Kymenlaakson Osakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kymenlaakson Osakunta"

Transkriptio

1 Kymenlaakson Osakunta 80 Astoria-sali

2 ohjelma Kymenlaakson laulu Tervehdyssanat kuraattori VTM Maria Rämö Juhlapuhe Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan pääsihteeri, FL Petri Pietiläinen Wiipurilaisen Osakunnan laulajat Puhe inspehtorille emäntä, elintarviketiet. yo. Jenni-Maria Käki Kunnia-, ansio- ja harrastusmerkkien ja muiden huomionosoitusten jako inspehtori Ritva Serimaa Puhe naiselle tekn. yo. Joonas Ollila Kronikka Vapaa sana Rückblick eines alten Burschen Tanssit Vapaan sanan puheenvuorot pyydetään ilmoittamaan vuosijuhlamestarille ja rajaamaan viiden minuutin mittaisiksi. Laulutoiveet pyydetään esittämään laulunjohtajille.

3 menu Isabelo Brut Koskenkorva Kotimaista mustajuurikeittoa & kuivattua sipulia Ohrarieskaa & luomukirnuvoita Lamadoro Bianco Salento Palvattua hirvenpaistia & rosmariinikastiketta Linssi papu-ruukku Hunajaisia uunijuureksia & perunaa Lamadoro Primitivo Negroamaro Mustaherukkasorbet kuohuviinillä Punssi tai konjakki Talon kahvia tai haudutettua teetä

4 1. Kymenlaakson laulu lauluja Kymenlaakso sun laulusi soikoon yli kaunihin Suomenmaan, se lapsesi haltioikoon sinun eestäsi toimintaan. :,: Kymenlaakso, sa seuduista kallein oot, sua vallat valkeat varjelkoot. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon yli kaunihin Suomenmaan. :,: Olet meille sa hauta ja kehto, olet suoja sa untemme yön, kesäleikkien lempeä lehto ja antaja toimen ja työn. :,: Sinitaivas hohde kirkkain on, jymy jylhin sun metsien hongiston. Olet meille sa onnemme ehto, ylin lahjoista kohtalon. :,: 2. Kymijoki Kymijoki laakson sorvaa jossa juodaan koskenkorvaa. :,: Virralle otetaan ryyppy. :,: Koskiemme kirkas kuoha on kuin Koskenkorvan juoma. :,: Siinä on puhdasta voimaa. :,: Kuusankoski, Myllykoski, voimakoski, sellukoski. :,: Koskis on voimamme suuri. :,: Langinkosken lumo kestää, sitä ei voi tsaarit estää. :,: Lohet vain koskista ryyppää. :,: 3. Kymenlaakson metsis Niiiiiiiiiiiiiii Kymenlaakson metsis saa ryypyn ilmatteeksi. Bomfaderi. Saa ryypyn ilmatteeksi. Pettua kun sotkee niin hiivaan että keksiin. Bomfaderi faderallallei. Niiiiiiiiiiiiii Kymenlaakson metsis saa melkein ilmatteeksi. Bomfaderi. Saa melkein ilmatteeksi. Ryyppyään kun nauttii kanssa ystävän ja seksin. Bomfaderi faderallallei. Iiiiiiiiiiiiiiii Östra Finlands skogar där får man supa gratis. Bomfaderi. Där får man supa gratis. Där blandar man bark i både vete och potatis, Bomfaderi och faderallallei.

5 4. Kiekkumaralla Kuusankosken partahilla, kiekkumarallalei, oli pieni vesimylly, kiekkumarallalei. Hei kiekkumarallan, kiekkumarallan kiekkumarallanlei, oli pieni vesimylly, kiekkumarallanlei. Mylläri itse myllyssänsä, kiekkumarallanlei, tuuppii kalikalla jyviä tuuttiin, kiekkumarallanlei. Hei kiekkumarallan... Ja eikä ne jauhot myllystä lopu, kiekkumarallanlei, kun toisesta pussista toiseen pussiin, kiekkumarallanlei. Hei kiekkumarallan... Jos tää laulu on liian lyhyt, kiekkumarallanlei, niin lauletaan se vielä kerran, kiekkumarallanlei. Hei kiekkumarallan Liisankadulla Liisankadulla samassa talossa, kuin kuurojen huoltokotisäätiö, on vessa, huono hissi, Anastasia ja Tää on osakunta, johon joku hullu käski, siitä jaksaa kymäläiset muistuttaa. Vessa, huono hissi, Anastasia ja 6. Helan går Soolo: En liten fågel satt en gång och sjöng i furuskog. Han hade sjungit dagen lång, men dock ej sjungit nog. Kaikki: Men vad sjöng den lilla fågeln då? Jo! Helan går, sjung hoppfaderallallallallej. Helan går, sjung hopp-faderallallej. Och den som inte helan tar, han ej heller halfvan får. Helan går! Sjung hopp-faderallallej!

6 7. Hauki ja viina Katonrajass kulkee hauki, pahaa taitaa tarkoittaa. :,: Kierrä pullon korkki auki, ryyppy pedon karkottaa. :,: Pöydän alta ryömii lisko, ilkein silmin tuijottaa. :,: Ryyppy toinen naamaas kisko, aistiharha lähdön saa. :,: Vierustuolil istuu hylje, pyrstö läpsii palleaas. :,: Kunhan vain et lasiin sylje, mursu daamiks muuttuu taas. :,: Pöydän päällä ammuu nauta, maitoo koittaa tyrkyttää. :,: Ryyppy neljäs, jumalauta, maitohapot myrkyttää. :,: 8. Pullon kimppuun :,: Pullon viiniä kun juon, niin kaikki pyörii, pyörii, pyörii, pyörii luki pullon kyljessä Anjou tai Arbois. :,: :,: Laulut lauletaan ja sitten käydään pullon kimppuun. Laulut lauletaan ystävät juodaan taas! :,: 9. Pyöreän pöydän ritarit Ritarit nuo pyöreän pöydän käyvät viiniä maistamaan. :,: Käyvät viiniä ei, ei, käyvät viiniä juu, juu, käyvät viiniä maistamaan. :,: Pullokaupalla sitä nautin neito kaunis mun polvellain. :,: Neito kaunis ei, ei, neito kaunis juu, juu, neito kaunis mun polvellain. :,: Kun mä kuolen, mä toivon, että mut viinikellariin haudataan. :,: Viinikellariin ei, ei, viinikellariin juu, juu, viinikellariin haudataan. :,: Hautakirjoitus: tässä lepää juomareittemme kuningas. :,: Juomareittemme ei, ei, juomareittemme juu, juu, juomareittemme kuningas. :,: 10. Punschen kommer Punschen kommer, punschen kommer ljuv och sval. Glasen imma, röster stimma i vår sal. Skål för glada minnen! Skål för varje vår! Inga sorger finnes mer, när punsch vi får.

7 11. Minne Minne! Jag har tappat mitt minne! Är jag svensk eller finne? Kommer inte ihåg Inne! Är jag ut eller inne? Jag har luckor i minnet. Så n där små alkohol. Men besinn er, man tätar med det brännvin man får fastän minnet och helan går! Minne? Muisti hävis mut minne? Juhlista selvisimme. Muistikatkoja on. Minne, lähtisin vaikka minne, kunhan selvittäisimme, mitä tapahtunut on. Mutta tiedän mä keinon mikä auttaapi tuo: Ota ryyppy ja muistis juo! 12. Aqua vera Lauletaanpas vedestä, jota aina riittää. Vaikka kuinka joisit sä, ei se lopu siitä. Pikku Akun jano on, niin myös Paulin, Anteron. Ah, kun sentään hyvältä paljas vesi maistuu. :,: Och vatten och vatten och vatten är så gott, så rysligt, fasligt, billigt, så hälsosamt, så vått. :,: vatten! Entäs sitten aamulla, on olo mitä parhain. Vettä kannat saavilla sängyn viereen varhain. Aamuyöllä vessassa tuumit sormet kurkussa: Ah, kun sentään hyvältä paljas vesi maistuu. :,: Och vatten och vatten :,: 13. Civis maita kiertelee Civis maita kiertelee, juhhaidi, juhhaida! Iloisesti elelee, juhhaidi haida! Kautta maamme pohjoisen kiertelee hän laulellen: Juhhaidi hai juhhaida, juhhaidi haida. Faleri ha, ha, falera ha, ha, faleral-lal-lal-lal-la, hei! Juhhaidi hai juhhaida, juhhaidi haida.

8 15. Teinilaulu Civis vaikk on rahaton, juhhaidi, juhhaida, silti ain on huoleton, juhhaidi haida! Ryypyn saa kun vippaa vaan ja yöksi lähtee kiinaamaan. Juhhaidi... Civis lähtee hummaamaan, juhhaidi, juhhaida, ryyppää kautta Pohjanmaan, juhhaidi haida! Neidot häntä armastaa, niist ei millään rauhaa saa. Juhhaidi Oman kullan silmät Oman kullan silmät sinisen on harmaat. Ne on minun mielessäni aina. :,: Joka sunnuntaki, välliin viikollaki, aina kun vain silmäni kiinni painan. :,: Älä tule meille, meillä haukutahan, mene sinne, missä kositahan. :,: Kyllä ne ämmät tuopi, kyllä ne ämmät tuopi, sulle sellaisia, joill on rahhaa. :,: Vanha kulta raukka tuli meijän kautta, luuli, että vielä aukeis ovi. :,: Uusi kulta vieress, vanha oven pieless, eihän kahta rakastella sovi. :,: Pojat tenttiin emme me ehtineet kera veljien uurastaneitten. Meill eivät laakerit lehtineet akateemisten seppeleitten. Mutt laulu on meidän ja laulupuu se kukkii, kun laakerit lakastuu. Me saavuimme kerran Helsinkiin hyvin nuorina, voittoisina. Pian palattais taas, niin päätettiin joka ainoa maisterina. Muut tulivat silloin ja tekivät niin, me jäimme jäljelle Helsinkiin. Toki meillekin riemu ja huumaus työn oli tuttua koimme sen kyllä. Mutt valkeus yhden keväisen yön, yks Annikki syleilyllä tuhat kertaa suuremman riemun toi luvut jäivät ja kirjoja nakersi koi. Niin vuodet vierivät luotamme pois kuin virtana, viivähtämättään. Moni meistä jo tahtonut mukaan ois, mutta nousta ja nostaa kättään ei jaksanut heikko ja herkkä mies, joka elämän riemut jo tarkkaan ties. Vain laulumme teinilaulumme tää oli meidän ja rakkaus neitten. Ne taisivat täysin ymmärtää teot teinien eksyneitten. Ne samppanjaks elon kalkin loi ja laulumme, teinilaulumme soi.

9 Ja kun kerran veljet kaikki on nää vain unohtunutta multaa, ylioppilaslakkimme jäljelle jää hiven lyyrassa kiiltää kultaa. Näin teinit, toverit, eli ja joi ja elämän kirjaa nakersi koi. 16. PAA Osakunnat Helsingissä järjestystä vaatii: Kaikki sossut HYYstä pois ja alas byrokraatit. Hei osakunnan kunnon jätkät, otetaanpas vielä pitkät, Aura, Karjala tai Koff. Osakunnan mukana on juopumus ja känni. Meikäläisten kaapissa on aina olut lämmin. Hei osakunnan kunnon pimut, otetaanpas vielä imut pullosta tai saappaasta. Poliittiset vaaliliitot näkee pahaa unta: Pystyyn nousee vanha elin, se on osakunta. Hei osakunnat kaikkialta, palautetaan vanha valta meille valta kuuluukin. Siis eespäin veikot korkit pois ja rivakasti tahtiin. Osakunnan juomana on aina olut, sahti. Hei osakunnan uudistajat, palautetaan vanhat tavat, miehet/naiset, laulu, olutkin. Kymenlaakson Osakunta ylitse on muiden. Maineensa on luonut kera janoisien suiden. Hei osakunta Kymenlaakson, juhlimisen aika taas on. Malja sille juokaamme! Wiipurlainen Osakunta karjalaisten kanssa ovat niin kuin kuokkavieraat Kymenlaakson maassa. Hei osakunta Kymenlaakson, juhlimisen aika taas on. Malja sille juokaamme! 17. Helsingin ympäri seitsemässä vuodessa Seikkailuun meitä kutsutaan, abi paksun kirjeen saa, on kiire kouluun. Kymenlaaksolaisella on työ kiertää Helsinki ja kotiin ennättää. Minä olen kylteri! Ja humanisti, ystävä! Minä olen teekkari, rakkaudessa kestävä!

10 Helsinki mennään kiertämään, vuotta seitsemisen on meillä aikaa seikkailuun. Kuinka aika riittänee, kun gradu lähenee, ja Helsinki on suuren suuri. Kamppi, Töölö, Vallila, ne pian nähty on ja Kontula. Kuinka pitkä onkaan tie, kun metro meitä vie ja spåra, lähijunakin. Muutkin meitä seuratkaa, niin hauskuus jaetaan! Hei, tule mukaan vaan, niin hauskuus jaetaan! 18. Rückblick eines alten Burschen O alte Burschenherrlichkeit! Wohin bist du verschwunden? Nie kehrst du wieder, goldne Zeit, so froh und ungebunden! Vergebens spähe ich umher, ich finde deine Spur nicht mehr: :,: O jerum, jerum, jerum, o quae mutatio rerum! :,: Wo sind sie, die vom breiten Stein nicht wankten und nicht wichen, die ohne Speis bei Scherz und Wein den Herrn der Erde glichen? Sie zogen mit gesenktem Blick in das Philisterland zurück. :,: O jerum :,: Juristit: Da schreibt mit finsterm Amtsgesicht der eine Relationen. Filosofit: Der andre seufzt beim Unterricht, und der macht Rezensionen, Teologit: der schilt die sündge Seele aus Medisiinarit: und der flickt ihr verfallnes Haus. :,: O jerum :,: Allein das rechte Burschenherz kann nimmermehr erkalten; im Ernste wird, wie hier im Scherz, der rechte Sinn stets walten. Die alte Schale nur ist fern, geblieben ist uns doch der Kern, :,: und den lasst fest uns halten! und den lasst fest uns halten! :,: Seisten: Drum, Freunde, reichet euch die Hand, damit es sich erneue, der alten Freundschaft heil ges Band, das alte Band der Treue. Klingt an und hebt die Gläser hoch, die alten Burschen leben noch, :,: noch lebt die alte Treue! Noch lebt die alte Treue! :,:

11 Kiitämme yhteistyöstä Benjamin maatilatori Danske Bank Kotka Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Kotkan kaupunki Lakumesta Orilammen maja Sanoma Magazines Finland Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta Tallink-Silja Line Oy Tuomon Luomu Jatkot Juhlat jatkuvat osakuntatiloissa Domus Gaudiumilla osoitteessa Leppäsuonkatu 11 klo 24 alkaen. Sillis Sunnuntain silliaamiainen tarjoillaan klo 12 alkaen osakuntatiloissa.

12 KYMEN SEUDUN OSUUSKAUPPA / logot KSO CMYK.eps KSO PMS.eps

Ohjelma. Lahjojen luovutukset. Alkusnapsi Snapsin tarjoaa. Alkuruoka. Juhlapuhe Professori Jorma Mäntynen. Huomionosoitukset. Pääruoka.

Ohjelma. Lahjojen luovutukset. Alkusnapsi Snapsin tarjoaa. Alkuruoka. Juhlapuhe Professori Jorma Mäntynen. Huomionosoitukset. Pääruoka. 5 vuotta 21.3.2015 Ohjelma Alkusanat Liittymän puheenjohtaja Tuomas Palonen Lahjojen luovutukset Alkusnapsi Snapsin tarjoaa Alkuruoka Juhlapuhe Professori Jorma Mäntynen Huomionosoitukset Pääruoka Tauko

Lisätiedot

1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN. (säv. Aikuinen nainen)

1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN. (säv. Aikuinen nainen) Laulukirja SISÄLLYSLUETTELO 1. Ikuinen äärisociuslainen 2. Helan går Pohjaan 3. Minnet Minne 4. Jos (e)ukkosi kieltää suo juomasta 5. Eino Leinon juomalaulu 6. Silja Line Special 7. Vi ska dricka hela

Lisätiedot

Sitsilauluvihko. 46. Ynnä-ynnäläinen. (Hämähämä-häkki)

Sitsilauluvihko. 46. Ynnä-ynnäläinen. (Hämähämä-häkki) 46. Ynnä-ynnäläinen (Hämähämä-häkki) Ynnä-ynnäläinen tutkii lappujaan Huomiseksi pitäis taas jotain osoittaa. Matikka on oikeestaan tosi helppoa: Muistaa et` jos jakaa niin ei saa kertoa. Ynnä-ynnäläinen

Lisätiedot

1. Taivas on sininen ja valkoinen. 3. Tuoll on mun kultani

1. Taivas on sininen ja valkoinen. 3. Tuoll on mun kultani 1. Taivas on sininen ja valkoinen 1. :,: Taivas on sininen ja valkoinen ja tähtösiä täynnä :,: :,: Niin on nuori sydämeni ajatuksia täynnä :,: 2. :,: Enkä mä muille ilmoita mun sydänsurujani :,: :,: Synkkä

Lisätiedot

Anno Nobili LXXV. Jaloveisut

Anno Nobili LXXV. Jaloveisut Anno Nobili LXXV Jaloveisut Jaloveisut II painos. Ensimmäinen painos toteutettiin ns. prujuperiaatteella Päätoimittaja: Heikki Harju Valokuva: Kaarlo Väisänen Painopaikka: Picaset Oy Viulut, samoin kuin

Lisätiedot

Leirilauluja. Puolalainen nuotiolaulu. Tää ystävyys ei raukene / Auld Lang Syne

Leirilauluja. Puolalainen nuotiolaulu. Tää ystävyys ei raukene / Auld Lang Syne 26 Puolalainen nuotiolaulu Meill' on metsässä nuotiopiiri, missä kuusten kuiske soi. Kipunat kohti tähtiä kiirii, lähipuutkin punervoi. Ja me muistain sankariaikaa, sadun tenhon tunnemme taikaa, kun laulumme

Lisätiedot

Muistolauseita. Syvästi kaivaten. Lämmin osanottomme. Olet aina sydämessäni. Kiitos suuresta rakkaudestasi. Rakkaudella muistaen

Muistolauseita. Syvästi kaivaten. Lämmin osanottomme. Olet aina sydämessäni. Kiitos suuresta rakkaudestasi. Rakkaudella muistaen 1 Muistolauseita Syvästi kaivaten Lämmin osanottomme Olet aina sydämessäni Kiitos suuresta rakkaudestasi Rakkaudella muistaen Kiitollisuudella ja kaipauksella Kaikesta kiittäen Lämpimästi muistaen Syvästi

Lisätiedot

Vanhoja kappaleita. Sisältö

Vanhoja kappaleita. Sisältö Vanhoja kappaleita Sisältö 1 Laulujen sanoja 4 1.1 Leo Adamson........................................ 4 1.1.1 Muistan sua Elaine (1932)............................. 4 1.2 Ville Alanko.........................................

Lisätiedot

Salolampi Laulut. Käki se kukkuu. Peruna. : Käki se kukkuu kuusikossa ja koivikossa on pesä :

Salolampi Laulut. Käki se kukkuu. Peruna. : Käki se kukkuu kuusikossa ja koivikossa on pesä : Käki se kukkuu G G D : Käki se kukkuu kuusikossa ja koivikossa on pesä : Em G D G : Taaskin on tulleet ne Salolampilaiset ja kaunis, lämmin on kesä : : Illalla mennään nuotiolle ja yhdessä lauletaan :

Lisätiedot

1963-15 VUOTTA MYÖHEMMIN M

1963-15 VUOTTA MYÖHEMMIN M 1972 M 27 -- 2 Kristian, kerran teki jumalan, luokan kattoon n ANSSI KELA 1972 LK1 -- 23 Kristian, kerran teki jumalan, luokan kattoon n ANSSI KELA 1972 Pow 13 -- 16 Kristian, kerran teki jumalan, luokan

Lisätiedot

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Piirroskuvat: Linda Lauttia, Perttulan erityisammattikoulu. Toimitus: Jaana Teräväinen, Jenni Meronen Taitto ja toimitus: Soile Mottisenkangas Julkaistu:

Lisätiedot

Yhtenäistetty Yrjö Kilpinen

Yhtenäistetty Yrjö Kilpinen Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisusarja 144 Yhtenäistetty Yrjö Kilpinen Yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluettelo Heikki Poroila Suomen musiikkikirjastoyhdistys Helsinki 2011 Julkaisija: Suomen

Lisätiedot

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Tämä Aamulehden mallisto on tehty auttamaan ja opastamaan omaisia kuolin- ja surukiitosilmoitusten laadinnassa sekä asioinnissa lehden kanssa. Tutustu siihen kaikessa

Lisätiedot

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Tämä Satakunnan Kansan mallisto on tehty auttamaan ja opastamaan omaisia kuolin- ja surukiitosilmoitusten laadinnassa sekä asioinnissa lehden kanssa. Tutustu siihen

Lisätiedot

OSTROBOTNIA. Olipa kerran musiikki. Uruguayn itäinen valtakunta. Tuttua mutta vierasta. Den gyllene vardagens härliga små bekymmer

OSTROBOTNIA. Olipa kerran musiikki. Uruguayn itäinen valtakunta. Tuttua mutta vierasta. Den gyllene vardagens härliga små bekymmer OSTROBOTNIA Olipa kerran musiikki Uruguayn itäinen valtakunta Tuttua mutta vierasta Den gyllene vardagens härliga små bekymmer HELSINKI_HELSINGFORS 3 / 2004 OSTROBOTNIA HTTP://BOTTA.OSAKUNTA.FI/OSTRO

Lisätiedot

2011 Kansan lauluhetki OSA 2

2011 Kansan lauluhetki OSA 2 2011 Kansan lauluhetki OSA 2 Kansalaislaulu Suomalainen kansansävelmä J. H. Erkko 1. :; Olet maamme armahin Suomenmaa, ihanuuksien ihmemaa! ;: :; Joka niemeen, notkohon, saarelmaan kodin tahtoisin nostattaa.

Lisätiedot

TIMO KIISKINEN. omalla maalla

TIMO KIISKINEN. omalla maalla TIMO KIISKINEN omalla maalla Timo Kiiskinen: Laulu ja kitara Maarit Hurmerinta: Laulu 1. Jorma Kääriäinen: Laulu 8, taustalaulu 9. Muusikot: Jarkka Rissanen: kitara: 1, 2, 4, 7 ja 14. Markku Kanerva: kitara

Lisätiedot

2011 Kansan lauluhetki

2011 Kansan lauluhetki 2011 Kansan lauluhetki ILOA! tempaus2011 Kulkurin valssi Ruots. kansansävelmä, san J. Alfred Tanner 1. Linnoissa kreivien häät vietetään, on morsiamel kruunattu pää. Siellä viihdyn suo viini ja shamppanja

Lisätiedot

Wolfgang Amadeus Mozart Taikahuilu

Wolfgang Amadeus Mozart Taikahuilu Wolfgang Amadeus Mozart Taikahuilu Wolfgang Amadeus Mozart Taikahuilu Kaksinäytöksinen Singspiel Libretto Emanuel Schikaneder Suomennos Juhani Koivisto, Jussi Tapola Henkilöt: Sarastro Yön kuningatar Pamina,

Lisätiedot

Ajatelmia, erilaisista aiheista.

Ajatelmia, erilaisista aiheista. Ajatelmia, erilaisista aiheista. Tätä kokoelmaa voi hyödyntää monin eri tavoin, esim. 1) Tulosta ajatelmat joko aiheryhmittäin tai sekaisin, joko kaikki, tai ne jotka haluat. Tulosta ne värillisille papereille.

Lisätiedot

VIRSIKIRJAN JUMALANPALVELUSLIITE

VIRSIKIRJAN JUMALANPALVELUSLIITE VIRIKIRJAN JUMALANPALVELULIITE Merkkien selitykset: L Liturgi P Pappi E Esilukija eurakunta * eurakunta seisoo. + Liturgi tai pappi siunaa seurakunnan ristinmerkillä. (+) Liturgi, pappi tai esilukija voi

Lisätiedot

Kasvatusta koko elämä

Kasvatusta koko elämä SAATESANAT Kasvatusta koko elämä kirjoittaa pastori Sanna Kiviluoto kristillisen kasvatuksen vastuualueen esittelyssä sivuilla 6-7. Pyhäkoulu, rippikoulu, kaksikielisyyspäivä, Gospel ja missio, Virtaa

Lisätiedot

Profeetta Daniel. Ensimmäinen painos STLK/VA,TA,MS. Toinen painos 2010 STLK/MS/KP.

Profeetta Daniel. Ensimmäinen painos STLK/VA,TA,MS. Toinen painos 2010 STLK/MS/KP. Profeetta Daniel Ensimmäinen painos STLK/VA,TA,MS. Toinen painos 2010 STLK/MS/KP. Vankeina Baabelissa Päivän aihe: Danielin kirjan 1. luku ja 2:27 49. Israelin kansa teki jatkuvasti syntiä Herraa vastaan

Lisätiedot

KELLONSOITTAJA RIETRIKKI

KELLONSOITTAJA RIETRIKKI KELLONSOITTAJA RIETRIKKI August Verner Jaakkola toimi pitkään Piikkiön kirkkoherrana. Hän oli uskonvakaumukseltaan evankelinen. Hänet tunnetaan vieläkin monista hienoista runoistaan. Toivomuksesta näistä

Lisätiedot

Levolle laske Luojani, armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi. Aamen. Ja anna Erkin tulla takaisin! 1

Levolle laske Luojani, armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi. Aamen. Ja anna Erkin tulla takaisin! 1 Levolle laske Luojani, armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi. Aamen. Ja anna Erkin tulla takaisin! 1 (Jatta-siskon iltarukouksesta 1946 50) Oli kaunis kesäaamu ja "Isot Tytöt"3

Lisätiedot

Miika LaMMinMäkii gfm MaRkus MaLin atte-veikko kemppainen Tuukka LuoMaranTai sakari nordman PieTari koskenniemii ali RinTa-JaskaRi

Miika LaMMinMäkii gfm MaRkus MaLin atte-veikko kemppainen Tuukka LuoMaranTai sakari nordman PieTari koskenniemii ali RinTa-JaskaRi 1. nyt Vuoden oon vapaa mä Paras meen kohti PäiVäi taivasta tie kiitää hetkeäkään alla on jo melkein en kadu liian en kuuma mieti jätin ja mut lähdin mä jatkan tyhjin käsin jatkan mitään eihän sitä toivonutkaan

Lisätiedot

inkerilaisten viesti

inkerilaisten viesti inkerilaisten viesti n umero 1 tammikuu 1981 inkerilaisten viesti TOIMITUS : KONTTORI : TILAUSHINTA: ILMOITUSHINNAT: PAAASI AMIES RUOTSISS A : PAAASI AMIES SUOMESSA : Paatoimittaja: Matti Vironmaki, puh.

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

Titus Andronicus, by William Shakespeare

Titus Andronicus, by William Shakespeare Titus Andronicus, by William Shakespeare 1 Titus Andronicus, by William Shakespeare The Project Gutenberg EBook of Titus Andronicus, by William Shakespeare This ebook is for the use of anyone anywhere

Lisätiedot

Tervehdys opiskelijatoverit.

Tervehdys opiskelijatoverit. Sisältö: 3 4 6 8 9 10 14 16 Pääkirjoitus 1960-luku Japani - Sairas maa PSOAS Askartelunurkka: Näin teet omat joulukorttisi Laulumarathonin satoa Kesän nestehukka Onneksi... Teksuutimet 4/2010 Julkaisija:

Lisätiedot