- N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "- N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70)"

Transkriptio

1 Toivotamme piirinne kilpailijat tervetulleiksi SML:n hirvenhiihdon Suomenmestaruuskilpailuihin Jyväskylän Tikkakoskelle, sekä epävirallisiin SM-kilpailuihin (S13, metsästäjäsarjat). Luonetjärven Metsästysseura Lento r.y. Sumiaisten Urheilumetsästäjät r.y. Jokihaaran Seudun Erä r.y SARJAT: PERJANTAI (epäviralliset SM-sarjat) - S13, klo 12:00 (asetta ei kuljeteta mukana) 3,9 km ampumaradan maastossa - Metsästäjäsarja Yleinen (M, M50, N, N50) : aktiivikilpailijat (ase kuljetetaan mukana) 8,5 km ampumaradan maastossa - Metsästäjäsarja Ikäkausi (S20, S17, S15, M60, N60, M70, N70): aktiivikilpailijat (ase kuljetetaan mukana) 8,5 km ampumaradan maastossa - Harrastelijasarja (ei osallistu lauantain SM-kisaan, kaikki ikäluokat; asetta voi kuljettaa mukana tai viedä sen etukäteen ampumaradalle) 8,5 km ampumaradan maastossa - Joukkuejotos 3 hengen joukkuein. Joukkueen jäsen voi kilpailla yleisessä-, ikäkausi- tai harrastelijasarjassa. Ennakkoon ilmoitettujen joukkueen jäsenten tulokset lasketaan yhteen, josta muodostuu joukkueen tulos. Joukkue voi olla esim. perhejoukkue, saman metsästysseuran jäsenten muodostama joukkue, kunnan, yrityksen tai yhdistyksen jne. joukkue. Joukkueiden ilmoittautuminen: ks kilpailuohjeet alla. HENKILÖKOHTAINEN SUOMENMESTARUUSKILPAILU S15 JA S17 - S20 - N, N50 - M, M50, M60, M70 HIRVENHIIHDON SM-VIESTIT N (kolme osuutta) - M ja M50 (neljä osuutta, M50 -sarjassa kaksi osuutta oltava sarjasta M60 tai M70) Sallitut aseet: - S13, S15, S17: hirvi- ja pienoiskivääri kal.22 - S20, yleinen ja yli 60-v: hirvikivääri - Harrastelijasarja: pienoiskivääri, luodikko, hirvikivääri, sotilailla palveluskivääri - Huom: Harrastelijasarjassa ilmoitettava metsästyskortin numero ilmoittauduttaessa,sekä aseenkantolupa. Jos ammut laina-aseella, ilmoita myös laina-aseen lupanumero. Metsästyskortti (tai muu luotettava selvitys kattavasta vakuutusturvasta), aseenkantolupa (ja kopio mahd laina-aseen kantoluvasta)

2 näytettävä asetarkastuksen yhteydessä. - Ilmoittautumiset: * Yleinen ja ikäkausi sarja: piirit ilmoittavat * Harrastelijasarja: Joko piiri ilmoittaa tai kilpailija ilmoittautuu itse osoitteella tai puhelimitse Kaikki ilmoittautumiset oltava kisajärjestäjällä viimeistään ! SM-hirvenhiihdot 2013 Tikkakoski KILPAILUOHJEET SÄÄNNÖT Noudatetaan voimassa olevia metsästysampumasääntöjä. Metsästäjäsarjoissa Yleinen ja Ikäkausi pe 8.3. ase kuljetetaan valjaissa selässä. Vain harrastajasarjaan osallistuvilla on mahdollisuus halutessaan käydä viemässä ase etukäteen ampumaradalle: heille asetarkastus ampumaradalla. Tästä pitää kertoa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. ILMOITTAUTUMINEN Kukin piiri pyytää esikisoja varten yhdet tunnukset ja ilmoittautumisohjeet os. samat tunnukset ovat käytössä myös SM-kisoihin ilmoittautuessa. Piirien tulee ilmoittaa sekä metsästäjäsarjoihin (Yleinen ja Ikäkausi) että varsinaiseen henkilökohtaisiin SMkilpailuihin osallistuvat mennessä. Ilmoittautuminen tehdään suoraan osoitteeseen annetuilla tunnuksilla; Huom: perjantai 8.3. ja lauantai 9.3. ovat erilliset kilpailut, joten sama henkilö voidaan ilmoittaa kaksi kertaa erilliseen kilpailuun. Piirit voivat halutessaan ilmoittaa myös harrastajasarjaan kilpailijoita, mutta harrastajasarjaan osallistuvat voivat ilmoittautua myös itse suoraan. Ilmoittautumisesta pitää tulla ilmi kilpailijan etunimi, sukunimi, piiri ja sarja. Sarjoissa M60, M70 sekä N50 tulee merkitä iän perusteella sisäinen alajako (esim. M65). Kilpailut netissä: ja (lähtölistat ja tulokset). Livestream-lähetys: Hirviurheiluun ilmoittautumisen lisäksi piirit lähettävät sähköpostitse koontilistan, josta tulee ilmetä: -piirin kilpailijoiden lukumäärä kussakin sarjassa pe 8.3. ja su laskelma osanottomaksuista pe 8.3., la 9.3. ja su (viestit) -mihin viesteihin heiltä tulee joukkueet su kilpailuissa: N, M, M50) -kaikki muut huomioitavat asiat (esim. kaksi kilpailijaa käyttää samaa asetta) -harrastajasarjalaisista: metsästyskortin numero (jos on, muussa tapauksessa selvitys kattavasta vakuutusturvasta), aseenkantoluvan numero (jos laina-ase: tieto aseen lupanumerosta), hiihtääkö ase selässä vai ei. -ennakkoon ilmoitettujen ja maksettujen jotosjoukkueiden nimet. Sähköposti lähetetään osoitteeseen Harrastajasarjalaiset (pe 8.3.) voidaan ilmoittaa joko piirien kautta tai he voivat ilmoittautua suoraan Eva Hilkamolle miel. sähköpostilla mennessä. Kilpailupaikalla asetarkastuksen yhteydessä tarkistetaan metsästyskortti tai muu todistus kattavasta vakuutuksesta, aseenkantolupa sekä laina-aseella ammuttaessa kopio aseen luvasta. Jos harrastajasarjalainen ei hiihdä ase selässä, hänen asetarkastuksensa on ampumaradalla. OSANOTTOMAKSUT pe Metsästäjäsarjat (Yleinen, Ikäkausi ja Harrastaja) 20 / kilpailija. Yleinen ja Ikäkausi sarjat ovat myös lauantaina 9.3. kilpailevia, Harrastaja-sarjalaiset kilpailevat vain pe 8.3.

3 -Joukkuejotos 30 / joukkue (kolme jäsentä mistä tahansa kolmesta metsästäjäsarjasta: Yleinen, Ikäkausi tai Harrastajat.) Joukkuejotoksen pisteet lasketaan metsästäjäsarjan henkilökohtaisten suoritusten perusteella. -S13: 15 / kilpailija la S15, S17, S20 15 / kilpailija -M,M50, M60, M75, N, N50 20 / kilpailija -Viestit 50 / joukkue Osanottomaksut on maksettava piireittäin viimeistään tilille FI (HIRVENHIIHDON SM 2013). Viestikenttään maksavan piirin nimi ja maksettavat viestijoukkueet (N, M, M50) sekä maksettujen jotosjoukkueiden määrä. Niillä harrastajasarjalaisilla, jotka ilmoittautuvat yksittäin sähköpostitse, viestikenttään oma nimi.vielä paikan päällä voi muodostaa jotosjoukkueita pe klo 10 saakka, jolloin jotosmaksu maksetaan suoraan kisakansliaan. KILPAILUKESKUS Kilpailukeskuksena toimii Luonetjärven koulu, os. Koulukatu 6, Tikkakoski. KISAKANSLIA Kisakanslia on avoinna pe klo , la klo , su klo Kisakansliassa on pankkikortin käyttömahdollisuus. RUOKAILUT Kisaravintola ja kahvio toimivat Luonetjärven koulun tiloissa. Kisaravintola on avoinna pe 8.3. klo 13 19, la 9.3. klo , su klo Kisakahvio on avoinna pe 8.3. klo 8 20, la 9.3. klo 7 20, su klo Aamupala la 9.3. klo 7 9. Makkaranmyynti kilpailukeskuksen edustalla: Luonetjärven koulun vanhempainyhdistys. Sunnuntaina ampumaradalla yleisöä palvelee Sotilaskotisisarten kioskivaunu. KILPAILUNUMEROT Kilpailunumerot luovutetaan kilpailijalle tai hänen edustajalleen kisakansliasta. Numerot on noudettava viimeistään tuntia ennen lähtöaikaa. Palauttamatta jätetystä numerosta veloitetaan 20. Samalla junioreiden ammuttajat ja harrastajasarjalaiset (jotka eivät kuljeta asetta) voivat pyytää kulkuluvan ampumaradalle. KOHDISTUSAMMUNTA JA LATUIHIN TUTUSTUMINEN Kohdistusammunta on luvallista pe 8.3. klo 9 11 ja klo Ammuntavuoroja myydään ammuntapaikalla 5 /10 laukausta, tasaraha mukaan. Kilpaladut ovat avoinna latuihin tutustumista varten pe 8.3. klo 9 11 sekä harrastaja-sarjan kilpailun päättymisen jälkeen n. klo Lauantaina 9.3. ja sunnuntaina kilpaladut ovat suljettu, sinne pääsee vain kilpailusuoritustaan tekevät hiihtäjät. Etäisyysmittarin tuominen kilpailualueelle on kielletty. ASETARKASTUS Pe 8.3. asetarkastus suoritetaan vain harrastajasarjalaisille ja S13 sarjan osanottajille, ei Yleisen ja Ikäkausisarjan osanottajille. Asetarkastuspisteet ovat kahdessa paikassa. Lähtöpaikan läheisyydessä on asetarkastuspiste niille harrastelijasarjalaisille, jotka kuljettavat asetta selässään. Ampumapaikalla tarkistetaan S13 sarjalaisten aseet sekä niiden harrastajasarjalaisten aseet, jotka eivät kuljeta asetta kilpailusuorituksen aikana. Asetarkastus n. tunti ennen lähtöaikaa. Lipas mukaan tarkastukseen, tarkastus tyhjällä lippaalla. La 9.3. Asetarkastus kaikilla lähtöpaikalla viimeistään 30 min ennen lähtöä, aikaisintaan tunti ennen lähtöä. Lipas mukaan tarkastukseen, tarkastus tyhjällä lippaalla.

4 Su 10.3.asetarkastus ampumaradalla joukkueittain viimeistään 30 min ennen lähtöä. Asetarkastuspiste avataan klo 8. Lipas mukaan tarkastukseen, tarkastus tyhjällä lippaalla. Mahdollisia aseen säätöjä / korjauksia varten Sakon aseseppä päivystää kilpailujen ajan kilpailukeskuksessa. Kuljetathan asetta kilpailukeskuksen alueella joko selässä valjaissa (lukko auki) tai lataamattomana suojuksessa. ARVIOINTI Etäisyyden arviointi voi olla ennen ammuntaa tai sen jälkeen. Arviointi tapahtuu arviointipaikalla annettavaan korttiin. Kortti luovutetaan arvioinnin jälkeen toimitsijalle arviointipaikalla. Tällöin arviointi on lopullinen. HIIHTOMATKAT Metsästäjäsarjalaisilla pe 8.3. ja la 9.3. kilpailijoilla hiihtomatka on n. 8,5 km. N70 ja M70 -sarjojen hiihtomatkojen lyhentämisestä la 9.3. päättää tuomarineuvosto perjantai-iltana Viesteissä hiihtomatka on 3,9 km ja S13 -sarjassa n. 3,9 km. HUOLTO Kilpailijoiden käytössä ovat koulurakennuksen suihkut sekä varuskunnan miehistösaunat koulun läheisyydessä. KISOJEN SEURAAMINEN Kilpailuja voi seurata netin välityksellä osoitteesta tai kilpailukeskuksesta käsin reaaliajassa screeniltä lauantaina klo 8.30 alkaen ja sunnuntaina klo 9.00 alkaen. Koko kilpailutapahtuman ajan (myös pe 8.3.) tuloksia voi seurata lähes reaaliajassa osoitteessa Maalialueen läheisyydessä on mahdollista seurata kilpailuja rannalta käsin, jäälle ei yleisön ole sallittua mennä. Perjantaina 8.3. ampumaradalle saavat mennä autolla klo jälkeen vain ne S13 sarjan huoltajat jotka ammuttavat juniorin sekä ne harrastajasarjalaiset, jotka tarkastuttavat aseensa siellä ja jättävät aseen sinne telineeseen kilpailusuorituksensa ajaksi. Myös Ikäkausi-sarjassa kilpailevien alle 17-v kilpailijoiden aseet voidaan viedä ampumaradalle valmiiksi. Turvallisuussyistä heidän toivotaan hakevan aseensa pois vasta kun kaikki metsästäjäsarjalaiset ovat kilpailleet. Lauantaina 9.3. ampumaradalle ei ole mahdollista mennä seuraamaan kilpailuja, ainoastaan S15- ja S17- sarjalaisten huoltajilla on kulkulupa ampumaradalle. Sunnuntaina ampumaradalle voivat kilpailijat mennä kimppakyydeillä, yleisöä varten on varattu bussikuljetukset. Ks. parkkeerausohjeet kohdasta PYSÄKÖINTI. PYSÄKÖINTI Piireille on varattu yksi henkilöautopaikka välittömästi kilpailukeskuksen vierestä (joukkueenjohtaja). Kilpailijat pysäköivät heille varatuille alueille, jotka ovat myös kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Matkailuautoille ja asuntovaunuille on varattu omat alueensa. Liikenteenohjaajien määräyksiä on ehdottomasti noudatettava. Muualle kuin merkityille paikoille EI SAA PYSÄKÖIDÄ. Pysäköintimaksut: - 10 henkilö- ja pakettiautot, kattaa koko viikonlopun, parkkilippu ostetaan pysäköinninvalvojalta. - Asuntoautot ja vaunut: Tiedustelut ja paikkavaraukset mennessä sähköpostilla: tai puh Perjantaina 8.3. ampumaradalle voivat pysäköidä klo 9 11 vain ne henkilöt, jotka haluavat ampua maksullisia kohdistuslaukauksia, mutta järjestäjät toivovat mahdollisimman monen siirtyvän

5 ampumaradalle hiihtäen ase selässään, turvallisuusohjeita noudattaen. Klo jälkeen radalle saa siirtyä autolla vain S13 sarjan huoltajat sekä Ikäkausi- metsästäjäsarjassa kilpailevien alle S15 ja S17 nuorten huoltajat. Lisäksi ne harrastajasarjaan osallistuvat, jotka haluavat viedä aseensa ampumaradalle valmiiksi eivätkä kuljeta asetta hiihtäessään, voivat käydä viemässä aseen radalle autolla; tästä on pitänyt tiedottaa ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen. Näiden harrastajasarjalaisten asetarkastus on ampumaradalla. Samoin S15 ja S17 -ikäisten Ikäkausi-sarjassa kilpailevien aseet voi viedä ampumaradalle autolla. Lauantaina 9.3. ampumaradalle voivat mennä autolla vain S15 ja S17 sarjoissa kilpailevien nuorten huoltajat, muilta pääsy ampumaradalle on kielletty. Kulkuluvan huoltajat voivat pyytää kisakansliasta. Sunnuntaina viestien lähtö- ja maalipaikka on ampumaradalla. Parkkitilat ampumaradalla ovat rajalliset, joten kilpailijat voivat mennä ampumaradalle henkilöautoilla, kimppakyytejä suositaan siten, että mahdollisimman moni kilpailija jättää autonsa kilpailukeskukseen. Yleisö parkkeeraa autonsa kilpailukeskukseen, josta heille on järjestetty maksuton linja-autokyyti ampumaradalle 30 min ennen jokaisen viestin lähtöä, paluukyyti viestien päätyttyä. PALKINNOT Suomenmestaruuskilpailujen taso ja arvokkuus edellyttää, että kilpailijat ovat palkintojenjaossa noutamassa palkintojaan. Järjestäjät eivät lähetä niitä jälkikäteen kilpailijoille eivätkä luovuta niitä ennen palkintojenjakoa. Kaikkien kilpailujen palkintojenjako on la 9.3. n. klo kilpailukeskuksessa. Palkinnot sarjoittain (palkintojenjako pe ja la kilpailuista la 9.3.): Metsästäjälähdöt: palkitaan 8 kilpailijaa / sarja. Lisäksi arvotaan Eräkontin lahjoittama metsästyskivääri kaikkien metsästäjälähtöihin osallistuneiden kesken. Joukkuejotos: palkitaan 3 parasta jotosjoukkuetta. S13: palkitaan 6 kilpailijaa SM-Sarjat: S15, S17, S20: palkitaan 6 kilpailijaa / sarja N, N50: palkitaan 6 kilpailijaa / sarja M, M50, M60, M70: palkitaan 10 kilpailijaa / sarja JOUKKUEMITALIT: palkitaan 3 parasta joukkuetta (miehet ja naiset) VIESTI: palkitaan 3 parasta joukkuetta MAJOITTUMINEN Jyvässeudulla majoitusmahdollisuuksia on runsaasti, niitä voit etsiä täältä: ja klikkaa "majoitus". Kilpailujen nettisivuilta osoitteesta löytyy lisäksi kisajärjestäjien suosittelemia majoituspaikkoja n. 20 km säteellä kilpailukeskuksesta. AIKATAULU Perjantai klo 8.00 kilpailukanslia avautuu klo suorituspaikkoihin tutustuminen ja kohdistusammunta klo S13 sarjan kilpailu alkaa klo > metsästäjälähdöt klo Tuomarineuvoston kokous, paikka ilmoitetaan myöhemmin. klo Joukkueenjohtajille tiedotustilaisuus, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Lauantai klo 7.00 kilpailukanslia avautuu klo 8.00 kilpailujen avajaiset klo 8.30 kilpailut alkavat. Sarjojen lähtöjärjestys: M, M50, M60, S20, S17, N, N50, S15, M70.

6 n. klo Palkintojenjako: kilpailukeskus Sunnuntai (ampumarata) klo 7.00 kilpailukanslia avautuu kilpailukeskuksessa klo 9.00 Naisten viesti Välittömästi M50 viesti Välittömästi Miesten viesti Palkintojenjako kilpailukeskuksessa n. klo 14 15, mahdollisimman nopeasti viestin jälkeen. HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU la 8.3. Asetarkastuksen jälkeen tarkastettu ja hyväksytty ase merkitään ja sijoitetaan telineeseen, josta kilpailija saa noutaa aseensa opastetusti juuri ennen lähtöä. Sukset merkitään lähtöpaikalla. Ladun pituus on n. 8500m, ampumapaikalle on lähdöstä matkaa n m. Hiihtotapa perinteinen. Ampumapaikalla on selvästi toistettava toimitsijan ilmoittama taulunumero. AMPUMAPAIKALLA ON ASEEN KÄSITTELYSSÄ NOUDATETTAVA ERITYISTÄ VAROVAISUUTTA! Piippu on oltava ylöspäin kaikissa muissa tilanteissa paitsi silloin, kun kilpailija tekee omaa ampumasuoritustaan. Kuulon suojaaminen ammunnassa on pakollinen. Kilpailijan ase tarkastetaan maalissa, lukko aukaistaan. VIESTI Viestin lähtö ja maali ovat ampumaradalla. Sakkokierrokset hiihdetään yleisön nähtävissä. Yleisön on pysyttävä sille rajatulla alueella, maastoon meno on kielletty. Piirien on nimettävä joukkueet la 9.3. klo 18 mennessä kirjallisesti kilpailukansliaan. Muutokset on ilmoitettava 1h ennen viestin lähtöä kirjallisesti kisakansliaan. M50 sarjan viestijoukkueeseen on nimettävä vähintään kaksi M60 tai sitä vanhempaan sarjaan osallistumisoikeutettua kilpailijaa. N ja M viesteissä ilmoitettava alle 17-vuotiaat (hirvenhiihtoviestissä alle 17-vuotiaat eivät kuljeta asetta). Hiihtomatka on n. 4,5 km. Ammunta suoritetaan kilpailunumeron mukaiseen tauluun. Osumat näytetään laikoilla. Lopullinen tulkkaus määrää mahdolliset sakot. Kilpailijan ase tarkastetaan maalissa, lukko aukaistaan. TUOMARINEUVOSTO Aimo Koivumäki, puh. joht. (PO) Perttu Hietanen, sihteeri (KS) Juha Hilkamo (KS) Jarkko Huttunen (KP) Juhani Voutilainen (KA)

7 KILPAILIJAN TURVALLISUUSOHJE ASEEN KULJETUS JA KÄSITTELY ENNEN- JA JÄLKEEN KILPAILUA (KILPAILUKESKUKSESSA JA AMPUMARADALLA) - asetta on kuljetettava suojuksessa, tai valjaissa selässä lukko auki - kilpailukeskuksen ulkopuolella olevilla paikoitusalueilla ja kadulla ase on oltava suojuksessa - panoksien sovittamista (kokeilua meneekö panos patruunapesään) ei saa tehdä kilpailukeskuksen alueella, ampumaradalla vain valvojan luvalla ja ohjeiden mukaan - kuivaharjoittelu ja tähtääminen aseella kilpailukeskuksen alueella on kielletty, ampumaradalla vain valvojan luvalla ja ohjeiden mukaan - pyritään välttämään aseiden vientiä koulun sisätiloihin, jollei ole tarvetta käyttää asetta asesepällä HARRASTAJASARJA ASEENKANTOLUPA - valmistaudu näyttämään aseenkantolupa. - kilpailemaan pääsee kun omistaa aseenkantoluvan kiväärille, aseen ja luvan kaliiberilla ei ole merkitystä. - Mikäli käytät laina-asetta, ota mukaan myös kopio aseen omistajan luvasta. METSÄSTYSKORTTI / VAKUUTUS - valmistaudu näyttämään metsästyskorttisi tai tosite muusta vakuutusturvasta - mikäli et omista metsästyskorttia, ota yhteyttä järjestäjään ilmoittautumisen yhteydessä, ja tee selvitys vakuutusturvasi kattavuudesta. - Nuoret (alle 15-v) metsästyskortittomat kilpailijat vakuuttaa kilpailujen järjestäjä SML:n nuorisovakuutuksen kautta. SALLITUT ASEET - harrastajasarjassa sallitaan Suomen Metsästäjäliiton hirvenhiihdon sääntöjen sallimien aseiden lisäksi myös pienoiskivääri sekä rynnäkkökivääri (sarjatuli on kielletty). ASETARKASTUS - harrastajasarjan aseille suoritetaan turvallisuustarkastus. - Laukaisuvastuksen on oltava turvallinen (n. 1kg metsästysaseilla, n. 500g pienoiskivääreillä). - Kilpailuun hyväksytty ase merkitään hyväksymismerkinnällä joka sisältää kilpailijanumeron. - ase tarkastetaan lipas tyhjänä, lipas irrotettuna, lippaan saa kiinnittää aseeseen vasta ampumapaikalla ASEEN KULJETTAMINEN - aseen voi kuljettaa mukana tai toimittaa valmiiksi ampumapaikalle telineeseen - asetta kuljetetaan tyhjänä, lipas irrotettuna - lukko saa olla kiinni hiihdon aikana - mikäli ase odottaa ampumapaikalla telineessä, on lukko oltava auki ASEEEN KÄSITTELY - jokaisella kilpailijalla on ammunnanvalvoja, jonka ohjeita on noudatettava - mikäli asetta ei kuljeteta mukana, antaa toimitsija aseen kilpailijalle ampumapaikalla - asetta on kuljetettava aina piippu ylöspäin - mikäli aseessa on kiinteä lipas, saa patruunat ladata aseeseen vasta ampumapaikalla HUOM! aseen piippu on oltava suunnattuna koko ajan taululle, myös lipastettaessa. - patruunat voi ladata joko lippaasta tai yksitellen

8 - aseen saa ladata vasta kun aseen piippu osoittaa taululle - viimeisen laukauksen jälkeen on lukko aukaistava ja tarkistettava että ase on tyhjä - mikäli ase jää ampumapaikalle, ei lukkoa saa sulkea ja ase ojennetaan toimitsijalle - aseet tarkastetaan myös maalissa, asetarkastaja avaa lukon ja tarkastaa että ase on tyhjä - suoritus hylätään, mikäli aseesta löytyy ampumaton patruuna TOIMINTA HÄIRIÖTILANTEESSA - jos aseen toimintaan tulee häiriö, on pyydettävä toimitsija avuksi - pysy osoitetulla ampumapaikalla aseen piippu tauluille päin, kunnes häiriö on selvitetty - jos ase jää epäkuntoon ja panos sisään, toimitsija huolehtii aseen pois paikalta turvallisesti HUOMIOITAVA LISÄKSI - ammunnanvalvoja ilmoittaa kilpailijan taulun numeron joka on toistettava selkeällä äänellä - ammuttaessa on vähintään toinen suksi oltava kumisella ampuma-alustalla - kuulosuojaimet ovat pakolliset

SOTILAIDEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SOTILAIDEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT PÄÄESIKUNTA Henkilöstöosasto Koulutussektori PUOLUSTUSVOIMIEN KILPAILUTOIMINNAN SÄÄNTÖKIRJA OSA I SOTILAIDEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Päivitys 2011 A. YLEISET SÄÄNNÖT...4 1. MESTARUUSKILPAILUT...

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS MAASTOPYÖRÄILY XCO SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT 2013 21.7.2013 MESSILÄ

TEKNINEN OPAS MAASTOPYÖRÄILY XCO SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT 2013 21.7.2013 MESSILÄ TEKNINEN OPAS MAASTOPYÖRÄILY XCO SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT 2013 21.7.2013 MESSILÄ HEI! Tervetuloa XCO-maastopyöräilyn SM-kilpailuihin Hollolan Messilään sunnuntaina 21.7.2013. Pitelet kädessäsi kilpailun

Lisätiedot

IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015

IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015 TEKNINEN OPAS IKÄLUOKKIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT (juniorit ja mastersit), Pikku Syöte 15. 16.8.2015 1. KILPAILUISSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja SPU:n kilpailusääntöja

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISSÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITTO RY. SÄÄNNÖT JA OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Triathlonliiton hallitus, 31.5.

KILPAILUN JÄRJESTÄMISSÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITTO RY. SÄÄNNÖT JA OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Triathlonliiton hallitus, 31.5. KILPAILUN JÄRJESTÄMISSÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITTO RY SÄÄNNÖT JA OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Triathlonliiton hallitus, 31.5.2014 ASIAHAKEMISTO 1 Yleistä 2 Kilpailulajit ja -muodot 3 Kilpailumatkat

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

ENNAKKO-OHJE HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT!

ENNAKKO-OHJE HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT! HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT! Kädessänne oleva Nyota ya Afrikan ennakko-ohje kertoo kisojen olevan lähellä reilun viikon kuluttua. Kisoja on tehty nyt pari vuotta. Kilpailun järjestävät kolme toisilleen

Lisätiedot

Kisakanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumeroissa (03) 8168670 ja (03) 8168671.

Kisakanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumeroissa (03) 8168670 ja (03) 8168671. OHJEITA FINLANDIA-HIIHTÄJÄLLE ENNEN LÄHTÖÄ ILMOITTAUTUMINEN Perinteisen 50 km ja 32 km kilpailuun tulee ilmoittautua viimeistään lauantaina 23.2.2013 klo 8.00 mennessä. Vapaan 50 km ja 20 km matkalle sunnuntaihin

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku KILPAILUOHJE 1. YLEISTÄ 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILPAILUKESKUS 5. PYSÄKÖINTI 6. KIELLETYT

Lisätiedot

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN!

TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN! TERVETULOA AGILITYN SM-KILPAILUIHIN OULUUN! Viikonlopun aikana nähdään yli 2400 starttia. Perjantaina 12.6.2015 kilpaillaan 3-luokan kilpailut, joihin on ilmoittautunut huikeat 854 koirakkoa. Lauantain

Lisätiedot

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala 18.2.

Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala 18.2. Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala Toimintakäsky II / 2011 18.2.2011 HELSINGIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI KEVÄTKILPAILUN

Lisätiedot

TARKKUUSSUUNNISTUKSEN KILPAILUSÄÄNNÖT KANSAINVÄLISEN SUUNNISTUSLIITON (IOF) TAPAHTUMISSA

TARKKUUSSUUNNISTUKSEN KILPAILUSÄÄNNÖT KANSAINVÄLISEN SUUNNISTUSLIITON (IOF) TAPAHTUMISSA TARKKUUSSUUNNISTUKSEN KILPAILUSÄÄNNÖT KANSAINVÄLISEN SUUNNISTUSLIITON (IOF) TAPAHTUMISSA (Tarkkuussuunnistuksen maailmanmestaruuskilpailujen säännöt) (Tarkkuussuunnistuksen alueellisten mestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Kilpailumääräykset 1.1.2014

Kilpailumääräykset 1.1.2014 Kilpailumääräykset 1.1.2014 Hyväksytty Judoliiton hallituksen kokouksessa 1.12.2013 1. Kilpailun järjestämistä koskevat määräykset Sääntöjen velvoittavuus Suomen Judoliiton (liitto) jäsenseurojen tulee

Lisätiedot

Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa!

Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa! Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa! 2 ENNEN TALVIKISA-TAPAHTUMAA MAJOITUS Majoitusvarauksista vastaa Tuomo Järvinen tuomo.jarvinen@vierumaki.fi

Lisätiedot

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

1 AMPPARIKOULU LAADUKKAANA LIIKUNTAKOULUTUOTTEENA... 2 4 LIIKUNNALLISEN OHJAUKSEN TAVOITTEET... 6

1 AMPPARIKOULU LAADUKKAANA LIIKUNTAKOULUTUOTTEENA... 2 4 LIIKUNNALLISEN OHJAUKSEN TAVOITTEET... 6 SISÄLLYS 1 AMPPARIKOULU LAADUKKAANA LIIKUNTAKOULUTUOTTEENA... 2 1.1 TAVOITE JA TARKOITUS... 2 2 NÄIN JÄRJESTÄN AMPPARIKOULUN... 3 2.1 EDELLYTYKSET TOIMINNAN ALOITTAMISEKSI... 3 2.2 AMPPARIKOULUN MARKKINOINTI...

Lisätiedot

KILPAILUOHJE TORPPA 2008

KILPAILUOHJE TORPPA 2008 KILPAILUOHJE TORPPA 2008 Partiotaitojen suomenmestaruuskilpailut Pietarsaaressa 4.-5.10.2008 Tervetuloa Torppaan! Vartionne on ilmoittautunut partiotaitojen syyssuomenmestaruuskilpailuun Pietarsaareen

Lisätiedot

RESUL Toiminnallisen Ammunnan toimikunta

RESUL Toiminnallisen Ammunnan toimikunta RESUL Toiminnallisen Ammunnan toimikunta SRA kilpailujen järjestämisohje Kilpailujen järjestämisessä noudatettavat periaatteet ja ohjeet. Ohjeen käyttö ja soveltaminen... 2 Kilpailujen yleisluonne... 2

Lisätiedot

Matkustus ja kuljetukset

Matkustus ja kuljetukset Kilpailuohjeet ja muu informaatio (Ruotsin suunnistusliiton kilpailusäännöt ja -määräykset, 7.2.3 Kilpailija on velvollinen noudattamaan järjestäjien antamia kilpailuohjeita.). Matkustus ja kuljetukset

Lisätiedot

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola.

Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry. OHJEITA ja NEUVOJA Jukolaan osallistumista suunnitteleville ja ensikertalaisille JUKOLA-OPAS. www.jukola. Jukolan viesti Kaukametsäläiset ry OHJEITA ja NEUVOJA JUKOLA-OPAS www.jukola.com Versio: 2013 Lukijalle Jukolan viesti on tapahtuma, johon osallistuu joka vuosi satoja ensikertalaisia. Useissa ensikertalaisten

Lisätiedot

Partiotaitokilpailu j e n

Partiotaitokilpailu j e n Partiotaitokilpailu j e n SÄ ÄNNÖT JA järjeste lyohjeet Tekijät Maria Himanka Jukka Koskinen Sakari Kouti Petteri Leinonen Jarkko Olkinuora Tapio Ranta Taina Roine (Tuloslaskennan osalta) Kristiina Runstén

Lisätiedot

SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010

SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010 KILPAILUOHJEET 16.12.2010 SK VUOKSEN III TALVIRASTIT 18 19.12.2010 1. Kilpailunjohto Kilpailun johtaja Ratamestarit Tulospalvelun johtaja Valvoja Jukka Nenonen Anssi Juutilainen ja Juha Similä Tommi Villanen

Lisätiedot

AL-Sport EcoRun Lajisäännöt

AL-Sport EcoRun Lajisäännöt AL-Sport EcoRun Lajisäännöt 2011 Lopullinen versio 2.2 ( hyväksytty AL-Sport toimikunnassa 11.12.2010 ) SISÄLTÖ 1. Kilpailusäännöt 2. Kilpailijat ja lisenssit 3. Kilpailuautot 4. Kilpailukutsut 5. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Tämän lisäksi epävirallisena kilpailuna kilpailun järjestäjä voi järjestää avoimen 2-osuuksisen B- sarjan sekajoukkuein.

Tämän lisäksi epävirallisena kilpailuna kilpailun järjestäjä voi järjestää avoimen 2-osuuksisen B- sarjan sekajoukkuein. 1(38) AMPUMASUUNNISTUS Suomen Sotilasurheiluliiton ampumasuunnistusmestaruuskilpailuissa noudatetaan kohdan F. ampumasuunnistuksen Suomen Mestaruuskilpailujen sääntöjä seuraavin sovelluksin: SotUL:n mestaruuskilpailu

Lisätiedot

Nuuksio Classic Trail Maraton 6.9.2014 Kilpailuohjeet!

Nuuksio Classic Trail Maraton 6.9.2014 Kilpailuohjeet! Majoitus Vakuutus Nuuksio Classic Trail Maraton 6.9.2014 Kilpailuohjeet Ennen kilpailua Kilpailukeskus Hotelli Siikaranta tarjoaa osanottajille majoitusta edulliseen kisahintaan. Varaukset suoraan hotellista,

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN JA VIESTIKILPAILU, YHTEISET OHJEET

HENKILÖKOHTAINEN JA VIESTIKILPAILU, YHTEISET OHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET 26.8.2013 HENKILÖKOHTAINEN JA VIESTIKILPAILU, YHTEISET OHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja KLL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja

Lisätiedot

10. VÕHANDU MARATON OHJEET

10. VÕHANDU MARATON OHJEET 10. VÕHANDU MARATON OHJEET 1. 10. VÕHANDU MARATONIN järjestää urheiluseura Ekstreempark yhteistyössä Võru Orienteerumisklubin ja Võrumaa Spordiliitun kanssa. 2. 10. VÕHANDU MARATON järjestetään lauantaina

Lisätiedot

MUSTARUUTIAMMUNNAN SÄÄNNÖT MR/2010 NETTIVERSIO 13.3.2012

MUSTARUUTIAMMUNNAN SÄÄNNÖT MR/2010 NETTIVERSIO 13.3.2012 MUSTARUUTIAMMUNNAN SÄÄNNÖT MR/2010 NETTIVERSIO 13.3.2012 Sisällysluettelo Sivu 100 MLAIC ja sen toiminta 3 110 MLAIC:n tavoitteet 3 200 Kilpailut - yleiset säännöt 5 210 Kilpailuluokat - osanottajamäärät

Lisätiedot

SM XCO Lieto 2015 versio 1 / 29.6.2015

SM XCO Lieto 2015 versio 1 / 29.6.2015 X C OS ML i e t o MAASTOPYÖRÄILYN XCO -SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 19.7.2015...2 1. Kilpailun toimihenkilöt...2 1.1. Tuomarineuvosto...2 1.2 Kilpailun vastuuhenkilöt...2 1.3. Ensiapu...2 2. Ohjeita kilpailijoille...3

Lisätiedot