MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/"

Transkriptio

1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Aika klo 17:30-20:25 Paikka Kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kansalaisopiston työkauden alustavan suunnitelman esittely 29 Täydennys toimintakertomukseen / Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteko vuodelta Talousarvion 2016 toteutuminen / Sivistyspalvelut Perusopetuksen uskonnon lehtorin (0147) virkanimikkeen muuttaminen Koulukuljetussäännön päivittäminen / Oikaisuvaatimus / Holopainen Koulukuljetussäännön päivittäminen / Oikaisuvaatimus / Huotari Koulukuljetussäännön päivittäminen / Oikaisuvaatimus / Torvasti Sivistyslautakunnan otto-oikeuden piiriin kuuluvat viranhaltijapäätökset ja annetut lausunnot Ilmoitusasiat Sivistyslautakunnan kokouspäivät 75

2 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Hägglund Antton puheenjohtaja Sillanpää Jari K. varapuheenjohtaja Hallikainen Heli jäsen Hämäläinen Mirja jäsen Keto-Huovinen Pihla jäsen Koski Johanna jäsen Koski Päivi jäsen Manninen Marjaana jäsen Nykänen Martti jäsen Kalliokivi Markus Pukkilan varaedustaja Muut Ravolainen-Rinne Heta kunnanhallituksen edustaja Havula Tapio kunnanhallituksen pj Lintonen Pekka esittelijä Mäkinen Janne asiantuntija Koivisto Marja-Terttu pöytäkirjanpitäjä Pekkala-Mäkitalo Airi asiantuntija Virolainen Jarkko asiantuntija Poissa Nurmi Janne-Pekka Pornaisten edustaja Pirhonen Tauno Pukkilan edustaja Allekirjoitukset Antton Hägglund puheenjohtaja Marja-Terttu Koivisto pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Martti Nykänen Jari Sillanpää Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Yleisessä tietoverkossa

3 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivistyslautakunta 26 Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltai seksi. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Pykälä Valtuustoaloite lapsi- ja nuorisovaikutusten arvioinnista päätöksenteossa poistettiin listalta.

4 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta Sivistyslautakunta 27 Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Martti Nykänen ja Jari Sillanpää. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

5 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Kansalaisopiston työkauden alustavan suunnitelman esittely 172/12/2015 Sivistyslautakunta 28 Mäntsälän kansalaisopiston työkauden suunnittelu on meneillään kansalaisopistossa. Työkaudelle suunnitellaan tunteja 9165, jotka ainealueittain jakautuvat seuraavasti: Taide- ja taitoaineet 2100 tuntia, vastuuopettaja Eija-Sisko Jokinen Taiteen perusopetus (kuvataide ja käsityö, Mäntsälä, Pornainen ja Pukkila) 1045 tuntia, vastuuopettajana Eija-Sisko Jokinen Musiikki 1200 tuntia, sekä taiteen perusopetus 200 tuntia (baletti) vastuuopettaja Eila Hartikainen Kielet 1000 tuntia, vastuuopettaja Petra Cornér Hyvinvointi ja terveys 2700 tuntia, vastuuopettaja Petra Kangas Avoin Yliopisto, tieto- ja viestintätekniikka ja muut aineet 920 tuntia, vastuuopettaja Airi Pekkala-Mäkitalo. Suunnitelluista tunneista Mäntsälän osuus on 80 %, Pornaisten 10 % ja Pukkilan 10 %. Opiskelijaminimi kursseilla on 10 opiskelijaa. Avoin Yliopisto- opintoja tarjotaan työkaudeksi seuraavasti: erityispedagogiikan perusopinnot (25 op) yleisen kasvatustieteen perusopinnot (25 op) Edellä olevat opinnot toteutetaan Helsingin Yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti. Mäntsälän kansalaisopistossa meneillään olevat hankkeet: Opintoseteliavustusta on haettu euroa Opetushallitukselta ikäihmisten tieto- ja viestintätekniikan ja maahanmuuttajien kieli- ja kulttuuriopetukseen. Mikäli rahaa saadaan, resurssi jakautuu lukuvuodelle sekä syksylle Laatu-ja kehittämishankerahaa on haettu Opetushallitukselta euroa käytettäväksi taiteen perusopetuksen oppilaitoskohtaisen opetussuunnitelman uudistamiseen. Opisto on mukana Oppiva ja Osaava 2020-hankkeessa yhdessä Järvenpään Opiston, Porvoon, Nurmijärven ja Valkon (Loviisa) kansalaisopistojen kanssa. Osaava-hankkeen tavoitteena on kehittää opetustoimessa työskentelevien henkilöiden ammatillisen osaamisen kehittymistä ja päivittymistä. Mäntsälän kansalaisopisto on hankkeen koordinoija. Hankkeeseen on saatu jatkorahoitusta euroa. Hanke päättyy (Valmistelu / lisätietoja: rehtori Airi Pekkala-Mäkitalo, puh ) Sivistyslautakunta hyväksyy Mäntsälän kansalaisopiston työkauden alustavan suunnitelman.

6 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

7 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Täydennys toimintakertomukseen / Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteko vuodelta /02.02/2014 Sivistyslautakunta Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta kunnassa ja kuntakonsernissa. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan ja kuntakonsernin talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa kunnan tai kuntakonsernin taseessa, tuloslaskelmassa tai rahoituslaskelmassa. Kunnanhallituksen on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä. Lautakuntien toimintakertomukset tulee toimittaa kunnanhallitukselle mennessä. Toimintakertomuksessa annetaan seuraavat tiedot: Toimialajohtajan katsaus Tulosalueen palveluajatus Sitovien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen Perustelut poikkeamille tai muuta huomioitavaa. (Valmistelu/lisätietoja: talous- ja hallintopäällikkö Jarkko Virolainen , sivistysjohtaja Pekka Lintonen ) Sivistyslautakunta hyväksyy sivistystoimialan vuoden 2015 toimintakertomuksen ja esittää sen kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Sivistyspalveluiden toimintakertomus vuodelta 2015 Sivistyslautakunta 29 Sivistyslautakunta on hyväksynyt vuoden 2015 toimintakertomuksen. Toimintakertomukseen tulee vielä lisätä selvitys sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. Selvitys lähetetään lautakunnan jäsenille esityslistan ohessa. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta täydentää vuoden 2015 toimintakertomustaan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan raportilla.

8 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

9 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Talousarvion 2016 toteutuminen / Sivistyspalvelut Sivistyslautakunta 30 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaisesti toimialojen tu lee kuukausittain raportoida lautakunnalle talousarvion toteutumasta. Talous- ja hallintopäällikkö esittelee kokouksessa sivistyspalvelut -toimialan talousarvion toteumaa. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä talousarvion toteutuman tietoonsa saatetuksi. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

10 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Perusopetuksen uskonnon lehtorin (0147) virkanimikkeen muuttaminen Sivistyslautakunta 31 Sivistyspalveluiden talousarviossa on varattu määräraha uuden pedagogisen tukiluokan (eli petu-luokan) opettajan palkkamiseen alkaen. Luokan opettajan kelpoisuusvaatimuksena on erityisluokanopettajan kelpoisuus. Erityisluokanopettajan virkaa ei tähän vielä ole, mutta kunnanvaltuuston perustamia, nyt täyttämättä olevia, opettajanvirkoja on.täyttämättä on mm. kaksi yläkoulun lehtorin virkaa. Sivistystomialan toimintasäännön 4. kohdan mukaan sivistyslautakunta päättää valtuuston perustamien opettajanvirkojen nimikkeistä ja nimikemuutoksista. Erityisluokanopettajan tehtäviin on ollut vaikea saada muodollisesti kelpoisia hakijoita. Virka houkuttelee hakijoita paremmin kuin tuntiopettajuus. Palkkauksen osalta eroja tuntiopettajuudessa ja virassa ei ole. (Valmistelija / lisätietoja: opetuspäällikkö Janne Mäkinen, puh ) Sivistyslautakunta päättää muuttaa perusopetuksen uskonnon lehtorin viran (0147) virkanimikkeen erityisluokanopettajan viraksi alkaen. Virka julistetaan haettavaksi vakinaista täyttämistä varten. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Koulukuljetussäännön päivittäminen / Oikaisuvaatimus / Holopainen 119/ /2015 Sivistyslautakunta Koulukuljetusten myöntämiseen liittyvät periaatteet on koottu yhteen asiakirjaan, koulukuljetussääntöön. Koulukuljetussäännössä sivistyslautakunta antaa kouluille ja koulutoimistolle raamit koulukuljetuksia koskeville päätöksille ja kuljetusjärjestelyille. Koulukuljetussääntöä on päivitetty edellisen kerran sivistyslautakunnan kokouksessa Koulukuljetussäännön pohjalta laaditaan koulukuljetusopas, joka on koulujen, oppilaan ja hänen huoltajiensa sekä koulukuljettajien käyttöön tarkoitettu opas. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti. Asian käsittely siirrettiin lautakunnan antamin evästyksin jatkovalmisteluun. Sivistyslautakunta Koulukuljetussääntöä on muokattu edellisen kokouksen evästysten pohjalta. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön alkaen noudatettavaksi. Asia siirrettiin jatkovalmisteluun ja käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa. Sivistyslautakunta Koulukuljetussääntöä on jatkovalmisteltu edellisen kokouksen evästysten pohjalta. Valmistelun aikana on tarkasteltu myös muiden kuntien ohjeita koulukuljetuksissa. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön lukuvuoden koulukuljetusten järjestelyissä noudatettavaksi. Koulukuljetussääntöä tarkastellaan edelleen lukuvuoden aikana.

12 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen kokouksessa koulukuljetussääntöön tehdyin muutoksin. Liite 1: Mäntsälän kunnan koulukuljetussääntö Sivistyslautakunta Kesällä 2015 hyväksytyn koulukuljetussäännön päivittäminen on osoittautunut tarpeelliseksi mm. yhdenvertaisuuden perusteella. Muutostarve koskee koulukuljetuksen myöntämisen perusteita kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatkan osalta. Sivistyslautakunta on päättänyt, että kuljetusoppilaiden omavastuun kävelymatkat esiopetuksesta kolmanteen vuosiluokkaan saakka ovat lyhyemmät kuin oppilaan, joka ei saa koulukuljetusta, koulumatka. Tämä on mm. johtanut oppilaiden eriarvoiseen kohteluun koulumatkan osalta. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta päättää muuttaa alkaen noudatettavaksi perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön kohdan "Koulukuljetuksen myöntämisperusteet 1.1. Koulumatkan pituus" seuraavaksi: Koulukuljetuksen myöntämisen perusteet 1.1. Koulumatkan pituus Mäntsälän kunta järjestää koulumatkan pituuden perusteella perusopetuksen oppilaalle ja koulun esiopetuksen oppilaalle kuljetuksen, jos oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä yli 5 kilometriä. Sivistyslautakunnan päätöksellä kuljetus järjestetään myös, jos esi- ja luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 3 kilometriä 3. luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 4 kilometriä Koulumatka mitataan karttamittauksena kotitontin portilta koulutontin portille lyhintä käyttökelpoista reittiä. Tällöin pyörä- ja kävelytiet otetaan huomioon ensisijaisina kulkuväylinä. Lisäksi huomioidaan, ovatko ne käytettävissä myös talviaikaan. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan koulumatka voi muodostua osittain oppilaan itse kulkemasta osasta. Kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on enintään: esiopetus 3,0 km

13 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta lk 3,0 km 3 lk 4,0 km 4-6 lk 5,0 km 7-9 lk 5,0 km. Päivähoitopaikan ja koulun välille kuljetus järjestetään vain poikkeustapauksissa (PL 32 ). Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Sivistyslautakunta 32 Sini ja Eetu Holopainen Hautjärveltä ovat tehneet oikaisuvaatimuksen sivistyslautakunnan päätöksestä Koulukuljetussäännön päivittäminen. He vaativat oikaisua kuljetusoppilaan omavastuuosuuden pidentämiseen ja sen palauttamista tehdyn mukaiseksi. Perusteluna vaatimukselle on mm. koulumatkaan päivittäin kuluva aika, joka oikaisuvaatimuksen mukaan ylittää 2,5 h. Perheen lapsi on aamuisin reitin ensimmäinen ja iltapäivisin viimeinen kuljetusoppilas. Lisäksi perhe ei pidä valaisematonta ja pientareetonta Rajankulmantietä, jonka päässä koontipaikka sijaitsee, lapselle turvallisena kulkea yksin. Oikaisuvaatimuksen mukaan perheen lapsella on kuluvana lukuvuonna aamuisin kävelymatkaa n. 300 m ja iltapäivällä 2 km. Koulumatka lyhintä mahdollista reittiä pitkin on n. 7 km. Omavastuuosuus pitenee sivistyslautakunnan tekemän päätöksen mukaan 2,3 kilometriin. Vanhemmat ovat kuljettaneet lapsen itse aina, kun se on ollut heille mahdollista. Koulutoimen tietojen mukaan lukuvuoden koontipysäkit ja kuljetusjärjestelyt kuljetusyrittäjä on sopinut huoltajien kanssa. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta päättää ottaa oikaisuvaatimuksen käsittelyyn. Sivistyslautakunta toteaa, että koulumatkaan ja odotukseen päivittäin kuluva aika ei saa ylittää perusopetuslaissa säädettyä aikarajaa. Kuljetusreitit on suunniteltava sen mukaisesti. Koulukuljetuksia hoitavia yrittäjiä on ohjeistettu suunnittelemaan reitit siten, että aikarajan ylitystä ei tule kenellekään. Sivistyslautakunnan päätöksessä, jossa on hyväksytty koulukuljetussäännön päivitys, ei ole käsitelty koulukuljetuksen reittijärjestelyitä eikä koontipysäkkien paikkoja. Siksi näitä ei käsitellä

14 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta tarkemmin tämän oikaisuvaatimusasian yhteydessä. Oppilaiden kotitiet ovat usein kapeita yksityisteitä, joiden varrella kääntyminen linja-autolla tai isolla taksilla ei ole yksinkertaista ja turvallista ainakaan kaikkina vuodenaikoina. On huomattava myös pienten teiden painorajoitukset. Jokainen poikkeama pääreitiltä aiheuttaa ensimmäisten kuljetukseen tulevien oppilaiden lähdön aikaistumista ja viimeisen oppilaan kotiintulon viivästymistä. Kuljetusoikeuden piiriin kuulumattoman oppilaan tulee olla yhdenvertaisessa asemassa kuljetusoppilaan kanssa. Nykyiset kuljetussopimukset ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Lisäkustannuksia syntyy jokaisesta lisäautosta, jotka joudutaan tilaamaan jopa muutaman sadan metrin liityntämatkan vuoksi. Sivistyslautakunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta päätti muuttaa alkaen noudatettavaksi perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön kohdan "Koulukuljetuksen myöntämisperusteet 1.1. Koulumatkan pituus" päätöksen mukaisesti seuraavaksi: "Koulukuljetuksen myöntämisen perusteet 1.1. Koulumatkan pituus Mäntsälän kunta järjestää koulumatkan pituuden perusteella perusopetuksen oppilaalle ja koulun esiopetuksen oppilaalle kuljetuksen, jos oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä yli 5 kilometriä. Sivistyslautakunnan päätöksellä kuljetus järjestetään myös, jos esi- ja luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 3 kilometriä 3. luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 4 kilometriä Koulumatka mitataan karttamittauksena kotitontin portilta koulutontin portille lyhintä käyttökelpoista reittiä. Tällöin pyörä- ja kävelytiet otetaan huomioon ensisijaisina kulkuväylinä. Lisäksi huomioidaan, ovatko ne käytettävissä myös talviaikaan. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan koulumatka voi muodostua osittain oppilaan itse kulkemasta osasta. Kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on enintään: esiopetus 1,0 km 1-2 lk 2,0 km 3 lk 3,0 km 4-6 lk 5,0 km 7-9 lk 5,0 km.

15 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Päivähoitopaikan ja koulun välille kuljetus järjestetään vain poikkeustapauksissa (PL 32 )." Lisäksi sivistyslautakunta päätti, että tähän kohtaan lisätään myös seuraava teksti: Päivittäiseen koulumatkaan käytettävä aika odotuksineen saa perusopetuslain 32 :n mukaan olla enintään 2,5 tuntia. Jos oppilas on lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta, saa koulumatka kestää enintään 3 tuntia. Laskentaperusteena koulumatkaan kävellen käytetyn ajan mittaamiseen käytetään Kuntaliiton antamaa ohjetta.

16 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Koulukuljetussäännön päivittäminen / Oikaisuvaatimus / Huotari 119/ /2015 Sivistyslautakunta Koulukuljetusten myöntämiseen liittyvät periaatteet on koottu yhteen asiakirjaan, koulukuljetussääntöön. Koulukuljetussäännössä sivistyslautakunta antaa kouluille ja koulutoimistolle raamit koulukuljetuksia koskeville päätöksille ja kuljetusjärjestelyille. Koulukuljetussääntöä on päivitetty edellisen kerran sivistyslautakunnan kokouksessa Koulukuljetussäännön pohjalta laaditaan koulukuljetusopas, joka on koulujen, oppilaan ja hänen huoltajiensa sekä koulukuljettajien käyttöön tarkoitettu opas. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti. Asian käsittely siirrettiin lautakunnan antamin evästyksin jatkovalmisteluun. Sivistyslautakunta Koulukuljetussääntöä on muokattu edellisen kokouksen evästysten pohjalta. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön alkaen noudatettavaksi. Asia siirrettiin jatkovalmisteluun ja käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa. Sivistyslautakunta Koulukuljetussääntöä on jatkovalmisteltu edellisen kokouksen evästysten pohjalta. Valmistelun aikana on tarkasteltu myös muiden kuntien ohjeita koulukuljetuksissa. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön lukuvuoden koulukuljetusten järjestelyissä noudatettavaksi. Koulukuljetussääntöä tarkastellaan edelleen lukuvuoden aikana.

17 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen kokouksessa koulukuljetussääntöön tehdyin muutoksin. Liite 1: Mäntsälän kunnan koulukuljetussääntö Sivistyslautakunta Kesällä 2015 hyväksytyn koulukuljetussäännön päivittäminen on osoittautunut tarpeelliseksi mm. yhdenvertaisuuden perusteella. Muutostarve koskee koulukuljetuksen myöntämisen perusteita kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatkan osalta. Sivistyslautakunta on päättänyt, että kuljetusoppilaiden omavastuun kävelymatkat esiopetuksesta kolmanteen vuosiluokkaan saakka ovat lyhyemmät kuin oppilaan, joka ei saa koulukuljetusta, koulumatka. Tämä on mm. johtanut oppilaiden eriarvoiseen kohteluun koulumatkan osalta. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta päättää muuttaa alkaen noudatettavaksi perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön kohdan "Koulukuljetuksen myöntämisperusteet 1.1. Koulumatkan pituus" seuraavaksi: Koulukuljetuksen myöntämisen perusteet 1.1. Koulumatkan pituus Mäntsälän kunta järjestää koulumatkan pituuden perusteella perusopetuksen oppilaalle ja koulun esiopetuksen oppilaalle kuljetuksen, jos oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä yli 5 kilometriä. Sivistyslautakunnan päätöksellä kuljetus järjestetään myös, jos esi- ja luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 3 kilometriä 3. luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 4 kilometriä Koulumatka mitataan karttamittauksena kotitontin portilta koulutontin portille lyhintä käyttökelpoista reittiä. Tällöin pyörä- ja kävelytiet otetaan huomioon ensisijaisina kulkuväylinä. Lisäksi huomioidaan, ovatko ne käytettävissä myös talviaikaan. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan koulumatka voi muodostua osittain oppilaan itse kulkemasta osasta. Kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on enintään: esiopetus 3,0 km

18 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta lk 3,0 km 3 lk 4,0 km 4-6 lk 5,0 km 7-9 lk 5,0 km. Päivähoitopaikan ja koulun välille kuljetus järjestetään vain poikkeustapauksissa (PL 32 ). Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Sivistyslautakunta 33 Monika Huotari on tehnyt oikaisuvaatimuksen sivistyslautakunnan päätöksestä Koulukuljetussäännön päivittäminen. Perusteluna oikaisuvaatimukselle on se, että huoltaja ei halua antaa lapsensa kulkea Heinarontietä kolmea kilometriä pysäkille. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta päättää ottaa oikaisuvaatimuksen käsittelyyn. Sivistyslautakunta toteaa, että koulumatkaan ja odotukseen päivittäin kuluva aika ei saa ylittää perusopetuslaissa säädettyä aikarajaa. Kuljetusreitit on suunniteltava sen mukaisesti. Koulukuljetuksia hoitavia yrittäjiä on ohjeistettu suunnittelemaan reitit siten, että aikarajan ylitystä ei tule kenellekään. Sivistyslautakunnan päätöksessä, jossa on hyväksytty koulukuljetussäännön päivitys, ei ole käsitelty koulukuljetuksen reittijärjestelyitä eikä koontipysäkkien paikkoja. Siksi näitä ei käsitellä tarkemmin tämän oikaisuvaatimusasian yhteydessä. Oppilaiden kotitiet ovat usein kapeita yksityisteitä, joiden varrella kääntyminen linja-autolla tai isolla taksilla ei ole yksinkertaista ja turvallista ainakaan kaikkina vuodenaikoina. On huomattava myös pienten teiden painorajoitukset. Jokainen poikkeama pääreitiltä aiheuttaa ensimmäisten kuljetukseen tulevien oppilaiden lähdön aikaistumista ja viimeisen oppilaan kotiintulon viivästymistä. Kuljetusoikeuden piiriin kuulumattoman oppilaan tulee olla yhdenvertaisessa asemassa kuljetusoppilaan kanssa. Nykyiset kuljetussopimukset ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Lisäkustannuksia syntyy jokaisesta lisäautosta, jotka joudutaan tilaamaan jopa muutaman sadan metrin liityntämatkan ajon vuoksi.

19 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta päätti muuttaa alkaen noudatettavaksi perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön kohdan "Koulukuljetuksen myöntämisperusteet 1.1. Koulumatkan pituus" päätöksen mukaisesti seuraavaksi: "Koulukuljetuksen myöntämisen perusteet 1.1. Koulumatkan pituus Mäntsälän kunta järjestää koulumatkan pituuden perusteella perusopetuksen oppilaalle ja koulun esiopetuksen oppilaalle kuljetuksen, jos oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä yli 5 kilometriä. Sivistyslautakunnan päätöksellä kuljetus järjestetään myös, jos esi- ja luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 3 kilometriä 3. luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 4 kilometriä Koulumatka mitataan karttamittauksena kotitontin portilta koulutontin portille lyhintä käyttökelpoista reittiä. Tällöin pyörä- ja kävelytiet otetaan huomioon ensisijaisina kulkuväylinä. Lisäksi huomioidaan, ovatko ne käytettävissä myös talviaikaan. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan koulumatka voi muodostua osittain oppilaan itse kulkemasta osasta. Kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on enintään: esiopetus 1,0 km 1-2 lk 2,0 km 3 lk 3,0 km 4-6 lk 5,0 km 7-9 lk 5,0 km. Päivähoitopaikan ja koulun välille kuljetus järjestetään vain poikkeustapauksissa (PL 32 )." Lisäksi sivistyslautakunta päätti, että tähän kohtaan lisätään myös seuraava teksti: Päivittäiseen koulumatkaan käytettävä aika odotuksineen saa perusopetuslain 32 :n mukaan olla enintään 2,5 tuntia. Jos oppilas on lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta, saa koulumatka kestää enintään 3 tuntia. Laskentaperusteena koulumatkaan kävellen käytetyn ajan mittaamiseen käytetään Kuntaliiton antamaa ohjetta.

20 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Koulukuljetussäännön päivittäminen / Oikaisuvaatimus / Torvasti 119/ /2015 Sivistyslautakunta Koulukuljetusten myöntämiseen liittyvät periaatteet on koottu yhteen asiakirjaan, koulukuljetussääntöön. Koulukuljetussäännössä sivistyslautakunta antaa kouluille ja koulutoimistolle raamit koulukuljetuksia koskeville päätöksille ja kuljetusjärjestelyille. Koulukuljetussääntöä on päivitetty edellisen kerran sivistyslautakunnan kokouksessa Koulukuljetussäännön pohjalta laaditaan koulukuljetusopas, joka on koulujen, oppilaan ja hänen huoltajiensa sekä koulukuljettajien käyttöön tarkoitettu opas. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti. Asian käsittely siirrettiin lautakunnan antamin evästyksin jatkovalmisteluun. Sivistyslautakunta Koulukuljetussääntöä on muokattu edellisen kokouksen evästysten pohjalta. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön alkaen noudatettavaksi. Asia siirrettiin jatkovalmisteluun ja käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa. Sivistyslautakunta Koulukuljetussääntöä on jatkovalmisteltu edellisen kokouksen evästysten pohjalta. Valmistelun aikana on tarkasteltu myös muiden kuntien ohjeita koulukuljetuksissa. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön lukuvuoden koulukuljetusten järjestelyissä noudatettavaksi. Koulukuljetussääntöä tarkastellaan edelleen lukuvuoden aikana.

21 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen kokouksessa koulukuljetussääntöön tehdyin muutoksin. Liite 1: Mäntsälän kunnan koulukuljetussääntö Sivistyslautakunta Kesällä 2015 hyväksytyn koulukuljetussäännön päivittäminen on osoittautunut tarpeelliseksi mm. yhdenvertaisuuden perusteella. Muutostarve koskee koulukuljetuksen myöntämisen perusteita kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatkan osalta. Sivistyslautakunta on päättänyt, että kuljetusoppilaiden omavastuun kävelymatkat esiopetuksesta kolmanteen vuosiluokkaan saakka ovat lyhyemmät kuin oppilaan, joka ei saa koulukuljetusta, koulumatka. Tämä on mm. johtanut oppilaiden eriarvoiseen kohteluun koulumatkan osalta. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta päättää muuttaa alkaen noudatettavaksi perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön kohdan "Koulukuljetuksen myöntämisperusteet 1.1. Koulumatkan pituus" seuraavaksi: Koulukuljetuksen myöntämisen perusteet 1.1. Koulumatkan pituus Mäntsälän kunta järjestää koulumatkan pituuden perusteella perusopetuksen oppilaalle ja koulun esiopetuksen oppilaalle kuljetuksen, jos oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä yli 5 kilometriä. Sivistyslautakunnan päätöksellä kuljetus järjestetään myös, jos esi- ja luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 3 kilometriä 3. luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 4 kilometriä Koulumatka mitataan karttamittauksena kotitontin portilta koulutontin portille lyhintä käyttökelpoista reittiä. Tällöin pyörä- ja kävelytiet otetaan huomioon ensisijaisina kulkuväylinä. Lisäksi huomioidaan, ovatko ne käytettävissä myös talviaikaan. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan koulumatka voi muodostua osittain oppilaan itse kulkemasta osasta. Kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on enintään: esiopetus 3,0 km

22 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta lk 3,0 km 3 lk 4,0 km 4-6 lk 5,0 km 7-9 lk 5,0 km. Päivähoitopaikan ja koulun välille kuljetus järjestetään vain poikkeustapauksissa (PL 32 ). Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Sivistyslautakunta 34 Taina Torvasti ja Juha Sallinen ovat tehneet oikaisuvaatimuksen sivistyslautakunnan päätöksestä Koulukuljetussäännön päivittäminen. He vaativat oikaisua kuljetusoppilaan omavastuuosuuden pidentämiseen ja sen palauttamista tehdyn mukaiseksi. Perusteluna vaatimukselle on mm. koulumatkaan päivittäin kuluva aika, joka oikaisuvaatimuksen mukaan on perheen esiluokkalaisella lähes kaksi tuntia ja pitenee omavastuumatkan pidentyessä. Pitkät kuljetusmatkat väsyttävät ja rasittavat lasta. Oikaisuvaatimuksen mukaan päätetty kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on kohtuuton ja johtaa oppilaiden eriarvoiseen kohteluun koulumatkan osalta. (Valmistelija / lisätietoja: sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistyslautakunta päättää ottaa oikaisuvaatimuksen käsittelyyn. Sivistyslautakunta toteaa, että koulumatkaan ja odotukseen päivittäin kuluva aika ei saa ylittää perusopetuslaissa säädettyä aikarajaa. Kuljetusreitit on suunniteltava sen mukaisesti. Koulukuljetuksia hoitavia yrittäjiä on ohjeistettu suunnittelemaan reitit siten, että aikarajan ylitystä ei tule kenellekään. Sivistyslautakunnan päätöksessä, jossa on hyväksytty koulukuljetussäännön päivitys, ei ole käsitelty koulukuljetuksen reittijärjestelyitä eikä koontipysäkkien paikkoja. Siksi näitä ei käsitellä tarkemmin tämän oikaisuvaatimusasian yhteydessä. Oppilaiden kotitiet ovat usein kapeita yksityisteitä, joiden varrella kääntyminen linja-autolla tai isolla taksilla ei ole yksinkertaista ja turvallista ainakaan kaikkina vuodenaikoina. On huomattava myös pienten teiden painorajoitukset. Jokainen poikkeama pääreitiltä aiheuttaa ensimmäisten kuljetukseen tulevien oppilaiden lähdön aikaistumista ja viimeisen oppilaan kotiintulon viivästymistä.

23 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kuljetusoikeuden piiriin kuulumattoman oppilaan tulee olla yhdenvertaisessa asemassa kuljetusoppilaan kanssa. Nykyiset kuljetussopimukset ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Lisäkustannuksia syntyy jokaisesta lisäautosta, jotka joudutaan tilaamaan jopa muutaman sadan metrin liityntämatkan vuoksi. Sivistyslautakunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä oikaisuvaatimuksen. Sivistyslautakunta päätti muuttaa alkaen noudatettavaksi perusopetuksen ja koulun esiopetuksen koulukuljetussäännön kohdan "Koulukuljetuksen myöntämisperusteet 1.1. Koulumatkan pituus" päätöksen mukaisesti seuraavaksi: "Koulukuljetuksen myöntämisen perusteet 1.1. Koulumatkan pituus Mäntsälän kunta järjestää koulumatkan pituuden perusteella perusopetuksen oppilaalle ja koulun esiopetuksen oppilaalle kuljetuksen, jos oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä yli 5 kilometriä. Sivistyslautakunnan päätöksellä kuljetus järjestetään myös, jos esi- ja luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 3 kilometriä 3. luokan oppilaan koulumatka on lyhintä käyttökelpoista reittiä pitkin yli 4 kilometriä Koulumatka mitataan karttamittauksena kotitontin portilta koulutontin portille lyhintä käyttökelpoista reittiä. Tällöin pyörä- ja kävelytiet otetaan huomioon ensisijaisina kulkuväylinä. Lisäksi huomioidaan, ovatko ne käytettävissä myös talviaikaan. Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan koulumatka voi muodostua osittain oppilaan itse kulkemasta osasta. Kuljetusoppilaan omavastuun kävelymatka yhteen suuntaan on enintään: esiopetus 1,0 km 1-2 lk 2,0 km 3 lk 3,0 km 4-6 lk 5,0 km 7-9 lk 5,0 km. Päivähoitopaikan ja koulun välille kuljetus järjestetään vain poikkeustapauksissa (PL 32 )." Lisäksi sivistyslautakunta päätti, että tähän kohtaan lisätään myös seuraava teksti: Päivittäiseen koulumatkaan käytettävä aika odotuksineen saa perusopetuslain 32 :n mukaan olla enintään 2,5 tuntia. Jos oppilas on lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta, saa koulumatka kestää enintään

24 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta tuntia. Laskentaperusteena koulumatkaan kävellen käytetyn ajan mittaamiseen käytetään Kuntaliiton antamaa ohjetta.

25 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan otto-oikeuden piiriin kuuluvat viranhaltijapäätökset ja annetut lausunnot Sivistyslautakunta 35 Sivistyslautakunnan tiedoksi tuodaan seuraavat otto-oikeuden piiriin kuuluvat viranhaltijapäätökset ja annetut lausunnot: Vapaa-aikapäällikön päätös / Erityisliikunnanohjaajan valinta / määräaikaiseen erityisliikunnanohjaajan työtehtävään ajalle on valittu liikuntaneuvoja Satu Karjalainen. Hänen kieltäytymisensä varalle on valittu Kaisa Korkeamäki. Sivistyslautakunta päättää, ettei se käytä kuntalain 92 :n mukaista otto-oikeutta edellä mainittuihin viranhaltijapäätöksiin. Käsittely: Lisäksi tiedoksi on tuotu seuraavat viranhaltijapäätökset: Sivistysjohtajan päätös / Rehtorin tehtävistä luopuminen / Solasaari Kirkonkylän koulun rehtorin päätös / Erityisluokanopettajan viran (0194) täyttäminen määräaikaisesti / Heli Kauriinoja Lukon koulun rehtorin päätös / Luokanopettajan (0019) viransijaisuuden täyttäminen / FM, luokanopettaja Eeva-Liisa Varvas Sälinkään koulun rehtorin päätös / Luokanopettajan (011) viransijaisuuden täyttäminen / KM Elina Kontturi Riihenmäen koulun rehtorin päätös / Matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin viran määräaikainen täyttäminen / FM Tiia Piipponen. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

26 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Ilmoitusasiat Sivistyslautakunta 36 Sivistyslautakunnalle tuodaan tiedoksi seuraavaa: Opetuspäällikön päätökset Erityisopettajan viran sijoituspaikka / Saaren ja Sälinkään koulut Erityisopettajan viran (402241) täyttäminen / Anne-Maarit Hannila-Saarinen. Ehnroosin koulun rehtorin päätökset / JOPO-opettajan tehtävän täyttäminen määräaikaisesti / Valittu Matti Kastikainen, / JOPO-opettajan tehtävän täyttäminen määräaikaisesti / Valittu Kerttu Hokkanen, / Erityisluokanopettajan viran 0083 täyttäminen määräaikaisesti ajalle / Valittu FM Tommi Kärnä, / Erityisluokanopettajan tuntiopettajan tehtävän täyttäminen määräaikaisesti ajalle / Valittu Tarja Schneider-Lehto. Sivistyslautakunta ei ole käyttänyt otto-oikeuttaan edellä mainittuihin otto-oikeuden piiriin kuuluviin viranhaltijapäätöksiin. Päätöksistä on tiedotettu lautakunnan jäsenille sähköisesti päätöksenteon jälkeen. Nummisten koulun rehtorin päätös / Koulun 5. luokan retki Vantaalle Myllymäen koulun rehtorin päätös / Koulun 5. luokkien retki Porvooseen Myllymäen koulun rehtorin päätös / Koulun 4. luokkien retki Heurekaan ja Fazerin tehtaille Saaren koulun rehtorin päätös / Koulun 5. luokan leirikoulu Saaren koulun rehtorin päätös / Koulun 5. ja 6. luokkien retki Porvooseen Opetuspäällikön päätös / Ehnroosin koulun luokkien ranskan kielen opiskelijoiden matka Ranskaan Merkitään tiedoksi.: Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

27 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunnan kokouspäivät Sivistyslautakunta 37 Toukokuussa tarvitaan 3.5. lisäksi toinen kokous ja kokouspäiväksi ehdotetaan maanantaita klo Sivistyslautakunnan syyskauden 2016 kokoukset pidetään talousarvio, osavuosikatsaus koulujen työsuunnitelmat, koulujen työ- ja loma-ajat. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen.

28 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Mäntsälän sivistyslautakunta Pöytäkirja nähtävänä yleisessä tietoverkossa MUUTOKSENHAKU Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: 26-30, Oikaisuvaatimus Kirjallisen oikaisuvaatimuksen seuraaviin päätöksiin saa tehdä asianosainen ja kunnan jäsen (kuntalaki 134 ). Näihin päätöksiin ei voi hakea muutosta valituksella. Pykälät: 31 Mäntsälän sivistyslautakunta, Heikinkuja 4, Mäntsälä puh. (019) (vaihde), faksi (019) sähköposti: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusosoitus hallinto-oikeuteen Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Pykälät: Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen: Helsingin hallinto-oikeus, Radanrakentajantie HELSINKI puh (vaihde), faksi: sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi Valitusaika on 30 päivää ja se alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Ohjeita muutoksenhausta Asianosaisen katsotaan saaneen päätök sestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katso taan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimus- / valituskirjelmässä on ilmoitettava: valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite (asiamiehen osalta vastaavat tiedot) päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmä on vaatimuksen tekijän tai hänen valtuuttamansa muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Valitus kirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja, kuten hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviran omaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päätty mistä. Oikeudenkäyntimaksu Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu.

Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti.

Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti. Sivistyslautakunta 24 24.03.2015 Sivistyslautakunta 36 28.04.2015 Sivistyslautakunta 50 02.06.2015 Sivistyslautakunta 20 01.03.2016 Sivistyslautakunta 32 19.04.2016 Koulukuljetussäännön päivittäminen /

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 124 Sivistyslautakunta 21.06.2016 Aika 21.06.2016 klo 17:30-18:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 25 Sivistyslautakunta 01.03.2016 Aika 01.03.2016 klo 17:30-20:55 Paikka Ehnroosin koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 16

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2015 157 Sivistyslautakunta 30.09.2015 Aika 30.09.2015 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 Sivistyslautakunta 24.11.2015 Aika 24.11.2015 klo 17:30-19:25 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 39

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 39 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 39 Sivistyslautakunta 24.03.2015 Aika 24.03.2015 klo 17:30-19:45 Paikka Kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 164 Sivistyslautakunta 27.09.2016 Aika 27.09.2016 klo 17:30-20:09 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 92 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 95 Sivistyslautakunta 16.05.2016 Aika 16.05.2016 klo 17:30-19:50 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Sivistyslautakunta 19.01.2016 Aika 19.01.2016 klo 19:00-20:30 Paikka Riihenmäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 55 Kuntakehityslautakunta 26.06.2017 Aika 26.06.2017 klo 16:50-17:02 Paikka VSS-tilat, I krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tietoimikunta 01.11.2017 Aika 01.11.2017 klo 17:00-17:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 4, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 79 Kasvatus- ja sivistyslautakunta 24.10.2017 Aika 24.10.2017 klo 17:00-19:39 Paikka Neuvotteluhuone 1-2, kunnantalo, 2 krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 12.11.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 2/2014 Sivistyslautakunta Lähettämispäivä 5.2.2014 KOKOUSAIKA Torstai 13.2.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA PELLON KUNTA 3/2017 AIKA Maanantai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 70 Koululautakunta Aika 03.08.2016 klo 18:00-18:31 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 12.2.2019 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 12.02.2019 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/ (6)

PÖYTÄKIRJA 2/ (6) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) 7.6.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika torstai 7.6.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Tanu Heikkinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 28.2.2018 SAUNALAHDEN KOULUN Johtokunnan kokous Aika Tiistai 13.2.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saunalahden koulu, Olohuone 3.krs Sakari Suonio, pj. Kaisa Bauer, vpj. Samuli Paakki Tuuli

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Vesilaitosjohtokunta AIKA 29.04.2019 klo 16:00-17:00 PAIKKA Kokkolan Veden toimitilat, kokoushuone SISÄLLYSLUETTELO Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (5) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 20.5.2019 klo 16.00 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas Arja Pyykkö, siht.

Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas Arja Pyykkö, siht. PÖYTÄKIRJA 1 (8) KANTOKASKEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 04.06.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Kantokasken koulu Jan Melén, pj. Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) KIRKKOJÄRVEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 13.5.2019 klo 18.00 Paikka Kirkkojärven koulun opettajainhuone Kotikyläntie 6, 02770 Espoo Läsnä Korhonen Henri, puheenjohtaja Kajander

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Aika 02.02.2018 klo 13:00-13:54 Paikka Kunnantalo kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ (6)

PÖYTÄKIRJA 3/ (6) PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) 24.9.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 24.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Jennifer

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot