EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: Turku, , tark

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 23147. Turku, 15.1.2010, tark. 5.5.2010"

Transkriptio

1 EURAJOEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Selostus Työ: Turku, , tark AIRIX Ympäristö Oy PL TURKU Puhelin Telefax Toimistot: Turku, Tampere, Espoo ja Oulu

2 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 2 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 EURAJOEN KUNTA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä ja tarkistettua asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee: vahvistetun asemakaavan muutoksen korttelien 151 ja 153 osaa vahvistetun asemakaavan urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta sekä maantien aluetta vahvistetun asemakaavan korttelia 203 ja 217 sekä katualuetta vahvistetun asemakaavan korttelia 202 sekä maa- ja metsätalousaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelit 202, 203 ja 217, korttelien 151 ja 153 osa, maantien aluetta, katualuetta sekä maa- ja metsätalousaluetta. 1.2 Kaava-alueen sijainti Kuva 1: Suunnittelualueiden sijainti. Asemakaavan muutos koskee neljää erillistä aluetta (A, B, C ja D) Lapintien etelä- ja pohjoispuolella. - Alue A sijaitsee Tohkantien ja Lapintien risteyksen itäpuolella. Alueen koillisreuna rajautuu matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeseen (RM). - Alue B sijaitsee Manunpolun päässä, vesitornin itäpuolella. - Alue C käsittää alueita Lapijoentien molemmin puolin. Alueen itäreunaa sivuaa Yrittäjäntie ja länsireuna rajautuu Teollisuustien putki- ja johtolinjaan. - Alue D sijaitsee Yrittäjäntien ja Kuusimäkeläntien risteyksen eteläpuolella.

3 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 3 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet - Eurajoen kunnanhallituksen päätös teollisuusalueen asemakaavan muuttamisesta ( 141). - MRL 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu. - Kuulutus kaavan vireille tulosta (MRL 63 ) kunnan ilmoitustaululla ja kunnan virallisissa ilmoituslehdissä kesäkuussa OAS lähetetään viranomaisille tiedoksi ja pidetään kunnanvirastossa nähtävillä kaavan laadinnan ajan. - Kaavan laadinta aloitettiin toukokuussa Kaavaluonnos valmistui syyskuussa Kaavaluonnos kunnanhallituksen käsittelyssä ( 273). - Asemakaavan muutoksen päivätty valmisteluaineisto (kaavaluonnos) päätettiin asettaa nähtäville MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti väliseksi ajaksi. - Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot viranomaisilta. - Kaavaluonnoksesta jätettiin 4 kpl viranomaisten mielipiteitä tai lausuntoja. - Työneuvottelu pidettiin kunnan ja kaavan laatijan kesken joulukuussa Kaavaehdotus valmistui tammikuussa Kunnanhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen ( 46). - Kaavaehdotus asetettiin MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi ja siitä pyydettiin lausunnot. - Kaavaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia. Viranomaislausuntoja ja muita kannanottoja annettiin 2 kpl, joiden perusteella kaavaehdotukseen tehtiin tarkistuksia. - Kunnanhallitus hyväksyi asemakaavan muutoksen ( ). - Kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen ( ). 2.2 Asemakaava Asemakaavan muutoksen tavoitteena on jatkaa ja mahdollisesti laajentaa tilapäistä majoitustoimintaa. Alueilla A, B, C ja D kaavamuutoksella muutetaan korttelialueiden käyttötarkoitusta siten, että tilapäinen majoitustoiminta on mahdollista vaihtoehtona tuotanto- tai varastotoiminnalle. 2.3 Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavan toteuttamisesta vastaa Eurajoen kunta ja yksityiset rakentajat.

4 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 4 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Asemakaavan muutos koskee neljää erillistä aluetta Lapintien etelä- ja pohjoispuolella. - Alueet A ja B koostuvat tilapäismajoitukseen tarkoitetuista rakennuksista pihaalueineen. - Alueella C on sekä asuttuja että rakenteilla olevia tilapäisasuntoja. Alueen C länsiosa sekä alue D ovat rakentamatonta metsää. Kuva 2: Alue A; liittymä Tohkantieltä pihaan. Kuva 3: Alue B; näkymä Manunpolulta pihaan. Kuva 4: Alue C; näkymä Lapijoentieltä. Kuva 5: Alue D; näkymä Yrittäjäntieltä Luonnonympäristö Kaavamuutoksen alueet ovat maastoltaan tasaisia ja rakennettuja piha-alueiden osia. Rakentamattomat alueet ovat enimmäkseen luonnontilaisia metsiköitä Rakennettu ympäristö Rakennuskanta eri alueilla koostuu majoitusrakennuksista yhteistiloineen sekä huolto- ja apurakennuksista.

5 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 5 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Kuva 6 ja 7: Alueen A ja B majoitusrakennuksia. Kuva 8 ja 9: Alueen C rakennuskantaa Maanomistus Asemakaavan muutoksen alueet omistaa Eurajoen kunta ja yksityiset maanomistajat Pohjakartta Asemakaava on laadittu kaavoituksen pohjakartalle 1:2000. Kiinteistöraja-aineisto on päivitetty keväällä Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Kaavoitustilanne Seutu- ja maakuntakaavoitus Suunnittelualueella on voimassa (YM) vahvistettu Satakunnan seutukaava, joka on saanut lainvoiman (KHO). Maankäyttö- ja rakennuslain nojalla seutukaavat ovat muuttuneet alkaen maakuntakaavoiksi, MRL:n mukaisin oikeusvaikutuksin. Satakunnan maakuntakaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa ( 20). Maakuntakaava on saatettu ympäristöministeriöön vahvistettavaksi. Vahvistuspäätös saataneen vuoden vaihteessa Maakuntakaavalla ei ole juridisia ohjausvaikutuksia ennen vahvistamista. Vahvistetussa Satakunnan seutukaava 5:ssä kaavoitettavat alueet A ja B on osoitettu taajamatoimintojen alueena (A 3). Alueet C ja D on osoitettu teollisuustoimintojen alueena (T).

6 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 6 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Kuva 10: Ote Satakunnan seutukaava 5:stä. Kuva 11: Ote Satakunnan maakuntakaavasta. Hyväksytyssä Satakunnan maakuntakaavassa suunnittelualueet A ja B sijaitsevat taajamatoimintojen alueella (A). Alueet C ja D sijaitsevat teollisuus- ja varastoalueella (T).

7 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 7 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Yleiskaavoitus Eurajoen kunnanvaltuuston hyväksymässä Keskustan-Lapijoen osayleiskaavassa: - Alue A on osoitettu pääosin urheilu- ja virkistyspalvelujen alueena (VU) ja osittain yksityisten palvelujen ja hallinnon alueena (PK). - Alue B on osoitettu teollisuus- ja varastoalueena (T). - Alue C on osoitettu pääosin teollisuus- ja varastoalueena (T) ja osittain lähivirkistysalueena (VL). - Alue D on osoitettu pääosin teollisuus- ja varastoalueena (T) ja osittain lähivirkistysalueena (VL). Edellä kuvatulla osayleiskaavalla ei ole oikeusvaikutuksia. Keskusta-Lapijoki osayleiskaavan laadinta on kuulutettu vireille huhtikuussa Tavoitteena on laatia maankäyttö- ja rakennuslain 42 :n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava. Nyt laadittavat asemakaavan muutokset huomioidaan osayleiskaavan tavoitteissa ja laadinnassa. Kuva 12: Ote Keskustan-Lapijoen osayleiskaavasta (1992). Asemakaavoitus Kaavamuutoksen alueella A on voimassa vahvistettu asemakaava ja vahvistettu asemakaavan muutos. Alueella B on voimassa vahvistettu asemakaavan muutos. Alueella C on voimassa ja vahvistetut asemakaavat. Alueella D on voimassa vahvistettu asemakaava. Voimassa olevissa asemakaavoissa muutosalueille on osoitettu seuraavia aluevarauksia: - Alueelle A on osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta (RM), urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta (VU) sekä maantien aluetta (LT). - Alueelle B on osoitettu teollisuusrakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY). Alueen poikki on osoitettu putki-/ johtorasite.

8 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 8 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Alueelle C on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (KLT), teollisuusja varastorakennusten aluetta (T), maa- ja metsätalousaluetta (M) ja lähivirkistysaluetta (VL). VL- ja T-alueille on osoitettu putki- ja johtorasitteita. - Alueelle D on osoitettu teollisuusrakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY). Kuva 13: Ote asemakaavojen yhdistelmästä sekä kaavamuutosalueiden A, B, C ja D rajaus. Liite 2: Muutettavat kaava-alueet. Selvitykset Aiempien asemakaavojen, yleiskaavoituksen ja maakuntakaavan laadinnan yhteydessä alueelta osoitetut kohteet tai alueet (rakennus- ja luonnonsuojelu, muinaismuistot) huomioidaan kaavan laadinnassa. Kaavatyön aikana tietoja alueen ominaisuuksista tarkennetaan mm. maastokäyntien avulla. Muita kaavaa koskevia asiakirjoja - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (AIRIX Ympäristö Oy, 2009) - Satakunnan seutukaava 5 - Satakunnan maakuntakaavan ehdotus (2009) - Keskustan-Lapijoen osayleiskaava (1992) - Voimassa olevat asema-/rakennuskaavat ja niiden muutokset

9 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 9 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Kaavamuutoksen tarve kohdistui neljälle eri alueelle Lapintien etelä- ja pohjoispuolella. Tarpeena oli ennen kaikkea tilapäisen majoitustoiminnan jatkaminen ja laajentaminen. Majoitustarpeen muuttuessa alueiden tulee soveltua vaihtoehtoisesti tuotantoon ja teollisuuteen tai varastointiin Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Eurajoen kunnanhallituksen päätös teollisuusalueen asemakaavan muuttamisesta ( 141). 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan koottiin luettelo osallisista: Maanomistajat, asukkaat, yhdistykset, yritykset: - naapurikiinteistöjen asukkaat ja maanomistajat - muut lähialueiden asukkaat ja maanomistajat Eurajoen kunta: - tekninen lautakunta - ympäristölautakunta - kunnanhallitus - kunnanvaltuusto Viranomaiset: - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Satakuntaliitto - Satakunnan pelastuslaitos Yhdyskuntatekniikka: - Vesihuolto ja viemäröinti (kunta) - DNA Lounais-Suomi Oy (puhelinlinjat, kaapelointi) - Fortum Sähkönsiirto Oyj (sähköverkko) - Paneliankosken Voima Oy (sähkö) - Eurajoen puhelin Liite 1: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vireilletulo Kuulutus kaavan vireille tulosta kunnan ilmoitustaululla ja kunnan virallisissa ilmoituslehdissä kesäkuussa Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt MRL 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu toukokuussa OAS lähetetään viranomaisille tiedoksi ja pidetään kunnanvirastossa nähtävillä kaavan laadinnan ajan. Asemakaavan muutoksen päivätty valmisteluaineisto (kaavaluonnos) päätettiin asettaa nähtäville MRL:n 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti väliseksi ajaksi.

10 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 10 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Kaavaluonnoksesta jätettiin 4 kpl viranomaisten mielipiteitä tai lausuntoja. Muilta osallisilta ei tullut kirjallisia kannanottoja. Kaavaluonnokseen tehtiin tarkennuksia kannanottojen ja työpalaverin perusteella. Kaavaehdotus valmistui tammikuussa 2009 ja se hyväksyttiin kunnanhallituksessa ( 46). Asemakaavan muutoksen päivätty ehdotus asetettiin MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi ja siitä pyydettiin lausunnot. Kaavaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia. Viranomaislausuntoja ja muita kannanottoja annettiin 2 kpl, joiden perusteella kaavaehdotukseen tehtiin tarkistuksia Viranomaisyhteistyö Kaava on laadittu kunnan virkamiesjohdon sekä kaavaa laativan konsultin yhteistyönä. Kaavan lähtökohdista neuvoteltiin aloitusvaiheessa kunnan edustajien ja ympäristökeskuksen kanssa. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot viranomaisilta. Lausunnon antoi Satakunnan pelastuslaitos. Mielipiteen esittivät Lounais-Suomen ympäristökeskus, Satakuntaliitto ja Turun tiepiiri. Ennen kaavaehdotuksen valmistumista pidettiin työpalaveri kunnan ja kaavan laatijan kesken. Kaavaehdotuksesta pyydettiin lausunnot. Lausunnon antoi Satakuntaliitto. Lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskus antoi kirjallisen palautteen Päätökset Kunnanhallitus hyväksyi asemakaavan muutoksen ( ). Kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen ( ). 4.4 Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet Asemakaavan muutoksen tavoitteena on jatkaa ja mahdollisesti laajentaa majoitustoimintaa. Alueilla A, B, C ja D kaavamuutoksella muutetaan korttelialueiden käyttötarkoitusta siten, että tilapäinen majoitustoiminta on mahdollista vaihtoehtona tuotanto- tai varastotoiminnalle. Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Valtioneuvosto päätti valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista. Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n 2 momentin mukaan alueiden käytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tämä velvoite koskee oikeudellisesti kaikkea kaavoitusta. Tavoitteisiin on vastattu VAT:n periaatteiden mukaisesti tukemalla mm. yhdyskuntarakenteen eheyttämistä sekä kunnallisteknisten verkostojen toimivuutta ja käyttöä.

11 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 11 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Kaavan suhde seutukaavaan Vahvistetussa Satakunnan seutukaava 5:ssä kaavamuutosalueet A ja B on osoitettu taajamatoimintojen alueena (A 3) ja kaavamuutosalueet C ja D on osoitettu teollisuustoimintojen alueena (T 4). Nyt laadittavat asemakaavan muutokset tarkentavat yleispiirteisesti maankäyttöä ohjaavaa seutukaavaa. Maankäyttöä ja rakentamista ohjataan kaavamerkinnöin ja - määräyksin niin, että asemakaavan ratkaisut eivät ole ristiriidassa seutukaavan aluevarausten ja tavoitteiden kanssa. Kuva 14: Kaavamuutosalueiden A, B, C ja D sijainti seutukaavassa. Kaavan suhde maakuntakaavaan Satakunnan maakuntakaava on hyväksytty ja se on vahvistettavana ympäristöministeriössä. Maakuntakaavassa suunnittelualueet A ja B sijaitsevat taajamatoimintojen alueella (A) ja alueet C ja D sijaitsevat teollisuus- ja varastoalueella (T). Asemakaavan muutos toteuttaa pääosin maakuntakaavaehdotuksen aluevarauksia. Tilapäisasumiselle vaihtoehtoisen varastotoiminnan sijoittumista taajamatoimintojen alueelle on tarkasteltu kohdassa 5.6. Kaavan suhde osayleiskaavaan Nyt laadittava asemakaavan muutos noudattaa suurelta osin Keskustan-Lapijoen osayleiskaavan (1992) yhdyskuntarakennetta ja aluevarauksia. Tarvittaessa asemakaavalla tarkennetaan aluevarauksiltaan yleispiirteisempää yleiskaavaa. Keskusta-Lapijoki osayleiskaavan laadinta on kuulutettu vireille huhtikuussa Tavoitteena on laatia maankäyttö- ja rakennuslain 42 :n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava. Osayleiskaavan tavoitteet huomioidaan nyt laadittavan asemakaavan tavoitteissa ja laadinnassa. Kaavojen suhdetta on esitelty tarkemmin kohdassa 5.5. Kaavan suhde nykyisiin rakennus-/asemakaavoihin Kaava muuttaa voimassa olevien asemakaavojen aluevarauksia siten, että kortteleissa 202, 203 ja 217 nykyisten käyttötarkoitusten tilalle osoitetaan TYA merkinnällä teollisuusrakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialuetta. Kortteleissa 151 ja 153 nykyisten aluevarausten tilalle osoitetaan TVA merkinnällä varastorakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialuetta. Korttelin 217 tontti 1 on mukana, jotta korttelin kaavanmukainen tonttijako vastaisi nykyisiä kiinteistörajoja. Kyseisen tontin käyttötarkoitusta (TY) ei muuteta. Kaavan valmisteluvaiheessa kaavayhdistelmä täydentyi siten, että myös osa-alue A on kokonaan kaavamuutosaluetta.

12 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 12 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet Nykyinen ja uusi aluerakenne kytketään toisiinsa. Olemassa olevat rakennukset, kulkuväylät, piha- ja pysäköintialueet sekä alueeseen kytkeytyvä kunnallistekniikka huomioidaan mahdollisuuksien mukaan toimintoja sijoitettaessa Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Asemakaavan tavoitteita on tarkennettu ja tarkennetaan kaavaprosessin kuluessa mielipiteiden, muistutusten, lausuntojen sekä viranomaisneuvottelujen perusteella. Kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen korttelien 151 ja 153 merkintä TYA muutettiin TVA merkinnäksi (varastorakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialuetta). Näin varmistettiin vähäisemmät häiriöt viereisille RM-, Y- ja AO-alueille. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja valintaperusteet Kunnan edustajien kanssa käytyjen neuvottelujen, lähtökohtatietojen ja maastokäynnin perusteella laadittiin kaavaluonnos elokuussa Luonnoksen ratkaisuihin vaikuttivat suurelta osin alueen nykyinen rakentamistilanne, liikenneverkosto, maanomistus sekä alueen nykyiset ja tulevat maankäyttötarpeet. Mielipiteiden huomioiminen Asemakaavan valmisteluvaiheessa saatujen mielipiteiden ja palautteen perusteella kaavan sisältöä on tarkennettu seuraavien asioiden osalta: - Asemakaavan tavoitteita ja suhdetta ylempiin kaavatasoihin on tarkennettu. - Vaikutusten arviointia on täydennetty mm. teollisuuden ja tilapäisen asumisen kannalta. - Kaavakarttaan on tehty teknisiä tarkennuksia; mm. korttelinumerot ja kaavayhdistelmän täydennys. - Kaavamuutosaluetta A on laajennettu Lapintien keskilinjaan saakka. Kaavan sisältöä tarkennettiin edelleen ehdotusvaiheessa muistutusten ja lausuntojen perusteella seuraavasti: - Korttelien 151 ja 153 merkintä TYA muutettiin TVA merkinnäksi. - Selostukseen ja merkintöihin tehtiin teknisiä tarkistuksia. Liite 3: Vastine kaavaluonnoksesta jätettyihin mielipiteisiin ja lausuntoihin. Liite 4: Vastine kaavaehdotuksesta annettuihin lausuntoihin. 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Mitoitus Asemakaava-alueen kokonaispinta-ala on 11,0533 hehtaaria. Asemakaavalla on osoitettu: - Ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialueeksi (TYA) kaksi korttelia ja yksi korttelin osa, joiden pinta-ala on yhteensä 6,8016 hehtaaria. - Varastorakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialueeksi (TVA) kaksi korttelin osaa, joiden pinta-ala on yhteensä 2,9104 hehtaaria. - Teollisuusrakennusten korttelialueena, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY) yksi korttelinosa, jonka pinta-ala on 0,4765 hehtaaria. - Maa- ja metsätalousalueeksi (M) 0,1937 hehtaaria. - Maantien alueeksi (LT) 0,2283 hehtaaria.

13 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 13 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Katualueeksi 0,4428 hehtaaria Palvelut Kaava-alueet tukeutuvat Eurajoen keskustaajaman ja Köykän teollisuusalueen palveluihin. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Asemakaavan toteutuessa alueista muodostuu käyttötarkoitukseen nähden toimivia ja riittävän joustavia rakennuspaikkoja. 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialueena (TYA) on osoitettu 13 rakennuspaikkaa. Osa rakennuspaikoista on jo rakennettu tai rakenteilla. Rakennuspaikkojen koko on yhteensä noin m2. Kerroslukuna on ja rakennusoikeus on 0,30. Rakennusalat ja istutusalueet on osoitettu tontin/ rakennuspaikan koon, sijainnin, maastonmuotojen sekä lähiympäristön maankäytön perusteella. Varastorakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialueena (TVA) on osoitettu 2 rakennuspaikkaa. Osa rakennuspaikoista on jo rakennettu tai rakenteilla. Rakennuspaikkojen koko on yhteensä noin m2. Kerroslukuna on ja rakennusoikeus on 0,30. Rakennusalat ja istutusalueet on osoitettu tontin/ rakennuspaikan koon, sijainnin, maastonmuotojen sekä lähiympäristön maankäytön perusteella. Teollisuusrakennusten korttelialueena, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY) on osoitettu 1 rakennettu rakennuspaikka. Rakennuspaikan koko on yhteensä noin 4765 m2. Kerroslukuna on ja rakennusoikeus on 0,30. Yleismääräykset: Asemakaavassa esitetty tonttijako on ohjeellinen. Korttelialueilla on rakennuslupaa haettaessa esitettävä asemapiirroksella kokonaissuunnitelma rakennuspaikan käyttämisestä. Huoltopihat ja ulkovarastointi on rajattava yhtenäisillä aidoilla tai katoksilla, jotka sopivat yhteen lähiympäristön rakentamisen kanssa. Jalankulkutiet ja oleskelupihat tulee erottaa ajoteistä ja pysäköintialueista istutuksin tai muilla suojarakenteilla. Rakennukset on sijoitettava niin, että louhimista tai pengertämistä tarvitaan mahdollisimman vähän. Istutettavat ja rakentamattomat korttelinosat tulee pitää siistinä ja hoidettuna. Alueen puusto ja muu kasvillisuus tulee mahdollisuuksien mukaan säilyttää. TYA-alueilla asuinhuoneistot tulee sijoittaa ja rakentaa niin, että niissä sisämelu ei ylitä päiväaikaan 35 db(a):n ja yöaikaan 30 db(a):n ohjearvoa. Asuntoon liittyvä oleskelupiha tulee suojata ympäristön melulta niin, että melutaso ulkona ei ylitä päiväaikaan 55 db(a):n ja yöaikaan 45 db(a):n ohjearvoa. Autopaikkoja tulee rakentaa seuraavasti: -TY-, TYA- ja TVA-alueilla teollisuus- ja varastotoiminnan osalta 1 ap/40 k-m2, kuitenkin vähintään 1 ap/työntekijä -TYA- ja TVA-alueilla asuintilojen osalta 1 ap/70 k-m2, kuitenkin vähintään 1 ap/asunto tai vuodepaikka sekä 2 vieraspaikkaa/tontti

14 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 14 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Istutettavilla alueilla tulee olla puuvartisia kasveja vähintään: -pensaat 1 kpl/20 m2 istutettavaa aluetta -puut 1 kpl/40 m2 istutettavaa aluetta Kaava-alueella on noudatettava kulloinkin voimassa olevia ympäristölupaviranomaisten antamia suojelumääräyksiä. Ympäristölle haitalliset hulevedet johdetaan sadevesiviemäriin ympäristölupaviranomaisten ohjeiden mukaisesti Muut alueet Maa- ja metsätalousalueena (M) on osoitettu pieni maakaista Lapijoentien ja korttelin 202 välistä. Maantien alueena (LT) on osoitettu puolet Lapintien tiealueesta korttelin 153 kohdalla. Katualueena on osoitettu Lapijoentie nykyisellä paikallaan. 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Kortteleiden 151 ja 153 rakennuspaikat sekä osa korttelien 203 ja 217 rakennuspaikoista ovat jo rakennettuja tai rakenteilla. Kortteleiden 202 ja 217 osalta rakentaminen saattaa alkaa nopeastikin, riippuen majoitustilojen tarpeesta lähitulevaisuudessa. Kaavan mahdollistama rakentamisen määrä pysyy kuitenkin lähes nykyisen asemakaavan mukaisena. Vaikutukset liikenteeseen riippuvat oleellisesti siitä, kumpaan käyttötarkoitukseen kukin rakennuspaikka tulee. Ulkomaalaisten työntekijöiden majoittuminen aiheuttaa vilkasta työmatkaliikennettä Olkiluodon suuntaan sekä asiointimatkoja keskustan palvelujen suuntaan. Liikenteen vilkkauteen vaikuttaa sekä viikonpäivä että vuorokaudenaika. Teollisuus- ja varastokäytössä vaikutus liikenteeseen on tasaisempaa. Toisaalta raskaampi liikenne alueilla lisääntyy Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavamuutoksen toteutuessa luonnontilaista metsää otetaan rakentamiskäyttöön korttelissa 202 ja 217 yhteensä noin 3,7 hehtaaria. Nämä alueet ovat jo nykyisessä asemakaavassa osoitettu rakentamiseen, joten tässä mielessä kaava ei muuta nykyistä tilannetta. Kortteleissa 203, 153 ja 151 ei ole luontoon kohdistuvia vaikutuksia, koska alueet ovat jo rakennettuja tai rakenteilla Muut vaikutukset (taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset) Välittömiä kustannuksia aiheuttavat uusien rakennusten rakentaminen, piha-alueiden järjestelyt sekä kunnallistekniikan ja katujen toteuttaminen. Lisäksi alueen yhdyskuntatekniikan ja rakennuskannan kunnossapito aiheuttavat pysyviä menoja. Pidemmällä aikavälillä kunta saa tuloja toteutuvan teollisuusrakentamisen ja yritystoiminnan myötä, verotuloina sekä tonttien myynnistä tai vuokraamisesta. Majoitusrakennusten rakentaminen ja alueella majoittuminen tulee olemaan tilapäistä ja kausittaista. Majoittuminen liittyy kiinteästi Eurajoen Olkiluodon ydinlaitosalueen rakentamiseen. Kolmannen ydinvoimalaitosyksikön rakentaminen alkoi vuonna 2005 ja päättyy arviolta Rakentajia alueella on enimmillään yli 4000, joten majoituskapasiteettia tarvitaan Olkiluodon lisäksi myös muualla Eurajoella ja lähikunnissa.

