Wind of Change International

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Wind of Change International"

Transkriptio

1 Wind of Change International Kevät 2009 Alkusoitto Arvoisat Wind of Changen jäsenet ja rakkaat ystävät, Terveiset Nepalista! Kevät on saapunut Pokharaan. Kylmän ja kuivan talven jäljiltä kaupunki on kylpenyt viikkoja sankan pölypilven alla. Maaliskuun lopun sateet toivat kuitenkin helpotuksen ja saivat ilman ja ihmiset kirkastumaan. Elämä jatkuu nyt kevyemmin. On kerrassaan ihanaa olla takaisin Onnin ja lasten luona. Elämä Onni Lastentalossa alkujännityksen ja innostuksen jälkeen on löytänyt rutiinin ja normaali arki on lähtenyt hienosti käyntiin. Lapset ovat kotiutuneet hyvin ja pieni Onni-perhe elää sopusoinnussa yhteisen sävelen voimin. Vaikka jokapäiväinen elämä on edelleen intoa ja yllätyksiä täynnä, tasapaino ja harmonia ovat laskeutuneet taloon ja rakastavan ja huolehtivan henkilökuntamme ansiosta pienet Onnilaiset nauttivat nyt tasaisesta ja turvallisesta kodin onnesta. Tulevien viikkojen aikana meillä on tarkoitus kartoitella Nepalin lasten tilannetta ja punnita tarvetta laajentaa Onni Lastentalon toimintaa. Olemme saaneet paljon avunpyyntojä ja kyselyjä niin syrjäisistä pikkukylistä kuin kaupungeistakin ja haastavana tehtävänämme onkin nyt selvittää, kuka mahdollisesti Onnin apua eniten tarvitsee. Todellisesta hädästä kärsiville lapsille Onni Lastentalossa on aina paikka. Olemme kuitenkin asian suhteen tarkkoja ja varovaisia, sillä uskomme, että elämäntilanteissa, joissa suinkin on mahdollista, paras paikka jokaiselle lapselle on elää ja kasvaa oman perheen kanssa, omassa kodissa ja kyläyhteisössä. Onni-kodin tulee olla vaihtoehto vain niille lapsille, joilta turva ja rakkaus muuten kokonaan puuttuisi. Jäämmekin siis mielenkiinnolla seuraamaan mitä tulevat viikot Nepalissa tuovat tullessaan ja millaista kehityssuuntaa alamme luomaan. Heti asioiden valaistuttua raportoimme teille rakkaille tukijoillemme taas tuoreimmat tuulet! Iloisia lukuhetkiä Onni-uutisten parissa ja mukavaa kevättä koti-suomeen! Onnillisin terveisin, Tuuli ja Carl

2 Holi Festivaali Ei auttanut muu kuin jakaa kanssanne nämä villit valokuvat Holi festivaalin vilinästä Onnissa. Holi on värien juhla, jota vietetään Nepalissa joka maaliskuussa. Niin lapsilla kuin myös aikuisillakin oli hurjan hauska päivä vesi-ilmapalloja ja kananmunia heitellessään ja töhriessään toinen toisiaan väripulvereilla koko sateenkaaren kirjosta! Onneksi Holia juhlitaan vain kerran vuodessa; muuten ottaisi pyykinpesukone kyllä lopputilin! Jo joutui armas aika ja suvi suloinen! Kouluvuosi Nepalissa on juuri tullut päätökseen ja lapsilla on alkanut kuukauden mittainen, hyvin ansaittu loma, ennen siirtymistä ylemmille luokille. Näiden viiden kuukauden aikana Onnilaiset ovatkin oppineet paljon uusia asioita leikeistä läksyihin. He rakastavat koulua (edelleen!!) ja nykyään Onnin täyttääkin laulut ja lorut englantilaisista aakkosista nepalilaisiin riimeihin ja värssyihin. Esimerkiksi Tuiki tuiki tähtonen menee jotensakin näin, että Twinkkel twink-kel littlii star! Ylpeänä saanemme myös kertoa, että Onnin lasten ensimmäisen Fishtail -lukukauden kokeiden tuloksista Dal Bahadur ja Deu Maya olivat luokkansa parhaat ja saivat hienosta saavutuksesta palkinnoksi kiiltävät mitalit kaulaan! Kouluopetuksen ohella lapset ovat lisäksi saaneet varsinaisen kasvu-ja kehityspiikin erilaisista satu-ja lukukirjoista, joita Onnille on saapunut lahjoituksina eri tahoilta. Suomen joulussa hienosti menestynyt Onnillinen Joululahja - kampanja toi lukutoukille täytettä Onnin kirjaston hyllyille. Lisäksi muutama Australian Victorian ala-aste lahjoitti vuoden vaihteessa vinon pinon oppikirjoja Onnilaisille, jotka saimme tänne sitten matkalaukun uumenissa mukanamme kuljetettua. Lasten into oppia uutta on ollut melkoinen ja upeaa kerrassaan on ollut huomata kuinka paljon kaikki lapset ovat näinkin lyhyen jakson aikana kasvaneet ja kehittyneet.

3 Aisling Onni Lastentalon ensimmäisen vapaaehtoistyöntekijän, Aislingin, on tullut aika sanoa näkemiiin. Sanat eivat riitä kertomaan, kuinka kiitollisia olemme Aislingille kaikesta hänen avustaan ja tuestaan Onnille ja Onnin lapsille. Aisling Lynch tuli Nepaliin Irlannista yhteistyökumppanimme Namaste Children s Housen kautta, ja on ollut väsymättä auttamassa meitä koko Onnin elinkaaren ajan; alussa maalaten kanssamme talon seiniä ja kerrossänkyjä ja myöhemmin ohjaten lapsia kotiläksyissä ja leikeissä, pyyhkien kyyneleitä ja putsaten peppuja, sekä päivittäin auttaen Onnin mameja kodin askareissa siivouksesta ruuanlaittoon. Aisling on todella ollut kuin yksi Onnin mameista. Lapset rakastavat Aislingia ja ikävä ahkeraa Irlantilais-vahvistustamme meillä kaikilla tulee varmasti! Baby-boom! Ja sitten vauva-uutisia! Yksi rakkaista Onnin mameistamme, Punam Gurung, on juuri saanut pienen poika-vauvan. Äiti ja poika voivat molemmat hyvin, vaikka pienokainen syntyikin alle kolme kiloisena, mitä todennäköisemmin lievästi keskosena. Pojan syntymä tuli kaikille todellisena yllätyksenä Punam oli vielä edellisenä päivänä normaalisti työntouhussa, kokaten currya ja laulattaen lapsia ensimmäisen lomapäivän kunniaksi! Kaikki Onnilaiset ovat vauvauutisista kovin iloisia ja odottavat innolla Punamin ja vauvan paluuta taas osaksi Onni-perhettä. Kuten myös Punamin herkullisten ruokien paluuta taas lellimään makunystyröitä Moni teistä varmasti muistaa Ishuriyan, pienen tyttö-vauvan, joka löytyi hylättynä Pokharan slummista ja jonka oli tarkoitus muuttaa Onni Lastentaloon viime marraskuussa. Ja hänen löytö-äitinsä, joka teki urhean päätoksen halutessaan hoitaa ja rintaruokkia pientä kodissaan kylmän talven yli. Olemme tukeneet perhettä talven ajan kera ruuan, sekä lämpimin vaattein ja viltein. Iloisina ja helpottuneina voimmekin todeta, etta tyttö ja koko perhe voivat hyvin. Tosin heidän koti-talonsa romahti ja tällä hetkellä he asustelevat naapurien huomassa (oikealla kuvassa perheen entinen koti-talo). Ishuriyan äiti haluaisi nyt antaa tytön Onniin uuden vuoden lahjana. 14. huhtikuuta Nepalissa vaihtuva uusi vuosi 2066 siis toivottavasti alkaa Onnissa uuden perheen jäsenen, Ishuriyan, kanssa yhteisissä merkeissä (Kyllä! Nepali on aikaansa edellä me tulemme 57 vuotta jäljessä).

4 Onnillinen Joululahja Joulu 2008 toi monelle pukinkontissa Onnillisen Joululahjan! Kampanja oli erittäin suosittu ja Onni Lastentalo sai lahjoituksina kokonaisen lahjojen kirjon. Vaatteet lapselle vuodeksi, sekä vesi taloon kuukaudeksi olivat ehdottomia suosikkeja, mutta saivat Onnin lapset myös paljon terveyttä ja kouluvuosia ja olipa joukossa myos kaksi polkupyörää ja muutama muheva joulukinkkukin!! Uusien fillarien avulla jo kolme vanhimmista lapsista, Dal, Deu Maya ja Roshani ovat oppineet ajamaan pyörallä ja perheen pienimmät ovat päässeet selvittelemään kolmipyöräisen salaisuuksia. Suomalaisten hienon Onnillisen joulumielen ansiosta Onni Lastentalossa vuosi 2009 on siis alkanut kevein askelin ja voimme arkisista huolista välittämättä siirtää katseen kohti tulevaa. Suurkiitokset kaikille pikku-tontuille, jotka tänä jouluna osaltaan muuttivat pukin lahjakontin sisältöä ja toivat joulun Onni Lastentalon lapsille! Onni Video Vaikka parhaamme mukaan yritämmekin teille aina Onni Lastentalon elämästä viestittää uutislehtisten avulla ja nettisivujen välityksellä, on joskus vaikeaa kunnolla sanoin kuvailla sitä, millaista se elämänmeno Onnissa oikein on. Ollessamme joulunvietossa Australiassa, laitoimmekin siis viisaat teknologia-nuppimme, sekä koko Onni-aiheisen video-kokoelmamme yhteen ja saimme aikaiseksi Onni-videon, joka lyhyesti, mutta ytimekkäästi kertoo Onnin ja lasten tarinan ja tarjoaa oikein oivan kurkistuksen Onni Lastentalon elämään. Nyt Onni-videota voi katsella nettisivuillamme Löydät sen helposti valikosta Toiminta. Tarvitset vain nopean Internet-yhteyden ja matka Onnin luo Nepaliin voi alkaa! Tuhannet Kiitokset! Jälleen on aika kiittää teitä kaikkia hyväsydämisiä ihmisiä, jotka olette olleet auttamassa Onnia ponnistamaan ja mukana luomassa Onni Lastentalon pienille uutta, Onnillista, elämää. Koko uutislehtinen täyttyisi helposti kiitoksista teille kaikille kullanarvoisille tukijoillemme. Koko sydämemme pohjasta siis KIITOS! Muutaman erityisen kädenojennuksen Onni Lastentalolle haluaisimme kuitenkin erikseen mainita. Siispä aikajärjestyksessä: Viime marraskuussa, kun Onni oli vielä remontin runtelemana, Olympia matkatoimiston kautta saapui innokas Suomalais-ryhmä tutkailemaan Nepalin elämää, mutta myös Onni-projektin valmistumista. Markku Hurmeranta oli ryhmän joukossa ja päätti kirjoittaa Onnista jutun, joka auttaisi meitä eteenpäin työssämme. Niinpä joulukuun Helsingin Sanomissa ilmestyi Markun kirjoittama artikkeli Onni Lastentalosta. Artikkelin saama suosio vähintäänkin triplasi Onnin tukijajoukon määrän ja olemme Markulle ikuisesti kiitollisia Onnin nostamisesta Suomen kartalle!

5 Tammikuun lopussa Wärtsilä järjesti työntekijöilleen Nälkäpäivä-tempauksen. Tempauksen ideana oli tutustuttaa ihmiset usean eri päivän aikana eripuolilla maailmaa toimiviin kehitystyö-projekteihin työpaikalla tarjottavan lounaan välityksellä. Tapio Sirenin ansiosta Onni Lastentalo ja Nepal hyväksyttiin yhdeksi apu-kohteeksi ja niinpä Wärtsilän henkilökunta saikin erään tammikuisen päivän lounaalla eteensä Punamin reseptillä valmistetun nepalilaisen Dal Baht -aterian. Maukas curry ja Onni Lastentalon toiminta sulattivat Wärtsilässä masut ja sydämet ja Onni valittiin työntekijoiden äänestyksellä Nälkäpäivä-tempauksen voittajaksi päihittäen jopa Hurstin poikien hyväntekeväisyyden! Lahjoitussumma oli niin huomattava, että sillä tarjoamme Onnin lapsille 8050 ateriaa. Toisin sanoen Wärtsilä tarjoaa kaikki päivän ateriat jokaiselle 13:lle Onnilaiselle 206 päivän ajan! Suurkiitos Tapsa oivasta ideasta ja Onnin puskemisesta ehdokkaaksi! Koko Wärtsilän tiimille lämmin kiitos suurenmoisesta tuestanne (sekä hienosta arviointikyvystänne äänestäessänne Onnin voittoon!!) Tuhannet kiitokset haluamme lähettää Tiina Roihalle Helsinkiin, joka vietti maaliskuun alussa 60- vuotissyntymäpäiviään ja lahjoitti sukulaistensa ja ystäviensä muistamiset tukemaan Onnin lasten elämää. Yhteissumman suuruus pudotti leukaluumme ja mitä nöyrimmin haluamme kiittää syntymäpäivä-sankaria, sekä kaikkia hänen läheisiään, jotka niin anteliaasti osoittivat rakkautensa Tiinalle ja tukensa Onni Lastentalolle! Matka2009 -messuilla Forex:in osastolla oli kilpailu, jonka jokaista vastausta kohden Forex lahjoitti 10 senttiä Onni Lastentalon toiminnan tukemiseen. Kilpailuun vastanneita oli kappaletta, joten siitä pystyy laiskempikin matemaatikko päättelemään, että Forexin lahjoitussumma on huomattava ja suurenmoinen apu Onnin toiminnan tukemiseen! Erityiskiitos Saija Inkeroiselle, jonka ansiosta Forex otti Onnin siipiensä suojaan, sekä koko Forexin tiimille, joka on ollut työstämässä apua ja tukea Onnille! Ja kiitos tottakai myös kaikille niille osallistuneelle, jotka Vihdin lasketteluloma mielessä pudottivat kilpailulipukkeensa Forexin laatikkoon Ja vielä kerran tuhannet kiitokset kaikille tukijoillemme ympäri Suomen maan! Kiitos Onnilaisten kummeille, jotka ovat mukana muuttamassa pienen lapsen elämää pidemmällä aikavälillä, kuten myös niille tukijoillemme, jotka säännöllisesti ovat ryhtyneet tukemaan Onnin toimintaa! Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka kiitollisia teille kaikille me olemme! Suurkiitokset ja Onnillista kevättä toivottaa koko Onnin jengi!! Wind of Change International Inc (Australia) Wind of Change International Ry (Finland) ABN: Rek No: Allure Court, Glen Waverley, VIC 3150 Leppamaantie 25 As 5, Mantsala Ph: (03) Ph:

Wind of Change International

Wind of Change International Wind of Change International Joulukuu 2008 Alkusoitto Arvoisat Wind of Changen jäsenet ja rakkaat ystävät, Nepalin Pokharassa eletään Onnillisia hetkiä. 26 lokakuuta 2008 Onni Lastentalo vihdoin avasi

Lisätiedot

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA Lapset ovat Herran LAHja! Autamme ja siunaamme Hänen nimessään. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummit auttavat Armeniassa, Brasiliassa, Egyptissä, Etiopiassa, Israelissa,

Lisätiedot

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 Joukkokirje RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 4/2006 Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 RADIO DEI

Lisätiedot

Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012!

Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012! Blogi kirjoitukset 2012 2.1. Uusi vuosi (Mari) Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012! Mennyt vuosi 2011 oli meidän perheessä monien muutosten vuosi. Lopetimme mm. kielikoulun, aloitimme työt seurakunnassa,

Lisätiedot

Tämä julkaisu sisältää:

Tämä julkaisu sisältää: Tämä julkaisu sisältää: Alkusanat... 3 Minna Salminen ja Marja-Liisa Kuukasjärvi: Ollaan oltu sydämestä tämän asian takana.. 5 Merja Salanko-Vuorela: Oulun seudulla kehitetään omaishoitajien tukemista

Lisätiedot

~ Vanhemmilta Vanhemmille ~ Tarinoita elämästä kehitysvammaisen lapsen kanssa

~ Vanhemmilta Vanhemmille ~ Tarinoita elämästä kehitysvammaisen lapsen kanssa ~ Vanhemmilta Vanhemmille ~ Tarinoita elämästä kehitysvammaisen lapsen kanssa VANHEMPANA TARPEIKKAALLE LAPSELLE Aina, kun syntyy lapsi, syntyy ensisijaisesti lapsi. En ole koskaan tavannut syntyneeksi

Lisätiedot

VAPAA SISÄLÄHETYS RY Talvi 2007. Valokulkue MAHDOTTOMASTA TULI MAHDOLLINEN. Keskellä elämää -kampanja käynnistyy!

VAPAA SISÄLÄHETYS RY Talvi 2007. Valokulkue MAHDOTTOMASTA TULI MAHDOLLINEN. Keskellä elämää -kampanja käynnistyy! Kotimaan evankeliointi. fi VAPAA SISÄLÄHETYS RY Talvi 2007 Valokulkue MAHDOTTOMASTA TULI MAHDOLLINEN Keskellä elämää -kampanja käynnistyy! Pääkirjoitus Astu Jumalan tarinaan Tutkittaessa suomalaisten unelmia

Lisätiedot

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 4 /2005 Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti numero 4/2005 SISÄLTÖ 4/2005 Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 4/2005 SISÄLLYS

Lisätiedot

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ PLS LASTENAPU www.patmos.fi SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ Elämää ruuatta ja peloissaan Lähes jokainen lapsi tulee epävakaista sosiaalisista oloista sairaalaan ja on nälissään, huonoissa vaatteissa tai

Lisätiedot

Sinapin Siemen. Porin Kristillinen Koulu päiväkoti Ankkuri 1/2009

Sinapin Siemen. Porin Kristillinen Koulu päiväkoti Ankkuri 1/2009 Sinapin Siemen 1/2009 Porin Kristillinen Koulu päiväkoti Ankkuri Kyläkoulu keskellä kaupunkia Samassa pihapiirissä päiväkodista peruskoulun loppuun asti Laadukasta perusopetusta pienissä opetusryhmissä

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Lapsille on tärkeää, että joku kuuntelee ja viitsii keskustella heidän kanssaan.

Lapsille on tärkeää, että joku kuuntelee ja viitsii keskustella heidän kanssaan. 1/2014 Kuulumisia Lapsille on tärkeää, että joku kuuntelee ja viitsii keskustella heidän kanssaan. Pauli Seppälä, Kaarinan SOS-lapsikylä, s.4 EI MIKÄÄN KAKKOSLUOKAN KOTI - sivu 11 THERAPLAY-TERAPEUTIT

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 04/05. Tapolan 30-vuotisjulkaisu

TAPOLA. Talvi 04/05. Tapolan 30-vuotisjulkaisu TAPOLA Talvi 04/05 L E H T I Tapolan 30-vuotisjulkaisu Hyvät Tapolan ystävät! Ihmisen saavuttaessa kolmenkymmenen vuoden iän, näemme me, että se tuo mukanaan elämäntapojen lujittumista, sellaista lujittumista,

Lisätiedot

Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU

Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU Mainiot ulkoilumahdollisuudet, rauhallinen ympäristö ja asiantunteva henkilökunta Maskun Neurologinen Kuntoutuskeskus on Suomen ainoa yksinomaan neurologisten sairauksien kuntoutukseen

Lisätiedot

Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =)

Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =) 1/08 Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =) HYVÄNTEKEÄVÄISYYTTÄ AIVAN PIENILLE JOHDATUS JOULUUN! AARREKARTASTA ASIAA UUTUUSKIRJASTA ESITTELY! 1/2008 Rakkaudentähti 29.11.2008 Sisällysluettelo

Lisätiedot

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA.

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun julkaisu 2009 Toimittaja Pirkko Säilä pääkirjoitus Vastaava

Lisätiedot

patmos LAPSET13 HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA AutAmme Orpolasten uusi elämä Turvaan kadun vaaroilta

patmos LAPSET13 HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA AutAmme Orpolasten uusi elämä Turvaan kadun vaaroilta HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA patmos LAPSET13 AutAmme ja siunaamme lapsia Orpolasten uusi elämä Turvaan kadun vaaroilta Leirillä Gobin erämaassa Kummit antavat lapsille tulevaisuuden Patmoskummina kohta

Lisätiedot

Suomikoululainen. Suomikoulun kuulumisia. Suomikoulun Kirjasto. on auki keskiviikkoisin 11-13.00 ja suomikoulu lauantaisin 14-15.30.

Suomikoululainen. Suomikoulun kuulumisia. Suomikoulun Kirjasto. on auki keskiviikkoisin 11-13.00 ja suomikoulu lauantaisin 14-15.30. Suomikoululainen Huhtikuu 2004 Suomikoulun kuulumisia Kevät on jo pitkällä, ruoho on vihreää ja kukat ovat jo loistossaan. Mutta olo on haikea sillä monet ystäviämme ja koulumme volunteeraajat ovat jo

Lisätiedot

Rainer Kauniston Rafael-nukke on hiv-aidsin haavoittama orpo

Rainer Kauniston Rafael-nukke on hiv-aidsin haavoittama orpo 1/2007 Rainer Kauniston Rafael-nukke on hiv-aidsin haavoittama orpo Ulkoministeri Erkki Tuomioja: YK:ta tarvitaan edelleen Jokaiselle lapselle Terveys, koulutus, tasa-arvo, turva LAPSISTA KASVAA MAAILMA

Lisätiedot

Pisarakirje Huhtikuu 2013

Pisarakirje Huhtikuu 2013 Pisarakirje Huhtikuu 2013 Avoin ja uskollinen Vuoden 2012 toiminta on vihdoin viety kirjoihin ja kansiin. Perinteisen vankilatyön loputtua Venäjällä olemme yhä enemmän luoneet katseemme Pietarin alueen

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Lahjaksi olette saannet lahjaksi antakaa Riihimäen Idäntyö ry HEINÄKUU 2008

Lahjaksi olette saannet lahjaksi antakaa Riihimäen Idäntyö ry HEINÄKUU 2008 Lahjaksi olette saannet lahjaksi antakaa Riihimäen Idäntyö ry HEINÄKUU 2008 PUHEENJOHTAJAN PALSTA KATSOKAA KEDON KUKKIA On keskikesän aika. Kaikki kukkii, kukoistaa ja loistaa. Me saamme katsella Herramme

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta Pisarakirje Elokuu 2015 Eläkeläisenergiaa Pitkäaikainen tulkkimme Eleonora Skrypina kertoi vuosia sitten, millaiselta tuntui jäädä eläkkeelle mielenkiintoisesta työstä, venäläisen mallin mukaan jo 55-vuotiaana.

Lisätiedot

Vuosijulkaisu 2010 APUTASSU. Avustajakoira - Assistenthund ry. www.avustajakoira.fi

Vuosijulkaisu 2010 APUTASSU. Avustajakoira - Assistenthund ry. www.avustajakoira.fi Vuosijulkaisu 2010 APUTASSU Avustajakoira - Assistenthund ry www.avustajakoira.fi Maskun neurologinen kuntoutuskeskus on Suomen ainoa yksinomaan neurologisten sairauksien kuntoutukseen ja sopeutumisvalmennukseen

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖN KUULUMISIA ELOKUU 2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA ILOSANOMAN TUOJAN ASKELET Keskikesä, aurinko ja loma varustavat meitä joka vuosi uudestaan pitkään

Lisätiedot

Sisällys. Toimituksesta. Seurakuntaviesti

Sisällys. Toimituksesta. Seurakuntaviesti Sisällys Toimituksesta 2 Suhteuta ongelmasi oikeaan mittakaavaan 3 Todistamisesta 4 Vanhimmiston puheenvuoro 5 Sielunhoitajamaallikot palvelemassa 7 Sisarusten tarina uskosta 8 Vapaakirkon historia 12

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Ilon aiheita

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Ilon aiheita 1 Pari sanaa päätoimittajalta Ilon aiheita Olen iloinen siitä, että tämä lehti on saatu valmiiksi, vaikkakin hieman myöhässä aikataulusta. Ajattelin, että tästä lehdestä tulee lyhyempi, mutta asiaa kertyi

Lisätiedot

Aktiotyön koulutus Tampereella: Näe, miksi olet liikkeellä

Aktiotyön koulutus Tampereella: Näe, miksi olet liikkeellä TAMPEREEN HELLUNTAISEURAKUNNAN TIEDOTUSLEHTI 3 JOHAN FORSBERG 2013 Kukkolan leirikeskus vihittiin helluntaitunnelmissa Kukkolan leirikeskuksen avajaisia vietettiin 25.5. aurinkoisessa säässä. Paikalla

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot