EISA Awards : Euroopan parhaat audio- ja videotuotteet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EISA Awards 2011-2012: Euroopan parhaat audio- ja videotuotteet"

Transkriptio

1 EISA Awards : Euroopan parhaat audio- ja videotuotteet H I F I M A A I L M A 8 /

2 SINUN TAKUUSI PARHAASTA... EISA (European Imaging and Sound Association) on 19 eri Euroopan maasta ja niiden 50 äänen- ja kuvantoiston erikoislehdestä koostuva asiantuntijajärjestö. EISAn jäsenistä koostuvat asiantuntijaraadit valitsevat vuosittain lukuisista eri tuoteryhmistä vuoden parhaat, EISA Award -palkintoon oikeuttavat tuotteet. EISA Award -tuotteet ovat EISA-jäsenten huolellisesti testaamia ja tutkimia tuotteita. Vain nämä palkitut tuotteet saavat käyttää EISA Award -logoa. Logoa, joka on sinun takuusi hyvästä valinnasta ja parhaasta laadusta. HOME OF AMBITION Lisätietoja ja videoesittelyt:

3 PARHAITEN MUOTOILTU AUDIOTUOTE DALI FAZON F5 DALI osoittaa tyylikkäällä FAZON F5 -mallillaan, että hifikaiuttimen ei tarvitse olla suorakulmainen puulaatikko. Perinteisten valmistusmateriaalien sijaan tanskalainen kaiutinveteraani on käyttänyt valualumiinia uudenlaisen muodon saavuttamiseen. Silmää miellyttävän designin lisäksi kaareva kotelo minimoi sisäiset heijastukset ja tarjoaa resonoimattoman rakenteen. Ulkoisten avujen lisäksi FAZON F5:n ansiot ulottuvat elementtien hyväksi todettuihin puukuitukartioihin ja kevyeen silkkikalottidiskanttiin. DALIn 86 cm korkea veistos on saatavana kiiltävällä viimeistelyllä punaisena, mustana ja valkoisena. Kaiutinkaapelit kulkevat huomaamattomasti mukana tulevan jalustan sisällä. PARAS 2-KANAVAINEN ERILLISLAITTEISTO Primare CD32/I32 Erottamattomaksi pariksi suunnitellut Primaren CDsoitin ja vahvistin tuottavat suloisia ruotsalaisia säveliä. Hämäävän vähäeleisen ja elegantin ulkonäön taakse piiloutuu lukuisa joukko ominaisuuksia, sillä kaikkiin toimintoihin, kuten äänenvoimakkuuteen ja näytön kirkkauteen pääsee käsiksi Primaren molempia laitteita ohjaavalla kaukosäätimellä. Audiofiilejä ilahduttaa soittimen balansoidut annot ja vahvistimen vastaavat otot. Vahvistimen mittatilauksena valmistetuille päätteille luvataan 2x125 watin teho kahdeksaan ohmiin, mutta reservissä on lisää virranantokykyä vaikeita kaiutinkuormia varten. Lisävarusteena saatava mediapalikka kyllästää vahvistinta DAB/FMvirittimellä, ipod-kytkennällä sekä WLAN- ja Ethernetliitännöillä äänen streamausta varten. Ensisijaisena valintakriteerinä olivat kuitenkin Primare-parin kristallinkirkas ja houkuttelevan musikaalinen ääni. PARAS VIDEOPROJEKTORI JVC DLA-X7 Kolmiulotteisen kuvan täydelliseen hyödyntämiseen tarvitaan iso kuva, jonka JVC DLA-X7 totisesti tarjoaa. D-ILA-tekniikkaan perustuva JVC on yksi ensimmäisistä THX 3D -hyväksytyistä laitteista :1 kontrastisuhteella ja ANSIn kirkkaudella. Aktiivista suljintekniikkaa käyttävien lasien ansiosta projektoria on mahdollista käyttää monenkaltaisilla valkokankailla. Kalibroinnin tarkkuutta parantavat kattava gammakorjaus ja seitsensuuntainen värinhallinta. Tasokas videoprosessori tuottaa häiriöttömän siistin kuvan kaikenlaisella videomateriaalilla. DLA-X7 tuottaa kaiken kaikkiaan sykähdyttävän laadukasta 2D/3Dkuvaa.

4 PARAS VERKKOMUSIIKKISOITIN Musical Fidelity M1 CLiC CLiCin kutsuminen digitaaliseksi esivahvistimeksi tai verkkosoittimeksi ei tee sille oikeutta. Musical Fidelityn uutuus on pikemminkin kaikenkattava keskusyksikkö, joka välittää vaikkapa nettiradion ja musiikkitiedostot kaikenlaisista lähteistä eteenpäin. Se yhdistyy vaivatta niin langalliseen kuin langattomaankin verkkoon, ymmärtää USBmuistit ja niin digitaaliset kuin analogisetkin äänilähteet. Kaiken keskiössä on yhtiön M1 24- bit/192 khz DA-muunnin sekä suurikokoinen ja selkeälukuinen värinäyttö valikkonavigointiin. Digitaalituloja on kaikkiaan seitsemän: ipod/ iphone/ipad, lähiverkko, etu- ja taka-usb, kaksi koaksiaalista ja yksi optinen. Ääni on kaikista liitännöistä yhtä lailla avoimen dynaaminen, elävä, ilmeikäs ja painoluokkaansa selvästi korkeammalla tasolla. PARAS HIGHEND-AUDIOLAITE Nagra 300i 60-vuotista taivaltaan juhliva sveitsiläinen Nagra on kuuluisa insinöörimäisestä tarkkuudestaan. Yhtiön tuore hybridiputkivahvistin hengittää uutta eloa klassiseen 300B-triodiin. 300i-vahvistimen transistoreilla toteutettu ottoaste ja bias-säätö yhdistyy rinnakkain toimivaan, suorahehkutettuun 300B-päätepariin, joka tarjoaa herkille kaiuttimille sopivan 2x20 watin tehon. Moderni klassikko on kasattu parhaista erikoisvalmisteisista muuntajista, joilla 300i istuu 4 16 ohmin kaiuttimien oheen. Kompakti design on välittömästi tunnistettavissa osaksi Nagran highend-sortimenttia. 300i on kaunis katsella ja herkullinen kuunnella. PARAS BLU-RAY-SOITIN Sony BDP-S780 Edullinen BDP-S780 on ensimmäinen kokonaan Sonyn kehittämää piirisarjaa käyttävä Bluray-soitin. Erinomaisen suorituskyvyn takana on Sonyn image engine, ja katseluelämystä täydentää nettiä hyödyntävä viihdetietokanta. Soitin osaa muuntaa 2D-elokuvat kolmiulotteiseksi ja streamaa mediatiedostoja DLNA-palvelimilta langattomasti tai ethernetin välityksellä. Elokuvien lataaminen on nopeata jopa Javalla kyllästetyillä Blu-rayelokuvilla, ja sama soitin toistaa myös CD- ja SACD-levyt. Skype-valmius ja sisäänrakennettu webbiselain vain vahvistavat BDP-S780:n asemaa kodin monitoimilaitteena.

5 PARAS KOMPAKTI JÄRJESTELMÄ Philips MCi NP3700 Philips on lisännyt Streamium-sarjan uusiutuneeseen MCi8080-malliin kosketusnäytön ja uskottavan kaiutinparin. Kokonaisuus sisältää myös monihuonetoiston mahdollistavan NP3700-lisäkaiuttimen. DVD-soittimella varustettu pääyksikkö lähettää ääntä viidelle eri alueelle monenlaisista äänilähteistä, kuten netti-/fm-radiosta tai DLNA-palvelimelta. Paketissa on 160-gigainen ulkoinen kiintolevy musiikin ja valokuvien tallennusta varten. Vahvistimen sydämenä sykkii 2x50 W D-luokan vahvistin, joka säväyttää vaivattoman erottelevilla sävelillä kaiuttimien lasikuituelementtien ja erilliskoteloidun diskantin kautta. Pisteenä iin päällä Philipsin järjestelmä on ohjattavissa ilmaiseksi ladattavilla Android- ja iphone-sovelluksilla.

6 PARAS AV-VIRITINVAHVISTIN Pioneer VSX-921 Nykyaikaisessa kotiteatterissa ominaisuudet ja liitännät ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin äänen- ja kuvanlaatu. Pioneer VSX-921 suoriutuu erinomaisesti kaikilla osa-alueilla. Sen neljä 3D-yhteensopivaa HDMIottoa yhdistyvät HD-musiikin streamaukseen DLNA-palvelimilta, nettiradioon ja langattomaan AirPlay-toistoon. Kannen alla on seitsemän päätevahvistinta, joiden puhti riittää ohjaamaan valtaosaa kotiteatterikaiuttimista. Pioneerin tutun MCACC-huonekorjaimen asetuksia pääsee hienosäätämään tietokoneohjelmalla suoraan lähiverkon yli. Innovatiivinen AirJam-iOS-sovellus tarjoaa uuden interaktiivisen tavan luoda soittolistoja ystävien kesken.

7 PARAS KAIUTIN JBL Studio 190 Heti ensisilmäyksellä huomiota herättävä JBL:n Weave-design erottuu taatusti joukosta. Studio 190 on 3-tie-lattiakaiutin kahdella 165-millisellä bassoelementillä, iskevällä äänellä, dynaamisella ja erottelevalla toistolla. Se piirtää tarkasti kaikki genret aina elokuvamusiikkia myöten. Vaikka Studio 190:n ulkomuoto onkin eksoottinen, se on erittäin helppo kuorma edullisille stereo- ja AV-vahvistimille. Studio 190 osoittaa, että JBL:llä on hämmästyttävä kyky tarjota paljon edulliseenkin hintaan.

8 PARAS KOTITEATTERISUBWOOFER Sunfire SDS-12 Amerikkalaisen subwooferspesialisti Sunfiren petollisen pienikokoinen SDS-12 täyttää hintatietoisen harrastajan toiveet niin kotiteatterikuin stereokäytössäkin. Hyvällä hyötysuhteella toimivan 300 watin D-luokan vahvistimen, DSPohjauksen ja aktiivisen sekä passiivisen 300-millisen elementin käyttö ovat mahdollistaneet vakuuttavan matalan bassotoiston pienestä (42,3x37x39,4) kotelosta. SDS-12 on pieni subbari, joka sykähdyttää. PARAS 5.1-KOTITEATTERIJÄRJESTELMÄ LG HX966TZ/TZW LG HX966TZ täyttää omaleimaista ja tyylikästä kotiteatteripakettia etsivän tarpeet järkevään hintaan. Sen Blu-ray-soitin on 3D-yhteensopiva, ja 5.1-kaiutinjärjestelmän takakaiuttimet liittyvät kokonaisuuteen langattomasti. Keskusyksikkö tarjoaa valmistajan televisioista tutut Smart TV -toiminnot, joilla pääsee käsiksi nettisisältöön, sosiaalisen median palveluihin ja sovelluksiin aina sääpalveluista peleihin. Langaton verkkoyhteys on toteutettu helpolla Wi-Fi Direct -toiminnolla, USB-liitäntä tukee NTFS-kiintolevyjä ja iphone/ipod-telakka toistaa suosikkibiisit kannettavalta soittimelta. Monimutkaisten kotiteatteriratkaisujen markkinoilla LG HX966TZ tarjoaa aidosti käyttäjäystävällisen monikanavakokemuksen. PARAS TYÖPÖYTÄKAIUTIN Bowers & Wilkins MM-1 Tietokoneen päivittäminen hifijärjestelmäksi onnistuu aktiivisella kaiutinparilla. Bowers & Wilkins MM-1 on oivallinen kumppani niin töihin kuin vapaa-ajalle. Alumiinisilla päätylevyillä ja koristelulla sekä mustalla kankaalla viimeistellyt kaiutinkotelot ovat minimalistisen tasokkaat. Vain 17 cm korkean 2-tiekaiutinparin bassoelementtejä ohjataan DSP-tekniikalla, ja diskanteissa käytetään hifikaiuttimista tuttua nautilus-tekniikkaa. Tietokoneeseen kaiuttimet liittyvät USB-väylää pitkin tai 3,5 mm:n plugilla, ja kokonaisuuden täydentää kaukosäädin. MM-1-pari ei ole halpa, mutta erinomainen äänenlaatu oikeuttaa tavallista korkeamman hintalapun.

9 Paras 3D-televisio Philips 46PFL9706 Philips harppaa kehityksessä aimo askeleen eteenpäin uudella 46PFL9706-mallillaan. Se on markkinoiden paras 3D-televisio tällä hetkellä. Oikean ja vasemman kuvasignaalin läpinäkyminen on onnistuttu vaimentamaan käytännössä näkymättömiin, ja lisäksi 3D-vaikutelman syvyyttä voidaan säätää. Kuvan terävyys on nostettu huippuunsa luonnollisesta yksityiskohtien toistosta tinkimättä. Kuva on myös ISF-kalibroitavissa. Kuvapinnan heijastumat ja kiiltely on vaimennettu Moth Eye -suotimella. Silti laite toistaa mustan sävyt tummina ja rikkaina. Tämä malli on kiistatta paras vaihtoehto vauhdikkaiden ohjelmien seuraamiseen. Huippulaadusta huolimatta hinta on kohtuullinen.

10 PARAS 5.1-KAIUTINPAKETTI KEF T205 Ohuen ohuiden kotiteatterikaiuttimien kisassa KEF astuu korkeimmalle pallille mustilla T-sarjan satelliiteilla. Vain 3,7 cm syvät kaiuttimet koostuvat kaksikerroselementeistä perinteisestä elementistä muokatun matalan ja jäykän rakenteen sijaan. Kaiuttimet on suunniteltu toimimaan sekä seinällä että KEFin lattiajalustoja käytettäessä. Satelliitit ja mukana tuleva subwoofer integroituvat tasaiseksi kokonaisuudeksi, eikä käyttäjän tarvitse vaivata päätään lukuisilla säädöillä. Subwooferissa on 250 watin D-luokan vahvistin, ja sen elegantti rakenne on optimoitu toimimaan lähellä seinäpintoja. KEF T205 on rakenteeltaan laiha mutta ääneltään rehevä.

11 PARAS UNIVERSAALI KOTITEATTERISOITIN Cambridge Audio Azur 751BD Universaali yhden pyörittimen ihme Cambridge Audio 751BD toistaa kaikki CD-, DVD-, SACD- DVD-A- ja Blu-ray-levyt 3D-kuvaa unohtamatta vain eurolla. Se purkaa Dolbyn ja DTS:n HD-ääniformaatit ja erillinen Marvell QDEO -skaalain tuottaa epätavallisen hyvän kuvan ensisijaista HDMI-lähtöä käytettäessä. 751BD on myös tupaten täynnä liitäntöjä. Mukana tulee langaton WLAN-telakka nettiekstrojen hyödyntämiseen, mutta soitin liittyy verkkoon myös kaapelilla. Takalevyn esata-liitäntää voi käyttää hyväksi HD-audion ja -videon toistamiseen ulkoiselta kiintolevyltä, ja soitin toistaa niin FLAC- kuin MKV-tiedostotkin. Itse kehitetty analoginen 7.1-antoaste on tuttu Cambridgen 6-sarjan CDsoittimista. Äänenlaatu yltää erinomaisen kuvan tasolle.

12 PARAS KOTITEATTERIN KOMPAKTIJÄRJESTELMÄ Philips SoundHub HTS9221 Philips yhdistää silmiinpistävän teollisen muotoilun, kuluttajien toiveet ja hyvän suorituskyvyn SoundHub HTS9221 -kompaktijärjestelmässä. Kaikki huomaamattoman kotiteatterin edellyttämät ominaisuudet tarjoava 2.1-setti sisältää 3D-Blu-ray-soittimen, DLNA-verkkotoiston, nettiradion, piilotettavan ipod-telakan ja USB- sekä SD-korttipaikat. Ominaisuuksien kirjoa täydentävät elegantit pöytäkaiuttimet käänteisillä titaanidiskanteilla sekä 230 watin aktiivinen subwoofer. Philips täydentää vaikuttavan ja tyylikkään järjestelmän ilmaisella ios-kaukosäädinsovelluksella.

13 PARAS 3D-KOTITEATTERIRATKAISU LG 55LW650W + HLX56S Tänä vuonna EISA on yhdistänyt palkittavaksi kaksi LG:n tuotetta, jotka täydentävät luonnollisesti toisiaan. Yhdessä LG 55LW650W ja HLX56S muodostavat etevän parivaljakon, joka päihittää muut ratkaisut. Televisiossa käytetään passiivista 3D-tekniikkaa, mikä tuo mukanaan muutamia etuja aktiivisisareen nähden. Lasit ovat kevyet ja edulliset, eikä niissä tarvitse käyttää paristoja, minkä ansiosta elämyksen saa jaettua helpommin suuren porukan kesken. Käytännöllisyyden lisäksi 55LW650W tuottaa luonnollisen kuvan Blu-ray- ja tv-lähteillä. Eri silmille tarkoitetun kuvien sekoittuminen on vähäistä ja pitkäkään katselutuokio ei väsytä. Käyttöönotto on erityisen helppoa HLX56S-soundbarin kanssa. Blu-ray-soittimen ja langattoman subwooferin sisältävä järjestelmä luo mahtipontisen äänimaailman. Hyvät liitännät ja LG:n Smart TV -palvelut täydentävät laiteyhdistelmän menestyksen.

14 PARAS VIHREÄ TELEVISIO Philips 46PFL6806 Alhaista virrankulutusta tavoitteleva Philips 46PFL6806 saavuttaa vain 56 watin tuloksen peruskuvatilassa ja voittaa kilpailijansa. Maailman suurimman kierrätysyhtiön, SIMS Mirec Recycling Solutionsin tekemä piirilevyjen kemiallinen analyysi osoitti, että 46PFL6806 rasittaa ympäristöä muita televisioita vähemmän. Kokonaisvaltainen ekosuunnittelu ei yllä viime vuoden voittajan tasolle, mutta edullisempi Philips 46PFL6806 onnistuu omaksumaan radikaalejakin valmistustapoja tavallisempaan tuotekategoriaan.

15 Paras auton ohjelmalähde Pioneer SPH-DA01 Pioneerin SPH-DA01 aloittaa ohjelmalähteiden uuden sukupolven. Viimeinkin älypuhelinten fantastiset ominaisuudet saavutetaan autossa Pioneerin AppRadion, tupla-din-kokoisen ohjelmalähteen avulla, joka tarjoaa nykyisten tai tulevien iphone- ja ipod Touch-laitteiden ohjauksen 6,1-tuumaisen kosketusnäytön välityksellä. Näiden laitteiden omistajat voivat käyttää ohjelmia esimerkiksi internet-radion kuunteluun, nettiselaamiseen ja GPS-navigoinnin käyttöön, lukuisten muiden tulevien ohjelmien lisäksi. Pioneer SPH-DA01:n perusominaisuuksiin kuuluvat myös esimerkiksi Bluetooth-handsfreekäyttö, RDS-radio, peruutuskameran sisääntulo, 12-kaistainen graafinen taajuuskorjain ja liitännät lisävahvistimille.

16 PARAS KAIUTINTELAKKA Bowers & Wilkins Zeppelin Air Tutun Zeppelin-muotoilun ei kannata antaa hämätä. Bowers & Wilkinsin uusi Air-malli tuottaa entistä paremman äänen ja mahdollistaa uusia käyttötapoja. Erikoisvalmisteisen kotelon sisällä on viisi kaiutinelementtiä yksi basso, kaksi keskiäänistä ja kaksi diskanttia joista jokaisella on oma DSP-ohjattu D-luokan vahvistin. Nimensä mukaisesti uusi Zeppelin tukee Applen langatonta AirPlay-toistoa, jolla oman itunes-musiikkikirjaston saa toistumaan suoraan kaiuttimessa. Telakan äänen siirtotie on entistä laadukkaampi, sillä Zeppelin liittyy nyt iphoneen, ipodiin ja ipadiin digitaalisesti. Paras autohifi-innovaatio JBL MS-2 JBL:n suunnittelijat tarjoavat yksinkertaisen vastauksen tuhannen taalan kysymykseen: Mitä nappia minun tulisi painaa saadakseni tehdasasenteisen audiojärjestelmäni kuulostamaan ammattilaisen asentamalta erillislaitteistolta? JBL MS-2 on kompakti, todella ainutlaatuinen kannettava laite, joka on tarkoitettu parantamaan minkä tahansa kannettavan toistolaitteen ääntä ennen kuin signaali syötetään radion tai vahvistimen AUX-liitäntään. Sisäänrakennettu mikrofoni ja kehittyneet digitaaliset piirit analysoivat ja korjaavat stereoittesi äänen 10 sekunnissa. Laite soveltuu käytettäväksi minkä tahansa kannettavan laitteen kanssa eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin painaa taikanappia parantaaksesi autosi äänentoistoa dramaattisesti. PARAS VIHREÄ ÄLYPUHELIN Sony Ericsson Xperia Mini Virrankulutus on kuuma peruna älypuhelimien käyttäjien keskuudessa. Kyseisellä mittarilla Sony Ericsson Xperia Mini päihittää kilpailijansa, käytettiin sitä sitten puhelimena, musiikkisoittimena, mobiilinettilaitteena tai kamerana. SIMS Mirec Recycling Solutionsin tekemän tutkimuksen mukaan Sony Ericsson Xperia Mini on myös kasattu ympäristöystävällisimmistä materiaaleista. Pienestä koostaan ja alhaisesta painostaan huolimatta Sony Ericsson Xperia Mini on selvä vihreä voittaja nykypuhelimien markkinoilla.

Kuulokoje, joka avaa maailmasi

Kuulokoje, joka avaa maailmasi Kuulokoje, joka avaa maailmasi Perinteinen teknologia Uusi teknologia keskittyy yhteen puhujaan ja vaimentaa kaikki muut puhujat avaa äänimaiseman, johon mahtuu useita puhujia Luultavasti tiedät tunteen.

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Laajenna kuuntelualuettasi

Laajenna kuuntelualuettasi ReSound auttaa ihmisiä kuulemaan korvan luonnollista toimintaa jäljittelevien ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tarjota mahdollisuus elää täysipainoista ja aktiivista elämää ilman kuulonaleneman asettamia

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen 1 2 1. MDS BT-80. Digitaalinen vahvistin Bluetooth yhteydellä. Voidaan liittää kaikkiin kaiuttimiin ja systeemeihin.

Lisätiedot

Toivota maailman viisain kuulokoje tervetulleeksi

Toivota maailman viisain kuulokoje tervetulleeksi Toivota maailman viisain kuulokoje tervetulleeksi Kuvittele uudenlainen kuulokoje, joka saa kaiken kuulumaan. Kuulet kaiken täysin luonnollisena. Kuvittele, miltä helposti ymmärrettävä puhe kuulostaa.

Lisätiedot

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti.

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Kiitos kun latasit kokoustyöskentelyn oppaan. Kuluuko sinulla palavereissa aikaa johonkin muuhun, kuin itse

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-CT370

Äänipalkki. Aloitusopas HT-CT370 Äänipalkki Aloitusopas HT-CT370 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 2 Asentaminen 5 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista nauttiminen

Lisätiedot

CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7" KOSKETUSNÄYTTÖ

CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7 KOSKETUSNÄYTTÖ OY KAHA AB 1(5) CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7" KOSKETUSNÄYTTÖ Profiili Muut näkymät1 Tarkka navigointi ja Multimedia-toiminnot Navigointi Kauko-ohjaus 3D-näyttö: 3D-kaupunkikartat,

Lisätiedot

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin.

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Kysy lisätietoja audionomilta. Lue QR-koodi tai siirry osoitteeseen www.resound.com/unite M101583-FI-13.04-Rev.A Anna elämän innostaa Langattomat

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXA80 / CXA60 INTEGRATED AMPLIFIERS

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXA80 / CXA60 INTEGRATED AMPLIFIERS CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXA80 / CXA60 INTEGRATED AMPLIFIERS CXA60/CXA80 INTEGRATED AMPLIFIERS KAKSI INTEGROITUA VAHVISTINTA DIGITAALISEN AIKAKAUDEN OMINAISUUKSILLA CXA60 2 x 60 watin teho

Lisätiedot

VistaScan Mini Plus -kuvalevyn lukijalaite ominaisuuksista tinkimättä

VistaScan Mini Plus -kuvalevyn lukijalaite ominaisuuksista tinkimättä VistaScan Mini Plus -kuvalevyn lukijalaite ominaisuuksista tinkimättä PAINEILMA IMU KUVANKÄSITTELY HAMMASHOITO HYGIENIA Pieni koko mahdollistaa hoitohuonekohtaiset ratkaisut VistaScan Mini Plus -kuvalevyn

Lisätiedot

L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012

L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012 L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012 Suorakaiteen muotoinen tavara, jonka mitat ovat noin 60 300 cm ja joka koostuu kahdesta yhteenliimatusta kerroksesta (joista toinen on tekstiilikangasta

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Nauti muistoista enemmän Sonyn. PlayMemories-sovellusperheellä

Nauti muistoista enemmän Sonyn. PlayMemories-sovellusperheellä osokuna Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 29.8.2012 klo 17.45 Nauti muistoista enemmän Sonyn PlayMemories-sovellusperheellä Sonyn PlayMemories-sovellusperhe monipuolistaa kameraan, älypuhelimeen ja tablettiin

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

Sony BRAVIA TV-mallisto täydentyy uusilla. 4K ULTRA HD -malleilla. Saammeko esitellä: X91C-televisio on nyt huippuohut, huippuälykäs ja huippusuuri

Sony BRAVIA TV-mallisto täydentyy uusilla. 4K ULTRA HD -malleilla. Saammeko esitellä: X91C-televisio on nyt huippuohut, huippuälykäs ja huippusuuri Lehdistötiedote 2.9.2015 Sony BRAVIA TV-mallisto täydentyy uusilla 4K ULTRA HD -malleilla. Saammeko esitellä: X91C-televisio on nyt huippuohut, huippuälykäs ja huippusuuri Ällistyttävä 75-tuuman 4K Ultra

Lisätiedot

Kannettavatilanne Tarjous voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää.

Kannettavatilanne Tarjous voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää. Kannettavatilanne 24.3.2016 Tarjous voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää. Asennuspalvelu 100 : Tietokone asennettuna avaimet käteen periaatteella: virusturvat, ohjelmat, tiedostojen siirto vanhasta

Lisätiedot

Kannettavatilanne (päivitetty )

Kannettavatilanne (päivitetty ) Kannettavatilanne (päivitetty 16.9.2016) Kannettavat Renew Meiltä tietokoneet myös asennettuna avaimet käteen -periaatteella! Kaikki tietokoneet on päivitetty Windows 10 käyttöjärjestelmään. HP RENEW Program-Remanufactured:

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

90 ryhmän 1 huomautuksen f alakohdan nojalla. Näin ollen tavara luokitellaan CN-koodiin 8108 90 90 muuksi titaanista valmistetuksi tavaraksi.

90 ryhmän 1 huomautuksen f alakohdan nojalla. Näin ollen tavara luokitellaan CN-koodiin 8108 90 90 muuksi titaanista valmistetuksi tavaraksi. 14.11.2014 L 329/5 (CN-koodi) Kiinteä, lieriön muotoinen, kierteitetty tuote, joka on valmistettu erittäin kovasta värikäsitellystä titaaniseoksesta ja jonka pituus on noin 12 mm. Tuotteessa on varsi,

Lisätiedot

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset Sisältö 1. Audio... 1 2. Puhelin... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleria... 7 6. Muuta... 7 1. Audio K: Miten vaihdan äänilähdettä, esimerkiksi FM-radiosta USB:lle? V: Vaihtaaksesi

Lisätiedot

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa.

Näillä aiheilla Nikon haluaa rohkaista kuvaajia luovaan ilmaisuun ja kannustaa heitä kuvaamaan ihmisten iloa kaikkialla maailmassa. Nyt saat tilaisuuden koskettaa maailmaa. Nikonin kansainvälinen valokuvauskilpailu 2008-2009 5.6.2008 Maailman tunnetuimpiin valokuvauskilpailuihin kuuluva Nikon Photo Contest International järjestetään

Lisätiedot

Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa

Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa Menestyvä liiketoiminta muistuttaa monin osin huippuunsa viritettyä orkesteria jossa eri osien sopusuhtainen vuorovaikutus ja integrointi luovat sykähdyttävän esityksen.

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

10 watin lähtöteho. Kompakti, monipuolinen kitaracombo, jossa on 8 (20 cm) kaiutin.

10 watin lähtöteho. Kompakti, monipuolinen kitaracombo, jossa on 8 (20 cm) kaiutin. PIKAOPAS Sisältö Ominaisuudet................................... 2 Pikaopas...3 Yläpaneeli (Kitarasoundin muokkaaminen)...4 AMPLIFIER (Vahvistin)...4 EQUALIZER (Ekvalisaattori)...4 Virran kytkeminen päälle

Lisätiedot

Jos käytetään 5.1-kaiutinasetusta: - Vaihtaa keskikaiuttimen ja Subwooferin välillä

Jos käytetään 5.1-kaiutinasetusta: - Vaihtaa keskikaiuttimen ja Subwooferin välillä Tuotetiedot Kytkentä Kuvaus A 1 Välikytkin: - Keskikaiutin / Subwoofer - Linjatulo: V / O Jos käytetään 5.1-kaiutinasetusta: - Vaihtaa keskikaiuttimen ja Subwooferin välillä Jos käytetään 2-4 kaiuttimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss 4860 Silent Gliss kierrekaihtimet Silent Gliss ylivoimaiset ominaisuudet Silent Gliss kierrekaihdintuoteperhe on markkinoiden kattavin ja teknisesti kehittynein.

Lisätiedot

VistaCam ix erinomaisia kuvia, ensiluokkaista kariesdiagnostiikkaa

VistaCam ix erinomaisia kuvia, ensiluokkaista kariesdiagnostiikkaa VistaCam ix erinomaisia kuvia, ensiluokkaista kariesdiagnostiikkaa Huippulaadukkaat intraoraali- ja fluoresenssikuvat sekä uusi makrotoiminto Paineilma Imu Kuvankäsittely Hammashoito Hygienia ä Kevääll

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV2017EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4148090

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV2017EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4148090 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV2017EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV2017EA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Monikäyttöisiä projektoreita koko perheen iloksi

Monikäyttöisiä projektoreita koko perheen iloksi Lehdistötiedote Monikäyttöisiä projektoreita koko perheen iloksi Teräväpiirtoelokuvia kotona, upeita esityksiä työpaikalla 1. syyskuuta 2015 Epsonin uudet monikäyttöiset, helposti liikuteltavat projektorit

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen...

Lisätiedot

M2A.1000. Suomenkielinen käyttöohje. www.macrom.it

M2A.1000. Suomenkielinen käyttöohje. www.macrom.it M2A.000 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 2 Ω 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 7 6 8 RCA-tuloliitäntä matalatasoiselle signaalille Kaiutintasoinen

Lisätiedot

SUPERIOR CLUB SOUND POWERED BY PIONEER.

SUPERIOR CLUB SOUND POWERED BY PIONEER. SUPERIOR CLUB SOUND POWERED BY PIONEER. KUULOKEVALIKOIMA 2015 / 2016 WWW.PIONEER-HEADPHONES.COM ON-EAR TÄYSIN OMAA LUOKKAANSA - SUPERIOR CLUB SOUND -SARJA MX9-R MX9-T MX9-S MX9-K SE-MX9 Superior Club Sound

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöohje

Suomenkielinen käyttöohje M1A.4150 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lisätiedot

Kuule - luonnollisesti

Kuule - luonnollisesti Kuule - luonnollisesti Täydellisen tasapainoinen ääni Kuvittele, millaista olisi pystyä seuraamaan keskusteluja. Kuulla kaikki ympäristön äänet. Siirtyä mukavasti hiljaisesta paikasta meluisaan. Kuulla

Lisätiedot

Käyttöohje. 1/DOC-RSH30 Fi A

Käyttöohje. 1/DOC-RSH30 Fi A Käyttöohje 1 Yleistä: on 30W:n A-luokan 2-kanavainen putkivahvistin, joka on valmistettu Suomessa kokonaan käsityönä. Vahvistin on puhdas putkivahvistin, jossa ei ole käytetty puolijohteita signaalitiellä.

Lisätiedot

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO Tuotetiedot LÄHETIN (T) VASTAANOTIN (R). Antenni 2. VGA-LÄHTÖ 3. VGA-TULO 4. AUDIO-TULO 5. S-VIDEO 6. Virtalähde 7. Ohjauspainikkeet TOIMINTOPAINIKKEET 8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 0. POWER-merkkivalo.

Lisätiedot

Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt

Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt Seewo LED monikosketusnäytöt TK-Team Seewo LED kosketusnäytöt on ideaali ratkaisu kokous-, koulutus- ja luokkatiloihin. 10-pisteen monikosketus mahdollistaa useamman

Lisätiedot

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: ReSound LiNXkuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: Made for iphone (MFi) -toiminnon ottaminen käyttöön ja käyttäminen Yhteensopivat laitteet ReSound LiNX on yhteensopiva MFi-toiminnon

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

Tietokonerä 29.2.2016. Tarjos voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää.

Tietokonerä 29.2.2016. Tarjos voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää. Tietokonerä 29.2.2016 Tarjos voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää. Asennuspalvelu 150 : Tietokone asennettuna avaimet käteen periaatteella: virusturvat, ohjelmat, tiedostojen siirto vanhasta koneesta,

Lisätiedot

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE 20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE THINKVANTAGE TECHNOLOGY AND DESIGN Napsauta tästä ThinkVantage Technology and Design -ominaisuudet ovat ThinkPad -kannettaviin

Lisätiedot

Seseon Oy 2008 Automaatiopalvelu TUOTE-ESITTELY Infrapunalämpömittaus

Seseon Oy 2008 Automaatiopalvelu TUOTE-ESITTELY Infrapunalämpömittaus Infrapunalämpötilalähettimet, kiinteäasennus IRtec Rayomatic-sarja IRtec Rayomatic 6. Edullinen ohjelmoitava lämpötilalähetin. Rayomatic 6:lla voidaan suoraan korvata aikaisemmat K- tai J-tyypin termoelementit

Lisätiedot

Luokka näytön käyttäminen opetuksessa.

Luokka näytön käyttäminen opetuksessa. Luokka näytön käyttäminen opetuksessa. - Kaikki alkaa totta kai kaukosäätimestä. - Source napista pääset valikkoon, mistä voit valita minkä lähteen otat käyttöön - Magic IWB S on piirto-ohjelma (valkotaulu)

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS FB965. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS FB965 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Kuvatelineet. Roll-Up ja Banner Stand kuvatelineet

Kuvatelineet. Roll-Up ja Banner Stand kuvatelineet Kuvatelineet Roll-Up ja Banner Stand kuvatelineet Quick-Up Roll Basic Edullinen Roll-Up markkinointikampanjoihin Quick-Up Roll Basic 85 Versiot: Basic 85 Materiaali: Alumiini ja muovi Pystytys koko: pakkauskoko:

Lisätiedot

Alienware Alpha R2 Asetukset ja tekniset tiedot

Alienware Alpha R2 Asetukset ja tekniset tiedot Alienware Alpha R2 Asetukset ja tekniset tiedot Tietokonemalli: Alienware Alpha R2 Säädösten mukainen malli: D07U Säädösten mukainen tyyppi: D07U002/ D07U003 Huomautukset, varoitukset ja vaarat HUOMAUTUS:

Lisätiedot

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016 Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti Mukaan ja kotiin Läppäri kotiin 2 Mikä on tabletti? Yleiskäyttöinen

Lisätiedot

UUSI SUKUPOLVI JOKA MULLISTAA SÄHKÖLÄMMITYKSEN

UUSI SUKUPOLVI JOKA MULLISTAA SÄHKÖLÄMMITYKSEN UUSI SUKUPOLVI JOKA MULLISTAA SÄHKÖLÄMMITYKSEN LIDKÖPINGS VÄRMELEDNINGSINDUSTRI LIDKÖPINGS VÄRMELEDNINGSINDUSTRI VUODESTA 1922 LÄHTIEN 2 LIDKÖPINGS VÄRMELEDNINGSINDUSTRI LVI on erittäin arvostettu tuotemerkki

Lisätiedot

Malleja ja menetelmiä geometriseen tietokonenäköön

Malleja ja menetelmiä geometriseen tietokonenäköön Malleja ja menetelmiä geometriseen tietokonenäköön Juho Kannala 7.5.2010 Johdanto Tietokonenäkö on ala, joka kehittää menetelmiä automaattiseen kuvien sisällön tulkintaan Tietokonenäkö on ajankohtainen

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Isompi näyttö kannettavaan tietokoneeseen eli läppäriin

Isompi näyttö kannettavaan tietokoneeseen eli läppäriin Mukanetin logo Isompi näyttö kannettavaan tietokoneeseen eli läppäriin Läppäri on kätevä, koska se on kokonaisuus, mutta sen näyttö ei ole aina riittävän kokoinen ja kaksin sitä on vaikea katsoa yhdessä

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

PIKAOPAS ONNEKSI OLKOON! uusi LCD

PIKAOPAS ONNEKSI OLKOON! uusi LCD ONNEKSI OLKOON! sinulla on uusi LCD Tämä pikaopas opettaa sinulle perusasiat, tämän jälkeen olet valmis taltioimaan elämäsi uskomattomimmat hetket GoPro kamerallasi. PIKAOPAS Lataa tarkempi käyttöohje

Lisätiedot

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE SO-3393 (Mifare ) Tyylikkäästi muotoiltu etälukija taustavalaistulla kosketusnäppäimistöllä. MIFARE tyyppisille etälukutunnistimille. Vihreä, keltainen tai punainen

Lisätiedot

Epson esittelee toimisto- ja luokkakäyttöön tarkoitetut kannettavat projektorit

Epson esittelee toimisto- ja luokkakäyttöön tarkoitetut kannettavat projektorit Lehdistötiedote Epson esittelee toimisto- ja luokkakäyttöön tarkoitetut kannettavat projektorit Uusien mallien etuna on helppo siirreltävyys ja joustavat asennusmahdollisuudet 1. huhtikuuta 2015 Epson

Lisätiedot

LEAF-projekti Kysymykset käyttäjälle. Vastauksia 16.4.2012 Laboratoriomestari Juha Heimovirta juha.heimovirta@oulu.fi

LEAF-projekti Kysymykset käyttäjälle. Vastauksia 16.4.2012 Laboratoriomestari Juha Heimovirta juha.heimovirta@oulu.fi LEAF-projekti Kysymykset käyttäjälle Vastauksia 16.4.2012 Laboratoriomestari Juha Heimovirta juha.heimovirta@oulu.fi Valaistus: Valaistus yleiskuvaus toiminnasta Luokkatilojen valaisimet verkkokaton päällä,

Lisätiedot

KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE

KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE Hyvä NY-yrittäjä! NY-aluemessut järjestetään tiistaina 2.2. klo 12-17 Kajaanin Prismassa. NYyritysten tulee osallistua messuille, osallistuminen messuille kuuluu

Lisätiedot

Kokonaisvaltaisempi musiikkielämys, selkeä. puheääni ja tehokkaat efektit:

Kokonaisvaltaisempi musiikkielämys, selkeä. puheääni ja tehokkaat efektit: Light, asdasdasdosokuna Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 4.9.2013 klo 17.45 Kokonaisvaltaisempi musiikkielämys, selkeä puheääni ja tehokkaat efektit: Herätä elokuvat ja musiikki eloon Sonyn ST3 ja ST7-kautinpalkeilla

Lisätiedot

POWER TO YOUR NEXT STEP Tartu jokaiseen tilaisuuteen

POWER TO YOUR NEXT STEP Tartu jokaiseen tilaisuuteen POWER TO YOUR NEXT STEP Tartu jokaiseen tilaisuuteen you can 2 Matkamme alkaa Laineet kutsuvat! Lautailukoulu alkaa Digitaalisen järjestelmäkameran teho Vaihda objektiivia, vaihda näkökulmaa Vaihdettavien

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

CR70137 1 m CR70138 2 m CR70139 3 m CR70140 5 m CR70141 7,5 m CR70142 10 m CR70143 15 m CR70144 20 m. CR70312 1 m CR70314 2 m CR70315 3 m CR70316 5 m

CR70137 1 m CR70138 2 m CR70139 3 m CR70140 5 m CR70141 7,5 m CR70142 10 m CR70143 15 m CR70144 20 m. CR70312 1 m CR70314 2 m CR70315 3 m CR70316 5 m HDMI - DVI Clicktronic välijohdot Clicktronic in viimeisimmän sukupolven The Casual Series välikaapelit tarjoavat kokemuksen täydellisestä kuvanlaadusta ja dynaamisesta äänestä. Vieläpä erittäin kukkaroystävälliseen

Lisätiedot

Uusi, entistä parempi Handycam - tuoteperhe

Uusi, entistä parempi Handycam - tuoteperhe osokuna Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 8.1.2013 klo 03.00 Uusi, entistä parempi Handycam - tuoteperhe Sonyn uusissa videokameroissa on parempi kuvanlaatu kuin koskaan aikaisemmin, ensiluokkainen ääni ja

Lisätiedot

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin Sivu 1/6 PEMCO PMFC- puhallinpattereiden ohjaus Pemcon puhallinpattereiden ohjaus on toteutettu sekä suunnittelija, että käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pemco tarjoaa

Lisätiedot

Tuotetiedot C: Asennus

Tuotetiedot C: Asennus Tuotetiedot A: Analogiset tulot ja lähdöt B: Digitaalinen S/PDIF-lähtö ja -tulo C: Sisäiset analogiset tulot C A B Asennus Ennen asennusta: Jos sinulla on äänikortti järjestelmässä, poista se käytöstä

Lisätiedot

linea classic linea pb

linea classic linea pb linea pb Linea PB on La Marzoccon kunnianosoitus ja uudelleen suunnittelema versio Linea Classicista. Linea PB on saanut nimensä Piero Bambin mukaan hänen elämäntyöstään La Marzoccon suunnittelijana ja

Lisätiedot

OZONE LEIJAHIITO 2006/2007

OZONE LEIJAHIITO 2006/2007 OZONE LEIJAHIITO 2006/2007 Ozone on markkinajohtaja ja edelläkävijä leijahiihdon (snowkite) saralla. Ozone leijat kuuluvat alan laadukkaimpiin tuotteisiin ja edustavat lajin suunnittelun terävintä kärkeä.

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

Kotimaan suositushinnasto

Kotimaan suositushinnasto Kotimaan suositushinnasto 2 / 2013 Aktiivikaiuttimet ammattikäyttöön (Premium) Suositushinnat 2-tieaktiivikaiuttimet Alv. 0% Alv. 24% 6010BP 6010B kompakti aktiivinen 2-tiekaiutin... 229,83 /kpl 285,00

Lisätiedot

Smart Access Käyttötapa

Smart Access Käyttötapa Smart Access Käyttötapa A. Edellytykset... 2 1. Älypuhelinyhteensopivuus... 2 2. Kaapelin valinta... 2 a. Applen laitteet (iphone 4/4s)... 2 b. Applen laitteet (iphone 5/5c/5s)... 2 c. Android-laitteet,

Lisätiedot

BeoLab 7 1. Opaskirja

BeoLab 7 1. Opaskirja BeoLab 7 1 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiutin on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Kaiuttimen suojaus Kaiuttimessa on lämpösuojausjärjestelmä,

Lisätiedot

S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset. Laboratoriotyö, kevät 2010

S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset. Laboratoriotyö, kevät 2010 1/7 S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset Laboratoriotyö, kevät 2010 Häiriöiden kytkeytyminen yhteisen impedanssin kautta lämpötilasäätimessä Viimeksi päivitetty 25.2.2010 / MO 2/7 Johdanto Sähköisiä

Lisätiedot

Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN

Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN MUUTA ESITYKSET KESKUSTELUIKSI, IDEAT LUOMUKSIKSI JA TEHOKKUUS TUOTTAVUUDEKSI LUO, TEE YHTEISTYÖTÄ JA JAA Ihmiset muistavat alle 20 % näkemistään

Lisätiedot

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Laitteisto ja ohjelmat Sovelton Online-kurssit käyttävät alustanaan Adobe Connect -ympäristöä. Asiakasohjelmaksi riittää pelkkä www-selain

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin. Erilaiset

Lisätiedot

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijä: Teksti ja ulkoasu: Sari Pajarinen Piirroskuvat: Renja Perälä TIETOKONEELLA

Lisätiedot

M2A.2000. Suomenkielinen käyttöohje. www.macrom.it

M2A.2000. Suomenkielinen käyttöohje. www.macrom.it M2A.2000 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 2 3 5 6 7 8 9 0 2 3 5 6 7 8 9 2 3 5 6 7 8 9 0 2 3 5 6 7 8 9 RCA-tuloliitäntä matalatasoiselle signaalille High Level -kaiutintasoinen

Lisätiedot

AV-muotojen migraatiotyöpaja - ääni. KDK-pitkäaikaissäilytys 2013 -seminaari 6.5.2013 / Juha Lehtonen

AV-muotojen migraatiotyöpaja - ääni. KDK-pitkäaikaissäilytys 2013 -seminaari 6.5.2013 / Juha Lehtonen AV-muotojen migraatiotyöpaja - ääni KDK-pitkäaikaissäilytys 2013 -seminaari 6.5.2013 / Juha Lehtonen Äänimuodot Ääneen vaikuttavia asioita Taajuudet Äänen voimakkuus Kanavien määrä Näytteistys Bittisyvyys

Lisätiedot

aktiivikaiuttimet Profel Nuovo Gamba aktiivinen High End subwoofer vallankumouksellisella bassoäänen automaattisella huonetilasäädöllä

aktiivikaiuttimet Profel Nuovo Gamba aktiivinen High End subwoofer vallankumouksellisella bassoäänen automaattisella huonetilasäädöllä Profel aktiivikaiuttimet Profel Nuovo Gamba aktiivinen High End subwoofer vallankumouksellisella bassoäänen automaattisella huonetilasäädöllä PROFEL aktiivikaiuttimet www.profel.fi Aktiivinen High End

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Koe nyt ensimmäistä kertaa älykäs suuren kuulonaleneman kuulokoje

Koe nyt ensimmäistä kertaa älykäs suuren kuulonaleneman kuulokoje Koe nyt ensimmäistä kertaa älykäs suuren kuulonaleneman kuulokoje Älykäs ratkaisu suureen kuuloalenemaan ReSound ENZO tarjoaa ensimmäistä kertaa älykästä teknologiaa suuresta kuulonalenemasta kärsiville,

Lisätiedot

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome. Kysy. Philipsiltä HTL2153B.

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome. Kysy. Philipsiltä HTL2153B. Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/welcome Kysy Philipsiltä HTL2153B Käyttöopas Sisällysluettelo 1 Tärkeää 2 Ohje ja tuki 2 Turvallisuus 2 Tuotteen huolto

Lisätiedot

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa HTL2101A. Kysy. Philipsiltä.

Aina apuna. Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa  HTL2101A. Kysy. Philipsiltä. Aina apuna Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/support Kysy Philipsiltä HTL2101A Käyttöopas Sisällysluettelo 1 Tärkeää 2 Ohje ja tuki 2 Turvallisuus 2 Tuotteen huolto

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Työkalut ja muotit ostajan näkökulmasta

Työkalut ja muotit ostajan näkökulmasta Työvälinepäivät 2017 26.1.2017 Jaakko Nisula Team Leader, Mechanical Engineering Genelec Oy Genelec Oy on vuonna 1978 perustettu suomalainen perheyritys. Valmistaa aktiivisia tarkkailukaiuttimia Pääasiakkaita

Lisätiedot

KANNUSTAA LIIKKUMAAN

KANNUSTAA LIIKKUMAAN XACT Xact 3 XACT Monipuolisesta ja ergonomisesta Xact-oppilastuolista on nyt saatavana kaksi kokoa Xact ja Xact Start. Se tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää koko koulussa, aina esikoululuokista opettajainhuoneeseen,

Lisätiedot

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje Modeemin asennus 4 Ohjekirjasta löydät ratkaisut yleisimpiin asioihin esim. WLAN-verkon asennukseen. 1 Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla (B + C).

Lisätiedot

BKOOL LANSEERAA ONE N, EDULLISIMMAN HARJOITUSVASTUKSENSA, JOSSA ON VOIMISTUVA AJOVASTUSKÄYRÄ

BKOOL LANSEERAA ONE N, EDULLISIMMAN HARJOITUSVASTUKSENSA, JOSSA ON VOIMISTUVA AJOVASTUSKÄYRÄ BKOOL LANSEERAA ONE N, EDULLISIMMAN HARJOITUSVASTUKSENSA, JOSSA ON VOIMISTUVA AJOVASTUSKÄYRÄ Mukana entistä kehittyneempi polkemisen tunne ja sisäänrakennettu simulaattori Madrid (4.8.2015), Bkool, interaktiivista

Lisätiedot