15 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 15 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Samaan aikaan ja vuodesta 2012 eteenpäin Olkiluodossa rakennetaan ainakin käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos. Sen on tarkoitus olla valmis vuonna Lisäksi varaudutaan neljännen voimalaitosyksikön rakentamiseen, mikä nostaisi majoitustilojen tarpeen jälleen suureksi. Majoitustiloja tarvitaan jatkossa myös ydinlaitosten vuosihuoltoja tekevien henkilöiden majoittamiseksi. Nämä on tarkoitus majoittaa Olkiluodon majoituskylään, mutta uusien laitosten rakentajien myötä kaikki eivät mahdu sinne. Sosiaalisia vaikutuksia on vaikea arvioida johtuen käyttötarkoituksen eri vaihtoehdoista sekä majoitustoiminnan tilapäisyydestä. Ulkomaalaisten majoittuminen keskustaajaman lähelle, mutta kuitenkin hieman erilleen on perusteltua, koska majoitusyksiköt ovat kunnan asukasmäärään nähden suuria. Toisaalta asukkaiden vaihtuvuus voi olla nopeaa. 5.5 TYA-alueet ja Keskustan-Lapijoen osayleiskaavoitus Tilapäismajoituksen määrällinen arvio Asemakaavan muutoksessa TYA- tai TVA -aluetta on osoitettu yhteensä m2. Rakennusoikeutta on näin ollen yhteensä kem2 (tehokkuusluku 0,30). Kerrosalaan sisältyvien apurakennusten osuus voidaan arvioida olevan noin 15 % kokonaiskerrosalasta, jolloin asuntolarakentamista olisi noin kem2. Tästä huoneistoalan osuus on noin 90 % eli noin htm2. Kun lasketaan yhden majoitusyksikön pinta-alaksi 15 htm2, saadaan yhteensä noin 1485 majoituspaikkaa. Osa-alueittain kyseinen asukasmäärä sijoittuu arviolta seuraavasti: - kortteli 153, tontti 5: 352 majoituspaikkaa - kortteli 151, tontti 11: 93 majoituspaikkaa - kortteli 202, tontit 1-4: 372 majoituspaikkaa - kortteli 203, tontit 1-6: 462 majoituspaikkaa - kortteli 217, tontit 2-4: 206 majoituspaikkaa Majoitusalueiden liikennejärjestely Keskusta-Lapijoki osayleiskaavan laadinta on kuulutettu vireille huhtikuussa 2009 ja se on parhaillaan valmisteluvaiheessa. Tavoitteena on laatia maankäyttö- ja rakennuslain 42 :n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava. Yleiskaavatyön kanssa rinnakkain tehdään yleissuunnitelmaa Eurajoen ohikulkutien ja uuden eritasoliittymän rakentamiseksi. Suunnitelman tarkoituksena on parantaa valtatien 8 liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta.

16 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 16 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Kuva 15: VT 8 yleissuunnitelmaluonnos ja kaavamuutosalueet. Nykyinen Lapijoentie on esitetty katkoviivalla. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan läntinen ohitustielinjaus tulisi Eurajoen keskustan kohdalle Kangasnummentien ja Krisantien väliselle tieosuudelle. Entiset tasoliittymät tulisi korvaamaan Lapintien kohdalle rakennettava uusi eritasoliittymä, jolloin Auvintie ja Linnamaantie kulkisivat uuden valtatielinjauksen alitse eritasoristeyksinä. Lapijoen kohdalla valtatien parantamissuunnitelmat tarkoittavat yksityisliittymien poistoja ja rinnakkaistieosuuksia. Nyt asemakaavoitettavat majoitus-/ teollisuus-/varastointikorttelit (TYA, TVA) jäisivät keskustan ja Lapijoen välille muodostettavan rinnakkaistieyhteyden itäpuolelle. Uusi pääreitti VT 8:n eritasoliittymästä Köykän teollisuusalueelle kulkisi Lapintien ja nykyisen VT 8:n risteyksen kohdalle rakennettavan rinnakkaistien risteyksen kautta. Näin ollen Lapijoentie ja Tohkantie olisivat tiejärjestelyjen toteutuessa korttelialueiden sisäisiä pääkatuja, joiden kautta liikenne syötettäisiin rinnakkaistielle ja Lapintielle. 5.6 TVA-alueet ja seutukaavan A-alue Asemakaavan muutoksella osoitetaan kaksi TVA rakennuspaikkaa seutukaavassa osoitetulle A-3 (taajamatoiminta) alueelle. TVA merkinnän mukaan alueille saa sijoittaa tilapäistä asumista tai varastotoimintaa. Seutukaavan A-alueen merkintä kuuluu: Merkinnällä on osoitettu asumiseen ja muille taajamatoiminnoille kuten keskustatoiminnoille, palveluille ja teollisuudelle rakentamisalueita, pääväyliä pienempiä liikenneväyläalueita, virkistys- ja puistoalueita sekä erityisalueita. A-3 merkinnän tarkoittama taajamatoiminta sisältää sekä asumisen että teollisen toiminnan, joten TVA merkinnän tarkoittama maankäyttömuoto ei ole ristiriidassa A-3 merkinnän kanssa.

17 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 17 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 Lisäperusteina edelliseen voidaan todeta, että mahdollinen varastotoiminta A-3 alueella sijoittuu seutukaavan T-4 (teollisuustoiminta) ja A-3 alueiden väliselle vaihettumisvyöhykkeelle. Tällä vyöhykkeellä on jo nyt varsin kirjavaa toimintaa, kuten rautakauppa, vesitorni, tilapäismajoitusta, tuotantotiloja, ravintola sekä vapaa-ajan asumista. Lisäksi TVA-alueet ovat alueellisten pääväylien risteyksen tuntumassa, minne mm. asuinrakentamista olisi ongelmallista sijoittaa. Korttelissa 151 nykyinen TY-merkintä muuttuu TVA-merkinnäksi, joten kaavan osoittama käyttötarkoitus kevenee teollisen toiminnan väistyessä. Näin ollen kaavamuutos parantaa tilannetta viereisten Y- ja AO korttelialueiden kannalta. 5.7 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavamerkinnät ja määräykset on esitetty kaavakartan yhteydessä. Mitään tavanomaisesta poikkeavia merkintöjä ja määräyksiä ei ole käytetty. 5.8 Nimistö Kaava-alueen nimi sekä muut nimet perustuvat kunnasta saatuihin ohjeisiin. 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Rakentamista ohjaa kaava-asiakirjojen lisäksi kunnan rakennusjärjestys ja rakennusvalvontaviranomainen. 6.2 Toteuttaminen ja ajoitus Alueen toteuttamisesta vastaa Eurajoen kunta ja yksityiset rakentajat. 6.3 Toteutuksen seuranta Kunnan tulee seurata alueiden toteutumista ja tarvittaessa harkita muutoksia ja tarkennuksia kaavaan. Rakentamista tulee ohjata riittävästi, jotta alueista muodostuu toimivaa ja turvallista ympäristöä. Turussa , tark AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa Arkkitehti SAFA, YKS-381

