Kaakkolammen Lohen kalankasvatuslaitoksen ja luonnonravintolammikon ympäristölupa sekä vesilain mukainen lupa veden ottamiseen, Viitasaari.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaakkolammen Lohen kalankasvatuslaitoksen ja luonnonravintolammikon ympäristölupa sekä vesilain mukainen lupa veden ottamiseen, Viitasaari."

Transkriptio

1 PÄÄTÖS Nro 94/06/1 Dnro ISY-2006-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Kaakkolammen Lohen kalankasvatuslaitoksen ja luonnonravintolammikon ympäristölupa sekä vesilain mukainen lupa veden ottamiseen, Viitasaari. LUVAN HAKIJA Tmi Kaakkolammen Lohi / Mervi Muhonen HAKEMUS Tmi Kaakkolammen Lohi / Mervi Muhonen on ympäristölupavirastolle toimittamallaan, täydentämällään hakemuksella pyytänyt, että ympäristölupavirasto myöntää ympäristöluvan Viitasaaren kaupungissa sijaitsevalle Kaakkolammen Lohen kalankasvatuslaitokselle ja luonnonravintolammikolle sekä vesilain mukaisen luvan veden ottamiseen Lökönjoesta.

2 Laitosta koskevat luvat 2 Itä-Suomen vesioikeus on antamallaan päätöksellä nro 51/99/1, jota Vaasan hallinto-oikeus on antamallaan päätöksellä nro 00/0009/2 muuttanut vesimäärän mittausta koskevan lupamääräyksen osalta, myöntänyt Tmi Kaakkolammen Lohi / Mervi Muhoselle vuoden 2006 loppuun saakka voimassa olevan luvan veden johtamiseen Lökönjoesta ja käytetyn veden johtamiseen takaisin Lökönjokeen sekä pinta-alaltaan yhteensä 3,5 ha:n suuruisissa luonnonravintolammikoissa käytetyn veden johtamiseen Lökönjokeen, Viitasaaren kaupungissa. Tmi Kaakkolammen Lohi oli laitoksen uutena omistajana harjoittanut laitoksella kalankasvatusta vuodesta 1997 lähtien. Lupa on voimassa vuoden 2006 loppuun saakka tai siihen saakka, kun mennessä vireille pantavaan uutta lupaa koskevaan hakemukseen annettava päätös on saanut lainvoiman. Voimassa olevien lupaehtojen mukaan Lökönjoesta kasvatusaltaisiin johdettava vesimäärä saa olla enintään 150 l/s. Vesimäärä saa kuitenkin olla enintään sellainen, että alivirtaamakausinakin Lökönjoessa virtaa riittävä määrä vettä kalan kulkua varten. Laitoksella tulee olla asianmukaiset vesimäärän säätö- ja mittauslaitteet. Laitoksen käyttämän vesimäärän mittaus on järjestettävä Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Kasvatusaltaissa käytetyn kuivarehun määrä saa olla enintään kg/a. Luonnonravintolammikoissa olevia kaloja ei saa ruokkia eikä lammikoita saa lannoittaa. Laitokselta saa päästää vesistöön fosforia korkeintaan 70 kg/a. Laitoksella käytetyn veden määrää, laatua ja vaikutuksia purkuvesistössä on tarkkailtava Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Laitoksen sijainti, kaavoitustilanne ja lähiympäristö Kaakkolammen Lohen kalankasvatuslaitos sijaitsee Viitasaaren kaupungin Keiteleenpohjan kylässä Lökönjoen varrella Myllypelto-nimisellä tilalla RN:o 2:200. Luvan hakija hallitsee aluetta vuokraoikeuden perusteella.

3 Aluetta ei ole kaavoitettu. 3 Laitoksen pohjoispuolella on tie 759. Laitoksen lähiympäristössä on kartan mukaan Keitelepohjan kylän asutusta sekä peltoja ja metsää. Laitoksen länsipuolella on karttaan merkitty koulu ja lounaispuolella urheilukenttä. Keiteleen ranta Lökönjoen laskukohdasta pohjoiseen päin on tiheään rakennettua. Etelän puolella on uiton käyttämä Iponlahden puun pudotuspaikka. Purkuvesistö Vesi kasvatusaltaisiin otetaan Lökönjoesta, johon se myös johdetaan takaisin. Lökönjoki saa alkunsa Löytänäjärven Suolahdesta ja se laskee Keiteleen Iponlahteen. Kalankasvatuslaitoksen tuotanto Laitoksella tuotetaan kirjolohta ja siikaa ruokakalaksi. Vuosina on kalankasvatuslaitoksella tuotettu kalaa yhteensä kg. Rehua on tänä aikana käytetty kg. Vesistöä kuormittavan fosforin määrä on ollut 212,8 kg. Kalat verestetään laitoksella, mutta ne viedään perattaviksi hakijan Kinnulassa sijaitsevaan perkaamoon. Kalankasvatuslaitoksen rakenteet Laitoksella on kuusi maauoma-allasta, joiden pinta-ala on yhteensä m 2 ja tilavuus m 3. Maauoma-altaat ovat kalan kasvattamista varten. Lisäksi on kaksi hallissa olevaa allasta, joiden pinta-ala on yhteensä 160 m 2 ja tilavuus 320 m 3. Luonnonravintolammikon pinta-ala on m 2 ja tilavuus m 3. Luonnonravintolammikosta johdetaan vesi Lökönjokeen omaa poisto-ojaa pitkin aivan maauomaaltaiden alapuolelle.

4 4 Laitos on remontoitu täysin vuosina 1998 ja 1999, jolloin altaat on puhdistettu ja kunnostettu. Veden johtamista varten olevat laitteet on rakennettu muovisista munkeista ja putkista. Vuonna 2001 on rakennettu kalan varastointihalli, jossa on kaksi betoniallasta. Hallin altaisiin johdetaan pohjavettä kaivosta. Vesi johdetaan altaista kasvatusaltaiden kautta Lökönjokeen. Laitoksella käytettävän veden virtaama mitataan poistokanavassa olevalla ylisyöksypadolla. Keski-Suomen ympäristökeskus on hyväksynyt mittaustavan. Toiminnan aiheuttama vesistökuormitus Vuonna 2005 tuotanto oli kg. Rehun sisältämän typen määrä oli 742 kg ja fosforin 85 kg. Vesistökuormitus oli 33,8 kg fosforia. Vettä käytettiin 139 l/s. Vuonna 2005 tehollisen kasvatuskauden eli touko-lokakuun aikana laitoksen fosforikuormitus vesistöön oli 27,8 kg eli keskimäärin 0,15 kg/d. Kasvatuskauden ulkopuolinen kuormitus oli 6,0 kg. Koko vuoden fosforikuormitus oli 33,8 kg. Rehunkulutus vuonna 2005 oli kg ja rehun fosforipitoisuus 0,8 %. Rehukerroin oli 1,06. Purkuvesistön tila ja laitoksen vaikutus siihen Laitoksen vuoden 2005 kasvatuskauden keskimääräinen vuorokautinen fosforikuorma 0,15 kg P/d oli vähäinen. Iponlahden fosforipitoisuuden muutokset eivät johdu kalankasvatuksen aiheuttamasta fosforikuormituksesta, vaan Iponlahden veden laatua säätelee pääasiassa valuma-alueelta tuleva muu kuormitus. Jätteenkäsittely Kasvatusaltaista johdetaan vesi Lökönjokeen kahden sakoaltaan kautta. Altaista poistettavan lietteen määrä on 8,5 m 3 vuodessa. Liete sijoitetaan peltoon.

5 Varastohallissa olevasta kalojen pisto- ja verestyspaikasta kertyvät verivedet johdetaan tilavuudeltaan 16 m 3 olevaan umpisäiliöön, joka tyhjennetään peltoon. 5 Koska kalat perataan hakijan Kinnulassa olevassa perkaamossa, ei perkausjätteitä käsitellä laitoksella. Muita jätteitä kertyy noin 80 kg/a. Ne kompostoidaan perkaamon yhteydessä. Esitys lupamääräyksiksi Hakemuksessa on pyydetty, että lupa myönnettäisiin ehdoin, että käytettävä vesimäärä saa olla 200 l/s, kuivarehun määrä kg/a ja fosforikuormitus vesistöön sama kuin nyt voimassa olevassa luvassa eli 70 kg/a. Hakemuksen mukaisilla ehdoilla tuotettavan kalan määrä olisi noin kg/a. Toiminnan ja sen vaikutusten tarkkailu Hakemukseen on liitetty Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymä Kaakkolammen Lohen kuormitus- ja vesistötarkkailuohjelma. Sen mukaan tarkkailua suoritetaan ohjelman mukaisesti vuonna 2004 ja sen jälkeen joka kolmas vuosi. Välivuosina kuormitus lasketaan rehunkulutuksen ja tarkkailusta saadun ominaiskuormituksen perusteella. Tarkkailuohjelmassa on määrätty kuormitustarkkailun osalta näytteenotosta, analyyseistä, virtaamamittauksesta ja kuormitustarkkailutietojen lähettämisestä. Vesistötarkkailuohjelman osalta ohjelmassa on määrätty joka kolmas vuosi suoritettavan laajan ja välivuosina suoritettavan suppean tarkkailun tarkkailupisteistä ja analysoitavista parametreistä. Ohjelmassa on myös määrätty raportoinnista. Hakija on pyytänyt, että ympäristölupavirasto vahvistaa laitoksen ja sen vaikutusten tarkkailun ohjelman mukaisesti.

6 LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY 6 Hakemuksesta tiedottaminen Hakemus on annettu tiedoksi kuuluttamalla ympäristölupavirastossa ja Viitasaaren kaupungissa sekä erityistiedoksiantona Keski-Suomen ympäristökeskukselle, Keski- Suomen TE-keskukselle, Viitasaaren kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle, Viitasaaren kaupungin terveydensuojeluviranomaiselle, Viitasaaren kaupunginhallitukselle sekä muille asianosaisille. Muistutukset ja mielipiteet tuli toimittaa ympäristölupavirastolle viimeistään Hakemuksen kuuluttamisesta on ilmoitettu sanomalehti Viitasaaren Seudussa. Muistutukset 1) Keski-Suomen ympäristökeskus on lausunut seuraavaa: Laitoksen toteutunut lisäkasvu, rehunkulutus ja vesistökuormitus Laitoksen rehunkulutus, lisäkasvu, rehukerroin, fosforikuormitus ja rehun fosforipitoisuus ovat vuosina olleet seuraavat: Vuosi Rehunkulutus Lisä- Kasvu Rehukerroin Fosforikuormitus Ainetase/tarkk. kg/a / kg/a Rehun fosforipit. kg/a kg/a % / / / / / / / / / 21.0*) / ,80 Keskiarvo / 0.86 *) kuormitustarkkailu oli vain osan vuotta.

7 Fosforikuormitus on määritetty ainetaseen perusteella ja vuosina 2004 ja 2005 myös kuormitustarkkailun perusteella. 7 Viimeisen viiden vuoden aikana rehunkulutus on ollut keskimäärin kg/a ja lisäkasvu kg/a. Fosforikuormitus on ollut keskimäärin 44 kg P/a. Laitokselle tulevan veden fosforipitoisuus on vuosina ollut heinäsyyskuussa µg/l, keskiarvo 18,7 µg/l. Laitoksen alapuolella Lökönjoessa fosforipitoisuus on ollut µg/l, keskiarvo 26,4 µg/l. Analyysitulosten perusteella kalankasvatuslaitos nostaa veden fosforipitoisuutta Lökönjoessa heinä-elokuussa laitoksen alapuolella keskimäärin 7,7 µg/l. Keiteleen Iponlahdessa veden fosforipitoisuus on vuosina ollut heinäsyyskuussa 9 21 µg/l, keskiarvo 15,0 µg/l. Keiteleen Iponlahden havaintopisteessä laitoksen aiheuttamaa fosforikuormitusta ei tarkkailuraportin mukaan ole havaittavissa. Alivirtaamatilanteessa laitos nostaa kasvatuskaudella Lökönjoen fosforipitoisuuden 18,7 µg/l:sta 33 µg/l:aan kuormituksella 0,17 kg P/d, mikä vastaa laitoksen viime vuosina toteutunutta kuormitusta noin 40 kg P/a. Kuormituksella 0,30 kg P/d laitos nostaa kasvatuskaudella alivirtaamatilanteessa Lökönjoen fosforipitoisuuden 18,7 µg/l:sta 44 µg/l:aan, mikä vastaa hakemuksen mukaista fosforikuormitusta 70 kg/a. Keskivirtaama-aikana fosforipitoisuus olisi laitoksen alapuolella em. vuosikuormituksilla kasvatuskaudella keskimäärin 21,1 µg/l ja 22,8 µg/l. Fosforipitoisuuden nousu Lökönjoessa laitoksen alapuolella olisi 2,3 ja 4,1 µg/l keskivirtaamatilanteessa. Jos laitoksen fosforikuormitus olisi 70 kg P/a eli 0,3 P/d kasvatuskaudella, se huonontaisi selvästi Lökönjoen tilaa laitoksen alapuolella. Kuormitusraja, rehunkäyttö ja laitoksen hoito Ympäristökeskus on esittänyt, että fosforikuormitusrajaksi määrätään 45 kg P/a, joka vastaa viime vuosina toteutunutta kuormitusta. Rehunkulutuksen enimmäismääräksi ympäristökeskus on esittänyt kg/a.

8 8 Rehuna tulee käyttää mahdollisimman vähäfosforista rehua. Mikäli fosforikuormitus uhkaa ylittää sallitun määrän eikä lietteenpoistoa ole mahdollista tehostaa, on laitoksen rehunkulutusta vähennettävä tai fosforikuormitusta muulla tavoin pienennettävä. Kaloja voidaan ruokkia kuudessa maa-altaassa. Luonnonravintolammikossa ja hallissa olevia kaloja ei saa ruokkia. Luonnonravintolammikkoa ei saa lannoittaa. Lammikon pohjaa ei saa muokata eikä huuhdella. Laitosta on hoidettava huolellisesti ja asianmukaisesti siten, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haitallisia vaikutuksia alapuolisessa vesistössä. Kalojen liikaruokintaa maa-altaissa on vältettävä ja ruokinta on järjestettävä siten, että ravinteita pääsee vesistöön mahdollisimman vähän. Maa-altaiden lietetaskut ja kasvatusaltaat tulee puhdistaa kokonaan lietteestä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Luonnonravintolammikko ja kasvatusaltaat tulee tyhjentää hitaasti välttäen nopeita virtaaman vaihteluita. Käyttöpäiväkirjaan on merkittävä altaiden ja luonnonravintolammikon tyhjennyksen ja sen lopettamisen ajankohdat. Poistettu liete ja luonnonravintolammikosta tyhjennetty vesimäärä on merkittävä käyttöpäiväkirjaan. Vedenotto Ympäristökeskus on vaatinut, että laitoksen vedenottomäärän tulee olla sellainen, että Lökönjoessa virtaa aina vettä riittävästi kalojen kulkua varten. Lökönjoen laskennallinen keskialivirtaama on 140 l/s. Tämän vuoksi kasvatusaltaisiin ei tule hyväksyä johdettavaksi nykyistä enimmäismäärää 150 l/s suurempaa vesimäärää. Laitoksen rakenteet Laitoksella tulee olla asianmukaiset Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymät vesimäärän säätö- ja mittauslaitteet. Laitoksen käyttämän vesimäärän mittaus on järjestettävä ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla.

9 9 Kasvatusaltaita ja lammikkoa ei saa laajentaa eikä niiden rakenteisiin tehdä muutoksia ilman ympäristökeskuksen suostumusta. Kala-altaiden ja luonnonravintolammikon rakenteet on pidettävä asianmukaisessa kunnossa. Lökönjokeen rakennettu pato tulee pitää rakenteeltaan Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla kunnossa siten, että se ei estä kalojen kulkua joessa. Jätehuolto Toiminnassa syntyvät jätteet on lajiteltava ja varastoitava asianmukaisesti. Jätteiden varastoinnista ei saa aiheutua vaaraa ympäristölle tai roskaantumista. Jätteet on toimitettava vastaanottajalle, jolla on lupa vastaanottaa kyseistä jätettä tai muuten riittävät edellytykset jätejakeen jätehuollon asianmukaiseen järjestämiseen. Jätteistä on pidettävä kirjaa, josta ilmenee niiden määrä, laatu ja alkuperä sekä toimitusaika ja paikka. Kuolleet kalat on varastoitava, kuljetettava ja käsiteltävä maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa eläinjätteen käsittelystä (1022/2000) säädetyllä tavalla. Mikäli altaista poistettu liete tai verivedet sijoitetaan peltoon, tulee noudattaa Valtioneuvoston asetusta maataloudesta peräisin olevien nitraattien vesiin pääsyn rajoittamisesta (931/2000). Käyttö- päästö- ja vaikutustarkkailu Luvan saajan on pidettävä ympäristön kannalta merkityksellisistä tapahtumista ja toimenpiteistä käyttöpäiväkirjaa. Siihen on merkittävä muun muassa päivittäiset virtaamatiedot, viikoittain käytetyt rehumäärät, rehun fosforipitoisuudet, laitokselle tuodut ja laitokselta poistetut kalamäärät, kalojen lisäkasvu, tiedot mahdollisista kalataudeista ja käytetyistä lääkkeistä, tiedot lietteen poistosta sekä sen määristä ja käsittelystä, laitoksella tehdyt huoltotoimenpiteet sekä häiriötilanteet ja niiden vaikutukset ympäristöön. Käyttöpäiväkirja on säilytettävä laitoksella ja pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. Päästö- ja vaikutustarkkailu voidaan tehdä hakemuksessa esitetyn ohjelman mukaisesti. Päästötarkkailua tehdään joka kolmas vuosi. Päästötarkkailu tulee tehdä seuraavan

10 10 kerran vuonna Välivuosina kuormitus lasketaan ominaiskuormituksen ja rehunkulutuksen perusteella. Vaikutustarkkailu tehdään suppeana ohjelman mukaisesti välivuosina ja päästötarkkailuvuosina laajana. Käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailua tulee voida muuttaa ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Häiriötilanteet Luvan saajan on ilmoitettava kalankasvatuslaitokseen liittyvistä merkittävistä häiriöja poikkeustilanteista Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Viitasaaren kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Häiriö- ja poikkeustilanteissa luvan saajan on ryhdyttävä välittömästi tehokkaisiin toimenpiteisiin toiminnan ennallistamiseksi, vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. Laitoksella ilmenevistä kalataudeista ja hoitotoimenpiteistä on viipymättä ilmoitettava eläintautilainsäädännön mukaisesti. Luvan tarkistaminen Mikäli kalankasvatustoimintaa on tarkoitus jatkaa vuoden 2015 jälkeen, hakija on velvoitettava tekemään lupamääräysten tarkistamishakemus ympäristölupavirastolle mennessä. Hakemukseen tulee liittää lietteenpoiston ja fosforikuormituksen vähentämisen tehostamissuunnitelma. 2) Keski-Suomen TE-keskus on lausunut, että lupa voidaan myöntää seuraavin ehdoin: "1) Lökönjoesta kasvatusaltaisiin johdettava vesimäärä saa olla enintään sellainen, että alivirtaamankaan aikana kalan kulku joessa ei laitoksen toiminnan johdosta esty. Jokeen kalankasvatuslaitoksen kohdalle rakennettu pohjapato ei myöskään saa estää kalan kulkua missään virtaamaolosuhteissa. 2) Laitoksen vesistöön päästämän fosforin määrä saa olla korkeintaan 50 kiloa vuodessa. 3) Lupa on voimassa asti."

11 11 3) Siilinsalon osakaskunta on lausunut, että kalankasvatus rasittaa ja kuormittaa pientä Lökönjokea jo tällä hetkellä voimakkaasti erityisesti syyskesän aikana, jolloin joessa on vettä vähän. Joki on tutkittu ja kunnostettu vaelluskaloille sopivaksi. Joesta tulisi ottaa vesinäytteitä kuivana aikana, jolloin voitaisiin todeta joessa virtaavan veden määrä. Hakijan pyytämiä vesimäärän ja kuivarehun määrän lisäyksiä ei tule sallia. Lupapäätöksessä on määrättävä, että joen vapaana olevalla osalla on virrattava vettä puolet virtaamasta kaikissa olosuhteissa. Muistutukseen on liitetty Keski-Suomen maaseutuelinkeinopiirin päivätty päätös, jolla maaseutuelinkeinopiiri on kalastuslain 119 :n nojalla päättänyt, että Lökönjokea on pidettävä lohi- tai siikapitoisena vesistönä. HAKIJAN SELITYS Hakija on muistutuksista antamassaan selityksessä katsonut, että niissä ei ole esitetty perusteita, joiden mukaan lupaa ei voitaisi myöntää hakemuksen mukaisesti. MERKINTÄ Asiaa ratkaistaessa ovat olleet käsillä vesioikeuden päätöksen nro 51/99/1 perusteena olleet asiakirjat. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTON RATKAISU Ympäristölupavirasto myöntää Tmi Kaakkolammen Lohelle, omistaja Mervi Muhonen, kalankasvatuslaitosta ja luonnonravintolammikkoa koskevan ympäristöluvan.

12 12 Ympäristölupavirasto myöntää Tmi Kaakkolammen Lohelle, omistaja Mervi Muhonen, vesilain mukaisen luvan veden ottamiseen Lökönjoesta enintään 150 l/s käytettäväksi kalankasvatuksessa. Vesimäärä saa kuitenkin olla enintään sellainen, että alivirtaamakausinakin Lökönjoessa virtaa riittävä määrä vettä kalan kulkua varten. Hankkeesta ei ennalta arvioiden aiheudu korvattavaa vahinkoa. Ennakoimattoman vahingon osalta annetaan määräys. MÄÄRÄYKSET Laitoksen rakenteet 1. Kasvatusaltaiden sijainti, vedenotto- ja laskukohdat sekä luonnonravintolammikko ilmenevät ympäristölupavirastolle toimitetusta asemapiirroksesta 1:1000. Laitoksen rakenteet on pidettävä kunnossa. Lökönjokeen rakennettu pato on pidettävä rakenteeltaan Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymässä kunnossa siten, että se ei estä kalojen kulkua joessa. Vesien pilaantumisen ehkäiseminen 2. Laitosta on hoidettava huolellisesti ja asianmukaisesti niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haitallisia vaikutuksia alapuolisessa vesistössä. 3. Laitoksella saa käyttää kalojen ruokintaan kuivarehua enintään kg/a. Rehuna on käytettävä mahdollisimman vähäfosforista rehua. Kalojen liikaruokintaa on vältettävä ja ruokinta on järjestettävä siten, että ravinteita pääsee vesistöön mahdollisimman vähän. Luonnonravintolammikossa ja hallissa olevia kaloja ei saa ruokkia. Luonnonravintolammikkoa ei saa lannoittaa. Lammikon pohjaa ei saa muokata eikä huuhdella.

13 13 4. Laitokselta vesistöön joutuvan kokonaisfosforin määrä saa olla enintään 45 kg/a. Mikäli fosforikuormitus uhkaa ylittää sallitun määrän eikä lietteenpoistoa ole mahdollista tehostaa, on laitoksen rehunkulutusta vähennettävä tai fosforikuormitusta muulla tavoin pienennettävä. 5. Maa-altaiden lietetaskut ja kasvatusaltaat on puhdistettava kokonaan lietteestä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Luonnonravintolammikko ja kasvatusaltaat on tyhjennettävä hitaasti välttäen nopeita virtaaman vaihteluita. Vesimäärän mittaaminen 6. Laitoksella on oltava asianmukaiset Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymät vesimäärän säätö- ja mittauslaitteet. Laitoksen käyttämän vesimäärän mittaus on järjestettävä ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Jätehuolto 7. Toiminnasta syntyvät jätteet on lajiteltava ja varastoitava asianmukaisesti. Jätteiden varastoinnista ei saa aiheutua vaaraa ympäristölle tai roskaantumista. Jätteet on toimitettava hyötykäyttöön tai käsiteltäväksi jätteen tai ongelmajätteen käsittelypaikoissa. Jätteet on ensisijaisesti pyrittävä toimittamaan hyötykäyttöön. Jätteistä on pidettävä kirjaa, josta ilmenee jätteiden määrä, laatu ja alkuperä sekä toimitusaika ja paikka. Kuolleet kalat on varastoitava, kuljetettava ja käsiteltävä maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa eläinjätteen käsittelystä (1022/2000) säädetyllä tavalla. Mikäli altaista poistettu liete tai verivedet sijoitetaan peltoon, on noudatettava Valtioneuvoston asetusta maataloudesta peräisin olevien nitraattien vesiin pääsyn rajoittamisesta (931/2000).

14 Häiriö- ja poikkeustilanteet Luvan saajan on ilmoitettava kalankasvatuslaitokseen liittyvistä merkittävistä häiriö- ja poikkeustilanteista Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Viitasaaren kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Häiriö- ja poikkeustilanteissa on luvan saajan ryhdyttävä välittömästi tehokkaisiin toimenpiteisiin toiminnan ennallistamiseksi, vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. Käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailu 9. Luvan saajan on pidettävä ympäristön kannalta merkityksellisistä tapahtumista ja toimenpiteistä käyttöpäiväkirjaa. Siihen on merkittävä mm. päivittäiset virtaamatiedot, viikoittain käytetyt rehumäärät, rehun fosforipitoisuudet, laitokselle tuodut ja laitokselta poistetut kalamäärät, kalojen lisäkasvu, tiedot mahdollisista kalataudeista ja käytetyistä lääkkeistä, tiedot lietteen poistosta sekä sen määristä ja käsittelystä, laitoksella tehdyt huoltotoimenpiteet sekä häiriötilanteet ja niiden vaikutukset ympäristöön. Käyttöpäiväkirjaan on myös merkittävä kasvatusaltaiden ja luonnonravintolammikon tyhjennyksen aloittamisen ja lopettamisen ajankohdat. Käyttöpäiväkirja on säilytettävä laitoksella ja pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. 10. Päästö- ja vaikutustarkkailu on toteutettava ympäristölupavirastolle toimitetun, päivätyn ohjelman mukaisesti. Päästötarkkailua tehdään joka kolmas vuosi, seuraavan kerran vuonna Välivuosina kuormitus lasketaan ominaiskuormituksen ja rehunkulutuksen perusteella. Vaikutustarkkailu tehdään ohjelman mukaisesti suppeana välivuosina ja laajana päästötarkkailuvuosina. 11. Keski-Suomen ympäristökeskus voi tehdä käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailuohjelmaan tarpeellisiksi katsomansa muutokset. 12. Tarkkailulla saadut tiedot on säilytettävä ja pyydettäessä esitettävä viranomaiselle.

15 Tarkkailutulosten yhteenvetoraportti on toimitettava vuosittain tammikuun loppuun mennessä Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Viitasaaren kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Tarkkailujen tulokset on lisäksi vaadittaessa annettava niiden nähtäväksi, joiden oikeuteen tai etuun tiedot saattavat vaikuttaa. Kalataudeista ilmoittaminen 14. Laitoksella ilmenevistä kalataudeista ja hoitotoimenpiteistä on viipymättä ilmoitettava eläintautilain 9 :n mukaisesti Viitasaaren kaupungin eläinlääkärille. Vakavissa tapauksissa ilmoitus on tehtävä myös Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Keski- Suomen TE-keskukselle. ENNAKOIMATTOMAN VAHINGON KORVAAMINEN Jos tässä päätöksessä tarkoitetuista rakenteista ja veden johtamisesta laitokselle aiheutuu vahingollinen seuraus, jota nyt ei ole edellytetty, voi edunmenetyksen kärsinyt tai yleisen edun vaatiessa asianomainen viranomainen lupapäätöksen lainvoiman estämättä saattaa asian vesilain 2 luvun 27 :n 2 momentissa säädetyssä ajassa ympäristölupaviraston käsiteltäväksi. Korvausta veden johtamisesta vesistöön aiheutuvasta vahingosta, jota nyt ei ole ennakoitu aiheutuvan, voidaan päätöksen lainvoiman estämättä vaatia ympäristönsuojelulain 72 :n mukaisesti ympäristölupavirastolle tehtävällä hakemuksella. LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Tällä päätöksellä myönnetty lupa on voimassa toistaiseksi. Mikäli laitoksen toimintaa on tarkoitus jatkaa vuoden 2015 jälkeen, on hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi tehtävä mennessä. Lupamääräysten tarkistamista koskevassa hakemuksessa on esitettävä yhteenveto tarkkailutuloksista sekä selvitys laitoksen ympäristövaikutuksista. Lisäksi hakemuk-

16 seen on liitettävä lietteenpoiston ja fosforikuormituksen vähentämisen tehostamissuunnitelma sekä muut ympäristönsuojeluasetuksessa säädetyt selvitykset. 16 TOIMINNAN LOPETTAMINEN Jos laitoksen toiminta lopetetaan lupakauden aikana, siitä on ennakkoon ilmoitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Viitasaaren kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. ASETUKSEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan tämän luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. RATKAISUN PERUSTELUT Luvan myöntäminen Kun toimintaa harjoitetaan tässä päätöksessä edellytetyllä tavalla ja noudatetaan annettuja määräyksiä, toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Kalankasvatuslaitoksen toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Toiminta vastaa parhaan käyttökelpoisen tekniikan vaatimuksia ympäristönsuojeluasetuksen 37 :n mukaisesti.

17 17 Parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamista arvioitaessa on otettu huomioon laitoksen ikä, tekniset ratkaisumahdollisuudet, vesistön muu kuormitus sekä purkualueen vesistön soveltuvuus muuhun käyttöön. Laitoksen kuormitus ja vesistövaikutukset eivät asetetuilla päästörajoilla kasva aikaisemmasta. Veden johtaminen Lökönjoesta ei sanottavasti loukkaa yleistä tai yksityistä etua. Lupamääräykset Lökönjoen laskennallinen keskialivirtaama on 140 l/s. Riittävän virtaaman turvaamiseksi Lökönjoessa on tarpeen rajoittaa siitä otettavan veden määrää niin, että se on enintään 150 l/s ja sellainen, että alivirtaamakausinakin joessa virtaa riittävä määrä vettä kalan kulkua varten. Lökönjoen veden laadun turvaamiseksi on tarpeen antaa määräys siitä, että laitokselta vesistöön päästettävän fosforin määrä saa olla enintään 45 kg P/a ja rehunkulutus enintään kg/a. Laitoksen päästöt nostavat erityisesti sen alapuolisen Lökönjoen fosforipitoisuutta varsinkin heinä-elokuun aikana. Ympäristölupavirasto katsoo, että luvan myöntämisen edellytyksiä ei ole olemassa hakemuksen mukaisten, näitä enimmäismääriä suurempien vedenotto-, fosforikuormitusja rehunkulutusmäärien mukaiselle toiminnalle. Fosforikuormituksen määrä 45 kg P/a vastaa suunnilleen laitoksen vuosina toteutunutta kuormitusmäärää ja lisäkasvuna ilmoitettua tuotantomäärää noin kg/a. Ympäristölupavirasto katsoo, että hyvällä ruokintakäytännöllä ja tehokkailla rehuilla laitoksen rehukerroin voi olla alhaisempi kuin vuosina toteutunut 1,04 1,11. Laitoksella kasvatettavasta kalamäärästä ei ole annettu lupamääräystä, joten luvan saaja voi rehun käytön tarkkuuden parantamisella mahdollisesti lisätä kalojen vuotuista kasvua. Määräykset 1 6, jotka koskevat toiminnan sijoittamista, rakenteita, veden johtamista laitokselle ja vesistön pilaantumisen ehkäisemistä, annetaan vesilain nojalla ja ympäristönsuojelulain 43 :n ja ympäristönsuojeluasetuksen 19 :n nojalla kalankasvatuksesta vesistössä aiheutuvien vaikutusten vähentämiseksi.

18 18 Jätteen haltijaa koskevat jätelain 6 :n mukaiset yleiset huolehtimisvelvollisuudet jätehuollon järjestämisessä, muun muassa velvoite hyödyntää jäte, jos se on teknisesti mahdollista ilman kohtuuttomia lisäkustannuksia. Jätteiden synnyn ja jätteiden haitallisuuden vähentämiseksi kalankasvatuslaitoksen toiminnassa syntyvät jätteet on lajiteltava asianmukaisesti ja toimitettava joko hyötykäyttöön tai käsiteltävä jätteen- tai tarvittaessa ongelmajätteen käsittelypaikoissa (määräys 7). Häiriötilanteisiin varautuminen ja niiden syiden seuranta on tarpeen haittojen ennaltaehkäisyn kannalta (määräys 8). Ympäristönsuojelulain 46 ja ympäristönsuojeluasetuksen 19 edellyttävät tarpeellisia määräyksiä toiminnan käyttötarkkailusta, päästöjen, jätteiden ja toiminnan vaikutusten tarkkailusta sekä valvontaa varten tarpeellisten tietojen antamisesta. Toiminnanharjoittajaa koskee ympäristönsuojelulain 5 :n mukainen selvilläolovelvollisuus toiminnan ympäristövaikutuksista, ympäristöriskeistä ja vaikutusten vähentämismahdollisuuksista. Ympäristönsuojelulain 81 :n ja ympäristönsuojeluasetuksen 30 :n mukaan toiminnanharjoittajan on ilmoitettava välittömästi valvontaviranomaiselle toimintaa koskevista muutoksista tai poikkeavista tapahtumista, joilla voi olla vaikutuksia ympäristöön tai luvan noudattamiseen (määräykset 9 14). Ympäristölupavirasto katsoo, että koska kalankasvatuslaitoksen toiminta on vakiintunut, eikä kuormitus kasva aikaisemmasta, edellytykset myöntää lupa toistaiseksi voimassa olevana ovat olemassa. LAINKOHDAT Ympäristönsuojelulain 5, 41, 42 :n 1 momentti, 43 :n 1-3 momentit, 45 :n 1 momentti, 46 :n 1 momentti, 52 :n 1 momentti, 55 :n 2 momentti, 56 ja 81 Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin 6) kohta, 19 ja 37 Jätelain 4 ja 6 Vesilain 2 luvun 6 :n 1 momentti ja 9 luvun 2

19 VASTAUS MUISTUKSIIN 19 Keski-Suomen ympäristökeskuksen vaatimukset on otettu huomioon lupamääräyksistä ilmenevällä tavalla. Keski-Suomen TE-keskuksen laitokselle otettavaa vesimäärää ja fosforikuormitusta koskevat vaatimukset on otettu huomioon. Ympäristölupavirasto katsoo edellä mainitulla perusteella, että edellytykset myöntää lupa toistaiseksi voimassa olevana ovat olemassa. Lupamääräysten tarkistamista koskevan hakemuksen tekemisestä on annettu määräys. Siilinsalon osakaskunnan vaatimukset on otettu huomioon edellä lupamääräyksistä ilmenevällä tavalla. Ympäristölupavirasto pitää riittävänä Lökönjoen virtaaman turvaamisesta annettua määräystä. KÄSITTELYMAKSU Päätöksestä peritään käsittelymaksu euroa (kalankasvatus alle kg/a). Ympäristönsuojelulain 105 (86/2000) Ympäristöministeriön asetus ympäristölupaviraston maksullisista suoritteista (1238/2003).

20 MUUTOKSENHAKU 20 Päätökseen haetaan muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Muutosta tähän päätökseen saa hakea 1) se, jonka oikeutta tai etua asia saattaa koskea, 2) rekisteröity yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toimintaalueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, 3) toiminnan sijaintikunta ja muu kunta, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, 4) alueellinen ympäristökeskus sekä toiminnan sijaintikunnan ja vaikutusalueen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ja 5) muu asiassa yleistä etua valvova viranomainen. Valitusosoitus liitteenä. Sinikka Pärnänen Seppo Kekäläinen Erkki Kaijalainen Päätöksen tekemiseen ovat osallistuneet sivutoiminen ympäristöneuvos Sinikka Pärnänen sekä ympäristöneuvokset Seppo Kekäläinen ja Erkki Kaijalainen Asian on esitellyt Sinikka Pärnänen. SP/LN Tiedustelut: asian esittelijä, puh ,

21 V A L I T U S O S O I T U S Liite Määräaika ja valitusmenettely Valituskirjelmän sisältö Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antamispäivästä sitä määräaikaan lukematta. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, lauantai, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, jouluaatto tai juhannusaatto, valitusaika jatkuu vielä seuraavana arkipäivänä. Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Itä-Suomen ympäristölupaviraston kirjaamoon viimeistään ennen virka-ajan päättymistä. Käyntiosoite: Minna Canthin katu 64 B, Kuopio Postiosoite: PL 69, Kuopio Puhelin: Telekopio: Sähköposti: kirjaamo.isy@ymparisto.fi Virka-aika: klo Valituksen lähettäminen postitse, telekopiona tai sähköpostina tapahtuu lähettäjän vastuulla. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Sähköisesti (telekopiona tai sähköpostina) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta - mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi, kotikunta ja yrityksen tai yhteisön Y- tunnus. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä Oikeudenkäyntimaksu - ne asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle - valtakirja, jos valittaja käyttää asiamiestä, tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta. Valituskirjelmä liitteineen, lukuun ottamatta valtakirjaa, on toimitettava kaksin kappalein. Muutoksenhakuasian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa peritään muutoksenhakijalta oikeudenkäyntimaksua 82 euroa. Maksusta ja maksuvelvollisuudesta vapautuksesta eräissä tapauksissa on säädetty tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa.

YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun

YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun PÄÄTÖS Nro 70/07/1 Dnro ISY-2007-Y-145 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2007 HAKIJA YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun ASIA Kahden venelaiturin rakentaminen

Lisätiedot

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 122/06/1 Dnro ISY-2006-Y-210 Annettu julkipanon jälkeen 29.11.2006 HAKIJA Kiinteistö Oy Jyväskylän Mattilanniemi ASIA Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen 17.11.2004 HAKIJA Heinäveden kunta ASIA Kermajärven lauttasalmeen rakennetun moottorikelkkareitin penkereen leventämistä koskevassa päätöksessä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen 7.3.2007 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Kiinteistöjen myynti ja kauppahinnan käyttäminen, Lieksa. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

Hakija omistaa hanketta varten tarvittavan maa- ja vesialueen.

Hakija omistaa hanketta varten tarvittavan maa- ja vesialueen. PÄÄTÖS Nro 104/08/1 Dnro ISY-2008-Y-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2008 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Toisen laiturin rakentaminen ja nykyisen pysyttäminen Pekonniemen venesatamassa Päijänteen Keljonlahdella

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa lupapäätöksessä työn valmistumiselle asetetun määräajan jatkaminen vuoden 2009 loppuun saakka, Lappeenranta.

Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa lupapäätöksessä työn valmistumiselle asetetun määräajan jatkaminen vuoden 2009 loppuun saakka, Lappeenranta. PÄÄTÖS Nro 108/04/2 Dnro ISY-2004-Y-144 Annettu julkipanon jälkeen 1.11.2004 HAKIJAT Lappeenrannan kaupunki, Ratahallintokeskus, Kapiteeli Oyj ja Bonvesta Oy ASIA Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa

Lisätiedot

Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti.

Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti. PÄÄTÖS Nro 75/06/1 Dnro ISY-2006-Y-38 Annettu julkipanon jälkeen 28.7.2006 HAKIJA Iitin Sähkö Oy ASIA Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa, Hartola.

Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa, Hartola. PÄÄTÖS Nro 31/08/1 Dnro ISY-2008-Y-37 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2008 HAKIJA Hartolan kunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa,

Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 44/06/1 Dnro ISY-2006-Y-25 Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2006 HAKIJA Hemmingin vesiosuuskunta ASIA Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa, Keitele.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen, Karstula.

Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen, Karstula. PÄÄTÖS Nro 77/04/1 Dnro ISY-2004-Y-100 Annettu julkipanon jälkeen 18.8.2004 HAKIJA Karstulan kunta ASIA Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden Vesihuolto Oy

PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden Vesihuolto Oy PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2005 HAKIJA Heinäveden Vesihuolto Oy ASIA Polvijärven vedenottamoa koskevan Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 79/04/2 muuttaminen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti, Kotka. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. PÄÄTÖS Nro 7/05/1 Dnro ISY-2004-Y-211 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2005 HAKIJA Kymenlaakson Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti.

Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti. PÄÄTÖS Nro 75/04/1 Dnro ISY-2004-Y-130 Annettu julkipanon jälkeen 16.7.2004 HAKIJA Iitin Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen 7.8.2006 HAKIJA Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti 10 40520 Jyväskylä ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :ssä tarkoitettu ilmoitus

Lisätiedot

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna PÄÄTÖS Nro 8/07/2 Dnro ISY-2006-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2007 HAKIJA Kartanon Kievari Ikonen Ky ASIA Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 14/07/1 Dnro ISY-2006-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen Huippupaikat Oy

PÄÄTÖS Nro 14/07/1 Dnro ISY-2006-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen Huippupaikat Oy PÄÄTÖS Nro 14/07/1 Dnro ISY-2006-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2007 HAKIJA Huippupaikat Oy ASIA Veden johtaminen Syvärin Tahkolahdesta Tahkovuoren laskettelurinteiden lumettamista varten ja sitä

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan alueella, Jyväskylä.

Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan alueella, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 4/09/1 Dnro ISY-2008-Y-260 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2009 HAKIJA Kanavuori - Ruokosaari tiekunta ASIA Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan

Lisätiedot

Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola.

Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola. PÄÄTÖS Nro 111/04/1 Dnro ISY-2004-Y-165 Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2004 HAKIJAT Tuija Kaivola ja Kirsi-Marja Mäkinen ASIA Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola. HAKEMUS

Lisätiedot

Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan jatkaminen, Anttola Mikkelin kaupunki.

Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan jatkaminen, Anttola Mikkelin kaupunki. PÄÄTÖS Nro 62/06/2 Dnro ISY-2006-Y-87 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 HAKIJA Mikkelin kaupunki ASIA Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

Ympäristökeskus on katsonut, että hanke ei loukkaa yleistä etua ja puoltanut luvan myöntämistä, kun otetaan huomioon seuraavat seikat:

Ympäristökeskus on katsonut, että hanke ei loukkaa yleistä etua ja puoltanut luvan myöntämistä, kun otetaan huomioon seuraavat seikat: PÄÄTÖS Nro 11/05/1 Dnro ISY-2004-Y-186 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2005 HAKIJA Valkealan kunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vuohijärven Kalsonlahteen ja töidenaloittamislupa, Valkeala.

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. PÄÄTÖS Nro 52/05/1 Dnro ISY-2005-Y-40 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2005 HAKIJA Kotkan Saaristomatkailut Oy ASIA Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Pitkäniemestä Mustasaareen Päijänteen Luotikkaalla ja töidenaloittamislupa,

Kaapelin rakentaminen Pitkäniemestä Mustasaareen Päijänteen Luotikkaalla ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 57/06/1 Dnro ISY-2006-Y-36 Annettu julkipanon jälkeen 17.5.2006 HAKIJA Vattenfall Verkko Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Pitkäniemestä Mustasaareen Päijänteen Luotikkaalla ja töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin edustalle, Lappeenranta

Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin edustalle, Lappeenranta PÄÄTÖS Nro 8/08/2 Dnro ISY-2007-Y-236 Annettu julkipanon jälkeen 11.1.2008 HAKIJA Asunto-osakeyhtiö Kahilanniemen Trio ASIA Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin

Lisätiedot

ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentamiselle ympäristölupaviraston päätöksessä 65/06/1, asetetun määräajan pidentäminen, Korpilahti.

ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentamiselle ympäristölupaviraston päätöksessä 65/06/1, asetetun määräajan pidentäminen, Korpilahti. PÄÄTÖS Nro 95/08/1 Dnro ISY-2008-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2008 HAKIJA Kärkisten vesiosuuskunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentamiselle ympäristölupaviraston päätöksessä 65/06/1, 21.6.2006

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa,

Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, PÄÄTÖS Nro 71/05/1 Dnro ISY-2005-Y-41 Annettu julkipanon jälkeen 8.7.2005 HAKIJA Joachim von Schantz ASIA Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, Sysmä. HAKEMUS

Lisätiedot

Kolmen sähkökaapelin rakentaminen Äyskoskeen ja töidenaloittamislupa, Tervo.

Kolmen sähkökaapelin rakentaminen Äyskoskeen ja töidenaloittamislupa, Tervo. PÄÄTÖS Nro 108/06/1 Dnro ISY-2006-Y-170 Annettu julkipanon jälkeen 23.10.2006 HAKIJA Savon Voima Oyj ASIA Kolmen sähkökaapelin rakentaminen Äyskoskeen ja töidenaloittamislupa, Tervo. HAKEMUS Hakija on

Lisätiedot

Siltapaikka sijaitsee metsähallituksen hallinnassa olevalla Nurmeksen Valtionmaa -nimisellä kiinteistöllä.

Siltapaikka sijaitsee metsähallituksen hallinnassa olevalla Nurmeksen Valtionmaa -nimisellä kiinteistöllä. PÄÄTÖS Nro 43/05/2 Dnro ISY-2005-Y-49 Annettu julkipanon jälkeen 2.5.2005 HAKIJA Metsähallitus ASIA Polkusillan rakentaminen Porttijoen yli, Nurmes. HAKEMUS Metsähallituksen Pohjanmaa-Kainuun luontopalvelut

Lisätiedot

Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan jatkaminen, Kuopio.

Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan jatkaminen, Kuopio. PÄÄTÖS Nro 50/07/1 Dnro ISY-2007-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2007 HAKIJA Kuopion kaupunki ASIA Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan

Lisätiedot

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Hirvonjoen yli, Karttula, Kuopio

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Hirvonjoen yli, Karttula, Kuopio PÄÄTÖS Nro 83/09/1 Dnro ISY-2009-Y-154 Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2009 HAKIJA Karttulan kunta ASIA Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Hirvonjoen yli, Karttula, Kuopio HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 22/05/1 Dnro ISY-2005-Y-3 Annettu julkipanon jälkeen Savon Voima Lämpö Oy

PÄÄTÖS Nro 22/05/1 Dnro ISY-2005-Y-3 Annettu julkipanon jälkeen Savon Voima Lämpö Oy PÄÄTÖS Nro 22/05/1 Dnro ISY-2005-Y-3 Annettu julkipanon jälkeen 25.2.2005 HAKIJA Savon Voima Lämpö Oy ASIA Veden johtaminen käytettäväksi kaukolämpöverkon jäähdytysvetenä ja sitä varten tarpeellisten vedenotto-

Lisätiedot

Kahden laiturin rakentaminen Matilanvirran varrelle ja töidenaloittamislupa, Sumiainen.

Kahden laiturin rakentaminen Matilanvirran varrelle ja töidenaloittamislupa, Sumiainen. PÄÄTÖS Nro 49/05/1 Dnro ISY-2005-Y-82 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Sumiaisten kunta ASIA Kahden laiturin rakentaminen Matilanvirran varrelle ja töidenaloittamislupa, Sumiainen. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio.

Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio. PÄÄTÖS Nro 116/04/1 Dnro ISY-2004-Y-220 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2004 HAKIJA Kuopion kaupunki ASIA Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio. HAKEMUS

Lisätiedot

Tilalla on osuus Muuramen yhteisalueen vesialueeseen

Tilalla on osuus Muuramen yhteisalueen vesialueeseen PÄÄTÖS Nro 23/08/1 Dnro ISY-2007-Y-247 Annettu julkipanon jälkeen 8.2.2008 HAKIJA Arttu Jokinen ASIA Helmilän tilan rantaan tehdyn täytön ja ruoppauksen pysyttäminen, Muurame. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi

Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi PÄÄTÖS Nro 86/09/1 Dnro ISY-2009-Y-25 Annettu julkipanon jälkeen 11.9.2009 ASIA Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi LUVAN HAKIJA Turvetuote Peat Bog Oy Soinintie 2008 40500

Lisätiedot

Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt lupaa asiakohdassa sanottuun rakentamiseen.

Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt lupaa asiakohdassa sanottuun rakentamiseen. PÄÄTÖS Nro 25/05/1 Dnro ISY-2005-Y-5 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2005 HAKIJA Pärekoski Kaarteenmäki yksityisen tien tiekunta ASIA Vuorisjoen sillan rakentaminen, Vieremä. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Kilvensalmen ali Kilvensaloon Päijänteellä ja töidenaloittamislupa,

Kaapelin rakentaminen Kilvensalmen ali Kilvensaloon Päijänteellä ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 68/08/1 Dnro ISY-2008-Y-66 Annettu julkipanon jälkeen 9.4.2008 HAKIJA Suur-Savon Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kilvensalmen ali Kilvensaloon Päijänteellä ja töidenaloittamislupa, Korpilahti.

Lisätiedot

Kolmen retkeilyreittisillan rakentaminen Ämmäkosken alapuolelle Kämärillä, Varkaus.

Kolmen retkeilyreittisillan rakentaminen Ämmäkosken alapuolelle Kämärillä, Varkaus. PÄÄTÖS Nro 40/07/1 Dnro ISY-2007-Y-49 Annettu julkipanon jälkeen 25.4.2007 HAKIJA Varkauden kaupunki ASIA Kolmen retkeilyreittisillan rakentaminen Ämmäkosken alapuolelle Kämärillä, Varkaus. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Vesi- ja viemärijohdon rakentaminen Lappalanjärveen sekä töidenaloittamislupa, Valkeala.

Vesi- ja viemärijohdon rakentaminen Lappalanjärveen sekä töidenaloittamislupa, Valkeala. PÄÄTÖS Nro 6/05/1 Dnro ISY-2004-Y-222 Annettu julkipanon jälkeen 10.1.2005 HAKIJA Niemenmaan vesihuolto-osuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohdon rakentaminen Lappalanjärveen sekä töidenaloittamislupa, Valkeala.

Lisätiedot

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten ja töidenaloittamislupa, Jyväskylä.

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten ja töidenaloittamislupa, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 75/05/1 Dnro ISY-2005-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 15.7.2005 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Venesataman sekä huoltolaiturin ja veneluiskan rakentaminen Leppäveden Leppälahteen, Jyväskylän maalaiskunta.

Venesataman sekä huoltolaiturin ja veneluiskan rakentaminen Leppäveden Leppälahteen, Jyväskylän maalaiskunta. PÄÄTÖS Nro 42/05/1 Dnro ISY-2004-Y-199 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2005 HAKIJA Leppälahti-Savio vesihuolto-osuuskunta ASIA Venesataman sekä huoltolaiturin ja veneluiskan rakentaminen Leppäveden Leppälahteen,

Lisätiedot

Ratulansalmen raittisillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Artjärvi.

Ratulansalmen raittisillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Artjärvi. PÄÄTÖS Nro 89/08/1 Dnro ISY-2008-Y-101 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2008 HAKIJA Hämeen tiepiiri ASIA Ratulansalmen raittisillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Artjärvi. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Tainionvirran uuden sillan rakentaminen valtatietä 4 varten ja töidenaloittamislupa, Hartola

Tainionvirran uuden sillan rakentaminen valtatietä 4 varten ja töidenaloittamislupa, Hartola PÄÄTÖS Nro 78/08/1 Dnro ISY-2008-Y-72 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2008 HAKIJA Hämeen tiepiiri ASIA Tainionvirran uuden sillan rakentaminen valtatietä 4 varten ja töidenaloittamislupa, Hartola HAKEMUS

Lisätiedot

Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren rakentaminen huvipuistotoimintaa varten, Mikkeli.

Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren rakentaminen huvipuistotoimintaa varten, Mikkeli. PÄÄTÖS Nro 74/07/2 Dnro ISY-2007-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen 21.6.2007 HAKIJA Visulahden Matkailu Oy ASIA Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kauppilansalmeen ja töidenaloittamislupa, Liperi

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kauppilansalmeen ja töidenaloittamislupa, Liperi PÄÄTÖS Nro 45/05/2 Dnro ISY-2005-Y-72 Annettu julkipanon jälkeen 2.5.2005 HAKIJA Liperinsalon vesiosuuskunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kauppilansalmeen ja töidenaloittamislupa, Liperi

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 49/09/1 Dnro ISY-2009-Y-96 Annettu julkipanon jälkeen Tuula Hokka-Pitkonen

PÄÄTÖS Nro 49/09/1 Dnro ISY-2009-Y-96 Annettu julkipanon jälkeen Tuula Hokka-Pitkonen PÄÄTÖS Nro 49/09/1 Dnro ISY-2009-Y-96 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2009 HAKIJAT Arto Pitkonen Tuula Hokka-Pitkonen ASIA Maalämpöputkiston rakentaminen Alalampeen ja ruoppaus Tuomelan tilan edustalla,

Lisätiedot

Oikeus tarvittaviin alueisiin hankitaan maantielain sekä maakäyttö- ja rakennuslain mukaisesti.

Oikeus tarvittaviin alueisiin hankitaan maantielain sekä maakäyttö- ja rakennuslain mukaisesti. PÄÄTÖS Nro 74/09/1 Dnro ISY-2009-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 15.7.2009 HAKIJA Savo-Karjalan tiepiiri ASIA Murennosjoen kevytliikennesillan rakentaminen ja töidenaloittamislupa, Vieremä. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 13/09/1 Dnro ISY-2009-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen Kaakkois-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 13/09/1 Dnro ISY-2009-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen Kaakkois-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 13/09/1 Dnro ISY-2009-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen 16.3.2009 HAKIJA Kaakkois-Suomen ympäristökeskus ASIA Konniveden ja Ruotsalaisen säännöstelyluvan lupaehdon 1) muuttaminen palauttamalla

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 32/09/2 Dnro ISY-2009-Y-21 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 32/09/2 Dnro ISY-2009-Y-21 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 32/09/2 Dnro ISY-2009-Y-21 Annettu julkipanon jälkeen 4.3.2009 ASIA Rinnakkaispoltolle Simpeleen tehtaiden kiinteän polttoaineen kattilassa 12.12.2008 myönnettyä ympäristölupaa koskeva toiminnanaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Vesistöpenkereen rakentaminen Päijänteen Kuhmoisten Karklahteen kevyen liikenteen väylää varten, Kuhmoinen.

Vesistöpenkereen rakentaminen Päijänteen Kuhmoisten Karklahteen kevyen liikenteen väylää varten, Kuhmoinen. PÄÄTÖS Nro 80/08/1 Dnro ISY-2008-Y-40 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2008 HAKIJA Keski-Suomen tiepiiri ASIA Vesistöpenkereen rakentaminen Päijänteen Kuhmoisten Karklahteen kevyen liikenteen väylää varten,

Lisätiedot

Koukkuniemen jäälleajopaikan poistaminen Pielisen uittosäännöstä, Lieksa

Koukkuniemen jäälleajopaikan poistaminen Pielisen uittosäännöstä, Lieksa PÄÄTÖS Nro 91/06/2 Dnro ISY-2006-Y-155 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2006 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Koukkuniemen jäälleajopaikan poistaminen Pielisen uittosäännöstä, Lieksa HAKEMUS Järvi-Suomen

Lisätiedot

Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi.

Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi. PÄÄTÖS Nro 1/07/1 Dnro ISY-2006-Y-226 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2007 HAKIJA Savon Voima Oyj ASIA Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen 3.3.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Alakosken ponttonisillan poistamista koskevan määräajan jatkaminen,

Lisätiedot

Pampalon kultakaivokselle myönnettyä lupaa koskeva toiminnan ja töiden aloittamislupahakemus

Pampalon kultakaivokselle myönnettyä lupaa koskeva toiminnan ja töiden aloittamislupahakemus PÄÄTÖS Nro 49/08/2 Dnro ISY-2008-Y-99 Annettu julkipanon jälkeen 14.5.2008 ASIA Pampalon kultakaivokselle 21.12.2008 myönnettyä lupaa koskeva toiminnan ja töiden aloittamislupahakemus LUVAN HAKIJA Endomines

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Iiksenjoen alitse Pielisensuun kylässä, Joensuu.

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Iiksenjoen alitse Pielisensuun kylässä, Joensuu. PÄÄTÖS Nro 64/05/2 Dnro ISY-2005-Y-62 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2005 HAKIJAT Seija ja Pentti Hyvärinen ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Iiksenjoen alitse Pielisensuun kylässä, Joensuu.

Lisätiedot

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen rumpujen rakentamiseksi Onkijoki -nimiseen puroon ja töidenaloittamislupa, Sysmä.

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen rumpujen rakentamiseksi Onkijoki -nimiseen puroon ja töidenaloittamislupa, Sysmä. PÄÄTÖS Nro 59/07/1 Dnro ISY-2007-Y-119 Annettu julkipanon jälkeen 6.6.2007 HAKIJA Destia Tieliikelaitos ASIA Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen rumpujen rakentamiseksi Onkijoki

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Kahden vesijohto- ja viemärilinjan rakentaminen Vanginveden alituksen osalta, Hankasalmi,

Kahden vesijohto- ja viemärilinjan rakentaminen Vanginveden alituksen osalta, Hankasalmi, PÄÄTÖS Nro 17/07/1 Dnro ISY-2007-Y-14 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2007 HAKIJA Kärkkäälän vesiosuuskunta ASIA Kahden vesijohto- ja viemärilinjan rakentaminen Vanginveden alituksen osalta, Hankasalmi,

Lisätiedot

Rakennettavat putket painoineen upotetaan koko vesistön alituksen osuudelta pohjaan tehtävään kaivantoon ja peitetään.

Rakennettavat putket painoineen upotetaan koko vesistön alituksen osuudelta pohjaan tehtävään kaivantoon ja peitetään. PÄÄTÖS Nro 126/08/2 Dnro ISY-2008-Y-208 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2008 HAKIJA Kontiolahden kunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Hukkasalmen ja Höytiäisen kanavan ali, Polvijärvi ja

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Simpelejärveen Ristisaaren ja mantereen välille, Parikkala.

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Simpelejärveen Ristisaaren ja mantereen välille, Parikkala. PÄÄTÖS Nro 71/05/2 Dnro ISY-2005-Y-80 Annettu julkipanon jälkeen 8.7.2005 HAKIJA Parikkalan kunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Simpelejärveen Ristisaaren ja mantereen välille, Parikkala.

Lisätiedot

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Syvärinjoen yli, Varpaisjärvi

Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Syvärinjoen yli, Varpaisjärvi PÄÄTÖS Nro 76/08/1 Dnro ISY-2008-Y-43 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2008 HAKIJA Varpaisjärven kunta ASIA Moottorikelkkareittisillan rakentaminen Syvärinjoen yli, Varpaisjärvi HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010

Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010 Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.2.2012 ASIA HAKIJA Sykäräisten Vesihuolto Oy:n Multilan pohjavedenottamoa koskevan Länsi- Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 105/08/2 Dnro Psy-2008-y-132 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 105/08/2 Dnro Psy-2008-y-132 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 105/08/2 Dnro Psy-2008-y-132 Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Tuhkan käyttö Pirinsuon luonnonravintolammikon munkkien ja kanavien sulattamiseen, Taivalkoski Pekka Vääräniemi

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2009 ASIA HAKIJA Kaitasuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa (korkeimman hallinto-oikeuden

Lisätiedot

Saarijärven sekä Pienen ja Ison Lumperoisen järven säännöstelypäätöksen 79/I/69 tilapäistä muuttamista koskeva hakemus, Saarijärvi

Saarijärven sekä Pienen ja Ison Lumperoisen järven säännöstelypäätöksen 79/I/69 tilapäistä muuttamista koskeva hakemus, Saarijärvi PÄÄTÖS Nro 79/06/1 Dnro ISY-2006-Y-125 Annettu julkipanon jälkeen 2.8.2006 HAKIJA Vattenfall Sähköntuotanto Oy ASIA Saarijärven sekä Pienen ja Ison Lumperoisen järven säännöstelypäätöksen 79/I/69 tilapäistä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen Timo ja Hannele Heino. Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä.

PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen Timo ja Hannele Heino. Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä. PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2007 HAKIJAT Timo ja Hannele Heino ASIA Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä. HAKEMUS Hakijat ovat ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Hoikansalmen alituksen osalta Latosaareen, Kinnula.

Vesijohdon rakentaminen Hoikansalmen alituksen osalta Latosaareen, Kinnula. PÄÄTÖS Nro 116/08/1 Dnro ISY-2008-Y-133 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2008 HAKIJA Kinnulan kunta ASIA Vesijohdon rakentaminen Hoikansalmen alituksen osalta Latosaareen, Kinnula. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 75/2009/3 Dnro LSY-2009-Y-377 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 75/2009/3 Dnro LSY-2009-Y-377 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 75/2009/3 Dnro LSY-2009-Y-377 Annettu julkipanon jälkeen 30.12.2009 ASIA Pohjaveden ottamista koskevan Länsi-Suomen vesioikeuden päätöksellään

Lisätiedot

Veden johtaminen Syvärin Matalalahden Alalammakosta golfkentän kasteluun, Nilsiä.

Veden johtaminen Syvärin Matalalahden Alalammakosta golfkentän kasteluun, Nilsiä. PÄÄTÖS Nro 108/09/1 Dnro ISY-2009-Y-146 Annettu julkipanon jälkeen 4.12.2009 HAKIJA Tiirin Golf Oy ASIA Veden johtaminen Syvärin Matalalahden Alalammakosta golfkentän kasteluun, Nilsiä. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi 1 PÄÄTÖS Nro 7/2013/2 Dnro PSAVI/102/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2013 ASIA Virpiniemen venesataman aallonmurtajan rakentaminen, Oulu LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 145/08/1 Dnro ISY-2008-Y-182 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 145/08/1 Dnro ISY-2008-Y-182 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 145/08/1 Dnro ISY-2008-Y-182 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2008 HAKIJA Seppo Kuhmonen ASIA Pengerlaiturin pysyttämistä Pula-Ahon tilan rannassa Vahangalla koskeva hakemus, Karstula HAKEMUS

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Hankaveteen välille Matilanniemi Vanha vesilaitos ja töidenaloittamislupahakemus, Hankasalmi.

Vesijohdon rakentaminen Hankaveteen välille Matilanniemi Vanha vesilaitos ja töidenaloittamislupahakemus, Hankasalmi. PÄÄTÖS Nro 119/06/1 Dnro ISY-2006-Y-196 Annettu julkipanon jälkeen 29.11.2006 HAKIJA Hankasalmen kunta ASIA Vesijohdon rakentaminen Hankaveteen välille Matilanniemi Vanha vesilaitos ja töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen 4.1.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Ivalojoen Pajakosken alueen rantojen suojaamista koskevan lupapäätöksen nro 90/04/1 rakentamisajan jatkaminen,

Lisätiedot

Jäähdytysveden johtaminen yhtiön vaneritehtaalle sekä otto- ja purkuputkien ynnä laiturin pysyttäminen Pielisjoessa, Joensuun kaupungissa.

Jäähdytysveden johtaminen yhtiön vaneritehtaalle sekä otto- ja purkuputkien ynnä laiturin pysyttäminen Pielisjoessa, Joensuun kaupungissa. PÄÄTÖS Nro 39/07/2 Dnro ISY-2006-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 23.4.2007 HAKIJA UPM-Kymmene Wood Oy ASIA Jäähdytysveden johtaminen yhtiön vaneritehtaalle sekä otto- ja purkuputkien ynnä laiturin pysyttäminen

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 92/09/2 Dnro ISY-2009-Y-129 Annettu julkipanon jälkeen Mikkelin kaupunki

PÄÄTÖS Nro 92/09/2 Dnro ISY-2009-Y-129 Annettu julkipanon jälkeen Mikkelin kaupunki PÄÄTÖS Nro 92/09/2 Dnro ISY-2009-Y-129 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2009 HAKIJA Mikkelin kaupunki ASIA Ympäristölupaviraston 28.10.2008 annetussa päätöksessä, joka koskee kloorifenolipitoisen jäteveden

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010

PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Vedenoton tilapäistä lisäämistä Kirmanjärvestä koskevan muutoksen tekeminen voimassa olevaan lupapäätökseen nro 102/Va/83, Iisalmi.

Vedenoton tilapäistä lisäämistä Kirmanjärvestä koskevan muutoksen tekeminen voimassa olevaan lupapäätökseen nro 102/Va/83, Iisalmi. PÄÄTÖS Nro 95/06/1 Dnro ISY-2006-Y-145 Annettu julkipanon jälkeen 6.9.2006 HAKIJA Ylä-Savon Vesi Oy ASIA Vedenoton tilapäistä lisäämistä Kirmanjärvestä koskevan muutoksen tekeminen voimassa olevaan lupapäätökseen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

Kotalahden pudotuspaikkaa koskevan muutoksen hakeminen uittosääntöön, Pielavesi.

Kotalahden pudotuspaikkaa koskevan muutoksen hakeminen uittosääntöön, Pielavesi. PÄÄTÖS Nro 85/04/1 Dnro ISY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 8.9.2004 HAKIJAT Risto Heikkinen ja Sirpa Heikkinen ASIA Kotalahden pudotuspaikkaa koskevan muutoksen hakeminen uittosääntöön, Pielavesi.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Aallonmurtajan rakentaminen Honkarannan tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa,

Aallonmurtajan rakentaminen Honkarannan tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, PÄÄTÖS Nro 72/05/1 Dnro ISY-2005-Y-33 Annettu julkipanon jälkeen 8.7.2005 HAKIJA Petri Linnasalmi ASIA Aallonmurtajan rakentaminen Honkarannan tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, Sysmä. HAKEMUS

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot