Premium. jalkapallonurmet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Premium. jalkapallonurmet"

Transkriptio

1 Premium jalkapallonurmet

2 Premium Kokemuksemme-- jalkapallonurmen valmistaja CCGrassista on ollut uskomattoman positiivinen, ja voimme varauksetta suositella [CCGrass] jalkapallonurmea muille jalkapalloseuroille, jotka etsivät todella ainutlaatuista jalkapallonurmea. johtava kentänhoitaja jason Griffin, Chelsea FC [CCGrassin] jalkapallonurmen laatu ja asennus ovat erinomaisia. [Jalkapallonurmella] harjoittelevat edustusjoukkueemme pelaajat ovat kehuneet sen suorituskykyä luonnonnurmeen verrattuna. Osa [jalkapallonurmen] menestyksestä johtuu sen luonnonnurmea muistuttavasta olemuksesta; se on niin paljon lähempänä luonnonnurmen ulkonäköä, tuntumaa ja suorituskykyä kuin muut jalkapallonurmemme. Olimme hyvin otettuja [CCGrassin] kiinnostuksesta. Se lähetti tehdaspäällikkönsä Kiinasta asti tarkistamaan jalkapallonurmen asennuksen. Edustusjoukkueemme pelaa vain [CCGrass] jalkapallo nurmella. Kokemuksemme jalkapallonurmen valmistaja CCGrassista on ollut uskomattoman positiivinen, ja voimme varauksetta suositella [CCGrass] jalkapallonurmea muille jalkapalloseuroille, jotka etsivät todella ainutlaatuista jalkapallonurmea. Johtava kentänhoitaja jason Griffin, Chelsea FC laatua chelsea. Ensin kuuntelemme, sitten luomme joukkueesi näköisen ratkaisun. Meiltä saat kokemusta ja näkemystä suurenkin kokoluokan urheiluprojektiin. CCGrass on noussut kymmenessä vuodessa maailman suurimmaksi ja nykyaikaisimmaksi nurmivalmistajaksi. Menestystarinan takana ovat yrityksen toimintaa edelleenkin ohjaavat periaatteet: kehittyvä ja oppiva. CCGrass panostaa kaikki liikenevät resurssinsa tuotteidensa ja tuotantonsa kehittämiseen. Yrityksellä on halu kehittyä ja oppia, kuunnella asiakkaita, olla aina vain parempi. CCGrassin asiakkaana saat sinulle parhaan kokonaisratkaisun. suunnannäyttäjä. CCGrass haluaa olla edelläkävijä, joka näyttää suunnan. Yritys käyttää viimeisintä tuotantoteknologiaa. CCGrassin tuotanto olosuhteet ovat Business Social Compliance Initiative eli BSCI auditoidut. Uudessa tehtaassaan yritys täyttää % sähkön tarpeestaan aurinkoenergialla ja kantaa vastuuta lähiympäristöstä suljetulla vedenkierrolla. VaHVat paikalliskumppanit. CCGrass etsii vahvat paikalliset kumppanit, jotka täydentävät sen osaamista olosuhde, maanrakennus, asennus ja huoltoasiantuntemuksellaan. Tukemalla toisiaan CCGrass ja kumppanit kantavat kokonaisvastuun hankkeestasi.

3 CCGrass ja Aaba yhdessä todellista kokonaisvastuuta suunnitelmat paikallistuntemuksella parempi tuote pienemmällä budjetilla ei nopein, mutta laadukkain asennus paremmalla huollolla enemmän käyttöä VanHa VIIsaus hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee kenttäprojekteihin. Parhaan suunnittelutuloksen ja avun lupaprosesseissa takaavat Aaban asiantuntijat. maanrakennusinsinööri varmistaa, että pohjarakenteet vastaavat nurmen vaatimuksia. Maisemaarkkitehdin näkemys on tärkeä muun muassa toimenpidelupa asioissa. kokemus VastaaVIsta projekteista auttaa välttämään sudenkuopat. suurimpana ValmIstajana CCGrassilla on ylivoimaiset tuotekehitysresurssit. Suurostajana se saa parhaat raaka aineet edullisimpaan hintaan. kyky tuottaa sekä nukkalanka että valmis nurmi itse nykyaikaisimmassa tuotantolaitoksessa varmistaa kokonaislaadun ja myös säästää rahaa. YrItYs pystyy valmistamaan premium laatua kilpailijoiden perustuotteiden hinnoilla. aaban asentajilla on kymmenien vuosien kokemus ja Suomen nykyaikaisin saksalaisen SMG:n asennuskalusto. aaba asentaa useita alan toimijoita hitaammin onhan kunnia asia, että nurmi on huippukunnossa heti asennuksen jälkeen. Näin esimerkiksi kumirouhetta ei tarvitse lisätä myöhemmin. aaban asentamat kentät ovat läpäisseet kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n testit aina ensimmäisellä testikerralla. oikeanlainen Huolto lisää käyttötunteja ja ikää ja pitää nurmen uutta vastaavassa kunnossa. Aaba osaa, sillä se on huollon uranuurtaja pohjoisissa olosuhteissa. aaba Huoltaa jalkapallonurmia täysipäiväisesti ympäri vuoden ja neuvoo asiakkaitaan huoltokysymyksissä ruohonjuuritasolla. Huoltokokemus auttaa paitsi huoltokäytäntöjen kehittämisessä, myös tuotekehityksessä. Hanki ulkopuolisen asiantuntijan laadunvarmistus kentällesi! testauttamalla ja sertifioimalla nurmesi saat kolmannen osapuolen asiantuntijavarmistuksen tuotteen laadusta sekä pohjatöiden ja asennuksen onnistumisesta. Jos testaat kenttäsi vuosittain, varmistut vielä huollon onnistumisesta. kenttiä testaavat kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n hyväksymät laboratoriot. Kentät luokitellaan kahteen luokkaan, FIFA 2 Star (ottelukentät) ja FIFA 1 Star (harjoituskentät). Suomen Palloliiton HatTrickohjelma edellyttää FIFA 2 Star luokitusta. aaba suosittelee kenttätestien ja sertifioinnin sisällyttämistä tarjouspyyntöihin ja auttaa myös niiden järjestämisessä. Testaus maksaa alle euroa.

4 Premium jalkapallonurmet pohjoisiin olosuhteisiin CCGrass Football turf V Premium täysin uusi huippunurmi uuden sukupolven HuIppunurmI, jonka kehitystä ohjasi ensisijaisesti intensiivinen peliominaisuuksien ja kestävyyden testaus sekä pelaaja ja huoltopalaute ei liioiteltujen teknisten arvojen tavoittelu. CCGrass Football turf VV Premium Chelsea FC:n valinnasta jatkokehitetty tulevaisuuden nurmi peliominaisuuksiltaan omaa luokkaansa niin uutena kuin lukuisten käyttövuosienkin jälkeen. Pelaajista tuntuu kuin he pelaisivat luonnonnurmella, mikä johtuu pehmeästä, mutta kimmoisasta suorasta nukasta. Ainutlaatuinen kihara nukka tukee suoraa nukkaa ja pitää sen pidempään pystyssä. Lisäksi kihara nukka estää täyteaineen tiivistymistä ja sitoo sen, mikä vähentää täyteaineen lisäystarvetta. Rakenne huomioi myös tulevat vaatimukset, jotka koskevat täyteaineen roiskumista. Talvella aurauksen yhteydessä täyteainetta menetetään vähemmän, koska kihara nukka estää sen kulkeutumista lumen mukana. nurmen tarkkaan HIottu selkärangallinen V muoto pitää nukan kimmoisana ja pystyssä. Nurmen peliominaisuuksien vaihtelu on pienempää, ja ne säilyvät uutta vastaavina entistäkin pidempään. CCGrass Football turf l Premium lähes standardiksi muodostunut nurmi Vuodesta 2009 asennettu Lähes standardiksi muodostunut jalkapallonurmi, jonka 320 micronin nukan kestävyys mullisti lämmittämättömien kenttien talvikäytön ja huollon. Hyvät peliominaisuudet ovat saaneet aiemmin tekonurmia vierastaneet pelaajat jalkapallonurmien puolestapuhujiksi. Vastaa luonnonnurmea Pehmeällä ja kimmoisalla suoralla nukalla tunnet pelaavasi kuin luonnonnurmella. säilyttää ominaisuutensa Kihara nukka tukee jo muutenkin kimmoisaa suoraa nukkaa, joten nurmi säilyttää ominaisuutensa tavallista pidempään. kestää kovaakin käyttöä dtex nukkalanka ja jopa yli iskutiheys turvaavat pelit vuosiksi eteenpäin. tiivistyy VÄHemmÄn Kihara nukka estää täyteaineen tiivistymistä ja säilyttää sen jouston. täyteaine roiskuu VÄHemmÄn Kihara nukkalanka minimoi täyteaineen roiskumisen tulevien vaatimusten mukaisesti. pienempi täyteaineen lisäystarve Kihara nukka sitoo täyteaineen vähentäen sen lisäystarvetta. sopii erinomaisesti talvikäyttöön Kiharan nukan takia täyteainetta kulkeutuu vähemmän kentän ulkopuolelle lumen mukana. Merkittävä etu 40 mm joustoalustallisissa järjestelmissä, joissa täyteainetta ohuempi kerros kuin 60 mm järjestelmissä. CCGrass Football turf t Premium uusi kestävä nurmi harjoituskäyttöön selkärangallinen V-muoto pitää nukan erinomaisesti pystyssä ja peliominaisuudet uutta vastaavina entistä pidempään. Nurmen suuri tiheys takaa kestävyyden vuosiksi eteenpäin. jutellaan sinulle sopivasta järjestelmästä jo ennen kilpailutusta! kaikkia nurmia saa eri nukkapituuksilla, tiheyksillä, täyteaineilla (SBR, EPDM, TPE) ja joustoalustoilla tai ilman joustoalustaa. Taustaliimana voidaan käyttää SBR latex tai polyuretaaniliimaa.

5 aaba vastaa sonera stadiumin jatkuvasta huollosta Helsingissä. aaban suositukset talvella käytettävän jalkapallonurmen valintaan Jalkapallonurmi talvikäyttöön Talvikäyttö asettaa jalkapallonurmelle erityisiä vaatimuksia. CCGrass on huomioinut ne tuotekehityksessään Aaban ainutlaatuisen huoltokokemuksen pohjalta. aaba Huoltaa asiakkaidensa jalkapallonurmia myös talven tuiskuissa ja tuulissa. Kokemusta on jo vuodesta mekaaninen puhdistus toimii, sillä CCGrass Football Turf Premium*** nurmet kestävät sitä hyvin. Aaba on saavuttanut auratuilla lämmittämättömillä kentillä jopa suurempia käyttötunteja kuin lämmitetyillä kentillä. Tämä säästää asiakkaalta niin lämmitysjärjestelmiin kuin itse lämmittämiseen menevää rahaa. jos lämmitys on VÄlttÄmÄtöntÄ esimerkiksi virallisen ottelukentän otteluiden järjestämisen takaamiseksi, ratkaisu on mekaanisen puhdistuksen ja lämmitysjärjestelmän aktiivisen säätämisen yhdistelmä. Sillä voidaan säästää kymmeniä tuhansia euroja talvessa. kun kenttää aurataan, kumirouhetta kulkeutuu lumen mukana kentän laidalle. Kentästä tulee liukkaampi, koska nappulat eivät uppoa ohentuneeseen kumikerrokseen. Asiakkaan kannattaakin valita 60 mm nurmi, jonka kumirouhekerros on paksumpi kuin 40 mm joustoalustaisessa järjestelmässä. 40 mm nurmen auraus saattaa myös sekoittaa kumirouheen sen alla olevaan hiekkaan. jos asiakas päätyy joustoalustaiseen järjestelmään, Aaba suosittelee CCGrass Football Turf VV40 Premium*** järjestelmää. Siinä kumirouhe on sidottu kiharalla nukalla, joten rouhe ei liiku aurattavan lumen mukana kuten perinteisissä järjestelmissä. lämmitettyjen kenttien energiankulutuksessa ei ole merkittäviä eroja, kun verrataan 60 mm järjestelmiä ilman joustoalustaa ja 40 mm järjestelmiä joustoalustalla. Tämä johtuu siitä, että 40 mm järjestelmässä joustoalustan ja täyteaineiden yhteenlaskettu eristävä paksuus on lähes sama kuin 60 mm järjestelmän pelkkien täyteainekerrosten paksuus. aaba ei suosittele vettä imeviä joustoalustoja, joita markkinoidaan lämpöä paremmin johtavina. Ne vaativat jatkuvan peruslämmön, ettei alusta jäädy. Se taas lisää energiakustannuksia enemmän kuin parempi lämmönjohtavuus antaa hyötyä.

