hallintosäännön 71 :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen toimitetaan valtuutetuille sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus, ensisijaisesti sähköisesti vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa kokouksesta on tiedotettava kunnan verkkosivuilla. Kokouskutsussa ilmoitetaan kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Myös esityslista, liitteet ja oheismateriaali lähetetään ensisijaisesti sähköisesti. Valtuusto voi päättää, kuinka monelle varavaltuutetulle esityslista toimitetaan. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuuston kokouksista ilmoitetaan vuonna 2017 julkaisemalla kokouskutsu kunnan kotisivuilla sekä Outokummun Seutu -paikallislehdessä ja Sanomalehti Karjalaisessa. Kokousilmoituksissa mainitaan ainoastaan kokousaika, -paikka ja pöytäkirjan nähtävänäpito. Kokouskutsu ja esityslista lähetetään ensisijaisesti sähköisesti ja tarvittaessa postitse kullekin valtuutetulle sekä kunnanhallituksen ille ja kunnanjohtajalle vähintään neljä päivää ennen kokousta. Edelleen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että esityslistat toimitetaan myös Suomen Keskustan 1., 2. ja 3. varavaltuutetuille, Suomen Sosiaalidemokraattisen Puolueen 1. ja 2. varavaltuutetuille, Perussuomalaisten 1. varavaltuutetulle ja Kansallisen Kokoomuksen 1. varavaltuutetulle. Mikäli valtuutettu ei pääse kokoukseen tulee siitä ilmoittaa kunnanvirastolle varavaltuutetun kokoukseen kutsumista varten. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

10 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Kunnan ilmoitusten julkaiseminen Khall Kuntalain 108 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu, sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Kuntalain määräämänä uutena linjauksena on ilmoitusten julkaiseminen yleisessä tietoverkossa, jolloin julkisten kuulutusten ilmoitustaulun käyttö vähenee. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnalliset ilmoitukset julkaistaan kunnan kotisivuilla ja Outokummun Seutu -paikallislehdessä. Virkoja ja toimia koskevat ilmoitukset voidaan ilmoittaa hallintokunnan harkinnan mukaan korkeintaan kahdessa muussa lehdessä. Virkoja koskevista kuten muistakin ilmoituksista voidaan julkaista ainoastan viittaus kunnan kotisivuilla julkaistavaan täydelliseen ilmoitukseen. Edellä esitetystä poiketen vapaa-aikatoimi voi julkaista harkintansa mukaan lehti-ilmoituksensa kaikissa polvijärveläisten urheiluseurojen julkaisuissa, joiden levikki kattaa kunnan alueella olevat taloudet. Lautakunnat voivat harkintansa mukaan julkaista ilmoituksensa ainoastaan kunnan kotisivuilla. Julkisten kuulutusten ilmoitustaululla julkaistaan ilmoitukset, jotka lain, asetuksen tai muun säädöksen tai päätöksen perusteella tulee siinä julkaista. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

11 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallituksen vaali Khall Kunnan hallintosäännön 7 :n mukaan kunnanhallituksessa on valtuuston valitsemat yhdeksän (9) tä ja heidän henkilökohtaiset varaensä. Valtuusto valitsee varsinaisista istä puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla varsinaisia valtuutettuja. Kunnanhallituksen toimikausi on neljä vuotta, ellei valtuusto toisin päätä. Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1. välittömästi kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on kunnanhallituksen tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3. kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta; 4. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen enä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä tai säätiössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kunnanhallituksen istä on oltava muita kuin kunnan tai kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä. Laissa naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta säädetään kunnallisten toimielinten kokoonpanosta. Tasa-arvolain 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä sekä kuntaenemmistöisten yhtiöiden johto- tai hallintoelimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisestä syystä muuta johdu. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee kunnanhallitukseen yhdeksän (9 ) tä ja kullekin henkilökohtaisen varaen sekä nimeää valitsemiensa ten keskuudesta puheenjohtajan sekä 1. ja 2. varapuheenjohtajan.

12 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita kunnanhallitukseen seuraavat et ja heidän henkilökohtaiset varaensä: Jäsen Maiju Anttilainen Jorma Huttunen Harri Kaituri Jukka Mutanen Raili Tanskanen Asko Mustonen Riitta Kuronen Pauliina Parikka Pauli Sahlsten Henkilökohtainen vara Reeta Rieppo Petri Hyttinen Tuomo Kallinen Matti Hämäläinen Merja Sahlman Jyrki Kuikka Mari Haaranen Paula Hyytiäinen Jani Ratilainen Valtuusto valitsi yksimielisesti kunnanhallituksen puheenjohtajaksi Asko Mustosen kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajaksi Riitta Kurosen ja kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtajaksi Jorma Huttusen.

13 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Sivistyslautakunnan vaali Khall Polvijärven kunnan hallintosäännön 11 :n mukaan sivistyslautakunnassa on valtuuston toimikaudekseen valitsemat yhdeksän (9) tä ja heidän henkilökohtaiset varaensä. Valtuusto valitsee varsinaisista istä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla varsinaisia valtuutettuja. Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1. asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen enä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Sääntely ulottuu myös henkilöstöön, joka on kunnan määräämisvallassa olevan eli kuntakonserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa, jos yhteisö toimii asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella. Lautakunnan tehtäväalueella toimivan liikeyrityksen johtohenkilöiden vaalikelpoisuutta on rajoitettu vastaavin perustein kuin kunnanhallituksen kohdalla. Lautakunnan ten valinnassa on huomioitava naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a, jonka mukaan kunnallisessa toimielimessä inä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, ellei erityisestä syystä muuta johdu. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee sivistyslautakuntaan yhdeksän (9) tä ja kullekin henkilökohtaisen varaen ja nimeää valitsemiensa ten keskuudesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt

14 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuusto valitsi yksimielisesti sivistyslautakuntaan seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Jyrki Kuikka Hannu Antikainen Petri Hyttinen Päivi Walling Sirpa Lappalainen Reeta Rieppo Mari Haaranen Jari-Pekka Laine Voitto Parikka Henkilökohtainen vara Ari Laukkanen Jukka Leppänen Kari Lamberg Nina Vanhapelto Leena Kettunen Päivi Sirviö Nina Lahtonen Juha Tukiainen Niina Hiltunen _ Valtuusto valitsi yksimielisesti sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi Jyrki Kuikan ja varapuheenjohtajaksi Mari Haarasen.

15 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Teknisen lautakunnan vaali Khall Polvijärven kunnan hallintosäännön 12 :n mukaan teknisessä lautakunnassa on valtuuston toimikaudekseen valitsemat yhdeksän (9) tä ja heidän henkilökohtaiset varaensä. Valtuusto valitsee varsinaisista istä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla varsinaisia valtuutettuja. Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1. asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen enä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Sääntely ulottuu myös henkilöstöön, joka on kunnan määräämisvallassa olevan eli kuntakonserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa, jos yhteisö toimii asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella. Lautakunnan tehtäväalueella toimivan liikeyrityksen johtohenkilöiden vaalikelpoisuutta on rajoitettu vastaavin perustein kuin kunnanhallituksen kohdalla. Lautakunnan ten valinnassa on huomioitava naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a, jonka mukaan kunnallisessa toimielimessä inä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, ellei erityisestä syystä muuta johdu. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee tekniseen lautakuntaan yhdeksän (9) tä ja kullekin henkilökohtaisen varaen ja nimeää valitsemiensa ten keskuudesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt

16 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Keskustelun aikana Pauliina Parikka esitti, että tekniseen lautakuntaan valitaan seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Pauli Sahlsten Jani Ratilainen Paula Hyytiäinen Henkilökohtainen vara Jari Hyytiäinen Pekka Karvinen Riitta Kuronen Lisäksi Pauliina Parikka esitti, että teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi valitaan Pauli Sahlsten. Harri kaituri esitti, että tekniseen lautakuntaan valitaan seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Tuomo Kallinen Timo Pietarinen Merja Sahlman Nina Vanhapelto Matti Hämäläinen Merja Tuominen Henkilökohtainen vara Tuomo Sormunen Jouko Kettunen Sirpa Lappalainen Leena Kettunen Martti Suvanto Päivi Walling Lisäksi Harri kaituri esitti, että teknisen lautakunnan varapuheenjohtajaksi valitaan Tuomo Kallinen. Jarno Kuningas esitti, että teknisen lautakunnan eksi valitaan Jarno Kuningas. Harri Kaituri esitti Raili Tanskasen kannattamana, että teknisen lautakunnan vaali suoritetaan suhteellista vaalitapaa noudattaen. Puheenjohtaja pyysi niitä valtuutettuja, jotka ovat suhteellisen vaalin kannalla nostamaan kätensä. Puheenjohtaja totesi, että suhteellista vaalitapaa kannatti 11 valtuutettua, joten vaadittava määrä (3) täyttyy. Valtuusto valitsi yksimielisesti vaalilautakuntaan tämän asian ajaksi Jarno Kuninkaan tilalle Minna Variksen, koska Jarno Kuningas oli esteellinen toimimaan vaalilautakunnassa tässä asiassa. Valtuusto päätti yksimielisesti pitää tauon ja että ehdokaslistat tulee antaa valtuuston puheenjohtajalle klo Tauon päätyttyä puheenjohtaja totesi, että kaikki valtuutetut ja varavaltuutettu ovat paikalla.

17 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Mustonen kertoi valtuustolle, että tauon aikana on saavutettu yksimielisyys teknisen lautakunnan paikkajaosta. Asko Mustonen esitti, että tekniseen lautakuntaan Matti Hämäläisen henkilökohtaiseksi varaeksi valitaan Jarno Kuningas. Jarno Kuningas veti tämän jälkeen oman esityksensä pois. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on valinnut yksimielisesti tekniseen lautakuntaan seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Pauli Sahlsten Jani Ratilainen Paula Hyytiäinen Tuomo Kallinen Timo Pietarinen Merja Salman Nina Vanhapelto Matti Hämäläinen Merja Tuominen Henkilökohtainen vara Jari Hyytiäinen Pekka Karvinen Riitta Kuronen Tuomo Sormunen Jouko Kettunen Sirpa Lappalainen Leena Kettunen Jarno Kuningas Päivi Walling _ Puheenjohtaja totesi valtuuston valinneen yksimielisesti teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi Pauli Sahlstenin ja varapuheenjohtajaksi Tuomo Kallisen.

18 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Lupajaoston vaali Khall Polvijärven kunnan hallintosäännön 13 :n mukaan lupajaostossa on valtuuston toimikaudekseen valitsemat viisi (5) tä ja heidän henkilökohtaiset varaensä. Valtuusto valitseen istä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Jäsenet valitaan teknisen lautakunnan istä, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla varsinaisia valtuutettuja. Vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1. asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen enä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Sääntely ulottuu myös henkilöstöön, joka on kunnan määräämisvallassa olevan eli kuntakonserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa, jos yhteisö toimii asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella. Lautakunnan tehtäväalueella toimivan liikeyrityksen johtohenkilöiden vaalikelpoisuutta on rajoitettu vastaavin perustein kuin kunnanhallituksen kohdalla. Lautakunnan ten valinnassa on huomioitava naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a, jonka mukaan kunnallisessa toimielimessä inä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, ellei erityisestä syystä muuta johdu. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee lupajaostoon viisi (5) tä ja kullekin henkilökohtaisen varaen ja nimeää valitsemiensa ten keskuudesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt

19 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuusto valitsi yksimielisesti lupajaostoon seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Tuomo Kallinen Merja Sahlman Jouko Kettunen Jani Ratilainen Paula Hyytiäinen Henkilökohtainen vara Tuomo Sormunen Sirpa Lappalainen Timo Pietarinen Pekka Karvinen Riitta Kuronen _ Valtuusto valitsi yksimielisesti lupajaoston puheenjohtajaksi Jani Ratilaisen ja varapuheenjohtajaksi Tuomo Kallisen.

20 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Tarkastuslautakunnan vaali Khall Polvijärven kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan tarkastuslautakunnassa on viisi (5) tä, joista valtuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla varsinaisia valtuutettuja. Jokaisella ellä on henkilökohtainen vara. Tarkastuslautakunnan päätökset tehdään ilman viranhaltijaesittelyä puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Tilintarkastajalla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnan kokouksissa. Tilintarkastajalla ja lautakunnan määräämillä luottamushenkilöillä ja viranhaltijoilla on läsnäolovelvollisuus lautakunnan kokouksessa lautakunnan niin päättäessä. Vaalikelpoisuudesta tarkastuslautakuntaan säädetään kuntalain 75 :ssä. Vaalikelpoinen ei ole: 1. kunnanhallituksen 2. pormestari tai apulaispormestari 3. henkilö, joka on kunnanhallituksen en, kunnanjohtajan, pormestarin tai apulaispormestarin hallintolain (434/2003) esteellisyysperusteita koskevan 28 :n 2 ja 3 momentissatarkoitettu läheinen 4. henkilö, joka on kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa 5. henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen Tarkastuslautakunnan ten valinnassa on huomioitava naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a, jonka mukaan kunnallisessa toimielimessä inä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, ellei erityisestä syystä muuta johdu. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee tarkastuslautakuntaan viisi (5) tä ja kullekin henkilökohtaisen varaen ja nimeää valitsemiensa ten keskuudesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt

21 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Valtuusto valitsi yksimielisesti tarkastuslautakuntaan seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Jaana Jylhä-Ollila Rauno Homanen Urpo Leminen Henna Hyvärinen Kari Lamberg Henkilökohtainen vara Päivi Tanskanen Simo Leppänen Raimo Reijonen Lahja Ryynänen Matti Nuutinen _ Valtuusto valitsi yksimielisesti tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi Urpo Lemisen ja varapuheenjohtajaksi Henna Hyvärisen.

22 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Keskusvaalilautakunnan vaali Khall Vaalilain 13 :n mukaan kunnan keskusvaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta tä sekä tarpeellinen määrä varaiä, joita on kuitenkin oltava vähintään viisi. Varaet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat ten sijaan. Sekä ten että varaten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnassa edellisissä kuntavaaleissa (vuoden 2017 vaalit) ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Jotta kunnan keskusvaalilautakunnan et ja varaet edustaisivat edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä, se yleensä edellyttää, että kukin ja vara edustaa eri äänestäjäryhmää. Niin kauan kuin yksikin huomioon otettava äänestäjäryhmä on vailla edustusta, keskusvaalilautakuntaan ei saa valita muusta ryhmästä kahta edustajaa. Vaalilain 13 :n mukaan tai vara, joka keskusvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa. Käytännössä työskentelyeste voi tulla ajankohtaiseksi vasta seuraavissa kuntavaaleissa vuoden 2021 keväällä. Vaalilain 14 :n mukaan keskusvaalilautakunta on päätösvaltainen ainoastaan 5-isenä. Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuusto valitsee keskusvaalilautakuntaan viisi (5) tä ja heille viisi (5) varatä sekä valitsee istä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle. _

23 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Jäsenen ja varaen nimeäminen Joensuun seudun maaseutulautakuntaan Khall Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteistoimintasopimuksen mukaisesti kukin sopijakunta valitsee maaseutulautakuntaan yhden varsinaisen en ja hänelle varaen. Maaseutulautakunnassa on sopijakunnista yhteensä seitsemän (7) varsinaista tä ja henkilökohtaista varatä. Puheenjohtajana toimii Liperin edustaja ja varapuheenjohtajana Joensuun edustaja. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Joensuun seudun maaseutulautakuntaan yhden en ja hänen henkilökohtaisen varaen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Joensuun seudun maaseutulautakuntaan eksi Urpo Lemisen ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Merja Sahlmanin. _

24 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän valtuuston ten vaali Khall Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Siun sote) perussopimuksen 9 :ssä säädetään seuraavasti: "Yhtymävaltuuston ten valinta Jokaisen kunnan valtuusto valitsee kuntaa edustavat et yhtymävaltuustoon. Jäsenet valitaan yhtymävaltuustoon kunnan edellisen vuoden alun asukasluvun mukaan siten, että kullakin kunnalla on yksi edustaja jokaista alkavaa kolmea ja puolta tuhatta (3.500) asukasta kohti. Kullekin yhtymävaltuuston elle valitaan henkilökohtainen vara. Yhtymävaltuuston et ja varaet valitaan kuntien valtuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi. Mikäli yhtymävaltuuston tai vara menettää vaalikelpoisuutensa kesken toimikauden tai muusta syystä eroaa yhtymävaltuuston yydestä kesken toimikauden, päättää en edustama kunta eron myöntämisestä ja uuden en tai varaen valitsemisesta jäljellä olevaksi toimikaudeksi." Polvijärven kunta valitsee yhtymävaltuustoon kaksi (2) tä ja heille kummallekin henkilökohtaisen varaen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi (2) tä ja heille kummallekin henkilökohtaisen varaen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän yhtymävaltuustoon seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Toni Kuronen Tiina Mustonen _ Henkilökohtainen vara Kirsi Eronen Esa Leminen

25 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston ten vaali Khall Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen mukaan kunnat valitsevat edustajansa kunnan edellisen vuoden alun asukasluvun mukaan siten, että kullakin kunnalla on yksi edustaja jokaista alkavaa asukasta kohti. Kullekin edustajalle valitaan henkilökohtainen varaedustaja. Jäsenten tulee olla kuntien valtuutettuja. Polvijärven kunta valitsee yhtymävaltuustoon kaksi (2) tä ja heille kummallekin henkilökohtaisen varaen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi (2) tä ja heille kummallekin henkilökohtaisen varaen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon seuraavat et ja henkilökohtaiset varaet: Jäsen Pauliina Parikka Jyrki Kuikka _ Henkilökohtainen vara Jari Hyytiäinen Päivi Walling

26 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Edustajain vaali Pohjois-Karjalan maakuntaliiton edustajain kokoukseen Khall Pohjois-Karjalan maakuntaliitto -kuntayhtymän perussopimuksen 4 :n mukaisesti kunnat valitsevat edustajat edustajainkokoukseen kunnan edellisen vuoden alun asukasluvun mukaan siten, että kullakin kunnalla on yksi edustaja jokaista alkavaa asukasta kohti. Kullekin edustajalle valitaan henkilökohtainen varaedustaja. Polvijärven kunta valitsee kuntayhtymän edustajain kokoukseen kaksi (2) edustajaa ja heille kummallekin henkilökohtaisen varaedustajan. Perussopimuksen 7 :n mukaan edustajain kokouksen tehtävänä on valita kuntia edustavat maakuntavaltuuston et ja heille henkilökohtaiset varaet sekä käsitellä maakuntahallituksen antaman kertomuksen edellisen edustajain kokouksen jälkeen tapahtuneesta kuntayhtymän toiminnasta. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Pohjois-Karjalan maakuntaliiton edustajain kokoukseen kaksi (2) edustajaa ja heille kummallekin henkilökohtaisen varaedustajan. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Pohjois-Karjalan maakuntaliiton edustajain kokoukseen seuraavat edustajat ja henkilökohtaiset varaedustajat: Edustaja Tiina Mustonen Asko Mustonen _ Henkilökohtainen varaedustaja Jani Ratilainen Jorma Huttunen

27 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Keski-Karjalan musiikkiopiston johtokuntaan en ja varaen nimeäminen Khall Tohmajärvi huolehtii Keski-Karjalan musiikkiopiston sijaintikuntana sen hallinnosta ja taloudenhoidosta. Keski-Karjalan musiikkiopiston perussopimuksen 3 :n säännösten mukaisesti kuntalain 77 :n tarkoittamana yhteisjohtokuntana toimii musiikkiopiston johtokunta. Sopimuskuntien valtuustot valitsevat opiston johtokuntaan yhden en ja hänelle henkilökohtaisen varaen jokaista alkavaa 50 oppilaspaikkaa kohden. Polvijärven kunnalla on oppilaspaikoja 40, joten kunta valitsee johtokuntaan yhden en ja yhden henkilökohtaisen varaen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Keski-Karjalan musiikkiopiston johtokuntaan yhden en ja hänelle henkilökohtaisen varaen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Keski-Karjalan musiikkiopiston johtokuntaan eksi Mikko Kähkösen ja henkilökohtaiseksi varaeksi Mari Haarasen. _

28 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Käräjäoikeuden lautamiesten vaali Khall Käräjäoikeuslain 7 :n mukaan valtuusto valitsee lautamiehet valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Kunnasta valittavien lautamiesten tulee mahdollisimman tasapuolisesti edustaa kunnan väestön ikä-, elinkeino-, sukupuoli- ja kielijakaumaa. Asetuksella säädetään siitä, kuinka useassa istunnossa lautamies voi olla kalenterivuoden aikana. Lautamiehen tulee olla käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvassa kunnassa asuva Suomen kansalainen, joka ei ole konkurssissa, jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu ja jota on pidettävä sopivana toimimaan lautamiehenä. Käräjäoikeuslain 6 :n 1 ja 2 momentin mukaan lautamieheksi ei saa valita henkilöä, joka on alle 25-vuotias tai joka on täyttänyt 63 vuotta. Lautamiehenä ei saa olla henkilö, jolla on virka yleisessä tuomioistuimessa tai rangaistuslaitoksessa taikka joka virassaan suorittaa ulosottotehtäviä, rikosten esitutkintaa taikka tulli- tai poliisivalvontaa, eikä myöskään virallinen syyttäjä, asianajaja taikka muu ammatikseen asianajoa harjoittava henkilö. Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen valitaan Polvijärveltä valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi kaksi (2) lautamiestä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee toimikauttaan vastaavaksi ajaksi kaksi (2) lautamiestä Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita toimikauttaan vastaavaksi ajaksi seuraavat kaksi lautamiestä Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen: _ Päivi Walling Hannu Mustonen.

29 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Kiinteistötoimitusten uskottujen miesten vaali Khall Kiinteistönmuodostamislain 6 :n mukaan valtuuston tulee valita kuntaan uskotuiksi miehiksi vähintään kuusi henkilöä valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. Uskotun miehen tulee olla kiinteistöasioihin perehtynyt ja paikalliset olot tunteva henkilö. Vaalikelpoisuudesta uskotun miehen toimeen on lisäksi voimassa, mitä käräjäoikeuden lautamiehistä säädetään. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi vähintään kuusi henkilöä valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi seuraavat henkilöt: _ Pauliina Parikka Hannu Mustonen Esa Leminen Urpo Leminen Asko Mustonen Nina Vanhapelto

30 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen neuvottelukunnan ten vaali Khall Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen neuvottelukuntaan kuuluu Joensuun kaupungista kaksi tä ja yhtä monta henkilökohtaista varatä sekä muista toimialueen kunnista kustakin yksi ja henkilökohtainen vara. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Neuvottelukunnan tehtävistä määrätään tarkemmin pelastuslaitoksen johtosäännössä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto päättää valita Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen neuvottelukuntaan yhden en ja hänelle henkilökohtaisen varaen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen neuvottelukuntaan eksi Petri Hyttisen ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Nina Vanhapellon. _

31 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Joensuun alueelliseen jätelautakuntaan en ja varaen nimeäminen Khall Joensuun alueellinen jätelautakunta toimii Puhas Oy:n osakaskuntien alueella lainsäädännön tarkoittamana jätehuoltoviranomaisena sekä vastaa muista johtosäännössä määritellyistä tehtävistä. Kuntien yhteisessä lautakunnassa on yhteensä yhdeksän tä ja heidän henkilökohtaiset varaensä. Jäsenistä viisi on Joensuusta ja muista osakaskunnista (Ilomantsi, Kontiolahti, Liperi ja Polvijärvi) yksi kustakin. Joensuun valtuusto valitsee yhden nimeämistään istä lautakunnan puheenjohtajaksi ja muiden kuntien edustajista vuorotellen yhden en varapuheenjohtajaksi. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto nimeää Joensuun alueelliseen jätelautakuntaan yhden en ja hänelle henkilökohtaisen varaen. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Joensuun alueelliseen jätelautakuntaan _ eksi Jukka Mutasen ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Hanna Vannaksen.

32 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Valtuusto Poliisin neuvottelukunnan en ja varaen vaali Khall Poliisin neuvottelukunnat toimivat poliisilaitosten yhteydessä. Poliisihallitus vahvistaa poliisin neuvottelukunnan ten määrän. Itä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukunnan määräksi 2017 alkavalle toimikaudelle on vahvistettu 45 tä ja heidän henkilökohtaiset varaensä. Kunkin kunnan valtuustoja on pyydetty valitsemaan yksi neuvottelukunnan ja hänen henkilökohtainen varaensä. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Itä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukuntaan yhden en ja hänen henkilökohtaisen varaensä. hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Valtuusto päätti yksimielisesti valita Itä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukuntaan eksi Harri Kaiturin ja hänen henkilökohtaiseksi varaekseen Pauli Sahlstenin. _

33 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Valtuusto Muut asiat Valt Kokouksen aikana ilmoitettiin seuraavien valtuustoryhmien muodostamisesta (valtuustoryhmän nimi, ryhmän varsinaiset valtuutetut ja ryhmän puheenjohtajat): 1. Perussuomalaisten valtuustoryhmä Kuningas Jarno, puheenjohtaja 2. Keskustan valtuustoryhmä Anttilainen Maiju, varapuheenjohtaja Huttunen Jorma Hyttinen Petri Hyvärinen Henna Hämäläinen Matti Kaituri Harri, puheenjohtaja Kallinen Tuomo Kuikka Jyrki Leminen Urpo Mustonen Asko Tanskanen Raili Vannas Hanna 3. Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä Haaranen Mari Kuronen Riitta Mustonen Tiina Parikka Pauliina Parikka Voitto, puheenjohtaja Ratilainen Jani Sahlsten Pauli 2. Jarno Kuningas jätti valtuustolle Tuija Hirvosen laatiman ja 63 henkilön allekirjoittaman kuntalaisaloitteen Välitien päällystämisestä. Aloite on pöytäkirjan liitteenä. 3. Voitto Parikka jätti seuraavanlaisen Sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän aloitteen: Aloite Terveysaseman ilmoittautumis-/ajanvarausluukun varustaminen niin että asiointiasiakkaan yksityisyyden suoja turvataan. Rakennetaan suojasermit tms. jotta keskustelu ei kuulu odotustilaan. Samoin asiakkaankutsujärjestelmää kehitetään niin, että asiakkaita ei tarvitse huutaa nimellä. Tämä hoidettavaksi Siun soten neuvottelukunnalle.

34 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Valtuusto Kunnanjohtaja pyysi valtuutettuja ilmoittamaan talous- ja hallintojohtaja Heikki Hallikaiselle, apulaiskanslisti Heikki Sirviölle tai kunnanjohtaja Jari Tuonoselle, mikäli valtuutettu ei pääse kokoukseen, jolloin varaet voidaan kutsua oikeassa järjestyksessä kokoukseen. 5. Kunnanjohtaja pyysi valtuutettuja merkitsemään kalenteriin Kuntamarkkinat , joihin valtuutettujen ja johtavien viranhaltijoiden on tarkoitus ensimmäistä kertaa osallistua. 6. Useat valtuutetut kiittivät valtuustoa sujuvasta kokouksesta ja hyvin alkaneesta yhteistyöstä. Liitteet Tuija Hirvonen kuntalaisaloite

35 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ MUUTOKSENHAKUKIELLOT VALITUSOSOITUS Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät HallintolainkäyttöL 5 :n/mukaan lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Viranomainen, osoite ja postiosoite Itä-Suomen hallinto-oikeus Minna Canthin katu 64 PL KUOPIO Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, pykälät Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun.

36 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VALITUSOSOITUS Valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin HLL 21 :ssä säädetään. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valituskirjelmä Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1 ): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeuden-käyntimaksu. Yksityiskohtainen valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen 1 ) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

Siun sote neuvottelukunta

Siun sote neuvottelukunta Siun sote neuvottelukunta VALTUUSTON PÖYTÄKIRJAN 12.6.2017 liite nro 38 / 1 Siun sote neuvottelukunnassa on viisi (5) valtuuston valitsemaa jäsentä, joista yksi valitaan puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 189 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 189 29.5.2017 5 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 189 Yleistä

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 25 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 30.03.2016 klo 14:00-16:22 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (6) Kaupunginvaltuusto, 211, 14.08.2017 Kaupunginhallitus, 319, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 184, 19.06.2017 Kaupunginhallitus, 433, 26.06.2017 211 Kiinteistötoimitusten

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5 KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 12/2014 Kokousaika 14.7.2014 klo 09.00 10.19 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sähköpostikokous KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 12. kesäkuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 19 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 41 20 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 14.01.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika 22.1.2009 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, 07880 Liljendal KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 21.6.2017 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Suhteellisten

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kokousaika 12.3.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 5/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 5/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 5/2009 98 KOKOUSAIKA 21.9.2009 klo 19.00-19.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Nuorisovaltuusto 07.11.2017 Aika 07.11.2017 klo 15:00-15:47 Paikka Vapaa-aikatalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2017 54 ltekninen lautakunta 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30-30 Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 15/2014 Kokousaika 22.9.2014 klo 18.01-19.04 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Keskusvaalilautakunta 03.01.2018 AIKA 03.01.2018 klo 18:00-18:08 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012. Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä

PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012. Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 25.9.2012 klo 18.00 19.43 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Kokousaika 16.6.2011 klo 19.30-18.55 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan liitto Maakuntahallituksen pöytäkirja Sivu 331 KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND ASIALISTA

Keski-Pohjanmaan liitto Maakuntahallituksen pöytäkirja Sivu 331 KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND ASIALISTA 331 KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND ASIALISTA Maakuntahallitus 10/2015 Kokousaika: 6.11.2015 klo 12.00 13.40 Kokouspaikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Käsiteltävät asiat:

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 6, 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto, 100, 19.12.2016 Kaupunginhallitus, 12, 09.01.2017 6 Yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston varajäsenen vaali

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kokousaika 14.08.2012 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus 30.01.2018 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017 kokouksen päätösten täytäntöönpano Osallistujat, laillisuus ja päätösvaltaisuus/ yhtymähallitus... 1 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 4/2017 52 KOKOUSAIKA Maanantai 12.6.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keiteleranta, Laituritie

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2012 1 / 9 Maaseutuelinkeinolautakunta 24.09.2012 Aika 24.09.2012 klo 18:10-19:25 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00 Esityslista Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00 Paikka Valtuustosali Henkilötiedot poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lemin kunta Kokouspöytäkirja 9/2017 Tarkastuslautakunta

Lemin kunta Kokouspöytäkirja 9/2017 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta 16.10.2017 Sisällys 35 Kunnanjohtajan kuuleminen 36 Arviointisuunnitelma valtuustokaudelle 2017-2021 37 Työohjelma tarkastuskaudelle 2017 38 Sidonnaisuuksien ilmoittaminen 39 Tilintarkastusyhteisön

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) Kunnanhallitus 03.02.2014 AIKA 03.02.2014 klo 17:30-18:05 PAIKKA Kunnanviraston valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 20 Tarkastuslautakunta 23.05.2017 AIKA 23.05.2017 klo 09:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, Sodankyläntie 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Hyvinvointilautakunta 1. Kunnanviraston kokoushuone. 61 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminien lv

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Hyvinvointilautakunta 1. Kunnanviraston kokoushuone. 61 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminien lv POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Hyvinvointilautakunta 1 KOKOUSAIKA Maanantai 29.06.2015 klo 11.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone 61 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminien lv 2015 2016 Kokouksen

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot