SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO"

Transkriptio

1 SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO

2 SISÄLLYSLUETTELO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 2 / 27 Logo...4 Logon suoja-alue ja minimikoko...5 Logon käyttö ilmeessä...6 Logon vaihtoehtoinen käyttö ilmeessä...7 Logon tiedosto- ja väriversiot...8 Logon käytön esimerkkejä...9 Logon yhdistäminen muihin brändeihin Päävärit Lisävärit Typografia Kuvakonsepti Infografiikka Brändihierarkia Esimerkkejä sovelluksista Powerpoint Käyntikortti Word-lomake Kirjekuoret Saate Todistus ja kunniakirja Julkaisujen kannet Julkaisujen kannet T-paita Kassi... 27

3 Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 3 / 27 Suomen Mielenterveysseuran brändi on nyt Mieli. Toivomme, että tämän ohjeiston avulla erilaisten graafisten sovellusten suunnittelu on mielekästä ja sujuvaa.

4 LOGO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 4 / 27 Logosta on kaksi asetteluversiota. Mieli-logo sellaisenaan sekä seuran koko nimeen yhdistettynä. Sovelluskohtaisesti voidaan seuran nimeä käyttää erillään logosta (esim. esitteen kansi). Jos sovelluksen tila on pieni ja erillään käyttö ei ole mahdollista, käytetään yhdistelmää (esim. logo allekirjoittajana muussa ympäristössä). Logomme väri ja muotokieli hehkuvat hyvää mieltä!

5 LOGON SUOJA-ALUE JA MINIMIKOKO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 5 / 27 Logon suoja-alue on rauhoitettu alue, jonka sisälle ei saa sijoittaa kuvaa tai tekstiä. Näin varmistetaan logon luettavuus ja painokelpoisuus joka tilanteessa. Mieli-logon suoja-alue on pisteen korkeus, logon jokaisessa sivussa. Tietyissä sovelluksissa voidaan tehdä poikkeus suoja-alueen määrittelystä. X X X X Logon minimikoko on määritelty, jotta varmistetaan logon luettavuus sekä painokelpoisuus pienessä koossa. Logon minimikoko ilman suoja-aluetta on 15 mm, seuran nimen kanssa logon minimileveys on 30 mm. X Minimileveys: 15mm Logoa käytetään minimikoossa vain harvoissa tapauksissa. X X X X Mieli tarvitsee myös suojausta! X Minimileveys: 30mm

6 LOGON KÄYTTÖ ILMEESSÄ Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 6 / 27 Mieli-logon perusversiota käytetään joko vihreänä valkoisella taustalla tai valkoisena vihreällä taustalla. Kuvan päällä käytetään valkoista versiota. Logo voidaan asemoida melko vapaasti sovelluksen mukaan. Suurikokoisena sovelluksen keskelle tai pienenä alueen reunaan, keskelle tai kulmiin. Logomme on ihmisten parissa!

7 LOGON VAIHTOEHTOINEN KÄYTTÖ ILMEESSÄ Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 7 / 27 Mieli-logoa voidaan käyttää myös niin että i-kirjainten pisteet ovat sovelluksessa irrallaan logosta, kuitenkin niin että pisteet ovat samankokoisia kuin logon suhteet. Niiden sijainti katsotaan aina sovelluskohtaisesti. Pääsääntö on, että pisteet esiintyvät samassa pinnassa kuin logo. Ihmisen mieli on erilainen ja muuttuva!

8 LOGON TIEDOSTO- JA VÄRIVERSIOT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 8 / 27 Mieli-logoista on tuotettu sähköiset originaalitiedostot logojen eri käyttötilanteita ja -kohteita varten. Originaalit ovat jaoteltu värijärjestelmittäin. Jokaisesta värijärjestelmästä on valikoima tiedostoformaatteja yleisimpiin ohjelmistoihin ja käyttötarkoituksiin. Originaaleihin ei saa tehdä muutoksia. Käytä aina logon sähköistä originaalitiedostoa. Logon eri tiedostoversiot löydät mielenterveysseura.fi -sivustolta. Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_GREEN_RGB.pdf MIELI_LOGO_GREEN_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_GREEN_RGB_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_RGB.pdf MIELI_SEURA_GREEN_RGB_LARGE.png MIELI_SEURA_GREEN_RGB_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB.pdf MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_RGB.pdf MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, valkoinen. Mieli logo, valkoinen. Mieli logo, valkoinen. Mieli logo, valkoinen. RGB: MIELI_LOGO_WHITE_RGB.ai MIELI_LOGO_WHITE_RGB.pdf MIELI_LOGO_WHITE_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_WHITE_RGB_SMALL.png RGB: MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.pdf MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_WHITE_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_WHITE_SMALL.png RGB: MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB.pdf MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB_SMALL.png RGB: MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.pdf MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE_SMALL.png CMYK: MIELI_LOGO_WHITE.ai MIELI_LOGO_WHITE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.pdf Mieli voi olla vihreä tai valkoinen, mutta harvoin musta! Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_BLACK.ai MIELI_LOGO_BLACK.pdf Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_BLACK.ai MIELI_LOGO_SEURA_BLACK.pdf Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_EN_BLACK.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_BLACK.pdf Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_RU_BLACK.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_BLACK.pdf

9 LOGON KÄYTÖN ESIMERKKEJÄ Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 9 / 27 Ohessa on demonstroitu oikeita ja vääriä tapoja käyttää logoa: 1. Valkoinen logo vihreällä taustalla. 2. Vihreä logo valkoisella taustalla. 3. Logoa voi käyttää kuvan päällä, kun tausta on rauhallinen. 4. Mieli-logon muotoja ei saa muuttaa millään tavalla. Käytä ainoastaan logon originaalitiedostoja. Älä kirjoita logon tekstejä itse. 5. Logosta ei saa tehdä ääriviivaversiota. 6. Logon väriä ei saa muuttaa. 7. Logoa tai sen mittasuhteita ei saa muuttaa tai muokata. 8. Logoa ei saa kallistaa. 9. Älä käytä logoa kehyksissä tai laatikossa. 10. Älä käytä varjoja tai muita efektejä logossa. 11. Mustaa logoa käytetään ainoastaan, jos värillisen tai valkoisen logon käyttö ei ole mahdollista. 12. Älä käytä logoa epäselvän kuvan tai taustan päällä. Virheet ovat inhimillisiä mutta niitä voi välttää!

10 LOGON YHDISTÄMINEN MUIHIN BRÄNDEIHIN Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 10 / 27 Mieli-logoa ei pääsääntöisesti yhdistetä kiinteästi muihin brändi-logoihin. Usean brändin yhteisnäkyvyydessä noudatetaan brändihierarkiakohdassa esitettyä tapaa, jossa logot esiintyvät rinnakkain samanarvoisia. Näissä tilanteissa on olennaista tietää kyseisen sovelluksen brändihierarkia, se määrittää allekirjoittaja-logojen kokosuhteen pääbrändiin. Jos on kyseessä esim. tapahtuma, jossa yhteistyö vaatii kahden brändi-logon yhdistämistä, voidaan Mieli-logo liittää toisen logon yhteyteen. Hierarkia pitää olla tarkoin tiedossa, jotta voidaan määritellä kumpi logoista on alisteinen toiselle. Jos Mieli-logo on alisteinen, käytetään logon versiota ilman Suomen Mielenterveysseura -nimeä. Mieli-logon sijainti toisen logon yhteydessä määritetään tapauskohtaisesti ja se ei saa alittaa sille määriteltyä minimikokoa. Mieli-logo allekirjoittajana muiden kanssa samanarvoisena. Mallinnusesimerkit logojen yhdistämiseen.

11 PÄÄVÄRIT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 11 / 27 Kirkas vihreä on Mielen pääväri. Sen toistamisessa parhaiten toimivat RGB ja Pantone-määritykset. Isoja väripintoja pyritään välttämään, kun vihreätä käytetään CMYK-määrityksin. Silloin vihreätä käytetään lähinnä yksittäisissä graafisissa elementeissä tai otsikoissa. Harmaa väri on alisteinen vihreälle, mutta sen rooli on hyvin tärkeä. Se on pääsääntöisesti tekstiväri. Kuitenkin suurissa leipätekstimassoissa luettavuuden varmistamiseksi käytetään poikkeuksellisesti mustaa väriä. RGB... R0 G225 B60 PANTONE CMYK... C80 M0 Y85 K0 MAALI... NCS S 1080-G30Y KALVO... ORACAL LIME-TREE GREEN RGB... R115 G125 B130 PANTONE CMYK... C0 M0 Y0 K65 10% sävyt pääväreistä (näitä sävyjä käytetään vain sisältöjä rajaamaan niiden taustalla tarpeen mukaan) Kirkas ja energinen vihreä on päävärimme!

12 LISÄVÄRIT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 12 / 27 Nämä lisävärit ovat määritelty infografiikkaa varten. Mielen infografiikka pyritään toteuttamaan käyttämällä pääväriä ja harmaan sävyjä. Voi olla tilanteita, jossa ne eivät riitä, silloin voidaan harkitusti ottaa käyttöön lisävärejä tämän hierarkian mukaan. RGB... R160 G165 B170 CMYK... C0 M0 Y0 K40 RGB... R220 G225 B230 CMYK... C0 M0 Y0 K13 RGB... R5 G210 B245 CMYK... C60 M0 Y0 K0 RGB... R255 G240 B35 CMYK... C0 M0 Y100 K0 Käytä sinistä ja keltaista vain todelliseen tarpeeseen!

13 TYPOGRAFIA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 13 / 27 Print / Web Mielen typografia rakentuu Sofia Pro Soft Light -kirjasintyyppiin. Se jatkaa logon muotokieltä ilmeessä. Sitä käytetään mm. leipätekstityyppinä. Sofian voi hankkia osoitteesta Clarendon LT Bold on pääsääntöisesti isojen otsikoiden käytössä sekä järjestön nimien kirjoitusasussa. Sen avulla saadaan kontrastia typografiaan. Clarendon LT löytyy useimmista graafisista työasemista valmiina. Microsoft Office MS Word -ohjelmassa käytetään Clarendon Bold ja Arial Rounded MT Light -kirjasintyyppejä. Niitä ei tarvitse erikseen hankkia vaan ne ovat asennettu jokaisen Office-ohjelmia käyttävän koneelle. Sofia Pro Soft Light ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Sofia Pro Soft Medium ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Clarendon LT Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Clarendon LT Regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Huomaathan että Clarendon Bold on lihavoitu tekstityyppi, joten sitä ei saa erikseen määritellä ohjelmassa lihavoiduksi. PowerPoint -ohjelmassa käytetään Georgia Bold sekä Calibri -kirjasintyyppejä. Tällä halutaan varmistaa että esitykset toimivat moitteettomasti kun avoin tiedosto siirretään käytettäväksi ulkopuoliseen esitysohjelmaan, esim. seminaareissa. Clarendon Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Georgia Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Arial Rounded MT Light ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Calibri ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö

14 KUVAKONSEPTI Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 14 / 27 Mieli yhdistyy luonnollisella tavalla ympäröivään maailmaan ja ihmisiin. Kuvissa taltioidaan ihmisen katse, luonnollinen ilme. Pyritään tuomaan esiin kyseisen ihmisen oma mieli ja erilaisia vivahteita tunnetiloista. Tavallisia ihmisiä, jotka edustavat eri ikäryhmiä, sukupuolia sekä kulttuureja. Kuvausympäristöinä erilaiset miljööt, jotka ovat riittävän arkisia ja neutraaleja. Kuvissa käytetään vallitsevaa luonnollista valoa. Kasvoja korostamaan lisätään valoa heijastamalla. Kuvat on rajattu valmiiksi kuvatessa, uudelleen rajaamista sovellettaessa vältetään. Websivuilla responsiivisuus vaatii kuvien mukautumista, joka on välttämätön tekninen toiminto. Ihminen on kauneimmillaan sellaisenaan!

15 INFOGRAFIIKKA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 15 / 27 Informaatiografiikka on Mielenterveysseuralle tärkeä visuaalinen keino kertoa yksinkertaisella tavalla, mitä suomen kansalle kuuluu. Mielenterveys on ihmisen hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn perusta. Mielenterveys on hyvinvoinnin tila, joka mahdollistaa henkilön voimavarojen käytön, osallisuuden, tuottavuuden ja elämään liittyvien vastoinkäymisten kohtaamisen. Muotokieli noudattaa logon ja Sofia Pro Soft fontin pehmeää muotokieltä. Poikkeuksena PowerPoint-ohjelmassa tuotetut graafit, siinä ympäristössä räätälöity muotoilu on rajallista. 76% Suomalaisista haluaa olla tekemisissä mielenterveys- ongelmaisten kanssa. Joka neljäs meistä kärsii mielenterveysongelmasta jossain elämänvaiheessa. Mielenterveysbarometri 2012: 82% Väestöstä uskoo, että hyvillä lääkkeillä, psykoterapialla tai muulla tuella mielenterveyskuntoutuja voi elää normaalia elämää. Värimaailma muodostuu pääväristä sekä harmaan sävyistä. Tästä voi poiketa, jos värikoodaus vaatii laajemman väripaletin, silloin voidaan ottaa käyttöön muita lisävärejä. % & < < > =? 19% 25% 12% 15% 35% Näihin palloihin voimauttavaa tietoa lapsista ja nuorista? 873 1,5x Suomalaista teki itsemurhan -kertainen Suomalaisten alle 65-vuotiaiden itsemurhakuolleisuus EU:n vuonna keskimääräiseen verrattuna. Itsemurhat liittyvät mielenterveys- ja päihdeongelmiin, syrjäytymiseen ja köyhyyteen. Mielenterveyshäiriöihin liittyvää häpeäleimaa voidaan vähentää mm. valistuksella. Stigman poisto on tärkeää, silla häpeäleima viivästyttää hoitoon hakeutumista. Mielenterveysongelmien vuosikustannukset Osa1 Osa2 Osa3 Osa4 Osa5 Osa6 Osa7 12% 98 % graafisista suunnittelijoista tarvitsee psykiatria. 14% 41% 33% Abc Def Hij Klm 55% 30% 12% Tilastolähteet: Mielenterveysbarometri 2012, OECD ja muut tilastolähteet. Suomen Mielenterveysseura on vuonna 1897 perustettu kansanterveys- ja kansalaisjärjestö. Seura edistää Suomessa asuvien mielenterveyttä, tekee ehkäisevää mielenterveystyötä ja rakentaa vapaaehtoisen kansalaistoiminnan edellytyksiä mielenterveyden alalla.

16 BRÄNDIHIERARKIA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 16 / 27 TASO 1 Suomen Mielenterveysseura TASO 2 Paikallisseuran nimi TASO 3 Yksikkö, kriisikeskukset, palvelu, tuote, hanke, tapahtuma TASO 4 Useita samantasoisia yhteistyössä, seura ns. yksi allekirjoittajista.

17 ESIMERKKEJÄ SOVELLUKSISTA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 17 / 27

18 POWERPOINT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 18 / 27

19 KÄYNTIKORTTI Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 19 / 27 EILA RUUSKANEN-HIMMA Yksikkö, titteli samalla rivillä EILA RUUSKANEN-HIMMA Yksikkö, titteli samalla rivillä SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA Maistraatinportti 4 A, 7. krs, FI Helsinki , THE FINNISH ASSOCIATION FOR MENTAL HEALTH Maistraatinportti 4 A, 7th floor, FI Helsinki , famh.fi

20 WORD-LOMAKE Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 20 / 27 Suomen Mielenterveysseura Föreningen för Mental Hälsa i Finland The Finnish Association for Mental Health Maistraatinportti 4 A, FI Helsinki, Finland. Puh./Tel , mielenterveysseura.fi Y-tunnus/FO-nummer/Business ID:

21 KIRJEKUORET Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 21 / 27

22 SAATE Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 22 / 27 SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA Maistraatinportti 4 A, Helsinki, puh , mielenterveysseura.fi Koulutuskeskus: Ratamestarinkatu 9, Helsinki, puh

23 TODISTUS JA KUNNIAKIRJA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 23 / 27 TODISTUS Suomen Mielenterveysseuran vuoden 2013 Nimi Sukunimi on osallistunut Suomen Mielenterveys Koulutuskeskuksen ja Suomen Uusperheiden Liitto ry:n yhteistyössä järjestämään Perhearviointi - perheen voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arvointimenetelmäkoulutuksen (3 op) Koulutusohjelma koostuu menetelmistä ja työkaluista, jotka auttavat perheen toimintakyvyn, vahvuuksien ja vaikeuksien arvioinnissa. Arviointimenetelmän avulla voidaan perheen toimintakykyä, vahvuuksia ja vaikeuksia kuvata yksityiskohtaisesti. Perheen kanssa tunnistetaan vahvuudet, joiden varaan voi rakentaa ja vaikeudet, joita pyritään lievittämään. Arviointiprosessin aikana harjoitellaan käyttämään menetelmiä, jotka lisäävät perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta. Kouluttajana on toiminut Marjukka Laukkanen, perheterapeutti VET Valtakunnallinen Mielenterveyspalkinto Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon saa positiivista psykologiaa, ihmisen henkistä hyvinvointia sekä onnellisuutta lukuisissa kirjoissaan, artikkeleissaan, puheissaan ja opetustyössään käsitellyt Psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen Suomen Mielenterveysseura Koulutuskeskus Helsingissä Suomen Mielenterveysseura Helsingissä Eira Tikkanen koulutusjohtaja Pentti Arajärvi puheenjohtaja Marita Ruohonen toiminnanjohtaja

24 JULKAISUJEN KANNET Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 24 / 27 Koko: 175x250 mm Uusi työtapa nuorten monimuotoisiin ongelmiin Multidimensional Family Therapy Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Mielenterveyden ensiapu (1) Mielenterveys elämäntaitona Mielenterveyden ensiapu (1) Mielenterveys elämäntaitona Mielenterveyden ensiapu (1) Uusi työtapa nuorten monimuotoisiin ongelmiin Multidimensional Family Therapy Pantone 802 CMYK (jos Pantone ei ole mahdollinen) tai Pantone 802 Black + Pantone 802 CMYK tai CMYK + Pantone 802 Pantone reikä (aina kuva) Pantone 802 Koko: 130x250 mm Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Uusia väyliä parempaan mielenterveyteen Mielenteveysseura kehittää uusia tapoja edistää mielenterveyttä Uusia väyliä parempaan mielenterveyteen Mielenteveysseura kehittää uusia tapoja edistää mielenterveyttä Uusia väyliä parempaan mielenterveyteen Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Paperi: Edixion 100g (sisäosa) Edixion 170g (kannet) Scandia White 270g (kirjan kannet reiän kanssa) Pantone 802 Koko: 130x130 mm CMYK (jos Pantone ei ole mahdollinen) tai Pantone 802 Black + Pantone 802 CMYK tai CMYK + Pantone 802 Pantone reikä (aina kuva) Pantone 802 Itsemurha Itsemurha SOS-Kriisikeskus SOS-Kriisikeskus Mielenterveyden ensiapu kansalaistaidoksi Mielenterveyden ensiapu kansalaistaidoksi Koko: 65x65 mm Pantone 802 Pantone 802 CMYK tai Pantone 802 Pantone reikä (aina kuva) Pantone reikä (aina kuva)

25 JULKAISUJEN KANNET Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 25 / 27 1/ vuosikerta Mielenterveys Mielen hyvinvoinnin erikoislehti 53. vuosikerta, hinta 8,50 TEEMA: Sukupuoli ja seksuaalisuus 5/2014 KEHITÄ: Ystävyystaitoja Käytännön näkökulma lääkekeskusteluun Suomen Mielenterveysseura YKSINELÄVÄT NÄKYVIKSI Koko: 175x250 mm Väri: CMYK Paperi: Edixion 90g Koko: 199x270 mm Väri: CMYK Paperi: Edixion 90g

26 T-PAITA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 26 / 27 THE FINNISH ASSOCIATION FOR MENTAL HEALTH

27 KASSI Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 27 / 27

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0 Esipuhe Tämä kevyt graafinen ohjeisto antaa perusohjeet ABMcompositen visuaalisten elementtien käytöstä markkinointiviestinnässä. Eri viestintätilanteissa harkitusti ja johdonmukaisesti käytetty visuaalinen

Lisätiedot

Parasta Lapsille. Graafinen ohjeisto. päivitetty 2016

Parasta Lapsille. Graafinen ohjeisto. päivitetty 2016 Parasta Lapsille Graafinen ohjeisto päivitetty 2016 Logo Parasta Lapsille -logo on ollut jo vuosikymmenet samanlainen. Tämän graafisen ohjeiston yhteydessä 2014 logoon tehtiin pientä päivitystä linjoihin

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Päivitetty:

GRAAFINEN OHJEISTO. Päivitetty: Päivitetty: 8.2.2016 Liikemerkki - vaaka Woikosken liikemerkki muodostuu aina tekstilogosta ja sen yhteydessä olevasta tunnuksesta. Liikemerkin muotoja tai niiden suhteita ei saa venyttää tai vääristää

Lisätiedot

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Suomi Finland 100 -tunnus Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Tunnus Tämä on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tunnus perusmuodossaan. Se on juhlavuoden visuaalisen ilmeen arvokkain elementti, jota

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015 Akavan 3.12.2015 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus Visuaalinen identiteetti Graafinen ohjeistus MEDRIAN OY SISÄLTÖ 01 VÄRIT 04 02 03 3... CMYK ja RGB 4... HELPien värit TYPOGRAFIA 5... Ensisijainen fontti 6... Toissijainen fontti 7... WWW-sivut LOGO 8...

Lisätiedot

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO 9=1 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnuksen käyttö eri materiaaleissa edellyttää suoja-aluetta sen ympärillä. Tämän alueen sisäpuolelle ei tulisi tekstiä*. Suoja-alueen koon määrittelystä voidaan

Lisätiedot

2. Graafi nen yrityskuva

2. Graafi nen yrityskuva 2. Graafi nen yrityskuva 2.1. Näin käytät tunnisteita 2.2. Liikemerkki / logo ja sen suhteet 2.3. Logon ja sloganin suoja-alueet 2.4. Logon käyttö 2.5. Typografi a 2.6. Värit TULIKIVI OYJ:N GRAAFINEN YRITYSKUVA

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT Graafinen ohjeistus 28.10.2016 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. VAAKUNA... 4 3. TUNNUKSET... 5 3.1. Puolangan logo... 5 3.2. Slogan... 6 4. TYPOGRAFIA... 7 5. VÄRIT... 8 6. GRAAFINEN ELEMENTTI... 9 7. SÄHKÖPOSTIN

Lisätiedot

TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016

TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016 TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016 TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT 2 SISÄLTÖ Saatteeksi... 3 Tullin tunnus... 4 Tullin tunnusvaihtoehdot... 5 Tullin

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015 Graafinen ohjeisto Päivitetty tammikuussa 2015 Sisällys Sisällys Esipuhe Liikemerkki ja logo Värit korteille ja kirjepohjalle Typografia Fontit korteille ja kirjepohjalle Kirje- ja esityspohja Käyntikorttipohjat

Lisätiedot

TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS

TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS VISUAALINEN OHJEISTUS Visuaalinen ilme on osa TEKin brändiä. Visuaalinen ilme symboloi organisaatiota, vahvistaa tavoiteltuja mielikuvia, lisää näkyvyyttä ja erottuvuutta. Ulkoisille

Lisätiedot

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Esipuhe 3 Tunnus 4 Versiot 5 Käyttö 9 Vaakuna 10 Värit 11 Typografia 12 Graafiset elementit 13 Lomakepohjat 14 Vaakunalla 14 Markkinointitunnuksella 15 Kirjekuoret ja käyntikortit

Lisätiedot

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen.

Jämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen. Graafinen ohjeisto Uuden yhdistyneen Jämsän yhtenäinen graafinen ilme vahvistaa omalta osaltaan kaupungin tunnettavuutta ja vetovoimaisuutta. Alueelta löytyy mielenkiintoista ja vahvaa historiaa, mutta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada JOHDANTO 1. TUNNUS 1.1 Tunnukset 1.2 Suoja-alue & koot 1.3 Tunnuksen käyttö 1.4 Tiedostomuodot 2. VÄRIT 2.1 Värimaailma 3. TYPOGRAFIA JOHDANTO K & H Annala Oy on

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO. Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti JOHDANTO Yhtenäinen ja laadukas visuaalinen ilme auttaa erottumaan, helpottaa viestintää

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS. Ilves ry

GRAAFINEN OHJEISTUS. Ilves ry GRAAFINEN OHJEISTUS Ilves ry Copyright Ilves ry Versio 1.0 / Marraskuu 2015 YLEISTÄ Tämä ohjeistus on rakennettu ohjenuoraksi Ilves ry:n henkilökunnalle sekä kaikille urheiluseuran sidosryhmille, joilla

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Esipuhe...2. Sisällysluettelo Tunnus Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue Tunnuksen minimikoko...

Sisällysluettelo. Esipuhe...2. Sisällysluettelo Tunnus Tunnuksen mittasuhteet ja suoja-alue Tunnuksen minimikoko... Visual Manual 1 Esipuhe Pohjois-Karjala pyrkii pitkäjänteisillä ja johdonmukaisilla markkinointiviestinnän toimenpiteillä luomaan seudusta vahvan ja halutun brändin. Tavoitteena on rakentaa ja viestiä

Lisätiedot

HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY

HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY GRAAFINEN OHJEISTUS HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY Haaga-Helian graafinen ohjeisto linjaa sen, miltä näytämme ulospäin ja miten käytämme erilaisia graafisia elementtejä viestinnässä ja

Lisätiedot

jäsenapteekkien tunnus

jäsenapteekkien tunnus Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien tunnus graafinen ohje 1.0 24.2.2005 Tunnus...2 Tunnuksen väri...3 Tunnuksen asettelu...4 Tunnus ja tekstityyppi...5 Tunnuksen ja nimilogon yhdistäminen...6 Tähän

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 21.01.2013

Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Graafinen ohjeisto 21.01.2013 Tunnus Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymä Finna on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen helppokäyttöinen verkkopalvelu. Finna-palvelu auttaa käyttäjiä

Lisätiedot

Grisaille Graafinen opas

Grisaille Graafinen opas Sisällys Yritystunnuksen käyttö Yritystunnuksen käyttötapoja... 3 Esimerkkejä yritystunnuksen vääristä käyttötavoista... 4 Yritystunnuksen käyttö valokuvan kanssa... 5 Yritystunnuksen käyttö valokuvan

Lisätiedot

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS TAMPEREEN SISU vuodesta 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS Sisällysluettelo LOGO Logo 3 Typografia. 5 Värit... 8 Lomakkeet 10 Kuvitus 12 - A KU UVITUS KEET LOMAKK TYPO GRAFI VÄRIT 2 LOGO TAMPEREEN SISU vuodesta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS. Graafinen ohjeisto

GRAAFINEN OHJEISTUS. Graafinen ohjeisto GRAAFINEN OHJEISTUS LOGO SLOGANILLA Elämän peruspilarit Tunnus kokonaisuutena kuvaa vahvaa I-kirjainta viitaten Iisalmen kaupungin nimeen. Logon kantava idea tulee Koljonvirran pohjassa säilyneistä alkuperäisen

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Verohallinto

Graafinen. ohjeisto. Verohallinto Graafinen ohjeisto SISÄLTÖ Verovaakuna on osa Verohallinnon historiaa...2 1. PERUSELEMENTIT... 2 1.1 Yhteisötunnus...2 1.2 Yhteisötunnuksen käyttö...3 1.3 Yhteisötunnuksen kielletty käyttö...4 1.4 Verovaakuna...4

Lisätiedot

G R A A F I N E N O H J E I S T O

G R A A F I N E N O H J E I S T O GRAAFINEN OHJEISTO LOGO IDEA 2 Siun sote tehdään, koska asioiden täytyy muuttua. Siun sote on uudenlaisen yhteistyön tulos. Hyviä palveluita ei väännetä rautalangasta vaan ne tehdään yhdessä. Siksi Siun

Lisätiedot

Visuaalinen ilme (luonnos)

Visuaalinen ilme (luonnos) Työterveys Helsinki Visuaalinen ilme (luonnos) 24.11.2015 1 Työterveys Helsingin ilmeessä sovelletaan Helsingin kaupungille luotuja visuaalisen ilmeen elementtejä uudella kuosilla, tunnuksella ja väripaletilla

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Graafinen ohjeisto

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Graafinen ohjeisto Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Tunnus 3 Tunnuksen suoja-alueet 4 Tunnuksen käyttö 5 Värit 6 7 Kaakkolennokit 8 Sovellukset Käyntikortit 9 Asiakirjapohja

Lisätiedot

Saatteeksi. OAJ:n graafisesta ilmeestä antaa tarvittaessa lisätietoa OAJ:n viestintäosasto.

Saatteeksi. OAJ:n graafisesta ilmeestä antaa tarvittaessa lisätietoa OAJ:n viestintäosasto. Graafinen ohjeisto 2 3 Sisältö 5 Saatteeksi Saatteeksi Tämän graafisen ohjeiston tarkoituksena on 6 Tunnus 7 Tunnuksen vaakaversio ja sloganversio 8 Tunnuksen väriversiot 9 Tunnuksen tiedostomuodot 10

Lisätiedot

TuUL graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS. päivitetty

TuUL graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS. päivitetty GRAAFINEN OHJEISTUS päivitetty 2.2.2016 Turun Urheiluliiton logo Turun Urheiluliiton logo yhdistettynä kolmiomerkkiin Turun Urheiluliiton tunnus Turun Urheiluliitto -tunnuksen muodostaa logon Ja merkin

Lisätiedot

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Graafinen ohjeistus 2014. www.kyt.fi

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Graafinen ohjeistus 2014. www.kyt.fi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Graafinen ohjeistus 2014 1 www.kyt.fi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki on keskisuomalainen kansalaistoiminnan ja sitä edustavien yhteisöjen kehittäjä. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen

Lisätiedot

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä 1. 2. 2. Kauniaisten kaupungin tunnus Kauniaisten kaupunki -tunnuskokonaisuus muodostuu seuraavista osista: 1. Pelkästä Kauniaisten vaakunasta,

Lisätiedot

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI...

1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... GRAAFINEN OHJEISTO 1. ALKUSANAT... 3 2. TUNNUS... 3 3. VÄRIT... 3 4. MERKKI JA LOGOTYYPPI... 4 PÄÄLLEKKÄISVERSIO... 4 RINNAKKAISVERSIO... 4 5. SUOJA-ALUE... 5 6. TUNNUKSEN KÄYTTÖ... 5 7. MONIVÄRI... 5

Lisätiedot

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki GRAAFINEN OHJEISTUS RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Tähän ohjeeseen on koottu RATA-SM -sarjan ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä käytettävien materiaalien ulkoasua koskevat ohjeet. Tärkeää on muistaa

Lisätiedot

suomalaisen motoristin puolella Graafinen ohjeisto smo SUOMEN MOTORISTIT RY

suomalaisen motoristin puolella Graafinen ohjeisto smo SUOMEN MOTORISTIT RY Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto - Sisältö Logo Slogan Värit Fontit 3 4 5 6 Käyntikortti Kirjelomake Kirjekuori Ilmoituspohja 7 8 9 10 Roll-up Messuosasto Jakotarra 11 12 13 Valomainos Näyteikkunateipit

Lisätiedot

1 YLEISTÄ. Lapin liitto. Graafinen ohjeisto

1 YLEISTÄ. Lapin liitto. Graafinen ohjeisto SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 1 Lapin liitto... 1 Graafinen ohjeisto... 1 2 VAAKUNA JA LOGO... 2 2.1 Lapin maakuntavaakuna... 2 2.2 Logo... 4 2.3 Vaakuna ja logo yhteisenä tunnuksena... 5 2.4 Muut tunnukset...

Lisätiedot

LOGO VÄRILLINEN LOGO. Turku Energian logo on selkeä ja erottuva. Kompaktin muodon ansiosta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä.

LOGO VÄRILLINEN LOGO. Turku Energian logo on selkeä ja erottuva. Kompaktin muodon ansiosta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä. VÄRILLINEN 4 Turku Energian logo on selkeä ja erottuva. Kompaktin muodon ansiosta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä. Logossa käytettyä typografi aa on modifi oitu, eli kaikki kirjaimet on piirretty

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2010

Graafinen ohjeisto 2010 Graafinen ohjeisto 2010 1 Sisällys Johdanto 3 Liikemerkki 4 Värit 4 Tunnus 5-6 FinnMETKO-näyttelytunnus 7 Tunnusten virheellinen käyttö 8 Julkaisut 9 - KL-Uutiset 9 - Koneyrittäjä-lehti 9 - Lehti-ilmoitukset

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO MTK 100 VUOTTA KASVUA. JUHLAVUODEN TUNNUKSEN KÄYTTÖOHJE.

GRAAFINEN OHJEISTO MTK 100 VUOTTA KASVUA. JUHLAVUODEN TUNNUKSEN KÄYTTÖOHJE. GRAAFINEN OHJEISTO MTK 100 VUOTTA KASVUA. JUHLAVUODEN TUNNUKSEN KÄYTTÖOHJE. Sisältö 1. Esipuhe 2. MTK:n tunnus 3. MTK:n tunnus ja suoja-alue 4. Juhlavuoden tunnus ja suoja-alue 5. Juhlavuoden tunnuksen

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto Opintokeskus Siviksen

Graafinen ohjeisto Opintokeskus Siviksen Graafinen ohjeisto Opintokeskus Siviksen visuaalinen ilme on yhteisön identiteettiä rakentava ja selkeyttävä tekijä. Ilme heijastaa yhteisöä ja sen tavoitteita nyt ja tulevaisuudessa. Ville Tietäväinen,

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISET

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto (27.6.2013)

Graafinen ohjeisto (27.6.2013) Graafinen ohjeisto (27.6.2013) Merkki Logotyyppi Alateksti Tunnus Lapin AMK:n tunnus koostuu kolmesta osasta: logotyypistä (Lapin AMK -teksti), merkistä ja englanninkielisestä alatekstistä. Tunnuksen minimileveys

Lisätiedot

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings Käytössämme olevat ohjelmat: Adobe Indesign CS5.5 (Mac/PC) Adobe Photoshop CS5.1 (Mac/PC) Adobe Illustrator CS5.1 (Mac/PC) Adobe Acrobat X Pro (Mac/PC) Microsoft Office Aineistosuositus Suosittelemme aineiston

Lisätiedot

TILASTOKESKUKSEN GRAAFINEN OHJE

TILASTOKESKUKSEN GRAAFINEN OHJE TILASTOKESKUKSEN GRAAFINEN OHJE 2.0 2015 SISÄLTÖ ESIPUHE 3 1 PERUSELEMENTIT 1.1 Tunnus 4 1.1.1 Tunnuksen suoja-alue 5 1.1.2 Tunnuksen käyttö 6 1.1.3 Tunnusoriginaalihakemisto 7 1.2 Värit 8 1.3 Typografia

Lisätiedot

raafinen ohjeisto 2011 TIIVI Brand Book 2011 Sivu 1

raafinen ohjeisto 2011 TIIVI Brand Book 2011 Sivu 1 raafinen ohjeisto 2011 TIIVI Brand Book 2011 Sivu 1 GRAAFINEN OHJEISTO Visuaalisuus on tärkeä osa yrityksen brändiä. Oikean viestin välittäminen vaatii selkeät pelisäännöt, jotka löydät tästä osiosta.

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS 2017

GRAAFINEN OHJEISTUS 2017 GRAAFINEN OHJEISTUS 2017 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 LOGO.... 4 VÄRIT.... 5 MUUT GRAAFISET ELEMENTIT... 6 KUVAT & VÄRIT.... 7 TYPOGRAFIA.... 8 LATAA TIEDOSTOT................... 9 2 JOHDANTO Tervetuloa tutustumaan

Lisätiedot

3M Toimistotuotteet. Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät. Näin käytämme. logoja

3M Toimistotuotteet. Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät. Näin käytämme. logoja 3M Toimistotuotteet Graafinen ohjeisto / Jälleenmyyjät Näin käytämme logoja Sisältö: 1 Yleistä tuotenimistä ja logoista 1 2 3M-logo 1 2.1 3M logon käyttö internetissä 3 3 Post-it -logo 4 3.1 Perusviestilaput

Lisätiedot

Turun yliopiston ylioppilaskunnan graafinen ohjeisto 2016

Turun yliopiston ylioppilaskunnan graafinen ohjeisto 2016 Turun yliopiston ylioppilaskunnan graafinen ohjeisto 2016 1. Tunnus 1.1 Markkinointitunnus Käytetään esimerkiksi TYYn viestinnässä, esitteissä, oppaissa, julisteissa, markkinointitavaroissa, sosiaalisessa

Lisätiedot

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Alustava 19.11.2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 2 (10) 1 Markkinointitunnus Oiva Akatemian markkinointitunnus muodostuu tyylitellyistä oranssista O- ja harmaasta

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Pastorpuvun markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Pastorpuvun markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Pastorpuvun markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT 4 PUVUN GRAAFINEN ILME 5 TUNNUS 6 TUNNUKSEN VERSIOT 7 TUNNUKSEN MITTASUHTEET 8 TUNNUKSEN VÄRIT 9 TUNNUKSEN

Lisätiedot

Kirjoitusohje Oped-Exo - ejulkaisulle

Kirjoitusohje Oped-Exo - ejulkaisulle No. Kirjoitusohje Oped-Exo - ejulkaisulle projektiassistentti Reima Kallinen Oped-Exo hanke Julkaistu 08.11.2004 (Muokattu 16.11.2004) Kallinen, R. Kirjoitusohje Oped-Exo-julkaisulle Julkaistu 08.11.2004

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO

EURAJOEN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO EURAJOEN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO 1 Sisällysluettelo 1 Logo 1 Logo s. 3 Eurajoen kunnan logo ammentaa visuaalista il- Värit ja suoja-alue s. 4 mettään ja väritystä merellisyydestä. Purje viestii Käyttö

Lisätiedot

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2.

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2. LAITTEISTOMME M&P PAINOSSA KÄYTÖSSÄMME OVAT SEURAAVAT OHJELMAT: Adobe Photoshop CS6 Adobe InDesign CS6 Adobe Illustrator CS6 Adobe Acrobat Pro Adobe Distiller Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft Powerpoint

Lisätiedot

Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen

Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen Ennen kuin aloitat: 1. Asenna tietokoneeseesi ilmainen Miso Regular fontti, jonka saat täältä: https://www.fontspring.com/fonts/marten- nettelbladt/miso

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutus mielenterveystyössä ja kommentteja edellisiin puheenvuoroihin

Sosiaalinen kuntoutus mielenterveystyössä ja kommentteja edellisiin puheenvuoroihin Sosiaalinen kuntoutus mielenterveystyössä ja kommentteja edellisiin puheenvuoroihin Kristian Wahlbeck Kehitysjohtaja kristian.wahlbeck@mielenterveysseura.fi Mielenterveys Sosio-ekonomiset tekijät vaikuttavat

Lisätiedot

1. Graafiset peruselementit

1. Graafiset peruselementit 1.1. Tunnus Kalajoki tunnusta käytetään kaikessa Kalajoen kaupungin viestinnässä, niin tiedottamisessa, ilmoittelussa kuin mainonnassakin. Kalajoen vaakuna varataan virallisiin ja juhlallisiin käyttötarkoituksiin

Lisätiedot

Ehkäisevän mielenterveystyön vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus

Ehkäisevän mielenterveystyön vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus Ehkäisevän mielenterveystyön vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus 8.5.2012 Tampere Kristian Wahlbeck kehitysjohtaja kristian.wahlbeck@mielenterveysseura.fi Uuden paradigman nousu Vaikuttava edistävä ja

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän VISUAALINEN ILME.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän VISUAALINEN ILME. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän VISUAALINEN ILME 2 Logo ja väritys 3 Logon käyttö ja asettelu 4 Logon suoja-alue ja minimikoko 5 Värimääritykset 6 Typografia 7 Käyntikortit 8 Kirjekuoret

Lisätiedot

Helsingin kaupunginmuseo GRAAFINEN OHJEISTO Muistaa sen elävästi

Helsingin kaupunginmuseo GRAAFINEN OHJEISTO Muistaa sen elävästi Helsingin kaupunginmuseo GRAAFINEN OHJEISTO 2011 Muistaa sen elävästi Helsingin kaupunginmuseo Muistaa sen elävästi Sisällysluettelo 01 esipuhe Helsingin kaupunginmuseo tallentaa ja vaalii Helsingin kaupungin

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA LAPIN MUOTOILUOHJELMAN VALMISTELUHANKE 2009-2010

VIESTINTÄSUUNNITELMA LAPIN MUOTOILUOHJELMAN VALMISTELUHANKE 2009-2010 LAPIN MUOTOILUOHJELMAN VALMISTELUHANKE 2009-2010 Lapin muotoiluohjelman valmistelu Viestinnän tavoite INNOVATIIVISTA MUOTOILUA LAPPILAISILLE HYVINVOINTIA - varmistaa Lapin muotoiluohjelman tunnettuus -

Lisätiedot

Esteetön PowerPoint-esitys

Esteetön PowerPoint-esitys ESKEn esteettömyyssuunnistus 4.12.2015 Esteetön PowerPoint-esitys ( SAFA Kirsti Pesola, tekn.lis. (arkkitehti johtaja, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE puh (09) 613 191 tai 050 594 2553 kirsti.pesola@invalidiliitto.fi

Lisätiedot

graafinen ohje Kampanjatunnus ja sen käyttö

graafinen ohje Kampanjatunnus ja sen käyttö graafinen ohje Kampanjatunnus ja sen käyttö 2010 Graafinen ohje auttaa yhtenäisen kampanjailmeen ylläpitämisessä. Ohjeeseen voidaan tehdä lisäyksiä ja päivityksiä tarpeen mukaan. OHJETTA PÄIVITETTY 7.10.2010

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu XXX,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu XXX, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2013 C(2013) 818 final Osa 3/6 KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu XXX, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/30/EY täydentämisestä vedenlämmittimien,

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /,

LIITTEET. asiakirjaan. KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.5.2015 C(2015) 2874 final ANNEXES 1 to 4 LIITTEET asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/30/EU täydentämisestä

Lisätiedot

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16 Sivu 1/16 Tulostuslaatuopas Tyhjät tai valkoiset sivut a Poista kuvayksikkö tai kuvansiirtopaketti ja asenna se uudelleen. Varoitus Vaurioitumisen mahdollisuus: Älä altista kuvayksikköä tai kuvansiirtopakettia

Lisätiedot

Keskusta. Graafinen perusohje

Keskusta. Graafinen perusohje Graafinen perusohje Ilmeen tehtävänä on pitää viestintä selkeänä ja arvokkaana, vailla turhanpäiväisiä sirkustemppuja. Ilme palvelee sisältöä antamalla tilaa ajatuksille tekemällä painavasta asiasta kevyttä

Lisätiedot

LIITE LIITE III. KOMISSION DELEGOITUUN ASETUKSEEN (EU) No /..

LIITE LIITE III. KOMISSION DELEGOITUUN ASETUKSEEN (EU) No /.. EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 1.10.2013 C(2013) 6280 final LIITE LIITE III [ ] KOMISSION DELEGOITUUN ASETUKSEEN (EU) No /.. Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/30/EU täydentämisestä kotitalouksien

Lisätiedot

Äänekosken Juniorijalkapallo

Äänekosken Juniorijalkapallo Äänekosken Juniorijalkapallo Graafinen ohjeistus 1 graafinen ohjeistus Sisällysluettelo Äänekosken Juniorijalkapallo -vaakunalogo 3 Äänekosken Juniorijalkapallo -tekstilogo 4 Logojen et ja koot 5 Värielementit

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto v.1.0

Graafinen ohjeisto v.1.0 Graafinen ohjeisto 2014 v.1.0 Sisällysluettelo 1. Logo ja sen käyttö 1.2. Logon turva-alueet 1.3 Logo mustavalkoisena ja negatiivina 1.4 Logon käyttö kuvan tai väripohjan päällä 2. Graafinen elementti

Lisätiedot

Tilkkuilijan värit. Saana Karlsson

Tilkkuilijan värit. Saana Karlsson Tilkkuilijan värit Saana Karlsson Tilkkutöissä erivärisiä kangaspaloja ommellaan yhteen ja siten muodostetaan erilaisia kuvioita. Värien valinta vaikuttaa siihen miten suunnitellut kuviot tulevat tilkkutyössä

Lisätiedot

WASAGROUP» GRAAFINEN OHJEISTO 2. GRAAFISET ELEMENTIT...5 Tekstuuri... 5 Raita... 5 Flat Design... 5 Kerrokset... 6

WASAGROUP» GRAAFINEN OHJEISTO 2. GRAAFISET ELEMENTIT...5 Tekstuuri... 5 Raita... 5 Flat Design... 5 Kerrokset... 6 GRAAFINEN OHJEISTO WASAGROUP» GRAAFINEN OHJEISTO 2 SISÄLLYS LOGOT...3 Värit... 3 Asemointi... 3 VÄRIT...4 Värit logoissa... 4 Värit taustalla ja pinnoilla... 4 Sävyt... 4 Oikea väritila oikeassa ympäristössä...

Lisätiedot

G R A A F I N E N O H J E I S TO M O S A I I K K I K U V I O N K Ä Y T Ö S T Ä. P ä i v i t y s t o u k o k u u 2 0 1 1

G R A A F I N E N O H J E I S TO M O S A I I K K I K U V I O N K Ä Y T Ö S T Ä. P ä i v i t y s t o u k o k u u 2 0 1 1 G R A A F I N E N O H J E I S TO M O S A I I K K I K U V I O N K Ä Y T Ö S T Ä P ä i v i t y s t o u k o k u u 2 0 1 1 T U N N U S J A M O S A I I K K I K U V I O TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnus sijoitetaan

Lisätiedot

Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan

Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan Graafinen ohjeisto Tervetuloa yhteiskunta-alan visuaaliseen maailmaan Tämän oppaan tavoitteena on esitellä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n ilmeen perusasiat ja niiden kautta ohjata, kannustaa ja

Lisätiedot

HELSINKI RINGETTE SEURAVAATEMALLISTO

HELSINKI RINGETTE SEURAVAATEMALLISTO HELSINKI RINGETTE SEURAVAATEMALLISTO 2016-2017 0 KEVYTTOPPATAKKI TUOTENIMI TUOTENUMERO KOOT VÄRIT TUOTEKUVA PAINATUS HINTA (sis.alv 24% + 1-väripainatuksen) KEVYTTOPPATAKKI MUSTA EI PAINATUKSIA 70,00 HARMAA

Lisätiedot

AP KIINTEISTÖPALVELUT

AP KIINTEISTÖPALVELUT AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO PJG 21052012 AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO Logo 4-6 Värimääritykset 7 Typografia 8-9 Yritysgrafiikka - Käyntikortti 10 - Kirjekuoret 11 - Lomakkeet 12-13

Lisätiedot

EILA Ehdokas. Ehdokaskortti Esimerkki. Ehdokkaan vaaliteema. (taustattomalla kuvalla) 148 mm x 105 mm. Muista mainita vaalipiirisi

EILA Ehdokas. Ehdokaskortti Esimerkki. Ehdokkaan vaaliteema. (taustattomalla kuvalla)  148 mm x 105 mm. Muista mainita vaalipiirisi kortti Esimerkki (taustattomalla kuvalla) 148 mm x 105 mm haluamasi Kerro ytimekkäästi si Suomi kuntoon n kanssa käytetään kevennettyä apilalogoa ilman pyöreää taustaa kuva Tittelit EILA Synt. 19xx Tässä

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Ohjeita informaation saavutettavuuteen

Ohjeita informaation saavutettavuuteen Ohjeita informaation saavutettavuuteen Tarkoitus Kasvattaa tietoisuutta ja lisätä esteettömän informaation aiheen näkyvyyttä ja sen merkitystä elinikäisen tasapuolisen oppimisen mahdollisuuksista Tukea

Lisätiedot

Innovaatioita ja tuottavuutta vahvistamassa Mielenterveys kriittisenä menestystekijänä

Innovaatioita ja tuottavuutta vahvistamassa Mielenterveys kriittisenä menestystekijänä Innovaatioita ja tuottavuutta vahvistamassa Mielenterveys kriittisenä menestystekijänä Sari Aalto-Matturi Suomen Mielenterveysseura Work Goes Happy 15.3.2016 Lähes jokainen ihminen kohtaa jossain elämänsä

Lisätiedot

Väitöskirjan kansien suunnittelu

Väitöskirjan kansien suunnittelu Väitöskirjan kansien suunnittelu Ohje koskee Lapin Yliopistopainossa painettavia julkaisuja. Väittelijä toimittaa tarvittavat tiedot tekijälle sähköisenä: - julkaisun nimi - acta sarjan numero sekä ISBN

Lisätiedot

CSS - tyylit. 13.11.2000 Seppo Räsänen

CSS - tyylit. 13.11.2000 Seppo Räsänen CSS - tyylit 13.11.2000 Seppo Räsänen Sivu 2 1 CSS-tyylit Dynaaminen HTML tai DHTML on standardi, joiden käyttöä tukevat uusimmat Netscapen ja Microsoftin selaimet. DHTML:n ominaisuuksia ovat tyylitiedostot

Lisätiedot

Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen 2015

Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen 2015 Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen 2015 Sisällysluettelo Vertaistukiryhmät läheisen kuolemasta selviytymiseen... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus Valtakunnalliset intensiivikurssit...

Lisätiedot

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen.

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Sivu 1/7 Värilaatuopas Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Laatu-valikko Tulostustila Väri Vain musta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 Mainostoimisto Penbox 10-2015 TAIVASSALON LOGO Virallinen logo 2015 Taivassalon ilmeen keskeisin elementti on tunnus logotekstin yhteydessä. Yksimastoisesta purjelaivasta muodostuva

Lisätiedot

TEEMASEMINAARI 6 LIIKKEEN MIELEKKYYTTÄ JA MIELEN LIIKETTÄ

TEEMASEMINAARI 6 LIIKKEEN MIELEKKYYTTÄ JA MIELEN LIIKETTÄ TEEMASEMINAARI 6 LIIKKEEN MIELEKKYYTTÄ JA MIELEN LIIKETTÄ Teemaseminaarin ohjelma 10.15 Kuka olen, mistä tulen, miksi olen täällä? Näkymiä ja unelmia, Esa Nordling (THL) ja Satu Turhala(SMS) 10.45 Puhe,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada

GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada JOHDANTO 1. TUNNUS 1.1 TUNNUS 1.2 SUOJA-ALUE & KOOT 1.3 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 1.4 TIEDOSTOMUODOT 2. VÄRIT 3. GRAAFISET ELEMENTIT 4. TYPOGRAFIA 4.1 PÄÄASIALLINEN TYPOGRAFIA

Lisätiedot

1. Sommitelman on sijaittava sivun keskellä sekä vastattava tilauksessa ilmoitettuja mittoja;

1. Sommitelman on sijaittava sivun keskellä sekä vastattava tilauksessa ilmoitettuja mittoja; Digitaalinen alkuperäisversio on komposiitti-pdf, joka on tehty PDF/X- 1a:2001 -versiolla sekä Acrobat Distillerillä. Tilauksen mukaisesti joko CMYK:llä tai CMYK+SPOT -väreillä (PANTONE). Ohjeita ja suosituksia

Lisätiedot

Suomen Keskusta r.p. PUOLUEEN ILMEEN GRAAFINEN OHJEISTO 2014

Suomen Keskusta r.p. PUOLUEEN ILMEEN GRAAFINEN OHJEISTO 2014 Suomen Keskusta r.p. PUOLUEEN ILMEEN GRAAFINEN OHJEISTO 2014 Keskustan ilme Sisältö 1. Keskustan tunnus... 3 2. Värit... 2 3. Typografia... 3 4. Kuvitus... 7 5. Graafisen ilmeen toteuttaminen... 9 lehti-ilmoitukset

Lisätiedot

Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla.

Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla. Esitysgrafiikka Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla. Tallenna esimerkki.pptx tiedosto tuokion kansioon. Avaa esimerkki.pptx tiedosto PowerPoint ohjelmassa. Jäsennysnäkymä

Lisätiedot

Graa f inen ohjeisto Graa f inen ohjeisto

Graa f inen ohjeisto Graa f inen ohjeisto Graa Graa Graa Sisällys alkusanat 1 helmet-logon peruselementit ja värikoodit 2 helmet-logon versiot 3 helmet-logon suoja-alue 4 Logon käyttö kuvan ja väripinnan päällä 6 suositukset kirjasimista 7 Graa

Lisätiedot

Mielenterveyden. Ensiapukirja. Mielenterveyden. Ensiapukirja. Tarja Heiskanen Kristina Salonen Pirkko Sassi. Suomen Mielenterveysseura SMS-Tuotanto Oy

Mielenterveyden. Ensiapukirja. Mielenterveyden. Ensiapukirja. Tarja Heiskanen Kristina Salonen Pirkko Sassi. Suomen Mielenterveysseura SMS-Tuotanto Oy Tarja Heiskanen Kristina Salonen Pirkko Sassi Mielenterveyden Ensiapukirja Mielenterveyden Ensiapukirja Tarja Heiskanen Kristina Salonen Pirkko Sassi Suomen Mielenterveysseura SMS-Tuotanto Oy Suomen Mielenterveysseura

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 1 Graafinen ohjeisto Sisällys Alkusanat 3 Tunnus 4 Tunnus - elementtien käyttö 5 Tunnus - elementtien koko 6 Tunnus - värivariaatiot ja niiden käyttö 7 Tunnus - tunnus ja slogan 8 Tunnus - kieliversiot

Lisätiedot

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille

Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille Posti materiaalit etä- ja verkkokauppiaille 1.1.2016 Ohje Postin palvelujen esittämiseksi mm. verkkokauppiaiden materiaaleissa ja verkkosivuilla Postin toimitustapojen näkyminen yhdenmukaisella tavalla

Lisätiedot

EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO

EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO EURAN KUNTA GRAAFINEN OHJEISTO Graafinen ohjeisto määrittelee Euran ulkoisen ilmeen ja antaa ohjeet sen toteuttamisesta. Ohjeisto opastaa kunnan logon ja muiden graafisten elementtien käytössä sekä määrittelee värit ja kirjasimet. Löydät

Lisätiedot

Mitä sinä laittaisit tänne?

Mitä sinä laittaisit tänne? Mitä sinä laittaisit tänne? Graafinen Ohjeisto VERSIO 1.0 JemmaMakasiinin markkinointimateriaalin tekijöille Sisältö ALKUSANAT 4 JEMMAMAKASIININ YRITYSILME 5 TUNNUS 6 TUNNUKSEN VERSIOT 7 TUNNUKSEN MITTASUHTEET

Lisätiedot

MAHTUVATKO PÄIHDETYÖ JA MIELENTERVEYSTYÖ EHKÄISYSTÄ HOITOON SAMAAN STRATEGIAAN?

MAHTUVATKO PÄIHDETYÖ JA MIELENTERVEYSTYÖ EHKÄISYSTÄ HOITOON SAMAAN STRATEGIAAN? MAHTUVATKO PÄIHDETYÖ JA MIELENTERVEYSTYÖ EHKÄISYSTÄ HOITOON SAMAAN STRATEGIAAN? Eri viitekehysten kohtaaminen strategiatyön haasteesta mahdollisuudeksi Ongelmat eivät juuri koskaan esiinny yksinään, ja

Lisätiedot