Tuomasmessun taustalla oleva Tuomasyhteisö on rekisteröity yhdistys, joka toimii pääasiassa kolehti- ja kannatusmaksujen turvin.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tuomasmessun taustalla oleva Tuomasyhteisö on rekisteröity yhdistys, joka toimii pääasiassa kolehti- ja kannatusmaksujen turvin."

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE TUOMASYHTEISÖ Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen messu, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditio sekä mukaansatempaava musiikki. Tuomasmessu yhdistää eri tavoin ajattelevia kristittyjä ja rohkaisee avaraan, itseä ja toista armahtavaan uskoon. Kirkossa Tuomasmessu haluaa olla niiden rinnalla, jotka etsivät keskinäistä sovintoa ja tuoretta kristinuskon tulkintaa. Joka viikko Mikael Agricolan kirkon Tuomasmessuun kokoontuu lähes viisisataa toivon ja uskon etsijää. Tarjoamme matalan kynnyksen paikan kaikille, jotka kaipaavat Jumalaa tai etsivät yhteyttä toisiin. Ensimmäinen Tuomasmessu vietettiin Helsingissä huhtikuussa Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Tuomasmessua vietetään yli 40 seurakunnassa ympäri Suomea vähintään pari kertaa vuodessa. Tuomasmessussa on tärkeää rukousjakso, rikas musiikki ja vapaaehtoisten maallikoiden keskeinen rooli. Tuomasmessun taustalla oleva Tuomasyhteisö on rekisteröity yhdistys, joka toimii pääasiassa kolehti- ja kannatusmaksujen turvin. Yhdistys järjestää lähes joka sunnuntai Tuomasmessua Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä, Ehtookellot-messuja Kallion kirkossa, vapaaehtoistyön koulutusta ja työnohjausta, pienryhmä- ja retriittitoimintaa, hiljaisuuden päiviä, seminaareja ja keskustelusarjoja, rukouksen, kristillisen meditaation ja hengellisen ohjauksen ryhmiä sekä muuta yhdistyksen tavoitetta tukevaa toimintaa. Yhdistys järjestää myös yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa henkiseen ja hengelliseen kasvuun tähtäävää toimintaa ja koulutusta sekä toteuttaa lähimmäisenrakkautta palvelevaa diakonista vapaaehtoistoimintaa yhteistyössä eri tahojen kanssa. Tuomasyhteisön tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat vapaaehtoiset toimijat ja kannattajat ja heidän lisäkseen Agricolaliike, Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten seurakuntayhtymät, HelsinkiMissio, Helsingin Diakonissalaitos, Radio Dei, Askel-lehti, Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta ja Suomen Lähetysseura. Tuomasyhteisö on Helsingin ekumeenisen toimikunnan (HET), Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN), Kirkkopalvelut ry:n, Hiljaisuuden Ystävät ry:n ja Sinapinsiemen ry:n jäsen. 2 TOIMINTA Vuonna 2017 toiminnassa näkyvät kirkosta vieraantuneiden sekä etsijöiden löytäminen ja kutsuminen, messujen kiinnostavuuteen ja laatuun panostaminen, yhteisön pienryhmätoiminta, rukous, diakoninen ulottuvuus ja vapaaehtoisten välinen viestintä ja viestinnän kehittäminen sekä koulutus. Lisäksi toiminnassa otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan Suomi 100-vuotta ja Armoa 2017 reformaation merkkivuosi, niiden teemat ja tapahtumat, erityisesti helatorstai sekä teesityöskentelyllä käynnistyvä reformaatioviikko Varainhankintaa kehitetään edelleen.

2 2.1 MESSUT Tuomasmessu Tuomasyhteisön viikkotoiminnan ydin on Tuomasmessu. Se järjestetään Mikael Agricolan kirkossa (Tehtaankatu 23, Helsinki) sunnuntaisin klo 18 yhteensä 36 kertaa: kevätkaudella on 22 messua ja syyskaudella sekä on 15 messua. Tuomasmessun kutsumus on tarjota matalan kynnyksen paikka kaikille, jotka kaipaavat Jumalaa tai etsivät yhteyttä toisiin. Messun kaikille avointa ja suvaitsevaa ilmapiiriä pyritään varjelemaan, jotta kynnys hengellisten asioiden kohtaamiseen olisi mahdollisimman matala. Messujen kokoajien rekrytoinnista vastaa tuomaspappi Pirjo Kantala ja musiikinjohtajien ja kuoronjohtajien rekrytoinnista tuomaskanttori Inna Vintturi. Kunkin messun juontaja rekrytoi messuunsa esirukousjohtajan ja liturgin sekä sopii yhdessä tuomaspapin kanssa saarnaajasta sekä vastaa siitä, että messuun löytyy myös kaikki muut vapaaehtoiset tekijät. Uusia ja kokeneita vapaaehtoisia pappeja ja maallikoita rekrytoidaan aktiivisesti messun tehtäviin. Kokoajaa ja esirukousjohtajaa avustavat messuissa koordinaattorit. Kunkin Tuomasmessun kolehdista messun kuluihin erotetaan vähintään 1000 euroa tai jos kolehti on yli 2000 euroa, puolet kerätystä summasta. Jäljelle jäävä osa tilitetään eteenpäin sovitulle kolehtikohteelle. Noin 10 kolehtia vuoden aikana ohjataan kokonaan Tuomasyhteisölle. Hallituksen hyväksymä varainhankintaryhmä valitsee hyviä kolehtikohteita ja kehittää yhteistyötä kolehtikumppaneiden kanssa. Kolehtikohteiden tulee täyttää yhdessä sovitut kriteerit. Varainhankintaryhmän puheenjohtajana toimii Aino-Maija Gerdt. Kolehtien laskemisesta vastaa kevät- ja syyskaudella Tiina Hetemaa, Raija Leino ja Tarja Vähä- Savo sekä kesällä lisäksi Pertti Husu ja Kirsi Rasimus. Huomioitavaa: Tuomasmessun kiinnostavuuden ja kävijämäärien säilyttämiseksi: konseptoidaan ja kokeillaan Tuomasmessussa uusia malleja/toteutustapoja, jotka puhuttelevat nuoria aikuisia. kutsutaan mielenkiintoisia, puhuttelevia, korkean profiilin saarnaajia/puhujia messuihin yllätyksellisyyttä ja kokeellisuutta messujen pituutta lyhennetään - hyvät juontajat - lyhyet juonnot kutsutaan kiinnostavia musiikkivieraita: vierailevia kuoroja ja artisteja tuomaan kiinnostavuutta ja vaihtelua messuihin. Taizé-tyyppisiä messuja järjestetään myös 1 2 kaudessa. Erityisteemat ja -messut Tuomasmessujen toteutuksessa otetaan huomioon ajankohtaiset tapahtumat ja teemat kirkossa ja ympäröivässä yhteiskunnassa. Uskontojen yhteisymmärrysviikon Tuomasmessu 5.2. Ylösnousemuksen Tuomasmessu sunnuntaina Syntymäpäivämessu Luomakunnan sunnuntai toukokuussa Tuomasmessu Juurimessun hengessä Helluntain Tuomasmessu 4.6. Erityisesti lapset huomioiva Tuomasmessu syksyllä Mikkelin päivänä Jouluisten laulujen Tuomasmessu sunnuntaina

3 Kesäinen Tuomasmessu Kesä-elokuussa järjestetään kesäinen Tuomasmessu Mikael Agricolan kirkossa sunnuntaisin klo 19 yhteensä 12 kertaa ajalla Messun tarkoituksena on olla iloinen Jumalan ja ihmisten kohtaamisen paikka kesäisessä kaupungissa. Messu rikastaa kesäajan muuten hiljentynyttä kristillistä tarjontaa ja kutsuu myös kotimaisia ja ulkomaalaisia matkailijoita yhteiseen juhlaan. Messut ovat talvikauden messuja lyhyempiä ja yksinkertaisempia ja niissä ei ole Tuomaskuoroa, messujatkoja eikä Minituomaita. 2.2 MESSUA TUKEVAT TOIMINNOT Messukokous kerran kuukaudessa Tuomasmessujen kehittämiseksi ja seuraamiseksi järjestetään kuukauden toisena tiistaina messukokous. Messukokous on avoin kaikille messun kehittämisestä kiinnostuneille. Tutkitaan mahdollisuutta viettää erilaista arkimessua messukokouksen yhteydessä. Messukokouksesta vastaavat vanhemmiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Mukana ovat koordinaattorit, erilaisista messuun liittyvistä toiminnoista vastaavat tai niiden kehittämiseen sitoutuneet ja viestinnästä ja varainhankinnasta vastaava. Tiimi kokoaa palautteita ja kokemuksia menneistä messuista, miettii messun käytänteiden kehittämistä ja ideoi tapahtumia vahvistamaan ja palvelemaan messuyhteisöä. Äänentoisto Tuomasmessujen ja tarvittaessa muiden tilaisuuksien äänentoistosta huolehtivat ammattitaitoiset miksaajat, jotka on perehdytetty tehtävään. Messuissa käytetään Agricolan kirkkosalin äänentoistolaitteita. Miksaajina toimivat Joonas Saikkonen, Juha Liesilinna, Tom Häggblom, Tuomas Haimakainen ja Veera Vallinkoski. Videointi ja radiointi Jokainen Tuomasmessu videoidaan katsottavaksi internettiin Tuomasmessun Youtube-kanavalle. Videoinnista vastaa Jukka-Pekka Kantala, joka huolehtii messujen kuvaajien rekrytoinnista. RadioDei radioi Tuomasmessun joka sunnuntai Kristityt yhdessä -yhdistyksen keräyksen taloudellisella tuella. Radion lisäksi messua voi kuunnella myös internetin kautta RadioDein sivulta. Radioinnista vastaa Aku Lundström. Tulkkaus Tulkkaus järjestetään ryhmille tai erityistilanteissa tarpeen mukaan englanniksi ja mahdollisuuksien mukaan myös muille kielille tarvittaessa. Minituomaat Minituomaat-pyhäkoulu järjestetään syys- ja kevätkauden Tuomasmessujen yhteydessä vuotiaille lapsille päiväkerhotiloissa. Illan aikana nautitaan välipala. Minituomasohjaajat rekrytoi Taru Järvi. Ohjaajille järjestetään suunnittelukokous keväällä ja syksyllä ennen kauden alkua. Minituomaiden lisäksi alle 3-vuotiaille on pienten nurkkaus kirkkosalissa. Messujatkot Messujatkot järjestetään kevät- ja syyskauden messujen jälkeen Mikael Agricolan kirkon kryptassa, kesällä kirkon pihalla. Jatkoista ja tukkukäynneistä vastaa Risto Knuuttila yhdessä messujatkotiimin kanssa. Teejatkot toimivat omakustannusperiaatteella. Tuomaskuoron, muusikoiden ja Minituomaiden välipaloista vastaa messujatkotiimi tai soppatiimi.

4 Soppasunnuntai-toiminta Soppasunnuntain viettoa jatketaan edelleen alkaen joka sunnuntai Mikael Agricolan kirkon kryptassa ennen Tuomasmessua, klo alkaen. Soppasunnuntaissa valmistetaan ja syödään yhdessä kasviskeittoja. Ruokaa on tarjolla puoli kuuteen asti, myös messun muusikoille ja kuorolaisille. Esirukousjohtajan tiimi voi kokoontua kryptassa ja ruokailla kokouksen aikana. Ruuasta saa maksaa omakustannushinnan noin 1-3 euroa. Soppasunnuntaista vastaavat Susanna Monni, Tiina Paloniitty, Ulla Eirola, Arja Tolvanen ja Risto Knuuttila. HelsinkiMissio tukee Soppasunnuntain toteuttamista. Pakolaistoiminta Turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymisen myötä Tuomasyhteisön piirissä on syntynyt ryhmä Tuomasyhteisön pakolaistoiminta, joka kehittää erilaista toimintaa turvapaikanhakijoiden kohtaamiseksi. Kielikoulua järjestetään edelleen, jos suomen kielen opiskelijoita riittää. 3 MUSIIKKI Musiikki on keskeinen ja tärkeä ilmaisukanava Tuomasmessussa ja koko Tuomasyhteisössä. Tuomasmessun musiikkitoimintaa koordinoi tuomaskanttori Inna Vintturi, jonka tukena toimii useita vapaaehtoisia sekä palkattuja messumusiikinjohtajia eri vastuutehtävissä. Musiikkia järjestetään viikoittain Tuomasmessussa. Lisäksi musisoidaan Tuomasyhteisön muissa tilaisuuksissa kuten Ehtookelloissa, vanhemmiston kokoontumisissa, retriiteissä, hiljaisuuden iltapäivissä, kynttiläkonsertissa ja kaikissa muissa tilaisuuksissa. Tuomasmessun musiikki toteutetaan vuonna 2017 entiseen malliin uusin maustein: Musiikista vastaa osaava musiikinjohtaja, bändi ja esilaulajat sekä Tuomaskuoro tai lauluryhmä. Messun kiinnostavuuden säilyttämiseksi kutsutaan messuun silloin tällöin vierailevia muusikoita, kuoroja ja orkestereita. Kevätkauden aikana vietetään ainakin yksi Taizé-musiikkiin pohjautuva messu sekä muita erityismessuja. Ehtookellojen musiikki perustuu paljolti Iona-yhteisön lauluihin. Tätä messua varten on käännetty uusia lauluja suomeksi. Esilaulusta vastaa pieni kuoro sekä piano ja huilu. Messun alkuosassa on gregoriaanista, bysanttilaista tai muuta hiljentävää laulua, josta vastaa miesryhmä Juha Vintturin johdolla Alkuvuodesta 2017 on tarkoitus tehdä suomenkielinen Taizé-levy: Tuohus-kuoro ja pieni soitinryhmä laulavat ja soittavat Inna ja Juha Vintturin johdolla. Tuohus lauloi 2015 Taizé-lauluja YLEn kantanauhoille, ja moni on sittemmin kysynyt vastaavaa äänitettä kuultuaan lauluja YLE1:llä. Tuomaskuoro laulaa Tuomasmessussa ja harjoittelee sunnuntaisin ennen messua. Lisäksi vuoden aikana pidetään muutama leiripäivä. Kuoroa johtavat Inna ja Juha Vintturi sekä välillä Hilkka Kangasniemi. Tuomaskuoron lisäksi messuissa ja muissa tilaisuuksissa on joskus muitakin kokoonpanoja kuten Tuohus tai Pikkukuoro. Nämä ovat Tuomaskuoroa pienempiä kokoonpanoja ja tarjoavat vaativampaa haastetta pidemmälle ehtineille laulajille. 4 HILJAISUUDEN TOIMINTA Rukous ja sen viljely eri muodoissaan on keskeistä Tuomasmessussa, Ehtookellot-messussa ja muussa Tuomasyhteisön toiminnassa. Hiljaisuuden toimintaa kehittää ja vahvistaa toiminnanjohtaja yhdessä hiljaisuudesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Rukouksen ja mietiskelyn läsnäoloa vahvistetaan yhteisön toiminnassa. Toiminnanjohtaja pitää yllä

5 yhteyksiä muihin hiljaisuuden liikkeen toimijoihin ja ekumeenisiin yhteistyökumppaneihin kuten Heponiemen Hiljaisuuden keskuksen neuvottelukuntaan, Hiljaisuuden Ystäviin, Sinapinsiemeneen, Helsingin ekumeeninen toimikuntaan (HET) ja Suomen Ekumeeninen Neuvostoon (SEN). Rukous ja meditaatiohetkiä vietetään Agricolan kirkon kappelissa kaksi kertaa kuussa. Ehtookellot-messua vietetään lauantaisin kerran kuussa Kallion kirkossa keskimäärin 4 kertaa keväällä ja 3 kertaa syksyllä. Messussa käytetään Iona-yhteisön lauluja ja rukoustekstejä. Keskeisenä teemana on hiljentyminen ja rauhoittuminen. Messu johdattelee alkavan sunnuntain teemaan. Messua toteutetaan yhteistyössä Kallion kirkon kanssa ja Kallion seurakunta ottaa osaa sen kuluihin. Inna ja Juha Vintturi vastaavat messun musiikista. Tuomasyhteisön hiljaisuuden retriitit pidetään Heponiemen Hiljaisuuden keskuksessa Karjalohjalla seuraavasti: Kevätretriitti Kaamosretriitti Uusia mahdollisia ja edullisempia retriittien toteutuspaikkoja etsitään. 5 VANHEMMISTO Tuomasmessun vanhemmisto on Tuomasyhteisön vuosikokouksen vuodeksi kerrallaan nimittämä neuvoa ja virikkeitä antava elin. Vanhemmistoon kutsutaan rukous- ja ehtoollisavustajia, eri toiminnoista vastaavia henkilöitä, tiimien ja ryhmien vetäjiä sekä nimettyjä teologisia asiantuntijoita. Vanhemmiston jäsenen tulee olla Tuomasyhteisön jäsen. Vanhemmistoa johtaa syyskokouksen valitsema vanhemmiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Puheenjohtajat vastaavat vanhemmiston toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä tuomaspapin ja tuomaskanttorin kanssa. Kuukausittain toistuva messukokous Tuomasmessun toiminnan kehittämiseksi ja arvioimiseksi on vanhemmiston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vastuutehtävä. Vuoden aikana puheenjohtajat pitävät yhteyttä vanhemmiston jäseniin, innostavat ja rohkaisevat osallistumaan. Innostamisen ja rohkaisemisen levittämiseksi puheenjohtajat järjestävät yhdessä hallituksen ja tuomaspapin kanssa yhteisöllisyyttä ja hengellisyyttä vahvistavia "rakentumis- ja rakentamispäiviä" päiviä 1 2 vuoden mittaan. 6 KOULUTUS Tuomasyhteisö kouluttaa vapaaehtoisia erityisesti rukous- ja ehtoollisavustajiksi, erilaisiin muihin tehtäviin ja hengellisen elämän syventämiseksi. Koulutuksista vastaa tuomaspappi yhdessä vanhemmiston kanssa. Vuoden 2017 aikana järjestetään uusille halukkaille rukous- ja ehtoollisavustajille koulutus. Lisäksi tarjotaan työnohjausta rukous- ja ehtoollisavustajina toimiville. 7 RYHMÄT JA TIIMIT Rukousryhmät Tuomasmessussa esirukouspyyntöjä tulee neljän rukouskanavan kautta: messun rukousjakson aikana rukouslapuilla jätetyt rukouspyynnöt, messun aikana tekstiviesteinä lähetetyt rukouspyynnöt ja netin kautta lähetetyt rukouspyynnöt. Lisäksi Tuomasmessun rukouspiiriin tulee Askel-lehden rukouspyynnöt.

6 Kaikkien jätettyjen rukouspyyntöjen puolesta rukoillaan viikolla kokoontuvissa rukousryhmissä, joita on yksitoista. Rukousryhmät kokoontuvat kodeissa. Rukousryhmiä koordinoi Liisa Väätäinen. Rukousryhmät rukoilevat viikoittain rukouspyynnön puolesta. Rukousryhmille järjestetään koulutusta ja yhteisiä tapaamisia. Rukousalttaritiimi Rukousalttariryhmä vastaa talvikauden (ei kesämessujen) ajan alttareiden rukousten laatimisesta ja esillepanosta. Ryhmä kokoontuu noin viisi kertaa talvikauden aikana Tuomastoimistolla ennen messua. Toisinaan pidetään rukouspajaa eli tutkitaan ja muokataan itse tehtyjä rukouksia. Rukousalttaritiimi huoltaa myös aika-ajoin hiekkakynttilänjalkoja ja alttareiden lasipöytiä sekä tarvittaessa koristelee alttareita. Rukousalttaritiimiä koordinoi Kirsi Tolvanen. Usko tai älä -ryhmä Uskon peruskysymyksiä tarkasteleva ja niistä keskusteleva ryhmä aloittaa kevätkaudella Ryhmän ohjaajina toimivat Jörgen Eriksson ja Minna Hietala. Kaksitoista askelta toivoon -ryhmät jatkavat vuoden 2017 aikana toimintaansa. Malli toiminnalle on saatu Tukholman Katariina kyrkanin ryhmistä. Pienryhmää ohjaavat Hanna Larinmäki ja Anne Pönni. 8 HANKKEET Paastonajan sarja: Paastonajan sarja järjestetään Mikael Agricolan kirkon kahvilassa maalis-huhtikuussa tiistai-iltaisin klo Teemana vuoden 2017 illoissa on Marcus J. Borgin kirja Kristinuskon sydän uudelleen löydetty usko. Uudet toiminnat Pidetään yllä valmiutta toteuttaa uusia ja yllättäviäkin toimintoja spontaanisti ja nopeasti vastaten näin joustavasti toimintaympäristön muutoksiin. Yksityisten ihmisten ideoille ja ehdotuksille luodaan mahdollisuus toteutua ja tehdään asioita totutusta poikkeavalla tavalla. Yhdessä tekemistä ja liittymistä myös muiden tahojen tapahtumiin ja projekteihin kannatetaan. 9 AGRICOLALIIKE Agricolaliikkeen toiminnanjohtaja on Henrik Wikström ja tavoitteena on jatkaa jo syntyneitä toimintoja. Toiminta on uudenlaista seurakunnallista elämää Mikael Agricolan kirkossa ja siihen liittyy vahvasti myös vapaaehtoistoiminta ja yhteistyö erilaisten organisaatioiden kanssa. Tuomasyhteisöllä on edustaja Agricolaliikkeen ohjausryhmässä ja lisäksi Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja osallistuu ohjausryhmän kokouksiin. 10 JÄSENET, HALLITUS, TYÖNTEKIJÄT JA TOIMISTO Tuomasyhteisön jäsenet kutsutaan sääntömääräisiin jäsenkokouksiin (kevätkokous ja syyskokous) ja tarvittaessa järjestetään ylimääräisiä kokouksia. Jäseniin pidetään yhteyttä Tuomasmessulehden, muiden tiedotteiden, sähköisen kirjeen, sähköpostin ja henkilökohtaisten yhteyksien välityksellä.

7 Yhdistyksen hallitus pitää huolta yhdistyslain edellyttämän hallinnon hyvästä hoitamisesta, yhdistyksen vision ja strategian kehittämisestä ja toteutuksen seurannasta sekä Tuomasmessuja tukevasta taloudenhoidosta. Yhdistyksellä on kokopäiväinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala, osa-aikainen (60 %) tuomaskanttori Inna Vintturi. Osa-aikainen (50 %) toimistonhoitaja Hanna Haavikko jättää tehtävänsä vuoden vaihteen jälkeen ja yhdistys joutuu etsimään uuden toimistosihteerin. Kirjanpidosta vastaa Marjut Kotila. Tuomasyhteisön tiedotusta ja varainhankintaa tukee vuonna 2017 vapaaehtoistyönä Aino-Maija Gerdt, Aino-Maija on kevättalven poissa Suomen Lähetysseuran vapaaehtoistehtävissä Namibiassa. Tuomasyhteisön toimisto sijaitsee Mikael Agricolan kirkon kiinteistössä osoitteessa Tehtaankatu 23 B, Helsinki ja on avoinna ti to klo tai sopimuksen mukaan. Toimistoa voidaan käyttää kokouspaikkana ja pienryhmätoiminnassa toiminnanjohtajan kanssa sovitulla tavalla. 11 VARAINHANKINTA Tavoitteena on hankkia Tuomasyhteisölle tasaisesti lahjoitusvaroja sekä kertoa Tuomasyhteisön toiminnasta, mahdollisuuksista osallistua ja liittyä yhteisöön useita eri kanavia käyttäen. Varainhankinnan keinoina ovat lahjoituspyynnöt perinteisenä tai sähköisenä kirjeenä 4 5 kertaa vuodessa. Syksyllä 2015 aloitettu sähköinen viestintä mahdollistaa erilaiset pienet lahjoituskohteiden nostot, mm. kolehtilahjoitus verkkokaupassa. Verkkokauppaa kehitetään jatkuvasti; tuotteita tuodaan ja poistetaan verkkokaupasta saadun asiakaspalautteen mukaisesti. Yhteisellä tekemisellä voidaan myös tavoitella lisävarojen hankintaa, kirpputori keväällä sekä Tuomaspidot syksyllä VIESTINTÄ Tuomasyhteisön viestinnän tavoitteena on kertoa Tuomasmessusta messussa kävijöille sekä välittää tietoa messusta niille, jotka etsivät mutta eivät vielä ole löytäneet Tuomasmessua. Viestinnästä ja sen päälinjauksista vastaa toiminnanjohtaja, joka toimii myös jäsenlehden päätoimittajana ja aineiston kokoajana. Toiminnanjohtajaa avustaa viestinnässä Aino-Maija Gerdt ja toimistonhoitaja. Yhdessä huolehditaan nettisivujen sisällöstä ja ajankohtaisuudesta. i) Tuomasmessu-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se toimitetaan kaikille jäsenille. Lisäksi sitä jaetaan messussa. ii) Facebook-ryhmälle viestitään aktiivisesti viikoittain messusta (Tarjolla tauko kaikesta) ja muista tapahtumista iii) Newsletter kerran kuukaudessa jäsenille ja niille, jotka ovat ilmaisseet halunsa saada postia messulta. Sisältönä kuukauden ajankohtaiset asiat iv) Facebook- ja newsletter-viestejä välitetään Twitterin avulla etsijöille/ ei-jäsenille. Tavoitteena on välittää tietoa tapahtumista (@Tuomasmessu) tai ajankohtaisista teemoista (@PirjoKantala) ja ohjata viestinlukija aina joko Tuomasmessun Facebooktai internetsivulle. v) Kolehtikumppanuutta kehitetään molemminpuoliseksi yhteistyöksi: kolehtikumppanin kanssa toteutetaan viestinnällistä yhteistyötä

8 vi) Kirkko ja kaupunki -lehden ilmoituksen tavoitteena on saada ihmisiä messuun, pääviestinä on useimmiten saarnaaja/ musiikkivierailija vii) Digimainonta kokeilua jatketaan vuoden 2017 aikana. Tarjoaa 2-suuntaisuuden, l. mahdollisuuden ilmaista kiinnostuksen esim. liittyä postituslistaan, facebook-ryhmään yms. Kustannukset ovat itse päätettävissä eli kuinka monta klikkausta/näyttöä halutaan. viii) Radio Dein kautta aloitetaan viikottainen radiomainonta Tuomasyhteisön tapahtumista, erityisesti seuraavan sunnuntain Tuomasmessusta. Viestintää tukee työryhmä, johon kuuluu toiminnanjohtajan lisäksi viestinnän asiantuntijana Aino- Maija Gerdt, Minna Jaakkola, Laura Mäkelä, Markku Pihlaja ja Inna Vintturi. Apuna on myös muita sisällöntuottajia ja asiantuntijoita sekä graafikko, valokuvaajia ja verkkoviestinnän teknisiä osaajia. Lehden postitusmääriä supistetaan merkittävästi ja lehteä jaetaan aktiivisesti messujen yhteydessä. Tuomasyhteisön tapahtumista tiedotetaan myös Kirkko ja kaupunki -lehdessä sekä Tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuilla. Lisäksi tapahtumista kerrotaan Askel-lehden ja RadioDein kautta. Tiedot radioinneista toimitetaan seuraavien lehtien radiohartauspalstoille: Kirkko ja Kaupunki, Kotimaa ja Sanansaattajat. Vuoden aikana julkaistaan Tuomasyhteisön ja Askellehden perinteinen yhteisnumero. 12 TALOUS Toimintasuunnitelman edellyttämistä tuloista ja menoista laaditaan erikseen talousarvio. Kirkkohallitus on hyväksynyt Tuomasyhteisön suosituskolehtikohteeksi vuonna Yhdistyksen tarkoituksena ei ole kerätä voittoa eikä kartuttaa omaisuutta, mutta se ei myöskään halua velkaantua. Talous pidetään tasapainossa huolehtimalla siitä, että kulut eivät ylitä menoja ja että tallessa on riittävästi varoja puskuriksi yllättäviä menoja varten. 13 CITY-YHTEISÖJEN TUKI City-yhteisöjen Tuki ry on Tuomasyhteisön toiminnalliseen ja taloudelliseen kokonaisuuteen kuuluva yhdistys. Sen kautta kanavoidaan yhteisön sellainen myynti- ym. toiminta, johon saattaa liittyä verovelvollisuus. Tällä yhdistyksellä on oma johto ja kirjanpito.

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2017

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2017 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2017 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun Tuomasmessun taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2017 jo 30. toimintavuottaan.

Lisätiedot

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2016

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2016 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2016 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun Tuomasmessun taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2016 jo 29. toiminta

Lisätiedot

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2015

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2015 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2015 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun Tuomasmessun taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2015 jo 27 toimintavuottaan.

Lisätiedot

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2013

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2013 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2013 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun Tuomasmessun taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2013 jo 25 toimintavuottaan.

Lisätiedot

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2012

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2012 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2012 1 2 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun n taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2012 jo 24 toimintavuottaan.

Lisätiedot

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2011

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2011 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2011 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun Tuomasmessun taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2011 jo 23 toimintavuottaan.

Lisätiedot

Osallisuus - vastaus kirkon kaikkiin ongelmiin? Seurakunnan tietoinen ja aktiivinen osallistuminen messussa

Osallisuus - vastaus kirkon kaikkiin ongelmiin? Seurakunnan tietoinen ja aktiivinen osallistuminen messussa Osallisuus - vastaus kirkon kaikkiin ongelmiin? Seurakunnan tietoinen ja aktiivinen osallistuminen messussa Kirkko kantaa huolta siitä, etteivät kristityt olisi sivullisina ja mykkinä katselijoina tätä

Lisätiedot

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2014

TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2014 TUOMASYHTEISÖ VUOSIKERTOMUS 2014 Tuomasyhteisö ry on vuonna 1988 perustetun Tuomasmessun taustayhdistys. Helsingistä, Mikael Agricolan kirkosta ympäri maailmaa levinnyt messu toimi vuonna 2014 jo 26 toimintavuottaan.

Lisätiedot

OHJEITA TUOMASMESSUN KOKOAJALLE/JUONTAJALLE

OHJEITA TUOMASMESSUN KOKOAJALLE/JUONTAJALLE OHJEITA TUOMASMESSUN KOKOAJALLE/JUONTAJALLE Tuomaspappi kutsuu messun kokoajan tehtäväänsä ja sopii hänen kanssaan/ilmoittaa hänelle, kuka messussa saarnaa ja kuka toimii liturgina. Samalla sovitaan, onko

Lisätiedot

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa!

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! 7.8.2018 Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! Raamatussa seurakunta on yhteisö, jossa kaikki palvelevat toisiaan. Jokaisella on jotakin annettavaa. Sinulla on lahjoja; erilaista

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PERUSTEHTÄVÄ / MISSIO Seurakunta kutsuu ihmisiä armollisen ja kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, julistaa evankeliumia ja rohkaisee

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Suomen Changemakerin säännöt

Suomen Changemakerin säännöt Suomen Changemakerin säännöt Hyväksytty jäsenkokouksessa 6.10.2012 1 Tavoitteet ja yleiset toimintaperiaatteet A) Tavoite Suomen Changemaker on nuorten vaikuttamisverkosto, jonka tavoitteena on globaali

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015 su 5.7. Apostolien päivä Kadonnut ja jälleen löytynyt Seurakuntien diakoniatyötä tukevan Suurella Sydämellä -verkkopalvelun kehittämiseen Kirkkopalveluiden kautta. Kirkkopalvelut ry, PL 279, 00181 Helsinki,

Lisätiedot

OHJEITA TUOMASMESSUN KOKOAJALLE Päivitetty 16.2.2015 Siunausta tehtävääsi, kiitos että otit sen vastaan!

OHJEITA TUOMASMESSUN KOKOAJALLE Päivitetty 16.2.2015 Siunausta tehtävääsi, kiitos että otit sen vastaan! 1 TUOMASYHTEISÖ RY. Tehtaankatu 23 B, 00150 Helsinki, toimisto@tuomasmessu.fi, www.tuomasmessu.fi OHJEITA TUOMASMESSUN KOKOAJALLE Päivitetty 16.2.2015 Siunausta tehtävääsi, kiitos että otit sen vastaan!

Lisätiedot

Kynnys on matala. Pyhä lupaus tehdä tärkeämpiä asioita. Matka Ionan saarelle. Tuomasmessu kokoaa erilaiset ihmiset yhteen.

Kynnys on matala. Pyhä lupaus tehdä tärkeämpiä asioita. Matka Ionan saarelle. Tuomasmessu kokoaa erilaiset ihmiset yhteen. Tuomasmessu 3/2015 tuomasmessu.fi Minna Jaakkola Pyhä lupaus tehdä tärkeämpiä asioita Inna Vintturi Matka Ionan saarelle Tuomasmessu kokoaa erilaiset ihmiset yhteen Kynnys on matala Pääkirjoitus Pirjo

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Anja Mäkinen kirpputorin vapaaehtoinen Marja-Riitta Vaitti kirpputorin vapaaehtoinen

lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Anja Mäkinen kirpputorin vapaaehtoinen Marja-Riitta Vaitti kirpputorin vapaaehtoinen YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja LÄHETYSTYÖN JOHTOKUNTA 2/ 2017 Aika 22.03.2017 klo 18 Paikka Paikalla: Seurakuntakeskus, Kahvion laajennus Kahvitus alkoi klo 17.45 Antila Veli-Matti Puheenjohtaja Koivisto

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus 1 Korvat auki ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 1.8.2019-31.7.2020 Hallituksen esitys kevätkokoukselle 26.5.2019 Toimintasuunnitelma Yleistä Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen yleisluonne Korvat

Lisätiedot

Armoa 2017! REFORMAATION MERKKIVUOSI. Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö Turun kaupunki / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Armoa 2017! REFORMAATION MERKKIVUOSI. Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö Turun kaupunki / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Armoa 2017! REFORMAATION MERKKIVUOSI Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö Turun kaupunki / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Wittenberg, 31.10.1517 Kirkon todellinen aarre on Jumalan kunnian ja armon

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Rehellisyyttä itselle, toisille ja Jumalalle. Alttarin imu. Tuomasyhteisön hallitus v. 2016. Minna Jaakkola kaipaa.

Rehellisyyttä itselle, toisille ja Jumalalle. Alttarin imu. Tuomasyhteisön hallitus v. 2016. Minna Jaakkola kaipaa. Tuomasmessu 1/2016 tuomasmessu.fi Tiina Paloniitty Alttarin imu Tuomasyhteisön hallitus v. 2016 Minna Jaakkola kaipaa Rehellisyyttä itselle, toisille ja Jumalalle Pääkirjoitus Pirjo Kantala Tuomasmessulehti

Lisätiedot

Mitä Jumala voi tehdä. yhden papin kautta. kun seurakuntalaisten ideat ja lahjat vapautetaan Jumalan käyttöön?

Mitä Jumala voi tehdä. yhden papin kautta. kun seurakuntalaisten ideat ja lahjat vapautetaan Jumalan käyttöön? Mitä Jumala voi tehdä yhden papin kautta kun seurakuntalaisten ideat ja lahjat vapautetaan Jumalan käyttöön? Tätä kaikkea on Kohtaamispaikka Johtoryhmä Näky-ryhmä Iltamessu Solut Alfa-tiimi Rukoustiimi

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa

Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa Kirkkoherra Rauno Herranen Alustus arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden neuvottelupäivillä Huittisten seurakuntakeskuksessa 19.11.2016 Taustaa Huittisten

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Monenlaisia viestikapuloita

Monenlaisia viestikapuloita Monenlaisia viestikapuloita Teemat Sosiaalinen media Viestinnän välineet vaikuttamisessa Yhteinen Järviset-lehti Alatunnistetiedot tähän 1.1.2010 2 Sosiaalinen media MLL:n Järvi-Suomen piirin Mikkelin

Lisätiedot

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 MISSIO Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn. VISIO Puijon

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät)

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät) 91, liite 2 / Sivu 1 / 6 Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa 1.1. 31.5.2018 (punaisella alueneuvoston päätettävät) ma 1.1. la 6.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Loppiainen Jeesus, maailman

Lisätiedot

UOMAS MESSU. Strings of Hope Johanna Almark-Mannila virittää lohtua syksyyn TUOMASMESSU.FI 3/2012

UOMAS MESSU. Strings of Hope Johanna Almark-Mannila virittää lohtua syksyyn TUOMASMESSU.FI 3/2012 UOMAS MESSU TUOMASMESSU.FI 3/2012 Strings of Hope Johanna Almark-Mannila virittää lohtua syksyyn pääkirjoitus pirjo kantala TUOMAS Tuomasmessu 3/2012 Julkaisija Tuomasyhteisö ry. MESSU Rohkeutta mennä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Liturgiassa seurakunnan lausumien osuuksien suhteen tulee noudattaa yhtenäistä linjaa näiden ohjeiden mukaisesti.

Liturgiassa seurakunnan lausumien osuuksien suhteen tulee noudattaa yhtenäistä linjaa näiden ohjeiden mukaisesti. Päivitetty 1/2016 1 (8) LITURGI SIUNAUSTA TEHTÄVÄÄSI, KIITOS ETTÄ OTIT SEN VASTAAN! Messun valmistelu Messu valmistelaan 2-4 viikkoa ennen messua pidettävässä suunnittelukokouksessa. Kokouksen kutsuu kokoon

Lisätiedot

OHJEITA ESIRUKOUSJOHTAJALLE

OHJEITA ESIRUKOUSJOHTAJALLE OHJEITA ESIRUKOUSJOHTAJALLE Tuomasmessun kokoaja kutsuu esirukousjohtajan työparikseen messun suunnitteluun ja toteuttamiseen. Esirukousjohtaja aloittaa messun esirukousosion johdantosanoilla ja päättää

Lisätiedot

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 7:15 8:30 Aamurukouspiiri Tuomiokirkon kappelin alasalissa 12 12:30 Päivärukous Tuomiokirkossa 18 19 Ekumeeninen Luottamuksen rukoushetki Tuomiokirkon kryptassa 12 12:30 Päivärukous

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013 1 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET SYKSY 2013 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi 2 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2015 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

Messut Mikaelinkirkossa. syksyllä SUNNUNTAI HELLUNTAISTA

Messut Mikaelinkirkossa. syksyllä SUNNUNTAI HELLUNTAISTA t Mikaelinkirkossa syksyllä 2012 14. SUNNUNTAI HELLUNTAISTA Su 2.9. klo 11 Lähimmäinen Eva-Lisa Lindström, Aimo Lankinen, Venla Vänskä, Pauli Syrjö, Mari Lamminen, lauluryhmä Melisma, johtaa Kirsi Honkanen-Punkari.

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Tuula Sääksi Tässä saan olla oma itseni

Tuula Sääksi Tässä saan olla oma itseni Tuomasmessu 4/2013 tuomasmessu.fi Tuula Sääksi Tässä saan olla oma itseni Markus Bäckman Tuomasmessussa ei tarvitse määritellä uskoaan Tuomasmessulehti 4/2013 Pääkirjoitus Pirjo Kantala 2 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Mukana ihmisten arjessa

Mukana ihmisten arjessa Mukana ihmisten arjessa LÄHIÖKESKUS HÄMEENLINNA Lähiökeskusten toiminnan mahdollistaa Kotilähiö ry:n, jonka jäsenet muodostavat alueella toimivien virkamiesten, yhdistysten ja asukkaiden edustajien yhteistyöverkoston.

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

Neulekahvila. Ovi on auki kaikille! -majataloillat Nokian kirkossa klo 18

Neulekahvila. Ovi on auki kaikille! -majataloillat Nokian kirkossa klo 18 Riemullista kevättä Ovi on auki kaikille! -majataloillat Nokian kirkossa klo 18 Su 20.1. Musiikkivieraana Heini ja Pentti Hietanen Pentti Hietanen on yksi Suomen valovoimaisimpia ja tunnetuimpia mieslaulajia

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Torstaina 9.2.2017 klo 16.30-18.30 Paikka Alavan kirkon alasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen läsnä

Lisätiedot

APU alueiden puheenjohtajisto

APU alueiden puheenjohtajisto APU Aluejaostot APU alueiden puheenjohtajisto APU * Alueiden yhteistyöelin ja ohjausryhmä * Ohjaa ja koordinoi aluetoiminnan toteutusta liiton strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Liturgiassa seurakunnan lausumien osuuksien suhteen tulee noudattaa yhtenäistä linjaa näiden ohjeiden mukaisesti.

Liturgiassa seurakunnan lausumien osuuksien suhteen tulee noudattaa yhtenäistä linjaa näiden ohjeiden mukaisesti. Päivitetty 10/2013 1 (6) LITURGI SIUNAUSTA TEHTÄVÄÄSI, KIITOS ETTÄ OTIT SEN VASTAAN! Messun valmistelu Messu valmistelaan 2-4 viikkoa ennen messua pidettävässä suunnittelukokouksessa. Messua on valmistelemassa

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen Potilasliiton toimintasuunnitelma 2009

Suomen Potilasliiton toimintasuunnitelma 2009 Suomen Potilasliiton toimintasuunnitelma 2009 1. Tavoitteet Suomen Potilasliitto ry, Finlands Patientförbund rf, on vuonna 1970 potilaiden perustama valtakunnallinen potilaiden etujen ja oikeuksien ajaja.

Lisätiedot

Syksy tehtävineen ja kiireineen täyttää ajatukset. Huoli jaksamisesta ja riittämisestä. Kokeilisitko rukousta? Tuomasmessu. tuomasmessu.

Syksy tehtävineen ja kiireineen täyttää ajatukset. Huoli jaksamisesta ja riittämisestä. Kokeilisitko rukousta? Tuomasmessu. tuomasmessu. Tuomasmessu 3/2018 tuomasmessu.fi Minna Jaakkola Toivo tuo muutoksen Inna Vintturi Uusi kuoro syntymässä Topi ja Laura Haarlaa Messu tuli lähemmäksi tehtävien myötä Tuomasmessulehti 3/2018 2 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo)

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo) 1 KAJAANIN SEURAKUNTA Kolehtisuunnitelma 1.1. 7.6.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Tansanian syrjäseudulla asuvien lasten peruskoulutuksen tukemiseen Suomen Setlementtiliiton kautta. Suomen

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

SUOMI-VENÄJÄ SEURAN TURUN PIIRI V. 2016 2020

SUOMI-VENÄJÄ SEURAN TURUN PIIRI V. 2016 2020 SUOMI-VENÄJÄ SEURAN TURUN PIIRI V. 2016 2020 * Kokoaa iloiset ihmiset tekemään yhdessä elämyksiä * On tarmokasta kulttuuri-, maahanmuuttaja- ja projektitoimintaa * Järjestää kiinnostavia kohtaamisia, joiden

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään 24.2.2018 Eevaleena Isoviita Vinkkejä viestintään Nykytila: miten yhdistys viestii tällä hetkellä Työpajaosallistujat kertoivat oman yhdistyksen viestinnästä tällä hetkellä Yhdistyksen viestinnästä vastaa

Lisätiedot

Talousohjesääntö. KuPS ry

Talousohjesääntö. KuPS ry Talousohjesääntö KuPS ry 1 Sisällysluettelo OHJESÄÄNNÖN TARKOITUS... 2 Hallituksen talouteen liittyvät tehtävät... 2 Lisäksi hallitus huolehtii seuraavista asioista... 2 Puheenjohtajan talouteen liittyvät

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset Yhdistysohjelma Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset TOIMINTA 1. Yhdistyksen perustoimintaa ja ohjelmaa rakennetaan rohkeasti uudelleen Yhdistyksen toiminta on jäsenlähtöistä ja se näyttäytyy raikkaana

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 KOTEL 15-002 13.3.2015 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia. Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia

KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia. Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia 2017-2020 ARVOMME Usko Yhteys armolliseen Jumalaan on kristityn elämän perusta. Messu hengellisen elämän keskiönä Vapaaehtoisten

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Käppärän koulun Seniorit - KäpySet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on Suomi.

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

Asialista Joutsenon seurakuntakeskus

Asialista Joutsenon seurakuntakeskus Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 19.12.2017 klo 18 Paikka Joutsenon seurakuntakeskus ASIALISTA 59 Kokouksen avaus 60 Kokouksen

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri. Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015

Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri. Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015 Rakenna kotikulmillesi Naapuruuspiiri Soile Ataçocuğu & Kalevi Möttönen 2015 Tämä on alueellinen mahdollisuus. Silmukka kerrallaan kutoen, paikalliset mahdollisuudet huomioiden alueellisten toimijoiden

Lisätiedot

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Historiaa Turun A-Kilta on perustettu 1962. Sen toiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea päihdeongelmaisia ponnisteluissa riippumattomuuteen päihteistä sekä tukea

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VAALIKOKOUS sekä

RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VAALIKOKOUS sekä RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA ry Rakentajanaukio 4 A, 02150 Esp0o JÄSENTIEDOTE Puh. 09-451 2264, http://rmseura.tkk.fi 6.11.2006 RAKENTEIDEN MEKANIIKAN SEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VAALIKOKOUS sekä EXKURSIO

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B 15

Lisätiedot