VUOSIKOKOUS KELLARIKROUVI, HELSINKI JATKOKOKOUS CANTINA, ESPOO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSIKOKOUS 17.3.2004 KELLARIKROUVI, HELSINKI JATKOKOKOUS 24.3.2004 CANTINA, ESPOO"

Transkriptio

1 VUOSIKOKOUS KELLARIKROUVI, HELSINKI JATKOKOKOUS CANTINA, ESPOO 1 KOKOUKSEN AVAUS JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN Kokous avattiin Puheenjohtaja Perkaaja totesi että paikalle on kutsuttu ja myös saapunut porukkaa. Kellot synkronisoitiin Perkiksen aikaan joka oli Tämä onnistui. 2 LÄSNÄOLIJAT Laitettiin nimilista (LIITE 1) kiertoon. Tuloksena puheenjohtaja totesi paikalle saapuneen kaikki 7 kutsuttua. 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Kerhon puheenjohtaja tiedusteli heti alkuun onko tämä koko ilta rakkautta vai meneekö päälle puhumiseksi. Ei helvetti. Putkimies-Igorilla ei ollut mitään asiaa. Hans Kalvo totesi ei tommosia. Perkis ehdotti nestetasapainon tarkistamista. Venttiili-Jasse ilmoitti toivoneensa sitä jo hetken aikaa. Hän pyysi lisäämään kyseiset NPT:t esityslistaan. Sihteeri Ajomies ei niitä kuitenkaan sinne lisännyt. Hanska ehdotti kaljojen vetämistä ykkösellä, Perkis jatkoi kokousta eteenpäin. Puhveli tiedusteli onko hänellä mitään oikeuksia tässä kokouksessa. Vastaus oli ei, ei muuta. VJ kiitteli kokouksen pykälää 11 muut asiat. Hän ilmaisi kyllästymisensä termiin M.E.T.A. 4 MENETTELYTAVOISTA SOPIMINEN Puheenjohtaja ehdotti puheenvuorojen jakamista molemmat kädet nostamalla. Toisen käden alas vetäminen on kielletty. Aikarajaa puhumiselle ei kannatettu. Perkis painotti kokousmenettelyssä seuraavia asioita:

2 - herrasmieskäyttäytyminen - äänestykset suljetulla lippuäänestyksellä - VJ: Löytyykö neonvärisiä? - Aj: Kyllä löytyy PI totesi kaikkien olevan todella hyvännäköisiä. VJ kannatti ntptä. Hanska ihmetteli, miksei vedetä kaikkea ykkösellä. Puffe kävi hoitamassa ruokatilauksen kuntoon. Se ei ollut hänen sanojensa mukaan NHL rookiedinner. Oli tilattu 7 pihvimenua. KOKOUSTAUKO KLO KOKOUS JATKUU KLO VUODEN 2003 YHTEENVETO Perkis avasi kohdan 5. Hän esitti vuoden 2003 toimintakertomuksen (LIITE 2). Hän toivotti myös kokouksen ulkopuolisesti kaikki normit täyttävät ihmiset tervetulleeksi kerhoon. VJ kommentoi tähän: Itse PoKin jäsenenä ha luaisin tänä suurena toiminnan vuotena todeta että (sinunkaupat tehty Linda-nimisen tarjoilijan kanssa) muutaman sanan koskien kerhon yleistä toimintaa. Hänen sanojensa mukaan mieleen hiipi ajatuksia tuleeko tästä nyt mitään jne. Kuitenkin tästä on tullu t parempaa kuin mikään. Puheenjohtajaa kehuttiin toimensa hoitamisesta todella paljon. Häntä myös huudahdusenomaisesti kutsuttiin nimellä Suuri Perkaaja. VJ otti salkusta esiin puheenjohtajan jokavuotisen lahjan. Hän kiitti Poikien Kerhon puolesta puheenjohtajaa kuluneesta vuodesta ja poikien kaitsemisesta pienellä pussukalla. Hän toivoi ääneen että toivottavasti tää ei nyt oo semmonen viimeinen hetki, häät tulossa jne. Hanska ehdotti tatuointia olkapäähän. PI kiitti kaikkia kuluneesta vuodesta. Suklaa otti puheenjohtajan pussin vuorostaan, kiitti ja tivasi kuinka paljo tää makso. Puhveli kiitti 1. kannatusjäsenenä. Ajomies kiitti ja kertoi tykänneensä kuluneesta vuodesta. VJ kiitti Ajomiestä. Kiireinen vuosi. Oli paljon uutta kamaa. Ei ehkä ole pys ytty kaikissa vanhoissa perinteissä, mutta uusiutuminen on tärkeää. VJ toivoi vielä kerhon tulevalta äksönmäniltä Challenge of The Talismanin järjestelyjen päätökseen saattamista. Hanska totesi materiaaliasioiden onnistuneen. Alihankintoja on tehty. Eri ryhmät ja yhtymät ovat olleet työllistettyinä kerhon asioilla. Hanska ei halunnut ottaa mistään muusta kunniaa kuin hänen PoKin kunniaksi järjestämästään ilotulituksesta.

3 PIn mukaan vuosi 2003 oli kehityksen aikaa. Sivut ovat muuttuneet paljon. Hän kiitti DDtä panoksestaan. Suurin osa palveluista on ulkoistettu ja loputkin ulkoistetaan piakkoin. Suklaa kiitteli kuluneesta vuodesta ja laittoi vuoden 2003 tilinpäätöksen (LIITE 3) kiertoon (tyhmästi). Hän kertoi nauttineensa vuoden 03 äksöneistä ja muusta. Perkis kiitti kerhoa kuluneesta vuodesta. Ajomies halusi kiittää muutamalla sanalla. Hemmetin hauska vuosi, kaikki ollut mukavaa. Oon tykänny, keskinäiset suhteet ok, suunta ylöspäin. KOKOUSTAUKO KLO KOKOUS JATKUU KLO Maksettiin jäsenmaksut. KOKOUSTAUKO KLO KOKOUS JATKUU KLO UUDET KANNATUSJÄSENET Perkis totesi kerhoon saapuneen erittäin potentiaalisen kannatusjäsenhakemuslomakkeen. Hakemus on jätetty kassakaappiin säilöön. PI pyysi jokaista, jolla on jotain KJhakemuksen hyväksymistä vastaan tuomaan mielipiteensä julki. RUOKATAUKO KLO KOKOUS JATKUU KLO Perkis jatkoi kokousta. VJ vaati suljettua lippuäänestystä kannatusjäsenen hakemuksen hyväksymisestä. Perkaaja kertoi että hakemus on jo todettu päteväksi. Hanskan mukaan asiaa ei voida hyväksyä. PI ehdotti että ei hyväksytä hakemusta nyt. Skannataan se jokaiselle ja sitten voidaan hyväksyä. VJ vaati suljettua lippuäänestystä hakemuksen hyväksymisestä. Perkis ehdotti hyväksytään hakemus sillä ehdolla, että kellään ei ole eriävää mielipidettä hyväksymisestä nähtyään hakemuksen. VJ ei suostunut vaan vaati ensin hakemuksen katsomista, sitten äänestämistä ja sitten vasta päätöksen tekemistä. PI antoi tiedoksi että jos lähdetään pdflinjalle, niin asian käsittelyyn menee helposti 2 kuukautta. Ajis vaati että hoidetaan asiat nopeammin.

4 Yhteenvetona tästä keskustelusta Perkis ehdotti että äänestetään, ja jos tulee eriäviä mielipiteitä, asian käsittely lykätään. VJ ehdotti että äänestetään, käytetäänkö Perkiksen vai VJn äänestysehdotusta. Suklaa kertoi olevan vielä yksi vaihtoehto, nettiäänestys. Tässä voidaan valita suoraan, hyväksytäänkö hakemus vai ei. Ei vitun vittu. Vj vaati että jäsenvalitsemismalli (jvm) äänestetään. Hanska toi ilmi huomionsa että hänen sepaluksensa oli auki. VJ halusi että ei lähdetä höntyilemään. Sama juttu kuin aina ennenkin. Hänen mukaansa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin että äänestetään vasta hakemuksen katsomisen jälkeen. --- sihteeri joi kaljaa jonkun aikaa --- Puheenjohtaja ehdotti että hyväksytään hakemus muodollisesti sillä ehdolla, että DD laittaa hakemuksen nettiin ja että eriäviä mielipiteitä ei tule. VJ tiedusteli aikarajasta, jossa eriävä mielipide tulee antaa. Perkiksen mukaan aikaraja on määrätty 7 vrk. KOKOUSTAUKO KLO KOKOUS JATKUU KLO Yhteenvetona Perkis totesi: on kuultu 3 eri ehdotusta kannatusjäsenen hyväksymisestä. Äänestettiin suljetulla lippuäänestyksellä Hanskan ehdotus, VJn ehdotus vai Perkaajan ehdotus. Puffe laski ja käsitteli annetut äänet survivors-tyyliin. Perkaajan ehdotus hyväksyttiin 3 äänellä.? Hyväksytty muodollisesti hakemus käsittelyyn. VJ antoi eriävän mielipiteen. VJ totesi että hän on antanut eriävän mielipiteen äänestyksestä, ei henkilöstä. Puffe tiedusteli aiotaanko kannatusjäseniä hakea. Ajomies vastasi että totta helvetissä haetaan. Jne, jne. 6.1 UUSIEN JÄSENIEN HYVÄKSYMINEN Puffelta pyydettiin muutamaa sanaa. Miksi omena on pyöreä?. Jos puhutaan viisaasti, palaan synnyinseuduilleni Kymenlaaksoon, siskoni on blondi. Omena on pyöreä/punainen/sininen, omenassa on kanta.

5 Ajomies kommentoi paskanjauhanta seis, äänestetään jäsenyydestä. Tätä kannatti ainakin muutama jäsen. Perkis päätti että pidetään 3 minuutin kokoustauko. KOKOUSTAUKO KLO KOKOUS JATKUU KLO Perkis ehdotti että otetaan kannatusjäsen 1 varsinaiseksi jäseneksi. Vastustusta ei ollut.virallisella päätöksellä Puhveli hyväksyttiin jäseneksi. Lyhyt puhe: Erittäin lyhyt puheenvuoro, tilattiin kerholle oluet. VJ totesi kohdan 6 olleen mehukas. 7 VUODEN 2004 VASTUUTEHTÄVIEN JAKO Ehdotettiin että nykyisten toimien lisäksi otetaan kerholle PR-henkilö. Ehdotusta pidettiin hyvänä. Äänestysjärjestys on PJ/sihteeri/rahasto/materiaali/äksön/webbipete/PR. PI ehdotti Ajista puheenjohtajaehdokkaaksi. Myös Perkistä ehdotettiin puheenjohtajaksi. Hänen ei todettu olevan enää käytettävissä tähän virkaan. VJtä ehdotettiin myös ehdokkaaksi. 7.1 PUHEENJOHTAJAN VALINTA Kokouksen puheenjohtaja totesi ehdokkaiden olevan Ajis ja VJ. Hän antoi molemmille 30 sekunnin puheenvuorot. Aj totesi no tehkää niinku teette. VJn kertoi että samalla tavalla toimitaan - Aika loppui. Suljetulla lippuäänestyksellä valittiin vuoden 2004 kerhon puheenjohtajaksi Ajomies. 7.2 SIHTEERIN VALINTA VJ ja PI ehdottivat sihteeriksi Puffea. Puffe äänestettiin vuoden 2004 sihteeriksi. 7.3 POSSUNVARTIJAN VALINTA Kokous jatkuu Keltsussa tutun keskiviikkokaraoken kiusatessa korvia (klo 20:06). Paikalla Ajis, Perkaaja, Suklaa, VJ, Igor ja Puhveli. Todettiin, että Hanska puuttuu.

6 klo 20:07, PoKkis. Heti aluksi Poikien Kerho haluaa lausua virallisen lausuman edellisen viikon vuosikokouksen loppumiseen ennen aikojaan, ja samalla katkaista pääkaupunkiseudulla liikkuvat karkeasti ylimitoitetut juorut loppuillan tapahtumista => Kerhon virallinen selitys: aika loppui. piste. Lisäksi heti alkuun muistutettiin, sihteerin unohduksesta huolimatta, että VJ valittiin jo Kellarikrouvissa vuoden 2004 possunvartijaksi. Todetaan, että rahalipas on hävinnyt, rahat ei. Uusi possunvartija tarkastaa kerhon varallisuuden: ja 45 c. Ajis, uusi puheenjohtaja, toteaa: voi vittu! 6 UUDET KANNATUSJÄSENET (palataan viimeksi kesken jääneeseen kohtaan) Erittäin laadukas Jupen kannatusjäsenhakemus oli nyt saatu kaikkien tutkittavaksi. Hakemus kiersi jälleen tyhmästi. VJ ehdotti uuden kannatusjäsenen valinnasta suljettua lippuäänestystä punaisilla äänestyslapuilla. Äänestyksessä vaihtoehtoina olisivat JAA ja EI. Jos tulee yksikin EI-ääni, hakemus hylätään. Ehdotus hyväksyttiin. Samalla VJ totesi Hanskan valtuuttaneen äänensä VJ:n käyttöön. VJ jatkoi vielä asian vierestä: karaoke paranee. Suoritettiin äänestys, jossa äänet jakaantuivat seuraavasti: EI JAA 7 kpl 0 kpl Päätös: Jupe valittiin PoKin kautta aikain toiseksi kannatusjäseneksi. PoK onnittelee! MATERIAALIMIEHEN VALINTA Ruokatauko klo 20:14 21:28. Igor ehdotti Suklaata. Kaikki kannattivat. AstraaliHanska puhuu kokousväelle: nyt tekisi mieli yhtä Breezeriä. Päätös: Suklaa valittiin vuoden 2004 Materiaalimieheksi. Ei puheita.

7 7.5 ÄKSÖNMÄNIN VALINTA Igor ehdotti Perkistä. Perkis kuitenkin kieltäytyi todeten jonkun muun kenties sopivan tähän virkaan paremmin. VJ ehdotti Hanskaa. Muita ehdotuksia ei tullut, Hanska valittiin. VJ koodasi välittömästi Hanskalle tiedon. Päätös: Hanska valittiin vuoden 2004 Äksönmäniksi. 7.6 WEBBIPETEN VALINTA Ajis ehdotti Igoria. Ei muita ehdotuksia. Igor kertoi DD:n pyytäneen tähdentämään, että DD:n työsopimuksesta tultaneen neuvottelemaan vuoden aikana. Näin tehdään. Päätös: Putkimies-Igor valittiin vuoden 2004 Webbipeteksi. 7.7 PR-JANPPAN (ent. PR-HENKILÖ) VALINTA Perkis ehdotti otsikkokohdan alustavan PR-henkilö-nimen muutosta muotoon PR- Janppa. Ehdotus sai valtaisan kannatuksen ja se hyväksyttiin. Ajis ehdotti virkaan Perkistä. Ei muita ehdotuksia. Päätös: Perkaaja valittiin vuoden 2004 PR- Janpaksi. Perkis kertoi hankkineensa jo etukäteen m 2 verkottumisverkkoa. Kerho piti toimintaa vähintäänkin mallikkaana suorituksena. 8 VUODEN 2004 NÄKYMÄT VJ ehdotti, että ensi vuoden visioita tarkastellaan vasta ensi kokouksessa, koska tällöin kaikki saavat rauhassa matkustella omaa toimenkuvaansa. Ideaa pidettiin hyvänä. Igor halusi kuitenkin tuoda esille dataa liittyen kerhon kotisivujen kävijämääriin (liite). Kaavioista nähdään, että PoK Gissa -äänestys sai valtaisat massat liikkeelle, kävijää ensimmäisenä päivän. Kisan finaalissa serveri välitti yhteensä kävijän kommentit. Tästä tehtiinkin suoria päätelmiä: silloin kun on kotisivuilla sutinaa, silloin käy porukkaa. Keskusteluissa sivuttiin myös Igorin esittelemän (liite) serverin hankkimista PoKin käyttöön. DD tekee esityksen seuraavaan kokoukseen. Haluttiin tuoda esille, että PoK Gissa - finaalin voittaja esiintyy suositussa 24- ohjelmassa osaltaan PoKin ansiosta.

8 Myös PR-Janppa luotasi hieman tulevaisuutta. Todettiin, että tiedottaminen olisi Janpan yksi tärkeimmistä tehtävistä. Jos tiedotusvälineet tai muut tahot haluavat PoKin mielipiteitä, niitä antaa tehtävään valtuutettuna PR-Janppa. Myös pöytiksien asiallisuuden tarkastusta sälytettiin Janpalle. Puheenvuoronsa lopuksi Janppa totesi, että Puhvea odottavaa sihteerin tehtävissä isot ja soseiset saappaat. 9 SÄÄNTÖJEN JA NORMIEN TARKASTUS Normilaput kiertää, se tapahtuu vastapäivään ja tyhmästi. Todettiin, että osa on yhä soseessa laukun pohjalla. Heti alkuun päätettiin, että koko normiston nimi on PKNK (liite 6). Hyväksyttiin PoKin normisto: PKNK Larppaaja- ja Star Trek -normi Armeijanormi Pukupakkonormi NTP-normi Soutamisnormi Tavaratelinenormi sekä erityinen telinenormisto Minihamenormi Sikarinormi VJ vaati sääntöjen selventämistä mm. kerhon maksupolitiikkaan ja jäsenten liittymismaksuun liittyen. Todettiin, että asiaan palataan myöhemmin, mutta pidetään sanattomana sopimuksena seuraavaa kaavaa: Jäsen maksaa = (PoKin varallisuus liittymishetkellä) / (jäsenten määrä ennen liittymistä) VJ toi esille ideansa lisäyksestä Poikien Kerhon perustamissääntöihin (liite). VJ:n mielestä rajaamalla äänioikeutettujen määrää alkulukuihin poistaisimme tasatuloksen mahdollisuuden. Perkis vaati ehdotuksen hylkäämistä, koska alkuluvuilla PoKin tulevaisuuteen voisi katkoa kaukoputkella se oli kirjoitettu tähtiin. Ennen äänestystä Igor totesi VJ kuullostavan oudolta selittäessään ideastaan. VJ:n onneksi selityskin löytyi: idea tuli suihkussa. Päädyttiin äänestämään VJ:n ehdotuksesta (keltaiset laput). Taas vaihtoehtoina JAA / EI. EI JAA 7 kpl Päätös: 0 kpl VJ:n ehdotus hylättiin. Todettiin jälleen kerran PoK-pipojen herättäneen huomiota maailmalla. PoKin edustus oli sivakoinut pipo päässä metsikössä tasavaltamme kannalta hyvin vaikutusvaltaisen silmien lähettyvillä. Lisäksi Ajis totesi saaneensa pitopalvelussa tuijaavia katseita. Yleisesti todettiin joukkoliikennevälineissä tapahtuvan outoa vilkuilua.

9 10 VUODEN 2003 PALKINTOJEN JAKO 11 MAW 2 - Vuoden poika Käytössä oli tietenkin punaiset äänestyslaput. Ehdolla kaikki paitsi Puhve. Syynä se, että puolen vuoden meriiteillä ei voi olla Vuoden Poika. Puhve toimi ääntenlaskijana ja äänet luettiin silleen Survivor-tyyliin. Puhve kajauttaa: oli miten oli, yksi voittaa nyt, ja lukee tulokset: Ajis 3 ääntä VJ 1 ääni Igor 2 ääntä Päätös: Vuoden Pojaksi valittiin Ajis. Viimeisenä paljastettu Ajiksen kolmas ääni saa kokousväen spontaaneihin suosionosoituksiin. Ajis ei pidä puheita, kiittää vain nöyrästi kunniasta. Palkinnoiksi luovutetaan maineen ja kunnian lisäks i Vuoden Poika -pokaali sekä PoK Gissa ajettavaksi vuodeksi Muut pokaalit Luovutetaan pöytälätkän kiertopalkinto Ajiksella ja Mini Gp:n palkinto VJ:lle. - Pipon myöntäminen PoK Gissa -kilpailusta Päätetään yksimielisesti luovuttaa pipo ansioituneesti kommentoineelle HH:lle. - Vuoden ylilyönti Ajiksen ehdotus uudeksi palkinnoksi. Pienen keskustelun jälkeen pannaan asia harkintaan. VJ tiedottaa. Ajankohta su Asehankinnat on aloitettu, vuokra noin kipale. Kilpailuareena on varmistunut Karkkilan metsiin. Vastuuta jaetaan Igorille, koska VJ osallistuu Red Sea & International Boozing Conference -tapahtumaan seuraavan viikon ajan. Igor laittaa meiliä, ja yrittää näin haalia lisää porukkaa paikalla. Kaikki laittavat Igorille niiden kavereiden spostiosoitteita, jotka voisivat mahdollisesti lähteä mukaan. Igor pyytää ilmoittautumiset osoitteeseen:

10 12 MUUT ASIAT p l m l k v e k k p. DD tekee mainokset, materiaalimies hoitaa ostamisen (hankinta pikaisesti). Perkis otti esille hyvän verkottumispaikan PoKille: RILin 70-vuotisjuhlat. Todettiin, että edustus menee paikalle, luonnollisesti ainakin PR-Janppa. Pohdittiin meilin laittamista PoK Gissa -finaalin voittajalle. Keskustelua jatketaan. Igor toi esille hyviä kehittämisideoita. PoK voisi kiittää toimintaansa vuoden aikana tukeneita tahoja. Päätettiin, että vuosikokouksessa käsitellään tästä lähin edeltävältä vuodelta kiitoksen ansaitsevat ja heille toimitetaan PoKin virallinen kiitoskirje. Lisäksi Igor heitteli kerholle äksönideoita, kuten PoKsaus vappuna tai jonkin sortin kesäkampanja. Igor toivoi kotisivuille osuutta, josta salasanan avulla näkisi kerhon jäsenmaksujen tilanteen. Kaikkia ideoita pidettiin hämmentävän hyvinä. Lopuksi Puhve liitti puuttuneen setelin osan kannatusjäsenhakemuksensa liitteeseen. Tätähän kaikki olivat odottaneet. 13 SEURAAVA KOKOUS Seuraava kokous ke Kertauksena seuraavassa kokouksessa esille otettavia asioita: - Serverin ostaminen => DD tekee esityksen - Vuoden ylilyönti -palkinnon tulevaisuus - p l m l k v e k k p liittyen, turnaus olisi hyvä - Laitetaanko meiliä PoK Gissalle voitosta? - Jäsenmaksutaulukon tilanne 14 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ajis päätti kokouksen klo 22:23.

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

VAALIKOKOUS 2008. Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunta Rakennusinsinöörikilta ry Byggnadsingenjörsgillet rf Rakentajanaukio 4 A 02150 Espoo

VAALIKOKOUS 2008. Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunta Rakennusinsinöörikilta ry Byggnadsingenjörsgillet rf Rakentajanaukio 4 A 02150 Espoo Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunta Rakennusinsinöörikilta ry Byggnadsingenjörsgillet rf Rakentajanaukio 4 A 02150 Espoo VAALIKOKOUS 2008 Aika: 28.11.2008 klo 13.00 Paikka: Sali R1 Läsnä: Anna Keskinen,

Lisätiedot

RUOTSINSUOMALAISTEN KESKUSLIITTO SVERIGEFINSKA RIKSFÖRBUNDET

RUOTSINSUOMALAISTEN KESKUSLIITTO SVERIGEFINSKA RIKSFÖRBUNDET RUOTSINSUOMALAISTEN KESKUSLIITTO SVERIGEFINSKA RIKSFÖRBUNDET PÖYTÄKIRJA RSKL:N 29. VARSINAINEN LIITTOKOKOUS 6.-7.6.2013 Aika: 6.-7.6.2013 klo 15.00 Paikka: Axevallan Kansankorkeakoulu Läsnä: Osallistujaluettelo

Lisätiedot

Esipuhe edessä hallitusvuosi

Esipuhe edessä hallitusvuosi Alayhdistysopas Uudistettu painos Elokuu 2012 Julkaisija: Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta () Toimittanut: Kaisa Immonen, tiedotus- ja järjestösihteeri www.ttyy.fi i ALAYHDISTYSOPAS Esipuhe

Lisätiedot

OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. XVII-LIITTOKOKOUS NUVASKA 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA

OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. XVII-LIITTOKOKOUS NUVASKA 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA XVII-LIITTOKOKOUS 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA NUVASKA OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. INFOKIRJE 1(94) LIITTOKOKOUS OULUSSA 7.-9.11.2014 Hyvä nuori vaikuttaja, tervetuloa Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Avataan ovia

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Avataan ovia Pari sanaa päätoimittajalta Avataan ovia Alueemme Hämeenhelmen ovet aukeavat vieraille tämän lehden ilmestymisen aikoihin. Kun vieras astuu sisään alueellemme, hän näkee valmiin tuotoksen. Jos hän on lukenut

Lisätiedot

-Liedon nuva 27.3.15. Pöytäkirjat vuosi 2012 27.1 17.2 24.3 13.4 24.4 15.5 19.6 22.8 26.9 30.10 20.11 18.12

-Liedon nuva 27.3.15. Pöytäkirjat vuosi 2012 27.1 17.2 24.3 13.4 24.4 15.5 19.6 22.8 26.9 30.10 20.11 18.12 Liedon nuorisovaltuusto Pöytäkirja -Liedon nuva 27.3.15 Pöytäkirjat vuosi 2012 27.1 17.2 24.3 13.4 24.4 15.5 19.6 22.8 26.9 30.10 20.11 18.12 LIEDON NUORISOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Aika: 27.1.2012 klo 19.00

Lisätiedot

PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ

PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ 1 PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ KATSAUS SUOMEN AA:N PALVELURAKENTEESEEN JA PALVELUN PERIAATTEISIIN 2 MITÄ AA ON? AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

Erilaisia osallisuusmenetelmiä

Erilaisia osallisuusmenetelmiä Erilaisia osallisuusmenetelmiä Rauna Nerelli, Suomen Lasten Parlamentti Tässä on muutamia menetelmiä, joita voi käyttää lasten kanssa ryhmässä toimittaessa, kun halutaan vahvistaa lasten osallisuutta ja

Lisätiedot

Mallisäännöt 15.9.2014 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Mallisäännöt 15.9.2014 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta Mallisäännöt Nämä mallisäännöt on tarkoitettu avuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä perustettaville uusille yhdistyksille. Säännöt on tehty mahdollisimman yksinkertaisiksi ja ne sopivat erityisesti

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013.

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren avaimet ja Anneliina Törrönen Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan avaimet on Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n opintoaineisto,

Lisätiedot

PIRAATTIPUOLUE 3.6.2009 1(4)

PIRAATTIPUOLUE 3.6.2009 1(4) PIRAATTIPUOLUE 3.6.2009 1(4) Piraattipuolueen huomioita ja esimerkkejä etäosallistumisesta yhdistystoimintaan Piraattipuolueen hallituksen kokoukset sähköisessä toimintaympäristössä Jo vuosi sitten pidetystä

Lisätiedot

4. KOKOUSTEKNIIKKA MÄÄRITELMÄ

4. KOKOUSTEKNIIKKA MÄÄRITELMÄ 4. KOKOUSTEKNIIKKA MÄÄRITELMÄ 20 Kokouksella tarkoitetaan tilaisuutta, johon on kokoontunut useita henkilöitä keskustelemaan ja tekemään päätöksiä, kuulemaan puheita tai jossakin muussa näihin verrattavassa

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA Sisällys: I OSA Yleiset määräykset 1. luku Yleisiä määräyksiä 1 Soveltamisala 2 Määritelmiä 2. luku Luottamushenkilöistä 3 Vaalikelpoisuus ylioppilaskunnan luottamustoimiin 4 Vaalikelpoisuuden menettämisen

Lisätiedot

Luuri käteen. Draivia kevätkokoukseen Uusi järjestökoulu alkaa s. 16. Päihdetestit työpaikoilla Milloin työntekijän saa testata, milloin ei? s.

Luuri käteen. Draivia kevätkokoukseen Uusi järjestökoulu alkaa s. 16. Päihdetestit työpaikoilla Milloin työntekijän saa testata, milloin ei? s. 2015 HELMI HUHTI TOUKO ELO LOKA JOULU Draivia kevätkokoukseen Uusi järjestökoulu alkaa s. 16 Päihdetestit työpaikoilla Milloin työntekijän saa testata, milloin ei? s. 26 Lumessa kulkija Tapio Mäkinen viihtyy

Lisätiedot

Puheenjohtajan nuotit yhtiökokouksen johtamiseen

Puheenjohtajan nuotit yhtiökokouksen johtamiseen Puheenjohtajan nuotit 1 (7) Puheenjohtajan nuotit yhtiökokouksen johtamiseen 1. KOKOUKSEN AVAAMINEN Koollekutsujan nimeämä henkilö, normaalisti hallituksen pj, avaa kokouksen ja toivottaa osallistujat

Lisätiedot

Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Yleiset määräykset... 2

Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Yleiset määräykset... 2 Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Sisällysluettelo Yleiset määräykset... 2 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt... 2 2 Valtuustoryhmän muodostaminen... 2 3 Valtuustoryhmään liittyminen sekä siitä

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän syyskokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

Hallinto Toimiva lippukunta

Hallinto Toimiva lippukunta Hallinto Lippukunta yhdistyksenä 1. Lippuku nta toimintayksikkönä Lippukunnan toiminnasta ja koko lippukunnan olemassaolosta vastaavat sen kaikki johtajat yhdessä. Viime kädessä vastuussa on lippukunnanjohtaja,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: 12.6.1995 Voimaantulo: 1.7.1995 Muutettu: 13.10.2003 Muutettu 8.12.2008 Voimaantulo 1.1.2009 SISÄLLYSLUETTELO 2 1 LUKU Yleiset määräykset

Lisätiedot

Edustajiston työjärjestys

Edustajiston työjärjestys Edustajiston työjärjestys Yleiset säännökset 1 Määräysten soveltaminen Tämän työjärjestyksen määräykset täydentävät Opiskelijakunta METKAn sääntöjä. Näitä sääntöjä voidaan soveltuvin osin käyttää myös

Lisätiedot

RAKENNUSINSINÖÖRIKILTA RY PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2015

RAKENNUSINSINÖÖRIKILTA RY PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2015 Aika: 23.2.2015 klo 18.00 Paikka: Rakentajanaukio 4A, Espoo Huone K2 Läsnä: Janne Nikkonen, pj. Janne Peltola (poistui kohdassa 14.1) Mikko Tuohino, s. Juho Keiski (poistui kohdassa 14.2) Marketta Ruutiainen

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1

YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1 Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto on kirkkojärjestyksen 8 luvun 8 :n nojalla hyväksynyt 29. päivänä syyskuuta 1994

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Alkkari. Lämpimät kiitokset yhteisiä palvelutehtäviä suorittaneille!

Alkkari. Lämpimät kiitokset yhteisiä palvelutehtäviä suorittaneille! 1 Alkkari Kesäkuu 2006 Lämpimät kiitokset yhteisiä palvelutehtäviä suorittaneille! 2 Sisällysluettelo: Hyvä muistaa ja tietää 2 AAL-yhtenäisyyskokous -- mikä se onkaan? 3 Mistä yhtenäisyyspalaverissa puhuttiin?

Lisätiedot

Julia Helle Roosa Sokka, poistui klo 20:40. Nenna Kaunisto, poistui klo 18:47. Antti Kropsu

Julia Helle Roosa Sokka, poistui klo 20:40. Nenna Kaunisto, poistui klo 18:47. Antti Kropsu Espoon kaupunki Pöytäkirja Nuorisovaltuusto 14.03.2012 Sivu 1 / 26 Kokoustiedot Aika 14.03.2012 keskiviikko klo 17:00-20:45 tauko 18.47-19.07. Paikka Espoon valtuustosali, Espoonkatu 5 Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot