TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS"

Transkriptio

1 TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS

2 SUOMI. LUONTO. LUNAWOOD Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen ajan tuottanut hitaasti kasvanutta tiheäsyistä puuta. Lunawood valmistaa tästä korkealaatuisesta raaka-aineesta lämpöpuuta parantaen sen luonnollisia ominaisuuksia ympäristöä kunnioittaen ja säästäen. Lunawood laadukasta, täysin luonnonmukaista suomalaista lämpöpuuta.

3 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel IISALMI SUOMI JOENSUU

4 OY LUNAWOOD LTD Oy Lunawood Ltd on lämpöpuun tuotannon innovatiivinen edelläkävijä ja kansainvälinen markkinajohtaja. Yhtiön asema perustuu laadukkaaseen tuotteeseen ja luotettavaan asiakaspalveluun. Lunawood on tavoitteellinen kasvuyritys työllistäen 60 henkilöä Iisalmen ja Joensuun tuotantolaitoksilla. Yrityksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on m3, josta suurin osa menee vientiin. Henkilökohtainen asiakaspalvelu ja tuotteiden korkea laatu ovat yhtiön kulmakiviä. Maine johtavana lämpöpuutuottajana juontaa juurensa yhtiön innovatiivisuudesta, luotettavasta yhteistyöstä ja ekologisten arvojen kunnioittamisesta. Oy Lunawood Ltd:n toimintamallissa tärkeänä osana ovat pitkäkestoiset asiakassuhteet ja yhteistyökumppanit. Lunawood lämpöpuun korkea ja tasainen laatu lähtee raaka-aineesta. Merkittävimmät käyttämämme puulajit ovat PEFC-sertifioitu suomalainen mänty ja kuusi, jotka lajitellaan täsmällisten ja tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti. Männystä tuotteisiimme soveltuu ainoastaan terveoksainen, latvatukista peräisin oleva sydäntavara. Käyttämämme kuusen ominaisuudet ja laatuvaatimukset ovat hyvin samankaltaiset kuin männyllä. Oksattomia tuotteita tarjoamme ulkomaalaisista puulajeista, kuten radiata männystä.

5 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel LUNAWOOD LÄMPÖPUU Lunawood -lämpökäsittelyprosessissa käytetään ainoastaan lämpöä ( ºC) ja vesihöyryä. Valmiit Lunawood -tuotteet ovat tämän vuoksi turvallisia ja luonnonmukaisia. Puu voidaan pitkän käyttöikänsä jälkeen kierrättää tai polttaa turvallisesti. Tuotteen ympäristöystävällisyyden takeena on myös pohjoismainen ympäristömerkki, joutsenmerkki. ThermoWood -prosessi kunnioittaa puun luontaisia ominaisuuksia. Patentoitu tuotantomenetelmä perustuu puun asteittaiseen lämpömodifiointiin, jossa puun kemialliset ja fyysiset ominaisuudet muuttuvat pysyvästi. ThermoWood on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttöoikeus on ainoastaan Kansainvälisen Lämpöpuuyhdistyksen jäsenyrityksillä. ThermoWoodin tuotannon laatua valvoo riippumaton ulkopuolinen taho. PUUN LÄMPÖMODIFIOINNIN TULOS: KESTÄVÄ JA MITTAPYSYVÄ PUU PARANTUNUT LAHON- JA SÄÄNKESTO Hemiselluloosan (sokeriketjujen) hajoamisen myötä puuhun ei jää riittävästi ravintoaineita lahottajasienille (KOMO sertifikaatti). PARANTUNUT MITTA- JA MUOTOPYSYVYYS Puun tasapainokosteus alenee lämpökäsittelyn myötä. Lämpöpuu on hydrofobista eli se ei ime itseensä vettä helposti, mikä parantaa sen mittapysyvyyttä ja lämmöneristävyyttä merkittävästi. PIHKA ON POISTUNUT LUNAWOOD ON STERIILI PUHDAS TUOTE Puun sisältämät bakteerit tuhoutuvat lämpökäsittelyssä. Myös formaldehydin kaltaiset haitalliset uuteaineet poistuvat, mikä tekee Lunawood lämpöpuusta puhtaan ja turvallisen sisä- ja ulkokäyttöön.

6 KAKSI LÄMPÖ- KÄSITTELYLUOKKAA Lämpökäsitellyt tuotteet jakautuvat kahteen lämpökäsittelyluokkaan: LunaThermo-S ja LunaThermo-D. Luokkien välinen ero perustuu modifioinnin käsittelylämpötiloihin. LUNATHERMO-S LunaThermo-S (stability) on sävyltään kauniin vaaleanruskea, ja puun mittapysyvyys paranee modifioinnin myötä merkittävästi. Puu lämpökäsitellään alhaisemmassa lämpötilassa (190 ºC, lahonkestoluokka 3). LunaThermo-S-tuotteet sopivat sisäkäyttöön ja suojattuihin ulkotiloihin, kuten lasitetuille parvekkeille. LunaThermo-D (durability) on sävyltään tyylikkään tumman ruskeaa. Puumateriaalin lahonkestävyys ja mittapysyvyys paranevat lämpökäsittelyssä merkittävästi. LunaThermo-D käsitellään korkeammissa lämpötiloissa (212 ºC, lahonkestoluokka 2), ja tuotteet sopivat sekä ulko- että sisäkäyttöön. LAHONKESTOLUOKKA 2, SOVELTUU ULKOKÄYTTÖÖN (EN 350-1)

7 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel ULKOVERHOUSLAUTOJEN MUOTOPYSYVYYS 2,5 2 Kuppiutuminen (mm) Thickness Width Cupping 1,5 Penetration of Water 1 0, WETTING RH 65% WETTING RH 65% Käsittelemätön, 18 mm Käsittelemätön, 21 mm Käsittelemätön, 26 mm Lämpökäsitelty, 18 mm Lämpökäsitelty, 25 mm Lämpökäsitelty, 21 mm aika / h Ulkoverhouslautojen kupertuminen: LunaThermo-D ja käsittelemätön pohjoismainen havupuu Kuvaajan lähde: Jari Virta, Helsinki University of Technology ERI PUULAJIEN LAHONKESTÄVYYSLUOKITUS 1 (KORKEIN) (heikoin) Ipe Tiikki Iroko Merbau Cumaru Jättiläistuija Painekyllästetty A Painekyllästetty AB LUNATHERMO-S Jättiläistuija Siperian lehtikuusi Douglaskuusi Kuusi Mänty Eurooppalainen lehtikuusi Douglaskuusi Koivu Haapa Saarni Lahonkestävyysluokan 2 puu soveltuu ulkokäyttöön ilman lisäkäsittelyä. Ei suoraan maakosketukseen.

8

9

10 TERASSI- TUOTTEET Lunawood soveltuu erinomaisesti terassimateriaaliksi mittapysyvyytensä ja lahonkestonsa ansiosta. Materiaali tasoittaa lämpötilanvaihteluita, joten se tuntuu ihoa vasten miellyttävälle säästä riippumatta. Lunawood -terassilaudat ovat pihkattomia, kevyitä sekä helppoja työstää. Terassituotteille suunnitellun Profix kiinnikkeen ansiosta laudat on nopea asentaa ja lopputulos on viimeistelty ilman ruuvinjälkiä. Lunawood on tyylikäs, kestävä ja turvallinen valinta piha- ja puutarharakentamiseen. Terassituotteitamme on saatavilla myös tehdasöljyttyinä. Pintakäsittely on tehty kahteen kertaan vesiohenteisella ruskeapigmentoidulla öljyllä. Teollisen pintakäsittelyn ansiosta öljy on levittynyt tasaisesti ja tuote on valmis asennettavaksi eikä näin ollen vaadi välitöntä pintakäsittelyä värin säilymistä ajatellen, kuten terassia rakennettaessa yleensä. Tuotevalikoimaamme kuuluu lisäksi liimattuja leveitä terassilautoja Profix piilokiinnikkeellä. Liimausteknologian ja lämpökäsittelyn ansiosta voimme valmistaa jopa 210 mm leveitä terassilautoja, joiden mitta- ja muotopysyvyys sekä taivutuslujuus ovat aivan omaa luokkaansa. VUOSITTAIN EUROOPPAAN RAKENNETAAN YLI M 2 UUSIA LUNAWOOD TERASSEJA BRE (Building Research Establishment Limited) on brittiläinen riippumaton ja puolueeton tutkimuslähtöinen konsultointi-, testaus- ja koulutusorganisaatio, joka tarjoaa monipuolista rakennettuun ympäristöön ja alan teollisuuteen liittyvää asiantuntemusta. Isossa-Britanniassa ulkoterassilautana käytetyn LunaThermo-D:n odotettavissa oleva käyttöikä on 30 vuotta, kun noudatetaan valmistajan antamia ohjeita sekä parhaiden käytäntöjen mukaisia rakentamisperiaatteita, joilla helpotetaan veden poisvalumista ja kuivumista sekä vältetään veden jääminen rakenteisiin.

11

12

13 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel MM 6 MM PROFIX 2 PROFIX 3 LUNADECK 2 PROFIX 2 26X92 TERASSILAUDAT profiili LUNADECK 2 PROFIX 2 LUNADECK 2 PROFIX 2 SHP LDR+ PROFIX 2 SHP PROFIX 2 mitat (mm) puulaji luokka 26X92 26X117 26X117 26X118 26X140 LUNADECK 2 PROFIX 2 26X117 SHP 26X117 LDR+ PROFIX 2 26X118 SHP PROFIX 2 26X140 RAKENTEET profiili mitat (mm) puulaji luokka SHP 42X68 SHP 42X92 SHP 42X140 LUNAPOST 88X88 LIIMATTU SHP 42X68 SHP 42X92 SHP 42X140 LUNAPOST 88X88

14 LUNA SUNDAY profiili mitat (mm) puulaji luokka LUNA SUNDAY 34/40X185 ÖLJYTTY LUNA SUNDAY PROFIX 3 34/40X185 LUNALAM TERASSI profiili mitat (mm) puulaji luokka SHP PROFIX 2 26X160 LIIMATTU SHP PROFIX 2 26X185 LIIMATTU SHP PROFIX 2 26X210 LIIMATTU LUNALAM PROFIX 2 26X160/185/210 CLIP JUAN -TERASSINKIINNITYSJÄRJESTELMÄ Clip JuAn -terassinkiinnitysjärjestelmä on patentoitu, tes tattu ja palkittu ranskalainen keksintö. Lunawoodin tuotevalikoima sisältää koko paketin: niin aikaa säästävän kiinnitysjärjestelmän kuin siihen valmiiksi uritetun lämpöpuuterassi- tuotteenkin (26 x 118 mm). Kiinnitysjärjestelmässä perinteisen terassilautojen ruuvikiinnityksen sijaan laudat yksinkertaisesti naksautetaan runkorakenteeseen ruuvattuihin Clip JuAn kiinnikelistoihin. Terassilautojen alapuolella on kiinnitysjärjestelmää varten erityinen uritus, joka mahdollistaa helpon ja nopean asentamisen paikoilleen. Tällainen kiinnitysjärjestelmä on mahdollinen ainoastaan kestäville ja mittapysyville puulajeille, minkä vuoksi Lunawood on täydellinen ratkaisu. CLIP JUAN -TERASSINKIINNITYSJÄRJESTELMÄ profiili mitat (mm) puulaji LUOKKA LDR CLIPJUAN 26X118 LDR CLIPJUAN 26X118 CLIP JUAN

15 Luna Sunday LunaLam SHP PF2 26x160 mm LunaLam LDR Clip JuAn LDR Clip JuAn

16 LUNAWOOD -TERASSIN KIINNITYS MM 50 MM 3 20 MM MM 4,2 X MM, Ø MAX 8 MM, 2,2 PCS/M RUOSTUMATON ROSTFREIER STAINLESS INOXYDABLE 70 MM 450 MM PUUÖLJY HOLZÖL WOOD OIL HUILE POUR BOIS MM 7 a b KOROTETUN TERASSIN RAKENNE SHP 26X117 / SHP 42X140 LUNAPOST 88X88 c SHP 42X92 / SHP 42X140 8 SSS 26X68 & SHP 42X92 LUNADECK 2 PROFIX 2 26X92 / 117 / SHP PROFIX 2 26X140

17 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel

18

19

20 ULKOVERHOUS- TUOTTEET Kestävä Lunawood on erinomainen valinta ulkoverhouksiin ja julkisivuihin. Lämpökäsittelyn ansiosta laudat pitävät muotonsa myös ilmankosteuden muuttuessa, joten verhoilu säilyy kauniina vuodesta toiseen. Lunawood mahdollistaa pohjoisen havupuun käytön kuumissa ja kosteissa oloissa. Kaikilla verhoustuotteillamme on lisäksi eurooppalainen vaatimustenmukaisuusmerkki (CE-merkki) Perinteisten ulkoverhoustuotteiden lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluu liimattuja leveitä ulkoverhouslautoja. Liimausteknologian ja lämpökäsittelyn ansiosta voimme valmistaa jopa 210 mm leveitä ulkoverhouspaneeleja, joiden mitta- ja muotopysyvyys ovat aivan omaa luokkaansa. ULKOVERHOUKSET profiili UTV mitat (mm) 19X92 puulaji luokka UTV 19X92 UTV 19X117 UTV UTV UTS UYL 19X117 19X140 19X117 20X140 UTV 19X140 UTS 19X117 SHP SHP 19X92 19X117 UYL 20X140 LUNALAM ULKOVERHOUS SHP 19X92 SHP 19X117 profiili mitat (mm) puulaji luokka UTS/UTV 19X160 LIIMATTU UTS/UTV UTS/UTV 19X185 26X210 LIIMATTU LIIMATTU LUNALAM UTS LUNALAM UTV PANEL SYSTEM profiili mitat (mm) puulaji luokka PANEL 68 19X68 PANEL 117 PANEL X117 19X185 PANEL SYSTEM 19X68/117/185 AURINKORIMAT profiili mitat (mm) puulaji luokka SHP 42X42 VINORIMA/HSS 28/42X42 SUUNNIKASRIMA/SSS 20/92 SUUNNIKASRIMA/SSS 26X68 SHP 42X42 SR/SSS 26X68 VR/HSS 28/42X42 SR/SSS 20X92

21

22

23 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel LUNAWOOD -ULKOVERHOUKSEN ASENNUS 1 20 MM 2 70 MM 3 4 Bre voi todeta, että Isossa- Britanniassa ulkoverhouslautana käytetyn LunaThermo-D:n odotettavissa oleva käyttöikä on 30 vuotta, kun noudatetaan valmistajan antamia ohjeita sekä parhaiden käytäntöjen mukaisia rakentamisperiaatteita. 25 MM 600 MM 300 MM 300 MM 5 a b c 6 MUISTA ULKOVERHOUKSEN RAKENTEESSA RIITTÄVÄ ILMANKIERTO

24 SISUSTUS- TUOTTEET SISUSTUS Lunawood on lämmin ja turvallinen, luonnollisuutta korostava sisustusmateriaali. Yhdistettynä muihin materiaaleihin se luo modernia ja samalla kuitenkin kodikasta ilmettä sisustukseen. Lämpöpuusta poistuu tuotantoprosessissa orgaanisia yhdisteitä ja sisäilmaa heikentävät päästöt ovat tutkimuksen mukaan yli kaksikymmentä kertaa alhaisemmat kuin käsittelemättömällä männyllä. Kevyt lämpöpuun tuoksu haihtuu ajan myötä sisätiloista. Sisustukseen saa yksilöllisiä nyansseja käyttämällä kauniin ruskeaa lämpöpuuta tehosteseinänä, rimoituksia tilanjakajina tai vaikka elävöittämässä sisäkattoa. SAUNAT JA KYLPYHUONEET Lämpökäsittely alentaa puun lämmönjohtavuutta ja parantaa sen mittapysyvyyttä, mikä tekee Lunawoodista erinomaisen tuotteen kuumiin ja kosteisiin tiloihin. Lämpöpuu on lisäksi hygieeninen ja pihkaton materiaali eikä ime käsittelemättömien puutuotteiden tavoin itseensä kosteutta. Tästä johtuen se on helppo pitää puhtaana. RADIATA- Lunawoodin tuotevalikoimasta löytyy oksaton puumateriaali radiata mänty. Uudesta Seelannista peräisin oleva puulaji soveltuu lämpökäsiteltynä loistavasti sisäverhouksiin ja saunatuotteisiin. Puulajin loimuava pinta luo niin saunaan kuin sisustukseenkin ilmettä ja tunnelmaa.

25 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel

26

27 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel SISÄVERHOUSPANEELIT profiili mitat (mm) puulaji luokka STP PANEL SYSTEM 15X92 14X92 RADIATA- PANEL SYSTEM 14X140 RADIATA- PANEL SYSTEM 19X185 RADIATA- STP 15X92 PANEL SYSTEM 14X92/140 PANEL SYSTEM 19X185 LAUDEPUUT profiili mitat (mm) puulaji luokka SAUNA SHP SAUNA SHP 26X92 26X92 LUNATHERMO-S SAUNA SHP 26X92 RADIATA- SAUNA SHP 26X185 RADIATA- SAUNA SHP 26X92 SAUNA SHP 26X185 LATTIALAUDAT profiili mitat (mm) puulaji luokka HLL PP 26X92 LUNATHERMO-S HLL PP 26X92

28 MUUT TUOTTEET JA TEOLLINEN LOPPUKÄYTTÖ Lunawood lämpöpuu on erinomainen materiaali piha-ja ympäristörakentamiseen. Se sopii hyvin esimerkiksi aitoihin, pergoloihin, sekä erilaisiin piharakennuksiin. Lunawood valmistaa tuotteita teollisen tuotannon jatkojalostuskäyttöön mm. oviin, ikkunoihin, huonekaluihin, kylpytynnyreihin ja erilaisiin käyttöesineisiin. Lunawood-tuotevalikoimaan kuuluu höylätyn lämpöpuun lisäksi lämpökäsitelty sahatavara useina eri dimensioina, sekä liimatut tolpat pergoloihin ja aitarakenteisiin. Lisäksi valikoimasta löytyy leveitä liimattuja aihioita. Lunawood lämpöpuu ei sisällä mitään kemikaaleja, joten sitä voidaan käyttää myös keittiötarvikkeissa ja pöytätasoissa. LÄMPÖKÄSITELLYT SAHATAVARADIMENSIOT 19X100 25X100/125/150 32X75/100/125/150 38X125/150 50X50/75/100/150/200 RADIATA 19X150 25X200 32X100 32X200 KUUSI 22X150 22X200 22X225 25X150 25X200 25X225 25X250 luokka luokka luokka LUNATHERMO-S JA -D LUNATHERMO-S JA -D LUNATHERMO-S LUNATHERMO-S JA -D LUNATHERMO-S JA -D

29 Kuva: Spadealers

30

31

32 HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA Tähän kappaleeseen on koottu joitakin Lunawood lämpöpuun käyttöön liittyviä hyödyllisiä neuvoja ja suosituksia. Tietojen on tarkoitus olla avuksi Lunawood lämpöpuun monipuolisten ominaisuuksien täysimittaisessa hyödyntämisessä. KESTÄVYYS Lahonkestoluokkaan 2 kuuluvan LunaThermo-D:n odotettu käyttöikä on lahonkestävyyden osalta yli 30 vuotta (BRE). Tämä pätee ulkoverhous- ja terassikäyttöön. Terassimateriaali altistuu kuitenkin kulumiselle ja rasitukselle, minkä vuoksi kohtuullinen odotettavissa oleva käyttöikä on vuotta. Lämpöpuuta ei suositella käytettäväksi suorassa maakosketuksessa. TASAPAINOKOSTEUS Lunawood lämpöpuun tasapainokosteus on lämpökäsittelyn jälkeen noin 6 % (+/- 2 %). Ulkokäytössä (+20 C, suhteellinen ilmankosteus 65 %) Lunawood Thermo D -luokan männyn tasapainokosteudeksi asettuu 6,5 % (EN 13183). KIINNITYS KÄSIN Lämpökäsittely heikentää puun halkaisulujuutta jonkin verran. Siksi suosittelemme ruuvikiinnitykseen itseporautuvia harvakierteisiä ruuveja tai esiporattuja reikiä halkeamien estämiseksi. Ruuvien tulee olla ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ja soveltua puun kiinnittämiseen. Ruuvin kanta tulee ruuvata laudan tasoon tai enintään 1mm laudan pintaa alemmas. Vasaralla naulattaessa naulat kannattaa lyödä vähintään kahden sentin päähän laudan päästä tai käyttää esiporattuja reikiä. Naulan viimeisen 2 3 mm:n sisäänlyöntiin kannattaa käyttää meistiä. Pontatut lattialaudat kiinnitetään esiporattuihin reikiin urospontin päältä siten, että ruuvi tai ohut naula tulee loivaan (alle 40 asteen) kulmaan. Asennus tehdään aina laudan sydänpuoli ylöspäin. PAINEILMANAULAIMELLA Pientä paineilmanaulainta käyttämällä saadaan erinomainen kiinnitystulos. Iskuvoima on säädettävä siten, että naulat eivät tunkeudu liian syvälle puuhun.

33 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel LIIMAUS Lunawood lämpöpuuta voi liimata. Liiman kuivumis- ja puristusaika voi kuitenkin olla noin 4 6 -kertainen käsittelemättömään puuhun verrattuna. Noudata aina liiman valmistajan antamia ohjeita. ASENNUS TERASSILAUDAT Terassi tulee rakentaa irti maanpinnasta siten, että ilma pääsee virtaamaan terassin alta. Lautojen välin tulee jättää vähintään 4 mm:n rako, jotta ilma pääsee kiertämään ja sadevesi haihtuu helposti pois. Viereiseen seinään tulee jättää vähintään 6 mm:n väli ja lautojen päiden väliin 1 2 mm:n liikkumisvara. ULKOVERHOUSLAUDAT Verhouksissa on huolehdittava siitä, että ilma pääsee kiertämään lautojen takana (22 25 mm:n välys). Verhouksen alareunan tulee lisäksi olla vähintään 30 cm:n päässä maanpinnasta. JYRSINTÄ Lunawood lämpöpuun jyrsintä kannattaa suorittaa hyväkuntoisilla ja terävillä terillä, joilla saavutetaan hyvä lopputulos. Kevyt ja hienojakoinen puru liikkuu puhtaasti poistoputkissa tarttumatta leikkuuteriin. Sahajauheen hienojakoisuuden vuoksi suosittelemme hengityssuojan kayttöä. HÖYLÄYS Lunawood lämpöpuuta voi höylätä normaaleilla höyläkoneilla. Höyläys tuottaa erinomaisen pinnanlaadun. Höyläkone kannattaa säätää kovapuiden säätöarvoihin ja höyläysnopeus on alhaisempi, kuin käsittelemättömällä puulla. Jos materiaali on lämpökäsittelyn jäljiltä kupertunutta, syöttörullia on säädettävä siten, etteivät laudat pääse halkeamaan. HIONTA Lunawood lämpöpuuta ei välttämättä tarvitse hioa lainkaan, koska pinnan laatu on höyläyksen ja jyrsinnän jälkeen yleensä erinomainen. Hiottaessa pihkaton Lunawood pitää hiekkapaperin käyttökuntoisena tavallista pidempään. SAHAUS Lunawood lämpöpuun sahaaminen on yhtä helppoa kuin tavallisen puun. Käytössä tulee kuitenkin olla terävä, pienihampainen sirkkeli ja puu pitää syöttää hitaasti.

34 PINTAKÄSITTELY ULKOTILOISSA Pintavärin säilyvyyttä voidaan parantaa käsittelemällä laudat UV-suoja-ainetta sisältävällä, sävytetyllä/pigmentoidulla puuöljyllä, vahalla, puunsuojalla tai kuultomaalilla. Pintakäsittelyaine levitetään ohueksi kerrokseksi joko ennen asennusta tai heti sen jälkeen. Ylimääräinen aine pyyhitään pois. Kaikissa tapauksissa tulee noudattaa aineen valmistajan antamia ohjeita. Pintakäsittely on syytä uusia tarvittaessa. Uusintakäsittelyn tarve vaihtelee ilmastosta, käyttökulutuksesta ja UV-säteilylle altistumisesta. Maalatun käsittelemättömän puun tyypillinen huoltokäsittelyväli on noin viisi vuotta. Lunawood lämpöpuun maalipinnan huoltokäsittelyväli voi olla jopa kolme kertaa tätä pidempi. Käyttämällä ulkoverhouksessa ja terassilaudoituksessa tavallista puuta kestävämpiä materiaaleja voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä, kun otetaan huomioon koko käyttöikä. SISÄTILOISSA Sisätiloissa voidaan käyttää normaaleja ja tuttuja pintakäsittelyaineita: maaleja, öljyjä, vahoja ja lakkoja. Parafiiniöljy on todettu erinomaiseksi pintakäsittelyaineeksi mm. saunatiloissa, joissa se suojaa puun pintaa ja syventää sen sävyjä. Pellavaöljy on ainoa poikkeus, jota ei suositella käytettäväksi lämpöpuun käsittelyssä. LUNAWOOD LÄMPÖPUUN KÄYTTÖ ILMAN PINTAKÄSITTELYÄ Lunawood lämpöpuu pitää käsitellä välittömästi asennuksen jälkeen, mikäli haluaa säilyttää puun ruskean sävyn. Se voidaan kuitenkin haluttaessa jättää ilman pintakäsittelyä, jolloin puun pinta harmaantuu kauniisti kelonharmaaksi UV-säteilyn vaikutuksesta. Kelonharmaa ulkonäkö on tyylikäs, eikä se heikennä millään tavalla puun kestävyyttä tai ominaisuuksia. Alkuperäinen värisävy voidaan halutessa palauttaa tehopesuliuoksella tai hiomalla, minkä jälkeen puun pinta voidaan pintakäsitellä normaalisti. Lunawood kuitenkin suosittelee aina pintakäsittelyä suojaamaan puun pintaa ympäristöltä tulevilta epäpuhtauksilta ja helpottamaan puhtaanapitoa. TAIVUTUSLUJUUS LunaThermo-D -lämpökäsittelyluokan puun taivutuslujuus on hieman heikompi verrattuna käsittelemättömään pohjoismaiseen havupuuhun. Tästä johtuen emme suosittele Lunawood-lämpöpuun käyttöä kantavissa rakenteissa ilman lisätukea tai tapauskohtaisia lujuuslaskelmia.

35

36 Kotimainen LUNAWOOD LÄMPÖPUU on luonnollisin menetelmin käsitelty puumateriaali erilaisiin käyttökohteisiin sisälle ja ulos. Se on ennen kaikkea näyttävä, kestävä ja myrkytön. Lunawoodia on helppo työstää ja se on äärimmäisen mittatarkka säilyttäen muotonsa pitkän elinkaarensa ajan.

TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS

TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS Tiago Casanova SUOMI. LUONTO. LUNAWOOD Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen ajan tuottanut hitaasti kasvanutta

Lisätiedot

lämmöllä luonnollisesti www.lunawood.fi Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta

lämmöllä luonnollisesti www.lunawood.fi Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta lämmöllä luonnollisesti www.lunawood.fi Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta 4 OY LUNAWOOD LTD Suomi. luonto. lunawood. Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen

Lisätiedot

lämmöllä luonnollisesti Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta

lämmöllä luonnollisesti  Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta lämmöllä luonnollisesti www.lunawood.fi Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta 4 OY LUNAWOOD LTD Suomi. luonto. lunawood. Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

JOKAISEEN ILMASTOON LAHON- JA SÄÄNKESTÄVÄ MUOTOPYSYVÄ PUHDAS LUONNONMATERIAALI LÄMMÖNERISTÄVYYS. Copyright Lunawood 4/2017

JOKAISEEN ILMASTOON LAHON- JA SÄÄNKESTÄVÄ MUOTOPYSYVÄ PUHDAS LUONNONMATERIAALI LÄMMÖNERISTÄVYYS. Copyright Lunawood 4/2017 LAHON- JA SÄÄNKESTÄVÄ MITTA- JA MUOTOPYSYVÄ JOKAISEEN ILMASTOON PUHDAS LUONNONMATERIAALI PIHKATON HYVÄ LÄMMÖNERISTÄVYYS Copyright Lunawood 4/2017 Tämä esite on julkaistu vain tiedotustarkoituksella. Lunawood

Lisätiedot

Mallisto. Lisää tietoa ja inspiraatiota Asennusohjeet lunawood.com

Mallisto. Lisää tietoa ja inspiraatiota Asennusohjeet lunawood.com Mallisto 2018 Lisää tietoa ja inspiraatiota Asennusohjeet lunawood.com TERASSITUOTTEET ULKOVERHOUKSET RIMATUOTTEET SISUSTUS LÄMPÖPUURUNGOT JA KEHIKOT SAHATAVARA LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI (TWPC) LUNAWOOD LÄMPÖPUU

Lisätiedot

ThermoWood. ThermoWood - ominaisuudet. Taivutuslujuus hieman alentunut

ThermoWood. ThermoWood - ominaisuudet. Taivutuslujuus hieman alentunut ThermoWood ThermoWood - ominaisuudet Tasapainokosteus Lahonkesto Säänkesto Pihka poistunut Puu läpivärjäytynyt Kosteuseläminen pienentynyt Taivutuslujuus hieman Halkaisulujuus Lämpöpuuyhdistys ry c/o Wood

Lisätiedot

Copyright Lunawood 2017

Copyright Lunawood 2017 WWW.LUNAWOOD.COM Copyright Lunawood 2017 Tämä esite on julkaistu vain tiedotustarkoituksella. Lunawood tai sen edustajat eivät ole sisällöstä missään vastuussa, vaikkakin Lunawood on parhaansa mukaan varmistanut

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA

HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA LÄMPÖPUUN VALMISTUS Lämpöpuu valmistetaan käsittelemällä puutavara 185 230 C lämpötilassa. Valmistusprosessi perustuu korkean lämpötilan ja vesihöyryn käyttöön. Prosessiin ei missään

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA

HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA LÄMPÖPUUN VALMISTUS Lämpöpuu valmistetaan käsittelemällä puutavara 185 230 C lämpötilassa. Valmistusprosessi perustuu korkean lämpötilan ja vesihöyryn käyttöön. Prosessiin ei missään

Lisätiedot

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen WoodPax-tuoteperheestä löydät valmiit tuotteet monenlaiseen rakentamiseen:

Lisätiedot

Hyvä tietää lämpöpuusta

Hyvä tietää lämpöpuusta Hyvä tietää lämpöpuusta perustietoa puusta Lämpöpuuyhdistys ry on perustettu vuonna 2000. Yhdistyksen tavoitteena on lämpöpuun käytön yleinen edistäminen. ThermoWood -tavaramerkin käyttäjät tekevät yhteistyötä

Lisätiedot

Puun kosteuskäyttäytyminen

Puun kosteuskäyttäytyminen 1.0 KOSTEUDEN VAIKUTUS PUUHUN Puu on hygroskooppinen materiaali eli puulla on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden vaihteluiden mukaan. Puu asettuu aina tasapainokosteuteen ympäristönsä

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA 1 Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely Lämpökäsitelty puu soveltuu ulkona ikkunanpuitteiden ja ovien, ulkoverhousten, puutarhakalusteiden sekä terassien

Lisätiedot

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE WEATHER ENDURANCE WEATHER ENDURANCE INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE Kotimainen LUNAWOOD LÄMPÖPUU on luonnollisin menetelmin valmistettu kaunis puumateriaali sisä- ja ulkokäyttöön. Se on ennen

Lisätiedot

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET 2 Woodex pitää puusta huolta Ulkona oleva puu tarvitsee suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Ja tietenkin kauniin värin, kuultavan tai peittävän.

Lisätiedot

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää Finnforest Kesto _ kun puun pitää kestää KUN PUUN PITÄÄ KESTÄÄ Finnforest Kesto Sääolosuhteet Suomessa asettavat puurakenteille suuret vaatimukset. Puun joutuessa kosketukseen veden, kosteuden, betonin

Lisätiedot

Stora Enso ThermoWood. Ympäristöystävällinen vaihtoehto. storaenso.com

Stora Enso ThermoWood. Ympäristöystävällinen vaihtoehto. storaenso.com Stora Enso ThermoWood Ympäristöystävällinen vaihtoehto storaenso.com Stora Enso Toimi ihmisten ja planeetan hyväksi. Stora Enso on paperi-, biomateriaali-, puutuote- ja pakkausteollisuuden maailmanlaajuinen

Lisätiedot

Finnforest ThermoWood. sisä- ja ulkokäyttöön

Finnforest ThermoWood. sisä- ja ulkokäyttöön Finnforest ThermoWood sisä- ja ulkokäyttöön KESTÄVÄ JA MONI- KÄYTTÖINEN FINNFOREST THERMOWOOD Kestävä materiaali julkisivuihin ja terasseihin Finnforest ThermoWood on kotimaisista havupuulajeista lämpökäsittelemällä

Lisätiedot

LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI (TWPC)

LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI (TWPC) SUOMI LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI (TWPC) LUNAWOOD.COM LUNAWOOD LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI EKOLOGINEN JA KORKEALAATUINEN VALINTA Lunawood lämpöpuukomposiitti on ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta yksi markkinoiden

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

PIHA- RAKENTAMISEN TUOTTEET

PIHA- RAKENTAMISEN TUOTTEET PIHA- RAKENTAMISEN TUOTTEET TERASSIN PINTAMATERIAALIT MICROSHIELD Uusi harmaa sävyvaihtoehto. Ympäristöystävällisempi painekylläste. Laadukas raaka-aine. UUSI HARMAA SÄVY TUO VALOA JA LEVOLLISUUTTA PIHAPIIRIIN.

Lisätiedot

LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI TWPC

LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI TWPC LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI TWPC WWW.LUNAWOOD.COM LUNAWOOD LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI LUNA TWPC Rakentamisessa on tärkeää, että materiaaleihin voi luottaa. Lunawood lämpöpuukomposiitti on ainutlaatuisen koostumuksensa

Lisätiedot

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Myynti Suomessa Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Ympäristöystävälliset PlastRex- tuotteet Yrityksistä FinnVaateri Oy on PlastRex tuotteiden

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytettypintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää säärasitusten

Lisätiedot

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013 LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013 SUOJAÖLJYT ULKOKÄYTTÖÖN Kestävää suojaa ulkopinnoille kasviöljyistä SUOJAAVA KUULTOÖLJY Kasviöljypohjainen Suojaava kuultoöljy imeytyy puun avoimeen pintasolukkoon

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI TWPC

LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI TWPC SUOMI LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI TWPC WWW.LUNAWOOD.COM LUNAWOOD LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI LUNA TWPC Rakentamisessa on tärkeää, että materiaaleihin voi luottaa. Lunawood lämpöpuukomposiitti on ainutlaatuisen koostumuksensa

Lisätiedot

Puurakentamisen RoadShow 2012

Puurakentamisen RoadShow 2012 Puurakentamisen RoadShow 2012 Puujulkisivujen pitkäaikaiskestävyys ja paloturvallisuus Tero Lahtela PINTALUOKAT Suuntaa-antavia esimerkkejä seinä- ja kattomateriaalien paloluokituksesta A1 A2 B C D E F

Lisätiedot

Piharakentamisen tuotteet

Piharakentamisen tuotteet Piharakentamisen tuotteet 2 Finnforest piharakentamisen tuotteet monipuoliset tuote- ja pintakäsittelyratkaisut käytössänne Finnforest tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan valikoiman eri käyttötarkoituksiin

Lisätiedot

Valmislauteet sinun mitoillasi

Valmislauteet sinun mitoillasi Valmislauteet sinun mitoillasi Valitse suosikkisi laajasta valikoimasta Valmiiksi mietitty ratkaisu toteutuu helposti ja vaivattomasti Laadukas kotimainen tuote saapuu nopeasti kotiovelle Suomalaista puusepäntaitoa

Lisätiedot

HOPEANHARMAA JA KESTÄVÄ PINTA PUULLE YMPÄRISTÖMERKITTY PUUNSUOJA

HOPEANHARMAA JA KESTÄVÄ PINTA PUULLE YMPÄRISTÖMERKITTY PUUNSUOJA HOPEANHARMAA JA KESTÄVÄ PINTA PUULLE YMPÄRISTÖMERKITTY PUUNSUOJA Suojaa puulle. Kauniisti harmaantuva, sileä pinta! LUONNON INSPIROIMA EDISTYKSELLINEN PUUNSUOJA OrganoWood on kehittänyt luonnon omien menetelmien

Lisätiedot

PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET. Terassit Parvekkeet Pergolat Aidat Portaat Säleiköt Laiturit

PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET. Terassit Parvekkeet Pergolat Aidat Portaat Säleiköt Laiturit PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET Terassit Parvekkeet Pergolat Aidat Portaat Säleiköt Laiturit Pihaesite 2019 Puumerkki tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan valikoiman eri käyttötarkoituksiin sopivia piharakentamisen

Lisätiedot

ThermoWood by Stora Enso. Ympäristöystävällinen vaihtoehto

ThermoWood by Stora Enso. Ympäristöystävällinen vaihtoehto ThermoWood by Stora Enso Ympäristöystävällinen vaihtoehto Stora Enso Toimi ihmisten ja planeetan hyväksi Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen

Lisätiedot

Suomalainen ja ruotsalainen mänty rakennuspuusepän-, sisustus- ja huonekalutuotteiden raaka-aineena

Suomalainen ja ruotsalainen mänty rakennuspuusepän-, sisustus- ja huonekalutuotteiden raaka-aineena Suomalainen ja ruotsalainen mänty rakennuspuusepän-, sisustus- ja huonekalutuotteiden raaka-aineena Tuloksia kirjallisuustarkastelusta SPWT-konsortion loppuseminaari Lahti, 3.5.2007 Mika Grekin Metsäntutkimuslaitos

Lisätiedot

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA SUOJAÖLJYT ULKOKÄYTTÖÖN KESTÄVÄÄ SUOJAA ULKOPINNOILLE KASVIÖLJYISTÄ SUOJAAVA KUULTOÖLJY Kasviöljypohjainen Suojaava kuultoöljy imeytyy puun avoimeen pintasolukkoon

Lisätiedot

Puu piha ja ympäristörakentamisessa. Maria Riala

Puu piha ja ympäristörakentamisessa. Maria Riala Puu piha ja ympäristörakentamisessa Maria Riala Metla Sisältö Puiset pihatuotteet aiempaa tutkimustietoa Kuluttajien arvostukset Kuluttajien toiveet uusista tuotteista Visuaalisen tutkimuksen tuloksia

Lisätiedot

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex Effex Stora Enso Design Sisustuspaneeli Effex on 100 % kierrätettävää luonnonmateriaalia Tarvittavat työkalut: Suositeltavat turvavarusteet: + Vasara + tuurna Naulapyssy Nauloja (1,2x30 mm) Sirkkeli (tai

Lisätiedot

KOTI SISÄMAALARIN VALINTAOPAS SAUNAT. Valitse oikeat tuotteet kodin pinnoille

KOTI SISÄMAALARIN VALINTAOPAS SAUNAT. Valitse oikeat tuotteet kodin pinnoille KOTI SISÄMAALARIN VALINTAOPAS SAUNAT Valitse oikeat tuotteet kodin pinnoille Maalina onnistuminen VALITSE OIKEAT TUOTTEET KODIN PINNOILLE Kauniisti käsitelty sauna kruunaa kodin. Tästä sisämaalarin valintaoppaasta

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

Tilaa ilmaiset näytteet Trinity lankuista osoitteesta. www.trinitylattia.fi

Tilaa ilmaiset näytteet Trinity lankuista osoitteesta. www.trinitylattia.fi l a n k k u l a t t i a t Tilaa ilmaiset näytteet Trinity lankuista osoitteesta www.trinitylattia.fi l a n k k u l a t t i a t TRINITY TUMMA Tammi öljyvahattu TRINITY tammi ebenpuu öljyvahattu TRINITY

Lisätiedot

Ympäristöluokiteltu. Puunsuojausmenetelmä

Ympäristöluokiteltu. Puunsuojausmenetelmä Ympäristöluokiteltu Puunsuojausmenetelmä TUTUSTU ORGANOWOODIN AINUTLAATUISEEN TEKNOLOGIAAN OrganoWood on ympäristöluokiteltu pintakäsittely- ja kunnossapitomenetelmä puutavaralle. Patentoitu tekniikka

Lisätiedot

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta sisustuskivet Suomalainen sisustuskivi on sekä kaunis että käytännöllinen. Kivi kestää arjen kulutusta ja on värisävyiltään ajaton. Sisustuskivellä voit tuoda kulumatonta

Lisätiedot

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA Laadukkaita ja ympäristöystävällisiä PUUTUOTTEITA UPM Timber valmistaa korkealuokkaista mänty- ja kuusisahatavaraa sekä jatkojalosteita rakennus- ja puusepänteollisuuteen. Laaja tuotevalikoimamme

Lisätiedot

200-PROSENTTISTA LÄMPÖPUUTA. SIKSI PARAS. YLIVOIMAISTA MITTA- JA MUOTOPYSYVYYTTÄ VUODESTA TOISEEN.

200-PROSENTTISTA LÄMPÖPUUTA. SIKSI PARAS. YLIVOIMAISTA MITTA- JA MUOTOPYSYVYYTTÄ VUODESTA TOISEEN. LUNACOMP-LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI 200-PROSENTTISTA LÄMPÖPUUTA. SIKSI PARAS. YLIVOIMAISTA MITTA- JA MUOTOPYSYVYYTTÄ VUODESTA TOISEEN. LUNACOMP SÄILYTTÄÄ RYHTINSÄ Rakentamisessa on tärkeää, että materiaaleihin

Lisätiedot

Profiilit kierrätysmuovista Tuotekuvasto

Profiilit kierrätysmuovista Tuotekuvasto Profiilit kierrätysmuovista Tuotekuvasto MUOVIX Ekokem muovinkierrätys Kierrätysmuovista valmistetut profiilit Muovix-profiileja voidaan käyttää monissa kohteissa, joissa yleensä on totuttu käyttämään

Lisätiedot

PIHA- RAKENTAMISEN TUOTTEET

PIHA- RAKENTAMISEN TUOTTEET PIHA- RAKENTAMISEN TUOTTEET PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET Metsä Woodin monipuolinen piharakentamisen mallisto sisältää laajan valikoiman laadukkaita, eri käyttötarkoituksiin sopivia puutuotteita. Korkealaatuinen

Lisätiedot

WISA -Spruce monitoimivaneri

WISA -Spruce monitoimivaneri WISA -Spruce monitoimivaneri Enemmän kuin rakennevaneri. Pohjoisen hitaasti kasvanut kuusipuu antaa WISA -Spruce vanerille erinomaiset ominaisuudet; mainion yhdistelmän esteettisesti miellyttävää ulkonäköä

Lisätiedot

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta Tikkurila ProHouse Kestävien puutalojen puolesta Mitä ProHouse on? Ekologista ja asennusvalmista pintamaalattua ulkoverhouspaneelia Viimeisintä ympäristöystävällistä maaliteknologiaa sisältävät tuotteet

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

UPM ProFi. Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies

UPM ProFi. Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies UPM ProFi Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies THERMAL EXPANSION 0,004 % per 1 C e.g. 40 C change in board temperature = 6mm expansion / contraction

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

Kestopuutuotteet priimaluokan piharakentamiseen

Kestopuutuotteet priimaluokan piharakentamiseen Kestopuutuotteet priimaluokan piharakentamiseen Kun rakennat ulos, kestopuu on paras puumateriaali, jonka voit valita. PrimaTimberin kestopuu on painekyllästetty puun sydämeen asti, mikä antaa sille erinomaisen

Lisätiedot

Hienosahattu sileäpontti

Hienosahattu sileäpontti Paneeli - tottakai Hienosahattu sileäpontti Trendikästä ja luonnollista Hienosahattu sisustuspaneelimme on ulkomuodoltaan luonnollinen ja maalaismainen. Se sopii sinulle joka haluat luoda jännittävän ja

Lisätiedot

ELEGRO terassilautojen asennusohje

ELEGRO terassilautojen asennusohje ELEGRO terassilautojen asennusohje ELEGRO terassilautojen mitat ovat: paksuus 32 mm / leveys 142 mm / pituus3000 mm. ELEGRO terassilautoja voidaan katkaista ja porata kuten puutavaraa. Suositus on, että

Lisätiedot

l a n k k u l a t t i a t l a n k k u l a t t i a t TRINITY TUMMA Tammi öljyvahattu TRINITY tammi ebenpuu öljyvahattu TRINITY tammi valkoinen öljyvahattu Poikkilaudalla korostat tilaa YHDISTELE ERI LEVEYKSIÄ

Lisätiedot

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN www.thermisol.fi VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN THERMISOL-ELEMENTIT KEVYT MUTTA KESTÄVÄ KOTIMAINEN ThermiSol on sandwich-elementtien uranuurtaja ja pohjolan ykkösosaaja. Kokenut ja vastuunsa kantava seinä-

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet

TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet PIHA Miksi käsitellään Suojaa UV-säteilyä vastaan Puu kuivuu ja halkeilee, metalli ruostuu, pihakivet haalistuu Suojataan laholta

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

Valitse Kuhmo Oy. ja voit luottaa laatuun

Valitse Kuhmo Oy. ja voit luottaa laatuun Valitse Kuhmo Oy ja voit luottaa laatuun Sisällysluettelo 2-3...Omistautumista ja luotettavuutta jo vuodesta 1955 4-5...Toimitamme laatua, luotettavasti 6-7...Asiakas on aina ykkönen 8-9...Tunnemme vastuumme

Lisätiedot

Puupinnat ulkona TALOMAALIT

Puupinnat ulkona TALOMAALIT Puupinnat ulkona TALOMAALIT 2 Puutalojen Suomi Puutalo on perinteinen rakennusmuoto Suomessa ja muissa Pohjoismaissa materiaalin saatavuuden, edullisuuden ja rakentamisen helppouden ansiosta. Tänä päivänä

Lisätiedot

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin kestävyyttä ja tyyliä miellyttävä kävellä ja katsella Kiinnostus puulattioiden öljykäsittelyyn on Suomessa kasvamassa. Suosituimpia kohteita ovat julkiset

Lisätiedot

PUULATTIAN ASENNUS. [ Puu tekee kodin ]

PUULATTIAN ASENNUS. [ Puu tekee kodin ] PUULATTIAN ASENNUS [ Puu tekee kodin ] MASSIIVIPUULATTIAT Tämä esite koskee massiivipuusta (männystä tai kuusesta) tehtyjä lattioita. Lattialaudat ovat pontatut eli niissä on uros- ja naaraspontit. Nykyään

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille.

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Ultra tuoteperhe Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

ARCA seinäkaappi UUTUUS. Suorituskykyä ja toiminnallisuutta uudella ARCA polykarbonaattiseinäkaapilla. Suojaa vaativissa olosuhteissa

ARCA seinäkaappi UUTUUS. Suorituskykyä ja toiminnallisuutta uudella ARCA polykarbonaattiseinäkaapilla. Suojaa vaativissa olosuhteissa ARCA seinäkaappi UUTUUS Suorituskykyä ja toiminnallisuutta uudella ARCA polykarbonaattiseinäkaapilla Suojaa vaativissa olosuhteissa -40 C UUSI Fibox ARCA Fibox ARCA - ruostumattomat sähkökaapit erityisen

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

Luonnon inspiroimaa suomalaista muotoilua

Luonnon inspiroimaa suomalaista muotoilua Luonnon inspiroimaa suomalaista muotoilua Suomen kauniin luonnon neljä vuodenaikaa, vehreät metsät ja siniset järvet kalliorantoineen ovat loputon inspiraation lähde innovatiiviselle muotoilulle. Tästä

Lisätiedot

Melueste Rautio. absorboiva patentoitu melunsuojausjärjestelmä

Melueste Rautio. absorboiva patentoitu melunsuojausjärjestelmä Melueste Rautio absorboiva patentoitu melunsuojausjärjestelmä Ilmala- Leppävaara kaupunkirata meluesteet, Helsinki (2001), toimitus ja asennus Rautio on meluntorjunnan ammattilainen Urakointiasennus M

Lisätiedot

PITKÄN IÄN SALAISUUS. Suunnittele se itse

PITKÄN IÄN SALAISUUS. Suunnittele se itse PITKÄN IÄN SALAISUUS Suunnittele se itse MÜNCHEN, SAKSA Green Good Design -palkinnon myöntävät The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ja The European Centre for Architecture Art Design

Lisätiedot

RT 38430. Kosteudenkestävät SPA-paneelit ja -listat Méa-sisustuspaneelit MDF-paneelit MDF-ja puulistat Puupaneelit Kynnykset Maler Oy

RT 38430. Kosteudenkestävät SPA-paneelit ja -listat Méa-sisustuspaneelit MDF-paneelit MDF-ja puulistat Puupaneelit Kynnykset Maler Oy TARVIKETIETO syyskuu 2013 voimassa 31.10.2015 asti 1 (6) RT 38430 433 Talo 2000 542 Talo 90 U SfB Kosteudenkestävät SPA-paneelit ja -listat Méa-sisustuspaneelit MDF-paneelit MDF-ja puulistat Puupaneelit

Lisätiedot

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com

KÄSISAHAT 2010 www.magnum-tools.com www.manum-tools.com Puulla on Suomessa pitkät perinteet rakentamisen ja teollisuuden raaka-aineena. Puu on edelleen ainutlaatuinen luonnonmateriaali, joka sopii moniin käyttökohteisiin. isäksi puun työstäminen

Lisätiedot

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet Hydropanel Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet 1 Yksi levy monta käyttökohdetta Hydropanel on nykyaikainen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy. Monipuolisten testattujen

Lisätiedot

Hyvä tietää kestopuusta. Perustietoa puusta

Hyvä tietää kestopuusta. Perustietoa puusta Hyvä tietää kestopuusta Perustietoa puusta Mitä on painekyllästetty puu eli kestopuu Painekyllästetyssä puussa suoja-aine on tunkeutunut laholle alttiin pintapuukerroksen läpi. Nimensä mukaisesti suoja-aine

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

www.twinson.fi Terassielämäsi kestävä pohja

www.twinson.fi Terassielämäsi kestävä pohja Terassielämäsi kestävä pohja Twinson on terassielämäsi kestävä pohja Hetki terassilla on hetki vapaudessa. Aurinkoisen päivän aloittaminen astumalla terassille antaa rauhan ja kokonaisuudentunteen ilman

Lisätiedot

Metsä Woodin palosuojatut tuotteet rakentamiseen

Metsä Woodin palosuojatut tuotteet rakentamiseen Metsä Woodin palosuojatut tuotteet rakentamiseen Metsä Wood Spruce Ply FireResist on palosuoja-aineella pintakäsitelty havuvaneri. Tuotteella on korkein eurooppalainen palotekninen luokka (B*), mutta sen

Lisätiedot

Puulle sään- ja lahonkestoa omilla uuteaineilla. Martti Venäläinen & Anni Harju MMT, vanhempi tutkija Punkaharjun toimipaikka

Puulle sään- ja lahonkestoa omilla uuteaineilla. Martti Venäläinen & Anni Harju MMT, vanhempi tutkija Punkaharjun toimipaikka Puulle sään- ja lahonkestoa omilla uuteaineilla Martti Venäläinen & Anni Harju MMT, vanhempi tutkija Punkaharjun toimipaikka 5.9.2012 2 5.9.2012 3 http://www.ymparisto.fi/ Vanhat tehokyllästeet on kielletty

Lisätiedot

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER Laadukkaita ja ympäristöystävällisiä PUUTUOTTEITA UPM Timber valmistaa korkealuokkaista mänty- ja kuusisahatavaraa rakennus- ja puusepänteollisuuteen sekä useisiin muihin

Lisätiedot

Forest Knowledge Know how Well being. METLA Itä Suomen alueyksikkö Joensuu. Email veikko.mottonen@metla.fi

Forest Knowledge Know how Well being. METLA Itä Suomen alueyksikkö Joensuu. Email veikko.mottonen@metla.fi Forest Knowledge Know how Well being Puusta parempaa mäntyöljyllä Veikko Möttönen METLA Itä Suomen alueyksikkö Joensuu Email veikko.mottonen@metla.fi Tausta Ensiharvennuksista tulevan pieniläpimittaisen

Lisätiedot

PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA

PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA KOKOAMISOHJE Varmista, että alusta johon kalusteen kokoat on riittävän tasainen. Aseta korokepalat alushirsien alle (ei kuitenkaan suoraan alushirsien reiän kohdalle),

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit 2015 MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI OSTOAPU Ruokapöydät 2015 TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 2 Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova levyllä Puurunkoinen, purueristeinen talo,

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Ulkoverhoukset - teknisiä ohjeita

Ulkoverhoukset - teknisiä ohjeita Ulkoverhoukset - teknisiä ohjeita Sisältö Ulkoverhoukset - teknisiä ohjeita... 1 Yleistä... 2 Pystyverhoukset... 3 Vaakaverhoukset... 5 Verhouksen alareuna ja sokkeli... 6 Verhouksen yläreuna ja räystäs...

Lisätiedot

B-58-01.13. member of

B-58-01.13. member of Valmiiksi Ferdigmalte maalatut vegg- seinä- og ja takplater kattopaneelit B-58-01.13 member of Todennäköisesti maailman puhtain Ympäristöystävälliset katot ja seinät Huntonit ei ehkä voi pidentää elämää,

Lisätiedot

KUNINGASPALKKI LIIMAPUU

KUNINGASPALKKI LIIMAPUU KUNINGASPALKKI LIIMAPUU Yksilölliset puuratkaisut KUNINGASPALKKI LIIMAPUU YKSILÖLLISET PUURATKAISUT Kuningaspalkki liimapuu valmistetaan lujuuslajitellusta kuusi- ja mäntysahatavarasta. Lamellit sahataan

Lisätiedot

20.5.2015 TERO VESANEN MODERNIT PUUKOULUT (TEM)

20.5.2015 TERO VESANEN MODERNIT PUUKOULUT (TEM) PÖLKKY OY KUUSAMO HIRSITALOT OY VVR WOOD OY PÖLKKY Perustettu 1968 Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja Liikevaihto yli 150M, vientiin n. 100M Sahaus n. 630 000m3, höylätavaraa 130 000m3, kyllästettyjä

Lisätiedot

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Mitä Kebony on? Kebony on loistava vaihtoehto trooppiselle kovapuulle, silloin kun kauneus ja käyttöominaisuudet ovat oleellisia. Norjassa kehitetty Kebony teknologia on

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Ross-tuuletuspaalu. Alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksi

Ross-tuuletuspaalu. Alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksi Ross-tuuletuspaalu Alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksi Tyylikäs vaihtoehto alapohjan tuuletukseen Ross-tuuletuspaalu on tyylikäs tuote talon ryömintätilan tuuletukseen sekä talon alapohjan kosteusvaurioiden

Lisätiedot