KURSSIT & RETRIITIT. Kallion seurakunnassa kesä ja alkusyksy 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KURSSIT & RETRIITIT. Kallion seurakunnassa kesä ja alkusyksy 2013"

Transkriptio

1 KURSSIT & RETRIITIT Kallion seurakunnassa kesä ja alkusyksy 2013

2 Maalaaminen, laulaminen, kirjoittaminen, tanssiminen ja liikkuminen voivat olla myös tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Voin hengähtää syvään ja kysyä itseltäni, mitä minulle kuuluu. Miten voin? Mitä tarvitsen? Missä minä olen juuri nyt oman elämäni kanssa? Kun kuuntelen, mitä sisimpäni minulle vastaa, voin kuulla myös Jumalan äänen. Oman itsensä kohtaaminen on myös Jumalan kohtaamista. Jumala on läsnä todellisuudessa.

3 ELÄMÄNI VÄRIT Kesän maalauskurssit Harakan saarella ja Mustasaaressa Elämäni värit -kursseilla etsitään omaa luovuutta värin kokemisen ja maalausharjoitusten avulla. Maalatessaan ihminen rohkaistuu, ilostuu, herkistyy ja rauhoittuu. Joskus hän myös ahdistuu, pelästyy ja yllättyy. Ihminen maalaa paperille omaa sisintään. Värit ovat meidän tunteitamme. Tärkeintä ei ole valmis maalaus vaan se mitä ihmisessä maalaamisen aikana tapahtuu. Kursseilla käytetään nestemäisiä akvarellivärejä ja ns. märkämaalaustekniikkaa. Mitään taiteellisia taitoja ei tarvita. Harakan saarella päiväkurssi ti, ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi ti, ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi ti, ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi ma, ti, ke Mustasaaressa päiväkurssi la, su iltakurssi ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi la, su klo klo klo klo e 71 e 89 e 71 e 89 e 71 e 89 e 71 e 49 e 71 e 71 e ke 7.8 ja to 8.8. klo maalauspäivää ennen maalanneille, voit osallistua vain toiseen tai molempiin päiviin.

4 Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot ja laiva-aikataulut. Harakka on Helsingin ympäristökeskuksen saari Kaivopuiston edustalla. Laiva lähtee Ullanlinnan laiturista. Matka kestää noin 10 min. Edestakaisen matkan hinta noin 4 euroa, eläkeläiset noin 2 euroa. Mustasaari on Helsingin seurakuntien toimintakeskus Seurasaarenselällä. Laiva lähtee Taivallahdesta. Matka kestää n. 15 min. Edestakaisen matkan hinta 4 e. Hinnat sis. kaikki tarvikkeet: Kolmen päivän kurssi 89 e Kahden päivän kurssi 71 e Kahden illan kurssi 49 e Maalauspäivä á 36 e Ohj. taideterapeutti, kuvataiteilija Tuija Varjoranta.

5 Keskiaikainen eli hellä hiljainen rukouslaulu Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. Rukouslaulusta löydät lisää tietoa rukouslaulumessun kotisivulta Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu To 13.6., ja ja klo 18, Kallion kirkossa Rukousta, hiljaisuutta ja ehtoollisen vietto. Messun laulut ovat vanhoja keskiaikaisia rukouksia ja psalmilauluja. Voit levätä niiden harmoniassa tai itse osallistua laulamiseen. Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, johtaa Hilkka-Liisa Vuori. Sanan laulaa Tuomo Pulkkinen. Rukouslaulumietiskely alkaa klo Anima mean harjoitukset messupäivänä kirkossa klo Hoitava ääni La klo Mustasaaressa, Helsingissä Tutustumme äänen kiehtovaan maailmaan rentouttavien hiljaisten äänien sekä virkistävien voimaäänien avulla. Voimme kokea miten ääni hoitaa värähtelyllään kokonaisvaltaisesti. Jokaisen ääni on hyväksytty, emme suorita mitään. Voimme levätä ja kellua äänen virrassa. Meistä tulee soiva yhteisö. Ilm mennessä. Myöhemminkin voi kysellä vapaita paikkoja. Hinta 55 e sis. laivamatkan, lounaan ja kahvin. Ohj. äänipedagogi Pia Skibdahl.

6 Ääni - sielun tanssia kehossa La klo Mustasaaressa, Helsingissä Hellät äänet soitattavat kehoamme ja mieltämme. Äänen liike on sielun tanssia meissä ja meistä. Päivän aikana ääntä opetellaan tuntemaan vokaaleita ja pieniä rukouksia laulamalla, koko kehon resonanssia kuunnellen. Sinun ei tarvitse osata laulaa. Hinta 55 e sis. laivamatkan, lounaan ja kahvin. Ilm mennessä. Myöhemminkin voi kysellä vapaita paikkoja. Ohj. Hilkka-Liisa Vuori. Hiljaisen rukouslaulun viikoittain kokoontuvat kurssit peruskurssi 13.8., 20.8., ja (huom. ei viikolla 36) jatkokurssi 17.9., 24.9., ja 8.10 Kurssit pidetään tiistaisin klo Diakonissalaitoksen kirkossa. Hinta á 45 e. Ohj. musiikkipedagogi, musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuori. Hiljaisen rukouslaulun matka Vadstenaan Ruotsiin Pe pe 6.9. Lähtökohtana laulamisessa on huokaileva hellä ääni ja pienet rukoukset. Sinun ei tarvitse osata laulaa, rukouslaulu on resonointia omalla äänellä sellaisena kuin se on. Kurssi ei edellytä aiempaa kokemusta hiljaisesta rukouslaulusta. Saamme laulaa sisarten keskiaikaisessa kirkossa, joka nykyään on luterilainen kirkko sekä birgittalaissisarten luostaritiloissa. Majoitumme birgittalaissisarten luostarin vierasmajaan. Matkan hinta tulee olemaan n e, se sisältää kaikki lento- ja bussimatkat, yöpymiset, aamiaiset ja opetuksen. Tarkempi hinta määräytyy huonekoon ja sen varustelujen sekä luostarissa syötyjen aterioiden määrän mukaan. Lauluihin johdattaa musiikkipedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori, mukana myös pastori Terhi Varjoranta. Matkanjärjestäjänä Pirkko Hakkarainen Harmoninen laulu ry:stä. Ilm. ja tied. pirkko.hakkarainen@netti.fi tai

7 Omakuva minäkuva valokuva Pe 13.9 klo La ja su ja Kallion kirkossa Kenen silmin katson itseäni? Valokuva on kuin peili, joka heijastaa kasvosi. Valokuvatyöpajassa tehdään henkilökuvia niin itsestä kuin toisestakin, tutkitaan omakuvia ja kirjoitetaan niistä. Erityisiä taitoja ei tarvita. Oma digikamera on kuitenkin tarpeen. Hinta 110 e sis. miltei kaikki tarvikkeet. Ohjaaja kerää paikan päällä 10 euroa. Ohj. valokuvaaja, kouluttaja Leena Louhivaara. Tutkimusmatka minuuteen kuvan tekemisen kautta La ja su klo Lintulahdessa Oman minäkuvan tutkiskelua kuvan tekemisen, musiikin, liikkeen ja erilaisten harjoitusten kautta. Käytämme liituja, hiiltä, peite- ja vesivärejä. Tavoitteena on löytää rohkeutta, iloa ja vapautta elämiseen. Hinta 20 e. Ohj. kuvataiteilija, taiteiden maisteri Elisa Matikainen ja diakoni Sinikka Metiäinen.

8 Scrab and Chat Ti klo Alppilan kirkon ala-aulassa Teemme leikekirjaa omasta elämästämme, harrastuksista, arjen toimista ja juhlahetkistä leikaten, liimaten, kirjoittaen ja piirtäen. Voit myös askarrella, kutoa, virkata tai lueskella lehtiä ja jutella toisten kanssa. Tavoitteena on saada elämäniloa ja voimaa arkeen sekä nauttia yhdessä tekemisestä ja olemisesta. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Vapaa pääsy. Tiedustelut scrabista: kesäkuussa Nina Klemmt, puh ja heinäkuussa Kati Helin, puh Scrab and Chat -leikekirjakurssi To , Teatteri Kalliossa Minä ja elämäni, elämänkaarityöskentely To , Teatteri Kalliossa Minä ja maailmani -scrab Osiossa 1 ohjaajina diakoni, kirjoittamisen ohjaaja Nina Klemmt ja diakoniopiskelija Kirsi Virtanen. Osiossa 2 Nina Klemmt ja diakoni, TRO Kati Helin. Teemme leikekirjaa omasta elämästämme, harrastuksista, arjen toimista ja juhlahetkistä sekä suhteestamme lähiympäristöömme leikaten, liimaten, kirjoittaen ja piirtäen. Tavoitteena on saada elämäniloa ja voimaa arkeen sekä nauttia yhdessä tekemisestä ja olemisesta. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Kurssi on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. LUOVASTI ITSEESI -KURSSIT Oma tie naiseuteen viikonloppukurssit Parinpellossa Hollolassa Parinpellossa Hollolassa perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään Kuka minä olen naisena? Lähestymme naiseuden salaisuuksia ja etsimme omaa elämänvoimaamme. Maalaten, kirjoittaen, liikkuen, yksin ja yhdessä toisten kanssa keskustellen tutkimme omaa käsitystä itsestämme, kehostamme, naiseudestamme ja seksuaalisuudestamme. Taiteellisia taitoja ei tarvita avointa mieltä kylläkin.

9 saanut puussasi virrata? Miten elämän tuulet ovat sinua muokanneet? Mitä lauluja linnut oksillasi laulavat, mitä tarinoita kertovat? Maalaten, kirjoittaen ja liikkuen, yksin ja yhdessä toisten kanssa tutkimme omaa käsitystä itsestämme ja elämänvoimastamme. Mitään taiteellisia taitoja et tarvitse. Hinta 195 e sis. kaikki taidetarvikkeet. Ohj. Ann-Marie Breitenstein. Mukana myös Terhi Varjoranta. Hinta á 198 e sis. tarvikkeet, bussimatkat ja 2 vrk:n täysihoidon 1 hengen huoneessa. Yhteiskuljetus Kalliosta. Ohj. psykoterapeutti, taideterapeutti, pari- ja seksuaaliterapeutti Ann-Marie Breitenstein. Mukana myös pastori, taideterapeutti Terhi Varjoranta. Elämän puu Ti 24.9., 1.10., , , ja klo Kallion kirkossa Elämän puu on vahva alkukuva, joka yhdistää meidät kaikkeen, kaikkiin ja kaikkeuteen. Minkälainen on sinun elämänpuusi? Miten elämän voima on Kuka minä olen työssäni ja yksityisesti? Lyhyt työnohjauksellinen ryhmä taide- ja hahmoterapian menetelmin Joka toinen keskiviikko klo Kallion kirkossa Tavoitteena työssä jaksaminen ja uusien voimavarojen löytäminen. Kurssi sopii lyhyeksi työnohjaukselliseksi ryhmäksi auttamis- ja vuorovaikutusammateissa toimiville. Taiteellisia taitoja ei tarvita. Hinta 230 e sis. kaikki taidetarvikkeet Ohj. Ann-Marie Breitenstein.

10 HILJAISUUTTA Minä matkalla Hiljaisuuden kuvat -retriitti Pe- su Heponiemen hiljaisuuden keskuksessa Karjalohjalla Aloitamme päivällisellä pe klo 18, retriitti päättyy su n. klo Tässä hiljaisuuden retriitissä on mahdollisuus myös maalata. Mitään taiteellisia taitoja ei tarvita. Käytämme öljypastelliliituja ja helppoja peitevärejä. Hinta 160 e sis. taidetarvikkeet ja täysihoidon yhden hengen huoneessa. Kulttuuriseteleillä voi maksaa Heponiemen täysihoidon hinnasta 25e/vrk. Asiasta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä. Retriitti järjestetään yhteistyössä Heponiemen kanssa. Ilmoittautumiset Heponiemeen: Ohj. pastori, taideterapeutti Terhi Varjoranta ja toimittaja Marja Kuparinen. Min Hiljaisuutta meren äärellä kaupunkiretriitti La 7.9. klo ja su 8.9. klo Vuosaaren Merihiekassa Vietämme päivät hiljaisuudessa, osallistumme rukoushetkiin ja nautimme Merihiekan kauneudesta ja rauhasta. Menemme kotiin yöpymään. Edellytämme läsnäoloa molempina päivinä. Hinta 25 e sis. molempien päivien lounaat ja kahvit. Ohjaajina pastori Marketta Antola ja diakoni Sinikka Metiäinen.

11 Ilmoittaudu kursseille sähköpostitse: tai puhelimitse numerossa ua kiinnostavia kursseja: Kursseista, samoin kuin Kallion seurakunnan muusta toiminnasta, messuista, ryhmistä, tapahtumista, konserteista, nuorten, lasten ja perheiden toiminnasta sekä Kalliossa että Alppilassa löydät lisätietoja kotisivuiltamme Voit myös ilmoittautua kotisivujemme kautta. Ilmoittautuneille lähetetään kirjeessä tarkemmat tiedot. Seuraa myös Kallion seurakunnan Facebook-sivua sekä rukouslaulumessun kotisivua Useimmat kurssit järjestetään yhteistyössä Agricolakoulutuskeskuksen kanssa. Pienituloiset voivat ilmoittautumisen yhteydessä sopia maksuaikataulusta tai alennuksista. Työttömät ja 63-vuotiaat eläkeläiset voivat tiedustella mahdollisuutta ns. opintoseteliin (rajattu määrä). On myös mahdollista hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatoimistosta. Peruutusehto: Myöhemmin kuin kurssikirjeessä mainittuna peruutuspäivänä ilman pätevää syytä (esim. sairaus, lääkärintodistus) peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssimaksusta. Kokonaan peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan täysi hinta.

12 Kokoontumispaikkojen osoitetiedot: Alppilan kirkko, Kotkankatu 2 Kallion kirkko, Itäinen papinkatu 2 Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28 Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2 Mustasaari on Helsingin seurakuntayhtymän toimintakeskus Seurasaaren selällä. Harakka on Helsingin kaupungin ympäristokeskuksen saari Kaivopuiston edustalla. Heponiemi on Helsingin Diakonissalaitoksen hiljaisuuden keskus Karjalohjalla. Layout: Mari Kangasmaa. Kuvat: Billy Alexander, Terhi Varjoranta, Mari Kangasmaa

Maalaaminen, laulaminen, kirjoittaminen, tanssiminen ja liikkuminen voivat olla myös tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle.

Maalaaminen, laulaminen, kirjoittaminen, tanssiminen ja liikkuminen voivat olla myös tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. 1 Maalaaminen, laulaminen, kirjoittaminen, tanssiminen ja liikkuminen voivat olla myös tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Voin hengähtää syvään ja kysyä itseltäni, mitä minulle kuuluu.

Lisätiedot

Kuvitus: Lotta Nieminen

Kuvitus: Lotta Nieminen Kuvitus: Lotta Nieminen 2 3 HEINÄKUU ELOKUU KESÄKUU KALLION KIRKON KESÄMUSIIKIT Ma 2.6. klo 19.00 Tomi Satomaa, urut, Tuomo Norvasuo, lukija. Ohjelmassa mm. Petr Eben: Job To 5.6. klo 12.00 Santeri Siimes

Lisätiedot

KALLIONπ SEURAKUNTA KESÄ 2015

KALLIONπ SEURAKUNTA KESÄ 2015 KALLIONπ SEURAKUNTA KESÄ 2015 1 HILJAISUUTTA MEREN ÄÄRELLÄ KAUPUNKI- RETRIITTI Hiljaisuutta, rukousta, kauneutta ja rauhaa retriitissä Vuosaaren Merihiekassa la 30.5 klo 12-18 ja su 31.5.klo 10-15. Vietämme

Lisätiedot

KALLIONπ SEURAKUNTA KEVÄT 2015

KALLIONπ SEURAKUNTA KEVÄT 2015 KALLIONπ SEURAKUNTA KEVÄT 2015 1 Kirkkoherran tervehdys Tervetuloa mukaan Kallion seurakunnan kevääseen! Käsissäsi on Kallion seurakunnan kevätesite. Paljon erilaisia messuja, piirejä, rukoushetkiä, kursseja,

Lisätiedot

Sururyhmät syksyllä 2019

Sururyhmät syksyllä 2019 Sururyhmät syksyllä 2019 Läheisen ihmisen kuolema järkyttää ja koskettaa. Jokainen meistä suree omalla tavallaan ja oman aikansa. Kukaan muu ei voi määrätä, mitä, milloin ja miten pitäisi tuntea. Toipuminen

Lisätiedot

Kirkkoherran tervehdys

Kirkkoherran tervehdys Kirkkoherran tervehdys eurakuntavaalit.fi, 15.9. Ehdokasasettelu päättyy, 27. 31.10. Ennakkoäänestys, 9.11. Vaalipäivä. Hyvä ystävä, syyskaudella 2014 Kallion seurakunnassa tapahtuu paljon. Olet enemmän

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Karhupuiston istutustalkoot 6.6.

Karhupuiston istutustalkoot 6.6. Kesä 2017 1 sisältöä kesään 4 jumalanpalvelukset kallion kirkossa 5 urkukesä kallion kirkossa 6 alppilan kirkolla tapahtuu 7 Sateenkaarimessut ja helsinki pride -tapahtumat 8 kesäretket 8 diakonian kesä

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset kevät 2014

espoon seurakuntien näkövammaiset kevät 2014 1 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET KEVÄT 2014 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi 2 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

Mene. Tapahtukoon niin kuin uskot.

Mene. Tapahtukoon niin kuin uskot. KEVÄT 2016 1 Mene. Tapahtukoon niin kuin uskot. Kun pieni lapsi leikkii, hänelle ei tuota ongelmaa kuvitella todellisuutta: nukeille voi tarjota ruokaa ojentamalla suun eteen Lego-palikan, kurkkupurkki

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

Haluan toivottaa Sinulle ja läheisillesi iloista joulunodotusta!

Haluan toivottaa Sinulle ja läheisillesi iloista joulunodotusta! JOULUNAIKA 1 Haluan toivottaa Sinulle ja läheisillesi iloista joulunodotusta! Joululaulussa lauletaan arkihuolesi kaikki heitä. Usein seurakunnan joululaulutilaisuudet aloitetaan juuri näillä sanoilla.

Lisätiedot

KEVÄÄN 2016 ABIKURSSEJA

KEVÄÄN 2016 ABIKURSSEJA Lapuan kristillinen opisto, Lapuan keskustassa Siiriläntie 11-13, 62100 Lapuan kr opisto (06) 4339 200, opisto@lapuankro.fi www.lapuankro.fi Käytä lukulomasi tehokkaasti! Osallistu opistomme edullisille

Lisätiedot

Sururyhmät syksyllä 2018

Sururyhmät syksyllä 2018 Sururyhmät syksyllä 2018 Läheisen ihmisen kuolema järkyttää ja koskettaa. Jokainen meistä suree omalla tavallaan ja oman aikansa. Kukaan muu ei voi määrätä, mitä, milloin ja miten pitäisi tuntea. Toipuminen

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Tmi OwnStory. Tarja Jutila MMM, dipl. taideterapeutti

Tmi OwnStory. Tarja Jutila MMM, dipl. taideterapeutti Tarja Jutila MMM, dipl. taideterapeutti Taideterapia on taidelähtöisiin menetelmiin perustuvaa luovaa, hauskaa ja joskus vakavaakin henkilökohtaista prosessointia. Tärkeintä ei ole lopputulos, vaan koko

Lisätiedot

Toimintaa elo syyskuussa 2018

Toimintaa elo syyskuussa 2018 Toimintaa elo syyskuussa 2018 Kirkon maalausremontti etenee. ELOKUU 2018 JUMALANPALVELUKSET: pe 17.8. klo 12.15 su 19.8. klo 16.00 su 26.8. klo 10.00 Koululaisjumalanpalvelus kirkossa, Hautala, Toivonen

Lisätiedot

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat

Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoden 2013 Tammikuu - Heinäkuu ampumavuorot ja tapahtumat Vuoro / 4 pvm klo rata tapahtuma ilmoittaudu Numero TAMMIKUU Vuoroja pistooli r2 12.1.2013 klo.9-12 pist2 viikkovuoro Ke 9.1 0400 13 12004 1 pistooli

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Hyvinvoiva Sinä - Kehon ja Mielen vireyttä ja lepoa pe 1.3.- su 3.3.2013 Tervetuloa nauttimaan hyvinvoinnista! Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Mitä voit saada?

Lisätiedot

S E U R A K U N N A N P Ä I V Ä K E R H O O N. leikin lumoa ja hiljaisuutta

S E U R A K U N N A N P Ä I V Ä K E R H O O N. leikin lumoa ja hiljaisuutta S E U R A K U N N A N P Ä I V Ä K E R H O O N leikin lumoa ja hiljaisuutta Kerhorepussa on tossut. Minulla on kiva kerhoreppu. Minä olen ihme Lapsi on seurakunnan päiväkerhossa aikuisten silmäterä. Päiväkerho

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA RIPARIT 2019 HERTTONIEMEN SEURAKUNTA Vain kerran elämässä! TERVETULOA RIPARILLE! Eräässä laulussa kysytään: Onksua koskaan heikottanu niin et sun mahanpohjas tuntuu? Elämä on jännä juttu. Välillä mennään

Lisätiedot

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) PE-SU 13.12.-15.12.2013 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2015 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

Tuomasmessun kulku. Messun aloitus. Alkusiunaus. Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin.

Tuomasmessun kulku. Messun aloitus. Alkusiunaus. Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin. Tuomasmessun kulku Ennen messun alkua on mahdollisuus yksityiseen rippiin. Messun aloitus Kirkossa vallitsee hiljaisuus. Messun alkua odoteltaessa lauletaan rukoushymnejä. Rukousalttareilla voi hiljentyä

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO 2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO Seasonal Yoga, Joogaopettaja koulutus Espoo 2014-2015 (Koulutus on pääasiassa englanninkielinen) Seasonal Yoga (SYTT) on kansainvälinen itsenäinen jooga koulu, joka

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017

Lisätiedot

KANSALAISOPISTO TARJOAA TIETOA, TAITOA JA ELÄMYKSIÄ!

KANSALAISOPISTO TARJOAA TIETOA, TAITOA JA ELÄMYKSIÄ! ILOA VÄREISTÄ JA LUONNOSTA Päivämäärät 8.3.-7.6.2017 Kellonaika keskiviikkoisin klo 10.00-14.15 Piritan grafiikan luokka, Hämeentie 34 (Vanha valkoinen kaksikerroksinen kivitalo City-marketin vieressä).

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 k -Pohjois-Karjalan kulttuurirahaston tuella- Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 1 Metakan kalenteri 2016 Tiistai Keskiviikko Torstai Viikko 26 Musiikki Yhdessä Ekobändi

Lisätiedot

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu Kuva: Pixabay/Hans Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu 2019 www.kotka-kyminseurakunta.fi Jumalanpalvelukset - To 2.5. klo 18 Arjen hengähdys -rukoushetki ja ehtoollinen - Su 5.5. klo 10 Messu Vox Consolationis

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Ilon ja valon pääsiäinen Pääsiäinen on ylivoimaisesti suurin juhlan aihe mitä voin kuvitella. Me tavoittelemme sitä ja pelkäämme, ettei se ole totta. Tässä pääsiäisen

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

PAASTOHARTAUDET 2017

PAASTOHARTAUDET 2017 1 PAASTOHARTAUDET 2017 Tervetuloa valmistautumaan pääsiäiseen sanan ja rukouksen äärellä, missä ja milloin sinulle sopii. Siunattua paastonaikaa sinulle! Jumala, kohotkoon kunniasi yli taivaitten, kirkkautesi

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

-Heinolassa 50 vuotta-

-Heinolassa 50 vuotta- Hyvää kerhokautta 2015-16! Viikoittainen kerhotoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Päiväkerholaisten yli satapäinen joukko antaa työhömme vauhtia ja tekee arjestamme juhlaa! Jatkamme jo kevätkaudella aloittamiamme

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2015 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT (MUSIIKKILEIKKIKOULUN RYHMÄT), NIIDEN

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille kohtaamisen paikkoja. Tutustu ja löydä oma paikkasi! Sisällysluettelo Yhteystiedot ilmoittautumiseen

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014

Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014 Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014 Lisätietoja: kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 KEVÄTTÄ KYNTTELISTÄ Tapahtuma: Palvelupäivä Ajankohta: keskiviikkoisin klo 9-14, Puistotie 5

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

Musiikista ja äänestä yleisesti. Mitä tiedetään vaikutuksista. Mitä voi itse tehdä

Musiikista ja äänestä yleisesti. Mitä tiedetään vaikutuksista. Mitä voi itse tehdä Tarja Ketola 13.3.2017 Musiikista ja äänestä yleisesti Mitä tiedetään vaikutuksista Mitä voi itse tehdä MELU ihmisen tekemää ääntä, erityisesti sitä mitä ei pysty itse kontrolloimaan HILJAISUUS sallii

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC

CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC CHEM-A1000 Korkeakouluopiskelijan ABC Kemian tekniikan korkeakoulu 6.9.2016 Pia Lahti Työpajan tavoite Työpajan jälkeen opiskelija: Tietää mikä on Into, mistä sen löytää ja mitä hyötyä siitä on Tietää

Lisätiedot

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa Luottamus SISÄLTÖ Perusluottamus syntyy Vastavuoroinen kiintymyssuhde Pieni on suurta Lapsi luottaa luonnostaan Lapsen luottamuksen peruspilarit arjessa Lapsen itseluottamus vahvistuu Luottamuksen huoneentaulu

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

Opettamassa: Jukka Jämsen TM, Pastori, Lapuan Hiippakuntasihteeri ja Anu Vuola TM, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain Liitto ry.

Opettamassa: Jukka Jämsen TM, Pastori, Lapuan Hiippakuntasihteeri ja Anu Vuola TM, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain Liitto ry. Opettamassa: Musiikissa : Muita : Ruokailu: Sielunhoito: Rukouspalvelu: Kirjanmyynti: Arpajaiset: Jukka Jämsen TM, Pastori, Lapuan Hiippakuntasihteeri ja Anu Vuola TM, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013 1 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET SYKSY 2013 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi 2 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä

Lisätiedot

KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA

KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA 2015 Espoon seurakuntayhtymässä Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi. 1. Moos. 1:27 Espoon seurakuntien Kehitysvammaistyö 2015 Kehitysvammaistyön diakoni

Lisätiedot

Maahanmuuttajataustaisille. joka lisää hyvinvointia

Maahanmuuttajataustaisille. joka lisää hyvinvointia Suomen Mielenterveysseuran OVI-hanke tarjoaa Maahanmuuttajataustaisille tietoa, joka lisää hyvinvointia Aiheina ovat mielen hyvinvointi ja voimavarat maahanmuuttoon liittyvät tunteet miten voi auttaa itseä

Lisätiedot

Pohjolan uuden ajan AUTTAJA-FOORUMI. Ohjelma 17.-18.11.2012. Kokoushotelli Rantapuisto Helsinki

Pohjolan uuden ajan AUTTAJA-FOORUMI. Ohjelma 17.-18.11.2012. Kokoushotelli Rantapuisto Helsinki Pohjolan uuden ajan AUTTAJA-FOORUMI Ohjelma 17.-18.11.2012 Kokoushotelli Rantapuisto Helsinki Auttajat? Keitä me olemme? Me olemme hyvinvointiin holistisesti ja ennakkoluulottomasti suhtautuvia, kanssaihmisyyden

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen

Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen Ryhmänohjaakurssi Peurunka Laukaa 11.-13.4.2014 www.seurakuntaopisto.fi Tervetuloa Ryhmänohjaajien valmennusviikonvaihteeseen Peurungan kylpylään Laukaaseen 11.-13.4.2014 Sielunhoidon kouluttaja Saara

Lisätiedot

Matka SFC :n suviseuroihin

Matka SFC :n suviseuroihin "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!" Mark. 9:7 Matka SFC :n suviseuroihin Bussi - ja laivamatka Tukholmaan 30.5. - 3.6.2019 Täydenpalvelun hinta 425,00 & Ilmoittadu : Mirja : 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi

Lisätiedot

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS Kuullaan lapsen ääni Varhaiskasvatuksen kehittämissuunnitelma 2014 VAKE-työryhmä: Anne-Maria Ahlstedt Kirsi Marila Kirsi Risto Iiris Tornack Kuvat: kannessa ja sivuilla 3, 4,

Lisätiedot

Sibelius-Akatemian liikkuvuusopinnot kesällä 2016

Sibelius-Akatemian liikkuvuusopinnot kesällä 2016 Sibelius-Akatemian liikkuvuusopinnot kesällä 2016 Haku alkaa 25.4.2016 klo 9.00. Hakulomake osoitteessa https://artsi.uniarts.fi/opiskelu/opinnot-jaopetustarjonta/taideyliopiston-yhteiset-opinnot. Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12 Kuukausitiedote huhtikuu 2013 Turuntie 12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta Pääsiäisaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1 Su 24.3. klo 10 Palmusunnuntain messu Tiellä ken vaeltaa? Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

KOULUIKÄISTEN syksy 2015

KOULUIKÄISTEN syksy 2015 Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tammerfors Svenska församlingenin KOULUIKÄISTEN syksy 2015 KERHOT LEIRI PARTIO ILLAT TAMPEREEN TUOMIOKIRKKO- SEURAKUNTA TAMMERFORS SVENSKA FÖRSAMLING www.tampereenseurakunnat.fi/tuomiokirkonkoululaiset

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot