MasterSeal Katon vesieristysopas. Kestäviä kattoratkaisuja nestemäisillä hartsijärjestelmillä

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MasterSeal Katon vesieristysopas. Kestäviä kattoratkaisuja nestemäisillä hartsijärjestelmillä"

Transkriptio

1 MasterSeal Katon vesieristysopas Kestäviä kattoratkaisuja nestemäisillä hartsijärjestelmillä

2 Sisältö 0 _ Master Builders Solutions BASF:lta 0 _ Katon vesieristys 06 _ MasterSeal Roof - nestemäiset järjestelmät kattojen vesieristykseen 08 _ Eurooppalainen tekninen hyväksyntä ETAG _ MasterSeal Roof - kattojärjestelmän rakenne 0 _ Ruiskutettavat järjestelmät _ Käsin levitettävät järjestelmät _ Yksityiskohdat _ Järjestelmäratkaisut 6 _ Yhteenveto kalvotekniikoista 7 _ Yhteenveto pohjuste- ja pinnoitetekniikasta 8 _ Referenssikohteita: Teolliset rakennukset () 0 _ Referenssikohteita: Teollisest rakennukset ( ) _ Referenssikohteita: Asuinrakennukset ja toimistotilat _ Referenssikohteita: Muut kuin asuinrakennukset 6 _ Riskienhallinta: BASF:n onnistuneiden projektien järjestelmätuotteet

3 MasterSeal Roof - Vesieristeopas BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme löytävät innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja juuri sinun rakennustarpeisiisi. Maailmanlaajuinen kokemuksemme ja verkostomme auttavat sinua menestymään, niin tänään kuin huomenna. Master Builders Solutions Master Builders Solutions -brändi yhdistää BASF:n laajan asiantuntemuksen ja luo kemiallisia ratkaisuja niin uudisrakentamiseen kuin korjaus-, huolto- ja kunnostuskohteisiin. Master Builders Solutions perustuu yli sadan vuoden rakennusalan kokemukseen. BASF:n maailmanlaajuisen rakennusalan asiantuntijoiden yhteisö on Master Builders Solutionsin ydin. Me osaamme yhdistää oikeat elementit portfoliostamme ratkaistaaksemme juuri sinun haasteesi. Teemme yhteistyötä eri osaamisalueiden asiantuntijoiden ja maantieteellisten alueiden välillä, ja kokemuksemme koostuu lukemattomista rakennusurakoista ympäri maailmaa. Yhdistämme globaalin BASF-teknologiamme sekä paikallisten rakennustarpeiden syvällisen tuntemuksemme kehittääksemme innovaatioita, jotka auttavat sinua menestymään edistäen samalla kestävää rakentamista. Master Builders Solutions -brändin kattava portfolio pitää sisällään betonin ja sementin lisäaineet, maanalaisen rakentamisen kemialliset ratkaisut, vesieristysratkaisut, tiivisteet, betonikorjaus- & suojausratkaisut, massat ja lattioiden pinnoiteratkaisut.

4 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Kattojen vesieristys Kaikki rakennukset tarvitsevat ihon kaltaista ulkoista suojusta, jotta ne eivät vaurioituisi luonnonilmiöiden ja sään vuoksi. Osana rakennusten kuorta, sen päällimmäisenä pintana katolla on ratkaiseva rooli rakenteiden kestävyyden kannalta. Sen tulee estää läpimeno niin vaakasuorilla pinnoilla kuin kaltevilla pinnoilla. Näin ollen katot ovat yksi rakennusten kriittisimmistä osista. Kattovuodot ovatkin kaikkein näkyvimpiä vikoja, ja niistä tehdään yleisesti valituksia, sillä huono katto vaikuttaa koko rakennuksen toimivuuteen. Katto ei pelkästään suojaa itse rakennusta vaan myös sen alle asennettuja laitteistoja ja rakennukseen sijoitettuja tarvikkeita. Siksi toimiva katto ei pelkästään paranna rakennuksen kestävyyttä, vaan teollisissa rakennuksissa se myös turvaa materiaaleihin ja tuotantoon panostetut investoinnit. Kestävä vesieristysratkaisu, joka kestää lämpötilojen vaihtelut ja ympäristölliset rasitukset kuten saasteet ja happosateen, on siis olennainen osa rakennusta.

5 MasterSeal Roof - Vesieristeopas

6 6 MasterSeal Roof - Vesieristeopas MasterSeal Roof - nestemäiset järjestelmät kattojen vesieristykseen MasterSeal Roof -järjestelmät muodostavat täysin sitoutuneen, saumattoman vesieristekalvon eli sitä ei tarvitse hitsata eikä niihin muodostu saumakohtia, jotka tyypillisesti ovat vesieristeiden heikoimpia kohtia. MasterSeal Roof -järjestelmät voidaan asentaa useimmille alustoille, mukaan lukien vanha betoni, asfalttikattohuopakerrostumat ja puualustat. MasterSeal Roof -järjestelmillä on selkeä etu perinteisiin huopavesieristeisiin verrattuna, varsinkin kerrostumia, läpivientejä ja monimutkaisia rakenteita sisältävissä katoissa. Myös vuotavat katot voidaan useimmiten korjata poistamatta vanhaa vesieristekerrosta. Tämä aikaansaa selkeitä ajan ja kustannusten säästöä, ja pienentää myös vanhojen kalvojen hävityskustannuksia. Rajattomat pinnat Nestemäiset järjestelmät toimivat hyvin kaikenlaisissa kattojen yksityiskohdissa. Niiden avulla kalvon saa helposti luotua yksityiskohtien ympärille ilman saumoja, muotteja, mekaanisia kiinnityksiä tai lisäpellitystä. Pitkä käyttöikä MasterSeal Roof -järjestelmät voidaan levittää ulkona oleville pinnnoille lähes joka lämpötilassa ja säässä. Kalvon kestävyys ei ole levitysolosuhteista riippu-vainen eikä siinä esiinny jäykkyyttä, pehmentymistä tai UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Näiden erityisominaisuuksien ansiosta vesieristeen käyttöikä voi olla jopa 5 vuotta. Helppoja yksityiskohtia Nestemäisillä järjestelmillä aikaansaadaan jatkuva kalvo laajoillekin pinnoille ilman mitään rajoituksia, saumoja, limityksiä tai tartuntatoimenpiteitä.

7 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 7 Muotoilluille alustoille Täydellinen istuvuus muotoilluilla pinnoilla. Ruiskutettavat ratkaisut voidaan levittää niin kalteville kuin vaaka- ja pystysuorille pinnoille. Uusille ja kunnostetuille katoille Tuote voidaan levittää kaikenlaisille alustoille, jopa jo valmiille katolle ilman, että aiempaa vesieristettä tarvitsee poistaa. Ei toimintojen keskeytystä Toimintoja voidaan jatkaa normaalisti MasterSeal Roof -järjestelmän levityksen aikana. Käsittelyt ja asennukset voivat jatkua keskeytyksettä. Nopea kovettuminen Järjestelmän eri komponenttien levitys voidaan toteuttaa ilman odotusaikoja ja seisokkeja, sillä ruiskutetut kalvot kovettuvat nopeasti. Kevyt Katon kuormitus kasvaa minimaalisesti, vain n. kg / m². Nopea asennus Ruiskutettavalla levityksellä saadaan pinnoitettua jopa,000 m² päivässä.

8 8 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Eurooppalainen tekninen hyväksyntä ETAG 005 EOTA on rakennusalan tuotteiden eurooppalainen hyväksynnän yhteiselin. Sen toimintapaikka on Brysselissä (Belgiassa). EOTA pitää sisällään kaikki Euroopan unionin maiden ja Euroopan talousalueen teknisen arvioinnin laitokset (englanniksi TABs). Yhdenmukaiset eurooppalaiset standardit eivät kata uusia tai innovatiivisia rakennusalan tuotteita. Näille tuotteille saa CE-merkinnän Eurooppalaisen teknisen arvoinnin (ETA) kautta. ETA-SUOSITUS Nro. 005 on EOTA:n laatima. Se koskee nestemäisiä levitettäviä katon vesieristetarvikkeita (englanniksi LARWK). Siinä on seitsemän täydentävää osaa, jotka kuvaavat eri tekniikoille asetettuja vaatimuksia. Kohta 6 pitää sisällään polyuretaanipohjaisten nestemäisinä levitettävien kattojen vesieristetarvikkeiden vaatimukset. Vaatimustenmukaisuusvakuutus-menettelyn tavoin (jonka tarkoitus on vakuuttaa, että valmistaja noudattaa ETA:n määräämää tuote-erittelyä) eurooppalainen tekninen arviointi ETA mahdollistaa tuotteiden CE-merkinnän.

