1. LUKUVUOSI LUKIOT JA AMMATTIOPISTO. Syyslukukausi: Kevätlukukausi:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. LUKUVUOSI LUKIOT JA AMMATTIOPISTO. Syyslukukausi: Kevätlukukausi:"

Transkriptio

1 LUKUVUOSI

2 1. LUKUVUOSI LUKIOT JA AMMATTIOPISTO Syyslukukausi: Syysloma lukiot to pe Syysloma Sampo ma pe Itsenäisyyspäivä ti Joululoma pe su Jaksot ja koeviikot: Kevätlukukausi: Koulu alkaa ma 9.1 Talviloma ma su Pääsiäisloma pe ma Vappu ma Helatorstai to Ylioppilaskokeet: 1. ti ke ke ke Syksyn kokeet viikoilla to ti ti ti Kevään kokeet viikoilla 6-7 ja ke ti 7.2. ti ti ke 8.2. to 6.4. to to pe 7.4. la 3.6. ke to 1.6. URHEILUAKATEMIA: Akatemian aamuharjoitukset on kolmena aamuna viikossa tiistai, torstai ja perjantai. Harjoitukset alkavat klo 8.00 tai mahdollisesti jo aiemmin ja loppuvat sillä tavoin, että ehtii seuraavalle oppitunnille. Opiskelija ilmoittaa ryhmänohjaajalle ja valmentajalle, miten osallistuu aamuharjoituksiin. Lukioissa akatemia on palkissa 4 lukujärjestyksessä. Lukiolaisien ei ole pakko osallistua koeviikolla aamuharjoituksiin. Ammattiopistossa opiskelija suunnittelee akatemiaharjoitukset lukujärjestykseen ja tarvittaessa kysyy neuvoa opinto-ohjaajalta, ryhmänohjaajalta tai akatemian koordinaattorilta. Ammattiopistolla oma ohjeistus akatemiatoimintaan. Ammattiopistossa työssä oppimisjaksolla opiskelija, työpaikkaohjaaja ja vastaava opettaja sopivat yhdessä pelisäännöt työssä oppimisjaksolle. Attitude is a little thing that makes a big difference. Winston Churchill

3 2. HARJOITUSPÄIVÄKIRJAN TÄYTTÄMINEN Urheilija pitää akatemiaharjoituksista päiväkirjaa ja palauttaa sen lukiojaksojen mukaisesti koordinaattorille. Akatemian kautta menevät suoritukset kouluille. Valmennus opintosuorituksina: Kunkin opiskelijan on mahdollisuus saada kursseja aamuharjoituksiin osallistumisesta. Lukioissa kursseja tulee seuraavasti 3kurssia/1.lukuvuosi, 3kurssia/2.lukuvuosi ja 2kurssia/3.lukuvuosi, eli 8 kurssia yhteensä. Kolmen opintoviikon saaminen edellyttää 4 jaksossa/lukuvuosi osallistumista akatemiavalmennukseen. Saimaan ammattiopistossa on mahdollisuus saada 15 osaamispistettä, joista 5 osaamispistettä sisältyvät yhteiseen tutkinnon osaan ja 10 osaamispistettä vapaasti valittaviin opintoihin. Ammattiopistossa akatemiatoiminta on arvioitavaa. Arvioinnin suorittavat yhteistyössä valmentajat ja koordinaattori. Arviointi ohjeet annetaan opiskelijoille ja valmentajille lukuvuoden alussa. Harjoituspäiväkirjan palautuspäivät (lukio ja ammattiopisto): 1. jakso keskiviikko mennessä 2. jakso tiistai mennessä 3. jakso tiistai mennessä 4. jakso torstai mennessä 5. jakso perjantai mennessä Harjoituspäiväkirjan täyttöohje: - Merkitse aamuharjoituksen päivämäärä ja viikonpäivä (ti, to tai pe), harjoituspaikka ja harjoitus (esim. voimaharjoitus, lajiharjoitus, nopeusharjoitus, jne.) - Mikäli et jonain harjoitusaamuna pysty osallistumaan aamuvalmennukseen ilmoita siitä akatemiavalmentajalle, sekä kirjoita päiväkirjaan syy, miksi et harjoitellut. - Palauta harjoituspäiväkirjasi palautuspäivään mennessä akatemian koordinaattorille (Elina Sinisalo, elina.sinisalo@eklu.fi, urheiluakatemian postilaatikko ammattiopiston aulassa Pohjolankatu 12, EKLU: toimisto Imatran Urheilutalo) You miss 100 percent of the shots you don t take. Wayne Gretzky

