EISA Awards : Euroopan parhaat audio- ja videotuotteet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EISA Awards 2011-2012: Euroopan parhaat audio- ja videotuotteet"

Transkriptio

1 EISA Awards : Euroopan parhaat audio- ja videotuotteet H I F I M A A I L M A 8 /

2 SINUN TAKUUSI PARHAASTA... EISA (European Imaging and Sound Association) on 19 eri Euroopan maasta ja niiden 50 äänen- ja kuvantoiston erikoislehdestä koostuva asiantuntijajärjestö. EISAn jäsenistä koostuvat asiantuntijaraadit valitsevat vuosittain lukuisista eri tuoteryhmistä vuoden parhaat, EISA Award -palkintoon oikeuttavat tuotteet. EISA Award -tuotteet ovat EISA-jäsenten huolellisesti testaamia ja tutkimia tuotteita. Vain nämä palkitut tuotteet saavat käyttää EISA Award -logoa. Logoa, joka on sinun takuusi hyvästä valinnasta ja parhaasta laadusta. HOME OF AMBITION Lisätietoja ja videoesittelyt:

3 PARHAITEN MUOTOILTU AUDIOTUOTE DALI FAZON F5 DALI osoittaa tyylikkäällä FAZON F5 -mallillaan, että hifikaiuttimen ei tarvitse olla suorakulmainen puulaatikko. Perinteisten valmistusmateriaalien sijaan tanskalainen kaiutinveteraani on käyttänyt valualumiinia uudenlaisen muodon saavuttamiseen. Silmää miellyttävän designin lisäksi kaareva kotelo minimoi sisäiset heijastukset ja tarjoaa resonoimattoman rakenteen. Ulkoisten avujen lisäksi FAZON F5:n ansiot ulottuvat elementtien hyväksi todettuihin puukuitukartioihin ja kevyeen silkkikalottidiskanttiin. DALIn 86 cm korkea veistos on saatavana kiiltävällä viimeistelyllä punaisena, mustana ja valkoisena. Kaiutinkaapelit kulkevat huomaamattomasti mukana tulevan jalustan sisällä. PARAS 2-KANAVAINEN ERILLISLAITTEISTO Primare CD32/I32 Erottamattomaksi pariksi suunnitellut Primaren CDsoitin ja vahvistin tuottavat suloisia ruotsalaisia säveliä. Hämäävän vähäeleisen ja elegantin ulkonäön taakse piiloutuu lukuisa joukko ominaisuuksia, sillä kaikkiin toimintoihin, kuten äänenvoimakkuuteen ja näytön kirkkauteen pääsee käsiksi Primaren molempia laitteita ohjaavalla kaukosäätimellä. Audiofiilejä ilahduttaa soittimen balansoidut annot ja vahvistimen vastaavat otot. Vahvistimen mittatilauksena valmistetuille päätteille luvataan 2x125 watin teho kahdeksaan ohmiin, mutta reservissä on lisää virranantokykyä vaikeita kaiutinkuormia varten. Lisävarusteena saatava mediapalikka kyllästää vahvistinta DAB/FMvirittimellä, ipod-kytkennällä sekä WLAN- ja Ethernetliitännöillä äänen streamausta varten. Ensisijaisena valintakriteerinä olivat kuitenkin Primare-parin kristallinkirkas ja houkuttelevan musikaalinen ääni. PARAS VIDEOPROJEKTORI JVC DLA-X7 Kolmiulotteisen kuvan täydelliseen hyödyntämiseen tarvitaan iso kuva, jonka JVC DLA-X7 totisesti tarjoaa. D-ILA-tekniikkaan perustuva JVC on yksi ensimmäisistä THX 3D -hyväksytyistä laitteista :1 kontrastisuhteella ja ANSIn kirkkaudella. Aktiivista suljintekniikkaa käyttävien lasien ansiosta projektoria on mahdollista käyttää monenkaltaisilla valkokankailla. Kalibroinnin tarkkuutta parantavat kattava gammakorjaus ja seitsensuuntainen värinhallinta. Tasokas videoprosessori tuottaa häiriöttömän siistin kuvan kaikenlaisella videomateriaalilla. DLA-X7 tuottaa kaiken kaikkiaan sykähdyttävän laadukasta 2D/3Dkuvaa.

4 PARAS VERKKOMUSIIKKISOITIN Musical Fidelity M1 CLiC CLiCin kutsuminen digitaaliseksi esivahvistimeksi tai verkkosoittimeksi ei tee sille oikeutta. Musical Fidelityn uutuus on pikemminkin kaikenkattava keskusyksikkö, joka välittää vaikkapa nettiradion ja musiikkitiedostot kaikenlaisista lähteistä eteenpäin. Se yhdistyy vaivatta niin langalliseen kuin langattomaankin verkkoon, ymmärtää USBmuistit ja niin digitaaliset kuin analogisetkin äänilähteet. Kaiken keskiössä on yhtiön M1 24- bit/192 khz DA-muunnin sekä suurikokoinen ja selkeälukuinen värinäyttö valikkonavigointiin. Digitaalituloja on kaikkiaan seitsemän: ipod/ iphone/ipad, lähiverkko, etu- ja taka-usb, kaksi koaksiaalista ja yksi optinen. Ääni on kaikista liitännöistä yhtä lailla avoimen dynaaminen, elävä, ilmeikäs ja painoluokkaansa selvästi korkeammalla tasolla. PARAS HIGHEND-AUDIOLAITE Nagra 300i 60-vuotista taivaltaan juhliva sveitsiläinen Nagra on kuuluisa insinöörimäisestä tarkkuudestaan. Yhtiön tuore hybridiputkivahvistin hengittää uutta eloa klassiseen 300B-triodiin. 300i-vahvistimen transistoreilla toteutettu ottoaste ja bias-säätö yhdistyy rinnakkain toimivaan, suorahehkutettuun 300B-päätepariin, joka tarjoaa herkille kaiuttimille sopivan 2x20 watin tehon. Moderni klassikko on kasattu parhaista erikoisvalmisteisista muuntajista, joilla 300i istuu 4 16 ohmin kaiuttimien oheen. Kompakti design on välittömästi tunnistettavissa osaksi Nagran highend-sortimenttia. 300i on kaunis katsella ja herkullinen kuunnella. PARAS BLU-RAY-SOITIN Sony BDP-S780 Edullinen BDP-S780 on ensimmäinen kokonaan Sonyn kehittämää piirisarjaa käyttävä Bluray-soitin. Erinomaisen suorituskyvyn takana on Sonyn image engine, ja katseluelämystä täydentää nettiä hyödyntävä viihdetietokanta. Soitin osaa muuntaa 2D-elokuvat kolmiulotteiseksi ja streamaa mediatiedostoja DLNA-palvelimilta langattomasti tai ethernetin välityksellä. Elokuvien lataaminen on nopeata jopa Javalla kyllästetyillä Blu-rayelokuvilla, ja sama soitin toistaa myös CD- ja SACD-levyt. Skype-valmius ja sisäänrakennettu webbiselain vain vahvistavat BDP-S780:n asemaa kodin monitoimilaitteena.

5 PARAS KOMPAKTI JÄRJESTELMÄ Philips MCi NP3700 Philips on lisännyt Streamium-sarjan uusiutuneeseen MCi8080-malliin kosketusnäytön ja uskottavan kaiutinparin. Kokonaisuus sisältää myös monihuonetoiston mahdollistavan NP3700-lisäkaiuttimen. DVD-soittimella varustettu pääyksikkö lähettää ääntä viidelle eri alueelle monenlaisista äänilähteistä, kuten netti-/fm-radiosta tai DLNA-palvelimelta. Paketissa on 160-gigainen ulkoinen kiintolevy musiikin ja valokuvien tallennusta varten. Vahvistimen sydämenä sykkii 2x50 W D-luokan vahvistin, joka säväyttää vaivattoman erottelevilla sävelillä kaiuttimien lasikuituelementtien ja erilliskoteloidun diskantin kautta. Pisteenä iin päällä Philipsin järjestelmä on ohjattavissa ilmaiseksi ladattavilla Android- ja iphone-sovelluksilla.

6 PARAS AV-VIRITINVAHVISTIN Pioneer VSX-921 Nykyaikaisessa kotiteatterissa ominaisuudet ja liitännät ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin äänen- ja kuvanlaatu. Pioneer VSX-921 suoriutuu erinomaisesti kaikilla osa-alueilla. Sen neljä 3D-yhteensopivaa HDMIottoa yhdistyvät HD-musiikin streamaukseen DLNA-palvelimilta, nettiradioon ja langattomaan AirPlay-toistoon. Kannen alla on seitsemän päätevahvistinta, joiden puhti riittää ohjaamaan valtaosaa kotiteatterikaiuttimista. Pioneerin tutun MCACC-huonekorjaimen asetuksia pääsee hienosäätämään tietokoneohjelmalla suoraan lähiverkon yli. Innovatiivinen AirJam-iOS-sovellus tarjoaa uuden interaktiivisen tavan luoda soittolistoja ystävien kesken.

7 PARAS KAIUTIN JBL Studio 190 Heti ensisilmäyksellä huomiota herättävä JBL:n Weave-design erottuu taatusti joukosta. Studio 190 on 3-tie-lattiakaiutin kahdella 165-millisellä bassoelementillä, iskevällä äänellä, dynaamisella ja erottelevalla toistolla. Se piirtää tarkasti kaikki genret aina elokuvamusiikkia myöten. Vaikka Studio 190:n ulkomuoto onkin eksoottinen, se on erittäin helppo kuorma edullisille stereo- ja AV-vahvistimille. Studio 190 osoittaa, että JBL:llä on hämmästyttävä kyky tarjota paljon edulliseenkin hintaan.

8 PARAS KOTITEATTERISUBWOOFER Sunfire SDS-12 Amerikkalaisen subwooferspesialisti Sunfiren petollisen pienikokoinen SDS-12 täyttää hintatietoisen harrastajan toiveet niin kotiteatterikuin stereokäytössäkin. Hyvällä hyötysuhteella toimivan 300 watin D-luokan vahvistimen, DSPohjauksen ja aktiivisen sekä passiivisen 300-millisen elementin käyttö ovat mahdollistaneet vakuuttavan matalan bassotoiston pienestä (42,3x37x39,4) kotelosta. SDS-12 on pieni subbari, joka sykähdyttää. PARAS 5.1-KOTITEATTERIJÄRJESTELMÄ LG HX966TZ/TZW LG HX966TZ täyttää omaleimaista ja tyylikästä kotiteatteripakettia etsivän tarpeet järkevään hintaan. Sen Blu-ray-soitin on 3D-yhteensopiva, ja 5.1-kaiutinjärjestelmän takakaiuttimet liittyvät kokonaisuuteen langattomasti. Keskusyksikkö tarjoaa valmistajan televisioista tutut Smart TV -toiminnot, joilla pääsee käsiksi nettisisältöön, sosiaalisen median palveluihin ja sovelluksiin aina sääpalveluista peleihin. Langaton verkkoyhteys on toteutettu helpolla Wi-Fi Direct -toiminnolla, USB-liitäntä tukee NTFS-kiintolevyjä ja iphone/ipod-telakka toistaa suosikkibiisit kannettavalta soittimelta. Monimutkaisten kotiteatteriratkaisujen markkinoilla LG HX966TZ tarjoaa aidosti käyttäjäystävällisen monikanavakokemuksen. PARAS TYÖPÖYTÄKAIUTIN Bowers & Wilkins MM-1 Tietokoneen päivittäminen hifijärjestelmäksi onnistuu aktiivisella kaiutinparilla. Bowers & Wilkins MM-1 on oivallinen kumppani niin töihin kuin vapaa-ajalle. Alumiinisilla päätylevyillä ja koristelulla sekä mustalla kankaalla viimeistellyt kaiutinkotelot ovat minimalistisen tasokkaat. Vain 17 cm korkean 2-tiekaiutinparin bassoelementtejä ohjataan DSP-tekniikalla, ja diskanteissa käytetään hifikaiuttimista tuttua nautilus-tekniikkaa. Tietokoneeseen kaiuttimet liittyvät USB-väylää pitkin tai 3,5 mm:n plugilla, ja kokonaisuuden täydentää kaukosäädin. MM-1-pari ei ole halpa, mutta erinomainen äänenlaatu oikeuttaa tavallista korkeamman hintalapun.

9 Paras 3D-televisio Philips 46PFL9706 Philips harppaa kehityksessä aimo askeleen eteenpäin uudella 46PFL9706-mallillaan. Se on markkinoiden paras 3D-televisio tällä hetkellä. Oikean ja vasemman kuvasignaalin läpinäkyminen on onnistuttu vaimentamaan käytännössä näkymättömiin, ja lisäksi 3D-vaikutelman syvyyttä voidaan säätää. Kuvan terävyys on nostettu huippuunsa luonnollisesta yksityiskohtien toistosta tinkimättä. Kuva on myös ISF-kalibroitavissa. Kuvapinnan heijastumat ja kiiltely on vaimennettu Moth Eye -suotimella. Silti laite toistaa mustan sävyt tummina ja rikkaina. Tämä malli on kiistatta paras vaihtoehto vauhdikkaiden ohjelmien seuraamiseen. Huippulaadusta huolimatta hinta on kohtuullinen.

10 PARAS 5.1-KAIUTINPAKETTI KEF T205 Ohuen ohuiden kotiteatterikaiuttimien kisassa KEF astuu korkeimmalle pallille mustilla T-sarjan satelliiteilla. Vain 3,7 cm syvät kaiuttimet koostuvat kaksikerroselementeistä perinteisestä elementistä muokatun matalan ja jäykän rakenteen sijaan. Kaiuttimet on suunniteltu toimimaan sekä seinällä että KEFin lattiajalustoja käytettäessä. Satelliitit ja mukana tuleva subwoofer integroituvat tasaiseksi kokonaisuudeksi, eikä käyttäjän tarvitse vaivata päätään lukuisilla säädöillä. Subwooferissa on 250 watin D-luokan vahvistin, ja sen elegantti rakenne on optimoitu toimimaan lähellä seinäpintoja. KEF T205 on rakenteeltaan laiha mutta ääneltään rehevä.

11 PARAS UNIVERSAALI KOTITEATTERISOITIN Cambridge Audio Azur 751BD Universaali yhden pyörittimen ihme Cambridge Audio 751BD toistaa kaikki CD-, DVD-, SACD- DVD-A- ja Blu-ray-levyt 3D-kuvaa unohtamatta vain eurolla. Se purkaa Dolbyn ja DTS:n HD-ääniformaatit ja erillinen Marvell QDEO -skaalain tuottaa epätavallisen hyvän kuvan ensisijaista HDMI-lähtöä käytettäessä. 751BD on myös tupaten täynnä liitäntöjä. Mukana tulee langaton WLAN-telakka nettiekstrojen hyödyntämiseen, mutta soitin liittyy verkkoon myös kaapelilla. Takalevyn esata-liitäntää voi käyttää hyväksi HD-audion ja -videon toistamiseen ulkoiselta kiintolevyltä, ja soitin toistaa niin FLAC- kuin MKV-tiedostotkin. Itse kehitetty analoginen 7.1-antoaste on tuttu Cambridgen 6-sarjan CDsoittimista. Äänenlaatu yltää erinomaisen kuvan tasolle.

12 PARAS KOTITEATTERIN KOMPAKTIJÄRJESTELMÄ Philips SoundHub HTS9221 Philips yhdistää silmiinpistävän teollisen muotoilun, kuluttajien toiveet ja hyvän suorituskyvyn SoundHub HTS9221 -kompaktijärjestelmässä. Kaikki huomaamattoman kotiteatterin edellyttämät ominaisuudet tarjoava 2.1-setti sisältää 3D-Blu-ray-soittimen, DLNA-verkkotoiston, nettiradion, piilotettavan ipod-telakan ja USB- sekä SD-korttipaikat. Ominaisuuksien kirjoa täydentävät elegantit pöytäkaiuttimet käänteisillä titaanidiskanteilla sekä 230 watin aktiivinen subwoofer. Philips täydentää vaikuttavan ja tyylikkään järjestelmän ilmaisella ios-kaukosäädinsovelluksella.

13 PARAS 3D-KOTITEATTERIRATKAISU LG 55LW650W + HLX56S Tänä vuonna EISA on yhdistänyt palkittavaksi kaksi LG:n tuotetta, jotka täydentävät luonnollisesti toisiaan. Yhdessä LG 55LW650W ja HLX56S muodostavat etevän parivaljakon, joka päihittää muut ratkaisut. Televisiossa käytetään passiivista 3D-tekniikkaa, mikä tuo mukanaan muutamia etuja aktiivisisareen nähden. Lasit ovat kevyet ja edulliset, eikä niissä tarvitse käyttää paristoja, minkä ansiosta elämyksen saa jaettua helpommin suuren porukan kesken. Käytännöllisyyden lisäksi 55LW650W tuottaa luonnollisen kuvan Blu-ray- ja tv-lähteillä. Eri silmille tarkoitetun kuvien sekoittuminen on vähäistä ja pitkäkään katselutuokio ei väsytä. Käyttöönotto on erityisen helppoa HLX56S-soundbarin kanssa. Blu-ray-soittimen ja langattoman subwooferin sisältävä järjestelmä luo mahtipontisen äänimaailman. Hyvät liitännät ja LG:n Smart TV -palvelut täydentävät laiteyhdistelmän menestyksen.

14 PARAS VIHREÄ TELEVISIO Philips 46PFL6806 Alhaista virrankulutusta tavoitteleva Philips 46PFL6806 saavuttaa vain 56 watin tuloksen peruskuvatilassa ja voittaa kilpailijansa. Maailman suurimman kierrätysyhtiön, SIMS Mirec Recycling Solutionsin tekemä piirilevyjen kemiallinen analyysi osoitti, että 46PFL6806 rasittaa ympäristöä muita televisioita vähemmän. Kokonaisvaltainen ekosuunnittelu ei yllä viime vuoden voittajan tasolle, mutta edullisempi Philips 46PFL6806 onnistuu omaksumaan radikaalejakin valmistustapoja tavallisempaan tuotekategoriaan.

15 Paras auton ohjelmalähde Pioneer SPH-DA01 Pioneerin SPH-DA01 aloittaa ohjelmalähteiden uuden sukupolven. Viimeinkin älypuhelinten fantastiset ominaisuudet saavutetaan autossa Pioneerin AppRadion, tupla-din-kokoisen ohjelmalähteen avulla, joka tarjoaa nykyisten tai tulevien iphone- ja ipod Touch-laitteiden ohjauksen 6,1-tuumaisen kosketusnäytön välityksellä. Näiden laitteiden omistajat voivat käyttää ohjelmia esimerkiksi internet-radion kuunteluun, nettiselaamiseen ja GPS-navigoinnin käyttöön, lukuisten muiden tulevien ohjelmien lisäksi. Pioneer SPH-DA01:n perusominaisuuksiin kuuluvat myös esimerkiksi Bluetooth-handsfreekäyttö, RDS-radio, peruutuskameran sisääntulo, 12-kaistainen graafinen taajuuskorjain ja liitännät lisävahvistimille.

16 PARAS KAIUTINTELAKKA Bowers & Wilkins Zeppelin Air Tutun Zeppelin-muotoilun ei kannata antaa hämätä. Bowers & Wilkinsin uusi Air-malli tuottaa entistä paremman äänen ja mahdollistaa uusia käyttötapoja. Erikoisvalmisteisen kotelon sisällä on viisi kaiutinelementtiä yksi basso, kaksi keskiäänistä ja kaksi diskanttia joista jokaisella on oma DSP-ohjattu D-luokan vahvistin. Nimensä mukaisesti uusi Zeppelin tukee Applen langatonta AirPlay-toistoa, jolla oman itunes-musiikkikirjaston saa toistumaan suoraan kaiuttimessa. Telakan äänen siirtotie on entistä laadukkaampi, sillä Zeppelin liittyy nyt iphoneen, ipodiin ja ipadiin digitaalisesti. Paras autohifi-innovaatio JBL MS-2 JBL:n suunnittelijat tarjoavat yksinkertaisen vastauksen tuhannen taalan kysymykseen: Mitä nappia minun tulisi painaa saadakseni tehdasasenteisen audiojärjestelmäni kuulostamaan ammattilaisen asentamalta erillislaitteistolta? JBL MS-2 on kompakti, todella ainutlaatuinen kannettava laite, joka on tarkoitettu parantamaan minkä tahansa kannettavan toistolaitteen ääntä ennen kuin signaali syötetään radion tai vahvistimen AUX-liitäntään. Sisäänrakennettu mikrofoni ja kehittyneet digitaaliset piirit analysoivat ja korjaavat stereoittesi äänen 10 sekunnissa. Laite soveltuu käytettäväksi minkä tahansa kannettavan laitteen kanssa eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin painaa taikanappia parantaaksesi autosi äänentoistoa dramaattisesti. PARAS VIHREÄ ÄLYPUHELIN Sony Ericsson Xperia Mini Virrankulutus on kuuma peruna älypuhelimien käyttäjien keskuudessa. Kyseisellä mittarilla Sony Ericsson Xperia Mini päihittää kilpailijansa, käytettiin sitä sitten puhelimena, musiikkisoittimena, mobiilinettilaitteena tai kamerana. SIMS Mirec Recycling Solutionsin tekemän tutkimuksen mukaan Sony Ericsson Xperia Mini on myös kasattu ympäristöystävällisimmistä materiaaleista. Pienestä koostaan ja alhaisesta painostaan huolimatta Sony Ericsson Xperia Mini on selvä vihreä voittaja nykypuhelimien markkinoilla.

TM:n pikakokeessa Yamaha WXAD-10: uusi elämä vanhoille hifilaitteille

TM:n pikakokeessa Yamaha WXAD-10: uusi elämä vanhoille hifilaitteille TM:n pikakokeessa Yamaha WXAD-10: uusi elämä vanhoille hifilaitteille APPLE TV JA CHROMECAST EIVÄT MUUTTANEET VANHAA HIFILAITTEISTOANI LANGATTOMAKSI TOIVOTULLA TAVALLA MUTTA YAMAHA WXAD-10 MUUTTI Omistan

Lisätiedot

TYYn uusi videotykki - esimerkkejä

TYYn uusi videotykki - esimerkkejä TYYH 31/2014 Liite 1 TYYn uusi videotykki - esimerkkejä Gigantti Philips PicoPix PPX3407-349 Philips PicoPix on pienikokoinen ja kevyt taskukokoinen LED-videoprojektori. Saat laadukkaan kuvan missä vain

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

Ota kaikki irti Oticon-kuulokojeistasi

Ota kaikki irti Oticon-kuulokojeistasi Ota kaikki irti Oticon-kuulokojeistasi YHTEYKSIEN LUONTIIN Viihtyisää seuraa Oticon ConnectLine auttaa sinua saamaan kaiken irti Oticon-kuulokojeistasi. ConnectLine helpottaa vuorovaikutusta ja lisää viihtymistäsi

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Maakohtainen myyntiesite Suomi () Langattomat AudioBoost-TV-kuulokkeet 15 mm:n elementit / suljettu takaosa Nappikuuloke SSC5001/10 Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Kevyillä ja langattomilla SSC5001

Lisätiedot

Langaton musiikkikeskus

Langaton musiikkikeskus Tästäkö on kyse? Haluat kuunnella musiikkia tietokoneellasi itunesin tai Windows Media Playerin kautta? Käytät Internetin suoratoistopalveluja (streaming), kuten MySpace, YouTube, Last.fm, Spotify, jne.?

Lisätiedot

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Sony STR-DN1030 [FI] 4-420-301-11(1) (FI) 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät

Lisätiedot

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1 Kotiteatterijärjestelmä Aloitusopas HT-XT1 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 3 2 Asentaminen 4 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Kuulokoje, joka avaa maailmasi

Kuulokoje, joka avaa maailmasi Kuulokoje, joka avaa maailmasi Perinteinen teknologia Uusi teknologia keskittyy yhteen puhujaan ja vaimentaa kaikki muut puhujat avaa äänimaiseman, johon mahtuu useita puhujia Luultavasti tiedät tunteen.

Lisätiedot

Autenttinen, ensiluokkainen laatu. Kaikkialla.

Autenttinen, ensiluokkainen laatu. Kaikkialla. Maakohtainen myyntiesite Suomi () Bluetooth-kuulokkeet 40 mm:n elementit / suljettu takaosa Korvat peittävät Muotoutuvat Deluxe-tyynyt Kokoontaitettavat M1BTBL/00 Autenttinen, ensiluokkainen laatu. Kaikkialla.

Lisätiedot

SOUNDGATE. Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla

SOUNDGATE. Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla SOUNDGATE Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla Vaihtoehtoja yhteyksien muodostamiseen on enemmän kuin koskaan. Olemme yhteydessä läheisiimme, ystäviimme ja työkavereihimme missä ja milloin tahansa erilaisten

Lisätiedot

(keltainen) (punainen) (valkoinen) (keltainen) (punainen) (valkoinen) OPASTE (musta) KAMERATULO (keltainen)

(keltainen) (punainen) (valkoinen) (keltainen) (punainen) (valkoinen) OPASTE (musta) KAMERATULO (keltainen) Kytkennät KAUKO-OHJ.LÄHTÖ (valk./ruskea) KAUKO-OHJ.TULO (valk./ruskea) PERUUTUSVALO (oranssi/valk.) KAMERAKYTKIN (musta) OPASTEOHJAIN (valkoinen/vihreä) (musta) (punainen) (valkoinen) (punainen) (valkoinen)

Lisätiedot

Qosmio: Kuule ero. entistä parempi kuuntelukokemus

Qosmio: Kuule ero. entistä parempi kuuntelukokemus Qosmio: Kuule ero PERSONAL COMPUTER HDD/DVD Qosmio TM entistä parempi kuuntelukokemus RECORDER LCD TV WITH TRUBRITE DISPLAY VIRTUAL SURROUND Kun Toshiba kehitti mobiiliviihde- ja tietojärjestelmä Qosmion,

Lisätiedot

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi TEKA-valvontakamerat koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin 4/8/16 kanavaiset, kehittyneet videotallentimet HDMI ulostulolla. 4/8 x 600 TVL korkearesoluutioiset kamerat Helppo nettikäyttö

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan

Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan Lehdistötiedote 8.1.2014 Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan Julkistettu Dell XPS 13 on maailman pienin[1] 13-tuumainen kannettava, jossa on lähes reunaton näyttö ja jopa 15 tuntia

Lisätiedot

Laajenna kuuntelualuettasi

Laajenna kuuntelualuettasi ReSound auttaa ihmisiä kuulemaan korvan luonnollista toimintaa jäljittelevien ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tarjota mahdollisuus elää täysipainoista ja aktiivista elämää ilman kuulonaleneman asettamia

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen 1 2 1. MDS BT-80. Digitaalinen vahvistin Bluetooth yhteydellä. Voidaan liittää kaikkiin kaiuttimiin ja systeemeihin.

Lisätiedot

Liikkuva viihdekeskus

Liikkuva viihdekeskus Liikkuva viihdekeskus Opinnäyte Jere Kurvinen 21.5.2015 Etelä-Savon ammattiopisto Tieto- ja viestintätekniikka Käytöntuki SISÄLLYSLUETTELO 1 LIIKKUVA VIIHDEKESKUS... 1 2 ÄÄNENTOISTOLAITTEET... 1 2.1 Soittimen

Lisätiedot

YLEISIMMÄT MIKROFONITYYPIT

YLEISIMMÄT MIKROFONITYYPIT YLEISIMMÄT MIKROFONITYYPIT DYNAAMINEN MIKROFONI KONDENSAATTORIMIKROFONI YLEISIMMÄT MIKROFONITYYPIT DYNAAMISIA MIKROFONEJA KONDENSAATTORIMIKROFONEJA MIKKIVERTAILUA: DYNAAMINEN MIKROFONI KONDENSAATTORIMIKROFONI

Lisätiedot

KOTIKÄYNTEJÄ SUORITETAAN. Kanta-asiakaspäivät 27.-30.11. Kanta-asiakasetu:

KOTIKÄYNTEJÄ SUORITETAAN. Kanta-asiakaspäivät 27.-30.11. Kanta-asiakasetu: KOTIKÄYNTEJÄ SUORITETAAN Kanta-asiakaspäivät 27.-30.11. Jbl charge 2+ vesitiivis bluetoothkaiutin norm. 149,- 129,- Korotonta ja kulutonta maksuaikaa 6 kk Kanta-asiakasetu: 20 euroa alennusta yli 100 euron

Lisätiedot

(keltainen) (valkoinen) (punainen) (keltainen) (valkoinen) (punainen)

(keltainen) (valkoinen) (punainen) (keltainen) (valkoinen) (punainen) Kytkennät Antenni ISO-antenniliitin (valkoinen) (punainen) (valkoinen) (punainen) Videotuloon Audiotuloon (O/V) Audiolähtöön (O/V) Vahvistin Vahvistin Takavasen Takaoikea Etuvasen Etuoikea Vahvistin Subwooferit

Lisätiedot

Toivota maailman viisain kuulokoje tervetulleeksi

Toivota maailman viisain kuulokoje tervetulleeksi Toivota maailman viisain kuulokoje tervetulleeksi Kuvittele uudenlainen kuulokoje, joka saa kaiken kuulumaan. Kuulet kaiken täysin luonnollisena. Kuvittele, miltä helposti ymmärrettävä puhe kuulostaa.

Lisätiedot

Genelecaktiivikaiuttimet. kotikäyttöön

Genelecaktiivikaiuttimet. kotikäyttöön Genelecaktiivikaiuttimet kotikäyttöön Aktiivikaiutinteknologian edelläkävijä Genelec Oy:n tehdas ja päämaja Iisalmen Luuniemellä Suomalainen Genelec Oy on perustamisestaan 1978 asti erikoistunut huippulaatuisten

Lisätiedot

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND Touch -SOVELLUS Jotta saisit kaiken irti BEYOND: Two Souls -pelikokemuksesta, suosittelemme pelaamaan peliä langattomalla DUALSHOCK 3-ohjaimella. Jos kuitenkin

Lisätiedot

Lisää ääntä. sitä tarvitseville. www.avsound.net

Lisää ääntä. sitä tarvitseville. www.avsound.net Lisää ääntä sitä tarvitseville Sisältöjä Äänentoistojärjestelmän komponentit Kaapeloinnit ja liittimet Äänenmuokkaus äänipöydän nappulat ja liittimet signaalitiet Mikrofonit Alan terminologiaa PA-järjestelmä

Lisätiedot

Celan GT902 GT602 lattiakaiutin

Celan GT902 GT602 lattiakaiutin Celan GT902 GT602 lattiakaiutin HECO Celan GT:n nimessä kirjaimet GT tulevat sanoista Generation Three, kolmas sukupolvi. Julkaisustaan lähtien kaiutin on kiehtonut musiikin harrastajia laidasta laitaan

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

CLICKTRONIC VÄLIJOHDOT

CLICKTRONIC VÄLIJOHDOT CR70399 CR70401 CR70402 CR70403 CR70404 CR70405 CR70407 CR70408 7, 1 CR70465 CR70467 CR70468 CR70469 CR70470 CR70471 CR70473 CR70474 7, 1 Antennikaapeli (IEC-uros/IEC-naaras) antenni- tai kaapelivastaanottimien

Lisätiedot

Älypuhelimet. Sisällysluettelo

Älypuhelimet. Sisällysluettelo Älypuhelimet Jussi Huhtala Sisällysluettelo Älypuhelimen määritelmä Historia Laitteistoarkkitehtuuri Käyttöjörjestelmät Android Symbian ios Yhteenveto 1 Älypuhelin Puhelin joka sisältää normaalit puhelimen

Lisätiedot

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER CXN NETWORK PLAYER MUSIIKKISI KUULOSTAA HÄMMÄSTYTTÄVÄLTÄ, OLIPA ÄÄNILÄHTEESI MIKÄ TAHANSA Uutta CX-sarjaamme edustava CXN tuo ulottuvillesi kaiken

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-CT370

Äänipalkki. Aloitusopas HT-CT370 Äänipalkki Aloitusopas HT-CT370 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 2 Asentaminen 5 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista nauttiminen

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it

Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it MA.00D Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 0 Ω 0 RCA-tuloliitäntä matalatasoiselle signaalille Tasonsäätö Alipäästösuotimen säätö Sub Sonic -suotimen säätö Bassokorostuksen

Lisätiedot

KOTIÄÄNENTOISTOA PARHAIMMILLAAN Genelec-aktiivikaiuttimet

KOTIÄÄNENTOISTOA PARHAIMMILLAAN Genelec-aktiivikaiuttimet KOTIÄÄNENTOISTOA PARHAIMMILLAAN Genelec-aktiivikaiuttimet Kuvassa Genelecin tehdas Iisalmessa, Poroveden rannalla. JUURILLEEN USKOLLINEN Suomalainen Genelec Oy on erikoistunut huippulaatuisten aktiivikaiuttimien

Lisätiedot

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin.

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Kysy lisätietoja audionomilta, lue QR-koodi, tai siirry osoitteeseen www.resound.com/unite M101722-FI-13.07-Rev.A. Anna elämän innostaa Langattomat

Lisätiedot

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti.

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Kiitos kun latasit kokoustyöskentelyn oppaan. Kuluuko sinulla palavereissa aikaa johonkin muuhun, kuin itse

Lisätiedot

CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7" KOSKETUSNÄYTTÖ

CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7 KOSKETUSNÄYTTÖ OY KAHA AB 1(5) CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7" KOSKETUSNÄYTTÖ Profiili Muut näkymät1 Tarkka navigointi ja Multimedia-toiminnot Navigointi Kauko-ohjaus 3D-näyttö: 3D-kaupunkikartat,

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Joululahjavinkkejä Sonylta

Joululahjavinkkejä Sonylta Joululahjavinkkejä Sonylta Sony esittelee viisitoista hauskaa ja hyödyllistä lahjaideaa pukinkonttiin. BDP-S560: Langattomat blu-ray-soittimet Blu-ray-soittimet ovat tämän vuoden joululahjahitti. Sonyn

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

TULISIJAT. Nautinnollisiin hetkiin

TULISIJAT. Nautinnollisiin hetkiin TULISIJAT Nautinnollisiin hetkiin NOVELTY TAKKA KOTA Novelty takan moderni ja hillitty design sopii moneen tilaan. Novelty takka luovuttaa lämmön nopeasti. Takan päällä olevassa vuolukivilaatassa on reikiä

Lisätiedot

UUTUUTENA BLUETOOTH -TUKI

UUTUUTENA BLUETOOTH -TUKI Välittömästi julkaistavaksi BOSELTA UUSIA SOUNDTOUCH -JÄRJESTELMIÄ UUTUUTENA BLUETOOTH -TUKI Musiikin kuuntelu kotona langattomasti on entistä helpompaa ja tehokkaampaa uutuuksina pieni SoundTouch 10 -kaiutin,

Lisätiedot

Tyylikkäät tilansäästäjät Sonylta: Uudet kaiutinpalkit ja ensimmäinen. tv-äänijärjestelmä

Tyylikkäät tilansäästäjät Sonylta: Uudet kaiutinpalkit ja ensimmäinen. tv-äänijärjestelmä Lehdistötiedote 7.1.2014 Tyylikkäät tilansäästäjät Sonylta: Uudet kaiutinpalkit ja ensimmäinen tv-äänijärjestelmä Tyylikäs muotoilu, 2.1-kanavainen surround-ääni ja helppo asennus Virtaviivainen muotoilu

Lisätiedot

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXA80 / CXA60 INTEGRATED AMPLIFIERS

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXA80 / CXA60 INTEGRATED AMPLIFIERS CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXA80 / CXA60 INTEGRATED AMPLIFIERS CXA60/CXA80 INTEGRATED AMPLIFIERS KAKSI INTEGROITUA VAHVISTINTA DIGITAALISEN AIKAKAUDEN OMINAISUUKSILLA CXA60 2 x 60 watin teho

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE www.brother.fi UUSI KOMPAKTI MUSTAVALKOLASERMALLISTO - KORKEALAATUISTA YRITYSTULOSTUSTA EDULLISESTI Me Brotherilla tiedämme, että tiedonvälitys on yrityksille

Lisätiedot

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin.

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Kysy lisätietoja audionomilta. Lue QR-koodi tai siirry osoitteeseen www.resound.com/unite M101583-FI-13.04-Rev.A Anna elämän innostaa Langattomat

Lisätiedot

Kanta-asiakaspäivät 26.3.-2.4. Kanta-asiakasetu:

Kanta-asiakaspäivät 26.3.-2.4. Kanta-asiakasetu: KOTIKÄYNTEJÄ SUORITETAAN Kanta-asiakaspäivät 26.3.-2.4. Jos tyydyt vain parhaaseen: B&O A2 Bluetooth -kaiutin 349,- Korotonta ja kulutonta maksuaikaa 6kk Kanta-asiakasetu: 20 euroa alennusta yli 100 euron

Lisätiedot

Upea ulkonäkö ja ensiluokkainen ääni yhdistyvät. Sonyn uusissa langattomissa kaiuttimissa ja. äänentoistojärjestelmissä

Upea ulkonäkö ja ensiluokkainen ääni yhdistyvät. Sonyn uusissa langattomissa kaiuttimissa ja. äänentoistojärjestelmissä Lehdistötiedote 7.1.2014 Upea ulkonäkö ja ensiluokkainen ääni yhdistyvät Sonyn uusissa langattomissa kaiuttimissa ja äänentoistojärjestelmissä SRS-X9 korkean resoluution langaton kaiutinjärjestelmä SRS-X7

Lisätiedot

Induktiosilmukkavahvistimen tulee toistaa kaikki samat äänet mitä kaiuttimista toistetaan (mm.tietokone, langaton mikrofoni, digiboxi).

Induktiosilmukkavahvistimen tulee toistaa kaikki samat äänet mitä kaiuttimista toistetaan (mm.tietokone, langaton mikrofoni, digiboxi). Liite 2 Yksilöity tilojen käyttötarkoitus Esiopetustilat (507,509,607,609): Järjestelmän toiminnan kuvaus: Käyttäjän työpisteeseen tulee seuraavat laitteet: tietokone, monitori, dokumenttikamera, digiboxi,

Lisätiedot

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH 1 Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Interaktiivisten valkotaulujen yleistyessä luokkatiloissa, uuden teknologian näyttöjen suosio on tullut kaikkialla

Lisätiedot

Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt

Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt www.tk-team.com Seewo LED monikosketusnäytöt TK-Team LED monikosketusnäyttö on ideaali ratkaisu kokous-, koulutus- ja luokkatiloihin. 10-pisteen monikosketus mahdollistaa

Lisätiedot

Välttämätön apuväline puutarhassa

Välttämätön apuväline puutarhassa Nauti Rentoudu Välttämätön apuväline puutarhassa Make it your home. Tee puutarhatyöt kevyesti ja ergonomisesti Boschin Isio-puutarhatyökalulla. Monikäyttöistä moottoriyksikköä voidaan käyttää erilaisilla

Lisätiedot

bloggie - hauska ja helppo Mobile HD Snap -kamera

bloggie - hauska ja helppo Mobile HD Snap -kamera Tiedote 7.1.20100 bloggie - hauska ja helppo Mobile HD Snap -kamera Pieni ja kompakti MHS-PM5/PM5K ja MHS-CM5 tallentaa 1920x1080 teräväpiirtoisia MP4-videoita ja viiden megapikselin valokuvia. Tyylikäs,

Lisätiedot

Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin

Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin ideaalinen olosuhde neuvottelulle. Hyvällä taustamelua vaimentavalla

Lisätiedot

CINEMA SB100 aktiivinen soundbar -kaiutin

CINEMA SB100 aktiivinen soundbar -kaiutin CINEMA SB100 aktiivinen soundbar -kaiutin pikaopas Kiitos, että valitsit JBL -tuotteen Aktiivinen JBL Cinema SB100 soundbar -kaiutin on täydellinen integroitu äänijärjestelmä, joka parantaa televisio-ohjelmien

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Bellman Audio tuotteet Helpompaan kommunikointiin.

Bellman Audio tuotteet Helpompaan kommunikointiin. Bellman Audio tuotteet Helpompaan kommunikointiin. Mikä ratkaisu soveltuu sinun käyttötarpeisiin parhaiten? Domino Pro Domino Classic Mino Maxi Kuuntelutilanteet Helppo Vaikea Television kuuntelu Kahdenkeskinen

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

Pienet ja kannettavat Bluetooth-kaiuttimet Helppo ja kätevä tapa saada ääntä tilaan kuin tilaan.

Pienet ja kannettavat Bluetooth-kaiuttimet Helppo ja kätevä tapa saada ääntä tilaan kuin tilaan. KOTIVIIDEOPAS Pienet ja kannettavat Bluetooth-kaiuttimet Helppo ja kätevä tapa saada ääntä tilaan kuin tilaan. Sirot AV-mikrojärjestelmät Eleganssia ja viihdettä kaikkialle: Bluetooth-suoratoisto on helppoa

Lisätiedot

Sonyn Blu-ray-soittimet uudistuivat

Sonyn Blu-ray-soittimet uudistuivat Lehdistötiedote 6.8.2008 Sonyn Blu-ray-soittimet uudistuivat BDP-S350 ja S550 tarjoavat hämmästyttävän toiston Blu-ray-, DVD- ja CD-levyiltä Sonyn uusimman sukupolven Blu-ray-soittimet BDP-S350 ja BDP-S550

Lisätiedot

Linssin tekniset tiedot ja liitännät

Linssin tekniset tiedot ja liitännät Linssin tekniset tiedot ja liitännät Voit valita tilaan, sisältöön ja budjettiisi parhaiten sopivan linssin kuudesta eri vaihtoehdosta. Tämän sekä projektorin monien liitäntöjen ansiosta asennus on nopeaa

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2 Järjestelmän suunnittelu Kunnollinen järjestelmän suunnittelu on paras tapa maksimoida vahvistimen suorituskykyä. Suunnittelemalla asennuksen huolellisesti voit välttää tilanteita, joissa järjestelmäsi

Lisätiedot

Kauko-ohjauslähtö (valkoinen/ruskea) Kauko-ohj.tulo (valk./ruskea) Peruutusvalo (oranssi/valk.)

Kauko-ohjauslähtö (valkoinen/ruskea) Kauko-ohj.tulo (valk./ruskea) Peruutusvalo (oranssi/valk.) Kytkennät Antenni ISO-antenniliitin Kauko-ohjauslähtö (valkoinen/ruskea) Kauko-ohj.tulo (valk./ruskea) Peruutusvalo (oranssi/valk.) (punainen) (punainen) Rattikauko-ohjaimen kytkentäyksikköön Peruutuskameraan

Lisätiedot

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu?

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Miksi valokuitu? 1 Sisältö Mistä puolueetonta tietoa? Miksi valokuitu? Mihin maailma on menossa? Mitä hyötyä jo tänään? Mitä tarkoittaa pilvipalvelut Operaattori

Lisätiedot

SPST-tyyppisen virtakytkimen kytkentäkaavio (lisävaruste)

SPST-tyyppisen virtakytkimen kytkentäkaavio (lisävaruste) SPST-tyyppisen virtakytkimen kytkentäkaavio (Asenna kytkin, jos virtalukon ACC-asento ei ole käytettävissä) IVA-W520R ACC (punainen) Virtakaapeli akulta SPST-virtakytkin Sulake (5 A) Sulake (20 A) Akku

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti.

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. viihtyisä koti on toimiva kokonaisuus Juuri sinulle sopivalla järjestelmällä saat viihtyisän ja helposti hallittavan kodin. Kun suunnittelet uutta tai kunnostat vanhaa,

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXR AV RECEIVERS

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXR AV RECEIVERS CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXR AV RECEIVERS CXR120/CXR200 AV RECEIVERS CAMBRIDGE CXR120 JA CXR200 ON SUUNNITELTU ALUSTA ALKAEN UUTTA CX- SARJAA VARTEN. NE TARJOAVAT HÄMMÄSTYTTÄVÄN ÄÄNENTOISTON

Lisätiedot

Sony julkaisee tuoreimmat. teknologiainnovaationsa CES-messuilla Las. Vegasissa

Sony julkaisee tuoreimmat. teknologiainnovaationsa CES-messuilla Las. Vegasissa Lehdistötiedote 6.1.2015 Sony julkaisee tuoreimmat teknologiainnovaationsa CES-messuilla Las Vegasissa Ensiluokkainen audiovisuaalinen kokemus luodaan 4K- ja High Resolution Audio -teknologioiden avulla,

Lisätiedot

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

OPETTAJA VERKOSSA: Mobiililaitteen peilaaminen videotykille tai televisioon

OPETTAJA VERKOSSA: Mobiililaitteen peilaaminen videotykille tai televisioon OPETTAJA VERKOSSA: Mobiililaitteen peilaaminen videotykille tai televisioon 20.2.2016 Oskari Uotinen #opeverkossa Tallenteet: Tinyurl.com/opeverkossa Tulevien webinaarien rekisteröitymislinkit: Tinyurl.com/opeverkossa2

Lisätiedot

Uusi BRAVIA S57 -sarja herättää eloon huoneen kuin huoneen

Uusi BRAVIA S57 -sarja herättää eloon huoneen kuin huoneen Tiedote, 2.9.2009 Uusi BRAVIA S57 -sarja herättää eloon huoneen kuin huoneen Tyylikäs, pieniruutuinen televisio on ideaali makuuhuoneeseen, keittiöön tai mihin vain Ohut ja kevyt 19 tuuman LCD-televisio,

Lisätiedot

High-Resolution Audio - kuulokkeet MDR-NC750

High-Resolution Audio - kuulokkeet MDR-NC750 Käyttöohje High-Resolution Audio - kuulokkeet MDR-NC750 Sisältö Aloittaminen... 3 Johdanto... 3 Yleiskatsaus... 3 Perusteiden oppiminen... 4 Kuulokkeiden asettaminen paikalleen... 4 Kuulokkeiden liittäminen

Lisätiedot

Kanta-asiakaspäivät 28.11-1.12

Kanta-asiakaspäivät 28.11-1.12 kuvasto ladattavissa appsista tai verkkosivuilta! kotikäyntejä suoritetaan Kanta-asiakaspäivät 28.11-1.12 Kanta-asiakasetu: 20 euroa alennusta yli 100 euron ostosta 100 euroa alennusta yli 1000 euron ostosta

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Home Audio AKTIIVIKAIUTTIMET

Home Audio AKTIIVIKAIUTTIMET Home Audio AKTIIVIKAIUTTIMET Active Perfection Juuret Lähes neljäkymmentä vuotta Genelec on asettanut laatustandardit musiikkistudioille ja radio- ja TVyhtiöille ympäri maailman. On kyse sitten musiikista,

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Johdanto. Toteuttajat. Tämän tutkimuksen tiedonkeruun on toteuttanut Consumer Compass Oy IFPI Musiikkituottajat ry:n käytettäväksi.

Johdanto. Toteuttajat. Tämän tutkimuksen tiedonkeruun on toteuttanut Consumer Compass Oy IFPI Musiikkituottajat ry:n käytettäväksi. Johdanto Toteuttajat Tämän tutkimuksen tiedonkeruun on toteuttanut Consumer Compass Oy IFPI Musiikkituottajat ry:n käytettäväksi. Tutkimuksen tavoite Tutkimuksen päämaalina oli selvittää kuluttajien mielipiteitä

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE KENTTÄPUHELIN LM ERICSSON M/37

KÄYTTÖOHJE KENTTÄPUHELIN LM ERICSSON M/37 1 (10) KÄYTTÖOHJE KENTTÄPUHELIN LM ERICSSON M/37 2 (10) 1. SISÄLLYS 1. Sisällys... 2 2. Kenttäpuhelin M/37... 3 3. Yleistä puheluista... 4 4. Kenttäpuhelimen kytkeminen ja käyttöönotto... 4 4.1 Paristojen

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

PANASONIC LUMIX DMC-TZ40 HOPEA

PANASONIC LUMIX DMC-TZ40 HOPEA Sivu 1/5 Etusivu > PANASONIC LUMIX DMC-TZ40 HOPEA PANASONIC LUMIX DMC-TZ40 HOPEA on lisätty ostoskoriisi. Sony DSC-RX100 439,00 PANASONIC LUMIX DMC-TZ40 HOPEA 2292000000291 Arvostele ensimmäisenä tämä

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

kuvittele pieni koko, uusia mahdollisuuksia ja fantastiset värit

kuvittele pieni koko, uusia mahdollisuuksia ja fantastiset värit kuvittele pieni koko, uusia mahdollisuuksia ja fantastiset värit Samsungin värimonitoimilaite CLX-2160/2160N Maailman pienin ja kaunein värillisenä tulostava monitoimilaite on täällä. Samsung CLX-2160

Lisätiedot

VistaScan Mini Plus -kuvalevyn lukijalaite ominaisuuksista tinkimättä

VistaScan Mini Plus -kuvalevyn lukijalaite ominaisuuksista tinkimättä VistaScan Mini Plus -kuvalevyn lukijalaite ominaisuuksista tinkimättä PAINEILMA IMU KUVANKÄSITTELY HAMMASHOITO HYGIENIA Pieni koko mahdollistaa hoitohuonekohtaiset ratkaisut VistaScan Mini Plus -kuvalevyn

Lisätiedot

Nauti muistoista enemmän Sonyn. PlayMemories-sovellusperheellä

Nauti muistoista enemmän Sonyn. PlayMemories-sovellusperheellä osokuna Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 29.8.2012 klo 17.45 Nauti muistoista enemmän Sonyn PlayMemories-sovellusperheellä Sonyn PlayMemories-sovellusperhe monipuolistaa kameraan, älypuhelimeen ja tablettiin

Lisätiedot

FIN 1 2 5 4 3 17 16 18 6 15 7 8 9 14 2

FIN 1 2 5 4 3 17 16 18 6 15 7 8 9 14 2 U-1 on suunniteltu ja valmistettu käytettäväksi kotona, pihalla, autotallissa, mökillä tai työmaalla. Täysilaajuiset 6 ja 1/2 -tuumaiset kaiuttimet tuottavat korkealaatuista ja rikasta ääntä. Radion suojatyyny

Lisätiedot

L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012

L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012 L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012 Suorakaiteen muotoinen tavara, jonka mitat ovat noin 60 300 cm ja joka koostuu kahdesta yhteenliimatusta kerroksesta (joista toinen on tekstiilikangasta

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot