Aito. Kontion lämpöhirsi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aito. Kontion lämpöhirsi"

Transkriptio

1 Aito Kontion lämpöhirsi Tyyliä, lämpöä ja ekologisuutta taloihin ja huviloihin

2 Aito luonnontuote Kontion hirsirakennus on aito luonnontuote, jonka valmistusprosessissa metsästä valmiiksi lopputuotteeksi kuluu energiaa erittäin vähän. Puuhun on sitoutunut paljon hiilidioksidia, joten rakentamalla Kontion olet osaltasi pienentämässä kasvihuonepäästöjä. Lisäksi uusi kasvava metsä sitoo itseensä paljon hiilidioksidia. Kontio on siis todellinen ekoteko.

3 Hirsitalon rakenne Hirsihuvilan rakenne Aito Kontion lämpöhirsi järkevä ratkaisu sekä huviloihin, että taloihin 1. Kantavana rakenteena aito kestävä hirsirunko, joka lisäeristetään sisäpuolelta puukuitueristeellä molemmat aitoja luonnontuotteita 2. Runsaasti vaihtoehtoja rakennuksen ulkonäköön ja sisustukseen 3. Hengittävä rakenne ainutlaatuisen hyvä sisäilma 4. Lämmin ja tiivis rakenne edullinen sekä käyttää, että rakentaa 5. Turvallinen valinta. Kontiolla on pitkä kokemus lisäeristettyjen rakenteiden valmistuksessa. Rakenteet ovat pitkälle kehitettyjä ja hyväksi havaittuja 6. Helppo ja nopea rakentaa. Kantava hirsirunko on helppo tehdä nopeasti säältä suojaan 7. Painumattomat sisäseinät helpottavat sisustustöitä

4 Aito Kontion Lämpöhirsirakenne tyylikkäitä ratkaisuja 30 vuoden kokemuksella Aito Kontion lämpöhirsi sopii loistavasti sekä talojen että huviloiden rakenteeksi. Hirsityypin, nurkkarakenteen, kaiteiden sekä ikkuna- ja ovipielien koristeilla voit vaikuttaa olennaisesti rakennuksesi ulkönäköön.

5 Hirsirakennus ainutlaatuisen hyvä sisäilma Salaisuus voi olla myös pinnan alla Hirsirakennuksessa on terveellistä ja miellyttävää asua. Saat nauttia Kontion ainutkertaisen hyvästä ja miellyttävästä sisäilmasta. Lämpöä ja kosteutta tasapainottava hengittävä rakenne takaa että kotisi sisäilman suhteellinen kosteus on lähes aina sisäilman laadun kannalta optimialueella ( suhteellinen kosteus 30-55% ). Poikkeamat tältä kosteusalueelta lisäävät huomattavasti sisäilman pölyä, viruksia ja bakteereja. Kosteuden vaikutukset sisäilman laatuun Hengittävä rakenne Punaisen vaakapalkin paksuus kuvaa haitallisen tekijän määrää huoneilman kosteuden muuttuessa Bakteerit Virukset Sienet Pölypunkit Allergiat Rakennusmater.emissiot Aito Kontion lämpöhirsi edesauttaa sisäilman kosteuden pysymistä hyvällä alueella. Rakenteella on luontainen kyky sitoa kosteutta itseensä sisäilman kosteustason noustessa. Kun sisäilman kosteustaso laskee, rakenne luovuttaa sitomansa kosteuden takaisin sisäilmaan. Näin sisäilman kosteus pysyy tasaisena ja asumisviihtyvyys korkeana. Lähde: VTT C.J.Simonson, M.Salovaara & T.Ojanen. Improving Indoor Climate and Comfort with Wooden Structures. Hengitystieinfektiot Sisäilman suhteellinen kosteus % Hengittämättömällä rakenteella sisäilman kosteus vaihtelee 20-80% välillä (esim. rakenteet, joissa sisäpinnoissa on höyrynsulkumuovi) Huvila ympärivuotiseen käyttöön nyt tai tulevaisuudessa Ohuemmatkin höylähirsiseinät soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön lisälämpöeristettynä. Lisälämpöeristys voidaan tehdä jälkikäteenkin jos esimerkiksi vapaaajan asunnon talvikäyttö lisääntyy. Kontion Aito lämpöhirsi säästää huvilasi lämmityksessä Kontion viimeisimmällä teknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja lämmin vaihtoehto. Jos Kontion lämpöhirsirakenteella toteutetun rakennuksesi käyttö ei ole jatkuvaa, voit riskittömästi alentaa sisälämpötilaa käyttämättömälle ajalle ja säästää näin paljon lämmityskuluissa. Saat nostettua Lämpöhirsirakennuksen lämpötilan nopeasti takaisin miellyttäväksi tarpeesi mukaan. Kontion lisäeristetyillä seinärakenteilla luot kevyemmälläkin hirsirakenteella mahdollisuuden ympärivuotiseen asumiseen, tinkimättä kuitenkaan aidosta, kestävästä hirsirungosta.

6 Aito on aito myös sisustettuna Sisäverhous voidaan toteuttaa terveellisesti ja tyylikkäästi monella tavalla. Valitse oma tapasi ja luo haluamasi tunnelma. Sisäverhouksen vaihtoehtoja voivat olla esim. paneeli, tapetti, rappaus, kivijäljitelmä, maalaus ja vaneri.

7 Sama tila kolme erilaista sisäverhousta Toteutimme kolme erilaista sisäverhousta samaan tilaan esimerkiksi Kontion Aito -lämpöhirren monipuolisista muuntelumahdollisuuksista. Kuultokäsitellyt paneeliseinät Tapetoidut seinät Maalatut levyseinät

8 Tyytyväisiä Kontio-asiakkaita Kontio on toimittanut 35 vuoden aikana yli hirsirakennusta joukossa suuri määrä lisäeristettyjä rakennuksia Tässä kolme tarinaa. ARVOSTAN LAATUA JA LUOTETTAVUUTTA Matkailuyrittäjä Markku Laanti Vuokatista on ollut Kontiotuotteen asiakkaana jo usean vuoden ajan. Kontiotuote on toimittanut Laantin yritykselle Vuokatin Aatelille useita huoneistoja sisältäviä ja yksilöllisesti suunniteltuja lämpöhirsihuviloita. Minulle yrittäjänä on tärkeää yhteistyöyritysten luotettavuus ja ostamani huviloiden laatu. Halusin yhteistyökumppanikseni vakavaraisen yrityksen, jonka kanssa voi tehdä yhteistyötä vuodesta toiseen, niin että sovitut asiat ja aikataulut pitävät. Kontiotuotteen hirsihuvilat ovat korkealaatuisia ja yritys on palvelualttiisti ja joustavasti toteuttanut aina tilaajana esittämäni arkkitehtuurilliset erikoistoiveet ja yksilölliset tilaratkaisut, Markku Laanti toteaa. Tuotteiden hinta ja laatu ovat kohdallaan, eikä tarjousta tarvitse säätää molemmin puolin viikkokausia. Jos jostakin asiasta on ollut huomautettavaa, on reklamaatio hoidettu aina asiallisesti ja viipymättä. Lisäeristetty seinärakenne on hyvä ratkaisu, sillä rakennuskustannukset pysyvät kohtuullisina. Lisäeristys taas laskee energiankulutusta ja lisää asumismukavuutta. Viihtyisistä ja toimivista huviloista on tullut positiivista palautetta myös asiakkailtani, jotka vuosi toisensa jälkeen palaavat kokemaan elämyksiä vapaa-ajan huviloilleni, kertoo Markku Laanti.

9 HELMI ON MEIDÄN PERHEEN UNELMAHUVILA Ruotsissa asuvat Päivi Laajisto, hänen miehensä Leif Hansson ja heidän poikansa Jona ihastuivat muutama vuosi sitten Kontiotuotteen arkkitehtuuriltaan erikoiseen Helmi-huvilaan. Helmeen on saatu mahtumaan kaikki, mitä meidän kolmihenkinen perheemme lomaillessa tarvitsee. Suuri parvi on toimiva ja tilava terassi toimii kesällä olohuoneen jatkeena. Hirreksi valittiin 120 millimetriä paksu höylähirsi ja lisäeristys tehtiin ekologisella puukuitueristeellä. Huvilaa käytetään lomien aikaan läpi vuoden. Lämmitämme tiloja pääasiallisesti takalla, ja lisälämpöä saadaan tarvittaessa sähköpattereilla. Myös talviaikana lämpö pysyy miellyttävänä sisätiloissa, eikä lattianrajassa ole minkäänlaista vedontunnetta, kertoo Laajisto. Kun huvilamme on tyhjillään pidämme siellä vain peruslämpöä. Mökille saavuttuamme sisälämpötila on helppo ja nopea nostaa miellyttäväksi myös talvella. Rakentamisen aikana kaikki sujui odotetulla tavalla. Aikataulut pitivät ja itse asiassa kaiken aikaa olimme hieman edellä ennalta sovitusta. Pulmatilanteita ei ollut ja nyt mökin valmistumisen jälkeenkin olemme saaneet Kontiotuotteelta asiantuntevia neuvoja muun muassa mökin maalien valintaan, huomauttaa Päivi Laajisto. EKOLOGINEN PUUTALO MIELLYTTÄÄ Mikko ja Elina Pasanen ovat asuneet uuden karheaa Kontio Tammela -taloaan kohta vuoden päivät. Kontion tuotteeseen pariskunta päätyi juuri talon kansallisromantiikkaa henkivän ulkoasun ja hyvän tilasijoittelun vuoksi. Muutoksia ei juuri tarvinnut tehdä, ainoastaan pohja kääntyi peilikuvaksi. Rakennuksen pystytyksestä huolehti tuttu kirvesmies ja Kontion puolelta tavaratoimitukset olivat ajallaan. Meille puinen talo oli ainut vaihtoehto. Talon hirsirakenteissa ei ole muovia ja eriste on ekovillaa. Uskomme, että tällaisessa talossa on parempi sisäilma ja terveellisempi asua, kertoo Mikko Pasanen. Talo on hyvällä tavalla tiivis ja lämmitys hoituukin pääsääntöisesti takka-leivinuunia lämmittämällä. Sähköpatterit ovat päällä vain hetkittäin kylmimpään vuodenaikaan. Talon energiakulutus on huomattavasti pienempi, mitä alun perin oletimme. Jos nyt alkaisimme rakentaa uudelleen, niin emme näe estettä siihen, miksi emme päätyisi saman valmistajan tuotteeseen, huomauttaa Pasanen.

10 Aito Kontion lämpöhirsi sopiva ratkaisu sekä taloon, että huvilaan Aito Kontion lämpöhirsirakenne huvilassa 2 5 Aito Kontion lämpöhirsirakenne talossa 2 5 Hirsi (1) Pystykoolaus (2) Puukuitueriste (3) Ilmansulku (4) Sisäverhous (5) esim. paneeli levy tapetti maalaus kivijäljitelmä

11 Aito kestävä hirsirunko Painumaton sisäpinta: - Laatoitukset helppo tehdä - Kalusteiden kiinnitys helppoa - Sähköjohdot vaivaton asentaa eristetilaan Helppo rakentaa Sisäpuolisen lisäeristysrakenteen etuina on sen rakentamisnopeus; kevyt, kantava hirsirunko on helppo ja nopea asentaa. Tällöin ulkoseinien ja katon valmistuttua päästään nopeasti sisäpuolelle säänsuojaan työskentelemään. Painumaton sisäpinnan rakenne Aito Kontion lämpöhirsirakennus on kaikilta sisäseiniltään painumaton, joten esim. kiintokalusteiden ja laatoitusten asennus käy vaivatta. Seinärakenteeseen on myös helppo asentaa LVIS johtoja ja putkituksia.

12 Aito Kontion lämpöhirsi tehdään maailman suurimmassa hirsitalotehtaassa Kontion tehtaalla Pudasjärvellä on 35 vuoden aikana valmistettu jo yli hirsirakennusta. Nykyisin tehtaalta toimitetaan vuodessa yli 2000 hirsitaloa ja -huvilaa ympäri maailmaa. Kontion vahvuus on kokonaisuuden hallinta; puun jalostuksen tukista valmiiksi lopputuotteeksi tekevät Kontion ammattilaiset uusimmalla teknologialla Saha Sahattua tukkia kiinto-m 3 vuodessa (vastaa 3330 rekka-autokuormallista). Valmista sahatavaraa/ hirsiaihioita kiinto-m 3 vuodessa (vastaa 1660 rekkaautokuormallista). Kaikki sahalla syntyvä hake ( m 3 ) käytetään paperin raakaaineeksi ja kuorijäte ( m 3 ) käytetään lämpölaitoksella. 2. Kuivaamot Puutavara kuivataan erillisissä kuivauskamareissa ilman kosteutta ja lämpöä säätämällä. Logiikkaohjatut kuivailmapuhallinkuivaamot on varustettu kostuttimilla. Puutavaraa kuivataan m 3 vuodessa. 3. Höylälinjat Höylälinjat tuottavat höylättyä puutavaraa m 3 ja höylättyä hirttä m 3, yhteensä m 3 vuodessa (vastaa 1890 rekka-autokuormallista). 4. Logiikkaohjatut hirsityöstölinjat Pyörö-, höylä- ja lamellihirttä valmistetaan yhteensä yli m vuodessa. Kattoristikoita ja palkke- ja valmistetaan n kpl vuodessa. 5. Lähettämö Lastattuja lähetyksiä 2000 kpl vuodessa. 6. Pääkonttori Kontion pääkonttori Pudasjärvellä Kontiotuote Oy puh Kontiomyyjäsi löydät osoitteesta

Ainutlaatuinen koti, juuri kuten Sinä haluat

Ainutlaatuinen koti, juuri kuten Sinä haluat www.honka.fi Ainutlaatuinen koti, juuri kuten Sinä haluat Honka Fusion -koti on sinulle, joka haluat upeaa arkkitehtuuria ja unelmiesi sisustuksen. Näiden lisäksi saat terveysominaisuuksiltaan turvallisen,

Lisätiedot

TERVETULOA. tutustumaan kiehtovaan

TERVETULOA. tutustumaan kiehtovaan Pentti KOSKENRANTA, toimitusjohtaja,ikihirsi Oy TERVETULOA tutustumaan kiehtovaan IKIHIRSI talojen maailmaan. Jo yli 30 vuoden perinteillä valmistamme Lapissa yksilöllisiä ja laadukkaita hirsitaloja vaativien

Lisätiedot

Huvilat Rakkaudesta luontoon. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907.

Huvilat Rakkaudesta luontoon. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907. Huvilat Rakkaudesta luontoon. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907. MUUTAMME UNELMASI TODEKSI. Yhä useammin haaveilemme vapaa-ajan viettämisestä luonnon rauhassa, sillä tarvitsemme vastapainoa kiireiselle,

Lisätiedot

Pohjoismaiden halutuin rakennusalan kumppani - Ekovillan visio

Pohjoismaiden halutuin rakennusalan kumppani - Ekovillan visio Pohjoismaiden halutuin rakennusalan kumppani - Ekovillan visio Sisältö 1. Ekovilla yrityksenä 2. Ekovilla ja hirsiteollisuus Ekovilla Kasvutarina vuodesta 1979 1979 Reijo Louko ja Risto Kauppila perustavat

Lisätiedot

VAP2010 VAPAA-AIKA KONTIO. www.kontio.fi. Osoitelähde: Kontiotuote Oy:n asiakasrekisteri

VAP2010 VAPAA-AIKA KONTIO. www.kontio.fi. Osoitelähde: Kontiotuote Oy:n asiakasrekisteri VAP2010 VAPAA-AIKA KONTIO www.kontio.fi Osoitelähde: Kontiotuote Oy:n asiakasrekisteri VAPAA-AIKA KALLIOSAARI, sivu 4 HAVUKOSKI, sivu 6 PARASTA VAPAA-AIKAA. KIVINIEMI, sivu 8 UUDEN AJAN LOMANVIETTOON Kontion

Lisätiedot

HIRSIRIVITALO. muovitontalo.fi. Kurkiniementie 1, Taivalkoski VARAA OMASI AJOISSA!

HIRSIRIVITALO. muovitontalo.fi. Kurkiniementie 1, Taivalkoski VARAA OMASI AJOISSA! VARAA OMASI AJOISSA! ENNAKKOMARKKINOINNISSA HIRSIRIVITALO Kurkiniementie 1, Taivalkoski muovitontalo.fi Hirsi on ollut aikojen alusta asti ihmisten asuntojen perusmateriaali. Hirsi on ekologinen ja hengittävä.

Lisätiedot

Pitäsköhä näitä suojata jotenki?

Pitäsköhä näitä suojata jotenki? Pitäsköhä näitä suojata jotenki? Satuin kuulemaan otsikon mukaisen kysymyksen, jonka esitti pientalon rakentaja/rakennuttaja kuorma-autokuskille. Autokuski nosti villapaketit nättiin nippuun lähes tyhjälle

Lisätiedot

HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA

HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA 9.9.2016 Prof. Juha Vinha TTY, Rakennustekniikan laitos Vain hyviä syitä: Julkisen hirsirakentamisen seminaari, 8.-9.9.2016, Pudasjärvi MASSIIVIHIRSISEINÄN

Lisätiedot

TUOTTEEMME VOIDAAN VALMISTAA SEURAAVISTA HIRSITYYPEISTÄ:

TUOTTEEMME VOIDAAN VALMISTAA SEURAAVISTA HIRSITYYPEISTÄ: KARHUTALOT 1 TUOTTEEMME VOIDAAN VALMISTAA SEURAAVISTA HIRSITYYPEISTÄ: PYÖRÖHIRSI 170, 190, 210, 230 mm HÖYLÄHIRSI 95x120, 120x170, 145x170 (myös lamellihirrestä) KÄSITYÖNÄ VALMISTETTUJEN TUOTTEIDEN TOIMITUSAIKA

Lisätiedot

EUROHONKA hirsityypit. EUROHONKA tekee unelmista totta. Suomen monipuolisinta tuotantoa puusta

EUROHONKA hirsityypit. EUROHONKA tekee unelmista totta. Suomen monipuolisinta tuotantoa puusta SAUNAT EUROHONKA hirsityypit Meiltä löytyy hirsityyppi joka tarpeeseen ja hintaryhmään. EUROHONKA tekee unelmista totta Olemme yksi maailman vanhimmista hirsitalotehtaista ja olemme valmistaneet vuodesta

Lisätiedot

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen WoodPax-tuoteperheestä löydät valmiit tuotteet monenlaiseen rakentamiseen:

Lisätiedot

Puun kosteuskäyttäytyminen

Puun kosteuskäyttäytyminen 1.0 KOSTEUDEN VAIKUTUS PUUHUN Puu on hygroskooppinen materiaali eli puulla on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden vaihteluiden mukaan. Puu asettuu aina tasapainokosteuteen ympäristönsä

Lisätiedot

Ekopuutalot. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907.

Ekopuutalot. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907. Ekopuutalot Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907. OMAAN KOTIIN. Oman kodin hankinta on yksi elämän tärkeimmistä asioista. Oma koti on investointi tulevaisuuteen, siksi sen tulee olla laadukas ja kestävä.

Lisätiedot

Tuira PIRKANMAALAINEN HIRSIKOTI VUOREKSEEN TERVEELLISTÄ ASUMISTA PARAS PUUTALO ASUNTOMESSUT 2015 LUOTETTAVAA LAATUA PARAS RTS-TUTKII

Tuira PIRKANMAALAINEN HIRSIKOTI VUOREKSEEN TERVEELLISTÄ ASUMISTA PARAS PUUTALO ASUNTOMESSUT 2015 LUOTETTAVAA LAATUA PARAS RTS-TUTKII Tuira PIRKANMAALAINEN HIRSIKOTI VUOREKSEEN LUOTETTAVAA LAATUA PARAS 2015-2017 RTS-TUTKII PARAS PUUTALO ASUNTOMESSUT 2015 TERVEELLISTÄ ASUMISTA Pitkät perinteet hirsirakentamisessa Kari Ollikaisen vuonna

Lisätiedot

TOIVEITTESI MUKAISESTI

TOIVEITTESI MUKAISESTI LEINO TOIVEITTESI MUKAISESTI Tehdään tästä yhdessä kustomoitu suunnitelma LEINO Raikas tilavuus kohtaa kodin tunnelmallisuuden 1.krs SINUN KOTISI, KUTEN ITSE TAHDOT Anna kodille sydämesi. Kustomoi talosi

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

Terve kunta rakentuu puulle Log Capital Pudasjärvi

Terve kunta rakentuu puulle Log Capital Pudasjärvi Terve kunta rakentuu puulle Log Capital Pudasjärvi Mikko Löf Asiakaspalvelu ja suunnittelupäällikkö / Kontiotuote Oy Teknisen ryhmän puheenjohtaja / Hirsitaloteollisuus HTT ry Rakennusinsinööri Suunnittelupäällikkönä

Lisätiedot

Tekijä: VTT / erikoistutkija Tuomo Ojanen Tilaaja: Digipolis Oy / Markku Helamo

Tekijä: VTT / erikoistutkija Tuomo Ojanen Tilaaja: Digipolis Oy / Markku Helamo Referaatti: CLT-rakenteiden rakennusfysikaalinen toimivuus Tekijä: VTT / erikoistutkija Tuomo Ojanen Tilaaja: Digipolis Oy / Markku Helamo Tehtävän kuvaus Selvitettiin laskennallista simulointia apuna

Lisätiedot

Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO

Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO SISÄLLYS 1. LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO Lamellihirsien tuotanto...3 Edut...4 Esimerkit...4 Lamellihirsien tuotantolinjat...5 Yhteyshenkilö...7 2 Lamellihirsien tuotanto

Lisätiedot

www.termex.fi Eristämällä paremmin kulutat vähemmän Säästät luontoa ja rahaa Puhallettava Termex-Selluvilla on todellinen ekoteko

www.termex.fi Eristämällä paremmin kulutat vähemmän Säästät luontoa ja rahaa Puhallettava Termex-Selluvilla on todellinen ekoteko Eristämällä paremmin kulutat vähemmän Ympäristön tila on muuttunut hätkähdyttävästi viime vuosikymmeninä. Kulutamme energiaa päivä päivältä enemmän. Samalla kuormitamme luontoa. Energian säästö ja ilmastonmuutoksen

Lisätiedot

CO 2. Eristämisen sietämätön helppous

CO 2. Eristämisen sietämätön helppous Eristämisen sietämätön helppous Eristämällä paremmin kulutat vähemmän Ympäristön tila on muuttunut hätkähdyttävästi viime vuosikymmeninä. Kulutamme energiaa päivä päivältä enemmän. Samalla kuormitamme

Lisätiedot

Termater Elementit. Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit. www.termater.fi

Termater Elementit. Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit. www.termater.fi Termater Elementit Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit Termater Elementit Vahvuus, Eristävyys ja Modulaarisuus OMINAISUUDET JA HYÖDYT Kantava rakenne - Erittäin laadukkaat viilupuu

Lisätiedot

Case Pudasjärven koulukampus Puupäivät 26.11.2015

Case Pudasjärven koulukampus Puupäivät 26.11.2015 Case Pudasjärven koulukampus Puupäivät 26.11.2015 Mikko Löf Asiakaspalvelu- ja suunnittelupäällikkö / Kontiotuote Oy Teknisen ryhmän puheenjohtaja / Hirsitaloteollisuus HTT ry Rakennusinsinööri Suunnittelupäällikkönä

Lisätiedot

Peura Talot Oy. Kun haluat nauttia hirsitalon ylellisestä asumismukavuudesta, hanki silloin laadukas ja yksilöllinen PEURA HIRSITALO.

Peura Talot Oy. Kun haluat nauttia hirsitalon ylellisestä asumismukavuudesta, hanki silloin laadukas ja yksilöllinen PEURA HIRSITALO. on pitkän ja vankan kokemuksen omaava hirsitalovalmistaja, jonka korkealaatuisia tuotteita on valmistettu jo yli 30-vuoden ajan. Pääkonttorimme, sekä tehdas sijaitsevat Reisjärvellä Pohjois-pohjanmaalla.

Lisätiedot

ASKO LAX DESIGN JÄRVITAIMEN 100

ASKO LAX DESIGN JÄRVITAIMEN 100 TALOT ASKO LAX DESIGN JÄRVITAIMEN 100 JÄRVITAIMEN 100 kompakti tilaihme selkeä design innovatiivinen eteis- ja kodinhoitotila valoisa ja avara pohjaratkaisu JÄRVITAIMEN 100 Huoneistoala 99 m², Kerrosala

Lisätiedot

KOSTEUDENHALLINTA ENERGIATEHOKKAASSA RAKENTAMISESSA

KOSTEUDENHALLINTA ENERGIATEHOKKAASSA RAKENTAMISESSA KOSTEUDENHALLINTA ENERGIATEHOKKAASSA RAKENTAMISESSA 28.3.2009 TkT Juha Vinha Energiatehokas koti tiivis ja terveellinen?, 28.3.2009 Helsingin Messukeskus PERUSASIAT KUNTOON KUTEN ENNENKIN Energiatehokas

Lisätiedot

Mikko Löf Asiakaspalvelu- ja suunnittelupäällikkö

Mikko Löf Asiakaspalvelu- ja suunnittelupäällikkö Mikko Löf Asiakaspalvelu- ja suunnittelupäällikkö Rakennusinsinööri Suunnittelupäällikkönä 14 v. Kontiotuotteella Rakennesuunnittelua 10 v. eri suunnittelutoimistoissa Suomessa ja Saksassa Pudasjärven

Lisätiedot

B-58-01.13. member of

B-58-01.13. member of Valmiiksi Ferdigmalte maalatut vegg- seinä- og ja takplater kattopaneelit B-58-01.13 member of Todennäköisesti maailman puhtain Ympäristöystävälliset katot ja seinät Huntonit ei ehkä voi pidentää elämää,

Lisätiedot

Puun uusi tuleminen kuntien rakennuksiin KOHTI HIRSIKAMPUSTA

Puun uusi tuleminen kuntien rakennuksiin KOHTI HIRSIKAMPUSTA Puun uusi tuleminen kuntien rakennuksiin KOHTI HIRSIKAMPUSTA Pudasjärvi Pinta-ala 5 867 km2. Vastaa kooltaan puolta Uudenmaan maakuntaa tai kahta Luxemburgin valtiota. Väestö Asukkaita n. 8 600, joista

Lisätiedot

Hirsirakenteisten kesämökkien kuivanapitolämmitys

Hirsirakenteisten kesämökkien kuivanapitolämmitys 1 Hirsirakenteisten kesämökkien kuivanapitolämmitys Puupäivä 11.11.2010 Jarkko Piironen Tutkija, dipl.ins. Tampereen teknillinen yliopisto Rakennustekniikan laitos Esityksen sisältö 2 1. Taustaa ja EREL

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

1. Hirsirakentaminen Pudasjärvellä

1. Hirsirakentaminen Pudasjärvellä 1. Hirsirakentaminen Pudasjärvellä 2. Pudasjärvi - 5 867 km 2-8200 asukasta - Pohjois-Pohjanmaalla noin tunnin matkan päässä Oulusta Pudasjärvi Pudasjärvi FINLAND Helsinki 3. Miksi uusi päiväkoti ja koulu?

Lisätiedot

sadan vuoden rakkaus kuva Pasi Haaranen U utuu s mallit 2011 Lapponia

sadan vuoden rakkaus kuva Pasi Haaranen U utuu s mallit 2011 Lapponia sadan vuoden rakkaus kuva Pasi Haaranen U utuu s mallit 2011 Lapponia Lapponia valmiskoti Tee parempi talo kuin ajattelit! olemme myös valinneet Lapponian taloosi ratkaisuja, jotka pienentävät hiilijalanjälkeä

Lisätiedot

TTS Työtehoseura kouluttaa tutkii kehittää

TTS Työtehoseura kouluttaa tutkii kehittää TTS Työtehoseura kouluttaa tutkii kehittää PUURAKENTAMINEN OULU 23.9.2016 2 RANKARAKENTEET Määräysten mukaisen vertailuarvon saavuttaminen, 200 mm eristevahvuus Matalaenergia- ja passiivirakentaminen,

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Seijantalo. www.tiimitalot.fi

Seijantalo. www.tiimitalot.fi Seijantalo www.tiimitalot.fi 32 Pienisuuri Seijantalo Talo on suunniteltu asukkaan toivomusten pohjalta 3-henkiselle perheelle. Suunnittelun lähtökohtana oli tehokas tilankäyttö, valoisuus sekä yhtenäiset

Lisätiedot

Ekologinen ja energiatehokas hirsi

Ekologinen ja energiatehokas hirsi Kontion vastaus energiatehokkuuden vaatimuksiin on aito hirsi Ekologinen ja energiatehokas hirsi Luonnonmukainen rakentaminen on suomalaisen etu Lue faktat, niin tiedät hirsirakentamisen ylivoimaisesta

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro. 109

Kingspan-ohjekortti nro. 109 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro. 109 MÖKKIOHJE Kingspan Therma -eristeiden vahvuudet mökkien lämmöneristämisessä Paremman lämmöneristyksen ansiosta mökkien vuosittainen käyttöaika pitenee. Mökit

Lisätiedot

Genre. Kontio. Hirsitalomallisto G2007. Joukkokirje.AT 37. Osoitelähde: Kontiotuote Oy:n asiakasrekisteri.

Genre. Kontio. Hirsitalomallisto G2007. Joukkokirje.AT 37. Osoitelähde: Kontiotuote Oy:n asiakasrekisteri. Genre Kontio Joukkokirje.AT 37 G2007 Hirsitalomallisto Tyyliä, esteettisyyttä, toimivaa nykyaikaista asumista - tätä on uusi Kontion Genre -hirsitalomallisto Osoitelähde: Kontiotuote Oy:n asiakasrekisteri.

Lisätiedot

Kero Hirsitalot Oy OSAKEANTI

Kero Hirsitalot Oy OSAKEANTI Kero Hirsitalot Oy OSAKEANTI www.muovitontalo.f i Sijoita suomalaiseen ekologiseen, muovittomaan ja terveelliseen hirsirakentamiseen Kero Hirsitalot Oy (www.muovitontalo.fi) on kuusamolainen yritys, joka

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä VIIHTYISÄ Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

Raportti. Yhteystiedot: Isännöitsijä Jyri Nieminen p. 020 743 8254. Tarkastaja/pvm: Janne Mikkonen p. 045 1200 430 / 3.9.2015

Raportti. Yhteystiedot: Isännöitsijä Jyri Nieminen p. 020 743 8254. Tarkastaja/pvm: Janne Mikkonen p. 045 1200 430 / 3.9.2015 As Oy Juhannusaamu c/o Realco Tikkurila Oy Unikkotie 13 01300 Vantaa Raportti Kohde: As Oy Juhannusaamu Juhannustie 2 G Helsinki Tilaaja: Realco Tapani Ollila p. 0400 444 106 Toimeksianto: Kosteuskartoitus

Lisätiedot

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET 2 Woodex pitää puusta huolta Ulkona oleva puu tarvitsee suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Ja tietenkin kauniin värin, kuultavan tai peittävän.

Lisätiedot

Sisäilma ja massiivipuu

Sisäilma ja massiivipuu Sisäilma ja massiivipuu Julkinen puurakentaminen, terveet tilat Kansalaisinfo, Pikkuparlamentti 15.12.2016 Seppo Romppainen, Puutuoteteollisuus ry Taustaa Seppo Romppainen, DI Erityisasiantuntija; Asiamies;

Lisätiedot

Mökit, Saunat ja Piharakennukset. Hirrestä mitä haluat STK LOGHOMES +358 5 3241 081 +358. www.stkloghomes.com

Mökit, Saunat ja Piharakennukset. Hirrestä mitä haluat STK LOGHOMES +358 5 3241 081 +358. www.stkloghomes.com Hirrestä mitä haluat Mökit, Saunat ja Piharakennukset +358 5 3241 081 +358 www.stkloghomes ghomes.com www.stkloghomes.com TAVI PUOLIPARVELLA Parven korkeus 1600, joka ei vaikuta rakennuslupaneliöihin.

Lisätiedot

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER Laadukkaita ja ympäristöystävällisiä PUUTUOTTEITA UPM Timber valmistaa korkealuokkaista mänty- ja kuusisahatavaraa rakennus- ja puusepänteollisuuteen sekä useisiin muihin

Lisätiedot

Terveellistä asumista modernissa hirsitalossa

Terveellistä asumista modernissa hirsitalossa Terveellistä asumista modernissa hirsitalossa Aito puu on luonnollinen ja ekologinen valinta. Hirsitalosta on helppo sisustaa lämmin ja ajattoman tyylikäs koti. Rakennamme kaksi modernia hirsitaloa Soittajankankaalle

Lisätiedot

EWA Solar aurinkokeräin

EWA Solar aurinkokeräin EWA Solar aurinkokeräin Sisällys: 1. Keräimen periaate 2. Keräimen rakenne 3. Keräimen toiminta 4. Keräimen yhdistäminen EWA:an 5. Ohjeita keräimen rakentamiseksi 6. Varoitus 7. Ominaisuuksia luettelona

Lisätiedot

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti

Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Hallitun ilmanvaihdon merkitys Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti on ekologinen tapa ottaa ikkunan kautta poistuva hukkalämpö talteen ja hyödyntää auringon lämpövaikutus. Ominaisuudet: Tuloilmaikkuna

Lisätiedot

Laminaatit vinyylit parketit tekstiililattiat

Laminaatit vinyylit parketit tekstiililattiat LATTIAMATERIAALIT Laminaatit vinyylit parketit tekstiililattiat mitä kannattaa huomioida lattian valinnassa? Kaunista & käytännöllistä Lattia kantaa harteillaan muuta sisustusta se on perusta, jonka päälle

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Ilmalämpöpumput (ILP)

Ilmalämpöpumput (ILP) Ilmalämpöpumput (ILP) 1 TOIMINTA Lämmönlähteenä ulkoilma Yleensä yksi sisäja ulkoyksikkö Lämmittää sisäilmaa huonejärjestelyn vaikutus suuri 2 1 ULKO- JA SISÄYKSIKKÖ Ulkoyksikkö kierrättää lävitseen ulkoilmaa

Lisätiedot

PRT-Forest tekee puusta

PRT-Forest tekee puusta PRT-Forest tekee puusta 2 Suunta PRT-Forest tekee puusta sen luonnonmukaisuuden vuoksi. Puun käytöllä rakentamisessa ja sisustamisessa on vuosisataiset perinteet. Asiakkaamme ympäri maailmaa tuntevat puun

Lisätiedot

TYÖOHJE SMYYGI- ELI TÄYTELISTA JA IKKUNAPENKKI

TYÖOHJE SMYYGI- ELI TÄYTELISTA JA IKKUNAPENKKI NIKO PALONEN / www.suorakon.com TYÖOHJE SMYYGI- ELI TÄYTELISTA JA IKKUNAPENKKI 8.10.2014 JOHDANTO Tämän oppaan tarkoitus on kertoa smyygi- eli täytelistan tekemisestä vanhan hirsirakennuksen ikkunakarmin

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Cover lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille Cover-lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille - laajentaa parvekkeesi ja terassisi käyttömahdollisuuksia säästä riippumatta - suojaa melulta,

Lisätiedot

HIRSISEINÄN EKOKILPAILUKYKY

HIRSISEINÄN EKOKILPAILUKYKY HIRSISEINÄN EKOKILPAILUKYKY Perustuu tutkimukseen: Hirsiseinän ympäristövaikutusten laskenta elinkaaritarkastelun avulla Oulu 11.2.28 Matti Alasaarela Arkkitehtitoimisto Inspis Oy KUINKA PALJON HIRSITALOA

Lisätiedot

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet Hydropanel Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet 1 Yksi levy monta käyttökohdetta Hydropanel on nykyaikainen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy. Monipuolisten testattujen

Lisätiedot

Puhtaasti Luonnosta. Baumit EKO. Ekologista Eristämistä. Eriste 100% luonnontuote Lämmön- ja ääneneriste yhdessä Sopii erityisesti puurakentamiseen

Puhtaasti Luonnosta. Baumit EKO. Ekologista Eristämistä. Eriste 100% luonnontuote Lämmön- ja ääneneriste yhdessä Sopii erityisesti puurakentamiseen Puhtaasti Luonnosta EKO Ekologista Eristämistä Eriste 100% luonnontuote Lämmön- ja ääneneriste yhdessä Sopii erityisesti puurakentamiseen Eristysrappausjärjestelmä EKO ekologista eristämistä luonnosta

Lisätiedot

Hirsirakennusten suunnittelu ja toteutus. PUUNET koulutus Hirsirakentaminen; mahdollisuuksia ja haasteita

Hirsirakennusten suunnittelu ja toteutus. PUUNET koulutus Hirsirakentaminen; mahdollisuuksia ja haasteita Hirsirakennusten suunnittelu ja toteutus PUUNET koulutus 28.9.3017 Hirsirakentaminen; mahdollisuuksia ja haasteita Mikko Löf Asiakaspalvelu- ja suunnittelupäällikkö / Kontiotuote Oy Teknisen ryhmän puheenjohtaja

Lisätiedot

Air-In. Ratkaisuja hallitun ilmanvaihdon saavuttamiseksi. Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti

Air-In. Ratkaisuja hallitun ilmanvaihdon saavuttamiseksi. Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti Air-In Kehitämme, valmistamme ja myymme Air-In raitisilma venttiileitä ja äänenvaimentimia vaativiin tarpeisiin. Ratkaisuja hallitun ilmanvaihdon saavuttamiseksi Lämmöntalteenotto ekologisesti ja tehokkaasti

Lisätiedot

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Lomake 1: Käyttäjäkysely 1. Kuinka kauan olette työskennelleet tässä rakennuksessa? 2. Missä huonetilassa työskentelette pääasiallisesti? 3. Työpisteenne sisäilman laatu: Oletteko

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

Kommentit: Korjausluokka 3. Lattianrajassa ilmavuotoa. Vaatii lisätutkimuksia.

Kommentit: Korjausluokka 3. Lattianrajassa ilmavuotoa. Vaatii lisätutkimuksia. usmittausraportti 1/24 Kuvauspaikka: 2.89 väliseinä/ulkoseinä nurkka.0 C Kuvauspäivämäärä: 11.3.14 14 Nro 1. en lämpötila 14.5 C maks. lämpötila.5 C min. lämpötila 13.8 C Lämpötilaindeksi mitatun 66 69

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

Yrityksemme historia ulottuu pitkälle aikojen taakse. Tämän sivun pappilan piirustukset teki Timber-Hirsi Oy:n toimitusjohtajan isoisän isä Joonas

Yrityksemme historia ulottuu pitkälle aikojen taakse. Tämän sivun pappilan piirustukset teki Timber-Hirsi Oy:n toimitusjohtajan isoisän isä Joonas Yrityksemme historia ulottuu pitkälle aikojen taakse. Tämän sivun pappilan piirustukset teki Timber-Hirsi Oy:n toimitusjohtajan isoisän isä Joonas Timlin vuonna 1898, mikä kertoo pitkistä hirsirakentamisen

Lisätiedot

HIRSIRAKENTAJA Hirsitalopäivät

HIRSIRAKENTAJA Hirsitalopäivät HIRSIRAKENTAJA 2020 Hirsitalopäivät 6.-7.4.2017 HALU HIRSIRAKENTAMISEEN ON JA HYVÄ HIRSIRAKENTAMINEN LISÄÄ HALUA Aikovat 2017 omakotirakentajat rakennusmessuilla talvella 2017 Kiinnostavin julkisivu: Lopullinen

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE WEATHER ENDURANCE WEATHER ENDURANCE INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE Kotimainen LUNAWOOD LÄMPÖPUU on luonnollisin menetelmin valmistettu kaunis puumateriaali sisä- ja ulkokäyttöön. Se on ennen

Lisätiedot

CLT-rakenteiden rakennusfysikaalinen toimivuus

CLT-rakenteiden rakennusfysikaalinen toimivuus CLT-rakenteiden rakennusfysikaalinen toimivuus Tutkija: VTT / erikoistutkija Tuomo Ojanen Tilaaja: Digipolis Oy / Markku Helamo Laatinut: Lappia / Martti Mylly Tehtävän kuvaus Selvitettiin laskennallista

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN

INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN KUU TA KUU TA UO 5 V DEN O 5 VU DEN INTEGROITU ULKOLÄMMITYS ALUSTA ALKAEN PARANNETTU VIIHTYVYYS SISÄÄNRAKENNETTU NEROKKUUS Perfecting your valued outdoor leisure time SOLAMAGIC DEN TAK UO 5V UU UU DEN

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla

Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla Tasaista lämpöä jokaiseen asuntoon Lämmitä fiksusti Kiinteistövahti-palvelun avulla taloyhtiöt voivat parantaa asumismukavuutta, optimoida lämmityskustannuksia

Lisätiedot

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy Rakennusten energiatehokkuus Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy 6.6.2011 2 Mitä on rakennusten energiatehokkuus Mitä saadaan (= hyvä talo) Energiatehokkuus = ----------------------------------------------

Lisätiedot

TALOT. JÄRVITAIMEN 160 Asko Lax, Architect & Industrial Designer Nuottatie 34 FIN-90810 Kiviniemi Finland +358 40 501 4565 asko.

TALOT. JÄRVITAIMEN 160 Asko Lax, Architect & Industrial Designer Nuottatie 34 FIN-90810 Kiviniemi Finland +358 40 501 4565 asko. JÄRVITAIMEN 99 JÄRVITAIMEN 160 LAX AS Asko Lax, Architect & Industrial Designer Nuottatie 34 FIN-90810 Kiviniemi Finland +358 40 501 4565 asko.lax@mai LAX AS Asko Lax, Architect & Industrial Designer Nuottatie

Lisätiedot

DAFA AirStop System kun tiivis tarkoittaa tiivistä

DAFA AirStop System kun tiivis tarkoittaa tiivistä TM DAFA AirStop System kun tiivis tarkoittaa tiivistä Yhteistyössä vakuutusratkaisut DAFAn toimivuus- ja tuotetakuu kestävään rakentamiseen DAFAn toimivuus- ja tuotetakuu tuo suurempaa turvaa DAFA tarjoaa

Lisätiedot

TIILITALOT TIILERIN TIILITALOJEN BLOKIT-RATKAISU: VALMIISTA RATKAISUISTA YKSILÖLLINEN KOTI! SYSTEM

TIILITALOT TIILERIN TIILITALOJEN BLOKIT-RATKAISU: VALMIISTA RATKAISUISTA YKSILÖLLINEN KOTI! SYSTEM TIIITAOT TIIERIN TIIITAOJEN BOKIT-RATKAISU: VAMIISTA RATKAISUISTA YKSIÖINEN KOTI! SYSTEM TIIITAO ON TURVAINEN JA TERVEEINEN Tiilerin täystiilitalossa asut levollisin mielin. Suomalainen tiili on vahva,