6 Menestystarina CCGrass 10 Vuodessa markkinajohtajaksi CCGrassin, perustettu 2002, tavoitteena on alusta lähtien ollut kasvaa suurimmaksi ja parasta laatua tarjoavaksi nurmivalmistajaksi maailmassa. Yrityksen perustajat Wangin yrittäjäveljekset ovatkin sijoittaneet tuotot tuotteiden ja toiminnan kehittämiseen, ja tulokset huomaa. Valtava tuotanto miljoonaa m², mikä Vastaa täysikokoista jalkapallonurmea (2012) 13% koko joukko ammattilaisia 16 HenGen tuotekehitystiimi 70 HenGen laatuosasto työntekijää asiakkaita 72 maassa edelläkävijä ympäristöasioissa % 13 % maailmanmarkkinoista (2012) aurinkoenergiaa ja jätevesien sisäinen kierrätys vuonna 2014 valmistuvassa uudessa tehtaassa. CCGrassIn materiaalit on testattu vallitsevien ympäristöstandardien mukaisesti. CCGrass seuraa uusinta kemikaalitutkimusta, jotta sen tuotteet täyttävät myös tulevat vaatimukset. CCGrass bsci-auditoitu tuotanto business social ComplIanCe InItIatIVe eli BSCI on eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli. sen tavoitteena on, että tavarantoimittajien työntekijät valmistavat tuotteita sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto olosuhteissa. bsci:n periaatteissa työntekijöiden perusoikeuksia ovat YK:n ihmisoikeudet, lapsen oikeudet ja kansainvälisen työjärjestö ILO:n työelämän oikeudet. 9 CCGrassIlla on sertifioitu ISO14001 ympäristöjärjestelmä Pelaamisen pitää olla paitsi haastavaa ja hauskaa, myös turvallista. suuruuden HYötY CCGrassin suuri koko tuo mukanaan monia etuja asiakkaille. Yritys pystyy valmistamaan premium laatua kilpailijoiden perustuotteiden hinnoilla. Suurimpien ostovolyymien takia CCGrass pystyy ostamaan parhaita raaka aineita alimmilla hinnoilla. ketterä tuotekehitys kumpuaa siitä, että CCGrass valmistaa itse myös nukkalankansa. Näin tuotekokeilut sujuvat nopeasti, uusien tuotteiden tuominen markkinoille nopeutuu ja laatu pysyy omissa käsissä. kasvu jatkuu YlI kaksinkertainen tuotantokapasiteetti vuonna 2014 valmistuvaan tehtaaseen miljoonaa m² ISO certified ISO 9001 certified sertifioidut YmpÄrIstö- ja laatujärjestelmät

7 Kuuden yhteistyövuotemme aikana CCGrass on lunastanut odotuksemme valioluokan tuotteista. Mikä tärkeintä, se on näyttänyt kykynsä kuunnella toiveitamme ja kehittää sen pohjalta tuotteitaan ja toimintaansa käsittämättömällä nopeudella. Jesperi loponen ja Pasi Riikonen, aaban perustajat Aaba CCGrassIn pitkäaikaisin länsimainen kumppani YrItYsten YHteIstYö alkoi vuonna 2008, kun CCGrassista tuli FIFA Licensee. Aaba oli seurannut CCGrassin kehittymistä jo vuodesta 2005 lähtien, jolloin yritykset tulivat toisilleen tutuiksi. kaksikkoa YHdIstÄÄ halu kehittää aina vain parempia ratkaisuja asiakkaille urheilun ehdoilla. Aaba ja CCGrass ovat tehneet yhteistyötä Suomessa, Ruotsissa ja Armeniassa vuoden 2013 alkuun mennessä. aaba on auttanut CCGrassia kehittämään jalkapallonurmia, jotka toimivat pohjoisissa olosuhteissa sadekeleistä lumeen. Huollon edelläkävijänä Aaba tietää, millainen nurmi sopii vaativiin oloihin. Yrityshän huoltaa nurmia itse täysipäiväisesti ja neuvoo asiakkaitaan huoltoasioissa. kumppanuus aaban kanssa täydentää CCGrassin osaamista. Aaballa on maanrakennusinsinööri ja maisema arkkitehti, ja yritys toteuttaa CCGrassin jalkapallonurmen asennuksen lisäksi pohjarakenteet, valot, aidat ja varusteet sekä auttaa huollossa. Niin suunnittelu kuin toteutuskin tehdään aina premium laadulla ja pelin ehdoilla.

