ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus. AIKA klo 08:30-09:30. Imatran kaupungintalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus. AIKA klo 08:30-09:30. Imatran kaupungintalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT"

Transkriptio

1 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus AIKA klo 08:30-09:30 PAIKKA Imatran kaupungintalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Maakuntajohtajan ajankohtaiskatsaus Etelä-Karjalan maakuntaohjelman osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja sen esille asettaminen 165 Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon yhteistyö matkailun kansainvälisessä yhteismarkkinoinnissa 166 Päätös AIKO/ERM -hankkeen, 2016_003/125/ , "Kernel" rahoittamisesta 167 Lausunto eduskunnan sivistysvaliokunnalle hallituksen esityksestä laeista yleisistä kirjastoista ja opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 2 muuttamisesta 168 Maakuntahallituksen kokoukset keväällä Tiedoksi asiat Muut asiat Seuraava kokous Kokouksen päättäminen

2 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ OSALLISTUJAT LÄSNÄ Varsinaiset jäse net Tehtävä Henkiökohtaiset varajäsenet Lisätiedot (x) Jukka Kopra (-) Tiina Wilén-Jäppinen (x) Ari Berg (-) Anneli Kiljunen (x) Marja-Leena Leppänen (x) Katri Pulli (x) Antti Rämä (x) Anu Urpalainen (x) Heikki Tanninen (x) Ari Torniainen (x) Tapio Virkki (x) Kari Metsäkallio pj. 1. varapj. 2. varapj. jäsen " " " " mv pj. mv 1. vpj. mv 2. vpj. ( ) Tommi Vasama ( ) Suna Kymäläinen ( ) Timo Tervonen (-) Marja-Liisa Vesterinen ( ) Juhani Kylliäinen ( ) Leena Kaijansinkko ( ) Anna-Liisa Pekkanen ( ) Päivi Sandberg ( ) Kari Paldanius MUU (x) Matti Viialainen (x) Olli Seppänen esittelijä sihteeri maakuntajohtaja hallinto- ja kehittämisjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirjan tarkastaja PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Etelä-Karjalan liiton toimisto, hallinto- ja kehittämisjohtajan työhuone, Kauppakatu 40 D, Lappeenranta.

3 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Kokouksen avaus Maakuntahallitus Ehdotus: Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra avaa kokouksen. Päätös: Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra avasi kokouksen. Pidettiin hiljainen hetki Tiina Wilen-Jäppisen muistoksi.

4 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Maakuntahallitus Kuntalain mukaan maakuntahallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet eli vä hintään 5 jäsentä on ko kouksessa saapuvilla. Ehdotus: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltai seksi. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltai seksi.

5 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Maakuntahallitus Maakuntahallituksen kokousten pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan vuo rol laan aak kosjärjes tyksessä kaksi hallituksen jäsentä tai varajäsentä puheenjohtajaa tai varapuheenjoh tajia lu kuun ottamatta. Tämän kokouksen pöytäkirjan tarkas tusvuorossa ovat Katri Pulli ja Heik ki Tanninen. Ehdotus: Maakuntahallitus valitsee Katri Pullin ja Heikki Tannisen tar kas tamaan tämän kokouksen pöytäkir jan. Päätös: Maakuntahallitus valitsi Katri Pullin ja Heikki Tannisen tarkastamaan tä män kokouksen pöytäkirjan.

6 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Edellisen kokouksen pöytäkirja Maakuntahallitus Maakuntahallituksen pidetyn kokouksen tarkastettu pöy täkirja on Ete lä-kar ja lan liiton kokoushallintapalvelimella internetissä: Ehdotus: Merkitään tiedoksi. Päätös: Korjataan kirjoitusvirhe sivulta 25 liitteen nimestä. Merkitään tiedoksi.

7 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Maakuntajohtajan ajankohtaiskatsaus Maakuntahallitus Maakuntajohtaja käsitteli katsauksessaan seuraavia asioita: Etelä-Karjalan osalta maakuntauudistuksen valmistelu on hyväs sä tilanteessa. Työ muutosjohtajan johdolla on edennyt hyvin ja kaikki työryhmät ovat jättäneet väliraporttinsa. Sote-kiinteis tö ky sy myk siin etsitään ratkaisua ja maa kun ta hal lin non tilakysymyksen valmistelu tulee aloittaa lä hi ai koi na. Valtakunnan tasolta odotetaan mm. va lin nan va paus lin jauk sia ja lopullisia hallituksen esityksiä. Pat Cox tulee vierailulle ScanMed-käytävähankkeen asioissa Vierailun yhteyteen valmistellaan tapaamisia An ne Bernerin, Olli Rehnin ja Paavo Lipposen kanssa. Suomi100-tapahtumaa ollaan valmistelemassa Pietariin Pietari-päivän yhteyteen

8 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Etelä-Karjalan maakuntaohjelman osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja sen esille asettaminen Maakuntahallitus Maakuntahallitus käynnisti Etelä-Karjalan maa kun ta oh jelman valmistelun vuosille Maakuntaohjelma valmistuu si ten, että se käsitellään maakuntavaltuustossa loppuvuodesta Maakuntaohjelma kuuluu ns. SOVA-lainsäädännön piiriin (laki suunni tel mien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arvioinnista (200/2005)). Se edellyttää viranomaista selvittämään ja arvioimaan val mis te lemien sa suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutukset ja laa timaan ympäristöselostuksen. SOVA-lain tavoitteena on ym pä ris tö näkö koh tien ja kestävän kehityksen lisäksi yleisön tiedonsaannin ja osal lis tu mis mah dol li suuk sien parantaminen. Luonnos maakuntaohjelman osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) on liitteenä. OAS:n tarkoituksena on antaa kaikille maa kun taoh jel mas ta kiinnostuneille tietoa työn vaiheista ja aikataulusta sekä osal lis tu mis- ja vaikutusmahdollisuuksista. Osallistumis- ja ar vioin tisuun ni tel ma luon nok sen tulee olla yleisön nähtävillä vähintään 30 päi vää. OAS:n nähtävilläolon yhteydessä on mahdollisuus kerätä ylei söl tä näkemyksiä myös maakuntaohjelman painotuksista. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulee hyväksyttäväksi maa kunta hal li tuk seen nähtävilläolon ja sen pohjalta saatujen kommenttien jäl keen. Lisätiedot maakuntasuunnittelija Anu Talka, p Ehdotus: Maakuntahallitus hyväksyy Etelä-Karjalan maakuntaohjelman osallistumis- ja arviointisuunnitelmaluonnoksen asetettavaksi näh tä vil le Etelä-Karjalan liiton Internet-sivuille ja virastoon Samassa yhteydessä yleisöltä kerätään näke myk siä maakunnan tulevaisuusnäkymistä. Päätös: Maakuntahallitus hyväksyi Etelä-Karjalan maakuntaohjelman osallistumis- ja arviointisuunnitelmaluonnoksen asetettavaksi näh tä vil le Etelä-Karjalan liiton Internet-sivuille ja virastoon Samassa yhteydessä yleisöltä kerätään näke myk siä maakunnan tulevaisuusnäkymistä. Liitteet 1 OAS

9 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus

10 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon yhteistyö matkailun kansainvälisessä yhteismarkkinoinnissa Maakuntahallitus Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailun kehittämistä ohjaavat strate giat ovat tavoiteasetannaltaan hyvin yhdenmukaisia. Molemmissa kan ta va na ajatuksena on Saimaan hyödyntäminen matkailun ke hittä mi sen ja markkinoinnin ytimenä sekä yhteistyö. Yhteinen tavoite on Saimaan alueen nostaminen kansainvälisesti merkittäväksi matkai lu koh teek si. Saimaan alueesta halutaan Suomen kolmas kansain vä li ses ti tunnettu matkailualue Helsingin ja Lapin rinnalle. Eteläisen Saimaan maakuntien matkailutoimijat tiedostavat, että kan sain vä lis ten matkailijoiden houkutteleminen alueelle sekä alueen kan sain vä li sen tunnettuuden lisääminen edellyttävät merkittäviä myyn ninedis tä mis- ja markkinointipanostuksia sekä pitkäjänteistä ja suun ni tel mal lis ta työtä. Yhdistämällä matkailutoimijoiden mark ki nointi pa nos tuk set on mahdollista saada selkeä tuottavuusloikka ete läisen Saimaan kansainväliseen markkinointiin. Yhteismarkkinoinnin hyö dyt ovat konkreettiset erityisesti kansainvälisessä mat kai lu markki noin nis sa, jossa alueen laajuudella sekä tarjonnan mo ni puo li suudel la on merkittävä rooli. Esiintymällä yhtenäisenä Saimaa mat kai ludes ti naa tio na alue on kiinnostavampi ja vetovoimaisempi kan sain väli sil lä markkinoilla. Yhtenäinen matkailualue vahvistaa Saimaan asemaa myös kansallisella tasolla Lapin ja pääkaupunkiseudun rinnalla. Tähän perustuen Etelä-Karjalan liitto ja Etelä-Savon maakuntaliitto se kä Lappeenrannan kaupunki, Imatran kaupunki, Mikkelin kau punki, Savonlinnan kaupunki sekä näissä matkailumarkkinoinnista vastaa vat toimijat ovat käynnistäneet keskustelun laajemmasta kan sainvä li sen matkailumarkkinointiyhteistyön käynnistämisestä. Asiaa on val mis te lu edellä mainittujen toimijoiden toimesta laajasti. Val mis telun yhteydessä asiasta on käyty keskustelua myös matkailuyritysten kans sa eri tahoilla. Matkailuyritysten taholta mat kai lu mark ki noin ti yhteis työn tiivistäminen ja tehostaminen on nähty erittäin tärkeänä. Valmistelun lopputuloksena on syntynyt yhteinen tahtotila eteläisen Sai maan alueen kansainvälisestä matkailun kattomarkkinoinnista ja si tä toteuttavasta toimintamallista. Yhteinen tahtotila ja toimintamalli on kuvattu Saimaa-sopimusluonnoksessa, jota esitetään nyt hy väksyt tä väk si em. toimijoiden toimesta. Tällä aiesopimuksella so pi musosa puo let sitoutuvat eteläisen Saimaan alueen kansainväliseen yhteis mark ki noin tiin ja markkinointiin liittyvään tuotekehitykseen. Saimaa-sopimus määrittelee yhteistyön tahtotilan, tavoit teet, toimijat ja johtamisen toimintatavat sekä määrittelee me nette ly ta vat kustannusten jakamisessa, toimeenpanossa ja toteuman seu ran nas sa.

11 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Yhteistyön tavoitteena on kansainvälisen mat kai lu mark ki noin ti yh teistyön avulla lisätä matkailijamäärän ja -tulon kasvua Saimaan alu eella. Yhteistyöllä tavoitellaan lisäksi matkailuyritysten yhteistyön ja ver kos toi tu mi sen lisäämistä ja sitä kautta matkailuelinkeinojen kasvua ja kehittymistä Saimaan alueella. Yhteistyötä tehdään Saimaa-verkostona, joka keskittyy eteläisen Sai maan matkailuelinkeinon kansainväliseen yhteismarkkinointiin. Yh teis mark ki noin nin panostukset ja toimenpiteet perustuvat yri tys vetoi sen Saimaa-strategiaryhmän hyväksymään mark ki noin ti stra te giaan ja markkinointisuunnitelmaan. Etelä-Karjala ja Etelä-Savo osallistuvat kustannuksiin samalla summal la, joka pitää sisällään kaupunkien/elinkeinoyhtiöiden ra hoi tuksen, hankerahoituksen ja yritysrahoituksen. Kukin taho päättää yhteismarkkinointiin kohdennetusta rahoituksesta erikseen. Ete lä-karja lan osalta yhteinen matkailumarkkinointipanostus ja yritysedustus ka na voi tuu gosaimaa Oy:n kautta. Lisätietoja: maakuntasuunnittelija Anu Talka p Ehdotus: Maakuntahallitus päättää hyväksyä liittenä olevan Sai maa-so pi musluon nok sen ja sitoutua eteläisen Saimaan alueen kansainväliseen mat kai lun yhteismarkkinointiin. Yhteismarkkinoinnin rahoituksesta pää tetään erikseen. Päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Liitteet 2 Saimaa sopimus

12 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Päätös AIKO/ERM -hankkeen, 2016_003/125/ , "Kernel" rahoittamisesta 125/ /2016 Maakuntahallitus Lappeenrannan teknillinen yliopisto hakee alueellisten in no vaatioi den ja kokeilujen käynnistämisen ennakoidun rakennemuutoksen (AI KO/ERM) määrärahaa euroa "Kernel" hankkeeseen. Hank keen ko ko nais kus tan nuk set ovat euroa. Hankkeen osa to teut ta ji na ovat Saimaan am mat ti kor kea kou lu Oy ja LUTES ry. Ha ke mus on liitteenä. Hankkeen tarkoitus: Skinnarilan kampuksella toimii LUTin ja Saimian opiskelijavetoinen yrit tä jyys yh tei sö LUTES ry (LUT Entrepreneurship Society). Se kasvat taa kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaan, alentaa kynnystä ryhtyä yrittä jäk si ja tarjoaa aloittaville yrityksille kattavasti kontakteja. LUTES ry on ns. firmatiimitoiminnan operaattori. LUTin ja Saimian opiskelijoista noin 1/3 on ulkomaalaisia ja heillä on pal jon kiinnostusta toimia suomalaisissa yrityksissä. Tässä hankkees sa pyritään hyödyntämään ja vahvistamaan Skinnarilassa tapah tu vaa opiskelijoiden yrittäjyyteen ja elinkeinoelämään liittyvää toimin taa. Ulkomaisille opiskelijoille pyritään löytämään kan sain vä lis tymis tä tavoittelevat yritykset, joissa opiskelijat voivat esim. opettaa kiel tä ja kulttuuria, toimia tulkkeina ja etsiä kontakteja ulkomailla. Ulko maa lai set opiskelijat tullaan liittämään firmatiimitoimintaan. Määrälliset tavoitteet (hakijan ilmoittamat): Uudet pysyvät työpaikat 0 Uudet väliaikaiset työpaikat 0 Säilytetyt työpaikat 0 Syntyvät uudet yritykset 0 Indikaattoritiedot AIKO/ERM-rahoitusta koskevissa hankkeissa (ha ki jan ilmoittamat): Käynnistyvät kehitysprosessit 1 Kansainvälisen tason referenssikohteet - Käynnistyvät kokeilut 1 Myötävaikutuksella syntyvät uudet yritykset - Myötävaikutuksella syntyvät uudet työpaikat - AIKO/ERM -hanke edistää hiilineutraalisuutta ja resurssitehokkuutta - AIKO/ERM -hanke edistää yrittäjyyttä kyllä AIKO/ERM -hanke toteutuu useamman maakunnan yhteistyönä ei Pääryhmä, mihin AIKO/ERM -hanke kuuluu:

13 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus tiedon tuotannon väline - vaikutuksen syventämisen väline - vaikutuksen laajentamisen väline kyllä järjestelmien muuttamisen väline - Ympäristö,- tasa-arvo ja yritysvaikutukset (hakijan arvio): AIKO/ERM -hanke edistää alueen yritysten kansainvälistymistä ja aut taa opiskelijoita työllistymään paremmin alueen pk-yrityksiin. Kestoaika: Rahoitus: Alueelliset innovaatiot ja kokeilut ennakoidun rakennemuutoksen (AI KO/ERM) -rahoitus. Kustannusarvio (ei sis. alv): Lappeenrannan teknillinen yliopisto: Projektihenkilöstön palkkakulut Prosenttimääräinen korvaus palkkakuluista (24%) Kustannukset yhteensä Saimaan ammattikorkeakoulu Oy: Projektihenkilöstön palkkakulut Prosenttimääeäinen korvaus palkkakuluista (24%) Kustannukset yhteensä LUTES ry Projektihenkilöstön palkkakulut Prosenttimääräinen korvaus palkkakuluista (24%) Kustannukset yhteensä Kustannukset yhteensä Rahoitussuunnitelma AIKO/ERM -rahoitus Lappeenrannan teknillinen yliopisto Saimaan ammattikorkeakoulu Oy LUTES ry Rahoitus yhteensä Valmistelijan (Merja Taipale) arvio: AIKO/ennakoidun rakennemuutoksen suuntaamisessa tulee eri tyises ti huomioida toimet, joilla on tarkoitus vauhdittaa alueilla ra kenne muu tos ta, toteuttaa nopeita ja kokeiluluonteisia uusia toi men pi teitä sekä vahvistaa kykyä sopeutua elinkeinorakenteen muutokseen.

14 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Kes kei ses sä roolissa ovat elinkeinojen ja yritystoiminnan uu dis tu minen, kasvu ja kansainvälistyminen sekä työllisyyttä ja yritystoimintaa edis tä vät kokeilut. Hanke noudattaa AIKO/ERM rahoituksen valintakriteerejä ja vastaa ra hoi tuk sen ta voit tee seen. Han ke tukee Etelä-Karjalan liiton en nakoi dun rakennemuutoksen va rau tu mis suun ni tel man painotusta nuor ten yrittäjyyspotentiaalin hyö dyn tä mi ses tä ja kan sain vä lis ty misen vahvistamista. Aiemmat käsittelyt: Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö puolsi kokouksessaan hankkeen rahoittamista. Päätöksen perusteet: Laki alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hal lin noimi ses ta N:o 7/2014 Laki alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden ra hoit ta mises ta N:o 8/2014 Valtioneuvoston asetus alueiden kehittämisen ja ra ken ne ra has tohank kei den rahoittamisesta N:o 357/2014- Valtioneuvoston asetus N:o 358/2014 rakennerahastoista osa ra hoitet ta vien kustannusten tukikelpoisuudesta, 9 ja 10 Valtionavustuslaki N:o 688/2001 Ehdotus: Maakuntahallitus päättää hyväksyä hankkeen ko ko nais kus tan nus arviok si euroa ja myöntää hankkeen aika na syntyviin kustannuksiin Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AI- KO) ennakoidun rakennemuutoksen varoista 70 prosenttia, kuitenkin enin tään euroa. Hakijan tulee hankkeen toteuttamisessa noudattaa tähän pää tökseen liitettäviä maakuntahallituksen hyväksymiä avustuksen käyttöä kos ke via ehtoja. Hankkeelle edellytetään perustettavaksi oh jaus ryhmä, johon kutsutaan jäseniksi hankkeen toteuttamisen kannalta keskei siä toimijoita. Ohjausryhmän kokouksiin on kutsuttava rahoittajan edus ta ja Merja Taipale Etelä-Karjalan liitosta. Avustus on haettava maksatukseen viimeistään neljän kuukauden ku lut tua hankeen toteuttamisajan päättymisestä eli mennes sä. Jos maksatushakemusta ei ole tähän mennessä toimitettu ra hoit ta jal le, avustusta ei makseta. Hankkeen yhteyshenkilö on hankekoordinaattori Merja Taipale, puh Päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

15 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Liitteet 3 Korjattu AIKO-rahoitushakemus AIKOERM2016_003 Kernel ( ) 4 Korjattu AIKO-rahoitushakemus AIKOERM2016_003 Kernel ( )

16 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Lausunto eduskunnan sivistysvaliokunnalle hallituksen esityksestä laeista yleisistä kirjastoista ja opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 2 muuttamisesta Maakuntahallitus Eduskunnan sivistysvaliokunta pyysi Etelä-Karjalan liitolta kirjallista asiantuntijalausuntoa hallituksen esityksestä laeis ta yleisistä kirjastoista ja opetus- ja kulttuuritoimen ra hoi tuk sesta annetun lain 2 muuttamisesta (HE 238/2016 vp). Etelä-Karjalan liit to on antanut samasta asiasta opetus- ja kulttuuriministeriön pyynnös tä (OKM 120:00/2014) lausunnon liittyen laajempaan lau sun to kier rok seen. Sivistysvaliokunnan asiantuntijalausuntopyyntö pe rus tuu aiemman lausunnon sisältöön. Asiantuntijalausunto tuli jättää ja se on ko ko nai suu dessaan liitteenä. Lakiesitykseen on tehty ensimmäisen lau sun to kierrok sen jälkeen pieniä muutoksia, jotka koskevat nimenomaan alueel lis ta kirjastotoimintaa ja alueellisesti toteutettua yleisten kir jas tojen kehittämistä. Hallituksen esityksellä korvataan voimassa oleva kirjastolaki ylei sistä kirjastoista annetulla lailla. Se vahvistaa yleisten kirjastojen yh teiskun nal lis ta merkitystä, päivittää yleisen kirjaston tehtävät ja ta voitteet vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita sekä säi lyttää kirjastojen aseman kuntien lakisääteisenä perus- ja lä hi pal ve luna. Lakiesityksen merkittävä heikkous koskee alueellisten maa kun ta kirjas to jen tehtävien uudelleen organisointia ja siihen liittyy olennaisesti alu eel li sen kirjastotoiminnan kehittämisestä vastaavien yleisten kirjas to jen määrän vähentäminen. Nykyiset 18 maakuntakirjastoa korva taan alueellisia kehittämistehtäviä hoitavilla yleisillä kirjastoilla, joiden määrä jää esityksessä avoimeksi, mutta esityksessä todetaan, et tä niitä on vähemmän kuin 18. Lakiesitys ei huomioi parhaillaan val mis te lus sa olevaa maakuntauudistusta ja sen tavoitteita alueellisen päätöksenteon edistämisestä. Lisätietoja: maakuntasuunnittelija Anu Talka p Ehdotus: Merkitään annettu lausunto tiedoksi. Päätös: Merkittiin tiedoksi. Liitteet 5 Etelä-Karjalan liiton asiantuntijalausunto HE vp

17 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Maakuntahallituksen kokoukset keväällä 2017 Maakuntahallitus Ehdotus: Maakuntahallitus sopii kevään 2017 kokousajoista seuraavasti: maanantai maanantai maanantai maanantai maanantai maanantai Kokoukset pidetään Etelä-Karjalan liiton toimistolla kokoustila Koivikossa ja klo 10 alkaen. Ryhmäkokoukset klo 9 alkaen. Päätös: Maakuntahallituksen kevään 2017 kokoukset pidetään seuraavasti: maanantai maanantai maanantai maanantai maanantai maanantai

18 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Tiedoksi asiat Maakuntahallitus Viranhaltijapäätökset Ehdotus: Merkitään tiedoksi. Päätös: Merkittiin tiedoksi. Liitteet 6 Viranhaltijapäätökset

19 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Muut asiat Maakuntahallitus

20 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Seuraava kokous Maakuntahallitus Ehdotus: Maakuntahallituksen seuraava kokous pidetään maanantaina klo 10 alkaen Etelä-Karjalan liiton toimistolla kokoustila Koi vi kos sa. Ryhmäkokoukset klo 9:00 alkaen. Päätös: Maakuntahallituksen seuraava kokous pidetään maanantaina klo 10 alkaen Etelä-Karjalan liiton toimistolla kokoustila Koi vi kos sa. Ryhmäkokoukset klo 9:00 alkaen.

21 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ Maakuntahallitus Kokouksen päättäminen Maakuntahallitus Maakuntahallituksen puheenjohtaja päätti kokouksen klo 9:30.

22 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Niistä päätöksistä, jotka koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä kunta lain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta. Päätöksestä, josta voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, ei saa hakea muutosta valittamalla. HValL 3 :n 1 mom. perusteella valitusta ei voida tehdä, ellei päätöksellä tarkoiteta toimenpidettä, jolla asia on ratkaistu tai jätetty tutkittavaksi ottamatta. Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimuskelpoisiin päätöksiin voidaan hakea oikaisua Etelä-Karjalan liiton maakuntahallitukselta, Etelä-Karjalan liitto, osoite Kauppakatu 40 D, Lappeenranta.. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Valitusosoitus Valituskelpoisiin päätöksiin haetaan muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksen myös asianosainen sekä jäsenkunta ja kunnan jäsen. Muutos haetaan Kuopion hallinto-oikeudelta: PL 1744 (Puijonkatu 29 A), Kuopio Sähköposti: kuopio.hao(at)oikeus.fi. Valitusaika on 30 päivää. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusosoitus Maankäyttö- ja rakennuslain 188 :n mukaan maakuntakaavan hyväksymistä koskevaan päätökseen haetaan muutosta valittamalla siitä ympäristöministeriöön. Valitusaika on 30 päivää maakuntavaltuuston maakuntakaavan hyväksymistä koskevan pöytäkirjan nähtävillepanon alkamisesta. Valituskirjelmä osoitetaan: Ympäristöministeriö, PL 35, Valtioneuvosto. Ympäristöministeriön asetus YM:n maksullisista suoritteista 83/2013: 220 euroa. Valituskirjassa on ilmoitettava: * valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite * päätös, johon haetaan muutosta * miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi * muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on alle kirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla asiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valituskirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Yksityiskohtainen valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Päätös AIKO/ERM -hankkeen 88/ /2017: "ViSu Virtuaalisuuden soveltaminen sosiaalisiin haasteisiin" rahoittamisesta

Päätös AIKO/ERM -hankkeen 88/ /2017: ViSu Virtuaalisuuden soveltaminen sosiaalisiin haasteisiin rahoittamisesta Maakuntahallitus 139 31.08.2017 Päätös AIKO/ERM -hankkeen 88/00.01.05.21/2017: "ViSu Virtuaalisuuden soveltaminen sosiaalisiin haasteisiin" rahoittamisesta 88/00.01.05.21/2017 Maakuntahallitus 31.08.2017

Lisätiedot

Asia Otsikko Sivu 130 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Luoton viitekoron muutos 5

Asia Otsikko Sivu 130 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Luoton viitekoron muutos 5 ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Maakuntahallitus AIKA 25.08.2017-28.08.2017 klo 09:00 PAIKKA Kirjallinen sähköinen kokousmenettely KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 130 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PAIKKA Etelä-Karjalan liiton toimisto, Kauppakatu 40 D, Lappeenranta, kokoustila Koivikko, 4. krs.

PAIKKA Etelä-Karjalan liiton toimisto, Kauppakatu 40 D, Lappeenranta, kokoustila Koivikko, 4. krs. ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Maakuntahallitus AIKA 20.02.2017 klo 10:00-12:00 PAIKKA Etelä-Karjalan liiton toimisto, Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta, kokoustila Koivikko, 4. krs. KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Päätös AIKO/ERM -hankkeen 89/ /2017 "Digi Booster - From local to global with digital tools and platforms" rahoittamisesta

Päätös AIKO/ERM -hankkeen 89/ /2017 Digi Booster - From local to global with digital tools and platforms rahoittamisesta Maakuntahallitus 140 31.08.2017 Päätös AIKO/ERM -hankkeen 89/00.01.05.21/2017 "Digi Booster - From local to global with digital tools and platforms" rahoittamisesta 89/00.01.05.21/2017 Maakuntahallitus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 71 Tarkastuslautakunta AIKA 24.05.2016 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2019 62 Tarkastuslautakunta AIKA 28.05.2019 klo 16:00-16:55 PAIKKA Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 103 Koululautakunta Aika 08.12.2016 klo 18:05-19:17 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta 28.04.2016 AIKA 28.04.2016 17:30-18:35 PAIKKA Ylivieskatalo Akustiikka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 70 Koululautakunta Aika 03.08.2016 klo 18:00-18:31 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48 Maaseutuelinkeinolautakunta Kokousaika 18.12.2013 klo 13:00-13:20 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 117 Tarkastuslautakunta AIKA 18.11.2015 klo 16:30-18:08 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 60 TILINTARKASTAJAN KATSAUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2018 146 Tarkastuslautakunta AIKA 19.12.2018 klo 18:00-18:45 PAIKKA Scandic, Saaristonkatu 4 Oulu KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 82 TILINTARKASTAJAN KATSAUS 148 83 ARVIOINTIKERTOMUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Maakuntahallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä puheenjohtajien vaali toimikaudeksi Kuntalain 81 :n 4.

Maakuntahallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä puheenjohtajien vaali toimikaudeksi Kuntalain 81 :n 4. Maakuntahallitus 49 27.04.2015 Maakuntavaltuusto 6 15.06.2015 Maakuntahallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä puheenjohtajien vaali toimikaudeksi 2015-2016 32/00.00.01/2015 Maakuntahallitus 27.04.2015

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (9 ) Tarkastuslautakunta 14.03.2017 AIKA 14.03.2017 klo 14:33-16:33 PAIKKA Valtuustosali 9. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2018 Aika 13.11.2018 klo 09:10-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2015 27 Keskusvaalilautakunta Kokousaika 04.11.2015 klo 16:00-16:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 28.09.2010 Aika 28.09.2010 klo 17:00-18:30 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 25

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ Maakuntahallitus. AIKA klo 11:15-11:50. Kokkolan kaupungintalo, kokoustila Atlantic

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ Maakuntahallitus. AIKA klo 11:15-11:50. Kokkolan kaupungintalo, kokoustila Atlantic ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2016 180 Maakuntahallitus AIKA 30.08.2016 klo 11:15-11:50 PAIKKA Kokkolan kaupungintalo, kokoustila Atlantic KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 103 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 5/2009 32 KOKOUSAIKA Tiistai 27.10. 2009 klo 14-14.20 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot