, hie. Uusi Provado Care tuholaisten torjuntaan sivu 5. Muurahaisia? Nopea apu sivu 7. Haluatko rikkaruohoista eroon koko kesäksi?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ", hie. Uusi Provado Care tuholaisten torjuntaan sivu 5. Muurahaisia? Nopea apu sivu 7. Haluatko rikkaruohoista eroon koko kesäksi?"

Transkriptio

1 isk, hie ille Haluatko rikkaruohoista eroon koko kesäksi? Muurahaisia? Nopea apu sivu 7 kkakäytä v i l l e! Kauniin nurmikon salaisuus! Lue lisää sivu 4 NATRIA 100 % ORGAANISTA JYRSIJÄT apihoille, auto r o tal S lil u MUURAHAISET RIKKAKASVIT Uusi Provado Care tuholaisten torjuntaan sivu 5 NURMIKKO & LANNOITTEET Puut a r ha si par ha a ksi 1 Kasvinsuojelu P U U TA R H A N H O I T O - O PA S

2 LUONNONMUKAISTA 2 Hellää hoitoa maalle, kasveille ja ihmisille! Mikä onkaan ihanampaa kuin kasvattaa itse omia marjoja, vihanneksia ja yrttejä? Suoraan puutarhasta, kasvimaalta tai kasvihuoneesta ruokapöytään ja grilliin maukkaita, auringon kypsyttämiä ja puhtaita raaka-aineita omalta maalta. Luomusta sekaisin? Luomua puutarhaan, luomua ihmisille! Luomukasvimaalle kannattaa valita ihanat, luonnon omista raakaaineista valmistetut lannoitteet. Lannoitteista kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet ja lannoitteet parantavat samalla maan rakennetta ja lisäävät maaperän pieneliöiden toimintaa vahvistaen kasveja. Vinkki! Natria-sarjan lannoitteet ovat rakeistettuja ja miellyttäviä käyttää, koska ne eivät haise eivätkä pölyä! Natria Yleislannoite sopii luonnon- Natria Nurmikkolannoite mukaiseen viljelyyn erinomaisesti. Luomua myös nurmikoille. Sekoita lannoite istutusten yhteylisätietoja s. 5. dessä ja jatka lannoittamista koko kesän ajan heinäkuuhun loppuun noin kerran kuukaudessa. Sopiva määrä vihanneksille on n g/m2 (yksi kourallinen on n. 20 g). Lisää tehoa luomulannoitukseen! Voimaa verijauheesta! Muista myös havukasvit! Erityisesti voimakkaan kasvun vaiheessa olevat nuoret kasvit ja paljon typpeä vaativat vihannekset, kuten purjo ja kaalikasvit, pitävät Verijauheesta. Sisältää runsaasti nopeasti vaikuttavaa typpeä, joka edistää erityisesti lehtien kasvua. Hyvä apu kasvimaalle etenkin, jos kasvu uhkaa hiipua! Luomua myös happaman maan kasveille esim. havuille ja hortenssioille. Natria Rodolannoite lisää maaperän mikrobien toimintaa, jotka parantavat luonnollista ravinteiden hajotusta ja kiertoa. Kasvi ja juuret voivat paremmin! Käytä istutuksen yhteydessä tai levitä rakeet kasvien juurelle 1-2 krt / kasvukauden aikana. Lisää kukintaa! Sopii myös tomaateille! Natria Luujauho saa kukat kukoistamaan! Luujauho sisältää hitaasti liukenevaa typpeä, fosforia ja hivenaineita. Sopii kaikille kasveille. Käytä erityisesti istutuksen yhteydessä. Vinkki! Sopii erinomaisesti sipulikasveille! Natria Ruusulannoite sisältää kasvien tarvitsemia pää- ja hivenravinteita ja sopii kukkivien kasvien lisäksi myös erinomaisesti tomaateille ja vihanneksille!

3 LUONNONMUKAISTA Luonnonmukaisesti eroon ötököistä! Voi ei! Huomenna on juhlat ja pihalaatoitus on rikkakasvien valtaama. Tässä auttaa Natria Nopea rikkakasvien ja sammalen poistaja. Tehoaineena luonnonmukaisia rasvahappoja. Käytetään ajoteillä, laatoitetuilla alueilla, puiden, pensaiden, rakennusten ja rakenteiden ympärillä. Hajuttomasti ötököistä eroon sisätiloissa! Natria Fly Spray on tarkoitettu sisätiloissa tapahtuvaan lentävien ja ryömivien hyönteisten, kuten kärpästen, ampiaisten ja sokeritoukkien torjuntaan. Natria Fly Spray ei jätä jäämiä, sillä se hajoaa nopeasti käytön jälkeen. Kosketusvaikutteinen valmiste vaikuttaa välittömästi. Ongelmia kasviparatiisissa? Innolla ja hartaasti hoidetuissa koristekasveissa, vihanneksissa ja hedelmäpuissa kirvoja, jauhiaisia, ripsiäisiä, kehrääjäpunkkeja...! Apu ongelmaan löytyy luomuviljelyyn soveltuvasta Natria Hyönteisten torjuntaaineesta, joka sisältää luonnon pyretriiniä. Sitä voi käyttää kasvimaalla ja kaikille koristekasveille. Se tehoaa myös toukkiin ja muniin! Saatavana käyttövalmiina sprayna ja tiivisteenä. Uudet nettisivut opastavat ja ohjaavat Tutustu uusiin, helppokäyttöisiin ja täynnä hyviä vinkkejä oleviin nettisivuihimme Sivuilta löytyy mm. ohjeita ja neuvoja Puutarhanhoitoon yleisesti Omalle kasvimaalle Puutarhan eri vuodenajoille Tomaattien kasvatukseen jne. Lisäksi ohjelma ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja ja tarpeen mukaisia tuotteita puutarhan lannoittamiseen, kasvien suojeluun ja tuholaisten torjuntaan ulkona ja sisätiloissa. 3

4 NURMIKKO 4 Kauniin nurmikon salaisuus! Kaunista nurmikkoa pidetään yhtenä tärkeimpänä kokonaisuutena puutarhassa. Hyvin hoidettu nurmikko on vihreä, tuuhea, kulutusta kestävä ja hillittykasvuinen. Nurmikko myös kehystää ja nostaa esiin puutarhan muut kasvit. Siksi sitä myös sydämellä hoidetaan ja lannoitetaan. Kaikki alkaa siemenestä! Kauniin nurmikon hoito Mistä on kauniit nurmikot tehty? Nurmikko tarvitsee ravinteita jaksaakseen vihertää, kasvaa ja kestääkseen Suomen vaihtelevissa olosuhteissa! Nurmikko lannoitteet ravitsevat nurmikkoa, mutta myös vahvistavat ja kasvattavat juuria, jolloin ne työntyvät syvemmälle maahan. Syvällä olevat ja vahvat juuret edesauttavat nurmikkoa kestämään ajoittaista kuivuutta, kylmyyttä ja kasvitauteja. 1) 2) 3) 4) Perusta nurmikko huolellisesti. Valitse oikea ja käyttötarkoituksen mukainen siemenseos. Lannoita säännöllisesti, jotta kasvualusta pysyy ravinteikkaana. Hävitä rikkakasvit, sillä ne vievät elintilaa ja ravinteita nurmikolta. Vinkki! Valitse aina hyvälaatuinen, Suomen olosuhteisiin sopiva nurmikkoseos: Hyvän seoksen kestävyys on parempi ja tarvittava siemenmäärä on pienempi. Tietoa eri seoksista ja nurmikon perustamisohjeet osoitteesta Trimmaa nurmikkosi huippukuntoon! Trim-nurmikkolannoite vahvistaa juuria vähentää sammalen ja rikkakasvien kasvua tekee nurmikosta kestävän ja kauniin vihreän Kaikki mitä nurmikkosi tarvitsee koko kasvukauden aikana! Trim-nurmikkolannoite on erittäin riittoisa ja nopeavaikutteinen. Käytä 2-3 krt kasvukauden aikana, keväästä alkusyksyyn. Vinkki! Voikukat pois nurmikolta katso s.6.

5 LANNOITTEET 5 Koko puutarhan lannoitus Jokaiselle maun mukaan! VitaGro Garden Puutarhalannoite sopii koko puutarhallesi! Muista, että hyvin lannoitetut kasvit kasvavat ja kukkivat paremmin. Natria Nurmikkolannoite sopii luonnonmukaista lannoitusta haluavalle. Se on valmistettu 100 % orgaanisista kasvi- ja eläinperäisistä raaka-aineista (Huom! Ei sisällä lantaa!). Hellästi ravitulla nurmikolla on kiva leikkiä ja oleskella! Lannoita ja kalkitse Puutarhasi pitää myös kalkista, koska se edistää ravinteiden ottoa ja vähentää maan happamuutta. Tähän tarkoitukseen on helppokäyttöinen VitaGro 2 in 1, joka lannoittaa ja kalkitsee samanaikaisesti! Käytä erityisesti kasvukauden alussa. Kesäkukkien lannoittaminen helposti ja kätevästi! 6 kk ravinteet kertalannoituksella VitaGro Pitkävaikutteisen lannoitteen ravinteet liukenevat hitaasti kasvin käyttöön. Lannoite takaa pitkäkestoisen ja loistavan kukinnan! Lannoite sopii erinomaisesti ruukku- ja parvekeistutuksiin, kesäkukille, perennoille ja kukkapenkkeihin. Sekoita lannoitetta kasvualustaan istutusvaiheessa ja koko kesän lannoitus on tehty. Vinkki! Erinomainen mm. amppelikasveille! Pitkävaikutteiset ravinnetabletit VitaGro Pitkävaikutteisilla ravinnetableteilla lannoitat kätevästi kesäkukkaistutukset koko kesäksi. Helppoa laittaa valmiisiin istutuksiin, työnnät vain tabletin ruukkuun tai amppeliin. Kätevää! Kasvinsuojelu Outoa liikettä kasveissa? Tuhohyönteiset hävitetään koristekasveista helposti ja tehokkaasti käyttämällä systeemisesti toimivaa Calypso Hyönteisten torjuntaainetta tai Provado Care -puikkoja. Provado Care antaa pitkävaikutteisen suojan tuhohyönteisiä vastaan. Sisältää myös lannoitetta. Teho kestää 4-8 viikkoa! VitaGro nestemäiset kasviravinteet ja puikot ravitsevat niin kesäkukat, kuin kodin huone- ja koristekasvitkin. Hyvä tietää! Systeeminen = aine imeytyy kasvin lehtien ja juuriston kautta kasvinesteen mukana kasvin kaikkiin osiin ja kun tuholainen syö kasvia, se ei enää pysty vahingoittamaan kasvia. Mustia laikkuja lehdissä? Baymat Ultra torjuu yleisimmät kasvitaudit kuten mustalaikkutaudin ja härmän.

6 RIKKAKASVIT 6 Kerralla eroon rikkakasveista! Hiekkakäytävät, sorapihat ja autotallin luiskat ovat paikkoja mihin rikkakasvit mielellään kasvavat ja joista ne on hankala ja työläs hävittää! Tähän on ratkaisu, joka takaa, ettei rikkakasveja kasva n. 4 kuukauteen eli oikeastaan koko kesänä! Yli 300 m² Kiveykset Nyt se on mahdollista! Kaksitoiminen ja ainutlaatuinen Keeper L -rikkakasvien torjunta-aine 1 = hävittää olemassa olevat rikkakasvit ja 2 = muodostaa maahan näkymättömän kalvon, joka estää uusien rikkakasvien kasvun. Sorapihat Turvallinen, toimiva ja tehokas Keeper L nyt kaupoissa! Lisätietoja ja video tuotteesta osoitteesta Laatoitukset Keeper Bio Tiiviste ja käyttövalmis Spray sopivat erinomaisesti rikkakasvien valtaamille alueille, joihin halutaan kylvää tai istuttaa kasveja rikkakasvien hävittämisen jälkeen. Luonnonmukainen vaihtoehto rikkakasvien torjuntaan löytyy Natria-sarjasta, kts. sivu 3. Keeper Bio on 100 % biohajoava 2 viikossa. Vinkki! Systeemisesti toimivat Keeper-tuotteet imeytyvät kasvinesteen mukana koko kasviin ja sen juuriin tuhoten rikkakasvin. Riesana rikkakasvit! Rikkakasvit nurmikolla ovat kaikkien tunnistama riesa, joka tuntuu joskus toivottomalta taistelulta. Usein rikkakasvit ovat jopa rumia, mutta kuluttavat myös ravinteita ja vievät elintilaa nurmikolta, joten niistä pitää päästä eroon! Ei vahingoita nurmikkoa! Nyt siihen on helppo ratkaisu! Trim Nurmikon voikukkahävitteellä hävität rikkakasvit tehokkaasti, helposti ja VAHINGOITTAMATTA nurmikkoa! Se tehoaa yleisiimpiin leveälehtisiin rikkakasveihin sekä apilaan, mutta jättää nurmikkosi rauhaan. Trim-nurmikon voikukkahävite imeytyy kasvin lehtien kautta koko kasviin ja tuhoaa myös juuren. Saatavana myös tiivisteenä.

7 MUURAHAISET 7 Murkut tulevat! Muurahaiset ovat mukavia metsässä, mutta eivät kodeissamme, talojemme rakenteissa, laatoituksilla ja puutarhassa. Muurahaisia on kaikkialla, sillä ne sopeutuvat hyvin erilaisiin olosuhteisiin ja hakeutuvat usein ihmisten ja elintarvikkeiden läheisyyteen. Miten niistä pääsee eroon! Muurahaisia sisätiloissa ja keittiössä? Siisti, hygieeninen ja tehokas Baition I Muurahaisrasia sisältää hunajaisen syötin, jota muurahaiset vievät pesään ja koko pesä tuhoutuu. Aseta rasia murkkujen kulkuväylille ja poista rasiat aikaisintaan 8 vrk:n kuluttua. Pesä on talon rakenteissa, eikä tarkkaa sijaintia tiedetä? Tarjoile Baition I Raetta ulkona muurahaisten kulkureiteillä ja muurahaiset kuljettavat ne pesäänsä muiden syötäväksi. Kun rakeita ei enää häviä, pesä on tuhoutunut. Ongelma on ratkaistu näin helposti! Useimmat ihmiset haluavat eroon muurahaisista, jotka tulevat ja menevät, sisällä ja ulkona, etsien ruokaa ja pesiä rakentaen, jopa tuhoten talojen rakenteita. Baition Quick 2in1 Nopeasti vaikuttava. Tehoaa myös kekomuurahaisiin. Terassimme laatoituksella vilistää muurahaisia, etenkin laattojen välissä ja kun ruokaa on tarjolla, kuokkavieraat siirtyvät aterioimaan ärsyttävää! Tämä on helppo! Baition D Kasteluaineella muurahaiset saa häädettyä laatoilta ja niiden välistä. Kasteluaine-tiivistettä sekoitetaan veteen ja neste levitetään laatoituksille. Kasteluaine on kosketusvaikutteinen, nopea ja tehokas! Kylpyhuoneessamme vilistää sokeritoukkia ja muurahaiset ovat asettuneet parvekkeellemme! Baition D Muurahaisspray toimii einomaisesti niin sisällä kuin ulkona muurahaisiin, lentäviin ja muihin ryömiviin hyönteisiin. Se on tehokas ja turvallinen, ihmiset ja lemmikit voivat olla käsitellyissä tiloissa heti aineen kuivuttua. Torjuntateho kestää n. 2-4 viikkoon. Hyödyllisiä lisätietoja tuotteista Hajuttomasti ötököistä eroon SISÄTILOISSA! Kts. sivu 3

8 8 JYRSIJÖIDENTORJUNTA Iik! Hiiriä ja rottia! Bayer Gardenin Racumin Pasta G on nykyaikainen jyrsijöiden torjunta-aine, joka vastaa viranomaisten viimeisimpiin määräyksiin koskien kuluttajatuotteita. Syötit sisältävät karvasainetta, joka tekee valmisteesta pahanmakuisen lemmikeille, mutta maistuu hyvin tuholaisille. OMINAISUUDET EDUT Houkutteleva tahnasyötti Erittäin maistuva hiirille ja rotille, koska sen tehoaine on hajuton ja mauton Syöttilaatikko Luja, lukittava ja muovinen Tahna on pakattu annospusseihin Helppo annostella Riippumaton lämpötiloista Voidaan käyttää kylmässä tai lämpimässä Sisältää Bitrexkarvasainetta Tekee syötistä pahanmakuisen lemmikeille Bayerin tutkimus & valmistus Luotettavaa laatua laboratoriosta kuluttajalle Voidaan käyttää niin kuivissa kuin kosteissa olosuhteissa Racumin Pasta G -tuotteita on saatavana syöttilaatikolla varustettuna että täyttöpakkauksina. Molemmat pakkaukset sisältävät 20 kpl (a 10 g) syöttejä. Bayer Garden kotiin ja puutarhaa Bayer Garden on Bayer-yhtiön kotipuutarhureille suunnattu tuotesarja turvallisia ja tehokkaita tuotteita kotiin ja puutarhaan, hoitamaan ja suojelemaan kasveja sekä torjumaan tuhohyönteisiä niin sisällä kuin ulkonakin. Bayer Garden tuotteet ovat syntyneet pitkän kehitystyön ja lukuisten innovaatioiden tuloksena. Bayerin missio on Science For A Better Life tiedettä parempaa elämää varten. Bayer Garden toimii tämän periaatteen mukaisesti kehittäen kestäviä ja vastuullisia ratkaisuja suojelemaan ja pitämään huolta ympäristöstämme, jossa elämme, teemme työtä ja vietämme vapaaaikaa. Löydät Bayer Garden -tuotteet puutarhamyymälöistä, rautakaupoista, tavarataloista ja alan liikkeistä. Jälleenmyyjiä voit hakea

Harrastajatuotteet. 2013 Suomi

Harrastajatuotteet. 2013 Suomi Harrastajatuotteet 2013 Suomi Vihreä koti ympäri vuoden Kesä on lyhyt niin meillä Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Tästä huolimatta suomalaisten kiinnostus koristepuutarhan hoitoa ja hyötyviljelyä

Lisätiedot

KOMPOSTOINTI- OPAS. Teksti: Tiina Ikonen, Pohjois-Savon Martat ry

KOMPOSTOINTI- OPAS. Teksti: Tiina Ikonen, Pohjois-Savon Martat ry KOMPOSTOINTI- OPAS Teksti: Tiina Ikonen, Pohjois-Savon Martat ry SISÄLLYS- LUETTELO 2 KOMPOSTOINTIOPAS Kompostointi - helppoa ja palkitsevaa 4 Kompostoidaan kaikki maatuva 6 Kompostori, kehikko vai kasakomposti?

Lisätiedot

Viljelyohjaajan opas. Teksti ja kuvat Aino Kaila Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry

Viljelyohjaajan opas. Teksti ja kuvat Aino Kaila Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry Viljelyohjaajan opas T Teksti ja kuvat Aino Kaila Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry VILJELYOHJAAJAN OPAS Tämä opas antaa neuvoja ja vinkkejä kasvitarhalla viljelyohjaajana työskentelyä varten. Iloisia

Lisätiedot

AMMATTI- NURMIKKOTUOTTEET 2015

AMMATTI- NURMIKKOTUOTTEET 2015 growth through innovatio n AMMATTI- NURMIKKOTUOTTEET 2015 Berner Oy PL 15 00131 Helsinki Ammattinurmikkotuotteet Erkki Hakamäki Myyntipäällikkö 040-6783 343 erkki.hakamaki@berner.fi Tomi Laaksonen Myyntipäällikkö

Lisätiedot

MA Pohjois-Savon Martat ry KP Kuopion puutarhaseura ry PP Pitkälahden puutarhakerho. (tapahtumat Kuopiossa, ellei toisin mainita)

MA Pohjois-Savon Martat ry KP Kuopion puutarhaseura ry PP Pitkälahden puutarhakerho. (tapahtumat Kuopiossa, ellei toisin mainita) Muutokset tapahtumiin ovat mahdollisia. Osaan tapahtumista on ilmoittauduttavan ja osa tapahtumista on maksullisia. Lisätietoja saat tapahtuman järjestäjältä. Löydät yhteystiedot tästä lehtisestä. LISÄTIETOJA

Lisätiedot

Puutarhakuvasto. GroBiootti TM tekee kasveille hyvää s. 5. Ihanat Laura Ashleypuutarhatuotteet. s. 10. Ruohonleikkurin keväthuoltoohje. s.

Puutarhakuvasto. GroBiootti TM tekee kasveille hyvää s. 5. Ihanat Laura Ashleypuutarhatuotteet. s. 10. Ruohonleikkurin keväthuoltoohje. s. Hong Kong Suomalainen tavaratalo tekeville ihmisille. Kuvasto vko 15 / 2015 Puutarhakuvasto Kotimainen Orvokkiamppeli 4 99 norm. 5,99 GroBiootti TM tekee kasveille hyvää s. 5 Ihanat Laura Ashleypuutarhatuotteet

Lisätiedot

SISÄLLYS. kuivakäymälälaite. 2 Kuivakäymälöitä koskeva normisto Suomessa 2. 3 Ennen kuivakäymälän hankintaa 3. 4 Kuivakäymälän hoito-ohjeita 4

SISÄLLYS. kuivakäymälälaite. 2 Kuivakäymälöitä koskeva normisto Suomessa 2. 3 Ennen kuivakäymälän hankintaa 3. 4 Kuivakäymälän hoito-ohjeita 4 SISÄLLYS 1 Kuivakäymälä 2 2 Kuivakäymälöitä koskeva normisto Suomessa 2 3 Ennen kuivakäymälän hankintaa 3 4 Kuivakäymälän hoito-ohjeita 4 5 Käymäläjätteen kompostointi 5 6 Virtsan käyttö 6 7 Käymäläjätekompostin

Lisätiedot

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, olemme koonneet tähän vihkoseen yleisimpien joulukukkien ja -kasvien hoito- ja kasvatusohjeet. Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme lämmintä

Lisätiedot

KEVÄTKUVASTO 2013. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi

KEVÄTKUVASTO 2013. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi KEVÄTKUVASTO 2013 Myrttilinnunruoho sivulla 13. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi Tämän kuvaston tuotteet toimitetaan viikoilla 11-15. Tämän kuvaston tilauksia ei voi yhdistää Taimikuvaston tilauksiin.

Lisätiedot

Kompostointia kotioloissa 2010

Kompostointia kotioloissa 2010 Kompostointia kotioloissa 2010 www.kiertokapula.fi Kompostointi, viherpiipertäjien keksintöäkö? Ei suinkaan! Ihminen tehostaa luonnollista lahoamis-/palamisprosessia järjestämällä sille otolliset olosuhteet.

Lisätiedot

7. PUUTARHAKASVIEN LUONNONMUKAINEN VILJELY 7.1 YLEISTÄ PUUTARHAVILJELYSTÄ

7. PUUTARHAKASVIEN LUONNONMUKAINEN VILJELY 7.1 YLEISTÄ PUUTARHAVILJELYSTÄ 7. PUUTARHAKASVIEN PUUTARHAKASVIT LUONNONMUKAINEN VILJELY 7.1 YLEISTÄ PUUTARHAVILJELYSTÄ TUOTANTOMUODOT Luonnonmukaista puutarhatuotantoa voidaan harjoittaa tähdäten joko pääasiassa suoramyyntiin tai tukkumyyntiin

Lisätiedot

Maatilan antimet PELLON VUOSI TÄRKEIMMÄT VILJELYKASVIT

Maatilan antimet PELLON VUOSI TÄRKEIMMÄT VILJELYKASVIT MAATILAN ANTIMET Maatilan antimet VILJELY 4 PELLON VUOSI 6 TÄRKEIMMÄT VILJELYKASVIT 8 KOTIELÄINTUOTANTO JA HEVOSTUOTANTO Suomen ilmasto sopii kotieläintuotantoon Nauta Sika Kana ja broileri Lammas ja hevonen

Lisätiedot

Nr 04 huhtikuu 2011. Brand new.

Nr 04 huhtikuu 2011. Brand new. Nr 04 huhtikuu 2011 Brand new. Uusi brändi Eqology on tullut 4 jäädäkseen AINUTLAATUINEN KULTTUURI 18 Yrttitarha Viljele omat yrttisi paikasta riippumatta Kylpylä Valitse 40 hoidon 14 valikoimasta Nyt

Lisätiedot

LOMALLA LUONNON KESKELLÄ - opas ekologiseen mökkeilyyn

LOMALLA LUONNON KESKELLÄ - opas ekologiseen mökkeilyyn LOMALLA LUONNON KESKELLÄ - opas ekologiseen mökkeilyyn Hyvä lukija, Mökki on suomalaisen paratiisi. Sinne ei oteta mukaan työmappeja, dieettejä tai arkisia murheita. Vaikka huolen huomisesta jättää mielellään

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN PIHA JA PUUTARHASANOMAT

JYVÄSKYLÄN PIHA JA PUUTARHASANOMAT Numero 11 JYVÄSKYLÄN PIHA JA PUUTARHASANOMAT 8. 3. 2013 Jyväskylän Puutarhaseura ry. 117. toimintavuosi Atsaleat loistavat keväällä Ilo irti puutarhassa on vuoden 2013 valtakunnallinen puutarhateema. Valtaosa

Lisätiedot

Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja

Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja 1(15) Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja www.indoorgarden.fi Vattuniemenkatu 27, 00210 Helsinki email: info@indoorgarden.fi Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja 2(15) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kompostointi kannattaa

Kompostointi kannattaa Tammikuu 2014 Sisältö Kompostointi kannattaa...3 Mitä ja miten voi kompostoida?...4 Kompostorin sijoittaminen...9 Seosaineet, eli kuivikkeet...10 Kompostin selvitytymispakkaus...12 Kompostoinnin aloittaminen...14

Lisätiedot

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa.

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa. Sisältö Ruokasoodan ihmeet... 3 Onko olemassa mitään, mihin vanha kunnon ruokasooda ei tepsisi?... 3 Mitä ruokasooda on?... 3 Mistä ruokasooda on peräisin?... 4 Ruokasooda keittiössä... 5 Ruuanvalmistus...

Lisätiedot

JULKISTAMINEN ASIAKASKERTOMUS UUDET TUOTTEET. Näyttelytila uusille EQ-tuotteille Oslon Plaza-hotellissa. Taistelu heiniä, koivua ja pujoa vastaan

JULKISTAMINEN ASIAKASKERTOMUS UUDET TUOTTEET. Näyttelytila uusille EQ-tuotteille Oslon Plaza-hotellissa. Taistelu heiniä, koivua ja pujoa vastaan Nr 05 Toukokuu 2011 JULKISTAMINEN Näyttelytila uusille EQ-tuotteille Oslon Plaza-hotellissa ASIAKASKERTOMUS Taistelu heiniä, koivua ja pujoa vastaan UUDET TUOTTEET Nutriguard ja Energy Bar ovat saaneet

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN PIHA JA PUUTARHASANOMAT

JYVÄSKYLÄN PIHA JA PUUTARHASANOMAT Numero 12 14. 3. 2014 JYVÄSKYLÄN PIHA JA PUUTARHASANOMAT Jyväskylän Puutarhaseura ry. 118. toimintavuosi Superkasvi Puolukka Vuoden 2014 valtakunnallinen puutarhateema on Voimaa puutarhasta puutarhavoimaa

Lisätiedot

HYVINSYÖJÄKSI VIIDESSÄ VIIKOSSA - oppimateriaalia kotitalouden valinnaiskursseille

HYVINSYÖJÄKSI VIIDESSÄ VIIKOSSA - oppimateriaalia kotitalouden valinnaiskursseille HYVINSYÖJÄKSI VIIDESSÄ VIIKOSSA - oppimateriaalia kotitalouden valinnaiskursseille 2 Sisältö Johdanto kampanjaan Minulle on paljastettava ruokani alkuperä Opetuskerta 1: Minulle on paljastettava ruokani

Lisätiedot

Vadelma (Rubus idaeus) HSPY jäsenlehti. Kesä 2011

Vadelma (Rubus idaeus) HSPY jäsenlehti. Kesä 2011 HSPY jäsenlehti Kesä 2011 Vadelma (Rubus idaeus) Vadelmissa on kohtalaisen paljon hedelmähappoja, sokereita on runsaasti varsinkin aurinkoisina kesinä. Kivennäis- ja hivenaineista vadelmassa on runsaasti

Lisätiedot

Ympäristöjärjestelmä. Irmeli Vilenius. St. Laurence Golf Oy

Ympäristöjärjestelmä. Irmeli Vilenius. St. Laurence Golf Oy St. Laurence Golf Oy, Ympäristöjärjestelmä Irmeli Vilenius St. Laurence Golf Oy Päivitys 21.3.2011 2 1. JOHDANTO St. Laurence Golf Oy henkilöstöineen sekä ravintolayrittäjä ja St. Laurence Golf Ry:n jäsenistö

Lisätiedot

VALINNOILLASI ON VALTAVA MERKITYS! Kulutusopas. Ympäristö

VALINNOILLASI ON VALTAVA MERKITYS! Kulutusopas. Ympäristö VALINNOILLASI ON VALTAVA MERKITYS! Kulutusopas Ympäristö 2 Sisältö Kampanja 3 Luonnonvarojen tehokas käyttö 4 Mikä se on? 4 Miksi tarvitsemme sitä? 4 Jätteiden muuntaminen resursseiksi 4 Vesi: elintärkeä

Lisätiedot

TIKKURILAN MAALIPÄIVÄ 299,- 179,- 2790,- 1395,- 1795,- 3690,- KANNUKSEN AGRIMARKETISSA KESKIVIIKKONA 18.5. KLO 10-17! HSP-Asennus

TIKKURILAN MAALIPÄIVÄ 299,- 179,- 2790,- 1395,- 1795,- 3690,- KANNUKSEN AGRIMARKETISSA KESKIVIIKKONA 18.5. KLO 10-17! HSP-Asennus www.pihla.fi Ikkunat ja ovet asennettuina, Pihla-rahoituksella! Jani Harja P. 040 903 0757 Hoidamme kaiken. Pyydä ilmainen esittely. Myynti 0400 387 188 Ruutihaantie 13, YLIVIESKA www.omegakeittiot.fi

Lisätiedot

FI < Sisältö Puhdistustuotteet

FI < Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet FI Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet...2 Super 10...4 LDC...7 Disinfectant...9 G1...10 Soft...11 Käyttöalueet...12 1 PUHDISTUSTUOTTEET Puhdistustuotteet Puhtaus on hyvän terveyden

Lisätiedot

säilytä ja hävitä lääkkeet oikein

säilytä ja hävitä lääkkeet oikein säilytä ja hävitä lääkkeet oikein Lääkkeiden oikea säilytys on tärkeää etenkin kesällä, sillä auringosta tuleva UV-säteily voi saada lääkeaineen hajoamaan tai reagoimaan jonkin toisen aineen kanssa. Säilytyspaikka

Lisätiedot

M A A S E U T U V E R K O S T O N E S I T E. Vaihtoehtoja pellon käyttöön

M A A S E U T U V E R K O S T O N E S I T E. Vaihtoehtoja pellon käyttöön 2010 2009 M A A S E U T U V E R K O S T O N E S I T E Vaihtoehtoja pellon käyttöön Sisällysluettelo Viljelijä valintojen edessä...3 1. Viljelijätuet ympäristönhoitoon...4 2. Luonnonhoito ja vesiensuojelu

Lisätiedot

Saunaan syntyy höyryverho samaan tapaan kuin turkkilaisessa saunassa. Teksti: Tuomas Lehtonen

Saunaan syntyy höyryverho samaan tapaan kuin turkkilaisessa saunassa. Teksti: Tuomas Lehtonen 2 Kevätmessut 2013 Messuinfo Saunaan syntyy höyryverho samaan tapaan kuin turkkilaisessa saunassa. 3 Oma Koti koti, asuminen, rakentaminen ja remontointi Kevät saapuu Messukeskukseen 11. 14.4. Höyrykiuas

Lisätiedot

Luonto, paras. kaunistaja. Anna Puu ja kauniin elämän sävelet. Mikä on Paula Heinosen energian salaisuus? Varpu Tavi: Ota vaihdevuodet huumorilla

Luonto, paras. kaunistaja. Anna Puu ja kauniin elämän sävelet. Mikä on Paula Heinosen energian salaisuus? Varpu Tavi: Ota vaihdevuodet huumorilla Luonto, paras kaunistaja Anna Puu ja kauniin elämän sävelet Mikä on Paula Heinosen energian salaisuus? Varpu Tavi: Ota vaihdevuodet huumorilla 1 Luonto puhaltaa, ihminen sädehtii! Luonto antaa meille kaiken

Lisätiedot