MYYDÄÄN KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MYYDÄÄN KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE"

Transkriptio

1 MYYDÄÄN KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE

2 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 1 MYYTÄVÄN KOHTEEN TIEDOT Keuruun varuskunta lakkautetaan mennessä, jonka jälkeen varuskunnan tilat vapautuvat muuhun käyttöön. Myytävien maa-alueiden pinta-ala on yhteensä noin 57 ha. Rakennuksia myytävällä alueella on noin 40 kpl (mm. kasarmi, koulutusrakennus ja kuntotalo) ja niiden bruttoala on noin m 2. Kohde myydään tai vaihtoehtoisesti etsitään yhteistyökumppania kehittämään varuskunta-alueen uusiokäyttöä. KOHTEEN YLEISKUVAUS Keuruun varuskunta-alue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Keurusselällä, noin kuuden kilometrin päässä Keuruun keskustasta. Kohteen lähiympäristössä sijaitsee maa- ja metsätalousalueita, pientaloasutusta ja kesämökkejä.

3 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 2 KIINTEISTÖT JA RAKENNUKSET PAKKOLUNASTETTU ALUE (myydään määräalana) Pinta-ala: kokonaispinta-ala 109,18 ha. Myytävän määräalan pinta-ala tarkentuu myöhemmin. Rakennukset: Kasarmi 1, htm 2, rv Rakennuksessa on majoitus-, toimisto-, luokka-, varasto- ja sosiaalitiloja kahdessa kerroksessa. Kellarikerroksia on yksi. Rakennuksen ilmanvaihto ja vesikatto on uusittu. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja kunto on tyydyttävä. Samassa rakennuskokonaisuudessa sijaitsee kasarmi 2 ja poliklinikka. (200= rakennuksen numerointi liitekartalla) Kasarmi 2, 5350 htm 2, rv Rakennuksessa on majoitus-, toimisto-, varasto- ja sosiaalitiloja kahdessa kerroksessa. Kellarikerroksia on yksi. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja kunto on tyydyttävä. Samassa rakennuskokonaisuudessa sijaitsee kasarmi 1 ja poliklinikka. (201) Poliklinikka, 677 htm 2, rv Rakennus on yksikerroksinen ja siinä toimii varusmiesten terveysasema. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja kunto on tyydyttävä. Samassa rakennuskokonaisuudessa sijaitsee kasarmi 2 ja kasarmi 2. (202)

4 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 3 Koulutusrakennus, 972 hmt 2, rv Rakennuksessa sijaitsee luokkahuoneita sekä varasto- ja sosiaalitilaa. Rakennus on yksikerroksinen. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja kunto on hyvä. (207) Ruokala/esikunta, 4319 hmt 2, rv Rakennuksessa toimii varuskuntaravintola/ muonituskeskus sekä esikunta. Rakennuksessa on kaksi kerrosta ja yksi kellarikerros. Keittiön koneet ja laitteet kuuluvat yrittäjälle/käyttäjälle ja ne poistetaan rakennuksesta. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä ja yleinen käytettävyys hyvä. (205) Kerho, 1267 hmt 2, rv Rakennuksessa on ravintolatilat ja sali, kerhohuone, majoitustilaa ja kaksi saunaa. Rakennus on kaksikerroksinen. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja kunto on hyvä. (120)

5 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 4 Sauna (Pirttiniemen saunamökki), 90 htm 2, rv Rakennuksessa on saunatilat ja tupa. Rakennus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Keurusselkä järven rannassa. Rakennuksen tekninen kunto on hyvä. (107) Elokuvaluokka, 715 hmt 2, rv Rakennuksessa sijaitsee elokuvasali/auditorio. Rakennus on yksikerroksinen ja siinä on kellarikerros. Rakennuksen yleinen käytettävyys on hyvä ja tekninen kunto tyydyttävä. (204) Sosiaalitilarakennus, 45 hmt 2, rv Rakennus on työmaaparakki, jonka tekninen kunto on tyydyttävä. (114) Sosiaalitilarakennus, 10 htm 2, rv Rakennus on varuskunta-alueen sisääntuloportin vartiokoppi. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (111)

6 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 5 Ponttonivarasto, 3416 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää ja kuivaa varastotilaa. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä ja yleinen käytettävyys hyvä. (108) Vesikalustovarasto, 1581 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä ja yleinen käytettävyys hyvä. (104) Varastosuoja, 702 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja kunto on hyvä. (208) Varasto 1, 13 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä. (314) Varasto 2, 48 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä. (315) Varasto 3, 11 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä. (316)

7 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 6 MOISIO (myydään määräalana) Pinta-ala: kokonaispinta-ala 43,72 ha. Myytävän määräalan pinta-ala tarkentuu myöhemmin. Rakennukset: Kuntotalo, 3971 htm 2, rv Rakennuksessa on pääasiassa liikunta-, pukuhuone- ja varastotilaa. Rakennus on yksikerroksinen ja siinä on yksi kellarikerros. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä ja yleinen käytettävyys hyvä. (206) Korjaamo, 4269 htm 2, rv Rakennuksessa on korjaamo-, toimisto- ja opetustiloja kahdessa kerroksessa. Korjaamotiloissa on kg nosturi. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä. (307) Autohuoltola, 702 htm 2, rv Rakennus on yksikerroksinen huoltorakennus, jossa on yksi kellarikerros. Rakennuksen tekninen kunto on tyydyttävä. (306)

8 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 7 Autohalli, 1505 htm 2, rv Rakennuksessa on autohuoltotilojen lisäksi toimistotilaa. Rakennuksen yleinen käytettävyys ja tekninen kunto on tyydyttävä. (305) Varastokatos A, 86 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (311) Varastokatos B, 282 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (312)

9 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 8 Ajoneuvokatos 1, 889 htm 2, rv Rakennus on ajoneuvojen suojakatos. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (301) Ajoneuvokatos 2, 889 htm 2, rv Rakennus on ajoneuvojen suojakatos. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (302) Autokatos 1, 539 htm 2, rv Rakennus on ajoneuvojen suojakatos. Rakennuksen kunto on tyytyttävä. (303)

10 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 9 Autokatos 2, 539 htm 2, rv Rakennus on ajoneuvojen suojakatos. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (304) Pesukatos, 62 htm 2, rv Rakennus on ajoneuvojen pesukatos. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (310) Korjausvarastokatos C, 398 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (313)

11 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 10 Öljytynnyrivarasto, 295 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää varastotilaa. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (317) Varasto, 406 htm 2, rv Rakennuksessa on kylmää ja kuivaa varastotilaa. Rakennuksen kunto on tyydyttävä. (318)

12 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 11 VALTIONALUE (myydään määräalana) Pinta-ala: Kokonaispinta-ala 3,16 ha. Myytävän määräalan pinta-ala tarkentuu myöhemmin. Rakennukset: Kiinteistöllä sijaitsee joitakin rakennelmia, mm. polttonesteen jakeluasema, mutta pääasiassa kiinteistön alue on rakentamatonta metsämaata. VALTION ALUE (myydään määräalana) Pinta-ala: Kokonaispinta-ala 164,96 ha. Myytävän määräalan pinta-ala tarkentuu myöhemmin. Rakennukset: Kohde on rakentamaton.

13 KEURUUN VARUSKUNTA-ALUE 12 IRTAIN OMAISUUS Periaatteena on, että kiinteistöstä poistetaan kaikki irtaimisto. Luovuttajalle tarpeettomasta käyttökelpoisesta ja rakennuksen käyttöön sopivasta irtaimiston jättämisestä paikoilleen sovitaan tapauskohtaisesti. KAAVOITUS Myytävä alue on merkitty Keski-Suomen maakuntakaavassa puolustusvoimien alueeksi. Alueella ei ole yleis- tai asemakaavaa. ERITYISET OIKEUDET JA RASITTEET Myytäviin kiinteistöihin kohdistuvat erityiset oikeudet ja rasitteet selviävät liitteinä olevista kiinteistörekisteriotteista. KUNNALLISTEKNIIKKA Varuskunta-alue on liitetty kunnan vesi- ja viemäriverkostoon. Lämmönkulutus varuskuntaalueella on ollut 2013 tammi-kesäkuussa noin 8000 MWh. SUOJELUNÄKÖKOHDAT Kohde ei ole suojeltu. Kerhorakennuksen ranta-alueella sijaitsee ruumisaitta, jonka Puolustushallinnon rakennuslaitos on merkinnyt suojeltavaksi rakennukseksi. MAAPERÄN PUHTAUS Varuskunnan PIMA-tutkimukset ja puhdistussuunnitelmat on laadittu ja puhdistustyöt aloitettu. Puolustushallinnon rakennuslaitos johtaa pilaantuneiden maiden puhdistuksen. LIITTEET - Kartta kohdealueesta - Ilmakuva kohteesta - Taulukko kiinteistöistä ja rakennuksista - Rakennusten sijainnit kartalla - Kiinteistörekisteriotteet, kiinteistörekisterikartat, lainhuudot ja rasitustodistukset - Maakuntakaava - Keuruun kaupungin rakennusjärjestys

14

15 Maanmittauslaitos https://kiinteistotietopalvelu.maanmittauslaitos.fi/tuotanto/ktp/sivusto/tuloste/karttatuloste.html?lang=fi&selain=ie6&identifier=ktjj01.nls... Page 2 of

16 Kiinteistötunnus Kiinteistön nimi Pinta-ala (ha) Pakkolunastettu alue 109, Moisio 43,72 Lainhuuto Kaavatiedot Rakennukset/rakennelmat Rakennuksen numerointi kartalla Rakennusvuosi/peruskor jausvuosi Rakennuksen pinta-ala brm² Suomen valtio/metsähallitus ja Senaatti-kiinteistöt Maakuntakaava, EP Kasarmi Kasarmi Poliklinikka Koulutusrakennus Ruokala Kerho Pirttiniemen saunamökki Elokuvaluokka Sosiaalitilarakennus Sosiaalitilarakennus Ponttoonivarasto Vesistökalustovarasto Varastosuoja Varasto Varasto Varasto Suomen valtio/senaatti-kiinteistöt 21 ha ja Metsähallitus 22,16 ha Maakuntakaava, EP Kuntotalo Korjaamo Autohuoltola Autohalli Varastokatos A Varastokatos B Ajoneuvokatos Ajoneuvokatos Autokatos Autokatos Pesukatos Korjausvarastokatos C Öljytynnyrivarasto Varasto Tilavuus m³ Muuta Valtionalue 3,16 Suomen valtio/senaatti-kiinteistöt 0,7 ha ja Metsähallitus Maakuntakaava, EP Valtion alue 164,96 Myydään yhteensä Suomen valtio/senaatti-kiinteistöt 1,23 ha ja Metsähallitus Maakuntakaava, EP

17 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

18 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 1 (10) Kiinteistötunnus: Kunta: Keuruu (249) Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Nimi: PAKKOLUNASTETTU ALUE Palstojen lukumäärä: 9 Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä km Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteriyksikön tarkka alueellinen ulottuvuus selviää toimitusasiakirjoista ja maastosta. Rekisteritiedoista katso tarkemmin m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

19 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 2 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

20 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 3 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

21 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 4 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

22 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 5 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

23 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 6 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

24 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 7 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

25 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 8 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

26 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 9 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

27 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Sivu 10 (10) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

28 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: PAKKOLUNASTETTU ALUE Rekisteriyksikkölaji: Lunastusyksikkö Kokonaispinta-ala: 109,18 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 109,18 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:193- Palstojen lukumäärä: 9 Muodostumistiedot Kiinteistötoimitus tai viranomaispäätös: Pakkolunastus Rekisteröintipvm: Rekisteriyksiköt ja määräalat, joista tämä rekisteriyksikkö on muodostunut: Maapinta-ala Rekisteriyksiköstä: (ha) VIIK 127,1450 Muodostumishetken pinta-ala yhteensä (ha): 127,1450 Erottamattomat määräalat ja erillisinä luovutetut yhteisalueosuudet Kaavat ja rakennuskiellot Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset 1) Tieoikeus Rekisteröintipvm: Voimaantulopvm: Oikeutetut: MOISIO, VALTIONALUE Rasitettu: PAKKOLUNASTETTU ALUE 2) Tieoikeus (Y ) Tieoikeus /1 Leveys: 12 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Varuskunnanpiha, Varuskunnankoto, Varuskunnanranta 3 Rasitetut: MOISIO, PAKKOLUNASTETTU ALUE Tieoikeus /2 Leveys: 12 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Varuskunnanpiha Rasitetut: MOISIO, PAKKOLUNASTETTU ALUE Osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin Kiinteistötoimitukset ja viranomaispäätökset 1) Kartoitus ja alanlasku Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 10:203- Maapinta-alan muutos: -15,1650 ha 2) Yleistietoimitus Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 11:111- Maapinta-alan muutos: -0,9940 ha 3) Yleisen tien lunastus ja liittäminen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2000:7 Maapinta-alan muutos: -0,3550 ha Muut kohdeyksiköt: RIIHIKANGAS-KEURUU MAANTIE

29 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 2 (2) Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE 4) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2004:13 Muodostetut rekisteriyksiköt: Varuskunnanpiha, Varuskunnankoto Maapinta-alan muutos: -1,4490 ha Muodostajakiinteistö jäi kantakiinteistöksi 5) Kiinteistönmääritys Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/1161/33/2012 Muita tietoja 1) PAKKOLUNASTETTU LAIN MUKAAN Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

30 LAINHUUTOTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: PAKKOLUNASTETTU ALUE Rekisteriyksikkölaji: Lunastusyksikkö Kokonaispinta-ala: 109,18 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 109,18 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:193- Lainhuutotiedot 1) Omistusoikeuden rekisteröinti Asianumero: 715/ /2701 Arkistoviite: 715:2003:LH:2701 Omistusosuus: 1/1 Omistajat: Suomen valtio 2) Hallinnoivan viranomaisen merkitseminen Asianumero: 715/ /2704 Arkistoviite: 715:2003:LH:2704 Hallinnointi: Metsähallitus, Kohdistuu osaan kiinteistöä Hallitsee osaa kiinteistöstä. 3) Hallinnoivan viranomaisen merkitseminen Asianumero: 715/ /650 Arkistoviite: 715:2009:LH:650 Hallinnointi: Senaatti-kiinteistöt, Kohdistuu osaan kiinteistöä Hallitsee osaa kiinteistöstä. Määräalojen lainhuutotiedot Ei erottamattomia määräaloja tai erillisinä luovutettuja yhteisalueosuuksia. Lainhuudattamattomat luovutukset Ei kirjaamisviranomaisen tiedossa olevia lainhuudattamattomia luovutuksia. Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Todistuksesta käyvät ilmi ainakin kaikki ne hakemukset, jotka ovat saapuneet kirjaamisviranomaiselle todistuksen otsikon päiväystä edeltävänä arkipäivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Mahdolliset vallintarajoitukset on katsottava rasitustodistukselta. Rekisteriyksikön pinta-alatiedoissa voi olla epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

31 Omistajien yhteystietoja Lunastusyksikkö , PAKKOLUNASTETTU ALUE Metsähallitus, Yhteystiedot, katso Senaatti-kiinteistöt, Yhteystiedot, katso Suomen valtio Yhteystietoja ei saatavilla Tiedot perustuvat väestötietojärjestelmään.

32 RASITUSTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö PAKKOLUNASTETTU ALUE Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: PAKKOLUNASTETTU ALUE Rekisteriyksikkölaji: Lunastusyksikkö Kokonaispinta-ala: 109,18 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 109,18 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:193- Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan omaisuuteen ei kohdistu rekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä. Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Todistuksesta käyvät ilmi ainakin kaikki ne hakemukset, jotka ovat saapuneet kirjaamisviranomaiselle todistuksen otsikon päiväystä edeltävänä arkipäivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Rekisteriyksikön pinta-alatiedoissa voi olla epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

33 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö MOISIO Sivu 1 (4) Kiinteistötunnus: Kunta: Keuruu (249) Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Nimi: MOISIO Palstojen lukumäärä: 3 Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä km Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteriyksikön tarkka alueellinen ulottuvuus selviää toimitusasiakirjoista ja maastosta. Rekisteritiedoista katso tarkemmin m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

34 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö MOISIO Sivu 2 (4) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

35 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö MOISIO Sivu 3 (4) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

36 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö MOISIO Sivu 4 (4) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

37 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö MOISIO Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: MOISIO Rekisteriyksikkölaji: Tila Kokonaispinta-ala: 43,72 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 43,72 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:153- Palstojen lukumäärä: 3 Muodostumistiedot Kiinteistötoimitus tai viranomaispäätös: Lohkominen usealla rekisteriyksiköllä Rekisteröintipvm: Rekisteriyksiköt ja määräalat, joista tämä rekisteriyksikkö on muodostunut: Rekisteriyksiköstä: PEURUNNIEMI VIIK Maapinta-ala (ha) Muodostumishetken pinta-ala yhteensä (ha): 46,1600 Erottamattomat määräalat ja erillisinä luovutetut yhteisalueosuudet Kaavat ja rakennuskiellot Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset 1) Tieoikeus Oikeutettu: MOISIO Rasitetut: (X) VIIK 2) Tieoikeus (Y ) (X) = lakannut rekisteriyksikkö Tieoikeus /1 Leveys: 12 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Varuskunnanpiha, Varuskunnankoto, Varuskunnanranta 3 Rasitetut: MOISIO, PAKKOLUNASTETTU ALUE Tieoikeus /2 Leveys: 12 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Varuskunnanpiha Rasitetut: MOISIO, PAKKOLUNASTETTU ALUE Osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin Kiinteistöllä on osuuksia: 1) Yhteinen vesialue :17, 4:25-26, 4:28, 4:43-45 JA 10:0 YHT. Rekisteröintipvm: Osuuden suuruus: 0, / 0, ) Yhteiset vesialueet On osuus TILALTA 4:30 Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2004:13 Saaja: Jakautumisperusteluku: 2,4400/46,1600 Kiinteistön osuus jakautunut Jakautumisperusteluku: 43,7200/46,1600 3) Lakannut yhteinen tie On osuus TIEHEN YHT 1 Rekisteröintipvm: PINTA-ALA ha Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2004:13

38 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 2 (2) Rekisteriyksikkö MOISIO Saaja: Jakautumisperusteluku: 2,4400/46,1600 Kiinteistön osuus jakautunut Jakautumisperusteluku: 43,7200/46,1600 4) Yhteinen maa-alue On osuus VENEVALKAMIIN YHT 2 Rekisteröintipvm: PINTA-ALA ha Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2004:13 Saaja: Jakautumisperusteluku: 2,4400/46,1600 Kiinteistön osuus jakautunut Jakautumisperusteluku: 43,7200/46,1600 5) Yhteinen maa-alue On osuus VENEVALKAMAAN YHT 3 Rekisteröintipvm: PINTA-ALA ha Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2004:13 Saaja: Jakautumisperusteluku: 2,4400/46,1600 Kiinteistön osuus jakautunut Jakautumisperusteluku: 43,7200/46,1600 Kiinteistötoimitukset ja viranomaispäätökset 1) Vesialueen jako Rekisteröintipvm: PÖYHÖLÄN JAKOKUNNASSA Arkistoviite: 10:238-2) Vesijätön jako Rekisteröintipvm: PÖYHÖLÄN JAKOKUNNASSA Arkistoviite: 10:238-3) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 249:2004:13 Muodostetut rekisteriyksiköt: Varuskunnankoto Maapinta-alan muutos: -2,4400 ha Muodostajakiinteistö jäi kantakiinteistöksi Muita tietoja Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

39 LAINHUUTOTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö MOISIO Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: MOISIO Rekisteriyksikkölaji: Tila Kokonaispinta-ala: 43,72 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 43,72 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:153- Lainhuutotiedot 1) Lainhuuto Asianumero: Arkistoviite: Omistusosuus: 1/1 Omistajat: Suomen valtio 2) Hallinnoivan viranomaisen merkitseminen /02/ /124a 120/02 Jyväskylän tmk /Keuruu kk / maakunta-arkisto. Asianumero: 715/ /2315 Arkistoviite: 715:2003:LH:2315 Hallinnointi: Senaatti-kiinteistöt, Kohdistuu osaan kiinteistöä Senaatti-kiinteistöt hallitsee kiinteistöä 21,00 hehtaarin o salta. 3) Hallinnoivan viranomaisen merkitseminen Asianumero: 715/ /2703 Arkistoviite: 715:2003:LH:2703 Hallinnointi: Metsähallitus, Kohdistuu osaan kiinteistöä Metsähallitus hallitsee kiinteistöä 22,16 hehtaarin osalta. Määräalojen lainhuutotiedot Ei erottamattomia määräaloja tai erillisinä luovutettuja yhteisalueosuuksia. Lainhuudattamattomat luovutukset Ei kirjaamisviranomaisen tiedossa olevia lainhuudattamattomia luovutuksia. Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Todistuksesta käyvät ilmi ainakin kaikki ne hakemukset, jotka ovat saapuneet kirjaamisviranomaiselle todistuksen otsikon päiväystä edeltävänä arkipäivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Mahdolliset vallintarajoitukset on katsottava rasitustodistukselta. Rekisteriyksikön pinta-alatiedoissa voi olla epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

40 Omistajien yhteystietoja Tila , MOISIO Metsähallitus, Yhteystiedot, katso Senaatti-kiinteistöt, Yhteystiedot, katso Suomen valtio Yhteystietoja ei saatavilla Tiedot perustuvat väestötietojärjestelmään.

41 RASITUSTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö MOISIO Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: MOISIO Rekisteriyksikkölaji: Tila Kokonaispinta-ala: 43,72 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 43,72 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:153- Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan omaisuuteen ei kohdistu rekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä. Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Todistuksesta käyvät ilmi ainakin kaikki ne hakemukset, jotka ovat saapuneet kirjaamisviranomaiselle todistuksen otsikon päiväystä edeltävänä arkipäivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Rekisteriyksikön pinta-alatiedoissa voi olla epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

42 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö VALTIONALUE Sivu 1 (3) Kiinteistötunnus: Kunta: Keuruu (249) Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Nimi: VALTIONALUE Palstojen lukumäärä: 2 Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä km Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteriyksikön tarkka alueellinen ulottuvuus selviää toimitusasiakirjoista ja maastosta. Rekisteritiedoista katso tarkemmin m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

43 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö VALTIONALUE Sivu 2 (3) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

44 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö VALTIONALUE Sivu 3 (3) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

45 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö VALTIONALUE Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: VALTIONALUE Rekisteriyksikkölaji: Lunastusyksikkö Kokonaispinta-ala: 3,160 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 3,160 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:76 Palstojen lukumäärä: 2 Muodostumistiedot Kiinteistötoimitus tai viranomaispäätös: Lohkominen Rekisteröintipvm: Rekisteriyksiköt ja määräalat, joista tämä rekisteriyksikkö on muodostunut: Maapinta-ala Rekisteriyksiköstä: (ha) TARKKALA 3,1600 Muodostumishetken pinta-ala yhteensä (ha): 3,1600 Erottamattomat määräalat ja erillisinä luovutetut yhteisalueosuudet Kaavat ja rakennuskiellot Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset Osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin Kiinteistöllä on osuuksia: 1) Yhteinen vesialue :17, 4:25-26, 4:28, 4:43-45 JA 10:0 YHT. Rekisteröintipvm: Osuuden suuruus: 0, / 0, ) Lakannut yhteinen tie On osuus TIEHEN YHT 1 Rekisteröintipvm: PINTA-ALA ha 3) Yhteinen maa-alue On osuus VENEVALKAMAAN YHT 2 Rekisteröintipvm: PINTA-ALA ha 4) Yhteinen maa-alue On osuus VENEVALKAMAAN YHT 3 Rekisteröintipvm: PINTA-ALA ha Kiinteistötoimitukset ja viranomaispäätökset 1) Koko rekisteriyksikön lunastaminen Rekisteröintipvm: TALON NIMI OLLUT TARKKALA, OSALUKU JA MANTTAALI Arkistoviite: 10:209 2) Vesialueen jako Rekisteröintipvm: PÖYHÖLÄN JAKOKUNNASSA Arkistoviite: 10:238-3) Vesijätön jako Rekisteröintipvm: PÖYHÖLÄN JAKOKUNNASSA Arkistoviite: 10:238- Muita tietoja

46 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 2 (2) Rekisteriyksikkö VALTIONALUE Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

47 LAINHUUTOTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö VALTIONALUE Perustiedot Kiinteistötunnus: Rekisteröintipvm: Nimi: VALTIONALUE Rekisteriyksikkölaji: Lunastusyksikkö Kokonaispinta-ala: 3,160 ha Kunta: Keuruu (249) Maapinta-ala: 3,160 ha Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Arkistoviite: 10:76 Lainhuutotiedot 1) Omistusoikeuden rekisteröinti Asianumero: 715/ /2326 Arkistoviite: 715:2003:LH:2326 Omistusosuus: 1/1 Omistajat: Suomen valtio 2) Hallinnoivan viranomaisen merkitseminen Asianumero: 715/ /2328 Arkistoviite: 715:2003:LH:2328 Hallinnointi: Senaatti-kiinteistöt, Kohdistuu osaan kiinteistöä Senaatti-kiinteistöt hallitsee kiinteistöä 0,70 ha osalta 3) Hallinnoivan viranomaisen merkitseminen Asianumero: 715/ /2704 Arkistoviite: 715:2003:LH:2704 Hallinnointi: Metsähallitus, Kohdistuu osaan kiinteistöä Hallitsee osaa kiinteistöstä. Määräalojen lainhuutotiedot Ei erottamattomia määräaloja tai erillisinä luovutettuja yhteisalueosuuksia. Lainhuudattamattomat luovutukset Ei kirjaamisviranomaisen tiedossa olevia lainhuudattamattomia luovutuksia. Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Todistuksesta käyvät ilmi ainakin kaikki ne hakemukset, jotka ovat saapuneet kirjaamisviranomaiselle todistuksen otsikon päiväystä edeltävänä arkipäivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Mahdolliset vallintarajoitukset on katsottava rasitustodistukselta. Rekisteriyksikön pinta-alatiedoissa voi olla epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

48 Omistajien yhteystietoja Lunastusyksikkö , VALTIONALUE Metsähallitus, Yhteystiedot, katso Senaatti-kiinteistöt, Yhteystiedot, katso Suomen valtio Yhteystietoja ei saatavilla Tiedot perustuvat väestötietojärjestelmään.

49 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö VALTION ALUE Sivu 1 (3) Kiinteistötunnus: Kunta: Keuruu (249) Rekisterikylä: VALKIALAHTI (411) Nimi: VALTION ALUE Palstojen lukumäärä: 2 Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä km Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteriyksikön tarkka alueellinen ulottuvuus selviää toimitusasiakirjoista ja maastosta. Rekisteritiedoista katso tarkemmin m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

50 KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö VALTION ALUE Sivu 2 (3) m Kartta on tulostettu ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Taustakartta on viitteellinen. Mittakaava 1: Kartat MML, kunnat (kopiointilupa 818/KP/05)

ULVILAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS

ULVILAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS ULVILAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS Hyväksytty 30.1.2002 Voimaantulo 1.2.2002 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET... 3 1.1 SOVELTAMISALA... 3 1.2 RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAINEN... 3 2. LUPAJÄRJESTELMÄT...

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

PUNKALAITUMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS 1 PUNKALAITUMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1.1 SOVELTAMISALA Maankäyttö- ja rakennuslaissa ja -asetuksessa olevien sekä muiden maan käyttämistä ja rakentamista koskevien

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS

PAIMION KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS PAIMION KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS Tämä rakennusjärjestys tulee voimaan MRL:n 202 :n mukaisesti kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen, kun se on saanut lainvoiman. PAIMION KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS 1.

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYS 1.3.2011

RAKENNUSJÄRJESTYS 1.3.2011 RAKENNUSJÄRJESTYS 1.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 1 2. LUPAJÄRJESTELMÄT... 1 3. RAKENNUKSEN SUUNNITTELU JA ELINKAARI... 5 4. RAKENTAMISEN SIJOITTUMINEN JA YMPÄRISTÖN HUOMIOONOTTAMINEN... 6 4.1

Lisätiedot

Mynämäen kunta. Rakennusjärjestys. Hyväksytty: Kunnanvaltuusto 28.5.2012 23 Voimaantulo: 5.7.2012

Mynämäen kunta. Rakennusjärjestys. Hyväksytty: Kunnanvaltuusto 28.5.2012 23 Voimaantulo: 5.7.2012 Mynämäen kunta Rakennusjärjestys Hyväksytty: Kunnanvaltuusto 28.5.2012 23 Voimaantulo: 5.7.2012 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1.1 Soveltamisala 1.2 Rakennusvalvontaviranomainen 2 2. LUPAJÄRJESTELMÄT

Lisätiedot

Karvian kunta RAKENNUSJÄRJESTYS

Karvian kunta RAKENNUSJÄRJESTYS Karvian kunta RAKENNUSJÄRJESYS KARVAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESYS Kunnanvaltuusto hyväksynyt 29/1/2003 10 Voimaantulo Päätöksen lainvoimaisuudesta 1. SOVELAMSALA JA VRANOMASE 1.1 Soveltamisala Maankäyttö-

Lisätiedot

URJALAN KUNTA Rakennusjärjestys 1 URJALAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS... 2

URJALAN KUNTA Rakennusjärjestys 1 URJALAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS... 2 1 SISÄLLYSLUETTEL URJALAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS... 2 1. SVELTAMISALA JA VIRANMAISET... 2 1.1 Soveltamisala... 2 1.2 Rakennusvalvontaviranomainen... 2 2. LUPAJÄRJESTELMÄT... 2 2.1 Talousrakennuksen luvan-

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA RAKENNUSJÄRJESTYS

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA RAKENNUSJÄRJESTYS KUNNALLINEN SÄÄDÖSKKELMA RAKENNUSJÄRJESTYS Nakkilan kunta Voimaantulo 1.8.2011 SISÄLLYSLUETTEL MÄÄRÄYKSET 1. SVELTAMISALA JA VIRANMAISET 1.1 SVELTAMISALA... 3 1.2 RAKENNUSVALVNTAVIRANMAINEN... 3 2. LUPAJÄRJESTELMÄT

Lisätiedot

SEINÄJOEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS SISÄLLYSLUETTELO. 1 Soveltamisala. 2 Rakennusvalvontaviranomainen. 3 Talousrakennuksen ilmoituksenvaraisuus

SEINÄJOEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS SISÄLLYSLUETTELO. 1 Soveltamisala. 2 Rakennusvalvontaviranomainen. 3 Talousrakennuksen ilmoituksenvaraisuus SEINÄJOEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 2 Rakennusvalvontaviranomainen 3 Talousrakennuksen ilmoituksenvaraisuus 4 Suunnittelutarvealue 5 Toimenpiteiden luvan-/ilmoituksenvaraisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS Jyväskylän maalaiskunnan valtuusto 19.8.2002 Voimaan 30.9.2002 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1 1.1 Soveltamisala 1 1.2 Rakennusvalvontaviranomainen

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS 2009

KARKKILAN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS 2009 KARKKILAN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS 2009 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 3 1.0 Tavoite 1.1 Soveltamisala 1.2 Rakennusvalvontaviranomainen 2. LUPAJÄRJESTELMÄT 3 2.1 TALOUSRAKENNUKSEN

Lisätiedot

Käsittelyt: Rakennuslautakunta 29.11.2012 101 Kaupunginhallitus 04.14.2012 415 Kaupunginvaltuusto 13.12.2012 55 Voimaantulo 01.01.

Käsittelyt: Rakennuslautakunta 29.11.2012 101 Kaupunginhallitus 04.14.2012 415 Kaupunginvaltuusto 13.12.2012 55 Voimaantulo 01.01. Käsittelyt: Rakennuslautakunta 29.11.2012 101 Kaupunginhallitus 04.14.2012 415 Kaupunginvaltuusto 13.12.2012 55 Voimaantulo 01.01.2013 2 1. Yleistä 1. 1 Tavoite Rakennusjärjestyksellä annetaan paikallisista

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS

ORIVEDEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS ORIVEDEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS KAUPUNGINVALTUUSTON 22.4.2008 HYVÄKSYMÄ VOIMAANTULOPÄIVÄMÄÄRÄ 10.6.2008 Karttojen julkaisu-/kopiointilupa Copyright Maanmittauslaitos lupa PISA/077/2006 Aineiston kopiointi

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS Hyväksytty kunnanvaltuustossa 10.12.2008 YLEISTÄ 1 Yleistä VELVOLLISUUS HAKEA RAKENNUS- TAI TOIMENPIDELUPAA TAI ILMOITTAA ILMOITUKSENVARAISESTA

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS KEMIÖNSAAREN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS Hyväksytty kunnanvaltuustossa.. YLEISTÄ 1 Yleistä VELVOLLISUUS HAKEA RAKENNUS- TAI TOIMENPIDELUPAA TAI ILMOITTAA ILMOI- TUKSENVARAISESTA

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS 2008. Kunnanvaltuusto hyväksynyt 30.06.2008, 43

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS 2008. Kunnanvaltuusto hyväksynyt 30.06.2008, 43 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS 2008 Kunnanvaltuusto hyväksynyt 30.06.2008, 43 Pentti Väisänen Aimo Karvonen Seija Kärkkäinen puheenjohtaja puheenjohtaja 46 pöytäkirjanpitäjä Marja-Leena våg pöytäkirjantarkastaja

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYS 2002. Lumijoki

RAKENNUSJÄRJESTYS 2002. Lumijoki RAKENNUSJÄRJESTYS 2002 Lumijoki 22.08.2002 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ 1.1 Tavoite 1.2 Soveltamisala 1.3 Rakennusvalvontaviranomainen 2. LUPAJÄRJESTELMÄT 2.1 Rakentamisen luvat ja ilmoitusmenettely 2.2

Lisätiedot

SIUNTION KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

SIUNTION KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS 1 SIUNTION KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS I LUKU: YLEISTÄ 1 Kunnan rakennusvalvontaviranomainen 2 Tavoite 3 Tehtävä 4 Rakentamistapaohjeet II LUKU: RAKENNUKSEN RAKENTAMINEN 5 Rakennuksen sopeutuminen ympäristöön

Lisätiedot

1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1.1. Soveltamisala 3 1.2. Rakennusvalvontaviranomainen 3

1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1.1. Soveltamisala 3 1.2. Rakennusvalvontaviranomainen 3 Kuhmossa 13.10.2008 SISÄLLYS 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1.1. Soveltamisala 3 1.2. Rakennusvalvontaviranomainen 3 2. LUPAJÄRJESTELMÄT 2.1. Talousrakennuksen luvan- /ilmoituksenvaraisuus 3 2.2. Toimenpiteiden

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA Rauman kaupungin rakennusjärjestys 1 04 01

RAUMAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA Rauman kaupungin rakennusjärjestys 1 04 01 RAUMAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 30.3.2009 Voimaantulopäivä 3.4.2009 I LUKU YLEISTÄ 1 Tavoite Rakennusjärjestyksellä annetaan paikallisista oloista johtuvia määräyksiä ja

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

MERIJÄRVEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS MERIJÄRVEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS Sisällys 1. Soveltamisala ja viranomaiset 1.1 Soveltamisala..1 1.2 Rakennusvalvontaviranomainen..1 2. Lupajärjestelmät 2.1 Rakentamisen ja muiden toimenpiteiden luvanvaraisuus

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

SUOMUSSALMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS SUOMUSSALMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESYS Suomussalmen kunta 2009 Suomussalmen kunnanvaltuusto 16.6.2009 36 2 SISÄLLYSLUEELO: SUOMUSSALMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESYS 1. SOVELAMISALA JA VIRANOMAISE 1.1 SOVELAMISALA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta. 16.10.2001 55. Rautavaaran kunnan RAKENNUSJÄRJESTYS

Tekninen lautakunta. 16.10.2001 55. Rautavaaran kunnan RAKENNUSJÄRJESTYS Tekninen lautakunta. 16.10.2001 55. Rautavaaran kunnan RAKENNUSJÄRJESTYS 16.10.2001 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ 1.1 Tavoite 1.2 Soveltamisala 1.3 Rakennusvalvontaviranomainen 2. LUPAJÄRJESTELMÄT 2.1 Rakentamisen

Lisätiedot

Haminan kaupungin RAKENNUSJÄRJESTYS. HAMINAN KAUPUNKI Rakennusvalvonta. Valtuusto: 16.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011

Haminan kaupungin RAKENNUSJÄRJESTYS. HAMINAN KAUPUNKI Rakennusvalvonta. Valtuusto: 16.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 HAMINAN KAUPUNKI Rakennusvalvonta Haminan kaupungin RAKENNUSJÄRJESTYS Valtuusto: 16.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Haminan kaupunki Puhelin Internet Puistokatu 2 05 74910 www.hamina.fi 49400 HAMINA HAMINAN

Lisätiedot

JOKIOISTEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS. Valtuusto 7.6.2012 29

JOKIOISTEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS. Valtuusto 7.6.2012 29 1 JKIISTEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS Valtuusto 7.6.2012 29 2 SISÄLLYSLUETTEL 1. TAVITE, SVELTAMISALA JA VIRANMAISET 1.1 TAVITE 1.2 SVELTAMISALA. 1.3 RAKENNUSVALVNTAVIRANMAINEN.. 1.4 RAKENTAMISTAPAHJEET..

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS

AKAAN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS AKAAN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYS Rakennusjärjestyksen valmistelutyöryhmän ehdotus 28.10.2010 Kaupunginhallitus muuttanut 21.12.2010 Kaupunginhallitus hyväksynyt 15.3.2011 Valtuusto hyväksynyt 23.3.2011

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS Mänttä-Vilppulan kaupungin rakennusjärjestys 1/19 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYS Kaupunginhallitus hyväksynyt 1.12.2008 luonnoksena Nähtävillä 2.1. 2.2.2009 Kaupunginhallitus hyväksynyt 6.4.2009

Lisätiedot

1. YLEISTÄ 4 1.1 Tavoite 4 1.2 Soveltamisala 4 1.3 Rakennusvalvontaviranomainen 4

1. YLEISTÄ 4 1.1 Tavoite 4 1.2 Soveltamisala 4 1.3 Rakennusvalvontaviranomainen 4 N KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYS käsittelyt: Valvontalautakunta 13.5.2008 Kunnanhallitus 9.6.2008 Kunnanvaltuuston hyväksymispäätös 16.6.2008 Voimaantulo: 19.8.2008 2 Sisällysluettelo 1. YLESTÄ 4 1.1 Tavoite

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYS. Tyrnävän kunta

RAKENNUSJÄRJESTYS. Tyrnävän kunta RAKENNUSJÄRJESTYS Tyrnävän kunta Sisällysluettelo 2 1 YLEISTÄ 1.1 Tavoite 1.2 Soveltamisala 1.3 Rakennusvalvontaviranomainen 2. LUPAJÄRJESTELMÄT 2.1 Rakentamisen luvat ja ilmoitusmenettely 2.2 Rakennuslupa

Lisätiedot

Porvoon kaupunki RAKENNUSJÄRJESTYS

Porvoon kaupunki RAKENNUSJÄRJESTYS Porvoon kaupunki RAKENNUSJÄRJESYS Kaupunginvaltuusto 12.12.2007 143 PORVOON KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESYS Kaupunginvaltuusto 12.12.2007 143 SISÄLLYSLUEELO 1. SOVELAMISALA JA VIRANOMAISE 1.1 Soveltamisala

Lisätiedot