Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-P-sarja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-P-sarja"

Transkriptio

1 Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-P-sarja

2 n 2 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 4 VAIO-tietokonetta koskevien lisätietojen etsiminen... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti Tietoja merkkivaloista Liittäminen virtalähteeseen Akun käyttäminen Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti Tietokoneen päivittäminen VAIO-tietokoneen käyttäminen äppäimistön käyttäminen Osoitinlaitteen käyttäminen Erikoispainikkeiden käyttäminen Instant Mode -tilan käyttäminen Sisäisen kameran käyttäminen Memory Stick -muistikortin käyttäminen Muiden muistimoduulien ja -korttien käyttäminen Internetin käyttäminen Verkon käyttäminen (LA) Langattoman lähiverkon käyttäminen Langattoman WA-verkon käyttäminen Bluetooth-toimintojen käyttäminen...56 GPS-toiminnon käyttäminen...61 Oheislaitteiden käyttäminen...63 Melua vaimentavien kuulokkeiden käyttäminen...64 äyttö-/la-sovittimen kytkeminen...69 Optisen levyaseman kytkeminen...72 Ulkoisten kaiuttimien tai kuulokkeiden kytkeminen...74 Ulkoisen näytön kytkeminen...75 äyttötilojen valitseminen...77 Multiple Monitors -toiminnon käyttäminen...79 USB-laitteen kytkeminen...82 VAIO-tietokoneen mukauttaminen...84 Salasanan asettaminen...85 VAIO Control Centerin käyttäminen...94 Virransäästötilojen käyttäminen...95 VAIO Power Managementin käyttäminen...99 Kiintolevyn suojaaminen...101

3 n 3 Varotoimia estekidenäytön käsitteleminen Virtalähteen käyttäminen Tietokoneen käsitteleminen Sisäisen kameran käsitteleminen Levyjen käsitteleminen Akun käyttäminen Korvakuulokkeiden käyttäminen Memory Stick -muistikorttien käsitteleminen Sisäisen tallennuslaitteen käsitteleminen äyttö-/la-sovittimen käsitteleminen Vianmääritys Tietokone Järjestelmän turvallisuus Akku Instant Mode -tila Sisäinen kamera Verkkokäyttö Bluetooth-tekniikka GPS äyttö Tulostaminen Mikrofoni Kaiuttimet Osoitinlaite äppäimistö Levykkeet Audio/Video Muistikortit Oheislaitteet Tavaramerkit Tiedoksi...157

4 Ennen käyttöä > n 4 Ennen käyttöä Onnittelut Sony VAIO -tietokoneen ostamisesta ja tervetuloa käytönaikaiseen käyttöoppaaseen. Sony on yhdistänyt johtavan audio-, video-, tietojenkäsittely- ja viestintäteknologian tuotteeseen, joka antaa käyttöön alan viimeisimmän tekniikan.! Tämän käyttöoppaan kuvat voivat erota tietokoneen todellisesta ulkoasusta. Teknisten tietojen etsiminen Jotkin ominaisuudet, asetukset ja toimitetut varusteet eivät ehkä ole käytettävissä tietokoneessa. Lisätietoja tietokoneen kokoonpanosta saat VAIO-Link-palvelun verkkosivustosta osoitteessa

5 Ennen käyttöä > VAIO-tietokonetta koskevien lisätietojen etsiminen n 5 VAIO-tietokonetta koskevien lisätietojen etsiminen Tässä osassa on VAIO-tietokoneeseen liittyviä tukitietoja. 1. Painetut asiakirjat Pikaopas Sisältää esimerkiksi yleiskatsauksen osien liitännöistä ja määritykseen liittyviä tietoja. Vianmääritys- ja palautusopas Säännökset, takuu, loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus ja palvelutuki 2. Käytönaikaiset ohjeet Käyttöopas (tämä opas) Sisältää tietoja tietokoneen ominaisuuksista ja yleisten ongelmien ratkaisemisesta. Käytönaikaisen oppaan tarkasteleminen: 1 Kaksoisnapsauta työpöydän VAIO User Guide -kuvaketta. 2 Avaa haluamasi kielen kansio. 3 Valitse luettava ohje. Voit selata käyttöohjeita manuaalisesti siirtymällä kohtaan Tietokone > VAIO (C:) (C-asema) > Documentation > Documentation ja avaamalla haluamasi kielen kansion. Windowsin Ohje ja tuki Sisältää runsaasti käytännön neuvoja, opetusohjelmia ja esittelyjä, jotka opastavat tietokoneen käyttämisessä. Voit siirtyä Windowsin Ohje ja tuki -toimintoon valitsemalla Käynnistä Windows -näppäintä painettuna ja painamalla F1-näppäintä. ja sitten Ohje ja tuki tai pitämällä Microsoft

6 Ennen käyttöä > VAIO-tietokonetta koskevien lisätietojen etsiminen n 6 3. Tukiverkkosivustot Jos sinulla on tietokoneeseen liittyviä ongelmia, löydät vianmääritysohjeita VAIO-Link-palvelun verkkosivustosta osoitteessa Ennen kuin otat yhteyttä VAIO-Link-palveluun puhelimitse, yritä ratkaista ongelma lukemalla laitteen mukana toimitetut ohjeet ja vierailemalla muissa Sonyn verkkosivustoissa. Lisätietoja VAIO-tietokoneesta ja siitä, miten voit liittyä kasvavaan VAIO-yhteisöön, saat vierailemalla osoitteessa Voit tehdä online-ostoksia osoitteessa Voit ostaa muita Sony-tuotteita osoitteessa Kun otat yhteyden VAIO-Link-palveluun puhelimitse, ota valmiiksi esiin VAIO-tietokoneesi sarjanumero. Sarjanumero sijaitsee tietokoneen pohjassa, takapaneelissa tai akkulokeron sisällä.

7 Ennen käyttöä > Ergonomiaa koskevia ohjeita n 7 Ergonomiaa koskevia ohjeita Voit käyttää tietokonettasi kannettavana laitteena useissa eri ympäristöissä. Ota mahdollisuuksien mukaan huomioon seuraavat ergonomiaa koskevat ohjeet sekä kiinteissä että muuttuvissa työskentely-ympäristöissä: Tietokoneesi sijoittaminen Aseta tietokone suoraan eteesi (1). Pidä käsivartesi vaakatasossa (2) ja ranteet vapaassa, mukavassa asennossa (3), kun käytät näppäimistöä tai osoitinlaitetta. Anna olkavarsiesi riippua luonnollisesti. Pidä usein taukoja tietokoneen käyttämisen aikana. Liiallinen tietokoneen käyttäminen saattaa rasittaa silmiä, lihaksia ja jänteitä. Huonekalut ja asento Istu tuolissa, jossa on hyvä selkänoja. Säädä tuolin korkeus siten, että jalkasi ovat tasaisesti lattiassa. Jalkatuki saattaa tehdä asennostasi mukavamman. Istu rennosti, suorassa asennossa ja vältä kumartumasta eteenpäin tai nojaamasta liikaa taaksepäin.

8 Ennen käyttöä > Ergonomiaa koskevia ohjeita n 8 Tietokoneen näytön katselukulma Kallista näyttö sopivaan katseluasentoon. Voit vähentää silmiesi jännittymistä ja lihasten väsymistä kallistamalla näytön oikeaan asentoon. Säädä myös näytön kirkkaustaso sopivaksi. Valaistus Valitse tila, jossa ikkunat ja valot eivät aiheuta häikäisyä ja heijastumia näyttöön. Epäsuoran valaistuksen käyttö estää näytössä näkyvät kirkkaat pisteet. Sopiva valaistus lisää mukavuuttasi ja työtehokkuuttasi. Ulkoisen näytön sijoittaminen Kun käytät ulkoista näyttöä, aseta näyttö mukavalle katseluetäisyydelle. Varmista, että näyttöruutu on silmien tasolla tai hieman sitä alempana.

9 Aloittaminen > n 9 Aloittaminen Tässä osassa on tietoja VAIO-tietokoneen käytön aloittamisesta. Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti (sivu 10) Tietoja merkkivaloista (sivu 15) Liittäminen virtalähteeseen (sivu 16) Akun käyttäminen (sivu 17) Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti (sivu 24) Tietokoneen päivittäminen (sivu 25)

10 Aloittaminen > Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti n 10 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti Tutustu hetken aikaa seuraavilla sivuilla esitettyihin hallintapainikkeisiin ja portteihin. Etupuoli A WIRELESS-kytkin (sivu 46), (sivu 52), (sivu 56) B WIRELESS-merkkivalo (sivu 15) C SD-muistikorttipaikka (sivu 39) D Media Access -merkkivalo (sivu 15) E Memory Stick -paikka * (sivu 34) F Sisäisen MOTIO EYE -kameran merkkivalo (sivu 15) G Sisäinen MOTIO EYE -kamera (sivu 33) H estekidenäyttö (sivu 103) I Sisäinen monomikrofoni J äppäimistö (sivu 27) K Virtakytkin L Virran merkkivalo (sivu 15) M Latauksen merkkivalo (sivu 15) Levyaseman merkkivalo (sivu 15) * Tietokone tukee vain Duo-kokoista Memory Stick -muistikorttia.

11 Aloittaminen > Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti n 11 A Kiinteät kaiuttimet (stereo) B Osoitustappi (sivu 29) C Vasen painike (sivu 29) D Keskipainike (sivu 29) E Oikea painike (sivu 29) F Ikkunan asettelupainike (S2-painike) (sivu 31) G XMB (Xross Media Bar) -painike (S1-painike) (sivu 31) H um Lock -merkkivalo (sivu 15) I Caps Lock -merkkivalo (sivu 15) J Scroll Lock -merkkivalo (sivu 15)

12 Aloittaminen > Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti n 12 Taustapuoli A SIM-korttipaikka (sivu 52) B Akun liitin (sivu 17)

13 Aloittaminen > Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti n 13 Oikea A Hi-Speed USB (USB 2.0) -portti * (sivu 82) B I/O-portti (sivu 70) * Suuren, täyden ja pienen nopeuden tuki.

14 Aloittaminen > Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti n 14 Vasen A DC I -portti (sivu 16) B Hi-Speed USB (USB 2.0) -portti * (sivu 82) C Kuulokeliitäntä (sivu 64), (sivu 74) * Suuren, täyden ja pienen nopeuden tuki.

15 Aloittaminen > Tietoja merkkivaloista n 15 Tietoja merkkivaloista VAIO-tietokoneessa on seuraavat merkkivalot: Merkkivalo Virta 1 Toiminnot Palaa vihreänä, kun tietokoneen virta on kytketty, ja vilkkuu hitaasti oranssina, kun tietokone on lepotilassa. Sammuu, kun tietokone on sammutettu tai horrostilassa. Lataus Palaa, kun akkua ladataan. Lisätietoja on kohdassa Akun lataaminen (sivu 19). Sisäinen MOTIO EYE -kamera Media Access Levyasema um Lock Caps Lock Scroll Lock WIRELESS Palaa, kun sisäinen kamera on käytössä. Palaa, kun tietoja luetaan muistikortista tai kirjoitetaan muistikorttiin, kuten Memory Stick- ja SD-muistikorttiin. (Älä aseta tietokonetta lepotilaan tai katkaise sen virtaa, kun tämä merkkivalo palaa.) Kun merkkivalo ei pala, muistikortti ei ole käytössä. Palaa, kun sisäinen tallennuslaite lukee tai kirjoittaa tietoja. Älä aseta tietokonetta lepotilaan tai katkaise sen virtaa, kun tämä merkkivalo palaa. Fn+um Lk -näppäinyhdistelmällä voit ottaa numeronäppäimistön käyttöön. Toisella painalluksella voit poistaa numeronäppäimistön käytöstä. Kun merkkivalo ei pala, numeronäppäimistö ei ole käytössä. Caps Lock -näppäimellä voit ottaa käyttöön isot kirjaimet. Jos painat Shift -näppäintä, kun merkkivalo palaa, näppäillyt kirjaimet ovat pieniä kirjaimia. Toisella painalluksella voit poistaa toiminnon käytöstä. Kirjainnäppäimet toimivat normaalisti, kun Caps Lock -merkkivalo ei pala. Fn+Scr Lk -näppäimillä voit muuttaa näytön vieritystapaa. ormaali vieritys on käytössä, kun Scroll Lock -merkkivalo ei pala. Scr Lk -näppäimen toiminnot ovat erilaisia käytettävän ohjelman mukaan, eikä näppäin toimi kaikissa ohjelmissa. Palaa, kun vähintään yksi langaton valinta on käytössä.

16 Aloittaminen > Liittäminen virtalähteeseen n 16 Liittäminen virtalähteeseen Voit käyttää tietokoneen virtalähteenä joko verkkolaitetta tai ladattavaa akkua. Verkkolaitteen käyttäminen Käytä vain tietokoneesi mukana toimitettua verkkolaitetta. Voit käyttää verkkolaitetta seuraavasti: 1 Kytke virtajohdon (1) toinen pää verkkolaitteeseen (3). 2 Kytke virtajohdon toinen pää pistorasiaan (2). 3 Kytke verkkolaitteeseen (3) liitetty kaapeli tietokoneen DC I -porttiin (4). Voit irrottaa tietokoneen verkkovirrasta kokonaan irrottamalla verkkolaitteen. Varmista, että pistorasia on helposti käytettävässä paikassa. Jos et aio käyttää tietokonetta pitkään aikaan, aseta se horrostilaan. Lisätietoja on kohdassa Horrostilan käyttö (sivu 97).

17 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 17 Akun käyttäminen Tietokoneen mukana toimitettu akku ei ole ladattu täyteen toimitushetkellä. Akun asentaminen Voit asentaa akun seuraavasti: 1 Sammuta tietokone ja sulje nestekidenäyttö. 2 Työnnä akun LOCK-kytkintä (1) sisäänpäin.

18 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 18 3 Aseta akku akkulokeroon. Akun tulee olla samassa tasossa tietokoneen pohjan kanssa. 4 Työnnä akkua tietokoneen etuosaa kohden, kunnes se napsahtaa paikalleen. 5 Työnnä akun LOCK-kytkintä ulospäin, jotta akku lukittuu tietokoneeseen. Kun tietokone on liitetty verkkovirtaan ja akku on asennettuna, kone käyttää verkkovirtaa.! Kaikki akut eivät täytä Sonyn asettamia laatu- ja turvallisuusvaatimuksia. Turvallisuussyistä tämä tietokone toimii vain käytettäessä tätä mallia varten tarkoitettuja alkuperäisiä Sony-akkuja. Jos tietokoneeseen asennetaan muu kuin alkuperäinen akku, akku ei lataudu eikä tietokone toimi.

19 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 19 Akun lataaminen Tietokoneen mukana toimitettu akku ei ole ladattu täyteen toimitushetkellä. Voit ladata akun seuraavasti: 1 Asenna akku. 2 Kytke tietokone virtalähteeseen verkkolaitteen avulla. Latauksen merkkivalo palaa, kun akkua ladataan. Kun akun lataustaso on lähellä akun lataustoiminnoilla valittua enimmäislataustasoa, akun merkkivalo sammuu. Lisätietoja enimmäisvaraustason valitsemisesta on kohdassa Akun lataustoimintojen käyttäminen (sivu 21). Latauksen merkkivalon tila Palaa oranssina Vilkkuu virran vihreän merkkivalon kanssa Vilkkuu virran oranssin merkkivalon kanssa Vilkkuu nopeasti oranssina Merkitys Akku latautuu. Akun varaus on loppumassa. (ormaalitila) Akun varaus on loppumassa. (Lepotila) Akkuvirhe on tapahtunut viallisen tai lukitsemattoman akun takia.! Lataa akku samalla tavalla kuten tässä oppaassa on neuvottu lataamaan akku ensimmäisen kerran.

20 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 20 Pidä akku asennettuna tietokoneeseen, kun kone on kytkettynä verkkovirtaan. Akun latautuminen jatkuu tietokoneen käytön aikana. Jos akun varausaste laskee pienemmäksi kuin 10 %, lataa akku kytkemällä verkkolaite tai sammuta tietokone ja asenna siihen täyteen ladattu akku. Tietokoneen mukana tuleva akku on litiumioniakku, jonka voi ladata uudelleen milloin tahansa. Osittain purkautuneen akun lataaminen ei vaikuta akun käyttöikään. Jotkin sovellusohjelmat ja oheislaitteet saattavat estää tietokoneen siirtymisen horrostilaan, vaikka akun varaus olisi kulunut melkein loppuun. Jotta vältät tietojen menettämisen akkuvirtaa käyttäessäsi, tallenna tiedot usein ja aseta tietokone manuaalisesti virranhallintatilaan, kuten lepotilaan tai horrostilaan. Jos akun varaus kuluu loppuun tietokoneen siirryttyä lepotilaan, kaikki tallentamattomat tiedot menetetään. Paluu edeltävään työtilaan ei ole mahdollista. Jotta vältyt tietojen menettämiseltä, tallenna tiedot usein. Kun tietokone on liitetty verkkovirtaan ja akku on asennettuna, kone käyttää verkkovirtaa.

21 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 21 Akun lataustoimintojen käyttäminen Voit valita akun latausmenetelmän käyttämällä Battery Charge Functions -toimintoja: akun hoitotoiminto ja pikalataustoiminto. Akun hoitotoiminto saa akun kestämään pidempään, ja pikalataustoiminnon avulla voit ladata akun nopeasti. Pikalataustoiminnon avulla nopeutetaan akun latausta silloin, kun tietokone on lepo- tai horrostilassa. Se ei vähennä akun lataamiseen kuluvaa aikaa silloin, kun tietokone on normaalitilassa. Akun hoitotoiminnon ja pikalataustoiminnon ottaminen käyttöön: 1 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja VAIO Control Center. 2 Valitse Power Management ja Battery Charge Functions. 3 Valitse oikealla olevasta ruudusta Enable Quick Charge Function -valintaruutu ja napsauta Käytä. 4 Valitse Advanced. 5 Valitse Enable Battery Care Function -valintaruutu. 6 Valitse haluttu enimmäislataustaso. 7 apsauta OK-painiketta. Akun latauskapasiteetin tarkistus oudata vaiheita 1 ja 2 kohdassa Akun hoitotoiminnon ja pikalataustoiminnon ottaminen käyttöön, valitse Advanced ja tarkista yksityiskohtaiset tiedot. Jos akun latauskapasiteetti on alhainen, vaihda akku uuteen, aitoon Sony-akkuun.

22 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 22 Akun varausta säästävän taustakuvan käyttäminen Voit säästää akun varausta helposti asettamalla tietyn taustakuvan työpöydällesi. Akun varausta säästävän taustakuvan asettaminen: 1 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja VAIO Control Center. 2 Valitse Display ja sitten Long Battery Life Wallpaper Setting. 3 apsauta Set Long Battery Life Wallpaper. Valitse vahvistuskehotteen jälkeen OK.

23 Aloittaminen > Akun käyttäminen n 23 Akun poistaminen! Voit menettää tietoja, jos poistat akun, kun tietokone on päällä eikä verkkolaite ole kytkettynä tai kun tietokone on lepotilassa. Voit poistaa akun seuraavasti: 1 Sammuta tietokone ja sulje nestekidenäyttö. 2 Työnnä akun LOCK-kytkintä (1) sisäänpäin. 3 Työnnä akun RELEASE-salpaa (2) sisäänpäin ja pidä sitä siinä. Vedä sitten akkua tietokoneen takaosaa kohden. 4 Poista akku akkulokerosta nostamalla akun takareunaa.

24 Aloittaminen > Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti n 24 Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti Jotta vältät tallentamattomien tietojen menettämisen, sammuta tietokone asianmukaisesti seuraavalla tavalla. Voit sammuttaa tietokoneen seuraavasti: 1 Sammuta kaikki tietokoneeseen kytketyt oheislaitteet. 2 Valitse Käynnistä, Lukitse-painikkeen vieressä oleva nuoli ja Sammuta. 3 Vastaa kaikkiin asiakirjojen tallennuskehotuksiin tai muihin käyttäjiä koskeviin kehotuksiin ja odota, kunnes tietokone sammuu automaattisesti. Virran merkkivalo sammuu.

25 Aloittaminen > Tietokoneen päivittäminen n 25 Tietokoneen päivittäminen Muista asentaa tietokoneeseen uusimmat päivitykset seuraavien ohjelmistojen avulla. äin tietokoneesi toimii tehokkaammin. Windows Update Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja Windows Update. oudata sitten näytön ohjeita. VAIO Update 4 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, VAIO Update 4 ja VAIO Update Options. oudata sitten näytön ohjeita.! Päivitysten lataaminen tietokoneeseen edellyttää Internet-yhteyttä.

26 VAIO-tietokoneen käyttäminen > n 26 VAIO-tietokoneen käyttäminen Tässä osassa on tietoja siitä, miten voit käyttää VAIO-tietokonettasi mahdollisimman monipuolisesti. äppäimistön käyttäminen (sivu 27) Osoitinlaitteen käyttäminen (sivu 29) Erikoispainikkeiden käyttäminen (sivu 31) Instant Mode -tilan käyttäminen (sivu 32) Sisäisen kameran käyttäminen (sivu 33) Memory Stick -muistikortin käyttäminen (sivu 34) Muiden muistimoduulien ja -korttien käyttäminen (sivu 39) Internetin käyttäminen (sivu 43) Verkon käyttäminen (LA) (sivu 44) Langattoman lähiverkon käyttäminen (sivu 46) Langattoman WA-verkon käyttäminen (sivu 52) Bluetooth-toimintojen käyttäminen (sivu 56) GPS-toiminnon käyttäminen (sivu 61)

27 VAIO-tietokoneen käyttäminen > äppäimistön käyttäminen n 27 äppäimistön käyttäminen äppäimistössä on lisänäppäimiä mallikohtaisten toimintojen toteuttamista varten. Fn-näppäinyhdistelmät ja niihin liittyvät toiminnot Eräitä näppäintoimintoja voi käyttää vasta sitten, kun käyttöjärjestelmä on käynnistynyt kokonaan. Yhdistelmät/Ominaisuus Fn + % (F2): kaiuttimen katkaisin Fn + 2 (F3/F4): äänenvoimakkuus Fn + 8 (F5/F6): kirkkauden säätö Toiminnot Kytkee tai katkaisee sisäisten kaiuttimien sekä kuulokkeiden virran. Muuttaa äänenvoimakkuutta. Voit lisätä äänenvoimakkuutta pitämällä painettuna näppäimet Fn+F4 tai painamalla Fn+F4 ja sitten M tai,. Voit pienentää äänenvoimakkuutta pitämällä painettuna näppäimet Fn+F3 tai painamalla Fn+F3 ja sitten m tai <. Muuttaa tietokoneen nestekidenäytön kirkkautta. Voit lisätä valoisuutta pitämällä painettuna näppäimet Fn+F6 tai painamalla Fn+F6 ja sitten M tai,. Voit vähentää valoisuutta pitämällä painettuna näppäimet Fn+F5 tai painamalla Fn+F5 ja sitten m tai <. Fn + /T (F7): näyttökohde Vaihtaa näyttökohteen tietokoneen näytön, ulkoisen näytön ja molempien välillä. Fn + / (F9/F10): zoomaus Muuttaa eräissä ohjelmistoissa näytettävän kuvan tai asiakirjan kokoa. Jos haluat saada näkymän näyttämään pienemmältä ja kauempana olevalta (loitontaminen), paina Fn+F9. Jos haluat saada näkymän näyttämään suuremmalta ja lähempänä olevalta (lähentäminen), paina Fn+F10. VAIO Control Center -ohjelmiston ohjetiedostossa on lisätietoja.

28 VAIO-tietokoneen käyttäminen > äppäimistön käyttäminen n 28 Yhdistelmät/Ominaisuus Toiminnot Fn + (F12): horrostila Siirtää tietokoneen tilaan, jossa virrankulutus on pienin. Kun käytät tätä komentoa, järjestelmän sekä liitettyjen oheislaitteiden tilat tallennetaan sisäiseen tallennuslaitteeseen ja järjestelmän virta katkeaa. Voit palauttaa järjestelmän alkuperäiseen tilaan kytkemällä virran päälle virtakytkimestä. Yksityiskohtaisia tietoja virranhallinnasta on kohdassa Virransäästötilojen käyttäminen (sivu 95).

29 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Osoitinlaitteen käyttäminen n 29 Osoitinlaitteen käyttäminen äppäimistö sisältää osoittimen kohdistuslaitteen, osoitustapin (1). Osoitustapin ja välilyöntinäppäimen alla olevien painikkeiden avulla voit osoittaa, valita, vetää ja vierittää kohteita. Osoitin (2) siirtyy siihen suuntaan, johon osoitustappia työnnetään. Osoitin liikkuu sitä nopeammin, mitä voimakkaammin osoitustappia työnnetään.

30 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Osoitinlaitteen käyttäminen n 30 Tehtävä Osoittaminen apsauttaminen Kaksoisnapsauttaminen Hiiren kakkospainikkeen painaminen Vetäminen Vierittäminen Kuvaus Siirrä osoitin kohteen tai objektin päälle työntämällä osoitustappia. Paina vasemmanpuoleista painiketta (3) tai napauta osoitustappia kerran. Paina vasemmanpuoleista painiketta tai napauta osoitustappia kahdesti peräkkäin. Paina oikeanpuoleista painiketta (5) kerran. Tämä toimenpide tuo useissa sovelluksissa esiin pikavalikon. Työnnä osoitustappia haluttuun suuntaan ja pidä vasemmanpuoleinen painike painettuna. Voit vaihtoehtoisesti napauttaa osoitustappia kahdesti peräkkäin ja irrottamatta sormea osoitustapilta toisen napautuksen aikana työntää tappia haluttuun suuntaan. Voit pudottaa vedettävän kohteen irrottamalla sormen osoitustapilta. Työnnä osoitustappia ylös- tai alaspäin tai sivulle ja pidä samalla keskimmäinen painike (4) painettuna. (Vieritystoimintoa voi käyttää ainoastaan sovelluksissa, jotka tukevat osoitustapin vieritysominaisuutta.) Osoitin saattaa liikkua itsestään joissakin harvoissa tapauksissa, mutta kyseessä ei ole toimintahäiriö. Älä koske osoitustappiin vähään aikaan. Osoitin toimii sen jälkeen normaalisti. Osoitustapin kärki on kuluva osa. Sen tilalle voi tarvittaessa vaihtaa tietokoneen mukana toimitetun varaosan. Voit ottaa osoitustapin käyttöön tai poistaa sen käytöstä, kun tietokoneeseen on kiinnitetty hiiri. Voit muuttaa osoitustapin asetuksia VAIO Control Center -ohjelmiston avulla.! Muista kiinnittää hiiri ennen osoitustapin poistamista käytöstä. Jos poistat osoitustapin käytöstä ennen hiiren kiinnittämistä, voit käyttää vain näppäimistöä osoitintoimintoihin.

31 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Erikoispainikkeiden käyttäminen n 31 Erikoispainikkeiden käyttäminen Tietokoneessasi on tietokoneen käyttöä helpottavia erikoispainikkeita. Erikoispainike XMB (Xross Media Bar) -painike (S1-painike) Ikkunan asettelupainike (S2-painike) Toiminnot Kun tietokoneesta on katkaistu virta tai se on horrostilassa, XMB-painike aloittaa Instant Mode -tilan. Lisätietoja Instant Mode -tilasta on kohdassa Instant Mode -tilan käyttäminen (sivu 32). Kun tietokone on normaalitilassa, S1-painike toteuttaa oletustehtävän. Voit muuttaa oletustehtävän VAIO Control Center -ohjelmiston avulla. Oletusarvon mukaan ikkunan asettelupainike (S2-painike) tuo näkyviin kaikki avoinna olevat ikkunat muuttamalla niiden kokoa niin, että ne kaikki mahtuvat työpöydälle. Voit siirtyä edelliseen ikkunatilaan painamalla tätä painiketta uudelleen.

32 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Instant Mode -tilan käyttäminen n 32 Instant Mode -tilan käyttäminen Instant Mode -tilan avulla voit heti toistaa musiikkia ja videoita tai käyttää Internetiä käynnistämättä Windows-käyttöjärjestelmää. Lisätietoja Instant Mode -tilan käytöstä on Instant Mode -tilaan sisältyvässä ohjetiedostossa. Instant Mode -tilan aloittaminen Jotta voit aloittaa Instant Mode -tilan, tietokoneesta tulee olla virta katkaistuna tai sen tulee olla horrostilassa. Voit aloittaa Instant Mode -tilan seuraavasti: 1 Paina tietokoneen XMB-painiketta. äkyviin tulee Instant Mode -tilan päävalikko. 2 Valitse haluamasi toiminto valikosta. Instant Mode -tilan lopettaminen Lopeta Instant Mode -tila valitsemalla päävalikosta Power Off. Kirjanmerkkien jakaminen Instant Mode -tilan ja Internet Explorerin välillä Voit viedä tai tuoda Internet Explorerin kanssa käytetyn Suosikit (Favorites) -tiedoston Instant Mode -tilan kanssa käytetyn selaimen kirjanmerkkitiedostoihin. Voit jakaa kirjanmerkkejä seuraavasti: 1 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja VAIO Control Center. 2 Valitse Instant Mode ja sitten Bookmark Settings. 3 oudata näytön ohjeita.

33 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Sisäisen kameran käyttäminen n 33 Sisäisen kameran käyttäminen Tietokoneeseen on asennettu kiinteä MOTIO EYE -kamera. Valmiiksi asennetun kuvantallennusohjelmiston avulla voit toteuttaa seuraavat toiminnot: valokuvien ja elokuvien tallentaminen kohteiden liikkeiden havainnoiminen ja tallentaminen valvontatarkoituksessa tallennettujen tietojen muokkaaminen Sisäinen kamera käynnistyy, kun tietokone kytketään päälle. Videokonferenssi on mahdollinen asianmukaisella ohjelmistolla.! Vuorovaikutteisen pikaviestintäohjelmiston tai video-ohjelmiston käynnistäminen tai lopettaminen ei ota sisäistä kameraa käyttöön tai poista sitä käytöstä. Älä aseta tietokonetta lepo- tai horrostilaan, kun sisäinen kamera on käytössä. Sisäistä kameraa ei voi käyttää Microsoft Windows Movie Maker -ohjelmiston kanssa. Voit käyttää valmiiksi asennettua kuvantallennusohjelmistoa seuraavasti: 1 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, ArcSoft WebCam Companion 2 ja WebCam Companion 2. 2 apsauta haluttua kuvaketta pääikkunassa. Lisätietoja ohjelmiston käytöstä on ohjelmistoon sisältyvässä ohjetiedostossa. Kun otat kuvan tai kuvaat videota pimeässä, napsauta pääikkunan Capture- tai Record-kuvaketta. apsauta sitten WebCam Settings -kuvaketta ja valitse ominaisuuksien ikkunasta vähäinen valo- tai vähäisen valon kompensointi -vaihtoehto.

34 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Memory Stick -muistikortin käyttäminen n 34 Memory Stick -muistikortin käyttäminen Memory Stick on pienikokoinen, siirrettävä ja monipuolinen mikropiiritallennusväline, joka soveltuu erinomaisesti digitaalisten tietojen vaihtamiseen ja jakamiseen yhteensopivien tuotteiden, kuten digitaalikameroiden ja matkapuhelimien, välillä. Koska se on irrotettava, sitä voi käyttää ulkoisena tallennusvälineenä. Ennen Memory Stick -muistikortin käyttämistä Tietokoneen Memory Stick -muistikorttipaikassa voi käyttää vain Duo-kokoisia tallennusvälineitä. Tietokone tukee Memory Stick PRO Duo- ja Memory Stick PRO-HG Duo -muistikortteja, joissa on nopean tiedonsiirron ja suuren kapasiteetin ominaisuudet. Uusimmat tiedot Memory Stick -muistikorteista on julkaistu Memory Stick -sivustossa osoitteessa Memory Stick -muistikortin asettaminen paikalleen ja poistaminen Voit asettaa Memory Stick -muistikortin paikalleen seuraavasti:! Tietokoneen mukana on toimitettu Memory Stick -korttipaikan suojus. Irrota korttipaikan suojus ennen korttipaikan käyttämistä. 1 Etsi Memory Stick -korttipaikka. 2 Työnnä Memory Stick -muistikorttipaikan suojusta niin, että se ponnahtaa ulos. 3 Tartu Memory Stick -korttipaikan suojukseen varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta. 4 Pitele Memory Stick -muistikorttia siten, että nuoli osoittaa ylöspäin ja korttipaikkaa kohti.

35 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Memory Stick -muistikortin käyttäminen n 35 5 Työnnä Memory Stick -muistikorttia varovasti korttipaikkaan, kunnes se napsahtaa paikalleen. Järjestelmä havaitsee Memory Stick -muistikortin automaattisesti, ja muistikortin sisältö tulee näkyviin. Jos työpöydälle ei tule näkyviin mitään, valitse Käynnistä, Tietokone ja kaksoisnapsauta sitten Memory Stick -kuvaketta.! Aseta Memory Stick -muistikortti korttipaikkaan siten, että nuoli osoittaa oikeaan suuntaan. Älä työnnä Memory Stick -muistikorttia korttipaikkaan väkisin, jotta et vahingoita tietokonetta tai tallennusvälinettä. Muista asettaa Memory Stick Micro (M2) -muistikortti M2 Duo -sovittimeen ennen kortin käyttämistä. Jos tallennusväline asetetaan suoraan Memory Stick -korttipaikkaan ilman sovitinta, sitä ei ehkä voi poistaa korttipaikasta.

36 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Memory Stick -muistikortin käyttäminen n 36 Voit poistaa Memory Stick -muistikortin seuraavasti:! Älä irrota Memory Stick -muistikorttia, kun Media Access -merkkivalo palaa. Muuten tietoja voi kadota. Suurien tietomäärien lataaminen saattaa kestää kauan, joten varmista, että merkkivalo on sammunut, ennen kuin poistat Memory Stick -kortin. Kun lopetat Memory Stick -kortin käytön, aseta Memory Stick -muistikorttipaikan suojus korttipaikkaan suojaamaan sitä lialta. Ennen kuin siirrät tietokonetta, pane Memory Stick -korttipaikan suojus korttipaikkaan. 1 Tarkasta, ettei Media Access -merkkivalo pala. 2 Paina Memory Stick -muistikorttia tietokonetta kohti sen vapauttamiseksi. Memory Stick tulee ulos. 3 Vedä Memory Stick ulos korttipaikasta.! Poista aina Memory Stick varovasti, jotta se ei ponnahda ulos yllättäen.

37 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Memory Stick -muistikortin käyttäminen n 37 Memory Stick -muistikortin alustaminen Voit alustaa Memory Stick -muistikortin seuraavasti: Memory Stick -muistikortti on alustettu tehtaan oletusasetuksin ja muistikortti on käyttövalmis. Jos haluat alustaa muistikortin uudelleen tietokoneessa, noudata seuraavia ohjeita.! Käytä muistikortin alustamiseen vain sellaista laitetta, joka on yhteensopiva Memory Stick -muistikorttien kanssa ja on suunniteltu tällaisten muistikorttien alustamiseen. Kun Memory Stick -kortti alustetaan, kaikki tiedot poistuvat kortilta. Varmista ennen muistikortin alustusta, ettei se sisällä arvokkaita tietoja. Älä poista Memory Stick -korttia korttipaikasta kesken kortin alustuksen. Se saattaa aiheuttaa toimintahäiriöitä. 1 Työnnä Memory Stick -muistikorttia varovasti korttipaikkaan, kunnes se napsahtaa paikalleen. 2 Valitse Käynnistä ja sitten Tietokone. äkyviin tulee Tietokone-ikkuna. 3 apsauta kakkospainikkeella Memory Stick -kuvaketta ja valitse Alusta. 4 Valitse Palauta laitteen oletukset.! Varausyksikön koko ja tiedostojärjestelmä voivat vaihdella. Älä valitse vaihtoehtoa TFS avattavasta Tiedostojärjestelmä-valikosta, sillä se voi aiheuttaa toimintahäiriön. Alustaminen tapahtuu nopeammin, jos valitset vaihtoehdon Pika-alustus kohdasta Alustusasetukset. 5 apsauta Käynnistä. 6 oudata näytön ohjeita.! Memory Stick -muistikortin alustaminen voi kestää pitkäänkin.

38 VAIO-tietokoneen käyttäminen > Memory Stick -muistikortin käyttäminen n 38 Memory Stick -muistikortin käyttöön liittyviä huomautuksia Tietokone on testattu ja todettu yhteensopivaksi kaikkien Sony Memory Stick -muistikorttien kanssa, joiden kapasiteetti on enintään 16 Gt ja joita on ollut saatavana tammikuusta 2009 lähtien. Yhteensopivuutta ei kuitenkaan voida taata kaikkien sellaisten Memory Stick -muistikorttien kanssa, jotka täyttävät yhteensopivia tallennusvälineitä vastaavat määritykset. Eri sovittimia käyttämällä asennettujen Memory Stick -muistikorttien yhteensopivuutta ei voida taata. MagicGate on Sonyn kehittämän tekijänoikeustekniikan yleisnimitys. Kun haluat käyttää tätä ominaisuutta, käytä Memory Stick -muistikorttia, jossa on MagicGate-logo. Omaa käyttöä lukuun ottamatta on tekijänoikeuslainsäädännön vastaista käyttää mitään tallennettuja audio- ja/tai kuvatietoja ilman niiden tekijänoikeuden haltijoiden lupaa. Tästä syystä tekijänoikeuksien suojaamia tietoja sisältävää Memory Stick -muistikorttia voidaan käyttää vain lain mukaisesti. Aseta korttipaikkaan enintään yksi Memory Stick -muistikortti. Muistikortin virheellinen asettaminen saattaa vahingoittaa tietokonetta tai muistikorttia.

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-P-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-P-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-P-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCW12-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCW12-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCW12-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCX11-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCX11-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCX11-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-Z-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-Z-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-Z-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-S-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietojen saaminen VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VPCX11S1E http://fi.yourpdfguides.com/dref/3722571

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VPCX11S1E http://fi.yourpdfguides.com/dref/3722571 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCW21-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCW21-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCW21-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-S-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-P39VRL

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-P39VRL Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-R-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VPCZ12Z9R http://fi.yourpdfguides.com/dref/3715983

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VPCZ12Z9R http://fi.yourpdfguides.com/dref/3715983 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCE-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCE-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCE-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCY11-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCY11-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCY11-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS12-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS12-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCS12-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS11-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS11-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCS11-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ2-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ2-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCZ2-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYA-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYA-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCYA-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SZ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS13-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS13-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCS13-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ13-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ13-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCZ13-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCY21-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCY21-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCY21-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä.

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Ulkoiset mediakortit Asiakirjan osanumero: 393506-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-G-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-G-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-G-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 419584-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCSA-sarja / VPCSB-sarja. Downloaded from LpManual.com Manuals

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCSA-sarja / VPCSB-sarja. Downloaded from LpManual.com Manuals Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCSA-sarja / VPCSB-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCF13-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCF13-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCF13-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-C-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCSB-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCSB-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCSB-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-N-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-N-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG--sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-W-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Painikkeiden ja liitäntöjen sijainnit...14

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 404158-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FJ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FJ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FJ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia tietoja...10 Aloittaminen...12 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCF2-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCF2-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCF2-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-C-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-S-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-NS31MR/S

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-NS31MR/S Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 P-870HN-51b pikaopas Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Esittely P-870HN on monipuolinen ja nykyaikainen VDSL2-reititin, jossa yhdistyvät nopea Internet-yhteys,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TT-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TT-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-TT-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja -

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-TT21XN/B

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-TT21XN/B Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SONY VAIO VGN-TT21XN/B. Löydät kysymyksiisi vastaukset SONY VAIO VGN-TT21XN/B käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCF2-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCF2-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCF2-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Virranhallinta Käyttöopas

Virranhallinta Käyttöopas Virranhallinta Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-BX-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-BX-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-BX-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ12-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ12-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCZ12-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TX-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TX-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-TX-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia tietoja...10 Aloittaminen...12 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 396848-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-FW51JF/H

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VGN-FW51JF/H Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO V6065EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO V6065EA käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCCW2-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCCW2-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCCW2-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot