KURSSIT & RETRIITIT. Kallion seurakunnassa kesä ja alkusyksy 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KURSSIT & RETRIITIT. Kallion seurakunnassa kesä ja alkusyksy 2013"

Transkriptio

1 KURSSIT & RETRIITIT Kallion seurakunnassa kesä ja alkusyksy 2013

2 Maalaaminen, laulaminen, kirjoittaminen, tanssiminen ja liikkuminen voivat olla myös tapa rukoilla, olla läsnä omalle itselleen ja Jumalalle. Voin hengähtää syvään ja kysyä itseltäni, mitä minulle kuuluu. Miten voin? Mitä tarvitsen? Missä minä olen juuri nyt oman elämäni kanssa? Kun kuuntelen, mitä sisimpäni minulle vastaa, voin kuulla myös Jumalan äänen. Oman itsensä kohtaaminen on myös Jumalan kohtaamista. Jumala on läsnä todellisuudessa.

3 ELÄMÄNI VÄRIT Kesän maalauskurssit Harakan saarella ja Mustasaaressa Elämäni värit -kursseilla etsitään omaa luovuutta värin kokemisen ja maalausharjoitusten avulla. Maalatessaan ihminen rohkaistuu, ilostuu, herkistyy ja rauhoittuu. Joskus hän myös ahdistuu, pelästyy ja yllättyy. Ihminen maalaa paperille omaa sisintään. Värit ovat meidän tunteitamme. Tärkeintä ei ole valmis maalaus vaan se mitä ihmisessä maalaamisen aikana tapahtuu. Kursseilla käytetään nestemäisiä akvarellivärejä ja ns. märkämaalaustekniikkaa. Mitään taiteellisia taitoja ei tarvita. Harakan saarella päiväkurssi ti, ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi ti, ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi ti, ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi ma, ti, ke Mustasaaressa päiväkurssi la, su iltakurssi ke, to päiväkurssi la, su päiväkurssi la, su klo klo klo klo e 71 e 89 e 71 e 89 e 71 e 89 e 71 e 49 e 71 e 71 e ke 7.8 ja to 8.8. klo maalauspäivää ennen maalanneille, voit osallistua vain toiseen tai molempiin päiviin.

4 Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot ja laiva-aikataulut. Harakka on Helsingin ympäristökeskuksen saari Kaivopuiston edustalla. Laiva lähtee Ullanlinnan laiturista. Matka kestää noin 10 min. Edestakaisen matkan hinta noin 4 euroa, eläkeläiset noin 2 euroa. Mustasaari on Helsingin seurakuntien toimintakeskus Seurasaarenselällä. Laiva lähtee Taivallahdesta. Matka kestää n. 15 min. Edestakaisen matkan hinta 4 e. Hinnat sis. kaikki tarvikkeet: Kolmen päivän kurssi 89 e Kahden päivän kurssi 71 e Kahden illan kurssi 49 e Maalauspäivä á 36 e Ohj. taideterapeutti, kuvataiteilija Tuija Varjoranta.

5 Keskiaikainen eli hellä hiljainen rukouslaulu Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi ja psalmilaulua suomeksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. Rukouslaulusta löydät lisää tietoa rukouslaulumessun kotisivulta Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu To 13.6., ja ja klo 18, Kallion kirkossa Rukousta, hiljaisuutta ja ehtoollisen vietto. Messun laulut ovat vanhoja keskiaikaisia rukouksia ja psalmilauluja. Voit levätä niiden harmoniassa tai itse osallistua laulamiseen. Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, johtaa Hilkka-Liisa Vuori. Sanan laulaa Tuomo Pulkkinen. Rukouslaulumietiskely alkaa klo Anima mean harjoitukset messupäivänä kirkossa klo Hoitava ääni La klo Mustasaaressa, Helsingissä Tutustumme äänen kiehtovaan maailmaan rentouttavien hiljaisten äänien sekä virkistävien voimaäänien avulla. Voimme kokea miten ääni hoitaa värähtelyllään kokonaisvaltaisesti. Jokaisen ääni on hyväksytty, emme suorita mitään. Voimme levätä ja kellua äänen virrassa. Meistä tulee soiva yhteisö. Ilm mennessä. Myöhemminkin voi kysellä vapaita paikkoja. Hinta 55 e sis. laivamatkan, lounaan ja kahvin. Ohj. äänipedagogi Pia Skibdahl.

6 Ääni - sielun tanssia kehossa La klo Mustasaaressa, Helsingissä Hellät äänet soitattavat kehoamme ja mieltämme. Äänen liike on sielun tanssia meissä ja meistä. Päivän aikana ääntä opetellaan tuntemaan vokaaleita ja pieniä rukouksia laulamalla, koko kehon resonanssia kuunnellen. Sinun ei tarvitse osata laulaa. Hinta 55 e sis. laivamatkan, lounaan ja kahvin. Ilm mennessä. Myöhemminkin voi kysellä vapaita paikkoja. Ohj. Hilkka-Liisa Vuori. Hiljaisen rukouslaulun viikoittain kokoontuvat kurssit peruskurssi 13.8., 20.8., ja (huom. ei viikolla 36) jatkokurssi 17.9., 24.9., ja 8.10 Kurssit pidetään tiistaisin klo Diakonissalaitoksen kirkossa. Hinta á 45 e. Ohj. musiikkipedagogi, musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuori. Hiljaisen rukouslaulun matka Vadstenaan Ruotsiin Pe pe 6.9. Lähtökohtana laulamisessa on huokaileva hellä ääni ja pienet rukoukset. Sinun ei tarvitse osata laulaa, rukouslaulu on resonointia omalla äänellä sellaisena kuin se on. Kurssi ei edellytä aiempaa kokemusta hiljaisesta rukouslaulusta. Saamme laulaa sisarten keskiaikaisessa kirkossa, joka nykyään on luterilainen kirkko sekä birgittalaissisarten luostaritiloissa. Majoitumme birgittalaissisarten luostarin vierasmajaan. Matkan hinta tulee olemaan n e, se sisältää kaikki lento- ja bussimatkat, yöpymiset, aamiaiset ja opetuksen. Tarkempi hinta määräytyy huonekoon ja sen varustelujen sekä luostarissa syötyjen aterioiden määrän mukaan. Lauluihin johdattaa musiikkipedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori, mukana myös pastori Terhi Varjoranta. Matkanjärjestäjänä Pirkko Hakkarainen Harmoninen laulu ry:stä. Ilm. ja tied. tai

7 Omakuva minäkuva valokuva Pe 13.9 klo La ja su ja Kallion kirkossa Kenen silmin katson itseäni? Valokuva on kuin peili, joka heijastaa kasvosi. Valokuvatyöpajassa tehdään henkilökuvia niin itsestä kuin toisestakin, tutkitaan omakuvia ja kirjoitetaan niistä. Erityisiä taitoja ei tarvita. Oma digikamera on kuitenkin tarpeen. Hinta 110 e sis. miltei kaikki tarvikkeet. Ohjaaja kerää paikan päällä 10 euroa. Ohj. valokuvaaja, kouluttaja Leena Louhivaara. Tutkimusmatka minuuteen kuvan tekemisen kautta La ja su klo Lintulahdessa Oman minäkuvan tutkiskelua kuvan tekemisen, musiikin, liikkeen ja erilaisten harjoitusten kautta. Käytämme liituja, hiiltä, peite- ja vesivärejä. Tavoitteena on löytää rohkeutta, iloa ja vapautta elämiseen. Hinta 20 e. Ohj. kuvataiteilija, taiteiden maisteri Elisa Matikainen ja diakoni Sinikka Metiäinen.

8 Scrab and Chat Ti klo Alppilan kirkon ala-aulassa Teemme leikekirjaa omasta elämästämme, harrastuksista, arjen toimista ja juhlahetkistä leikaten, liimaten, kirjoittaen ja piirtäen. Voit myös askarrella, kutoa, virkata tai lueskella lehtiä ja jutella toisten kanssa. Tavoitteena on saada elämäniloa ja voimaa arkeen sekä nauttia yhdessä tekemisestä ja olemisesta. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Vapaa pääsy. Tiedustelut scrabista: kesäkuussa Nina Klemmt, puh ja heinäkuussa Kati Helin, puh Scrab and Chat -leikekirjakurssi To , Teatteri Kalliossa Minä ja elämäni, elämänkaarityöskentely To , Teatteri Kalliossa Minä ja maailmani -scrab Osiossa 1 ohjaajina diakoni, kirjoittamisen ohjaaja Nina Klemmt ja diakoniopiskelija Kirsi Virtanen. Osiossa 2 Nina Klemmt ja diakoni, TRO Kati Helin. Teemme leikekirjaa omasta elämästämme, harrastuksista, arjen toimista ja juhlahetkistä sekä suhteestamme lähiympäristöömme leikaten, liimaten, kirjoittaen ja piirtäen. Tavoitteena on saada elämäniloa ja voimaa arkeen sekä nauttia yhdessä tekemisestä ja olemisesta. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Kurssi on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. LUOVASTI ITSEESI -KURSSIT Oma tie naiseuteen viikonloppukurssit Parinpellossa Hollolassa Parinpellossa Hollolassa perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään Kuka minä olen naisena? Lähestymme naiseuden salaisuuksia ja etsimme omaa elämänvoimaamme. Maalaten, kirjoittaen, liikkuen, yksin ja yhdessä toisten kanssa keskustellen tutkimme omaa käsitystä itsestämme, kehostamme, naiseudestamme ja seksuaalisuudestamme. Taiteellisia taitoja ei tarvita avointa mieltä kylläkin.

9 saanut puussasi virrata? Miten elämän tuulet ovat sinua muokanneet? Mitä lauluja linnut oksillasi laulavat, mitä tarinoita kertovat? Maalaten, kirjoittaen ja liikkuen, yksin ja yhdessä toisten kanssa tutkimme omaa käsitystä itsestämme ja elämänvoimastamme. Mitään taiteellisia taitoja et tarvitse. Hinta 195 e sis. kaikki taidetarvikkeet. Ohj. Ann-Marie Breitenstein. Mukana myös Terhi Varjoranta. Hinta á 198 e sis. tarvikkeet, bussimatkat ja 2 vrk:n täysihoidon 1 hengen huoneessa. Yhteiskuljetus Kalliosta. Ohj. psykoterapeutti, taideterapeutti, pari- ja seksuaaliterapeutti Ann-Marie Breitenstein. Mukana myös pastori, taideterapeutti Terhi Varjoranta. Elämän puu Ti 24.9., 1.10., , , ja klo Kallion kirkossa Elämän puu on vahva alkukuva, joka yhdistää meidät kaikkeen, kaikkiin ja kaikkeuteen. Minkälainen on sinun elämänpuusi? Miten elämän voima on Kuka minä olen työssäni ja yksityisesti? Lyhyt työnohjauksellinen ryhmä taide- ja hahmoterapian menetelmin Joka toinen keskiviikko klo Kallion kirkossa Tavoitteena työssä jaksaminen ja uusien voimavarojen löytäminen. Kurssi sopii lyhyeksi työnohjaukselliseksi ryhmäksi auttamis- ja vuorovaikutusammateissa toimiville. Taiteellisia taitoja ei tarvita. Hinta 230 e sis. kaikki taidetarvikkeet Ohj. Ann-Marie Breitenstein.

10 HILJAISUUTTA Minä matkalla Hiljaisuuden kuvat -retriitti Pe- su Heponiemen hiljaisuuden keskuksessa Karjalohjalla Aloitamme päivällisellä pe klo 18, retriitti päättyy su n. klo Tässä hiljaisuuden retriitissä on mahdollisuus myös maalata. Mitään taiteellisia taitoja ei tarvita. Käytämme öljypastelliliituja ja helppoja peitevärejä. Hinta 160 e sis. taidetarvikkeet ja täysihoidon yhden hengen huoneessa. Kulttuuriseteleillä voi maksaa Heponiemen täysihoidon hinnasta 25e/vrk. Asiasta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä. Retriitti järjestetään yhteistyössä Heponiemen kanssa. Ilmoittautumiset Heponiemeen: Ohj. pastori, taideterapeutti Terhi Varjoranta ja toimittaja Marja Kuparinen. Min Hiljaisuutta meren äärellä kaupunkiretriitti La 7.9. klo ja su 8.9. klo Vuosaaren Merihiekassa Vietämme päivät hiljaisuudessa, osallistumme rukoushetkiin ja nautimme Merihiekan kauneudesta ja rauhasta. Menemme kotiin yöpymään. Edellytämme läsnäoloa molempina päivinä. Hinta 25 e sis. molempien päivien lounaat ja kahvit. Ohjaajina pastori Marketta Antola ja diakoni Sinikka Metiäinen.

11 Ilmoittaudu kursseille sähköpostitse: tai puhelimitse numerossa ua kiinnostavia kursseja: Kursseista, samoin kuin Kallion seurakunnan muusta toiminnasta, messuista, ryhmistä, tapahtumista, konserteista, nuorten, lasten ja perheiden toiminnasta sekä Kalliossa että Alppilassa löydät lisätietoja kotisivuiltamme Voit myös ilmoittautua kotisivujemme kautta. Ilmoittautuneille lähetetään kirjeessä tarkemmat tiedot. Seuraa myös Kallion seurakunnan Facebook-sivua sekä rukouslaulumessun kotisivua Useimmat kurssit järjestetään yhteistyössä Agricolakoulutuskeskuksen kanssa. Pienituloiset voivat ilmoittautumisen yhteydessä sopia maksuaikataulusta tai alennuksista. Työttömät ja 63-vuotiaat eläkeläiset voivat tiedustella mahdollisuutta ns. opintoseteliin (rajattu määrä). On myös mahdollista hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatoimistosta. Peruutusehto: Myöhemmin kuin kurssikirjeessä mainittuna peruutuspäivänä ilman pätevää syytä (esim. sairaus, lääkärintodistus) peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssimaksusta. Kokonaan peruuttamatta jätetystä paikasta veloitetaan täysi hinta.

12 Kokoontumispaikkojen osoitetiedot: Alppilan kirkko, Kotkankatu 2 Kallion kirkko, Itäinen papinkatu 2 Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28 Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2 Mustasaari on Helsingin seurakuntayhtymän toimintakeskus Seurasaaren selällä. Harakka on Helsingin kaupungin ympäristokeskuksen saari Kaivopuiston edustalla. Heponiemi on Helsingin Diakonissalaitoksen hiljaisuuden keskus Karjalohjalla. Layout: Mari Kangasmaa. Kuvat: Billy Alexander, Terhi Varjoranta, Mari Kangasmaa

Syksyllä tulossa mielenkiintoisia Tuomasmessuja!

Syksyllä tulossa mielenkiintoisia Tuomasmessuja! Tuomasmessu 3/2013 tuomasmessu.fi Syksyllä tulossa mielenkiintoisia Tuomasmessuja! Jukka Relander Kristinuskossa ei ole kyse turvasta Tuomasmessulehti 3/2013 Pääkirjoitus Pirjo Kantala 2 Pääkirjoitus 3

Lisätiedot

Tuomasmessussa saa olla oma itsensä

Tuomasmessussa saa olla oma itsensä Tuomasmessu 1/2014 tuomasmessu.fi Susanna Monni Aktivismin haaste Ville Jalovaara Kaupunki kirkon haasteena ja mahdollisuutena Maria Ylipää Tuomasmessussa saa olla oma itsensä Tuomasmessulehti 1/2014 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola Roihuvuoren seurakunnan lehti Kiikari 2013 Syksy Alexandra Hannola Seurakunta sinua varten 2 Kiikari Timo Pekka Kaskinen Kiikarissa Tervetuloa yhteyteen Kristillisyys on ytimeltään uskoa Jeesukseen ja

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN KANSALAISOPISTO

HUITTISTEN SEUDUN KANSALAISOPISTO HUITTISTEN SEUDUN KANSALAISOPISTO SYKSY 20 14 KEVÄT 20 15 HUITTINEN HARJAVALTA PUNKALAIDUN Kokemäen ohjelma kääntöpuolella Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskus Risto Rytin katu 70 B, 32700 HUITTINEN

Lisätiedot

Jumala ei löytynyt ulkopuolelta vaan sisältä. Tommy Hellsten. Rukous on hyväilyä. Seitsemän etappia matkalla pääsiäiseen.

Jumala ei löytynyt ulkopuolelta vaan sisältä. Tommy Hellsten. Rukous on hyväilyä. Seitsemän etappia matkalla pääsiäiseen. Tuomasmessu 2/2015 tuomasmessu.fi Kaisa Raittila Rukous on hyväilyä Seitsemän etappia matkalla pääsiäiseen Tommy Hellsten Jumala ei löytynyt ulkopuolelta vaan sisältä Tuomasmessulehti 2/2015 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Majakka. Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme. Adventin juhlasta joulun iloon. Perheneuvonta on kirkon sielunhoitotyötä Sivu 3

Majakka. Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme. Adventin juhlasta joulun iloon. Perheneuvonta on kirkon sielunhoitotyötä Sivu 3 Majakka Sählykerho n vaasansuomalainenseurakunta.fi Vaasan suomalainen seurakunta 4/2014 Sivu 12 Matti Kolho/Pictorium Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme Adventin juhlasta joulun iloon Perheneuvonta

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 2/2014. Suomenlinnan kirkko 160 vuotta. Tule mukaan syksyn toimintaan ja koe seurakunnan yhteys!

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 2/2014. Suomenlinnan kirkko 160 vuotta. Tule mukaan syksyn toimintaan ja koe seurakunnan yhteys! Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 2/2014 Suomenlinnan kirkko 160 vuotta Tule mukaan syksyn toimintaan ja koe seurakunnan yhteys! Seikkailujen saari Suomenlinna on monille turisteille mutta

Lisätiedot

Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk. 12:24

Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk. 12:24 Naantalin seurakuntalehti 2/2008 18.4.2008 Virsi on hengitystä, rukousta ja ruisleipää Lue lisää s. 4-5 Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk.

Lisätiedot

työväen opisto OHJELMA PIETARSAAREN SUOMENKIELINEN www.pietarsaari.fi/tyovaenopisto JAETAAN KAIKKIIN KOTITALOUKSIIN

työväen opisto OHJELMA PIETARSAAREN SUOMENKIELINEN www.pietarsaari.fi/tyovaenopisto JAETAAN KAIKKIIN KOTITALOUKSIIN JAETAAN KAIKKIIN KOTITALOUKSIIN työväen opisto PIETARSAAREN SUOMENKIELINEN OHJELMA 2014 2015 www.pietarsaari.fi/tyovaenopisto OBS! Svenska arbetarinstitutets program på baksidan PIETARSAAREN SUOMENKIELINEN

Lisätiedot

Laulun juhlaa 90 vuotta

Laulun juhlaa 90 vuotta Hyvinkään seurakuntalehti 4 21.9.2006 Hyvinkään Kirkkokuorolla juhlavuosi Laulun juhlaa 90 vuotta Seppo Ylönen Kansalaisten alkoholinkäyttö teettää poliisilla töitä - sivu 12 Sari Vajavaara - on harrastanut

Lisätiedot

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin.

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin. KIRKONMÄELTÄ KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin Martti Lintunen Keskiaukeama www.evl.fi /srk/hyvinkaa Pääkirjoitus Tule mukaan tekemään

Lisätiedot

Hän on. noussut ylös 10 14 6 27.3.2013. Messu kaikille aisteille. Dance+Pray 8 9

Hän on. noussut ylös 10 14 6 27.3.2013. Messu kaikille aisteille. Dance+Pray 8 9 6 27.3.2013 Messu kaikille aisteille. Dance+Pray 8 9 Hän on kansikuva Topi Ikäläinen pikkukuva Jani Laukkanen noussut ylös 10 14 Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti. www.

Lisätiedot

Iltarukous kantaa. Kotona opittu. Reettaa, piispa Samuelia ja monta muuta. Sivu 8. Työnohjaajat kohta vähissä. Sivu 3.

Iltarukous kantaa. Kotona opittu. Reettaa, piispa Samuelia ja monta muuta. Sivu 8. Työnohjaajat kohta vähissä. Sivu 3. s e u r a k u n t a l e h t i 9 9. v u o s i k e r t a 1 1. 5. 2 0 0 6 n r o 1 8 Työnohjaajat kohta vähissä. Sivu 3. Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle. Sivu 5. Millä kellonlyömällä kirkkoon? Sivu 11.

Lisätiedot

lapsenlasta on aina ikävä Kaukana asuvaa Sivut 8 9 Uskonnot voivat elää rinnakkain Sivu 3 Paavolan koulu jatkaa virsivisassa Sivu 7

lapsenlasta on aina ikävä Kaukana asuvaa Sivut 8 9 Uskonnot voivat elää rinnakkain Sivu 3 Paavolan koulu jatkaa virsivisassa Sivu 7 s e u r a k u n t a l e h t i 1 0 0. v u o s i k e r t a 2 2. 3. 2 0 0 7 n r o 1 2 Uskonnot voivat elää rinnakkain Sivu 3 Paavolan koulu jatkaa virsivisassa Sivu 7 Mihin ruoan arvostus on kadonnut? Sivu

Lisätiedot

Usko on Ullan ja Siirin juttu

Usko on Ullan ja Siirin juttu Tuomiokirkko Espoonlahti Leppävaara Olari Tapiola Kauniainen Seuraavissa seurakuntavaaleissa uurnille pääsevät 16-vuotiaat. Myös ehdokkaiksi toivotaan entistä enemmän nuoria seurakuntalaisia. Sivu 4. Espoon

Lisätiedot

Pääsky. Iloa, valoa ja voimia syksyysi. Amiraaliperhonen toivotti 9.9.: 6/2011 Rovaniemen seurakuntalehti 28.9.2011. Ekopäiviltä kuuluu.

Pääsky. Iloa, valoa ja voimia syksyysi. Amiraaliperhonen toivotti 9.9.: 6/2011 Rovaniemen seurakuntalehti 28.9.2011. Ekopäiviltä kuuluu. 04.10. klo 12 14 vanhusten viikon juhla kirkossa 09.10. klo 18 kamarikuoro Aven 10-vuotiskonsertti, vapaa pääsy 15.10. klo 13 15.30 Rukouksen lähde rukousiltapäivä kirkon kryptassa 23.10. klo 15 Lähdemessu

Lisätiedot

Majakka. Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu Sivu 3

Majakka. Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu Sivu 3 Majakka Fisucraft n vaasansuomalainenseurakunta.fi Vaasan suomalainen seurakunta 2/2015 Sivu 7 Carola Bergström Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6 Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu

Lisätiedot

jakamalla Hyvä ei lopu Naisten Pankin Reetta Meriläinen innostaa suomalaisia auttamaan 20 15.5.2014 www.esse.fi Nuukailu on elämänasenne.

jakamalla Hyvä ei lopu Naisten Pankin Reetta Meriläinen innostaa suomalaisia auttamaan 20 15.5.2014 www.esse.fi Nuukailu on elämänasenne. 20 15.5.2014 www.esse.fi Tuomiokirkko Espoonlahti Leppävaara Olari Tapiola Kauniainen Hyvä ei lopu jakamalla Naisten Pankin Reetta Meriläinen innostaa suomalaisia auttamaan 6 Nuukailu on elämänasenne.

Lisätiedot

2/48. Suomessa on paras pysyä terveenä ja nuorena

2/48. Suomessa on paras pysyä terveenä ja nuorena 2/48 17.1.2008 Espoon seurakuntasanomat www.esse.fi Espoonlahti Leppävaara Olari Tapiola Tuomiokirkko Kauniainen Markku Mattila / Kuvakotimaa Se on viimeinen matka Hautajaisissa perhe, sukulaiset ja ystävät

Lisätiedot

SASTAMALAN SEURAKUNTALEHTI

SASTAMALAN SEURAKUNTALEHTI SASTAMALAN SEURAKUNTALEHTI 2 2009 www.sastamalanseurakunta.fi Virsi 195 Reijo Keskikiikonen Ristiin rastiin Vanhoista tavaroistani löytyi kesällä maanmittaustoimiston kansio, jonka kansikuvan tunnistin

Lisätiedot

Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5

Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5 Hyvinkään seurakuntalehti 6 12.12.2013 Seppo Ylönen: Nopon koulun 2. luokkalaisia joulukuvaelmaharjoituksissa Jouluevankeliumi kuuluu koulujen jouluun Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5 keskiaukeama

Lisätiedot

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Tiedote 3/2014 Helsingin NNKY ry Mechelininkatu 15 A 8 00100 HELSINKI 044 5944 528 (toimisto) 045 8600 922 (tyttötyön koordinaattori) hnnky@hnnky.fi www.hnnky.fi

Lisätiedot

Tarkatkaa ajan merkkejä!

Tarkatkaa ajan merkkejä! Tarkatkaa ajan merkkejä! TOIMITTAJAN PALSTA Ajan merkit puhuvat selvää kieltään siitä, että Jeesuksen tulo on lähempänä kuin osaamme aavistaa. Meillä kaikilla lienee uskomattomia omaisia, joiden puolesta

Lisätiedot

Bror Ahlgrenin ja Eira Viitasen mietteitä (s. 2). Sivulla 7

Bror Ahlgrenin ja Eira Viitasen mietteitä (s. 2). Sivulla 7 1 Lohja Vihti Nummi-Pusula Sammatti Siuntio Karjalohja Hiiden Luukku Hiiden Opiston asiakaslehti 2010-2011 Uudet opettajat esittäytyvät! Tutustu atk-opettaja Eija Terävään ja taideaineiden ja liikunnan

Lisätiedot

Tietoa ja tukea Sinulle omaishoitaja

Tietoa ja tukea Sinulle omaishoitaja Talvi 2009 Joku sanoi hyvän sanan jollekin ojensi lämpimän käden. Ja heidän maailmansa ei enää entisensä. Koskaan. Se on auringon paisteen laulavien lintujen maailma lämmön ja ystävyyden kohtauspaikka.

Lisätiedot

Työn jäljillä. Kaikki työ on arvokasta. 18 2.5.2013 www.esse.fi. Meri-Anna Hintsala: Jämähtääkö kirkon suurin herätysliike? 4

Työn jäljillä. Kaikki työ on arvokasta. 18 2.5.2013 www.esse.fi. Meri-Anna Hintsala: Jämähtääkö kirkon suurin herätysliike? 4 18 2.5.2013 www.esse.fi Tuomiokirkko Espoonlahti Leppävaara Olari Tapiola Kauniainen Työn jäljillä Kaikki työ on arvokasta 2 Meri-Anna Hintsala: Jämähtääkö kirkon suurin herätysliike? 4 Veneretki pitkin

Lisätiedot