Tervetuloa kilpailemaan Tampereelle!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa kilpailemaan Tampereelle!"

Transkriptio

1 Tervetuloa kilpailemaan Tampereelle! Tässä ohjeessa on täydentäviä lisäohjeita, jotka koskevat vain kilpailijoita ja huoltajia. Tapahtumainfo ja tapahtuma aikataulu julkaistaan käsiohjelmassa ja kilpailun nettisivuilla. 1 JOUKKUEENJOHTAJIEN PALAVERI Joukkueenjohtajien palaveri järjestetään Hotelli Cumulus Koskikadun neuvotteluhuoneessa Koski kabinetti perjantaina kello Palaverissa selvitetään kilpailun kulku ja kerrataan tämän ohjeen sisältöä. Lähtöjärjestys (joukkueiden numerointi) paljastetaan joukkueenjohtajien palaverin jälkeen merimieskapakassa, jossa järjestetään vapaamuotoinen illanvietto (yksityistilaisuus, Henry's Pub, Hämeenkatu) kilpailuväelle perjantaina kello Ne joukkueet, jotka eivät voi osallistua perjantai illan tapahtumiin, voivat tutustua joukkueenjohtajien palaveriin kilpailusivuille tulevan tallenteen ja materiaalin avulla. Ilmoittautuneet joukkueet on esitetty liitteessä 1. 2 SAAPUMINEN KILPAILUPAIKALLE Joukkueiden on oltava Tampereen Koskipuistossa lauantaiaamuna viimeistään kello 08.50, jonka jälkeen kello järjestetään kilpailun avajaiset. Ennen avajaisia varustekassit ym. viedään kilpailijoiden huoltotelttaan. Avajaisissa kilpailijoiden toivotaan esiintyvän organisaationsa säänmukaisessa partio tmv. vaatetuksessa. Tässä varustuksessa voi myös kilpailla yleisökilpailussa Koskipuistossa. Ajoneuvojen pysäköinti on Tampereen keskustassa maksullista. Helpoimmin pysäköit Hämpinparkissa. Hotellilla on asiakkaille pysäköintitilaa. 3 KILPAILUN KULKU Välittömästi avajaisten jälkeen joukkueet 1 15 siirtyvät varusteineen linja autolla pikataipaleen lähtöpaikalle. Linja auto lähtee Hämeenkadulta Rosson edessä olevalta bussipysäkiltä tasan kello 09.15, opastus on järjestetty. Lähtöpaikalta on varustekuljetus takaisin Koskipuiston huoltotelttaan. Joukkueet ja nuorisokilpailun joukkueet jäävät avajaisten jälkeen seuraamaan yleisökilpailun mallisuoritusta ja valmistautuvat omaan kilpailusuoritukseensa.

2 Joukkueet toimivat yleisökilpailuradalla ja pikataipaleen lähdössä toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Yleisökilpailuradalle joukkueet kutsutaan noin 5 minuuttia ennen lähtöaikaa. Radalle tultaessa ei saa olla mukana mitään ylimääräisiä varusteita. Huoltaja ei voi osallistua yleisökilpailuun. Oman suorituksensa jo tehneitä ja omaa vuoroaan odottavien joukkueiden odotetaan kannustavan ja seuraavan kilpailuja Koskipuistossa. Puistoalueelta ei saa poistua kilpailun aikana muualle kuin hotelli Cumulus Koskikatuun ja sen sekä Hämeenkadun ravintoloihin. Pikataipaleen lähdössä joukkueet voivat siirtyä heille osoitetulle kanootille noin 20 minuuttia ennen lähtöaikaa ja harjoitella sen käyttöä Näsijärvessä. Lounastauon jälkeen joukkueiden kuljetus pikataipaleen lähtöön lähtee kello Tämän jälkeen noin kello on yleisökilpailun mallisuoritus joukkueille Iltapäivällä kilpailusuorituksensa jo suorittaneet joukkueet voivat siirtyä huoltamaan itseään hotellille porrastetusti kello alkaen. 4 KILPAILUVARUSTEET Yleisökilpailussa on sallittu: Vapaavalintainen vaatetus (esim. organisaation työvaatetus tai pelastuspuku) Kypärä, päähineet ja työhanskat Pikataipaleella pakollisia jokaisella joukkueen jäsenellä: Pelastuspuku saappailla tai varsikengällä Säänmukainen alusvaatetus, joka mahdollistaa turvallisen vedessä toimimisen Pelastusliivit (ilmatäytteiset liivit vain manuaalilaukaisulla) Pikataipaleella on lisäksi sallittu: Kypärä, päähineet ja työhanskat Taskulamppu ja turvapuukko Kello ja muistiinpanovälineet 5 YLEISÖKILPAILU Yleisökilpailun yksityiskohtainen kulku julkaistaan kilpailun internetsivuilla viikko ennen kilpailua. Yleisökilpailu sisältää merenkulku ja merimiestaitorastin. Yleisökilpailussa joukkueet on arvottu viiden joukkueen ryhmiin, jotka kilpailevat yhtäaikaisesti.

3 Merenkulkurastin tehtävät ovat salaisia ja vastausmenetelmää vaihdetaan satunnaisesti niin, että nähdyistä suorituksista ei saa etua omaan suoritukseensa. Merenkulkutehtäviä on useita kymmeniä ja niiden suorittamisessa ei saa käyttää mitään apuvälineitä. Merenkulkurastilla oikeasta vastauksesta saa yhden (1) pisteen, vastaamalla en tiedä menettää yhden (1) pisteen. Väärästä vastauksesta menettää kaksi (2) pistettä. Näin muodostuvasta pistemäärästä lasketaan merenkulkurastin virhepisteiden määrä, joka voi olla enintään 10 virhepistettä. Merenkulkurastin maksimisuoritusaika on 10 minuuttia, jonka jälkeen on siirryttävä merimiestaitorastille. Joukkueenjohtaja saa päättää milloin joukkue keskeyttää merenkulkutehtävän suorittamisen. Lopuista vastaamattomista kysymyksistä menettää yhden (1) pisteen jokaisesta jäljelle jääneestä. Merimiestaitorasti ei sisällä salaisia osioita ja kaikki vaadittavat taidot julkaistaan ennen kilpailua. Merimiestaitorastin virhepisteytystä ei julkaista kilpailun aikana. Parhaisiin pisteisiin pääsee joukkue, joka suoriutuu tehtävänannon mukaisesta suorituksesta nopeasti ja turvallisesti. Merenkulku ja merimiestaitorastista muodostuu yhteinen suoritusaika, joka lasketaan mukaan kilpailun kokonaissuoritusaikaan sellaisenaan. Yleisökilpailun suorittaminen keskeytetään kun 30 minuuttia merenkulkurastin aloittamisesta on kulunut, jos joukkue ei ole tällöin vielä yleisökilpailun maalissa. 6 PIKATAIVAL Pikataipaleen reitti on esitetty liitteessä 2. Reittikartta jaetaan tarvittaessa kilpailun aikana. Pikataival sisältää viestiliikenne, vesipelastus, ensiapu ja ajankohtaisen meripelastustehtävän. Pikataipaleen alkuosa edetään kanootilla meloen. Pikataipaleella joukkueet on arvottu viiden joukkueen ryhmiin, jotka lähtevät radalle yhtäaikaisesti. Pikataipaleella saa ohittaa hitaammin etenevän joukkueen. Rastilla odotuspaikalle ohjataan se joukkue, joka ei ole kokonaisuudessaan rastilla ennen nopeammin saapunutta joukkuetta. Jokaisella rastilla on kolme suorituspaikkaa. Rastituomari ohjaa joukkueen suorituspaikalle 1,2 tai 3. Toisella suorituspaikalla olevan joukkueen suoritukseen ei saa mitenkään vaikuttaa, eikä suoritusta saa hyödyntää omassa suorituksessa. Viestiliikenne ja ajankohtainen rasti ovat salaisia ja joukkueiden oletetaan olevan paljastamatta niiden suoritustapaa ja niissä vaadittuja tietoja muille joukkueille, huoltajille tai yleisölle kilpailun aikana. Vesipelastustehtävä on pintapelastustehtävä. Arviointi perustuu SMPS:n julkaisemaan Pelastustekniikkaoppaaseen, turvalliseen työtapaan ja suoritusnopeuteen.

4 Ensiaputehtävä on potilaan siirtotehtävä. Arviointi perustuu SMPS:n julkaisemaan Pelastustekniikkaoppaaseen, ensiaputasoisiin taitoihin ja kaluston oikeaan käyttötapaan. Ensiapurastilla käytetään tyhjiöpatjaa ja kauhapaareja. Pikataipaleen lopussa on uintiosuus. Koskeen hyppääminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty. Joukkue on maalissa kun kaikki joukkueen jäsenet ovat ylittäneet maaliviivan. 7 NUORISOKILPAILU Nuorisokilpailussa noudatetaan soveltuvin osin tätä samaa kilpailuohjetta. Nuorisojoukkueen joukkueenjohtajan ja huoltajan toivotaan osallistuvan joukkueenjohtajien palaveriin perjantaina kello 20. Tämän jälkeen noin kello 21 alkaen nuorisojoukkueille on järjestetty ohjelmaa hotellilla. Nuorisokilpailu osallistuu aamupäivän viimeisenä lähtöeränä yleisökilpailuun. Iltapäivällä nuorisokilpailu kilpailee pikataivalradalla, jota ei paljasteta joukkueille etukäteen. Rata ei ole sama kuin aikuisten kilpailussa. Radalla kilpailee yksi joukkue kerrallaan. Kaikissa nuorisokilpailua koskevissa kysymyksissä pyydetään olemaan yhteydessä Nora Koskiseen 8 HUOLTO Tapolan tarjoama mustamakkrarakenttälounas tarjoillaan klo 11:30 13:00. Kasvis tai muita erikoisruokavalioita noudattavilla on vaihtoehtona ruokailla omalla kustannuksellaan läheisissä ravintoloissa tai kahviloissa tai tuoda omat eväät. Emme valitettavasti voi tarjota kylmäsäilytystä omille eväille. Huoltoteltassa on myös päivän aikana saatavilla juomavettä ja mehua. Muuten kilpailijoiden oletetaan varustautuvan omilla eväillä. Hotellin ravintolasta voi ostaa kahvia ym. Kilpailijat huolehtivat omien varusteidensa huollosta. Huoltoteltta on vartioitu, mutta järjestäjä ei vastaa varusteiden säilytyksestä. Märkiä ja likaisia työvaatteita / pelastautumispukuja ei saa viedä hotellin tiloihin muuten kuin asianmukaisiin suojakasseihin pakattuna. Huoltoteltassa on jätesäkkejä pelastuspukujen pakkaamiseen. Joukkueiden toivotaan muistavan, että kilpailu käydään Tampereen ydinkeskustan puistoalueella, jonne saattaa kerääntyä merkittävä määrä ulkopuolisia katsojia. Ei tukita kulkureittejä ja laitetaan roskat roskiin, niin annamme hyvän kuvan ulkopuolisille tapahtumastamme. Huoltajien ei kannata mennä bussikuljetuksella lähtöpaikalle, vaan kävellä pikataivalta vastakarvaan ensiapurastille, josta on hyvä mahdollisuus kannustaa ja huoltaa omaa joukkuetta.

5 Kilpailijoiden toivotaan porrastavan huoltoa oma aloitteisesti pienien huoltotilojen vuoksi. 9 TULOKSET JA PROTESTIT Kilpailun etenemistä ja väliaikatietoja seurataan päivän aikana kilpailukeskuksessa kilpailukuulutuksen avulla. Epävirallisia tulostietoja julkaistaan internetissä (linkki kilpailusivuilla) myös kilpailun aikana. Viralliset tulokset julkaistaan internetissä ja kilpailukeskuksessa noin kello 16:15. Tämän jälkeen on yksi (1) tunti aikaa tehdä kirjallinen protesti tuomarineuvostolle. Tulosten julkaisemisen yhteydessä julkaistaan arvosteluperusteet ja tehtävien malliratkaisut kilpailusivuilla. Palkinnot jaetaan tapahtumaohjelman mukaisesti yökerho Gloriassa (Hämeenkatu 24) noin kello Palkintojenjakotilaisuuteen pääsee kilpailupassilla. 10 ORGANISAATIO Kilpailunjohtaja Vesa Rauhala Ratamestari Aku Virjula Tiedotus Jasmo Hiltula Kilpailun info

6 ILMOITTAUTUNEET JOUKKUEET (31.7. MENNESSÄ) Joukkueen nimi Eesti Vabatahtlik Mere ja Järvepääste Emmi Etelä Saimaa HMPY Jyväskylän Järvipelastajat 1 Jämsä SaaMe Jämsän tulokkaat Konneveden järvipelastajat Korpilahti Lahti Lahti 2 Länsi Saimaa 2 Länsi Saimaa nuorekkaat Länsi Suomen merivartiosto Maastopelastus Meripelastusasema ensimmäinen MERISOTAKOULU Meriturva LOHJA Porkkala Jr Porvoon Meripelastajat Sisä Suomen poliisilaitos 1 Sisä Suomen poliisilaitos 2 Suomenlahden Meripuolustusalue Suomenlahden Merivartiosto (SLMV) T.M.P.Y. Turku 1 Vaajakosken VPK Vaasan Meripelastusyhdistys Westhouse Åland Srs Organisaatio Eesti Vabatahtlik Mere ja Järvepääste (Estonian Maritime Rescue Organization) Espoon Meripelastajat Suomen Meripelastusseura Etelä Saimaa Helsingin Meripelastusyhdistys Jyväskylän Järvipelastajat Jämsän Järvipelastajat Jämsän Järvipelastajat Konneveden Järvipelastusyhdistys Korpilahden Järvipelastajat Lahden järvipelastajat Lahden järvipelastajat Länsi Saimaan järvipelastajat Länsi Saimaan järvipelastajat Länsi Suomen merivartiosto Keski Suomen Maastopelastus MPAs1 Merivoimat Meriturva Porkkalan Meripelastajat Porvoon Meripelastajat Sisä Suomen poliisilaitos Sisä Suomen poliisilaitos Suomenlahden Meripuolustusalue Suomenlahden merivartiosto (SLMV) Turun meripelastusyhdistys Turun meripelastusyhdistys Vaajakosken VPK Vaasan Meripelastusyhdistys Espoon Meripelastajat Ålands Sjöräddningssällskap

7 ILMOITTAUTUNEET JOUKKUEET NUORISOKILPAILUUN (31.7. MENNESSÄ) Joukkueen nimi A tiimi Furuno Helsinki Porkkala Teen Sydväst Organisaatio Turun meripelastusyhdistys Espoon Meripelastajat Helsingin Meripelastusyhdistys SMPS Porkkalan Meripelastajat Meripelastusyhdistys Sydväst

8 KARTTA PIKATAIPALEESTA (HUOM! NUORISOKILPAILUSSA EI JULKAISTA RATAA) Kilpailuohje

Uudet alusluokat käyttöön, s. 10 Hinaajana ja hinattavana, s. 14 Meripelastustaitoja testattiin Tampereella, s. 17

Uudet alusluokat käyttöön, s. 10 Hinaajana ja hinattavana, s. 14 Meripelastustaitoja testattiin Tampereella, s. 17 3/2014 Uudet alusluokat käyttöön, s. 10 Hinaajana ja hinattavana, s. 14 Meripelastustaitoja testattiin Tampereella, s. 17 Nuorten omat meripelastustaitokisat 28. meripelastustaitokilpailut Turussa, s.

Lisätiedot

KILPAILUOHJE JA KÄSIOHJELMA. Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n partiotaitojen talvimestaruuskilpailut Kajaanissa 5.-6.2.2011.

KILPAILUOHJE JA KÄSIOHJELMA. Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n partiotaitojen talvimestaruuskilpailut Kajaanissa 5.-6.2.2011. KILPAILUOHJE JA KÄSIOHJELMA Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n partiotaitojen talvimestaruuskilpailut Kajaanissa 5.-6.2.2011. Tervetuloa Kajaaniin! Kajaanin Korvenpojat ry toivottaa teidät tervetulleeksi Järvi-Suomen

Lisätiedot

ENNAKKO-OHJE HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT!

ENNAKKO-OHJE HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT! HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT! Kädessänne oleva Nyota ya Afrikan ennakko-ohje kertoo kisojen olevan lähellä reilun viikon kuluttua. Kisoja on tehty nyt pari vuotta. Kilpailun järjestävät kolme toisilleen

Lisätiedot

KILPAILUOHJE TORPPA 2008

KILPAILUOHJE TORPPA 2008 KILPAILUOHJE TORPPA 2008 Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Pietarsaaressa 4.-5.10.2008 Tervetuloa Torppaan! Vartionne on ilmoittautunut partiotaitojen syyssuomenmestaruuskilpailuun Pietarsaareen

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

- N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70)

- N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70) Toivotamme piirinne kilpailijat tervetulleiksi SML:n hirvenhiihdon Suomenmestaruuskilpailuihin 9.-10.3.2013 Jyväskylän Tikkakoskelle, sekä epävirallisiin SM-kilpailuihin 8.3.2013 (S13, metsästäjäsarjat).

Lisätiedot

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Atlantic 75 kunnon työjuhta, s. 10 Uusien tulokkaiden Bootcamp, s. 12 Meripelastusseuran strategiset valinnat 2015-2020, s. 20

Atlantic 75 kunnon työjuhta, s. 10 Uusien tulokkaiden Bootcamp, s. 12 Meripelastusseuran strategiset valinnat 2015-2020, s. 20 2/2014 Atlantic 75 kunnon työjuhta, s. 10 Uusien tulokkaiden Bootcamp, s. 12 Meripelastusseuran strategiset valinnat 2015-2020, s. 20 28. meripelastustaitokilpailut Turussa, s. 9-15 29. meripelastustaitokilpailut

Lisätiedot

TARKKUUSSUUNNISTUKSEN KILPAILUSÄÄNNÖT KANSAINVÄLISEN SUUNNISTUSLIITON (IOF) TAPAHTUMISSA

TARKKUUSSUUNNISTUKSEN KILPAILUSÄÄNNÖT KANSAINVÄLISEN SUUNNISTUSLIITON (IOF) TAPAHTUMISSA TARKKUUSSUUNNISTUKSEN KILPAILUSÄÄNNÖT KANSAINVÄLISEN SUUNNISTUSLIITON (IOF) TAPAHTUMISSA (Tarkkuussuunnistuksen maailmanmestaruuskilpailujen säännöt) (Tarkkuussuunnistuksen alueellisten mestaruuskilpailujen

Lisätiedot

TIMANTTILIIGA Kadonneen aarteen arvoitus Seikkailijakilpailu 21.05.2011 Turku / Hirvensalo Wäinö Aaltosen koulu

TIMANTTILIIGA Kadonneen aarteen arvoitus Seikkailijakilpailu 21.05.2011 Turku / Hirvensalo Wäinö Aaltosen koulu 1 TIMANTTILIIGA Kadonneen aarteen arvoitus Seikkailijakilpailu 21.05.2011 Turku / Hirvensalo Wäinö Aaltosen koulu ENNAKKO-OHJE Tuulihaukat toivottaa seikkailijavartionne tervetulleeksi mukaan Lounais-Suomen

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

Hämeen Partiopiiri ry:n oranssin ja vihreän sarjan kevätmestaruuskilpailut. 24.4.2010 Valkeakoskella KILPAILUOHJE

Hämeen Partiopiiri ry:n oranssin ja vihreän sarjan kevätmestaruuskilpailut. 24.4.2010 Valkeakoskella KILPAILUOHJE Hämeen Partiopiiri ry:n oranssin ja vihreän sarjan kevätmestaruuskilpailut 24.4.2010 Valkeakoskella KILPAILUOHJE Ennakko-ohje ja käsiohjelma Ota mukaan kilpailupaikalle! KAUPUNGINJOHTAJAN TERVEHDYS Toivotan

Lisätiedot

Kilpailunjohtajan tervehdys

Kilpailunjohtajan tervehdys Suunnistajan Kauppa NUORTEN JUKOLASSA UUDET TUOLIRINKAT SAAPUNEET! NYT MYÖS OMA, PIENEMPI RINKKA NUOREMMILLE SUUNNISTAJILLE! NUJU-TUTUSTUMISTARJOUSHINTAAN! NUORTEN SUUNNISTUSSUKKIA RAJOITETTU ERÄ, VAIN

Lisätiedot

Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Keminmaassa lauantaina 1 9.5.201 2 ENNAKKO-OHJE. www.lappi.partio.fi/jatuli. Ennakko-ohjeen liitteet

Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Keminmaassa lauantaina 1 9.5.201 2 ENNAKKO-OHJE. www.lappi.partio.fi/jatuli. Ennakko-ohjeen liitteet Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Keminmaassa lauantaina 1 9.5.201 2 ENNAKKO-OHJE www.lappi.partio.fi/jatuli Ennakko-ohjeen liitteet Liite 1. Vartioiden ilmoittautumislomake Liite 2. Keminmaan kartta

Lisätiedot

METSÄTAITOMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄN OPAS

METSÄTAITOMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄN OPAS 1 METSÄTAITOMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄN OPAS Suomen Metsäurheiluliitto r.y. 2001 Ari Niiranen - Reino Seilonen 2 METSÄTAITOMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄN OPAS SISÄLTÖ sivu Alkusanat 3 1. Järjestämisoikeus

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI ry PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI ry PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI ry PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty 14.4.2009 Voimaan 1.8.2009 Eräs partiotoiminnan päämääristä on tarjota terveyttä, voimaa ja luonnetta kehittäviä joukkuekilpailuja.

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun partiolaisten partiotaitokilpailujen järjestelyohje

Pääkaupunkiseudun partiolaisten partiotaitokilpailujen järjestelyohje Pääkaupunkiseudun partiolaisten partiotaitokilpailujen järjestelyohje L UONNOS 23.10.2014 1 SISÄLLYS 1. JOHDANTO...6 2. JÄRJESTELYJEN KÄYNNISTÄMINEN...6 3. PESTIKUVAUKSET LYHYESTI...9 4. LÄHTÖKOHDAT...10

Lisätiedot

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola.

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola. Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry OHJEITA ja NEUVOJA JUKOLA-OPAS www.jukola.com Versio: 2013 Lukijalle Jukolan viesti on tapahtuma, johon osallistuu joka vuosi satoja ensikertalaisia. Useissa ensikertalaisten

Lisätiedot

AJONEUVOJEN PYSÄKÖINTIALUE: Erikseen määritelty alue, jonne osallistujien tulee pysäköidä ajoneuvonsa, jos ne eivät mahdu varikkoalueeseen

AJONEUVOJEN PYSÄKÖINTIALUE: Erikseen määritelty alue, jonne osallistujien tulee pysäköidä ajoneuvonsa, jos ne eivät mahdu varikkoalueeseen IFSS kilpailusäännöt_9/2015 IFSS:n kilpailusäännötversiohistoria:- Käännösversio valmistunut 28.11.2009- Päivitetty 6.1.2011, 26.1.2011, 12.11.2012, 26.10.2013 1.9.2014, 9.9.2015 päivitetyt kohdat punaisella

Lisätiedot

RESUL:N JOTOSTEN JÄRJESTELYOHJEET

RESUL:N JOTOSTEN JÄRJESTELYOHJEET 1 RESUL:N JOTOSTEN JÄRJESTELYOHJEET Kuntoliikuntatoimikunta 17.11.2009, RESULin hallitus 28.11.2009 RESUL:N JOTOSTEN JÄRJESTELYOHJEET Johdanto 2 1. Kilpailuorganisaatio ja sen koulutus 3 2. Yleisjärjestelyt

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

AJONEUVOJEN PYSÄKÖINTIALUE: Erikseen määritelty alue, jonne osallistujien tulee pysäköidä ajoneuvonsa, jos ne eivät mahdu varikkoalueeseen

AJONEUVOJEN PYSÄKÖINTIALUE: Erikseen määritelty alue, jonne osallistujien tulee pysäköidä ajoneuvonsa, jos ne eivät mahdu varikkoalueeseen IFSS kilpailusäännöt_8/2014 IFSS:n kilpailusäännötversiohistoria:- Käännösversio valmistunut 28.11.2009- Päivitetty 6.1.2011, 26.1.2011, 12.11.2012, 26.10.2013 1.9.2014 päivitetyt kohdat punaisella 2.9.2014

Lisätiedot

2.3 Luokka SM3: R2 Luokassa hyväksyttävät autot: - FIA R1 ja R2B enintään 1600 cm 3

2.3 Luokka SM3: R2 Luokassa hyväksyttävät autot: - FIA R1 ja R2B enintään 1600 cm 3 Sarjasäännöt 2015 1. Yleistä Ralli SM -sarjan (myöhemmin Sarja), kaikki oikeudet ovat AKK-Motorsport ry:n (myöhemmin Liitto) omaisuutta. AKK Sports Oy (myöhemmin AKS) on hankkinut Liitolta Sarjan sähköisen

Lisätiedot

Matkustus ja kuljetukset

Matkustus ja kuljetukset Kilpailuohjeet ja muu informaatio (Ruotsin suunnistusliiton kilpailusäännöt ja -määräykset, 7.2.3 Kilpailija on velvollinen noudattamaan järjestäjien antamia kilpailuohjeita.). Matkustus ja kuljetukset

Lisätiedot

TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLTÖ

TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLTÖ 1 TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ TIETOA 4 1.1 Rekisteröinti...4 1.2 Akkreditointikortit...4 1.3 Osallistumisen varmistus...4 1.4 TIC (Technical Information Centre)...5 1.5 Muut TIC:n palvelut...6

Lisätiedot

AL-Sport EcoRun Lajisäännöt

AL-Sport EcoRun Lajisäännöt AL-Sport EcoRun Lajisäännöt 2011 Lopullinen versio 2.2 ( hyväksytty AL-Sport toimikunnassa 11.12.2010 ) SISÄLTÖ 1. Kilpailusäännöt 2. Kilpailijat ja lisenssit 3. Kilpailuautot 4. Kilpailukutsut 5. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

KILPAILUN JA KÄYTTÖKOKEEN JÄRJESTÄMISOHJE

KILPAILUN JA KÄYTTÖKOKEEN JÄRJESTÄMISOHJE Rekikoirien kilpailusäännöstö B-osa 1(30) KILPAILUN JA KÄYTTÖKOKEEN JÄRJESTÄMISOHJE Ohje järjestäjälle, koetoimitsijalle ym. toimihenkilöille Rekikoirien kilpailusäännöstö B-osa 2(30) 1. Kennelliiton alaisen

Lisätiedot

Sunnuntai 19.5.: Henrikin koulu, Nousiainen. Opastus valtatie 8:lta Nousiaisten risteyksestä, josta ajoaika 3 min.

Sunnuntai 19.5.: Henrikin koulu, Nousiainen. Opastus valtatie 8:lta Nousiaisten risteyksestä, josta ajoaika 3 min. Kansainvälinen FinTrailO-tarkkuussuunnistuskilpailu Euroopan cupin osakilpailut 3 ja 4 18. 19.5.2013 Kokemäellä ja Nousiaisissa KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan IOF:n tarkkuussuunnistuksen

Lisätiedot

Tämä lippukuntakilpailu on laadittu vuonna 1997 julkaistun Sateenkaari-paketin pohjalta.

Tämä lippukuntakilpailu on laadittu vuonna 1997 julkaistun Sateenkaari-paketin pohjalta. Tämä lippukuntakilpailu on laadittu vuonna 1997 julkaistun Sateenkaari-paketin pohjalta. Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry Alkusanat ja kokoaminen: Maria Nurminen Tehtävät: Mikko Hollmén,

Lisätiedot

Perustietoa NouHätä!-kampanjasta

Perustietoa NouHätä!-kampanjasta Perustietoa NouHätä!-kampanjasta NouHätä!-ohjausryhmä 1 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO...5 Taustatietoa NouHätä!-kampanjasta... 5 NouHätä!-käsikirjan yleisesittely... 6 2 NOUHÄTÄ!-KAMPANJA...7 2.1 Kampanjan tarkoitus,

Lisätiedot