SOLIDWORKS SIMULATION SUITE 3D-SUUNNITTELURATKAISUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOLIDWORKS SIMULATION SUITE 3D-SUUNNITTELURATKAISUT"

Transkriptio

1 SOLIDWORKS SIMULATION SUITE 3D-SUUNNITTELURATKAISUT SIMULAATIO- OHJATTU 3D- SUUNNITTELU Eri teollisuudenalojen valmistavat yritykset ovat tehneet virtuaalisesta 3D-simuloinnista arvokkaan suunnittelutyökalun fyysisten tuotteiden syntetisointia ja määrittämistä varten. Korkeatasoinen simulointi ei ole enää vain asiantuntijoiden käytettävissä. Inspiraatio ruokkii innovaatiota. Tuotesuunnittelijat voivat tehdä tekniset päätöksensä simulointitietojen ohjaamina ja tuoda esiin merkittäviä tuote- ja liiketoimintaetuja. Tehokkaiden ja intuitiivisten SOLIDWORKS Simulation -ratkaisujen avulla tuotesuunnittelijat voivat testata uudet ideat virtuaalisesti, arvioida niiden toimivuutta nopeasti ja tehokkaasti, parantaa laatua ja hankkia tietoja tuoteinnovointia varten.

2 SOLIDWORKS Simulation Solutions 3D-suunnitteluohjelmistopaketti tekniikkaan ja liiketoimintaan liittyvien päätösten tekemiseen SOLIDWORKS SIMULATION -RATKAISUJEN AVULLA YRITYKSET VOIVAT: Tuotteiden innovoinnin tehostaminen Kasvata markkinaosuutta ja erotu mullistavalla tuotesuunnittelulla. Tarjoa suunnittelutiimille intuitiiviset ja tehokkaat 3D-simulointityökalut suunnitteluvaihtoehtojen ja uusien ideoiden vertailemiseen, jotta markkinoille voidaan tuoda innovatiivisia tuotteita. Tuotteiden tehokkuuden parantaminen Paranna tuotteiden toimivuutta esimerkiksi alentamalla paineenlaskua ja lisäämällä hevosvoimia. Paranna tuotemallien ekotehokkuutta. Tuotekehityksen kustannusten pienentäminen Vähennä kalliiden prototyyppien tekemisen tarvetta integroimalla virtuaalinen testaus jo tuotekehityksen alkuvaiheeseen. Pienennä ulkoistuskustannuksia testaamalla suorituskyky ja toimivuus sisäisesti. Markkinoille pääsyn nopeuttaminen Optimoi tuotekehitys rakenteiden, nestevirtauksen, liikkeen, muovituotteiden ruiskuvalun ja kestävän suunnittelun intuitiivisella, sulautetulla ja CADilla varustetulla simuloinnilla. Vähennä fyysisten prototyyppien luomisen tarvetta, johon kuluu paljon aikaa. Optimoi kokoonpanon suorituskyky tarkistamalla osa- ja valusuunnitelmat hyvin varhaisessa suunnitteluvaiheessa. AINUTLAATUINEN RINNAKKAISSUUNNITTELUN TYÖNKULKU LUOKKANSA PARHAASEEN TUOTESUUNNITTELUUN ONGELMA Tunnetut tekijät: tuotteen tehtävät, suunnittelun rajoitukset ja tavoitteet IDEA/RATKAISUT Konseptien ideointi A B C D Verrataan malleja tavoitteisiin käyttämällä simulointia Suunnittelun ja simuloinnin yhteinen käyttöliittymä Nopea analyysi simulointia varten: liike, rakenteellinen lujuus, virtausarvot, lämpötilaan liittyvät asiat jne. VALINTA MALLI C Valitaan malli, jonka suorituskyky on paras HIENOSÄÄDÄ ARVIOI TESTAA/SIMULOI Kun malli kehittyy ja jalostuu, analyysi on täysin yhdistettävissä suunnitteluun, mikä mahdollistaa simulaatio-ohjatun suunnittelun CAD-mallin älykkyyttä hyödynnetään simuloinnissa Tulokset kerrotaan koko suunnittelutiimille PROTOTYYPPI Simulointi ohjaa, mitä fyysisiä testejä suoritetaan ja mitä mitataan TOTEUTUS LÄHETYS

3 SOLIDWORKS SIMULATION -RATKAISUT SOLIDWORKS Simulation -ratkaisujen avulla tuotesuunnittelijat voivat vähentää innovaatioihin liittyviä riskejä ja saada tuotteet nopeammin markkinoille vähäisemmällä fyysisten prototyyppien määrällä. Tämä laskee kustannuksia. SOLIDWORKS 3D CAD -sovelluksen täysin sulautetun yhtenäisen, tehokkaan ja intuitiivisen simulointiominaisuuksien sarjan avulla suunnittelijat voivat ymmärtää tuotteen toiminnallisuuden jo suunnitteluprosessin varhaisessa vaiheessa ja välttää kalliin ylisuunnittelun. SOLIDWORKS Simulation SOLIDWORKS Simulation -ohjelmisto on tehokas rakenteiden testaus- ja simulointiympäristö, jossa on intuitiivinen työnkulku. Monimutkaisten kuormituslaskelmien ja muihin fyysisiin ominaisuuksiin perustuvien ratkaisujen avulla saat vastaukset suunnitteluhaasteisiisi. Voit testata tuotteita suunnitteluprosessin aikana monilla eri parametreilla. Näitä ovat esimerkiksi kestävyys, staattinen ja dynaaminen vaste sekä lämpökäyttäytyminen. Voit käyttää saamiasi teknisiä tietoja optimoituun suunnitteluun mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. SOLIDWORKS Motion Simulation SOLIDWORKS Motion Simulation tarjoaa suunnittelijoille tehokkaan ja intuitiivisen kokoonpanon liikeanalyysin, jonka avulla voidaan määrittää tarkasti kuormitetun kokoonpanon fyysiset liikkeet sekä ajoitus (aikaan perustuva liike) tai sekvensointi (tapahtumaan perustuva liike). Kun kokoonpanon liike ja voimat on laskettu, voit suorittaa komponenttien rakenneanalyysin SOLIDWORKS Simulation -sovelluksella ja varmistaa näin tuotteen toimivuuden. SOLIDWORKS Flow Simulation SOLIDWORKS Flow Simulation -ohjelmistossa olevan intuitiivisen laskennallisen virtausdynamiikan (Computational Fluid Dynamics, CFD) työkalun avulla suunnittelijat voivat simuloida neste- ja kaasuvirran todellisissa olosuhteissa, tehdä erilaisia kokeiluja ja analysoida tehokkaasti nestevirtauksen, lämmönsiirtymisen ja liittyvien voimien vaikutukset upotettuihin tai ympäröiviin komponentteihin. Suunnittelijat voivat simuloida helposti suunnitteluprosessin alkuvaiheessa nestevirtausta, lämmön siirtymistä ja nestevoimaa, jotka vaikuttavat huomattavasti suunnitelman onnistumiseen.

4 SOLIDWORKS Simulation -ohjelmiston avulla voin löytää ja ratkaista mahdolliset ongelmat suunnittelun aikana, jotta heti ensimmäiset valetut osat ovat oikeanlaisia. Se on uskomaton työkalu, jonka avulla säästämme prosenttia pääomakustannuksista uusien tuotteiden kehittämisessä. Todd Turner, vanhempi tuotekehitysinsinööri, Macro Plastics SOLIDWORKS PLASTICS SOLIDWORKS Plastics -ruiskuvalun simulointi ennustaa, kuinka sulatettu muovi virtaa ruiskuvaluprosessin aikana. Tätä tuotantomenetelmää käytetään yli 80 prosentissa kaikista muovituotteista. Kun pystytään ennustamaan, kuinka muovi virtaa, valmistukseen liittyvät virheet voidaan ennustaa. SOLIDWORKS Plastics -ohjelmiston avulla voi myös ennustaa osien vääntymisen ja optimoida muottien jäähdytyksen. Käyttäjä voi muuttaa osan tai valun geometriaa, käsittelyolosuhteita tai muovimateriaalia ja poistaa näin mahdollisia vikoja tai minimoida ne ja säästää samalla energiaa, luonnonvaroja, aikaa ja rahaa. SOLIDWORKS Sustainability SOLIDWORKS Sustainability tekee reaaliaikaisia ympäristöarviointeja osana tuotesuunnitteluprosessia. SOLIDWORKSsuunnitteluympäristöön täysin integroitu ja alan standardien mukaisia elinkaariarvioinnin kriteereitä käyttävä SOLIDWORKS Sustainability antaa palautteen välittömästi, joten voit tehdä nopeasti muutoksia malliisi ja muuttaa kestävyystavoitteesi tuloksiksi. SIMULOINTITULOSTEN KÄYTÖN AVULLA TUOTTEEN TAVOITTEET SAAVUTETAAN AIEMPAA PAREMMIN Prosenttiosuus vastaajista, n = 522 Virtuaalinen simulointi 95 % 90 % 90 % 85 % 81 % 80 % 77 % 75 % 70 % 65 % 60 % Laatutavoitteet Manuaaliset/käsin suoritetut laskelmat 83 % 73 % 78 % Tuotteen tuottotavoitteet 79 % 79 % 71 % 68 % Tuotteen lanseerauspäivät Fyysinen prototyyppien luonti 67 % 63 % Tuotteen kustannustavoitteet Ota käyttöön rinnakkaissuunnittelun lähestymistapa, joka varmistaa ensiluokkaisen tuotelaadun.

5 SOLIDWORKS Flow Simulation ei ainoastaan paranna tuottavuutta ja tehokkuutta, vaan myös auttaa vastaamaan lämmönsiirron haasteisiin, joita emme voisi ratkaista ilman sitä. Bernd Knab, kehitysjohtaja, POLYRACK Tech-Group SOLIDWORKS SIMULATION ON RATKAISU SUUNNITTELUHAASTEISIIN SOLIDWORKS Simulation -ratkaisujen avulla tuotesuunnittelijat voivat suorittaa täydellisen toimivuustestauksen yhdessä käyttöliittymässä sujuvan ja tehokkaan suunnittelun työnkulun avulla. Jos kyseessä on tuote, josta on tarkoitus määrittää nestevirtaus ja lämmönsiirto, voit simuloida nestevirtauksen tuotteesi ympärillä nopeuden, paineen ja lämpötietojen osalta CFD-simuloinnilla. Voit käyttää lämpöä koskevia tuloksia lämpöjännityksen simuloinnissa ja arvioida niiden avulla laajenemisen riskiä ja mitata tuotteen vasteen satunnaiseen värinään rakenteellisen dynamiikan analyysissa. Saat kaiken tämän yhdessä ympäristössä, joka mahdollistaa yhtenäisen ja tuottoisan suunnittelun työnkulun. Lämpötilan jakautuminen SOLIDWORKS Flow Simulation -ohjelman intuitiivisesta laskennallisen virtausdynamiikan analyysista. Siirtymäjakauma SOLIDWORKS Simulation -ohjelman yhdistetystä lämpöjännitysanalyysista. Tehospektriarvot SOLIDWORKS Simulation -ohjelman satunnaisvärähtelyanalyysista. Muoviosien osalta voit simuloida ruiskuvaluprosessin täyttö-, pakkaus- ja jäähdytysvaiheet ja tehdä sitten vääntymisanalyysin. Näin voit määrittää, vääntyykö osa sisäänvalettujen jännitteiden vuoksi. Tämän jälkeen voit tehdä rakenneanalyysin, jossa tuotteen vaste arvioidaan ottamalla huomioon sekä sisäänvaletut että ulkoiset jännitteet. Täyttöaika ja sulamisen etukohta SOLIDWORKS -ohjelman täyttöanalyysista. Lämpövirtaus SOLIDWORKS Plastics -ohjelman ontelon, jäähdytyskanavien ja valun jäähdytyssimulaatiosta. Jännitejakauma muoviosassa, johon kohdistuu ulkoista kuormitusta ja jäännösjännitettä.

6 Jokainen simulointiohjelmisto tarjoaa tuotesuunnittelijoille intuitiiviset, tehokkaat ja perusteelliset analysointiominaisuudet tuotteen käyttäytymisen tarkkaan arviointiin. Varmista optimaalinen mitoitus suorittamalla rakenneanalyysi staattisella tai dynaamisella kuormituksella. Arvioi mekaanisia ominaisuuksia käyttöliikkeiden kautta suorittamalla kokoonpanon liikeanalyysi. SOLIDWORKS-TUOTEKEHITYSRATKAISUT SOLIDWORKS-ohjelmisto tarjoaa intuitiivisen 3Dkehitysympäristön, joka auttaa maksimoimaan suunnitteluresurssien tuottavuuden, jotta voit luoda parempia tuotteita nopeammin ja kustannustehokkaammin. Tutustu suunnittelun, simuloinnin, teknisen viestinnän ja tietojen hallinnan kattavien SOLIDWORKS-ohjelmistojen koko valikoimaan osoitteessa Tutki useita tuotteittesi CFD-analyyseja ja visualisoi nesteen virtaustulokset intuitiivista suunnittelua varten. Suorita muovin ruiskuvalun analyysi, jotta voit optimoida sulkujen sijainnit ja ennustaa yhtymäsaumojen ja ilmataskujen kohdat. Tutki suunnitteluprosessin aikana vääntymistä tuotteissa, joissa on suuria siirtymiä, sekä monimutkaisissa materiaalimalleissa. Saavuta mallien parhaat mahdolliset lujuuden ja painon suhteen ominaisuudet tai taajuus- tai jäykkyysominaisuudet rakenteellisen optimoinnin analysoinnilla. OPI ENEMMÄN Lue lisää SOLIDWORKS Simulation -ratkaisuista osoitteessa tai ota yhteyttä paikalliseen valtuutettuun SOLIDWORKS-jälleenmyyjääsi. SOLIDWORKS-ohjelmiston järjestelmävaatimukset on julkaistu SOLIDWORKS-sivustossa osoitteessa Sovellustemme pohjana toimiva 3DEXPERIENCE -alusta on käytössä 12 teollisuudenalalla, ja se tarjoaa monipuolisen ratkaisuvalikoiman teollisuuden tarpeisiin. Dassault Systèmes on 3DEXPERIENCE -yritys, joka tarjoaa yrityksille ja yksityishenkilöille virtuaalisen maailman kestävän kehityksen mukaisten innovaatioiden luomisen pohjaksi. Yrityksen huippuluokan ratkaisut tuovat tuotteiden suunnittelun, valmistuksen ja tukipalvelut täysin uudelle tasolle. Dassault Systèmesin yhteensopivat ratkaisut edistävät sosiaalista innovaatiota ja mahdollistavat todellisen maailman kehittämisen virtuaalisen maailman avulla. Yhtiö tuo lisäarvoa yli erikokoiselle asiakkaalle kaikilla teollisuuden aloilla ja yli 140 eri maassa. Lisätietoja on osoitteessa Dassault Systèmes. Kaikki oikeudet pidätetään. 3DEXPERIENCE, Compass-kuvake ja 3DS-logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES ja 3DEXCITE ovat Dassault Systèmesin tai sen tytäryhtiöiden kaupallisia tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta. Dassault Systèmesin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkien käyttö edellyttää kirjallista lupaa. MKSSIMSOLDSFIN0815 Yrityksen pääkonttori Dassault Systèmes 10, rue Marcel Dassault CS Vélizy- Villacoublay Cedex Ranska Pohjois- ja Etelä-Amerikka Dassault Systèmes SolidWorks Corporation 175 Wyman Street Waltham, MA Yhdysvallat Dassault Systèmes Sweden AB +46(0)

SOLIDWORKS ELECTRICAL SUITE SÄHKÖ- JA MEKANIIKKASUUNNITTELUN SAUMATON INTEGROINTI

SOLIDWORKS ELECTRICAL SUITE SÄHKÖ- JA MEKANIIKKASUUNNITTELUN SAUMATON INTEGROINTI SOLIDWORKS ELECTRICAL SUITE SÄHKÖ- JA MEKANIIKKASUUNNITTELUN SAUMATON INTEGROINTI INTEGROITU SÄHKÖJÄRJES- TELMIEN SUUNNITTELU SOLIDWORKS Electrical -ratkaisut yksinkertaistavat sähkötuotteiden suunnittelua

Lisätiedot

SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS LISÄÄ UUDEN ULOTTUVUUDEN TEKNISEN VIESTINNÄN MATERIAALEIHISI

SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS LISÄÄ UUDEN ULOTTUVUUDEN TEKNISEN VIESTINNÄN MATERIAALEIHISI SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS LISÄÄ UUDEN ULOTTUVUUDEN TEKNISEN VIESTINNÄN MATERIAALEIHISI TEHOKKAAT MUTTA YKSINKERTAISET RATKAISUT, JOTKA AUTTAVAT KASVATTAMAAN LIIKETOIMINTAASI Käytät tuotteiden

Lisätiedot

SOLIDWORKS PREMIUM LAADUKKAASEEN SUUNNITTELUUN

SOLIDWORKS PREMIUM LAADUKKAASEEN SUUNNITTELUUN SOLIDWORKS PREMIUM LAADUKKAASEEN SUUNNITTELUUN 3D-SUUNNITTE- LURATKAISUT SOLIDWORKS Premium yhdistää saumattomasti tehokkaat suunnittelutyökalut ja luokkansa parhaat työkalut osien, kokoonpanojen ja piirustusten

Lisätiedot

Janne Juhola

Janne Juhola Janne Juhola www.dtream.fi Dtream Oy on high-tech insinööritoimisto, joka tarjoaa rakenteiden optimointi-, simulointi-, analyysi- ja ongelmien ratkaisupalveluja. MoldFlow Topology Optimization FEM Thermal

Lisätiedot

Kon Simuloinnin Rakentaminen Janne Ojala

Kon Simuloinnin Rakentaminen Janne Ojala Kon 16.4011 Simuloinnin Rakentaminen Janne Ojala Simulointi käytännössä 1/3 Simulaatiomalleja helppo analysoida Ymmärretään ongelmaa paremmin - Opitaan ymmärtämään koneen toimintaa ja siihen vaikuttavia

Lisätiedot

Simulaattoriavusteinen ohjelmistotestaus työkoneympäristössä. Simo Tauriainen

Simulaattoriavusteinen ohjelmistotestaus työkoneympäristössä. Simo Tauriainen Simulaattoriavusteinen ohjelmistotestaus työkoneympäristössä Simo Tauriainen www.ponsse.com 25.8.2011 Ponsse-konserni Ponsse Oyj on tavaralajimenetelmän metsäkoneiden myyntiin, tuotantoon, huoltoon ja

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

E-Power. Vibroakustisesti ympäristötehokkaan voimalaitoksen tuoteprosessi. Tommi Rintamäki General Manager Power Plant Technology Wärtsilä Finland Oy

E-Power. Vibroakustisesti ympäristötehokkaan voimalaitoksen tuoteprosessi. Tommi Rintamäki General Manager Power Plant Technology Wärtsilä Finland Oy E-Power Vibroakustisesti ympäristötehokkaan voimalaitoksen tuoteprosessi Tommi Rintamäki General Manager Power Plant Technology Wärtsilä Finland Oy 1 Wärtsilä 22 March 2013 E-Power Projekti Kyseessä on

Lisätiedot

Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN

Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN MUUTA ESITYKSET KESKUSTELUIKSI, IDEAT LUOMUKSIKSI JA TEHOKKUUS TUOTTAVUUDEKSI LUO, TEE YHTEISTYÖTÄ JA JAA Ihmiset muistavat alle 20 % näkemistään

Lisätiedot

Optim erikoisluja teräs. Nostureiden uusi sukupolvi - teoriasta käytäntöön. www.ruukki.fi

Optim erikoisluja teräs. Nostureiden uusi sukupolvi - teoriasta käytäntöön. www.ruukki.fi Optim erikoisluja teräs Nostureiden uusi sukupolvi - teoriasta käytäntöön www.ruukki.fi Paremmin, korkeammalle Nosturivalmistuksessa suunnittelupöydän ja edistyksellisen lopputuotteen välinen kuilu kapenee

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Kokeilun kuvaus Kokeilu alkoi TAMKissa 4.4.2019 pidetyllä työpajalla. Osallistujia oli TAMKissa 11 ja

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon OHUTLEVY- JA JOUSITUOTEKUMPPANISI

Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon OHUTLEVY- JA JOUSITUOTEKUMPPANISI PARTNERSHIP POWER Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon Meconet on johtava jousi-, meisto- ja syvävetotuotteiden valmistaja. Tarjoamme asiakkaillemme ylivoimaisen palveluketjun

Lisätiedot

Moldex3D-FEA Interface to Abaqus Case: Suunto Ambit

Moldex3D-FEA Interface to Abaqus Case: Suunto Ambit Moldex3D-FEA Interface to Abaqus Case: Suunto Ambit Moldex3D seminaari, Vantaa 24.4.2013 Dr.(Tech.) Kilwa Ärölä Simulation Manager, Rand Simulation Oy Äyritie 20, 01510 VANTAA E-mail kilwa.arola@rand.fi

Lisätiedot

Entistäkin hyödyllisempi Subscription ja Autodesk 360

Entistäkin hyödyllisempi Subscription ja Autodesk 360 Autodesk Subscription Entistäkin hyödyllisempi Subscription ja Autodesk 360 Tapani Parmanen, Vianova Systems Finland Oy tapani.parmanen@vianova.fi Monien etujen Autodesk Subscription Autodesk Subscription

Lisätiedot

Painevalukappaleen suunnitteluprosessi

Painevalukappaleen suunnitteluprosessi Painevalukappaleen suunnitteluprosessi Stefan Fredriksson SweCast Käännös: Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Painevaluprosessi Kun suunnitellaan uutta tuotetta valua tai jonkin muun tyyppistä

Lisätiedot

Advanced Test Automation for Complex Software-Intensive Systems

Advanced Test Automation for Complex Software-Intensive Systems Advanced Test Automation for Complex Software-Intensive Systems Aiheena monimutkaisten ohjelmistovaltaisten järjestelmien testauksen automatisointi Mistä on kyse? ITEA2-puiteohjelman projekti: 2011-2014

Lisätiedot

Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. Työkoneiden tuotetiedonhallinta -seminaari 30.3.2011 Jari M Ahola, VTT

Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti. Työkoneiden tuotetiedonhallinta -seminaari 30.3.2011 Jari M Ahola, VTT Moniteknisen tuotteen virtuaalisuunnittelun konsepti Työkoneiden tuotetiedonhallinta -seminaari 30.3.2011 Jari M Ahola, VTT 2 Sisältö Johdanto Mitä on virtuaalisuunnittelu? Moniteknisyyden haasteet Simulointiin

Lisätiedot

Ohjelmiston testaus ja laatu. Testaus käytettävyys

Ohjelmiston testaus ja laatu. Testaus käytettävyys Ohjelmiston testaus ja laatu Testaus käytettävyys Yleistä - 1 Käytettävyys on osa tuotteen laatuominaisuutta Käytettävyys on mittari, jolla mitataan tuotteen käytön tuottavuutta, tehokkuutta ja miellyttävyyttä.

Lisätiedot

YRITYS JA PALVELUT. Toni Järvitalo. www.3dformtech.fi

YRITYS JA PALVELUT. Toni Järvitalo. www.3dformtech.fi YRITYS JA PALVELUT Toni Järvitalo www.3dformtech.fi 3D FORMTECH 3D Formtech on 3D-tulostusta ja siihen liittyviä oheispalveluja tarjoava yritys. Toimitilamme sijaitsevat Jyväskylässä, Mattilanniemessä.

Lisätiedot

Simulation and modeling for quality and reliability (valmiin työn esittely) Aleksi Seppänen

Simulation and modeling for quality and reliability (valmiin työn esittely) Aleksi Seppänen Simulation and modeling for quality and reliability (valmiin työn esittely) Aleksi Seppänen 16.06.2014 Ohjaaja: Urho Honkanen Valvoja: Prof. Harri Ehtamo Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston

Lisätiedot

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013

PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen. Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Aki Parviainen 7.10.2013 PK.NET Verkosta vauhtia bisnekseen Rahoitusta kasvuhaluisille pk-yrityksille liiketoiminnan uudistamiseen uusimman tietotekniikan ja internetin

Lisätiedot

3D-tulostus yrityksissä ja oppilaitoksissa vuonna 2015

3D-tulostus yrityksissä ja oppilaitoksissa vuonna 2015 3D-tulostus yrityksissä ja oppilaitoksissa vuonna 2015 Jesse Kontio - Jesse Kontio - jesse.kontio@aipworks.fi - 045 122 9756 - AIPWorks tukipalvelu - tuki@aipworks.fi - 045 1213 427 - Lisätietoa: - Stratasys

Lisätiedot

Optimoimalla Kilpailukykyä. Image courtesy of Altair

Optimoimalla Kilpailukykyä. Image courtesy of Altair Optimoimalla Kilpailukykyä Image courtesy of Altair Optimoimalla kilpailukykyä KEITÄ ME OLEMME Dtream Oy on high-tech-insinööritoimisto, joka on erikoistunut rakenneja systeemioptimointiin. MITÄ ME TARJOAMME

Lisätiedot

TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI. Juha Sarviaho. Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa

TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI. Juha Sarviaho. Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI Juha Sarviaho Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa Teollinen muotoilu on teollisuusjärjestelmien tai tuotejärjestelmien

Lisätiedot

Oy Ekocoil Nestejäähdyttimet & lauhduttimet

Oy Ekocoil Nestejäähdyttimet & lauhduttimet Oy Ekocoil Nestejäähdyttimet & lauhduttimet Oy Ekocoililla on vuosikymmenten kokemus nestejäähdyttimien sekä lauhduttimien kehittämisestä ja valmistuksesta. Osaava tuotekehitys, ainutlaatuinen asiantuntemus

Lisätiedot

T Johdatus käyttäjäkeskeiseen tuotekehitykseen. suunnitteluprosessissa. Käyttäjän huomiointi. Iteroitu versio paljon kirjoitusvirheitä

T Johdatus käyttäjäkeskeiseen tuotekehitykseen. suunnitteluprosessissa. Käyttäjän huomiointi. Iteroitu versio paljon kirjoitusvirheitä Käyttäjäkeskeinen suunnittelu Käyttäjän huomiointi suunnitteluprosessissa Iteroitu versio 1.1 muutettu klo12.10 - paljon kirjoitusvirheitä Käyttäjäkeskeinen suunnittelu Perusidea: käyttäjät huomioidaan

Lisätiedot

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu Käyttäjäkeskeinen suunnittelu Käyttäjän huomiointi suunnitteluprosessissa Iteroitu versio 1.1 muutettu klo12.10 - paljon kirjoitusvirheitä Käyttäjäkeskeinen suunnittelu Perusidea: käyttäjät huomioidaan

Lisätiedot

Tuotekehityskustannusten hallintaa laadukkaalla suunnittelulla Teemu Launis

Tuotekehityskustannusten hallintaa laadukkaalla suunnittelulla Teemu Launis Tuotekehityskustannusten hallintaa laadukkaalla suunnittelulla Teemu Launis Suunnittelun laatu? Suunnittelu on onnistunut kun Tuote tulee asiakkaalle aikataulussa Tuotteessa on sille määritellyt ominaisuudet

Lisätiedot

Mitä ovat yhteistyörobotit. Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa.

Mitä ovat yhteistyörobotit. Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Yhteistyörobotiikka Mitä ovat yhteistyörobotit Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Yhteistyörobotit saapuvat juuri oikeaan aikaan

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

www.velhoengineering.fi Lasertyöstön mahdollisuudet ja haasteet tuotesuunnittelussa

www.velhoengineering.fi Lasertyöstön mahdollisuudet ja haasteet tuotesuunnittelussa www.velhoengineering.fi Lasertyöstön mahdollisuudet ja haasteet Yhteystiedot Velho Engineering Oy Vierimaantie 5 84100 YLIVIESKA Oulu Smarthouse, Ylivieska Velho Engineering Oy Teknobulevardi 3-5 01530

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Σ!3674. Advanced Test Automation for Complex Software-Intensive Systems

Σ!3674. Advanced Test Automation for Complex Software-Intensive Systems Advanced Test Automation for Complex Software-Intensive Systems = Advanced Test Automation for Complex Software- Intensive Systems Pääteemana kompleksisten ja erittäin konfiguroitavien softaintensiivisten

Lisätiedot

Tuotannon simulointi. Teknologiademot on the road -hanke

Tuotannon simulointi. Teknologiademot on the road -hanke Tuotannon simulointi Teknologiademot on the road -hanke Simulointi Seamkissa Tuotannon simulointia on tarjottu palvelutoimintana yrityksille 90-luvun puolivälistä lähtien. Toteutettuja yritysprojekteja

Lisätiedot

Tuotteen hitsattavuuden testaus robottisimulointiohjelmalla. Kari Solehmainen Savonia Ammattikorkeakoulu HitSavonia

Tuotteen hitsattavuuden testaus robottisimulointiohjelmalla. Kari Solehmainen Savonia Ammattikorkeakoulu HitSavonia Tuotteen hitsattavuuden testaus robottisimulointiohjelmalla Kari Solehmainen Savonia Ammattikorkeakoulu HitSavonia Sisältö Yhtenäissuunnittelu (Concurrent engineering) Mallinnus ja simulointi Robottihitsauksen

Lisätiedot

Integrointialgoritmit molekyylidynamiikassa

Integrointialgoritmit molekyylidynamiikassa Integrointialgoritmit molekyylidynamiikassa Markus Ovaska 28.11.2008 Esitelmän kulku MD-simulaatiot yleisesti Integrointialgoritmit: mitä integroidaan ja miten? Esimerkkejä eri algoritmeista Hyvän algoritmin

Lisätiedot

Customer Intelligence ja Big Data. Digile D2I Kimmo Valtonen

Customer Intelligence ja Big Data. Digile D2I Kimmo Valtonen Customer Intelligence ja Big Data Digile D2I Kimmo Valtonen Sisältö 1. Data2Intelligence-ohjelman kuvaus 2. Customer Intelligence: mitä sillä tässä tarkoitetaan? 3. Customer Intelligence Big Data ongelmana

Lisätiedot

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM 4.0 Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM kokonaisuus Täysi CRM toiminnallisuus ja joustavuus Vuorovaikutukset -Markkinointi Myynti -Asiakaspalvelu xrm -Prosessituki SOA -Joustava

Lisätiedot

Ruiskuvalumuotin jäähdytys, simulointiesimerkki

Ruiskuvalumuotin jäähdytys, simulointiesimerkki Ruiskuvalumuotin jäähdytys, simuloiesimerkki School of Technology and Management, Polytechnic Institute of Leiria Käännös: Tuula Höök - Tampereen Teknillinen Yliopisto Mallinnustyökalut Jäähdytysjärjestelmän

Lisätiedot

Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin

Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin 07.10.2010 Patrick Qvick Sisällys 1. Qentinel 2. Laadukas ohjelmisto täyttää sille asetetut tarpeet 3. SAP -projektin kriittisiä menestystekijöitä 4.

Lisätiedot

VALITA FLUKEN LÄMPÖKAMERA

VALITA FLUKEN LÄMPÖKAMERA VALITA FLUKEN LÄMPÖKAMERA Erinomainen kuvanlaatu Fluke-kameran huippuluokan erottelukyky takaa terävät ja yksityiskohtaiset kuvat ja aiempaa tarkemmat mittaustulokset myös kaukaa tehtävissä mittauksissa.

Lisätiedot

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Tosi elävä virtuaalimalli 27.4.2017 Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Agenda Teollinen internet Uudet teknologiat: VR & MR Soveltaminen käytännössä Yhteenveto & demo 2 Teollinen internet

Lisätiedot

www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut

www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut Polymeeriratkaisut Polymeerisovellusten ammattilaiset palveluksessasi Teknikum tarjoaa asiakaskohtaisia polymeeripohjaisia tuotteita ja ratkaisuja.

Lisätiedot

Yhteisöllisen tuotekehyksen avoin verkkolaboratorio. Asta Bäck

Yhteisöllisen tuotekehyksen avoin verkkolaboratorio. Asta Bäck Yhteisöllisen tuotekehyksen avoin verkkolaboratorio Asta Bäck Sosiaalisen median mahdollisuuksia Palvelu voi rakentua kokonaan käyttäjien tuottaman aineiston ja käyttäjien aktiviteetin ympärille Flickr

Lisätiedot

Tulipalon vaikutus rakenteisiin CFD-FEM mallinnuksella

Tulipalon vaikutus rakenteisiin CFD-FEM mallinnuksella Tulipalon vaikutus rakenteisiin CFD-FEM mallinnuksella Palotutkimuksen päivät 2013 Antti Paajanen, Timo Korhonen, Merja Sippola ja Simo Hostikka, VTT 2 Tulipalon ja rakenteen vuorovaikutus Rakenteiden

Lisätiedot

ICT:n johtamisella tuloksia

ICT:n johtamisella tuloksia Tuottava IT ICT:n johtamisella tuloksia Data: Tietohallintojen johtaminen Suomessa 2012 Tietääkö liiketoimintajohto mitä IT tekee? Ei osaa sanoa tietääkö Ei tiedä Osittain Tietää 0 % 10 % 20 % 30 % 40

Lisätiedot

OPISKELIJAN MUISTILISTA

OPISKELIJAN MUISTILISTA OPISKELIJAN MUISTILISTA Käsityön lukiodiplomi muodostuu käsityötuotteesta tai -teoksesta ja sen syntyä esittävästä portfoliosta. Käsityön lukiodiplomi on yhden lukiokurssin laajuinen kokonaisuus. Ennen

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

Adobe Fireworks CS6 TÄMÄN DOKUMENTIN KÄYTTÖ ADOBE FIREWORKS CS6 TAGLINE 35 SANAN TUOTEKUVAUS 50 SANAN TUOTEKUVAUS 65 SANAN TUOTEKUVAUS

Adobe Fireworks CS6 TÄMÄN DOKUMENTIN KÄYTTÖ ADOBE FIREWORKS CS6 TAGLINE 35 SANAN TUOTEKUVAUS 50 SANAN TUOTEKUVAUS 65 SANAN TUOTEKUVAUS Adobe Fireworks CS6 -markkinointi-copy jälleenmyyjille Adobe Fireworks CS6 Seuraavia tekstejä voi käyttää Adobe Fireworks CS6 -ohjelmiston web-sivuilla, tuoteluetteloissa, mainoksissa tai muussa myynninedistämismateriaalissa.

Lisätiedot

ecome Markkinoiden kehittynein julkaisujärjestelmä

ecome Markkinoiden kehittynein julkaisujärjestelmä ecome Ecome Finland Oy Itämerenkatu 3 p. 020 7749 580 00180 Helsinki p. 020 7749 585 Suomi - Finland ecome@ecome.fi y. 2193874-3 www.ecome.fi Ecome-järjestelmä pähkinänkuoressa Ecome on suomalaisen yhtiön

Lisätiedot

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Ekologisen innovaation merkitys Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Meidän kaikkien täytyy ottaa ekologinen innovaatio huomioon Kun 53 % eurooppalaisten yritysten päätöksentekijöistä pitää

Lisätiedot

PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika

PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika Lighting PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika PowerBalance RC360B Kun toimistotila valaistaan ledivalaisimilla, kestävään kehitykseen ollaan yleensä halukkaita

Lisätiedot

AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet

AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet Elektrodit CPR-D-padz Tämä uudentyyppinen yksiosainen aikuisten elektrodi on helppo sijoittaa nopeasti ja tarkasti. Elektrodi tunnistaa rintakehäpaineluiden

Lisätiedot

Teollisuustason 3D tulostusta. Jyväskylä Toni Järvitalo

Teollisuustason 3D tulostusta. Jyväskylä Toni Järvitalo Teollisuustason 3D tulostusta Jyväskylä 21.11.2017 Toni Järvitalo 3D Formtech Oy 3D Formtech tarjoaa 3D-tulostusta ja suunnittelua Toimitilamme sijaitsevat Jyväskylässä 3D Formtech on perustettu vuoden

Lisätiedot

Miksi olemme tänään täällä?

Miksi olemme tänään täällä? Miksi olemme tänään täällä? Koska haluamme olla mukana tulevaisuuden suomalaisissa menestystarinoissa! Miten olemme mukana? 3D-skannaus, -suunnittelu ja -tulostusprosessien tarjoaminen 3D-tulostettujen

Lisätiedot

Komposiittien tutkimustoiminta ja tuotekehityspalvelut Suomessa. Rasmus Pinomaa, Muoviteollisuus ry Lujitemuovipäivät 14.11.2013

Komposiittien tutkimustoiminta ja tuotekehityspalvelut Suomessa. Rasmus Pinomaa, Muoviteollisuus ry Lujitemuovipäivät 14.11.2013 Komposiittien tutkimustoiminta ja tuotekehityspalvelut Suomessa Rasmus Pinomaa, Muoviteollisuus ry Lujitemuovipäivät 14.11.2013 Mistä yhteistyökumppani tuotekehitykseen ja testaukseen? Aalto Yliopisto

Lisätiedot

Oikea valo jokaiseen hetkeen

Oikea valo jokaiseen hetkeen PHILIPS LED Hehkulamppu (himmennettävä) 11 W (75 W) E27 Lämpimän valkoinen Himmennettävä Oikea valo jokaiseen hetkeen Philipsin lämminsävyiset himmennettävät LED-valot tuovat LEDvalaistuksen uudelle tasolle.

Lisätiedot

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015

Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan. Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Innovatiiviset julkiset hankinnat yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi 12.5.2015 Haasteet vesialalla Monet yritykset pieniä kansainvälisen kasvun kynnyksellä

Lisätiedot

H & HC Kompressorin lämmöllä elvyttävät kuivaimet

H & HC Kompressorin lämmöllä elvyttävät kuivaimet H & HC Kompressorin lämmöllä elvyttävät kuivaimet 00 00 Ingersoll Randin ilman laatua parantavia ratkaisuja Esittely: Kompressorien puristuslämmöllä elvyttävät kuivaimet ovat kaksoistorniperiaatteella

Lisätiedot

grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ

grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ GRUNDFOS S-tube -KANAVAJUOKSUPYÖRÄ GRUNDFOS S-tube -KANAVAJUOKSUPYÖRÄ S-TUBE-JUOKSUPYÖRÄ - EI KOMPROMISSEJA

Lisätiedot

Liikkuvien työkoneiden etäseuranta

Liikkuvien työkoneiden etäseuranta Liikkuvien työkoneiden etäseuranta TAMK IoT Seminaari 14.4.2016 2 1) IoT liiketoiminnan tukena 2) Iot ja liikkuvat työkoneet 3) Case esimerkit 4) Yhteenveto, johtopäätökset, tulevaisuuden näkymät Cinia

Lisätiedot

Työkalut innovoinnin tehostamiseen valmiina käyttöösi. Microsoft SharePoint ja Project Server valmiina vastaamaan organisaatioiden haasteisiin

Työkalut innovoinnin tehostamiseen valmiina käyttöösi. Microsoft SharePoint ja Project Server valmiina vastaamaan organisaatioiden haasteisiin Työkalut innovoinnin tehostamiseen valmiina käyttöösi Microsoft SharePoint ja Project Server valmiina vastaamaan organisaatioiden haasteisiin Terve! Pieni, nopea kysely kiitos! Lyhyt katsaus osallistujiin

Lisätiedot

Tehosta valaistustoimintaasi

Tehosta valaistustoimintaasi Tehosta valaistustoimintaasi CityTouch LightPoint Valaistusinfrastruktuurin hallinta CityTouch LightPoint / OMAISUUDENHOITO 3 Tervetuloa valaistuksen hallinnan uuteen, älykkääseen maailmaan. Kaupungin

Lisätiedot

Visuaaliset työpöydät - lisää voimaa liiketoimintaan suurten datamassojen ketterästä analysoinnista

Visuaaliset työpöydät - lisää voimaa liiketoimintaan suurten datamassojen ketterästä analysoinnista Visuaaliset työpöydät - lisää voimaa liiketoimintaan suurten datamassojen ketterästä analysoinnista Tomas Rytkölä Presales Leader Business Analytics 2013 IBM Corporation Agenda 1 Miten saadaan lisää voimaa

Lisätiedot

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0)

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0) Monipuolista hienomekaniikkaa Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI-04430 Järvenpää. Tel. +358 (0) 9 836 6070. www.mecsalo.com Liiketoiminta Valmistamme edistyksellisiä tuotteita vaativiin sovelluksiin

Lisätiedot

Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin

Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin Rexroth Engineering Rexroth tarjoaa kattavan valikoiman työkaluja suunnitteluun, tuote- ja teknologiavalintaan, mitoitukseen,

Lisätiedot

Metallien 3D-tulostus uudet liiketoimintamahdollisuudet

Metallien 3D-tulostus uudet liiketoimintamahdollisuudet Metallien 3D-tulostus uudet liiketoimintamahdollisuudet Alihankintamessut 17.9.2015 Pasi Puukko, Petri Laakso, Pentti Eklund, Magnus Simons, Erin Komi VTT 3D-tulostus ja materiaalia lisäävä valmistus (AM)

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Logistiikkajärjestelmien mallintaminen - käytännön sovelluksia

Logistiikkajärjestelmien mallintaminen - käytännön sovelluksia FORS-seminaari 2005 - Infrastruktuuri ja logistiikka Logistiikkajärjestelmien mallintaminen - käytännön sovelluksia Ville Hyvönen EP-Logistics Oy Taustaa Ville Hyvönen DI (TKK, teollisuustalous, tuotannon

Lisätiedot

Oikea valo jokaiseen hetkeen

Oikea valo jokaiseen hetkeen PHILIPS LED Spottilamppu (himmennettävä) 5 W (50 W) GU10 Lämpimän valkoinen WarmGlow, himmennettävä Oikea valo jokaiseen hetkeen Philipsin lämminsävyiset himmennettävät spottilamput tuovat LEDvalaistuksen

Lisätiedot

Liikenneteorian tehtävä

Liikenneteorian tehtävä J. Virtamo 38.3141Teleliikenneteoria / Johdanto 1 Liikenneteorian tehtävä Määrää kolmen eri tekijän väliset riippuvuudet palvelun laatu järjestelmä liikenne Millainen käyttäjän kokema palvelun laatu on

Lisätiedot

Maailman tehokkain ja kirkkain loistelamppu

Maailman tehokkain ja kirkkain loistelamppu Lighting Maailman tehokkain ja kirkkain loistelamppu Tämä erittäin tehokas TL5-lamppu (putken halkaisija 16 ) säästää huomattavasti energiaa vaihda vain lamppu uuteen. TL5 -lamppu on optimoitu asennuksiin,

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Miten oppilaitokset luovat puitteet hyvälle keskinäiselle yhteistyölle ja verkostoitumiselle yritysten kanssa?

Miten oppilaitokset luovat puitteet hyvälle keskinäiselle yhteistyölle ja verkostoitumiselle yritysten kanssa? Miten oppilaitokset luovat puitteet hyvälle keskinäiselle yhteistyölle ja verkostoitumiselle yritysten kanssa? Insinöörikoulutus Aikuiskoulutus, täydennyskoulutus TKI-hanketoiminta Tutkimus- ja yrityspalvelutoiminta

Lisätiedot

Digitaalinen valmistaminen ja palvelut tulevaisuuden Suomessa

Digitaalinen valmistaminen ja palvelut tulevaisuuden Suomessa TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Digitaalinen valmistaminen ja palvelut tulevaisuuden Suomessa Josek-VTT, Älyä koneisiin ja palveluihin digitalisaation vaikutukset valmistavassa teollisuudessa 7.2.2017

Lisätiedot

Teknisen laskennan palvelut

Teknisen laskennan palvelut Teknisen laskennan palvelut www.elomatic.com Esitteen kannessa on esitetty tuulikuorman vaikutus rakennukseen. Teknistä laskentaa voidaan hyödyntää esimerkiksi rakennussuunnittelun alkuvaiheessa ja kaupungin

Lisätiedot

RCV-säätöventtiilit kaasuille ja nesteille. Räätälöityjä ratkaisuja myös haastaviin olosuhteisiin. YTM-Industrial INDUTRADE GROUP

RCV-säätöventtiilit kaasuille ja nesteille. Räätälöityjä ratkaisuja myös haastaviin olosuhteisiin. YTM-Industrial INDUTRADE GROUP RCV-säätöventtiilit kaasuille ja nesteille Räätälöityjä ratkaisuja myös haastaviin olosuhteisiin. YTM-Industrial INDUTRADE GROUP YTM - Yhden Toimittajan Mahdollisuus YTM-Industrial Oy on teknisten laitteiden,

Lisätiedot

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu bisneksessä Hanna-Riina Vuontisjärvi Projektipäällikkö/ Palvelumuotoilija Lapin yliopisto, Taiteiden Tiedekunta hanna-riina.vuontisjarvi@ulapland.fi Mitä palvelumuotoilija

Lisätiedot

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Tunnista asiakaslähtöisen innovoinnin, avoimen datan ja joukkoistamisen tarjoamat mahdollisuudet tuote- ja palvelukehitykselle. 22.5.2012 klo 8:30-16:00 16.10.2012

Lisätiedot

Tekesin innovaatiorahoitus ja palvelut yrityksille. HSY REPA- hankeen aloitustilaisuus 12.5.2015 Tuomas Lehtinen

Tekesin innovaatiorahoitus ja palvelut yrityksille. HSY REPA- hankeen aloitustilaisuus 12.5.2015 Tuomas Lehtinen Tekesin innovaatiorahoitus ja palvelut yrityksille HSY REPA- hankeen aloitustilaisuus 12.5.2015 Tuomas Lehtinen UUDISTU KOKEILE KASVA KANSAINVÄLISTY Tekes jakaa riskiä DM 1272687 01-2015 Innovaatioprosessi

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

septima tuotannon uusi elämä

septima tuotannon uusi elämä septima tuotannon uusi elämä 1 2 3 4 5 6 7 Lupaus Septima-palvelutuotteella saamme seitsemässä päivässä aikaan yrityksesi tuotannolle uuden elämän. Uuden tehokkaamman elämän, jossa kustannukset saadaan

Lisätiedot

Yli 100 vuotta Yli 100 kertaa päivässä

Yli 100 vuotta Yli 100 kertaa päivässä Yli 100 vuotta Yli 100 kertaa päivässä Asiakkaan tarpeesta lisäarvoa tuotteelle; Palveluilla lisäarvoa asiakkaalle 3.11.2016, Teppo Aatola, toimitusjohtaja, Meconet Oy Ohjelma 10 min: Meconet konserni

Lisätiedot

Avoimet standardit ja integraatio

Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Trendin ainutlaatuinen lähestymistapa avoimiin standardeihin ja integraatioon tarjoaa odottamasi hyödyt, sekä markkinoiden johtavat innovaatiot

Lisätiedot

MASIT18 Simuloinnin ja suunnittelun uudet sovellustavat ja liiketoiminta

MASIT18 Simuloinnin ja suunnittelun uudet sovellustavat ja liiketoiminta MASIT18 Simuloinnin ja suunnittelun uudet sovellustavat ja liiketoiminta Projektin tulokset: SISUQ8-menetelmä simulointiprojektien hallintaan ja simuloinnin käyttöönoton tueksi 11 erityyppistä simulointituoteaihioita

Lisätiedot

Tuotantosolun simulointi

Tuotantosolun simulointi Antti Alonen RFID -Tekniikan soveltaminen tuotantoteollisuudessa -hanke Tuotantosolun simulointi Konetekniikan TKI-yksikkö Tutkimus- ja kehityspalveluja sekä perusopetusta tukevaa toimintaa Toimialueet

Lisätiedot

Kätevin tapa korvata HPI-, SON- tai HPLlamput LED-lampuilla

Kätevin tapa korvata HPI-, SON- tai HPLlamput LED-lampuilla Teollisuus- ja myymälävalaistus TrueForce LED HPI UUSI! Kätevin tapa korvata HPI-, SON- tai HPLlamput LED-lampuilla Kustannustehokas LED-lamppuvaihtoehto syväsäteilijöihin teollisuus- ja myymälävalaistuksessa

Lisätiedot

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON Moderni IP-pohjainen turvallisuuden hallintajärjestelmä TIMECON UNISON mahdollistaa joustavuudellaan sekä helppokäyttöisyydellään organisaatioille

Lisätiedot

Big Room -toiminta tutkimuksen näkökulmasta. Sari Koskelo, Vison Oy

Big Room -toiminta tutkimuksen näkökulmasta. Sari Koskelo, Vison Oy ? Big Room -toiminta tutkimuksen näkökulmasta Sari Koskelo, Vison Oy 16.3.2018 Sisältö Big Room konseptin moniulotteisuus Tavoitteet Johtaminen Big Room toiminta kehitys- ja toteutusvaiheissa Big Room

Lisätiedot

Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle. Antti Jääskeläinen Matti Vuori Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle Antti Jääskeläinen Matti Vuori Mitä on nopeus? 11.11.2014 2 Jatkuva nopeus Läpäisyaste, throughput Saadaan valmiiksi tasaiseen, nopeaan tahtiin uusia tuotteita

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

Graze MX Powercore monikerroksisten rakennuksien voimakkaaseen pintavalaistukseen

Graze MX Powercore monikerroksisten rakennuksien voimakkaaseen pintavalaistukseen Lighting Graze MX Powercore monikerroksisten rakennuksien voimakkaaseen pintavalaistukseen ColorGraze MX Powercore Ohjattava Graze MX Powercore on suunniteltu arkkitehtonisten, monikerroksisten rakennuksien

Lisätiedot

RASKAAN KONEENRAKENNUKSEN TOIMITTAJA

RASKAAN KONEENRAKENNUKSEN TOIMITTAJA RASKAAN KONEENRAKENNUKSEN TOIMITTAJA Hentecin palvelut asiakkaan näkökulmasta Yhteistyössämme Patria huolehtii omasta suunnittelusta ja Hentec sparraa muotoilun sovittamisessa tuotannolliseksi, materiaalin

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

www.lut.fi TEKNIIKAN JA TALOUDEN YLIOPISTO

www.lut.fi TEKNIIKAN JA TALOUDEN YLIOPISTO www.lut.fi TEKNIIKAN JA TALOUDEN YLIOPISTO Hankintatoimen tila ja kompetenssit globaalissa vertailussa Tausta Hankintatoimessa ammattiostajien rooli on muuttunut Hankintatoimi on osa liiketoimintaosaamista

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

Tyylikäs ulkonäkö. PHILIPS LED Kynttilälamppu 2,2 25 W E14 Lämmin valkoinen Ei himmennettävä

Tyylikäs ulkonäkö. PHILIPS LED Kynttilälamppu 2,2 25 W E14 Lämmin valkoinen Ei himmennettävä PHILIPS LED Kynttilälamppu 2,2 25 W E14 Lämmin valkoinen Ei himmennettävä Tyylikäs ulkonäkö Tuttu muoto miellyttää silmää. Uusimman LED-tekniikan ansiosta lamput käyttävät 80 % vähemmän energiaa tavallisiin

Lisätiedot

Istukkaventtiilit (PN 16) VS 2 2-tieventtiili, ulkokierre

Istukkaventtiilit (PN 16) VS 2 2-tieventtiili, ulkokierre Tekninen esite Istukkaventtiilit (PN 16) VS 2 2-tieventtiili, ulkokierre Kuvaus jolloin ne takaavat pitkän ja huolettoman käytön. Ominaisuudet: Jaettu ominaiskäyrä kehitetty vaativimpiin sovelluksiin (DN

Lisätiedot