18 EURAJOEN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 18 TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2010 LTTEET Liite 1: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 2: Muutettavat kaava-alueet Liite 3: Vastine kaavaluonnoksesta Liite 4: Vastine kaavaehdotuksesta Liite 5: Asemakaavan seurantalomake Liite 6: Asemakaavakartta, asemakaavamerkinnät ja -määräykset

19 EURAJOEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: Turku, ; tark , , AIRIX Ympäristö Oy PL TURKU Puhelin Telefax Toimistot: Turku, Tampere, Espoo ja Oulu

20 EURAJOEN KUNTA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muutos koskee neljää erillistä aluetta (A, B, C ja D) Lapintien etelä- ja pohjoispuolella. - Alue A sijaitsee Tohkantien ja Lapintien risteyksen itäpuolella. Alueen koillisreuna rajautuu matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeseen (RM). - Alue B sijaitsee Manunpolun päässä, vesitornin itäpuolella. - Alue C käsittää alueita Lapijoentien molemmin puolin. Alueen itäreunaa sivuaa Yrittäjäntie ja länsireuna rajautuu Teollisuustien putki- ja johtolinjaan. - Alue D sijaitsee Yrittäjäntien ja Kuusimäkeläntien risteyksen eteläpuolella. 2. Suunnittelun lähtökohdat 2.1 Kaavoitustilanne Suunnittelualueiden sijainti. Seutu- ja maakuntakaavoitus Suunnittelualueella on voimassa (YM) vahvistettu Satakunnan seutukaava, joka on saanut lainvoiman (KHO). Maankäyttö- ja rakennuslain nojalla seutukaavat ovat muuttuneet alkaen maakuntakaavoiksi, MRL:n mukaisin oikeusvaikutuksin. Satakunnan maakuntakaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa ( 20). Maakuntakaava on saatettu ympäristöministeriöön vahvistettavaksi. Vahvistuspäätös 2

21 saataneen vuoden vaihteessa Maakuntakaavalla ei ole juridisia ohjausvaikutuksia ennen vahvistamista. Vahvistetussa Satakunnan seutukaava 5:ssä kaavoitettavat alueet A ja B on osoitettu taajamatoimintojen alueena (A 3). Alueet C ja D on osoitettu teollisuusalueena (T). Hyväksytyssä Satakunnan maakuntakaavassa suunnittelualueet A ja B sijaitsevat taajamatoimintojen alueella (A). Alueet C ja D sijaitsevat teollisuus- ja varastoalueella (T). Ote Satakunnan seutukaava 5:stä. 3

22 Ote Satakunnan maakuntakaavasta. Yleiskaavoitus Eurajoen kunnanvaltuuston hyväksymässä Keskustan-Lapijoen osayleiskaavassa: - Alue A on osoitettu pääosin urheilu- ja virkistyspalvelujen alueena (VU) ja osittain yksityisten palvelujen ja hallinnon alueena (PK). - Alue B on osoitettu teollisuus- ja varastoalueena (T). - Alue C on osoitettu pääosin teollisuus- ja varastoalueena (T) ja osittain lähivirkistysalueena (VL). - Alue D on osoitettu pääosin teollisuus- ja varastoalueena (T) ja osittain lähivirkistysalueena (VL). Edellä kuvatulla osayleiskaavalla ei ole oikeusvaikutuksia. Keskusta-Lapijoki osayleiskaavan laadinta on kuulutettu vireille huhtikuussa Tavoitteena on laatia maankäyttö- ja rakennuslain 42 :n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava. Osayleiskaavan tavoitteet huomioidaan nyt laadittavan asemakaavan tavoitteissa ja laadinnassa. 4

23 Ote Keskustan-Lapijoen osayleiskaavasta (1992). Asemakaavoitus Kaavamuutoksen alueella A on voimassa vahvistettu asemakaava ja vahvistettu asemakaavan muutos. Alueella B on voimassa vahvistettu asemakaavan muutos. Alueella C on voimassa ja vahvistetut asemakaavat. Alueella D on voimassa vahvistettu asemakaava. Voimassa olevissa asemakaavoissa muutosalueille on osoitettu seuraavia aluevarauksia: - Alueelle A on osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta (RM), urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta (VU) sekä maantien aluetta (LT). - Alueelle B on osoitettu teollisuusrakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY). Alueen poikki on osoitettu putki-/ johtorasite. - Alueelle C on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (KLT), teollisuusja varastorakennusten aluetta (T), maa- ja metsätalousaluetta (M) ja lähivirkistysaluetta (VL). VL- ja T-alueille on osoitettu putki- ja johtorasitteita. - Alueelle D on osoitettu teollisuusrakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY). 5

24 Ote asemakaavojen yhdistelmästä sekä kaavamuutosalueiden A, B, C ja D rajaus. 2.2 Maanomistus Asemakaavan muutoksen alueet omistaa Eurajoen kunta ja yksityiset maanomistajat. 2.3 Rakentamistilanne - Alueella A sijaitsee tilapäismajoitukseen tarkoitettuja rakennuksia. - Alueella B on yksi tilapäismajoitukseen tarkoitettu rakennus. Eurajoen vesitorni sijaitsee vieressä, alueen länsipuolella. - Alueella C korttelin 203 tonteilla 1, 3, 4 ja 6 sijaitsee tilapäismajoitukseen tarkoitettuja rakennuksia. Muilta osin alue on rakentamatta. Alueen luoteisosaa sivuaa sähkö- ja viemärilinja. - Alueella D ei ole rakennuksia, mutta samassa korttelissa on yksi teollisuusrakennus. 2.4 Luonto ja maasto Alueella A maasto on tasainen ja avoin, vanha urheilukenttä, joka on lähes täyteen rakennettu. Alueet B, C ja D ovat pääasiassa rakentamatonta metsää ja tilapäismajoituksen piha-aluetta. 2.5 Perusselvitykset Aiempien asemakaavojen, yleiskaavoituksen ja maakuntakaavan laadinnan yhteydessä alueelta osoitetut kohteet tai alueet (rakennus- ja luonnonsuojelu, muinaismuis- 6

25 tot) huomioidaan kaavan laadinnassa. Kaavatyön aikana tietoja alueen ominaisuuksista tarkennetaan mm. maastokäyntien avulla. 2.6 Muut lähtökohdat Eurajoen kunnanhallitus on tehnyt päätöksen keskustan asemakaavan muuttamisesta ( 141). 3. Alustavat tavoitteet Asemakaavan muutoksen tavoitteena on jatkaa ja mahdollisesti laajentaa majoitustoimintaa. Alueilla A, B, C ja D kaavamuutoksella muutetaan korttelialueiden käyttötarkoitusta siten, että tilapäinen majoitustoiminta on mahdollista vaihtoehtona tuotanto- ja varastotoiminnalle. 4. Laadittavat vaihtoehdot Kaavan valmisteluvaiheessa tutkitaan tarpeen mukaan erilaisia vaihtoehtoja, joiden pohjalta laaditaan kaavaluonnos. Kaavaluonnos asetetaan nähtäville mielipiteiden esittämistä varten (MRL 62 ; MRA 30 ). Mielipiteet, lausunnot ja neuvottelut täsmentävät kaavan sisältöä. Kaavaehdotus laaditaan luonnosvaiheessa saatujen mielipiteiden sekä mahdollisten viranomaisneuvottelujen pohjalta. Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi (MRL 65 ; MRA 27 ). 5. Arvioitavat vaikutukset Kaavoituksen yhteydessä arvioidaan suunnitelmasta aiheutuvat ympäristövaikutukset rakennettuun ja luonnonympäristöön, sosiaaliseen ympäristöön, yhdyskuntatalouteen ja liikenteeseen. Arvioinnin tekee kaavan laatija yhdessä kunnan edustajien kanssa. 6. Osalliset Alustavan tarkastelun perusteella osallisia ovat: Maanomistajat, asukkaat, yhdistykset, yritykset: - naapurikiinteistöjen asukkaat ja maanomistajat - muut lähialueiden asukkaat ja maanomistajat Eurajoen kunta: - tekninen lautakunta - ympäristölautakunta - kunnanhallitus - kunnanvaltuusto Viranomaiset: - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Satakuntaliitto - Satakunnan pelastuslaitos Yhdyskuntatekniikka: - Vesihuolto ja viemäröinti (kunta) - DNA Lounais-Suomi Oy (puhelinlinjat, kaapelointi) - Fortum Sähkönsiirto Oyj (sähköverkko) - Paneliankosken Voima Oy (sähkö) - Eurajoen puhelin 7

26 7. Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen 7.1 Aloitus - Kunnanhallitus päätti asemakaavan muutoksen laadinnasta ( 141) - MRL 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu toukokuussa Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu toukokuussa Kuulutus kaavan vireille tulosta kunnan ilmoitustaululla ja kunnan virallisissa ilmoituslehdissä kesäkuussa OAS lähetetään viranomaisille tiedoksi ja pidetään kunnanvirastossa nähtävillä kaavan laadinnan ajan 7.2 Luonnosvaihe - Kaavaluonnos valmistuu syyskuussa Kirjallisen mielipiteen esittämistä varten kaavaluonnos asetetaan nähtäville väliseksi ajaksi (MRL 62 ; MRA 30 ) - Kaavaluonnos ympäristökeskukselle tiedoksi - Mahdolliset lausunnot ja mielipiteet kaavaluonnoksesta käsitellään - Viranomaisneuvottelu pidetään tarvittaessa 7.3 Ehdotusvaihe - Kaavaehdotus valmistuu tammikuussa Kaavaehdotus on julkisesti nähtävillä 30 päivää, jonka aikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on oikeus tehdä kirjallinen muistutus ehdotuksesta (MRL 65 ; MRA 27 ) - Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta ja lautakunnilta - Vastineet mahdollisiin lausuntoihin ja muistutuksiin - Viranomaisneuvottelu pidetään tarvittaessa 7.4 Hyväksyminen - Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle asemakaavan muutoksen hyväksymistä - Kunnanvaltuusto hyväksyy asemakaavan muutoksen 8

27 8. Lisätiedot Lisätietoja asemakaavan laatimiseen liittyvistä asioista antavat: Eurajoen kunta: - Kunnanjohtaja Harri Hiitiö puhelin: (02) fax: (02) osoite: Kalliotie 5, Eurajoki sähköposti: etunimi.sukunimi@eurajoki.fi Kaavan laativa konsultti: - AIRIX Ympäristö Oy kaavoitusarkkitehti Jouni Kiimamaa puhelin: fax: osoite: Uudenmaankatu 19 A, PL 669, Turku sähköposti: etunimi.sukunimi@airix.fi Turussa ; tark , , AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa arkkitehti SAFA YKS-381 9

28 Liite 2: Muutettavat kaava-alueet

29 LTE 3 Eurajoen kunta Kunnanhallitus KAAVAN LAATIJAN VASTINE Teollisuusalueen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatijana annan seuraavat vastineet valmisteluvaiheen päivätystä kaavaluonnoksesta esitettyihin mielipiteisiin ja lausuntoihin. Kaavaluonnos on ollut MRL:n 62 :n ja MRA:n 30 :n mukaisesti nähtävillä Mielipiteet ja lausunnot Lounais-Suomen ympäristökeskus 1) Lapintien koillispuolelle sijoittuvien kortteleiden osalta tulee arvioida teollisuustoiminnan soveltuvuutta alueelle, kun otetaan huomioon muu maankäyttö viereisillä korttelialueilla; mm. RM, Y ja AO. 2) Muiden kortteleiden osalta (202, 203, 217) vaihtoehtoisina osoitetut käyttötarkoitukset vaikuttavat toimivalta ratkaisulta. 3) Tilapäismajoituksen kokonaismäärällinen tarkastelu (mitoitus) tulee kirjata kaavaselostukseen osana yleiskaavallista tarkastelua. Kaavan laatija: 1) Kaavaa tarkennetaan maankäyttöratkaisun perustelujen ja vaikutusten osalta. 2) Ei kommentoitavaa. 3) Selostusta tarkennetaan tältä osin Satakuntaliitto 1) Asemakaavan alueet sijaitsevat osittain seutukaavassa osoitetulla taajamatoimintojen alueella A-3 (Kirkonkylä) ja osittain teollisuustoimintojen alueella T-4 (Kirkonkylä). Seutukaavan A-alueita koskevat yleismääräykset (M1) ja (M2) sekä erityismääräys (M42). Nämä määräykset tulee ottaa huomioon yksityiskohtaisemmassa kaavoituksessa. 2) Seutukaavan A-3 alueelle osoitettujen TYA-korttelialueiden osalta tulee esittää riittävät perustelut niiden soveltuvuudesta ja vaikutuksista lähialueen muuhun maankäyttöön (RM, AO ja Y). 3) Ydinlaitosten rakennus-, huolto- ja korjaushenkilöiden tilapäinen majoitus tulisi sijoittaa mahdollisimman keskitetysti Olkiluodon läheisyyteen asemakaavoitetuille korttelialueille. 4) Teknisenä korjauksena esitetään, että korttelinumero 153 merkitään myös korttelin laajennukseen tontille 5, Lapintien ja Tohkantien risteyksessä. Kaavan laatija: 1) Kyseiset seutukaavan määräykset otetaan huomioon asemakaavaa laadittaessa. 2) Kaavaa tarkennetaan maankäyttöratkaisun perustelujen ja vaikutusten osalta. 1

30 LTE 3 3) Lausunnossa esitetty ratkaisu on sinänsä aiheellinen mm. lyhyemmän työmatkan kannalta. Olkiluodon asemakaavoitetun majoituskylän ja ns. vanhan majoituskylän kapasiteetti on mm. OL3-projektin aikana ollut kokonaan käytössä, joten majoituspaikkoja on tarvittu koko ajan myös muualta. Tästä johtuen parakkimajoitusalueita on rakentunut VT 8:n Olkiluodontien risteyksen tuntumaan sekä kaavamuutosalueelle. Nyt laadittavalla kaavalla pystytään rakentamista ohjaamaan paremmin. Keskustaajaman tuntumaan sijoitettu asuminen on perusteltua myös mm. palvelujen saavutettavuuden, vapaa-ajan harrastusten ja sosiaalisesti monipuolisemman ympäristön kannalta. Lisäksi asuinkäytön päättyessä voidaan alueet pienemmin alueteknisin kustannuksin ottaa muuhun, esim. teollisuuskäyttöön. 4) Kyseinen korjaus tehdään kaavaehdotukseen Tiehallinto, Turun tiepiiri 1) Turun tiepiirin mukaan nyt asemakaavalla suunniteltava maankäyttö ei vaikuta valtatie 8:n parantamishankkeeseen. 2) Korttelin 153 alue olisi hyvä ulottaa lännessä Lapintien ajoradan keskilinjalla nykyisin olevaan asemakaavan vahvistusrajaan asti. Maantien liikennealueelle voidaan osoittaa maantien alue LT-merkinnällä. 3) Mikäli asuntolarakentaminen Lapintien länsipuolelle lisää huomattavasti kevyen liikenteen ylitystarvetta maantiellä, tulee Lapintiellä parantaa kevyen liikenteen kulkijoiden turvallisuutta esim. rakentamalla maantielle keskikorokkeellinen suojatie. Kaavan laatija: 1) Ei kommentoitavaa. 2) Kaavarajausta muutetaan esityksen mukaisesti. 3) Kaava mahdollistaa Lapintien parantamisen. Mahdolliset parantamistoimenpiteet suunnitellaan tarkemmin toteutussuunnittelun yhteydessä Satakunnan pelastuslaitos 1) Varsinaiseen kaavamuutokseen ei ole huomautettavaa. Toteuttamisvaiheessa alueelle tulee huomioida pelastustoimen tarpeet, kuten pelastusteiden varaaminen tonteille sekä sammutusveden saanti teollisuusalueella. Kaavan laatija: 1) Pelastustiet ja muut yksityiskohdat suunnitellaan tarkemmin alueen ja tonttien toteutussuunnittelun yhteydessä. Sammutusveden määrä mitoitetaan vesihuollon suunnittelun yhteydessä. Turku, AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa 2

31 LTE 4 Eurajoen kunta Kunnanhallitus KAAVAN LAATIJAN VASTINE Teollisuusalueen asemakaavan muutoksen laatijana annan seuraavat vastineet päivätystä kaavaehdotuksesta esitettyihin muistutuksiin ja lausuntoihin. Kaavaehdotus on ollut MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti nähtävillä Lausunnot Satakuntaliitto 1) Satakuntaliitto pitää edelleen parempana maankäyttöratkaisuna sitä, että ydinlaitosten rakennus-, huolto- ja korjaushenkilöiden tilapäinen majoitus sijoitetaan mahdollisimman keskitetysti Olkiluodon välittömään läheisyyteen asemakaavoitetuille korttelialueille. 2) Satakuntaliitto esittää, että asemakaavaselostuksen kohta Seutu- ja maakuntakaavoitus korjataan nykytilannetta vastaavaksi. 3) Selostuksesta puuttuu tilasto-/ seurantalomake. 4) Kaavamerkinnöistä puuttuu korttelissa 153 käytetty näkemäaluemerkintä (nä). 5) Pysäköimispaikan viivamerkinnässä on ristiriita kartan ja merkintöjen kesken. Kaavan laatija: 1) Olkiluotoon asemakaavoitetun majoituskylän ja ns. vanhan majoituskylän kapasiteetti on mm. OL3-projektin aikana ollut kokonaan käytössä, joten majoituspaikkoja on tarvittu koko ajan myös muualta. Tästä johtuen parakkimajoitusalueita on rakentunut VT 8:n Olkiluodontien risteyksen tuntumaan sekä kaavamuutosalueelle. Nyt laadittavalla kaavalla pystytään rakentamista ohjaamaan paremmin. Keskustaajaman tuntumaan sijoitettu asuminen on perusteltua myös mm. palvelujen saavutettavuuden, vapaa-ajan harrastusten ja sosiaalisesti monipuolisemman ympäristön kannalta. Lisäksi asuinkäytön päättyessä voidaan alueet pienemmin alueteknisin kustannuksin ottaa muuhun, esim. teollisuuskäyttöön. 2) Kyseinen selostuksen kohta korjataan ajan tasalle. 3) Seurantalomake liitetään kaavaselostukseen. 4) Kyseinen merkintä (nä) lisätään kaavamerkintöihin. 5) Kyseinen ristiriita oikaistaan. Muut kannanotot viranomaisilta Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ympäristö ja luonnonvarat 1) Varsinais-Suomen ELY-keskus ei katso lausunnon antamista tarpeelliseksi, koska neuvottelussa ja aiemmissa kommenteissa annettu ohjeistus jatkosuunnitteluun on pääosin otettu ehdotuksessa huomioon. Teknisten korjausten osalta ELYkeskus viittaa kommentissaan Satakuntaliiton antamaan lausuntoon. 1

32 LTE 4 2) Yleismääräys majoitusalueiden oleskelupihojen yöajan enimmäismeluksi tulee olla 45 db(a). 3) TYA-korttelialueiden osalta (kortteleissa 151 ja 153) tulee vielä arvioida vaihtoehtoisen teollisuustoiminnan soveltuvuutta lähialueen muuhun maankäyttöön (RM, AO ja Y). Lisäksi tulee harkita T-toimintojen erottamista Y- ja RM-toiminnoista puistokaistalla tai leveämmällä, istutettavalla tontin osalla. Kaavan laatija: 1) Ks. edellinen vastine Satakuntaliiton lausuntoon. 2) Yleismääräystä tarkistetaan. 3) Korttelien 151 ja 153 TYA-merkintää muutetaan siten, että teollisuuden sijaan vaihtoehtoinen toiminta on varastointi tai muu naapureita häiritsemätön toiminta. Turku, AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa 2

33 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 051 Eurajoki Täyttämispvm Kaavan nimi Teollisuusalueen asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 11,0533 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 11,0533 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 11, , ,28 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä -2, T yhteensä 10, , ,30 4, V yhteensä -1,9539 R yhteensä -0, L yhteensä 0,6711 6,1 E yhteensä S yhteensä M yhteensä 0,1937 1,8-0,0117 W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

34 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 11, , ,28 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä -2, KLT -2, T yhteensä 10, , ,30 4, T -3, TY 0,4765 4, ,30-1, TVA 2, , ,30 2, TYA 6, , ,30 6, V yhteensä -1,9539 VU -1,9539 R yhteensä -0, RM -0, L yhteensä 0,6711 6,1 Kadut 0, ,0 LT 0, ,0 E yhteensä S yhteensä M yhteensä 0,1937 1,8-0,0117 M 0, ,0-0,0117 W yhteensä

35 2: :118 LT T 2: e=0,40 2:414 m 20% nä nä LT 2:762 TOHKANTIE ET MANUNPOLKU 2:118 2: TVA e=0.30 2:95 VL 2: :81 2:39 rp : :184 1:74 I e=0,40 2 2:335 2:185 2:7 2:54 2:656 2:530 2:217 2:657 2:505 2:299 2:617 2: TVA e= p 151 Y AO RM e=0,25 e=0,20 2:504 2:602 2:618 2:503 AO 2:683 2:506 AL 2:619 8 I e=0, e=0,20 LH I e=0,20 2:42 I e=0, AO I e=0,20 2:162 pp/t TOHKANTIE 1:8 2:643 2:642 2:642 2:58 2:677 2:38 pp : AO 2:835 AO e=0,20 7 I e=0,20 2:670 2:65 2:362 2:132 1:42 1: :1 2 AO e=0,20 9 HIRVELÄNTIE 4 2:682 SEPÄNTIE TYA TVA KAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialue. Alueelle saa rakentaa teollisuusrakennuksia, jotka eivät aiheuta ympäristöä häiritsevää melua, tärinää, ilman ja maaperän pilaantumista, raskasta liikennettä tai muuta häiriötä. Vaihtoehtoisesti alueelle saa rakentaa tilapäiseen majoittumiseen tarkoitettuja asuntolarakennuksia sekä alueen käyttöä ja hoitoa palvelevia rakennuksia. Lisäksi alueelle saa sijoittaa: - pesulan, saunarakennuksen, kokoontumistilan tai muita vastaavia toimintoja - virkistystoimintaa palvelevia rakenteita, kuten kuntoilutelineitä, keittokatoksia ja lämmittämättömiä, kevytrakenteisia kokoontumistiloja Rakennuspaikalle ensimmäistä rakennuslupaa haettaessa on esitettävä asemapiirroksella kokonaissuunnitelma rakennuspaikan käyttämisestä. Suunnitelmassa tulee olla esitettynä rakennukset, autopaikat, ajoliittymät, pihajärjestelyt sekä rakennuspaikan liittyminen kunnallistekniseen verkostoon. Alueen rakennukset tulee liittää vesi- ja viemäriverkostoon. Alueelle saa sijoittaa tätä varten tarpeelliset maanalaiset johdot. Alueelle tulee sijoittaa riittävä määrä jäteastiakatoksia sekä hyötyjätteen keräilypisteitä. Niiden ympärille tulee rakentaa riittävän näkö- ja kulkuesteen muodostava aita, joka on rakennettava ennen jätteiden kerääntymistä. Varastorakennusten tai tilapäisten asuntolarakennusten korttelialue. Alueelle saa rakentaa varastorakennuksia, jotka eivät aiheuta ympäristöä häiritsevää melua, tärinää, ilman ja maaperän pilaantumista, raskasta liikennettä tai muuta häiriötä. Vaihtoehtoisesti alueelle saa rakentaa tilapäiseen majoittumiseen tarkoitettuja asuntolarakennuksia sekä alueen käyttöä ja hoitoa palvelevia rakennuksia. Lisäksi alueelle saa sijoittaa: - pesulan, saunarakennuksen, kokoontumistilan tai muita vastaavia toimintoja - virkistystoimintaa palvelevia rakenteita, kuten kuntoilutelineitä, keittokatoksia ja lämmittämättömiä, kevytrakenteisia kokoontumistiloja EURAJOKI TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1:2000 Asemakaavan muutos koskee: vahvistetun asemakaavan muutoksen korttelien 151 ja 153 osaa vahvistetun asemakaavan urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta sekä maantien aluetta vahvistetun asemakaavan korttelia 203 ja 217 sekä katualuetta vahvistetun asemakaavan korttelia 202 sekä maaja metsätalousaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelit 202, 203 ja 217, korttelien 151 ja 153 osa, maantien aluetta, katualuetta sekä maa- ja metsätalousaluetta. Turku, , tark AIRIX Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa Arkkitehti SAFA YKS-381 2:639 LAPIJOENTIE 1 0:2070 2:530 VU 2:67 2: Rakennuspaikalle ensimmäistä rakennuslupaa haettaessa on esitettävä asemapiirroksella kokonaissuunnitelma rakennuspaikan käyttämisestä. Suunnitelmassa tulee olla esitettynä rakennukset, autopaikat, ajoliittymät, pihajärjestelyt sekä rakennuspaikan liittyminen kunnallistekniseen verkostoon. Alueen rakennukset tulee liittää vesi- ja viemäriverkostoon. Alueelle saa sijoittaa tätä varten tarpeelliset maanalaiset johdot : Alueelle tulee sijoittaa riittävä määrä jäteastiakatoksia sekä hyötyjätteen keräilypisteitä. Niiden ympärille tulee rakentaa riittävän näkö- ja kulkuesteen muodostava aita, joka on rakennettava ennen jätteiden kerääntymistä. Hyväksytty Eurajoen kunnanvaltuuston kokouksessa 4 KLT I e= z VL j 219 KLT 8 I e=0.30 KONEKUJA SORVIKUJA TEOLLISUUSTIE 1 LAPIJOENTIE 1 VL 4 2 j z 202 TYA e=0.30 2:304 3 LAPIJOENTIE M 3 2 2: TYA e=0.30 z z MÄNTYKANKAANTIE 2: : :763 2:725 2:699 5 YRITTÄJÄNTIE KLT e= % 8.0m LT TY M LT LAPIJOENTIE e=0,30 Teollisuusrakennusten korttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Maa- ja metsätalousalue. Maantien alue. 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Korttelin, korttelinosan ja alueen raja. Osa-alueen raja. Ohjeellinen alueen tai osa-alueen raja. Ohjeellinen tontin raja. Korttelin numero. Ohjeellisen tontin numero. Kadun, tien, katuaukion, torin, puiston tai muun yleisen alueen nimi. Tehokkuusluku eli kerrosalan suhde tontin pinta-alaan ( ). YLEISMÄÄRÄYKSET: Asemakaavassa esitetty tonttijako on ohjeellinen. Korttelialueilla on rakennuslupaa haettaessa esitettävä asemapiirroksella kokonaissuunnitelma rakennuspaikan käyttämisestä. Huoltopihat ja ulkovarastointi on rajattava yhtenäisillä aidoilla tai katoksilla, jotka sopivat yhteen lähiympäristön rakentamisen kanssa. Jalankulkutiet ja oleskelupihat tulee erottaa ajoteistä ja pysäköintialueista istutuksin tai muilla suojarakenteilla. Rakennukset on sijoitettava niin, että louhimista tai pengertämistä tarvitaan mahdollisimman vähän. Istutettavat ja rakentamattomat korttelinosat tulee pitää siistinä ja hoidettuna. Alueen puusto ja muu kasvillisuus tulee mahdollisuuksien mukaan säilyttää. TYA-alueilla asuinhuoneistot tulee sijoittaa ja rakentaa niin, että niissä sisämelu ei ylitä päiväaikaan 35 db(a):n ja yöaikaan 30 db(a):n ohjearvoa. Asuntoon liittyvä oleskelupiha tulee suojata ympäristön melulta niin, että melutaso ulkona ei ylitä päiväaikaan 55 db(a):n ja yöaikaan 45 db(a):n ohjearvoa. 2: TY e= m VL 1 2: T e= m TY e= m 7 4 KUUSIMÄKELÄNTIE VL 2 p 6 3 2: TYA e= TY-1 1 th I 400 VERSTASTIE 1 TY e=0.30 p p th I 400 as 200 VL 2 2:831 as 200 th I T e= m 2 1 TY-1 as 200 2:832 2:830 p nä Roomalainen numero osoittaa rakennusten, rakennuksen tai sen osan suurimman sallitun kerrosluvun. Rakennusala. Ohjeellinen rakennusala. Katu. Ohjeellinen pysäköimispaikka. Istutettava alueen osa. Katualueen rajan osa, jonka kohdalta ei saa järjestää ajoneuvoliittymää. Johtoa varten varattu alueen osa. Yleisen tien näkemäalueeksi varattu alueen osa. Autopaikkoja tulee rakentaa seuraavasti: -TY-, TYA- ja TVA-alueilla teollisuus- ja varastotoiminnan osalta 1 ap/40 k-m2, kuitenkin vähintään 1 ap/työntekijä -TYA- ja TVA-alueilla asuintilojen osalta 1 ap/70 k-m2, kuitenkin vähintään 1 ap/asunto tai vuodepaikka sekä 2 vieraspaikkaa/tontti Istutettavilla alueilla tulee olla puuvartisia kasveja vähintään: -pensaat 1 kpl/20 m2 istutettavaa aluetta -puut 1 kpl/40 m2 istutettavaa aluetta Kaava-alueella on noudatettava kulloinkin voimassa olevia ympäristölupaviranomaisten antamia suojelumääräyksiä. Ympäristölle haitalliset hulevedet johdetaan sadevesiviemäriin ympäristölupaviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: Turussa

EURAJOEN KUNTA. Työ: Turussa EURAJOEN KUNTA Rinnakkaistien asemakaava ja Köykän teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25181 Turussa 9.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624 MYNÄMÄEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 Työ: 24624 Turku, 7.6.2011, tark. 20.8.2012, 10.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA L4 KH 6.2.-17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PYHÄRANNAN KUNTA ROHDAISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 71 OSA TYÖNUMERO: 20601143 PÄIVÄYS: 30.1.2017 S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (8) Ilmalanportti

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026 LIITE 1 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 10.10.2017, 23.5.2018 Uudenmaankatu 19 A 20701 TURKU www.sweco.fi Toimistot:

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PARAISTEN KAUPUNKI ÅLÖNTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVAMUUTOS TYÖNUMERO: 20601252 PÄIVÄYS: 11.5.2017, TARK. 29.6.2017 1 (7) S w e co Y m p ä r is t ö O y Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141. Turussa

SÄKYLÄ. Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141. Turussa SÄKYLÄ Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141 Turussa 17.6. 2010 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAISTEN KUNTA KARTANORINTEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS TYÖNUMERO: 20602083 PÄIVÄYS: 7.1.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki Mäkelininkatu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VEHMAAN KUNTA KOULUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 35 B TYÖNUMERO: 20601250 PÄIVÄYS: 4.4.2017, 28.2.2018,14.5.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI E27462 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN JA KURENALAN ETELÄISEN OSAN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.2.2009 Ilmakuva ja suunnittelualueen rajaus 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Air-Ix Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina 2005 2 MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 14.6. 2005 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NOUSIAISTEN KUNTA KIRKONKYLÄN RAKENNUSKAAVA, KORTTELI 24 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26901 PÄIVÄYS: 8.10.2014, TARK. 5.12.2014 Sweco Ympäristö Oy 1 (6) 1 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laitilan kaupungin Tuunan alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO Puh 0400 356 500, Fax 016-642259 4.2.2009 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos Osallistumis-

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: E24199.30, E24199.31, E24199.32, E24199.33, E24199.34 Turku, 28.9.2011 AIRIX

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS MASKUN KUNTA LEMUN JÄRÄISTEN LIIKEKORTTELI 58 ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Työnumero: PÄIVÄYS: 12.6.

KAAVASELOSTUS MASKUN KUNTA LEMUN JÄRÄISTEN LIIKEKORTTELI 58 ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Työnumero: PÄIVÄYS: 12.6. KAAVASELOSTUS MASKUN KUNTA LEMUN JÄRÄISTEN LIIKEKORTTELI 58 ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KUVA: GOOGLE Työnumero: 20602474 PÄIVÄYS: 12.6.2019 Sweco Ympäristö Oy Sweco Ympäristö Oy PL 88, 00521 Helsinki

Lisätiedot

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavoitus koskee pääosin Säkylän kunnan Isosäkylän kylässä olevaa rantaaluetta

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2017 18.4.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot