Kunnanviraston valtuustosali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanviraston valtuustosali"

Transkriptio

1 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantaina kello Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston valtuustosali 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 Vuoden 2009 talousarvion toteutuminen/määrärahamuutokset 5 Vuoden 2009 tilinpäätöksen hyväksyminen 6 Kehittämishankkeiden lainoitus 7 Teknisten päävastuualueen johtosäännön muuttaminen 8 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely 9 Vaalien/kansanäänestysten äänestyspaikkatiedot 10 Hirvensalmelaisten lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma Maakuntaliiton perussopimuksen hyväksyminen 12 Kauppakirjaluonnoksen hyväksyminen/komppa Erkki ja Marja 13 Hirvensalmen kunnan omistajapoliittiset linjaukset 14 Ilmoitusasiat Hirvensalmen kunnan henkilöstötilinpäätös 15 Kiireellisenä käsiteltävät asiat 16 Valtuutettujen esittämät asiat Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Esko Kekkonen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Ilmoitustaulunhoitaja

2 Kunnanvaltuusto Aika: klo Paikka: Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä olleet jäsenet: Heidi Honkanen Maarit Honkanen Esko Kekkonen Outi Kiesilä Riikka Kiesilä Pia Komppa Ahti Lindgren Pirkko Luntta Riikka Lång Juhani Manninen Jukka Manninen Anu Marttinen Maritta Oinonen Pentti Pylkkänen Hannu Ripatti Jarkko Sanisalo Tuija Tanttu Tenho Ukkonen Seija Väisänen Timo Marttinen, vj Muut läsnäolijat: Seppo Ruhanen, kunnanjohtaja Mervi Simoska, pöytäkirjanpitäjä Petteri Lahdelma, rehtori Riitta Manninen, vt. perusturvajohtaja Asko Viljanen, tekninen johtaja Heikki Isokääntä, elinkeinoasiamies 1 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jarkko Sanisalo ja Riikka Kiesilä Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Esko Kekkonen puheenjohtaja Mervi Simoska pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastajat, tarkastusaika Jarkko Sanisalo Riikka Kiesilä

3 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS-kokouskutsun asia 1 Kvalt Kuntalain 54 :n mukaan kokouskutsun valtuus- 1 ton toimikauden ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Tästä kokouksesta on ilmoitettu päivätyllä kutsulla, joka on lähetetty valtuutetuille (liite nro 1). Kutsu on lisäksi julkaistu kunnan ilmoitustaululla, Hirvensalmen Sanomissa on julkaistu ilmoitus kokouksen ajasta ja paikasta. Kunnanvaltuuston työjärjestyksen :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään seitsemän päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle, kunnanhallituksen jäsenelle, kunnanjohtajalle ja samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kuntalain 58 :n mukaan kunnanvaltuusto on päätösvaltainen, kun kaksi kolmannesta valtuutetuista on saapuvilla. Esitys Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN-kokouskutsun asia 2 Kvalt Pöytäkirja voidaan tarkastaa Khall Kunnanvaltuusto valitsee kaksi valtuutettua esitys tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jarkko Sanisalo ja Riikka Kiesilä.

5 Kunnanvaltuusto TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN-kokouskutsun asia 3 Kvalt Khall Kunnanvaltuusto hyväksyy tämän esityslistan 3 esitys asioiden käsittelyjärjestykseksi.

6 Kunnanvaltuusto VUODEN 2009 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN/MÄÄRÄRAHAMUUTOKSET kokouskutsun asia 4 Khall Kunnanvaltuusto on antanut vuoden 2009 talousarvioon määrärahat tehtävätasolle. Tilinpäätöstä laadittaessa on tullut esille, että käyttötalousosassa on menojen määrärahaylityksiä ,94 euroa ja investointien määrärahaylityksiä ,40 euroa. Ylitykset ilmenevät liitteenä 1 olevasta taulukosta. Käyttötalouden nettomenot toteutuivat 100,1 prosenttisesti tulojen toteuduttua 101,9 prosenttisesti ja menojen 100,4 prosenttisesti. Määrärahaylitykset käyttötaloudessa johtuivat seuraavista tekijöistä: Perusopetus Ylitys ,77 euroa, nettototeuma 102,03 %, ylitys ,92 euroa. Bruttoylityksestä noin euroa aiheutui taloussuunnitelman mukaisista Perusopetus paremmaksi -hankkeista, joita olivat KELPO (erityisopetuksen kehittämishanke), OKE (oppilaanohjauksen kehittämishanke), PETRA (oppimisympäristöjen kehittämishanke) sekä kerhotoiminnan kehittämishanke. Hankkeet toteutettiin nettobudjetoinnilla eli täysimääräisesti saaduilla avustuksilla. Tästä johtuen perusopetuksen nettoylitys oli siis noin euroa, koska hankkeiden myötä tulotkin siis ylittyivät reilulla eurolla. Kuljetuskustannukset olivat arvioitua suuremmat, ylitys noin euroa. Kustannusten nousu oli arvioitua suurempaa ja kuljetusten määrä osin arvioitua suurempaa mm. Mikkelin ja valtion opetuspalveluiden ostojen myötä. Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden palveluiden järjestäminen; ylitys euroa. Malvaan koulun ylitys euroa johtui arvioitua suuremmista henkilöstökustannuksista. Kirjastotoimi Käyttötalouden toteuma 108,57 %, ylitys ,80 euroa. Ylityksistä noin euroa aiheutui yhteistoimintasopimuksen kohdasta 2.4, joka koski vuonna 2008 ansaittuja ja pitämättä olleita vuosilomia. Loput ylityksistä johtuvat asiantuntija-, tele- ja postipalveluista.

7 Kunnanvaltuusto Kulttuuritoimi Kulttuuritoimen ylitys 2 033,35 euroa johtuu pääasiassa Herkkuja Hirvensalmelta kirjan painatuskustannuksista, joita ei ollut talousarvion tekovaiheessa tiedossa. Liikuntapalvelut Liikuntapalveluiden ylitys ,95 euroa johtuu liikunta-alueiden ja urheilutoiminnan arvioitua suuremmista kustannuksista. Liikuntapalveluiden nettomenot kuitenkin alittuivat. Maaseututoimi Maaseututoimen ylitys, 2 919,65 euroa aiheutui pääasiassa sisäisten toimisto-, pankki- ja asiantuntijapalkkioiden, sisäisten posti- ja telepalveluiden, koneiden ja laitteiden vuokrien sekä 120 tunnin maksullisen lomituksen ennalta arvioitua suuremmista kustannuksista. Saariston elinolojen kehittäminen Saariston elinolojen kehittämiseen varattujen määrärahojen ylityksen, 213,09 euroa, aiheutti pelastusliivien hankkiminen saarissa vakituisesti asuville nuorille. Ruokapalvelut Ylitys, ,71 euroa, johtui ennakoitua suuremmista Kuelmaksuista, uuden ruokalistan aiheuttamista budjetoitua suuremmista elintarvikkeiden kustannuksista sekä budjetoitua suuremmista kuljetuskustannuksista. Sairaalahoito Ylitys, ,29 euroa, johtui erikoissairaanhoidon arvioitua suuremmasta käytöstä. Tekninen hallinto Teknisen hallinnon ylitykset johtuvat pääosin joukkoliikenteen arvioitua suuremmista matkustus- ja kuljetuspalveluista, ylityksiä ,74 euroa, joka oli 11,3 % enemmän kuin budjetoitu. Kiinteistötoimi Kiinteistötoimen ylitys oli yhteensä ,66 euroa. Ylitykset johtuvat mm. seuraavista: Toimisto- pankki- ja asiantuntijapalveluihin oli varattu euroa ja toteuma oli ,10 euroa. Vuoden aikana tehtiin mm. Elomaan koulun ilmanlaatututkimukset.

8 Kunnanvaltuusto Rakennusten lämmitys-, sähkö- ja vesimaksuihin oli varattu euroa ja käyttö oli ,18 euroa. Rakennusten ja huoneistojen vuokrakustannuksiin oli varattu euroa ja käyttö oli ,44 euroa. Lisäksi ylitys johtuu myös terveyskeskuksen vuodeosaston tilojen muuttamisesta vuoropäiväkodiksi maksetuista urakan loppulaskuista yhteensä 8 952,61 euroa. Liikenneväylät ym. yleiset alueet Ylitys 6 689,51 euroa johtuu puistojen kunnossapitoon palkattujen työllistämistukihenkilöiden palkkakustannuksista, joihin on saatu vastaavasti työllistämistukea. Tuloja kertyi 3-kertaisesti budjetoituun ja nettototeumaprosentti olikin 97,9%. Rakennustarkastus Ylitys 7 077,42 euroa johtuu rakennustarkastuksen palkkakustannuksista. Tekniselle päävastuualueelle oli varattu vuodelle 2009 määrärahaa menoihin euroa ja käyttö oli ,36 euroa sekä tuloihin oli varattu euroa ja tuloja oli ,02 euroa. Talousarvion investointiosan ylitykset olivat yhteensä ,40 euroa. Sivistyslautakunnan koulutoimen irtain omaisuus ylitti talousarvioon varatun euron määrärahan euroa. Ylitys johtui oppimisympäristöhankkeen laitehankinnoista ja niiden käyttöön otosta. Teknisen lautakunnan muu talonrakennus ylitti budjetoidun euron varauksen ,22 eurolla. Ylitys johtui Aravatalon kolmen huoneiston remonteista. Julkinen käyttöomaisuus/puistot ja yleiset alueet investointeihin oli varattu vuodelle 2009 Suur-Savon rannan kunnostukseen euroa. Se ylittyi 3 542,88 eurolla. Määrärahan ylitys johtuu ruoppauslietteen kuivausta varten rakennetusta louhealtaasta. Linjojen rakentamiseen oli varattu budjetissa euroa. Toteuma oli ,30 euroa. Ylitys johtuu vanhojen jätevesipumppaamoiden automaation ja kaukovalvonnan asennus kustannuksista (korjausinvestointi Hirvensalmen Vesi Oy). Teknisen päävastuualueen investointiin oli varattu kaikkiaan vuodelle euroa, käyttö oli ,49 euroa.

9 Kunnanvaltuusto Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteen 1 mukaiset vuoden 2009 talousarvion ylitykset ja määrärahamuutokset ja esittää ne kunnanvaltuuston hyväksyttäviksi. Kvalt 4 Vuoden 2009 talousarvion ylitykset liitteenä 2. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteen 2 mukaiset vuoden 2009 talousarvion ylitykset ja määrärahamuutokset.

10 Kunnanvaltuusto VUODEN 2009 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN kokouskutsun asia 5 Khall Vuoden 2009 tilinpäätös on valmistunut. Tilinpäätös on liitteenä 4. Taloussuunnitelmassa oli arvioitu vuosikatteen jäävän positiiviseksi euroa ja kunnanvaltuuston myöntämien lisämäärärahojen jälkeen suunnitelman mukainen negatiivinen vuosikate oli euroa. Tilinpäätös osoittaa vuosikatteen olevan positiivinen ,53 euroa. Käyttötalousmenot toteutuivat kokonaisuudessaan 100,44 %:sesti. Vuoteen 2008 verrattuna käyttötalousmenot kasvoivat 4,26 %. Menoja kasvattivat henkilöstökustannusten ja yleisen hintatason nousu. Tilinpäätös osoittaa ,08 euroa ylijäämää. Vuosikate on ,53 euroa, joka asukasta kohden merkitsee 393 euroa. Vuoden 2008 vuosikate oli 378,5 euroa/asukas. Vuosikatteella on pystytty kattamaan suunnitelman mukaiset poistot. Toimintavuonna otettiin uutta lainaa euroa. Lainoja lyhennettiin ,10 euroa. Kunnalla oli vuoden lopussa lainaa 569 euroa/asukas, kun vuoden 2008 lopussa lainaa oli 518 euroa/asukas. Kunnan tuloveroprosentti oli 19,00. Kaikkien kuntien keskimääräinen verotuloprosentti oli 18,59 ja Etelä-Savon kuntien 19,54 %. Talousarvion toteuma ilmenee tarkemmin liitteenä olevasta tilinpäätöksestä. Vuoden 2009 keskeisimmät investoinnit olivat jätevesipumppaamoiden rakentaminen, ,30 euroa. Vuoden 2009 toteutuneet investoinnit olivat yhteensä ,03 euroa. Investointitaso oli huomattavasti edellisvuotta alhaisempi ja se on palaillut ns. normaalivuosien tasolle. Vertailun vuoksi todettakoon, että vuoden 2008 investoinnit olivat ,47 euroa ja vuoden ,45 euroa. Verotulot olivat ,94 euroa ja toteutuivat ,94 euroa yli taloussuunnitelmassa esitetyn arvion. Verotuloa arvioitaessa on huomioitava niiden olevan vuoden 2009 osalta ennakkotilityksiä. Verotulojen todellinen määrä selviää syksyllä 2010 vuoden 2009 verotuksen valmistuttua. Yleisen taloustilanteen vuoksi on

11 Kunnanvaltuusto perusteltua arvioida, että kunta joutuu palauttamaan vuoden 2009 veroennakoita. Valtionosuudet olivat euroa ja toteutuivat euroa yli taloussuunnitelmassa arvioidun. Harkinnanvaraista valtionosuutta ei haettu. Tilinpäätösasiakirjat ovat kokonaisuudessaan esillä kokouksessa. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy ja allekirjoittaa vuoden 2009 tilinpäätöksen, jonka tulos ennen tilinpäätössiirtoja osoittaa ylijäämää ,08 euroa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että: Tilikauden ylijäämä ,08 euroa kirjataan tilille Edellisten tilikausien yli-/alijäämä. Kunnanhallitus jättää tilinpäätöksen tilintarkastajan tarkastettavaksi ja saattaa sen tarkastuslautakunnan käsittelyn jälkeen edelleen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi. Tark.ltk Hirvensalmen kunnanhallitus on kokouksessaan käsitellyt Hirvensalmen kunnan tilinpäätöksen vuodelta Tilintarkastaja Osmo Aalto antaa tilintarkastuskertomuksen vuodelta Esitys Tarkastuslautakunta päättää esittää kunnanvaltuustolle, että - vuoden 2009 tilinpäätös voidaan hyväksyä - vastuuvapaus voidaan myöntää kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Tarkastuslautakunta päätti esittää kunnanvaltuustolle vuoden 2009 tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Kvalt 5 Tilinpäätös liitteenä n:o 3 ja tilintarkastuskertomus liitteenä n:o 4. Alkuperäiset tilinpäätösasiakirjat ovat esillä kokouksessa. Khall esitys Kunnanvaltuusto merkitsee tiedokseen tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2009 tarkastuslautakunnan esityksestä (liite 4) sekä

12 Kunnanvaltuusto Vahvistaa vuoden 2009 tilinpäätöksen - Hyväksyy tilikauden tuloksen käsittelyn hallituksen toimintakertomuksessa esittämällä tavalla - Päättää vastuuvapauden myöntämisestä kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja muille tilivelvollisille vuodelta 2009 tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti. Merkittiin pöytäkirjaan, että kunnanhallituksen jäsenet Pirkko Luntta, Pentti Pylkkänen, Ahti Lindgren, Jukka Manninen, Maarit Honkanen ja Heidi Honkanen sekä kunnanjohtaja Seppo Ruhanen ilmoittivat oma-aloitteisesti esteellisyytensä ja poistuivat päätöksenteon ajaksi. Ilmoitukset hyväksyttiin.

13 Kunnanvaltuusto KEHITTÄMISHANKKEIDEN LAINOITUS - kokouskutsun asia 6 Khall Meneillään olevaan ohjelmakauteen perustuen toteutetaan, joiden tavoitteena on työllisyyden tukeminen, yritystoiminnan kehittäminen, kylien kehittäminen, nuorten hyvinvoinnin edistäminen jne. Hankeraha maksetaan viiveellä jälkikäteen, joten hallinnoijalla on oltava mahdollisuus sijoittaa hankkeeseen väliaikaisrahoitus. Kun hankkeen hallinnoijana on kunta, hoituu hankkeen talous osana kunnan taloutta ja tällöin kunta rahoittaa toimintaa myöhemmin saatavaa hankeavustusta vastaan. Toisin sanoen kunnan hankkeissa menot maksetaan ensin kunnan kassavaroista ja saadaan hankepäätöksen mukaisesti hankkeen päätyttyä takaisin. Kunnan lopulliseksi menoksi jää sovittu kuntarahoitusosuus hankkeesta esim. 20%. Yhdistyksillä ei yleensä ole mahdollisuutta rahoittaa hanketoimintaa muutoin kuin lainavaroin, koska hankeavustukset saadaan osittain jälkikäteen. Enintään 50% hankeavustuksesta on mahdollisuus saada heti hankkeen käynnistymisen jälkeen. Loppuosa hankeavustuksesta maksetaan toteutuneita kuluja vastaan jälkikäteen ja viimeinen erä hankkeen päätyttyä. Alueellinen kehittämistyö, jota hanketoiminta on, on määrätty osittain kuntien tehtäväksi. Kunnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että paikalliset yhdistykset ja muut yhteisöt toimivat hankkeiden vastuullisina toteuttajina ja sitä toimintaa on tuettava kaikin tavoin. Alkurahoituksen järjestäminen on pieni niihin hyötyihin nähden, joita hanketoiminnalla voidaan saada. Jotta kunnan kannalta hyödyllisten hankkeiden käynnistymistä ei estäisi hankehakijan oman rahoituksen puute hankkeen toteutuksessa, voitaisiin kunnan kassavaroista myöntää lainaa hankkeelle enintään 50% hankkeen julkisesta rahoitusosuudesta. Julkisella rahoitusosuudella tarkoitetaan esim. TE-keskuksen, Etelä-Savon liiton ja toimintaryhmän (Veej`jakaja ry ) myöntämää hankeavustusta. Kerrallaan hankelainaa voisi olla sidottuna enintään euroa/hanke. Laina-aika olisi hankkeen kestoaika, kuitenkin enintään kolme vuotta. Lainapäätökset tekisi kunnanhallitus.

14 Kunnanvaltuusto Kj. Kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto antaa kunnanhallitukselle valtuuden myöntää hirvensalmelaisille yhdistyksille tilapäistä hankerahoituksen käynnistämiseen tarkoitettua luottoa enintään euroa/hanke seuraavin ehdoin: - Lainaa voidaan myöntää hirvensalmelaisille rekisteröidyille yhdistyksille - Lainan edellytyksenä on myönteinen rahoituspäätös asianomaiselta hankerahoittajalta - Laina-aika on enintään kolme vuotta - Lainalle ei vaadita vakuutta - Laina on korotonta - Lainasta laaditaan velkakirja. Lisäksi valtuusto oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään muista lainan ehdoista. _ Kvalt 6 Khall esitys Kunnanvaltuusto päättää antaa kunnanhallitukselle valtuuden myöntää hirvensalmelaisille yhdistyksille tilapäistä hankerahoituksen käynnistämiseen tarkoitettua luottoa enintään euroa/hanke seuraavin ehdoin: - Lainaa voidaan myöntää hirvensalmelaisille rekisteröidyille yhdistyksille - Lainan edellytyksenä on myönteinen rahoituspäätös asianomaiselta hankerahoittajalta - Laina-aika on enintään kolme vuotta - Lainalle ei vaadita vakuutta - Laina on korotonta - Lainasta laaditaan velkakirja. Lisäksi valtuusto oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään muista lainan ehdoista.

15 Kunnanvaltuusto TEKNISTEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN- kokouskutsun asia 7 Tekn.ltk Teknisten päävastuualueen johtosääntöä esitetään muutettavaksi siten, että kunnanhallituksessa aikaisemmin päätetyt maaainesluvat siirretään rakennuslautakunnan päätettäviksi, esittely tekninen johtaja. Muutettu johtosääntö esillä kokouksessa. Tekn.joht. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle teknisen päävastuualueen johtosäännön hyväksyttäväksi. Johtosääntö liitteenä nro 5. Khall Johtosääntöluonnos liitteenä 2. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 2 olevan teknisen päävastuualueen johtosääntöluonnoksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kvalt 7 Johtosääntöluonnos liitteenä 5. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä 5. olevan teknisen päävastuualueen johtosäännön.

16 Kunnanvaltuusto HIRVENSALMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN KÄSITTELY kokouskutsun asia 8 Rak.ltk Kokouksessa esitellään rakennusjärjestysehdotus muutoksineen. Rakennusjärjestysehdotus liitteenä nro 1. Vt. rak.tark. Rakennuslautakunta käsittelee uuden rakennusjärjestysehdotuksen ja pyytää siitä lausunnot seuraavilta: Etelä-Savon ympäristökeskus Etelä-Savon maakuntaliitto Mikkelin kaupunki / Ympäristöpalvelut Mikkelin kaupunki Mäntyharjun kunta Pertunmaan kunta Ristiinan kunta Joutsan kunta Kangasniemen kunta Rakennusjärjestykseen lisätään järvilämmön keruuputkien luvanvaraisuus. Lisäksi määritelmään lisätään venevajan/katoksen määritelmä. Muilta osin rakennusjärjestysehdotus hyväksyttiin. Rak.ltk Rakennusjärjestyksen lausunnot pyydetyiltä tahoilta ovat saapuneet. Lausunnoista on poimittu uuteen ehdotukseen oleelliset muutokset. Nämä muutokset on esitetty alleviivattuina muutetussa rakennusjärjestysehdotuksessa. Liite nro 1. Vt. rak.tark. Rakennusjärjestys esitetään edelleen hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle. Khall Rakennusjärjestysluonnos liitteenä 6. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 6 olevan rakennusjärjestysluonnoksen ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

17 Kunnanvaltuusto Kvalt 8 Rakennusjärjestysluonnos liitteenä 6. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä 6 olevan rakennusjärjestyksen.

18 Kunnanvaltuusto VAALIEN/KANSAÄÄNESTYSTEN ÄÄNESTYSPAIKKATIEDOT kokouskutsun asia 9 Khall Vaalilain (Vaalilaki 714/98) kunnanvaltuuston on vuosittain tarvittaessa viimeistään huhtikuussa päätettävä äänestysaluejaosta. Hirvensalmella on ollut viisi äänestysaluetta, joiden äänestyspaikat ovat olleet: Kirkonkylä: Kunnanvirasto, Keskustie 2, Hirvensalmi Lahnaniemi:Lahnaniemen koulu, Lahnaniementie 67, Hirvensalmi Ripatti: Ripatin koulu, Hämeenmäentie 412, Hirvensalmi Syväsmäki: Malvaan koulu, Vilkonharjuntie 329, Hirvensalmi Tuukkala: Tuukkalan koulu, Joutsantie 1212, Tuukkala Hirvensalmella oli kunnallisvaaleissa 2008 äänioikeutettuja Äänioikeuttaan käytti tuolloin 1400 äänioikeutettua eli 67,6%. Ennakkoon äänensä antoi 33,1% äänestäneistä. Eduskuntavaaleissa 2007 ennakkoon äänesti 36,1% ja varsinaisena vaalipäivänä 31,6% äänensä antaneista. Kaikkiaan ääniä annettiin 1428 ja äänestysprosentti oli 67,8. Presidentinvaaleissa 2006 toisella kierroksella äänesti 74,3% äänioikeutetuista. Silloin annetut äänet jakautuivat ennakkoon 42,1 % ja varsinaisena vaalipäivänä ,2%. Hirvensalmen äänestysalueista viime vuosina kaikki muut paitsi Kirkonkylä ovat olleet ns. pieniä äänestysalueita. Pienten äänestysalueiden ennakko- ja vaalipäivän äänet on laskettu yhteen keskusvaalilautakunnassa vaalisalaisuuden säilyttämiseksi. Päätöksen ns. pienistä äänestysalueista tekee keskusvaalilautakunta. Kj. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnasta muodostetaan tulevia vaaleja varten yksi äänestysalue, jonka äänestyspaikka on Kirkonkylä: kunnanvirasto, Keskustie 2, HIRVENSALMI.

19 Kunnanvaltuusto Kvalt 24 Khall esitys Keskustelun aikana Hannu Ripatti esitti, että nykyinen äänestysaluejako säilytetään ennallaan. Esko Kekkonen kannatti Hannu Ripatin esitystä. Koska oli tullut kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, suoritettiin avoin kädennostoäänestys, jossa kunnanjohtajan esitys sai viisi ääntä (Lempiäinen, Luntta, Kiesilä, Honkanen ja Pylkkänen) ja Hannu Ripatin esitys 2 ääntä (Kekkonen ja Ripatti). Puheenjohtaja totesi kunnanjohtajan esityksen tulleen kunnanhallituksen päätökseksi. Kunnanvaltuusto päättää, että kunnasta muodostetaan tulevia vaaleja varten yksi äänestysalue, jonka äänestyspaikka on Kirkonkylä: kunnanvirasto, Keskustie 2, 550 HIRVENSALMI. Hannu Ripatti esitti Keskustan valtuustoryhmän esityksen, että kunnan alueella tulee järjestää kattava ennakkoäänestysmahdollisuus. Juhani Manninen ja Pentti Pylkkänen kannattivat Ripatin esitystä. Puheenjohtaja totesi, että oli tullut hallituksen esityksestä poikkeava esitys, asiasta on äänestettävä. Hän esitti asian ratkaisemista nimenhuutoäänestyksellä siten, että ne jotka kannattavat kunnanhallituksen esitystä äänestävät jaa ja jos ei voittaa, tulee Hannu Ripatin esitys valtuuston päätökseksi. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin jaa-ääni yksi ja ei-ääniä 20 (äänestysluettelo pöytäkirjan liitteenä 2). Puheenjohtaja totesi Hannu Ripatin esityksen tulleen kunnanvaltuuston päätökseksi. Khall Hirvensalmen kunta on ilmoittanut valtuuston päätöksen vaalilain mukaisesti väestörekisterikeskukselle. Väestörekisterikeskus on todennut, ettei kunnanvaltuuston päätös ei suoranaisesti ota kantaa itse kunnanhallituksen esitykseen. Väestörekisterikeskus toteaa, että sille on toimitettava pöytäkirjanote, josta ilmenee selkeästi kunnanvaltuuston päätös äänestysalueiden osalta.

20 Kunnanvaltuusto Vaalilain mukaan huhtikuun loppuun mennessä tehdyt äänestysaluemuutokset tulevat voimaan Siten mahdollinen muutos olisi voimassa ensimmäisen kerran vuoden 2011 toimitettavissa eduskuntavaaleissa. Kunnassa on selvitetty ennakkoäänestyksen järjestämistapoja. Joissakin kunnissa, joissa on ollut käytössä esim. kylillä kiertävä äänestysauto, on luovuttu siitä sekä kustannus- että käytännön syistä. Jo nyt niillä on vaikeuksia käydä yleisissä ennakkoäänestyspaikoissa, on mahdollisuus kotiäänestykseen. Kj. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnasta muodostetaan tulevia vaaleja varten yksi äänestysalue, jonka äänestyspaikka on Kirkonkylä: kunnanvirasto, Keskustie 2, HIRVENSALMI Kvalt 9 Khall esitys Kunnanvaltuusto päättää, että kunnasta muodostetaan tulevia vaaleja varten yksi äänestysalue, jonka äänestyspaikka on Kirkonkylä: kunnanvirasto, Keskustie 2, HIRVEN- SALMI

21 Kunnanvaltuusto HIRVENSALMELAISTEN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA kokouskutsun asia PT LTK 108 Kunnan tai useamman kunnan yhdessä on laadittava lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi kunnan tai kuntien toimintaa koskeva suunnitelma, joka hyväksytään kunkin kunnankunnanvaltuustossa ja tarkistetaan vähintään kerran neljässä vuodessa. Suunnitelma on otettava huomioon kuntalain (365/1995) 65 :n mukaista talousarviota ja -suunnitelmaa laadittaessa. Suunnitelman tulee sisältää suunnittelukaudelta tiedot: 1) lasten ja nuorten kasvuoloista sekä hyvinvoinnin tilasta; 2) lasten ja nuorten hyvinvointia edistävistä sekä ongelmia ehkäisevistä toimista ja palveluista; 3) lastensuojelun tarpeesta kunnassa; 4) lastensuojeluun varattavista voimavaroista; 5) lastensuojelulain mukaisten tehtävien hoitamiseksi käytettävissä olevasta lastensuojelun palvelujärjestelmästä; 6) yhteistyön järjestämisestä eri viranomaisten sekä lapsille ja nuorille palveluja tuottavien yhteisöjen ja laitosten välillä; sekä 7) suunnitelman toteuttamisesta ja seurannasta. Lastensuojelusuunnitelman laatimisissa on työryhmä. Työryhmä koostuu moniammatillisista lasten- ja nuorten parissa työskentelevistä kunnan ja kolmannen sektorin työntekijöistä sekä perusturva-lautakunnan että hallituksen jäsenestä. Hyvinvointisuunnitelma on liitteenä 6, perhepalveluopas liitteenä 7 sekä perhetyönesite liitteenä 8. Ptj Perusturvalautakunta hyväksyy lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman, sekä esittää sitä edelleen hallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Khall Liitteenä 2 lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 2 olevan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

22 Kunnanvaltuusto _ Kvalt 10 Liitteenä 7 lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä 7 olevan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman.

23 Kunnanvaltuusto MAAKUNTALIITON PERUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN kokouskutsun asia 11 Khall Etelä-Savon maakuntahallitus on kokouksessaan hyväksynyt liitteen 5 mukaisen perussopimusluonnoksen lähetettäväksi jäsenkuntien kunnanvaltuustojen hyväksyttäväksi. Voimassa oleva perussopimus on tullut voimaan Uusi on tarkoitus saada voimaan Keskeistä muutoksessa on laissa alueiden kehittämisestä (1651/2009) säädetty velvoite maakuntien yhteistoimintaan ja yhteistoiminnassa käsiteltävät asiat. Laki tuli voimaan Perussopimuksen luvun 1 3 :ssä todetaan, että maakunnan liittojen yhteistoiminta-alueen muodostavat alueiden kehittämisestä annetun lain 12 :n mukaisten tehtävien hoitamiseksi Etelä- Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat. Perussopimuksen 4 :ssä todetaan, että päätökset yhteistoiminnassa hoidettavista tehtävistä tehdään liittojen toimielinten yhtäpitävin päätöksin. Maakuntahallitukset hyväksyvät erikseen yhteistoimintasopimuksen, jossa tarkemmin sovitaan yhteistoiminnassa käsiteltävien asioiden valmistelusta. Toimielinten toimivallasta määrätään liiton hallintosäännössä. Maakuntaliitto toivoo kuntien valtuustojen käsittelevän perussopimusluonnoksen mennessä. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 5 olevan Etelä-Savon maakuntaliiton perussopimusluonnoksen ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi. Kvalt 11 Perussopimusluonnos liitteenä 8. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä 8 olevan Etelä-Savon maakuntaliiton perussopimuksen.

24 Kunnanvaltuusto KAUPPAKIRJALUONNOKSEN HYVÄKSYMINEN/KOMPPA ERKKI JA MARJA - kokouskutsun asia 12 Khall Hirvensalmen kunta omistaa Kuurankukka-tilan Monikkalan kylässä. Kunta on käynyt neuvotteluja noin 3190 m2 määräalan myymisestä lisämaaksi liitettäväksi Pellonpää-tilaan (1:45). Kauppahinta on euroa. Kauppakirjaluonnos liitteenä 6. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 6 olevan kauppakirjaluonnoksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kvalt 12 Kauppakirjaluonnos liitteenä 9. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä 9 olevan kauppakirjan.

25 Kunnanvaltuusto HIRVENSALMEN KUNNAN OMISTAJAPOLIITTISET LINJAUKSET kokouskutsun asia 13 Khall Omistajapolitiikan tavoitteena on luoda hyvät ja edulliset palvelujen tuottamisedellytykset ja/tai saada sijoituksille riittävä tuotto. Omistajapolitiikalla pyritään tehostamaan kunnan omaisuuden käyttöä. Omistajapolitiikka ulottuu kunnan suoran omistuksen lisäksi tytärja osakkuusyhtiöihin sekä muihin yhteisöihin, joissa kunnalla on vaalittavana etujaan. Kunnan omistajapolitiikka toimii johtamisvälineenä, ja sille on asetettava selkeät tavoitteet ja mittarit, joilla sen onnistumista seurataan. Onnistuminen edellyttää säännöllistä raportointia ja seurantaa sekä selkeää työn- ja vastuunjakoa. Suur-Savon Sähkö Oy:n osakkeiden osalta asia päätetään myöhemmin, kun mahdollinen maakunnallinen energiayhtiöasia on selvinnyt. Hirvensalmen kunnan omistajapoliittiset linjaukset ovat liitteenä 7. Kj. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 7 olevat omistajapoliittiset linjaukset ja esittää ne edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kvalt 13 Hirvensalmen kunnan omistajapoliittiset linjaukset ovat liitteen 10. Khall esitys Kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä 10 olevat omistajapoliittiset linjaukset.

26 Kunnanvaltuusto ILMOITUSASIAT kokouskutsun asia 14 HIRVENSALMEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009 Khall Hirvensalmen kunnassa valmistui ensimmäinen henkilöstötilinpäätös vuonna Sen kokoamisesta vastaa kunnan hallintotoimisto. Henkilöstötilinpäätöksen tavoitteena on antaa tietoa kiinnostuneille kunnan henkilöstövoimavarojen määrästä ja rakenteesta, työvoimakustannuksista sekä henkilöstön hyvinvoinnista ja työkyvystä. Henkilöstötilinpäätöksessä kuvataan jo toteutunutta kehitystä, mutta sen tietojen perusteella voidaan jo varautua tulevaan. Henkilöstövoimavarojen arviointi on arvokas henkilöstöjohtamisen apuväline. Kun arviointia tehdään hyväksyttyjen suositusten mukaan, helpottaa se seudullista, kuntien välistä ja valtakunnallista vertailtavuutta. Hirvensalmen kunnan henkilöstötilinpäätös vuodelta 2009 on liitteenä 3. Kj. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen kunnan henkilöstötilinpäätöksen vuodelta 2009 ja esittää sen edelleen valtuustolle tiedoksi. Kvalt 14 Hirvensalmen kunnan henkilöstötilinpäätös vuodelta 2009 on liitteenä 11. Khall esitys Kunnanvaltuusto merkitsee tiedokseen liitteenä 11 olevan kunnan henkilöstötilinpäätöksen vuodelta 2009.

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 20.3.2018 18 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 16.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31 Kunnanvaltuusto 31 Aika 15.5.2017 klo 17.00 18.30 Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 19 Työjärjestyksen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Liitteet 1 raportti valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen tammielokuu

Liitteet 1 raportti valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen tammielokuu Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 7/2015 1 (7) Kunnanhallitus, 141, 21.09.2015 Kunnanvaltuusto, 33, 28.09.2015 Kunnanhallitus, 219, 07.12.2015 Kunnanvaltuusto, 53, 14.12.2015 53 Käyttötalouden vuoden 2015

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 11.05.2016 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika Keskiviikko 11.5.2016 klo 17:00 17:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.27

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 27

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 27 Rakennuslautakunta 22.5.2018 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 16.10 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa. ASIAT

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.04.2017 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 03.02.2012 klo 17:00-20:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin).

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin). Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (5) 84 Poikkeamishakemus / Luusniemi, Vääräsaari 2:59 / Siirtopäätös KNGDno-2015-514 Valmistelija / lisätiedot: Hannu Manninen hannu.manninen@kangasniemi.fi Liitteet

Lisätiedot

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ASIALISTA NRO 3/2014 Kokousaika 14.11.2014 klo 10 13.22 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 29.1.2019 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2019 Kokousaika 29.1.2019 klo 15.00 16.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2011 1 Keskusvaalilautakunta Aika 15.04.2011 klo 17:00-20:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Enontekiön kunnan virastotalo

PÖYTÄKIRJA Enontekiön kunnan virastotalo PÖYTÄKIRJA Kokousaika: Torstai klo 08.00-15.00 Kokouspaikka: Enontekiön kunnan virastotalo Saapuvilla.olleet jäsenet: Varsinainen jäsen Pentti Mäkitalo pj. Ulla-Maija Syväjärvi vpj. Alpo Peltovuoma vara

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 30

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 30 Kunnanvaltuusto 30 Aika 17.6.2019 klo 17.00 18.00 Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 17 Työjärjestyksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 31 Kunnanvaltuusto 31 Aika 18.6.2018 klo 17.00 18.38 Paikka Hirvensalmen kunnanvirasto, valtuustosali 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 18 Työjärjestyksen

Lisätiedot