Premium. jalkapallonurmet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Premium. jalkapallonurmet"

Transkriptio

1 Premium jalkapallonurmet

2 Premium Kokemuksemme-- jalkapallonurmen valmistaja CCGrassista on ollut uskomattoman positiivinen, ja voimme varauksetta suositella [CCGrass] jalkapallonurmea muille jalkapalloseuroille, jotka etsivät todella ainutlaatuista jalkapallonurmea. johtava kentänhoitaja jason Griffin, Chelsea FC [CCGrassin] jalkapallonurmen laatu ja asennus ovat erinomaisia. [Jalkapallonurmella] harjoittelevat edustusjoukkueemme pelaajat ovat kehuneet sen suorituskykyä luonnonnurmeen verrattuna. Osa [jalkapallonurmen] menestyksestä johtuu sen luonnonnurmea muistuttavasta olemuksesta; se on niin paljon lähempänä luonnonnurmen ulkonäköä, tuntumaa ja suorituskykyä kuin muut jalkapallonurmemme. Olimme hyvin otettuja [CCGrassin] kiinnostuksesta. Se lähetti tehdaspäällikkönsä Kiinasta asti tarkistamaan jalkapallonurmen asennuksen. Edustusjoukkueemme pelaa vain [CCGrass] jalkapallo nurmella. Kokemuksemme jalkapallonurmen valmistaja CCGrassista on ollut uskomattoman positiivinen, ja voimme varauksetta suositella [CCGrass] jalkapallonurmea muille jalkapalloseuroille, jotka etsivät todella ainutlaatuista jalkapallonurmea. Johtava kentänhoitaja jason Griffin, Chelsea FC laatua chelsea. Ensin kuuntelemme, sitten luomme joukkueesi näköisen ratkaisun. Meiltä saat kokemusta ja näkemystä suurenkin kokoluokan urheiluprojektiin. CCGrass on noussut kymmenessä vuodessa maailman suurimmaksi ja nykyaikaisimmaksi nurmivalmistajaksi. Menestystarinan takana ovat yrityksen toimintaa edelleenkin ohjaavat periaatteet: kehittyvä ja oppiva. CCGrass panostaa kaikki liikenevät resurssinsa tuotteidensa ja tuotantonsa kehittämiseen. Yrityksellä on halu kehittyä ja oppia, kuunnella asiakkaita, olla aina vain parempi. CCGrassin asiakkaana saat sinulle parhaan kokonaisratkaisun. suunnannäyttäjä. CCGrass haluaa olla edelläkävijä, joka näyttää suunnan. Yritys käyttää viimeisintä tuotantoteknologiaa. CCGrassin tuotanto olosuhteet ovat Business Social Compliance Initiative eli BSCI auditoidut. Uudessa tehtaassaan yritys täyttää % sähkön tarpeestaan aurinkoenergialla ja kantaa vastuuta lähiympäristöstä suljetulla vedenkierrolla. VaHVat paikalliskumppanit. CCGrass etsii vahvat paikalliset kumppanit, jotka täydentävät sen osaamista olosuhde, maanrakennus, asennus ja huoltoasiantuntemuksellaan. Tukemalla toisiaan CCGrass ja kumppanit kantavat kokonaisvastuun hankkeestasi.

3 CCGrass ja Aaba yhdessä todellista kokonaisvastuuta suunnitelmat paikallistuntemuksella parempi tuote pienemmällä budjetilla ei nopein, mutta laadukkain asennus paremmalla huollolla enemmän käyttöä VanHa VIIsaus hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee kenttäprojekteihin. Parhaan suunnittelutuloksen ja avun lupaprosesseissa takaavat Aaban asiantuntijat. maanrakennusinsinööri varmistaa, että pohjarakenteet vastaavat nurmen vaatimuksia. Maisemaarkkitehdin näkemys on tärkeä muun muassa toimenpidelupa asioissa. kokemus VastaaVIsta projekteista auttaa välttämään sudenkuopat. suurimpana ValmIstajana CCGrassilla on ylivoimaiset tuotekehitysresurssit. Suurostajana se saa parhaat raaka aineet edullisimpaan hintaan. kyky tuottaa sekä nukkalanka että valmis nurmi itse nykyaikaisimmassa tuotantolaitoksessa varmistaa kokonaislaadun ja myös säästää rahaa. YrItYs pystyy valmistamaan premium laatua kilpailijoiden perustuotteiden hinnoilla. aaban asentajilla on kymmenien vuosien kokemus ja Suomen nykyaikaisin saksalaisen SMG:n asennuskalusto. aaba asentaa useita alan toimijoita hitaammin onhan kunnia asia, että nurmi on huippukunnossa heti asennuksen jälkeen. Näin esimerkiksi kumirouhetta ei tarvitse lisätä myöhemmin. aaban asentamat kentät ovat läpäisseet kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n testit aina ensimmäisellä testikerralla. oikeanlainen Huolto lisää käyttötunteja ja ikää ja pitää nurmen uutta vastaavassa kunnossa. Aaba osaa, sillä se on huollon uranuurtaja pohjoisissa olosuhteissa. aaba Huoltaa jalkapallonurmia täysipäiväisesti ympäri vuoden ja neuvoo asiakkaitaan huoltokysymyksissä ruohonjuuritasolla. Huoltokokemus auttaa paitsi huoltokäytäntöjen kehittämisessä, myös tuotekehityksessä. Hanki ulkopuolisen asiantuntijan laadunvarmistus kentällesi! testauttamalla ja sertifioimalla nurmesi saat kolmannen osapuolen asiantuntijavarmistuksen tuotteen laadusta sekä pohjatöiden ja asennuksen onnistumisesta. Jos testaat kenttäsi vuosittain, varmistut vielä huollon onnistumisesta. kenttiä testaavat kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n hyväksymät laboratoriot. Kentät luokitellaan kahteen luokkaan, FIFA 2 Star (ottelukentät) ja FIFA 1 Star (harjoituskentät). Suomen Palloliiton HatTrickohjelma edellyttää FIFA 2 Star luokitusta. aaba suosittelee kenttätestien ja sertifioinnin sisällyttämistä tarjouspyyntöihin ja auttaa myös niiden järjestämisessä. Testaus maksaa alle euroa.

4 Premium jalkapallonurmet pohjoisiin olosuhteisiin CCGrass Football turf V Premium täysin uusi huippunurmi uuden sukupolven HuIppunurmI, jonka kehitystä ohjasi ensisijaisesti intensiivinen peliominaisuuksien ja kestävyyden testaus sekä pelaaja ja huoltopalaute ei liioiteltujen teknisten arvojen tavoittelu. CCGrass Football turf VV Premium Chelsea FC:n valinnasta jatkokehitetty tulevaisuuden nurmi peliominaisuuksiltaan omaa luokkaansa niin uutena kuin lukuisten käyttövuosienkin jälkeen. Pelaajista tuntuu kuin he pelaisivat luonnonnurmella, mikä johtuu pehmeästä, mutta kimmoisasta suorasta nukasta. Ainutlaatuinen kihara nukka tukee suoraa nukkaa ja pitää sen pidempään pystyssä. Lisäksi kihara nukka estää täyteaineen tiivistymistä ja sitoo sen, mikä vähentää täyteaineen lisäystarvetta. Rakenne huomioi myös tulevat vaatimukset, jotka koskevat täyteaineen roiskumista. Talvella aurauksen yhteydessä täyteainetta menetetään vähemmän, koska kihara nukka estää sen kulkeutumista lumen mukana. nurmen tarkkaan HIottu selkärangallinen V muoto pitää nukan kimmoisana ja pystyssä. Nurmen peliominaisuuksien vaihtelu on pienempää, ja ne säilyvät uutta vastaavina entistäkin pidempään. CCGrass Football turf l Premium lähes standardiksi muodostunut nurmi Vuodesta 2009 asennettu Lähes standardiksi muodostunut jalkapallonurmi, jonka 320 micronin nukan kestävyys mullisti lämmittämättömien kenttien talvikäytön ja huollon. Hyvät peliominaisuudet ovat saaneet aiemmin tekonurmia vierastaneet pelaajat jalkapallonurmien puolestapuhujiksi. Vastaa luonnonnurmea Pehmeällä ja kimmoisalla suoralla nukalla tunnet pelaavasi kuin luonnonnurmella. säilyttää ominaisuutensa Kihara nukka tukee jo muutenkin kimmoisaa suoraa nukkaa, joten nurmi säilyttää ominaisuutensa tavallista pidempään. kestää kovaakin käyttöä dtex nukkalanka ja jopa yli iskutiheys turvaavat pelit vuosiksi eteenpäin. tiivistyy VÄHemmÄn Kihara nukka estää täyteaineen tiivistymistä ja säilyttää sen jouston. täyteaine roiskuu VÄHemmÄn Kihara nukkalanka minimoi täyteaineen roiskumisen tulevien vaatimusten mukaisesti. pienempi täyteaineen lisäystarve Kihara nukka sitoo täyteaineen vähentäen sen lisäystarvetta. sopii erinomaisesti talvikäyttöön Kiharan nukan takia täyteainetta kulkeutuu vähemmän kentän ulkopuolelle lumen mukana. Merkittävä etu 40 mm joustoalustallisissa järjestelmissä, joissa täyteainetta ohuempi kerros kuin 60 mm järjestelmissä. CCGrass Football turf t Premium uusi kestävä nurmi harjoituskäyttöön selkärangallinen V-muoto pitää nukan erinomaisesti pystyssä ja peliominaisuudet uutta vastaavina entistä pidempään. Nurmen suuri tiheys takaa kestävyyden vuosiksi eteenpäin. jutellaan sinulle sopivasta järjestelmästä jo ennen kilpailutusta! kaikkia nurmia saa eri nukkapituuksilla, tiheyksillä, täyteaineilla (SBR, EPDM, TPE) ja joustoalustoilla tai ilman joustoalustaa. Taustaliimana voidaan käyttää SBR latex tai polyuretaaniliimaa.

5 aaba vastaa sonera stadiumin jatkuvasta huollosta Helsingissä. aaban suositukset talvella käytettävän jalkapallonurmen valintaan Jalkapallonurmi talvikäyttöön Talvikäyttö asettaa jalkapallonurmelle erityisiä vaatimuksia. CCGrass on huomioinut ne tuotekehityksessään Aaban ainutlaatuisen huoltokokemuksen pohjalta. aaba Huoltaa asiakkaidensa jalkapallonurmia myös talven tuiskuissa ja tuulissa. Kokemusta on jo vuodesta mekaaninen puhdistus toimii, sillä CCGrass Football Turf Premium*** nurmet kestävät sitä hyvin. Aaba on saavuttanut auratuilla lämmittämättömillä kentillä jopa suurempia käyttötunteja kuin lämmitetyillä kentillä. Tämä säästää asiakkaalta niin lämmitysjärjestelmiin kuin itse lämmittämiseen menevää rahaa. jos lämmitys on VÄlttÄmÄtöntÄ esimerkiksi virallisen ottelukentän otteluiden järjestämisen takaamiseksi, ratkaisu on mekaanisen puhdistuksen ja lämmitysjärjestelmän aktiivisen säätämisen yhdistelmä. Sillä voidaan säästää kymmeniä tuhansia euroja talvessa. kun kenttää aurataan, kumirouhetta kulkeutuu lumen mukana kentän laidalle. Kentästä tulee liukkaampi, koska nappulat eivät uppoa ohentuneeseen kumikerrokseen. Asiakkaan kannattaakin valita 60 mm nurmi, jonka kumirouhekerros on paksumpi kuin 40 mm joustoalustaisessa järjestelmässä. 40 mm nurmen auraus saattaa myös sekoittaa kumirouheen sen alla olevaan hiekkaan. jos asiakas päätyy joustoalustaiseen järjestelmään, Aaba suosittelee CCGrass Football Turf VV40 Premium*** järjestelmää. Siinä kumirouhe on sidottu kiharalla nukalla, joten rouhe ei liiku aurattavan lumen mukana kuten perinteisissä järjestelmissä. lämmitettyjen kenttien energiankulutuksessa ei ole merkittäviä eroja, kun verrataan 60 mm järjestelmiä ilman joustoalustaa ja 40 mm järjestelmiä joustoalustalla. Tämä johtuu siitä, että 40 mm järjestelmässä joustoalustan ja täyteaineiden yhteenlaskettu eristävä paksuus on lähes sama kuin 60 mm järjestelmän pelkkien täyteainekerrosten paksuus. aaba ei suosittele vettä imeviä joustoalustoja, joita markkinoidaan lämpöä paremmin johtavina. Ne vaativat jatkuvan peruslämmön, ettei alusta jäädy. Se taas lisää energiakustannuksia enemmän kuin parempi lämmönjohtavuus antaa hyötyä.

6 Menestystarina CCGrass 10 Vuodessa markkinajohtajaksi CCGrassin, perustettu 2002, tavoitteena on alusta lähtien ollut kasvaa suurimmaksi ja parasta laatua tarjoavaksi nurmivalmistajaksi maailmassa. Yrityksen perustajat Wangin yrittäjäveljekset ovatkin sijoittaneet tuotot tuotteiden ja toiminnan kehittämiseen, ja tulokset huomaa. Valtava tuotanto miljoonaa m², mikä Vastaa täysikokoista jalkapallonurmea (2012) 13% koko joukko ammattilaisia 16 HenGen tuotekehitystiimi 70 HenGen laatuosasto työntekijää asiakkaita 72 maassa edelläkävijä ympäristöasioissa % 13 % maailmanmarkkinoista (2012) aurinkoenergiaa ja jätevesien sisäinen kierrätys vuonna 2014 valmistuvassa uudessa tehtaassa. CCGrassIn materiaalit on testattu vallitsevien ympäristöstandardien mukaisesti. CCGrass seuraa uusinta kemikaalitutkimusta, jotta sen tuotteet täyttävät myös tulevat vaatimukset. CCGrass bsci-auditoitu tuotanto business social ComplIanCe InItIatIVe eli BSCI on eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli. sen tavoitteena on, että tavarantoimittajien työntekijät valmistavat tuotteita sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto olosuhteissa. bsci:n periaatteissa työntekijöiden perusoikeuksia ovat YK:n ihmisoikeudet, lapsen oikeudet ja kansainvälisen työjärjestö ILO:n työelämän oikeudet. 9 CCGrassIlla on sertifioitu ISO14001 ympäristöjärjestelmä Pelaamisen pitää olla paitsi haastavaa ja hauskaa, myös turvallista. suuruuden HYötY CCGrassin suuri koko tuo mukanaan monia etuja asiakkaille. Yritys pystyy valmistamaan premium laatua kilpailijoiden perustuotteiden hinnoilla. Suurimpien ostovolyymien takia CCGrass pystyy ostamaan parhaita raaka aineita alimmilla hinnoilla. ketterä tuotekehitys kumpuaa siitä, että CCGrass valmistaa itse myös nukkalankansa. Näin tuotekokeilut sujuvat nopeasti, uusien tuotteiden tuominen markkinoille nopeutuu ja laatu pysyy omissa käsissä. kasvu jatkuu YlI kaksinkertainen tuotantokapasiteetti vuonna 2014 valmistuvaan tehtaaseen miljoonaa m² ISO certified ISO 9001 certified sertifioidut YmpÄrIstö- ja laatujärjestelmät

7 Kuuden yhteistyövuotemme aikana CCGrass on lunastanut odotuksemme valioluokan tuotteista. Mikä tärkeintä, se on näyttänyt kykynsä kuunnella toiveitamme ja kehittää sen pohjalta tuotteitaan ja toimintaansa käsittämättömällä nopeudella. Jesperi loponen ja Pasi Riikonen, aaban perustajat Aaba CCGrassIn pitkäaikaisin länsimainen kumppani YrItYsten YHteIstYö alkoi vuonna 2008, kun CCGrassista tuli FIFA Licensee. Aaba oli seurannut CCGrassin kehittymistä jo vuodesta 2005 lähtien, jolloin yritykset tulivat toisilleen tutuiksi. kaksikkoa YHdIstÄÄ halu kehittää aina vain parempia ratkaisuja asiakkaille urheilun ehdoilla. Aaba ja CCGrass ovat tehneet yhteistyötä Suomessa, Ruotsissa ja Armeniassa vuoden 2013 alkuun mennessä. aaba on auttanut CCGrassia kehittämään jalkapallonurmia, jotka toimivat pohjoisissa olosuhteissa sadekeleistä lumeen. Huollon edelläkävijänä Aaba tietää, millainen nurmi sopii vaativiin oloihin. Yrityshän huoltaa nurmia itse täysipäiväisesti ja neuvoo asiakkaitaan huoltoasioissa. kumppanuus aaban kanssa täydentää CCGrassin osaamista. Aaballa on maanrakennusinsinööri ja maisema arkkitehti, ja yritys toteuttaa CCGrassin jalkapallonurmen asennuksen lisäksi pohjarakenteet, valot, aidat ja varusteet sekä auttaa huollossa. Niin suunnittelu kuin toteutuskin tehdään aina premium laadulla ja pelin ehdoilla.

8 Tekonurmi tekniset määreet tekonurmijärjestelmä on useiden määreiden summa. Yhden määreen muuttaminen vaikuttaa toiseen. Samat peli ja kestävyysominaisuudet voidaan saavuttaa useilla eri yhdistelmillä. kuitu Nukkalangan osa. Useimmiten lanka koostuu 6 tai 8 kuidusta. kun käytät FIFa 2 star ja 1 star kenttätesti ja sertifiointivaatimusta tarjouspyynnöissä, varmistut järjestelmän peliominaisuuksista, mutta jätät itse järjestelmäratkaisun valmistajalle. Täydentämällä tarjouspyyntöäsi harkituilla teknisillä vaatimuksilla varmistut lisäksi nurmen kestävyydestä ja peliominaisuuksien säilymisestä. koska YksIttÄIsInÄ HYVIltÄ tuntuvat määreet eivät välttämättä toimi kokonaisuutena ja jonkun valmistajan antama määre voi sulkea toisen valmistajan kokonaan pois, kannattaa aina keskustella useamman kuin yhden valmistajan kanssa ennen tarjouspyyntöä. kuidun muoto Kuidun muoto vaikuttaa mm. sen jäykkyyteen. Usein muodossa on myös paksunnettu selkäranka. Poikkileikkauksesta voidaan mitata kuidun paksuus ja leveys. IskutIHeYs, nukkatiheys ja kuitujen määrä neliöllä Iskujen määrä neliömetrille. Koska lanka tulee yhteen iskuun kaksin kerroin, nurmen nukkatiheys on kaksinkertainen iskutiheyteen verrattuna. Kuitujen määrä neliömetrille saadaan kertomalla nukkatiheys langan kuitujen määrällä. muut käsitteet dtex Nukkalangan tai kuidun paino grammoissa kymmentätuhatta metriä kohti. Kun langan dtex arvo jaetaan kuitujen määrällä, saadaan yksittäisen kuidun dtex arvo. nukan Vetolujuus Nukan irroittamiseen tarvittava voima. FIFA testatuissa kentissä vaatimus > 30 N, mikä saavutetaan sekä SBR latex että polyuretaaniliimoilla. Kun vaatimus täyttyy, vetolujuus on riittävä ja nukan irtoaminen ei ole ongelma. VesIreIkIen määrä ja koko Merkitystä ainoastaan, jos nurmen alle tulee jäädytysputkisto. Muuten riittää 180 mm/h vedenläpäisy FIFA:n vaatimusten mukaisesti. nukkapaino Nurmeen käytettävän langan paino neliömetriä kohti. Nukkapainoon vaikuttavat langan dtex arvo ja nurmen iskutiheys. taustakankaan paino Pohjakankaan ja siihen käytettävän liiman yhteispaino kokonaispaino Nukan ja taustakankaan yhteispaino nukan korkeus Nukan korkeus taustakankaan päältä nukan päähän mitattuna. Jalkapallonurmessa yleensä mm. esimerkkilaskentaa Iskut, nukat ja kuidut neliöllä langan ja kuidun dtex ja paino Iskutiheys (iskua/m²) langan dtex taustakangas Useimmiten polypropeenista valmistettu kangas, jonka alapuoli kastetaan valmistuksessa SBR latex tai polyuretaaniliimaan, joka lukitsee langat paikoilleen. Iskuja / 10 Cm Iskujen eli neulanpistojen määrä 10 cm matkalla. Lanka on iskussa kaksin kerroin. neulajako Iskurivien / neulojen välimatka. Ilmoitetaan yleensä tuumissa. HIekka- ja kumirouhetäyttö Määrä ilmoitetaan paksuutena (mm) ja painona neliöllä (kg/m2). Neliöpaino varmistaa, että asiakas saa ostamansa määrän materiaalia, koska sama paksuus voidaan saada asentamalla hiekka löyhemmin. Eri valmistajat käyttävät kumissa ja hiekassa eri raekokoja. 2x (vakiokerroin) nukkatiheys (nukkaa/m²) x (langan kuitujen määrä) kuitujen määrä /m² :6 (langan kuitujen määrä) kuidun dtex : (vakiojakaja) kuidun paino /m 0,2 g/m

9 Painotuote lisätiedot ja myynti aaba kotikentät oy Annankatu 16 E Helsinki Puhelin Faksi Sähköposti

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi 2 Olemme johtava ympäristöä ja lompakkoasi säästävien lämpöpumppujen kehittäjä. Sisältö Maailman katseet kääntyvät Tranåsiin. 4 Lämpöpumppusi maksaa itse itsensä. 6 Asiakkaamme ovat

Lisätiedot

Profiilista tuotteeksi. Yritysesittely.

Profiilista tuotteeksi. Yritysesittely. Profiilista tuotteeksi. Yritysesittely. Ongelman ratkaisu Tuotanto Profiileista hyötyä asiakkaille 4 Kokemus 6 Monien mahdollisuuksien materiaali 8 Suulakepuristamisen periaate 10 Tietopankki 12 Sapa Technology

Lisätiedot

method Hiab Turvallisempi työympäristö Hiab-nostureilla Luotettavat kumppanit Ainutlaatuisia Hiab-nostureita

method Hiab Turvallisempi työympäristö Hiab-nostureilla Luotettavat kumppanit Ainutlaatuisia Hiab-nostureita Hiab method A S I A K A S L E H T I 1 / 2 0 1 0 Turvallisempi työympäristö Hiab-nostureilla 06 Ainutlaatuisia Hiab-nostureita Luotettavat kumppanit 12 16 30 energia-alan erityistarpeisiin takaavat jatkuvan

Lisätiedot

KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009. Laine Direct ja KTA. 55 vuotta yhteistyötä. PunaMusta yhdistää offsetin ja digin. Savon Sanomien Ekoteko

KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009. Laine Direct ja KTA. 55 vuotta yhteistyötä. PunaMusta yhdistää offsetin ja digin. Savon Sanomien Ekoteko KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009 Laine Direct ja KTA 55 vuotta yhteistyötä Savon Sanomien Ekoteko PunaMusta yhdistää offsetin ja digin Pääkirjoitus... 2 Reach ja KTA-yhtiöt?... 3 Fuji investoi tuulivoimaan...

Lisätiedot

Johdin. Asiakaslehti nro 1 2010. Standardien mukaisiin tuotteisiin voi luottaa. DrakaHybrid vähentää asennustyön määrän neljännekseen

Johdin. Asiakaslehti nro 1 2010. Standardien mukaisiin tuotteisiin voi luottaa. DrakaHybrid vähentää asennustyön määrän neljännekseen Asiakaslehti nro 1 2010 Standardien mukaisiin tuotteisiin voi luottaa DrakaHybrid vähentää asennustyön määrän neljännekseen Sähköistyksen mahdollisuuksista on kerrottava kuluttajille Liikennevirasto vauhdittaa

Lisätiedot

Kaikissa kiinteistöissä, jotka eivät ole viemäriverkon

Kaikissa kiinteistöissä, jotka eivät ole viemäriverkon päätoimittajalta Iisisti kohti huomista EU:ssä on päätetty, että haja-asutusalueidenkin jätevedet on puhdistettava. Vesistöön ja muualle luontoon ei enää haluta päästää saasteita. Etenkin vesistöjä rehevöittävä

Lisätiedot

Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki. Menestystarinoita Pohjoismaiden pienyhdyskunnista

Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki. Menestystarinoita Pohjoismaiden pienyhdyskunnista Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki Menestystarinoita Pohjoismaiden pienyhdyskunnista Joutsenmerkki ja EUympäristömerkki Menestystarinoita Pohjoismaiden pienyhdyskunnista Tuottajien kokemuksia Stefán

Lisätiedot

VASTUULLINEN SORANOTTAJA VAATIVA LNG-SÄILIÖ VALETTIIN VAUHDILLA JUSSI JA MARJO, KUMPPANIT MANSESTA 15 HULEVEDET HALLINTAAN 25. www.rudus.

VASTUULLINEN SORANOTTAJA VAATIVA LNG-SÄILIÖ VALETTIIN VAUHDILLA JUSSI JA MARJO, KUMPPANIT MANSESTA 15 HULEVEDET HALLINTAAN 25. www.rudus. Rudus Oy:n asiakaslehti 2015 VASTUULLINEN 6 SORANOTTAJA VAATIVA LNG-SÄILIÖ 9 VALETTIIN VAUHDILLA JUSSI JA MARJO, KUMPPANIT MANSESTA 15 HULEVEDET HALLINTAAN 25 www.rudus.fi 6 sisältö 2015 Kannen kuvat:

Lisätiedot

Gipsolution. Eristäminen ja eristeet. Aquapanel. Kipsimassa. Ruka Village. teema: Energiatehokkuus

Gipsolution. Eristäminen ja eristeet. Aquapanel. Kipsimassa. Ruka Village. teema: Energiatehokkuus Knauf Oy:n sidosryhmälehti Gipsolution Nro 1/2010 teema: Energiatehokkuus Eristäminen ja eristeet Aquapanel joutuu tositestiin, kun lentokentän kylpylä valmistui. Ruka Village Huippuhotelli rakennettiin

Lisätiedot

IKEA-konserni Kestävä kehitys FY12

IKEA-konserni Kestävä kehitys FY12 IKEA-konserni Kestävä kehitys FY12 Mitä teemme saadaksemme aikaan muutosta parempaan... Ennen tätä projektia ajattelin, että ympäristöasiat eivät kuulu minulle. Nyt tiedän, että voin tehdä oman osani muuttaakseni

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset Ari Koskela 2009 LUKIJALLE Kädessäsi on ote diplomityöstä, jossa selvitettiin

Lisätiedot

Mineraaliteknologiaan painottuva numero

Mineraaliteknologiaan painottuva numero Talvi 2012 Mineraaliteknologiaan painottuva numero N:o 1 2012 Tässä numerossa Päätoimittaja Juha Martikainen Toimitussihteeri Hanna-Mari Vuorisalo Toimituskunta Juha Myllärinen Juha Penttilä Pertti Turunen

Lisätiedot

Sininen. hetki Suomalaisia makuelämyksiä jo 120 vuotta/8. no. 2/2011. Kätevästi käteistä/14 Pysyykö yrityksesi tieto turvassa?/17

Sininen. hetki Suomalaisia makuelämyksiä jo 120 vuotta/8. no. 2/2011. Kätevästi käteistä/14 Pysyykö yrityksesi tieto turvassa?/17 business Yritysten operaattori, jolle palvelu on ykkösasia no. 2/2011 Sininen hetki Suomalaisia makuelämyksiä jo 120 vuotta/8 Kätevästi käteistä/14 Pysyykö yrityksesi tieto turvassa?/17 Pääkirjoitus Luovuus

Lisätiedot

Sandvik Rammer on edelläkävijä s. 4 Solmasterin tuotteet tutuiksi Pintaväri-myymälöissä s. 8

Sandvik Rammer on edelläkävijä s. 4 Solmasterin tuotteet tutuiksi Pintaväri-myymälöissä s. 8 Solmaster Oy:n asiakaslehti 1/2007 Sandvik Rammer on edelläkävijä s. 4 Solmasterin tuotteet tutuiksi Pintaväri-myymälöissä s. 8 UUSI KOTIMAINEN SARJA PUHDISTUKSEEN Enää eivät puhdistusaineet tästä parane

Lisätiedot

VASTUULLISUUSKATSAUS 2014

VASTUULLISUUSKATSAUS 2014 VASTUULLISUUSKATSAUS 2014 1 Marimekko lyhyesti Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, jonka toiminnan ydin on ajattomien ja yksilöllisten, käytännöllisten ja kauniiden kuluttajatuotteiden

Lisätiedot

Ostamisen ymmärtämistä myyntiprosessi

Ostamisen ymmärtämistä myyntiprosessi Ostamisen ymmärtämistä myyntiprosessi Petteri Laine Elokuu 2009 2 (19) Tämä dokumentti on kirjoitettu selkeyttämään ja käsitettä myyntiprosessi, englanniksi Opportunity Process. Myyntiprosessi sekoitetaan

Lisätiedot

Palveluratkaisuliiketoiminnan erityispiirteet

Palveluratkaisuliiketoiminnan erityispiirteet TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Toimitusketjun johtaminen Palveluratkaisuliiketoiminnan erityispiirteet The Specific Features of Service Solutions Kandidaatintyö Harri Renkonen Jaakko Toppari TIIVISTELMÄ Tekijä:

Lisätiedot

MITEN INNOVOIDA kehittyvillä markkinoilla

MITEN INNOVOIDA kehittyvillä markkinoilla Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Sini Suomalainen Minna Halme MITEN INNOVOIDA kehittyvillä markkinoilla Opas suomalaisille yrityksille KUMPPANIT RAHOITUS TUTKIMUS Miten innovoida kehittyvillä markkinoilla

Lisätiedot

Tempo. Taidokasta tuontia Konttikuljetukset Aasiasta lisääntyvät. Matkalla kohti pohjoisia satamia moni asia voi mennä pieleen.

Tempo. Taidokasta tuontia Konttikuljetukset Aasiasta lisääntyvät. Matkalla kohti pohjoisia satamia moni asia voi mennä pieleen. PostNord Logistics vakuutti meidät asiakaslähtöisellä toiminnalla. Pär-Olof Ekström, Kärcher Suomi Tempo Logistiikan yrityslehti #3 2013 UUSI TAVARAMERKKI Nyt julkistetaan PostNord Logistics KURKISTUS

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona Alkuperäinen Saksassa valmistettu FEIN MultiMaster on nyt saatavana myös akkumallina. 14,4 voltin litiumioniakuilla varustetun monitoimikoneen teho ja käyttömahdollisuudet ovat samat kuin tutulla verkkolaitteella,

Lisätiedot

VALOKEILASSA LYIJYAKUT TEKNISTÄ TIETOA LYIJYAKUISTA

VALOKEILASSA LYIJYAKUT TEKNISTÄ TIETOA LYIJYAKUISTA VALOKEILASSA LYIJYAKUT TEKNISTÄ TIETOA LYIJYAKUISTA LYIJYAKUT POISTUVAA TEKNOLOGIAA? PÄINVASTOIN! Energian varastoinnin tarve on suurempi kuin koskaan, haluammekin tällä esitteellä keskittyä lyijyakkuihin.

Lisätiedot

Testiratana maailman suurin satama

Testiratana maailman suurin satama 1 2009 Nokian Raskaat Renkaat ja Handelsveem: Testiratana maailman suurin satama Kun kaikki toimii, ei huomaakaan, että on töissä. Koneurakoitsija Sami Koivulammi Nokian Forest Rider Harz-vuoristossa Nokian

Lisätiedot

Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin

Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin SUSTAINABILITY OPTIMISATION PROGRAMME Kestävä kehitys: miellyttävä totuus Ympäristövastuu on tiukasti

Lisätiedot

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22 2 sisältö Vacon lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Vuosi 2007 8 Toimintaympäristö 10 Strategia 12 Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20

Lisätiedot

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle Pia Piltz, Raita Särkkä 12.3.2015 Tiivistelmä Päiväys 12.3.2015 Tekijä(t) Pia Piltz, Raita Särkkä Koulutusohjelma Liiketalous Raportin/Opinnäytetyön

Lisätiedot

RAKENTAMINEN & LOUHINTA OY ATLAS COPCO LOUHINTATEKNIIKKA AB:N ASIAKASLEHTI 2 / 2011

RAKENTAMINEN & LOUHINTA OY ATLAS COPCO LOUHINTATEKNIIKKA AB:N ASIAKASLEHTI 2 / 2011 RAKENTAMINEN & LOUHINTA OY ATLAS COPCO LOUHINTATEKNIIKKA AB:N ASIAKASLEHTI 2 / 2011 >>>Pääkirjoitus >>>Tässä numerossa Vuodesta 2011 tulee kaikkien aikojen paras! Liikevaihtomme on kehittynyt erittäin

Lisätiedot

SUOSITUIN ON SUOMEN SÄÄSTÖPANKKI PANKKI! K. HEIKKILÄ OY. Xerox-asiantuntija Vaasassa!

SUOSITUIN ON SUOMEN SÄÄSTÖPANKKI PANKKI! K. HEIKKILÄ OY. Xerox-asiantuntija Vaasassa! Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa Heinäkuu 2/2011 KURIKAN MIEDOSTA KESTÄVÄT TERÄSOVET Yli 40 vuoden kokemuksella Valmistamme: Lehtiovet Pariovet Taitto-ovet Liukuovet Liukupalo-ovet Myös kaikki konekäyttöisenä

Lisätiedot

TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS NRO

TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS NRO NRO 1 2014 Rexel Finland Oy:n asiakaslehti UUSI VALAISTUS ON TUONUT KOUVOLAN UIMAHALLISSA SÄÄSTÖÄ PERÄTI 73 %. Timo Mattila 4 14 TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA 32 OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS

Lisätiedot

Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa. Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Eos

Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa. Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Eos Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Eos Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa Tärkeissä asioissa sinä ja talosi olette hyvin samankaltaisia.

Lisätiedot