Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus. Aika kello 10:30-12:08

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus. Aika kello 10:30-12:08"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Aika kello 10:30-12:08 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Kärkkäinen Eero Kokko Osmo Kuusela Mika Parikka Tuula Hirvonen Kirsi Meriläinen Juhani Muukkonen Birgitta Meriläinen Jaana Tolvanen Mauri Mannelin Maarita Halonen Pirjo Silvennoinen Esa Nygren Merja Kaituri Harri Martiskin Jouni Hölttä Anna Heinonen Eila Urjanheimo Hannu Törmälä Anssi puheenjohtaja 2. varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen kuntapaikka Heinävesi kuntapaikka Outokumpu kuntapaikka Polvijärvi kuntapaikka Tohmäjärvi kuntapaikka Valtimo valtuuston pj. valtuuston 1.vpj. valtuuston 2.vpj Poissa olleet jäsenet Kämäräinen Matti Laasonen Harri puheenjohtaja kuntapaikka Rääkkylä Muut saapuvilla olleet Pirskanen Ilkka Naukkarinen Ilkka toimitusjohtaja hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä

2 Pöytäkirja 13/ Käsitellyt asiat Sivu 129 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Esityslistan hyväksyminen Talouskatsaus tammi-syyskuu Hallintosäännön muuttaminen Siun soten asiakasmaksut vuonna Omaishoidon tuen myöntämisen perusteet alkaen Ikäihmisten palvelujen myöntämisen perusteet alkaen Polkka Pohjois-Karjalan Tukipalvelut Oy:n luottamuselinpalkkiot Omistajaohjaus ja talousarvion valmistelu Lausunto STM:lle ja Valtiovarainministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi maakuntauudistukseksi sekä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi sekä niihin liittyviksi laeiksi Päihdepalvelujen kilpailutus Lääkinnällisten hoitotarvikkeiden hankintavaltuudet / Terveys- ja sairaanhoitopalvelut Pkssk:n valtuuston ponsi ensihoidon palvelutasosta Tiedoksi annettavat asiat Muut asiat Kokouksen päättäminen 30 Pöytäkirjan sähköinen versio löytyy internetosoitteesta: -> Siun soten valtuuston ja hallituksen esityslistat ja pöytäkirjat.

3 Pöytäkirja 13/ Allekirjoitukset Puheenjohtaja Eero Kärkkäinen Pöytäkirjanpitäjä Ilkka Naukkarinen Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukai seksi. Mika Kuusela Maarita Mannelin Pöytäkirjan nähtävänäpito / , klo , Tikkamäentie 16, M-talo 3. krs., Joensuu Pöytäkirjanpitäjä Ilkka Naukkarinen

4 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhtymähallitus Puheenjohtaja päättää todeta kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Hyväksyttiin.

5 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Yhtymähallitus Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi Mika Kuuselan ja Maarita Mannelinin. Pöytäkirja tarkastetaan heti kokouksen jälkeen. Päätös Valittiin pöytäkirjantarkastajiksi Mika Kuusela ja Maarita Mannelin.

6 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Esityslistan hyväksyminen Yhtymähallitus Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus hyväksyy kokouksen esityslistan. Päätös Hyväksyttiin.

7 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Talouskatsaus tammi-syyskuu / /2016 Yhtymähallitus Siun soten valmistelukustannukset vuodelle 2016 ovat 2,5 milj. euroa. Toimintatuotoista 96 % on arvioitu tulevan jäsenkunnilta, jotka kerätään asukaslukujen mukaisina. Toimintakuluista henkilöstökulujen osuuden arvioidaan olevan 22 %, palvelujen ostojen 72 % ja materiaalihankintojen sekä muiden toimintakulujen 6 %. Henkilöstökuluista merkittävin osuus on toimitusjohtajan sekä muiden johtavien viranhaltijoiden palkkakustannukset. Palvelujen ostojen merkittävimmät kuluerät tulevat olemaan tietojärjestelmäympäristöjen rakentaminen, Siun soten viestintä ja tietojohtamisen välineiden hankinta. Kesäkuun yhtymähallituksessa/ 86 hallitus käsitteli ja hyväksyi Siun soten ja Pkssk:n välisen talousarvioprosessin vuodelle Tämä tarkoittaa, että kesäkuun loppuun saakka on mahdollista saada taloustiedot suoraan tietojärjestelmistä, mutta heinäkuusta eteenpäin taloustietoja on saatavilla ainoastaan manuaalisesti siihen saakka kunnes Siun soten talousjärjestelmäympäristö saadaan valmiiksi. Henkilöstökulujen ennustetaan toteutuvan talousarviota huomattavasti pienempänä. Myös materiaalihankinnat sekä muut toimintakulut ovat alittamassa talousarvion. Palvelujen ostot ovat Siun soten vuoden 2016 merkittävin kuluerä talousarviossa ja sen toteutumiseen liittyy myös eniten epävarmuutta tällä hetkellä. Ict-kuluja on varattu talousarvioon hiukan yli miljoona euroa ja tässä vaiheessa tietojärjestelmäkustannuksien arvioidaan toteutuvan talousarviota suurempana. Palvelujen ostojen kokonaistoteuman kuitenkin ennustetaan ylittyvän tässä vaiheessa ict-kustannuksia maltillisemmin. Kokonaisuudessaan toimintakulujen ennustetaan toteutuvan syyskuun lopun tietojen perusteella 0,2 milj. euroa talousarvion alapuolelle. Kuluvan vuoden ennuste tarkentuu seuraavien kuukausien aikana sitä mukaa, kun ict-kustannuksien todellinen toteuma selviää. Lisätiedot: talousjohtaja Ismo Rouvinen p ismo.rouvinen@siunsote.fi Ehdotus Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus merkitsee talouskatsauksen tiedokseen. Päätös Hyväksyttiin.

8 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Oheismateriaali Siun soten talouskatsaus tammi-syyskuu 2016

9 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Hallintosäännön muuttaminen 40/ /2016 Yhtymähallitus Valtuusto hyväksyi Siun soten hallintosäännön 23 / Hallintosääntö valmisteltiin uudelle lle vuoden 2015 lopun ja 2016 alkukevään aikana. Tuolloin perussopimuksen päivittäminen oli työn alla ja organisaatiorakenteessa tapahtui elämistä. Perussopimuksen päivittämisessä kunnat antoivat Siun sotelle kaksi uutta tehtävää pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon, jotka mm. puuttuvat kokonaan huhtikuussa hyväksytystä hallintosäännöstä. Pelastustoimen ja pelastuslaitoksen tehtävät on mainittu perussopimuksessa yleisellä tasolla, ja mainittu että muista pelastuslaitoksen tehtävistä, johtokunnasta ja hallinnosta määrätään hallintosäännössä. Pelastustoimen organisoituminen on perussopimuksessa määrätty liikelaitos muotoiseksi. Liikelaitoksen perustamisesta on valtuuston tehtävä erillinen päätös. Pelastustointa koskevat asiat on hallintosäännössä valmisteltu em. mukaisesti ja pitkälti nykyisten tehtävien pohjalta. Pelastustoimen ja ensihoidon palvelutasopäätökset esitetään valtuuston toimivaltaan kuuluviksi. Ympäristöterveydenhuollosta perussopimus jättää väljemmät puitteet; järjestää ympäristöterveydenhuollon tehtävät sekä leirintäalueviranomaistehtävät jäsenkuntien puolesta siltä osin kuin kunnat ovat antaneet tehtävät n hoidettavaksi. Ympäristöterveydenhuollon hallinto on suunniteltu hallintosäännössä toteutettavaksi pitkälti samanmuotoisena kuin nykyisin toimiessaan Joensuun kaupungin alaisuudessa. Ympäristöterveydenhuollosta päättävänä toimielimenä toimisi ympäristöjaosto. Niin pelastuslaitoksen johtokunnan kuin ympäristöterveydenhuollon jaoston kooksi esitetään 7-jäsenistä kokoonpanoa, joissa molemmissa tulee olla edustus kaikista maakunnan seutukunnista. Niin ikään johtokunnalle ja jaostolle määrätään tehtävät ja lisäksi pelastuslaitokselle tehtävät. Pelastuslaitokseen ei esitetä nykyisen käytännön mukaista neuvottelukuntaa, koska Siun soten perussopimuksessa on jo edellytetty kunnittaisia neuvottelukuntia. Nämä voivat tarvittaessa käsitellä myös pelastustoimeen kuuluvia asioita, mikäli sille on tarvetta. Hallintosääntö sisältää suoraa toimivaltuutta toimitusjohtajalle, toimialuejohtajille ja tarkastuspäällikölle, sekä pelastusjohtajalle tietyissä pelastustoimen järjestelyissä. Lisäksi lähiesimiehelle annetaan ratkaisuvaltuus tiettyihin henkilöstöhallinnollisiin päätöksiin. Päivityksessä esitetään että hallinnon johtajat rinnastetaan toimialuejohtajiin, samoin kuin

10 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus pelastusjohtaja ja ympäristöterveydenhuollon johtaja. Hallintosääntöön on lisätty omaksi luvukseen henkilöstöasioiden osio. Tämä sisältää mm. palvelussuhteen hakumenettelyyn ja ehdoista päättämiseen liittyvistä asioista. Hallituksen ja henkilöstöjaoston päällekkäinen toimivalta virkojen perustamisessa on korjattu niin, että se kuuluu jälkimmäiselle. Hallitus on aiemmin tarkentanut henkilöstöjaoston toimintaan liittyviä seikkoja, jossa muun muassa em. linjaus on sisällä. Lisäksi hallintosääntöesityksessä on yksittäisiä asia-, sanamuoto- ja kirjoitusvirhekorjauksia. Kuntalain 91 :n mukaan valtuusto voi hallintosäännössä siirtää toimivaltaansa kunnan muille toimielimille sekä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Valtuusto voi hallintosäännössä antaa kunnan muulle em. kohdassa tarkoitetulle viranomaiselle oikeuden siirtää sille siirrettyä toimivaltaa edelleen. Näin siirrettyä toimivaltaa ei voida enää siirtää edelleen. Valtuusto ei voi tehdä toimivaltakysymyksissä yksittäisiä ratkaisuja, vaan ne on tehtävä hallintosäännössä. Lisätiedot: hallintojohtaja Ilkka Naukkarinen p Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus esittää hallintosäännön muutoksen oheismateriaalin mukaisena valtuuston hyväksyttäväksi. Muutettu hallintosääntö tulee voimaan Päätös Hyväksyttiin. Hallitus valtuutti virkakoneiston tekemään oikeinkirjoitus yms. korjauksia hallintosääntöön. Oheismateriaali Hallintosääntö (yhtymähallitus )

11 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Siun soten asiakasmaksut vuonna / /2016 Yhtymähallitus Suurin osa sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuista perustuu asiakasmaksulakiin ja -asetukseen (Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 734/1992, asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 912/1992). Laki ja asetus määrittelevät yleensä maksujen enimmäismäärät, joista kunta/ voi poiketa vain alaspäin. Siun sotessa lakisääteiset asiakasmaksut esitetään kerättäväksi valtakunnallisesti määritellyn enimmäismäärän mukaisesti (esimerkiksi poliklinikkamaksu, avosairaanhoidon lääkäripalvelumaksu). Palveluista, joiden maksuista ei ole asiakasmaksulainsäädännössä määrätty (esimerkiksi sosiaalihuoltolain mukaiset tuki- ja asumispalvelut), voidaan periä Siun sote -n päättämä maksu. Perittävä maksu ei kuitenkaan saa ylittää palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia (asiakasmaksulaki 2 ). Kaikki asiakasmaksut on tarkoitettu tulemaan voimaan lukien koko Siun soten alueella. Lisätiedot: talousjohtaja Ismo Rouvinen p ismo.rouvinen@siunsote.fi Ehdotus Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus hyväksyy oheismateriaalin mukaiset asiakasmaksut Siun sotelle lukien Päätös Lisätään Siun sote asiakasmaksuohjeeseen sivulle 24, kappaleeseen 4.2 "Omaishoitajan vapaan aikainen hoito": Maksu on 11,50 /vrk omaishoitajalaissa (973/2005) määritellyiltä vapaapäiviltä (poikkeus maksusta ks. kpl 5.3.5). Poistetaan tekstistä maksun periminen tulo- ja lähtöpäiviltä. T'äydennetty päätösehdotus hyväksyttiin. Hallitus valtuuttaa virkakoneiston tekemään ohjeeseen teknisluonteisia muutoksia.

12 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Oheismateriaali Siun soten asiakasmaksut alkaen

13 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Omaishoidon tuen myöntämisen perusteet alkaen 231/ /2016 Yhtymähallitus Omaishoidon tuen perusteet: Kuntayhtymä on saanut sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun Pohjois-Karjalan kunnilta. Palvelut tulee järjestää yhdenmukaisesti n alueella. Näin n alueella asuvat asukkaat ovat yhdenvertaisessa asemassa omaishoidon tukea myönnettäessä, kun omaishoidon perusteet yhdenmukaistetaan alkaen. Omaishoidon tuen myöntäminen perustuu lakiin omaishoidon tuesta (937/2005), n hyväksymiin myöntämisperusteisiin ja palkkioluokkiin, sekä kalenterivuosittain talousarvioissa hyväksyttyyn määrärahaan. Omaishoidon tuki on harkinnanvarainen sosiaalipalvelu, omaishoidon tukeen ei ole subjektiivista oikeutta. Lisätiedot: ikäihmisten palvelujen toimialuejohtaja Eija Rieppo p eija.rieppo@siunsote.fi Ehdotus Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus hyväksyy omaishoidon tuen myöntämisen perusteet alkaen oheismateriaalin mukaisesti. Päätös Oheismateriaali Hyväksyttiin. Hallitus valtuutti virkakoneiston tekemään teknisiä muutoksia asiakirjaan. Omaishoidon tuen myöntämisen perusteet alkaen

14 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Ikäihmisten palvelujen myöntämisen perusteet alkaen 232/ /2016 Yhtymähallitus Kuntayhtymä on saanut sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun Pohjois-Karjalan kunnilta. Palvelut tulee järjestää yhdenmukaisesti n alueella. Näin n alueella asuvat asukkaat ovat yhdenvertaisessa asemassa kotihoidon palveluja, perhehoitoa ja asumispalveluja myönnettäessä, kun kotihoidon, perhehoidon ja asumispalvelujen perusteet yhdenmukaistetaan alkaen. Kotihoidon perusteet: Kotihoidon palveluilla tarkoitetaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) ja sosiaalihuoltoasetuksen (607/1983) tarkoittamaa kotipalvelua ja tukipalveluja sekä terveydenhuoltolain (1326/2010, 25 ) tarkoittamaa kotisairaanhoitoa. Perhehoidon perusteet: Perhehoidon tarkoituksena on turvata hoidettavalle perheenomainen ja hoidettavan tarpeiden mukainen perhehoito. Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalisia suhteitaan. Perhehoitoa määrittelee perhehoitolaki (263/2015) ja asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (912/1992). Asumispalvelujen perusteet: Asumispalveluilla tarkoitetaan sosiaalihuoltolain (SHL 1301/ ,14,21 ) mukaista asumispalvelua. Asumispalvelussa palvelutuottaja järjestää asukkaalle palvelukokonaisuuden johon kuuluu asunnon lisäksi asukkaiden jokapäiväiseen selviytymiseen ja turvallisuuden ylläpitämiseen tarvittavat palvelut sekä riittävä tuki. Asumispalvelu voidaan toteuttaa tuettuna asumisena, palveluasumisena tai tehostettuna palveluasumisena. Lisätiedot: ikäihmisten palvelujen toimialuejohtaja Eija Rieppo p eija.rieppo@siunsote.fi Ehdotus Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus hyväksyy ikäihmisten palvelujen myöntämisen perusteet alkaen oheismateriaalin mukaisesti.

15 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Päätös Hyväksyttiin. Hallitus valtuutti virkakoneiston tekemään teknisiä muutoksia asiakirjaan. Oheismateriaali Ikäihmisten asumispalvelujen myöntämisen perusteet ja sisältö alkaen Perhehoidon toimintaohje alkaen Kotihoidon palvelujen myöntämisen perusteet ja sisältö alkaen

16 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Polkka Pohjois-Karjalan Tukipalvelut Oy:n luottamuselinpalkkiot Yhtymähallitus Polkka yhtiön toimitusjohtaja on esittänyt Siun sotelle, että se vastaisi yhtiön hallintoon valittujen luottamushenkilöiden kokouspalkkioista vuoden 2016 osalta. Joensuun kaupunki toisena osakkaana on tehnyt tämän sisältöisen päätöksen koskien 337 / , ja maksaa vuoden 2016 kokouksista Polkka Oy:n hallituksen jäsenille kaupungin luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön mukaisesti. Polkka Oy:n ensimmäinen yhtiökokous on keväällä 2017, jossa hallituksen palkkiot aikanaan määritellään normaalin järjestyksen mukaisesti. Siun soten valtuusto hyväksyi 11 / lle palkkiosäännön, ja samassa pykälässä vuonna 2016 sovellettavat palkkiot. Lisätiedot: hallintojohtaja Ilkka Naukkarinen p ilkka.naukkarinen@siunsote.fi Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus päättää, että Siun sote maksaa nimittämiensä Polkka Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n hallituksen jäsenten kokous- ja matkakustannukset vuonna 2016 pidettävistä kokouksista Siun soten valtuuston hyväksymän palkkiosäännön ja vuodelle 2016 vahvistettujen kokouspalkkioiden mukaan. Päätös Hyväksyttiin. Merkittiin, että Pirjo Halonen ja Harri Kaituri poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi esteellisyyden vuoksi (yhteisöjäävi, Polkka Oy:n hallituksen jäsenyys tai varajäsenyys). Hyväksytiin esteellisyydet.

17 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Omistajaohjaus ja talousarvion valmistelu 151/ /2016 Yhtymähallitus Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen ä koskevan perussopimuksen 21 :n mukaan kuntien yhteisessä omistajaohjauksessa yhtymähallitus neuvottelee kuntien kanssa n taloudesta ja investointitarpeista. Edelleen perussopimuksen 24 :n mukaan järjestämis- ja tuottamisvastuun aiheuttamat nettokustannukset rahoitetaan jäsenkuntien suorittamalla korvauksella (= kuntien maksuosuudet). Omistajaohjauksessa määrätään maksuosuuksilla kerättävän määrän muutos vuosittain. Muutoksen pohjana käytetään kuluvan vuoden ennustetta. Vuoden 2018 loppuun saakka kuntien maksuosuudet perustuvat rahoitusmalliin, jossa käytön mukainen osa on 95 % ja asukasluvun mukainen osa on 5 %. Kuntien omistajaohjauksessa määrätty kuntalaskutuksen yhteismäärä on ä sitova. Kuntayhtymän ali- tai ylijäämää ei tasata vuosittain. Yhteinen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen n omistajaohjauksen kokous järjestettiin Jäsenkuntien maksuosuuksien valmistelua on tehty kuntien viranhaltijoiden yhteistyönä. Kuntajohtajat ovat käsitelleet talousarviokehyksessä olevaa jäsenkuntien maksuosuuksien periaatteita kokouksessaan Kehysehdotuksesta on lisäksi neuvoteltu n johtavien viranhaltijoiden kanssa. Omistajaohjauskokouksessa esiteltiin jäsenkuntien maksuosuusperusteiden valmistelua koskevat alustukset ja päätettiin perussopimuksen mukaisesti n vuoden 2017 maksuosuuksien muutosprosentista, joka on -0,7 % kuluvan vuoden jäsenkuntien sote-kustannusten ennusteesta. Kokouksessa myös sovittiin, että kantalukua eli kuluvan vuoden ennustetta tarkastellaan keväällä 2017 kuntien tilinpäätösten valmistuttua. Perussopimuksen 24 :n mukaisesti Pelastustoimesta sekä Ympäristöterveydenhuollosta on oma talousarviokehys sekä henkilöstön siirtosopimuksessa sovitun mukaisesti vanhojen Siun soteen siirtyvien eläkevastuiden budjetointi eriytetään kantaluvun laskemisesta. Koordinaatioryhmän valitsema taloustyöryhmä sekä Siun soten taloushallinto kokoontuivat 10.10, jossa tarkennettiin omistajaohjauksen hyväksymiä yleisperiaatteita. Sovittiin, että käytetään samaa muutosprosenttia (-0,7 %) myös Pelastuslaitokseen ja Ympäristöterveydenhuoltoon. Lisäksi sovittiin, että sote-kehyksen tarkistus tehdään vain kerran, helmi-maaliskuussa Ennen tarkastusta kuntiin lähetetään kysely, jonka tarkoituksena on selvittää kuntiin jäävien ja Siun soten kustannusten rajapinnat, esim. tukipalveluiden osalta. Vuokrien osalta Siun soten jäsenkuntien maksuosuuksiin sisältyy tässä vaiheessa kuntien nykyiset sote-tilojen vuokrakustannukset. Tarkoituksena on laittaa Siun

18 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus soten tulevat vuokraperusteet kuntiin verrattavaksi nykyisiin vuokralaskennan perusteisiin, jonka avulla saadaan selville mahdollinen erotus todellisten tekniseen nykyarvoon perustuvien vuokrien ja kehyksen välillä. Tämä mahdollinen erotus huomioidaan kantaluvun tarkistamisessa, eikä arviota tekniseen nykyarvoon perustuvista vuokrasummista sisällytetä Siun soten vuoden 2017 talousarvioon tässä vaiheessa. Talousarvion valmistelua jatketaan siten, että asiaa käsitellään seuraavan kerran valtuustoseminaarissa sekä Siun soten lopullinen talousarvio tuodaan yhtymähallituksen käsiteltäväksi marraskuun kokouksessa. Lisätiedot: talousjohtaja Ismo Rouvinen p Ehdotus Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus merkitsee talousarvion valmistelun tilanteen tiedokseen. Päätös Hyväksyttiin.

19 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Lausunto STM:lle ja Valtiovarainministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi maakuntauudistukseksi sekä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi sekä niihin liittyviksi laeiksi 237/ /2016 Yhtymähallitus Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja siihen liittyvää maakuntahallinnon perustamista valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriön ja valtionvarainministeriön yhteisessä hankkeessa. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtionvarainministeriö pyytävät jakelussa mainituilta tahoilta lausunnot luonnoksesta hallituksen esitykseksi. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman sekä hallituksen tekemien linjausten mukaan Suomessa toteutetaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja maakuntauudistus. Suomeen perustetaan 18 maakuntaa, joilla on omat vaalit ja valtuustot. Vuoden 2019 alusta alkaen maakunnat järjestävät kaikki alueensa sosiaali- ja terveyspalvelut. Maakunnalle kootaan myös muita tehtäviä: työ- ja elinkeinopalvelut, aluekehittäminen, ympäristöterveydenhuolto, liikennejärjestelmän suunnittelu, maaseudun kehittäminen ja pelastustoimi. Valtio rahoittaa maakuntien toiminnan, eli jatkossa kunnilla ei ole enää vastuuta sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä tai rahoituksesta. Lausuntopyynnön kohteena olevalla hallituksen esityksellä on tarkoitus muun muassa perustaa uudet maakunnat sekä säätää maakuntien hallinnosta ja taloudesta, siirtää järjestämisvastuu sosiaali- ja terveyspalveluista kunnilta maakunnille, säätää maakuntien saamasta rahoituksesta, rahoituksen keräämisen veroperusteista, uudistuksen voimaanpanosta, henkilöstön asemasta sekä omaisuusjärjestelyistä. Muiden kuin sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien siirrosta maakunnille sekä rahoituksesta valmistellaan erillinen hallituksen esitys. Lausuntopyyntöön vastataan sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä luonnoksesta hallituksen esitykseksi. Lausunnot pyydetään toimittamaan sosiaali- ja terveysministeriöön mennessä. Lisätiedot: toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen p Ehdotus Toimitusjohtaja:

20 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Hallitus päättää antaa hallituksen esitysluonnoksesta oheismateriaalin mukaisen lausunnon. Päätös Esittelijä muutti esitystään koskien kysymyksen nro 5 ympäristöterveydenhuollon kohtaa niin, että ensimmäisen kappaleen toinen lause poistetaan Muutettu päätösesitys hyväksyttiin. Oheismateriaali Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi maakuntauudistukseksi sekä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi sekä niihin liittyviksi laeiksi / Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Valtiovarainministeriö Lausunto STM:lle ja Valtiovarainministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi maakuntauudistukseksi sekä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseksi sekä niihin liittyviksi laeiksi

21 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Päihdepalvelujen kilpailutus 117/ /2016 Yhtymähallitus Asiaa on käsitelyt jo aiemmin Joensuuun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnassa sekä tilaajajaostossa, joista alla olevat päätökset: STLTK , dnro: 7672/ /2016 Päihdehuoltolain (41/1986) mukaan kunnan on huolehdittava siitä, että päihdehuolto järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan tarpeen edellyttämällä tavalla. Joensuun kaupungin päihdepalvelujen strategisena tavoitteena on ollut yhtenäinen, ennaltaehkäisevä ja avohoitopainotteinen päihdehuolto, jossa mielenterveys- ja päihdetyö integroituvat mahdollisimman hyvin. Sovatek-säätiö on tuottanut Joensuun kaupungille (v ) ja Joensuun, Outokummun ja Kontiolahden yhteistoiminta-alueelle (v ) päihdepalvelut ja korvaushoidon. Nykyinen sopimus sisältää päihdehuollon päivystyksen, avovastaanottotoiminnan ja laitoshoidon. Sopimus päättyy Päihdepalvelujen ja korvaushoidon kokonaiskustannukset ovat Joensuussa olleet 2 milj. euroa vuodessa. Siun soten Miepä-palvelupakettityöryhmä (mielenterveys- ja päihdepalvelut) on esittänyt päihdepalveluiden ottamista omaksi toiminnaksi, lukuun ottamatta laitoskuntoutusta. Aikaa tämän muutoksen toteuttamiseen ennen nykyisen sopimuksen päättymistä on hyvin vähän. Kustannusten laskenta nykyisestä toiminnasta, resursseista ja kuluista on vielä kesken. Lisäksi päihdehuollon siirtäminen omaksi toiminnaksi koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueella edellyttää päihdelääketieteellisiä resursseja, joita ei tällä hetkellä ole käytettävissä. Tavoiteltu mielenterveysja päihdetyön integraatio tarvitsee onnistuakseen selkeitä hoitoprosesseja, hoidon porrastusta ja henkilöstön koulutusta. Edellä mainituilla perusteilla Joensuun kaupungin päihdepalvelut on tarkoituksenmukaista kilpailuttaa kokonaisuutena. Tavoitteena on kustannustehokas kokonaisratkaisu, jonka puitteissa päihdepalvelut toteutetaan yhden palveluntuottajan toimesta. Outokumpu ja Kontiolahti pystyvät järjestämään palveluja myös omana toimintanaan. Sopimuskausi tulee olemaan 2 vuotta. Lisäksi varataan mahdollisuus kahteen yhden vuoden kestävään optioon.

22 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Kilpailutusta valmistellaan yhdessä palveluntuottajien kanssa järjestämällä keskustelutilaisuus, jossa kartoitetaan avopainotteisen päihdehuollon järjestämistä niin, että pystytään takaamaan päihdepalvelulain mukaiset palvelut kustannustehokkaasti. Tarjouspyyntö julkaistaan 5-6/2016, sopimukset pyritään tekemään vuoden 2016 loppuun mennessä. Kilpailutettavat päihdepalvelut kokonaispaketissa koostuvat seuraavasti: 1. Avopalvelut - Päihdepäivystyksessä (arkisin n. 3 h) arvioidaan asiakkaan terveydentilaa, kokonaistilannetta sekä palvelutarvetta ja suunnitellaan jatkotoimenpiteitä. - Yksilöavokuntoutusta järjestetään hoitosuunnitelmaan perustuvana avopalveluna yksilövastaanottona. Vastaanotot tulee järjestää pääsääntöisesti lähipalveluna sekä tarpeen mukaan kotiin vietynä palveluna. - Ryhmäavokuntoutusta järjestetään hoitosuunnitelmaan perustuvana avopalveluna ryhmämuotoisena, myös lähipalveluna tarpeen mukaan. - Terveysneuvonta- ja pistosvälineiden vaihtopiste, sisältää terveysneuvontaa ja erilaista tukea omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. 2. Laitoshoito - Katkaisu- ja vieroitushoito, joka vastaa asiakkaan akuuttiin hoidontarpeeseen. Tavoitteena on päihdekierteen katkaiseminen ja turvallinen päihteidenkäytöstä vieroittautuminen. Katkaisu- ja vieroitushoito pohjautuu hoitosuunnitelmaan ja sen aikana tehdään asiakkaan ja hänen lähipiirinsä kanssa suunnitelma jatkohoidosta. Sopimuksessa määritellään hoitoonpääsyajat, joiden toteutumista tilaaja seuraa. - Laitoskuntoutus, mikäli avohoidonpalvelut on todettu riittämättömiksi. Kuntouttavan laitoshoidon tavoitteena on auttaa asiakasta saavuttamaan paras mahdollinen toimintakyky ja löytämään keinot selviytyä arkielämässä. Sopimuksessa määritellään kriteerit, joiden perusteella laitoskuntoutusta tulee tarjota. Siinä huomioidaan myös haittoja ehkäisevä päihdehoito, joka tarkoittaa esimerkiksi lyhytaikaisia laitoskuntoutusjaksoja tavoitteena ehkäistä pitkäaikaisen asumispalvelun tarve. Kilpailutukseen liitetään nykyisten päihdehoidon tilojen käyttämisen velvollisuus. Edellä mainitun Joensuun kaupungin kokonaispaketin lisäksi kilpailutetaan hoitopäivä-/ tai käyntihinnalla tai muulla suoritehinnalla korvaushoito sekä päihdelaitosvieroitus/-kuntoutus niin, että kaikki Siun soten kunnat voivat

23 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus ostaa näitä palveluja tarpeen mukaan. Näiden osalta ei sitouduta mihinkään hankintamääriin. Kilpailutettavaan korvaushoitoon sisältyy korvaushoidon tarpeen arviointi, korvaushoidon aloitusjaksot (avo- tai laitoshoidossa), korvaushoidon toteuttaminen suunnitelmallisesti ja psykososiaalinen kuntoutus. Korvaushoito kilpailutetaan osissa niin, että voidaan tarvittaessa ostaa esimerkiksi korvaushoidon laitosaloitusjakso, mutta muu hoito toteutetaan omana toimintana. Ensisijaisesti korvaushoito pyritään järjestämään omana toimintana. Tavoitteena on nykyisten joensuulaisten korvaushoitopotilaiden hallittu siirto nykyiseltä palveluntuottajalta perusterveydenhuollon hoidon piiriin. Korvaushoidon järjestäminen omana toimintana vaatii perusterveydenhuollon lääkäriresurssien ja hoitajaresurssien kartoituksen. Kaikkien Siun soten kuntien on mahdollista hankkia palveluja tarpeen mukaan. Valmistelijat: va. mielenterveystyön päällikkö Maria Haarala, va. hallintopäällikkö Taina Aspelund Sosiaali- ja terveysjohtajan päätösehdotus: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää tilaajajaostolle 1. Joensuun kaupungin päihdepalveluiden kilpailuttamista kokonaisratkaisuna, jossa päihdepalvelut toteutetaan yhden palveluntuottajan toimesta ajalle (lisäksi optiot 1+1 v) 2. Korvaushoidon sekä päihdelaitosvieroituksen/-kuntoutuksen kilpailuttamista optioina hoitopäivähinnalla. 3. Kilpailutuksen valmistelemista yhteistyössä palvelujen tuottajien kanssa. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. SOTETIJ : Talousarviomääräysten mukaan palveluhankinnoille, joiden arvo ylittää 1,5 milj. euroa, on saatava ennen tarjouspyynnön lähettämistä tai suorassa hankinnassa ennen hankintapäätöksen tekemistä tilaajan (=kaupunginhallitus ja sote-asioissa soten tilaajajaosto) suostumus. Esillä olevan päihdepalveluiden kokonaisratkaisun kustannukset ylittävät talousarviomääräyksissä määritellyn rajan ja hankinta edellyttää siten sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaoston suostumusta.

24 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Päihdepalveluiden järjestämisen vaihtoehdoista on keskusteltu osana Siun Soten valmistelutyötä. Huomioiden mm. aikataulu, resurssikysymykset ja mielenterveys- ja päihdepalveluiden prosessien kehittäminen on tässä vaiheessa Joensuun päihdepalveluiden kilpailuttaminen kokonaisuutena tarkoituksenmukaista. Outokummun tilaajajohtajan päätösehdotus: Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto päättää antaa suostumuksen Joensuun kaupungin päihdepalveluiden kilpailuttamiseen kokonaisratkaisuna, jossa päihdepalvelut toteutetaan yhden palveluntuottajan toimesta ajalle (lisäksi optiot v) sekä korvaushoidon ja päihdelaitosvieroituksen/-kuntoutuksen kilpailuttamiseen optioina hoitopäivähinnalla. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Lisätiedot: vt. toimitusjohtaja Pekka Kuosmanen p pekka.kuosmanen@jns.fi Ehdotus: vt. toimitusjohtaja: Yhtymähallitus päättää hyväksyä edellä esitetyn päihdehuollon kilpailutuksen. Muilta osin päihdehuollon kilpailutus tarvittaessa järjestetään myöhemmin erikseen, kun sitä varten tarvittavat selvitykset ovat käytettävissä. Päätös Eila Heinonen ja Anssi Törmälä totesivat itsensä esteellisiksi ja poistuivat asian käsittelyn ajaksi. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Yhtymähallitus Siun soten hallitus on kokouksessaan päättänyt hyväksyä päihdehuollon kilpailutuksen Joensuun kaupungin osalta Joensuun sosiaali-

25 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus ja terveyslautakunnan ja sote-tilaajajaoston päätösten mukaisesti. Muilta osin päihdehuollon kilpailutus on ollut tarkoitus kilpailuttaa myöhemmin erikseen, kun sitä varten tarvittavat selvitykset ovat käytettävissä. Joensuun kaupungin hankintatoimi on päätöksen jälkeen kilpailuttanut päätöksen mukaisen toiminnan. Kokonaisuuden kannalta ei ole tarkoituksenmukaista, että maakunnan päihdepalveluja käsitellään kahtena erillisenä osana sitoutuen malliin useiden vuosien ajaksi. Siun soten koko alueen päihdepalvelujen rakenne tulee muuttumaan niin, että mielenterveyspalvelut ja päihdepalvelut muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden ja osa toiminnoista hoidetaan omana työnä ja osa kilpailutetaan. Tämän vuoksi on perusteltua, että aiemman päätöksen mukainen vain Joensuun kaupungin ja yhteistyöalueen päihdepalveluja koskeva kilpailutus tässä vaiheessa keskeytetään. Asia suunnitellaan ja tarvittavilta osin kilpailutetaan koko Siun soten aluetta koskevana mahdollisimman pian. Lisätiedot: terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Antti Turunen p Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus päättää, että terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja voi tehdä päätöksen päihdepalvelujen kilpailutuksen keskeyttämisestä. Päätös Hyväksyttiin. Merkittiin, että Eila Heinonen ja Anssi Törmälä poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi esteellisyyden vuoksi (yhteisöjäävi). Esteellisyydet hyväksyttiin.

26 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Lääkinnällisten hoitotarvikkeiden hankintavaltuudet / Terveys- ja sairaanhoitopalvelut 240/ /2016 Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto on valtuuttanut hallituksen päättämään tai harkintansa mukaan delegoimaan toimialuejohtajille valtuudet ko. toimintaan kuuluvien hankintasopimusten tekemiseksi. Yksittäisen sopimuksen arvo voi olla enintään 40 miljoonaa euroa. Hankinnan euromäärä lasketaan huomioiden varsinainen sopimuskausi ja mahdolliset optiovuodet. Toimitusjohtaja, hallintojohtaja, henkilöstöjohtaja, kehitysjohtaja ja talousjohtaja rinnastetaan tässä toimialuejohtajiin. Ko. sopimukset sitovat valtuustoa vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelmassa. Päätös on voimassa siihen saakka kunnes n valtuuston päätös vuoden 2017 talousarvioista ja vuosien taloussuunnitelmasta on saanut lainvoiman. Lisätiedot: toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen p ilkka.pirskanen@siunsote.fi Ehdotus Toimitusjohtaja: Yhtymähallitus valtuuttaa terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtajan tekemään hankintasopimuksia lääkinnällisistä hoitotarvikkeista, joissa yksittäisen sopimuksen arvo voi olla enintään 5 miljoonaan euroa. Hankinnan euromäärä lasketaan huomioiden varsinainen sopimuskausi ja mahdolliset optiovuodet. Päätös Hyväksyttiin.

27 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Pkssk:n valtuuston ponsi ensihoidon palvelutasosta 241/ /2016 Yhtymähallitus Pkssk:n valtuusto kirjasi vuoden 2016 määrärahamuutoksia koskevaan asiaan yksimielisesti ponnen, joka kuuluu seuraavasti: Valtuusto esittää Siun sotelle, että ensihoidon palvelut turvataan vähintään nykyisen tasoisena jatkossa. Aluehallintovirasto ei ole jatkanut vuodelle 2017 aiempaa poikkeuslupaa ensihoitajien työajasta, ja jatkossa 24 tunnin vuorossa saa olla enintään 12 tuntia aktiivityötä. Muuttuvat työaikakorvausperusteet tarkoittavat sitä, että vuonna 2017 nykyisen palvelutason mukaiset ensihoidon kustannukset nousisivat noin euroa. Tämä tarkoittaa suunnilleen yhden liikkuvan ensihoitoyksikön vuotuisia kustannuksia. Oheismateriaalina ensihoitopäällikön ja ensihoidon vastuulääkärin kirjelmä asiasta, jossa myös esitys ensihoitoon osoitettavasta rahoituksesta nykymuotoisen valmiuden ylläpitämiseksi. Lisätiedot: hallintojohtaja Ilkka Naukkarinen p Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus merkitsee Pkssk:n valtuuston ponnen tiedokseen. Päätös Oheismateriaali Hyväksyttiin. Esitys työaikamuutoksen vaikutuksesta ensihoitopalvelun valmiuteen Pohjois-Karjalassa

28 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Tiedoksi annettavat asiat Yhtymähallitus Yhtymähallitukselle saatetaan tiedoksi seuraavat asiat: - Tilintarkastajan antaman ohjeistuksen mukaisesti luottamushenkilöiden palkkioiden maksaminen Pkssk:n henkilöstöhallintajärjestelmästä on keskeytetty kesällä Luottamushenkilöiden palkkiot maksetaan loppu vuodesta 2016, kun Siun soten oma Populus-järjestelmä on saatu toimintaan. Ehdotus Toimitusjohtaja: Hallitus merkitsee edellä mainitun asian tiedokseen ja saattaa sen valtuustolle tiedoksi. Päätös Hyväksyttiin.

29 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Muut asiat Yhtymähallitus Ehdotus <esittelijä> Päätös Keskusteltiin hallituksen talousarvioseminaarin järjestämisestä, toimitusjohtaja ilmoittaa ajankohdan.

30 Pöytäkirja 13/ Yhtymähallitus Kokouksen päättäminen Yhtymähallitus Puheenjohtaja päättää kokouksen. Päätös Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

31 Pöytäkirja 13/ OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Asiat: , 138, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n 1 mom:n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Asiat: , 139, 140, 141 Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Asiat: , 139, 140, 141 Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä n jäsenkunta ja sen jäsen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jäsenkunnan ja niiden jäsenten katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu julkisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Lähettäjä on vastuussa siitä, että oikaisuvaatimus saapuu perille oikaisuvaatimusajan kuluessa. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen n hallitus Kirjaamo Tikkamäentie 16, M-talo 3. krs JOENSUU

32 Pöytäkirja 13/ HAKEMUSOSOITUS / HANKINTA-ASIAT / KOKOUKSEN ASIA NRO 140 Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (hankintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. I Oikaisuohje Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi vaatia hankintalain :n mukaan hankintaoikaisua. Hankintaoikaisua voi vaatia hankintayksiköltä kirjallisesti tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Asianosaisen on vaadittava hankintaoikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä hankintapäätös oheisasiakirjoineen katsotaan saaduksi tiedoksi sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan katsotaan saaneen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tiedoksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen sisältö Hankintaoikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimuksesta on käytävä ilmi oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Toimitusosoite Hankintaoikaisuvaatimus toimitetaan hankintayksikölle. Hankintayksikön yhteystiedot: Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen Kirjaamo Tikkamäentie 16, M-talo 3. krs JOENSUU Hankintaoikaisuvaatimuksen vireilletulo ja käsittely eivät vaikuta siihen määräaikaan, jonka kuluessa asianosainen voi hankintalain nojalla hakea muutosta valittamalla markkinaoikeuteen.

33 Pöytäkirja 13/ II Valitusosoitus markkinaoikeuteen Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen. Julkisista hankinnoista annetun lain 86 :n mukaan puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea valittamalla muutosta, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa. Lupa on myönnettävä, jos: 1) asian käsittely on lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa tärkeää; tai 2) siihen on painava, hankintayksikön menettelyyn liittyvä syy. Jollei toisin säädetä, valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintaa koskevasta päätöksestä valitusosoituksineen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, jos hankintayksikkö on tehnyt hankintasopimuksen hankintalain 78 :n 1 nojalla noudattamatta odotusaikaa. Valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa hankintapäätöksen tekemisestä siinä tapauksessa, että ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon hankintapäätöksestä valitusosoituksineen ja hankintapäätös tai valitusosoitus on ollut olennaisesti puutteellinen. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä hankintapäätös oheisasiakirjoineen katsotaan saaduksi tiedoksi sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan katsotaan saaneen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tiedoksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valituksen sisältö Valituksessa on ilmoitettava hankinta-asia, jota valitus koskee, sekä valittajan vaatimukset ja niiden perusteet. Puitejärjestelyyn perustuvan hankinnan osalta valituskirjelmässä on esitettävä, minkä vuoksi käsittelylupa tulisi myöntää. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatija on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valitukseen on liitettävä alkuperäisenä tai jäljennöksenä päätös, johon haetaan muutosta, sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Valitukseen on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja, kuten hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään. Valituksen toimittaminen Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle. Valituksen tulee olla perillä valitusajan viimeisenä päivänä ennen markkinaoikeuden virka-ajan päättymistä. Itse tiedoksisaantipäivää ei lasketa mukaan. Valituksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003)

34 Pöytäkirja 13/ säädetään. Jos vireillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa markkinaoikeudelle ensiksi seuraavana arkipäivänä. Valituskielto Hankintalain 102 :n mukaan markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvaan asiaan ei saa hakea muutosta kuntalain eikä hallintolainkäyttölain nojalla. Puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 86 :n mukaisesti. Muutoksenhausta ilmoittaminen hankintayksikölle Hankintalain 88 :n nojalla hankinta-asiaan muutosta hakevan on kirjallisesti ilmoitettava hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikölle viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeuteen. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikön kohdassa I mainittuun osoitteeseen. Markkinaoikeuden osoite ja muut yhteystiedot Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki puh fax sähköposti:markkinaoikeus(at)oikeus.fi

STLTK , dnro: 7672/ /2016

STLTK , dnro: 7672/ /2016 Yhtymähallitus 89 23.06.2016 Yhtymähallitus 140 27.10.2016 Päihdepalvelujen kilpailutus 117/02.08.00.00.02/2016 Yhtymähallitus 23.06.2016 89 Asiaa on käsitelyt jo aiemmin Joensuuun kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön Ohje 1 (1) Oikaisuohje Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa)

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016,

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouspäivämäärä 19.12.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 27.12.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

Veriviljelyautomaatti

Veriviljelyautomaatti ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Veriviljelyautomaatti Hankinnan kuvaus Veriviljelyautomaatti, joka hankitaan nykyisen laitekannan täydennykseksi (kapasiteetin lisäys yhdelle toimipaikalle) Kuvaus kilpailutus-

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2017

Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspvm 22.8.2017 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1868/02.08.00/2017 Infrayksikön infran rakentaminen - toimintayksikön esimies Otsikko Länsiväylän - Tuorsniementien

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämä pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä 10.5.2017. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (364/1995) 91

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka

Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka Päätöspöytäkirja 1(5) Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka Selostus asiasta Tilapalvelut kilpailutti Laajennus J2:n urakoitsijat rajoitetulla menettelyllä. Kiinto- ja rst-kalusteurakan

Lisätiedot

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin Hankinnan kuvaus Kiinteiden vetokaappien hankinta Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioiden KYSin sairaalan peruskorjaushankkeiden

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Muutoksenhakukielto :t 35-38, 42-43 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ) - virka- tai työehtosopimuksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle.

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimusohje Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Tekninen lautakunta Kokouspäivämäärä 27.1.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 2.2.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2018

Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspvm 9.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro TELA/831/10.03.01/2015 Infrayksikön infran rakentamisen toimintayksikön esimies Otsikko Liukuvalettavien reunakivien

Lisätiedot

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta Hankinnan kuvaus Rotem Sigma-tromboelastometri ja Rotem Live -ohjelmisto potilastulosten Liveseurantaan etänä KYSin ja ISLABin

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 16.5.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 12/2018

Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspvm 11.6.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1418/10.03.02/2018 Tilayksikön päällikkö Otsikko NOORMARKUN LÄHIPALVELUKESKUS, HAPPIKESKUKSEN HANKINTA

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 30.9.2014 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (7) Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta Hankinnan kuvaus ISLABin genetiikan laboratoriotutkimukset on keskitetty Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioon,

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon Päätös 1 (7) Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen Keiteleen hammashoitolaan Hankintapäätökset 6 / 2019 Valmistelija(t) hallintosihteeri Merja Harju, puh. 044 7171213 sähköpostiosoite: Merja.Harju@kuh.fi

Lisätiedot

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta.

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta. MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto Päätöksistä 1-4, 6, 8-12 ei saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätökset kos kevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 410/2015 136 ). Valitusviranomainen

Lisätiedot

Pykälät: ja 32-35

Pykälät: ja 32-35 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite:

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN MUUTOKSENHAKUOHJEET JULKINEN HANKINTA Kynnysarvon suuruiset ja sen ylittävät hankinnat HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA HANKINTAPÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2013 0 VA 1 /5 3-/3-010 OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA Oikeusministeriön demokratia-,

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ranuan kunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 10.6.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 5/2018

Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspvm 28.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/963/02.08.00/2018 Infran kunnossapidon esimies Otsikko Tiemerkintämassan hankinta 2018-2019 Asian esittely

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 69/2017

Päätöspöytäkirja 69/2017 Päätöspöytäkirja 69/2017 Pelastusjohtaja Päätöspvm 13.12.2017 Hankinnat Dnro SATPEL/2790/02.08.00/2017 Otsikko Kahden sammutusauton hankinta Asian esittely ja perustelut Pelastuslaitos on pyytänyt tarjoukset

Lisätiedot

Selostus asiasta. Määräaikaan ( klo 12.00) tarjouksia saapui yhteensä kaksi kappaletta.

Selostus asiasta. Määräaikaan ( klo 12.00) tarjouksia saapui yhteensä kaksi kappaletta. Pohjois-Ka rj a la n sosiaali - ja terveys- palvelujen kuntayhtymä 9702 Tilayksikkö Talous johtaja Päätöspöytäkirja Hankintapäätös Dnro: 188/10.03.02.00.03/2017 31.1.2017 1 Laaj ennus J2 urakoitsij avalinnat

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (nro 1) Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , )

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , ) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 11.9.2018. Muutoksenhakukielto ( 102-103, 105-111) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

27 Viranhaltijapäätös 1 / 5

27 Viranhaltijapäätös 1 / 5 Viranhaltijapäätös 1 / 5 10 / 2018 / Hankintapäätös Liikuntatoimen pienoistraktorin hankinta Asiaselostus/perustelu Asian valmistelija: kunnossapitopäällikkö Juha Rojo puh. 0400 550732 Liikuntatoimi on

Lisätiedot

DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin

DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin 1 (6) DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin Hankinnan kuvaus Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän sikiöseulonnat on keskitetty Kuopion Savotalon laboratorioon.

Lisätiedot

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160 Hankintapäätös 1 (5) 24.1.2019 VARELY/3047/2018 Jakelussa mainitut Hankintailmoitus 18.12.2018 Hankintapäätös Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailusta reittipohjaisista

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet ( )

Muutoksenhakuohjeet ( ) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) et (147-169 ) Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta tai valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 24 Asianro 1160/00.02.03/2013 KTL tiedonannot 2013 Toimitusjohtaja, henkilöstöasiat 4 Henkilökohtaisen lisän myöntäminen / Terhi Holländer 5 Teknisen henkilöstön

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai perusteet

Lisätiedot

LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS

LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS 3/2013 Kokousaika klo 9.00-10.30 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 10 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 12

Lisätiedot

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 43/2017

Päätöspöytäkirja 43/2017 Päätöspöytäkirja 43/2017 Pelastusjohtaja Päätöspvm 15.8.2017 Hankinnat Dnro SATPEL/1828/02.08.00/2017 Otsikko Akkutoimisten pelastusvälineiden hankinta Asian esittely ja perustelut Pelastuspäällikkö Ilkka

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Hankinnan keskeyttäminen; Sote-palvelutuotannon järjestämisen ja tuottamisen suunnittelun tuki

Hankinnan keskeyttäminen; Sote-palvelutuotannon järjestämisen ja tuottamisen suunnittelun tuki Muu päätös 1 (6) Maakuntajohtaja 115 / 2019 25.6.2019 187/08.03.02.01/2018 Hankinnan keskeyttäminen; Sote-palvelutuotannon järjestämisen ja tuottamisen suunnittelun tuki Hankinnan tausta Hankintamenettelyn

Lisätiedot

Valmistelija ja yhteystiedot: avovastaanottojen päällikkö Sirpa Marjoniemi, p , sirpa.marjoniemi(at)ylasavonsote.fi

Valmistelija ja yhteystiedot: avovastaanottojen päällikkö Sirpa Marjoniemi, p , sirpa.marjoniemi(at)ylasavonsote.fi Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Viranhaltijapäätös 1 50/02.08.03.01/2019 Lääkäripalvelujen hankinta Iisalmen terveyskeskukseen Selostus asiasta Valmistelija ja yhteystiedot: avovastaanottojen päällikkö Sirpa

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta.

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Muutoksenhakuohjeet Kunnanhallituksen päätöksiin Muutoksenhakukielto Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Savonlinnan kaupunginhallituksen kokous 9.10.2017 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kuntalain 91 (365/1995), (kuntalaki 136, 410/2015, voimaantulo 1.6.2017), mukaan seuraavista päätöksistä ei

Lisätiedot

21 4 UUDEN SAIRAALAN SUUNNITTELUN TILANNE RUOKAPALVELUJEN OSALTA

21 4 UUDEN SAIRAALAN SUUNNITTELUN TILANNE RUOKAPALVELUJEN OSALTA 5/2013 Kokousaika klo 8.30-10.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 19 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 20 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 21

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 34/2017

Päätöspöytäkirja 34/2017 Päätöspöytäkirja 34/2017 Pelastusjohtaja Päätöspvm 22.6.2017 Hankinnat Dnro SATPEL/1559/02.08.00/2017 Otsikko Asian esittely ja perustelut F-luokan öljyntorjunta-aluksen hankinta Palomestari Markku Rintala:

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( 92, 93, ) Muutoksenhakukielto hankinta-asiassa ( 96)

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( 92, 93, ) Muutoksenhakukielto hankinta-asiassa ( 96) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 23.8.2018. Muutoksenhakukielto ( 92, 93, 98-101) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Kaupunginjohtaja Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Kaupunginjohtaja Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) KAJDno-2018-1045 Kajaanin Lyseon sähköurakka Kajaanin kaupungin tilakeskus on pyytänyt EU:n kynnysarvon ylittävästä Kajaanin Lyseon sähöurakasta (alistettu sivu-

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Toimitilapäällikkö Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Toimitilapäällikkö Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) KA JDno-2018-154 Vartiointipalvelut 2018-2021 Hankintamenettely on avoin. Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Tarjouspyyntö on julkaistu

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 75/2018

Päätöspöytäkirja 75/2018 Päätöspöytäkirja 75/2018 Pelastusjohtaja Päätöspvm 9.11.2018 Hankinnat Dnro SATPEL/2672/02.08.00/2018 Otsikko Letkunhuoltojärjestelmän hankinta Asian esittely ja perustelut Kalustomestari Janne Vuorela:

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Päivystys OK / Julkinen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Päivystys OK / Julkinen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Hankintapäätökset 3 / 2018 Hankintapäätös: Videolaryngoskopian hankinta, Päivystys OK151, 3901 päivystyspoliklinikka Valmistelija(t) osastonhoitaja Anja Mönkkönen,

Lisätiedot

Asiantuntijan työpanoksen hankkiminen maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun; Projektipäällikkö

Asiantuntijan työpanoksen hankkiminen maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun; Projektipäällikkö Hankintapäätös 1 (6) Maakuntajohtaja 325 / 2017 19.10.2017 60/00.00.00/2017 Asiantuntijan työpanoksen hankkiminen maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun; Projektipäällikkö Hankinnan taustat Uudellamaalla

Lisätiedot

Muutoksenhakuosoitukset

Muutoksenhakuosoitukset Muutoksenhakuosoitukset Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus

Lisätiedot

Asiantuntijapalvelun hankinta: ICT ja ruotsinkieliset palvelut Uudellamaalla. Hankinnan laajuus on enintään 200 tuntia 26 viikon aikana.

Asiantuntijapalvelun hankinta: ICT ja ruotsinkieliset palvelut Uudellamaalla. Hankinnan laajuus on enintään 200 tuntia 26 viikon aikana. Hankintapäätös 1 (6) Maakuntajohtaja 428 / 2018 30.11.2018 168/08.03.00.00/2018 Asiantuntijapalvelun hankinta: ICT ja ruotsinkieliset palvelut Uudellamaalla Hankinnan yleiskuvaus Uusimaa 2019 -hanke valmistelee

Lisätiedot

Hankinnan vastuujohtaja on Ossi Savolainen. Hankinnan vastuuhenkilö on Jukka Hynninen.

Hankinnan vastuujohtaja on Ossi Savolainen. Hankinnan vastuuhenkilö on Jukka Hynninen. Hankintapäätös 1 (6) Maakuntajohtaja 110 / 2019 17.6.2019 606/02.08.04/2018 Hankintapäätös, väliaikainen puitesopimus Hankinnan yleiskuvaus Tämä väliaikainen palvelusopimus liittyy KL-Kuntahankinnat Oy:n

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 92/2018

Päätöspöytäkirja 92/2018 Päätöspöytäkirja 92/2018 Päätöspvm 21.8.2018 Hankinnat Porin kaupunki Sivistystoimiala Dnro PORI/2014/02.08.00/2018 Opetusyksikön päällikkö Otsikko Länsi-Porin koulun opettajanhuoneen kalusteet Asian esittely

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 41/2017

Päätöspöytäkirja 41/2017 Päätöspöytäkirja 41/2017 Pelastusjohtaja Päätöspvm 4.8.2017 Hankinnat Dnro SATPEL/1780/02.08.00/2017 Otsikko Asian esittely ja perustelut Kalustoauton hankinta Pelastuspäällikkö Ilkka Vastamaa: Pelastuslaitos

Lisätiedot

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet VALITUSOSOITUS Pöytäkirja on yleisesti nähtävänä 3.2.2015. MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Leppävirta PK / Julkinen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Leppävirta PK / Julkinen Päätös 1 (7) Hankintapäätökset 2 / 2018 Suorahankintapäätös: Geriatripalveluiden hankinta,, Rautavaara K7295 Valmistelija toimitusjohtaja Jari Lukkarinen, puh. 71301 jari.lukkarinen@kuh.fi Hankintaesitys

Lisätiedot

21 4 UUDEN SAIRAALAN RUOKAPALVELUN TILANNEKATSAUS

21 4 UUDEN SAIRAALAN RUOKAPALVELUN TILANNEKATSAUS 5/2014 Kokousaika klo 10.00-11.45 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 1, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 19 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 20 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 21

Lisätiedot

Päätös Päätän, että Uudenmaan liitto osallistuu ensi kertaa järjestettävän Red Carpet -festivaalin käynnistämiseen ja kuluihin.

Päätös Päätän, että Uudenmaan liitto osallistuu ensi kertaa järjestettävän Red Carpet -festivaalin käynnistämiseen ja kuluihin. Hankintapäätös 1 (6) Maakuntajohtaja 246 / 2017 29.6.2017 380/02.01.01/2017 Red Carpet 2017 elokuvafestivaalin avustus Hankinnan yleiskuvaus RCFF Elokuvafestivaali Oy on käynnistämässä maahamme uuden,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Tietohallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Tietohallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Intranetin ylläpitosopimus jatkuvasta palvelusta TRE:841/07.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Asiantuntijapalvelun hankinta Uusimaa2019-hankkeelle muutosjohtajien työnohjauksesta

Asiantuntijapalvelun hankinta Uusimaa2019-hankkeelle muutosjohtajien työnohjauksesta Hankintapäätös 1 (6) Maakuntajohtaja 435 / 2017 19.12.2017 510/04.00.02/2016 Asiantuntijapalvelun hankinta Uusimaa2019-hankkeelle muutosjohtajien työnohjauksesta Hankinnan yleiskuvaus Uusimaa 2019 -hanke

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet O I K A I S U V A A T I M U S O H J E E T Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta ei kä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot