SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO"

Transkriptio

1 SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO

2 SISÄLLYSLUETTELO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 2 / 27 Logo...4 Logon suoja-alue ja minimikoko...5 Logon käyttö ilmeessä...6 Logon vaihtoehtoinen käyttö ilmeessä...7 Logon tiedosto- ja väriversiot...8 Logon käytön esimerkkejä...9 Logon yhdistäminen muihin brändeihin Päävärit Lisävärit Typografia Kuvakonsepti Infografiikka Brändihierarkia Esimerkkejä sovelluksista Powerpoint Käyntikortti Word-lomake Kirjekuoret Saate Todistus ja kunniakirja Julkaisujen kannet Julkaisujen kannet T-paita Kassi... 27

3 Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 3 / 27 Suomen Mielenterveysseuran brändi on nyt Mieli. Toivomme, että tämän ohjeiston avulla erilaisten graafisten sovellusten suunnittelu on mielekästä ja sujuvaa.

4 LOGO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 4 / 27 Logosta on kaksi asetteluversiota. Mieli-logo sellaisenaan sekä seuran koko nimeen yhdistettynä. Sovelluskohtaisesti voidaan seuran nimeä käyttää erillään logosta (esim. esitteen kansi). Jos sovelluksen tila on pieni ja erillään käyttö ei ole mahdollista, käytetään yhdistelmää (esim. logo allekirjoittajana muussa ympäristössä). Logomme väri ja muotokieli hehkuvat hyvää mieltä!

5 LOGON SUOJA-ALUE JA MINIMIKOKO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 5 / 27 Logon suoja-alue on rauhoitettu alue, jonka sisälle ei saa sijoittaa kuvaa tai tekstiä. Näin varmistetaan logon luettavuus ja painokelpoisuus joka tilanteessa. Mieli-logon suoja-alue on pisteen korkeus, logon jokaisessa sivussa. Tietyissä sovelluksissa voidaan tehdä poikkeus suoja-alueen määrittelystä. X X X X Logon minimikoko on määritelty, jotta varmistetaan logon luettavuus sekä painokelpoisuus pienessä koossa. Logon minimikoko ilman suoja-aluetta on 15 mm, seuran nimen kanssa logon minimileveys on 30 mm. X Minimileveys: 15mm Logoa käytetään minimikoossa vain harvoissa tapauksissa. X X X X Mieli tarvitsee myös suojausta! X Minimileveys: 30mm

6 LOGON KÄYTTÖ ILMEESSÄ Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 6 / 27 Mieli-logon perusversiota käytetään joko vihreänä valkoisella taustalla tai valkoisena vihreällä taustalla. Kuvan päällä käytetään valkoista versiota. Logo voidaan asemoida melko vapaasti sovelluksen mukaan. Suurikokoisena sovelluksen keskelle tai pienenä alueen reunaan, keskelle tai kulmiin. Logomme on ihmisten parissa!

7 LOGON VAIHTOEHTOINEN KÄYTTÖ ILMEESSÄ Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 7 / 27 Mieli-logoa voidaan käyttää myös niin että i-kirjainten pisteet ovat sovelluksessa irrallaan logosta, kuitenkin niin että pisteet ovat samankokoisia kuin logon suhteet. Niiden sijainti katsotaan aina sovelluskohtaisesti. Pääsääntö on, että pisteet esiintyvät samassa pinnassa kuin logo. Ihmisen mieli on erilainen ja muuttuva!

8 LOGON TIEDOSTO- JA VÄRIVERSIOT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 8 / 27 Mieli-logoista on tuotettu sähköiset originaalitiedostot logojen eri käyttötilanteita ja -kohteita varten. Originaalit ovat jaoteltu värijärjestelmittäin. Jokaisesta värijärjestelmästä on valikoima tiedostoformaatteja yleisimpiin ohjelmistoihin ja käyttötarkoituksiin. Originaaleihin ei saa tehdä muutoksia. Käytä aina logon sähköistä originaalitiedostoa. Logon eri tiedostoversiot löydät mielenterveysseura.fi -sivustolta. Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_GREEN_RGB.pdf MIELI_LOGO_GREEN_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_GREEN_RGB_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_RGB.pdf MIELI_SEURA_GREEN_RGB_LARGE.png MIELI_SEURA_GREEN_RGB_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_SEURA_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB.pdf MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_RGB_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, vihreä. RGB: MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_RGB.pdf MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_SMALL.png PANTONE: MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_PANTONE.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_PANTONE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_CMYK.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_GREEN_CMYK.pdf Mieli logo, valkoinen. Mieli logo, valkoinen. Mieli logo, valkoinen. Mieli logo, valkoinen. RGB: MIELI_LOGO_WHITE_RGB.ai MIELI_LOGO_WHITE_RGB.pdf MIELI_LOGO_WHITE_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_WHITE_RGB_SMALL.png RGB: MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.pdf MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_WHITE_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_WHITE_SMALL.png RGB: MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB.pdf MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE_RGB_SMALL.png RGB: MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.pdf MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE_LARGE.png MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE_SMALL.png CMYK: MIELI_LOGO_WHITE.ai MIELI_LOGO_WHITE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_WHITE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_WHITE.pdf CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_WHITE.pdf Mieli voi olla vihreä tai valkoinen, mutta harvoin musta! Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_BLACK.ai MIELI_LOGO_BLACK.pdf Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_BLACK.ai MIELI_LOGO_SEURA_BLACK.pdf Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_EN_BLACK.ai MIELI_LOGO_SEURA_EN_BLACK.pdf Mieli logo, musta. CMYK: MIELI_LOGO_SEURA_RU_BLACK.ai MIELI_LOGO_SEURA_RU_BLACK.pdf

9 LOGON KÄYTÖN ESIMERKKEJÄ Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 9 / 27 Ohessa on demonstroitu oikeita ja vääriä tapoja käyttää logoa: 1. Valkoinen logo vihreällä taustalla. 2. Vihreä logo valkoisella taustalla. 3. Logoa voi käyttää kuvan päällä, kun tausta on rauhallinen. 4. Mieli-logon muotoja ei saa muuttaa millään tavalla. Käytä ainoastaan logon originaalitiedostoja. Älä kirjoita logon tekstejä itse. 5. Logosta ei saa tehdä ääriviivaversiota. 6. Logon väriä ei saa muuttaa. 7. Logoa tai sen mittasuhteita ei saa muuttaa tai muokata. 8. Logoa ei saa kallistaa. 9. Älä käytä logoa kehyksissä tai laatikossa. 10. Älä käytä varjoja tai muita efektejä logossa. 11. Mustaa logoa käytetään ainoastaan, jos värillisen tai valkoisen logon käyttö ei ole mahdollista. 12. Älä käytä logoa epäselvän kuvan tai taustan päällä. Virheet ovat inhimillisiä mutta niitä voi välttää!

10 LOGON YHDISTÄMINEN MUIHIN BRÄNDEIHIN Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 10 / 27 Mieli-logoa ei pääsääntöisesti yhdistetä kiinteästi muihin brändi-logoihin. Usean brändin yhteisnäkyvyydessä noudatetaan brändihierarkiakohdassa esitettyä tapaa, jossa logot esiintyvät rinnakkain samanarvoisia. Näissä tilanteissa on olennaista tietää kyseisen sovelluksen brändihierarkia, se määrittää allekirjoittaja-logojen kokosuhteen pääbrändiin. Jos on kyseessä esim. tapahtuma, jossa yhteistyö vaatii kahden brändi-logon yhdistämistä, voidaan Mieli-logo liittää toisen logon yhteyteen. Hierarkia pitää olla tarkoin tiedossa, jotta voidaan määritellä kumpi logoista on alisteinen toiselle. Jos Mieli-logo on alisteinen, käytetään logon versiota ilman Suomen Mielenterveysseura -nimeä. Mieli-logon sijainti toisen logon yhteydessä määritetään tapauskohtaisesti ja se ei saa alittaa sille määriteltyä minimikokoa. Mieli-logo allekirjoittajana muiden kanssa samanarvoisena. Mallinnusesimerkit logojen yhdistämiseen.

11 PÄÄVÄRIT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 11 / 27 Kirkas vihreä on Mielen pääväri. Sen toistamisessa parhaiten toimivat RGB ja Pantone-määritykset. Isoja väripintoja pyritään välttämään, kun vihreätä käytetään CMYK-määrityksin. Silloin vihreätä käytetään lähinnä yksittäisissä graafisissa elementeissä tai otsikoissa. Harmaa väri on alisteinen vihreälle, mutta sen rooli on hyvin tärkeä. Se on pääsääntöisesti tekstiväri. Kuitenkin suurissa leipätekstimassoissa luettavuuden varmistamiseksi käytetään poikkeuksellisesti mustaa väriä. RGB... R0 G225 B60 PANTONE CMYK... C80 M0 Y85 K0 MAALI... NCS S 1080-G30Y KALVO... ORACAL LIME-TREE GREEN RGB... R115 G125 B130 PANTONE CMYK... C0 M0 Y0 K65 10% sävyt pääväreistä (näitä sävyjä käytetään vain sisältöjä rajaamaan niiden taustalla tarpeen mukaan) Kirkas ja energinen vihreä on päävärimme!

12 LISÄVÄRIT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 12 / 27 Nämä lisävärit ovat määritelty infografiikkaa varten. Mielen infografiikka pyritään toteuttamaan käyttämällä pääväriä ja harmaan sävyjä. Voi olla tilanteita, jossa ne eivät riitä, silloin voidaan harkitusti ottaa käyttöön lisävärejä tämän hierarkian mukaan. RGB... R160 G165 B170 CMYK... C0 M0 Y0 K40 RGB... R220 G225 B230 CMYK... C0 M0 Y0 K13 RGB... R5 G210 B245 CMYK... C60 M0 Y0 K0 RGB... R255 G240 B35 CMYK... C0 M0 Y100 K0 Käytä sinistä ja keltaista vain todelliseen tarpeeseen!

13 TYPOGRAFIA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 13 / 27 Print / Web Mielen typografia rakentuu Sofia Pro Soft Light -kirjasintyyppiin. Se jatkaa logon muotokieltä ilmeessä. Sitä käytetään mm. leipätekstityyppinä. Sofian voi hankkia osoitteesta Clarendon LT Bold on pääsääntöisesti isojen otsikoiden käytössä sekä järjestön nimien kirjoitusasussa. Sen avulla saadaan kontrastia typografiaan. Clarendon LT löytyy useimmista graafisista työasemista valmiina. Microsoft Office MS Word -ohjelmassa käytetään Clarendon Bold ja Arial Rounded MT Light -kirjasintyyppejä. Niitä ei tarvitse erikseen hankkia vaan ne ovat asennettu jokaisen Office-ohjelmia käyttävän koneelle. Sofia Pro Soft Light ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Sofia Pro Soft Medium ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Clarendon LT Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Clarendon LT Regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Huomaathan että Clarendon Bold on lihavoitu tekstityyppi, joten sitä ei saa erikseen määritellä ohjelmassa lihavoiduksi. PowerPoint -ohjelmassa käytetään Georgia Bold sekä Calibri -kirjasintyyppejä. Tällä halutaan varmistaa että esitykset toimivat moitteettomasti kun avoin tiedosto siirretään käytettäväksi ulkopuoliseen esitysohjelmaan, esim. seminaareissa. Clarendon Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Georgia Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Arial Rounded MT Light ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö Calibri ABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrtuvwxyzåäö

14 KUVAKONSEPTI Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 14 / 27 Mieli yhdistyy luonnollisella tavalla ympäröivään maailmaan ja ihmisiin. Kuvissa taltioidaan ihmisen katse, luonnollinen ilme. Pyritään tuomaan esiin kyseisen ihmisen oma mieli ja erilaisia vivahteita tunnetiloista. Tavallisia ihmisiä, jotka edustavat eri ikäryhmiä, sukupuolia sekä kulttuureja. Kuvausympäristöinä erilaiset miljööt, jotka ovat riittävän arkisia ja neutraaleja. Kuvissa käytetään vallitsevaa luonnollista valoa. Kasvoja korostamaan lisätään valoa heijastamalla. Kuvat on rajattu valmiiksi kuvatessa, uudelleen rajaamista sovellettaessa vältetään. Websivuilla responsiivisuus vaatii kuvien mukautumista, joka on välttämätön tekninen toiminto. Ihminen on kauneimmillaan sellaisenaan!

15 INFOGRAFIIKKA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 15 / 27 Informaatiografiikka on Mielenterveysseuralle tärkeä visuaalinen keino kertoa yksinkertaisella tavalla, mitä suomen kansalle kuuluu. Mielenterveys on ihmisen hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn perusta. Mielenterveys on hyvinvoinnin tila, joka mahdollistaa henkilön voimavarojen käytön, osallisuuden, tuottavuuden ja elämään liittyvien vastoinkäymisten kohtaamisen. Muotokieli noudattaa logon ja Sofia Pro Soft fontin pehmeää muotokieltä. Poikkeuksena PowerPoint-ohjelmassa tuotetut graafit, siinä ympäristössä räätälöity muotoilu on rajallista. 76% Suomalaisista haluaa olla tekemisissä mielenterveys- ongelmaisten kanssa. Joka neljäs meistä kärsii mielenterveysongelmasta jossain elämänvaiheessa. Mielenterveysbarometri 2012: 82% Väestöstä uskoo, että hyvillä lääkkeillä, psykoterapialla tai muulla tuella mielenterveyskuntoutuja voi elää normaalia elämää. Värimaailma muodostuu pääväristä sekä harmaan sävyistä. Tästä voi poiketa, jos värikoodaus vaatii laajemman väripaletin, silloin voidaan ottaa käyttöön muita lisävärejä. % & < < > =? 19% 25% 12% 15% 35% Näihin palloihin voimauttavaa tietoa lapsista ja nuorista? 873 1,5x Suomalaista teki itsemurhan -kertainen Suomalaisten alle 65-vuotiaiden itsemurhakuolleisuus EU:n vuonna keskimääräiseen verrattuna. Itsemurhat liittyvät mielenterveys- ja päihdeongelmiin, syrjäytymiseen ja köyhyyteen. Mielenterveyshäiriöihin liittyvää häpeäleimaa voidaan vähentää mm. valistuksella. Stigman poisto on tärkeää, silla häpeäleima viivästyttää hoitoon hakeutumista. Mielenterveysongelmien vuosikustannukset Osa1 Osa2 Osa3 Osa4 Osa5 Osa6 Osa7 12% 98 % graafisista suunnittelijoista tarvitsee psykiatria. 14% 41% 33% Abc Def Hij Klm 55% 30% 12% Tilastolähteet: Mielenterveysbarometri 2012, OECD ja muut tilastolähteet. Suomen Mielenterveysseura on vuonna 1897 perustettu kansanterveys- ja kansalaisjärjestö. Seura edistää Suomessa asuvien mielenterveyttä, tekee ehkäisevää mielenterveystyötä ja rakentaa vapaaehtoisen kansalaistoiminnan edellytyksiä mielenterveyden alalla.

16 BRÄNDIHIERARKIA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 16 / 27 TASO 1 Suomen Mielenterveysseura TASO 2 Paikallisseuran nimi TASO 3 Yksikkö, kriisikeskukset, palvelu, tuote, hanke, tapahtuma TASO 4 Useita samantasoisia yhteistyössä, seura ns. yksi allekirjoittajista.

17 ESIMERKKEJÄ SOVELLUKSISTA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 17 / 27

18 POWERPOINT Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 18 / 27

19 KÄYNTIKORTTI Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 19 / 27 EILA RUUSKANEN-HIMMA Yksikkö, titteli samalla rivillä EILA RUUSKANEN-HIMMA Yksikkö, titteli samalla rivillä SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA Maistraatinportti 4 A, 7. krs, FI Helsinki , THE FINNISH ASSOCIATION FOR MENTAL HEALTH Maistraatinportti 4 A, 7th floor, FI Helsinki , famh.fi

20 WORD-LOMAKE Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 20 / 27 Suomen Mielenterveysseura Föreningen för Mental Hälsa i Finland The Finnish Association for Mental Health Maistraatinportti 4 A, FI Helsinki, Finland. Puh./Tel , mielenterveysseura.fi Y-tunnus/FO-nummer/Business ID:

21 KIRJEKUORET Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 21 / 27

22 SAATE Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 22 / 27 SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA Maistraatinportti 4 A, Helsinki, puh , mielenterveysseura.fi Koulutuskeskus: Ratamestarinkatu 9, Helsinki, puh

23 TODISTUS JA KUNNIAKIRJA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 23 / 27 TODISTUS Suomen Mielenterveysseuran vuoden 2013 Nimi Sukunimi on osallistunut Suomen Mielenterveys Koulutuskeskuksen ja Suomen Uusperheiden Liitto ry:n yhteistyössä järjestämään Perhearviointi - perheen voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arvointimenetelmäkoulutuksen (3 op) Koulutusohjelma koostuu menetelmistä ja työkaluista, jotka auttavat perheen toimintakyvyn, vahvuuksien ja vaikeuksien arvioinnissa. Arviointimenetelmän avulla voidaan perheen toimintakykyä, vahvuuksia ja vaikeuksia kuvata yksityiskohtaisesti. Perheen kanssa tunnistetaan vahvuudet, joiden varaan voi rakentaa ja vaikeudet, joita pyritään lievittämään. Arviointiprosessin aikana harjoitellaan käyttämään menetelmiä, jotka lisäävät perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta. Kouluttajana on toiminut Marjukka Laukkanen, perheterapeutti VET Valtakunnallinen Mielenterveyspalkinto Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon saa positiivista psykologiaa, ihmisen henkistä hyvinvointia sekä onnellisuutta lukuisissa kirjoissaan, artikkeleissaan, puheissaan ja opetustyössään käsitellyt Psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen Suomen Mielenterveysseura Koulutuskeskus Helsingissä Suomen Mielenterveysseura Helsingissä Eira Tikkanen koulutusjohtaja Pentti Arajärvi puheenjohtaja Marita Ruohonen toiminnanjohtaja

24 JULKAISUJEN KANNET Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 24 / 27 Koko: 175x250 mm Uusi työtapa nuorten monimuotoisiin ongelmiin Multidimensional Family Therapy Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Mielenterveyden ensiapu (1) Mielenterveys elämäntaitona Mielenterveyden ensiapu (1) Mielenterveys elämäntaitona Mielenterveyden ensiapu (1) Uusi työtapa nuorten monimuotoisiin ongelmiin Multidimensional Family Therapy Pantone 802 CMYK (jos Pantone ei ole mahdollinen) tai Pantone 802 Black + Pantone 802 CMYK tai CMYK + Pantone 802 Pantone reikä (aina kuva) Pantone 802 Koko: 130x250 mm Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Uusia väyliä parempaan mielenterveyteen Mielenteveysseura kehittää uusia tapoja edistää mielenterveyttä Uusia väyliä parempaan mielenterveyteen Mielenteveysseura kehittää uusia tapoja edistää mielenterveyttä Uusia väyliä parempaan mielenterveyteen Kriisiauttamisen linjaukset Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkostossa Suomen mielenterveysseuran liittohallitus vahvisti linjaukset Paperi: Edixion 100g (sisäosa) Edixion 170g (kannet) Scandia White 270g (kirjan kannet reiän kanssa) Pantone 802 Koko: 130x130 mm CMYK (jos Pantone ei ole mahdollinen) tai Pantone 802 Black + Pantone 802 CMYK tai CMYK + Pantone 802 Pantone reikä (aina kuva) Pantone 802 Itsemurha Itsemurha SOS-Kriisikeskus SOS-Kriisikeskus Mielenterveyden ensiapu kansalaistaidoksi Mielenterveyden ensiapu kansalaistaidoksi Koko: 65x65 mm Pantone 802 Pantone 802 CMYK tai Pantone 802 Pantone reikä (aina kuva) Pantone reikä (aina kuva)

25 JULKAISUJEN KANNET Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 25 / 27 1/ vuosikerta Mielenterveys Mielen hyvinvoinnin erikoislehti 53. vuosikerta, hinta 8,50 TEEMA: Sukupuoli ja seksuaalisuus 5/2014 KEHITÄ: Ystävyystaitoja Käytännön näkökulma lääkekeskusteluun Suomen Mielenterveysseura YKSINELÄVÄT NÄKYVIKSI Koko: 175x250 mm Väri: CMYK Paperi: Edixion 90g Koko: 199x270 mm Väri: CMYK Paperi: Edixion 90g

26 T-PAITA Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 26 / 27 THE FINNISH ASSOCIATION FOR MENTAL HEALTH

27 KASSI Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 27 / 27

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA 2 3 4 5 6 Suomen Lions-liitto ry:n graafinen ohjeisto on tehty yhtenäistämään järjestön

Lisätiedot

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 Johdanto Graafiset ohjeistot ovat viestinnän alan yleinen käytäntö. Kaikessa järjestöviestinnässä käytetään organisaatiokohtaisia graafisia ohjeistuksia, jotta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. kesä 2017 / v.1.0

GRAAFINEN OHJEISTO. kesä 2017 / v.1.0 GRAAFINEN OHJEISTO kesä 2017 / v.1.0 JOHDANTO Tämän graafisen ohjeiston tarkoitus on ohjeistaa Eläinterapeutin visuaalisen ilmeen käyttöä ja määritellä ulkoasua, sekä visuaalista viestiä. Graafisen ohjeistoon

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo sivu 3 Johdanto Logo sivu 4 Värit sivu 6 Tekstityypit sivu 7 Lomakkeisto sivu 8 Kirjelomake Jatkolomake Kirjekuori C4 Kirjekuori C5 Kirjekuori

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Graafiset ohjeet Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Sisältö Tunnus...3 Typografia...4 Värit...5 Käyntikortit ja sähköinen allekirjoitus...6 Lomakkeet

Lisätiedot

1 Graafinen ohjeisto

1 Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Johdanto... 2 Tunnuksen versiot... 3 Tunnuksen suoja-alue... 4 Tunnuksen käyttö... 5 Slogan... 6 Graafiset elementit ja niiden käyttö... 7 Värimaailma... 8 Typografia... 9

Lisätiedot

Paluumuuttajien työllistyminen Uudenmaan ja palvelut liiton GRAAFINEN OHJEISTO. Selvitystyön raportti

Paluumuuttajien työllistyminen Uudenmaan ja palvelut liiton GRAAFINEN OHJEISTO. Selvitystyön raportti Paluumuuttajien työllistyminen Uudenmaan ja palvelut liiton GRAAFINEN OHJEISTO Selvitystyön raportti Päivitetty 3/2015 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUS 3 TUNNUKSEN VERSIOT JA KÄYTTÖ 4 VÄRIT 5 GRAAFINEN ELEMENTTI

Lisätiedot

Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n uudistuneen ilmeen graafinen ohjeistus on käytännön työkalu kaikille viestinnän kanssa tekemisissä oleville.

Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n uudistuneen ilmeen graafinen ohjeistus on käytännön työkalu kaikille viestinnän kanssa tekemisissä oleville. Graafinen ohjeisto Miten graafisilla sovelluksilla viestitään ja opastetaan? Toimiva graafinen ilme sovelluksineen kiteyttää yrityksen imagon, yhtenäistää yrityskulttuuria ja vapauttaa tärkeitä resursseja

Lisätiedot

SISÄLLYS YRITYSTUNNUS JA SLOGAN 3 YRITYSILMEEN VÄRIT 4 ROTUKARJA-LOGO 5 LUOMU-LOGO 6 KIELLETTYJÄ ESIMERKKEJÄ 7 GRAAFINEN TUNNISTE 8 TYPOGRAFIA 9

SISÄLLYS YRITYSTUNNUS JA SLOGAN 3 YRITYSILMEEN VÄRIT 4 ROTUKARJA-LOGO 5 LUOMU-LOGO 6 KIELLETTYJÄ ESIMERKKEJÄ 7 GRAAFINEN TUNNISTE 8 TYPOGRAFIA 9 GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS Tämä graafi nen ohjeisto esittelee Tammisen yritystunnuksen ja sen sovellukset sekä antaa ohjeita yritysilmeen käyttöön. Ohjeiston johdonmukainen käyttö on tärkeää laadukkaan

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 KIRJEKUORET 10

Lisätiedot

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212 LOGON PERUSVERSIO PERUSVERSIO Ensisijaisesti käytettävä versio logosta. Käytetään valkoisella tai hyvin vaalealla pinnalla. PERUSVERSIO PUNAINEN NEGA Käytetään tässä ohjeistossa määritellyllä punaisella

Lisätiedot

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 2(12) Sisältö 1. Johdanto 3 2. Tunnus 4 - Tunnuksen koko 5 - Tunnuksen suoja-alue 6 - Tunnuksen käyttö 7 3. Värimääritykset

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY Ohjeiston sisältö Tämän ohjeiston tarkoitus on antaa selkeät suuntaviivat Ollila Trans Oy:n viestinnälle. Annettuja ohjeita noudattamalla yrityksestä annetaan yhtenäinen,

Lisätiedot

esittely Tunnusta ei saa skaalata eikä mittasuhteita vääristää.

esittely Tunnusta ei saa skaalata eikä mittasuhteita vääristää. GRAAFINEN OHJEISTO Päivitys: maaliskuu 2017 TUNNUS esittely Muistiliiton tunnus muodostuu punaisesta ympyrä- ja kaari-teemasta (liikemerkki) sekä Muistiliittotekstiosuudesta (logo) täydennettynä ruotsinkielisellä

Lisätiedot

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna 2 TUNNUS Mobiilimaksu-tunnus koostuu sim-kortin muotoisesta

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO versio 1.0

GRAAFINEN OHJEISTO versio 1.0 03.11.2017 GRAAFINEN OHJEISTO versio 1.0 SISÄLLYS Graafisen ohjeiston tarkoitus on nimensä mukaisesti ohjeistaa, selkeyttää ja yhdenmukaistaa Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen yhteydessä tapahtuvaa viestintää.

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1

GRAAFINEN OHJEISTO 1 GRAAFINEN OHJEISTO 1 LIEHUTA LIPPUAMME YLPEYDELLÄ. Alkusanat 3 Tunnus 4 Värit 9 Typografia 10 Kaari 12 Sovelluksia 13 2 LIPULLINEN RATKAISU Aktiivinen ja valveilla oleva ammattiyhdistysliike tukee työntekijää

Lisätiedot

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset Graafinen ohjeisto värit tunnus 2 Sisältö johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 typografia sovellukset JOHdanto Siuron Piharakennus Oy on kasvava pirkanmaalainen maarakennusyhtiö,

Lisätiedot

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1.

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1. 1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE 4 1.2 VÄRILLINEN LOGO 5 1.3 LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA 6 1.4 MUSTA LOGO 7 1.5 EI NÄIN 8 3 1.1 Logo ja turva-alue neste jacobsin logo Neste Jacobsin uusi tekstilogo

Lisätiedot

Tunnus. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n visuaalinen ilme heijastaa keskusliiton visiota ja missiota sekä uudelle liitolle asetettuja tavoitteita.

Tunnus. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n visuaalinen ilme heijastaa keskusliiton visiota ja missiota sekä uudelle liitolle asetettuja tavoitteita. Graafinen ohjeisto Tunnus Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n visuaalinen ilme heijastaa keskusliiton visiota ja missiota sekä uudelle liitolle asetettuja tavoitteita. Visio: Suomi on Euroopan kilpailukykyisin

Lisätiedot

Suunnittelijan sana. 3 Logo 4 Logon eri versiot 5 Logon käyttö 6 Logon virheellinen käyttö 7 Värimaailma 8 Typografia

Suunnittelijan sana. 3 Logo 4 Logon eri versiot 5 Logon käyttö 6 Logon virheellinen käyttö 7 Värimaailma 8 Typografia Graafinen ohjeisto Sisältö 2 Suunnittelijan sana 3 Logo 4 Logon eri versiot 5 Logon käyttö 6 Logon virheellinen käyttö 7 Värimaailma 8 Typografia Suunnittelijan sana Tämän graafisen ohjeiston tarkoitus

Lisätiedot

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto 7.3.2017 Tämä on vuonna 2017 uusitun Kauneimpien Joululaulujen visuaalisen ilmeen ohjeisto. Ohjeiston mukana toimitetaan alkuperäiset logotiedostot,

Lisätiedot

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm Graafinen ohje Tunnus Oulu Sinfonian tunnuksena käytetään ensisijaisesti ohessa kuvattua liikemerkin ja nimilogon kiinteää yhdistelmää. Käytössä on huolehdittava, että tunnuksen mittasuhteet sekä nimilogon

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Sisältö Tunnuksista yleisesti... 3 Tunnuksen versiot ja rakenne.... 4 Merkin värit.... 5 Tunnuksen värivaihtoehtoja... 7 Tunnuksen suoja-alue.... 8 Tunnuksen sijoittelu.... 9 Pienen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 8..06 Sisältö Merkki ja tekstiosa 3 Suoja-alue 4 Tunnuksen värit (värillinen tunnus) 5 Tunnuksen värit (harmaasävyinen tunnus) 6 Tunnuksen sähköiset originaalit toimisto-ohjelmiin 7

Lisätiedot

suomen palopäällystöliiton jäsenmatrikkeli

suomen palopäällystöliiton jäsenmatrikkeli gr a a f ine n oh je is t o suomen palopäällystöliiton jäsenmatrikkeli l ogo Suomen Palopäällystöliiton logo on sinetin ja tekstin yhdistelmä. Tässä on esitettynä sen perusversio jota pyritään käyttämään

Lisätiedot

Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. GRAAFINEN OHJEISTO Emma & Elias on RAY:n avustusohjelma lasten ja perheiden hyväksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. 2 TUNNUS RAY:N KÄYTTÖÖN JÄRJESTÖJEN JA RAY:N KÄYTTÖÖN

Lisätiedot

Tunnuksen osat ja typografia

Tunnuksen osat ja typografia g r a a f i n e n o h j e i s t u s 2 0 1 0 2 Tunnuksen osat ja typografia PIKI-tunnus muodostuu merkistä, logo-osasta, ja tekstiosasta. Tunnusta käytetään pääsääntöisesti näiden kolmen osan muodostamana

Lisätiedot

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja...

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja... Graafinen ohjeisto Sisältö 2 Saatesanat...3 Liikemerkki...4 Värit...5 Logo suomenkielisenä...6 Logo ruotsinkielisenä...6 Liikemerkin käyttötapoja...7 Logon käyttötapoja...8 Tunnuksen suoja-alue...9 Typografia...10

Lisätiedot

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten ilme graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten tunnus Suomalaisille energiatehokkuussopimuksille on suunniteltu oma tunnus, jota käytetään kaikessa energiatehokkuussopimusten

Lisätiedot

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0 Esipuhe Tämä kevyt graafinen ohjeisto antaa perusohjeet ABMcompositen visuaalisten elementtien käytöstä markkinointiviestinnässä. Eri viestintätilanteissa harkitusti ja johdonmukaisesti käytetty visuaalinen

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto Liitteenä Laurea-ammattikorkeakoulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ohjeiston mukaiset mallit, joiden pohjalta visuaalista ilmettä toteutetaan. Sisällys 2

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 4/2013

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 4/2013 GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 Päivitetty 4/2013 SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Tunnus - Suoja-alue ja mittasuhteet - Käyttö - Visuaalinen hierarkia 2. Värimaailma - Värimääritykset - Värien käyttö 3. Typografia

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

PORI ENERGIA OY GRAAFINEN OHJEISTO

PORI ENERGIA OY GRAAFINEN OHJEISTO PORI ENERGIA OY GRAAFINEN OHJEISTO YRITYSTUNNUS Pori Energia Oy:n yritystunnus muodostuu kolmea salamaa kuvaavasta kuviosta ja Pori Energia - logosta. Yritystunnus muuten esitetään esitettyjen ohjeiden

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 11/2012

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 11/2012 GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 Päivitetty 11/2012 SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Tunnus - Suoja-alue ja mittasuhteet - Käyttö - Visuaalinen hierarkia 2. Värimaailma - Värimääritykset - Värien käyttö 3. Typografia

Lisätiedot

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Graafinen ohjeisto Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Yritystunnus Corpon yritystunnusta käytetään aina oheisessa muodossa. Logotekstiä ei saa latoa (kirjoittaa) eikä

Lisätiedot

Kanta graafinen ohje. Versio

Kanta graafinen ohje. Versio Kanta graafinen ohje Versio 3.0 17.3.2014 Sisältö Kirjoitusasu Tunnus Värillinen, musta valkoinen, värillisellä taustalla ja pohjalla sekä suoja-alue, mittasuhteet ja kieliversiot Tunnus ja nimi aukikirjoitettuna

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS versio 1.0 THE VOICE The Voice on hyväntuulinen ja positiivinen ystävä jonka elämäntehtävä on viihdyttäminen! The Voicen idea on soittaa uptempoista pop-musiikkia, jota höystetään mielenkiintoisilla

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Turku Centre for Computer Science

Graafinen ohjeisto. Turku Centre for Computer Science Graafinen ohjeisto Turku Centre for Computer Science tunnus Tunnus. Turku Centre for Computer Sciencen tunnus muodostuu kahdesta elementistä: nuolimaisesta liikemerkistä ja TUCSnimilogosta. Liikemerkkiä

Lisätiedot

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Sisältö Saatteeksi Tässä ohjeistossa määritellään Lähienergiatunnuksen käyttöä, linjataan ehdot sen käyttöoikeudelle ja kerrotaan valvonnasta. Ohjeiston tarkoituksena on selkeyttää

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISIA

Lisätiedot

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista 2.1 Tunnus LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU GRAAFINEN OHJEISTO 7 Lahden ammattikorkeakoulun merkki perustuu vahvaan, tunnistettavaan kirjainmuotoiluun, joka on linjassa ilmeessä käytettävän muun typografian kanssa.

Lisätiedot

SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO

SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ Johdanto...3 Logo...4 Logon käyttö...6 Logo ja sloganit...8 Typografia...10 Värit...12 Valokuvien käyttö...14 2 Suomen Vapaakirkon lapsi-

Lisätiedot

hannu hautala luontokuvakeskus Graafinen ohjeisto

hannu hautala luontokuvakeskus Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Tunnus ja värisymboliikka Merkin muoto perustuu lentävään kuukkeliin, joka on Kuusamon metsien onnea tuova seuralainen. Lennon suunta on positiivisesti ylös vasemmalle, joka on kokonaisuutta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Tunnus - Suoja-alue ja mittasuhteet - Käyttö - Visuaalinen hierarkia 2. Värimaailma - Värimääritykset - Värien käyttö 3. Typografia 4. Visuaalinen

Lisätiedot

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko Sisällys Sisällys 1. Esipuhe Teksti 2. Liikemerkki ja värit eri käyttötilanteissa 2.1 Esimerkkejä liikemerkin käytöstä eri taustoissa 3. Liikemerkin mitat ja suoja-alue 4. Logo ja liikemerkki 5. Slogan

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU - GRAAFINEN OHJEISTO

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU - GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU - GRAAFINEN OHJEISTO KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU / Graafinen ohjeisto Kajaanin ammattikorkeakoululla on oma tunnistettava, visuaalinen ilmeensä, joka näkyy

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1.0

Graafinen ohjeisto 1.0 Graafinen ohjeisto 1.0 01 01 Peruselementit Logo POP vakuutuksen logo on suunniteltu digitaaliseen ympäristöön ja siksi digitaalinen näkyvyys määrittelee ilmeen. Play-elementti Play-elementti painikkeenomaisena

Lisätiedot

Yhtenäinen ja johdonmukainen visuaalinen ilme heijastaa Fennovoiman toiminnan laatua, luotettavuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Yhtenäinen ja johdonmukainen visuaalinen ilme heijastaa Fennovoiman toiminnan laatua, luotettavuutta ja pitkäjänteisyyttä. Graafinen ohjeisto 2 Johdanto Sisältö Graafinen ohjeisto on apuväline, jota noudattamalla Fennovoiman visuaalisesta ilmeestä rakentuu tunnistettava ja laadullisesti yhtenäinen kokonaisuus. Yhtenäinen ja

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 2017

GRAAFINEN OHJEISTO 2017 GRAAFINEN OHJEISTO 2017 Graafinen ohjeisto ja sen käyttötarkoitus Sisällys Tullinkulman Työterveys Oy:n uusi aputoiminimi on Pirte ja se otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta alkaen markkinoinnissa ja muussa

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus Visuaalinen identiteetti Graafinen ohjeistus MEDRIAN OY SISÄLTÖ 01 VÄRIT 04 02 03 3... CMYK ja RGB 4... HELPien värit TYPOGRAFIA 5... Ensisijainen fontti 6... Toissijainen fontti 7... WWW-sivut LOGO 8...

Lisätiedot

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Graafiset ohjeet 1 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Tunnus Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus on järjestön nimen alkukirjaimista muodostettu nimilogo,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Päivitetty:

GRAAFINEN OHJEISTO. Päivitetty: Päivitetty: 8.2.2016 Liikemerkki - vaaka Woikosken liikemerkki muodostuu aina tekstilogosta ja sen yhteydessä olevasta tunnuksesta. Liikemerkin muotoja tai niiden suhteita ei saa venyttää tai vääristää

Lisätiedot

Parasta Lapsille. Graafinen ohjeisto. päivitetty 2016

Parasta Lapsille. Graafinen ohjeisto. päivitetty 2016 Parasta Lapsille Graafinen ohjeisto päivitetty 2016 Logo Parasta Lapsille -logo on ollut jo vuosikymmenet samanlainen. Tämän graafisen ohjeiston yhteydessä 2014 logoon tehtiin pientä päivitystä linjoihin

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015 Akavan 3.12.2015 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015

Suomi Finland 100 -tunnus. Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Suomi Finland 100 -tunnus Graafinen ohjeisto Lokakuu 2015 Tunnus Tämä on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tunnus perusmuodossaan. Se on juhlavuoden visuaalisen ilmeen arvokkain elementti, jota

Lisätiedot

2 Graafinen ohjeisto. Viestintäosasto auttaa, kouluttaa ja ohjeistaa graafisen ilmeen käytössä ja soveltamisessa. Ota yhteyttä:

2 Graafinen ohjeisto. Viestintäosasto auttaa, kouluttaa ja ohjeistaa graafisen ilmeen käytössä ja soveltamisessa. Ota yhteyttä: GRAAFINEN OHJEISTO VAPAAN KANSAN LAHJA VAPAALLE TIETEELLE Turun yliopisto perustettiin vuonna 1920 suomalaisten lahjoitusvaroilla. Alusta asti Turun yliopisto on tehnyt työtä koko yhteiskunnan palvelemiseksi.

Lisätiedot

Kanta-palvelut graafinen ohje , versio 6.0

Kanta-palvelut graafinen ohje , versio 6.0 Kanta-palvelut graafinen ohje 18.9.2017, versio 6.0 Sisältö Kirjoitusasu Palvelut, taivutus, kieliversiot Tunnus Värillinen, musta valkoinen, värillisellä taustalla ja pohjalla sekä suoja-alue, mittasuhteet

Lisätiedot

Opas Joensuun kaupunginteatterin visuaalisen ilmeen käyttöön

Opas Joensuun kaupunginteatterin visuaalisen ilmeen käyttöön Opas Joensuun kaupunginteatterin visuaalisen ilmeen käyttöön Johdanto sisällysluettelo Logo... 3 Logon käyttö... 4 Logon sovellukset... 5 Väripaletti... 6 Joensuun kaupunginteatteri on saanut uuden visuaalisen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. 1 Graafinen ohjeisto Suomen YK-liitto. Aapo Raudaskoski FINLANDS FN-FÖRBUND UNA FINLAND

GRAAFINEN OHJEISTO. 1 Graafinen ohjeisto Suomen YK-liitto. Aapo Raudaskoski FINLANDS FN-FÖRBUND UNA FINLAND GRAAFINEN OHJEISTO Aapo Raudaskoski 1 Graafinen ohjeisto Suomen YK-liitto Sisällys 3 4 9 10 11 12 Graafinen ilme Logot Värit Vesileima Typografia Esimerkkiejä A1+, A1-, A2+, A2-, B1+, B1-. B2+, B2- asettelu

Lisätiedot

MAKULIHAN YRITYSILMEEN GRAAFINEN OHJEISTO

MAKULIHAN YRITYSILMEEN GRAAFINEN OHJEISTO MAKULIHAN YRITYSILMEEN GRAAFINEN OHJEISTO 2011 Tämä graafinen ohjeisto esittelee Makulihan logon ja sen sovellukset, sekä antaa ohjeet yritysilmeen käyttöön. Ohjeistoa ja sähköisiä originaaleja käytetään

Lisätiedot

KORVATUNTURI SAVUKOSKI

KORVATUNTURI SAVUKOSKI KORVATUNTURI SAVUKOSKI Graafinen ohjeisto / 1 Sisällysluettelo Logon käyttö 3 Logoversiot 7 Brändivärit 21 Typografia 25 Kuvankäyttötapa 28 / 2 Logon käyttö / 3 Logo ja liikemerkki LIIKEMERKKI koostuu

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT

SISÄLLYS 1. YLEISTÄ VAAKUNA TUNNUKSET Puolangan logo Slogan TYPOGRAFIA VÄRIT Graafinen ohjeistus 28.10.2016 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. VAAKUNA... 4 3. TUNNUKSET... 5 3.1. Puolangan logo... 5 3.2. Slogan... 6 4. TYPOGRAFIA... 7 5. VÄRIT... 8 6. GRAAFINEN ELEMENTTI... 9 7. SÄHKÖPOSTIN

Lisätiedot

TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016

TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016 TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT GRAAFINEN OHJEISTO 2016 TULLI GRAAFINEN OHJEISTUS ILMEEN PERUSELEMENTIT 2 SISÄLTÖ Saatteeksi... 3 Tullin tunnus... 4 Tullin tunnusvaihtoehdot... 5 Tullin

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2013

Graafinen ohjeisto 2013 Graafinen ohjeisto 2013 Yritystunnus Äänekosken Energian yritystunnus muodostuu kolmesta osasta: sinisestä ja oranssista muodosta, sekä logosta. Ensisijainen yritystunnus Ensisijainen yritystunnus Toissijainen

Lisätiedot

Uusi norppa, uusi logo

Uusi norppa, uusi logo Graafiset ohjeet Miksi graafiset ohjeet? Uusi norppa, uusi logo Näiden graafisten ohjeiden avulla luomme yhtenäisyyttä ja tunnistettavuutta Suomen luonnonsuojeluliiton viestintään. Saimaanorppa tuli SLL:n

Lisätiedot

Tunnuksen päivitys 19.9.2012

Tunnuksen päivitys 19.9.2012 Tunnuksen päivitys 19.9.2012 2 Tampereen yliopiston tunnus Tampereen yliopiston tunnus Tuhannet ihmiset näkevät Tampereen yliopiston tunnuksen päivittäin lomakkeissa, nettisivuilla, raporteissa, esitteissä.

Lisätiedot

Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto

Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto Osa 1 Perussuom alaisten graafinen ohjeisto Jos haluat lisätietoja, ilmoituspohjia tai tilata sivuilla esiteltyjä tuotteita, ota yhteyttä Matias Turkkila, 040 172 7525, matias.turkkila@perussuomalaiset.fi

Lisätiedot

Johdanto. REIM Group Oy Ltd

Johdanto. REIM Group Oy Ltd Graafinen ohjeisto Johdanto 3 REIM Group Oy Ltd Osakkaiden sijoitus taloyhtiön osakkeisiin on elämän tärkeimpiä ja kalleimpia sijoituksia. Sijoituksen jälkeen omaisuudesta huolehtimaan REIM on paras mahdollinen

Lisätiedot

Mikä Emma & Elias?... 3. Tunnus...4. Typografia... 7. Värit... 8. Kuosit...9. Valokuvat... 10. Kuvitukset...11. Käyntikortit...12

Mikä Emma & Elias?... 3. Tunnus...4. Typografia... 7. Värit... 8. Kuosit...9. Valokuvat... 10. Kuvitukset...11. Käyntikortit...12 GRAAFISIA OHJEITA SISÄLLYS Mikä Emma & Elias?... 3 Tunnus...4 Typografia... 7 Värit... 8 Kuosit...9 Valokuvat... 10 Kuvitukset...11 Käyntikortit...12 Julisteet RAY:n käytössä...13 Julisteet järjestöjen

Lisätiedot

JOKKY OSK. Logo ja graafinen ohjeistus. Jaana Salo. JEDU / Piippola, Media 15A

JOKKY OSK. Logo ja graafinen ohjeistus. Jaana Salo. JEDU / Piippola, Media 15A JOKKY OSK Logo ja graafinen ohjeistus Jaana Salo JEDU / Piippola, Media 15A 12.2.2016 JOKKY osuuskunnan logo TAUSTAA -Värit samat, kuin JEDU:n logossa -Osuuskunnan logo kuvastaa verkostoa ja osuuskunnan

Lisätiedot

Tunnus. Typografia. Värit. Kuvamaailma. Sovellukset. päävärit lisävärit. värivariaatiot koko käyttö suoja-alue. internet Office

Tunnus. Typografia. Värit. Kuvamaailma. Sovellukset. päävärit lisävärit. värivariaatiot koko käyttö suoja-alue. internet Office graafinen ohjeisto Tunnus värivariaatiot koko käyttö suoja-alue Typografia internet Office Värit päävärit lisävärit Kuvamaailma valokuvat graafiset elementit kuvituskuvat Sovellukset PowerPoint Mikä on

Lisätiedot

2. Graafi nen yrityskuva

2. Graafi nen yrityskuva 2. Graafi nen yrityskuva 2.1. Näin käytät tunnisteita 2.2. Liikemerkki / logo ja sen suhteet 2.3. Logon ja sloganin suoja-alueet 2.4. Logon käyttö 2.5. Typografi a 2.6. Värit TULIKIVI OYJ:N GRAAFINEN YRITYSKUVA

Lisätiedot

Melan graafinen ohje. Tämä ohjeisto esittelee Melan visuaalisen ilmeen peruselementit. Ohjeisto on yhdenmukaisen asiakasviestinnän työkalu.

Melan graafinen ohje. Tämä ohjeisto esittelee Melan visuaalisen ilmeen peruselementit. Ohjeisto on yhdenmukaisen asiakasviestinnän työkalu. Melan graafinen ohje Tämä ohjeisto esittelee Melan visuaalisen ilmeen peruselementit. Ohjeisto on yhdenmukaisen asiakasviestinnän työkalu. Selkeä ja yhtenäinen ilme vahvistaa positiivista mielikuvaa Melasta.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. STTK / Graafinen ohjeisto

Graafinen ohjeisto. STTK / Graafinen ohjeisto TOIMIHENKILÖKESKUSJÄRJESTÖ STTK 1 Graafinen ohjeisto V.1 / 2013 Johdanto Sisällysluettelo 2 Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n graafinen ohjeisto sisältää visuaalisen identiteetin ydinelementit, niihin

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 GRAAFISET ELEMENTIT 10 YHTEYSTIEDOT 13 TUNNUS JA

Lisätiedot

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Tunnus - Kehrä Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnukseen kuuluu kaksi osaa: kuviollinen kehrä-tunnus ja toiminnan/tapahtuman

Lisätiedot

TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS

TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS TEKIN VISUAALINEN OHJEISTUS VISUAALINEN OHJEISTUS Visuaalinen ilme on osa TEKin brändiä. Visuaalinen ilme symboloi organisaatiota, vahvistaa tavoiteltuja mielikuvia, lisää näkyvyyttä ja erottuvuutta. Ulkoisille

Lisätiedot

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO 9=1 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnuksen käyttö eri materiaaleissa edellyttää suoja-aluetta sen ympärillä. Tämän alueen sisäpuolelle ei tulisi tekstiä*. Suoja-alueen koon määrittelystä voidaan

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

Liune. - tuoteperheen graafinen ohjeistus 2014. Aulis Lundell Oy Puh 020 7341 400 etunimi.sukunimi@aulislundell.fi liune@aulislundell.

Liune. - tuoteperheen graafinen ohjeistus 2014. Aulis Lundell Oy Puh 020 7341 400 etunimi.sukunimi@aulislundell.fi liune@aulislundell. Liune - tuoteperheen graafinen ohjeistus 2014 Aulis Lundell Oy Puh 020 7341 400 etunimi.sukunimi@aulislundell.fi liune@aulislundell.fi Sisältö Graafinen ohjeistus kattaa keskeiset Liunen yritysilmeeseen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3 GRAAFINEN OHJEISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Logon/liikemerkin rakenne 3 2.1 Logon/liikemerkin rakenne 4 markkinointiviestinnässä 2.2 Suoja-alue 4 2.3 Värit ja esitystavat 5 2.4 Värit markkinointiviestinnässä

Lisätiedot

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto

Hai uoto. luokseen kutsuva loistokunta. Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Esipuhe 3 Tunnus 4 Versiot 5 Käyttö 9 Vaakuna 10 Värit 11 Typografia 12 Graafiset elementit 13 Lomakepohjat 14 Vaakunalla 14 Markkinointitunnuksella 15 Kirjekuoret ja käyntikortit

Lisätiedot

PSOAS Brändikäsikirja

PSOAS Brändikäsikirja 1. Tunnus ( Badge ) PSOAS-tunnus koostuu puhekupla -elementistä jonka sisällä on tekstit PSOAS ja Enemmän asumista sekä versotunnus/-ikoni. Verso -ikoni Kehys Teksti 1.1. Tunnuksen päävärit (lomakkeistossa

Lisätiedot

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI 1.1 Vaakunan ja logotyypin mittasuhteet ja suoja-alue 1.2 Vaakunan ja logotyypin värit 1.3 Vaakuna ja logotyypin käyttö 1.4 Typografia 2. LOMAKKEISTO

Lisätiedot

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015 Tunnusohjeisto 25.2.2015 sisällys tunnus 3 1 tunnus tekstillä 4 2 tekstitön tunnus 5 tunnuksen väriversiot 6 tunnus kuvan päällä 7 tunnus 1 n tunnus eli visuaalinen tunniste viittaa muotokieleltään Lahden

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Graafisessa ohjeistossa linjataan Inaria-brändin visuaalinen ilme ja sen käyttö.

Graafinen ohjeisto. Graafisessa ohjeistossa linjataan Inaria-brändin visuaalinen ilme ja sen käyttö. GRAAFINEN OHJEISTO Graafinen ohjeisto Graafisessa ohjeistossa linjataan Inaria-brändin visuaalinen ilme ja sen käyttö. Se tarjoaa työkalut sekä yrityksen sisäiseen brändin kehittämiseen että tavoitteelliseen

Lisätiedot

HANHIKIVI 1 GRAAFINEN OHJEISTO

HANHIKIVI 1 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS Logo 4 Suoja-alue 5 Väriversiot 6 Hierarkia 7 Värit 8 Osavärit ja suhteet 9 Typografia 10 Sähköinen esitys 11 LOGO Hanhikivi 1 -logossa on kaksi elementtiä: tunnus sekä logoteksti,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO. Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO Logo ja merkki Typografia Visuaaliset elemenit Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti JOHDANTO Yhtenäinen ja laadukas visuaalinen ilme auttaa erottumaan, helpottaa viestintää

Lisätiedot

HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY

HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY GRAAFINEN OHJEISTUS HAAGA-HELIA AVAA OVET TYÖELÄMÄÄN TUNNUS ESITTELY Haaga-Helian graafinen ohjeisto linjaa sen, miltä näytämme ulospäin ja miten käytämme erilaisia graafisia elementtejä viestinnässä ja

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015 Graafinen ohjeisto Päivitetty tammikuussa 2015 Sisällys Sisällys Esipuhe Liikemerkki ja logo Värit korteille ja kirjepohjalle Typografia Fontit korteille ja kirjepohjalle Kirje- ja esityspohja Käyntikorttipohjat

Lisätiedot

Graafisen ohjeiston sisältö 2

Graafisen ohjeiston sisältö 2 Graafinen ohjeisto Graafisen ohjeiston sisältö 2 Tämä on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Paja Gallerian graafinen ohjeisto, jota tulee noudattaa aina tehtäessä siihen liittyvää materiaalia. Graafisen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada JOHDANTO 1. TUNNUS 1.1 Tunnukset 1.2 Suoja-alue & koot 1.3 Tunnuksen käyttö 1.4 Tiedostomuodot 2. VÄRIT 2.1 Värimaailma 3. TYPOGRAFIA JOHDANTO K & H Annala Oy on

Lisätiedot

Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO

Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO 1 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 5 Logon eri versiot... 7 Kuinka logoa ei tule käyttää... 11 Logon suoja-alue... 13 Slogan... 15 Typografia... 17 Värimaailma... 19 Käyntikorttipohja...

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO KEVYT

GRAAFINEN OHJEISTO KEVYT päivitetty 25.6.2015 MESSUJEN GRAAFINEN OHJEISTO KEVYT YLEISET 21 SARKA-MESSUT 4 Messutunnukset 7 Liikemerkki / synty 8 Liikemerkki / ryhmässä 9 Liikemerkki / kuosipinta 1 10 Liikemerkki / kuosipinta 2

Lisätiedot