4 - Pidä huoli siitä, että sinulla on uusi harjoituspäiväkirja valmiina. Uusia harjoituspäiväkirjoja saa akatemian nettisivuilta akatemia/materiaalit sekä omista oppilaitoksista. - Allekirjoituksella urheilija todistaa harjoituspäiväkirjaan merkityt aamuharjoitukset suoritetuiksi. Jos pidät omaa päiväkirjaa, niin riittää se akatemiaharjoituspäiväkirjaksi. Akatemian harjoituspäiväkirja on siis minimivaatimus! Harjoituspäiväkirjan pitäminen: Se on urheilijalle työväline, tukee harjoittelua, auttaa määrittämään levon ja rasituksen suhdetta, kertoo harjoitustuntimäärät, tehot ja fiilikset. Se toivottavasti motivoi sinua myös omakohtaiseen harjoitteluun, antaa sinulle vihjeitä siitä harjoitteletko tarpeeksi, liian vähän vai jopa liikaa, antaa suuntaa siitä mihin harjoittelu painottuu mitä voisi lisätä tai vähentää jne. Netistä löytyy valmiita harjoituspäiväkirjaohjelmia. Käy tutustumassa (esim.treenit.net, treeni.fi, innosport.fi, Polar ym). Valmentajat voivat toimia tukenasi, ohjata harjoitteluasi, antaa ohjeita, korjata virheitä, kannustaa, mutta vain Sinä itse voit päättää sen, kuinka paljon olet valmis satsaamaan ja mitkä ovat tavoitteesi! Sinulla on mahdollisuus! You can't put a limit on anything. The more you dream, the farther you get. - Michael Phelps

5 3. NÄIN HOIDAN ASIANI URHEILUAKATEMIASSA Ole aktiivinen Seuraa yhteisiä tiedotuskanavia ja kysy, jos jokin on epäselvää. Ole ajoissa paikalla Myöhästely häiritsee valmennusta ja opetusta. Hoida huolella Poissaolojen anominen ja ilmoittaminen hyvissä ajoin. Korvaavista tehtävistä etukäteen sopiminen poissaolon ajalta. Valmentajien, opettajien ja ryhmänohjaajien infoaminen Opintosuunnitelma ja kurssivalinnat Hahmottele opintosuunnitelmasi koko opiskeluajalle. Opiskelijana päätät itse tietyissä rajoissa valinnoistasi, sitoudu valintoihisi. Tee muutokset ajoissa opinto-ohjaajan kanssa. Yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaan toimimalla löytyy myös enemmän sinulle sopivia ratkaisuja ja mahdollisuuksia. Muista hyvät tavat, sillä itsesi lisäksi edustat myös akatemiaa ja seuraasi. Work hard, dream big.

6 4. OHJEITA OPISKELUUN Huomaa, että akatemiassa oleminen edellyttää sekä opinnoissa että urheilussa edistymistä. Urheilijan kannattaa itse olla aktiivinen opiskelun ja valmennuksen yhteensovittamisessa. Apua saa mm. ryhmänohjaajalta, opinto-ohjaajilta ja urheiluakatemian koordinaattorilta. Ohjeita opiskelevalle urheilijalle: 1. Suunnittele ajankäyttöäsi - Ajan käyttö on valintoja, suunnittele ajankäyttöäsi opiskeluun, urheiluun ja vapaaaikaan liittyen. Pistä asioita tärkeysjärjestykseen. Selkeät tavoitteet ja hyvät suunnitelmat ovat tarpeen. 2. Suunnittele opintosi ja ota vastuuta omasta oppimisestasi - Ensimmäinen vuosi uudessa koulussa voi olla uusien opiskelukäytäntöjen opettelemista. Pyydä tarvittaessa apua opintojensuunnitteluun opinto-ohjaajalta ja suunnittele itsellesi sopiva työjärjestys, ettei kokonaiskuormitus nouse liian suureksi. Varaa myös joustoaikaa. 3. Tiedota opettajia hyvissä ajoin poissaoloista - Ilmoita ajoissa kouluun tulevista leireistä, kilpailumatkoista ym. Hae lupa poissaoloille koulukohtaisten käytäntöjen mukaisesti. Selvitä mahdolliset tehtävät ja korvaukset poissaolon ajalle. Jos poissaolot sattuvat koeviikon ajalle, selvitä mahdollisuus kokeiden suorittamiseen. 4. Laadi aikataulua koulutehtävien hoitamisesta ja pysy siinä Menestykseen johtava hissi on epäkunnossa, ole hyvä ja käytä portaita.

7 5. TIEDOTUS Muuttuneista yhteystiedoista ilmoitus koordinaattorille. Urheilija on myös velvollinen ilmoittamaan, jos tilanteet muuttuvat ja ei ole enää mukana akatemiatoiminnassa. Akatemian yhteiset asiat Nettisivut Sähköposti ja watsapp-ryhmät Sosiaalinen media Facebook, Twitter Harjoitusryhmän asiat Valmentaja/valmentajat huolehtivat harjoitusryhmän omasta tiedottamisesta. Urheilija on velvollinen ilmoittamaan valmentajalle poissaolot ym. 6. LIIKUNTAPAIKAT Lappeenranta: Kaupungin liikuntapaikat ovat urheiluakatemialaisten käytössä akatemian harjoitusaamuina klo Urheilutalo ja uimahalli: - akatemiaharjoitusajalle ti, to ja pe klo on oma PIN-koodi, jonka saa kassalta omaa nimeä vastaan. PIN -koodin toimii vain kyseisenä ajankohtana. - voit lunastaa itsellesi myös henkilökohtaisen kulkukortin hintaan 5, jolla pääset akatemiaharjoituksiin maksutta porteista ja saat muille ajoille ladattua kulkuoikeuksia hintaan 2 /kerta urheilutalon harjoitustiloihin. Ability may take you to the top, but it takes character to stay there.

8 Imatra: Kaupungin liikuntapaikat ovat urheiluakatemialaisten käytössä akatemian harjoitusaamuina. Urheilutaloon ja uimahalliin saat kulkukortin kassalta. Juoksusuora varattu akatemiaharjoituksiin. Mikäli lajit haluavat käyttöönsä normaalista poikkeavan harjoituspaikan hoituu varaus koordinaattorin kautta. 7. LUKUVUODEN KULKUA Yleisvalmennus Lappeenranta: tiistai, torstai, perjantai Imatra: yhteisharjoitukset perjantaisin Luennot Luentoja järjestetään eri teemoilla urheilua tukevista aiheista. Luennot tarkoitettu kaikille ja on suositeltavaa, että niihin osallistuu! Henkisen valmennuksen kokonaisuus Lappeenrannassa ja Imatralla. Lappeenranta: Uusille: torstai 8.9, torstai 13.10, torstai 3.11, torstai Syventävät: perjantai 2.9, perjantai 28.10, perjantai 13.1, perjantai Imatra: perjantai 7.10, perjantai 11.11, perjantai 27.1, perjantai 24.3, perjantai 19.5 Valmentajille: Jaksotapaamiset jokaisen jakson lopussa Valmentajaverkostotapaamiset: akatemiavalmentajat ja verkostovalmentajat Motivaatio on sitä, että unelmien ylle vedetään työhaalarit.

9 8. TUKIPALVELUT Löytyvät akatemian nettisivuilta: 9. YHTEYSTIETOJA Etelä-Karjalan Urheiluakatemian koordinaattori Elina Sinisalo toimisto: Kotipolku 2, IMATRA Pääsääntöisin torstaisin tavattavissa Ammattiopistolla Pohjolankatu 12, Lappeenranta. (Urheilutaloa vastapäätä, 2. kerros huone A213) Oppilaitokset: Kimpisen lukio vs. rehtori Olli Mielonen opinto-ohjaaja Tuija Jaatinen Mira Kankkunen liikunnan opettaja Rauno Martikainen Lyseon lukio rehtori Mika Luukkonen A goal without a plan is just a wish. Success is not a destination, but the road that you're on.

10 opinto-ohjaaja Helena Mielikäinen Itä-Suomen koulu opinto-ohjaaja Satu Komi Saimaan ammattiopisto, Lappeenranta ja Imatra opinto-ohjaaja Asta Sillanpää Imatran Yhteislukio rehtori Mika Strömberg opinto-ohjaaja Kristiina Heikura Lukuvuoden alussa valmentajille ja kouluille toimitetaan yhteystietolistat. Don t run away from challenges, run over them.

11

Urheilijakoulutus. Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija

Urheilijakoulutus. Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija Urheilijakoulutus Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija Urheilijan polku Ekamissa 2015-2016 Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla on Opetushallituksen myöntämä erityistehtävä

Lisätiedot

Urheilijakoulutus. Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija

Urheilijakoulutus. Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija Urheilijakoulutus Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija Urheilijan polku Ekamissa 2015-2016 Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla on Opetushallituksen myöntämä erityistehtävä

Lisätiedot

Urheilijakoulutus. Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija

Urheilijakoulutus. Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija Urheilijakoulutus Antti Kolsi Etelä-kymenlaakson urheiluakatemian pro-ryhmä Yleisurheilija Urheilijan polku Ekamissa 2015-2016 Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla on Opetushallituksen myöntämä erityistehtävä

Lisätiedot

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 22.10.2014 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: HARJOITUSPÄIVÄKIRJA 29.9.2014-29.3.2015 Oulun Pyrintö ry Nummikatu 18-20, 90100 Oulu p. 044 781 2809 www.oulunpyrinto.fi HARJOITTELUN TAVOITTEET HUOM! Lahjakkuutta on

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT:

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: HARJOITUSPÄIVÄKIRJA 28.09.2015 27.3.2016 Oulun Pyrintö ry Nummikatu 18-20, 90100 Oulu p. 044 781 2809 www.oulunpyrinto.fi HARJOITTELUN TAVOITTEET HUOM! Lahjakkuutta on

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset

VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 28.10.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO 348 opiskelijaa - rehtori Mika Strömberg

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN FORSSAN AMMATTI- INSTITUUTTIIN AMMATILLISIA PERUSTUTKINTO-OPINTOJA JA FORSSAN URHEILUAKATEMIAAN URHEILUA!

TERVETULOA OPISKELEMAAN FORSSAN AMMATTI- INSTITUUTTIIN AMMATILLISIA PERUSTUTKINTO-OPINTOJA JA FORSSAN URHEILUAKATEMIAAN URHEILUA! Elokuu 2019 Päivi Hasia 1 TERVETULOA OPISKELEMAAN FORSSAN AMMATTI- INSTITUUTTIIN AMMATILLISIA PERUSTUTKINTO-OPINTOJA JA FORSSAN URHEILUAKATEMIAAN URHEILUA! 2 URHEILIJAN OPINPOLKU Opiskelija on hyväksytty

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA 15a-15f 21.10.2015 TERVETULOA! rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio

VANHEMPAINILTA 15a-15f 21.10.2015 TERVETULOA! rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio VANHEMPAINILTA 15a-15f 21.10.2015 TERVETULOA! rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio ILLAN AIHEET * lukion ja opettajien esittely * erityislinjat ja opiskelijahuoltoasiaa * muutamia asioita ja lukiokäytänteitä

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Elämän hallinta Uni Ravinto Lepo

Elämän hallinta Uni Ravinto Lepo Elämän hallinta Uni Ravinto Lepo Opiskelujen suunnittelu Vastuu opinnoista Opiskelun tuki Valmistuminen Aamuharjoittelu Fyysinen harjoittelu Henkinen valmennus Urheilijan elämäntavat *Sitoutuu noudattamaan

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

Tampereen seudun ammattiopisto. Amerikkalainen jalkapallo Tampereen urheiluakatemiassa

Tampereen seudun ammattiopisto. Amerikkalainen jalkapallo Tampereen urheiluakatemiassa Tampereen seudun ammattiopisto Amerikkalainen jalkapallo Tampereen urheiluakatemiassa 4.12.2016 Urheiluoppilaitokset Sammon keskuslukion urheilulinja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu Erityisen koulutustehtävän

Lisätiedot

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA 14a-14f TERVETULOA! rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio

VANHEMPAINILTA 14a-14f TERVETULOA! rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio VANHEMPAINILTA 14a-14f 29.10.2014 TERVETULOA! rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS ILLAN AIHEET * lukion ja opettajien esittely * opiskelijahuoltoasioita *

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT Huippu-urheiluväylä

AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT Huippu-urheiluväylä Suunnitelman laadinta Pvm 15/2 2013 Rakenteen tarkistus Pvm 21/3 2013 Muodollinen tarkistus Pvm 28/3 2013 Suunnitelman hyväksyntä Pvm 17/4 2013 Hyväksytty toisen asteen koulutuslautakunnan jaostossa Pvm

Lisätiedot

LEGALLY BLONDE HARJOITUSPÄIVÄT

LEGALLY BLONDE HARJOITUSPÄIVÄT LEGALLY BLONDE HARJOITUSPÄIVÄT 2013-2014 Maanantai: *näyttelijäntyö klo 14.45-17.00 TORNIS Keskiviikko: * musikaalilaulu syyslukukausi klo 14.15-15.45/16.30 MUSLK * musikaalilaulu kevätlukukausi klo 14.45-16.15/17.00

Lisätiedot

Miten kurssit tehdään Eirassa?

Miten kurssit tehdään Eirassa? Miten kurssit tehdään Eirassa? Peruskoulussa sinun pitää olla tunneilla, tehdä kurssiin kuuluvat tehtävät ja osallistua loppukokeisiin. Verkkokurssit (suomen kielen kirjoituskurssi s2kki2v ja s2klu2v)

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄT. *musikaalitanssi klo /16.30 (joka toinen viikko opettaja paikalla / joka toinen viikko omatoiminen harjoitus)

HARJOITUSPÄIVÄT. *musikaalitanssi klo /16.30 (joka toinen viikko opettaja paikalla / joka toinen viikko omatoiminen harjoitus) HARJOITUSPÄIVÄT Maanantai: *näyttelijäntyö klo 14.30-16.45 Keskiviikko: *musikaalilaulu klo 14.30-16.45 *musikaaliorkesteri syyslukukausi klo 14.15-15.45 kevätlukukausi klo 14.30-16.45 Perjantai: *musikaalitanssi

Lisätiedot

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS lukuvuosi 2015-2016 Hyvät oppilaat Musiikkiopiston aukioloajat Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa työskentelyänne Lauttasaaren musiikkiopistossa. Tähän

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA TERVETULOA! KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO rehtori Mika Strömberg

VANHEMPAINILTA TERVETULOA! KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO rehtori Mika Strömberg VANHEMPAINILTA KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO16 2.11.2016 TERVETULOA! rehtori Mika Strömberg ESITYKSEN AIHEET * lukion esittely ja tilat * kaksoistutkinto-opinnot * ylioppilastutkinto * sähköiset ylioppilaskirjoitukset

Lisätiedot

Huippu-urheilijaksi pyrkiminen on tietoinen elämänstrateginen valinta nuorelle urheilijalle. Huipulle pyrkivän nuoren urheilijan suurin pulma on se,

Huippu-urheilijaksi pyrkiminen on tietoinen elämänstrateginen valinta nuorelle urheilijalle. Huipulle pyrkivän nuoren urheilijan suurin pulma on se, Huippu-urheilijaksi pyrkiminen on tietoinen elämänstrateginen valinta nuorelle urheilijalle. Huipulle pyrkivän nuoren urheilijan suurin pulma on se, että lisääntyvä harjoittelu ja vaativa opiskelu sijoittuvat

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

OLIVER! HARJOITUSPÄIVÄT

OLIVER! HARJOITUSPÄIVÄT Maanantai: OLIVER! HARJOITUSPÄIVÄT 2016-2017 * isot ja pienet: näyttelijäntyö klo 14.45-17.00 TORNIS Keskiviikko: * isot musikaalilaulu syyslukukausi klo 14.30-16.00/16.45 MUS.LK * isot ja pienet: musikaalilaulu

Lisätiedot

TUNTEELLINEN KONE HARJOITUSPÄIVÄT

TUNTEELLINEN KONE HARJOITUSPÄIVÄT TUNTEELLINEN KONE HARJOITUSPÄIVÄT 2018 2019 Maanantai: * näyttelijäntyö klo 14.45 16.15/17.00 TORNIS Keskiviikko: * musikaalilaulu klo 14.45 16.15/17.00 mus.lk (kevät: Tornis) * musikaaliorkesteri klo

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot yhteishaku 2015 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Opiskelijan polku 2 Mitä hyötyä? Opiskelemalla lukioaineita parannat mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opintojen

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA Rehtori Mika Strömberg

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA Rehtori Mika Strömberg II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 23.4.2014 Rehtori Mika Strömberg LUKIOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Lukiokoulutuksen tavoi7eena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi

Lisätiedot

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta.

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. ROT 21.4.2015 1. UUSINTA 28.4. Tiistain 28.4. uusintaan ilmoittautuminen 17.4. - 26.4. Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. 2. Eurooppa-päivä Lyseon Harjun toimipisteellä 11.5. Vietämme koko Lyseon

Lisätiedot

HAIRSPRAY HARJOITUSPÄIVÄT

HAIRSPRAY HARJOITUSPÄIVÄT Maanantai: HAIRSPRAY HARJOITUSPÄIVÄT 2017-2018 * näyttelijäntyö klo 14.45-17.00 TORNIS Keskiviikko: * musikaalilaulu syyslukukausi klo 14.30-16.00/16.45 MUS.LK * musikaalilaulu kevätlukukausi klo 14.40-16.55

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI LEIRIAJAN KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI LEIRIAJAN KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI LEIRIAJAN KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa.

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO OPAS kahden tutkinnon opiskelijoille 2015 2016 Mikkelin etä- ja aikuislukio Päämajankuja 4 50100 Mikkeli Toimisto ma-to klo 9-17 ja pe 8-14.45 Päämajankuja 4, 3. krs. puh.

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA TERVETULOA! KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO rehtori Mika Strömberg

VANHEMPAINILTA TERVETULOA! KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO rehtori Mika Strömberg VANHEMPAINILTA KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO17 11.10.2017 TERVETULOA! rehtori Mika Strömberg ESITYKSEN AIHEET * lukion esittely * kaksoistutkinto-opinnot * ylioppilastutkinto * sähköiset ylioppilaskirjoitukset

Lisätiedot

YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA!

YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA! YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA! Yhteishaku 1.-19.3.2010 HALUATKO HUIPPU-URHEILIJAKSI? Kuortaneen lukio ja Kuortaneen urheiluopisto järjestävät yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa

Lisätiedot

Huoltajailta 17

Huoltajailta 17 17.10.2017 Huoltajailta 17 17 huoltajailta 17:00-18:00 Kahvit ruokalassa, opiskelijakunta 18:00-19:35 Ryhmänohjaajan tunti kotiluokissa 17A 301 17B 202 17C 407 17D 401 17E 208 17F 408 17G 307 Mika Rissanen

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa!

Abien vanhempainilta Tervetuloa! Abien vanhempainilta 27.8.2013 Tervetuloa! Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet 9.9. 27.9.2013 1. jakson koeviikko 25.9. 1.10.2013 Retkiä oppilaitoksiin Syysloma 21.10-27.10.2013 2. jakson koeviikko

Lisätiedot

Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia

Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia Espoon aikuislukio Aineopiskelijan opas Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia Sisällysluettelo Yleistä. 2 Pitkä matematiikka.3 Laaja fysiikka.5 Laaja kemia.6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7 Kurssien

Lisätiedot

KAKSOISTUTKINTO (ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto)

KAKSOISTUTKINTO (ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto) Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO 2017 2018 (ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto) Koulutuskeskus Sedu, Lapua Vesipalontie 2 62100 Lapua puh. 020 124 6000 opo Maarit Tupamäki puh. 040 830

Lisätiedot

Tavoitteena voi olla

Tavoitteena voi olla elukio-opiskelu Tavoite elukion verkkosivut elukioon ja sen kursseille ilmoittautuminen Kurssivalinnat Opiskelu Opetus Koeviikko Kurssin arviointimerkinnät Uusintakoe Ohjaus Tavoitteena voi olla o ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Kaksoistutkinto - merkonomi ja ylioppilas

Kaksoistutkinto - merkonomi ja ylioppilas Kaksoistutkinto - merkonomi ja ylioppilas MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen ja Vantaan aikuislukion yhteistyöprojekti Ylioppilastutkintoon voi osallistua paitsi lukion oppimäärän, myös ammatillisen

Lisätiedot

LUKIOINFOA 9-luokille syyskuu 2015

LUKIOINFOA 9-luokille syyskuu 2015 rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio Koulukatu 2, 55100 Imatra www.imatranyhteislukio.fi LUKIOINFOA 9-luokille syyskuu 2015 IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN LUKIOKOULUTUS PÄIVÄLUKIO 350 opiskelijaa IB-LUKIO

Lisätiedot

Urheiluvalmentautumisen tutkinnon osat ammatillisessa tutkinnossa. Tavoitteet. Urheiluvalmennus ja ammatillinen perustutkinto

Urheiluvalmentautumisen tutkinnon osat ammatillisessa tutkinnossa. Tavoitteet. Urheiluvalmennus ja ammatillinen perustutkinto Urheiluvalmentautumisen tutkinnon osat ammatillisessa tutkinnossa Urheilijoiden ammatillisen peruskoulutuksen erityisen tehtävän saaneissa oppilaitoksissa urheiluvalmentautuminen on integroitu yhtenäiseksi

Lisätiedot

LUKIOINFOA 9-luokille marraskuu 2014

LUKIOINFOA 9-luokille marraskuu 2014 rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio Koulukatu 2, 55100 Imatra www.imatranyhteislukio.fi LUKIOINFOA 9-luokille marraskuu 2014 IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN LUKIOKOULUTUS PÄIVÄLUKIO 384 opiskelijaa

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN! Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelman infotilaisuus 27.8.2013

TERVETULOA OPISKELEMAAN! Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelman infotilaisuus 27.8.2013 TERVETULOA OPISKELEMAAN! Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelman infotilaisuus 27.8.2013 Päivän ohjelma 12.00 Opiskelukäytännöt INFIMissä 13.30 Kahvitauko 14.00 Tutkintokohtaiset

Lisätiedot

HAKUOHJEET YLÄKOULUVALMENNUKSEEN LUKUVUODEKSI 2016-2017

HAKUOHJEET YLÄKOULUVALMENNUKSEEN LUKUVUODEKSI 2016-2017 HAKUOHJEET YLÄKOULUVALMENNUKSEEN LUKUVUODEKSI 2016-2017 Toiminnan tavoitteet: Lisätä harjoitusmääriä päiväaikaan. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen. Koulujen ja seurojen kasvattamisyhteistyö. Nuorisovalmennuksen

Lisätiedot

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille Opas lukiotulokkaiden vanhemmille PIETARSAAREN LUKIO Koulukatu 20 68600 PIETARSAARI Puhelimet (06) 786 3111 puhelinvaihde (06) 786... ohivalinta 3294 kanslia 3333 rehtori 3483 vararehtori 3483 opettajainhuone

Lisätiedot

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku. Suomen Olympiakomitea ry

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku. Suomen Olympiakomitea ry Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku Suomen Olympiakomitea ry Sisällys 1. Kenelle urheiluoppilaitos sopii? 2. Miten urheilija voi hyötyä urheiluoppilaitoksesta? 3. Mihin urheiluoppilaitokseen urheilijan

Lisätiedot

ESPOON AIKUISLUKIO OPINTO-OPAS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEET

ESPOON AIKUISLUKIO OPINTO-OPAS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEET ESPOON AIKUISLUKIO OPINTO-OPAS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEET LUKUVUOSI 2017 2018 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä...3 Pitkä matematiikka...4 Laaja fysiikka...5 Laaja kemia...6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7 Verkkokurssit...8

Lisätiedot

Espoon aikuislukio. Matemaattisluonnontieteellisten. opinto-opas

Espoon aikuislukio. Matemaattisluonnontieteellisten. opinto-opas Espoon aikuislukio Matemaattisluonnontieteellisten aineiden opinto-opas 2017-2018 1 Sisällysluettelo Yhteystiedot... 3 Yleistä... 3 Pitkä matematiikka... 4 Laaja fysiikka... 5 Laaja kemia... 5 Lääketieteelliseen

Lisätiedot

KAKSOISTUTKINTO

KAKSOISTUTKINTO Sedu Lapua KAKSOISTUTKINTO 2019 2020 (ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto) Sedu Lapua puh. 020 124 6000 opo Maarit Tupamäki puh. 040 830 0471 opo Minna Pesonen puh. 040 868 2068 www.sedu.fi Lapuan

Lisätiedot

Tavoitteena voi olla

Tavoitteena voi olla elukio-opiskelu Tavoite elukion verkkosivut elukioon ja sen kursseille ilmoittautuminen Kurssivalinnat Opiskelu Opetus Koeviikko Kurssin arviointimerkinnät Uusintakoe Ohjaus Tavoitteena voi olla o o o

Lisätiedot

KAKSOISTUTKINTO

KAKSOISTUTKINTO Sedu Lapua KAKSOISTUTKINTO 2018 2019 (ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto) Sedu Lapua Vesipalontie 2 62100 Lapua puh. 020 124 6000 opo Maarit Tupamäki puh. 040 830 0471 opo Minna Pesonen puh. 040

Lisätiedot

HARJOITTELU VUONNA Tiedotustilaisuus ti klo

HARJOITTELU VUONNA Tiedotustilaisuus ti klo TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutus HARJOITTELU VUONNA 2014 Tiedotustilaisuus ti 19.11.2013 klo 14.00-15.00 Harjoittelu osana opintoja KM-tutkintoon

Lisätiedot

Matemaattisluonnontieteelliset. aineet

Matemaattisluonnontieteelliset. aineet Espoon aikuislukio Aineopiskelijan opas Lukuvuosi 2016-2017 Matemaattisluonnontieteelliset aineet Sisällysluettelo Yleistä. 2 Pitkä matematiikka.3 Laaja fysiikka.5 Laaja kemia.6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7

Lisätiedot

TERVETULOA KASTELLIN LUKIOON

TERVETULOA KASTELLIN LUKIOON TERVETULOA KASTELLIN LUKIOON 13.8.2019 OPINTO-OHJAUS OPINTO-OHJAUS ON JAETTU OHJAUSRYHMITTÄIN SEURAAVASTI: 19A Janne Metsänheimo Anu Törmi 19B Nonna Kostamo Anu Törmi 19C Jenni Kaikkonen Anu Törmi 19D

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Päiv ä. Pvm. Toiminta

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Päiv ä. Pvm. Toiminta Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2018 2019 1. jakso 13.8. 30.9. Piv Ke 8.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17.00 To 9.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12-18 Pe 10.8. La 11.8. Su 12.8.

Lisätiedot

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13 Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 1. jakso 18.8. 5.10. Päivä Pvm. Toiminta Ti 12.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 18.00 Ke 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12.00 18.00 To 14.8. Opinto-ohjaaja

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957

TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957 TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957 Yhteystiedot etunimi.sukunimi@edu.hel.fi Lukuvuosiopas 2016-2017 Kalenteri Koulun palvelut Jaksotus YO-aikataulut Koulun käytännöt Seurantalomakkeet Erillissopimukset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKIOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi

Lisätiedot

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI 14.8.2018 Tervetuloa! Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto > Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista

Lisätiedot

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8 2006 VIIKKO 32 ASUMIS- VALMENNUS MAANANTAI 7.8 TIISTAI 8.8 KESKIVIIKKO 9.8 TORSTAI 10.8 PERJANTAI 11.8 LAUANTAI 12.8 SUNNUNTAI 13.8 OMAT MENOT ITAVA AIHE/ TAVOITE OPETTAJAN HAMPAIDEN PESU AAMU ILTA AAMU

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Opiskelijan info verkko-opiskelusta 1. eriveria, mikä se on? 2. Mitä on verkko-opiskelu? 3. Miksi verkko-opiskelua? 4. Mistä opinnot löytyvät? 5. Mitä opintoja? 6. Miten verkossa opiskellaan?

Lisätiedot

7-luokka Ari-Matti 2015

7-luokka Ari-Matti 2015 7-luokka Muutos siirryttäessä yläkouluun Vastuu omasta opiskelusta! Välineet Myöhästelyt Yhteys aineenopettajaan jos kysyttävää ko. aineesta Useita opettajia Luokanvalvoja hoitaa Poissaolot Oppilaan Wilma

Lisätiedot

yle.fi/aihe/abitreenit

yle.fi/aihe/abitreenit Kaksoistutkinto Saimaan ammattiopisto Sampossa lv 2017-2018 Kaksoistutkinnon opinto-ohjaaja: Virpi Miettinen virpi.miettinen@edusampo.fi p. 040 550 1621 www.ylioppilastutkinto.fi yle.fi/aihe/abitreenit

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 600 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Valmentajat: Antti Örn Yhteystiedot: 044-5155505 antti.orn@suunnistusliitto.fi Tehtävät: Valmennuksen koordinointi ja ohjelmointi Valmennus Valmennusryhmän

Lisätiedot

KAKSOISTUTKINTO

KAKSOISTUTKINTO Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO 2016 2017 (ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto) Koulutuskeskus Sedu, Lapua Vesipalontie 2 62100 Lapua puh. 020 124 6000 opo Maarit Tupamäki puh. 040 830

Lisätiedot

LV 1718 alkaa

LV 1718 alkaa 15 LV 1718 alkaa 10.8.2017 Lukio-opinnot Suoritettava 75 kurssia joista pakollisia 47/51 ja valtakunnallisia syventäviä 10 Mikä on kurssitilanteesi lukuvuoden alkaessa? Sinulla pitäisi olla >60 kurssia,

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 Lukujärjestyksen suunnittelu Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2015 2016 1. jakso 17.8. 4.10. Ti 11.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 12.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12 18 To 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa

Lisätiedot

AMMATTILUKIOTOIMINTA TORNIOSSA Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa

AMMATTILUKIOTOIMINTA TORNIOSSA Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa Mikä on ammattilukiotoiminta Torniossa? Mitä tahansa ammatillista perustutkintoa opiskeleva opiskelija voi opiskella perustutkinnon rinnalle myös ylioppilastutkinnon

Lisätiedot

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8.

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ELOKUU pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ma 11.8. ti 12.8. ke 13.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa,

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO

Koulutuskeskus Sedu, Lapua KAKSOISTUTKINTO ahden tutkinnon opinnot ( kaksoistutkinto ) Lapuan opetuspisteessä Sedu Lapuan opiskelijana sinulla on mahdollisuus ilmoittautua kaksoistutkinnon suorittajaksi. Peruskoulun opintomenestykselle ei ole asetettu

Lisätiedot

LUKIOINFOA 9-luokan huoltajille tammikuu 2016

LUKIOINFOA 9-luokan huoltajille tammikuu 2016 rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio Koulukatu 2, 55100 Imatra www.imatranyhteislukio.fi LUKIOINFOA 9-luokan huoltajille tammikuu 2016 Toisen asteen koulutus: LUKIO - KOULUTUS AMMATILLINEN KOULUTUS

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot

Opinto-ohjaus 2. vuosiasteella

Opinto-ohjaus 2. vuosiasteella Opinto-ohjaus 2. vuosiasteella Jaksot 1-2: Oman yo-koesuunnitelman suunnittelu hajauttamiseen tai kerralla kirjoittamiseen perustuen Kurssivalintojen viimeistelyä edelliseen perustuen Yo-koesuunnitelman

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle 2019-2020 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Valitse ja vaikuta! Esivalinnat lukuvuodelle 2019-2020 Lukion opiskelijoilta kerätään esivalinnat kurssivalinnoista

Lisätiedot

TERVETULOA LUKIOLAISEN VANHEMMAKSI 17 - ryhmänohjaajat

TERVETULOA LUKIOLAISEN VANHEMMAKSI 17 - ryhmänohjaajat TERVETULOA LUKIOLAISEN VANHEMMAKSI 17 - ryhmänohjaajat PÄIVITTÄINEN TYÖAIKA Oppitunti kestää 75 minuuttia. 1. tunti 08.00 09.15 2. tunti 09.30 10.45 3. tunti 11.00 11.45 ja 12.25-12.55 / 11.00 12.15

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

JYLLAN VANHEMPAINILLAT 2015-16

JYLLAN VANHEMPAINILLAT 2015-16 JYLLAN VANHEMPAINILLAT 2015-16 1. VUOSIKURSSI 2. VUOSIKURSSI 3. VUOSIKURSSI Kaikkien vuosikurssien vanhempainillat löytyvät siis tästä järjestyksessä. 1. VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA www.jylla.fi Opinto-ohjaus

Lisätiedot

YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN rehtori Mika Strömberg

YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN rehtori Mika Strömberg YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN 8.5.2017 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILAS (KEVÄT 2018?) LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) AMMATTIOPISTON KURSSIT (AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO) YLIOPPILASKIRJOITUKSET

Lisätiedot

Tervetuloa Vihdin lukioon!

Tervetuloa Vihdin lukioon! Tervetuloa Vihdin lukioon! RO-ryhmä Lukiossa opiskelijat jaettu 6 ryhmään sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. RO-ryhmä opiskelee ykkösjaksossa samat kurssit yhtenä ryhmänä. RO opettaa omaa ryhmäänsä

Lisätiedot

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri

Aikuislinjan lukuvuosikalenteri Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 2017 2018 1. jakso 21.8. 8.10. Ti 15.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 17 Ke 16.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12-18 To 17.8. Opinto-ohjaaja ohjaa

Lisätiedot

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio 2015-16 Opinto-opas Kerimäen lukio Opinto-opas Näin opiskellaan Kerimäen lukiossa Tervetuloa opiskelemaan Kerimäen lukioon! Opintoihin liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat rehtori, opinto-ohjaaja ja

Lisätiedot

YLÄKOULUVALMENNUS 8-9 LK LUKUVUONNA

YLÄKOULUVALMENNUS 8-9 LK LUKUVUONNA YLÄKOULUVALMENNUS 8-9 LK LUKUVUONNA 2019-2020 URHEILUN JA OPISKELUN YHDISTÄMINEN YLÄKOULUSSA Valmennustoiminta 7-9lk Yläkouluvalmennus 8-9lk Urheiluyläkoulu 7-9lk Yläkoululeiritys ---------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2016-2017 LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

HARJOITTELU VUONNA Tiedotustilaisuus ke klo

HARJOITTELU VUONNA Tiedotustilaisuus ke klo TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutus HARJOITTELU VUONNA 2013 Tiedotustilaisuus ke 21.11.2012 klo 12.30-13.30 Harjoittelu osana opintoja KM-tutkintoon

Lisätiedot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot A130A0760 Ekonomin viestintätaidot Johdanto ja ohjeita kurssille Opettajat: Päivi Maijanen-Kyläheiko Heidi Parkkinen Lauri Haiko Mirka Rahman Päivän ohjelma 9.15 10.00 Esittäytyminen 10.00 10.45 Kurssin

Lisätiedot