KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAA- JENNUS PERKKIÖN ALUE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAA- JENNUS PERKKIÖN ALUE"

Transkriptio

1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAA- JENNUS PERKKIÖN ALUE Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 638-P26099

2 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 1 (16) Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus TIIVISTELMÄ Asemakaava Asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus SUUNNITTELUTILANNE ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Palvelut Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikutukset valtakunnallisiin alueidenkäyttö tavoitteisiin Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutusta maisemaan Taloudellisia vaikutuksia Sosiaalisia vaikutuksia... 16

3 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 2 (16) 6.7 Kaavamerkinnät ja määräykset ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta Liitteet - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma - Tilastolomake - luonnosvaiheen lausunnot, muistutukset ja vastine - ehdotusvaiheen lausunnot, muistutukset ja vastine - Kaavakartta

4 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 3 (16) KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutoksen ja laajennuksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee Sonkajärven kirkonkylän korttelia 48 sekä maa- ja metsätalousaluetta. Asemakaavan laajennus koskee Sonkajärven kunnan tiloja 7:291, 7:317, 18:38, 84:0. Asemakaavalla muodostuvat korttelit 48, ja niihin liittyvät katu- sekä maa- ja metsätalousalueet. Kuopiossa Timo Leskinen, DI Lilian Savolainen, arkkitehti KÄSITTELYVAIHEET Nähtävillä luonnos ehdotus Khall Kvalt 1.2 Kaava-alueen sijainti Kaava-alue käsittää alueen, jotka sijoittuu Sonkajärven kirkonkylän keskiosaan urheilukentän viereiselle Perkkiön alueelle. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti ilmenee oheisesta kuvasta 2 ja tarkka rajaus kansikuvasta.

5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 4 (16) Kuva 2: Suunnittelualueen likimääräinen sijainti. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavan nimi tulee suunnittelualueen nimestä. Asemakaavan tarkoituksena on osoittaa asuinaluetta Perkkiön alueelle osayleiskaavan mukaisesti. 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Asemakaava Asemakaavan muutoksella korttelin 48 käyttötarkoitusta Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue (AR) on osittain muutettu asuinpientalojen korttelialueeksi (AP). Suunnittelualueelle voimassa olevan asemakaavan maa- ja metsätalousalueelle on osoitettu erillispientalojen korttelialueet yleiskaavan mukaisesti. Perkkiön alueelle on osoitettu 9 uutta AO-rakennuspaikkaa ja 5 AP-rakennuspaikkaa sekä 2 olevaa AR-rakennuspaikkaa ja niihin liittyvät uudet katu- sekä maa- ja metsätalousalueet. 2.2 Asemakaavan toteuttaminen Alue on osin toteutunut. Alueen toteutuminen voi jatkua kaavan saatua lainvoiman.

6 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 5 (16) 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Kaava-alue sijoittuu välittömästi rakennetun alueen yhteyteen. Kaavoitettava alue on noin 11,84 hehtaarin suuruinen. Muutosalue on avointa talousmetsä- ja pelto-aluetta. Alueen poikki kulkee sähkölinja, alueen kunnallistekniikka ja tiestö on rakennettu. Alueella on suoritettu hakkuuta Luonnonympäristö Kaava-alueeseen kuuluu viljelykäytössä olevaa peltoa sekä normaalia metsätalousaluetta. Alueen puusto on nuorta männyn ja kuusen taimikkoa, joka sijoittuu alueen pohjoisosaan. Länsireunalla ja eteläosassa on suoritettu arvohakkuu. Pohjoisosaan sijoittuu pieni soistunut alue. Maapohjaltaan alue on pääsääntöisesti tuoretta kangasta. Kuva 3: Viljelykäytössä olevaa maatalousalue.

7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 6 (16) Kuva 4: Nuorta kuusikkoa. Kuva 5: Hakkuualue. Yleiskaavan luontoselvityksen mukaisesti alueeseen ei kohdistu arvokkaita luontokohteita Rakennettu ympäristö Kaava-alueen suhde rakennettuun ympäristöön ilmenee oheisesta ortokuvasta 6. Kaava-alueella on tällä hetkellä kaksi rivitalorakennuspaikka (kuva 7) ja vanha talouskeskus (kuva 8) sekä 3 uudehkoa omakotitaloa (kuvat 9,10,11).

8 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 7 (16) Kuva 6: Ortokuva suunnittelualueesta (paikkatietoikkuna). Ortokuva suunta-antava, alueelle rakennetut tiet ja rakennukset puuttuvat kuvasta. Suunnittelualueen koillisosassa on rivitalo- ja omakotitaloalueita (kuva 7,8 ja ortokuva 6). Kuva 7: Korttelin 48 rivitalot vasemmalla ja omakotitalo oikealla.

9 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 8 (16) Alueen keskellä Peräläntien päässä on omakotitalo. Kuva 8: Alueen keskellä Peräläntien päässä on omakotitalo. Kuva 9: Oleva rakennuskanta.

10 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 9 (16) Kuva 10: Oleva rakennuskanta. Kuva 11: Oleva rakennuskanta. Suunnittelualueen koillisenpuolella on pienkerrostaloalue (kuva 12).

11 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 10 (16) Maanomistus Kuva 12: Korttelin 49 pienkerrostalo. Koko kaava-alue kuuluu vesi- ja viemäriverkoston piiriin. Olevaan sähköverkostoon ei ole tarpeellista tehdä muutoksia. Kaava-alue on Sonkajärven kunnan omistuksessa olevia alueita sekä yksityisessä omistuksessa olevia alueita. 4 SUUNNITTELUTILANNE Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden erityistavoitteet tulee huomioida asemakaavoituksessa. Asemakaavassa huomioitavia aluekokonaisuuksia ovat elinympäristön laatu sekä kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat. Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta (A1). Kuva 13: Suunnittelualueen likimääräinen sijainti.

12 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 11 (16) Yleiskaava Alueella on kunnanvaltuuston :n kohdalla hyväksymä yleiskaavaa. Ote keskustaajaman osayleiskaavasta on oheisessa kuvassa. Suunnittelualueet ovat rajattu punaisella viivalla. Kuva 14: Ote keskustaajaman osayleiskaavasta. Suunnittelualue on yleiskaavassa valtaosaltaan pientalovaltaista asuntoaluetta (AP), josta osa on uutta ja olennaisesti muuttuvaa asuinaluetta. Suunnittelualueen eteläosassa on maa- ja metsätalousaluetta (M). Alueelle kohdistuvat sähkölinja (z) ja moottorikelkkareitti. Asemakaava Sonkajärven ajantasa-asemaakaava on laadittu vuonna Ote ajantasaasemakaavayhdistelmästä ilmenee oheisesta kuvasta. Asemakaavassa suunnittelualue on rivitalojen korttelialue (AR) sekä maa- ja metsätalousalue. Kuva 15: Ote ajantasa-asemakaavayhdistelmästä ja suunnittelualueen rajaus punaisella viivalla.

13 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 12 (16) 5 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 5.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan laatiminen on lähtenyt vireille kunnan aloitteesta. Kunnan tavoitteena on laatia asemakaavan muutos ja laajennus yleiskaavan mukaisesti, mikä mahdollistaa asuinrakentamista alueelle. 5.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kunnanhallitus teki päätöksen Perkkiön alueen asemakaavan laatimisen aloittamisesta Maastokäynti alueella ja neuvottelu kunnan edustajien kanssa on tehty syksyllä Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Kaavahankkeessa osallisia ja sidosryhmiä ovat alustavan tarkastelun perusteella ainakin seuraavat tahot: - Suunnittelualueen maanomistajat - Suunnittelualueella asuvat ja työskentelevät ihmiset - Kunnan luottamuselimet - Kunnan eri hallintokunnat - Viranomaiset (Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon liitto, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo) - Muut yhteisöt (kuten Savon Voima Verkko Oy) Vireille tulosta kuulutetaan valmisteluvaiheen kuulemisen yhteydessä Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavaluonnos oli nähtävillä Kaavan luonnosvaiheen nähtävillä pitoaikana ei jätetty muistutuksia. Kaavaluonnos oli nähtävillä Kaavan ehdotusvaiheen nähtävillä pitoaikana ei jätetty muistutuksia Viranomaisyhteistyö Kaavaluonnoksesta on saatu 4 lausuntoa. Kuopion kulttuurihistoriallisella museolta (ei ole kaavaluonnokseen huomautettavaa), Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä, Savon Voimalta. Saatujen lausuntojen perusteella on tehty seuraavaa: - Kirjoitusvirheet selostuksessa on korjattu. - Kaavakarttaan sähköverkkoa ja puistomuuntamoa koskevat aluevaraukset on lisätty. Luonnosvaiheen lausunnot ja lausuntojen vastine ovat ko. kaavaselostuksen liitteenä.

14 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 13 (16) Kaavaehdotuksesta on saatu 7 lausuntoa: Kuopion kulttuurihistoriallisella museolta (ei ole kaavaluonnokseen huomautettavaa), Pohjois-Savon liitolta (Ei lausuntoa), Ylä- Savon Vesi Oy:ltä (ei huomautettavaa), Ylä-Savon maaseutupalveluilta (ei huomautettavaa), Savon Voimalta (Kaavaratkaisuun ei huomautettavaa), Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Saatujen lausuntojen perusteella ei ole tehty muutoksia. Ehdotusvaiheen lausunnot ja lausuntojen vastine ovat kaavaselostuksen liitteenä. 5.4 Asemakaavan tavoitteet Kaavalla pyritään osoittamaan nykyistä taajamarakennetta tukevia uusia aluevarauksia olemassa olevan infrastruktuurin yhteyteen. Asemakaavaa laajennetaan Perkkiön alueelle Kirkonkylän osayleiskaavan mukaisesti. 6 ASEMAKAAVAN KUVAUS 6.1 Kaavan rakenne 6.2 Mitoitus Asemakaavalla osoitetaan asuinrakentamista yleiskaavan mukaisesti nykyisen rakentamiseen yhteyteen. Alueella tukeudutaan olemassa olevan tiestöön ja vesihuoltoverkostoa. Kaava tiivistää taajamarakennetta. Asemakaavan muutoksella korttelin 48 käyttötarkoitusta Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue (AR) on osittain muutettu asuinpientalojen korttelialueeksi (AP). Suunnittelualueelle voimassa olevan asemakaavan maa- ja metsätalousalueelle on osoitettu erillispientalojen korttelialueet yleiskaavan mukaisesti. Perkkiön alueelle on osoitettu 9 uutta AO- rakennuspaikkaa ja 5 AP-rakennuspaikkaa sekä 2 olevaa AR- rakennuspaikkaa ja niihin liittyvät uudet katu- sekä maa- ja metsätalousalueet. Kaavassa on osoitettu 12 uutta rakennuspaikkaa korttelin 48 olevien neljän rakennuspaikkojen lisäksi. Koko kaava-alueen pinta-ala on 11,84 ha ja rakennusoikeuden määrä on k-m². Kaavaratkaisun aluetehokkuus on 0,10. Korttelialueiden pinta-alat ja rakennusoikeudet on esitetty seuraavassa taulukossa: Kortteli Aluevaraus P-ala[m2] K-ala[m2] e 48 AR 5088,7 1526,6 0, AO 21277,2 4255,4 0, AO 10827,4 2165,5 0, AO 4341,7 868,3 0, AO 5709,2 1141,8 0,20

15 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 14 (16) Aluevarausten kokonaispinta-alat ja rakennusoikeudet ovat: Aluevaraus Pinta-ala [ha] Kerrosala[k-m2] Tehokkuus [e] AO 4, ,20 AP 1, ,20 AR 0, ,30 Katu 0, M 5, Kaikki 11, , Palvelut Alue tukeutuu kirkonkylän palveluihin. Alueella on moottorikelkkareitti. 6.4 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 6.5 Aluevaraukset Korttelialueet Asemakaavalla on osoitettu yleiskaavan mukaisesti rakentamista kirkonkylän keskustan välittömän läheisyyteen tiivistäen taajamarakennetta. AO Erillispientalojen korttelialue. AO -alueen pinta-ala on yhteensä m² ja rakennusoikeus on 8431 k-m². Korttelien kerrosluku on Iu½ ja rakennustehokkuus e=0,20. AO- rakennuspaikkoja on yhteensä 9 kpl. Rakennuspaikkojen keskikoko on n m². AP Asuinpientalojen korttelialue. Korttelin 48 AP -tonttien pinta-ala on yhteensä m² ja rakennusoikeus on 2294 k-m². Korttelien kerrosluku on Iu½ ja rakennustehokkuus on e=0,20. APrakennuspaikkoja on yhteensä 5 kpl. Rakennuspaikkojen keskikoko on noin 2350 m². AR Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue Muut alueet Korttelin 48 AR -tonttien pinta-ala on yhteensä 5089 m² ja rakennusoikeus 1527 k-m². Korttelin kerrosluku on II ja rakennustehokkuus on e=0,30. AR- rakennuspaikkoja on yhteensä 2 kpl. Rakennuspaikkojen keskikoko on noin 4659 m². Kadut Perkkiöntie on osoitettu katualueeksi. Rakennettua katualuetta on tullut 620 m. Tilan 84:0 talouskeskukseen pääsytie on osoitettu ajoyhteyksinä olevalle paikalle.

16 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 15 (16) Maa- ja metsätalousalueet (M) M-aluetta on kaavassa 5,11 ha. M-alue on lisääntynyt 2,29 ha. M-alueelle on osoitettu ohjeellinen moottorikelkkareitti yleiskaavan mukaisesti. Yhdyskuntatekninen huolto Kaavan uusi asuinalue on sijoitettu niin, että niiden liittäminen vesi-, viemäri- ja sähköverkkoon aiheuttaa mahdollisimman pieniä taloudellisia kustannuksia. 6.6 KAAVAN VAIKUTUKSET Prosessin kussakin vaiheessa seurataan ja arvioidaan kaavasuunnitelman seuraavia ympäristövaikutuksia: Vaikutukset valtakunnallisiin alueidenkäyttö tavoitteisiin Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Asemakaavalla edistetään yhdyskuntarakenteen eheyttämistä ja tiivistymistä. Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat Kaava ei vaaranna kulttuuriarvojen olemassa oloa, koska alueelle ei kohdistu erityisiä kulttuuriympäristön arvoja. Alueella oleville pelloille ei ole osoitettu uutta rakentamista. Kaava ei vaaranna luonnonarvojen olemassa oloa Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Kaavamuutos ja laajennus mahdollistavat uusien asuinalueiden rakentamisen alueelle. Kaava ei edellytä olevien rakennusten purkamista. Kaava-alueen laajentumisalueet eivät vaikuta merkittävästi rakennettuun ympäristöön, koska tuleva rakentaminen tiivistää olemassa olevaa taajamarakennetta. Laajentumisaluetta palvelevat jo rakennetut tiet ja vesihuolto. Uusia 12 rakennuspaikan oikeuttamat matkatuotokset ovat hyvin vähäiset. Kaavalla ei ole merkitystä liikenneturvallisuuteen eikä se vaaranna liikenteen sujuvuutta Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavan mahdollistama rakentaminen sijoittuu talousmetsään ja osin avohakatulle alueelle. Alueella ei ole tiedossa uhanalaisten tai harvinaisten eliölajien esiintymiä. Kaavalla ei heikennetä luonnon monimuotoisuutta Vaikutusta maisemaan Kaava-alue sijoittuu olevan taajaman välittömään läheisyyteen täydentäen ja tiivistäen olevaa rakennuskantaa. Maisemallisesti muutokset ovat vähäiset. Metsäalueet muuttuvat rakennetuksi alueeksi. Muutokset tapahtuvat lähimaisemassa Taloudellisia vaikutuksia Kaavamuutoksen johdosta kunnalle ei tule isoja kustannuksia kaavan toteutuksesta, koska kadut, vesihuolto ovat rakennettu. Kunnalle tulee tuloja rakennuspaikkojen myynnistä.

17 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 16 (16) Sosiaalisia vaikutuksia Alueen rakentamisella ei ole vaikutusta ihmisten virkistäytymiseen. Moottorikelkkareitin käyttöön uudet rakennuspaikat voivat vaikuttaa. Reitin nopeusrajoitusta saatetaan pudottaa, mikäli sen melusta syntyy haittaa. 6.7 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavamääräykset ovat kaavakartan yhteydessä. 7 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 7.1 Toteuttaminen ja ajoitus Alueen toteuttaminen voi alkaa kaavan saatua lainvoiman. 7.2 Toteutuksen seuranta Sonkajärven kunta valvoo asemakaavan toteutumista normaalina viranomaisvalvonnalla alueen jatkosuunnittelua sekä rakentamista. Kuopiossa Kuopion aluetoimisto Timo Leskinen DI, toimistopäällikkö Lilian Savolainen Arkkitehti, suunnittelija

18 Sonkajärven kunta 1(4) ajennus, Perkkiöntien alue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖNTIEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen suunnitelma osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelystä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. Osallisilla on ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville mahdollisuus esittää alueelliselle ELY-keskukselle neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä (MRL 64 ). 2. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Sonkajärven kirkonkylän korttelia 48 sekä maa- ja metsätalousaluetta. Asemakaavan laajennus koskee Sonkajärven kunnan tilaa 7:291, 7:317, 18:38, 84:0. Alueen likimääräinen sijainti ilmene oheisesta kuvasta. Kuva 1: Suunnittelualueen likimääräinen sijainti rajattu punaisella viivalla. Kaava on lähtenyt vireille kunnan aloitteesta. Asemakaavan tavoitteena on laatia asemakaava osayleiskaavan mukaisesti. Helmikuu 2015 FCG

19 Sonkajärven kunta 2(4) ajennus, Perkkiöntien alue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3. SUUNNITTELUTILANNE Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden erityistavoitteet tulee huomioida asemakaavoituksessa. Asemakaavassa huomioitavia aluekokonaisuuksia ovat elinympäristön laatu sekä kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat. Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta (A1). Kuva 2: Ote Pohjois-Savon maakuntakaavasta. Yleiskaava Alueella on kunnanvaltuuston :n kohdalla hyväksymä yleiskaavaa. Ote keskustaajaman osayleiskaavasta on oheisessa kuvassa. Suunnittelualueet ovat rajattu punaisella paksulla kolmenpisteenviivalla. Kuva 3: Ote keskustaajaman osayleiskaavasta. Suunnittelualue yleiskaavassa on pientalovaltainen asuntoalue (AP), uudet ja olennaisesti muuttuvat asuinalueet (AP) sekä maa- ja metsätalousalue (M). Alueelle kohdistuvat sähkölinjaa (z) ja moottorikelkkareitti. Helmikuu 2015 FCG

20 Sonkajärven kunta 3(4) ajennus, Perkkiöntien alue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Sonkajärven ajantasa-asemaakaava on laadittu vuonna Ote ajantasa-asemakaavayhdistelmästä ilmenee oheisesta kuvasta. Asemakaavassa suunnittelualue on rivitalojen korttelialue (AR) sekä maa- ja metsätalousalue. Kuva 4: Ote ajantasa-asemakaavayhdistelmästä ja suunnittelualueiden rajaus punaisella viivalla. 4. OSALLISET Kaavahankkeessa osallisia ja sidosryhmiä ovat alustavan tarkastelun perusteella ainakin seuraavat tahot: Suunnittelualueen maanomistajat Suunnittelualueella asuvat ja työskentelevät ihmiset Kunnan luottamuselimet Kunnan eri hallintokunnat Viranomaiset (Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois Savon liitto, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo) Muut yhteisöt (kuten Savon Voima Verkko Oy) Osallisilla on ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville mahdollisuus esittää alueelliselle ympäristökeskukselle neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä (MRL 64 ). 5. SUUNNITTELUPROSESSI Sonkajärven kunta laadituttaa asemakaavan FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:llä. Kaavatyö on tarkoitus laatia seuraavan rungon muotoisesti: Helmikuu 2015 FCG

21 Sonkajärven kunta 4(4) ajennus, Perkkiöntien alue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maastokäynti alueella ja neuvottelu kunnan edustajan kanssa on tehty syksyllä Kaavaluonnoksen laadinta 1-2/2015. Päätös kaavan muuttamisesta ja valmisteluaineiston asettamisesta nähtäville Osallisten 1. kuuleminen (tavoite 3-4/2015) - tiedottaminen lehdissä ja kirjeitse alueen maanomistajille, rajanaapureina oleville maanomistajille ja kiinteistöyhtiöille - luonnos nähtävillä kunnantoimistossa Kaavaehdotuksen valmistelu Kunnanhallituksen käsittely Osallisten 2. kuuleminen ts. kaavaehdotuksen asettaminen virallisesti nähtäville (tavoite 5-6/2015) - tiedottaminen lehdissä ja kirjeitse niille jotka ovat luonnosvaiheessa tehneet huomauksia kaavasta. - ehdotus nähtävillä - lausuntopyynnöt viranomaisilta Viranomaisneuvottelu tarvittaessa (MRL 66 ) Kunnanhallituksen käsittely Kunnanvaltuuston hyväksyminen (tavoite syksy 2015) 6. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Prosessin kussakin vaiheessa seurataan ja arvioidaan kaavasuunnitelman seuraavia ympäristövaikutuksia: Vaikutusta luonnonympäristöön Vaikutusta rakennettuun ympäristöön Vaikutusta maisemaan Taloudellisia vaikutuksia sekä Sosiaalisia vaikutuksia 7. YHTEYSTIEDOT Sonkajärven kunnan yhteystiedot ovat: Sonkajärven kunta Kunnaninsinööri Jari Sihvonen Rutakontie 28, Sonkajärvi puh. (017) jari.sihvonen@sonkajarvi.fi Sonkajärven kunta Rakennustarkastaja Kauko Korolainen Rutakontie 28, Sonkajärvi puh. (017) , kauko.korolainen@sonkajarvi.fi Kaavanlaatijan yhteystiedot ovat: Timo Leskinen aluepäällikkö, DI puh timo.leskinen@fcg.fi Helmikuu 2015 FCG

22 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 762 Sonkajärvi Täyttämispvm Kaavan nimi KK:n AK:n muutos ja laajennus,perkkiöntien alue Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 11,8469 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 7,8705 Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 3,9764 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 11, , ,10 7, A yhteensä 5, , ,21 4, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä 0,8694 7,3 0,8694 E yhteensä S yhteensä M yhteensä 5, ,1 2,2904 W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos Rakennussuojelu [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

23 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 11, , ,10 7, A yhteensä 5, , ,21 4, AP 1, , ,20 1, AR 0,5089 8, ,30-0, AO 4, , ,20 4, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä 0,8694 7,3 0,8694 Kadut 0, ,0 0,8694 E yhteensä S yhteensä M yhteensä 5, ,1 2,2904 M 5, ,0 2,2904 W yhteensä

24 Vastine 1 (3) Leskinen Timo Sonkajärven kunta Vastine Sonkajärven kunnan Perkkiön alueen asemakaavan luonnoksesta saatuun palautteeseen SAADUT LAUSUNNOT (Vastine on kirjattu kursiivilla). Kuopion kulttuurihistoriallinen museo Asemakaavan tarkoituksena on osoittaa osayleiskaavan mukaisesti pientaloasutusta Perkkiön alueelle Sonkajärven kirkonkylän länsiosaan. Kuopion kulttuurihistoriallisella museolla ei ole kaavaluonnokseen huomautettavaa. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus On hyvä, että Sonkajärven kunta kehittää ja tiivistää taajamaansa kaavoituksen kautta. Molemmat asemakaavamuutokset (Perkkiöntien alue sekä Pappilanrannan ja Lapinmäen alue) vastaavat pääpiirteissään Sonkajärven kirkonkylän osayleiskaavan periaatteita. ELY-keskus pyytää Sonkajärven kuntaa kiinnittämään huomiota moottorikelkkareitistä aiheutuviin häiriöihin. Suotavaa on selvittää reitistä aiheutuva melu ja alueelle arvioitu kelkkojen määrä, koska reitti on osittain sijoitettu aivan tonttien viereen. Melua voidaan torjua esimerkiksi siirtämällä reitti kauemmas, istutuksin ja sijoittamalla talousrakennuksien rakennusalat kaavassa moottorikelkkareitin puolelle. Huomiota tulee kiinnittää myös siihen, että rakentamatta jääville alueille on asemakaavan sisältövaatimusten (MRL 54 ) mukaisesti syytä sijoittaa esimerkiksi lähivirkistysalueita metsätalousalueiden sijaan. Kaavaluonnokset vaikuttavat kaavataloudellisessa mielessä osittain tehottomille. Yleiskaavaa varten tehdyt luontoselvitykset ja kulttuuriympäristöselvitykset ovat riittäviä. ELY-keskus pyytää, että kunta toimittaa kaavaluonnoksesta ja sittemmin kaavaehdotuksesta saadut muistutukset, mielipiteet ja lausunnot tiedoksi. Tekstien oikeinkirjoitukseen on vielä syytä kiinnittää huomiota. Selostukset ovat paikoin vaikealukuisia kirjoitusvirheistä johtuen. Puh , fax ,

25 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 2 (3) Sonkajärven kunta Perkkiön alueen asemakaava Perkkiön alueella kaksi rakennuspaikkaa sijoittuu siten, että moottikelkkareitti sijoittuu lähemmäksi kuin 50 m osoitetusta rakentamisesta, mitä on pidetty suositusetäisyytenä. Mikäli reitistä aiheutuu haittaa, voidaan reitin nopeusrajoitusta alentaa. Tarkkaa tietoa reitin käyttäjä määristä ei ole, mutta ne eivät ole merkittävät. Perkkiön alueen asemakaavan rakentamisen ulkopuolelle jäävien alueiden osoittamista lähivirkistysalueeksi ei voida katso tarkoituksenmukaiseksi. Laajimmat yhtenäiset alueet ovat tällä hetkellä viljelykäytössä ja niiden käyttötarkoituksen muutosta ei ole odotettavissa. MRL:n 54 :n säädös edellyttää, että kaavoitettavalla alueella tai sen lähiympäristössä on oltava riittävästi puistoja tai muita lähivirkistykseen soveltuvia alueita. Tämä säädös täyttyy Perkkiön asemakaavan osalta, koska kaava-alueen välittömässä läheisyydessä on mm. urheilukenttä. Kaava-alueelle on haluttu osoittaa kookkaita tontteja ja alueelle jo toteutuneesta ympäristöstä ei ole haluttu poiketa. Alueen kunnallistekniikka on toteutettu, joten kaavalla saadut lisätontit eivät enää lisää kunnan kustannuksia. Korjataan selostuksessa olevat kirjoitusvirheet. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Kaavaluonnoksessa on asuinrakentamista osoitettu olemassa olevan moottorikelkkareitin välittömään läheisyyteen. Moottorikelkkareitistä voi aiheutua lähimpänä olevien asuinkiinteistöjen asukkaille haittaa ja vaaraa. Ongelmien välttämiseksi asuinrakentamista ei tulisi osoittaa moottorikelkkareitin viereen tai vaihtoehtoisesti moottorikelkkareittiä tulisi siirtää kauemmaksi suunnitellusta asuinalueesta. Perkkiön alueella kaksi rakennuspaikkaa sijoittuu siten, että reitti sijoittuu lähemmäksi kuin 50 m osoitetusta rakentamisesta, mitä on pidetty suositusetäisyytenä. Mikäli reitistä aiheutuu haittaa, voidaan reitin nopeusrajoitusta alentaa. Tarkkaa tietoa reitin käyttäjä määristä ei ole, mutta ne eivät ole merkittävät. Mielestäni mahdollista vaaraan reitistä osoitettujen rakennuspaikan asukkaille ei ole. Savon Voima Lausuntopyyntöönne viitaten lausumme sähköverkon osalta seuraavaa: Varaamme kahdelle uudelle puistomuuntamolle aluevarauksen kooltaan (15x15) metriä Perkkiöntien varrelta. Lisäksi varaamme 6 m leveän johtoreitin maakaapeleita varten liitekartan mukaisesta paikasta. Alueen poikki menevän 20 kv johtoreitti on säilytettävä. VASTINE_luonnoksen_palaute_P26099.docx

26 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 3 (3) Sonkajärven kunta Perkkiön alueen asemakaava Toivoisimme myös saavamme asemakaavasta sähköisen version järjestelmäämme (Auto Cad 2010 formaatti DWX tai DXF tai vanhempikin Auto Cad versio käy). Lähetysosoite ari.avikainen@savonvoima.fi. Yhteyshenkilönä sähköverkostoon kuuluvissa asioissa toimii Asko Pennanen puh Lisätään kaavakarttaan lausunnossa pyydetyt sähköverkkoa koskevat aluevaraukset. Timo Leskinen projektipäällikkö, DI VASTINE_luonnoksen_palaute_P26099.docx

27 Vastine 1 (3) Leskinen Timo Sonkajärven kunta Vastine Sonkajärven kunnan Perkkiön alueen asemakaavaehdotuksesta saatuun palautteeseen SAADUT LAUSUNNOT: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo Ei huomautettavaa. Pohjois-Savon liitto Ei lausuntoa. Ylä-Savon Vesi Oy Ei huomautettavaa. Ylä-Savon maaseutupalvelut Ei huomautettavaa. Savon Voima Liitekartalla olevat sähköverkoston aluevaraukset tulee säilyttää Toivoisimme myös saavamme asemakaavasta sähköisen version järjestelmäämme (Auto Cad 2010 formaatti DWX tai DXF tai vanhempikin Auto Cad versio käy). Lähetysosoite ari.avikainen@savonvoima.fi. Yhteyshenkilönä sähköverkostoon kuuluvissa asioissa toimii Asko Pennanen puh Kaavaratkaisuun ei huomautettavaa. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Lausuntonaan Perkkiöntien asemakaavan muutos- ja laajennusehdotuksesta ympäristölautakunta toteaa, että se on tuonut esille moottorikelkkareitistä Perkkiöntien asutukselle mahdollisesti aiheutuvat haitat ja Sonkajärven kunta Puh , fax ,

28 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 2 (3) Sonkajärven kunta Perkkiön alueen asemakaava on tietoinen asiasta hyväksyessään kaavaehdotusta. Muutoin ympäristölautakunnalla ei ole kaavaehdotuksesta huomautettavaa. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kriittisin kysymys tässä kaavassa ovat viheralueet. ELY ei hyväksy kaavassa esitettyä menettelytapaa merkitä kaikki rakentamisesta vapaat alueet metsätalousalueiksi. Kuten jo luonnosvaiheessa todettiin, huomiota tulee kiinnittää siihen, että nyt rakentamatta jääville alueille on asemakaavan sisältövaatimustenkin (MRL 54 ) mukaisesti syytä sijoittaa riittävästi lähivirkistysalueita. Asemakaavassa osoitetun pääkäyttötarkoituksen tulee vastata sitä, mihin aluetta tullaan todellisuudessa käyttämään, eikä näitä alueita enää kaavan mukaisen rakentamisen toteuduttua pystytä käyttämään (eikä ole edes mahdollista käyttää) tehokkaaseen maa- ja metsätalouteen. Kun kyse on pientalovaltaisesta asuinalueesta keskustaajamassa, niin normaalin metsätalouden harjoittaminen tällaisella alueella on ristiriidassa myös MRL:n 54 :n mukaisen asemakaavan sisältövaatimuksen kanssa, jonka mukaan asemakaava on laadittava siten, että luodaan edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle. Käyttökelpoinen merkintä tämäntyyppisillä metsäalueilla onkin esim. VL (lähivirkistysalue), jolla osoitetaan virkistys- ja ulkoilukäyttöön tarkoitetut, lähinnä taajamarakenteen sisäiset metsäalueet tai siihen välittömästi liittyvät alueet, joita ei ole tarkoitus rakentaa varsinaisiksi puistoiksi eikä hoitaa puistomaisina. Niiltä osin kuin alueet jäävät viljelyskäyttöön, olisi toisena vaihtoehtona peltomaiseman arvot esiintuova MA- merkintä perusteltu. Vastine: Rakentamisen ulkopuolisen alueen merkitsemistä M-alueeksi puoltaa se, että valtaosa alueesta on tällä hetkellä viljelyskäytössä olevaa peltoa, joka ei voi toimia virkistyskäytössä muulloin kuin korkeintaan talviaikaan. Tältä osin M- merkintä on tosiasiallisen käytön mukainen. Pellot eivät ole maisemallisesti sellaisia, että ne vaatisivat MA-merkinnän. Perkkiöntien lounaispuoleinen alue liittyy laajaan metsätalousalueeseen ja alueella kulkee moottorikelkkareitti. Kelkkareittiä ja muuta virkistystoimintaa ei ole syytä ohjata samalla alueelle. Em. johdosta M-merkintä on tälläkin alueelle tosiasiallisen käyttötarkoituksen mukainen merkintä. Ainut alue, missä metsätaloutta ei voi käytännössä harjoittaa jatkossa on korttelien 137 ja 136 välinen viheralue. Se on taas niin pieni ja sijoittuu kahden rakennuspaikan väliin osin sähkölinjan alle, että se ei sovellu virkistysalueeksi. Tässäkin tapauksessa perusteltu merkintä on M, kun vielä huomioidaan se, että alue liittyy olemassa olevan asemakaavan M-alueeseen. M-merkintä on myös yleiskaavan mukainen. Yleiskaavalla on selvitetty ja osoitettu taajan varsinaiset virkistysalueet. Moottorikelkkareitistä aiheutuvia häiriöitä voitaisiin torjua esimerkiksi istutuksin ja sijoittamalla talousrakennuksien rakennusalat kaavassa moottorikelkkareitin puolelle. Perkkiö_VASTINE_ehdotus.docx

29 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 3 (3) Sonkajärven kunta Perkkiön alueen asemakaava Vastine: Suojaavia toimenpiteitä on jo tehty, koska Perkkiöntien ja reitin välissä on maavalli suojaamasta melulta. ELY-keskus pyytää, että kunta toimittaa kaavaluonnoksesta ja sittemmin kaavaehdotuksesta saadut muistutuksen ja lausunnot neuvottelutarpeen arvioimiseksi. Vastine: Lausunnot tulee toimittaa ELY-keskukselle. Timo Leskinen DI Perkkiö_VASTINE_ehdotus.docx

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PERKKIÖN ALUE Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sonkajärven kunta 1(6) SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Sonkajärven kirkonkylän osaa kortteleista 32, 35,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Kuva 1:Alueen sijainti. ( Nilsiän kaupunki)

Kuva 1:Alueen sijainti. ( Nilsiän kaupunki) Nilsiän kaupunki 1/5 NILSIÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 615 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaava-alue sijaitsee Nilsiän Mäntyrinteen kaupunginosassa. Asemakaavan muutos

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki 1/6 KUOPION KAUPUNKI SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS alue sijoittuu Tahkovuoren rinnealueen pohjoispuolelle Syvärin rannalle.

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

NILSIÄN KAUPUNKI. TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS

NILSIÄN KAUPUNKI. TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1/5 NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee korttelin 215 rakennuspaikkoja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1 (4) RAUTALAMMIN KUNTA HAUKINIEMI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava Leskinen Timo 15.10.2013 OAS 1 (5) Pahkasalon asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA 1. HANKEKUVAUS Asemakaava koskee tiloja 403-1-92 (Mutalahti), 403-1-93

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Juankosken kaupunki 1/6 JUANKOSKEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS Tikanniemen ranta-alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Juankosken asemakaava-aluetta Tikanniemessä.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1/5 NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 184, 185 JA 307 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 184,

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ, KORTTELI 27 (OSA) JA UUDEN PALO- ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ, KORTTELI 27 (OSA) JA UUDEN PALO- ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTAVAARAN KUNTA KIRKONKYLÄ, KORTTELI 27 (OSA) JA UUDEN PALO- ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/6 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS OLD COURSE- GOLFALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Valkamalahdentietä ja golfaluetta Tahkovuoren

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikkelin kaupunki 1/5 MIKKELIN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee kaupunginosan 60(Ristiina),

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 LIPERIN KUNTA KÄSÄMÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaavan laajennus

Kirkonkylän asemakaavan laajennus TUUSNIEMI Kirkonkylän asemakaavan laajennus Kaavaselostus HYVÄKSYTTY: KVAL pp.kk.2017 xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 1 (10) Savolainen Lilian 8.9.2017 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT...

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA.

ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA. Joroisten kunta 1(6) JOROISTEN KUNTA GOLF-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 16.4.2019 Kuutinrannan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

LASTUVIRRAN JA UPM:n PIENTEN VESISTÖJEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LASTUVIRRAN JA UPM:n PIENTEN VESISTÖJEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiän kaupunki 1/6 NILSIÄN KAUPUNKI LASTUVIRRAN JA UPM:n PIENTEN VESISTÖJEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Ranta-asemakaava koskee osaa UPM-Kymmene Oyj:n omistamia

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1/6 NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMA KORTTELIN 83 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa)

Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa) FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa) Kaavaselostus, luonnos P13943 28.12.2010 Kunnanvaltuusto: pp.kk.vvvv xx FCG Finnish Consulting Group Oy

Lisätiedot

TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA)

TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA) S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA) Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.10.2012

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Suunnittelu ja tekniikka Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KIVISALMEN LAITURIALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE Konneveden kunnalla on tarkoitus

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 163

Asemakaavan muutos kortteli 163 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 163 Kaavaselostus, luonnos P14274 25.2.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos I 25.2.2011 Asemakaavan

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PAPPILANRANTA JA LAPINMÄKI

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PAPPILANRANTA JA LAPINMÄKI S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SONKAJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS PAPPILANRANTA JA LAPINMÄKI Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (6) TURUNKANKAAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Kaavaselostus P13942P001 21.9.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I NILSIÄN

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017)

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OAS 1 (5) Varkauden kaupunki Järvialueen rantaosayleiskaavan muutos, Ala-Lylyjärvi VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, luonnos P14273

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, luonnos P14273 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 8 Kaavaselostus, luonnos P14273 21.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI

NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1 (6) NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 288 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD HEINOLAN KAUPUNKI VIITAAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 20.5.2015, TÄYD. 14.2.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ, KORTTELI 27 (OSA) JA UUDEN PALO- ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ, KORTTELI 27 (OSA) JA UUDEN PALO- ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTAVAARAN KUNTA KIRKONKYLÄ, KORTTELI 27 (OSA) JA UUDEN PALO- ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2013 22.4.2013/LSa, VLe OAS 1 (10) JUANKOSKEN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS Kaavaselostus, ehdotus P13942 5.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 1/5 NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tarkistettu 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) JUANKOSKEN KAUPUNKI PUNTINJOKI PAAVOLA-HIIVAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 12.2.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot