Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta Aika klo 18:00-19:15 Paikka Lestijärven kunnanvirasto SISÄLLYSLUETTELO Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 62 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 4 63 KIURUN HOITAJAKUTSUJÄRJESTELMÄN LAAJENTAMINEN KANNUKSEN JA TUNKKARIN VUODEOSASTOILLE 64 LIIKELAITOKSEN HENKILÖSTÖKATSAUS JA TÄYTTÖLUVAT 65 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 9 66 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN JA ALUEELLISEN SOTE-ORGANISAATION VALMISTELUN ETENEMINEN JA EM. LIITTYVÄT ALUEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ORGANISAATIOIDEN VÄLIAIKAISET JOHTAMISJÄRJESTELYT MUUT ASIAT 17

2 PÖYTÄKIRJA 6/ Läsnä Nimi Klo Tehtävä Syrjälä Asko 18:00-19:15 Puheenjohtaja Känsälä Kai-Eerik 18:00-19:15 Vpj Huusko Riitta 18:00-19:15 Jäsen Hylkilä Marja 18:00-19:15 Jäsen Kangasvieri Eino 18:00-19:15 Jäsen Kettu Terttu 18:00-19:15 Jäsen Lehtinen Leila 18:00-19:15 Jäsen Lumppio Erkki 18:00-19:15 Jäsen Rimpioja Jukka 18:00-19:15 Jäsen Simpanen Taina 18:00-19:15 Jäsen Syrjälä Väinö 18:00-19:15 Jäsen Oikarinen-Nybacka Tarja 18:00-19:15 Peruspalvelujohtaja Luoma Ilkka 18:00-19:15 Johtava lääkäri Kellokoski-Kari Eija 18:00-19:15 Tilaajajohtaja, sihteeri Poissa Hietaniemi Antti Hallituksen edustaja Telimaa Sakari Vs. kuntayhtymän toimitusjohtaja Käsitellyt asiat Allekirjoitukset Asko Syrjälä Eija Kellokoski-Kari Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä 61-65, 67 Tarja Oikarinen-Nybacka Pöytäkirjanpitäjä 66 / 20 / 20 Terttu Kettu Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Leila Lehtinen Pöytäkirja on tarkastuksen jälkeen ollut säädetyllä tavalla nähtävänä / 20 Eija Kellokoski-Kari Pöytäkirjanpitäjä

3 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Peruspalvelulautakunta 61 Tilaajajohtajan esitys Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

4 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 62 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Peruspalvelulautakunta 62 Tilaajajohtajan esitys Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Terttu Kettu ja Leila Lehtinen. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

5 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 63 KIURUN HOITAJAKUTSUJÄRJESTELMÄN LAAJENTAMINEN KANNUKSEN JA TUNKKARIN VUODEOSASTOILLE Peruspalvelulautakunta 63 Kiurussa on käytössä sekä erikoissairaanhoidossa että pe rus ter veyden huol los sa Miratel hoitajakutsujärjestelmä. Kannuksen ja Tunk karin vuodeosastojen hoitajakutsujärjestelmät eivät toimi tällä hetkellä riit tä väl lä tasolla. Potilasturvallisuuden varmistamiseksi tarvitaan toimi va hoitajakutsujärjestelmä ja nykyiset järjestelmät vaativat pikaista päi vi tys tä. Asiasta on neuvoteltu Ascom Miratel Oy:n kanssa. Tunkkarin vuo deosas ton järjestelmä on toimintakykyisempi, joten siitä järjestelmästä voi daan hyödyntää joitakin osia uudessa järjestelmässä. Kannuksen vuo de osas tol le laajennetaan kokonaisuudessaan Kiurussa käytössä ole va järjestelmä. Laajentamalla samanlainen järjestelmä koko organisaatioon voidaan hyödyntää yhteisiä palvelimia, päivitystä ja huol toa. Samalla vahvistetaan hoitajaturvajärjestelmää mahdollisten pääl le kar kaus- / uhkaavien tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi. Kokouksessa esillä Ascom Miratel Oy:n tarjous. Tilaajajohtajan esitys: Peruspalvelulautakunta päättää päivittää ja laajentaa Miratel -hoi taja kut su jär jes tel män Tunkkarin ja Kannuksen vuodeosastoille ja liittää hankintaan myös hoi ta ja tur va jär jes tel män. Lautakunta valtuuttaa tilaajajohtajan neuvottelemaan hankintaso pi muk sen lautakunnan kokouksessa esillä olevan tarjouksen mukaisesti. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

6 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 64 LIIKELAITOKSEN HENKILÖSTÖKATSAUS JA TÄYTTÖLUVAT Peruspalvelulautakunta 64 Liikelaitoksen vakanssien täyttöluvat ja henkilöstökatsaus kä si tellään lautakunnassa kolme kertaa vuodessa. Myös mahdolliset vakans sien nimekemuutokset on käsitelty täyttöluvan myöntämisen yhtey des sä. Liikelaitoksen vakanssien täyttötilanne on tällä hetkellä kohtuullinen. Eri tyis osaa jien (lääkärit, hammaslääkärit, sosiaalityötekijät, toi min tate ra peu tit, psykologit jne.) puutetta ja suurta vaihtuvuutta on edelleen. Sairaanhoitajien sijaistilanne on ollut aikaisempia vuosia parem pi kesän aikana. Auki olleisiin vakansseihin on alkuvuoden ai kana ollut hakijoita auki ollutta vakanssi kohden, jos lasketaan pois edellä mainitut erityisosaajat ja sairaanhoitajat. Näiden va kanssien osalta hakijoita on ollut 0-4 yhtä vakanssia kahden eikä kaikilla ha ki joil la ole ollut vaadittua pätevyyttä tehtävän hoitamiseen. Myös esi mies teh tä viin hakukriteerit täyttäviä hakijoita on ollut vähän. Tulos- ja vastuuyksiköt ovat esittäneet seuraavat täyt tö lu pa ha kemuk set: Neuvolatyön tulosyksikkö - Esitetään täytettäväksi terveydenhoitajan vakanssia Vakans si on sijoitettu tällä hetkellä Kaustisen äitiysneuvolaan. THL:n oh jeis tuk sen mukaan yhden äitiysneuvolatyötä tekevän ter vey denhoi ta jan vastuulla saa olla enintään 76 raskaana olevaa. Kaustisella syn tyy vuosittain lasta ja nyt täytettäväksi esitettävän toi menhal ti jan tehtäviin kuuluu lisäksi perhesuunnitteluneuvolan ja avo sairaan hoi don vastaanottoa. Sisäisin järjestelyin tehtävää ei ole mahdol lis ta hoitaa. Sosiaalityön tulosyksikkö - Sosiaalityön tulosyksikössä on jäänyt keväällä eläköitymisen myötä tyh jäk si toimistosihteerin virka (20026) Kannuksen toimistossa. Tehtä vään si säl tyy paljon toimeentulotuen etuuskäsittelyä ja muita toimis to teh tä viä. Toimeentulotuen perusosan Kela-siirron vaikutuksen ky sei sen teh tä vän työmäärään eivät ole vielä selvillä. Tulosyksikkö esit tää kin, et tä sille myönnettäisiin määräaikainen viran täyttölupa as ti. Sen jälkeen kun Kela-siirron vaikutukset ovat sel villä pää tet täi siin viran suhteen tehtävistä ratkaisuista erikseen. To dennä köis tä on, että perustoimeentulotuen siirto Kelan hoidettavaksi tulee vai kut ta maan erityisesti etuuskäsittelijöiden työn määrään. Kannuksen kotihoito ja palveluasuminen - Esitetään täyttölupaa vanhustyön osastonhoitajan viralla (20626)

7 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 64 Puis to lan palvelukeskuksessa alkaen. Puistolan pal ve lukes kus koostuu 19-paik kai ses ta tehostetun palveluasumisen yk sikös tä, avopalvelukeskuksesta ja noin 22 vuokra-asunnosta, joista noin 15 on tehostetun ko ti hoi don piirissä. Vanhustyön osas ton hoi taja vastaa ko. yksikön toi min nas ta ja osallistuu 50 %:n työpanoksella hoi to työ hön. Tehtävää on hoidettu sisäisillä järjestelyillä jo jonkin aikaa eikä niillä ole enää mah dol lis ta vuoden vaihteen jälkeen jatkaa. Van hus työn osas ton hoi ta ja tarvitaan vetämään toimintaa ja hänen hoi to työn työ pa nok sen sa tarvitaan hyvän hoidon takaamiseksi palve lu asu mi ses sa. Hoi to työn osastonhoitaja on myös yhteyshenkilö ko ti hoi don kanssa. Suun terveydenhuollon tulosyksikkö - Esitetään täyttölupaa hammashoitajan vakanssille (20402) si joi tuspaik ka na Lestijokilaakson Toholammin hoitola. Hammashoito tar vitsee toimiakseen työparit hammaslääkäri-hammashoitaja ja lisäksi täy tyy olla työaikaa muihin hammashoitajien tehtäviin. Toholammilla va ki nai ses ti täytettynä vain 1,5 hammashoitajan vakanssia kolmesta ja vakituisista työssä osa-aikainen hammashoitaja. Tehtävien hoi tami sek si tarvitaan esitetty vakanssi. Vuodeosastohoidon tulosyksikkö - Tulosyksikössä on vapautumassa eläköitymisen takia sai raan hoi tajan vakanssi (20358) alkaen Tunkkarin osastolle. Vuo deosas to hoi don mitoituksen saavuttamiseksi ko. vakanssi tarvitaan. Vuo de osas to hoito on akuuttihoitoa ja potilaat vaativia hoidettavia, mm. erikoissairaanhoidosta tullaan leikkausten jälkeen nopeasti jatko hoi toon vuodeosastoille. Kaustisen kotihoito ja palveluasuminen - Esitetään täyttölupaa lähihoitajan vakanssille (20249). Vakanssi tar vi taan Iltaruskon palvelukeskuksen hoitajamitoituksen ja sitä kautta hyvän hoidon takaamiseksi tehostetussa palveluasumisessa. Peruspalvelujohtajan esitys: Lautakunta merkitsee henkilöstötilanteen tiedoksi ja myöntää em. pe rus tein seuraavat täyttöluvat: - terveydenhoitaja (nykyinen sijoituspaikka Kaustisen neu vola) - toimistosihteeri täyttölupa asti, määräaikainen vir ka (Sosiaalityö, Kannuksen toimisto) - vanhustyön osastonhoitaja (Puistolan palvelukeskus) - sairaanhoitaja (Tunkkarin osastonhoitaja) - lähihoitaja (Iltaruskon palvelukeskus)

8 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 64 Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

9 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 65 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Peruspalvelulautakunta 65 Peruspalvelujohtajan, tilaajajohtajan ja tulosaluejohtajien kuntalain 51 :n mukaiset otto-oikeuskelpoiset viranhaltijapäätökset ajalta Pää tösluettelo esitellään kokouksessa. Tilaajajohtajan esitys: Peruspalvelulautakunta - merkitsee tiedoksi - ei käytä otto-oikeutta kyseisiin päätöksiin. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

10 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 66 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN JA ALUEELLISEN SOTE-ORGANISAATION VALMISTELUN ETENEMINEN JA EM. LIITTYVÄT ALUEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ORGANISAATIOIDEN VÄLIAIKAISET JOHTAMISJÄRJESTELYT Peruspalvelulautakunta 66 Alueellisen sosiaali- ja terveydenhuollon tuotanto-organisaation ai kaisem pi valmistelu Keski-Pohjanmaalla omaa alueellista, mahdollisimman laajaa ja so si aali- ja terveydenhuollon horisontaalisen ja vertikaalisen in teg raa tion toteut ta vaa sote -tuotanto-organisaatiota valmistelemaan on pe rus tet tu al ku vuo des ta 2015 valmisteluorganisaatio, jonka työtä oh jaa vat työ valio kun ta ja kuntien nimeämä poliittinen ohjausryhmä. Oh jaus ryh män pää tök sel lä käynnistettiin huhtikuussa 2015 alu eel li sen sosiaali- ja tervey den huol lon järjestämissuunnitelman laa ti mi nen. Alueellisen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman on tar koi tus toimia strategisena sisältöasiakirjana, joka linjaa sosiaali- ja ter vey den huol lon palveluiden tuottamisen periaatteet siten, että aito asia kas- ja potilaslähtöisyys sekä sisällöllinen sosiaali- ja ter vey denhuol lon integraatio toteutuvat tulevaisuuden palvelutuotannossa. So siaa li- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman laatimista edis tämään ja palvelutuotantotyöryhmien työtä tukemaan on palkattu Poh joinen sote ja tuottamisen rakenteet-hankkeen kautta 2 osa-aikaista projek ti sih tee riä. Keväällä työvaliokunnan ja poliittisen ohjausryhmän kokouk ses sa linjattiin, että ennen eduskuntavaalien tuloksen ja hal li tus ohjel man selviämistä alueellisen tuotanto-organisaation val mis te lus sa ei ede tä hallintomallin valmistelun osalta. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eteneminen Eduskuntavaalien jälkeen muodostettu uusi Suomen hallitus on lin jannut hallitusohjelmassaan rakennepoliittiset ratkaisut, joista yksi on so siaa li- ja terveydenhuollon uudistus. Hallitusohjelman mukaan so si aa li- ja ter veys pal ve lui den uudistamisen tavoitteena on ter veys ero jen ka ven tami nen ja kustannusten hallinta. Uudistus toteutetaan pal ve lui den täydel li sel lä horisontaalisella ja vertikaalisella in teg raa tiol la sekä vah vis tamal la järjestäjien kantokykyä. Tällä on merkittävä vai ku tus julkisen talou den kestävyysvajeeseen. Tavoitteena on ih mi sen hyvinvoinnin ja tervey den kannalta tärkeä palveluketjujen sau ma ton kokonaisuus. Hallitus val mis te lee sosiaali- ja ter veys pal ve lui den järjestämisratkaisun kuntaa suu rem pien itsehallintoalueiden poh jal ta. Hallitusohjelman mukaan aluei ta on yhteensä enintään 19.

11 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 66 SOTE-ratkaisun eteneminen on hallitusohjelman mukaan 3-vai hei nen: 1. Julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatio ja ra ken ne uu distus 2. Siirtyminen yksikanavaiseen rahoitukseen 3. Valinnanvapauden ja tuotannon monipuolistuminen Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö ovat aset ta neet 2. hei nä kuu ta selvityshenkilöryhmän pohjustamaan syksyllä käyn nis ty vää ra ken ne uu dis tus ten valmistelua. Sel vi tys hen ki lö ryh män tehtävänä oli koo ta poliittisen päätöksenteon tueksi näkökohtia sii tä, miten so te-uudis tus, itsehallintoalueiden perustaminen ja alue hal lin to uu dis tus voidaan toteuttaa ja sovittaa yhteen mah dol li sim man sujuvasti. Selvityshenkilöryhmän julkistaman ehdotuksen mukaan so siaa li- ja terveydenhuollon palveluista vastaavia itsehallintoalueita oli si 9-12 kappaletta. Uudistukset on työryhmän mukaan perusteltua aloit taa so si aa li- ja terveydenhuollon järjestämisuudistuksella. Alue hal lin to uudis tuk sen varsinainen valmistelu aloitettaisiin vuonna 2016 hal li tuk sen lin jauk siin perustuen. Ehdotuksen mukaan ensisijainen vaih to eh to palve lui den rahoittajaksi olisi valtio, mutta tarpeellisena pi de tään myös itse hal lin to alu een verotusoikeuden selvittämistä yh te nä vaihtoehtona. Uu dis tus ta varten tarvittaisiin lainsäädäntö so si aa li- ja terveydenhuollon jär jes tä mi ses tä, itsehallintoalueista ja uu dis tuk sen voimaanpanosta. Lisäk si tulisi muutoksia ve ro lain sää dän töön ja kuntien valtionosuus- lainsää dän töön. Selvitystyöryhmän ehdotuksen mukaan lainsäädäntö tulisi voimaan porras te tus ti siten, että vuonna 2017 perustettaisiin itsehallintoalueiden siirtymä- ja muutos hal lin not, vuoden 2018 aikana muutoshallinnot valmistelisivat var si nais ten so te-teh tä vi en siirtymisen kunnilta ja kuntayhtymiltä it se hal lin toalueil le ja vuoden 2019 alusta lukien tehtävät siirtyisivät alueille. Alueellisen sosiaali- ja terveydenhuollon tuotanto-organisaation jat koval mis te lu Sairaanhoitopiirin jäsenkuntien valtuustoille järjestetyssä sote-il ta kou lus sa yhteisen tuotanto-organisaation valmistelun jat ka mi nen Kes ki-poh jan maan sairaanhoitopiirin jäsenkuntien pohjalta sai kan na-

12 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 66 tuk sen. Työtä jatketaan aikaisemmin valittujen poliittisen oh jaus ryh män ja valmistelevan työvaliokunnan ohjauksessa siten, et tä uuden kun ta yhty män perussopimus olisi kuntien yhteisellä pää tök sel lä hyväksyttävissä mah dol li sim man pian, viimeistään mennessä. So te-il ta koulus sa kuntien valtuutetut myös toi voi vat, että aluerajaus pidetään edelleen avoimena myös maa kun nan etelä- ja pohjoispuolisille kunnille. Perus so pi mus tullaan laa ti maan niin, että myöhemminkin muo dos tet tavaan so te-or ga ni saa ti oon liittyminen on mahdollista. Tavoitteena on, että Kes ki-poh jan maan sote-alue aloittaa toimintansa Asian käsit te ly etenee muo dol li ses ti tuotanto-organisaation valmistelua oh jaavan työ va lio kun nan ja poliittisen ohjausryhmän käsittelyn kautta syyskuun ai ka na. Johtamisjärjestelyt alueen sosiaali- ja terveydenhuollon or ga ni saa tioissa Keski-Pohjanmaalla toimii tällä hetkellä kolme sosiaali- ja ter vey denhuol lon organisaatiota: Kokkolan sosiaali- ja terveystoimi, Kes ki-pohjan maan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä se kä sen alai nen peruspalveluliikelaitos Jyta. Organisaatiot ovat tii vis tä neet yhteis työ tään ja Keski-Pohjanmaalla on menossa lukuisia so si aa li- ja tervey den huol lon yhteistyöhankkeita, joissa kolmen ole mas sa olevan orga ni saa tion kesken toimintoja kehitetään asia kas läh töi ses ti kohti isompaa kokonaisuutta. Lähtökohtana toiminnan ke hit tä mi ses sä on asiakas-/ potilaslähtöisyys ja kustannussäästöjen ha ke mi nen. Jytan johtamisjärjestelmää on viime vuosina muutettu. Kolmen pal ve lujoh ta jan mallista on siirrytty tiiviimpään johtamisjärjestelmään. Käy tännös sä yhden johtavan viranhaltijan resurssin verran johtoa on tii vis tet ty (yk si palvelujohtaja) ja lisäksi johtavan lääkärin tehtäviä on hoi det tu osa-ai kai ses ti. Kokkolan terveyspalvelujohtaja/johtava yli lää kä ri on hoita nut sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikön joh ta jan teh tävää osa-aikaisesti kaupungin virkatehtävien hoidon ohel la. Lisäksi hän on omalla ajalla hoitanut alkaen n. 20% työ pa nok sel la myös Jy tan johtavan lääkärin tehtäviä. Samalla Jy tas sa aloitti osa-aikainen hal lin nol li nen vastuulääkäri, joka hoitaa osan tehtävistä. Las ken nal lises ti järjestelyssä on säästetty n. 2 vi ran hal ti jan vuosityöpanos. Käytän nön yhteistyö on toimintamallin myö tä tiivistynyt ja päällekkäistä työtä on kyetty karsimaan ja kes ki näi nen luottamus ja toisen organisaation tun te mus on lisääntynyt. Saa dun kokemuksen perusteella int res si ris ti riito ja tai jää viys on gel mia ei ole syntynyt. Kokkolan terveyspalvelujohtaja ja johtava lääkäri Ilkka Luoma on va lit tu Kes ki-poh jan maan erikoissairaanhoito- ja pe rus pal ve lu kun ta yh ty män toi mi tus joh ta jak si. Luoma ottaa tehtävän vastaan Täl lä hetkel lä Luoma toimii myös peruspalveluliikelaitos Jytan joh ta va na lää kä rinä ja erikoissairaanhoidon alaisen pe rus ter vey den huol lon yksikön joh-

13 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 66 ta ja na. Kokkolan sosiaali- ja terveystoimessa terveyspalveluiden tu los alu eel la on käynnistetty suuria toiminnallisia ja rakenteellisia muutoksia, joi den eteen päin vieminen ja siten johtamisen resursointi on var mis tet ta va. Uu den alueellisen tuotanto-organisaation muodostaminen on kun ta vetoi nen prosessi. Luottamuksen rakentaminen niin kuntien päät tä jien, kun ta lais ten kuin alueen sote-organisaatioiden hen ki lös tön välille on vält tä mä tön tä, jotta edellytykset jopa lainsäädännön edel lyt tä mään nopeam mal le ja vapaaehtoiselle tuo tan to-or ga ni saa tion muodostamiselle säi ly vät. Lisäksi kaikkien sote-organisaatioiden ja niiden henkilöstön on koet ta va tulevan kuulluksi ja huomioon ote tuik si muutoksissa. Kokkolan ter veys pal ve luis sa huoli jatkosta muutostilanteessa terveyspalvelu- johta jan siirtyessä uusiin tehtäviin. Johtamisjärjestelyistä on neuvoteltu Kokkolan kaupungin, Kes ki-pohjan maan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän se kä pe ruspal ve lu lii ke lai tos Jytan luottamusmiesjohdon ja johtavien vi ran hal ti joiden kesken. Edellä kuvatussa muutostilanteessa vi ran hal ti ja jär jes te lyt yli nykyisten organisaatiorajojen on nähty tar koi tuk sen mu kai sik si. Keskusteluissa on syntynyt suunnitelma johtamisjärjestelyistä alkaen seuraavasti: 1. Ilkka Luoma siirtyy kokoaikaisesti Kiurun toi mi tus - joh ta jak si 2. Tero Kujanpää siirtyy Kiurun perusterveydenhuollon yksikön lää kä ri-jä se nek si osa-aikaisesti 3. Jytan tilaajajohtaja Eija Kellokoski-Kari ottaa perusterveydenhuol lon yksikön johtajan tehtävät osa-aikaisesti 4. Jytan johtavan lääkärin tehtävän ottaa määräaikaisesti hallinnol li nen vastuulääkäri Pilvi Norrena ja hänen tuekseen tulee hal lin nol li sek si vastuulääkäriksi terveyskeskuslääkäri Antti Saa ri 5. Ilkka Luoma jatkaa osa-aikaisesti (20%) Kokkolan ter veys - pal ve lu joh ta jan tehtävässä ja hänen vastuualueekseen jää: Terveyspalveluiden strateginen johtaminen Vireillä olevien muutosprosessien ja rakennushankkeiden eteen päin vieminen Sote-tuotantoalueen valmisteluun osallistuminen kaupungin toi vo mal la tavalla

14 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta Eija Kellokoski-Kari hoitaa osan Kokkolan terveyspalvelujohta jan tehtävistä 50% työpanoksella (nimike va. ter veys pal ve lu joh ta ja). 7. Sakari Telimaa hoitaa Kokkolan sote:n kansanterveystyöstä vas taa van lääkärin virkatehtävät (johtava lääkäri) 20% työ pa nok sel la 8. Kokkolan soteen nimitetään hallinnolliseksi vastuulääkäriksi Lotta Seppinen Työnjaosta, tehtäväkuvauksista ja kustannusten jaosta laaditaan organisaatioiden keskinäinen sopimus. Esittely Jytan peruspalvelulautakunnassa: Peruspalvelulautakunnan puheenjohtajan esitys Peruspalvelulautakunta päättää ajalle Myöntää osa-aikaisen 50 % virkavapauden tilaajajohtaja Eija Kel lo kos ki-ka ril le 2. Päättää myöntää virkavapauden johtava lääkäri Ilkka Luomalle 3. Nimittää vs. johtavaksi lääkäriksi Pilvi Norrenan 4. Nimittää hallinnollisen vastuulääkärin tehtävään Antti Saaren (10 % osuus kokonaistyöajasta) 5. Valtuuttaa peruspalvelujohtajan laatimaan sopimuksen kustannusten jaosta Kokkolan sosiaali- ja terveysjohtajan kanssa Päätös tulee voimaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Kokkolan sosi aa li- ja terveyslautakunta ja Kiurun hallitus tekevät asiassa tämän johtamisjärjestelyn edellyttämät vastaavat päätökset. Esittely Kokkolan sosiaali- ja terveyslautakunnassa:

15 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 66 Kokkolan sosiaali- ja terveyslautakunta päättää ajalle Eriyttää terveyspalvelujohtajan ja johtavan ylilääkärin vir kateh tä vät esittelytekstissä kuvatulla tavalla määräaikaisesti 2. Myöntää osa-aikaisen virkavapauden terveyspalvelujohtajalle 3. Valitsee Eija Kellokoski-Karin osa-aikaiseksi (50%) terveyspalvelujohtajan viransijaiseksi hoitamaan terveyspalvelujohtajan tehtäviä esittelytekstissä kuvatulla tavalla 4. Valitsee Sakari Telimaan osa-aikaiseksi (20 %) vs. johtavaksi lääkäriksi hoitamaan kansanterveystyöstä vastaavan lääkärin virkatehtäviä esittelytekstissä kuvatulla tavalla 5. Päättää nimittää hallinnollisen vastuulääkärin tehtävään Lotta Seppisen (20% osuus kokonaistyöajasta) 6. Valtuuttaa sosiaali- ja terveysjohtajan laatimaan sopimuksen kustannusten jaosta Jytan peruspalvelujohtajan kanssa Päätös tulee voimaan ainoastaan siinä tapauksessa, että peruspalveluliikelaitos Jytan peruspalvelulautakunta ja Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän hallitus tekevät asiassa tämän johtamisjärjestelyn edellyttämät vastaavat päätökset. Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja pe rus pal ve lu kun ta yh ty män hallitus päättää ajalle Myöntää sivutoimiluvan toimitusjohtajalle Kokkolan ter veys - pal ve lu joh ta jan virkatehtävässä toimimista varten esittelytekstissä ku va tul la tavalla 2. Myöntää sivutoimiluvan johtajaylilääkärille Kokkolan ter veyskes kuk sen johtavan ylilääkärin virkatehtävässä toimimista var ten esittelytekstissä kuvatulla tavalla 3. Valtuuttaa talousjohtajan laatimaan sopimuksen kustannusten jaosta Kokkolan sosiaali- ja terveysjohtajan kanssa

16 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 66 Päätös tulee voimaan ainoastaan siinä tapauksessa, että pe rus pal ve lulii ke lai tos Jytan peruspalvelulautakunta ja Kiurun hallitus tekevät asiassa tämän johtamisjärjestelyn edellyttämät vastaavat päätökset. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Merkitään pöytäkirjaan, että Eija Kellokoski-Kari ja Ilkka Luoma poistuivat kokouksesta osallisuusjääveinä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Tämän pykälän sihteeriksi valittiin Tarja Oikarinen-Nybacka. Merkitään pöytäkirjaan Väinö Syrjälän toivomusponsi: Peruspalvelulautakunta esittää, että Jytan henkilöstön työn yksi keskeinen painopistealue tulee olla, Jyta-alueen kuntia kuullen selvittää, miten parhaiten kunnissa voidaan turvata hyvät sote-palvelut. Myös vuodesta 2016 eteenpäin.

17 PÖYTÄKIRJA 6/ Peruspalvelulautakunta 67 MUUT ASIAT Peruspalvelulautakunta 67 Oheisemateriaalina Perhon kunnan perusturvan johtokunnan pöytäkirja Kokouksessa esille tulevat muut asiat. Tilaajajohtajan esitys: Merkitään Perhon kunnan perusturvan johtokunnan pöytäkirja tiedoksi. Käsitellään mahdollisesti esille tulevat asiat ja merkitään ne tiedoksi ja päätetään mahdollisesta jatkovalmistelusta. Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi merkitään tiedoksi Korkeimman Hallinto-oikeuden päätös, Dno 2313/3/15; Maija Kortetmaa on tehnyt valituksen Hallintooikeuden päätöksestä, koskien Mirjamituvan ostopalvelusopimuksen irtisanomista. Korkein Hallinto-oikeus on hylännyt Maija Kortetmaan valituksen ja pitänyt Hallinto-oikeuden päätöksen voimassa. Seuraava peruspalvelulautakunnan kokous pidetään tiistaina klo Perhon kunnanvirastolla.

18 PÖYTÄKIRJA 6/ KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ Peruspalvelulautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Muutoksen hakukiellot Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Päätöksistä, jotka koskevat vain valmistelua ja täytäntöönpanoa, ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta. Pykälät 67 Päätöksistä, joista voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, ei saa hakea muutosta valittamalla. HallintolainkäyttöL. 5 :n/muun lainsäädännön mukaan valitusta ei saa tehdä hallinnon sisäisestä määräyksestä, joka koskee tehtävän tai muun toimenpiteet suorittamista. Pykälät Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Pykälät Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Peruspalvelulautakunta Mariankatu KOKKOLA Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

19 PÖYTÄKIRJA 6/ Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuuteen päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Hallintovalituksen voi tehdä ainoastaan asianosainen. Hallintovalituksen voi tehdä myös tarkoituk senmukaisuusperusteella. Päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Pykälät Kunnallisvalitus Hallintovalitus Valitusviranomainen: Vaasan hallinto-oikeus PL VAASA Valitusaika on 30 päivää. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Valituskirjelmä Valituskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan tai muun valituskirjelmän laatijan nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoituksen valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamie hen

20 PÖYTÄKIRJA 6/ on liitettävä tarvittaessa valtakirja (HLL 21 ). Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eteneminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eteneminen Peruspalvelulautakunta 66 14.09.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN JA ALUEELLISEN SOTE-ORGANISAATION VALMISTELUN ETENEMINEN JA EM. LIITTYVÄT ALUEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ORGANISAATIOIDEN

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eteneminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eteneminen Peruspalvelulautakunta 66 14.09.2015 Peruspalvelulautakunta 34 08.03.2016 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN JA ALUEELLISEN SOTE-ORGANISAATION VALMISTELUN ETENEMINEN JA EM. LIITTYVÄT ALUEEN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 161 14.09.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 44 16.03.2016 771/00.01.02/2015. SosTe 161

Sosiaali- ja terveyslautakunta 161 14.09.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 44 16.03.2016 771/00.01.02/2015. SosTe 161 Sosiaali- ja terveyslautakunta 161 14.09.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 44 16.03.2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain ja alueellisen sote-organisaation valmistelun eteneminen ja em.

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan liitto Maakuntahallituksen pöytäkirja Sivu 331 KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND ASIALISTA

Keski-Pohjanmaan liitto Maakuntahallituksen pöytäkirja Sivu 331 KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND ASIALISTA 331 KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND ASIALISTA Maakuntahallitus 10/2015 Kokousaika: 6.11.2015 klo 12.00 13.40 Kokouspaikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Käsiteltävät asiat:

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Joensuun Tilakeskus-liikelaitoksen johtokunta Aika 17.03.2014 klo 13:10-13:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 70 Koululautakunta Aika 03.08.2016 klo 18:00-18:31 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA KHALL 163 Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh. 050-5645271. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 103 Koululautakunta Aika 08.12.2016 klo 18:05-19:17 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Torstai 22.02.2018 klo 09:00-11:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus 30.01.2018 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017 kokouksen päätösten täytäntöönpano Osallistujat, laillisuus ja päätösvaltaisuus/ yhtymähallitus... 1 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/ Tarkastuslautakunta. Aika Tiistai klo 09:00-13:35. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/ Tarkastuslautakunta. Aika Tiistai klo 09:00-13:35. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 02.01.2018 klo 09:00-13:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vanhuspalveluiden tavoitteiden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Otsikko Sivu 9 Selvitys Kittilän kunnan yläkoulusta otetuista remontin jälkeisistä. 3 sisäilman kontrollinäytteistä 10 Ilmoitusasiat 5

Otsikko Sivu 9 Selvitys Kittilän kunnan yläkoulusta otetuista remontin jälkeisistä. 3 sisäilman kontrollinäytteistä 10 Ilmoitusasiat 5 KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 3/2012 1 Ympäristöterveysjaosto Aika 31.05.2012 klo 12:44-13:30 Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Selvitys Kittilän kunnan yläkoulusta otetuista

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 15 Vuoden 2016 tilinpäätös ja tavoitteiden toteutuminen 3 16 Kittilän Aluelämpö Oy:n-tavoitteiden toteutuminen ja

Otsikko Sivu 15 Vuoden 2016 tilinpäätös ja tavoitteiden toteutuminen 3 16 Kittilän Aluelämpö Oy:n-tavoitteiden toteutuminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 3/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika Keskiviikko 12.04.2017 klo 09:00-14:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Vuoden 2016 tilinpäätös

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO nro 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 1 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 2 Avustusprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 TIETOIMJ 3 Perusparannusavustuksien osuus avustussummasta Sivu 2 Nro 1/2015 Kokouspaikka-

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Nurmijärven työterveys -liikelaitoksen johtokunta 19.01.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Kuntalain 2 a muutoksen edellyttämä kunnallisten liikelaitosten yhtiöittäminen,

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja Grundtrygghetsnämndens protokoll

VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja Grundtrygghetsnämndens protokoll Sähköposti merja.ralanti@loviisa.fi https://outlook.office.com/owa/?realm=loviisa.fi&exsvurl=1&ll-cc=1035&modurl=0 Page 1 of 1 24.1.2019 VS: Perusturvalautakunnan pöytäkirja 17.1.2019 Grundtrygghetsnämndens

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 14.01.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 221 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.08.2015 klo 16:30-17:15 Paikka Kunnantalo, teknisen kokoustila OSALLISTUJAT Läsnä Helaakoski Matti puheenjohtaja Lintunen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot