TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS"

Transkriptio

1 TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS

2 SUOMI. LUONTO. LUNAWOOD Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen ajan tuottanut hitaasti kasvanutta tiheäsyistä puuta. Lunawood valmistaa tästä korkealaatuisesta raaka-aineesta lämpöpuuta parantaen sen luonnollisia ominaisuuksia ympäristöä kunnioittaen ja säästäen. Lunawood laadukasta, täysin luonnonmukaista suomalaista lämpöpuuta.

3 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel IISALMI SUOMI JOENSUU

4 OY LUNAWOOD LTD Oy Lunawood Ltd on lämpöpuun tuotannon innovatiivinen edelläkävijä ja kansainvälinen markkinajohtaja. Yhtiön asema perustuu laadukkaaseen tuotteeseen ja luotettavaan asiakaspalveluun. Lunawood on tavoitteellinen kasvuyritys työllistäen 60 henkilöä Iisalmen ja Joensuun tuotantolaitoksilla. Yrityksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on m3, josta suurin osa menee vientiin. Henkilökohtainen asiakaspalvelu ja tuotteiden korkea laatu ovat yhtiön kulmakiviä. Maine johtavana lämpöpuutuottajana juontaa juurensa yhtiön innovatiivisuudesta, luotettavasta yhteistyöstä ja ekologisten arvojen kunnioittamisesta. Oy Lunawood Ltd:n toimintamallissa tärkeänä osana ovat pitkäkestoiset asiakassuhteet ja yhteistyökumppanit. Lunawood lämpöpuun korkea ja tasainen laatu lähtee raaka-aineesta. Merkittävimmät käyttämämme puulajit ovat PEFC-sertifioitu suomalainen mänty ja kuusi, jotka lajitellaan täsmällisten ja tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti. Männystä tuotteisiimme soveltuu ainoastaan terveoksainen, latvatukista peräisin oleva sydäntavara. Käyttämämme kuusen ominaisuudet ja laatuvaatimukset ovat hyvin samankaltaiset kuin männyllä. Oksattomia tuotteita tarjoamme ulkomaalaisista puulajeista, kuten radiata männystä.

5 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel LUNAWOOD LÄMPÖPUU Lunawood -lämpökäsittelyprosessissa käytetään ainoastaan lämpöä ( ºC) ja vesihöyryä. Valmiit Lunawood -tuotteet ovat tämän vuoksi turvallisia ja luonnonmukaisia. Puu voidaan pitkän käyttöikänsä jälkeen kierrättää tai polttaa turvallisesti. Tuotteen ympäristöystävällisyyden takeena on myös pohjoismainen ympäristömerkki, joutsenmerkki. ThermoWood -prosessi kunnioittaa puun luontaisia ominaisuuksia. Patentoitu tuotantomenetelmä perustuu puun asteittaiseen lämpömodifiointiin, jossa puun kemialliset ja fyysiset ominaisuudet muuttuvat pysyvästi. ThermoWood on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttöoikeus on ainoastaan Kansainvälisen Lämpöpuuyhdistyksen jäsenyrityksillä. ThermoWoodin tuotannon laatua valvoo riippumaton ulkopuolinen taho. PUUN LÄMPÖMODIFIOINNIN TULOS: KESTÄVÄ JA MITTAPYSYVÄ PUU PARANTUNUT LAHON- JA SÄÄNKESTO Hemiselluloosan (sokeriketjujen) hajoamisen myötä puuhun ei jää riittävästi ravintoaineita lahottajasienille (KOMO sertifikaatti). PARANTUNUT MITTA- JA MUOTOPYSYVYYS Puun tasapainokosteus alenee lämpökäsittelyn myötä. Lämpöpuu on hydrofobista eli se ei ime itseensä vettä helposti, mikä parantaa sen mittapysyvyyttä ja lämmöneristävyyttä merkittävästi. PIHKA ON POISTUNUT LUNAWOOD ON STERIILI PUHDAS TUOTE Puun sisältämät bakteerit tuhoutuvat lämpökäsittelyssä. Myös formaldehydin kaltaiset haitalliset uuteaineet poistuvat, mikä tekee Lunawood lämpöpuusta puhtaan ja turvallisen sisä- ja ulkokäyttöön.

6 KAKSI LÄMPÖ- KÄSITTELYLUOKKAA Lämpökäsitellyt tuotteet jakautuvat kahteen lämpökäsittelyluokkaan: LunaThermo-S ja LunaThermo-D. Luokkien välinen ero perustuu modifioinnin käsittelylämpötiloihin. LUNATHERMO-S LunaThermo-S (stability) on sävyltään kauniin vaaleanruskea, ja puun mittapysyvyys paranee modifioinnin myötä merkittävästi. Puu lämpökäsitellään alhaisemmassa lämpötilassa (190 ºC, lahonkestoluokka 3). LunaThermo-S-tuotteet sopivat sisäkäyttöön ja suojattuihin ulkotiloihin, kuten lasitetuille parvekkeille. LunaThermo-D (durability) on sävyltään tyylikkään tumman ruskeaa. Puumateriaalin lahonkestävyys ja mittapysyvyys paranevat lämpökäsittelyssä merkittävästi. LunaThermo-D käsitellään korkeammissa lämpötiloissa (212 ºC, lahonkestoluokka 2), ja tuotteet sopivat sekä ulko- että sisäkäyttöön. LAHONKESTOLUOKKA 2, SOVELTUU ULKOKÄYTTÖÖN (EN 350-1)

7 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel ULKOVERHOUSLAUTOJEN MUOTOPYSYVYYS 2,5 2 Kuppiutuminen (mm) Thickness Width Cupping 1,5 Penetration of Water 1 0, WETTING RH 65% WETTING RH 65% Käsittelemätön, 18 mm Käsittelemätön, 21 mm Käsittelemätön, 26 mm Lämpökäsitelty, 18 mm Lämpökäsitelty, 25 mm Lämpökäsitelty, 21 mm aika / h Ulkoverhouslautojen kupertuminen: LunaThermo-D ja käsittelemätön pohjoismainen havupuu Kuvaajan lähde: Jari Virta, Helsinki University of Technology ERI PUULAJIEN LAHONKESTÄVYYSLUOKITUS 1 (KORKEIN) (heikoin) Ipe Tiikki Iroko Merbau Cumaru Jättiläistuija Painekyllästetty A Painekyllästetty AB LUNATHERMO-S Jättiläistuija Siperian lehtikuusi Douglaskuusi Kuusi Mänty Eurooppalainen lehtikuusi Douglaskuusi Koivu Haapa Saarni Lahonkestävyysluokan 2 puu soveltuu ulkokäyttöön ilman lisäkäsittelyä. Ei suoraan maakosketukseen.

8

9

10 TERASSI- TUOTTEET Lunawood soveltuu erinomaisesti terassimateriaaliksi mittapysyvyytensä ja lahonkestonsa ansiosta. Materiaali tasoittaa lämpötilanvaihteluita, joten se tuntuu ihoa vasten miellyttävälle säästä riippumatta. Lunawood -terassilaudat ovat pihkattomia, kevyitä sekä helppoja työstää. Terassituotteille suunnitellun Profix kiinnikkeen ansiosta laudat on nopea asentaa ja lopputulos on viimeistelty ilman ruuvinjälkiä. Lunawood on tyylikäs, kestävä ja turvallinen valinta piha- ja puutarharakentamiseen. Terassituotteitamme on saatavilla myös tehdasöljyttyinä. Pintakäsittely on tehty kahteen kertaan vesiohenteisella ruskeapigmentoidulla öljyllä. Teollisen pintakäsittelyn ansiosta öljy on levittynyt tasaisesti ja tuote on valmis asennettavaksi eikä näin ollen vaadi välitöntä pintakäsittelyä värin säilymistä ajatellen, kuten terassia rakennettaessa yleensä. Tuotevalikoimaamme kuuluu lisäksi liimattuja leveitä terassilautoja Profix piilokiinnikkeellä. Liimausteknologian ja lämpökäsittelyn ansiosta voimme valmistaa jopa 210 mm leveitä terassilautoja, joiden mitta- ja muotopysyvyys sekä taivutuslujuus ovat aivan omaa luokkaansa. VUOSITTAIN EUROOPPAAN RAKENNETAAN YLI M 2 UUSIA LUNAWOOD TERASSEJA BRE (Building Research Establishment Limited) on brittiläinen riippumaton ja puolueeton tutkimuslähtöinen konsultointi-, testaus- ja koulutusorganisaatio, joka tarjoaa monipuolista rakennettuun ympäristöön ja alan teollisuuteen liittyvää asiantuntemusta. Isossa-Britanniassa ulkoterassilautana käytetyn LunaThermo-D:n odotettavissa oleva käyttöikä on 30 vuotta, kun noudatetaan valmistajan antamia ohjeita sekä parhaiden käytäntöjen mukaisia rakentamisperiaatteita, joilla helpotetaan veden poisvalumista ja kuivumista sekä vältetään veden jääminen rakenteisiin.

11

12

13 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel MM 6 MM PROFIX 2 PROFIX 3 LUNADECK 2 PROFIX 2 26X92 TERASSILAUDAT profiili LUNADECK 2 PROFIX 2 LUNADECK 2 PROFIX 2 SHP LDR+ PROFIX 2 SHP PROFIX 2 mitat (mm) puulaji luokka 26X92 26X117 26X117 26X118 26X140 LUNADECK 2 PROFIX 2 26X117 SHP 26X117 LDR+ PROFIX 2 26X118 SHP PROFIX 2 26X140 RAKENTEET profiili mitat (mm) puulaji luokka SHP 42X68 SHP 42X92 SHP 42X140 LUNAPOST 88X88 LIIMATTU SHP 42X68 SHP 42X92 SHP 42X140 LUNAPOST 88X88

14 LUNA SUNDAY profiili mitat (mm) puulaji luokka LUNA SUNDAY 34/40X185 ÖLJYTTY LUNA SUNDAY PROFIX 3 34/40X185 LUNALAM TERASSI profiili mitat (mm) puulaji luokka SHP PROFIX 2 26X160 LIIMATTU SHP PROFIX 2 26X185 LIIMATTU SHP PROFIX 2 26X210 LIIMATTU LUNALAM PROFIX 2 26X160/185/210 CLIP JUAN -TERASSINKIINNITYSJÄRJESTELMÄ Clip JuAn -terassinkiinnitysjärjestelmä on patentoitu, tes tattu ja palkittu ranskalainen keksintö. Lunawoodin tuotevalikoima sisältää koko paketin: niin aikaa säästävän kiinnitysjärjestelmän kuin siihen valmiiksi uritetun lämpöpuuterassi- tuotteenkin (26 x 118 mm). Kiinnitysjärjestelmässä perinteisen terassilautojen ruuvikiinnityksen sijaan laudat yksinkertaisesti naksautetaan runkorakenteeseen ruuvattuihin Clip JuAn kiinnikelistoihin. Terassilautojen alapuolella on kiinnitysjärjestelmää varten erityinen uritus, joka mahdollistaa helpon ja nopean asentamisen paikoilleen. Tällainen kiinnitysjärjestelmä on mahdollinen ainoastaan kestäville ja mittapysyville puulajeille, minkä vuoksi Lunawood on täydellinen ratkaisu. CLIP JUAN -TERASSINKIINNITYSJÄRJESTELMÄ profiili mitat (mm) puulaji LUOKKA LDR CLIPJUAN 26X118 LDR CLIPJUAN 26X118 CLIP JUAN

15 Luna Sunday LunaLam SHP PF2 26x160 mm LunaLam LDR Clip JuAn LDR Clip JuAn

16 LUNAWOOD -TERASSIN KIINNITYS MM 50 MM 3 20 MM MM 4,2 X MM, Ø MAX 8 MM, 2,2 PCS/M RUOSTUMATON ROSTFREIER STAINLESS INOXYDABLE 70 MM 450 MM PUUÖLJY HOLZÖL WOOD OIL HUILE POUR BOIS MM 7 a b KOROTETUN TERASSIN RAKENNE SHP 26X117 / SHP 42X140 LUNAPOST 88X88 c SHP 42X92 / SHP 42X140 8 SSS 26X68 & SHP 42X92 LUNADECK 2 PROFIX 2 26X92 / 117 / SHP PROFIX 2 26X140

17 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel

18

19

20 ULKOVERHOUS- TUOTTEET Kestävä Lunawood on erinomainen valinta ulkoverhouksiin ja julkisivuihin. Lämpökäsittelyn ansiosta laudat pitävät muotonsa myös ilmankosteuden muuttuessa, joten verhoilu säilyy kauniina vuodesta toiseen. Lunawood mahdollistaa pohjoisen havupuun käytön kuumissa ja kosteissa oloissa. Kaikilla verhoustuotteillamme on lisäksi eurooppalainen vaatimustenmukaisuusmerkki (CE-merkki) Perinteisten ulkoverhoustuotteiden lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluu liimattuja leveitä ulkoverhouslautoja. Liimausteknologian ja lämpökäsittelyn ansiosta voimme valmistaa jopa 210 mm leveitä ulkoverhouspaneeleja, joiden mitta- ja muotopysyvyys ovat aivan omaa luokkaansa. ULKOVERHOUKSET profiili UTV mitat (mm) 19X92 puulaji luokka UTV 19X92 UTV 19X117 UTV UTV UTS UYL 19X117 19X140 19X117 20X140 UTV 19X140 UTS 19X117 SHP SHP 19X92 19X117 UYL 20X140 LUNALAM ULKOVERHOUS SHP 19X92 SHP 19X117 profiili mitat (mm) puulaji luokka UTS/UTV 19X160 LIIMATTU UTS/UTV UTS/UTV 19X185 26X210 LIIMATTU LIIMATTU LUNALAM UTS LUNALAM UTV PANEL SYSTEM profiili mitat (mm) puulaji luokka PANEL 68 19X68 PANEL 117 PANEL X117 19X185 PANEL SYSTEM 19X68/117/185 AURINKORIMAT profiili mitat (mm) puulaji luokka SHP 42X42 VINORIMA/HSS 28/42X42 SUUNNIKASRIMA/SSS 20/92 SUUNNIKASRIMA/SSS 26X68 SHP 42X42 SR/SSS 26X68 VR/HSS 28/42X42 SR/SSS 20X92

21

22

23 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel LUNAWOOD -ULKOVERHOUKSEN ASENNUS 1 20 MM 2 70 MM 3 4 Bre voi todeta, että Isossa- Britanniassa ulkoverhouslautana käytetyn LunaThermo-D:n odotettavissa oleva käyttöikä on 30 vuotta, kun noudatetaan valmistajan antamia ohjeita sekä parhaiden käytäntöjen mukaisia rakentamisperiaatteita. 25 MM 600 MM 300 MM 300 MM 5 a b c 6 MUISTA ULKOVERHOUKSEN RAKENTEESSA RIITTÄVÄ ILMANKIERTO

24 SISUSTUS- TUOTTEET SISUSTUS Lunawood on lämmin ja turvallinen, luonnollisuutta korostava sisustusmateriaali. Yhdistettynä muihin materiaaleihin se luo modernia ja samalla kuitenkin kodikasta ilmettä sisustukseen. Lämpöpuusta poistuu tuotantoprosessissa orgaanisia yhdisteitä ja sisäilmaa heikentävät päästöt ovat tutkimuksen mukaan yli kaksikymmentä kertaa alhaisemmat kuin käsittelemättömällä männyllä. Kevyt lämpöpuun tuoksu haihtuu ajan myötä sisätiloista. Sisustukseen saa yksilöllisiä nyansseja käyttämällä kauniin ruskeaa lämpöpuuta tehosteseinänä, rimoituksia tilanjakajina tai vaikka elävöittämässä sisäkattoa. SAUNAT JA KYLPYHUONEET Lämpökäsittely alentaa puun lämmönjohtavuutta ja parantaa sen mittapysyvyyttä, mikä tekee Lunawoodista erinomaisen tuotteen kuumiin ja kosteisiin tiloihin. Lämpöpuu on lisäksi hygieeninen ja pihkaton materiaali eikä ime käsittelemättömien puutuotteiden tavoin itseensä kosteutta. Tästä johtuen se on helppo pitää puhtaana. RADIATA- Lunawoodin tuotevalikoimasta löytyy oksaton puumateriaali radiata mänty. Uudesta Seelannista peräisin oleva puulaji soveltuu lämpökäsiteltynä loistavasti sisäverhouksiin ja saunatuotteisiin. Puulajin loimuava pinta luo niin saunaan kuin sisustukseenkin ilmettä ja tunnelmaa.

25 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel

26

27 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel SISÄVERHOUSPANEELIT profiili mitat (mm) puulaji luokka STP PANEL SYSTEM 15X92 14X92 RADIATA- PANEL SYSTEM 14X140 RADIATA- PANEL SYSTEM 19X185 RADIATA- STP 15X92 PANEL SYSTEM 14X92/140 PANEL SYSTEM 19X185 LAUDEPUUT profiili mitat (mm) puulaji luokka SAUNA SHP SAUNA SHP 26X92 26X92 LUNATHERMO-S SAUNA SHP 26X92 RADIATA- SAUNA SHP 26X185 RADIATA- SAUNA SHP 26X92 SAUNA SHP 26X185 LATTIALAUDAT profiili mitat (mm) puulaji luokka HLL PP 26X92 LUNATHERMO-S HLL PP 26X92

28 MUUT TUOTTEET JA TEOLLINEN LOPPUKÄYTTÖ Lunawood lämpöpuu on erinomainen materiaali piha-ja ympäristörakentamiseen. Se sopii hyvin esimerkiksi aitoihin, pergoloihin, sekä erilaisiin piharakennuksiin. Lunawood valmistaa tuotteita teollisen tuotannon jatkojalostuskäyttöön mm. oviin, ikkunoihin, huonekaluihin, kylpytynnyreihin ja erilaisiin käyttöesineisiin. Lunawood-tuotevalikoimaan kuuluu höylätyn lämpöpuun lisäksi lämpökäsitelty sahatavara useina eri dimensioina, sekä liimatut tolpat pergoloihin ja aitarakenteisiin. Lisäksi valikoimasta löytyy leveitä liimattuja aihioita. Lunawood lämpöpuu ei sisällä mitään kemikaaleja, joten sitä voidaan käyttää myös keittiötarvikkeissa ja pöytätasoissa. LÄMPÖKÄSITELLYT SAHATAVARADIMENSIOT 19X100 25X100/125/150 32X75/100/125/150 38X125/150 50X50/75/100/150/200 RADIATA 19X150 25X200 32X100 32X200 KUUSI 22X150 22X200 22X225 25X150 25X200 25X225 25X250 luokka luokka luokka LUNATHERMO-S JA -D LUNATHERMO-S JA -D LUNATHERMO-S LUNATHERMO-S JA -D LUNATHERMO-S JA -D

29 Kuva: Spadealers

30

31

32 HYVÄ TIETÄÄ LÄMPÖPUUSTA Tähän kappaleeseen on koottu joitakin Lunawood lämpöpuun käyttöön liittyviä hyödyllisiä neuvoja ja suosituksia. Tietojen on tarkoitus olla avuksi Lunawood lämpöpuun monipuolisten ominaisuuksien täysimittaisessa hyödyntämisessä. KESTÄVYYS Lahonkestoluokkaan 2 kuuluvan LunaThermo-D:n odotettu käyttöikä on lahonkestävyyden osalta yli 30 vuotta (BRE). Tämä pätee ulkoverhous- ja terassikäyttöön. Terassimateriaali altistuu kuitenkin kulumiselle ja rasitukselle, minkä vuoksi kohtuullinen odotettavissa oleva käyttöikä on vuotta. Lämpöpuuta ei suositella käytettäväksi suorassa maakosketuksessa. TASAPAINOKOSTEUS Lunawood lämpöpuun tasapainokosteus on lämpökäsittelyn jälkeen noin 6 % (+/- 2 %). Ulkokäytössä (+20 C, suhteellinen ilmankosteus 65 %) Lunawood Thermo D -luokan männyn tasapainokosteudeksi asettuu 6,5 % (EN 13183). KIINNITYS KÄSIN Lämpökäsittely heikentää puun halkaisulujuutta jonkin verran. Siksi suosittelemme ruuvikiinnitykseen itseporautuvia harvakierteisiä ruuveja tai esiporattuja reikiä halkeamien estämiseksi. Ruuvien tulee olla ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ja soveltua puun kiinnittämiseen. Ruuvin kanta tulee ruuvata laudan tasoon tai enintään 1mm laudan pintaa alemmas. Vasaralla naulattaessa naulat kannattaa lyödä vähintään kahden sentin päähän laudan päästä tai käyttää esiporattuja reikiä. Naulan viimeisen 2 3 mm:n sisäänlyöntiin kannattaa käyttää meistiä. Pontatut lattialaudat kiinnitetään esiporattuihin reikiin urospontin päältä siten, että ruuvi tai ohut naula tulee loivaan (alle 40 asteen) kulmaan. Asennus tehdään aina laudan sydänpuoli ylöspäin. PAINEILMANAULAIMELLA Pientä paineilmanaulainta käyttämällä saadaan erinomainen kiinnitystulos. Iskuvoima on säädettävä siten, että naulat eivät tunkeudu liian syvälle puuhun.

33 Asemantie 52, FI IISALMI, Tel LIIMAUS Lunawood lämpöpuuta voi liimata. Liiman kuivumis- ja puristusaika voi kuitenkin olla noin 4 6 -kertainen käsittelemättömään puuhun verrattuna. Noudata aina liiman valmistajan antamia ohjeita. ASENNUS TERASSILAUDAT Terassi tulee rakentaa irti maanpinnasta siten, että ilma pääsee virtaamaan terassin alta. Lautojen välin tulee jättää vähintään 4 mm:n rako, jotta ilma pääsee kiertämään ja sadevesi haihtuu helposti pois. Viereiseen seinään tulee jättää vähintään 6 mm:n väli ja lautojen päiden väliin 1 2 mm:n liikkumisvara. ULKOVERHOUSLAUDAT Verhouksissa on huolehdittava siitä, että ilma pääsee kiertämään lautojen takana (22 25 mm:n välys). Verhouksen alareunan tulee lisäksi olla vähintään 30 cm:n päässä maanpinnasta. JYRSINTÄ Lunawood lämpöpuun jyrsintä kannattaa suorittaa hyväkuntoisilla ja terävillä terillä, joilla saavutetaan hyvä lopputulos. Kevyt ja hienojakoinen puru liikkuu puhtaasti poistoputkissa tarttumatta leikkuuteriin. Sahajauheen hienojakoisuuden vuoksi suosittelemme hengityssuojan kayttöä. HÖYLÄYS Lunawood lämpöpuuta voi höylätä normaaleilla höyläkoneilla. Höyläys tuottaa erinomaisen pinnanlaadun. Höyläkone kannattaa säätää kovapuiden säätöarvoihin ja höyläysnopeus on alhaisempi, kuin käsittelemättömällä puulla. Jos materiaali on lämpökäsittelyn jäljiltä kupertunutta, syöttörullia on säädettävä siten, etteivät laudat pääse halkeamaan. HIONTA Lunawood lämpöpuuta ei välttämättä tarvitse hioa lainkaan, koska pinnan laatu on höyläyksen ja jyrsinnän jälkeen yleensä erinomainen. Hiottaessa pihkaton Lunawood pitää hiekkapaperin käyttökuntoisena tavallista pidempään. SAHAUS Lunawood lämpöpuun sahaaminen on yhtä helppoa kuin tavallisen puun. Käytössä tulee kuitenkin olla terävä, pienihampainen sirkkeli ja puu pitää syöttää hitaasti.

34 PINTAKÄSITTELY ULKOTILOISSA Pintavärin säilyvyyttä voidaan parantaa käsittelemällä laudat UV-suoja-ainetta sisältävällä, sävytetyllä/pigmentoidulla puuöljyllä, vahalla, puunsuojalla tai kuultomaalilla. Pintakäsittelyaine levitetään ohueksi kerrokseksi joko ennen asennusta tai heti sen jälkeen. Ylimääräinen aine pyyhitään pois. Kaikissa tapauksissa tulee noudattaa aineen valmistajan antamia ohjeita. Pintakäsittely on syytä uusia tarvittaessa. Uusintakäsittelyn tarve vaihtelee ilmastosta, käyttökulutuksesta ja UV-säteilylle altistumisesta. Maalatun käsittelemättömän puun tyypillinen huoltokäsittelyväli on noin viisi vuotta. Lunawood lämpöpuun maalipinnan huoltokäsittelyväli voi olla jopa kolme kertaa tätä pidempi. Käyttämällä ulkoverhouksessa ja terassilaudoituksessa tavallista puuta kestävämpiä materiaaleja voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä, kun otetaan huomioon koko käyttöikä. SISÄTILOISSA Sisätiloissa voidaan käyttää normaaleja ja tuttuja pintakäsittelyaineita: maaleja, öljyjä, vahoja ja lakkoja. Parafiiniöljy on todettu erinomaiseksi pintakäsittelyaineeksi mm. saunatiloissa, joissa se suojaa puun pintaa ja syventää sen sävyjä. Pellavaöljy on ainoa poikkeus, jota ei suositella käytettäväksi lämpöpuun käsittelyssä. LUNAWOOD LÄMPÖPUUN KÄYTTÖ ILMAN PINTAKÄSITTELYÄ Lunawood lämpöpuu pitää käsitellä välittömästi asennuksen jälkeen, mikäli haluaa säilyttää puun ruskean sävyn. Se voidaan kuitenkin haluttaessa jättää ilman pintakäsittelyä, jolloin puun pinta harmaantuu kauniisti kelonharmaaksi UV-säteilyn vaikutuksesta. Kelonharmaa ulkonäkö on tyylikäs, eikä se heikennä millään tavalla puun kestävyyttä tai ominaisuuksia. Alkuperäinen värisävy voidaan halutessa palauttaa tehopesuliuoksella tai hiomalla, minkä jälkeen puun pinta voidaan pintakäsitellä normaalisti. Lunawood kuitenkin suosittelee aina pintakäsittelyä suojaamaan puun pintaa ympäristöltä tulevilta epäpuhtauksilta ja helpottamaan puhtaanapitoa. TAIVUTUSLUJUUS LunaThermo-D -lämpökäsittelyluokan puun taivutuslujuus on hieman heikompi verrattuna käsittelemättömään pohjoismaiseen havupuuhun. Tästä johtuen emme suosittele Lunawood-lämpöpuun käyttöä kantavissa rakenteissa ilman lisätukea tai tapauskohtaisia lujuuslaskelmia.

35

36 Kotimainen LUNAWOOD LÄMPÖPUU on luonnollisin menetelmin käsitelty puumateriaali erilaisiin käyttökohteisiin sisälle ja ulos. Se on ennen kaikkea näyttävä, kestävä ja myrkytön. Lunawoodia on helppo työstää ja se on äärimmäisen mittatarkka säilyttäen muotonsa pitkän elinkaarensa ajan.

TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS

TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS TERASSI ULKOVERHOUS SISUSTUS MUUT TUOTTEET JA TEOLLISUUS Tiago Casanova SUOMI. LUONTO. LUNAWOOD Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen ajan tuottanut hitaasti kasvanutta

Lisätiedot

lämmöllä luonnollisesti Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta

lämmöllä luonnollisesti  Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta lämmöllä luonnollisesti www.lunawood.fi Lunawood laadukasta ja luonnonmukaista lämpöpuuta 4 OY LUNAWOOD LTD Suomi. luonto. lunawood. Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Pohjoinen ilmasto on jo vuosisatojen

Lisätiedot

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää Finnforest Kesto _ kun puun pitää kestää KUN PUUN PITÄÄ KESTÄÄ Finnforest Kesto Sääolosuhteet Suomessa asettavat puurakenteille suuret vaatimukset. Puun joutuessa kosketukseen veden, kosteuden, betonin

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

Finnforest ThermoWood. sisä- ja ulkokäyttöön

Finnforest ThermoWood. sisä- ja ulkokäyttöön Finnforest ThermoWood sisä- ja ulkokäyttöön KESTÄVÄ JA MONI- KÄYTTÖINEN FINNFOREST THERMOWOOD Kestävä materiaali julkisivuihin ja terasseihin Finnforest ThermoWood on kotimaisista havupuulajeista lämpökäsittelemällä

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

ThermoWood by Stora Enso. Ympäristöystävällinen vaihtoehto

ThermoWood by Stora Enso. Ympäristöystävällinen vaihtoehto ThermoWood by Stora Enso Ympäristöystävällinen vaihtoehto Stora Enso Toimi ihmisten ja planeetan hyväksi Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen

Lisätiedot

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN www.thermisol.fi VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN THERMISOL-ELEMENTIT KEVYT MUTTA KESTÄVÄ KOTIMAINEN ThermiSol on sandwich-elementtien uranuurtaja ja pohjolan ykkösosaaja. Kokenut ja vastuunsa kantava seinä-

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille.

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Ultra tuoteperhe Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

200-PROSENTTISTA LÄMPÖPUUTA. SIKSI PARAS. YLIVOIMAISTA MITTA- JA MUOTOPYSYVYYTTÄ VUODESTA TOISEEN.

200-PROSENTTISTA LÄMPÖPUUTA. SIKSI PARAS. YLIVOIMAISTA MITTA- JA MUOTOPYSYVYYTTÄ VUODESTA TOISEEN. LUNACOMP-LÄMPÖPUUKOMPOSIITTI 200-PROSENTTISTA LÄMPÖPUUTA. SIKSI PARAS. YLIVOIMAISTA MITTA- JA MUOTOPYSYVYYTTÄ VUODESTA TOISEEN. LUNACOMP SÄILYTTÄÄ RYHTINSÄ Rakentamisessa on tärkeää, että materiaaleihin

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 2 Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova levyllä Puurunkoinen, purueristeinen talo,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

Alumiinirungon/Eristyskatto

Alumiinirungon/Eristyskatto 7970FI Alumiinirungon/Eristyskatto Kattolipan runko 8 Willab Garden 2016.05 3 2 4 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohjeet läpi ennen kuin aloitat asentamisen! Jos ohjeita ei noudateta, elementti ei toimi parhaalla

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

IDEOITA JA VINKKEJÄ SEINÄT KATOT LATTIAT PUUTUOTTEET

IDEOITA JA VINKKEJÄ SEINÄT KATOT LATTIAT PUUTUOTTEET [ Puu tekee kodin] IDEOITA JA VINKKEJÄ SEINÄT KATOT LATTIAT PUUTUOTTEET Sisällysluettelo Puu tekee tyylikkään ja nuorekkaan kodin Paneeliseinä 4-5 Lastenhuone 6-7 Raitapaneeli 8-9 Listapaneeli 10-11 Kirstu

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

SARJA 75 LIUKUOVEN HELASARJA PEITELEVYLLÄ. metalli

SARJA 75 LIUKUOVEN HELASARJA PEITELEVYLLÄ. metalli SARJA 75 LIUKUOVEN HELASARJA PEITELEVYLLÄ 100 kg puu metalli Näyttävä ja viimeistelty ratkaisu liukuovelle Täydellinen ratkaisu myös varasto- ja tarviketiloihin sairaaloissa. Helasarja 655 sisältää kaikki

Lisätiedot

CE-MERKINNÄN VARMENTAMISPÄÄTÖS Sertifikaatti suoritustasojen pysyvyydestä 0416-CPR

CE-MERKINNÄN VARMENTAMISPÄÄTÖS Sertifikaatti suoritustasojen pysyvyydestä 0416-CPR Päätös 2016-04-22 CE-MERKINNÄN VARMENTAMISPÄÄTÖS Sertifikaatti suoritustasojen pysyvyydestä 0416-CPR-7326-07 myöntää tämän tuotesertifikaatin osoitukseksi siitä, että tässä päätöksessä mainitut tuotteet

Lisätiedot

Sahatavara. Laatutavaraa suomalaisesta kuusesta ja männystä

Sahatavara. Laatutavaraa suomalaisesta kuusesta ja männystä TIMBER Sahatavara Laatutavaraa suomalaisesta kuusesta ja männystä SUOMALAINEN PUU MONIMUOTOINEN RAKENNUS- JA SISUSTUSMATERIAALI Suomalainen havupuu on miellyttävä, lämmin ja kaunis materiaali, joka mukautuu

Lisätiedot

KoskiThermasennusohje

KoskiThermasennusohje KoskiThermasennusohje KoskiTherm lattialämmityslevy vesikiertoiseen lattialämmitykseen Koskisen Oy on kehittänyt yhteistyössä Uponorin kanssa KoskiThermin, jonka avulla vesikiertoinen lattialämmitys voidaan

Lisätiedot

Kun vain paras riittää puutalollesi.

Kun vain paras riittää puutalollesi. TIKKURILAN ULTRA Kun vain paras riittää puutalollesi. Tikkurilan uudistuneen Ultra talomaalin saat nyt 3 eri kiiltoasteessa; himmeä Ultra Matt, puolihimmeä Ultra Classic ja kiiltävä Ultra Lux. Täydellisen

Lisätiedot

Laatua joka askeleella

Laatua joka askeleella Laatua joka askeleella Modernia ja minimalistista vai perinteisempää suomalaista tunnelmaa? Sinä valitset portaiden ulkonäön me huolehdimme turvallisesta toteutuksesta. Yksilöllistä designia Tuotemallistomme

Lisätiedot

e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05

e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05 e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05 WWW.KASITYO.COM ONNISTUNUT JAKKARA 1. Listat ovat tasaisin välein ja naulat suorassa rivissä. Naulojen päät ovat puun sisässä, eikä yhtään naulaa vinossa. Naulauksessa

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa!

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBER comp Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBERcomp KUMIMAALISPRAY RUBBERcomp kumimaalispray on helposti levitettävä, monikäyttöinen, ilmakuivuva erikoiskumipinnoite. Se suojaa käsiteltävän pinnan

Lisätiedot

LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT. Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä.

LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT. Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. TYÖTASOJA POLVIJÄRVELTÄ Ecolamin valmistamat työtasot tunnetaan ensiluokkaisesta laadustaan ja

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 3 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristäminen PAROC extralla ja PAROC WPS 3n -levyillä Oikein tehty

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

Täydellinen aurinkosuoja terassille

Täydellinen aurinkosuoja terassille Täydellinen aurinkosuoja terassille Kaikille on tuttu tilanne, jolloin tulisi nauttia kesästä mutta ainut toiveesi on päästä varjoon. Sateen yllättäessä on taas pakko vetäytyä sisätiloihin. Satoi tai paistoi,

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Luo ympäristöösi hyvinvointia edistävä keidas Apollo Xline terassimarkiisilla. Talvipuutarha on jokaisen talon helmi;. keidas ihmisille,

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden asennusohjeet

JUSSI-taloportaiden asennusohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden asennusohjeet Kokoamisohjeet suorille taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi Jussi puuportaan. Ohjeen

Lisätiedot

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin Mirkan kokonaisratkaisut rakentamiseen ja remontointiin RAKENTAMINEN JA REMONTOINTI Mirkan tuotteet rakentamiseen ja remontointiin Tervetuloa pölyttömän hionnan uuteen maailmaan. Mirkan kokonaisratkaisu

Lisätiedot

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle CEMENTMOOD Läpivärjätyt kuitusementtilevyt luonnonläheiseen julkisivusuunnitteluun Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle www.cembrit.fi JULKISIVULEVYT LUONNONLÄHEISEEN

Lisätiedot

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle.

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. Uponor neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

TYYLIKKÄÄMPI KYLPYHUONE

TYYLIKKÄÄMPI KYLPYHUONE TYYLIKKÄÄMPI KYLPYHUONE INSPIRAATIO FI HighLine-sarja: 3 MAAILMANLUOKAN TANSKALAISTA MUOTOILUA Vuonna 2003 unidrain kehitti pitkänmallisen lattiakaivon ja sijoitti sen suihkunurkkauksessa seinää vasten.

Lisätiedot

DC240 OVENSULJIN Kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin

DC240 OVENSULJIN Kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin R DC240 OVENSULJIN Kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin DC240-ovensuljin soveltuu erityisesti suurta kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esim. virastot, marketit,

Lisätiedot

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27 9 LIITE 5. s. 1 1 RAKENNNESELVITYS 1.1 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Selvitys on rajattu koskemaan :ssa olevan rakennuksen 1. ja 2. kerroksen tiloihin 103, 113, 118, 204 ja 249 liittyviä rakenteita. 1.2 YLEISKUVAUS

Lisätiedot

LÄMPÖPUUN KÄYTTÖ IKKUNATEOLLISUUDESSA

LÄMPÖPUUN KÄYTTÖ IKKUNATEOLLISUUDESSA LÄMPÖPUUN KÄYTTÖ IKKUNATEOLLISUUDESSA Yritys X LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Tekniikan ala Materiaalitekniikka Puutekniikka Opinnäytetyö 28.4.2015 Tuomas Manninen Lahden ammattikorkeakoulu Materiaalitekniikka

Lisätiedot

INSET / INSTAR TREND 75

INSET / INSTAR TREND 75 INSET / INSTAR TREND Roiskevesitiiviit Instar ja Inset- sarjat täyttävät uuden EN- standardin IP44- määräykset halogeenivalaisimien asennuksesta kosteisiin tiloihin. Valittavissa Instar 12V tai Inset 230V

Lisätiedot

Yhtä tärkeää kuin tuotteiden laatu, on yhteistyön helppous.

Yhtä tärkeää kuin tuotteiden laatu, on yhteistyön helppous. Me olemme Koskisen. Yhtä tärkeää kuin tuotteiden laatu, on yhteistyön helppous. 2 Esitteen kuvitus on Koskisen yrityselokuvasta Committed to Wood. Kuvissa esiintyvät ihmiset ovat Koskisen konsernin henkilökuntaa.

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Lämpöpuiset kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Huomaa veden minimitäyttö tynnyrissä!! AMH-Puu Oy Puh. (03) 513 5569 Niemisvedentie 801 Faksi (03) 513 5561

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN!

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! ULVILAN KAIHDIN OY TIEDOTUSLEHTI KESÄ 2016 www.ulvilankaihdin.fi AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! SÄLEKAIHTIMET

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

Juottojärjestelmät moneen tarpeeseen. Tuoteluettelo. Juottojärjestelmät eläimille

Juottojärjestelmät moneen tarpeeseen. Tuoteluettelo. Juottojärjestelmät eläimille Tuoteluettelo Juottojärjestelmät eläimille Juottojärjestelmät moneen tarpeeseen Yksinkertaiset juottojärjestelmät Altaat Energia säästävät juottojärjestelmät Monikäyttöinen juottolaite karjatiloille Juottojärjestelmät

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet U-taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 http://www.jussi-portaat.fi Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi Jussi

Lisätiedot

NOMAPACK. Tuotevalikoima. You crack it. We pack it.

NOMAPACK. Tuotevalikoima. You crack it. We pack it. NOMAPACK Tuotevalikoima You crack it. We pack it. 2 3 Tailor-made Pakkaukset mittojen mukaan NOMAPACK -vakiovalikoimassa on useita erilaisia pakkausprofiileja. Usein kuitenkin vain erikoistuote suoriutuu

Lisätiedot

DOMUSCLASSICA. Ikkunat. Rakenne

DOMUSCLASSICA. Ikkunat. Rakenne TEKNISET TIEDOT Ikkunat Domus Classica valikoimaamme kuuluvat puurunkoiset ikkunat valmistetaan yli neljäkymmentä vuotta toimineessa ikkunaverstaassa vanhoja perinteitä kunnioittaen. Ikkunan rakenne on

Lisätiedot

Emendon tyylikäs musta Louhe kiulu sekä kauha on valmistettu alumiinista sekä pyökistä.

Emendon tyylikäs musta Louhe kiulu sekä kauha on valmistettu alumiinista sekä pyökistä. LIIKELAHJAT 2017 2 3248 Louhe kiulu musta + kauha Emendon tyylikäs musta Louhe kiulu sekä kauha on valmistettu alumiinista sekä pyökistä. Kiulun ja kauhan varteen puuosaan on mahdollista painattaa esimerkiksi

Lisätiedot

Asennusohjeet ammattilaisille

Asennusohjeet ammattilaisille Asennusohjeet ammattilaisille Tämän ohje on tarkoitettu ammattilaisille mahdollistamaan paras mahdollinen lopputulos. Ei loppukäyttäjille. Valmistajan suosittelema kitti: Gyproc Promix Lite https://www.youtube.com/watch?v=blchabm0j9a

Lisätiedot

SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET

SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET TERASSILÄMMITTIMET 2016-2017 SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET REBEL HANG TERASSILÄMMITIN Kattoon asennettava helppokäyttöinen terassilämmitin! Lämmitin on ihanteellinen lämmönlähde pöytäryhmän päälle katetuille

Lisätiedot

Technical Specifications

Technical Specifications Technical Specifications Technical information Western Red Cedar (Thuja Plicata) is one of the world s most unique softwood species, renowned for its natural beauty and durability. This exceptional wood

Lisätiedot

lindab yksinkertaistamme rakentamista

lindab yksinkertaistamme rakentamista lindab yksinkertaistamme rakentamista Tämän toimintaperiaatteen jo tunnet... Fiksu järjestelmä! Lindab Safe Click Asenna ilman työkaluja helposti ja nopeasti Lindabin kanavajärjestelmä perustuu tuttuun

Lisätiedot

ABLOY MODUL DC230 - SARJAN OVENSULKIMET

ABLOY MODUL DC230 - SARJAN OVENSULKIMET ABLOY MODUL DC0 - SARJAN OVENSULKIMET ABLOY MODUL DC0 -sarjan ovensulkimista löytyy sopiva suljin eri käyttötarkoituksiin. ABLOY MODUL- SARJAN OVENSULKIMET DC3, DC4, DC5 UUDISTUNEET ABLOY MODUL -OVENSULKIMET

Lisätiedot

Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaaminen puuhun ja muoviin

Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaaminen puuhun ja muoviin Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaaminen puuhun ja muoviin Erilaiset ruuvin päät Yksinkertaisen uritetun ruuvin pään lisäksi on olemassa kolme erilaista ruuvin päätä, joihin ruuvimeisseli tai terä sopii: Phillips

Lisätiedot

Edut. Joustava hiuskiinne. Voimakas hiuskiinne. Suolasuihke. Muotoiluvoide. Muovailuvaha. Dust It Flex

Edut. Joustava hiuskiinne. Voimakas hiuskiinne. Suolasuihke. Muotoiluvoide. Muovailuvaha. Dust It Flex OSiS+ Session Label Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Joustava hiuskiinne Voimakas hiuskiinne Suolasuihke Muotoiluvoide Muovailuvaha Dust It Flex ASK Education kampaajille, osoittaa

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Pohjoismaisen männyn ominaisuudet kilpaileviin havupuulajeihin ja muihin materiaaleihin verrattuna rakennuspuusepäntuotteissa

Pohjoismaisen männyn ominaisuudet kilpaileviin havupuulajeihin ja muihin materiaaleihin verrattuna rakennuspuusepäntuotteissa Pohjoismaisen männyn ominaisuudet kilpaileviin havupuulajeihin ja muihin materiaaleihin verrattuna rakennuspuusepäntuotteissa PKM-tutkimusohjelman tutkimuspäivä nro 2 Lahti, 4.10.2005 Mika Grekin Sisällys

Lisätiedot

Pinta-ala: 14,70 m 2. Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm

Pinta-ala: 14,70 m 2. Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm Tuote tilattava myymälään ennakkoon. Pinta-ala: 14,70 m 2 4492 x 3272 mm Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm Ovityyppi: C11 *) Ikkunatyyppi: 3 x R3, kiinteä *) Ikkunatyyppi: 3 x B2, avattava *) Harjakorkeus:

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Metsä- ja puuala. Hämeen alueellinen verkostopäivä Tapani Pöykkö

Metsä- ja puuala. Hämeen alueellinen verkostopäivä Tapani Pöykkö Metsä- ja puuala Hämeen alueellinen verkostopäivä 20.1.2016 Tapani Pöykkö Hämeen metsävarat Metsätalousmaata on Kanta- ja Päijät-Hämeessä kaikkiaan noin 620 000 hehtaaria, joista valtaosa on yksityisten

Lisätiedot

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia Terassielämää

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia  Terassielämää 5 valita syytä Twinson Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia http://www.twinson.fi Terassielämää Tietoa terassin, parvekelattian ja laiturin rakentajalle Nykyaikainen ulko-oleskelutila rakennetaan

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

LAATUPUUN TARVE JA KYSYNTÄNÄKYMÄT

LAATUPUUN TARVE JA KYSYNTÄNÄKYMÄT Itä-Savon laatukasvatuspäivä, Rantasalmi 21.8.2012 Metla, PUU-ohjelma ja Itä-Suomen alueyksikkö LAATUPUUN TARVE JA KYSYNTÄNÄKYMÄT Tukkipuun kysyntä ja merkitys metsätaloudelle Saha- ja vaneriteollisuuden

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 132 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 6 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

kääntyvän suihkuseinän:

kääntyvän suihkuseinän: Näin asennat kääntyvän suihkuseinän: mallit: SS-450 / 650 / 750 / 850 sekä niistä kiinteän suihkuseinän ja -nurkan Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana

Lisätiedot

Tekstiilien terveys- ja ympäristövaikutukset kuluttajien asenteet ja tietämys

Tekstiilien terveys- ja ympäristövaikutukset kuluttajien asenteet ja tietämys Tekstiilien terveys- ja ympäristövaikutukset kuluttajien asenteet ja tietämys Kirsi Auranmaa 9.5.2012 Kuluttajatutkimus YouGov Finland Ympäristömerkinnän toimeksiannosta 29.3. 2.4.2012 tuhat 16-74 vuotiasta

Lisätiedot

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt ja Fagerhult Notor REC LED Mukautettu ratkaisu Kun ROCKFONin tyylikäs X-reunamuoto yhdistetään Fagerhultin uppoasennettaviin

Lisätiedot

JULKISIIN SAUNATILOIHIN

JULKISIIN SAUNATILOIHIN PUHTAUS Tärkein osa saunaelämystä RATKAISUJA JULKISIIN SAUNATILOIHIN sunsauna.fi/yhteisosaunat UIMAHALLISAUNASSA JA KYLPYLÄSSÄ PUHTAUS ON TÄRKEIN OSA SAUNAELÄMYSTÄ Saunan käyttövaatimukset painottuvat

Lisätiedot

SUURELLE JULKISELLE RAKENNUKSELLE ASETETTAVIA VAATIMUKSIA

SUURELLE JULKISELLE RAKENNUKSELLE ASETETTAVIA VAATIMUKSIA KESKUSTAKIRJASTO SUURELLE JULKISELLE RAKENNUKSELLE ASETETTAVIA VAATIMUKSIA 17.3.2016 NIKLAS MAHLBERG KRISTIANSAND TOTEUTUS TUOTEOSAKAUPALLA: - PARAMETRINEN MALLINNUS / 5-AKSELINEN CNC JYRSINTÄ - 126

Lisätiedot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot ATENA INNOVATIIVISET TUOTTEET RUNNER NOPEA ASENNUS laatukatot ` päällekkäin tai puskuun antikorroosiokäsittely antibakteerinenkäsittely sertifioitu järjestelmä korkealuokkaiset materiaalit erittäin kestävät

Lisätiedot

Glo-Ray LÄMPÖSÄTEILIJÄ. Asennus- ja käyttöohjeet

Glo-Ray LÄMPÖSÄTEILIJÄ. Asennus- ja käyttöohjeet ON OFF O MIL Foodwarmer AUKEE, WI U.S A. PARTS & SERVICE ASSISTANCE WWW HATCOCORP COM ON OFF O 800-558-0607 GLO-RAY Foodwarmer HATCO CORP MILWAUKEE WI US A PARTS & SERVICE ASSISTANCE 800-558-0607 WWWHATCOCORP

Lisätiedot

Ikkunamarkiisi Nordic Light DA22 - DA32 - DA42 - DA45. Ikkunamarkiisi Nordic Light Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS

Ikkunamarkiisi Nordic Light DA22 - DA32 - DA42 - DA45. Ikkunamarkiisi Nordic Light Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Ikkunamarkiisi DA22 - DA32 - DA42 - DA45 www.nordic-light.com 1-2016 Alingsås Sweden Tel: +46-322 775 00 E-mail: ordereurope@hunterdouglas.se Registered Trademark of Hunter Douglas

Lisätiedot

Puuta, jonka varaan voit laskea yrityksesi maineen. Ratkaisut puusepänteollisuudelle

Puuta, jonka varaan voit laskea yrityksesi maineen. Ratkaisut puusepänteollisuudelle Puuta, jonka varaan voit laskea yrityksesi maineen Ratkaisut puusepänteollisuudelle www.koskisen.fi Teemme paljon, jotta sinä pääsisit vähemmällä Puuraaka-aineen hyvä ja tasainen laatu sekä mittatarkkuus

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

SILENCIO TRINNLYD 4 SILENCIO TRINNLYD 6 SILENCIO TRINNLYD 12 SILENCIO TRINNLYD 24 SILENCIO TRINNLYD 36 ASENNUSOHJEET.

SILENCIO TRINNLYD 4 SILENCIO TRINNLYD 6 SILENCIO TRINNLYD 12 SILENCIO TRINNLYD 24 SILENCIO TRINNLYD 36 ASENNUSOHJEET. SILENCIO TRINNLYD 4 SILENCIO TRINNLYD 6 SILENCIO TRINNLYD 12 SILENCIO TRINNLYD 24 SILENCIO TRINNLYD 36 ASENNUSOHJEET www.hunton.fi Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro. 109

Kingspan-ohjekortti nro. 109 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro. 109 MÖKKIOHJE Kingspan Therma -eristeiden vahvuudet mökkien lämmöneristämisessä Paremman lämmöneristyksen ansiosta mökkien vuosittainen käyttöaika pitenee. Mökit

Lisätiedot

Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite

Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite Laaja ilmavirran säätöalue Tasainen ilmavirran virtauskuvio saadaan aikaan pienillä rei'illä, jotka muodostavat optimaaliset virtausolosuhteet hajottimen

Lisätiedot

PARAFON -hygienialevyt. Puhdasta akustiikkaa

PARAFON -hygienialevyt. Puhdasta akustiikkaa PARAFON -hygienialevyt Puhdasta akustiikkaa Miksi PARAFON-hygienialevyt? 2 Kun tarvitset korkeaa hygieniaa Terveydenhuollossa, mutta myös käsiteltäessä elintarvikkeita joko valmistusteollisuudessa tai

Lisätiedot

ALUMIININLUJAA SUOMALAISTA KÄSITYÖTÄ

ALUMIININLUJAA SUOMALAISTA KÄSITYÖTÄ ALUMIININLUJAA SUOMALAISTA KÄSITYÖTÄ» TYYLIÄ, LAATUA JA KESTÄVYYTTÄ «LAITURIT LASITERASSIT VENETELAKAT UIMAPORTAAT TYÖLAUTAT KÄYNTISILLAT Puh. 050 517 4702 / info@esalaiturit.fi / www.esatuotteet.fi LAITURIT

Lisätiedot

Flora Leikkiä luonnollisimmillaan

Flora Leikkiä luonnollisimmillaan Flora Leikkiä luonnollisimmillaan Flora Yhtä luonnon kanssa Orgaanista muotoilua Luonnon ja leikkipaikan raja on huomaamaton, kun erinomaisesti puistomaiseen maisemaan sopiva Flora sulautuu osaksi ympäristöä.

Lisätiedot

OMAX VESILEIKKUUMATERIAALIT

OMAX VESILEIKKUUMATERIAALIT OMAX VESILEIKKUUMATERIAALIT OMAX vesileikkuujärjestelmät voivat leikata laajalti erilaisia materiaaleja. Hioma-aineella varustetut vesileikkurit voivat käytännössä leikata kaikkia materiaaleja, sisältäen

Lisätiedot

Faksi (+358) Puh. (+358) Finland FI Espoo Piispanportti 10, PL 29 (ROCKWOOL Finland)

Faksi (+358) Puh. (+358) Finland FI Espoo Piispanportti 10, PL 29 (ROCKWOOL Finland) 09.2014 - Natural Colour System is property of and used on licence from NCS Colour AB, Stockholm 2010. Subject to alterations in range and product technology without prior notice. ROCKFON accepts no responsibility

Lisätiedot

JULKISIVULEVYT. Arch.: Delugan Meissl, Vienna

JULKISIVULEVYT. Arch.: Delugan Meissl, Vienna JULKISIVULEVYT Arch.: Delugan Meissl, Vienna Kuitusementti Kuitusementti on materiaali, jonka esteettiset ja fyysiset ominaisuudet ovat erinomaiset. Eternit valmistajana on johtanut tämän arkkitehtonisen

Lisätiedot

ALUMIINIPROFIILIEN SARANAT

ALUMIINIPROFIILIEN SARANAT ALUMIINIPROFIILIEN SARANAT Tuotekortti DR HAHNIN JA SAVION valmistamat saranat ovat kestäviä, korkealaatuisia ja erittäin tyylikkäitä. Valikoimastamme löytyvät alumiiniovien pinta- ja piilosaranat, putkisaranat

Lisätiedot