8 Tekonurmi tekniset määreet tekonurmijärjestelmä on useiden määreiden summa. Yhden määreen muuttaminen vaikuttaa toiseen. Samat peli ja kestävyysominaisuudet voidaan saavuttaa useilla eri yhdistelmillä. kuitu Nukkalangan osa. Useimmiten lanka koostuu 6 tai 8 kuidusta. kun käytät FIFa 2 star ja 1 star kenttätesti ja sertifiointivaatimusta tarjouspyynnöissä, varmistut järjestelmän peliominaisuuksista, mutta jätät itse järjestelmäratkaisun valmistajalle. Täydentämällä tarjouspyyntöäsi harkituilla teknisillä vaatimuksilla varmistut lisäksi nurmen kestävyydestä ja peliominaisuuksien säilymisestä. koska YksIttÄIsInÄ HYVIltÄ tuntuvat määreet eivät välttämättä toimi kokonaisuutena ja jonkun valmistajan antama määre voi sulkea toisen valmistajan kokonaan pois, kannattaa aina keskustella useamman kuin yhden valmistajan kanssa ennen tarjouspyyntöä. kuidun muoto Kuidun muoto vaikuttaa mm. sen jäykkyyteen. Usein muodossa on myös paksunnettu selkäranka. Poikkileikkauksesta voidaan mitata kuidun paksuus ja leveys. IskutIHeYs, nukkatiheys ja kuitujen määrä neliöllä Iskujen määrä neliömetrille. Koska lanka tulee yhteen iskuun kaksin kerroin, nurmen nukkatiheys on kaksinkertainen iskutiheyteen verrattuna. Kuitujen määrä neliömetrille saadaan kertomalla nukkatiheys langan kuitujen määrällä. muut käsitteet dtex Nukkalangan tai kuidun paino grammoissa kymmentätuhatta metriä kohti. Kun langan dtex arvo jaetaan kuitujen määrällä, saadaan yksittäisen kuidun dtex arvo. nukan Vetolujuus Nukan irroittamiseen tarvittava voima. FIFA testatuissa kentissä vaatimus > 30 N, mikä saavutetaan sekä SBR latex että polyuretaaniliimoilla. Kun vaatimus täyttyy, vetolujuus on riittävä ja nukan irtoaminen ei ole ongelma. VesIreIkIen määrä ja koko Merkitystä ainoastaan, jos nurmen alle tulee jäädytysputkisto. Muuten riittää 180 mm/h vedenläpäisy FIFA:n vaatimusten mukaisesti. nukkapaino Nurmeen käytettävän langan paino neliömetriä kohti. Nukkapainoon vaikuttavat langan dtex arvo ja nurmen iskutiheys. taustakankaan paino Pohjakankaan ja siihen käytettävän liiman yhteispaino kokonaispaino Nukan ja taustakankaan yhteispaino nukan korkeus Nukan korkeus taustakankaan päältä nukan päähän mitattuna. Jalkapallonurmessa yleensä mm. esimerkkilaskentaa Iskut, nukat ja kuidut neliöllä langan ja kuidun dtex ja paino Iskutiheys (iskua/m²) langan dtex taustakangas Useimmiten polypropeenista valmistettu kangas, jonka alapuoli kastetaan valmistuksessa SBR latex tai polyuretaaniliimaan, joka lukitsee langat paikoilleen. Iskuja / 10 Cm Iskujen eli neulanpistojen määrä 10 cm matkalla. Lanka on iskussa kaksin kerroin. neulajako Iskurivien / neulojen välimatka. Ilmoitetaan yleensä tuumissa. HIekka- ja kumirouhetäyttö Määrä ilmoitetaan paksuutena (mm) ja painona neliöllä (kg/m2). Neliöpaino varmistaa, että asiakas saa ostamansa määrän materiaalia, koska sama paksuus voidaan saada asentamalla hiekka löyhemmin. Eri valmistajat käyttävät kumissa ja hiekassa eri raekokoja. 2x (vakiokerroin) nukkatiheys (nukkaa/m²) x (langan kuitujen määrä) kuitujen määrä /m² :6 (langan kuitujen määrä) kuidun dtex : (vakiojakaja) kuidun paino /m 0,2 g/m

9 Painotuote lisätiedot ja myynti aaba kotikentät oy Annankatu 16 E Helsinki Puhelin Faksi Sähköposti

Yhteistyössä Unisport ja Kompan

Yhteistyössä Unisport ja Kompan Yhteistyössä Unisport ja Kompan TEKONURMI JALKAPALLOKENTÄLLE TEKONURMI MAISEMOINTIIN TEKONURMI GOLFKENTÄLLE VOIMISTELU- JA KUNTOSALI LIIKUNTAHALLIEN LATTIAT TENNIS PADEL KATSOMOT Unisport on jalkapallokentille,

Lisätiedot

Yli. toimitettua jalkapallokenttää ja lähiliikuntapaikkaa

Yli. toimitettua jalkapallokenttää ja lähiliikuntapaikkaa Yli 200 toimitettua jalkapallokenttää ja lähiliikuntapaikkaa Teemme tätä työtä rakkaudesta urheiluun. aaban perustajat Pasi ja Jesperi Aaba nyt Yli 200 toimitettua jalkapallokenttäja lähiliikuntapaikkaprojektia

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Kokemuksia energianhallintajärjestelmän. käyttöönotosta - Case Parma - Sami Purtola, Tuotantojohtaja, Parma Oy sami.purtola@parma.

Kokemuksia energianhallintajärjestelmän. käyttöönotosta - Case Parma - Sami Purtola, Tuotantojohtaja, Parma Oy sami.purtola@parma. Kokemuksia energianhallintajärjestelmän käyttöönotosta - Case Parma - Sami Purtola, Tuotantojohtaja, Parma Oy sami.purtola@parma.fi Esityksen sisältö Parma Kokemukset alussa Etenemisvaihtoehdon valinta

Lisätiedot

Termater Elementit. Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit. www.termater.fi

Termater Elementit. Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit. www.termater.fi Termater Elementit Markkinoiden tehokkaimmat katto-, seinä- ja attiaelementit Termater Elementit Vahvuus, Eristävyys ja Modulaarisuus OMINAISUUDET JA HYÖDYT Kantava rakenne - Erittäin laadukkaat viilupuu

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

Betonirakentamisen talvituotteet VARAUDU TALVEEN. Meiltä saat tarvittavat betonirakentamisen talvituotteet

Betonirakentamisen talvituotteet VARAUDU TALVEEN. Meiltä saat tarvittavat betonirakentamisen talvituotteet VARAUDU TALVEEN Meiltä saat tarvittavat betonirakentamisen talvituotteet - Pakkassuojamatot - Roudansulatusmatot - Led työvalot - Betoninkovetuskaapelit - Betonilämpömittarit - Lumennostopeitteet - Muottiöljyt

Lisätiedot

Stadium Teamsales PPS Pallot ja maalivahti 2007

Stadium Teamsales PPS Pallot ja maalivahti 2007 Stadium Teamsales PPS Pallot ja maalivahti 2007 Stadium Teamsales paras vaihtoehto! Kuulostaa ehkä rohkealta ja liian itsevarmalta väittää että olemme parhaita. Mutta uskomme vahvasti toimintaamme. Stadium

Lisätiedot

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Spandeckkävelysillat ja -työtasojärjestelmät LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä, kaikki samassa tuotteessa.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

Firestone Allasjärjestelmät. Varmuutta vaativiin olosuhteisiin

Firestone Allasjärjestelmät. Varmuutta vaativiin olosuhteisiin Firestone Allasjärjestelmät Varmuutta vaativiin olosuhteisiin Korkealaatuinen allaskalvo Firestone allaskumia on saatavana jopa 15 m leveänä ja 61 m pitkänä. Firestone allasrakenteet perustuvat EPDM-kumikalvoihin,

Lisätiedot

Kulo lumiesteen liimausasennusohje peltikatteelle Kulo1 limalla.

Kulo lumiesteen liimausasennusohje peltikatteelle Kulo1 limalla. Kurikan Lumieste Uusi Hansa Oy Kulo lumiesteen liimausasennusohje peltikatteelle Kulo limalla. Vastaukset kysymyksiin Puh. 06 5 50 00 / 00 90 95 85 info@kulo.eu Tärkeää. Turvalaite määräyksiä on noudatettava

Lisätiedot

Huoletonta asumista talvipakkasilla

Huoletonta asumista talvipakkasilla J Ä ÄT Y M ÄTÖ N V E S I J O H TO J Ä ÄT Y M ÄTÖ N S U OJA P U T K I Huoletonta asumista talvipakkasilla 12 2010 10002 Uponor Supra Plus -jäätymätön vesijohto Uponor Supra Plus on eristetty ja lämmitetty

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE TIIMIMME PALVELEE SINUA KOKONAISVALTAISESTI Stancon Oy on vuodesta 1994 toiminut yritys, joka

Lisätiedot

Aurinkosähköä Schücon kanssa Sähköä auringosta moniin kohteisiin

Aurinkosähköä Schücon kanssa Sähköä auringosta moniin kohteisiin Aurinkosähköä Schücon kanssa Sähköä auringosta moniin kohteisiin 2 Schüco Aurinkosähköä Schücon kanssa Aurinkosähköä Schüco kanssa verkkoon kytketyille ja verkosta riippumattomille järjestelmille Verkkoon

Lisätiedot

Suuria säästöjä elpo-elementeillä

Suuria säästöjä elpo-elementeillä Suuria säästöjä elpo-elementeillä Säästöä rakentamisajassa Säästöä asuinneliöissä Säästöä materiaalikuluissa Säästää myös ympäristöä Elpotek Oy talotekniikan innovaatioita Elpotek Oy on talotekniikkaelementtien

Lisätiedot

Betonikivien soveltuvuus ajoneuvoliikennealueille

Betonikivien soveltuvuus ajoneuvoliikennealueille Betonikivien soveltuvuus ajoneuvoliikennealueille Betonikiviä on käytetty Suomessa päällystämiseen jo 1970-luvulta lähtien. Niiden käyttöä perusteltiin muun muassa asfalttia paremmalla kulutuskestävyydellä,

Lisätiedot

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Pitkäaikaisille kestäville kiinnityksille! Enkolit peltiliimaa on käytetty yli 50 vuotta rakennusten suojapellitysten liimaukseen. Taloudellisesti

Lisätiedot

PESÄPALLOKENTÄN TEKONURMIPINNOITTEEN VAATIMUKSET

PESÄPALLOKENTÄN TEKONURMIPINNOITTEEN VAATIMUKSET TEKONURMIPINNOITTEEN VAATIMUKSET Sivu 1 / 7 PESÄPALLOKENTÄN TEKONURMIPINNOITTEEN VAATIMUKSET Tarjottavalta tuotteelta edellytetään EN14877 sekä EN 15330 mukaisia laboratoriotestejä. Testaukset tulee suorittaa

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

A I R - C O N D I T I O N I N G

A I R - C O N D I T I O N I N G AIR-CONDITIONING Palvelumme perustuu korkeaan ammattitaitoon ja tinkimättömään laatuun prosessin kaikissa vaiheissa Chiller Oy on Suomen suurin ilmastoinnin jäähdytyslaitevalmistaja. Tavoitteemme on olla

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ - SUOMEN PALLOLIITO ry TEKONURMIOPAS 2011. Voittoja joka päivä

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ - SUOMEN PALLOLIITO ry TEKONURMIOPAS 2011. Voittoja joka päivä OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ - SUOMEN PALLOLIITO ry TEKONURMIOPAS 2011 Voittoja joka päivä OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ - SUOMEN PALLOLIITO ry TEKONURMIOPAS 2011 Esipuhe Jalkapalloon tarkoitettujen

Lisätiedot

Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY

Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY SSFN 014/2 2 Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY EXIT 13 000 katsojaa poistuu tätä kautta ottelun loputtua. Myös silloin, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Tulevaisuuden

Lisätiedot

Laituri- ja Satamatuotteet

Laituri- ja Satamatuotteet Laituri- ja Satamatuotteet * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. El-Björn Oy El-Björn AB on Pohjoismaiden johtava

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900 Välitasot Lisää lattiapintaa Weland-välitasot Weland-välitasoilla voit hyödyntää tilan koko tilavuuden lattia-alan lisäämiseksi. Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa hyödyntää tilojen mahdollisuudet.

Lisätiedot

OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ

OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ Miksi kannattaa valita OTIS modernisoinnin toteuttajaksi? OTIS osaa hissit. Olemme tehneet hissejä jo vuodesta 1853 saakka ja olemme alan suurin hissiosaaja. Hissin

Lisätiedot

Suomalaisia aitoja ja portteja jo vuodesta 1977

Suomalaisia aitoja ja portteja jo vuodesta 1977 PUR-AIT AIDAT - PORTIT - AUTOMATIIKKA Suomalaisia aitoja ja portteja jo vuodesta 1977 WWW.PURAIT.FI Johtava suomalainen Pur-Ait Oy Vuonna 1977 perustettu perheyritys Pur-Ait Oy on Suomen suurin aitojen

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Optyma Plus New Generation koneikko Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% % lyhyempi

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT C 903 06 Myöntämispäivä 14.09.2006 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Tyvek Pro 2508B aluskate

SERTIFIKAATTI Nro VTT C 903 06 Myöntämispäivä 14.09.2006 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Tyvek Pro 2508B aluskate SERTIFIKAATTI Nro VTT C 903 06 Myöntämispäivä 14.09.2006 TUOTTEEN NIMI Tyvek Pro 2508B aluskate VALMISTAJA/EDUSTAJA DuPont de Nemours (Lux) s.a.r.l. Rue General Patton, Contern L 2984 Luxemburg MYYNTI

Lisätiedot

Rengas. pidemmälle. , jolla pääset SISÄLTÖ TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT

Rengas. pidemmälle. , jolla pääset SISÄLTÖ TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT Rengas, jolla pääset pidemmälle N 7 44 E 98 46 TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT SISÄLTÖ HENKILÖAUTON RENKAAT SIVU 27 SUV-/4X4-RENKAAT SIVU 28 JAKELUAUTON

Lisätiedot

Rakennuksien lämmitysjärjestelmät Kontiolahti 9.5.2009

Rakennuksien lämmitysjärjestelmät Kontiolahti 9.5.2009 Rakennuksien lämmitysjärjestelmät Kontiolahti 9.5.2009 Simo Paukkunen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu liikelaitos Biotalouden keskus simo.paukkunen@pkamk.fi, 050 9131786 Lämmitysvalinnan lähtökohtia

Lisätiedot

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA Valtakunnan vaivattomin ovi- ja ikkunaremontti palveluasenteella ja maankuululla Kaskilaadulla. MATTI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA HELPOSTI JA KERRALLA KUNTOON Ovi- ja ikkunaremontti

Lisätiedot

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille...

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille... TacFast on mullistava mekaaninen asennusjärjestelmä TacFast Systems International -yhtiöltä, jonka toiminta perustuu innovaatioihin ja jolla on salkussaan yli 300 patenttia. Modulaariset TacFast-polypropeenilaatat

Lisätiedot

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER Laadukkaita ja ympäristöystävällisiä PUUTUOTTEITA UPM Timber valmistaa korkealuokkaista mänty- ja kuusisahatavaraa rakennus- ja puusepänteollisuuteen sekä useisiin muihin

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Elkome Installaatiot Oy on erikoistunut sähköistykseen ja automaatioon. Suunnittelemme ja valmistamme sähkökeskuksia sekä erilaisia erikoiskeskuksia teollisuuden

Lisätiedot

Kotikenttä veikkolaan!

Kotikenttä veikkolaan! Kotikenttä veikkolaan! PELAAJIA RIITTÄÄ 700 Lisenssipelaajamäärä FC Wild (2008 asti VeVe) toteuma ja ennuste 2006-2020 600 500 400 300 200 100 0 v.2006 v.2007 v.2008 v.2009 v.2010 v.2011 v.2012e v.2013e

Lisätiedot

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L Ruotsalaista Borö Pannan Ab laatua jo 1976 vuodesta saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus

Lisätiedot

Kuumasinkityt tuotteet eläinten ulkoruokintaan, aitaukseen ja kuljetukseen

Kuumasinkityt tuotteet eläinten ulkoruokintaan, aitaukseen ja kuljetukseen Kuumasinkityt tuotteet eläinten ulkoruokintaan, aitaukseen ja kuljetukseen Valmistaja INOFAMA S.A. Valmistajalle myönnetty ISO 9001:2000 laatustandardi Myynti, markkinointi, maahantuonti Suomessa Kärsämäentie

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105

KÄYTTÖOHJE. Suomen kirjainpalikat art. 1105 KÄYTTÖOHJE Suomen kirjainpalikat art. 1105 LAATU Käsityö Taitavat mestarit valmistavat tuotteemme käsityönä. Käytämme nykyaikaisia ja innovatiivisia työkaluja. Valitsemme materiaalit huolellisesti ja valvomme

Lisätiedot

Jackon. Thermomur -runkojärjestelmä TUOTEVALIKOIMA THERMOMUR 350 PERUSMURI. Turvallinen, joustava ja energiatehokas rakennusjärjestelmä

Jackon. Thermomur -runkojärjestelmä TUOTEVALIKOIMA THERMOMUR 350 PERUSMURI. Turvallinen, joustava ja energiatehokas rakennusjärjestelmä TUOTEVALIKOIMA THERMOMUR 350 Vakioharkko U = 0,17 Avoimet tai suljetut päät. Korkeus = 300 mm Superharkko U = 0,14 Jackon Thermomur Super vieläkin suurempaan energiansäästöön. 129752 - Møklegaards Trykkeri

Lisätiedot

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Tarvitsen ratkaisun, joka tarjoaa hyvää kahvia nopeasti. Mahdollisuuksia Kahvinjuojat ovat yhä vaativampia. He haluavat todella hyvää kahvia ja laajan

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Teltat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Pikateltat luettelo 2015. Teltat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen

Teltat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Pikateltat luettelo 2015. Teltat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen Pikateltat luettelo 2015 Hexagon Vedenpitävä Telttakangas on valmistettu 100% polyesterikankaasta, joka on toiselta puolelta käsitelty PVC- ja UV-stabilisaattorilla. Kankaan neliöpaino on 300 g/m2. Täysalumiinirakenne

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

Naps Systems Oy / Ruosilankuja 4, FI-00390 Helsinki / Finland www.napssystems.com / +358 20 7545 666 / +358 20 7545 660

Naps Systems Oy / Ruosilankuja 4, FI-00390 Helsinki / Finland www.napssystems.com / +358 20 7545 666 / +358 20 7545 660 Naps Systems Oy / Ruosilankuja 4, FI-00390 Helsinki / Finland www.napssystems.com / +358 20 7545 666 / +358 20 7545 660 Naps Systems Oy Naps Systems on kotimainen aurinkosähköjärjestelmien toimittaja ja

Lisätiedot

Keisari Pelletti Oy. Kiinteän polttoaineen lämmitysratkaisut Lämpöpalvelut. Syyskuu 2012. laadulla on tekijänsä

Keisari Pelletti Oy. Kiinteän polttoaineen lämmitysratkaisut Lämpöpalvelut. Syyskuu 2012. laadulla on tekijänsä Kiinteän polttoaineen lämmitysratkaisut Lämpöpalvelut Syyskuu 2012 Pellettilämpö-yrittäjyys Puuperäiset polttolaitokset tarvitsevat huoltoa Asiakkaita ei kiinnosta laitosten ylläpito vaan vaivattomuus

Lisätiedot

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua.

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet Porkka teki oikean jäähdytyksen helpoksi Porkan uuden sukupolven edistykselliset pikajäähdytys- ja pikajäähdytys-pakastuslaitteet

Lisätiedot

Pipelife Pragma. PP Maaviemäriputki

Pipelife Pragma. PP Maaviemäriputki Pipelife Pragma PP Maaviemäriputki Pragma Yksi putki moneen käyttöön Viemäriputkistot ja ympäristö Samalla kun yhdyskuntamme muuttuu ja kehittyy entistä nopeammin, on yhä tärkeämpää ottaa huomioon myös

Lisätiedot

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen 3M Ikkunakalvot Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot Kirkkaasti Ensiluokkainen Uuden sukupolven 3M Ikkunakalvo Uutta toimivuutta Useat lämpöä torjuvat ikkunakalvot ovat sävyltään tummia, sisältävät metallia

Lisätiedot

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra double Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä UUTUUS! hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Double Asennusystävällinen ja kestävä Uponor Ultra

Lisätiedot

CHERMUG-pelien käyttö opiskelijoiden keskuudessa vaihtoehtoisen tutkimustavan oppimiseksi

CHERMUG-pelien käyttö opiskelijoiden keskuudessa vaihtoehtoisen tutkimustavan oppimiseksi Tiivistelmä CHERMUG-projekti on kansainvälinen konsortio, jossa on kumppaneita usealta eri alalta. Yksi tärkeimmistä asioista on luoda yhteinen lähtökohta, jotta voimme kommunikoida ja auttaa projektin

Lisätiedot

GENIE. Kaasupulloperhe.

GENIE. Kaasupulloperhe. GENIE Kaasupulloperhe. Älykäs Kätevä Kannettava. Helpottaa elämää. Innovatiivinen. GENIE kaasupulloperhe on sarja kevyitä, helposti liikuteltavia ja älykkäitä kaasupulloja vaativankin käyttäjän tarpeisiin.

Lisätiedot

Toteuta helppo, kevyt ja kestävä viherkatto. Novarbo Viherkatot. www.novarbo.fi

Toteuta helppo, kevyt ja kestävä viherkatto. Novarbo Viherkatot. www.novarbo.fi Toteuta helppo, kevyt ja kestävä viherkatto. Novarbo Viherkatot keet Viherrakentaminen www.novarbo.fi Kevyttä ja kestävää luonnonkauneutta katoille Novarbo Viherkatto on helppo asentaa. Sen erityisominaisuuksia

Lisätiedot

Uutta erikoisterästä: Taloudellinen Viega Sanpress -putki 1.4521

Uutta erikoisterästä: Taloudellinen Viega Sanpress -putki 1.4521 Uutta erikoisterästä: Taloudellinen Viega Sanpress -putki 1.4521 Suunnittelu ja kustannuslaskenta taloudellisiksi: Viega Sanpress 1.4521 -putki Viegan vastaus epävakaisiin erikoisterästen hintoihin Erikoisteräksestä

Lisätiedot

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektipalvelut

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektipalvelut We Can Do It Uponor Infra 360 Projektipalvelut Uponor Infra 360 Projektservice 011 02 Uponor Infra 360 Projektipalvelut Meille ei mikään ole mahdotonta Kerromme tässä esitteessä kuinka vastaamme kaikkiin

Lisätiedot

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista velvoitteita välinehuollolle. Kimmo Linnavuori

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista velvoitteita välinehuollolle. Kimmo Linnavuori Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista velvoitteita välinehuollolle Kimmo Linnavuori Valviran tehtävä lääkinnällisten laitteiden valvonnassa Laki 629/2010 terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista:

Lisätiedot

www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut

www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut www.teknikum.com Polymer solutions Polymeeriratkaisut Polymeeriratkaisut Polymeerisovellusten ammattilaiset palveluksessasi Teknikum tarjoaa asiakaskohtaisia polymeeripohjaisia tuotteita ja ratkaisuja.

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

Nexans seuraa kotiin saakka

Nexans seuraa kotiin saakka www.nexans.fi Kuitua kotiin kaivataan Nexans seuraa kotiin saakka Viime vuosina Nexans on ollut mukana rakentamassa infrastruktuuria uusia tiedonsiirtoväyliä varten mm. kaupunkiverkkojen muodossa. Nyt

Lisätiedot

NALmaaviemärijärjestelmä

NALmaaviemärijärjestelmä PIPELIFE NAL- MAAVIEMÄRIJÄRJESTELMÄ NALmaaviemärijärjestelmä NAL -maaviemärijärjestelmä NAL- maaviemärijärjestelmä on sileäpintainen jäte- ja hulevesien viettoviemäröintiin tarkoitettu järjestelmä. Valikoima

Lisätiedot

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla.

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. KALOCER KALOCER KALSICA ABRESIST KALSICA Piikarbidi Piikarbidi Kovasementti Valettu Kovasementti keraami Teollisuuden

Lisätiedot

Hybridilämmitys. Tero Lindén Kaukomarkkinat Oy

Hybridilämmitys. Tero Lindén Kaukomarkkinat Oy Hybridilämmitys Tero Lindén Kaukomarkkinat Oy Hybridilämmitys Hybridi tarkoittaa yhdistelmää Hybridilämmitys on vähintään kahden eri energiamuodon yhdistelmä Usein hybridilämmitys koostuu päälämmönlähteestä

Lisätiedot

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat Joustovinyylilattiat Kestävä ja helppohoitoinen valinta kotiin Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä. Lattian

Lisätiedot

Nova-aurinkosähkö SOLARWATT 60P & BLUE 60P AURINKOSÄHKÖPANELIT 240-260 WP

Nova-aurinkosähkö SOLARWATT 60P & BLUE 60P AURINKOSÄHKÖPANELIT 240-260 WP Nova-aurinkosähkö SOLARWATT 60P & BLUE 60P AURINKOSÄHKÖPANELIT 240-260 WP TAATTUA LAATUA Laajennettu tuotetakuu maksimaaliseen turvaan Nova-paneeleille myönnetään laajennettu täystakuu. Takuu suojaa järjestelmääsi

Lisätiedot

HOPPE Pikakiinnitys plus Vähemmän on enemmän

HOPPE Pikakiinnitys plus Vähemmän on enemmän HOPPE Pikakiinnitys plus Vähemmän on enemmän HOPPE Pikakiinnitys plus Vaivaton nopea tukeva! ei ruuveja asennus käden käänteessä ilman työkaluja Malli: Atlanta (M1530/849FI/849FIS), väri: F42-R/F69 2 HOPPE-Pikakiinnitys

Lisätiedot

Apurungon valinta ja kiinnitys. Kuvaus. Suositukset

Apurungon valinta ja kiinnitys. Kuvaus. Suositukset Kuvaus Kuvaus Runko, apurunko ja vahvistus käsittelevät yhdessä erilaisia kuormituksia, joita ajoneuvoon kohdistuu käytön aikana. Apurungon mitoitus ja rakenne, kiinnitys ja vahvistus määräytyvät useiden

Lisätiedot

YSILUOKKA. Tasa-arvo yhteiskunnassa ja työelämässä

YSILUOKKA. Tasa-arvo yhteiskunnassa ja työelämässä YSILUOKKA Tasa-arvo yhteiskunnassa ja työelämässä Sisältö ja toteutus Tunnin tavoitteena on, että oppilaat ymmärtävät mitä sukupuolten välinen tasaarvo tarkoittaa Suomessa, mitä tasa-arvoon liittyviä haasteita

Lisätiedot

Meiltä levyt kaikkiin tarpeisiinne. Tuoteluettelo

Meiltä levyt kaikkiin tarpeisiinne. Tuoteluettelo Meiltä levyt kaikkiin tarpeisiinne. Tuoteluettelo Ydin Viron metsät elävät huippulaatuisissa Repo by Sorbes -lastulevyissä. Ollessaan Kaikkien levyjen äiti peruslastulevyt määrittelevät kaikkien Repo by

Lisätiedot

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen.

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Stairon Oy on isojen, vaativien ja ruostumattomien ohutlevytuotteiden

Lisätiedot

Paransimme entisestään lämpökaapeliamme.

Paransimme entisestään lämpökaapeliamme. DEVIflex korvaa DTIP:n uudet koodinumerot löytyvät tästä IEC 60800:2009 -hyväksytty PVC-ulkovaippa Pyöreä rakenne 360 suojamaadoitus DTIP = DEVIflex Paransimme entisestään lämpökaapeliamme. DTIP on nyt

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

HW 3600. - roudansulatusta uudella tasolla

HW 3600. - roudansulatusta uudella tasolla HW 3600 HW 3600 - roudansulatusta uudella tasolla HW 3600 - liikkuva lämmöntuottaja ympärivuotiseen käyttöön Liikkuva lämmöntuottaja > 100 0 C Tällä liikkuvalla lämmöntuottajalla voit toimittaa 100 0 C

Lisätiedot

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Uutuus! Tehokas, kestävä ja kevyt haponkestävä käyttövesikierukka www.kaukora.fi Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Yli 30 vuoden

Lisätiedot

FOREVER Classic. FOREVER Classic+ Universal LÄMPÖSIIRTOMATERIAALIT LASERTULOSTIMILLE

FOREVER Classic. FOREVER Classic+ Universal LÄMPÖSIIRTOMATERIAALIT LASERTULOSTIMILLE FOREVER Classic Siirtomateriaali vaaleille kankaille, hiirimatoille jne. Pesunkestävyys 40c lämpötilaan Siirtynyt taustakalvo lähes näkymätön Ei koveta kuvakohtaa kankaalla Ei sovellu mustavalkolasereille

Lisätiedot

Kenttävalokaapelit ja tarvikkeet

Kenttävalokaapelit ja tarvikkeet Kenttävalokaapelit ja tarvikkeet Kaapelit suomalaisiin olosuhteisiin Nestor Cables kehittää, valmistaa ja myy kevyitä ja kestäviä optisia kaapeleita turvallisuus- ja puolustustarkoituksiin sekä erilaisiin

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista asioista teet

Lisätiedot

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu

Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu Kiilto Silk- Kestävä ratkaisu www.kiiltoclean.fi KiiltoClean Oy- Johtava kotimainen KiiltoClean Oy on johtava suomalainen puhtaus- ja hygieniaratkaisujen toimittaja ja myös kansainvälisesti vahva toimija.

Lisätiedot

Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia

Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia Uusi Liitinjärjestelmä Ring Tension Memory Teknologia Uponorin valikoimiin kuuluvat talotekniset ratkaisut tarjoavat ensiluokkaista käyttömukavuutta, energiatehokkuutta ja erinomaisia mahdollisuuksia hyödyntää

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

Itsestään sammuva musta PVC-muovi. Nimellisjännite: 75 V. Palo-ominaisuudet: Itsestäänsammuvuus IEC 60332-1 KJAAM GM

Itsestään sammuva musta PVC-muovi. Nimellisjännite: 75 V. Palo-ominaisuudet: Itsestäänsammuvuus IEC 60332-1 KJAAM GM KJAAM Kaapelia on saatavana myös halogeenittomana versiona KJAAM-HF. Instrumentointi-, prosessinohjaus- ja äänentoistojärjestelmien kaapeli. KJAAM on tarkoitettu digitaalisten ja pienitasoisten analogisten

Lisätiedot

Kuinka valitset patjan

Kuinka valitset patjan 100 Kuinka valitset patjan 01 Millaiseen käyttöön? Jatkuvaan käyttöön kannattaa valita korkeatasoisia tuotteita, tilapäisessä tai kevyessä käytössä kestää vaatimattomampikin laatu. Mitä suurempi tilavuuspaino,

Lisätiedot

Jälleen 3M tuote, johon voit luottaa

Jälleen 3M tuote, johon voit luottaa Laajempi suoja 3M Ultra Prestige PR S70 -kalvolla Ainutlaatuisen Prestige 70 ja Ultra S400 yhdistelmän ansiosta, Ultra Prestige kalvolla saat kummankin kalvon hyödyt - lämmöntorjunta ja turvallisuus. Useiden

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

tasakattoihin ja maanalaisiin autotalleihin. Multipor liimataan alustaan Multipor-liimalla

tasakattoihin ja maanalaisiin autotalleihin. Multipor liimataan alustaan Multipor-liimalla YTONG-KEVYTBETONI Ytong tarjoaa markkinoiden laajian ja laadukkaian valikoiman kevytbetonituotteita. Tahdoe edistää tervettä asumista sekä toimivia ja korkealuokkaisia rakentamisen ratkaisuja. Xella Internationalin

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin.

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Tasalattiasuihkujen suosio kasvaa. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset haluavat saada avointa tilaa kylpyhuoneeseensa. Vähemmän esteitä - enemmän hyötyjä Tasalattiaiset

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot