Venäläinen rock: Viihdettä vai vaikuttamista? TOMI HUTTUNEN HELSINGIN YLIOPISTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Venäläinen rock: Viihdettä vai vaikuttamista? TOMI HUTTUNEN HELSINGIN YLIOPISTO"

Transkriptio

1 Venäläinen rock: Viihdettä vai vaikuttamista? TOMI HUTTUNEN HELSINGIN YLIOPISTO

2 JURI ŠEVTŠUK & DDT

3

4 Tuuli. Napinlävessä natsat. Yö. Asema. Silmät ikkunaan.

5 Suonet ja rajat auki alla Borodinon taivaan.

6 Lyhdyt katuja kaluaa, veturi seisoo kuin jäälohkare.

7 Mustassa noessa istuu vartio varisten.

8

9 Paha pysäkki, liimanhaistelijat mätkivät räkänokkaa turpaan.

10 Rangaistusvangit nukkuvat nimenhuudossa kioskin edessä kuralätäkössä.

11 Kansalainen päällikkö laukkaa dokumenttina tuulessa.

12 Raiteilla aika itkee, onni koittaa aamuun mennessä!

13 Elämä on kipeä, ikävän puuroa närästys juo joesta.

14 Tuhka nuolee, narttu haukkuu käden liikkeen tahdissa.

15 Ahtaalla asemalla on tappavan jäistä

16 ruosteiset mitalit tippuvat Borodinon taivaista.

17 Uskoimme, että tiedämme kyllä: ei elämä ole niin katkeraa

18 selviämme lämpimässä nurkassa kioskin luona tonkien.

19 Kioskein me kytkemme maat, toisiinsa liitämme idän ja lännen.

20 Alas mcdonaldsit! Meille kelpaa vain kotoinen huikkamme!

21 Kioski on meidän huvipuisto, tuulessa liehuva elämän tarkoitus.

22 Siinä surkeus, siinä disko, siinä aamunkoiton pelastus.

23 Venäjä, sinusta monet uneksivat, enneunet ovat aina painajaisia.

24 Niin rikkaat kuin köyhätkin on osansa saaneet tästä lahjasta.

25 Mitä me muka maailmasta tiedämme? Mitä meille vuosisadat röyhtäilevät?

26 Isossa asunnossani juopottelen kioskilla.

27 Minun sananvapauteeni siat valuttavat valheen vapautta.

28 Kansalainen päällikkö, kerro taas ilkeä satusi meille.

29 Ketä meistä tulee, en enää tiedä. Uskommeko, että teräs on karaistu?

30 Venäjä piestään illan tullen ja potkitaan kioskin edessä hengiltä.

31 Kaupungit jyskyttävät ruutumelua kuolleiden kylien ohimoon

32 me lähdemme liian varhain ja jätämme jälkeemme hölynpölyn.

33 Me kuljimme oman tiemme, näimme fasistit, näimme popsan

34 raahasimme sieluja Jumalan luo, sääli ettei kaikki selvinneet hengissä.

35 Kauneus repii taivasta hengen voimin huohottaen.

36 Hampailla revimme leipääsi viimeistä murua myöten.

37 Kauneus, olet meidän omamme, tavoittamaton ja vaikea

38 sinua me seuraamme krapularyypyllä kioskin luona.

39 Sinä pelastat meidät, tiedän toki, olen sinulle vihollinen ja aamupala

40 Kauneus ei katoa koskaan, häippäisee vain välillä.

41

42 Beatles hajotti Neuvostoliiton

43 Vladimir Rekšan & Sankt-Peterburg

44 Boris Grebenštšikov & AKVARIUM

45 BG: Farkkujen pauloissa (1971) Sankareillemme turmalaiset myivät kymmenen paria farkkuja. Nyt me unohdumme baariin, jossa tekin ootte voineet hillua.

46 Silmäsi ovat kuin tuhkaa, Sinä näet vain sen mitä on. En ole koskaan pyydystänyt kuuta joesta käsin, Mutta pidän sitä kunnia-asiana. Valtatie 21:llä on paljon mitä täällä ei Valtatie 21:llä on paljon mitä täällä ei Olisin onnellinen siellä, mutta sieluni haisee Nevski prospektille.

47 С той стороны зеркального стекла / Peililasin toiselta puolen (1976) Viimeinen sade on tuskin sade ollenkaan; näin helposti voit löytää siinä rauhan. Vielä huominen tulee ja jos siihen uskotaan, ei tee tiukkaakaan

48 Voi kunpa tämä yö jatkuisi aina vaan; kotini ei ole enää koti ollenkaan. Katso, miten helppoa noilla on ne näyttelevät elämää lasin takana muurillaan.

49 Olen ihan kuin tuo poika, joka lukee runoja. Hän puristi viisarit kädessään, ettei yö loppuisikaan, ja nyt käsi vuotaa verta

50 Mutta kaikki tuo on pelkkää näytelmää tuolta puolen peililasin. Aamu koittaa, mutta emme menettäneet mitään: sama päivä tänään on kuin eilenkin. «С той стороны зеркального стекла», 1976 «Акустика», 1982

51 Maik Naumenko & ZOOPARK

52 Maik Naumenko: Pikkukaupunki N Tämä kaupunki on outo, tämä kaupunki on sekava. Elämä iskee täällä takaraivoon. Täällä kaikki on epätavallista, kaikki on ylösalaisin, Tämä kaupunki on hullujenhuone. Kaikki naamat ovat tuttuja, mutta jokainen esittää vierasta roolia Ja jotta täällä mitään tajuaisi, pitää tietää salasana. Kutsun teidät kanssani iltakävelylle Toreille, talojen ja seinien sekaan. Yksi kuva kertoo sen paremmin kuin tuhat sanaa. Tässä se on pikkukaupunki N. 52

53 Ja tuossa Gogol Puškiniksi pukeutuneena kiiruhtaa kasinoon, kuten tavallista. Mutta hän ei pysty ylittämään aukiota - Julius Caesar kuvaa siellä elokuvaa 53

54 Istun huussissa ja luen Rolling Stonea Venitška kaataa keittiössä kotipolttoista Vaikka mankka huutaa, Vera nukkuu vintillä, On aika hänet herättää, mut se on tyylitöntä. Toista päivää sataa, muttei jaksa koisia, polttaa tahdon, muttei ole kessun kessua Pelkuri kai oon, kun nukkuminen pelottaa, ei oo ruplan ruplaa, on vaan esikaupunkiblues!

55 Joku madame soittaa mulle vähän yli kaks, hän yrjöttää mua eikä muutu siitä paremmaks, sanon: Vihaan sinua, en tahdo enkä haluu! Sanon: En oo kotona, en tiedä koska on paluu Puhelimen paskaks paan menen juomaan pontikkaa Polttaa tahdon, muttei ole tupakkaa Pelkuri kai oon, kun ajattelu pelottaa. Ei oo ruplan ruplaa, on vaan esikaupunkiblues!

56 VIKTOR TSOI & KINO

57 Ne puhuu, ettei ne voi ottaa riskejä, koska niillä on koti ja niiden kotona palaa valo. Enkä tiedä varmasti, kuka meistä on oikeassa, minua odottaa ulkona sade, heitä odottaa kotona päivällinen. Sulje ovi takanani, minä lähden. Sulje ovi takanani, minä lähden.

58 Ja jos yhtäkkiä väsyt lempeään valoosi, sulle on paikka luonamme, sadetta riittää kaikille. Katso kelloa, katso muotokuvaa seinällä, kuuntele ikkunan luona, ja kuulet meidän naurumme. Sulje ovi takanani, minä lähden. Sulje ovi takanani, minä lähden.

59 Akvarium: Juna on tulessa (1986)

60 Eversti Vasin saapui rintamalle nuoren vaimonsa kanssa. Vänrikki Vasin kutsui rykmenttinsä ja sanoi: nyt mennään kotiin. Me on taisteltu jo 70 vuotta, meille opetettiin että elämä on sotaa. Mutta tiedustelupalvelun mukaan olemme sotineet keskenämme.

61 Olen nähnyt ne kenraalit, ne juovat ja syövät meidän kuolemaa. Niiden lapset menevät sekaisin, koska eivät tiedä mitä vielä haluaisivat. Ja samaan aikaan maa on silkkaa ruostetta, kirkot puhdasta tuhkaa. Jos haluamme palata ylipäänsä jonnekin, on korkea aika palata kotiin.

62 Tämä juna on tulessa, ei kannata kiihdyttää. Tämä juna on tulessa, ei ole kiire minnekään. Tämä maa oli meidän, kunnes juutuimme taisteluun. Ei-kenenkään-maana se kuolee, on aika lunastaa se omilleen.

63 ALISA: MINUN SUKUPOLVENI

64 DDT: VALLANKUMOUS

65 KINO: ME HALUAMME MUUTOSTA!

66 Radio silence (cbs, 1989)

67 Koukunkaltaisuus on mottoni Madonna Litta on oikkuni. Päivänkakkaroita syön teen asemesta, mutta paimenta en tervehdä. Aamusta revin irti kovia ruusuja, ja kun viimein saapuvat lääkärit, syljen naamaansa syövyttävää kuolaa ja löyhkääviä ruuantähteitä. (Teksti: Anatoli Gunitski) Olga Peršina, leningradin joan baez

68 Kolibri: orlandina (1991)

69 Notšnyje Snaipery: Musta aurinko Valokuvat: Juri Molodkovets Tämä ei ole Ranska, tämä on Pietarin laitakaupunki Adrenaliini laimentaa sumuisia iltoja. Tummat tytöt sitovat merimiessolmuilla sitovat köysillä sielunsa toisiinsa kiinni.

70 Musta aurinko, pelkään nähdä sinut täällä. Tunnen kitkerän hajun, sinä sytytät kämmenet. Musta aurinko polttaa jalkojen alla maa Jää taivaalle, pysy siellä Jää taivaalle, jää.

71 Tämä ei ole Ruotsi, tämä on Nevski illalla Uhmaten käyvät kohti vastaantulijat Tummat tytöt suutelevat alla kellotaulujen Oudot parit onnettoman julmassa maassa.

72 Musta aurinko, pelkään nähdä sinut täällä. Tunnen kitkerän hajun, sinä sytytät kämmenet. Musta aurinko polttaa jalkojen alla maa Jää taivaalle, pysy siellä Jää taivaalle, jää.

73 Tämä ei ole Hollanti, tämä on lohduton baltia Tulevaisuus hyytyy Pietarin ympäristössä Tummat neidot lentävät yli sitkeiden lettojen Ja kangistuvat soihin ikuisiksi ajoiksi.

74 Musta aurinko, pelkään nähdä sinut täällä. Tunnen kitkerän hajun, sinä sytytät kämmenet. Musta aurinko polttaa jalkojen alla maa Jää taivaalle, pysy siellä Jää taivaalle, jää.

75 Säkki AuktsYon AuktsYon & A. Hvostenko & V. Hlebnikov Säkistä lattialle putosivat tavarat. Minusta maailma on pelkkä virnistys, joka kytee hirtetyn huulilla. (1908)

76 Bobeobi AuktsYon & A. Hvostenko & V. Hlebnikov Bobeobi lauloivat huulet, veeomi lauloivat katseet, pieeo lauloivat kulmakarvat, lieeei lauloi ilme, gzi-gzi-gzeo lauloi ketju. ( )

77

78 К. Малевич: Спортсмены Kazimir Malevitš: Urheilijat ( )

79

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

HELVETISTI JÄRKEÄ. Zen Café : Helvetisti Järkeä. Minä olen kadulla näen sinut joka nurkalla värimainostauluissa kahviloiden kassoilla

HELVETISTI JÄRKEÄ. Zen Café : Helvetisti Järkeä. Minä olen kadulla näen sinut joka nurkalla värimainostauluissa kahviloiden kassoilla HELVETISTI JÄRKEÄ Minä olen kadulla näen sinut joka nurkalla värimainostauluissa kahviloiden kassoilla Asemalla pydähdyn katson suurta kelloa kuinka monta tuntia siihen että tavataan, taas Siin on helvetisti

Lisätiedot

Miika LaMMinMäkii gfm MaRkus MaLin atte-veikko kemppainen Tuukka LuoMaranTai sakari nordman PieTari koskenniemii ali RinTa-JaskaRi

Miika LaMMinMäkii gfm MaRkus MaLin atte-veikko kemppainen Tuukka LuoMaranTai sakari nordman PieTari koskenniemii ali RinTa-JaskaRi 1. nyt Vuoden oon vapaa mä Paras meen kohti PäiVäi taivasta tie kiitää hetkeäkään alla on jo melkein en kadu liian en kuuma mieti jätin ja mut lähdin mä jatkan tyhjin käsin jatkan mitään eihän sitä toivonutkaan

Lisätiedot

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Brännare & Nuotio KAIKEN TAKANA ON NAINEN Musikaalikomedia, jossa soi Matti ja Teppo Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Henkilöt: Eino Happo,

Lisätiedot

02 Tänä yönä syntyneille (Родившимся этой ночью)

02 Tänä yönä syntyneille (Родившимся этой ночью) 02 Tänä yönä syntyneille (Родившимся этой ночью) Jäätyneet kasvomme kalpenivat sumussa ja odottivat Silmät haroivat valoa ja viimeisen päivän kuonaa. Katsoimme SITÄ kauan emmekä muistaneet, tunnistaneet

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU Käsikirjoitus 1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU ABDULLAHI kävelee lentokentän tyhjässä hallissa. Kioskityöntekijä on juuri avaamassa kioskia, hän sovittelee lehtitelineeseen

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

Karhu. William Walton. Libretto William Walton ja Paul Dehn Anton Tšehovin näytelmän mukaan. Laulettava suomennos Juhani Koivisto ja Jukka Rissanen

Karhu. William Walton. Libretto William Walton ja Paul Dehn Anton Tšehovin näytelmän mukaan. Laulettava suomennos Juhani Koivisto ja Jukka Rissanen William Walton Karhu Libretto William Walton ja Paul Dehn Anton Tšehovin näytelmän mukaan Laulettava suomennos Juhani Koivisto ja Jukka Rissanen Henkilöt:, nuori tilanomistajan leski, keski-ikäinen tilanomistaja

Lisätiedot

TIMO KIISKINEN. omalla maalla

TIMO KIISKINEN. omalla maalla TIMO KIISKINEN omalla maalla Timo Kiiskinen: Laulu ja kitara Maarit Hurmerinta: Laulu 1. Jorma Kääriäinen: Laulu 8, taustalaulu 9. Muusikot: Jarkka Rissanen: kitara: 1, 2, 4, 7 ja 14. Markku Kanerva: kitara

Lisätiedot

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Piirroskuvat: Linda Lauttia, Perttulan erityisammattikoulu. Toimitus: Jaana Teräväinen, Jenni Meronen Taitto ja toimitus: Soile Mottisenkangas Julkaistu:

Lisätiedot

Matkani on vasta alussa

Matkani on vasta alussa Juhapekka Lindfors Matkani on vasta alussa Juhapekka Lindfors Matkani on vasta alussa Matkani on vasta alussa Runot, taitto ja kuvankäsittely: Juhapekka Lindfors Kannen kuva: Krista Fagerlund Kirjan runot

Lisätiedot

Seitsemän kolumbialaisen nuoren ilmestykset Taivaasta ja Helvetistä

Seitsemän kolumbialaisen nuoren ilmestykset Taivaasta ja Helvetistä Seitsemän kolumbialaisen nuoren ilmestykset Taivaasta ja Helvetistä Yhtenä ryhmänä Jeesus Kristus vei nämä seitsemän kolumbialaista nuorta ja näytti heille Taivaan ja Helvetin. Kuuntele heidän selostuksensa

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Aimo Hyvärinen Runoja

Aimo Hyvärinen Runoja Aimo Hyvärinen Runoja Osat: I Hulluuden taskulaskin II Kotikyläsarja III Paikka IV Flipperin kuiskaus V Matka tähtiin 2 MOTTO Pilvi meni kerrostalon taa, tuli suustani ulos. Minä tein siitä puun, istuin

Lisätiedot

TEKSTIT JA KESKUSTELUT

TEKSTIT JA KESKUSTELUT TEKSTIT JA KESKUSTELUT 2 0 1 2 1 T E K S T I T 1 Mikä tämä on? Se on radio. Onko se uusi? Ei, se on vanha. Mikä tuo on? Se on televisio. Millainen se on? Se ei ole hyvä, se on huono. Millainen talo on?

Lisätiedot

72. Raamattuluento: Tapahtukoon sinun tahtosi

72. Raamattuluento: Tapahtukoon sinun tahtosi 1 Sievissä 21. helmikuuta 2015 www.sanaveli.com veli.tuomi@gmail.com 72. Raamattuluento: Tapahtukoon sinun tahtosi Alkurukous: Tapahtukoon sinun tahtosi myös tänä päivänä kaikkien lapsiesi elämässä. Opetathan

Lisätiedot

Thaïs. I näytös. Ensimmäinen kohtaus. (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä)

Thaïs. I näytös. Ensimmäinen kohtaus. (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla, Athanaëlin paikka on tyhjä) Thaïs Libretto Louis Gallet Anatole Francen samannimisen romaanin pohjalta Suomennos ja selitykset Juhani Koivisto I näytös Ensimmäinen kohtaus (Kenobiittimunkit 1 ovat illallispöydässä Niilin rannalla,

Lisätiedot

Lapsuus alkoholin varjossa

Lapsuus alkoholin varjossa Nuorten ääni, osa 1 Lapsuus alkoholin varjossa A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen van

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Translation Copyright (c) 2005 Dmitry Tolonen

Translation Copyright (c) 2005 Dmitry Tolonen Marisol José Rivera Ovatko yhteiskunnalliset rakenteet ja perinteet meidän suojaverkkomme, kuin suojelusenkeli, johon olemme tottuneet? Mitä jos markkinoiden, Jumalan, taikka valtion priorisoinnin takia

Lisätiedot

Se hiljainen toivo meillä on, että nähdä teitä täällä tänä kesänä. Täydymme tyytyä mikä on Jumalan tahto. (s.s.)

Se hiljainen toivo meillä on, että nähdä teitä täällä tänä kesänä. Täydymme tyytyä mikä on Jumalan tahto. (s.s.) N:o 1 Toukok. 1975 Jumalan armon ja rauhan tervehdyksellä lähestyn teitä kasvoista tuntemattomat Lauri Koistinen perheesi kanssa. Kirjeestä päättäen olette päivää nuorempi kun minä siksi uskallan puhutella

Lisätiedot

Muistoja. Kappale III. Maryl ja Mayalia

Muistoja. Kappale III. Maryl ja Mayalia Muistoja Kappale III Maryl ja Mayalia Ajattelin kuinka inhottavaa oli matkustaa ventovieraiden ihmisten kanssa, mutta yksi asia vaivasi; Riku ja mitä hän oli sanonut. Riku oli nimittäin melkein kutsunut

Lisätiedot

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA 2 HENKILÖT SULO -leskimies SAIMI - kuollut vaimo INKERI -vanhin tytär SANNA - keskimmäinen tytär ELINA - nuorin tytär OSMO - Sannan aviomies KERTTU - naapuri KATARIINA

Lisätiedot

Sisällys. Toimitus: Maria Carole, Taru Kumara Moisio, Minna Roininen ursula@osuuskumma.fi Taitto: Maria Carole

Sisällys. Toimitus: Maria Carole, Taru Kumara Moisio, Minna Roininen ursula@osuuskumma.fi Taitto: Maria Carole 1 Sisällys Pääkirjoitus...3 Elisabeth Saranti: Emilie ja rautahevonen... 4 Monique N.: Jälkikuva... 12 Liliana Lento: Perjantaityttöystävä...24 Hanna Salamanteri: Ihon kieltä... 37 Acheron Styx: Tahdon...47

Lisätiedot

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta,

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta, Mitä poliitikot tietävät asioista, ekonomit taloudesta, psykiatrit ihmisen mielestä, kun eivät estäneet ongelmien pääsyä valloilleen? Runokirja: Päiväni Ehkä se oli vääjäämätöntä, en tiedä, Tekijä: Petri_Petri,

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

Pärjääminen ja selviytyminen

Pärjääminen ja selviytyminen Nuorten ääni, osa 6 Pärjääminen ja selviytyminen A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen

Lisätiedot

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia.

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia. INT. TEHDASHALLI. -- YÖ Sataa kaatamalla, Potkimisen ja lyömisen kaukaisia, kumeita ääniä. (V.O.) Se oli sateisin kesä miesmuistiin. Vesi putosi raskaana taivaalta, ruoski peltikattoja ja asfalttia. Koko

Lisätiedot

Translation Copyright 2005 Dmitry Tolonen

Translation Copyright 2005 Dmitry Tolonen Paluu Aavikolle Bernard-Marie Koltès - Tämänhetkisessä globaalissa kulttuurissa, jossa ihmiset liikkuvat monesti yhtä vapaasti kuin raha, huomaamme, ettei omaa kulttuuriperintömme muutosta erota geneettisen

Lisätiedot