SAKU RY:N TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄN OHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAKU RY:N TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄN OHJEET"

Transkriptio

1 SAKU RY:N TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄN OHJEET

2 - 2 - SISÄLLYSLUETTELO Kilpailujen hakeminen... 3 Talous... 3 Luvat... 3 Vakuutukset... 4 Suorituspaikat ja -välineet... 4 Organisaatio... 4 Tuomarit... 5 Kilpailukutsu... 5 Ilmoittautumisten vastaanotto... 6 Tulospalvelu... 6 Ruokailut... 6 Majoitukset... 7 Iltatilaisuus... 7 Viestintä... 7 Sisäinen viestintä... 7 Yleinen tiedottaminen... 8 Käsiohjelma... 8 Kisakanslia... 9 Palkinnot... 9 Kuulutus... 9 Järjestelyapu... 9 Tapahtumakohtaiset ohjeet...10 Kesäkisat Sekalentopallo Talvikisat Opiskelijoiden yleisurheilukilpailut Palloilusarjojen alkusarjaottelut... 17

3 - 3 - Kilpailujen hakeminen Järjestämisluvan tapahtumiin myöntää SAKU ry:n hallitus. Hallitus käsittelee hakemukset vuosittain toukokuussa työyhteisö- ja opiskelijaurheilun kehittämisryhmien esitysten pohjalta. Kilpailut myönnetään tapahtumasta riippuen joko seuraavaksi tai sitä seuraavaksi lukuvuodeksi. Kilpailuhakemus tehdään SAKU ry:n internetsivuilta ( > Materiaalit > Lomakkeet, hakemukset) löytyvällä lomakkeella. SAKU ry:n hallitukselle osoitettu allekirjoitettu hakemus toimitetaan SAKU ry:n toimistolle. Hakemuksen allekirjoittajana tulee olla hakijan virallinen edustaja(t). Hakemukset tulee olla perillä huhtikuun loppuun mennessä. Hakemuksessa tulee selvittää: järjestelyorganisaatio suorituspaikkojen taso ja sijainti suunnitelma majoituksen, ruokailujen ja iltatilaisuuden suhteen muut huomionarvoiset asiat. Hakijan tulee lisäksi tutustua kilpailujärjestäjän ohjeisiin ennen hakemuksen tekemistä. Talous Tapahtuman tulot muodostuvat ilmoittautumis- ja ruokailumaksuista sekä muista järjestäjän hankkimista tuotoista. Ilmoittautumismaksut vahvistaa SAKU ry. Järjestäjä vastaa itse kaikista tapahtuman kuluista. SAKU ry laskuttaa kaikki maksut osallistujilta ja tilittää ne edelleen kilpailunjärjestäjälle erillistä laskua vastaan. Luvat Järjestäjä vastaa kaikkien tarvittavien lupien hankkimisesta. Lupia saatetaan tarvita esimerkiksi seuraavien asioiden suhteen: Poliisille tulee tehdä ilmoitus, mikäli kilpailuissa tarvitaan liikenteen ohjausta. Ilmoitus tehdään kirjallisesti vähintään viisi vuorokautta ennen kilpailun järjestämistä. Ilmoitus on maksullinen. Yleisten teiden varsille tulevien tilapäisten opasteiden pystyttämiseen täytyy hakea lupa Tiehallinnon tiepiiristä. Hakemus on vapaamuotoinen ja siitä tulee ilmetä o hakija ja hänen yhteystietonsa o paikat, joihin opasteet tulevat (joko kartta tai kirjallinen selvitys). Kaupunkialueelle tuleviin opasteisiin haetaan lupa ko. kaupungin virastosta.

4 - 4 - Kaupungilta/kunnalta tulee hakea lupa, mikäli järjestäjä käyttää yleisiä pyörä/kävelyteitä esim. maastojuoksureitteinä. (HUOM! Muista myös huolehtia liikenteen ohjauksesta.) Teosto- ja Gramex-maksuja kisajärjestäjän ei tarvitse maksaa, sillä SAKU ry kuuluu SLU:n Teostoja Gramex-sopimuksen piiriin, joka kattaa SAKU ry:n kilpailutapahtumat. Teosto-sopimuksen numero on ja Gramex-sopimuksen numero LII040. Sopimukset eivät kata tallentamista. Vakuutukset SAKU on vakuuttanut kaikkien tapahtumiensa osallistujat sekä vapaaehtoiset toimitsijat tapaturmien varalta IF-vakuutusyhtiössä (IF-vakuutus numero ). Tapaturman sattuessa potilas maksaa hoitonsa itse ja lähettää kuitit sekä korvaushakemuksen SAKU ry:n toimistoon. Korvausta ei suoriteta, mikäli tapaturma korvataan liikennevakuutuslain nojalla tai mikäli sitä on pidettävä työtapaturmana. Tarkemmat tiedot vakuutuksesta löytyy SAKU ry:n nettisivuilta ( Suorituspaikat ja -välineet Järjestäjä vastaa tarvittavista suorituspaikoista ja -välineistä. Suorituspaikkoja tulee olla riittävästi kilpailijoiden määrään nähden ja niiden tulee olla kilpailijoille tasavertaisia. Järjestäjän tulee huolehtia myös riittävistä pukuhuone- ja katsomotiloista. Suoritusvälineiden tulee olla sääntöjen mukaisia ja hyväksyttyjä. Kilpailunumeroiden tulee olla selvästi erottuvia ja helppolukuisia. Organisaatio Toimitsijoita tulee olla varattuna riittävästi. Järjestäjällä tulee olla nimettynä vastuuhenkilöt vähintään seuraaviin tehtäviin: yleisjärjestelyt (= kilpailunjohtaja) ruokailut tapahtuman eri lajit tulospalvelu / kirjurit kuulutus tuomarit viestintä ensiapu.

5 - 5 - Opiskelijoita kannattaa käyttää apuna järjestelytehtävissä, ja järjestelytehtäviä voidaan hyödyntää osana opintoja tai näyttötilaisuuksina. Esimerkiksi catering-ala iltatilaisuuden järjestelyissä datanomit tulospalvelussa palvelualat kisakansliassa. Tuomarit Tuomarivaraukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Tuomareiden tulee olla päteviä ja tehtäväänsä perehtyneitä, lisäksi suositeltavaa on se, että heillä on erotuomarikortti. Tuomarikuluissa ei kannata säästellä! Järjestäjä vastaa siitä, että tuomarit ovat tutustuneet SAKU ry:n kilpailumääräyksiin. Kilpailukutsu Kilpailukutsu julkaistaan SAKU ry:n nettisivuilla. Kilpailukutsu laaditaan yhteistyössä SAKU ry:n kanssa. Järjestäjän tulee toimittaa oma aineistonsa sovittuun ajankohtaan mennessä SAKU ry:n toimistoon. Kilpailukutsussa tulee olla seuraavat tiedot: otsikossa kilpailun nimi (ammattiin opiskelevien mestaruuskilpailut tai ammatillisen koulutuksen henkilöstön mestaruuskilpailut) aika ja kilpailupaikka ilmoittautumisohjeet ja ilmoittautumisten määräpäivä ilmoittautumismaksu ja muut mahdolliset maksut sarjat ja lajit sekä mahdolliset osallistumisrajoitukset kilpailuissa noudatettavat säännöt alustava ohjelma tai aikataulu majoitusmahdollisuudet ruokailumahdollisuudet yhteystiedot. Kilpailukutsuun voidaan lisäksi tarvittaessa laittaa mm. seuraavat tiedot: harjoittelumahdollisuus varusteiden säilytys pukeutumis- ja peseytymismahdollisuudet mahdolliset kilpailun oheistoiminnot ja -palvelut.

6 - 6 - Ilmoittautumisten vastaanotto Ilmoittautumiset vastaanottaa SAKU ry:n toimisto. Tiedot ilmoittautumisista toimitetaan järjestäjälle ilmoittautumisajan päätyttyä. Joissakin tapahtumissa järjestäjän tulee varautua ottamaan vastaan jälki-ilmoittautumisia myös paikanpäällä. Tulospalvelu Järjestäjä vastaa tulospalvelusta. Tulospalvelun tulee olla mahdollisimman reaaliaikaista. Tulospalveluun kuuluu tulosten mittaaminen ja kirjaaminen (tulosten kirjaamisessa on käytettävä kilpailu-/ottelupöytäkirjoja) jäsenyhteisöjen välisen pistekilpailujen pisteiden laskeminen tulosten julkaiseminen tulostaululla tulosten ja pöytäkirjojen toimittaminen SAKU ry:lle välittömästi kilpailun päätyttyä. Tulokset tulee toimittaa SAKU ry:lle sähköisessä muodossa. Kilpailujen tuloksista tulee ilmetä ainakin seuraavat perustiedot: kilpailujen nimi, ajankohta, paikka ja järjestäjä sarjoittain/lajeittain osanottajien nimet, jäsenyhteisö/oppilaitos ja tulos. Kilpailujen tulostaulu tulee sijaita keskeisellä ja näkyvällä paikalla. Tulostaululla tulee tulosten lisäksi olla näkyvillä: säännöt (lajin ja SAKU ry:n), kilpailun aikataulu, kilpailun juryn kokoonpano sekä ennätykset. Ruokailut Ruokailut laskutetaan erikseen. Järjestäjä voi päättää aterioiden hinnan itse, mutta suositeltavaa on, että aterian hinta ei ylitä 7,50 euroa. Ruokailuissa on hyvä käyttää oppilaitosten omia ruokaloita. Tällöin kustannukset pysyvät kohtuullisina ja ruokailun järjestämisessä voidaan käyttää apuna opiskelijoita. Ruokailijoiden määrä voidaan selvittää jo ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin keittiöllä osataan varata sopiva määrä ruokaa kilpailijoita varten. Ruokailujen kontrolloinnissa voidaan käyttää joko tilausten mukaan jaettavia ruokalippuja tai ruokalassa olevia valmiita nimilistoja, joissa on kaikkien ruokailun tilanneiden nimitiedot.

7 - 7 - Ruokailumahdollisuuden on oltava käytössä tarpeeksi pitkään tapahtumien päätyttyä, jotta kaikilla ruokailun tilanneilla on mahdollisuus käydä syömässä. Ruokailuaikojen on oltava selvillä jo ilmoittautumisen yhteydessä, jotta osallistujat voivat tilata itselleen haluamansa ruokailut. Keittiöllä on syytä varautua muutoksiin, sillä kilpailujen aikataulut saattavat muuttua. HUOM! Mikäli ruoat kuljetetaan oppilaitoksen ulkopuolelle ja tarjoillaan muissa kuin ruokalatiloissa, varmistakaa koulun keittiöhenkilökunnalta hygieniaan ja elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät lupa-asiat. Järjestäjä voi halutessaan hankkia lisätuloja esimerkiksi kisakanttiinilla. Majoitukset SAKU ry:n toimisto neuvottelee paikkakunnan majoitusliikkeen/-liikkeiden kanssa osanottajille edullisen majoituspaketin. Myös edullisen yhteismajoituksen tarjoaminen esimerkiksi oppilaitoksen tiloissa on mahdollista. Iltatilaisuus Useamman päivän kestävissä kilpailuissa suositellaan ohjelmallisen illanvieton järjestämistä henkilöstölle ensimmäisen kisapäivän iltana. Illanvietto kannattaa järjestää oppilaitoksen tiloissa ja opiskelijoita kannattaa hyödyntää järjestelyissä. Viestintä Sisäinen viestintä Organisaation sisäisistä yhteystiedoista kannattaa laatia oma puhelinluettelo, jossa ovat mukana ainakin kaikki vastuuhenkilöt. Vastuuhenkilöiden yhteystiedot on hyvä olla myös mainittuna kilpailuohjeissa.

8 - 8 - Oppilaitoksen sisäisen viestinnän avulla tapahtumaan saattaa tulla lisää osallistujia ja myös järjestäjiä. Oppilaitoksen sisäisen viestinnän välineitä ovat mm. ilmoitustaulut (opiskelijat ja henkilökunta) oppilaitoksen kotisivut ja intranet sähköposti, sähköpostilistat oppilaitoksen kaikki tilaisuudet ja tiedotteet puskaradio muut oppilaitoskohtaiset välineet. Yleinen tiedottaminen Järjestäjä vastaa kilpailujen tiedottamisesta. Kilpailuista ja turnauksista kannattaa tiedottaa ennakkoon paikkakunnan muille oppilaitoksille paikallisille lehdille ja radioasemille. Tiedottamisen keinoja ovat esimerkiksi ennakkopuffit lehdistölle sekä paikallis- ja maakuntaradioille ennen kisoja henkilökohtaiset kutsut toimittajille: muista myös isännöidä mahdolliset vierailut! tiedotustilaisuus kisojen aikana (avajaispäivänä) tulokset kilpailujen jälkeen. Kerro tiedotteissa mistä kisoista on kyse: ammattiin opiskelevien mestaruuskilpailut vai ammatillisen koulutuksen henkilöstön mestaruuskilpailut mitä, missä ja milloin eli perustiedot tapahtumasta: laji, aika ja paikka järjestäjät: järjestävä oppilaitos sekä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry kilpailujen järjestäjän yhteyshenkilön yhteystiedot SAKU ry:n yhteystiedot: Huom. SAKU ry:n virallinen nimi on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. Liiton lyhennettä käytetään aina muodossa SAKU ry (eli SAKU ry:n, SAKU ry:lle jne.; ei Sakun, SAKUn tms.). Lisätietoa SAKU ry:stä: Käsiohjelma SAKU ry ei vaadi järjestäjää tekemään käsiohjelmaa. Mikäli käsiohjelma tehdään, järjestäjän pitää varata SAKU ry:n käyttöön 2 3 sivua. Käsiohjelman kannessa pitää olla SAKU ry:n logo. Käsiohjelman sisältö voi vaihdella, mutta tyypillisesti käsiohjelmasta löytyy tervehdystekstit osallistujille, kisojen kilpailuohjeet (aikataulut, suorituspaikat, kartat, ruokailut, kuljetukset, ensiapu, palkintojenjako, iltajuhla jne.), osallistujaluettelo / lähtölista / otteluohjelma, säännöt, kilpailun järjestäjien yhteystiedot sekä mainoksia.

9 - 9 - Kisakanslia Kisakanslian tulee sijaita sellaisessa paikassa, josta kilpailijat saavat tarvittaessa helposti tietoonsa aikataulut, otteluohjelmat ja muut tarvittavat tiedot. Kilpailijoiden saapuessa paikalle kisakansliassa jaetaan oppilaitoksittain tai yksiköittäin kilpailijoille numerolaput, mahdolliset ruokaliput ja muut tarvittavat materiaalit. Kisakansliassa tulee olla paikalla henkilö/henkilöitä, jotka tietävät kisoista kaiken tarpeellisen ja osaavat neuvoa ja opastaa kilpailijoita. Kisakansliassa kilpailijat saavat kisoista ensivaikutelman, joten sen on syytä olla edustava! Palkinnot SAKU ry toimittaa mestaruusmitalit kunkin sarjan / lajin kolmelle parhaalle. SAKU ry:n iso koulumitali jaetaan jäsenyhteisöjen välisessä pistekilpailussa eniten pisteitä keränneelle jäsenyhteisölle talvikisoissa, henkilöstön kesäkisoissa ja opiskelijoiden yleisurheilukilpailuissa. Lisäksi koulumitali jaetaan nimettyjen lajien mestarijoukkueille. Mitalien lisäksi järjestäjä voi palkita kilpailijoita itse hankkimillaan palkinnoilla haluamallaan tavalla. Kuulutus Kuuluttajan rooli on varsinkin isommissa tapahtumissa tärkeä. Kuulutuksen tulee olla asiallista. Kuuluttajan tulee olla selvillä kaikista kilpailujen tapahtumista. Kuuluttaja pystyy luomaan tunnelmaa ja tiedottamaan sekä kilpailijoille että katsojille tuloksista, aikatauluista ja muista asioista. Kuulutustehtävään valittavalle henkilölle ei kannata laittaa muita tehtäviä. Kuuluttaja voi soittaa myös musiikkia tapahtumassa. Järjestelyapu SAKU ry:n toimisto auttaa mielellään kaikissa kisajärjestelyissä eteen tulevissa ongelmatilanteissa. Yhteyshenkilö toimistolla on liikuntakoordinaattori.

10 Tapahtumakohtaiset ohjeet Kesäkisat Osallistujamäärät: Kesäkisojen osallistujat Yleisurheilu Suunnistus Beach volley (joukkueita) Petankki (joukkueita) Ruutiase 14 x x x x x x Yhteensä osallistujia (noin) Yhteistyö yleisurheilu- ja/tai suunnistusseuran kanssa On suositeltavaa, että järjestäjät tekevät yhteistyötä paikallisen yleisurheilu- ja/tai suunnistusseuran kanssa. Kilpailuita järjestäneillä seuroilla on kokemusta ja tietoa kilpailuiden järjestämisestä, joten kannattaa harkita palveluiden ostamista heiltä yleisurheilussa ainakin tulospalvelua ja ajanottoa ja suunnistuksessa ratamestarin palveluita. Ilmoittautumismaksut Kilpailujen ilmoittautumismaksut vahvistaa SAKU ry. Kesäkisojen ilmoittautumismaksut ovat tällä hetkellä: kisapassi 20 euroa/henkilö (sisältää yleisurheilun ja suunnistuksen henkilökohtaiset lajit, 4x100 m viestit, partiosuunnistuksen ja mahdolliset lisälajit) sekä petankki ja beach volley 20 euroa/joukkue (kolme henkilöä). Suorituspaikat Kesäkisojen suorituspaikat ovat suunnistusmaasto o voi olla kauempanakin yleisurheilukentästä, jotta radat saadaan kunnolliseen maastoon maastojuoksurata petankkikentät o hyvä olla yleisurheilukentän läheisyydessä, jotta petankin pelaajat voivat osallistua myös yleisurheiluun yleisurheilukenttä beach volley -kentät o vähintään 2 kenttää, mieluummin enemmän

11 Välineet Kilpailunjärjestäjä vastaa kilpailusuorituksessa käytettävistä välineistä (kuula, kiekko, keihäs jne.). Kilpailijoilla tulee kuitenkin olla itsellään henkilökohtaiset välineet, kuten petankissa käytettävät kuulat (mainittava kilpailukutsussa). Aikataulut Aikataulut olisi hyvä laatia mahdollisuuksien mukaan siten, että kilpailijat pystyvät osallistumaan halutessaan yleisurheilussa mahdollisimman moneen lajiin sekä suunnitukseen, jos mahdollista. Esimerkki kesäkisojen aikataulusta: LAUANTAI 10:00 100m M yl, 40 10:00 pituus M 50, 60 10:00 kuula N 40, 50, 60 10:00 kiekko N yl 10:30 keihäs M yl, 40 Kilpailun avaus :00 100m N yl 11:00 korkeus N 40, 50, 60 11:30 100m M 50, 60 11:30 kuula N yl 12:00 pituus M yl, 40 12:00 kiekko N 40, 50, 60 12:30 korkeus N yl 13:00 100m N 40, 50, 60 13:00 kuula M yl, 40 13:00 keihäs M 50, 60 13: m N kaikki sarjat 13: m M kaikki sarjat 11:00 petankki 11:00 beach volley 14-15:00 suunnistus 11:00 saappaanheitto 11-16:00 ruokailut 19:00- iltajuhla 10:30-16 kahvio auki 9:00-16:00 kisakanslia

12 SUNNUNTAI 10:00 pituus N yl, 40, 50, 60 10:00 korkeus M yl, 40 10:00 kiekko M 50, 60 10:50 800m M 50, 60 11:10 800m M yl, 40 11:10 kuula M 50, 60 11:10 kiekko M yl, 40 11:30 800m N yl, 40, 50, 60 11:30 keihäs N yl, 40, 50, 60 12:00 korkeus M 50, 60 12:30 4x100m N 4x100m M 4x100m haaste 13:30 maastojuoksu kaikki sarjat 9:00 partiosuunnistus 10:00 petankki 10:00 beach volley 11-14:00 ruokailut 9:00-14:00 kahvio auki 9:00-16:00 kisakanslia

13 Sekalentopallo Osallistujamäärät: Mikkeli Joensuu Kurikka Kuopio Valkeakoski Imatra Turku Joukkueita mukana 18 9 (ilm. 20) Pelaajia mukana (noin) Ilmoittautumismaksu on 50 euroa / joukkue Kenttiä on oltava käytössä vähintään 3 kappaletta. Aikataulut: ottelun kesto on noin min (A-sarjassa, jossa pitkäkestoisimmat ottelut) lauantaina aloitus klo 9 tai 10, pelit loppuvat (9 ottelua) klo tai sunnuntaina aloitus klo 9, pelit loppuvat (6 ottelua) klo 14 Talvikisat Osallistujamäärät: Talvikisojen osallistujat Henkilöstön hiihto Opiskelijoiden hiihto Uinti Sähly (joukkueita) Keilailu 74 x x x x x x x Yhteensä osallistujia (noin) Yhteistyö hiihtoseuran kanssa On suositeltavaa, että järjestäjät tekevät yhteistyötä paikallisen hiihtoseuran kanssa. Kilpailuita järjestäneillä seuroilla on kokemusta ja tietoa kilpailuiden järjestämisestä, joten kannattaa ostaa palveluja heiltä.

14 Ilmoittautuminen Paikan päällä on oltava vielä mahdollisuus ilmoittautua mukaan hiihto- ja uintimatkoille. Järjestäjien on varauduttava tähän, kun he suunnittelevat kisojen aikataulua (esim. jätettävä tyhjiä lähtöaikoja jälki-ilmoittautuneille). Ilmoittautumismaksut: hiihto, henkilökohtaiset matkat: 25 euroa/hlö riippumatta starttien määrästä hiihto, viestijoukkue: 20 euroa/joukkue sähly: 80 euroa/joukkue uinti, henkilökohtaiset matkat: 20 euroa/henkilö uinti, viestijoukkue: 20 euroa/joukkue. Suorituspaikat Hiihdossa kisaladut eivät saa olla liian vaativia, sillä kaikki kilpailijat eivät välttämättä ole aktiivihiihtäjiä. Oheistapahtumat Useamman päivän kestävissä kilpailuissa, kuten talvikisoissa, suositellaan ohjelmallisen illanvieton järjestämistä henkilöstölle ensimmäisen kisapäivän iltana. Jos illanvietto järjestetään, niin kannattaa harkita oppilaitoksen tilojen ja opiskelijoiden hyödyntämistä järjestelyissä. Varsinaisten kilpailulajien lisäksi voidaan kilpailla myös muiden yksilö- tai joukkuelajien merkeissä. Esimerkiksi vuonna 2011 Lahdessa oli ylimääräisenä lajina potkukelkkailu. Lisäksi voidaan järjestää reilun peli kisa, jossa palkitaan joko yksilöitä tai joukkueita, jotka edistävät reilun pelin henkeä ja SAKU-etiketin toteutumista. Aikataulut Aikataulut olisi hyvä laatia mahdollisuuksien mukaan siten, että kilpailijat pystyisivät osallistumaan halutessaan hiihdossa mahdollisimman monelle matkalle ja myös uintiin. Uinti on siis pyrittävä sijoittamaan perjantai-iltapäivään. Suunnitelkaa aikatauluun myös palkintojenjaot ja laittakaa ne käsiohjelmaan aikoineen ja paikkoineen. Seuraavassa esimerkkinä vuoden 2010 hiihtojen aikataulu: Perjantai klo 11:00 14:30 Lauantai klo 10:00 14:15

15 Sählyn esimerkkiaikataulu vuodelta 2010: Perjantai kolme kenttää - otteluaika 2x10 minuuttia - 10:00-18:30 Lauantai kolme kenttää - otteluaika 2x10 minuuttia - 8:00-14:00 Uinti, esimerkkiaikataulu vuodelta 2010 Klo 14:00 alkaen Lämmittely 14:30 Kilpailun aloitus 15:45 Kilpailun lopetus Opiskelijoiden yleisurheilukilpailut Osallistujamäärät: Kisavuosi ja -paikka 2010 Tampere Osallistujamäärä yhteensä 2009 Pori 2008 Kouvola 2007 Mänttä 2006 Järvenpää 2005 Jyväskylä Varkaus Yhteistyö yleisurheiluseuran kanssa Kannattaa olla yhteydessä paikalliseen yleisurheiluseuraan ja neuvotella heidän kanssaan yhteistyöstä. Kilpailuja paljon järjestäneiltä lajin erikoisseuroilta kisojen ajanotto, lähettäminen ja tulospalvelu hoituvat yleensä tottuneesti. Hintaa neuvotellessa kannattaa ottaa huomioon ilmoittautumismaksun suuruus (ks. alla). Muihin tehtäviin kentälle tarvitaan kuitenkin myös oppilaitoksen väkeä. Ilmoittautumismaksut Kilpailujen ilmoittautumismaksut vahvistaa SAKU ry. Vuonna 2010 ilmoittautumismaksut opiskelijoiden yleisurheilukisoihin olivat 25 euroa per kilpailija, sisältäen ruokailut. SAKU ry laskuttaa maksut ilmoittautumisten perusteella oppilaitoksilta. SAKU ry ohjaa ilmoittautumismaksut kilpailujen järjestäjälle.

16 Aikataulut Aikataulut olisi hyvä laatia mahdollisuuksien mukaan siten, että kilpailijat pystyisivät osallistumaan mahdollisimman moneen lajiin. Seuraavassa esimerkkinä vuoden 2010 yleisurheilukisojen aikataulu: Kilpailuaikataulut Kilpailun avaus, Varalan Urheiluopiston rehtori Kimmo Sirainen BT 100m ae AT Pituus AP Korkeus BP Korkeus AP Kiekko BP Kiekko BT Kuula AT 100m ae BP 100m ae AP 100m ae AP 800m AT Kuula AP Pituus BT 100m finaali AT 100m finaali BP Keihäs BP 100m finaali AT Korkeus AP Kuula AP 100m finaali BP Pituus AT 400m AP Keihäs BP Kuula Tytöt 4x100m BT Pituus Pojat 4x100m AT maastojuoksu AT Keihäs BP Maastojuoksu AP Maastojuoksu

17 Palloilusarjojen alkusarjaottelut 1. Kukin joukkue vastaa itse sarjaan osallistumisesta aiheutuvista kuluista. 2. SAKU ry määrää alkusarjojen otteluille järjestäjän. Alkusarja pelataan alueittain joko cup- tai turnausmenetelmän mukaan. 3. Järjestävän oppilaitoksen on ilmoitettava hyvissä ajoin ennen turnausta osallistujille pelipaikka ja ajankohta. Ajankohtaa määriteltäessä on huomioitava muiden koulujen aikataulut ja päivät, jotka aiheuttavat esteitä osallistumiselle. 4. Ottelut tulee pelata koulupäivänä (mieluiten tiistai torstai). 5. Järjestävä koulu hankkii paikalle tarvittavat tuomarit sekä toimitsijat. 6. Järjestävän oppilaitoksen odotetaan tarjoavan vieraileville joukkueille kouluruokailun. 7. Järjestävän koulun on ilmoitettava otteluiden lopputulokset SAKU ry:n toimistoon ensimmäisenä otteluja seuraavana arkipäivänä. Ottelupöytäkirjat ja pelaajaluettelot tulee toimittaa viimeistään turnausta seuraavalla viikolla. 8. Jos joukkue jättää saapumatta tai luovuttaa sille määrätyn ottelun se voidaan velvoittaa korvaamaan vastapuolelle luovutuksesta aiheutuneet kulut tositteita vastaan. 9. Vierasjoukkueen on huolehdittava siitä, että sillä on erivärinen pelipaita kuin kotijoukkueella.

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut Hämeenlinnassa

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut Hämeenlinnassa Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut 15. 16.9.2018 Hämeenlinnassa Kilpailukutsu Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus on kaikilla peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten koulujen vakituisilla

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE AJANKOHTA 28.12.2015 3.1.2016 1. Naisten finaalipeli perjantaina 2. Naisten finaalipeli lauantaina 3. Naisten finaalipeli (tarvittaessa)

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin

Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin 7.-8.10.2017 Kilpailupaikan osoite: Rauhalantie 50, Mäntsälä www.uvu.fi/sm2017 AIKATAULU LAUANTAI Kilpailutoimisto aukeaa kello 7:30

Lisätiedot

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013 AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA Lajivalikoimassa: 25.-26.5.2013 jalkapallo, petanque, shakki, tennis, maastojuoksu, yleisurheilu, golf ja köydenvetoa Oheistapahtumia: Meriristeily, Iltatapahtuma

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

SAKU ry:n Talvikisat 5.-7.2.2016 Kisakallio, Lohja

SAKU ry:n Talvikisat 5.-7.2.2016 Kisakallio, Lohja SAKU ry:n Talvikisat 5.-7.2.2016 Kisakallio, Lohja TERVETULOA KISAKALLION URHEILUOPISTOON Osallistu sopivalla sykkeellä Talvikisojen lajikirjoon, yksin tai porukalla. Tänä vuonna SAKU ry:n henkilöstön

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU Han Moo Do Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU www.jklhanmoodo.com Han Moo Do Jyväskylä Open Tervetuloa kilpailemaan Han Moo Do Jyväskylä Open -kilpailuihin 11.1.2014! Kilpailut järjestää Jyväskylän Han Moo

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT. Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto

Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT. Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto 1. JOHDANTO 1.1. Nämä säännöt sisältävät kilpailumääräykset Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen järjestämiseksi.

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012

JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012 JUNNUKISAT ULKOKAUDELLA 2012 Vaikka junnujen hallikausi päättyikin vasta, alkavat ulkokauden kisat täydellä tohinalla heti huhtikuusta. Helsyn hallikisoissa ihmetytti ulkopuolisista piireistä mukaan tulleet

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 7.-8.3.2015 Indoor Games Lauantaina 7.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Aikuisten ja nuorten TAEKWONDO SM

Aikuisten ja nuorten TAEKWONDO SM Lasten ja nuorten Noin Seitsemän Veljeksen Cup 5.11.2011 ja Aikuisten ja nuorten TAEKWONDO SM 2011 5.-6.11.2011 (Kuvat Heikki Liukkonen) LASTEN JA NUORTEN NOIN SEITSEMÄN VELJEKSEN CUP 5.11.2011 TAEKWONDON

Lisätiedot

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 26042016 KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS ( JA VÄHÄN MIKKELINKIN ;-)) KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 7.5.2016 PIEKSÄMÄELLÄ PÄIVÄN YLEINEN AIKATAULU 10.00-10.20 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti, N16 V sprintti, M18 V sprintti, N18 V sprintti

MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti, N16 V sprintti, M18 V sprintti, N18 V sprintti Kilpailuohjeet KILPAILUOHJELMA PERJANTAI 3.8.2018 Kilparata auki koko päivän LAUANTAI 4.8.2018 (aikataulu on alustava) MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti,

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen Hiihtoliiton SM-kilpailujen sääntöjä. KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa Aika 18 19.4.2015. Paikka Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu Kilpailun aikataulu: Lauantai 18.4.2015 klo 8.30 klo 10.30 klo 9.00 klo 10.30-12.30 klo 13.00 klo 19.10 Sunnuntai 19.4.2015 klo

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS Laaksolahdessa 6.4.2013 Turnaukseen osallistuu 6 seuraa yhteensä 10 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009 Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna Hämeenlinna 7.11.2009. Järjestäjä: Hämeenlinnan Taekwondoseura ry Kilpailukutsu Liikesarjakilpailut Hämeenlinnan Taekwondoseura järjestää liikesarjojen SM-liigan kilpailun

Lisätiedot

KISALIITE KESÄN 2011 JUNNUKISAT

KISALIITE KESÄN 2011 JUNNUKISAT KISALIITE KESÄN 2011 JUNNUKISAT Liitteeseen on koottu tärkeimpiä 9-15-vuotiaiden kilpailuja Helsingin seudulla. Seura maksaa osallistumisen valtaosaan allaolevista kisoista (poislukien Peugeot Junior GP

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Kilpailusuoritukset 70-99. Kilpailujen arvioitu päättymisaika klo 20.00. Lauantaina katselmussarja, 10-12v sekä muiden sarjojen alkukilpailut.

Kilpailusuoritukset 70-99. Kilpailujen arvioitu päättymisaika klo 20.00. Lauantaina katselmussarja, 10-12v sekä muiden sarjojen alkukilpailut. TUL:n joukkuevoimistelun vapaasarjojen mestaruuskilpailut sekä avoimet kilpailut yli 12- vuotiaiden kilpa- ja mestaruussarjoissa 2.- 3.5.2015 Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa kilpailemaan Kotkaan!

Lisätiedot

KILPAILUOHJE VETERAANIEN SM-HIIHDOT 2018

KILPAILUOHJE VETERAANIEN SM-HIIHDOT 2018 KILPAILUOHJE VETERAANIEN SM-HIIHDOT 2018 2.-4.2.2018 Alavieskan Lumikurussa (osoite: Lumikuruntie 155, 85200 Alavieska) OHJELMA JA AIKATAULU 1. Kilpailupäivä pe 2.2.2018 12:00 Kisakanslia avautuu 15:00

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016

KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016 KILPAILUKUTSU - BSS Hannun Kannu -optiregatta Optimistijollien karsintakilpailu 1/2016 Tapahtuma: Suomen Optimistijollaliiton karsintakilpailu 1/2016. Tapahtuma on suljettu kutsukilpailu, johon voivat

Lisätiedot

Nuorten PM-hiihdot 2014, Rovaniemi 31.1.-2.2.2014

Nuorten PM-hiihdot 2014, Rovaniemi 31.1.-2.2.2014 Nuorten PM-hiihdot 2014, Rovaniemi 31.1.-2.2.2014 Kilpailuohjelma: Perjantai 31.1.2014 16.00 karsinta Naiset 1,1 km / Miehet 1,4km vapaa hiihtotapa Alkuerät 17.30 Naisten I alkuerä 17.36 Naisten II alkuerä

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup

KILPAILUKUTSU. Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup KILPAILUKUTSU Ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut 2016 Ottelun Tampere Cup Ottelu Aika: Lauantaina 13.2.2016 Tampere Cup: E, D1, D2, B2, H, S30 SM-sarjat: kadetit C1 sekä junioreiden B1 ja senioreiden

Lisätiedot

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje 1 (7) Hämeen Viesti 2015 Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015 Kilpailuohje 2 (7) KILPAILU Hämeen Viesti 2015, 8-henkisin joukkuein, hiihtotapa P ja V, kilpailunumero 624. Kilpailussa hiihdetään

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU PORI OPEN 2012 PORIN URHEILUTALOLLA 14.04.2012 JÄRJESTÄJÄ: PORIN TAEKWONDO RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Kisoissa myös harrastaja ja ilvessarjat KILPAILUPÄIVÄ

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Agenda: 1. Kokouksen avaus, Ville Niemelä 2. Läsnäolijat: todetaan kiertävällä listalla 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Perjantain kommentit 5. Organisaatio 6.

Lisätiedot

HÄRKÄTIE CUP 2012-2013. Peruskouluikäisten salibandyaluesarja

HÄRKÄTIE CUP 2012-2013. Peruskouluikäisten salibandyaluesarja HÄRKÄTIE CUP 2012-2013 Peruskouluikäisten salibandyaluesarja Sb*Somero haastaa seuranne ja joukkueenne mukaan yhteiseen, edulliseen lähiseutukuntien salibandyliigaan. Tarkoituksena on lisätä lähikuntien

Lisätiedot

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Järjestelyt Kesäkisoihin ilmoittaudutaan paikan päällä riittävän hyvissä ajoin ennen kutakin lajia. Kisoja järjestävä siirtolapuutarha järjestää

Lisätiedot

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

Trail Triathlon SÄÄNNÖT KILPAILUOHJE

Trail Triathlon SÄÄNNÖT KILPAILUOHJE Versio 1.1, (julkaistu 17.4.2016) Säännöt ja kilpailuohje päivittyy kevään aikana, lopullinen versio julkaistaan viimeistään viikkoa ennen kilpailupäivää. Trail Triathlon SÄÄNNÖT JA KILPAILUOHJE TRAIL

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Itä- ja Kaakkois-suomi 16-17.9.2017 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 28.8.2017 11.9.2017 klo: 23.59 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Sisällysluettelo Orimattilan Seurakunta seurakunnan kanssa Koululaisliikuntakilpailut koululaisliikuntakilpailut Koululiikunta / yhteystiedot Muita yhteistyötahoja muita yhteistyötahoja

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä (PKS) määriteltyjä sääntöjä.

1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä (PKS) määriteltyjä sääntöjä. KILPAILUKUTSU Optimistijollien karsintakilpailu 2/2017 Tapahtuma: Suomen Optimistijollaliiton karsintakilpailu 2/2017. Tapahtuma on suljettu kutsukilpailu, johon voivat osallistua kaikki Suomen Optimistijollaliitolta

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku ry Turnausohje Kivistö -turnaus Yhteistyössä Hyundain kanssa 8.-9.2.2014 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open KILPAILUKUTSU Nurtzi Open www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/nurtzi-open-2015 Aika: Lauantai 11.4.2015 Paikka: Sarjat: Maaniitun koulu Heikkiläntie 27 01900 Nurmijärvi Otteluliiga sekä harrastaja- ja

Lisätiedot

Pelit pelataan molempina päivinä klo 8.30 20.00 välisenä aikana

Pelit pelataan molempina päivinä klo 8.30 20.00 välisenä aikana TURNAUSINFO Ajankohta 3. 4.9.2011 Pelit pelataan molempina päivinä klo 8.30 20.00 välisenä aikana Turnauksen kentät Kumpulanlaakson tekonurmi (kentät 1 ja 2) Kumpulanlaakson luonnonnurmi (kentät 3 ja 4)

Lisätiedot

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2015 KISAKUTSU

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2015 KISAKUTSU Han Moo Do Jyväskylä Open 2015 KISAKUTSU www.jklhanmoodo.com Han Moo Do Jyväskylä Open Tervetuloa kilpailemaan Han Moo Do Jyväskylä Open -kilpailuihin 31.1.2015! Kilpailut järjestää Jyväskylän Han Moo

Lisätiedot

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 KILPAILUKESKUS Pysäköinnistä (Cooper-rata) on viitoitus kilpailukeskukseen, jonne ajo omalla autolla

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Itä-ja Kaakkois-Suomi 31.8-1.9.2019 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 15.8.2019 27.8.2019 klo: 23.00 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

HOI JEON MOO SOOL SM 2016

HOI JEON MOO SOOL SM 2016 HOI JEON MOO SOOL SM 2016 Kilpailukutsu Hoijeonmoosool SM 16 Tervetuloa Hoijeonmoosoolin suomenmestaruuskilpailuihin Lohjalle 10.12.2016! Toivotamme kaikki tervetulleiksi kisailemaan reippaalla mielellä!

Lisätiedot

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla Otteluohjelma

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla  Otteluohjelma STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS 21.11.2015 Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla www.vierumaki.fi/ Otteluohjelma Alla mukaan ilmoittautuneet joukkueet: A1 Riikku Rakenteet Oy Alavus Riikku A2

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2015-2016 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Juni 5.-6.3.2016 Indoor Games r Lauantaina 5.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien kokous (Kainuun Ammatti-instituutti)

Joukkueenjohtajien kokous (Kainuun Ammatti-instituutti) KILPAILUOHJEET: KILPAILUJEN AIKATAULU Pe 30.3. Klo 17.00 Klo 19.00 Lehdistötilaisuus: hiihtostadionin lehdistökeskus Joukkueenjohtajien kokous: Kainuun Ammatti-instituutti La 31.3. Klo 09.45 Klo 10.00

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Ambassador Cup. Nurtzi Open vol 2

KILPAILUKUTSU. Ambassador Cup. Nurtzi Open vol 2 KILPAILUKUTSU Ambassador Cup Nurtzi Open vol 2 www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/nurtzi-open-2015 Aika: Lauantai 14.11.2015 Paikka: Maaniitun koulu Heikkiläntie 27 01900 Nurmijärvi Sarjat: Otteluliiga

Lisätiedot

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 1. YLEISET SÄÄNNÖT... 2 1.1.MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

www.aerobicfactory.com

www.aerobicfactory.com KILPAILUINFO Tämä on kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon. Huolehdittehan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken tarvittavan tiedon.

Lisätiedot

Espoon Kevätcup 2013

Espoon Kevätcup 2013 Espoon ITF Taekwon-Do ry Espoon Kevätcup 2013 6. huhtikuuta 2013 Paikka: Viherlaakson koulu, Lukionahde 1, 02710 Espoo Aika: Lauantaina 6.4.2013 klo 9.00 18.00 Kenelle: Värivyöt 9.gup 1.gup ja mustat vyöt

Lisätiedot

Otteluliigakisat Porvoossa LAUANTAI 12.10.2013

Otteluliigakisat Porvoossa LAUANTAI 12.10.2013 Otteluliigakisat Porvoossa LAUANTAI 12.10.2013 www.porvoontkd.net Paikka: Oy Kokonhalli Ab Jääkiekkotie 3 06100 Porvoo Porvoon taekwondo järjestää Suomen Taekwondoliiton otteluliigan osakilpailun. Mukana

Lisätiedot

Alue 5. Häme. Karting- aluemestaruus- ja syyskilpailu VMF Vauhtipuisto 30.8.2009 KILPAILUKUTSU

Alue 5. Häme. Karting- aluemestaruus- ja syyskilpailu VMF Vauhtipuisto 30.8.2009 KILPAILUKUTSU Alue 5. Häme Karting- aluemestaruus- ja syyskilpailu VMF Vauhtipuisto 30.8.2009 KILPAILUKUTSU AKK:n LUPA /FK 2009 KILPAILUKUTSU Valkeakoski Motorsport Finland ry kutsuu Akk-motorsport ry Hämeen alueen

Lisätiedot

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Keuruun Kisailijat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman (ks. kohta 2) suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä

Lisätiedot

Masters PM-KILPAILUT

Masters PM-KILPAILUT Masters PM-KILPAILUT 30.-31.07.2011 Sipoo - Suomi KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja Pohjoismaiden Pyöräilyliiton kilpailusääntöjä sekä

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

ROTUMESTARUUSKILPAILUIDEN JÄRJESTÄMISOHJE

ROTUMESTARUUSKILPAILUIDEN JÄRJESTÄMISOHJE ROTUMESTARUUSKILPAILUIDEN JÄRJESTÄMISOHJE 1. Tarkoitus Tämän rotumestaruuskokeiden järjestämisohjeen on laatinut Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys ry:n johtokunta. Ohjeiden tarkoituksena on varmistaa,

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala 31.8.2014 KILPAILUKUTSU Pirkanmaan Karting ry kutsuu karting kilpailijoita osallistumaan Aluemestaruuskilpailu 2014 nimiseen

Lisätiedot

LIIKESARJAKILPAILU 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJAKILPAILU 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJAKILPAILU 2015 KILPAILUKUTSU PORI OPEN POOMSAE 2015 PORIN URHEILUTALO 9.5.2015 JÄRJESTÄJÄ: PORIN TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU PORI 2015 Porin Taekwondo ry järjestää poomsae-kauden kolmannen

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Kaakkois-Suomi 6 3.9-4.9.2016 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 23.08.16 31.08.16 klo: 23.59 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Kilpailukutsu! sunnuntaina Liikesarjojen avoin leiri

Kilpailukutsu! sunnuntaina Liikesarjojen avoin leiri Kilpailukutsu! 27.5.2018 sunnuntaina Liikesarjojen avoin leiri Leiri on avoin kaikille, hinta 35 eur. Leirimainos ja ohjaajat ilmoitetaan myöhemmin. Aikataulu: Klo 10:00 16:00 Paikka: Korson Lumo, Urpiaisentie

Lisätiedot

PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5. PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat

PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5. PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat PORI OPEN 2013 POOMSE 1 / 5 PORI OPEN 2013 Poomseliigan kolmas osakilpailu + harrastajat PORI OPEN 2013 POOMSE 2 / 5 Kilpailupäivä Lauantai 11.05.2013 Alustava aikataulu 09.00 09.30 Tuomaripalaveri 09.30

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 1 Soveltaminen...3 2 L-SP:n piirinmestaruuskilpailut...3 3 Järjestämisoikeus...3 4 Sarjajako...4 5 Osanotto-oikeus...4

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Tervetuloa Suur-Savon alueen 71. maakuntaviestiin ja Tsemppi-harrasteviestiin 7.2.2015 Mäntyharjuun!

KILPAILUOHJEET. Tervetuloa Suur-Savon alueen 71. maakuntaviestiin ja Tsemppi-harrasteviestiin 7.2.2015 Mäntyharjuun! KILPAILUOHJEET Tervetuloa Suur-Savon alueen 71. maakuntaviestiin ja Tsemppi-harrasteviestiin 7.2.2015 Mäntyharjuun! YLEISTÄ Maakuntaviestiin voivat osallistua henkilöt, jotka ovat henkikirjoilla kyseisessä

Lisätiedot

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI Tervetuloa Napapiirille yöttömään yöhön Suomen vanhimpaan lentopalloturnaukseen. Yhteystiedot Turnauksen johtaja Mikko Vikström 0400-432 498 Kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Kilpailussa käytetään Siuksen elektronisia taululaitteita.

Kilpailussa käytetään Siuksen elektronisia taululaitteita. KILPAILUOHJEET LAJIT Kilpailut käydään SML:n ilma-aselajeissa: - Ilmahirvi - Ilmaluodikko SÄÄNNÖT Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston antamia

Lisätiedot

LAHTI Lahden Purjehdusseura ry. H-vene Melges mR

LAHTI Lahden Purjehdusseura ry. H-vene Melges mR KILPAILUKUTSU LAHTI 25.- 26.5.2019 Lahden Purjehdusseura ry. H-vene Melges 24 2.4mR 1 SÄÄNNÖT 1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä. 1.2 Luokkien ranking säännöt

Lisätiedot

19,00 - Palkintojenjako perjantain ja lauantain SM-kilpailujen osalta Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27 60200 Seinäjoki

19,00 - Palkintojenjako perjantain ja lauantain SM-kilpailujen osalta Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27 60200 Seinäjoki Kilpailuohjeet Veteraanien SM-ampumahiihdot Seinäjoella 2015 Ohjelma pe 20.2 13,00 15,00 Harjoittelumahdollisuus 16,45 17,45 Kohdistus MN 120, 150, 180, 200 18,00 - Viestit MN 120, 150, 180, 200 la 21.2

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa ALUSTAVA KILPAILUOHJE Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa 21.5.2018 Säännöt Partiolaisten kilpailussa noudatetaan Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto Sivu 1(7) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2019 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Marjaana Risku 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen Melonta- ja Soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2. Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015 Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.2015 Tulosrajakauden alku on 1.5.2014 Kalevan kisat SUL Kalevan kisojen

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/2013 KAMPPAILUAREENA 30.3.2013 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 Taekwondo Lahti ry järjestää liigakauden toisen

Lisätiedot

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014 KILPAILUINFO Tämä on Aerobic Cup 1 kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon kilpailuista. Huolehdithan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen sääntöjä. KILPAILUKESKUS Kilpailukeskus sijaitsee Ukonniemen alueella Aviasport Areenalla

Lisätiedot

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12.

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12. OLS-01 TURNAUS Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12. Yleistä Turnauksessa on kilpasarja (8 joukkuetta/2 alkulohkoa) sekä

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2014 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2014 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2014 KILPAILUKUTSU PORI OPEN 2014, LIIGA 2/5 PORIN URHEILUTALO, PORI 10.5.2014 JÄRJESTÄJÄ: PORIN TAEKWONDOSEURA RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/5 2014 Porin Taekwondoseura ry järjestää

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot