Aito. Kontion lämpöhirsi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aito. Kontion lämpöhirsi"

Transkriptio

1 Aito Kontion lämpöhirsi Tyyliä, lämpöä ja ekologisuutta taloihin ja huviloihin

2 Aito luonnontuote Kontion hirsirakennus on aito luonnontuote, jonka valmistusprosessissa metsästä valmiiksi lopputuotteeksi kuluu energiaa erittäin vähän. Puuhun on sitoutunut paljon hiilidioksidia, joten rakentamalla Kontion olet osaltasi pienentämässä kasvihuonepäästöjä. Lisäksi uusi kasvava metsä sitoo itseensä paljon hiilidioksidia. Kontio on siis todellinen ekoteko.

3 Hirsitalon rakenne Hirsihuvilan rakenne Aito Kontion lämpöhirsi järkevä ratkaisu sekä huviloihin, että taloihin 1. Kantavana rakenteena aito kestävä hirsirunko, joka lisäeristetään sisäpuolelta puukuitueristeellä molemmat aitoja luonnontuotteita 2. Runsaasti vaihtoehtoja rakennuksen ulkonäköön ja sisustukseen 3. Hengittävä rakenne ainutlaatuisen hyvä sisäilma 4. Lämmin ja tiivis rakenne edullinen sekä käyttää, että rakentaa 5. Turvallinen valinta. Kontiolla on pitkä kokemus lisäeristettyjen rakenteiden valmistuksessa. Rakenteet ovat pitkälle kehitettyjä ja hyväksi havaittuja 6. Helppo ja nopea rakentaa. Kantava hirsirunko on helppo tehdä nopeasti säältä suojaan 7. Painumattomat sisäseinät helpottavat sisustustöitä

4 Aito Kontion Lämpöhirsirakenne tyylikkäitä ratkaisuja 30 vuoden kokemuksella Aito Kontion lämpöhirsi sopii loistavasti sekä talojen että huviloiden rakenteeksi. Hirsityypin, nurkkarakenteen, kaiteiden sekä ikkuna- ja ovipielien koristeilla voit vaikuttaa olennaisesti rakennuksesi ulkönäköön.

5 Hirsirakennus ainutlaatuisen hyvä sisäilma Salaisuus voi olla myös pinnan alla Hirsirakennuksessa on terveellistä ja miellyttävää asua. Saat nauttia Kontion ainutkertaisen hyvästä ja miellyttävästä sisäilmasta. Lämpöä ja kosteutta tasapainottava hengittävä rakenne takaa että kotisi sisäilman suhteellinen kosteus on lähes aina sisäilman laadun kannalta optimialueella ( suhteellinen kosteus 30-55% ). Poikkeamat tältä kosteusalueelta lisäävät huomattavasti sisäilman pölyä, viruksia ja bakteereja. Kosteuden vaikutukset sisäilman laatuun Hengittävä rakenne Punaisen vaakapalkin paksuus kuvaa haitallisen tekijän määrää huoneilman kosteuden muuttuessa Bakteerit Virukset Sienet Pölypunkit Allergiat Rakennusmater.emissiot Aito Kontion lämpöhirsi edesauttaa sisäilman kosteuden pysymistä hyvällä alueella. Rakenteella on luontainen kyky sitoa kosteutta itseensä sisäilman kosteustason noustessa. Kun sisäilman kosteustaso laskee, rakenne luovuttaa sitomansa kosteuden takaisin sisäilmaan. Näin sisäilman kosteus pysyy tasaisena ja asumisviihtyvyys korkeana. Lähde: VTT C.J.Simonson, M.Salovaara & T.Ojanen. Improving Indoor Climate and Comfort with Wooden Structures. Hengitystieinfektiot Sisäilman suhteellinen kosteus % Hengittämättömällä rakenteella sisäilman kosteus vaihtelee 20-80% välillä (esim. rakenteet, joissa sisäpinnoissa on höyrynsulkumuovi) Huvila ympärivuotiseen käyttöön nyt tai tulevaisuudessa Ohuemmatkin höylähirsiseinät soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön lisälämpöeristettynä. Lisälämpöeristys voidaan tehdä jälkikäteenkin jos esimerkiksi vapaaajan asunnon talvikäyttö lisääntyy. Kontion Aito lämpöhirsi säästää huvilasi lämmityksessä Kontion viimeisimmällä teknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja lämmin vaihtoehto. Jos Kontion lämpöhirsirakenteella toteutetun rakennuksesi käyttö ei ole jatkuvaa, voit riskittömästi alentaa sisälämpötilaa käyttämättömälle ajalle ja säästää näin paljon lämmityskuluissa. Saat nostettua Lämpöhirsirakennuksen lämpötilan nopeasti takaisin miellyttäväksi tarpeesi mukaan. Kontion lisäeristetyillä seinärakenteilla luot kevyemmälläkin hirsirakenteella mahdollisuuden ympärivuotiseen asumiseen, tinkimättä kuitenkaan aidosta, kestävästä hirsirungosta.

6 Aito on aito myös sisustettuna Sisäverhous voidaan toteuttaa terveellisesti ja tyylikkäästi monella tavalla. Valitse oma tapasi ja luo haluamasi tunnelma. Sisäverhouksen vaihtoehtoja voivat olla esim. paneeli, tapetti, rappaus, kivijäljitelmä, maalaus ja vaneri.

7 Sama tila kolme erilaista sisäverhousta Toteutimme kolme erilaista sisäverhousta samaan tilaan esimerkiksi Kontion Aito -lämpöhirren monipuolisista muuntelumahdollisuuksista. Kuultokäsitellyt paneeliseinät Tapetoidut seinät Maalatut levyseinät

8 Tyytyväisiä Kontio-asiakkaita Kontio on toimittanut 35 vuoden aikana yli hirsirakennusta joukossa suuri määrä lisäeristettyjä rakennuksia Tässä kolme tarinaa. ARVOSTAN LAATUA JA LUOTETTAVUUTTA Matkailuyrittäjä Markku Laanti Vuokatista on ollut Kontiotuotteen asiakkaana jo usean vuoden ajan. Kontiotuote on toimittanut Laantin yritykselle Vuokatin Aatelille useita huoneistoja sisältäviä ja yksilöllisesti suunniteltuja lämpöhirsihuviloita. Minulle yrittäjänä on tärkeää yhteistyöyritysten luotettavuus ja ostamani huviloiden laatu. Halusin yhteistyökumppanikseni vakavaraisen yrityksen, jonka kanssa voi tehdä yhteistyötä vuodesta toiseen, niin että sovitut asiat ja aikataulut pitävät. Kontiotuotteen hirsihuvilat ovat korkealaatuisia ja yritys on palvelualttiisti ja joustavasti toteuttanut aina tilaajana esittämäni arkkitehtuurilliset erikoistoiveet ja yksilölliset tilaratkaisut, Markku Laanti toteaa. Tuotteiden hinta ja laatu ovat kohdallaan, eikä tarjousta tarvitse säätää molemmin puolin viikkokausia. Jos jostakin asiasta on ollut huomautettavaa, on reklamaatio hoidettu aina asiallisesti ja viipymättä. Lisäeristetty seinärakenne on hyvä ratkaisu, sillä rakennuskustannukset pysyvät kohtuullisina. Lisäeristys taas laskee energiankulutusta ja lisää asumismukavuutta. Viihtyisistä ja toimivista huviloista on tullut positiivista palautetta myös asiakkailtani, jotka vuosi toisensa jälkeen palaavat kokemaan elämyksiä vapaa-ajan huviloilleni, kertoo Markku Laanti.

9 HELMI ON MEIDÄN PERHEEN UNELMAHUVILA Ruotsissa asuvat Päivi Laajisto, hänen miehensä Leif Hansson ja heidän poikansa Jona ihastuivat muutama vuosi sitten Kontiotuotteen arkkitehtuuriltaan erikoiseen Helmi-huvilaan. Helmeen on saatu mahtumaan kaikki, mitä meidän kolmihenkinen perheemme lomaillessa tarvitsee. Suuri parvi on toimiva ja tilava terassi toimii kesällä olohuoneen jatkeena. Hirreksi valittiin 120 millimetriä paksu höylähirsi ja lisäeristys tehtiin ekologisella puukuitueristeellä. Huvilaa käytetään lomien aikaan läpi vuoden. Lämmitämme tiloja pääasiallisesti takalla, ja lisälämpöä saadaan tarvittaessa sähköpattereilla. Myös talviaikana lämpö pysyy miellyttävänä sisätiloissa, eikä lattianrajassa ole minkäänlaista vedontunnetta, kertoo Laajisto. Kun huvilamme on tyhjillään pidämme siellä vain peruslämpöä. Mökille saavuttuamme sisälämpötila on helppo ja nopea nostaa miellyttäväksi myös talvella. Rakentamisen aikana kaikki sujui odotetulla tavalla. Aikataulut pitivät ja itse asiassa kaiken aikaa olimme hieman edellä ennalta sovitusta. Pulmatilanteita ei ollut ja nyt mökin valmistumisen jälkeenkin olemme saaneet Kontiotuotteelta asiantuntevia neuvoja muun muassa mökin maalien valintaan, huomauttaa Päivi Laajisto. EKOLOGINEN PUUTALO MIELLYTTÄÄ Mikko ja Elina Pasanen ovat asuneet uuden karheaa Kontio Tammela -taloaan kohta vuoden päivät. Kontion tuotteeseen pariskunta päätyi juuri talon kansallisromantiikkaa henkivän ulkoasun ja hyvän tilasijoittelun vuoksi. Muutoksia ei juuri tarvinnut tehdä, ainoastaan pohja kääntyi peilikuvaksi. Rakennuksen pystytyksestä huolehti tuttu kirvesmies ja Kontion puolelta tavaratoimitukset olivat ajallaan. Meille puinen talo oli ainut vaihtoehto. Talon hirsirakenteissa ei ole muovia ja eriste on ekovillaa. Uskomme, että tällaisessa talossa on parempi sisäilma ja terveellisempi asua, kertoo Mikko Pasanen. Talo on hyvällä tavalla tiivis ja lämmitys hoituukin pääsääntöisesti takka-leivinuunia lämmittämällä. Sähköpatterit ovat päällä vain hetkittäin kylmimpään vuodenaikaan. Talon energiakulutus on huomattavasti pienempi, mitä alun perin oletimme. Jos nyt alkaisimme rakentaa uudelleen, niin emme näe estettä siihen, miksi emme päätyisi saman valmistajan tuotteeseen, huomauttaa Pasanen.

10 Aito Kontion lämpöhirsi sopiva ratkaisu sekä taloon, että huvilaan Aito Kontion lämpöhirsirakenne huvilassa 2 5 Aito Kontion lämpöhirsirakenne talossa 2 5 Hirsi (1) Pystykoolaus (2) Puukuitueriste (3) Ilmansulku (4) Sisäverhous (5) esim. paneeli levy tapetti maalaus kivijäljitelmä

11 Aito kestävä hirsirunko Painumaton sisäpinta: - Laatoitukset helppo tehdä - Kalusteiden kiinnitys helppoa - Sähköjohdot vaivaton asentaa eristetilaan Helppo rakentaa Sisäpuolisen lisäeristysrakenteen etuina on sen rakentamisnopeus; kevyt, kantava hirsirunko on helppo ja nopea asentaa. Tällöin ulkoseinien ja katon valmistuttua päästään nopeasti sisäpuolelle säänsuojaan työskentelemään. Painumaton sisäpinnan rakenne Aito Kontion lämpöhirsirakennus on kaikilta sisäseiniltään painumaton, joten esim. kiintokalusteiden ja laatoitusten asennus käy vaivatta. Seinärakenteeseen on myös helppo asentaa LVIS johtoja ja putkituksia.

12 Aito Kontion lämpöhirsi tehdään maailman suurimmassa hirsitalotehtaassa Kontion tehtaalla Pudasjärvellä on 35 vuoden aikana valmistettu jo yli hirsirakennusta. Nykyisin tehtaalta toimitetaan vuodessa yli 2000 hirsitaloa ja -huvilaa ympäri maailmaa. Kontion vahvuus on kokonaisuuden hallinta; puun jalostuksen tukista valmiiksi lopputuotteeksi tekevät Kontion ammattilaiset uusimmalla teknologialla Saha Sahattua tukkia kiinto-m 3 vuodessa (vastaa 3330 rekka-autokuormallista). Valmista sahatavaraa/ hirsiaihioita kiinto-m 3 vuodessa (vastaa 1660 rekkaautokuormallista). Kaikki sahalla syntyvä hake ( m 3 ) käytetään paperin raakaaineeksi ja kuorijäte ( m 3 ) käytetään lämpölaitoksella. 2. Kuivaamot Puutavara kuivataan erillisissä kuivauskamareissa ilman kosteutta ja lämpöä säätämällä. Logiikkaohjatut kuivailmapuhallinkuivaamot on varustettu kostuttimilla. Puutavaraa kuivataan m 3 vuodessa. 3. Höylälinjat Höylälinjat tuottavat höylättyä puutavaraa m 3 ja höylättyä hirttä m 3, yhteensä m 3 vuodessa (vastaa 1890 rekka-autokuormallista). 4. Logiikkaohjatut hirsityöstölinjat Pyörö-, höylä- ja lamellihirttä valmistetaan yhteensä yli m vuodessa. Kattoristikoita ja palkke- ja valmistetaan n kpl vuodessa. 5. Lähettämö Lastattuja lähetyksiä 2000 kpl vuodessa. 6. Pääkonttori Kontion pääkonttori Pudasjärvellä Kontiotuote Oy puh Kontiomyyjäsi löydät osoitteesta

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria Hyvinvoinnin arkkitehtuuria HYVIN- VOINNIN 2 arkkitehtuuria Hyvä koti tai lomanviettopaikka muodostuu kotoisasta tunnelmasta, kauniista ja käytännöllisestä arkkitehtuurista sekä hyvin toimivista teknisistä

Lisätiedot

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja.

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja. Rakentajan RAKENTAJAN TIETO Tieto Savon 2/2010 Messujakelu: Asuntomessut Kuopiossa 16.7.-15.8.2010 KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu

Lisätiedot

Rakkaudesta kotiin LÄMPÖHIRSI. Vapaa-ajantalot

Rakkaudesta kotiin LÄMPÖHIRSI. Vapaa-ajantalot Rakkaudesta kotiin LÄMPÖHIRSI Vapaa-ajantalot 2 Lapponia-talot tehdään perinteitä kunnioittaen Käsityötaidolla, vuosikymmenten kokemuksella Puurakentamisella on Suomessa vuosisatojen perinteet. Savutuvat

Lisätiedot

Vapaa-ajantalot. Lapponia-talolla on lämmin sydän

Vapaa-ajantalot. Lapponia-talolla on lämmin sydän Vapaa-ajantalot Lapponia-talolla on lämmin sydän 2 Lapponia-talot tehdään perinteitä kunnioittaen Käsityötaidolla, vuosikymmenten kokemuksella Puurakentamisella on Suomessa vuosisatojen perinteet. Savutuvat

Lisätiedot

Omakotitalot. Rakkaudesta kotiin

Omakotitalot. Rakkaudesta kotiin Omakotitalot Rakkaudesta kotiin 2 Lapponia on toteuttanut asumisen unelmia jo 25 vuotta! Lapponia House Oy:n syntyhistoria alkaa vuodesta 1973. Tuolloin Jouko Riihimäki perusti keittiö- ja hirsitalomyymälän

Lisätiedot

Uusi Aika on suunta tulevaisuuden rakentamiselle

Uusi Aika on suunta tulevaisuuden rakentamiselle UUSI AIKAUA 2014 2 Uusi Aika on suunta tulevaisuuden rakentamiselle E toiveita kuunnellen. 40 000 ympäri maailmaa toimittua kologinen ja terveellinen puurakentaminen on Suomessa ja maailmalla vahvassa

Lisätiedot

Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5

Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5 Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5 Finnlamelli uudistaa tuotantoaan Sivu 4 Passiivitalokin tarvitsee lämmityksen Sivu 6 Pahvinjalostajasta puhallusvillaurakoitsijaksi Sivu 10

Lisätiedot

Lapponia - Osaamista asiakkaan ehdoilla

Lapponia - Osaamista asiakkaan ehdoilla Lapponia Sadan vuoden rakkaus Lapponian hillat syntyvät talotehtaan perustajan, Jouko Riihimäen unelmista, ideoista ja halusta toteuttaa suomalaisia asumisen unelmia vastuullisesti ja laadukkaasti. Perinteikkään

Lisätiedot

Knauf toivottaa virkistävää kesää!

Knauf toivottaa virkistävää kesää! 2/2009 Heinäkuu Knauf toivottaa virkistävää kesää! Luksuskylpyjä lentokentällä Henkilökuvassa Kaisa Blomstedt Piilopirtistä kakkoskodiksi Pääkirjoitus Yksityiselämän rakennustyömaa Suomalaisten mökkeily

Lisätiedot

Tieto. Tilauksesta ovet ja ikkunat PUUSEPÄNLIIKE VELJEKSET ANTTILA PORAKAIVO POHJANMAAN PORAKAIVO

Tieto. Tilauksesta ovet ja ikkunat PUUSEPÄNLIIKE VELJEKSET ANTTILA PORAKAIVO POHJANMAAN PORAKAIVO RAKENTAJAN TIETO 1 Rakentajan www.pohjanmaanporakaivo.fi maalämpöpumput Tieto Etelä-Pohjanmaan Lokakuu 3/2011 asennettuna! 050-313 8152 maalämpöpumput www.pohjanmaanporakaivo.fi asennettuna! www.pohjanmaanporakaivo.fi

Lisätiedot

TIIVIS REMONTOI MATALA- ENERGIATALO TUULISUOJA 10 LEIJONALEVYILLÄ. www.suomenkuitulevy.fi Suomen Kuitulevy Oy 2008. s.5. s.11. s.

TIIVIS REMONTOI MATALA- ENERGIATALO TUULISUOJA 10 LEIJONALEVYILLÄ. www.suomenkuitulevy.fi Suomen Kuitulevy Oy 2008. s.5. s.11. s. www.suomenkuitulevy.fi Suomen Kuitulevy Oy 2008 s.5 Esittelyssä uutuustuotteemme TIIVIS TUULISUOJA 10 s.11 Ellen Jokikunnas REMONTOI LEIJONALEVYILLÄ s.12 Helsingin Itä-Pakilaan nousee MATALA- ENERGIATALO

Lisätiedot

Saunat ja pienet mökit

Saunat ja pienet mökit aunat ja pienet mökit atumaisia saunoja aunakulttuuri on uomessa vanha. Alun perin saunat olivat maakuopassa, mutta hirsirakentamisen kehittymisen myötä 1800-luvulla saunat nousivat maan päälle. Vanhimmat

Lisätiedot

Tervakukassa Vanha & uusi kohtaavat. s. 6. Suunniteluyhteistyö. Talotekniikalla energiatehokkuutta. Ekologinen piha s. 15

Tervakukassa Vanha & uusi kohtaavat. s. 6. Suunniteluyhteistyö. Talotekniikalla energiatehokkuutta. Ekologinen piha s. 15 Tampereen asuntomessut 13.7. 12.8.2012 kohde 38 Tervakukassa Vanha & uusi kohtaavat s. 6 Suunniteluyhteistyö s. 2 Talotekniikalla energiatehokkuutta s.14 Ekologinen piha s. 15 Terassin kautta sisätilat

Lisätiedot

Tieto. Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet LAMECO. Ota yhteyttä! LEPPOISAA ASUMISTA IDYLLISESSÄ MAALAISMAISEMASSA

Tieto. Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet LAMECO. Ota yhteyttä! LEPPOISAA ASUMISTA IDYLLISESSÄ MAALAISMAISEMASSA RAKENTAJAN TIETO Rakentajan 1 1 3 Tieto UUTTA GRILLAAMISESSA! Asuntomessut Tampereella 13.7.-12.8.2012 Heinäkuu 2/2012 Olemme mukana myös mökkimessuilla Lappeenrannassa Rauhan alueella 25.6. 8.7.2012.

Lisätiedot

Lämmityslasku pienemmäksi

Lämmityslasku pienemmäksi 2013 Lämmityslasku pienemmäksi Jari Lehtinen Lämpövinkki Oy 6.2.2013 Sisältö Miksi lukisit tämän oppaan?... 3 Miksi energian hinta nousee?... 3 Oppaan sisältö... 5 Mihin energiaa kuluu?... 5 Mistä tietää,

Lisätiedot

Gipsolution. Eristäminen ja eristeet. Aquapanel. Kipsimassa. Ruka Village. teema: Energiatehokkuus

Gipsolution. Eristäminen ja eristeet. Aquapanel. Kipsimassa. Ruka Village. teema: Energiatehokkuus Knauf Oy:n sidosryhmälehti Gipsolution Nro 1/2010 teema: Energiatehokkuus Eristäminen ja eristeet Aquapanel joutuu tositestiin, kun lentokentän kylpylä valmistui. Ruka Village Huippuhotelli rakennettiin

Lisätiedot

Tieto. Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet TERVEELLINEN SISÄILMASTO! Hyvinkään seudun

Tieto. Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet TERVEELLINEN SISÄILMASTO! Hyvinkään seudun Hyvinkään seudun Rakentajan Tieto RAKENTAJAN TIETO 1 UUTTA GRILLAAMISESSA! 1 3 UUTTA GRILLAAMISESSA! UUTTA GRILLAAMISESSA! 1 3 Heinäkuu 3/2013 12.7.-11.8.2013 asuntomessut hyvinkää www.lotusgrill.fi Koska

Lisätiedot

Kivirakennus muuntuu tarpeen ja ajan mukaan

Kivirakennus muuntuu tarpeen ja ajan mukaan 12 8 19 26 Kivirakennus muuntuu tarpeen ja ajan mukaan Terve kilpailu on kaikkien etu Rappaus sopii sisustukseen Julkisivussa 300 vuotta vanhaa tiiltä HARKOT TIILET LAASTIT Kannen kuva: Talo Partasen kuvasi

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Enervent Like a Breath of Fresh Air 2 3 Enervent tuo ulkoilman sisälle vielä puhtaampana ja raikkaampana Ilmanvaihto Kun hallitset kotisi, hallitset

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Enervent Ilmanvaihtoratkaisut 2 Enervent Like a Breath of Fresh Air 3 Enervent tuo ulkoilman sisälle vielä puhtaampana ja raikkaampana Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden

Lisätiedot

Rakennuseristeet 2 2.40 Syyskuu 2002 Korvaa 2 2.40 Tammikuu 2002. Loma-asunnon lämmöneristys

Rakennuseristeet 2 2.40 Syyskuu 2002 Korvaa 2 2.40 Tammikuu 2002. Loma-asunnon lämmöneristys Rakennuseristeet.0 Syyskuu 00 Korvaa.0 Tammikuu 00 Loma-asunnon lämmöneristys LOMA-ASUNNON LÄMMÖNERISTYS Sisällys Loma-asunnosta mukava ja lämmin Uudet lämmöneristysmääräykset v. 00 Tehokas lämmöneristys

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet LAMECO. Ota yhteyttä! Kesäkuu 1/2012

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet LAMECO. Ota yhteyttä! Kesäkuu 1/2012 RAKENNUSMAAILMA 1 Loma-asuntomessut Lappeenrannassa 25.6-8.7.2012 Kesäkuu 1/2012 Olemme mukana myös mökkimessuilla Lappeenrannassa Rauhan alueella 25.6. 8.7.2012. Ota yhteyttä! Ilpo Moilanen GSM +358 (0)45

Lisätiedot

Gyproc-kipsilevyt kaikenlaiseen rakentamiseen

Gyproc-kipsilevyt kaikenlaiseen rakentamiseen Gyproc-kipsilevyt kaikenlaiseen rakentamiseen Gyproc-kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali. Se ei sisällä terveysriskejä aiheuttavia. Gyproc-kipsilevy kuuluu rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan

Lisätiedot

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Rakennuseristeet.0 Kesäkuu 00 Korvaa.0 Marraskuu 00 PIENTALON TERVE JA TURVALLINEN ERISTÄMINEN Sisällys PAROC Vuorivillalla eristät tehokkaasti ja turvallisesti...

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Enervent Ilmanvaihtoratkaisut 2 Enervent Like a Breath of Fresh Air 3 Enervent tuo ulkoilman sisälle vielä puhtaampana ja raikkaampana Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

Pientalon lisäeristysopas

Pientalon lisäeristysopas Pientalon lisäeristysopas Rakennuseristeet.0 Tammikuu 00 Korvaa.0 Huhtikuu 00 PIENTALON LISÄERISTYSOPAS Sisällys Panosta energiansäästöön... Lisäeristäminen kannattaa... Milloin on lämpöremontin aika...

Lisätiedot

PUHALLUSLIIGA. Onni oli matkassa. pontevasti puhaltaen jo 20 vuotta!

PUHALLUSLIIGA. Onni oli matkassa. pontevasti puhaltaen jo 20 vuotta! Termex-Eriste Oy:n asiakaslehti 1/2008 Honkarakenne Oy:n Hyvää sisäilmaa henkivä Honkaranta esittäytyy Vaasan Asuntomessuilla sivu 7 Ensimmäinen asiakas odotti villoja ennen eristeenvalmistusta Sivu 3

Lisätiedot

HIRSIKODIT. Toteutuneita hirsiunelmia

HIRSIKODIT. Toteutuneita hirsiunelmia HIRSIKODIT Toteutuneita hirsiunelmia 1 HIRSIKODIT Toteutuneita hirsiunelmia Copyright Honkarakenne Oyj ja Serus Media Oy/ Personal Book Käsikirjoitus: Tuomas Lehtonen Tilaaja: Honkarakenne Oyj Tuottaja:

Lisätiedot

Jo 28 vuotta yksilöllistä hirsi- ja talonrakennusta!

Jo 28 vuotta yksilöllistä hirsi- ja talonrakennusta! Jo 28 vuotta yksilöllistä hirsi- ja talonrakennusta! Tässä yksi esimerkki Siekkelin Puutyön osaamisesta. Monipuolisen kattauksen valikoimastamme löydät www.siekkelinpuutyo.fi Mökkiriehaamme vauhdittamassa

Lisätiedot