9 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 9 MasterSeal Roof -järjestelmän koostumus MasterSeal Roof -vesieristejärjestelmä koostuu kolmesta tuotekerroksesta, jotka levitetään täysin sitoutuneina alustaan. Näiden kerrosten kätevä yhdistelmä aikaansaa tehokkaasti toimivan ja kestävän ratkaisun. MasterSeal P pohjusteet ovat tärkeä osa järjestelmää. Ne varmistavat vesieristeratkaisun kiinnittymisen kaikkiin alustoihin. Täysin sitoutuneet kalvot estävät veden siirtymisen kerroksesta toiseen, jopa vuototilanteessa helpottaen sen huomaamista, paikallistamista ja korjaamista. MasterSeal M -kalvot tekevät järjestelmästä vesitiiviin. Kun MasterSeal M -kalvot ovat kovettuneet, niiden erittäin elastiset ja halkeamansilloitusominaisuudet estävät vuodot, jos alustoihin tulee halkeamia. Kalvot ovat yksi- tai kaksikomponenttisia, ja ne voidaan joko ruiskuttaa tai levittää käsin. MasterSeal TC -pinnoitteet suojaavat kalvoa säältä ja UV-säteilyltä. Tietyissä tapauksissa pinnoitteet ovat valinnaisia, mutta ne parantavat vesieristyksen säänkestävyyttä ja viimeistellyn katon esteettistä ilmettä. Alusta MasterSeal Roof -vesieristejärjestelmät voidaan levittää täysin sitoutuneina useimpiin betonia, terästä, sementtitasoitetta, lasia, vahvistettua polyesteriä, puuta jne. sisältäviin alustoihin. MasterSeal P -pohjusteet MasterSeal M -kalvot MasterSeal TC -pinnoitteet Alusta

10 0 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Ruiskutettavat järjestelmät MasterSeal Roof 0 Kattojen vesieristejärjestelmä, joka perustuu ruiskutettavaan kalvoon ETAG mukaisesti. ETA 0 / 005 -sertifioitu. Palamista hidastava, ruiskutettava kalvo. Nopea reaktioaika mahdollistaa välittömän asettumisen ja täyden käytettävyyden päivän kuluttua. Pinnoite MasterSeal TC kg /m² Kalvo MasterSeal M 80. kg /m² Pohjuste MasterSeal P (alustan mukaan) MasterSeal Roof 0 Ruiskutettavaan kalvoon perustuva kattojen vesieristejärjestelmä kohteisiin, joissa ei vaadita palonestoa. Perinteinen ruiskutettava kalvo nopealla reaktioajalla. Täysin käytettävissä jo päivän kuluttua. Pinnoite MasterSeal TC kg /m² Vaihtoehtoinen pinnoite MasterSeal TC ,5 kg /m² Kalvo MasterSeal M kg /m² Pohjuste MasterSeal P (alustan mukaan)

11 MasterSeal Roof - Vesieristeopas MasterSeal Roof 689 Kattojen vesieristysjärjestelmä, joka perustuu : ruiskutettavaan polyurea-kalvoon. : ruiskutettava tuote, 00 % polyurea, kalvo nopealla reaktioajalla. Täysin käytettävissä jo tunnin kuluttua. Pinnoite (valinnainen) MasterSeal TC kg /m² Kalvo MasterSeal M kg /m² Pohjuste MasterSeal P (alustan mukaan) MasterSeal Roof : ruiskutettavaan kalvoon perustuva kattojen vesieristejärjestelmä. : ruiskutettava kalvo nopealla reaktioajalla. Täysin käytettävissä päivän kuluttua. Pinnoite MasterSeal TC kg /m² Vaihtoehtoinen pinnoite MasterSeal TC kg /m² Kalvo MasterSeal M 8.5 kg /m² Pohjuste MasterSeal P (alustan mukaan)

12 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Käsin levitettävät järjestelmät MasterSeal Roof 60 Käsin levitettävään K-kalvoon perustuva kattojen vesieristejärjestelmä kohteisiin, joissa ei vaadita palonestoa. Käsin levitettävä kalvo, pitkä työstettävyysaika, täysin kovettunut ja käyttövalmis päivän kuluttua. Pinnoite MasterSeal TC kg /m² Vaihtoehtoinen pinnoite MasterSeal TC kg /m² Kalvo MasterSeal M kg /m² Pohjuste MasterSeal P (alustan mukaan) MasterSeal Roof 6 Kattojen vesieristejärjestelmä, joka perustuu käsin levitettävään K-kalvoon ETAG :n mukaisesti. ETA 09/096 -sertifioitu. Yksikomponenttinen, matalaviskoosinen käsin tai suurpaineruiskulla levitettävä kalvo, uudelleen pinnoitettava ja valmis jalankulkuliikenteeseen jo tunnin kuluttua. Pinnoite MasterSeal TC kg /m² Kalvo MasterSeal M kg /m² Pohjuste MasterSeal P 60 (alustan mukaan)

13 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Yksityiskohdat Nestemäiset järjestelmät toimivat hyvin erilaisten yksityiskohtien kanssa. Niidena avulla kalvon saa helposti muodostettua yksityiskohtien ympärille ilman saumoja, muotteja, mekaanisia kiinnityksiä tai lisäpellitystä. Alla on muutamia ohjeellisia ehdotuksia ratkaisuista yleisesti käytettyihin kattojen yksityiskohtiin. Holvaus (esim. MasterSeal 590) MasterSeal Roof -järjestelmä MasterSeal Roof -järjestelmä MasterSeal NP 7 Yksityiskohta : Vaakasuorien ja pystysuorien pintojen liitoksiin käytetty ratkaisu. Yksityiskohta : Pinnalle asennettuun rakenteeseen käytetty ratkaisu. MasterSeal Roof -järjestelmä MasterSeal Roof -järjestelmä Tartunnanestoaine MasterSeal NP 7 MasterSeal 90 Yksityiskohta : Vedenpoistojärjestelmään jatkuvaan kalvoon käytetty ratkaisu. Yksityiskohta : Liikuntasaumojen yksityiskohtiin käytetty ratkaisu.

14 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Järjestelmäratkaisut Käännetty katto, sorasuoja Sora Kuitukangas Styrodur Kalvo Pohjuste Alusta Käännetty katto, tiilikate Tiilit Tiilin kiinnitysaine Laasti Kuitukangas Styrodur Kalvo Pohjuste Alusta Sandwich-paneeli Pinnoite Kalvo Pohjuste Sandwich-paneeli

15 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 5 Viherkatto Ruoho ja kasvit Multa Kuitukangas Styrodur Kalvo Pohjuste Alusta PU-vaahdolla eristetty katto Pinnoite Kalvo PU-vaahtoeristys Alusta Liikennöity katto (MasterSeal Traffic -ratkaisut) 5 5 Pinnoite Kulutuspinta Kalvo Pohjuste Alusta

16 6 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Yhteenveto kalvo-tekniikoista MasterSeal M 60 MasterSeal M 860 MasterSeal M 800 MasterSeal M 8 MasterSeal M 689 MasterSeal M 80 Kovettumismekanismi Levityslaitteisto Sekoitussuhde (määrä) A:B Käyttöaika / Hyytelöitymisaika Uudelleenlevitys (+ 0 ºC) Täysin kovettunut (+ 0 ºC) Vetolujuus (N/mm²) C ilmankosteudella Tela/ Suurpaine C reaktio C reaktio C reaktio C reaktio C reaktio Hammaslasta Kuumaruiskutus Kuumaruiskutus Kuumaruiskutus Kuumaruiskutus 00 : : 7 00 : : : 70 0 minuuttia 5 minuuttia 8 sekuntia sekuntia 6 sekuntia 0 sekuntia 6 tuntia 5 tuntia 7 päivää päivää päivää päivää tuntia päivää Murtovenymä (%) Palamiskäyttäytyminen Luokka E Luokka E Luokka E Leviävän tulen ja lämpösäteilyn kestävyys (Cfl s)* (Cfl s)* (Cfl s)* Broof t Kiintoainepitoisuus (%) Levityspaksuus (mm) Kalvopintojen määrä Menekki (kg /m²) * MasterSeal Traffic -järjestelmässä

17 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 7 Yhteenveto pohjusteja pinnoitetekniikoista MasterSeal P -pohjusteet: Valitse pohjuste alustatyypin mukaan ja tarkista tuotetiedoista levitysohjeet ja muut tärkeät tiedot. Betoni / Sementtilaasti Teräs (ei ruostumaton) Ruostumaton teräs Lasi Lasitetut tiilet Alumiini Kupari Kovettunut MasterSeal Bitumihuopa MasterSeal P 606 MasterSeal P 60 MasterTop P 6 MasterSeal P 68 MasterSeal P 68 MasterSeal P 68 MasterSeal P 69 MasterSeal P 698 MasterSeal P 60 MasterSeal TC 60 MasterSeal TC 58 MasterSeal TC 59 MasterSeal TC -pinnoitteet: tarkista tuotetiedoista levitysohjeet ja muut tärkeät tiedot. Komponenttien määrä Tekniinna PU PU PU Uudelleenpinnoitusaika (tunteja 0 ºC:ssa) Täysin kovettunut (päiviä 0 ºC:ssa) Vetolujuus (N /mm²).5.5 Murtovenymä (%) Kiinteitä aineita (%) Tiheys (g /cm³)... Menekki (kg /m²)

18 8 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Referenssikohteita: Teolliset rakennukset () Ravensburger Spiele Verlag Ravensburg, Saksa Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (7,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 698 Erikoispohjuste levitettynä vanhan bitumihuovan päälle.. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Ravensburger AG Urakoitsija: ThomaPUR GmbH Projekti valmistui: 005 / 006 Diamond Innovations Dublin, Irlanti Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 698 Erikoispohjuste levitettynä vanhan bitumihuovan päälle. Omistaja/Rahoittaja Urakoitsija: Projekti valmistui: 0. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Diamond Innovations Irish Operations Beton Construction Services Ltd.

19 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 9 Jalostamo CEPSA Cádiz, Espanja Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 689 (600 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterTop P 69 Erikoispohjuste kuitusementtialustoille.. MasterSeal M 689 Elastinen ja halkeamansilloittava polyurea-kalvo. Omistaja/Rahoittaja: CEPSA Urakoitsija: IMTEX Projekti valmistui: 0 Aurinkopaneelikatto Ancona, Italia Käytetty järjestelmä: MasterSeal 0 Roof Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 698 Erikoispohjuste vanhan bitumihuovan päälle.. MasterSeal M 800 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Multiservizi spa Urakoitsija: Tecnoresinavernici srl Projekti valmistui: 00

20 0 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Referenssikohteita: Teolliset rakennukset () Varasto / tuotantorakennukset Genzyme Ireland Waterford, Irlanti Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (0,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterTop P 660 Erikoispohjuste mineraalialustoille.. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 (6HE) UV-säteilyä kestävä. Omistaja/Rahoittaja: Genzyme Ireland Urakoitsija: Beton Construction Services Ltd. Projekti valmistui: 0 CETARSA, Tehtaan katto Cáceres, Espanja Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (5,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 69 and P 68. Erikoispohjusteet.. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä. Omistaja/Rahoittaja: Urakoitsija: Projekti valmistuis: CETARSA IMTEX (eri alueita)

21 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Aurinkopaneelikatto Angeli di Rosora, Italia Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 698 Erikoispohjuste vanhan bitumihuovan päälle.. MasterSeal M 800 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: A & A Loccioni Urakoitsija: Tecnoresinavernici srl Projekti valmistui: 00

22 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Referenssikohteita: Palvelu- ja toimistotilat Airport International Hotel Cork, Irlanti Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (,500 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 605 (677 Z) Epoksipohjuste betonialustoille.. MasterSeal P 69 Erikoissidosaine.. MasterSeal M 800 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo. Omistaja/Rahoittaja: Michael McNamara & Co Urakoitsija: Beton Construction Services Ltd. Projekti valmistui: 006 Karlsruhen yliopiston ruokasali Karlsruhe, Saksa Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (,70 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 605 (677 Z) Erikoispohjuste mineraalialustoille.. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Urakoitsija: Projekti valmistui: Karlsruhen yliopisto Reaku Hobein GmbH

23 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Ostian sairaala Rooma, Italia Käytetty järjestelmä: MasterSeal 0 (5,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 698 Erikoispohjuste bitumialustoille.. MasterSeal M 800 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Projekti valmistui: 008 Ruumishuone Barcelona, Espanja Käytetty järjestelmä: MasterSeal 0 Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 6 Erikoispohjuste betonialustoille.. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite Omistaja/Rahoittaja: Urakoitsija: AMBAR TYS Projekti valmistui: 009

24 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Referenssikohteita: Muut kuin asuinrakennukset Lentokenttä, El Prat Barcelona, Espanja Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (8,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 68 Erikoispohjuste metallialustoille.. MasterSeal M 80 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo palonkestävyydellä.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: AENA Urakoitsija: AMBAR TYS Projekti valmistui: 009 Näyttelykeskus Torrepacheco (Murcia), Espanja Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 6 (,000 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal M 60 Elastinen C-kalvo. Tässä tapauksessa levitetty suoraan PUvaahtoeristeen päälle.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Kaupunginvaltuusto Urakoitsija: IMTEX Projekti valmistui: 0

25 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 5 San Agustínin tori La Coruña, Espanja Käytetty järjestelmä: MasterSeal Roof 0 (,500 m²) MasterSeal Roof 60 (700 m²) Käytetyt tuotteet:. MasterSeal P 6, P 69 and P 698 Erikoispohjusteita erilaisille alustoille.. MasterSeal M 800 and M 860 Elastinen ja halkeamansilloittavat kalvot, ruiskutettavat ja käsin levitettävät.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Kaupunginvaltuusto Urakoitsija: TVMAC Projekti valmistui: 0 Rautatieasema Napoli, Italia Käytetty järjestelmä: Käytetyt tuotteet: MasterSeal Roof 0 (5,000 m²). MasterSeal P6 Erikoispohjuste mineraalialustoille.. MasterSeal M 800 Elastinen ja halkeamansilloittava kalvo.. MasterSeal TC 59 UV-säteilyä kestävä pinnoite. Omistaja/Rahoittaja: Urakoitsija: Mion Fratelli srl Projekti valmistui: 008

26 6 MasterSeal Roof - Vesieristeopas Riskienhallinta: BASF:n onnistuneiden projektien järjestelmätuotteet Tämä opas esittelee erilaisten kattotyyppien vesieristystapoja. Oli käsiteltävä alue millainen tahansa, se vaatii useita komponentteja. Toimiva tulos edellyttää oikeaa yhdistelmää ja yhteensopivuutta. Rakennusvikojen syistä ja todennäköisyyksistä on tehty useita tutkimuksia Euroopassa. Niiden on todettu johtuvan pääosin seuraavista tekijöistä. Suunnittelu, rakennus, materiaalit, käyttö ja kunnossapito. Rakennusfysiikan maailmanlaajuiseen tuntemukseemme, kokemukseemme ja vesirakenteiden korjausten ja vesieristysalan aikaansaannoksiimme pohjautuen me tiedämme, että riskienhallinta on olennainen aihe rakennusalalla. Se edellyttää luotettavuutta kaikilla saroilla oli sitten kyse tuotteista, kokonaisratkaisuista (kalvoista viimeistelytuotteisiin), ammatillisesta neuvontatoiminnasta, hyväksytyistä takuusovelluksista jne. Materiaalit % Toteutus 0 % Käyttö ja kunnossapito 0 % Projekti 9 % Jotta tilaajat, investoijat, urakoitsijat ja etenkin insinöörit voisivat hallita näitä riskejä ja omia investointejaan, he vaativat täydellisiä vesieristysratkaisuja ja toimittajaa, joka on luotettava ja kokenut riskienhallinnan alalla. BASF:n riskienhallinta keskittyy pienentämään vahinkoja aiheuttavien syiden syntymisen mahdollisuutta. Se tarkoittaa: Tarpeiden tarkkaa analyysia ja teknisten tietojen ja piirustusten yksityiskohtaista tutkimista täydellisen vesieristyksen takaamiseksi. Vesieristysasennusten tavoitteiden parempaa suunnittelua, jossa ei pelkästään ole määritelty vesieristekalvojen toteutus, vaan myös liitosten käsittely, halkeamien injektointi, alustan korjaus jne. Teknisten sovellusten ja suunnitellun kestävyyden varmistamista huolehtimalla työn ammattitaitoisesta suorittamisesta. Asennusten hoitamista BASF:n valtuutettujen urakoitsijoiden ja/tai BASF:n kouluttamien asentajien kautta.

27 MasterSeal Roof - Vesieristeopas 7 Kokemus: Master Builders Solutions -asiantuntijamme ratkaisevat haasteita eri puolilla maailmaa. Siitä todistaa heidän vaikuttavat referenssinsä. Asiantuntevuus asennuksissa: BASF System Partners järjestää tehokasta ja jatkuvaa koulutusta, joten se pystyy tarjoamaan luotettavia todellisten ammattilaisten toteuttamia asennuksia. Näin varmistetaan onnistuneet urakat, ja sitä kautta pidemmän aikaa käyttökuntoisina säilyvät rakenteet. Ainutlaatuinen BASF-järjestelmätakuu sisältää BASF System Partner -asentajan suorittaman tarkkaan dokumentoidun asennuksen. Ammattimainen Asennus Kokemus RISKIENHALLINTA VESITIIVIIT RAKENTEET Suunnittelu Yksityiskohdat 5 Tuote- järjestelmät Suunnittelu ja tekniset tiedot: Master Builders Solutions -asiantuntijamme osallistuvat analyysi- ja suunnitteluprosessiin, jossa yksittäiset tuotteet yhdistetään täydelliseen järjestelmäratkaisuun. 5 Yksityiskohdat: Me tunnemme käytettävät tuotteet ja ratkaisut emmekä unohda usein laiminlyötyjä yksityiskohtia (liitokset, ylimenopisteet, läpiviennit jne.), sillä ne yleensä ovat vaurioille kaikkein alttiimpia kohteita.. Tuotejärjestelmä: Kaikissa asennuksissamme edellytetään huippuluokan tuotteita, mutta varmistamme aina myös, että nämä tuotteet on suunniteltu ja myös sertifioitu juuri projektissa olevaan tiettyyn tarkoitukseen. Master Builders Solutions -järjestelmän laaja verieristysratkaisujen valikoima on dokumentoitu ja sertifioitu useissa Euroopan maissa käytettäväksi eri rakennusalueiden vesieristykseen..

28 BASF:n rakennusteollisuuden Master Builders Solutions MasterAir Täydelliset ratkaisut huokoistettuun betoniin MasterBrace Ratkaisut betonin lujittamiseen MasterCast Ratkaisut betonituoteteollisuuteen MasterCem Ratkaisut sementin valmistukseen MasterEmaco Ratkaisut betonin korjaamiseen MasterFinish Ratkaisut muottien käsittelyyn ja pintaparannukseen MasterFiber Kattavat ratkaisut kuituvahvistettuun betoniin MasterGlenium Ratkaisut vaativaan betoniin MasterInject Ratkaisut betonin injektointiin MasterKure Ratkaisut betonin jälkihoitoon MasterLife Ratkaisut kestävyyden parantamiseen MasterMatrix Kehittynyt reologiansäätely betoniin MasterPolyheed Ratkaisut keskitason betoniin MasterPozzolith Ratkaisut betonin vesipitoisuuden vähentämiseen MasterProtect Ratkaisut betonin suojaamiseen MasterRheobuild Ratkaisut vahvaan betoniin MasterRoc Ratkaisut maanalaiseen rakentamiseen MasterSeal Ratkaisut vesieristykseen ja veden sulkemiseen MasterSure Ratkaisut työstettävyyden lisäviivytykseen MasterTop Ratkaisut teollisuuden ja julkisten tilojen lattioihin Master X-Seed Kehittyneet kiihdytinratkaisut betoniin Ucrete Lattiapinnoiteratkaisut vaativiin olosuhteisiin MasterFlow Ratkaisut tarkkuusvaluihin MasterPel Ratkaisut vesitiiviiseen betoniin MasterSet Ratkaisut kovetusten säätöön BASF Oy Rakennuskemikaalit PL 9 0 Riihimäki P F The data contained in this publication are based on our current knowledge and experience. They do not constitute the agreed contractual quality of the product and, in view of the many factors that may affect processing and application of our products, do not relieve processors from carrying out their own investigations and tests. The agreed contractual quality of the product at the time of transfer of risk is based solely on the data in the specification data sheet. Any descriptions, drawings, photographs, data, proportions, weights, etc. given in this publication may change without prior information. It is the responsibility of the recipient of our product to ensure that any proprietary rights and existing laws and legislation are observed (05/0). = registered trademark of BASF group in many countries. EEBE 0fin

MasterTop -epoksi- ja polyuretaanivärit

MasterTop -epoksi- ja polyuretaanivärit Värikartta 2015 2 Värikartat MasterTop -epoksi- ja polyuretaanivärit MasterTop BC 325 N ja BC 375 N -pinnoitteet, huomioi poikkeukset! MasterTop BC 325 N ja BC 375 N VARASTOVÄRIT, muut värit tilausvärejä!

Lisätiedot

MasterTop -epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet

MasterTop -epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet Värikartat 2014 2 Värikartat MasterTop -epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet MasterTop BC 325 ja BC 375 -pinnoitteet, huomioi poikkeukset! MasterTop BC 372, 1110 ja 1700 -pinnoitteet MasterTop BC 325 ja

Lisätiedot

MasterFinish. Parannus betonin esteettiseen ilmeeseen

MasterFinish. Parannus betonin esteettiseen ilmeeseen Parannus betonin esteettiseen ilmeeseen Parannus betonin esteettiseen ilmeeseen BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme keksivät innovatiivisia

Lisätiedot

MasterKure. Se pieni ero betonin tehokkuudessa ja kestävyydessä

MasterKure. Se pieni ero betonin tehokkuudessa ja kestävyydessä Se pieni ero betonin tehokkuudessa ja kestävyydessä Se pieni ero betonin tehokkuudessa ja kestävyydessä BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme

Lisätiedot

MasterGlenium Sky. Kovan suorituskyvyn betonin ratkaisut valmisbetoniteollisuuteen

MasterGlenium Sky. Kovan suorituskyvyn betonin ratkaisut valmisbetoniteollisuuteen MasterGlenium Sky Kovan suorituskyvyn betonin ratkaisut valmisbetoniteollisuuteen MasterGlenium SKY 3 Total Performance Control Total Performance Control -konsepti varmistaa, että valmisbetonin valmistajat,

Lisätiedot

Kokonaisvaltainen Näkemys. Saumattomat seinä- ja lattiaratkaisut

Kokonaisvaltainen Näkemys. Saumattomat seinä- ja lattiaratkaisut Kokonaisvaltainen Näkemys Saumattomat seinä- ja lattiaratkaisut 2 Kokonaisvaltainen Näkemys Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ Osaamista lattiasta seiniin 06 _ Saumattomat siirtymät,

Lisätiedot

Hiljainen ja kaunis. MasterTop 1327

Hiljainen ja kaunis. MasterTop 1327 Hiljainen ja kaunis 2 Hiljainen ja kaunis Referenssikohteemme São Paulossa Brasiliassa: Nollaenergiatalo Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ Hiljaisuuden voimaa: 06 _ Hiljainen vallankumous

Lisätiedot

MasterMatrix. Kehittynyt reologiansäätely betoniin

MasterMatrix. Kehittynyt reologiansäätely betoniin Kehittynyt reologiansäätely betoniin 2 BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme keksivät innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja juuri sinun

Lisätiedot

Tehokas Sementtipohjainen Vesieriste. MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560

Tehokas Sementtipohjainen Vesieriste. MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 Tehokas Sementtipohjainen Vesieriste MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 Sisältö 03 _ Suuri haaste: Veden kiertokulun vedeneristystyöt 04 _ Master Builders Solutions - sementtipohjaisten kalvojen kehitys

Lisätiedot

MasterFiber. Ratkaisuja vaihtoehtoiseen rakenteen lujittamiseen

MasterFiber. Ratkaisuja vaihtoehtoiseen rakenteen lujittamiseen MasterFiber Ratkaisuja vaihtoehtoiseen rakenteen 2 MasterFiber BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme keksivät innovatiivisia ja kestäviä

Lisätiedot

MasterFlow Jälkivalumassa kestää rasitusta: tutkimustulokset

MasterFlow Jälkivalumassa kestää rasitusta: tutkimustulokset Jälkivalumassa kestää rasitusta: tutkimustulokset 2 BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme keksivät innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja

Lisätiedot

MasterFiber. Kokonaisratkaisuja kuituvahvisteiseen betoniin

MasterFiber. Kokonaisratkaisuja kuituvahvisteiseen betoniin MasterFiber Kokonaisratkaisuja kuituvahvisteiseen betoniin Vaatimus meille kattava tuki kaikille vaatimuksillenne MasterFiber-kuidun käyttö Synteettiset kuidut vahvistavat betonia kolmiulotteisesti. Niitä

Lisätiedot

Lattioita sukupolville. Kestävän kehityksen mukaisia lattiaratkaisuja

Lattioita sukupolville. Kestävän kehityksen mukaisia lattiaratkaisuja Lattioita sukupolville Kestävän kehityksen mukaisia lattiaratkaisuja 2 Lattioita sukupolville Referenssikohteemme Waldfischbachissa Saksassa: Lääkäriasema Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta

Lisätiedot

Lattioita sukupolville. Kestävän kehityksen mukaisia lattiaratkaisuja

Lattioita sukupolville. Kestävän kehityksen mukaisia lattiaratkaisuja Lattioita sukupolville Kestävän kehityksen mukaisia lattiaratkaisuja 2 Lattioita sukupolville Referenssikohteemme Waldfischbachissa Saksassa: Lääkäriasema Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta

Lisätiedot

Juokseva betoni elementtiteollisuudessa. Huippuluokan lisäaineratkaisut

Juokseva betoni elementtiteollisuudessa. Huippuluokan lisäaineratkaisut Juokseva betoni elementtiteollisuudessa 2 Juokseva betoni elementtiteollisuudessa BASF:n Master Builders Solutions Rakennetaan kumppanuudelle. Master Builders Solutions -asiantuntijamme keksivät innovatiivisia

Lisätiedot

MasterSeal M 689. 100 % Puhdas Polyurea Teollisuuden ja Infrastruktuurin Vedeneristekalvo

MasterSeal M 689. 100 % Puhdas Polyurea Teollisuuden ja Infrastruktuurin Vedeneristekalvo MasterSeal M 689 100 % Puhdas Polyurea Teollisuuden ja Infrastruktuurin Vedeneristekalvo 2 MasterSeal M 689 Referenssikohteemme Varsovassa (Puolassa) Varsovan eläintarha Sisältö 03 _ Master Builders Solutions

Lisätiedot

BASF-lattiaratkaisut Saumattomia lattiaratkaisuja. Referenssikohteemme Dresdenissä Saksassa: 80. alakoulu. Sisältö

BASF-lattiaratkaisut Saumattomia lattiaratkaisuja. Referenssikohteemme Dresdenissä Saksassa: 80. alakoulu. Sisältö Lattiaratkaisut 2 BASF-lattiaratkaisut Referenssikohteemme Dresdenissä Saksassa: 80. alakoulu Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ 06 _ Rajattomasti mahdollisuuksia käytössäsi 08 _ Luovuutta

Lisätiedot

Terveydenhuolto. Hygieeniset lattiaratkaisut

Terveydenhuolto. Hygieeniset lattiaratkaisut Terveydenhuolto 2 Terveydenhuolto Referenssikohteemme St. Gallenissa Sveitsissä: St. Gallenin sairaala Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ Terveydenhuollossa tarvitaan oikeanlaisia lattioita

Lisätiedot

Koulutoimi. Älykkäitä lattiaratkaisuja

Koulutoimi. Älykkäitä lattiaratkaisuja Koulutoimi 2 Koulutoimi Referenssikohteemme Ostrovnad Ohríssa Tšekin tasavallassa: CTVO-koulu Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ Saumattomasti. Osaavasti. 06 _ Leikittelyä mahdollisuuksilla

Lisätiedot

Julkiset rakennukset. Saumattomat lattiaratkaisut

Julkiset rakennukset. Saumattomat lattiaratkaisut Julkiset rakennukset Saumattomat lattiaratkaisut 2 Julkiset rakennukset Ammattimaiset pinnoitejärjestelmät Referenssikohteemme Neckarsulmissa Saksassa: Bechtle AG Sisältö 03 _ Master Builders Solutions

Lisätiedot

Teollisuus. Suojaavia lattiaratkaisuja

Teollisuus. Suojaavia lattiaratkaisuja Teollisuus Suojaavia lattiaratkaisuja 2 Teollisuus Referenssikohteemme Magdeburgissa Saksassa: Sähkölaitteita valmistava ENERCON Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ Lattioita kovaan käyttöön

Lisätiedot

MasterSeal TC K PU-pinnoite, korkea kiintoainepitoisuus, pigmentoitu, UV:n kestävä, kattojärjestelmiin ja elastisille pinnoille.

MasterSeal TC K PU-pinnoite, korkea kiintoainepitoisuus, pigmentoitu, UV:n kestävä, kattojärjestelmiin ja elastisille pinnoille. 2K PUpinnoite, korkea kiintoainepitoisuus, pigmentoitu, UV:n kestävä, TUOTEKUVAUS MasterSeal TC 269 on pigmentoitu, matalaviskoosinen, kaksinen polyuretaanipinnoite. Se kuivuu elastisesti kovaksi, kulutusta

Lisätiedot

Injektointi. Ratkaisuja maanalaiseen rakentamiseen

Injektointi. Ratkaisuja maanalaiseen rakentamiseen Injektointi Ratkaisuja maanalaiseen rakentamiseen 2 Injektointi BASF:lta -brändi saattaa yhteen kaiken BASF:in asiantuntemuksen luoden kemiaan perustuvia ratkaisuja uudisrakentamiseen sekä rakenteiden

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153 Painos 08/2011 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 04/2011 sivu 1 Hilti Palokatkokaulus

Lisätiedot

Ruiskubetoni. Ratkaisut maanalaiseen rakentamiseen

Ruiskubetoni. Ratkaisut maanalaiseen rakentamiseen Ruiskubetoni Ratkaisut maanalaiseen rakentamiseen 2 Ruiskubetoni BASF:lta -brändi kokoaa BASF:n asiantuntemuksen yhteen ja luo kemiallisia ratkaisuja niin uuteen rakentamiseen kuin korjaus-, huolto- ja

Lisätiedot

MasterSeal P 691. Yksikomponenttinen, liuotinpohjainen pohjuste, kosteuskovettuva, käytettäväksi MasterSeal-kalvojen alle ja päälle TUOTEKUVAUS

MasterSeal P 691. Yksikomponenttinen, liuotinpohjainen pohjuste, kosteuskovettuva, käytettäväksi MasterSeal-kalvojen alle ja päälle TUOTEKUVAUS TUOTEKUVAUS MasterSeal P 691 on yksikomponenttinen, kosteuskovettuva polyuretaanipohjuste. Se sisältää liuottimia. KÄYTTÖALUE MasterSeal P 691 on suunniteltu tarttumista edistäväksi pohjusteeksi MasterSeal-kalvoille.

Lisätiedot

Tekninen ohje. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153. Painos 09/2013. Hilti Palokatkokaulus

Tekninen ohje. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153. Painos 09/2013. Hilti Palokatkokaulus Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153 Painos 09/2013 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 09/2013 sivu 1 Palokatkokaulus

Lisätiedot

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Pitkäaikaisille kestäville kiinnityksille! Enkolit peltiliimaa on käytetty yli 50 vuotta rakennusten suojapellitysten liimaukseen. Taloudellisesti

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

Betonin Korjaaminen. Ratkaisuja Rakenteiden Korjaukseen

Betonin Korjaaminen. Ratkaisuja Rakenteiden Korjaukseen Ratkaisuja Rakenteiden Korjaukseen 2 Ratkaisuja Rakenteiden Korjaukseen Sisältö 03 _ Master Builders Solutions BASF:lta 04 _ Korjaus- ja suojausjärjestelmät 06 _ Yleiskatsaus betonin korjaamiseen ja suojaamiseen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

MasterSeal M 811 TUOTEKUVAUS. LEVITYSMENETELMÄ (a) Pinnan valmistelu KÄYTTÖKOHTEET OMINAISUUDET JA EDUT

MasterSeal M 811 TUOTEKUVAUS. LEVITYSMENETELMÄ (a) Pinnan valmistelu KÄYTTÖKOHTEET OMINAISUUDET JA EDUT TUOTEKUVAUS MasterSeal M 811 on kaksikomponenttinen polyureahybridi-vedeneristekalvo. Se on erittäin reaktiivinen ja se pitää levittää vain kaksikomponenttisia tuotteita varten suunnitellulla ruiskukalustolla

Lisätiedot

MasterSeal TC 259 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET OMINAISUUDET JA EDUT RIITTOISUUS. LEVITYS (a)pinnan valmisteleminen VIIMEISTELY JA PUHDISTUS PAKKAUS VÄRI

MasterSeal TC 259 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET OMINAISUUDET JA EDUT RIITTOISUUS. LEVITYS (a)pinnan valmisteleminen VIIMEISTELY JA PUHDISTUS PAKKAUS VÄRI TUOTEKUVAUS MasterSeal TC 259 on pigmentoitu, liuotinpohjainen, yksikomponenttinen, kosteuskovettuva, UV:n ja sään kestävä, suojaava pintamaali. Se pohjautuu korkealaatuisiin alifaattisiin polyuretaaniprepolymeereihin.

Lisätiedot

Construction. Sika MultiKit. Kaksikomponenttinen monikäyttöinen muovaus- ja. korjausmassa. Tuotekuvaus

Construction. Sika MultiKit. Kaksikomponenttinen monikäyttöinen muovaus- ja. korjausmassa. Tuotekuvaus Tuotetietoesite Painos 24/04/2008 Tunnus no: 02 04 02 03 001 0 000024 Sika Multikit Sika MultiKit Kaksikomponenttinen monikäyttöinen muovaus- ja korjausmassa Construction Tuotekuvaus Käyttökohteet Ominaisuudet

Lisätiedot

MasterSeal 6100 FX KUVAUS KÄYTTÖTARKOITUS OMINAISUUDET JA EDUT

MasterSeal 6100 FX KUVAUS KÄYTTÖTARKOITUS OMINAISUUDET JA EDUT KUVAUS MasterSeal 6100 FX on yksikomponenttinen, sementtipohjainen, elastinen ja joustava kevyt kalvo betonin vesieristykseen ja suojaamiseen. Veteen sekoitettuna Master Seal 6100 FX on nestemäinen, joten

Lisätiedot

MasterSeal M 800. Kaksikomponenttinen, pigmentoitu, elastinen, reaktiviinen, ruiskutettava (koneasennus) vedeneristekalvo lyhyellä kovetusajalla

MasterSeal M 800. Kaksikomponenttinen, pigmentoitu, elastinen, reaktiviinen, ruiskutettava (koneasennus) vedeneristekalvo lyhyellä kovetusajalla TUOTEKUVAUS MasterSeal M 800 on kaksikomponenttinen vedeneristekalvo. Se on erittäin reaktiivinen ja voidaan levittää vain erityisellä kaksikomponenttisia tuotteita varten suunnitellulla ruiskukalustolla.

Lisätiedot

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla.

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. KALOCER KALOCER KALSICA ABRESIST KALSICA Piikarbidi Piikarbidi Kovasementti Valettu Kovasementti keraami Teollisuuden

Lisätiedot

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Perinteinen epoksipinnoite ja TEKNOPUR 300-20 C:ssa suoritetun iskunkestotestin jälkeen. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

MasterTop P 617 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET

MasterTop P 617 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET TUOTEKUVAUS MasterTop P 617 on liuotteeton (kokonaan kiinteä), matala viskositeetiltaan, kaksiokomponenttinen epoksihartsipohjainen pohjuste. KÄYTTÖKOHTEET MasterTop P 617 on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Vesihöyryn läpäisevyys CO 2:n läpäisevyys. Tarttuvuus lämpöyhteensopivuustestin jälkeen Jäätymis-sulamisjaksotus jäänpoistosuolojen ja ukkossadetuksen

Vesihöyryn läpäisevyys CO 2:n läpäisevyys. Tarttuvuus lämpöyhteensopivuustestin jälkeen Jäätymis-sulamisjaksotus jäänpoistosuolojen ja ukkossadetuksen TUOTEKUVAUS MasterSeal M 808 on kaksikomponenttinen elastinen polyuretaanikalvo, 100% kiintoainepitoisuus, korkea kemiallinen ja kulumisen kestävyys. Hyväksytty suoraan kosketukseen talousveden ja elintarvikkeiden

Lisätiedot

Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille

Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Säädökset ja standardit Verkkoestejärjestelmää on testattu huolellisesti, jotta on voitu varmistua sen toimivuudesta, käyttörajoituksista

Lisätiedot

Degadur * -akryylipinnoitteet

Degadur * -akryylipinnoitteet Degadur * -akryylipinnoitteet Ready in no time - to last a lifetime! * DEGADUR on Evonik Röhm GmbH:n rekisteröity tavaramerkki. Degadur * - nopeampaan pinnoittamiseen Oli tavoitteesi uuden lattian pinnoittaminen

Lisätiedot

MasterSeal M 869. Erittäin joustava, 2-komponenttinen polyuretaanipinnoite TUOTEKUVAUS. (C)Levitys KÄYTTÖKOHTEET OMINAISUUDET JA EDUT MENEKKI

MasterSeal M 869. Erittäin joustava, 2-komponenttinen polyuretaanipinnoite TUOTEKUVAUS. (C)Levitys KÄYTTÖKOHTEET OMINAISUUDET JA EDUT MENEKKI TUOTEKUVAUS MasterSeal M 869 on käsin levitettävä, kaksikomponenttinen, itsestäänsiliävä polyuretaanipohjainen elastomeeripinnoite. KÄYTTÖKOHTEET MasterSeal M 869 toimii vedeneristysratkaisuna mm. seuraavissa

Lisätiedot

MasterTop BC 329. Kaksikomponenttinen PU-pinnoite, liuotteeton, vähäpäästöinen, elastinen, pigmentoitu, ääntävaimentava ja itsetasoittuva aluskerros

MasterTop BC 329. Kaksikomponenttinen PU-pinnoite, liuotteeton, vähäpäästöinen, elastinen, pigmentoitu, ääntävaimentava ja itsetasoittuva aluskerros TUOTEKUVAUS MasterTop BC 329 on kaksikomponenttinen, liuotteeton ja vähäpäästöinen (AgBB), itsetasoittuva lattian aluskerros, joka kovettuu pehmeäksi ja elastiseksi materiaaliksi. MasterTop BC 329 käytetään

Lisätiedot

Firestone Allasjärjestelmät. Varmuutta vaativiin olosuhteisiin

Firestone Allasjärjestelmät. Varmuutta vaativiin olosuhteisiin Firestone Allasjärjestelmät Varmuutta vaativiin olosuhteisiin Korkealaatuinen allaskalvo Firestone allaskumia on saatavana jopa 15 m leveänä ja 61 m pitkänä. Firestone allasrakenteet perustuvat EPDM-kumikalvoihin,

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- laimenna 1:1

Lisätiedot

MasterSeal 560 KUVAUS KÄYTTÖTARKOITUS OMINAISUUDET JA EDUT

MasterSeal 560 KUVAUS KÄYTTÖTARKOITUS OMINAISUUDET JA EDUT KUVAUS MasterSeal 560 on kaksikomponenttinen, sementtipohjainen, elastinen ja joustava kevyt kalvo. MasterSeal 560 mahdollistaa betonirakenteiden nopean palauttamisen käyttöön. Ne voidaan upottaa veteen

Lisätiedot

nopeampi helpompi ainutlaatuinen

nopeampi helpompi ainutlaatuinen Rapid Set Sementtiteknologia nopeampi helpompi ainutlaatuinen CEMENT ALL Monikäyttöinen MORTAR MIX CONCRETE MIX korjausbetoni KORODUR ja CTS Cement Kaksi vahvaa partneria Euroopan lisenssi yksinoikeudella!

Lisätiedot

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja

K. Schütte GmbH. Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja K. Schütte GmbH Meluntorjunta Käytännön ratkaisuja Vahva kumppani meluntorjunnassa Tuotteet Meluntorjuntajärjestelmät - Teolliset tuotteet meluntorjuntaan - Kattava valikoima alumiini- ja lasielementtejä

Lisätiedot

MasterSeal M 336. Elastomeerinen epoksipolyuretaanipinnoite betonin suojaukseen ja vedeneristykseen. Tammikuu 2016 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖTARKOITUS

MasterSeal M 336. Elastomeerinen epoksipolyuretaanipinnoite betonin suojaukseen ja vedeneristykseen. Tammikuu 2016 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖTARKOITUS TUOTEKUVAUS MasterSeal M 336 on kaksikomponenttinen elastomeerinen pinnoite, joka pohjautuu epoksipolyuretaaniin ja koostuu 100 % kiintoaineesta. KÄYTTÖTARKOITUS Sekä sisä- että ulkokäyttöön Voidaan käyttää

Lisätiedot

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA Vedeneristys laattojen alla KÖSTER Tuotteet vedeneristykseen laattojen alle Pitkäikäinen nautinto kylpyhuoneesta ja suihkutiloista edellyttää täydellistä ja muuttumatonta vedeneristysjärjestelmää.

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

SUOJAAVA ELASTINEN PINNOITE SUOMALAINEN INNOVAATIO! TÄYSIN UUSI EKOLOGINEN, ELASTINEN JA IHMISILLE SEKÄ YMPÄRISTÖLLE MYRKYTÖN SUOJAAVA PINNOITE.

SUOJAAVA ELASTINEN PINNOITE SUOMALAINEN INNOVAATIO! TÄYSIN UUSI EKOLOGINEN, ELASTINEN JA IHMISILLE SEKÄ YMPÄRISTÖLLE MYRKYTÖN SUOJAAVA PINNOITE. SUOJAAVA ELASTINEN PINNOITE SUOMALAINEN INNOVAATIO! TÄYSIN UUSI EKOLOGINEN, ELASTINEN JA IHMISILLE SEKÄ YMPÄRISTÖLLE MYRKYTÖN SUOJAAVA PINNOITE. ELASTINEN, YKSIKOMPONENTTINEN ELAPROOF LUO ERITTÄIN PITKÄIKÄISEN,

Lisätiedot

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI Pysyvä ratkaisu uusprojekteihin vesitiivistää ja suojaa betonin Monikäyttöinen käsittely vanhoille rakenteille korjaa

Lisätiedot

Rakennustuotteiden paloluokitus luokitellun tuotteen käyttö

Rakennustuotteiden paloluokitus luokitellun tuotteen käyttö Rakennustuotteiden paloluokitus luokitellun tuotteen käyttö Paloseminaari 17 Paloturvallisuus ja standardisointi 11.2.2015 Tiia Ryynänen VTT Expert Services Oy Onko paloluokitellun rakennustuotteen luokka

Lisätiedot

MasterSeal M 800. Liuotteeton, kaksikomponenttinen, ruiskutettava vedeneriste. Aiemmin Conipur M 800 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖKOHTEET

MasterSeal M 800. Liuotteeton, kaksikomponenttinen, ruiskutettava vedeneriste. Aiemmin Conipur M 800 TUOTEKUVAUS KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖKOHTEET TUOTEKUVAUS MasterSeal M 800 on liuotteeton, kaksikomponenttinen vesieriste. Se on erittäin reaktiivinen ja voidaan levittää vain erityisellä kaksikomponenttisia tuotteita varten suunnitellulla ruiskukalustolla.

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Cement Design. Osa kestävää kehitystä

Cement Design. Osa kestävää kehitystä Cement Design Cement Design tarkoittaa kirjaimellisesti sementillä suunnittelua ja muotoilua. Uudet mikrosementit ovat tehneet sementin- ja betoninoloisista pinnoista trendikkäitä niin yksityisissä kodeissa

Lisätiedot

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta.

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta. LP-8 Spreader Paranna liukkaudentorjunnan tehokkuutta Blizzard LP-8 Tailgate -levittimellä, joka on takanäkyvyyden parantamiseksi malliltaan matalaprofiilinen ja jonka kapasiteetti on 225 litraa, jotta

Lisätiedot

Kaksikomponenttinen PU-lattiapinnoite, UV:n kestävä ja värisävyn säilyttävä, vähäpäästöinen, itsestään siliävä, pigmentoitu, pehmeä ja elastinen

Kaksikomponenttinen PU-lattiapinnoite, UV:n kestävä ja värisävyn säilyttävä, vähäpäästöinen, itsestään siliävä, pigmentoitu, pehmeä ja elastinen TUOTEKUVAUS MasterTop BC 361N on värisävynsä säilyttävä, vähäpäästöinen ja itsestään siliävä lattiapinnoite, jonka perustana on alifaattinen polyuretaani. Pinnoite kestää hyvin kulutusta sekä monenlaisia

Lisätiedot

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Tapetointi. Korjausrakentaminen TYÖOHJEET MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093 Tapetointi Korjausrakentaminen TYÖOHJEET Tapetointijärjestelmä paperitapetin, vinyylitapetin, non-woven-tapetin, maalaustapetin ja lasikuitutapetin kiinnitykseen. MÄRKÄTILAT LINJASANEERAUKSET RT 84-11093

Lisätiedot

Fellert Akustiikkajärjestelmä

Fellert Akustiikkajärjestelmä Fellert Akustiikkajärjestelmä AKUSTIIKKA VOI OLLA MUUTAKIN KUIN KARKEAA PINTAA TAI LATTEITA NELIKULMAISIA LEVYJÄ ONKO RAVINTOLAN, NEUVOTTELUHUONEEN TAI KIRJASTON AKUSTOINTI KUNNOSSA? Korkeassa huoneessa,

Lisätiedot

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 RAPPAUSOHJE BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rapattava alusta Betoniharkko

Lisätiedot

MasterSeal NP 474. Yksikomponenttinen, korkeakimmoinen polyuretaanisaumamassa lattioille TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET

MasterSeal NP 474. Yksikomponenttinen, korkeakimmoinen polyuretaanisaumamassa lattioille TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET TUOTEKUVAUS MasterSeal NP 474 on yksikomponenttinen polyuretaanipohjainen saumamassa lattiasaumoihin. Se kuivuu ilmankosteuden vaikutuksesta ja muodostaa kemiallista, mekaanista rasitusta kestävän elastisen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

VÄLISEINÄT. Leca väliseinät. Leca EasyLex 88 Leca Lex. www.e-weber.fi 4-20/1.9.2012

VÄLISEINÄT. Leca väliseinät. Leca EasyLex 88 Leca Lex. www.e-weber.fi 4-20/1.9.2012 VÄLISEINÄT Leca väliseinät Leca EasyLex 88 Leca Lex 4-20/1.9.2012 www.e-weber.fi Leca väliseinät Leca EasyLex Leca Lex markkinoiden nopein väliseinäratkaisu Nopea rakentaa ja helppo tasoittaa Sisältö Leca

Lisätiedot

Anchorfix 294 DANA LIM A/S. Tuotetiedot: www.danalim.uk. Ankkurointimassa, vinyyliesteripohjainen, styreenivapaa. Tuotekuvaus ja käyttö:

Anchorfix 294 DANA LIM A/S. Tuotetiedot: www.danalim.uk. Ankkurointimassa, vinyyliesteripohjainen, styreenivapaa. Tuotekuvaus ja käyttö: DK Tuotetiedot: Anchorfix 294 Ankkurointimassa, vinyyliesteripohjainen, styreenivapaa. Tuotekuvaus ja käyttö: Anchorfix 294 on korkealaatuinen, styreenivapaa ankkurointimassa kierretankojen kiinnitykseen

Lisätiedot

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA

VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA VEDENERISTYS MÄRKÄTILOISSA Vedeneristys laattojen alla Pitkäikäinen nautinto kylpyhuoneesta ja suihkutiloista edellyttää täydellistä ja muuttumatonta vedeneristysjärjestelmää. Useimmat laatat ovat itsessään

Lisätiedot

Construction. Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R. Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima Osa Sikadur -Combiflex -järjestelmää

Construction. Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R. Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima Osa Sikadur -Combiflex -järjestelmää Tuotetietoesite Painos 24/04/2008 Tunnus no: 02 07 03 02 003 0 000002 Sikadur-Combiflex CF liima Construction Sikadur -Combiflex CF liima, tyyppi N ja tyyppi R Kaksikomponenttinen epoksipohjainen rakenneliima

Lisätiedot

MasterTop BC 375 N. Kaksikomponenttinen, pigmentoitu, liuotteeton, matalapäästöinen, itsestään siliävä polyuretaanipinnoite TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET

MasterTop BC 375 N. Kaksikomponenttinen, pigmentoitu, liuotteeton, matalapäästöinen, itsestään siliävä polyuretaanipinnoite TUOTEKUVAUS KÄYTTÖKOHTEET TUOTEKUVAUS MasterTop BC 375 N on kaksikomponenttinen, pigmentoitu, liuotteeton, matalapäästöinen, itsestään siliävä. KÄYTTÖKOHTEET MasterTop BC 375 N pinnoite soveltuu keskiraskaassa käytössä oleville

Lisätiedot

Icopal Huoltopalvelut - Kattokuntotarkastus - Kattokuntotutkimus - Huoltosopimus. ICOPAL HUOLTOPALVELUT Tekniset tarkastukset kaikille kattopinnoille

Icopal Huoltopalvelut - Kattokuntotarkastus - Kattokuntotutkimus - Huoltosopimus. ICOPAL HUOLTOPALVELUT Tekniset tarkastukset kaikille kattopinnoille Icopal Huoltopalvelut - Kattokuntotarkastus - Kattokuntotutkimus - Huoltosopimus ICOPAL HUOLTOPALVELUT Tekniset tarkastukset kaikille kattopinnoille Icopal Huoltopalvelut pitää katon käyttökuntoisena pidempään

Lisätiedot

Lamellinosto-ovien uusi sukupolvi. ASSA ABLOY Entrance Systems

Lamellinosto-ovien uusi sukupolvi. ASSA ABLOY Entrance Systems Lamellinosto-ovien uusi sukupolvi Crawford OH1042 ASSA ABLOY Entrance Systems MIKSI KANNATTAA VALITA CRAWFORD OH1042 Kaunis ovilehden muotoilu luo uudenaikaisen ulkonäön. Kekseliäs kylmäsillan katkaisu

Lisätiedot

Pinnoitus. Siporex hallit. Maalaus. Ohjeita. www.kivira.fi

Pinnoitus. Siporex hallit. Maalaus. Ohjeita. www.kivira.fi Pinnoitus Siporex hallit Maalaus Ohjeita www.kivira.fi Siporex hallien pinnoitus Ohjeita Toukokuu 2015 Uudelleen pinnoitus tai maalaus Alustavat työt Selvitetään millä tuotteella / tuotteilla halli on

Lisätiedot

HILTI PALOKATKONAUHA CFS-W SG CFS-W EL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0405. Painos 02 / 2011 I Tekninen ohje

HILTI PALOKATKONAUHA CFS-W SG CFS-W EL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0405. Painos 02 / 2011 I Tekninen ohje HILTI PALOKATKONAUHA CFS-W SG CFS-W EL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0405 Hilti Palokatkonauha CFS-W Painos 02/2011 sivue 1 Painos 02 / 2011 I Tekninen ohje Palokatkonauha CFS-W SG Palonarkojen

Lisätiedot

Olet vastuussa osaamisestasi

Olet vastuussa osaamisestasi Olet vastuussa osaamisestasi Ohjelmistoammattilaisuuden uudet haasteet Timo Vehmaro 02-12-2015 1 Nokia 2015 Mitä osaamista tulevaisuudessa tarvitaan? Vahva perusosaaminen on kaiken perusta Implementaatio

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN LATTIAT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN LATTIAT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

Teräspaalujen CE-merkintä. Tkt Vesa Järvinen

Teräspaalujen CE-merkintä. Tkt Vesa Järvinen Teräspaalujen CE-merkintä Tkt Vesa Järvinen Esityksen sisältö Mikä on CE-merkki? Rakennustuotteen CE-merkintäjärjestelmät CE-merkin sisältö Teräsputkipaalujen CE-merkinnät CE-merkintä Ruukin paalutuotteilla

Lisätiedot

On uuden maailmankuvan aika. SCHWENKin tri-o-tuotteet

On uuden maailmankuvan aika. SCHWENKin tri-o-tuotteet On uuden maailmankuvan aika. SCHWENKin tri-o-tuotteet tri-o-haft tri-o-roll tartuntalaasti telattava tartuntapohja Uusi sideaineyhdistelmä {kestäviin kemiallis-fysikaalisiin kiinnityksiin} Tuttu ongelma

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8580-12 Myöntämispäivä 11.6.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY.

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8580-12 Myöntämispäivä 11.6.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8580-12 Myöntämispäivä 11.6.2012 TUOTTEEN NIMI System Intello SERTIFIKAATIN HALTIJA Redi-yhtiöt Oy Yrittäjäntie 23 01800 Klaukkala TUOTEKUVAUS System Intello on rakennuksen vaipan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

Lattiabetonit Betonin valintakriteerit, pinnoitettavat lattiat

Lattiabetonit Betonin valintakriteerit, pinnoitettavat lattiat Lattiabetonit Betonin valintakriteerit, pinnoitettavat lattiat Vesa Anttila Kehityspäällikkö Rudus Oy Sirotepinnan levitys edellyttää oikeaa ajankohtaa sekä betonia, josta voi imeytyä vettä pinnoitteen

Lisätiedot

Nykyaikaiset paikkatietoratkaisut. Autodesk AutoCAD Civil 3D 2015 A BIM for infrastructure software solution. Olli Ojala Future Group Oy

Nykyaikaiset paikkatietoratkaisut. Autodesk AutoCAD Civil 3D 2015 A BIM for infrastructure software solution. Olli Ojala Future Group Oy Autodesk AutoCAD Civil 3D 2015 A BIM for infrastructure software solution Olli Ojala Future Group Oy Autodesk AutoCAD Civil 3D 2015 PAIKKATIEDOT PIIRUSTUKSET MITTAUKSET MASSAT MAASTOMALLI MAASTOONMERKINTÄ

Lisätiedot

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä Vaarnalevyt lattioiden liikuntasaumoihin Versio: FI 6/2014 Tekninen käyttöohje TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmät Vaarnalevyt lattioiden

Lisätiedot

inglazia Kaihdinratkaisut parvekkeille ja terasseille

inglazia Kaihdinratkaisut parvekkeille ja terasseille inglazia Kaihdinratkaisut parvekkeille ja terasseille DOMICET inglazia SÄLEKAIHDIN & PLISEEKAIHDIN Sopii useimpiin parveke- ja terassilasituksiin - Kaihtimen kiinnitys suoraan lasiin Säänkestävät komponentit

Lisätiedot

COOLDRY REFLECTIVE. Tuotetiedot Päivämäärä: 15.10.2014 SUOJA LÄMPÖÄ JA KOSTEUTTA VASTAAN

COOLDRY REFLECTIVE. Tuotetiedot Päivämäärä: 15.10.2014 SUOJA LÄMPÖÄ JA KOSTEUTTA VASTAAN COOLDRY REFLECTIVE Tuotetiedot Päivämäärä: 15.10.2014 SUOJA LÄMPÖÄ JA KOSTEUTTA VASTAAN 71640 Ludwigsburg GERMANY E info@sistec-coatings.de I www.sistec-coatings.de TUOTEKATSAUS 1 COOLDRY / FLEXDRY KATTOMAALIT

Lisätiedot

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Toisen sukupolven KX-SARJAN timanttisegmenttien valmistuksessa on käytetty uusinta KX-teknologiaa, jossa timanttihiukkaset ovat tasaisena rivistönä sideaineessa.

Lisätiedot

VASARAT 2008 www.magnum-tools.com

VASARAT 2008 www.magnum-tools.com VSRT 2008 www.manum-tools.com VSRT 2008 VSROIDEN VRSIEN TEKNIIKK Vasarat kuuluvat vanhimpiin ihmisten käyttämiin työkaluihin ja vasaroiden varret ovat perinteisesti olleet puuta vuosituhansien ajan. Erilaiset

Lisätiedot

Cover lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille Cover-lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille - laajentaa parvekkeesi ja terassisi käyttömahdollisuuksia säästä riippumatta - suojaa melulta,

Lisätiedot

Icopal Fonda Geoplex 10. Fonda Geoplex 10 Salaojalevy pihakansiin ja viherkatoille

Icopal Fonda Geoplex 10. Fonda Geoplex 10 Salaojalevy pihakansiin ja viherkatoille Icopal Fonda Geoplex 10 Fonda Geoplex 10 Salaojalevy pihakansiin ja viherkatoille Tiivis levy Fonda Geoplex 10 on laadukas salaojalevy, joka parantaa pihakansirakenteiden toimivuutta. Sen avulla vesi voidaan

Lisätiedot

Conbit. Älä sekoita laastia kerralla enempää kuin ehdit käyttämään 45 minuutissa. Hävitä kovettumaan alkanut laasti.

Conbit. Älä sekoita laastia kerralla enempää kuin ehdit käyttämään 45 minuutissa. Hävitä kovettumaan alkanut laasti. Conbit Nopeasti kuivuva, vesitiivis ja pakkasenkestävä laasti betonilaattojen, luonnonkivien ja reunakivien saumaamiseen sekä kiinnittämiseen asfalttiin tai betoniin KÄYTTÖKOHTEET Hyvien tartuntaominaisuuksien

Lisätiedot

ETELÄESPLANADI 2 00130 HELSINKI

ETELÄESPLANADI 2 00130 HELSINKI 00130 HELSINKI MODERNIA TOIMISTOTILAA Noin VUOKRATAAN Ainutlaatuinen tilaisuus vuokrata huipputason Helsingin näköalapaikalta Toimi pian! Lisätietoja KALLE JASKARA Myyntijohtaja +358 50 324 0404 kalle.jaskara@tkoy.fi

Lisätiedot

Ucreteteollisuuslattiapinnoitteet. Maailman kestävin lattia

Ucreteteollisuuslattiapinnoitteet. Maailman kestävin lattia Ucreteteollisuuslattiapinnoitteet 2 Ucrete- teollisuuslattiapinnoitteet Referenssikohteemme Courcellesissa Belgiassa: ERPC Sisältö 03 _ BASF:n Master Builders Solutions 04 _ 06 _ Lattioita erityistarpeisiin

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy Energiatehokas pientalo, Motiva Oy 1

Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy Energiatehokas pientalo, Motiva Oy 1 Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy 9.4.2017 Energiatehokas pientalo, Motiva Oy 1 Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy 9.4.2017

Lisätiedot

ABLOY DC335 OVENSULJIN

ABLOY DC335 OVENSULJIN ABLOY DC335 OVENSULJIN ABLOY DC335 on korkealaatuinen ovensuljin kaikkiin oviympäristöihin An ASSA ABLOY Group brand UUSI OVENSULJIN ABLOY DC335 ABLOY DC335 on kehitetty vastaamaan EN1154 standardin vaatimuksia.

Lisätiedot