Lisätiedot

Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014

Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014 Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014 Esityksen sisältö Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Höyrynsulku, Ilmansulku vai molemmat? ISOVER

Lisätiedot

Novenco-ilmastointijärjestelmä kotitalouksille Uuden vuosituhannen ratkaisut

Novenco-ilmastointijärjestelmä kotitalouksille Uuden vuosituhannen ratkaisut Novenco-ilmastointijärjestelmä kotitalouksille Uuden vuosituhannen ratkaisut Kerrostaloasuntojen ilmastointi on nyt ratkaistu Novenco on yksi maailman suurimmista yleis- ja teollisuusilmastointijärjestelmien

Lisätiedot

16. HALLIRAKENNUSTEN RUNGON JA VAIPAN PERUSTYYPIT SEKÄ SUUNNITTELUMODUULIT

16. HALLIRAKENNUSTEN RUNGON JA VAIPAN PERUSTYYPIT SEKÄ SUUNNITTELUMODUULIT E 16. HALLIRAKENNUSTEN RUNGON JA VAIPAN PERUSTYYPIT SEKÄ SUUNNITTELUODUULIT 16.1 Runkovaihtoehdot Pilari-palkkijärjestelmässä kantavan rungon muodostavat yleensä mastoina toimivat pilarit ja niiden varaan

Lisätiedot

PANELTIM PANEELIT. 50/100: 10 Kg/M 2 50/50: 13 Kg/M 2. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm -20 C + 80 C

PANELTIM PANEELIT. 50/100: 10 Kg/M 2 50/50: 13 Kg/M 2. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm -20 C + 80 C PANELTIM PANEELIT 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm 3,5 3,5 /100: 10 Kg/M 2 /: 13 Kg/M 2 51 mm -20 C + 80 C 100 Paneltim paneelit ovat valmistettu polypropeenista (PP copo) ja

Lisätiedot

Asumisystävällinen putkiremontti on edullinen ja nopea.

Asumisystävällinen putkiremontti on edullinen ja nopea. Asumisystävällinen putkiremontti on edullinen ja nopea. Putkiremonttia ei voi välttää. Sen aika tulee, kun käyttövesi- ja lämmitysputkistot tulevat siihen ikään, ettei niitä enää kannata korjata. Onneksi

Lisätiedot

Puukerrostalokoulutus

Puukerrostalokoulutus Puukerrostalokoulutus Pintaluokat & Suojaverhous Kouvola 12.6.2013 Tero Lahtela PINTALUOKAT Suuntaa-antavia esimerkkejä seinä- ja kattomateriaalien paloluokituksesta A1 A2 B C D E F Kivi Kipsilevyt Kipsilevyt

Lisätiedot

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys RBM Vesikiertoinen lattialämmitys Oikea lämmön jakautuminen Lämpöä asumiseen, työhön ja vapaa-aikaan. Lattialämmityksessä suuri lämmin lattiapinta-ala levittää lämmön tasaisesti koko huonetilaan. Lämmin

Lisätiedot

RunkoPES. - Rungon puuelementtistandardi. LUENTO 2: Puukerrostalon rakenteet. RoadShow Tero Lahtela

RunkoPES. - Rungon puuelementtistandardi. LUENTO 2: Puukerrostalon rakenteet. RoadShow Tero Lahtela RunkoPES - Rungon puuelementtistandardi LUENTO 2: Puukerrostalon rakenteet RoadShow 2013 Tero Lahtela PINTALUOKAT Suuntaa-antavia esimerkkejä seinä- ja kattomateriaalien paloluokituksesta A1 A2 B C D E

Lisätiedot

Hirsitaloteollisuus r.y.

Hirsitaloteollisuus r.y. Hirsitaloteollisuus r.y. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä hirsitaloteollisuutta harjoittavien yritysten kesken sekä edistää tehdasvalmisteisten hirsitalojen käytön, menekin ja tuotannon

Lisätiedot

Massiivirakenteiden sisäpuolinen lämmöneristäminen

Massiivirakenteiden sisäpuolinen lämmöneristäminen Massiivirakenteiden sisäpuolinen lämmöneristäminen FRAME YLEISÖSEMINAARI 8.. Sakari Nurmi Tampereen teknillinen yliopisto Rakennustekniikan laitos 8.. Haasteita Massiivirakenteiset seinät (hirsi-, kevytbetoni-

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013 Antti Viitanen Tehokas Markkinoiden paras lämmöneristävyys: Lambda design 0,023 W/mK Tehokkuus mahdollistaa ohuet rakenteet Erinomainen ilmanpitävyys Alumiinilaminaatti

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

SISUSTA SILKKIKASVEILLA

SISUSTA SILKKIKASVEILLA SISUSTA SILKKIKASVEILLA Kaikkea puutarhaan ja kotiin jo 65 vuoden kokemuksella Sisältö Siemen Flora Oy... 2 Valitse silkkikasvi silloin kun aidot kasvit eivät menesty... 3 Silkkikasvit ja puut... 4 Vihersisustajan

Lisätiedot

JULKISET RAKENNUKSET HIRRESTÄ

JULKISET RAKENNUKSET HIRRESTÄ JULKISET RAKENNUKSET HIRRESTÄ HIRSIRAKENTAMISTA PUDASJÄRVELLÄ 1700-LUVULLA PUDASJÄRVEN KIRKKO MAAILMAN PISIN KATETTU HIRSIAITA 1370 m 1884 LAKARIN KOULU TOIMII KOULUKÄYTÖSSÄ EDELLEEN 1980-LUVUN HIRSITALOKORTTELI

Lisätiedot

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy RAPORTTI Tuusulan kunta/ Tilakeskus Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Kohde on Hyrylässä Ajomiehentiellä sijaitseva vanha kauppiastalo ( tila 3:282 ). Rakennus

Lisätiedot

TARKAT SUUNNITELMAT 3D-MALLINNUKSELLA

TARKAT SUUNNITELMAT 3D-MALLINNUKSELLA TARKAT SUUNNITELMAT 3D-MALLINNUKSELLA Näe, miten rakennuksen eri osat sopivat paikoilleen Rakenteiden suunnittelu Tarkat materiaalien määräluettelot Yksityiskohtaiset kuvalliset ohjeet asennustöiden avuksi

Lisätiedot